video – mine upopulære meninger

Denne videoen har jeg utsatt litt å legge ut, tenkte at det potensielt sett ikke er “verdt det” å slenge ut sjelen sin på den måten. Vi alle har ting vi tenker og mener som ingen andre burde få vite, og her legger jeg altså ut alt i en video på YouTube.. Haha.

Krysser fingrene for at jeg kanskje ikke er alene om alt dette, hadde vært fint å høre fra dere i kommentarene! Nå venter en lang dag med filming og diverse. 😘

 

liste på en lørdag

Hei dere og takk for mange gode filmtips i går. Setter pris på det. 

I går farget jeg håret tilbake til platina! Siden jeg nettopp har satt på extensions skal jeg holde det langt i et par uker, og så klippe det skulderlangt igjen som jeg vet mange av dere liker. Jeg tenker å klippe det litt gradvis kortere slik at jeg får variasjon.

Vi ringer inn lørdagen med en liste, vi 🤠 (haha jeg har blitt helt hekta på den emojien, den representerer et visst type humør).

Ukens låt:
Jeg har gjennoppdaget en spilleliste jeg lagde for et par år siden. Den heter Love, og den første låten ble lagt inn bare en måned etter at jeg begynte å treffe Kasper. Når jeg hører på spillelisten kommer alle minnene tilbake, jeg kan se oss så tydelig i den forrige leiligheten min, den lille peisen min brenner og jeg var bare så glad for å finne noen jeg endelig kunne slappe av med, og ikke minst vokse med. Endelig en kjæreste hvor jeg ikke alltid følte for å bevise noe, at livet var en konstant audition. Da turte jeg endelig å lage en spilleliste med musikk jeg faktisk liker, og ikke musikk jeg likte for å tøffe meg. Og slik ble LOVE til! De låtene jeg elsker mest av alt. Du finner spillelisten HER.

Ukens motivasjon:
Da jeg var med i en paneldebatt i dag var det kun menn der som er mange år eldre enn meg og en mye bredere erfaring på akkurat det vi snakket om (etiske synspunkter i kosmetisk kirurgi, mennene var kirurger eller tannleger). Det var utrolig interessant, og jeg lærte mye, men det var et par ganger jeg måtte smelle tilbake fordi jeg ble satt i bås. Jeg vurderte om jeg skulle si ifra eller ikke, å stå opp for meg selv (og ikke minst yrket mitt og DERE!) men jeg klarte det. Da ble jeg motivert fordi jeg har innsett at man kan si ifra på en respektfull måte, men likevel bli hørt. Det er noe jeg skikkelig har lært meg det siste året. Før var jeg mye mer bastant.

Jeg har søkt etter ny klipper på youtube-kanalen min, og var redd ingen skulle søke på stillingen. Men herregud så mange flinke folk! Akkurat nå har jeg tilsendt et prøveprosjekt til alle som kan være aktuelle, så nå satser jeg på å finne en dødsflink klipper som kan jobbe med meg på ukentlig basis. Det var så motiverende å se hvor mange dyktige mennesker som følger meg. I morgen tenker jeg forresten å legge ut en video om mine upopulære meninger.

Ukens ønskeliste:
Det er ingen tvil om at leiligheten i Tromsø er på toppen av listen. Ikke at jeg gjør en så iherdig jobb med å lete, jeg sitter ikke lenket til Finn liksom, men det kommer til å ordne seg likevel. I dag sa interiørdamen min ja til å være prosjektleder på leiligheten i Tromsø da, takk Gud! Da blir det Sophie Elise-style uten problem, og jeg slipper å bruke tid på å bli kjent med en annen som skal forstå min personlige stil. Med Katrine (som hun heter) kan jeg bare legge alt ansvaret fra meg, og likevel vite at det blir bra.

Ukens innkjøp:
I morgen skal jeg hente et gulvteppe jeg har kjøpt på finn! Det er seriøst min nye greie, se etter interiør på finn og Blomqvist nettauksjon. Det fine gulvteppet mitt i stua som dere ofte spør etter er altså fra Finn, om man søker “persisk teppe” kommer det opp så mye fint. Det er altså et slikt jeg skal kjøpe i morgen!

Ukens kosthold:

Elendig. Jeg vil nesten ikke tenke på det engang. Og jeg lurer på hvorfor jeg får kviser? Kremt, det er en ganske åpenbar kilde her – kosthold.

