det er enda vanskelig

Kjendiser ofte snakker ut i media om “den vanskelige perioden” de har klart å ta seg igjennom. Det er aldri noen som snakker om hvordan det er å ha det vanskelig akkurat , det kommer alltid i ettertid. Det er fint at folk har det bra og klarer å snu livet sitt om til det bedre, for all del. Men det er jo ikke sånn for alle. 

 Jeg får meldinger hver eneste dag fra unge mennesker som har lest boken min og sier det er inspirerende å høre hvordan jeg har tatt meg ut av ting som depresjon og tvangstanker, at jeg er så sterk, men de finner ikke den styrken i seg selv. Det at jeg ble mobbet har påvirket meg enormt, også nå i ettertid. Jeg føler meg som en taper hver eneste dag, uavhengig av alt jeg har oppnådd eller tingene jeg har. Jeg føler meg takknemlig for livet mitt, men likevel sliter jeg mye med vonde tanker om meg selv og min egen verdi, og det er utelukkende på grunn av folk som har vært slemme mot meg. Jeg får enda vondt i magen når jeg ser de som har sagt de verste tingene, og jeg merker så store tegn i min egen personlighet på hvordan det har påvirket meg. Jeg har så enormt lyst til å gi slipp på de vonde tankene og følelsene, men det har jeg ikke fått til enda. I det minste skrev jeg en bok og fikk noe ut av det profesjonelt sett, men.. 

Poenget mitt med å skrive dette er at jeg vet godt hvordan det er, og det er helt normalt å ha preg av hvordan livet ditt har vært. Det er noe man kan bruke til sin fordel på mange måter – jeg har for eksempel blitt veldig empatisk, forståelsesfull og rettferdig på grunn av de opplevelsene jeg har hatt med mobbing og utestenging. Jeg har fått mye kjip bagasje men også mye bra. Uansett, jeg er inne i en litt tung periode nå hvor disse vonde følelsene er litt ekstra store i livet mitt, og jeg ville si det til dere fordi da skjønner dere at man ikke er helt alene om det. 



Litt blanda bilder fra i dag. Rumpa mi ser i det minste fin ut, om ikke annet. Klokken er bare 12:00 her, så jeg har enda hele dagen til absolutt ingenting. I morgen reiser jeg til Praha på ferie med bestevenn Joakim! 

HERREGUD


I går var siste dag med intense opptak, og jeg feiret med å dra på Lemaitre-konsert på kvelden. Det var veldig gøy, og jeg fikk se en litt annen side av Los Angeles enn jeg har gjort tidligere. Jeg har egentlig følt at alle her er på jobbintervju konstant og prøver å bevise seg selv, men i går var det ikke sånn. Jeg har vel bare hengt på feil steder.. Selv om jeg er sliten i dag er jeg glad for at jeg dro, jeg har hengt litt med Ketil fra bandet når han er i Norge og det gjør det jo ekstra gøy å se dem live. De er flinke og jeg er veldig imponert over alt de får til 🙂 



 

Ellers har jeg en litt rar følelse i kroppen. Det er begravelsen til vennen min Henrik om en uke, og jeg har blitt bedt om å holde tale. Det skal jeg så klart gjøre, og det er det største ansvaret jeg har hatt så langt i mitt liv, på mange måter. Jeg gruer meg så klart, men jeg har begynt å skrive nå, og tror den blir veldig fin. Så klart kan man aldri skrive noe bra nok, noe som er nok verdig for et helt liv, men.. Jeg er veldig takknemlig for å bli spurt. Det føles litt surrealistisk, hele greia. 

