16 år gammel eller var det 25

Reklame | link til egen kolleksjon

Jeg er 25 år gammel,

jeg flyttet hjemmefra for snart seks år siden, til en liten leilighet i Oslo, og med meg pakket jeg hele klesskapet mitt, det lille jeg hadde samlet opp av bestikk og pynt og møbler, leide en flyttebil, pakket med meg håp, drømmer og så pakket jeg bort den jeg en gang var, trodde jeg, den personen jeg kan sette på pause når jeg er i Oslo eller hvilket som helst annet sted.

Så får man starte på nytt, slik ser det i det minste ut. Det man opplevde i tenårene er med deg, definerer deg, på måter du kanskje ikke merker helt selv før du vokser opp og blir oppmerksom på dine egne mønster. Det med å møte blikket til folk som er så vanskelig, det med at enhver positiv tanke om deg selv blir tett fulgt av en negativ, det med angsten for å ta ordet når man sitter i en gjeng. Alt det følger med, døgnet rundt, men det er det ingen som merker

Og så blir det plutselig jul. Jeg pakker ned den nye meg, mitt nye liv og returnerer til byen jeg kommer fra, og akkurat når det er jul er det litt annerledes. Ikke bare er alle glade og gleder seg over ukesvis med mimring, men absolutt alle er der. Noen jeg har savnet, noen jeg gjerne vil mimre med, men også mennesker jeg helst aldri ville ha sett igjen.

Bitterheten over alt som var vokser seg stor igjennom jula og jeg klarer ikke å gi slipp på den, noe som plager meg, for det har jo tross alt gått så mange år og det går bra i livet mitt, men jeg klarer ikke å glede meg over det, for når jeg kommer hjem lurer hjernen meg, og jeg er plutselig 16 år gammel igjen.

Cardigan HER, jeg har størrelse Large. Undertøy fra H&M.

Jeg kjemper mot angsten når mennesker jeg egentlig alltid har vært redde for, mennesker som har vært grunn til utallige netter med repeterende kommentarer i hodet og tårer og selvforakt, nå smiler og gir klem og ønsker god jul. Det har ikke vært noe unnskyld, ikke noe anger, det har bare gått et par år og plutselig er man på hils. De fleste vokser opp og blir OK mennesker, og det plager meg at jeg ikke bare godtar det, og at de kanskje har glemt men at det er vanskeligere for meg, og det som irriterer meg mest er det intense behovet for å fortsatt bli likt. Trå så varsomt når jeg er i hjembyen.

Når jeg kommer hjem blir jeg 16 år gammel – og det var ikke noe hyggelig å være meg da. Ikke som 17-åring heller, og ikke som 18-åring. Å få små kommentarer hver eneste dag, og gjerne av de samme personene, gjør at man begynner å kritisere seg selv, hele tiden, for man var vandt til det. Før jeg hadde rukket å tenke noe positivt om eget prestasjon kom det en kommentar fra medelever eller folk man møtte i gangen eller på fest, som heller sa det motsatte, og når jeg møter de folkene nå, så klarer jeg ikke å være 25 år og over det, suksessrik eller hva faen, jeg blir 16 år og usikker, og jeg hater det.

Men her, i dag, er jeg 25 år gammel og jeg klemmer og sier “takk for sist” og spør hvordan de har feiret jul, og jeg holder øyekontakt og så går jeg inn på badet og trekker pusten og kaldsvetter fordi jeg føler meg,

for alltid,
16 år gammel når jeg kommer hjem.

God jul til alle, også de som har hatt en jul med kompliserte følelser. Slik var det for meg, men heldigvis har jeg en gruppe med nære venninner som er min trygge havn, en fantastisk familie og en kjæreste som helt på ekte er det fineste mennesket jeg kjenner til. Det blir helt perfekt den dagen jeg kommer hjem uten å komme tilbake til fortiden, men heller være meg, akkurat nå. Jeg har vært åpen med de rundt meg om hvordan jeg har hatt det og heldigvis blitt møtt med forståelse, og julen ble rolig og fin. Litt gråting, mye latter, litt angst og fine gaver men viktigst av alt – kjærlighet. Det gjør meg glad.

første sminkevideo på maaaange år

Reklame | koden sophie25 gir 25% rabatt på real techniques

Jeg er skikkelig forkjølet, og hver gang jeg blir det – så mister jeg stemmen. Den er helt borte, og i starten synes jeg det er litt sexy (man høres mystisk ut nesten) men nå er det bare irriterende og jeg høres ut som en gutt midt i puberteten.