Planer i helgen:
I dag skal jeg på Burlesqueshow, for første gang i mitt liv! Jeg har aldri hørt om noe lignende i Oslo før, så det blir gøy. Jeg er edru som vanlig. Da kan jeg ta bilen i tillegg, win win. I morgen skal jeg skrive hele dagen (har satt opp fra 10 – 15), hente gulvteppet, og så skal jeg filme et visst program hele kvelden, som jeg blir opptatt med hele uken.. 🙂 Gjett hva! I tillegg blir det så klart forberedelser til lanseringen av Skappel, som skjer allerede på tirsdag. Krysser fingrene for en velykket lansering.

Hva er deres planer i helgen da? Det hadde vært hyggelig å høre 💕

de aller beste filmtipsene for helgen, på Netflix

Hvor mange kan ikke kjenne seg igjen i å scrolle opp og ned på Netflix å tenke “det er absolutt ingenting å se på“, selv om utvalget er enormt? Alt virker bare dritt, du har ikke telling på hvor mange filmer du har startet på men hoppet av halvveis fordi det rett og slett ikke var bra nok. Fortvil ikke! Jeg er ekspert på god film og er ekstremt opptatt av research. Filmene jeg kommer til å anbefale her er klassikere, filmer du må ha sett før du dør og filmer som gjør noe med deg – uten å være kjedelige. Lets go!

Har du et tips jeg har glemt? Kjør på i kommentarfeltet, så lager jeg oppdatert oversikt etterhvert.

De beste filmene på Netflix 😍

Girl, Interrupted. Basert på en biografi som handler om en ung jentes opplevelse av 18 måneder på et psykiatrisk sykehus, hvor hun havner etter et mislykket forsøk på selvmord.  Det er mange kjente skuespillere med her, blant annet Angelina Jolie som spiller den “villeste” jente av alle på avdelingen. Filmen er akkurat passe mørk, men også litt morsom slik at stemningen er lett. Dette er en dyp “jentefilm” og er enkel underholdning.

Birdman en tidligere superhelt, som ikke lengre er så veldig “super” og godt likt av folk, prøver å gjennoppbygge karrieren ved hjelp av både å skrive, skuespille og regissere et show på Broadway. Hele filmen har en unik følelse over seg, den har vunnet Oscar og det er masse kjente skuespillere. Anbefales!

Gone Girl en av de beste filmene jeg har sett, som bare må oppleves. Jeg er nesten sjalu på alle som enda ikke har opplevd denne. En kone forsvinner, og filmen følger mannen hennes og hans jakt etter henne, samtidig som han selv er anklaget. Denne filmen er så JÆVLIG bra, med den sykeste plotwisten på slutten.

Shutter Island. også en av de beste filmene jeg har sett, med en vill twist. En politibetjent drar med partneren sin til en øy hvor sinnsyke mennesker bor, og får behandling. En pasient har forsvunnet og det blir deres oppgave å finne henne. Men, har hun egentlig forsvunnet, og hva skjer med pasientene på denne mystiske øyen?

American Psyco enda en klassiker. Boken er en av mine favoritter igjennom tidene, og filmen er nesten like bra. En velykket investor i New York er psykopat, som han prøver å skjule fra verden rundt seg. Men, han kommer dypere og dypere inn i sine voldelige fantasier.. AH, dere MÅ bare se den.

The Pursuit of Happyness er skikkelig fin! Og hvem elsker ikke Will Smith (når han faktisk gjør en god film). Hovedpersonen har jobbet som en lite vellykket selger, men endrer kurs da han får eneansvar for sønnen sin – for hva er egentlig lykke?

 

The Boy in the striped pyjamas er den tristeste filmen som finnes. Tidsperioden er andre verdenskrig, og vi følger Bruno som er sønnen til en nazist og SS-soldat. De flytter ved siden av en konstrentrasjonsleir, som Bruno ikke vet hva er, og fra andre siden av gjerdet blir han kjent med en jevnaldrende jødisk fange. Den er helt nydelig om både uskyldighet og grusomhet, hånd i hånd. Jeg gråt så mye etterpå.

Interstellar var den første filmen jeg så hvor jeg tenkte “akkurat sånn må faktisk universet være, og alt det vi ikke forstår”. Filmen er satt til nær fremtid og handler om en gjeng astronauter som reiser igjennom et såkalt “wormhole” for å finne et sted mennesker kan leve på, slik at rasen kan overleve. Den er helt vill og jeg fikk litt eksistensiell angst av å se på den.

