Vinn biletter til KYGO

Denne kvelden har jeg en super konkurranse til dere – du og en venn kan nemlig vinne biletter til KYGO sin konsert i oslo spektrum den 17. desember! Jeg fyller selv år når klokken slår 00:00, og skal derfor feire stort med flere venner på den konserten. Hvem passer vel bedre enn kygo til å ringe inn at jeg blir 20 år? Jeg elsker han, og har flere av låtene hans nedlastet på telefonen. Jeg elsker at en norsk, ung gutt kan gjøre så stor internasjonal suksess som han garantert kommer til å bygge stort videre på. 

Alt du må gjøre for å ha en mulighet til å vinne er å like meg på facebook HER, og så legge igjen en kommentar i dette innlegget med mailen din. Jeg trekker vinneren allerede på jobb imorgen, og mailer vinneren med en gang – så, ta en titt i mailboksen deres imorgen 

 

Den som vinner får altså ta med seg en venn, og møter meg før konserten for å få bilettene sine – det er alltid veldig hyggelig å møte lesere slik, så kanskje vi kunne ha dratt på konserten sammen? Vi får se, det blir supert uansett :) 

Hvordan sminke nesa smalere..

.. og generelt, hvordan fremheve sine gode trekk med sminke? Highlighting og counturing er noe jeg selv driver med, og får både ros og kritikk for her på bloggen. Jeg begynte med dette i fjor og mener selv jeg har blitt bedre og bedre, etterhvert har jeg også funnet de produktene som funker for meg, men også lært meg masse om hvordan jeg legger sminke til min ansiktsform. Jeg liker jo sminkelooken litt “drøy”, og er heller ikke ute etter et så naturlig som mulig resultat, selv om det også er mulig med akkurat samme teknikk bare man blender alt bedre inn. Så, her kommer min guide, steg for steg, hvordan jeg sminker huden!

 – Første steg, highlight –

Highlighting handler om å fremheve. Jeg legger en foundation som er et par toner lysere enn min egen hud under øynene og hele veien bak mot hårfestet, langs neseryggen, i pannen og haken og rundt hele kjeven. Jeg har en stor panne og bruker derfor lite foundation der, men jeg har en liten hake og bruker derfor mye foundation rundt det området. Jeg vil med andre ord fremheve haken, og ta fokus vekk fra pannen. Jeg tar også pittelitt foundation rundt nesa.

Til dette bruker jeg glo minerals protective liquiod foundation i fargen honey light. 

 

– Andre steg, skygger –

For å legge skygger, eller “contouring” som det kalles, bruker jeg en foundation som er et par hakk mørkere enn min egen hudtone. Jeg mener dette er hundre ganger lettere enn å bruke solpudder, og det blender mye bedre inn når du skal legge alt sammen. Contouring gjør det motsatte av highlighting, nemlig å legge skygger der du ønsker i ansiktet – husk, du må gå etter din naturlige ansiktsform! Jeg liker markerte kinnbein og gjerne hele veien ned, men man trenger altså ikke å dra skyggene like nærme munnen som det jeg gjør. Jeg bruker foundation i kinnene, rundt hårfestet, under haka og på hver side av nesa som jeg drar hele veien til over øyelokkene. 

Jeg bruker samme foundation til dette, men i den mørkeste fargen. 

 – Steg tre, blend ut –

Jeg begynner med å blende ut den lyse foundation med en beauty blender, så tar jeg en ny blender og gjør det samme med den mørke foundationen. Først lys, så mørk. Jeg jobber fra utover og inn mot ansiktet.  Jeg bruker beauty blender pink til dette – det er hundre ganger bedre å bruke en slik, enn vanlig founationbørste f.eks. 

– Steg fire, concealer –

Etter alt dette er gjort tar jeg en lys concealer under øynene og andre steder jeg mener trenger litt ekstra highlighting. Jeg følte ikke det var noe poeng å ta bilder underveis her, fordi endringene som skjer er ganske minimale og heller ikke noe spessiel teknikk man trenger. Jeg bruker glo minerals concealer under eye. 

 – Steg fem, solpudder – 

Jeg legger så litt ekstra solpudder alle stedene hvor jeg fra starten av la skygger. Litt ekstra i kinnene, panna og haken, og ellers hvor det passer seg naturlig å skyggelegge ansiktet. Her bruker jeg too faced chocolate soleil som både lukter og smaker sjokolade! 

– Siste steg, highlight igjen- 


Så bruker jeg en faktisk highlighter under øyenbrynene, rett over kinnbeinene og rett over leppa. TIl dette bruker jeg mary-lou manizer. Voila!