Da passer det jo fint at jeg spilte inn denne videoen før jeg ble dårlig! Jeg viser hvordan sminke jeg bruker hver eneste dag, når jeg ikke er så heldig å bli sminket av Ragnhild da 🙂 Men, når jeg sminker meg selv er det virkelig akkurat det samme om det er hverdag eller fest. Kan ikke se for meg at jeg noen sinne kommer til å bytte foundation for eksempel..

Absolutt alle sminkekostene jeg bruker er fra Real Techniques, de kan kjøpes litt over alt (som f.eks på H&M, Cubus, Kicks), men om du bestiller de hos Coverbrands får du 25% rabatt med koden sophie25. Du finner dem HER ☺️ Det er forresten IKKE toll om du bestiller fra Coverbrands! ♥ 

min jul

Reklame | for en venn

Håper juledagene deres er rolige. Jeg hadde mye angst først, som det pleier å være i julen, men det har roet seg nå og jeg har det mest bare fint. Ligger på sofaen dagen lang og ser på Greys Anatomy (Viaplay) og Solsidan (Sumo).

På snakk om serier. Jeg har faktisk aldri sett Ex On The Beach og heller ikke sett Paradise Hotel siden første sesong for ti år siden – og har ikke følt at jeg går glipp av noe som helst. Det har vært deilig å bruke tiden sin på annet. Men, for første gang gleder jeg meg faktisk til å se en “sånn type serie”, kanskje fordi det ikke er en sånn type serie i det hele tatt.. Nemlig Love Island! Jeg har sett litt på det britiske og elsker det, det er jo en serie om å finne kjærligheten, og ekstra spennende er det at alt filmes dagen før det slippes. Du følger liksom kjærlighetshistoriene live! Og forskjellen fra dette og type Paradise Hotel er at det føles ekte. Det er så mange følelser i sving og folkene som er med vil heller finne kjærlighet enn å bli kjendiser, og det er så fint! I dag ble casten sluppet og det ser jo ut som en pen gjeng og tror allerede Mie er min favoritt? Haha. Saklig å ta en slik avgjørelse basert på ti sekunder, men sånn er jo vi mennesker.

Hva er deres favoritt reality-program? Jeg vet at jeg kommer til å sitte klistret foran Love Island i heeeele januar, det går rett etter Sophie Elises Verden så for meg er det en naturlig overgang.

Så klart spiller det en stor rolle for meg at kjære Morten er programleder, jeg er så spent og nervøs på hans vegne! Dette er jo så stort, men serien kunne ikke ha fått en bedre programleder – jeg har vært så heldig å få mye inside information underveis som gjør meg ekstra spent 🙂 Innlegget må merkers som reklame fordi jeg og Morten kjenner hverandre men han har så klart ikke bedt meg om å skrive dette, haha.

Premieredagen til Love Island er 5. januar, og grunnen til at jeg husker det så godt er fordi min egen serie har sesongpremiere dagen etter – så det er en ekstra god grunn til å henge rundt på TV2 Sumo i starten av 2020. Alle episodene blir lagt ut gratis forresten, så du trenger ikke betale for Sumo!! Det er fantastisk, for begge programmene.

kosthold i julen

Jeg har ikke sluttet med bloggen, men trengte litt fri i julen når det først ikke er møter og annet på planen 🙂 Jeg har fortsatt litt fri, men tenker å oppdatere dere daglig.  I går sov jeg i  22 timer. Sinnsykt lenge og man skulle tro jeg hadde havnet i koma men jeg trengte bare å hvile.

Vi har snakket mye om hvilken hunderease jeg ønsker å få meg her på bloggen. Nå har jeg begynt å tenke mer og mer på pomeranian igjen, etter å ha vært med Charlie i julen. Det er jo en fantastisk rase.

I år har vært min syvende jul uten kjøtt! Tidligere har jeg spist nøttestek og vegisterkaker men i år var det noe så lite komplisert som vegansk pølse med tilbehør som ellers ville funket til pinnekjøtt. Hele familien min spiser nemlig pinnekjøtt. Så, jeg gjorde det enkelt for min egen del i år. De øvrige dagene har jeg spist normal vegetarmat. Jeg forstår at mange som vanligvis spiser vegetar velger å spise kjøtt i julen og det er noe jeg aldri ville ha gjort selv, men – jeg håper folk velger vilt kjøtt så langt det lar seg gjøre, for eksempel reinsdyr.