Ellers kan jeg nevne filmer som sikkert de fleste har sett; inception, edward saksehånd, alle Bridget Jones-filmene, Easy A.. Det er sikkert flere, i tilfelle dere har tips! 

Den perfekte kvelden når det er fredag, spør du meg.. 😘

Og som dere vet, dette er favoritten min når jeg skal se på film.. Å ligge i badekaret! Elsker det, og håper jeg får tips fra dere nå slik at jeg kan gjøre det når jeg kommer hjem i kveld. Litt random, men dere spør ofte om tips på duftelys også og nå har jeg funnet en ny favoritt. Om det plutselig ikke selges lengre en dag kommer jeg kanskje til å felle en tåre, haha. Det er perfekt for badet! Det heter Voluspa Macaron Candle, og du finner det blant annet HER. 💞 Hele hjemmet mitt lukter av den!

Uansett! Håper dere liker tipsene, og kan gi meg enda litt flere.

jeg skal flytte til en annen by!

Jeg har vurdert dette en god stund, men nå føles det riktig og planene er satt i gang. Før jul skal jeg kjøpe leilighet i Tromsø, og etterhvert bo der på deltid! Dette er så klart avhengig av at jeg finner noe jeg liker, som føles rett, men om ikke blir det rett etter jul. Riktignok har jeg troen på at dette skal gå fint, og i dag fikk jeg “go” på lån fra banken. Jeg har snakket med kontaktene mine i Tromsø, jeg ser på finn hele tiden og jeg har flere som ser for meg i byen og har også vært i kontakt med megler. Men hvorfor skal jeg kjøpe i Tromsø, av alle steder? Samboeren min må allerede tilbringe en del tid der på grunn av studier, og slik har det vært en stund. Nå er han jo mest i Oslo, og vi kunne sikkert fortsatt på samme måte som nå i et par år – men jeg vil ha noe klart slik at vi kan flytte når tiden blir inne, og begge fortsette å dra til Oslo kun når det er nødvendig med jobb, for eksempel. Men det er så klart på grunn av hans studier vi skal flytte etterhvert, form om ikke hadde jeg ikke hatt noen grunn.

Jeg skal beholde boligen jeg har i Oslo og fortsette å bo der når jeg må til Oslo for jobb og diverse.  Jeg ser for meg å bruke tiden min litt 50/50 på begge stedene, kanskje to uker her og to uker der. Det er detaljer som ikke er funnet ut enda, for det er fortsatt en stund til. Og jeg skal så klart pusse opp leiligheten i Tromsø når jeg etterhvert får den, det gleder jeg meg til! Og kanskje leie ut huset mitt på Air BnB når jeg ikke er der, haha..

Det blir fint å ha base i annen by hvor jeg kan trekke meg litt tilbake for å fokusere på skrivingen og meg selv. Det er der jeg vil komme for å senke skuldrene, og heller ha fullt kjør når jeg er i Oslo. Nå har jeg aldri “space”, i Harstad er det også mye sosialt. Pluss det er en investering, Tromsø har gode priser på leiligheter og mange studenter, etterhvert kommer jeg til å leie den ut, når Kasper er ferdig med å studere og vi kan begge være i Oslo 100% igjen. For tro meg, det er i Oslo jeg vil bo å leve, men det blir spennende å teste ut en annen by for en periode. Det er ikke aktuelt for meg å flytte på fulltid på grunn av jobb, jeg må til Oslo ofte uansett. Men, om jeg har leilighet blir det ikke like ofte, da kan jeg være der lengre perioder hver gang jeg kommer på besøk!

Inspirasjonen til leiligheten kommer til å være min første leilighet som jeg solgte i fjor. Altså bokhyllen, som med over alt. Ellers blir det glam glam glam, og veldig Sophie Elise. Hadde helt glemt av hvor fint kjøkken jeg hadde der 🙂 Alt var så klart spesiallaget, jeg får ofte spørsmål om hvor det er kjøpt.

