it’s our party we can do what we want

En ting er helt sikkert, jeg er på et annet stadie i livet nå, enn det jeg var når jeg tidligere pleide å skrive lange innlegg fulle av følelser. Da satt jeg hjemme på pikerommet, i andreetasjen hos mamma og pappa. Jeg hørte gjerne på musikk, hadde godteri ved min side og ringte venninner, snakket om ubetydelige problemer slik at jeg kunne få inspirasjon til innlegg. Hadde en venninne vært utro? Flotters, da fikk jeg noe å skrive om. 17 år var jeg da. Desperat etter å få høre at jeg var smart og reflektert. “Du er ikke så dum som jeg hadde trodd” var mitt mål. Og joda, nå har jeg jo klart det. Jeg er ikke dum, nå vet folk det. Hva skjer da? Skal jeg bevise at jeg kan gå i spagaten? Stå på hendene? At jeg er flink til å danse? Finnes det noe igjen å imponere med? Helt ærlig, så bryr jeg meg ikke.

Jeg har vokst så utrolig mye etter at jeg flyttet for meg selv. Jeg har en helt annen vennekrets her i oslo enn hva jeg hadde hatt i Harstad. Mitt og Mathias sitt “vennepar” er to jenter, som er lesbiske. Hun ene har rosa hår, hun andre har svart/lilla og kort hår, de synes nok jeg er passe merkelig som har tatt operasjoner, de bryr seg ikke om utseendet på den måten jeg gjør og de synes jeg har et fucked up ideal. De drikker ikke alkohol, de er flere år eldre enn meg, og de er mine beste venner i oslo. De passer på meg, snakker med meg om ting som er viktige, og får meg til å slappe av. Og slik hadde jeg det ikke i Harstad. 

Jeg har enda god kontakt med venninne mine fra Harstad, det er herlige jenter som jeg savner, som gjør meg glad, som jeg ler sammen med, som jeg drømmer med, som jeg gråter med. Det er jenter jeg har vokst opp med. Men jeg er så – utrolig – ferdig med å snakke om hvem som gjorde hva med hvem i helgen, hvem som sa hva, hvilke sko man skal ha på seg, om sokkene matcher genseren, og alle slags drittproblemer som kommer., Jeg bryr meg ikke om han stygge fyren du så på treningsstudioet smilte til deg. Jeg bryr meg ikke om selfien du tok på badet, som du fikk 500 likes på. Jeg bryr meg ikke om at hun sa noe frekt, så nå er du sur og vi skal fryse henne ut. Det er ikke viktig, det er bortkastet energi. 

Jeg er så lei av å sitte med folk som tror det er filosofering om man har en tanke som går slik “litt rart at jeg er meg da, at jeg faktisk er et menneske”: No shit, hadde den tanken da jeg var 5 år. Kan vi please gå videre, gi meg noe jeg kan lære av, gi meg noe NYTT. Gi meg noe annet enn bikbok, alkohol og det lokale fotballlaget.

Jeg filosoferer så mye at jeg blir kvalm, tenker syke tanker og ser for meg så masse rart at jeg noen ganger bare må være alene. Jeg er så glad jeg er sånn. Jeg er så glad jeg ikke bryr meg om pengene jeg tjener, tingene jeg får og at jeg blir kjent igjen på gata. Fordi hva betyr det? Det betyr ingenting. Det sitter uansett noen i Kina som ikke aner hvem jeg er, for dem betyr det ikke noe om jeg dør. Jeg er like vitkig og uviktig som alle andre, og det er fint å tenke sånn. Så kan jeg sitte i den lille leiligheten min og filosofere med Mathias til jeg blir grå, fordi jeg orker ikke å ha en til samtale hvor jeg bare har lyst til å rope ut “hvem faen bryr seg”. Det skal jeg absolutt gjøre neste gang jeg sitter med en venninne som sier “ah faen kan ikke ha på meg converse nå, det er teit, tenk om han ser det da blir han ikke å like meg”. For ja, slike ting har jeg hørt., Slike ting lider man seg igjennom for å si “joooda du er fin, bare ta converse” når man egentlig har lyst til å rope” vil han ikke ha deg fordi du har på det fuckings converse, så vil han ikke ha deg i utgapgsunktet – og det er kanskje fordi du er en forbanna idiot som bryr deg mer om converse enn hva som faktisk kommer ut av munnen din”.

