ikke perfekt

Hello! Her satt jeg tidligere i dag, på toppen av Oslo ser det ut som. Eller kanskje toppen av New York om man legger godviljen til, haha. Jeg og en venninne drakk hver sin kopp kakao på Ekebergrestauranten, jeg har kuttet ut koffein siden en stund tilbake. Det har kommet litt regn til hovedstaden i dag og det gjør meg glad. I fjor var hele byen grå og beige, så vidt jeg husker det ble det aldri noe særlig med gress heller. En skikkelig ørkensommer som jeg ikke likte i det hele tatt. Nå viser endelig byen seg fra en fin side!

Jeg vet jeg har fått sykt mye kritikk i det siste for å skrike høyt om klima og miljø samtidig som jeg ikke gjør alt jeg kan. Mye av kritikken handler sikkert om måten jeg snakker på siden jeg kan være ganske bastant og det er ikke alltid bra, haha.. Det har spesielt haglet inn etter forrige episode av podcasten vår, og selv om jeg svarte litt på det denne episoden ønsker jeg å si noe med tekst her også. Jeg har aldri påstått at jeg er bedre enn noen, at jeg gjør alt man kan gjøre, eller at jeg sitter på alle svarene. Tvert imot, jeg sier gang på gang, med hevet stemme, at jeg ikke er perfekt og at det er mye jeg kan gjøre annerledes og ikke minst at jeg heier på at folk engasjerer seg.  Men, jeg sier det, istedenfor å si “jaja, jeg gjør nok jeg”. Jeg tør å legge meg selv i skuddlinjen istedenfor å late som ingenting å fortsette som før – for de som later som ingenting får ikke kritikk. Enkelt og greit. Jeg vet at jeg ikke gjør nok og i mitt liv strever jeg etter å bli bedre. Vi blir alle motiverte av ulike ting, jeg personlig blir motivert av å tenke på at vi faktisk ikke har noe annet valg. Poenget mitt er, man må kunne tillate seg å ha to tanker i hodet samtidig. Jeg har aldri ment at det ikke er bra å gjøre litt for miljøet! Jeg heier så jævlig på at folk engasjerer seg. Men, det er 135 måneder igjen til jordkloden vår passerer punktet hvor det er for sent å snu. Når skadene vi har gjort her er for store. Det er fakta, det er skummelt, og det er livet vi lever. Vår fremtid. Da er det viktig å heller tenke “hvordan kan jeg gjøre mer” istedenfor “jaja, det holder det jeg gjør”. Jeg har skikkelig håpet, men da må vi endre måten vi snakker om klima, miljø og planeten vår. Det er ikke sikkert min måte er den riktige – mest sannsynlig er den ikke det, for jeg kan være ganske bastant og snakker med hjertet istedenfor hodet – men det er i alle fall ikke noe svar å lene seg tilbake. Det å bare tenke “jaja” å ta ting som det kommer mangler kraften til å endre det vi står ovenfor. Punktum. 

Jeg anbefaler alle å lese denne saken i klassekampen.

Det har aldri vært min intensjon å sitte som en naiv idiot å tenke at jeg er isolert fra samfunnet og absolutt ikke gjør noen feil eller er perfekt, for det ER jeg jo ikke! Det vet jeg så godt! Men det må være mulig å reflektere rundt egne feil eller i det minste være klar over dem enn å late som ingenting.

ÅH. Jaja, godt å få det luftet ut. Nå lover jeg å holde kjeft om det for en stund.

STOLT!

Reklame | annonselenke

Beklager en liten bildebombe fra terassen min, men vi har endelig fått opp utemøblene! Alle er fra Jysk, om noen skulle lure 😍 Jeg har bare utsatt å sette dem opp, men nå har jeg Stine Mari på besøk og hun er ganske handy, kaster seg rundt uten å klage. Med litt hjelp fra meg så klart, selv om jeg er ganske dårlig på alt sånt. Jeg er skikkelig stolt faktisk, det er såååå deilig å ha hage! Og så deilig å ha besøk av beste Stine 💕

Og så E L S K E R dette antrekket! Det er plagg man kan bruke hele året ettersom det er perfekt for å slappe av inne også. Og, det er faktisk vanskelig å finne den “perfekte” singlet også. Cardigan er dessverre utsolgt, men du finner buksen HER til bare 149 kr. Singletten er også fra Cubus, samme med cardigan åpenbart. Øredobbene er clip on fra Glitter!