 

Dette er jo en investering i seg selv, men aller mest en investering i forholdet mitt. Det kommer så klart til å komme masse kritikk for at jeg flyr, som forventet og som hver eneste gang jeg flyr eller gjør noe som ikke er 100% riktig. Men enda mer flyvning hadde det blitt om kun Kasper bodde der, og vi hadde avstandsforhold og ikke kunne vært der i lengre perioder (for besøke han gjør jeg så klart uansett). Og jeg prioriterer faktisk forholdet mitt, så får jeg dra inn for miljøet på mange andre måter.

Dette blir gøy og et nytt lite kapitel for meg. 💕 Om noen bor i Tromsø så gi meg gjerne en lyd 🙂 

jeg skal på stillecamp!

Jeg har bestemt meg for å dra på såkalt “stillecamp“. Det er slik jeg alltid refererer til det. Stillecamp er riktignok feil ord, det heter Vipassana. Opplegget er likevel; du skal bo på et sted i ti dager, sammen med flere andre og meditere ti timer om dagen. Men det sykeste? Ingen får snakke. Ingen øyekontakt. Du får ikke lese, ikke høre på musikk, ikke trene, ikke skrive. Ikke gå utenfor området, ikke løpe, ikke synge, ikke engang nynne. Det skal kun være deg, tankene dine, og meditasjon igjennom ti dager. 

For meg som ikke er særlig erfaren med hverken å være stille eller meditasjon kommer dette absolutt til å bli en utfordring. Men jeg har bestemt meg likevel, og dette skal jeg oppleve i løpet av livet – da kan man like gjerne gjøre det med en gang. Kasper skal være der også (på en annen avdeling siden han er mann), og for meg kommer det til å være en trygghet selv om vi ikke kan snakke og sikkert ikke blir å se hverandre heller. Han har vært på stillecamp to ganger før og har naturligvis inspirert meg til å ta dette valget. Jeg gleder meg til å fortelle dere mer når jeg har gjort det!

Vi skal ikke reise før 29. januar 2020, og vi har bestemt oss for å dra på campen i Sveits. Vipassana er gratis, du må bare melde deg på, men det kan være litt vanskelig å komme med siden så mange søker. Når jeg sier gratis så er det faktisk gratis. Du betaler hverken for mat eller opphold, det eneste du står ansvarlig for er å komme deg til destinasjonen.

Vipassana finnes i Norge også, men kursene holdes ikke like ofte og vi fant ikke noen datoer som passet oss. Sveits ble derfor det nest-beste!

Vi har valgt å reise i januar for en grunn. Det er starten av et nytt år og en tid man typisk bruker til mye refleksjon. Det er mørkt og tungt ute, og jeg vet jeg alltid har tanker på den tiden om hvem jeg er, hva jeg vil, hva som er mine mål i livet – uten å egentlig klare å lande i noe. Man går rundt i snøen og venter på noe, uten å vite hva. Jeg ønsker å bruke denne tiden til noe som faktisk kan være nyttig for meg selv og veien videre. Jeg vil bruke tiden (når jeg ikke mediterer) til å reflektere rundt hva jeg vil og hvem jeg er, og om jeg lever et genuint liv, hva jeg bør kvitte meg med, hvem som ikke er bra for meg, osv. Hvor ofte får man den muligheten?

Er jeg redd? Ja. Men samtidig forstår jeg ikke hvorfor det skulle være så skummelt å bli ordentlig kjent med seg selv. At disse følelsene kommer, er et tegn på at det er riktig.

Så, hva tenker du? Er det noe du kunne tenkt deg å prøve? 

mange store avgjørelser!

De siste dagene har det vært mye som har blitt bestemt.. Det blir så gøy å dele med dere. Men, første ting først. Herregud, så deilig å våkne opp å få sett resultatene fra valget! Jeg er skikkelig fornøyd med hvordan det gikk i Oslo 💞 Hva med deg, er du fornøyd med hvordan det gikk i din egen kommune? Hele denne perioden med valget har vært spennende og jeg har vært ekstra engasjert dette året, jeg føler Norge står fremfor et veldig nødvendig og etterlengtet veiskille. Men det er samtidig deilig at denne perioden er over, det er som om man tillater seg selv å være litt ekstra frekke mot hverandre når man diskuterer politikk, meg selv inkludert og det er vanskelig å holde det utenfor samtaler. Jeg vet jeg har sterke meninger angående FrP og ofte kan sette ting på spissen (som f.eks i podcasten men det hadde seriøst ikke vært noe gøy å hverken spille inn eller høre på om ikke), men jeg kan garantere dere at jeg alltid møter mennesker med respekt i samtaler likevel, uansett politiske syn.