Mennesker er så rare. Vi er ærlige, men noen ganger lyver vi. Vi er snille, men noen ganger er vi faktisk litt slemme. Vi er dyreelskere som spiser kjøtt. Slik er det for de aller fleste, og det funker fint for dem – for man liker jo tross alt å se på seg selv som over gjennomsnittet. Litt smartere enn andre, eller litt finere, eller litt snillere. Om noen dyreartier dør ut, håper jeg det blir oss. Vi tror så forbanna godt om oss selv. 

Måtte bare få det ut. 

 

help????

 

 

Har noen av dere vokst på seg pollenallergi? Alså, jeg har aldri hatt noe problemer med det, men denne våren har jeg følt meg veldig . . rar? Det klør i/rundt nesa, renner fra øynene, det klør i halsen, jeg får feber og til tider er jeg kvalm. Slik er det ALLTID når det er fint vær med litt lett bris. Det kan jo være tilfeldig og at jeg bare er forkjølet, men spesielt at det renner fra øyne/nese irriterer meg voldsomt for tiden. Jeg er i tillegg utrolig slapp, og uansett hvor lenge jeg sover føler jeg meg sliten. Så, noen råd? Noen som sliter med det samme? Hva kan det være? Dere redder meg alltid, mine lommeleger! Og hva kan jeg gjøre for at det skal bli bedre? Må man til legen? 

 

 

sett spørsmålstegn

Hei dere! I dag har jeg vært så heldig at jeg har fått vært med NOAH (for dyrs rettigheter) og hatt et møte, pluss filmet en del! 

(Jeg har på meg sko fra nelly HER, topp fra sheinside, skjørt fra nelly HER – reklamelenker) 


Jeg elsker å være rundt mennesker med likt etisk syn som meg, jeg går alltid rundt med masse spørsmål og tanker i hodet som jeg ikke får delt videre fordi jeg kjenner så få som mener det samme. For eksempel; hvorfor spiser folk som er opptatt av å være sunne, kjøtt som er stappet med hormoner og antibiotika? Hvorfor er Mat&helse-boka i norsk skole laget av opplysningskontoret for melk og kjøtt? Hvorfor er tv-bransjen så styrt av penger at de ikke kan sende dokumentarer om hva som faktisk er greia til Gilde, Tine osv – for da trekker de seg ut som annonsører? Nei ass, vi mennesker er så utrolig mye dummere, og mer styrt av penger, latskap og naivitet enn vi kanskje tør å tenke på. Er rimelig glad for at jeg selv reflekterer litt over ting og setter spørsmålstegn istedenfor å gå rundt i den stygge canada goosen og si ting som “vi trenger kjøtt for å leve lissom vi mennesker har alltid spist kjøtt ass dyra hadde tatt over verden hvis ikke”. For det er slikt det høres ut i mitt hode – og det er feil. Men, den diskusjonen trenger vi ikke ta enda en gang på bloggen, jeg kommer aldri til å endre mening uansett og gleder meg nesten litt til den dagen alt bikker over kanten fordi vi er noen forbanna idioter hele gjengen.

Nå har vi ialllfall fått satt igang en del planer, dette har vært en givende dag! Gleder meg til å jobbe med med NOAH i tiden som kommer. Dere får gjerne ta en tyr innom dyrsrettigheter.no om dere vil vite mer, eventuelt gjøre en forskjell!

 

klessalget i går

Bilder fra klessalget i går. Jeg har på meg en jumpsuit fra madlady.


Hei dere! I går hadde jeg, Stine Steen og Andrea Badendyck et velykket klessalg med flere hundre oppmøtte, og kø rundt hele bygget! Flere hadde ventet i mange timer, og vi holdt på i rundt fire timer før alle hadde vært inne og kjøpt seg noe. Desverre, men ikke uventet, ble mye stjelt på klessalget. Andrea hadde advart meg mot at det kunne skje, hun har jo hatt klessalg før, men jeg trodde ikke det kom til å være så ille som det faktisk var. Noen klarte å stjele en parkas, hvordan i alle dager er det mulig, når vi til og med hadde to vakter – og vi bare slapp inn 15 om gangen? Haha, godt jobbet må jeg si!

