sminken min steg for steg

// jeg har et kommersielt samarbeid med coverbrands // reklame

Jeg har vært stasjonert på badet den siste halvtimen og laget en kjapp sminkelook jeg tenkte å vise dere. Jeg går for det meste uten sminke på dagtid (tro det eller ei!), men jeg elsker uansett å sminke meg. Denne looken funker både til hverdag og fest, jeg varierer veldig lite når jeg sminker meg selv – men for mange vil nok dette passe best til fest om man ikke sminker seg så mye ellers. Jeg synes denne funker perfekt for festsesongen vi nå går i møte! Veldig barbie, hehe. 


 

Rabattkode: «SOPHIEGLAM»  gir 20% rabatt på all sminke ut 02.11.16. Rabattkoden gjelder ikke NYX, Morphe eller salgsvarer. Du finner oversikten over all sminke her.


Først starter jeg med foundation fra Glo Minerals Luxe Liquid. Denne er litt rennende i konsistensen og ikke så veldig dekkende som andre foundations jeg har anbefalt før (jeg ville gitt 7 av 10 på dekkeevne), men den har en utrolig fin farge og jeg liker uansett hvordan resultatet blir, i tillegg føles den bra på huden.


 

 Slik ser jeg ut når jeg kun har på foundation:

Jeg går videre til bryn. Jeg er heldig og har markerte og tykke bryn fra før av, her kan dere se brynene mine uten noe produkt på seg. Jeg vet ikke hvorfor dette bildet ble så minimalt og nå går det ikke å fikse, men dere skjønner uansett hva jeg mener. BRYN UTEN SMINKE! 


 

I dag brukte jeg Anastacia Beverly Hills i fargen Taupe, som egentlig ikke er min favoritt av fargene til Anastacia (jeg pleier å gå litt mørkere) men med tanke på at jeg har blondt hår akkurat i dag valgte jeg denne. For å lære seg å forme brynene fint er det kun en ting å gjøre: øve, øve, øve. Men det hjelper så klart å ha gode produkter tilgjengelig! Jeg bruker også Glo Minerals Precision Eyeliner i fargen Peach under brynene og litt over, i tillegg til på våtkanten når jeg sminker øynene.

Sånn ser det ut før jeg blender: 

Og sånn ser det ut etter: bryn med Anastacia Beverly Hills!

I dag gikk jeg for denne øyenskyggen fra Max Factor kalt Nude Palette. Jeg liker fargene skikkelig godt, og de kan brukes til enhver anledning! Jeg har markert under hvilke farger jeg brukte, og i hvilken rekkefølge. Trikset med øyenskygge er å blende godt ut, være tålmodig, øve masse (det tar tid å finne ut hvilken form som passer ditt ansikt), og ikke minst ha en god kost. De som følger med i absolutt alle øyenskyggepaletter suger, inkludert kosten som fulgte med i settet jeg brukte i dag. Kosten som følges med kan brukes til å påføre en linje under øynene, men det er alt.

Jeg brukte så en våt linjer for å lage en “vinge”, som det så fint heter. Jeg er egentlig skikkelig dårlig til det, men med The Balm Schwing Black Liner synes jeg det går fint.

Slik ble resultatet etter skygge og liner! 

Jeg gikk så over med et pudder over kinnbeinene og en leppestift fra NYX (leppestift-guide kommer en annen gang) og så var jeg ferdig! Siden alle bildene av meg i dette innlegget er tatt med mobil, avslutter jeg med ett i litt bedre kvalitet så får dere sett skikkelig. Jeg synes bare det er enklest å vise bilder med mobil siden jeg tross alt står å knipser samtidig som jeg holder på 🙂


 

Jeg har en fast samarbeidspartner på sminke, og det er Coverbrands. Grunnen er enkel: de har det beste utvalget og merker man ikke får tak i så mange andre steder (for eksempel Morphe), ofte gode tilbud, rask frakt og god kundeservice. Det er viktig for meg å kunne gi dere en god opplevelse om dere velger å kjøpe et produkt jeg anbefaler, og det kan jeg gå god for her. Dette er produkter jeg bruker selv på daglig basis! 