For å komme til poenget, jeg synes det er utrolig interessant å diskutere eller prate med folk som er helt ulik meg, med andre erfaringer og situasjoner. Man trenger ikke å prøve å overbevise hverandre, hva med å bare snakke? Da får jeg mulighet til å lære, og det kan man se tydelig i Sophie Elise Tester Norge. Jeg tror rett og slet vi er for dårlige på å lytte til hverandre, å stille spørsmål fordi man vil lære og ikke fordi man vil ha rett.

Litt random bilder fra de seneste dagene, meg og Stine i bursdag.. Vi har forresten heeeelt ulike meninger politisk og det er null stress, så klart.

Meg og noen av jentene ute for å spise i går. Vi har ledd så mye av den kniven under bordet.

Og til sist, meg i dag! 

Og det er ikke bare hvem som skal lede kommunene og byene våre som har blitt avgjort de siste dagene. Jeg har nemlig tatt to store avgjørelser som definitivt kommer til å prege den nærmeste tiden av livet mitt. Den ene gjelder en stor reise, men som aller mest kommer til å være en reise i mitt eget sinn som jeg aldri hadde trodd jeg kom til å tørre. Men, nå skal det skje! Det andre har med flytting til en annen by og gjøre.. Spennende.

Jeg deler mer i morgen! Jeg har min siste kveld hjemme i Harstad, jeg skal på besøk til Kasper sin familie og så et siste besøk med venninner. ❤️ Om du derimot ikke får nok av meg er det en ny episode av podcasten ute, der vi tar for oss både porno, penger og tinder. Blant annet! Du finner den her.

en rabattkode dere har etterspurt!

Dere spør meg ofte om rabattkode hos MyMuse, og nå har jeg ordnet til dere igjen! sophieelise20 gir 20% rabatt på alle varer, utenom det som er på salg fra før. Det passer ekstra godt med en rabattkode nå som de har fått inn masse fine nyheter som vanligvis ikke er på salg 😘

Herregud så store brystene mine så ut i denne bh-en, det må være de båndene som rammer det inn. De er virkelig ikke så store, men da ser man hva riktig bh kan gjøre, den har helt perfekt pushup! Du finner den HER.

Hvordan er størrelsene? Jeg vil si størrelsene tilsvarer alle “proffe” størrelser, som f.eks Change, Triumph osv. Men, det er en størrelseguide på nettsiden deres også, og den finner du HER.

Dette settet er deilig. Perfekt å bare slenge på seg hjemme, men faktisk så fint at man kan bruke det offentlig også. Du finner det HER, bukse og overdel kommer sammen. Tommel opp for et sett som faktisk ikke er for langt i beina mine.

Hva gjør du om en vare ikke passer? Det er gratis retur og 30 dagers åpent kjøp. Kundeservicen på MyMuse er i tillegg kjent for å være litt ekstra god. Det er bare 1-3 dagers levering, og du mottar pakkene i de fineste eskene som egentlig bare kan bli gitt rett bort i gave.

Så, hva om du vil kjøpe gave til noen? Da kan du kjøpe gavekort, som jeg faktisk ga til min venninne Stine i dag, og hun var rett inne for å kjøpe seg fire bh.  Hun ble veldig glad, det er en sånn type gave man alltid trenger men som likevel har en luksus følelse over seg! Jeg hadde i alle fall satt pris på det, undertøy, pysjamaser, loungewear, badetøy.. Alt mulig. Om du er en sånn type person som allerede har begynt å vurdere julegaver, kan det faktisk ikke slå feil.

BH som passet helt perfekt til settet. Du finner den HER.

Hvordan er kvaliteten? Helt fantastisk. Jeg har valgt å fortsette med dette samarbeidet i så mange år av nettopp den grunn, du kan ha det samme undertøyet og vaske det flere ganger i uken, uten at det mister farge eller får slitasje. Da er det faktisk verdt å legge litt ekstra penger i det, det tar så lang tid før du må kjøpe nytt. Som sagt tidligere, jeg har enda masse som jeg fikk fra vårt første samarbeid i 2014.