Jeg liker hverken pinnekjøtt eller ribbe spesielt godt, og det gjør nok at mange tenker en vegansk jul er mye enklere for meg. Men jeg elsket virkelig kyllingvinger og jeg elsket leverpostei. Det har likevel ikke vært noe problem å ta vekk fra kostholdet. Poenget er assosiasjonsverdien – jeg assosierer kjøtt med noe vondt, og ikke med mat. Ergo det finnes ingenting i meg som ønsker jeg spiste kjøtt på julaften eller noen andre dager i året. Det er mye jeg sier for å så endre mening, men dette med å ikke spise kjøtt kommer til å være med meg livet ut og jeg kommer også til å oppdra eventuelle fremtidige barn uten kjøtt. For meg har det vært vanskeligere å gå over til full veganer rett og slett fordi jeg ikke assosierer ost med noe kjipt, men noe digg, selv om ost på mange måter er “verre” enn kjøtt (i alle fall f.eks lam). Der må jeg rett og slett eksponere meg selv mer for hva det faktisk betyr for nå er det dessverre lett å “glemme”, og noe jeg først tenker over etter å ha spist..

Enten du er veganer, vegetarianer eller spiser kjøtt hver dag, håper jeg du vil donere 50 kr i måneden til dyrevernsalliansen. Jobben de gjør er fantastisk og viktig, de ønsker å bedre livet til de dyrene som faktisk blir brukt i kjøtt og så klart – alle dyr. En seier for de som spiser kjøtt også. Du donerer ved å sende GLADIDYR 50 til 2474.

Min erfaring er, når man skal slutte med noe er det best å slutte når det er vanskeligst. Jeg droppet alkohol da det var sommer, samme gjaldt nikotin, fordi det er på sommeren man “bare skal ta seg en øl” eller en sigg på balkongen blir deilig istedenfor kaldt. Klarte jeg meg over den kneika ville jeg klare alt. Det samme gjelder kjøtt – om du vil bli vegetarianer tror jeg faktisk jula er et utmerket sted å starte og vegetarisk julemat er så jævlig godt, om jeg får si det selv.

Positive sider ved en vegansk jul er blant annet at jeg ikke føler meg hverken oppblåst eller så mett at jeg må ta å legge meg nedpå sofaen. Kostholdet mitt sklir ikke ut på samme måte. Jeg får prøvd en ny type mat og har god samvittighet ovenfor kroppen min, planeten og dyrene.

Jeg har for ordens skyld ikke noe jeg skulle ha sagt på hva andre velger å spise i julen – det får være deres sak. Jeg har derimot ikke noe imot at folk kommenterer hva jeg spiser så lenge de er åpen for samtaler om hva de spiser tilbake, noe folk sjeldent er.. 🙂

Så, hva spiste dere på julaften og i dagene som fulgte? 

en liste for 2019

Jeg fikk ikke sove i natt så da sto jeg opp for å maile. Da innså jeg plutselig at året snart er over, og at det kan passe å komme med en liten liste til dere. 2019 har gått så fort!

Beste minne
Hvor skal man starte! Det har vært mye bra som har skjedd dette året, tross alt. At Glöd Sophie Elise gikk fra drøm til virkelighet var utrolig stort. Ferien på Hawaii med Charlotte etterfulgt av reisen til LA med Henrik, der kameraene fulgte oss hele veien. Et intenst, men bra minne. Det var så fint å bli bedre kjent på den måten. Å få flyttet inn i mitt nye hjem å tilbringe den første sommeren her. Kolleksjonen med Skappel og båndet det ga meg til den familien, men også båndet strikkingen ga meg til mormor. Bursdagsfesten vennene mine hadde for meg, men også familiefeiringen jeg hadde kvelden før. Jeg kommer aldri til å glemme de fine ordene pappa sa, og Kasper. <3 Og sistenevnte har jeg selvfølgelig ekstra mange fine minner med. Alle reisene våre men også hvor mye nærmere vi kommer hverandre, hele tiden. Det er en så mektig følelse å ha funnet “the one”, det føles på ekte sånn for første gang i mitt liv. Og neste år ringer vi inn med å dra på stillecamp…

Mamma, pappa, meg, tante, onkel, kusine Julie, mine to nærmeste venninner, Kasper og i midten magiker Labib Malik som hadde privat show for oss. På min 25 års dag. En av de fineste dagene i hele år. 