LOS ANGELES

Nå har jeg vært innom fire land på tre dager, hvor alle landene er i vidt forskjellige tidszoner. Man blir surrete i hodet av det kan jeg love dere, i går visste jeg knapt hvem jeg selv var. Nå er jeg i Los Angeles, som er den siste byen jeg skal besøke for å bli ferdig med opptak. Tenk det, nå har jeg laget mitt første program med NRK! Det føles stort, ikke alle får oppleve det. Jeg vet at bloggingen har vært veldig dårlig når vi har holdt på, men jeg er sikker på dere vil like programmet når det først kommer på tv – og da er det verdt det! Nå skal jeg være i Los Angeles tre dager, på samme hotell. Da blir det enklere å holde kontakten med dere. <3 




Noen bilder fra i går da vi var ute å spiste. Jeg har det virkelig så hyggelig med crewet her! Jeg setter nok ekstra stor pris på å være i en “gjeng” og et fast arbeidsmiljø, siden jeg ikke hadde så stor omgangskrets på videregående og gikk rett ut i en jobb hvor jeg er mye alene. Det å jobbe sammen om noe og ha et felles prosjekt betyr derfor enormt mye for meg, og jeg gruer meg allerede til det er over. Forhåpentligvis er bare dette starten på en rekke fantastiske muligheter som vil komme min vei. 🙂 


Rommet mitt de neste dagene! Vi bor på et kjempefint hotell som heter Line, i Korea Town. LA er veldig stort og nesten uansett hvor man bor må man regne med et par timer i bil hver dag. Jeg liker forresten ikke Los Angeles noe særlig. Det er digg temperatur og bra mat, men jeg hater hvordan de fleste her ser ut til å tenke. Det er om å gjøre å ha de fineste bilene, de dyreste klærne, nevne alle kjendisene man kjenner osv.. Jeg hadde seriøst blitt gal av å bo her. Når folk sier “if you can make it here, you can make it anywhere” så tenker jeg, NEI – her er det jo forventet at man skal klare noe. Det er lagt opp med auditions, managers, kjendisfester og nettverking. Det her heller: if you can make it in Harstad you can make it anywhere, haha. 

ENDELIG HAR JEG FUNNET EN NY!

annonse

Som dere vet har jeg brukt en foundation fra Max Factor (skin luminzer) i flere år. Uansett hvor mange andre jeg har testet ut, dyre og billige, er det ingen som slår den. Derfor ble jeg ganske trist da jeg fikk høre at den nå går ut av produksjon.. Vi vet jo alle hvor lang tid det kan ta å finne en foundation som passer perfekt, og som holder lenge ut dagen. Og min siste Skin Luminzer ser nå slik ut, så jeg har ikke akkurat mye igjen:

Oh no!!! Haha.. Men ja, da ser dere hvor godt jeg liker den i alle fall.


 

Kravene for at jeg skal like en foundation er at den blender seg godt inn i huden og ser naturlig ut, gir glød, holder hele dagen og kan dekke urenheter uten at det ser ut som et “lag” med sminke på huden.  Det må også holde med lite produkt av gangen, altså at den er drøy i bruk. Da jeg fikk vite at min favoritt går ut av produksjon testet jeg litt forskjellig, men har nå funnet foundationen jeg skal bytte til – og den er faktisk fra samme merke! Max Factor Lasting Performance er en favoritt som nettopp har blitt relansert, og den er akkurat like bra som min forrige favoritt. Om ikke bedre! Denne holder hele dagen, selv når jeg er ute og svetter om sommeren. 

Min nye favoritt ♥ Akkurat nå passer fargen “Sun Beige” meg best, men greia er – den passet meg da jeg var litt blekere også. Det er en ting jeg liker så godt med Max Factor sine foundations (som jeg har testet), de passer meg enten jeg er litt blekere eller brunere, slik jeg er nå. 

På bildene i dette innlegget har jeg kun foundation på huden og ikke noe annet, det er så deilig å ikke trenge mer! Null concealer for å skjule kviser og rødheter, fordi foundation dekker alt. Leppestiften jeg har brukt er Max Factor Velvet Matte 05 blandet med Velvet Matte 35 🙂 Jeg er stor fan av å blande, selv om begge fargene er fine nok hver for seg. Jeg anbefaler dere å sjekke ut leppestiftene til Max Factor sånn jevnt over, de har mange fine – blant annet de fineste røde leppestiftene i verden. 


 

Jeg er skikkelig glad for å ha funnet en ny foundation som dekker bra, holder hele dagen og gir fin glød! Jeg anbefaler dere å sjekke ut Lasting Performance Foundation, spesielt om du sliter med tørr eller rød hud. Det gjør jeg nå for tiden, og vet derfor at den funker helt topp.