 Hva synes dere? Pleier noen av dere å gjøre det samme? Jeg må bare påpeke at dette ikke er hverdagsrutinen min, men noe jeg gjør for spessielle anledninger 🙂 Dere får 20% på ALT av sminke (utenom salg) om dere bruker rabattkoden SOPHIE på coverbrands.no. Tilbudet gjelder ut 05.10.2014! 

Innlegget i samarbeid med coverbrands

gave, intervju og restylane

Jeg får ofte kommentarer og mailer fra lesere som, i likhet med med meg, nettopp har flyttet til en annen by og har mye å tenke på. Jeg personlig var veldig nervøs for å ende opp uten noen venner, at jeg ikke kom til å være like “spennende” for de jeg kjente i oslo når jeg plutselig skulle være her hele tiden. Det er ikke alltid lett å skulle ta fatt på voksenlivet alene, men jeg har hatt så utrolig flaks! Selv om jeg også har siktet feil til tider, og havnet i gjenger og situasjoner som ikke er helt bra (noe som fort kan skje når man flytter til en ny by) er jeg nå på et veldig bra sted sånn sett. Derfor er det viktig for meg å vise de vennene jeg har her, at jeg setter uendelig stor pris på dem – det krever jo ikke så mye  Charlotte er en god venninne som jeg blandt annet var i Portugal med, som heldigvis også har flyttet til oslo – så, i går dro jeg til henne og tok med en veldig morsom innflyttergave!

Nemlig. . en popcornmaskin!


Det ser kanskje ikke så sykt ut, men for en festattraksjon! Charlotte bor sammen med to andre venninner som også er fra Harstad, og alle så ut til å bli veldig glade for gaven. Popcornet var ferdig mye raskere enn i microen, det ser kult ut, og ikke minst kan det være FARLIG å spise popcorn fra microen (det hadde hun ene lært i naturfagen, haha – jeg har også fått høre det tidligere, altså). Popcornmaskinen er fra alphageek.no, en av mine favorittsteder på internett når man skal handle gaver, eller om man bare vil ha noe som skiller seg litt ut. Flere ting jeg har fra samme nettbutikk kan dere se HER og HER – ikke sponset, btw! Popcornmaskinen kostet 399, og så vidt jeg husker var det også fri frakt. 

Vi gjorde en skikkelig jentekveld ut av det, og spiste frukt dyppet i sjokolade også ♥ Jeg spiste mest bare sjokolade, jeg har begynt å spise sjokoladepålegg direkte ut fra boksen og er på grensen til tragisk). 

Ettersom ingen av oss var særlig bildeskjønne igår (det eneste bildet jeg har av meg selv fra gårdagen er av rumpa mi i en skitten bukse . Her er det forresten)


 

Haha, uansett. Her får dere et søtt og gammelt bilde av meg og Charlie!Takk gud for restylane, for oss begge! Og neseoperasjon. Her kan man tydelig se forskjell, 16 år som vi var!

 Nå blir det bursdag på meg! Ps, dere kan lese et ganske langt og fint intervju med meg som kom ut idag HER. Vi blogges imorgen 🙂 

starstruck

I dag er full av bursdager, som egentlig ikke er bursdager likevel, hehe. Jeg tok med meg min fine venninne Louise på en veeeldig forsinket bursdagsmiddag, og senere ikveld skal jeg i bursdag til en annen venninne som vi feirer på forskudd. Jeg elsker bursdager, så dette er en bra lørdag! Og ja, jeg har vel fortalt dere at jeg ikke blir starstruck lengre? Vel, det var en kjendis i norge jeg hadde til gode å få møte, som jeg bare visste kom til å gi meg sommerfugler i magen – nemlig Chirag i Karpe Diem. Og hvem sitter rett bak oss når vi spiser? Jepp, der var han, endelig! Jeg ble smånervøs og turte derfor ikke å si hei, og fokuserte hardt på å se i absolutt alle andre rettninger, men da kan jeg krysse han av lista og si meg godt fornøyd med dagen så langt ;) om du skulle møtt en norsk kjendis og blitt starstruck, hvem måtte det ha vært?


Jeg har forresten vært ute og sett etter parykker også, men jeg finner ingen i den duse rosatonen jeg kunne ha tenkt meg. Jeg har sett igjennom alt av nettsider og butikker dere tipset meg om, så. . da blir det vel rosa hår på meg neste gang? Frisøren min er veeeeldig interessert i det iallfall, så jeg blir nok overtalt. Nå til noe mindre glamorøst, jeg skal skife på kattesanden. Brekker meg like mye hver gang, men jeg har blitt flink til å puste igjennom nesa da, om man skal snu noe positivt ut av situasjonen. .  