Nå skal vi grille vegetarburger og pølser på verandaen, samtidig som vi drikker alkoholfri øl! Håper dere koser dere like mye som vi gjør 😉 Stine er virkelig en “champion” som har vært med meg på ærender hele dagen, hun er med meg i møter, vi sparkesykler rundt byen under en skyfri himmel, hun klager seriøst aldri og har heiet på meg fra første stund. Slike venner vokser ikke på trær, men jeg er så heldig å ha mange av dem.

Ha en fin kveld! I morgen skal jeg sminkes hos Dajana, spille inn TV, rydde søppel rundt i byen og ha et skypemøte med noen helt fra New York. Spennende.

never worth it

Reklame | annonselenke

Kjole: Love Triangle, link HER 🌸 Jeg leste et par kommentarer på at den er litt stor i størrelsen, men det synes ikke jeg i det hele tatt. Liker den skikkelig godt, men den er hakket tykkere i stoffet enn man kanskje skulle tro. Så perfekt for alle som bor litt opp i landet men likevel skal feste i sommer hehe.

 

I går kveld kjørte vi helt til Bømlo fra Oslo, og det tok litt over syv timer. Vi stoppet nesten ikke i det hele tatt for å rekke frem før det ble alt for sent, men vi var treige ut av døren og kom derfor ikke hit før klokken var 03. Nå har det vært mye frem og tilbake på meg i det siste! Men jeg våknet likevel opp glad i morges, jeg sovnet nemlig med en gang hodet traff puten og det er en deilig følelse! En annen ting som er bra: jeg har ikke drukket alkohol på kjempelenge, selv om jeg flere ganger har fått tilbudt det og jeg har vært med folk som har drukket. Ikke engang et glass vin, og det tror jeg absolutt hjelper på balansen i kroppen generelt! Det er faktisk tre uker siden sist dråpe! Nå høres jeg kanskje ut som en tørrlagt alkoholiker, og jeg har ikke “sluttet å drikke” (for den merkelappen vil jeg ikke ha på meg), men det her er første gang jeg holder unna aaaaalt og det likevel føles bra. Derfor kan jeg også sove lite, stå opp å være glad, ikke bli like sliten etc. Alkohol ligger jo lenge i kroppen 🙁  Vet jeg har snakket sykt ofte om å gi opp alkohol men så frister det samtidig å være sosial / feste / be crazy men for min del er det ikke verdt det, og har aldri vært verdt det. Jeg har bare ikke funnet motivasjonen til å gi det opp likevel..

Kroppen min har virkelig hatt det DRITT tidligere i livet og jeg skal aldri tilbake dit. Aldri. Det kunne aldri ha falt meg inn å gå tilbake til en usunn livsstil uten trening og med dårlig mat. I dag har vi vært i konfirmasjon og da spiser jeg så klart hva jeg vil, men forskjellen nå er.. jeg vil ha det sunne. Det føles ikke kjipt å velge bort alt som ikke er bra for meg, tvert imot føles det bare riktig 💕

NÅ er vi hjemme hos kusinen min osv, konfirmasjon er ferdig og jeg skal snart gå ned å joine de andre – som drikker vin, haha. Ellers tenkte jeg å gjøre litt research i kveld fordi jeg skal gjøre et så spennende prosjekt med TV2 nå i sommer, og da må jeg kunne maaasse. Det blir en utfordring! Og virkelig noe jeg brenner for, jeg tror dere kommer til å bli så stolte av meg, haha. 🐶 🐱

Ha en fin kveld! Vi kjører hjem i morgen tidlig allerede. 

hvordan bli naturlig brun – uten å sole seg.

Reklame | sunny bears

Dere vet jo at jeg bruker selvbruning nå og da, men det er ikke til å stikke under en stol at spraytan noen ganger kan se helt jævlig ut. Det er et sjansespill, og det er ofte jeg har stått i dusjen for å scrubbe meg ihjel rett etterpå, slik som jeg gjorde i dag. Frem til nå har jeg enda ikke funnet en spraytan jeg ikke reagerer på ved hjemmebruk faktisk.. Jeg tålte alt tidligere, men det er som om jeg har allergi nå som jeg blir eldre? En del av det å bli eldre er å utvikle konsekvenstankegang, og tidligere kunne jeg griller meg i solarium hver eneste dag om jeg hadde pengene til det – men nå soler jeg meg sjeldent eller bruker spraytan ved spesielle anledninger. Men, jeg synes spraytan ser så mye bedre ut om man er brun fra før av 💕