Koden SOPHIEELISE25MF gir 25% rabatt på alt fra Max Factor HER. Gjelder ut 02.07!

 

JEG ER I RUSSLAND!

Hei fra Russland! Som jeg allerede har fortalt dere holder jeg på å spille inn en serie med NRK som kommer til våren, og nå er vi ute på reise for å gjøre siste del av opptaket. Dette er første gang jeg prøver meg som noe annet enn bare “deltager” i et program, og det er både spennende, krevende men ikke minst givende. Som sagt befinner jeg meg i Russland nå, nærmere bestemt Moskva. Jeg har vært interessert i russisk historie så lenge jeg kan huske, og har lest flere bøker om Tsar-familien, for eksempel. Jeg hadde likevel neppe reist hit på egenhånd (jeg føler ikke for å være turist i et land som har et så fucked up syn på homofili), men det er likevel spennende å få oppleve på jobb.

Uansett, dette har vært en sjukt lang dag. Jeg ble hentet hjemme klokken 05:00 i morges etter kun en time på øye, men flaks for meg fikk jeg business class og kunne sove litt på veien (og sikle ut over hele flysetet gjorde jeg også). 


Etter å ha ankommet Moskva ble det over en time med venting utenfor flyplassen, da kameratemaet ikke slapp igjennom tollen først. Jeg er glad jeg ikke har ansvar for alt utstyret, for man møter nesten alltid på utfordringer.. Så da kunne jeg sitte utenfor i solen og slappe av litt. 🙂 

Haha. Trøtt frøken..

Etterhvert kom vi oss inn til sentrum, hvor vi fikk sett steder jeg kun har sett på TV, observert mennesker, spist litt, gått i en park osv osv. Kameraet mitt ble tomt for batteri før jeg rakk å knipse så mye, men det var kanskje like greit, så fikk jeg observert med egne øyne istedenfor igjennom en linse. Jeg må bare si, denne byen er utrolig vakker! Ren, lavt støynivå, pene folk og nydelig arkitektur.. Jeg hadde – av en eller annen grunn – ikke forventet det, i alle fall ikke støynivået. Minner meg litt om Amsterdam, på en måte.

 

Nå skal jeg spise kveldsmat, og så legge meg. I morgen venter nok en tidlig dag med jobb og opptak! 

min favoritt-sminke fra theBalm!

annonse

Har dere et favorittmerke når det kommer til sminke? Etter mange år som interessert i makeup er det ett merke jeg alltid kommer tilbake til, som leverer på produkt etter produkt i enhver kategori. Jeg snakker så klart om TheBalm! Ikke bare har produktene et fint, 50-talls inspirert design, prisene er gode og produktene holder mål. Ingen av produktene fra TheBalm er testet på dyr, og de inneholder heller ikke parfyme eller parabener. Uansett, jeg tenkte å vise dere mine favoritter fra merket, flere av disse har jeg brukt i et par år allerede. Og, rabattkoden SEBA30 gir 30% rabatt på alt fra TheBalm! (gjelder ikke allerede nedsatte produkter). Den er gydlig ut 28.06.2017! 


Schwing black liquid liner er den ENESTE lineren jeg klarer å bruke. Seriøst, det er jo så vanskelig ellers? Jeg forstår ikke hvordan folk får det til, men med denne går det bra for min del. Jeg har en sykdom som gjør at jeg skjelver mye på hendene, men med Schwing liner klarer til og med jeg det. Det føles fint å mestre noe jeg har slitt mye med tidligere. I tillegg tørker den hurtig, og holder hele dagen. Den koster ikke mye, men med rabattkoden min blir den enda billigere – det er ikke vits å bruke svære summer på sminke, om det finnes like gode alternativer på budsjett! 🙂 


De matte, flytende leppestiftene Meet Matt(e) Huges er kjempegode leppestifter som kan minne litt om Kylie Lipkit – bare bedre, synes jeg. Kylie sine kan fort bli tørre og gjøre at leppene føles litt “ekle” utover dagen, men disse er matte samtidig som de er fuktige. Ga det noen mening? Anyways, jeg gjorde like gjerne en såkalt “swatch” av alle fargene, som dere kan se under. 


