meeting the parents og stress

– annonse – 

I dag skal jeg ut å spise med svigerforeldrene mine som er i Oslo for dagen, og så plutselig ble det kveld og jeg følte meg som.. Ja, ikke så veldig fresh. Det er skikkelig sludd-snø i Oslo om dagen, og når du løper ute med ansiktet i motvind hele dagen lang og kommer inn, seende ut som en druknet katt og tenker “ok, nå har jeg en time på å få spist, kastet meg i dusjen og sminket meg”.. Den følelsen. Da ender det som regel med at jeg bare blir sittende i sofaen og se i veggen, ventende på et lite mirakel. 

Genser er fra Jaquline de Yong. Leppestiften jeg har på meg finner du her. 

Da jeg var ferdig med ryddingen og hadde kommet ut av dusjen følte jeg meg litt “umotivert” til å starte på ansiktet. Aller helst ville jeg ha på en god maske, kanskje pleie huden min litt ekstra og SÅ begynne, bare for å re-starte etter en lang dag. Ja, slike ting som det gir meg glede. Jeg lette igjennom skuffer og skap, vurderte en ansiktsmaske, tenkte det kom til å ta for lang tid, og så fant jeg en leppemaske jeg helt hadde glemt! Ikke bare gir denne fukt til leppene, men du får også plump. Nesten som en behandling restylane hjemme, bare at det er helt uten inngrep og ikke permanent. Forskjellen på denne og InstaPlumper er at denne gir fukt i tillegg. Det var liksom akkurat det jeg trengte! Da kunne jeg sminke meg samtidig, og leppene fikk utført litt “magi”. Om du ønsker et lignende produkt som ikke gir fukt, men derimot litt mer “intens” effekt anbefaler jeg InstaPlumper. Den har jeg skrevet om tidligere. 

Den er helt gjennomsiktig, derfor tok jeg ikke bilde av den på. Enkel å bruke, og leppene dine blir merkbart større og fuktigere. Kjøpes her.  


 


 

Etter tok jeg på en fuktighetsgivende skrubb fra Elf som fikk bort siste rest av døde hudceller, slik at resultatet av større lepper holder litt lengre. Og så avsluttet jeg som sagt med den matte leppestiften jeg bruker i dag, Celebirty Skin! Jeg har dog en mini-versjon, den jeg linker til er full størrelse. 

Alle produktene er som vanlig fra Coverbrands, som stiller med fri frakt og en haug av kjente merkevarer. Jeg vil spesielt anbefale mine favoritter Jeffree Star, Morphe, Jetset Sun og The Balm – sistenevnte er det nå 50% rabatt på! 

bloggkrig og vixen

Mediene prøver å vinkle min og Ulrikke sin kronikk om til en “bloggkrig”. Det er så latterlig at det nesten ikke er verdt en kommentar fra meg – det er jo så åpenbart ikke tilfellet. Vi har ikke noe i mot hverandre, og vi krangler ikke oss imellom. Altså.. Det blir så simpelt. Og vet dere hva? Det finnes ikke to typer damer her i verden. Det er ikke 1) rosablogger eller 2) psykisk syk / opptatt av psykisk helse. Her ute i vårt lille land finnes det kunstnere, forskere, leger, studenter, mødre, bestemødre og ikke ALLE klarer å kjenne seg igjen i hverken meg, henne eller la oss si fotballfrue. Det går ikke. Jeg synes det er fordummende å lese “unge jenter er usikre og leser rosablogger” fordi for det første, det er normalt å være usikker som ung – det var både min mor og min bestemor, og man finner som regel ut av ting etterhvert og da trenger man VERKTØY for å klare det, ikke et skjold som verner deg fra alt du synes er vanskelig. Og nummer to: det finnes jenter som faktisk gir faen og leser om aksjer eller politikk eller religion eller hva enn de interesserer seg for. Verden er ikke rosa og den er ikke sort hvitt heller. Om du føler jeg ikke passer for deg, kan du gjerne plukke opp Morgenbladet istedenfor. Eller kanskje du interesserer deg for begge deler, slik som jeg gjør. Det er lov og faen meg greit.