Beste kjøpet
Alt som har med huset å gjøre. Jeg har sluttet å kjøpe dyre vesker og kunne heller aldri ha brukt mye penger på sko, så det blir ikke noe slikt av materialistisk verdi. Jeg skulle ønske jeg hadde vært bedre på å investere i aksjer dette året men det får bli neste år.

Favorittmusikk
Da jeg sjekket mine mest spilte låter på Spotify år 2019 var det egentlig ganske likt 2018. Jeg har med andre ord ikke oppdaget noe særlig ny musikk, foruten på tampen da Selena Gomez slapp ny låt – og jeg gleder meg til mer som kommer i starten av januar! Slide Away av Miley fikk også en spesiell plass i hjertet. Ellers hører jeg mye på musikk fra 50,60 og 70-tallet og det kommer nok ikke til å forandre seg med det første. Jeg har blitt gammel og synes det meste på radio er “bråkete”.

Dagen vi lanserte. Nå finnes vi i 70 butikker og på nett. Planene for 2020 er enda større. 

Beste serie
Jeg har dårlig hukommelse og husker mest bare det jeg har sett nylig, som er The Office. Vi ser en episode hver kveld og bøkene som pleide å bli lest på sengekanten er byttet ut, men vi havner nok tilbake dit vi pleier. Ellers er papirhuset helt fantastisk og jeg gleder meg til å se “dont fuck with kittens” på Netflix.

Dette burde jeg ha gjort mer av
Jeg angrer på at jeg ikke bare byttet psykolog tidligere, jeg skjønte jo likevel at vi ikke var en match. Da hun fortalte meg at det var riktig valg å få mindre pupper uten å i det hele tatt vite hvorfor jeg gjorde det, hvorfor jeg hadde tatt det i utgangspunktet eller hvordan jeg følte det, så tenkte jeg bare bon voyage, men jeg fortsatte likevel å gå dit. Hun var sånn “nå er du trygg i deg selv”, vel.. Ok? Å finne riktig på slutten av året har vært helt nydelig og virkelig noe jeg tar med meg for resten av mitt liv. Jeg burde ha meditert mer (forberedelse til stillecamp samt søvn), og jeg burde ha lært meg å lage mat sunn mat, eller mat i det hele tatt.

På Norli Universitetsgata. Uten tvil butikken jeg bruker mest tid i, og besøker oftest. 

Dette burde jeg ha gjort mindre av 

Scrollet på telefonen når jeg burde ha stått opp å gjort annet. Heldigvis er jeg ganske effektiv med (mye) av tiden min og føler ikke jeg har kastet bort for mye tid på dette.

Største innsikt

Hva som faktisk er mine mønstre, uten at jeg skal gå for dypt inn på det. Enkelte ting får man holde for seg selv. Jeg har også innsett at jeg ikke trenger alkohol i livet mitt. Fra å ha festet ukentlig (og gjerne et par ganger) til å nå aldri drikke å bli kvalm av alkohol – det føles bra. Det er deilig når alle vennene mine sender snapper av de fyllesyke og deppa ansiktene sine etter en kveld ute og jeg er i god form. Jeg kuttet også all nikotin og koffein og det fikk meg til å innse hvor enkelt det er å slutte med ting. Jeg kommer aldri, aldri, aldri til å gi tilbake til et liv hvor alkohol er et fast innslag.

🙂 Fra Portugal. 

Dette tar jeg med meg inn i 2020

Det er vanskelig å si, men i alle fall et ønske om å bli trygg i den jeg er, helt innerst. Å kunne ta valg, også de som er upopulære, å faktisk stå i det når det blir tøft uten å knekke. Jeg er 25 år og det skulle bare mangle, men det er likevel en vei dit fordi vi alle kommer med vår bagasje og våre reaksjonsmønster. Jeg er unødvendig streng mot meg selv, fordi publikummet mitt på bloggen er veldig harde. Hver dag, i ni år. Så klart blir man påvirket av det. Men jeg begynner å lære meg at jeg ikke trenger å være det.