Fra venstre: Romantic, Brilliant, Reliable, Faithful og Charismatic.
 


På bildet har jeg på meg Brilliant, som er min favoritt. Jeg elsker den, rett og slett! 


The Balm cabana boy er den FINESTE blushen! Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, og dessverre kommer det ikke godt nok frem på bilder, men den har en litt “kaldere” rosa tone enn de fleste andre blusher som fort kan bli for rødlige, og da ser man bare stresset / nervøs ut istedenfor den gløden man vil ha frem. Jeg er sikkert ikke så god på å forklare det, men jeg håper dere skjønner. Den er også veldig fin å bruke som øyenskygge, og på leppene.

Akkurat nå kan dere gjøre en pakkedeal, og få solpudderet Bahama Mama (som jeg har brukt i sikkert 5 år nå) og highlighteren Mary Lou Manazier (som jeg har brukt like lenge) i samme bestilling. Da får dere en av hver i normal størrelse, men også en “miniversjon” som er grei å ha med seg på byen, på stranden, på middag.. Hva enn det måtte være. De får plass i selv den minste veske. Du finner tilbudet HER! 



Ellers to produkter jeg anbefaler til ansikt: Timebalm face primer er helt gull å bruke før man påfører sminke, da legger pudder og foundation seg jevnere på og holder bedre, i tillegg til at den reduserer synlighet av rynker og linjer. I samme slengen vil jeg nevne Sexy Mama, som er et anti-shine pudder som fjerner blank hud (det har jeg i pannen) og etterlatter en matt finish. Jeg har også tatt med Photobalm powder foundation, den er helt grei, men jeg er ikke så stor fan av foundation i pudderform (huden min er for tør). Den dekker bra, men ikke min favoritt uansett. 


 


Som sagt, koden SEBA30 gir 30% rabatt på alt fra The Balm! Sjekk ut alt fra merket HER. Coverbrands har alltid gratis frakt + rask levering, min favorittside for sminke uten tvil! 

er mobilen viktigere enn barnet ditt?

Sist uke satt jeg på flyplassen i Kristiansand da jeg observerte noe veldig trist som jeg dessverre ser litt for ofte.. Det var en familie på tre med mor, far og en sønn på 7-8 år. Jeg sto bak dem i sikkerhetskontrollen, og ble senere sittende ved siden av dem på gaten. De skulle på ferie, og den lille var tydelig veldig glad over dette. I sikkerhetskontrollen overså begge foreldrene han totalt, med blikket festet i hver sin mobil, da han spent fortalte om havet han gledet seg til å bade i, til alle dyrene han håpte på å se, og ferievennene hans kanskje skulle få. Jeg reagerte ikke så mye på det da, vi sto tross alt i sikkerhetskontrollen og de var muligens stresset og måtte sjekke billetter og avganger på telefonen.

Senere satt jeg rett ovenfor dem ved gaten, den lille gutten satt i midten mellom foreldrene sine. Han prøvde å få kontakt, han ville åpenbart ha respons på tingene han fortalte om, men foreldrene var nok en gang alt for opptatt med hver sin mobil. De snakket ikke til hverandre – men enda verre, ikke til sønnen sin som åpenbart ville ha oppmerksomhet. Han var kjempesøt og rolig, ikke et slitsomt barn i det hele tatt, han ville bare ha noen å snakke med. Ofte stilte han direkte spørsmål og ble knapt møtt med et “mhm”, og jeg kjente at jeg ble på gråten av hele situasjonen. De satt sånn i en drøy halvtime før gutten til slutt ble lei, og gikk til et gammelt ektepar som satt litt lengre bort – uten mobil. Han måtte altså gå til noen fremmede for å få respons på tingene han fortalte om, og så ble han sittende der en stund. Og han lyste opp! Han ble så glad av å kunne få snakke til voksne som faktisk var engasjerte i tingene han fortalte, og ga respons. Da sønnen gikk begynte foreldrene å snakke med hverandre, og var tydeligvis i godt humør. Men så snart sønnen kom tilbake, var det rett ned med blikket i telefonen igjen..