Sett bort fra det var det utrolig koselig å møte alle, og jeg må takke for alle fine brev, klemmer og hilsner jeg fikk fra dere. Det gjorde dagen min fantastisk fin ♥  jeg hadde veldig dårlig samvittighet ettersom alle mine klær hadde vært i boden og luktet kanskje litt . . hehe, bod. Jeg har jo vasket alle, men de måtte likevel ned i boden igjen grunnet lite plass i leilugheten, men det går bort etter en vask igjen. Folk ble faktsik litt desperate etter klær virket det som, jeg måtte sikkert 5 ganger stoppe folk fra å ta ut klær fra søppelbøtta og bruke dem (klær jeg hadde kastet underveis altså). Men, håper alle som var der fant seg noe de likte, enten fra meg eller de andre. Jeg planlegger å ha ett slikt salg i året sammen med de andre, og neste gang kommer jeg til å selge mer merkeklær 🙂 Jeg har faktisk ikke telt opp alle pengene jeg fikk inn, men skal gjøre det og oppdatere dere på hva som skjer med dem etterhvert. 

Nå skal jeg på et møte som jeg gleder meg veldig til, forteller dere mer senere idag! Klemzzz. 

midt på treet

Kjole fra nelly HER (reklamelenke)

Hei! Dette er virkelig en dag hvor mye skjer, for jeg er nødt til å ordne alt klart før salget i morgen, og så er det rett på Miley – som forresten er i Oslo akkurat i dette sekund, helt sprøtt å tenke på for meg som har vært blodfan siden jeg var 12 år. Jeg ser opp til henne, virkelig! Uansett, i dag startet jeg min onsdag med lunsj og Helfner, som forresten har skrevet Lionheart med meg! Er det bare jeg som synes terningkast 3 i VG er sykt bra? Haha, det er jo samme som Miley fikk på bangerz, og jeg vet at jeg ikke er Adele akkurat, så for min sjanger og min erfarenhet synes jeg det er tommel opp, uten tvil! Fikk nettopp vite at Lionheart har blitt listet på mp3, så sykt kult! Da er den vel offisielt på radio, da! 

Etter en koselig lunsj tok jeg turen til Beths beauty for å fikse litt opp på brynene. Er 99,99% sikker på at hun som ordner mine heter Lene, men hun snakker sånn sørlandsdialekt jeg ikke alltid forstår helt, hehe. Men, hun er herlig og ikke minst supergod på hva hun gjør! Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og følte meg plutselig noen hakk eldre også 🙂 Etter jeg var ferdig der dro jeg hjem, så på et møte, nå er jeg hjemme igjen og venter besøk for å pakke klær. Stress, men gøy!

Snakkes senere, eller kanskje på Miley / i morgen <3 

 

dilemma

Hvem hadde trodd at å bytte trekk på en sofa krever høy IQ? Eller, kanskje man ikke trenger høyre IQ enn normalen, og jeg vil ikke framstille meg selv som dummere enn nødvenig, men det finnes dager hvor jeg har problemer med å åpne dører. Altså, dere vet den følelsen. Du er på besøk, dere står i gangen, dere skal si hadet, og så får du faen ikke opp døren. Den er låst, den er tung, du må dra den inn litt først, gudene må vite. Men der står dere, og du humrer fram “hehe, er tydeligvis hjerneskadet jeg” eller noe i den duren, besøket ler høflig med, og åpner døren for deg. Eller når du skal dusje hos andre. Det finnes lite i verden som da virker mer komplisert enn en fremmed dusj., Hvordan får man rett temperatur og vanntrykk? Komplisert! Uansett, slik er det å bytte trekk på en sofa. Man trenger ikke å være dum for å ikke få det til, det er bare ikke så lett som det ser ut.