Rabattkode: «SOPHIEGLAM»  gir 20% rabatt på all sminke ut 02.11.16. Rabattkoden gjelder ikke NYX, Morphe eller salgsvarer. Du finner oversikten over all sminke her.

 

årets blogger

På søndag er det klart for kjendisgallaen, og vi får vite hvem som vinner årets blogger 2016. Jeg har vært litt demotivert fordi enkelte medlemmer av  den der mannegruppa satte igang en kampanje hvor det ble oppfordret til å stemme på alle andre enn meg, sånn at jeg ikke skulle vinne. Dessverre ble dette møtt av stør applaus fra flere hundre medlemmer som satte i gang for at jeg ikke skal vinne prisen. Det er skikkelig trist, og jeg har jobbet så hardt med alt jeg gjør og hadde blitt så glad for å vinne.. Derfor trenger jeg deres stemme mer enn noen sinne! 

Jeg håper på å finne fordi.. Vel, det jeg prøver med bloggen min er å vise at alle kan gjøre feil, man utvikler seg som menneske, når man er ung går man igjennom mange faser og jeg håper noen av dere finner en trøst i å kunne ta del av min personlige reise. Man kan være en typisk “blondine” men likevel ha meninger å mål for seg selv, det er viktig å jobbe hardt for å komme seg fram og jeg prøver å ta oppgjør med en del normer i samfunnet på bloggen min. Jeg skriver året rundt om psykiske problemer, mobbing og andre ting man sliter med, ikke bare for å fremme meg selv for å finne en pris. 

Stemme kan dere gjøre HER <3 

huden min på sitt verste

/ jeg har et kommersielt samarbeid med Lab Pharma // annonse

Det er mange som spør meg om bloggere reklamerer for ting man ikke kan stå inne for. Jeg kan kun svare på vegne av meg selv, men det er viktig for meg å være troverdig å heller ha få samarbeid = tjene mindre penger enn at man skal føle seg lurt. I tillegg spør jo venner meg om produktene jeg reklamerer for faktisk funker og da vil jeg jo ikke si “hehe nei det var bare løgn fordi jeg vil tjene penger”, det hadde vært for dumt. Negledama mi spurte for litt siden om Skin Repair faktisk funker og da sa jeg “det funker i alle fall for meg”, så hun bestilte – og det viste seg at det funket for henne også. Ja, dette er enda et innlegg om hud og pillene jeg går på, men jeg vil presisere at det funker for meg, det funker for flere av vennene mine MEN det er et kosttilskudd og man vet aldri hvordan kroppen tar det. Det er ikke farlig, men noen får mer effekt enn andre. Så langt er jeg veldig happy med produktet, og det er flere bekjente av meg også.

Details: akkurat nå har jeg PMS. Da er huden min på sitt verste, og jeg har pleid å få masse kviseutbrudd. Nå er jeg helt uten sminke, og siden jeg går på Skin Repair blir ikke huden min så ille lengre. Nå er huden min på det punktet av måneden hvor jeg alltid får utbrudd, og likevel føler jeg meg bedre enn jeg gjorde på hvilken som helst dag i måneden, før jeg begynte på pillene. 

 


 

Jeg har brukt pillene i litt over ett år, og jeg fortsetter fordi det funker! Men det tar tid. På meg ble huden litt verre før den ble bedre, og da ble den bedre enn den noen gang har vært. Dette er helt normalt, og det er viktig å være tålmodig. Jeg har valgt å gå på pillene fast, uten opphold for å unngå utbrudd. I tillegg får man mer fukt i huden, og linjer blir mindre synlig – det er i alle fall min erfaring. 

Om du bestiller Skin Repair her, får du 40% rabatt på første bestilling! 

 

 

FORBILDE – FØRSTEPLASS & TERNINGKAST 5

egenreklame

Det er under to uker siden boken min ble sluppet, men likevel føles det som nesten et helt år. Det har skjedd mye, men jeg har også levd med denne boken en stund. Den eneste måten jeg klarer å vise følelser er ved å skrive, i virkeligheten er det helt umulig for meg. Men det er viktig at jeg får prosessert disse tankene og tatt innover meg alt som skjer, så derfor kommer dette innlegget. 