Uansett! På disse bildene – som jeg tok for et par dager siden – har jeg faktisk ikke på meg spraytan i det hele tatt. Jeg hadde scrubbet kroppen fra topp til tå, og jeg må si brunfargen min er ganske bra likevel selv om det er sykt lenge siden jeg har solt meg. Jeg smører meg dessuten med faktor 50 i ansiktet hver dag, og faktor 30 på kroppen. Jeg er en person som egentlig ikke tåler solen og jeg er seriøst kritthvit fra naturens side, så at jeg har denne fargen kan jeg ikke takke annet enn Betakaroten for. Jeg nevner ofte at jeg går på disse pillene, også når jeg ikke har kommersielle samarbeid fordi jeg virkelig er fornøyd. 

🌞 Akkurat nå spiser jeg noe som heter Sunny Bears, samme merke som betakaroten jeg alltid har gått på, men disse smaker GODTERI! Herregud, jeg kunne sikkert spist en hel boks av gangen. Jeg skal virkelig aldri slutte med disse, jeg gleder meg hver eneste morgen til å smake.

Dere som følger meg får 50% rabatt om dere bestiller via linken min HER! Tilbudet er tidsbegrenset. Altså, jeg har smakt mye kosttilskudd men ingenting slår smaken på disse. Og effekten!

Om dere begynner nå blir fargen dyp og fint il sommeren, husk at du også får farge uten å være i solen (som meg på disse bildene!) og selv om du bruker solfaktor med høy prosent. Jeg liker å være “ekstremt” brun og tar derfor spraytan nå og da, men også det ser mye finere ut om du har litt farge i bunnen.

Nå er jeg såååå klar for sommeren! Og ikke minst til å bli ferdig med den bilturen jeg sitter i nå, haha. Jeg kommer i alle fall til å føle meg fresh og fin i konfirmasjon, takket være fargen 🌞

Du finner tilbudet HER som sagt 💕💕

mye tanker og mye greier

Reklame | annonselenker

Herregud, er det kødd så brun jeg er. Vanligvis må man vente syv timer før man dusjer etter spraytan men jeg hoppet i dusjen med en gang jeg kom hjem, tror jeg har valgt en nyanse for mørk denne gangen ass. Uansett! God fredag mine venner. Håper dere har det bra? For meg er alt helt OK, det var deilig å komme hjem etter å ha vært i Italia og jeg er sliten, men likevel gira på livet. Det har vært sinnsykt mye jobb denne uken, masse tanker i hodet og jeg har virkelig ikke hatt noe privatliv – som er viktig for meg. Jeg elsker å sette meg ned i sofaen foran en film alene, gå en tur til vannet ved siden av der vi bor med en podcast i ørene eller gå ut i skogen å gråte om jeg føler for det, eller tilbringe tid med venner. Men det kommer etterhvert, snart er det jo sommer.

kjole her / cardigan her (den er på 20% rabatt).

Jeg har hatt så mange tanker om livet og døden i deft siste, kanskje merkelig å si men terroren på Sri Lanka traff meg på en helt annen måte enn terror som er “langt borte” noen sinne har gjort. Mye fordi det er det fineste landet jeg noen sinne har besøkt, med de fineste folkene. Det fikk meg til å tenke på om jeg faktisk fyller livet mitt med det som gjør meg lykkelig – og hva er isåfall det? Og hvor vil jeg egentlig i livet, og hvordan skal jeg nå de målene uten å havne i en vond sirkel av stress, bli utbrent, og depresjon? Jeg har virkelig innsett at min siste timene kan komme når som helst, om så i morgen. Og det kan skje for de jeg er glad i også – alle besteforeldrene mine lever fortsatt så jeg har enda ikke sett døden på nært hold (bortsett fra da jeg mistet en veldig nær venn), så jeg har virkelig tatt tak i meg selv og blitt flinkere til å sette pris på de rundt meg. Jeg er livredd for at noe skal skje med familien min, Kasper, en god venn eller om så bare hunden min Charlie. Som sagt, det er mye tanker denne uken haha.