Og ærligheten. Jeg har lært meg åpenhet og ærlighet på en helt annen måte blant mine aller nærmeste, og det var tøft å inne at det ikke var så mange av dem – for det var svært få jeg faktisk kunne slappe av rundt, og som fikk frem det beste i meg istedenfor stresset i meg. Men det gjør at jeg kan bruke mer tid på de som gjør meg trygg.

Jeg har også innsett at jeg ikke er en sosial person og at det er ok. Jeg blir sliten og stressa av å henge med folk for lenge og det er det ikke lett å akseptere, om man ikke er slik selv så klart. Jeg har i perioder følt meg både som en bitch men også utrolig kjedelig som ikke er “der det skjer”; men mot slutten av året følte jeg ikke annet enn aksept, og glede ovenfor kveldene jeg hadde alene. Å jobbe derimot gir meg masse energi – derfor henger det ikke på greip når folk sier til meg “nå må du roe ned før du blir utbrent”, for når jeg jobber masse og bruker kveldene mine med samboeren min, og et par sjeldne kvelder med venner, så går det fint. Om jeg derimot fester flere ganger i uken kan jeg love at den veggen vil treffe i en voldsom fart, og jeg snakker av erfaring. Da er det derimot ingen som ser varsellamper, for det er umulig å tro at noen som er sosial kan slite med det. Mange hater å gå på  jobb og gleder seg til ferie, men slik er det ikke for meg – og det har vært fint å føle på.

For å oppsummere

Karrieren min har gått veldig bra, jeg hadde en tredobling i omsetning fra 2018 til 2019. Jeg har ikke nådd mine private mål, men jeg begynner å lande i den jeg er og hvem jeg vil være. Jeg har klart å trene jevnlig og det er jeg stolt over, jeg elsker Barrys og føler virkelig jeg har funnet min treningsform.

Jeg ser frem til et 2020 hvor jeg tar enda mer aktive mål i karrieren min og jobber hardt for å nå målene mine. Står mer opp for meg selv og blir en bedre utgave av den jeg er! Fortsetter å leve sunt uten alkohol, enda mer mot den veganske livsstilen og jobbe tettere med veldedighet. Og få meg en liten hund. Jeg ser frem til det.

Nå er jeg i Harstad og på vei i en middag! 

 

verdens beste suprise bursdag

I går trodde jeg at jeg skulle på julebord sammen med et par venner men jeg hadde fått beskjed om å pynte meg litt siden vi skulle filme å ha en slags avslutning på Sophie Elises Verden – men da jeg åpnet dørene til restauranten ble jeg istedenfor møtt av rundt 70 venner, familie og kollegaer som hoppet frem og ropte suprise! Herregud, jeg kan nesten ikke tro at det skjedde engang. Når jeg har håpet på å få en lignende fest før har jeg aldri kunne sett for meg at det skulle bli så bra – og jeg hadde ingen forventninger om dette. Alt var så gjennomført med både dekorasjoner, kaker, underholdning og gjestene. Tusen takk <3

Alle bildene i dette innlegget er tatt av Cato Ingebrigsten, som var fotograf på Skal Vi Danse og jeg ble kjent med den gang. Han var bare i bursdagen som gjest, men var likevel så snill å knipse en del bilder og derfor har jeg noe å dele med dere i dag 🙂

Henrik har stått for mye av planleggingen og jeg kunne ikke vært mer takknemlig ovenfor han. Jeg kan ikke se for meg hvor stressa han må ha vært som har vært i LA med meg i over en uke og likevel ikke ha røpet noe. Han er en fantastisk venn og en fantastisk vert! I tillegg så han helt nydelig ut med det kostymet sitt, haha.  Her synger vi bursdagssang og skjærer kake, som han så klart måtte hjelpe meg med fordi jeg hadde ødelagt hele om ikke. 🙂

Charlotte, Henrik og Fetisha hadde et nummer, nemlig Jingle Bell Rock som var akkurat som i Mean Girls! De var så flinke og det virket som om de hadde øvd på det lenge, selv om de tydeligvis kun hadde øvd hver for seg – at de nailet det så bra, er utrolig! Perfekt underholdning som er veldig “meg”. Ble skikkelig glad av å se dette showet!