Så, etter 3 (!!!!) misslykka forsøk har vi nå en mørk sofa – eller, faktisk bare en halv. Vi fikk ikke til å bytte undersiden, for da må vi ha et spesielt verktøy som jeg trodde jeg hadde kjøpt, men det var tydeligvis feil. Han på Clas Ohlson sa “kanskje kjæresten din har en verktøykasse du kan se i?”. Da lo jeg hele veien hjem og spurte om han hadde verktøyet som krevdes. Det hadde han ikke, men han er i det minste brun! (Når gutter har brunfarge. . det gjør liksom opp for alt i min verden).

Den berømte sofaen – mørk over, lys under. Hele grunnen til at jeg har denne, er fordi den sto her fra før av – men, jeg har bestilt ny, som forhåpentligvis kommer straks. 

Nå venter et møte, og så MILEY I KVELD!!! SEES DER? 

kanskje feelgood

Ah, dette er en god dag! For det første er det sol og sommer i oslo, selv om jeg har vært inne og pakket til klessalget blir man i godt humør! Og, når vi snakker klessalg. Jeg ble ferdig med alt jeg skulle pakke nå, og det ble 8 helt fulle søppelsekker. Da regner jeg med alle skal få med seg noe hjem! Jeg hadde også et superhyggelig intervju på NRJ mens jeg holdt på med pakkingen som dere kan høre HER ♥ På toppen av alt det fine har jeg en full pose smash som venter på meg, og smågodt!!! Og Mathias er ute av huset, så jeg får alt for meg selv!!

Ellers er Lionheart nummer 4 i norge på spotify, det gleder hjertert mitt (og forhåpentligvis deres også, som kanskje synes sangen er feelgood?). OG – om dere vil kjøpe sangen på Itunes, finnes den HER. Det var noen som etterspurte det, med tanke på å ha den som ringetone på mobilen/få den på cd, så da er Itunes veien å gå!

Det er veldig hyggelig å høre deres “personlige” tilbakemeldinger om sangen, som at dere hører den i bilen, i gymtimen, friminuttet eller uansett hvor. Håper noen der ute klarer å skape fine sommerminner til den, det var jo hele poenget . . 🙂

Her er den offisielle youtube-videoen! 

Nå skal jeg spise en HEL pose smash, ligge i sofaen å være stygg mens jeg ser repriser av sex & the city. HALLO, kan det BLI bedre?!?!?

hipster-sophie

Hei! Nå sitter jeg her midt i den minst sjarmerende sminkeprosessen som finnes, nemlig highlighting og countouring. Jeg hermer, som de fleste andre, etter Kim Kardashian og sminker meg faktisk på denne måten hver eneste dag.  Men fram til nå har jeg løpt rundt sminkefri, til tross for at jeg har vært våken siden klokken 08. Jeg har nemlig hatt en helt kaotisk dag! 

Klokken 09 skulle jeg være på Beths Beauty for en konsultasjon angående huden min og hvordan jeg kan bli kvitt de forjævlige urenhetene jeg sliter med en gang for alle – derfor dro jeg usminket ned til sentrum, og skulle bytte trikk kjapt der, før jeg tar turen videre uten å møte på så mange, forhåpentligvis. Men, hva skjer? Jo, i sentrum er det som vanlig helt jævlig med buss for trikk, ku for hest og annen faenskap, så jeg løper som en gal rundt omkring, før jeg til slutt må ta taxi, og oppdager når jeg kommer fram at jeg har med meg feil bankkort, og må da tilbake igjen. Livet! Men, jeg kom meg fram til slutt, og når jeg var ferdig med det fikk jeg plutselig alt for god tid. Så, jeg gjør noe stort i enhver usikker fjortis sitt liv – jeg spiser lunsj ute, alene! Jeg følte meg så utrolig kul og hipster der jeg satt på en stilig cafe og sippet kaffe, mens jeg skrev i avtaleboken og trykket vekselsvis på pcen og mobilen – med 20 mennesker rundt meg som gjorde akkurat det samme. Viktig å se travel ut! Jeg var riktignok den eneste som ikke hadde på meg oversized frakk og rød leppestift, men det får jeg spare til neste hipster-møte. 