Hver gang jeg går forbi en bokbutikk nå for tiden går jeg litt ekstra fort. Jeg elsker å titte på bøker og kjøper som regel et par bøker i måneden, men etter at min egen bok kom ut har jeg følt at det er litt “kleint” – som om jeg ser etter min egen bok, og at folk legger merke til det. At jeg er selvopptatt om jeg går inn i en bokhandel. Men det er vel bare janteloven som våker over meg, så her om dagen ga jeg litt faen og gikk inn i en bokhandel i Oslo. Og der var den, på andreplass over de bestselgende bøkene i Norge hos Tanum.. Og gjett hva? På notabene er den nummer EN!! Det er en helt uvirkelig følelse, at det faktisk er meg. Jeg ante jo ikke hvordan dette kom til å gå. Vil noen i det hele tatt lese ordene mine? Kommer folk til å hate den? Hate at jeg prøver? Kommer andre enn mine nærmeste venner til å bry seg? Jeg har hele tiden visst at den er bra, men jeg kan jo aldri være sikker på om andre ville forstå min mørke humor og budskapet jeg prøver å få fram. Men å se den der på topplisten.. Det gjorde meg satt ut, men glad. 

Hele dette året har jeg vært på autopilot. Inn og ut av politiet på grunn av den helvetes hevnpornosaken parallelt som jeg har skrevet boken, parallelt som jeg har vært teit hekta forelsket i en person, jeg har hatt så lyst til å gi opp. Men alt løste seg mot slutten, alle tråder. Ikke lengre forelsket, jeg har tatt makten tilbake over meg selv OG boken er ute. Herregud – tenk at alt løste seg så bra. Mange av dere som har lest boken kommer med fantastiske kommentarer og mailer til meg, lærere sender meg lange meldinger og takker for at jeg har fått elevene deres til å lese sin aller første bok, og det er mer enn jeg kunne ha drømt om. 


Det er vanskelig å se alt dette utenfra. Venner prøver å minne meg på om det, “du har skrevet en bok, Sophie!” og jeg tror egentlig jeg må sette meg ned å meditere eller noe, for at det skal føles ekte. Jeg vil si tusen tusen takk til alle dere fantastiske mennesker som har kjøpt boken min, og tusen takk til alle som gir meg tilbakemeldinger. Jeg håper dere vil anbefale boken videre, og at den kan utgjøre en forskjell i deres liv. Takk for alle bildene dere poster på instagram, det gjør meg glad. I dag leste jeg også en anmeldelse skrevet av Eva Myklebust for Fedrelandsvennen, terningkast 5. Det må være innafor å sitere henne litt:


“Sophie Elise skriver godt, og river med seg leseren gjennom alle de korte kapitlene, som nesten kan minne om blogginnlegg. Her blottlegger hun alle sine usikkerheter og forteller åpent om plastiske operasjoner, selvskading, abort, mobbing og pillemisbruk. 

Uten tvil pirrende temaer, som lett kunne blitt redusert til ren sosialpornografi. Men det gjør det ikke, for Sophie Elise reflekterer rundt det hun har vært gjennom i løpet av sin unge alder.

Det er disse refleksjonene som er de mest interessante med boken, og det skulle gjerne vært enda fler av dem. Samtidig må vi huske at Sophie Elise fremdeles bare er 21 år. Hun har kommet langt, og hun vil komme lenger.” 


Takk. ♥

Planen min videre er å ha flere boksigneringer, og jeg skal informere dere om tider og steder når det nærmer seg. Det blir nok også en del foredrag etterhvert, og jeg gleder meg sånn! Jeg ELSKER å holde foredrag, haha. Jeg har blitt veldig flink til å snakke på scener etterhvert og en eventuell skrekk jeg hadde for det før, er som blåst av banen. Og neste uke skal jeg også møte alle leserne som søkte om å få meg hjem til seg for å overrasske noen som fortjener det.. Men det skjer på privaten, uten kamera og uten blogging. 