Så fine dekorasjoner og jeg angrer litt på at jeg ikke tok med ballongen hjem! Ingenting av dette er sponset, men jeg syntes alt var så fint og har bedt om info slik at jeg kan gi en oppmerksomhet til de som fortjener det.

Oslo Bevertning og spesielt Nathalie, som også var gjest i går hadde gjort en fantastisk jobb med å planlegge all dekor og utforming av festen. Det var vegansk godteri, ballonger med navnet mitt på, scene og alt mulig. Hun er fantastisk og fortjener all skryt hun kan få, så om dere noen gang skal ha fest vet dere hvem som skal bookes!

Kakene var fra Soulcake som hadde laget. Jeg benytter meg alltid av dem på alle feiringer fordi ingen kaker smaker så godt og ser så bra ut, enkelt og greit! Du finner dem på instagram HER.

Verdens beste kjæreste som også har vært med på planleggingen og i tillegg holdt tale for meg i går. <3

Så gøy å komme inn å se alle sammen!

Pappa, som holdt en utrolig fin tale og i tillegg hadde vært med på planleggingen. Tusen takk! <3

Ja, hva skal man egentlig si? Føler ingen ord kan rettferdiggjøre hvor mye dette betydde for meg. Venner hadde flydd inn fra andre siden av landet og kom kun for dette her, vi hadde illusjonist og tankeleser Labib Malik på plass, det var opptredener, taler og jeg fikk fine gaver. Hva mer kan man egentlig ønske seg?

TUSEN TAKK for en så fin bursdag, det var mer enn jeg noen sinne kunne ha håpet på, og å være 25 år gammel føles så fint! 😍

bursdag i dag!

Reklame | eget merke

I dag har jeg bursdag, og det jeg aller helst ønsket var en rolig dag. Jeg fikk en fin frokost som jeg hadde bestemt og det var fyrt i peisen. I gave fra Kasper fikk jeg så mye fint, men det aller beste var nok et innrammet bilde av oss og donasjoner til veldedige organisasjoner (dyrebeskyttelsen og extinction rebellion Norge). Vi har et par timer hjemme før jeg skal i familiemiddag og da vil jeg helt ærlig bare sove å se på The Office frem til da, haha<3

Men! Denne videoen synes jeg dere skal se. Jeg har laget en guide på hvordan jeg påfører Glöd Sophie Elise, og samtidig snakker jeg litt om historien bak produktet, altså hvordan dette ble til, jeg tar dere med litt på innsiden der. Preeeess play!

Glöd Sophie Elise begynner å bli utsolgt i mange H&M-butikker landet over, så det lønner seg å være rask om du vil ha den perfekte brunfargen før jul eller nyttårsaften. Ny leveranse vil ikke være ute i butikkene før i starten av januar.. Og DET føles lenge når man vil være tan, haha. Coverbrands har fått et lite påfyll av varer som du kan sjekke HER, men de har fortsatt ikke fått inn hansker så da må du sjekke hos H&M eller kjøpe fra et annet merke – selv om mine hansker slår alle andre med flere mil, det synes jeg selv.

 

min eneste kommentar etter de siste dagene.

Først vil jeg starte med å referere tilbake til dette innlegget som jeg skrev for en stund siden. Les gjerne først. Helst skulle jeg ikke ha skrevet en dritt etter det innlegget. Bare latt det være fordi det 1. er uinteressant. 2. Fordi det er barnslig og fordummende. Det blir gjort til en mye større sak enn hva det er.

Jeg forstår og aksepterer ta dere har deres syn og meninger om hva jeg har gjort, og hvordan jeg velger å leve mitt liv. Det har dere full rett til ettersom jeg faktisk lever mitt liv i det offentlige, og har valgt å dele av min hverdag. Men, når det kommer til operasjonen i LA kommer jeg til å være forsiktig med hva jeg deler, og det har jeg sagt hele veien. Jeg ville være åpen om at jeg kom til å operere, men prosessen underveis har jeg valgt å holde for meg selv – og det kommer jeg til å fortsette med.

Grunnen er at det ikke er godt for noen, hverken meg, dere eller de som tilfeldigvis skulle ramle inn her, å få vite masse detaljer om.  Jeg ønsker ikke å dokumentere alt. Men, jeg kan si det såpass som at jeg reiste til LA med et “åpent sinn”, uten noen konkret plan på hva jeg ønsket å gjøre men at jeg kom til å følge kirurgens anbefalinger for å få et best mulig resultat – in the long run. Ville han at jeg skulle fjerne alt så gjør jeg det, og ville han at jeg skulle legge inn implantater som er ment for rumpa så gjorde jeg det, og hans anbefaling om størrelse, form og plassering.  Jeg har ikke flyttet fett eller tatt BBL, det vil jeg bare ha sagt.