Flette: Sebastian på Park Lane frisør

I dag skal jeg og Kasper kjøre helt til.. Bomlø. Det tar syv timer i bil, jeg løy til Kasper å sa det tar seks for å få han med på det, og vi skulle egentlig vært ute av døren for flere timer siden. Vi skal i konfirmasjon til noen i familien min og jeg burde egentlig ha stått over, men jeg er alltid hun som “står over”, haha. Foreldrene mine kan ikke dra, søsteren min kan ikke dra, så jeg blir representanten for familien. Når vi først kommer frem blir det så koselig, men omg jeg gleder meg ikke til kjøreturen ass.

I bilen skal vi høre på lydbok, så takk gud for Storytel! Det kan jo faktisk være hyggelig å kjøre bil, vi prøver på det istedenfor fly denne gangen så får vi se hvordan det går 🙂 Da kommer sikkert noen til å si “åh men dere burde ta tog”, UANSETT HVA så måtte vi ha kjørt bil den siste strekningen og vi velger å gjøre det hele veien. Det blir feil uansett liksom..

Håper dere får en fin helg! 

spennende jobb i Italia!

Reklame | en annonselenke

Det er en trøtt jente som nå ligger i himmelsengen sin på rommet i Italia. Når jeg er på jobbturer gjør jeg alltid mitt beste, til tross for lite søvn, slik at jeg aldri nevner at jeg er trøtt / sulten / sliten eller hva enn. Jeg får dessuten mye energi av det vi driver på med her fordi det er spennende og noe jeg brenner for. Meeeeen, i natt var spesielt.. Vi bor nemlig i en gammel, litt avsidesliggende (og veldig fin!) villa på toppen av fjellet, og plutselig banket det på døren klokken 02 i natt. Med et brak. Og så enda en gang. Jeg var den eneste som var våken, eneste som fikk det med seg, og jeg lå resten av natten og var livredd for innbrudd. Så for meg at jeg skulle bli den neste Amanda Nox. Men jeg overlevde og dagen har vært skikkelig fin.

Dagen har i hovedsak bestått av besøk på fabrikk, og det kan jeg ikke dele enda. Dere eeeeelsker sikkert når influencere sier sånt? Det er nedturen ved å dele livet sitt, man må nesten fortelle at det skjer noe hemmelig selv om man ikke kan si hva det er. Som alltid når det er spennende ting på gang som har en gitt lanseringsdato! Men vi fikk vært litt turister også, vi kjørte inn til Firenze sentrum, spiste is (i regnet) og gikk rundt helt til alle ble for slitne.

Firenze er som Roma, synes jeg. Folk over alt. Det er fint og vakker arkitektur, men jeg klarer ikke å bli “blown away” når det er så mange turister. Og hestene som det er synd på, herregud faen ta folk som kjører i hest og vogn på ferie!! Uansett liker jeg italia, om jeg var kjent i området hadde jeg nok fått en bedre opplevelse for da kan man dra til lokale perler istedenfor å være midt i smørja. Og maten er god, selv om det ikke er sykt mye vegansk.

Genser fra Skappel / Kjole HER / sko Fila / solbriller fra quay 

Jeg elsker å gå kledd sånn her! Dott på hodet, stor strikkegenser, sneakers og kjole. Eller for å være helt ærlig, den dotten på hodet skulle jeg gjerne vært foruten, håret liker jeg i full glam. At jeg i det hele tatt fikk til å lage denne dotten med clip on extensions er et mirakel, det er så mange år siden jeg har holdt på med sånn styling selv. Pjuh. De gamle triksene sitter tydeligvis fortsatt!

Bygget i bakgrunnen, katedralen, er så massivt. Det ser nesten ikke ekte ut på bilder engang!

Kjole HER 

Huset vi bor i er derimot en perle! Langt unna alt, og veldig autentisk. Vet ikke hvor mange soverom vi har, men det er kanskje.. 12 stk? Et svært hus! Jeg har den fineste verandaen med utsikt ned mot byen.

Dette er spisesalen hvor vi møttes til middag i går, frokost i dag og nå nettopp – pizza. De som eier huset stiller med egen kokk så vi blir servert mat, det føles veldig Kardashian haha. Sjekk speilet oppå peisen, forresten. Noe så magisk!

 

  

Her hadde vi lunsjpause i mellom møter. Dorthe er en så fantastisk person, forresten. Hun er så tosidig og det elsker jeg, og kjenner meg igjen i. På mange måter er hun nok den mest glamorøse kjendisen vi har i Norge, og på den andre siden er hun så totalt ikke det. Hun er skikkelig nedpå, ikke glad i å posere, sitter som regel i en stor strikket genser og snakker med alle – og på lørdagene er hun fullt stylet og rapporterer om andre kjendiser. Elsker det.