Så, husk rabattkoden sophieelise20! Den er gyldig i en uke. Nå drar jeg ut med mine amigos 🌹

vennskap og tidsbegrensninger

Takk for alle fine tilbakemeldinger i går. Det gjør meg glad! Heldigvis bekrefter det noe jeg allerede mistenkte, at folk er opptatt av plagg med historie og kjærlighet i. Men viktigst, at det ser bra ut ❤️

I dag morges våknet jeg tidlig til å være i Harstad, her pleier jeg å sove så lenge jeg ønsker. Da klokken var rundt 7 var jeg derimot oppe fra senga, og siden da har jeg vært i et møte med pappa, jeg har handlet og gjort mailen, og så dro vi for å hente en leiebil til meg. Mamma og pappa sin bil er manuell og det husker jeg ikke lengre hvordan man kjører, selv om jeg kunne det inntil helt nylig. Veldig rart, men det har bare forsvunnet fra minnet mitt, eller fra kroppen min. Nå er jeg en automat-jente, hehe.

Jakken min er fra River Island, genserne er fra Chiquelle, skjørtet (kjolen) er fra Bik Bok.

Jeg dro også ut for å spise lunsj alene i dag, veldig koselig å høre hva de gamle tantene i Harstad snakker om over lunsj. I kveld skal jeg derimot ut å spise med noen venninner på Bark, vi avtalte det på fylla men jeg er glad vi faktisk overholdt den avtalen (enn så lenge, kan jo være ingen dukker opp). Det er så typisk at man sier “vi mååå spise middag sammen til uken” og så skjer det aldri, og som regel er det veldig deilig at det aldri skjer også – bortsett fra denne gangen, når det er folk man er veldig glad i. Jeg klarer knapt å få møtt de vennene jeg har hatt i 20 år som jeg likevel anser som mine beste venner, så nye vennskap er helt umulig. Kan man i det hele tatt si det til folk? Ofte når noen sier “vi må henge”, vet jeg det aldri kommer til å skje, fordi jeg vil prioritere jobb, trening, kjæreste, familie, å slappe av og ikke minst mine allerede nære venner og da er det ikke tid til folk man møter i do-kø på et utested. Jeg trenger vennskap hvor man kan snakkes en gang i måneden og det går helt fint, ikke de som krever så mye for det har jeg ikke tid eller ønske om. Hvordan kan man si det, egentlig? Jeg kan noen ganger føle meg som en dårlig venn, og kanskje jeg er det for noen. Og da passer man ikke sammen som jeg har fått erfare.

For å oppsummere; jeg synes det er utrolig hyggelig å møte folk fra bransjen, snakke om jobb. Jeg synes det er hyggelig å dra på en fest å bli kjent med noe folk der, og klikker man helt sykt bra – ja, da kanskje ses vi igjen om muligens ett år når vi begge får skvist det inn i kalenderen eller har overskudd. Og skjer det ikke i det hele tatt, så er det bare sånn livet funker og ingenting man kan holde nag over. Hvordan håndterer dere slike relasjoner? Jeg er så klart ikke helt låst fra å møte nye folk, men vi har jo alle bare 24 timer i et døgn.

Uansett, gleder meg til å se jentene i kveld. Balanse er bra og nå var det lenge siden sist.

min helt egen kolleksjon hos Skappel

Reklame | egen kolleksjon

Skappel x Sophie Elise slippes 17. september. Om du vil ha tilgang til kolleksjonen litt før alle andre, kan du sjekke ut denne linken.

Alle bildene er tatt av dyktige Julianne Leikanger.

Kolleksjonen består av ni ulike plagg, og alle er oppkalt etter steder i Harstad som betyr noe for meg. Bortsett fra to gensere, den ene er oppkalt etter Mormor, og den andre er oppkalt etter meg. Kallenavnet mormor har på meg, Fie. Det er fint at også min familie har vært en nær del av denne produksjonen, og det har ført meg og min mormor så mye nærmere hverandre. Faktisk hadde vi deler av photoshooten i hennes hus. Det er så nærme man kan få det.

Dalen, oppkalt etter stedet jeg alltid lekte som barn, og stedet på bildene.