Fokuset, og her er jeg skyldig selv, blir bare en evig “meg meg meg” og gjør at offentligheten sentraliserer seg rundt enkelte personer, og ikke samfunnet generelt. Vet ikke om jeg klarer å forklare det slik jeg ønsker, for jeg kunne holdt på i en evighet. 

Og til alle som spør om jeg skal delta på Vixen i år. Planen er ja, det skal jeg. Det eneste som hadde holdt meg hjemme er at jeg enda kommer meg ut av en mørk periode i livet, og at jeg enda kan få panikkanfall og angst. Det forsvinner dessverre ikke, selv om det skjer kule ting. Derfor holdt jeg meg hjemme fra kjendisgallaen den dagen den var – fordi jeg ikke kunne styre mine egne følelser da. Men jeg har veldig lyst til å dra og jeg tar det for hva det er – en fest og i utgangspunktet hyggelig greie. Det er ikke nobels fredspris, kan vi få hodet ut av vår egen ræv please. 

Random bilde fra da jeg var hos hudpleieren.. Cute :)) 

du er for god og jeg vil ha deg uansett

Da jeg ble samboer bestemte jeg meg for en ting: jeg skal ikke bli hun som glemmer at jeg er i et forhold som faktisk må vedlikeholdes kun fordi det føles komfortabelt. Misforstå meg rett, vi har det veldig fint og romantisk hver eneste dag – men da jeg tidligere tok meg selv i å spørre “kan jeg bare få bruke en av dine boxere fordi jeg ikke har rent undertøy?” innså jeg at ting muligens har gått litt for langt, haha. 

Jeg mener ikke at man trenger å sitte stivpyntet og rak i ryggen rundt kjæresten sin hele tiden, det hadde han sett rett igjennom og jeg hadde nok endt opp med å få motsatt effekt av hva jeg ønsker. Men nå er det 24/7 uten sminke, extensions til alle kanter, hello kitty truse og “jeg må bare se siste episode av real housewives før vi legger oss” eller “beklager, har ikke barbert leggene i dag heller” om hverandre. 

Dette ble kanskje alt for langt ut i rosa-land for noen, men jeg trenger å ta vare på meg selv og føle meg litt hot en gang i blant jeg også – jeg bare gidder ikke om dagen.  Jeg tenker som jeg alltid gjør: i morgen. DA skal jeg se fin og fresh ut. Og han bare “du er så fin på innsiden uansett” og enten lyver han eller så er han for god til å være sann – jeg tror sistenevnte.  

GOD NATT – må bare se en episode real housewives først. Det gjør jeg forresten på Hayu, via tv2 sumo. Og forresten, jeg sendte akkurat inn en kronikk til NRK. Deler den når den blir publisert, handler om psykisk helse, plastisk kirurgi og vixen blogawards. 

 

når du ikke klarer fordi sånn er livet

Alle dere som har sett meg på 4-stjerners middag vet at jeg ikke kan lage mat. Litt flaut å innrømme, men det har ikke akkurat blitt stort bedre siden den gang. Ja, jeg vet hvordan jeg kutter opp en avocado nå (det visste jeg ikke den gang og flauet meg totalt ut på nasjonal TV) og jeg kan steke egg liksom, men jeg synes bare ikke det er noe spennende eller gøy. Mat må man ha, og jeg setter så stor pris på at kjæresten min faktisk liker å lage mat og er flink til det – om ikke hadde jeg sikkert levd på pommes frites til den dagen jeg dør, og kostholdsplan kunne jeg ha sett langt etter. Jeg føler meg heldig som kommer hjem til god mat hver eneste dag, siden han som regle er hjemme før meg. En av de beste rettene jeg vet nå om dagen er vegetarburger (uten brød) med egg på toppen, litt grønnsaker og avocado (det er kanskje en grønnsak? hehe). Sunt og godt! 😃 

Ser kanskje ikke ut som det diggeste i verden på dette bildet, MEN det er det.