 

Nå har jeg som sagt akkurat landet i sengen igjen, og ser frem til å sove. Om jeg klarer – det er jo en fare for at jeg girer meg selv opp med skumle historier i hodet mitt.

Jeg føler meg så heldig som får oppleve ting som det her, hver eneste uke av livet mitt de siste fem årene har jeg hatt nye inntrykk. Jeg opplever nye ting hele tiden, går ut av comfortzonen, møter nye mennesker og blir en litt kulere person på veien. 2019 har gått så fort allerede, og jeg gleder meg til å se hva året vil bringe – noe sier meg at det kommer til å bli ett år preget av det vi holder på med akkurat her, blant annet.. Ah, jeg tror dere kommer til å digge det. Bærekraftig, bra for psyken, fint, koselig. Alt på en gang!

I morgen tidlig reiser vi hjem igjen, vi hadde bare to dager med jobb her + en dag med reising. Da skal jeg til legen for å ta avføringsprøve, lol. Sinnsykt digg.

Håper dere gleder dere til hva som kommer! 

bli med meg å gjør verden litt bedre!

Reklame | annonse

Hei dere!

Jeg har akkurat kommet til Italia og sitter faktisk på bakken, utenfor flyplassen for å oppdatere dere, haha. Jeg gleder meg til å dele innblikk i jobben jeg skal gjøre her. Det er starten på et så fint prosjekt og samarbeid, det betyr allerede mye for meg og jeg tar stort eierskap til dette. Alt skjedde på initiativ fra meg også, fordi jeg ønsket det så sterkt. Uansett, gleder meg til å dele.

Men! Nå har jeg noe annet jeg vil dele med dere. Den første uken i mai er det den nasjonale strandryddedagen. Det aller meste av søppelet som blir kastet rundt omkring havner til slutt i havet..Trist, og viktig at man er klar over. I dette innlegget deler jeg bilder fra da vi spilte inn All Your Friends, en av de fineste naturopplevelsene jeg har hatt. Som overhodet ikke ville vært det samme om menneskene hadde satt sitt preg her, i form av søppel og dritt.

Så, jeg ble spurt om å dele konseptet “Coop rydder Norge”, og det vil jeg så gjerne! Ikke bare informerer jeg dere, men jeg skal faktisk delta også. Fra 27. April til 4. Mai deler alle Coop-butikker ut gratis ryddeutstyr som består av hansker og sekker, samtidig settes det ut avfallscontainere fra Norsk Gjenvinning ved de samme butikkene slik at man lett kan levere det som blir ryddet. Hvilke butikker som er med finner du HER. Det er masse butikker som er med, så jeg håper dere går inn å sjekker!

Jeg er neppe den eneste som har blitt trist og frustrert når man kommer på stranden og ser alt søppelet. Jeg plukker opp litt her og der, men det er mange år siden jeg aktivt har gått ut for å rydde. Hadde jeg hatt en familie ville jeg definitivt tatt dem med på aktiviteten.

Jeg har avtalt med noen venner å rydde 30.april, altså tirsdag neste uke. Jeg skal dokumentere her hvor mye søppel vi finner og forhåpentligvis engasjere noen av dere til å rydde også!

Ta bilder med #coopryddernorge og del når du rydder, jeg gleder meg til å se. Vi kan sammen bidra til å gjøre verden litt bedre, og ikke minst ha et felles mål! En felles dugnad for landet vårt og strendene. Takk til Coop som setter i gang så fine tiltak, det digger jeg å være med på.

la oss være litt blide folkens

Reklame | annonselenker

Siden stemningen her i går var litt dyster – ikke at det byr meg imot for jeg elsker å lese dystre og drøye ting – men uansett, det er godt med forandring. Generelt sett har jeg vært negativ hele påsken, men den er tross alt over i morgen! Her kommer et par ting jeg liker eller er glad for.

💖 I morgen reiser jeg til Italia på jobb i tre dager. Jeg har gledet meg til den turen lenge, men jeg hadde ingen andre forventninger enn at vi (samarbeidspartner og meg) skal dra på fabrikk for å bestemme oss angående litt vareprøver. MEN! Nå har jeg fått så mange fine meldinger fra dere om Firenze, så jeg gleder meg skikkelig til å se byen. Ikke at jeg får sett så mye, men å være i de omgivelsene kommer til å gjøre meg inspirert. Og så reiser jeg med så fine folk, også. Hvem det er, får dere se i morgen.