HUSK AT DU KAN KJØPE BOKEN MIN ALLE STEDER DE SELGER BØKER! 

fra kjendistegneren

På lørdag fikk jeg endelig alle tegningene mine som den såkalte “kjendistegneren” har laget! Jeg ble så glad, tenk at noen tar seg tid til å lage noe sånt, uten å få noe igjen for det – sett bort fra at jeg ble glad da. Han kom å møtte meg på backstage og ga meg meg fire tegninger, og nå funderer jeg litt på hva jeg skal gjøre med dem. De må jo nesten henges opp! Kanskje mormor & morfar / farmor & farfar vil ha ett?


 

Jeg har sett tegningene på bilde før, men de er så mye bedre i virkeligheten. Hvert eneste hårstrå er detaljert, liksom! Herregud, takk igjen! 🙂 

ærligheten min er kjip

Først og fremst: skikkelig hyggelig at dere likte kostymet mitt i går. Jeg var DJ i Ålesund på Terminalen, og siden alle andre hadde kledt seg ut så kjørte jeg på. Men å kunne bruke kostymet til å fremme et viktig budskap synes jeg er dritfett, og jeg er skikkelig glad for hvordan alt endte opp.

I dag har jeg ikke sett like kul ut. Jeg har løpt igjennom Oslos gater med det korte “lillemy” håret mitt til alle kanter, gårdagens sminke og en tights med hull i rumpa. Jeg har følt meg så ekkel, i går lo jeg så mye at jeg tror jeg tisset litt på meg (hehe), men jeg har jo så klart dusjet og skiftet og alt det der, men jeg følte meg enda sykt ekkel. Greia var, jeg og venninnen min Fetisha lo så utrolig mye på vei hjem fra spillejobben i går, vi hadde det så gøy at vi falt i en trapp og Joakim snudde seg og så oppgitt på oss begge, “det er som å være på tur med to fulle dverger” og så gikk han videre og gadd ikke å hjelpe oss, haha. Da knakk jeg helt sammen av latter, det var bare en så komisk situasjon, og da tisset jeg altså litt. UANSETT! Nå blir det aldri noe kjæreste på meg, ærligheten min er kjip å takle. Jeg har ikke for vane å tisse på meg 🙂 

Takk gud for at jeg har venner som er så utrolig flinke med makeup og kan fikse meg opp på en så ekkel dag, da! Jeg stakk innom Dajana for å plukke opp parykken min (lol), og da fikk jeg litt sminke i samme slengen. Hun er så flink, og jeg gleder meg til å se alt hun kommer til å oppnå. 

Parykken min er fra Ruhs i Oslo og kostet 4000 kr. Den er skikkelig fin og jeg merker at det er solid kvalitet, så den kommer jeg til å bruke lenge. Nå skal jeg spise vegansk taco og så stikker jeg på podcast-lanseringen til to venninner. Mer om det senere! 

Meg, kledd ut som meg

Jeg gir dere herved mitt Halloween-kostyme! Sophie Elise utkledd som.. Sophie Elise, år 2012 / 2013. Dette er et kostyme med en personlig betydning for meg. Det symboliserer en tid av livet mitt som var helt forferdelig, og at jeg nå er “fri” fra tvangstanken om å operere meg hele tiden.

Jeg har akseptert at den perioden i livet mitt var forferdelig, men at man nå kan kle seg ut og anerkjenne at men er over den psykiske sykdommen som samfunnet setter på oss om at man skal se ut på en viss måte.. Altså, fuck det! Jeg kan nå kle meg ut som det, det er et kostyme og en ironisk distanse, ikke et helt liv som er kontrollert av å føle man må fikse på utseendet sitt.


 

Jenter: dere blir ikke lykkelig av det. Faktisk blir dere dypt deprimert. Dere blir aldri fri, for man blir aldri bra nok om man strekker seg etter noen andre. Denne er til deg Sophie Elise, i år 2013: Du er bedre enn som så, og en dag kommer du til å kle deg ut som deg selv og få gåsehud over hele kroppen og gråte en liten tåre fordi du er så jævlig glad fordi du er ferdig med den perioden. Du klarte det, as. Du er kul. 