Hva med de av følgerne mine som ikke kan strikke? VI har ordnet slik at du kan bestille en ferdig strikket genser via nettsiden, da er leveringstiden litt lengre ettersom genseren blir strikket akkurat til deg. Om jeg ikke husker feil er leveringstiden cirka to uker, på maks (og blir strikket her i Norge). Dette er med andre ord ikke masseproduksjon, og hvert plagg er håndlaget og unikt. Det andre alternativet er å kjøpe et strikkesett, så lager du genseren selv eller noen du kjenner. Hvorfor ikke gi bestemor et strikkesett til jul, eller kanskje mamma? Det er en gave som betyr det lille ekstra, og ender opp med å bli en gave til deg selv også.

Besse. Oppkalt etter bestemor. Jeg er hennes eldste barnebarn og det ble derfor min oppgave å finne et kallenavn til henne. Jeg klarte ikke å si beste, så Besse ble det. Bilet er tatt hjemme hos henne, på det såkalte “røykerommet” som jeg og kusinen min lekte mye på som barn. Vi pleide å leke at vi røykte, haha. Så klart ikke med røyk eller noe, vi bare lagde håndbevegelsen og følte oss veldig voksne.

PS! Genserne kommer i flere ulike fargekombinasjoner, flere enn jeg viser opp i innlegget her. Det kommer med andre ord til å være noe for enhver smak! Flere av vennene mine skal få en genser hver, og alle har valgt ut ulike favoritter. Det er så gøy!

Fie, oppkalt etter meg. På trappen til mormor.

Vil du møte meg? Den 17. september, dagen kolleksjonen lanseres, kommer jeg til å være i Skappel sin butikk fra 16:30 og til stengetid 18:00. Da får du god tid med meg, vi kan prate, bli bedre kjent, du kan få se på genserne, kjenne på garnet, og kjøpe om du vil. Det er så klart ikke noe kjøpspress, og alle som kommer innom bare for å si hei blir hjertelig godt tatt imot. Adressen er Nils Juels Gate 39A, og Dorthe kommer også til å være der.

Gullhaug, oppkalt etter stedet pappa vokste opp, og der mine andre besteforeldre bor nå.

Nona. Denne har der sett før – og spurt meg masse om! En stor favoritt hos meg, jeg elsker at armene er “puff”.

Genserne kommer i størrelsene small, medium og large. Noen av plaggene er oversized, så om du er en XL eller XXL er det absolutt ikke noe problem.

Kasfjord. Genseren er oppkalt etter stedet jeg vokste opp, stedet mormor og morfar bor nå, stedet mamma vokste opp. Alle barndomsminnene mine, er herfra. Det føles så fint å kalle en genser for Kasfjord, at det lille stedet plutselig skal bli noe nasjonalt, på et vis. Det er også min favoritt fra kolleksjonen.

Genserne er designet med følgerne mine i bakhodet. Hva slags gensere spør dere meg alltid om? Hva slags plagg vil dere kjøpe, og bruke for alltid? Hvilket garn er mest behagelig? Alt dette er tatt i betraktning. Det er genseren du alltid går til når du ikke har noe å ha på deg. Det er genseren du har med deg på hytta, på jentekveld, i sofakroken, når du skal i møte eller fryser litt ekstra på skolen. Alt. Skappel-genseren som jeg fikk for flere år siden er mitt mest verdifulle plagg. Siden jeg fikk plaggene fra kolleksjonen har de blitt tatt i bruk, hver eneste dag. Jeg føler folk nesten forbinder meg med de litt store strikka genserne nå!

Nupen. Oppkalt etter stedet hvor solen alltid skinner på sommeren, utallige roadtrips har blitt lagt dit med venninner. Elsker denne genseren, og tror den kommer til å bli en favoritt hos dere også.

Dette prosjektet står veldig nære hjertet mitt. Å bli tatt inn i en familiebedrift som virkelig brenner for dette er en stor ære, og jeg har blitt glad i den fine gjengen som virkelig har vist meg enormt mye tillit. Skappel er en fin bedrift med gode verdier og jeg er stolt av å være en del av det.

Vika. Denne har dere også sett masse til! Helt nydelig cardigan.

Jeg har også selv reist til fabrikken i Italia, og selv om det er ull kommer det fra etiske forhold. Jeg har sett produktet fra start til slutt, og vært med i alle “ledd” ved å velge ut garnet, fargene, form og mønster. Når du bestiller kommer det ingenting plast med på kjøpet i forpakningen. Målet mitt har vært å lage gensere du kan bruke i alle de år, som du aldri vil kaste og som får en ekstra verdi. En genser som er laget kun til deg, får virkelig en ekstra stor plass i hjertet. Det er noe helt spesielt ved å få høre “herregud, så fin genser” for å kunne svare at den er helt egen, strikket til deg, eller strikket av deg.