💖 Håret mitt! Sebastian har lagt inn noen mørkere striper slik at overgangen mellom etterveksten ikke skal bli like hard. Så lagde han en fin flette på det. Han kom inn på fridagen sin kun for å fikse meg, så vi hadde salongen alene. Skikkelig snilt gjort, jeg måtte få fikset håret før vi reiser bort i morgen (det skal filmes en del). Han jobber på Park Lane på Majorstuen, bare spør etter Sebastian og du havner i hendene på et geni. Han er virkelig en karakter for seg selv.

💖 Greta Thunberg er på coveret av siste I-D, et sinnsykt fint cover dessuten. Jeg gleder meg til å kjøpe magasinet å legge det på hedersplass i stua (det skal så klart se tilfeldig plassert ut, hehe). Herregud som jeg elsker den dama, jeg ble så imponert over talen hun holdt forrige uke hvor hun dro parallerer til Notre Dame. Jeg måtte sende talen til min venninne Anne-Sofie, som er laget av stein og “ikke helt kjøper tårene til Greta”, haha. Vi begge digger henne altså.

💖 I dag har jeg sett ut som “catwoman” som en følger så fint sa. Ikke fordi jeg har tatt så mange operasjoner at jeg ser ut som en katt i motvind som Joakim poengerte, men fordi jeg har skinn fra topp til tå! Det er fake, så klart. Og faktisk ikke så klamt og varmt som man skulle tro, Oslo byr på nærmere 20 grader og slik har det vært lenge nå. Det gir jo meg panikk så klart, haha.

Bukse er normal i størrelsen, du finner den HER / Topp fra Nly Trend

💖 At vi skal podcaste i morgen tidlig! Vi valgte å ikke podcaste i dag ettersom jeg ikke var i god form, angst som tok overhånd og ikke på en sånn “la oss podde om det”-måte men på en helt ekte og brutal måte. Så, det fine teamet vårt kastet seg rundt og stiller opp i morgen istedenfor, tidlig ettersom jeg har et fly å rekke. Episoden blir derfor forsinket med en dag, men den som kommer blir jævlig bra – det føler jeg i hele kroppen. Vi har en kul liste med ting vi skal snakke om. Vi er så opptatt av å levere kvalitet og heller at den blir en dag forsinket enn at vi bare slang sammen noe.

💖 Det lukter helt sinnsykt godt i huset nå. Vi kjøpte duftepinner på Son Spa, som seriøst er den godeste lukten jeg har opplevd! Det er som å gå inn i et femstjerners hotell, der lukter det alltid så eksklusivt og deilig, som det gjør her nå. Jeg er veldig opptatt av lukter, og de skal føles litt dupe, varme, eksklusive, mystiske.. Ja, hehe. Jeg er ikke så glad i søte lukter og ville heller ha brukt en herreparfyme om jeg måtte velge mellom det og noe veldig søtt.

💖 På snakk om! Her er mitt siste tilskudd i parfymesamlingen. Hun som solgte den til meg i går mente at jeg IKKE burde kjøpe den, den var alt for maskulin og “streng” for meg, og da måtte jeg hvertfall ha den. Den lukter spennende, bedre kan jeg ikke beskrive det. Voksent. Som alle parfymene mine! Denne var ganske dyr (3000 kr), men ellers er merket jeg liker best Givenchy.

💖 Jeg har akkurat bestilt mat fra Foodora akkurat NUH. Ikke Pad Thai denne gangen men.. Chop Suey!! Min andre favoritt. Det har skjedd en feil inne på Foodora-kontoen min så Kasper sitt nummer blir koblet opp, hver gang. Han er i familieselskap i Harstad. Så irriterende at han må avbryte det for å forklare en sjåfør som ikke finner veien hvordan han skal komme for å gi MEG mat, fordi jeg ikke gidder å lage selv.

💖 Og jeg har kjøpt en ny baderomsmatte! Hvor sinnsykt fin er ikke denne? Veldig min stil. Deilig å stå på også. Før hadde vi en litt mindre fin håndduk der som jeg har klødd i fingrene etter å erstatte.

Du finner den HER.