– Neglefiks –

Fra hipster til rosablogger, jeg kom meg ut fra ensomhetens boble og dro til Marna for å fikse neglene. Hun pleier vanligvis å spørre hva jeg ønsker å ha på neglene, men denne gangen ba jeg henne overasske meg. Hun kom med mange forslag, men det ble altså hjerter på neglene mine denne gangen. Flinkeste Marna, hun er en slik person som det er godt å være rundt, hun er så varm og snill. Så snill at jeg får lovt til å prate i 20 minutter sammenhengende om alt fra hun rare dama i USA som spiser brukte bleier til hvordan helgen min har vært og hva jeg skal etterpå.  Marna  

Nå ble det mye “og så gjorde jeg”, men jeg var hos nettavisen før jeg dro hjem, og vet dere hva? 56% av de som leser bloggen min gjør det via mobil! Hva i alle dager! Det var dagens sjokkerende fakta for min del, jeg trodde ikke det var så mange. Jeg personlig leser blogger både på mobil og pc, jeg leser kanskje blogger først på mobilen på dagen, og når jeg kommer hjem på kvelden leser jeg det igjen på pc. Jeg synes det er tungt å skulle lese mye på mobil så da ser jeg mest på bilder, men det er vel kanskje det de aller fleste gjør? Eller, hva gjør dere? Nå føler jeg press på å ha supersexy bilder, om det er sånn det ligger an her. . Haha!


Nå skal jeg skifte trekk på sofaen (det er tredje dagen på rad jeg sier det) og så snakkes vi om litt – enten via neste innlegg, eller i kommentarfeltet. Stoor klem! 

 

a good day

Bilde fra shoot for noen uker siden. Foto: Håkon Jørgensen

Jeg sitter og ser på en dokumentar om tvangstanker fra sofaen hjemme, og føler jeg blir gal bare av å se på. Er det mulig? Jeg kjenner jeg også får lyst til å samle på døde dyr eller plukke manisk på føflekker, men jeg får spare det til et annet liv. Jeg fikk iallfall funnet fram til radiointervjuet mitt takket være deres hjelp! Jeg legger ved en link HER, så får dere høre meg snakke litt og spille av lionheart. Radiointervjuer er det som er lettest, spesielt når man er med noen man går godt overens med, slik som idag! Hør gjerne på intervjuet om dere ikke har spotify, da får dere jo hørt sangen. Så kommer det video på youtube også! Men ja, om dere enda ikke har hørt den på spotify, finnes den HER ♥ 


Dere, jeg gleder meg til å se alle på klessalget! Bra at så mange kommer, og håper alle får seg noe fint og kjøper klær. Jeg har bestemt meg nå for at inntektene (bortsett fra det jeg bruker for å dekke klessalget OG nytt klesstativ til meg selv) vil gå til regnskogfondet 🙂 Jeg har mye fokus på dyr både på bloggen og privaten, så nå ville jeg fokusere på noe litt annerledes som jeg også bryr meg om. 

snart klessalg!

Et antrekk fra helgen

Shorts fra sheinside.com (selges på klessalget, 100 kr), topp er Marte sin og solbriller fra nelly HER (reklamelenke)


Jeg har nesten glemt å oppdatere dere på om hva jeg har gjort de siste dagene, det har blitt så mye fokus på musikk. Men, jeg vil jo blogge vanlig også! Jentene har dratt, og vi har hatt en fin helg sammen i hovedstaden. Det endte faktisk opp med at jeg aldri fikk sett Schoolboy Q live, det var så utrolig varmt inne på konserten at jeg trodde jeg ville stryke med, så jeg hadde dratt videre allerede før oppvarmingen var over.Jeg tok det ikke så tungt da, jeg skal jo tross alt se han på hove!

Uansett, jeg er ferdig på hotell for denne gang og på plass i leiligheten. Her føler jeg at jeg rydder i evig tid, kan badekaret holde seg rent!? Og så har jeg mye å gjøre med tanke på uken som kommer. Klessalget går jo av stabelen om bare tre dager, på torsdag kan de som ønsker møte opp på hendrix hair pilestredet fra og med klokken 12, og kjøpe klær. Jeg skal begynne å sortere alt jeg skal selge i kveld, tipper det blir en del :) Tenker noen av dere å komme, så er det fint om det legges igjen en kommentar. Greit for meg å beregne litt, kjipt å ta med 10 søppelsekker fulle av klær om 10 stk møter opp, hehe.