 

hyper, jeg altså

adlinks fra nelly

Jeg våknet av meg selv klokken 06 imorges, jeg hoster og harker så mye i søvne at det var klin umulig å sove stort lengre. Da passer det jo bra at jeg fikk masse energipiller i posten, så akkurat nå er jeg høy på koffein og skriver som et lyn mens jeg tripper fram og tilbake i sofaen. Er helt hyper! Dette innlegget gikk iallfall fort unna, haha. Her kommer innkjøpene fra Amsterdam, og litt smått jeg har kjøpt på nettet den siste tiden :)

Eat pretty, kokebok fra urban outfitters, de har samme på nettsiden – dere finner den her.

 
Notatbok fra urban outfitters. En liten funfact om meg, jeg er helt avhengig av notatbøker. Her skriver jeg ned alt jeg skal, jeg skriver dikt og jeg skriver dagbok i samme slengen. Notatbok er alltid med!

 

cardigan urban outfitters

sekk urban outfitters

Cardigan urban outfitters.

Topp urban outfitters

 Skjorte fra rut & circle nelly 

 Veske NLY tilbehør 


 

og en del plagg fra sheinside, som jeg fikk rett før jeg dro bort – alle disse ble med, og ble også brukt på reisen – som forresten bare føles som en merkelig drøm. Jeg og Robin snakket litt om det, tenk om vi egentlig ikke var i Amsterdam, om vi bare innbiller oss det, haha. For det er jo slik det føles! Men, heldigvis har jeg både bilder og filmer så da var det vel ikke en drøm likevel. Håper jeg kan dra på en lignende reise igjen snart, Berlin frister! 


Nå skal jeg ta på meg litt ekstra sminke og så stikker jeg til Charlotte en tur, jeg har faktisk ikke vært i leiligheten hennes her i oslo enda, så det blir spennende! Jeg tar med meg en ganske morsom innflyttergave også, som jeg håper hun vil like. Jeg viser dere senere! Så, hva synes dere om innkjøpene? Er det i det hele tatt gøy å lese om? Grunnen til at jeg sjeldent lager slike “innkjøpsinnlegg” er fordi jeg selv mener det er ganske boooring å lese om, men hva vet vel jeg. Greit å høre deres mening.

nå SKAL det skje endringer

Jeg vet jeg har mast om dette i alle de år, det der forbanna håret mitt. Er det blondt vil jeg ha brunt og motsatt, har jeg en farge for lenge føler jeg meg “kjedelig” og får nesten litt abstinenser om jeg ikke endrer på noe. Jeg er en skikkelig vinglepetter og har snart mistet alt håret, men det er det verdt! Noe jeg har tenkt på fram og tilbake er rosa. .Men jeg kjenner meg selv, gi meg en uke med rosa hår og jeg kommer til å være lei. Så slo tanken meg, hva med en parykk? Jeg så igjennom hele utvalget på rapunzelofsweden, men de hadde ingen i “crazy” farger. Så, noen som vet hvor jeg kan bestille/kjøpe en parykk? Så kan jeg ha rosa hår til spessiele anledninger. Og ja, jeg er _veldig_ seriøs. Om jeg får tak i en rosa parykk idag kommer jeg til å sitte hjemme alene med dem på, se meg i speilet og føle meg faen så fresh, haha. 


– Bilder fra i morges. Elsker tatoveringen og vil bare vise den hele tiden – 

I skrivende øyeblikk sitter jeg på jobb, og da kan jeg i samme slengen forklare dere litt om min jobbhverdag.Jeg jobber ute av huset hver mandag, onsdag og fredag fra 09-12 hos nettavisen, rett etter det drar jeg videre til et annet kontor for å jobbe med litt nettbutikker, altså innkjøp, design og markedsføring. . Vanlige jobber med andre ord, hvor jeg snurrer på stolen, drikker kaffe og slår av en prat om været og fotball. Utenom det jobber jeg en del med tv, gjør intervjuer, jobber hjemmefra med bloggen og går på møter, så endel er det jo. Speaking of, jeg har gått igjennom dagens mail og lest alle kommentarer fra det siste døgnet, og sitter igjen med inntrykket at flere av dere virker å tro at jeg har null venner i oslo. . Det var jo merkelig å høre, jeg er faktisk sosial hver eneste dag, men det blir lite blogging av det. Har ikke så bloggvenllige venner, og glad er jeg for det! Jeg hadde forresten leserrekord igår, gøy :) Nå blir det lunsj!