I dag har jeg hatt fult opp med møter hos United Influencers blant annet, måtte til politiet for å hente noen papirer, filmet siste episode av Sophie Elises Verden (omg – det kommer til å føles tomt fremover) og i kveld skulle jeg egentlig ut å spise på Sawan med Lab Pharma (de som eier HairCare, Skin Repair osv) men jeg har angst og må bli hjemme.. Thats life noen ganger. Heldigvis forsto de hvor jeg kom fra, og ærlighet er alltid best. Får heller dra innom de på kontoret en dag å hilse på. 

Og en liten utblåsning på slutten: jeg er så lei av å bo i denne lille leiligheten. Men faen, så dyrt det er i Oslo. Alt jeg ser på koster rundt 5 millioner så da blir vi vel boende i denne sko-esken en stund til. Nå har vi ikke plass til mer ting og min løsning er liksom “da kjøper vi en ekstra hylle” som vi HELLER ikke har plass til, lol.

hvordan finne alt du trenger – rett i nærheten

– annonse – 

Det er en ting jeg synes er veldig trist med kulturen vi lever i dag hvor internettshopping er en stor del av hverdagen – det er vanskeligere for små butikker å bli oppdaget, og flere av dem sliter. Ikke bare i Oslo, men også i små byer som Harstad har det blitt færre parkeringsplasser og butikk etter butikk går konkurs. Dette synes jeg er oppriktig trist – for det finnes så mange skatter som aldri får en sjanse.

Jeg forstår likevel at mange velger den “enkle” løsningen ved å shoppe på internett. Et enkelt google-search, og du finner det du skal ha. Likevel er det mange lokalsamfunn som lider på grunn av dette, og hver gang jeg går rundt i byen har jeg tenkt “nå burde jeg jo egentlig bare kjøpe det jeg trenger i en lokal butikk, men.. jeg orker ikke gå rundt å lete”. MEN! Nå har jeg testet ut appen FNDR, og den er løsningen på disse problemene.

Appen er gratis å laste ned, samt gratis å bruke. Her kan du søke etter merke, hva du trenger, og så får du opp hvor mange meter det er til nærmeste butikk som selger nettopp dette. Og best av alt? Du kan betale rett i appen, så henter du bare i butikk! Slik som i dag, da sto det at jeg hadde 400 meter å gå for å kjøpe en Skappel-genser jeg hadde ønsket meg, og da gjorde jeg nettopp det. I tillegg får du opp alt som er på tilbud i nærheten av deg.

Du kan også lagre favoritter, og få opp varsel når du er i nærheten av dem – om du selv ønsker det. Om du skal på shopping i Oslo men føler deg litt “lost” er dette virkelig en perfekt app for deg, men også for meg som bor her og ikke helt vet hvor jeg skal gå. 

Noen skatter du kan finne via appen, som du aldri hadde funnet på nett eller ved blind vandring langs gatene..

Hva med en Mulberry Bayswater veske hos Edition? Eller hudpleieprodukter hos Livid? Eller Holzweiler skjerf hos F5? Du er kanskje nærmere disse tingene enn du tror. Og personlig service er jo mye hyggeligere enn å vente i kø på postkontoret for å hente pakker hver eneste gang. Tenk om alt du vil ha finnes rett under nesen på deg? Det oppdaget jeg at det faktisk gjør, med denne appen.

Du laster ned appen HER. FNDR er allerede omtalt i masse medier og jeg tror virkelig dette er fremtiden – jeg elsker den! 

jeg ønsker meg..

Nå som vi begynner å bli eldre er det så enkelt å skli fra venner, rett og slett fordi man har for mye å gjøre på hver vår kant. Nå som jeg og Charlotte har begynt å gjøre pole dancing fast en gang i uken sammen har jeg blitt så mye gladere og fått mer energi, både på grunn av selve treningen fordi jeg blir flinkere, men også fordi det er så godt å ha en fast avtale med en venninne hver uke.. At vi er på en felles “reise” sammen 💫  Jeg ønsker meg flere slike faste aktiviteter med venner i hverdagen! Det har vært tungt å føle at jeg sklir ifra så mange, og jeg prøver å tenke “vi begynner å bli voksne og sånn er det”, men en del av meg har vanskelig for å akseptere det. Selv om jeg liker mitt eget selskap og fokuserer hardt på business er det viktig å holde kontakt med de som er der for hjertet ditt, og ikke det du har.