 

Min barndom og minnene jeg har ville sett bra annerledes ut om foreldrene mine var besatt av å sjekke facebook og instagram hvert eneste sekund. Jeg er evig takknemlig for SAMTALENE jeg har hatt med mamma og pappa, og er så glad jeg ikke vokser opp nå med teknologi som styrer livet. Visste du at et gjennomsnittlig menneske sjekker telefonen 150 ganger per dag? Jeg forstår ikke poenget med å i det hele tatt få barn, eller å dra på ferie med dem om man likevel ikke skal bry seg om deres nærvær. Nå kan det hende de fikk en fin ferie og ga barnet deres, som elsker dem over alt på jord, den oppmerksomheten han fortjener, det håper jeg.. For facebook og instagram forsvinner ikke, men tiden du har med barnet ditt gjør. Jeg ser slike ting hele tiden, foreldre som behandler barnet sitt som en flue og ikke dedikerer et eneste sekund til den tiden man faktisk har sammen. Drar på cafe med barnet for å så sitte å trykke på iPhonen, og med en gang barnet maser er det bare å slenge en telefon bort, slik at barnet kan spille og holde kjeft.. Fy faen.

Jeg sverger, jeg skal aldri bli en slik forelder eller et slikt menneske som prioriterer det som skjer på skjermen over det som faktisk skjer i det virkelige liv. Og igjen, jeg er så takknemlig for den fine barndommen jeg har fått, som ikke var preget av en falsk virkelighet. ♥ 

en annerledes lørdag

Etter å ha surret frem og tilbake i går endte jeg med å ikke feste til langt på natt, men heller å avslutte kvelden med to gode venninner. Det har dessverre blitt litt ulikt meg, de fleste helger er jeg ute på et eller annet og får ikke slappet av – jeg trenger mindre av sånt. Vi satt hjemme i sofaen, hørte på litt fin musikk og spiste en god vegetarpizza. Kiwi (og sikkert de fleste andre matbutikker) har fått inn denne, jeg er så glad for at vegetar er den nye mattrenden. Da jeg ble vegetarianer (eller pescetarianer som jeg teknisk sett er) for 5 år siden var det veldig få alternativer å få tak i, men nå er det absolutt ingen problem. 

På snakk om “fin musikk”, så kan jeg dele spillelisten jeg alltid spiller hjemme med dere. Den finner du HER. Kanskje ikke typisk musikk for en jente på 22 år, men jeg elsker den 🙂 


Nå kommer Joakim over for å videoblogge! Gleder meg, endelig skal vi ta tak i youtube-kanalen igjen. 
 

LEILIGHETEN MIN – ROM FOR ROM

Det tok meg tre måneder, men ENDELIG er jeg ferdig med leiligheten! Etter 12 uker uten møbler, kaos over alt, ikke noe fast som føles som mitt.. Det har virkelig vært stressende å ikke komme hjem å slappe av, men bli møtt av masse stress. Nå er alt klart, sett bort fra kjøkkenet – det har jeg ikke fikset noe på flere år, men tenker å gjøre det til våren. Den tid den sorg, haha..

Gangen elsker jeg! Her har jeg fått spesiallaget et speil som har såkalt “sminkelys” som gjør at man ser litt ekstra fresh ut.  Interiørdesigneren min har virkelig gjort en fantastisk jobb med å designe alt jeg ville ha til leiligheten, dette speilet inkludert. Jeg måtte vente tre måneder på å få det, men lett verdt! Planten er fra ambiplants. Jeg anbefaler virkelig den nettsiden om du vil ha falske planter, som jeg “må” ha ettersom jeg reiser så mye. Rask levering, og de ser bra ut. 

Lampen i taket er det også interiørdesigneren som har funnet. Liker den også veldig godt. 

På veggen henger så klart Push Wagner bildet mitt, som jeg aldri kommer til å selge. Det bildet er den første kunsten jeg kjøpte, og kommer alltid til å bety noe spesielt.