 

slankepakke?

i samarbeid med PF 

I kveld tok jeg turen til et event før jeg inviterte Marte med hjem på overnatting, pannekaker, bær og nutella ♥ Jeg følger utrolig mange inspirasjonaccounter på instagram, og hver eneste dag ser jeg fristende bilder av tykke pannekaker med noe godt til, men det å faktisk stelle istand noe slikt hjemme har det vært verre med. Men, her om dagen fikk jeg en ganske svær pakke fra proteinfabrikken som blandt annet inneholdt nettopp pannekaker, så da var det bare å stelle istand noe! Jeg har sagt det før, men jeg sier det gjerne igjen – disse pannekakene er de beste! 

Det jeg fikk fra proteinfabrikken denne gangen var en komplett slankepakke – ikke at jeg skal slanke meg, men jeg hadde så lyst på proteinbarene (som også smaker himmelsk), pannekakene og e-burn pillene som gir masse energi. Ellers i pakken kommer en shaker, et måleband, kosttilskudd og diettproteinpulver. Pakken lover å skulle kunne ta bort rundt 6 kg veske og fett fra kroppen innen 12 dager, så for de som skulle være interesserte høres jo ikke det så alt for ille ut heller! Stort pluss for at det smaker godt. Et lite tips fra meg er å legge sjokoladebarene i ovnen en liiiten stund, da smaker det helt SINNSYKT!

Pakken jeg har er nå på 53% avslag, og kan kjøpes HER.  Noen som har prøvd en slik pakke før, og funket det? Eventuelt andre produkter fra proteinfabrikken? Tror flere setter pris på å høre forskjelige meninger i kommentarfeltet, meg selv innkludert. 


Nå blir det film med bestie før vi legger oss!

hysterisk

 Nå er vinneren av surfekonkurransen jeg hadde gående med lapoint kåret, og det er absolutt min feil at det kom sånn i etterskudd – jeg hadde helt glemt det bort, men ble minnet på det i kommentarfeltet så takk for at dere passer på, hehe. Vinneren finner dere HER, gratulerer så mye til deg ♥

bildet lånt fra idawulff.com


Jeg har lest igjennom alle kommentarene deres fra gårdagens innlegg, både om tatoveringen og hvordan jeg har det om dagen. Tusen millioner takk for alle positive! Jeg lar de stygge kommentarene være nettopp hva de er – altså ikke så fryktelig viktige, og de konstruktive tar jeg til meg. Kommunikasjon folkens, haha! Jeg sitter i skrivende øyeblikk på gulvet i stua og prøver å underholde kattene Siv og Bjørn. Jeg sliter med mye dårlig samvittighet fordi jeg tror de kjeder seg så fælt, jeg hadde begge to ute på plenen igår og lekte litt, men det er jo ikke nok med en tur ut nå og da. . Jeg pleier å leke litt inne i huset og underholde dem så godt det lar seg gjøre, men som hysterisk kattemor føler man vel at man aldri heeelt strekker til. Så, dere som har innekatt. Kom gjerne med tips? Hva gjør dere for at kattehverdagen skal bli mer spennende? Noen spessielle leker? Går dere turer ute, såfall hvor ofte? (kan ikke bli for mye, for da vil de ut heeele tiden har jeg hørt). Ah, jeg er desperat, jeg vil bare at de skal ha det bra. . 

den nye sophie

Her om dagen fikk jeg en kommentar på bloggen som jeg funderte på i lang, lang tid. Jeg tenkte på kommentaren mens jeg pusset tennene, når jeg gikk til bussen og mens jeg spiste lunsj. Hjernen min spolte fram og tilbake i arkivet, det funket ikke, så jeg leste i mitt eget bloggarkiv (som er greit å ha når hukommelsen streiker) og jeg var uansett like blank. Kommentaren fortalte meg “jeg savner den gamle Sophie, den du var for noen måneder siden. Nå er du så annerledes, og det merkes så godt”. Det merkes så godt. Og så merker jeg det ikke selv engang.

For, om man nå skal spole tilbake i tid, til den gamle Sophie – hvor finner man meg da, sånn psykisk sett? Jeg har prøvd å finne tilbake til de følelsene jeg hadde tidligere i år, de følelsene jeg har hatt mer eller mindre de siste årene. En slags konstant klump i halsen, og om den ikke var der, ventet jeg alltid på at den skulle komme. Et sinnsykt stress som gjorde at om den minste ting gikk galt, brøyt jeg samme og begynte å grine tvert. Det kunne være noe så lite som at jeg hadde glemt en lipgloss hjemme som jeg egentlig hadde tenkt å pakke ned i veska – så klart var jeg ikke lei meg fordi jeg hadde glemt en lipgloss. Jeg var lei meg fordi jeg følte alt var et kaos, jeg ble en totalt kontrollfreak som måtte ha alt helt klinkende klart for meg, og om en liten ting ikke gikk helt etter planen var det alt for mye å takle. 