Instruktør Ronja og meg! Hun er skikkelig flink, så om du tester ut Sometimes sitt studio anbefaler jeg henne som privat instruktør. Veldig tålmodig! 


 

Nå skal jeg høre på Oprah sin podcast, spise litt og sove. Herregud hun er en kul dame! Elsker henne litt jeg. 

pek fingeren mot speilet først

Utenfor vinduet begynner mørket å senke seg. Snøen faller sakte ned mot bakken, mennesker passerer utenfor på vei hjem fra jobb og inn til deres egne liv. Det er stille. Jeg har sittet her så mange ganger at jeg ikke har telling. Alle tankene jeg har tenkt, alle ordene jeg har skrevet. Alle ting jeg aldri sier høyt, ord jeg ikke deler. Ser av vinduet, det er mørkt nå. 

Det er øyeblikk som disse jeg lever for – jeg trenger dem for å fungere. De å være helt med meg selv. Jeg liker å være i mitt eget selskap. Ja, jeg har samboer og han lever i samme leilighet som meg, men jeg kan likevel føle meg alene, jeg har ikke det behovet for at “nå må du snart dra, om ikke blir jeg gæren”, for jeg har rom til å sitte her i stillhet å føle på å være bare meg samtidig som han er rett ved meg. Det er viktig. 

De siste månedene i livet har vært de som har formet meg mest av alle mine 23 år – jeg møtte veggen, som jeg har gjort tidligere, men ble tvunget til å håndtere det på en ny måte for slik jeg har taklet det før, har jo åpenbart ikke fungert. Jeg har forstått meg selv, og jeg jobber bevisst med å utvikle meg hver eneste dag. Det jeg har erfart og det jeg nå har følt kan ingen ta fra meg noen sinne. Noe i meg er forandret, og jeg lurer på hvordan jeg kan forklare det for dere. Enkelte vil nok tro at jeg er gæren, men det får bare være. Jeg har forstått at jeg egentlig ikke har forstått noen ting tidligere, og det er en mektig tanke. Men jeg har alltid vært klar – på vei mot akkurat dette øyeblikket. Og det beste av alt? Jeg har ikke gitt opp noe, tvert i mot har jeg bare fått. Jeg fryktet at for å kunne akseptere meg selv måtte jeg gi slipp på det overfladiske og alt det som er glam og girly. Tvert imot, jeg omfavner det mer enn noen sinne og er sinnsykt stolt av den siden av meg også – og jeg kan likevel bli dypere, klokere, mer empatisk, mer opplyst. 

De fleste diskusjoner jeg leser om i aviser, på blogger, ser på TV, jeg ønsker ikke å kaste meg inn i dem for det blir så  lite, så smått, så… Ja, som om alle følger en slags manual etter hva som er rett å si. Vi er nødt til å slutte å klandre andre for våre egne problemer. Det vil alltids finnes noen som har mer enn deg, ser bedre ut, har operert ditt og datt, har andre verdier enn deg, går en vei du ikke er enig i.. Og det er faktisk mulig å ikke bry seg. Det holder ikke å rope “du er bra nok som du er, aksepter deg selv” for å så hate på de som er annerledes enn DIN moral. Det holder ikke å si “du må bare bli glad i deg selv” og med null oppskrift på hvordan. Men det kommer ikke av å hate. Det kommer ikke av å peke fingre. Det kommer ikke av å fremme seg selv ved å svartmale andre som dårlige personer. Se deg rundt – har det hjulpet så langt? Har noe endret seg ved å kjefte på folk? Neste gang du peker en finger, bør du peke den i speilet først. 