Ellers snakket jeg nettopp i telefonen med mormor, det var skikkelig koselig. Besse, som jeg kaller henne! Siden jeg er eldst av barnebarna var det jeg som fikk bestemme navn. Nå kommer maten min på døren, jeg skal spise, tøye litt og så må jeg sove virkelig. Hodet mitt er helt kjørt, kroppen likeså. 

velkommen inn til utsiden

Jeg er en outsider.

Og da mener jeg ikke outsider som i at jeg bor i en trehytte utenfor samfunnet fordi jeg hater folk, eller at jeg stiller meg imot skjønnhetsindustrien og Kardashians kun på trass og prater høyt om hvor mye verre alt var før, en tid jeg ikke levde i og en tid jeg ikke aner noe om, at jeg sier drøye ting kun for å illustrere at jeg er utskudd av samfunnet, en folk glemte men som opp fra ingen steder og triumferende kan si “her er jeg, dere holdt meg utenfor men se så bra det gikk”. Man ser det kanskje ikke på meg i det hele tatt. Ikke med mindre du følger med, i små sekunder, når blikket mitt flakker og jeg ikke vet hvor jeg skal feste det. Når jeg ikke tør å holde øyekontakt. Når jeg går hjem tidlig. Når jeg ikke møter opp.

Jeg liker at jeg er en outsider fordi det er den motivasjonen og drivkraften jeg har. Der andre kan slappe av i vissheten om å få arvet penger en eller annen gang, eller i det minste viten om at man blir invitert i de riktige festene uansett hvor til helvete det går eller alltid har noen å snu seg til fordi man er vandt til sosiale koder, eller å kunne slappe av i at man er pen og alltd har blitt behandet litt bedre enn andre. Jeg er livredd for å miste pengene mine. Derfor tør jeg ikke å bruke de jeg faktisk tjener, som Kanye West sier “white people get money dont spend it”, han synger om meg når jeg sitter med vondt i magen og spanderer middager på folk som jeg er redd skal forlate meg om jeg ikke, folk som aldri ville gjort det samme tilbake men som alltid skal ta regninga neste gang, men neste gang kommer og så glemmer man hvordan man teller. For hva ellers har jeg å by på. Det er meg som har tatt flere operasjoner enn jeg kan telle – jeg har glemt hvordan jeg teller der også – men egentlig ikke har vært fornøyd med noen av dem og fortsatt synes jeg er langt ifra så pen som jeg burde ha vært – skulle ha vært – med tanke på all den smerten, alle de stormene, alt det. Når bekjente og ukjente himler med øynene, sier “du har jo alltid vært søt”, men jeg vet hvordan det er å bli holdt utenfor fordi man ikke er det. Når jeg sier de ordene kan jeg nesten se hylekoret gnikke seg i hendene, “der sa hun det, der avslørte hun seg, se hva hun bryr seg om, se hvor ulykkelig hun er”. Hva er å være lykkelig? Det er ikke en tilstand. Det er en følelse. Jeg føler den når jeg har grunn til å føle det, og det skjer ofte. Men jeg kan også se igjennom spillet jeg spiller med meg selv, mot meg selv, løper fra meg selv, overser meg selv, elsker meg selv, hater meg selv.

Den eneste grunnen til at jeg orker, er at jeg er en outsider. Min største motivasjon i verden er å kunne sitte ovenfor mine fremtidige barn en dag å si “jeg gjorde det der, jeg levde igjennom det der. Jeg kjempet meg frem til dette. Jeg forstår hvor du kommer fra, og jeg er her uten å dømme”.

På andre måter hater jeg å være utenfor.

Sånn som i påsken. Om så noen hadde invitert meg med på en hytte på fjellet hadde det ikke føltes riktig. Jeg blar fort forbi alle snappene jeg ser på mystory, fordi jeg skulle ønske jeg var der og at jeg ikke tenkte over det engang, at jeg alltid hadde vært invitert. At jeg ikke måtte følge med i samtaler men likevel havnet på sidenlinjen gang etter gang fordi jeg ikke er en del av spøkene som har vært der fra start, for jeg kom først inn da jeg ble bra nok. Jeg kunne spilt med, forstått hva folk snakker om, ledd, kost meg, drukket riktig mengde alkohol, lagt meg akkurat passe sent, vært et hyggelig tilskudd. Men jeg hadde ikke følt at jeg hørte hjemme der – plutselig på innsiden, en del av noe, en gjeng, folk. Noe jeg kjempet så hardt for så lenge.