Badet har dere jo sett før, men jeg viser det gjerne igjen! Fakta: det er alltid sykt varmt på badet, jeg har varmekablene på max styrke hele tiden. Det er nesten bekymringsverdig, om jeg noen sinne sovner på badegulvet av en eller annen grunn kommer jeg mest sannsynlig til å få brannskader. Men jeg er en frossen person, så hva skal man gjøre! Håndduken og badematten er fra Milla Boutique / Missoni

Dette speilet elsker jeg! Også fra Milla Boutique. Rundt i huset har jeg Voluspa duftepinner, jeg foretrekker det over duftelys. Anbefales! Selges litt over alt, blant annet på Nelly.

Stuen! Her har jeg nylig slipt ned hele gulvet og lakkert det, slik at det ble litt lysere og fershere. Jeg vurderte å bytte ut hele gulvet men endte med å ikke gjøre det, gulvet mitt er noe folk alltid kommenterer når det kommer hit – at det er så fint, altså. Spisebordet og stolene er fra Thomas Hill, lampene i taket har interiørdesigneren funnet, plantene er fra ambiplants

Denne stolen er såååå digg! Jeg var litt bekymret for å ikke ha plass (leiligheten min er 50 kvadrat), men den passer bra inni hjørnet som en slags lesekrok. Den er også fra Thomas Hill, og bildet på veggen er Push Wagner. 

Det lille hjørnet mitt! Sofaen er fra Thomas Hill, bordet er fra Italian House. Hyllen og lampen i taket har interiørdesigneren funnet (jeg nevner det, for da vet jeg ikke hvilket merke det kommer fra  // hyllen er spesiallaget).

Jeg har vist dere hyllen så der trenger jeg sikkert ikke gå i detaljer, men en ting jeg ikke viste er dette “hemmelige” rommet. Jeg har nemlig en liten arbeidsstasjon skjult inni bokhyllen! Skikkelig praktisk, og nå tar ikke kontoret plass. Jeg mangler enda håndtak til hyllen, så jeg må bruke teip enn så lenge. Det ser ikke så veldig bra ut, men det er ikke for alltid.


Soverommet har dere sett før, men nå har jeg fått nytt nattbord (fra milla boutique). Dette er rommet hvor jeg har tv, og jeg angrer ikke et sekund på avgjørelsen om å fjerne den fra stuen. Det er mye mer sosialt å ikke ha tv durende på i bakgrunnen hele tiden.


 Leiligheten min hadde dårlig energi over seg, og jeg har opplevd alt for mye kjipt her til å bare la den være slik den var. Samtidig er det min første leilighet, og det første “beviset” på at jeg klarte meg økonomisk. Den betyr enormt mye for meg, og jeg er usikker på om jeg noen sinne vil klare å selge den. Kanskje leie ut etterhvert? Vi får se, nå vil jeg bo her litt selv. Om jeg plutselig en dag får samboer, DA flytter jeg og vil ha dobbelt så stort. 🙂 

bad ass bitches?

Jeg ser ofte at jenter kaller dem selv og gjengen sin for “bad ass bitches”, så gjør de ikke annet enn å posere for oppstilte bilder på instagram, feste med penger de ikke har, sove til 13 på formiddagen og bry seg om hva andre tenker. Jeg vet ikke hva “bad ass bitches” egentlig er, men da jeg så rundt meg på de fine, smarte og hardtarbeidende menneskene i livet mitt tidligere tenkte jeg – om noe, så er det dem. Man tar med seg en liten del av alle man omgås med, da er det så viktig at det er kule folk som bidrar med noe bra. ♥ Jeg skal definitivt bli bedre på å gå vekk fra mennesker og situasjoner som ikke tilfører noe bra til livet mitt, det er det ikke verdt på noen måter. Om jeg har brukt mange år på idioter? Definitivt. Nå har jeg satt standaren ganske høyt, føler jeg.


Her har dere kveldens look, jeg vingler enda mellom fest og avslapping hehe. Da er det greit å ha talentfulle jenter i livet mitt som kan få meg fresh uansett! Dajana har gjort sminke som alltid (HVA skulle jeg gjort uten det mennesket!?) og flinkeste Kaya Andersen har funnet klær, samt ordnet håret mitt. Love you!