 

Sminke: @karolinegriciute   / photo: @joakimkleven 

kjærlighet

KJÆRLIGHET. 


 

@maddekh // @makeuptone  // @piaapettersen // @stinehoas // @johannaguttormsen // @karensofieu (litt feil rekkefølge, men uansett) 

 

Vet dere hva som gjør meg skikkelig glad? Å se alle bildene dere legger ut på instagram av boken min! Det er en helt surrealistisk følelse, jeg er så fantastisk stolt. Det er virkelig ikke noe bedre enn å gjøre folk interessert i å lese bøker, det er dumt at “dagens ungdom” kan skryte av å aldri ha lest en bok, for da har man gått glipp av mye. Jeg elsker å krype opp i sofakroken med en god bok, godteri og tid for meg selv, og at så mange av dere velger min bok for nettopp det gjør meg ydmyk. Husk å bruk hashtaggen #forbilde om dere legger ut, eller tagge meg i bildet så får jeg med meg. ♥ Dere skal vite en ting, jeg har sykt vanskelig for å føle på noe som helst i livet mitt. Etter at jeg ble så fucket over av en person jeg var så glad i, så har jeg på en måte bare stengt ned. Jeg føler aldri på glede, forutenom når dere gjør fine ting for meg og når arbeidet mitt betyr noe for dere. 

Noe annet som gjør meg glad er at boken har solgt så godt!! Det er helt ufattelig. Jeg vet at tallene jeg har hatt ikke er normalt for førstegangsforfattere, og i alle fall ikke etter så kort tid! Steder jeg så langt har på planen for boksigneringer er ………. Tusen takk for at dere legger ut bilder av boken min og anbefaler den videre. Det må dere bare fortsette med, for det betyr alt for meg. 

 

ÅLESUND

BLOGG.NO funket ikke i går, kan dere forstå panikken? Hehe. Tenk om alt jeg har jobbet med i så mange år hadde forsvunnet rett foran øynene på meg, da vet jeg ikke hva jeg hadde gjort. Jeg hadde sikkert bare stirret tiltaksløst i veggen som jeg alltid gjør når ting er dritt, lol. Men det ordnet seg til sist, men da begynte klokken å nærme seg midnatt og jeg var allerede på spillejobb i Molde. Det var gøy! Turen har gått videre til Ålesund! Her ble jeg møtt av to av mine bestevenner Fetisha og Joakim som skal være med meg på spillejobb i kveld  🙂 Det er mye jobb for tiden men herregud som jeg ELSKER det!


 

Nå skal vi ta en powernap alle sammen. LOVE YOU! 

min første boksignering!

// egenreklame
 

I dag markerte en slags “milepæl” i karrieren min så langt – jeg hadde min første boksignering! Det er så hyggelig å møte dere, hver eneste gang. Å se hvor bredt boken min kan treffe i ulike aldersgrupper, både jenter og gutter, mennesker fra hele landet.. Jeg var ikke så nervøs i forkant men jeg er alltid bekymret for at ingen skal dukke opp, men det kom heldigvis masse folk. Jeg er helt støl i ansiktet av all smilingen og jeg har vondt i hånden av skrivingen, men det føles bra. Håndskriften min er forresten helt forferdelig, så jeg håper alle klarer å lese hva som står, hehe. Tusen takk til alle som kom. ♥

Jeg er skikkelig trøtt for tiden, som jeg har nevnt før. Jeg har vært våken i knappe ni timer men jeg skal allerede hoppe til sengs, og så ta fatt på dagen litt tidligere i morgen. Da har jeg noen intervjuer før jeg stikker til Molde for å spille på kompagniet, det blir stas! Jeg har aldri vært i Molde før nemlig. Og dagen etter drar jeg til Ålesund for å spille på terminalen:) Jeg har forresten veldig dårlig samvittighet for at jeg ikke får svart på alt av meldinger dere sender meg på diverse kanaler, men jeg lover å få svart på det meste i morgen! Gi meg gjerne en tilbakemelding etter dere har lest boken, det er skikkelig fint for meg å høre hva dere tenker. ♥