Hvordan skal jeg forklare noe så stort? Jeg frykter ikke lengre det jeg ikke vet. Døden, for eksempel. Jeg har noen ganger ønsket meg å dø, men jeg har likevel vært redd. Hva skjer når jeg ikke finnes lengre? Slike tanker kunne holde meg våken, gi meg høy puls, jeg ville nekte – det føltes hardt, brutalt og uretferdig at jeg bare skulle forsvinne en dag. Jeg er ikke redd lengre. Ikke for døden, ikke for hva folk mener om valgene jeg tar.. Jeg kan sitte å se på en blomst å føle meg glad, liksom. Det er så fantastisk. Bare å se på en plante å tenke at vi deler noe, at vi er her sammen – ja, jeg og blomsten. Da er det ikke vits å tenke på at man er fornærma for at andre velger å gjøre ting annerledes enn du selv. 

Nok nå. 

garantert lengre vipper – slik gjør du det!

annonse

UPDATE: SERUMET ER UTSOLGT HOS NELLY, MEN OM DU GOOGLER KOMOREBI FINNER DU ALTERNATIVE BUTIKKER. 

Her kommer litt fakta om Komorebi: 

🌸 Utviklet i Sverige, og er skikkelig skånsomt selv for de som har sensitive øyne. Jeg reagerer på nesten alt annet av vippeserum.

🌸 Garantert resultat etter 4 uker – du får lengre, fyldigere og vakrere vipper. 

🌸 Ikke testet på dyr.

🌸Du påfører morgen og kveld for best resultat. 

🌸 Det eneste vippeserumet på markedet som besto testen som nylig ble gjort – dette er altså helt trygt!

 

 

ikke for alltid men akkurat nå

Jeg slutter å drikke. Skal ikke feste mer, jeg klarer meg uten, hodet mitt klarer å være uten.

OK, tar meg en fest likevel, det er jo tross alt spesiell anledning, men jeg klarer å være sosial uten alkohol altså. 

Jeg gråter. Synes det er så vondt at jeg glemmer å puste. Presser hodet ned i puta, det er lytt inn til naboen, de må ikke høre noe. 

Danser foran speilet. Ser at kjæresten gjør det samme. Ler. Føler meg heldig.

Skal bli sterkere. Få finere kropp. Løfte tyngre vekter. Løper til trening klokken 08 på morgenen og kjenner ikke meg selv igjen. 

Burde ikke røyke sigaretter hver gang vi fester. Plutselig røyker jeg i vinduskarmen hjemme. Kan ikke huske første gang. Hver gang blir den siste.

Lurer på om det jeg føler er hva jeg føler nå, eller om jeg husker noe jeg følte for lenge siden den gang jeg følte at ting ikke var like lett som de føles nå. 

Ligger i sengen og ber han passe på. Stryker over hånden min og jeg trekker den til meg. “Ikke kjenn på arrene” sier jeg, men han kjenner på dem allerede – fysisk og psykisk. Sier unnskyld for at jeg er så mye, kanskje jeg er for masse, “men du kommer ikke være sånn her for alltid” sier han. 

“Du må aldri forandre deg” sier jeg. “Ikke la meg forandre deg”. 

my barbie self!

– annonse – 


 

Jeg har endelig fått på langt hår igjen. For å være ærlig, jeg har ikke angret en eneste gang på at jeg begynte med keratin extensions. Det ser så fint og naturlig ut, i tillegg kan jeg sette opp håret uten at festene synes.. Jeg føler meg som den barbien jeg er ment å være 😉  Jeg ordner håret på Eco Cult, både farge, styling og extensions gjør jeg der hver gang. Håret kan du bruke igjen og igjen – og vi har bestemt oss for at jeg skal donere bort mitt hår til typ kreftforeningen når jeg bytter hårfarge igjen (for det vet vi jo kommer til å skje, hehe).

Eco Cult ligger på Frogner og driver med mye mer enn bare hår – og alt er økologisk, forresten. Sjekk hjemmesiden deres her! 💋 Håret jeg bruker er Great Lenghts Extensions og det finnes i mange salonger i Norge, du finner oversikt her.