Jeg ble syk av å ha det slik, jeg stresset så mye at jeg fikk utslett, acne og mistet håret (!), jeg så konstant sliten ut og jeg kunne sove 15 timer i strekk. Det merkelige er at livet mitt nå, hvor jeg er alene og skal klare meg selv, hvor jeg har ansvar for at mine egne regninger blir betalt, jeg har ansvar for å ta oppvasken, handle mat, lage mat, slå av all eketrisitet når jeg drar hjemmefra, rydde huset, vaske kattene, skifte på kattesanden, være sosial og legge meg alene om kvelden – man skulle tro at det livet var hakket verre. Jeg aner ikke hva som har skjedd eller hvordan det skjedde, det høres ut som en merkelig disneyfortelling, men jeg våknet opp en dag og følte jeg hadde overlevd noe. At jeg hadde skjønt noe jeg ikke hadde skjønt før, at det faktisk ikke er vits å være lei seg. At det blir bedre for meg, om jeg vil at det skal være bedre. Og det sykeste av alt? Plutselig forsvant all uren hud, jeg følte meg ikke sliten og jeg hadde bare lyst til å gjøre mer, mer, mer. Være bedre enn jeg var igår, sette mål for imorgen, og faktisk være stolt over meg selv istedenfor å synes så synd i meg selv.

Jeg har ikke grått siden JULI! Aner dere hvor stort det er for meg. Før gråt jeg nesten hver eneste dag, og nå synes jeg det er flaut å si. Jeg har alltid ment at positive mennesker som aldri blir sure kan være irriterende, men nå er jeg der selv. Blir faktisk aldri sur. Istedenfor å tenke at noe suger, så fokuserer jeg på at det er en utfordring og at jeg skal klare det. Når noen gjør noe som irriterer meg, tenker jeg “gjorde den personen det for å være slem?”. Hvis nei, så er det bare å ta det med et smil og tenke at jeg ikke trenger å irritere meg. Hvis ja, så er ikke den personen verdt å ha i livet sitt (jeg har slått opp med mange “venner” den siste tiden, og det hjalp også). Jeg tenker hver dag på ting som gjør meg heldig, her om dagen skulle jeg sove og så fikk jeg en tanke om hvor glad jeg er for at jeg er meg, brått hadde jeg en sinnsyk eurofi og begynte å le for meg selv i senga. Det var så godt å innse at jeg ikke ville ha byttet meg selv bort mot noen andre. Dette var muligens fordi jeg hadde spist “magiske trøffler”, og at det skjedde i Amsterdam, men det var uansett digg, haha. Men jeg tenker jo enda slik, jeg er glad for at jeg er meg.  

Den gamle Sophie var trist, den nye Sophie er glad og stabil mentalt sett. Om det gjør bloggen kjedelig, at jeg ikke lengre kutter meg, sover døgnet rundt og spiser for lite, så beklager jeg ikke for det. For jeg vil heller være glad, enn en underholdningskilde som har det vondt.  

ferdig tatovert

Hei dere! Nå er jeg altså ferdig tatovert, til både mamma, pappa og flere av dere leseres store fortvilelse. Jeg har vært på kontorene til nettavisen hele dagen, dro rett fra der og videre til et intervju, og så var det rett ned i tatoveringsstolen til daniel (@daniel_louis på instagram, der ligger det også bedre bilder av meg). Jeg kjenner flere som har tatovert seg hos han, og ble vel egentlig veldig hyped up på tanken om tatovering grunnet at alle rundt meg plutselig får blekk på hele kroppen, “jeg vil også” – og slik ble det. Jeg valgte å droppe både bedøvelseskrem og smertestillende i forkant, jeg trodde jeg var så utrolig tøff men fyf.. det var mildt sagt ikke en behagelig prosess, men Daniel er utrolig flink og ikke minst hyggelig, så jeg er glad jeg gikk til han. Jeg kan trygt anbefale videre! 

Jeg er bare veldig glad akkurat og ikke noe angst enda iallfall. . Det føles fint ♥ Hva synes dere?


Nå skal jeg endelig bli ferdig med innlegget om sminkerutinene mine, samt lage middag til meg selv for en gangs skyld. Og nå har forresten kissie vært ute og kopiert meg igjen, tredje innlegget på en uke typ. Not cool.