Fra sync tidligere i dag med pappa.

Folk kan gjerne på spekulere frem og tilbake i nøyaktige detaljer på hva som har blitt gjort og hvordan kroppen min ser ut og hva som er forandret og så videre. Jeg kommer ikke til å dele noe av det. Jeg har vært åpen om at jeg har operert, men hva som ble utført etter det er noe jeg faktisk velger å beholde retten til å holde privat. Men har jeg valgt å gå for det som ville gi best mulig resultat? Ja. Når man først er i den situasjonen, så gjorde jeg det “beste” ut av det, og hørte på kirurgens anbefalinger slik at jeg slapp å ha en klump silikon bare hengende bak der, som det var før. Og ja, kroppen min synes om jeg legger ut bilde av en kjole – for det er slik jeg nå ser ut. De eneste som gjør en stor sak ut av det eller kommenterer hvordan kroppen min ser ut, er alle andre enn meg. Folk er så glade i å ta screenshots, legge ut, zoome inn, rope å kalle meg hykler (fordi jeg ikke har delt alle detaljer, som også hadde vært feil?). Eller fordi jeg for et par måneder siden sa jeg kunne ønske meg en naturlig rumpe, selv om jeg i ettertid har sagt at det ikke var noe alternativ (med mindre jeg ville leve med en rumpe som så helt “punktert” ut)? Det blir feil uansett hva man gjør, og det står jeg fint i.

Jeg vil ikke være hun rumpe-jenta eller hun plastisk-kirurgi jenta, og hadde det vært opp til meg, hadde jeg heller ikke vært det. Jeg skriver lite om det, men det er det folk legger fokus på. Merk, NOEN folk. De fleste har nok med sitt eget liv, er oppegående og travel og driter vel en lang faen i rumpa mi, haha. Men det er ikke de som roper høyest eller krever at jeg tar til ordet. Helt ærlig, om man blar igjennom mine sosiale medier for første gang, ville nok ikke en utenforstående ha forstått all kritikken i den grad den har kommet, for det er massivt. Om ingen hadde gitt det oppmerksomhet, hadde det heller ikke fått oppmerksomhet fra min side. Jeg kommenterer ikke dette for å få klikk men fordi jeg ser meg pent nødt.

.. Julelunsj var jeg også på, med forlaget mitt Strawberry Publishing.

På slutten: mener jeg at man skal promotere plastisk kirurgi? Nei, og det gjør jeg heller ikke. Mener jeg at man skal romantisere det? Nei, og det gjør jeg heller ikke. Har jeg fått sponset kosmetisk kirurgi? Aldri, og det ville jeg heller aldri ha gjort. Mener jeg at man skal få lov å leve det livet man selv ønsker? Jepp. Er jeg ferdig med å leve det livet andre mener jeg bør leve og heller høre på meg selv? Ja. Og å si “slutt å legg ut bilde av deg selv i kjoler” – come on. Det er ikke 13-14 år gamle jenter som sender meg meldinger om det. Det er voksne mennesker og journalister som klikker og blåser det opp. Og hvem sitter på Jodel? Ganske sikker på at de er godt voksne de også.

Jeg har heller aldri påstått at slik jeg ser ut er normen eller “naturlig”. Åpenbart ikke, jeg har jo operert! Noen er tynne, andre bygger muskler enkelt, andre er født med svære pupper og andre får aldri former, og noen ser ut som meg – operert. Og det er jeg ærlig på. På samme måte som alle følgerne mine har rett til å synes å mene hva man vil, har jeg også rett til å leve mitt liv selv om det er annerledes enn ditt.