Jeg merker hvor utsultet jeg er på det, en overfladisk oppmerksomhet for overfladiske ting. For snart to uker siden sa en venninne til meg at jeg er pen. Jeg ble så glad at jeg tenkte på det lenge, jeg tenker på det fortsatt. Jeg fikk høre en gang at jeg er så flink til å gi komplimenter, og det er jeg, jeg gir komplimenter hver gang jeg er med vennene mine. Fint hår, fin hud, fine øyne, fine klær, du er morsom, du er bra, du er en god person, jeg blir glad av å være med deg. Higer etter å få det samme tilbake. Så, ringte jeg en god venninne fra Harstad her om dagen og hun svarte med “herregud så glad jeg ble for at du ringer”, og da innså jeg at hun hadde ringt meg ukentlig, hver uke i flere uker uten at jeg hadde ringt tilbake, for jeg hadde vært for opptatt med mitt. Kanskje fikk hun en melding i retur med en lovnad om at jeg ringer tilbake, noe jeg aldri gjorde, før jeg plutselig satt i stillheten alene når alle andre var på afterski.Jeg er takknemlig for at jeg i det minste ser det, og at det aldri kommer til å skje igjen, men hvodan kan en så stor kjærlighetserklæring drukne i alt? Det gjør at jeg føler meg som et kjipt menneske. Tenker du noen ganger det om deg selv, at du er et dårlig menneske? De fleste har noen gang tenkt at man er stygg, feit, dum – men dårlig menneske?

Så hver  gang det er påske, jul, 17.mai – hva enn – så trekker jeg meg unna. Bort fra folk. For jeg ønsket meg ikke annet enn gruppebilder, champagneskåler, selfies med mange likes, dyre klær og gutter som vil ha deg. Jeg ville ha det, men jeg var utenfor, jeg var outsider, jeg var hun stygge, hadde stygg bil, extensione dine er synlige, hadde stygg nese, var ekkel, prøvde for hardt, var en hore, hadde ingen fremtid, ikke bra nok, dra hjem fra festen, du får ikke komme hit, du er en rotte, du er en taper, du har ingen fremtid, hvorfor får du i det hele tatt ligge, kan du fjerne deg fra gruppebildet, kan du slette bildet du la ut av oss.

Jeg liker ikke perioder som den her for det blir ekstra tydelig for meg, på ett vis. At ting som har vært ikke var enkle og at jeg på ett eller annet vis løper et løp fra meg selv. Alltid mot meg selv.

Og jeg er jo invitert. Jeg trenger ikke være utenfor lengre. Hvorfor bryr jeg meg om hva som har vært. Folk endrer seg, jeg har endret meg, vi er voksne nå. Smartere nå. Snillere nå. Høfligere nå. Fakere nå.

Stakkars, lille bortskjemte fitte som sitter på millionlønn fordi hun har operert trynet sitt og en eller annen gang sa noe treffende om palmeolje, og har folk som forguder henne fordi hun presser på et fucka verdensbilde som bygger opp under narsissisme, naivitet og implanteter. Stakkars.

God påske. Glad den straks er over og alt går tilbake til hverdag, mas, møter, du er velkommen her, hit passer du inn, her på jobb.

hvordan jeg gikk fra acne til perfekt hud

Hei dere, håper påsken har vært fin. Min har vært så langt ganske dårlig men jeg håper det tar seg opp litt nå, jeg skal forklare hvorfor etterhvert. I dag snakket jeg lenge med Fetisha og vi diskuterte litt samtaleemner for neste podcast, og den tror jeg blir SÅ bra, men der kan jeg også forklare litt nærmere hva jeg har gjort i påsken og hvordan ingenting gikk som planlagt.

Jeg forklarer dere mer etterhvert, kanskje i tekst også om jeg føler jeg får til (og orker). Det er liksom så mye enklere å fortelle om noe som har skjedd på podcast, men følelser synes jeg er enklere i tekst. Det er to formater for helt ulike ting. Enn så lenge, her kommer en video jeg spilte inn her om dagen. Jeg spurte på instagram hva dere ønsket å se i neste video og mange ønsket tips og triks om acne. For meg som har slitt ekstremt med huden og gått tre runder på sterke medisiner er dette et emne jeg kan snakke i evigheter om! Jeg tipser også om produkter som passer perfekt å bruke når du sliter med huden, både pleiende men også sminke. Ingen av produktene i vidoen er sponset 🙂