Nå gleder jeg meg til å høre hva dere synes! Er det en genser du liker ekstra godt? Har du noen spørsmål til meg er det bare å fyre løs! 

Som sagt, husk å melde deg på nyhetsbrevet HER 💕

HARSTAD

Reklame | en annonselenke

Først, jeg lser og forstår kommentarene deres på innlegget under, og det under der. Vit at jeg altlid er aktiv i kommentarfeltet om det skulle være noe, dialogen oss i mellom er viktig.

Jeg sto opp klokken 06 i morges og kom meg på flyet til Harstad. Synet som møtte meg da vi landet var noe for seg selv..

Ørebetennelsen min (som enda ikke har gitt seg) eskalerer etter en flytur. Jeg tok en powernap da vi var fremme, og det har ikke skjedd på veldig lang tid. Jeg fikk sove et par timer til lyden av sauer utenfor vinduet, det er beite rett ved der foreldrene mine bor. Om det hørtes romantisk ut – så tar du feil. Jeg hater lyder når jeg skal sove og vil aller helst ligge i en lydisolert, helt mørk boks.

Etter å ha våknet opp fra en nap. Skittent speil, så åpenbart at det ikke bor en influencer her lengre.. 🙂 Nesten flaut å legge ut det bildet, men må man så må man.

.. Og så satt jeg meg for å jobbe litt, altså sende ut invitasjoner til Skappel-lanseringen og skrive litt på det som kanskje kan bli en bok. Jeg må ideelt sett alltid være i Harstad for å skrive, i Oslo er det for mye som distraherer meg (og egentlig her også, det er vanskelig å si nei til å møte venninner fordi jeg savner dem sånn ellers). Det er så fin utsikt bak her, men det har jeg nevnt for dere flere ganger. Rart å tenke på at et hus her kanskje koster 2 millioner, og en lignende utsikt i Oslo hadde kostet minst 10. Jeg er ofte inne å sjekker boliger på Finn, bare fordi det er morsomt, og da sjekker jeg også Harstad. Og helt randome steder som typ Halden, haha.

Snart ferdig med boken Kinderwhore! Den er bra, og driver seg godt fremover, men kanskje litt for repeterende (selv om jeg er spent på hva som skjer mot slutten, og min egen forrige bok Elsk Meg er tross alt også veldig repeterende). Jeg liker heller ikke å lese når voksne mennesker skal se ting fra et barns perspektiv, det blir alt for voksent og jeg kjøper det ikke, uansett. Men som sagt, jeg liker den godt og den får score 4/5 av meg! Det var noen som nevnte at jeg kun skriver om bøker jeg liker, og vel..? Så klart. Hvorfor skulle jeg ha skrevet om alle bøkene jeg absolutt ikke liker. Jeg leser masse og det er så klart en del som ikke havner her, og på andre sosiale medier 🙂

Jeg og pappa har vært ute en tur! Genseren er fra Chiquelle. Hårfargen min har vist seg fra sin beste side i dag, takket være to runder med lillasjampo. Var litt redd det skulle flekke av i håret på grunn av punktfestene, men det har gått fint! Jeg er veldig lei av det “korte” håret nå og ser frem til å få satt på langt, platinablondt igjen til uken.

Da klatret vi også over gjerdet til de nevnte sauene, som ikke ville ha noe med meg å gjøre. Har dere sett pupillen til en sau? Det ser akkurat ut som en slange. Litt skummelt, men fine dyr.

Når vi først er inne på dyr, det er alltid mange som spør etter kattene (jeg kjøpte dem i Spania for noen år siden, de som har fulgt med på Blogerne vet). De lever fortsatt i beste velgående, og det var en god avgjørelse å kjøpe dem. Veldig søte og veldig usosiale.

Nå skal jeg sminke meg å dra i bursdag til min venninne Lotte. Dette pudderet er forresten det beste. Jeg liker veldig godt litt kaldere nyanser, da kan du contouring av nesen se mer naturlig ut. Og ikke minst, det gul-aktige pudderet er perfekt å ha under øynene. Du finner pudderet HER. En palett kan vare i ett år!

Dere vet “regelen” når jeg er ute av Oslo.. I kveld skal jeg ta et glass vin!