Ikke alle kommer til å få med seg dette innlegget og jeg orker heller ikke å gjenta meg selv til det uendelige. Men, dette er det jeg sier om saken og jeg tror ikke jeg kommer til å gå mer i dybden på det enn som så. Nå kommer jeg til å fortsette mine sosiale medier helt som normalt, så får folk skrive så mange kronikker og innlegg som de vil.
Nå skal jeg ta en relativt tidlig kveld. I morgen har jeg bursdag og fyller 25, og alt jeg har ønsket meg er å slappe av hjemme. 🙂 Slik skal det også bli!

sophie elises verden sesong 3

Den 6. januar har endelig sesong tre av Sophie Elises Verden premiere! Jeg elsker alle episodene som jeg har fått se (til episode fire), den er ganske annerledes enn de første og vi har virkelig tatt det opp i kvalitet, mange hakk. Det kommer til å sendes tre episoder i uken, tre dager på rad, på både TV2 Sumo og på TV2 Livsstil. Gleder meg masse til dere får sett!

Om du vil se promoen finner du den på min instagram HER. Jeg deler mer teasere etterhvert, men husk å sett av 6. januar, da! Er ikke det en morsom start på året? 😍

Tusen takk til alle som har vært med, men spesielt stor takk til så klart Henrik, Charlotte og Fetisha som åpner opp på godt og vondt, jeg vet at det ikke alltid er like lett. Også en stor takk til pappa som er mye med og er den beste faren man kan ønske seg. Stor takk til Kristin, Steffen og Espen som er de beste bak kamera, Anja som holder i alle tråder og Vegard i TV2 som har gitt meg alle mulighetene jeg er så heldig å få i kanalen, som alltid vil bety mye for meg <3

 

 

en ny dag

Reklame | koden SE30 gir 30% rabatt hos Poster Store.

Hei dere. Jeg leser alle kommentarene deres men kjenner ikke at det er så mye for meg å svare på akkurat nå. Det er ikke noe poeng, og det mener jeg på den mest ydmyke måten. Jeg tror ikke det har noe for seg, for noen.

Bildet finner du HER. 😍

Jeg har fått et par nye bilder hjemme – og jeg elsker dem. Sånn skikkelig! Du vet når du sitter hjemme og ser deg rundt med et lite smil om munnen fordi det enten er ryddig, du har tent lys eller du har fått noe fint? Slik føler jeg det etter at bildene kom på plass! Alle er fra Poster Store. Det er fort gjort å bli lei av bildene man har hjemme for man ser de virkelig hele tiden, og jeg ble lei av mine for litt siden – da bestilte jeg nye fra Poster Store, alt der er så rimelig. Da kan man fint bytte ut bildene et par ganger i året uten at det koter noe særlig.

Rabattkoden SE30 gir 30% rabatt på absolutt alt hos Poster Store i tillegg, så da koster det.. nesten ingenting, om jeg får påstå det selv. Du finner plakater med alt fra sitater, bilder av natur, abstrakt, mindfull, vintage, eller hva med noe til barnerommet.. ALT. Utvalget er enormt. Poster Store har virkelig så mange fine Posters og Plakater!

 

Jeg har ikke hatt bilde i gangen før, men det ble veldig fint. Du finner det hos Poster Store.

Å bytte ut bilder et par ganger i året høres kanskje ikke særlig miljøvennlig ut? Vel, Poster Store har bærekraft som et av sine hovedfokus. De benytter seg av en svanemerket fabrikk hvor papiret er FSC-merket, som overholder standaren for ansvarlig skogbruk. Alle bildene printes lokalt i Stockholm for å ha så liten påvirkning på miljøet som mulig når det kommer til transport. Hvor bra er ikke det?

I tillegg har Poster Store mange fine rammer i diverse farger. Jeg valgte sort på alle mine, da det passet så fint inn i absolutt alle rom. Rammene er vanskelige å knuse og er i høy kvalitet. Jeg er veldig glad i litt mindre bilder som jeg kan stille på hyller, men det er masse ulike størrelser å velge mellom. Jeg har gått for den minste her.

Leveringstiden er på 1-3 dager, så du kan trygt bestille hjem julegaver derfra å få dem i tide. Jeg har et par venninner (Stine Mari spesielt, hehe) som hadde blitt veldig glad for noen fine bilder her, i kategorien illustrasjoner – det er også min favoritt! Men står du fast, kan du sjekke ut deres egen kategori for inspirasjon HER. Da kan du også finne eksempler på bildevegger.

Bilde finner du HER.

Det er fri frakt på kjøp over 299 kr, og som sagt 1-3 dagers levering. Sjekk ut hele utvalget til Poster Store.

Håper du finner noe du liker! <3