MITT KOSTYME FOR KVELDEN

Her er mitt kostyme for kvelden! Tusen takk til @elizabethandreamua som kom hjem for å fikse oss, det ble utrolig bra! Har aldri hatt et så her kult kostyme tror jeg.. Veldig ekkelt, haha! Og ja, man får puste som vanlig, om dere skulle lure. 

Forresten så er jeg dritlei meg for at mange enda ikke får med seg at det med førstehjelp var et stunt. Dere som leser bloggen min hver dag, hva tror dere om meg egentlig? Etter alt jeg har sagt og skrevet? 

DEL 2 – JEG SÅ EN MANN MED HJERTESTANS

i samarbeid med norsk folkehjelp

Dette innlegget skulle egentlig ikke komme før om noen dager men jeg må bare ta det nå.. Jeg ville la folk fundere litt på hva jeg hadde skrevet først, men det spredte seg så fort, så her kommer del 2. 

Innlegget jeg skrev om førstehjelp var et stunt sammen med norsk folkehjelp for å få opp engasjementet rundt hvor viktig førstehjelp er. Her kan dere se originalen av bildet jeg la ut:

Tada! Ikke så ille likevel, altså. Mannen som ligger på bakken jobber for norsk folkehjelp. Så at folk hadde kommentert et par steder “åh jeg kjenner familien hans, stakkars mann!!! Sophie er grusom!”. Jaja, sånn kan man jo også skrive.. 

Så jeg har absolutt ikke mistet all forstand! Jeg har vært på førstehjelpskurs, og jeg vet hvor viktig det er. Det gjør vondt at så mange skrev at jeg har ødelagt hele mitt rykte når jeg egentlig bare ville godt. Jeg ville bare skape engasjement rundt en sak som ungdom fort kan ha vanskelig for å sette seg inn i, og hvordan gjør man det? Jo, ved å provosere. Ved å få folk til å innse hvor viktig det er! Selv om dette ikke var en ekte situasjon så skjer det veldig ofte at man står og tror man ikke kan hjelpe, at man bare gjør feil, at førstehjelp ikke virkelig fungerer, og så videre..Jeg ikke er kritisk til førstehjelp i det hele tatt. Jeg tror tvert i mot at ikke mange kan dette godt nok. Så da Norsk Folkehjelp tok kontakt om en kampanje som skulle belyse dette temaet, kunne jeg ikke si nei! Og hva er vel bedre enn å utnytte den offentlige rollen mange oppfatter som overfladisk til å se om folk ville reagere? Det er så langt ifra den jeg er, og hva jeg står for. Jeg takker for alle som har kommet med konstruktive tilbakemeldinger, og som har fortalt meg deres historier. Det er mange helt der ute! 

Mange har gitt uttrykk for at de var skuffet, sinte og oppgitte over at jeg tok så lett på førstehjelp. Nå er kanskje tiden inne for at dere går i dere selv og er ærlige; kan dere førstehjelp? Kurset du fikk i førstegangstjenesten, eller på jobb for 10 år siden er ikke godt nok lenger, og mye har skjedd innen førstehjelp de siste årene.

Norsk Folkehjelp er en helnorsk non-profit aktør som utelukkende jobber med humanitære interesser. En del av deres organisasjon jobber hele tiden for å opplyse og lære opp nordmenn i hva som er viktig og ikke minst riktig når det kommer til førstehjelp. Norsk Folkehjelp er en del av Redningstjenesten og har tusenvis av frivillige i lokallag rundt om i landet. De holder kurs, de veileder og gjør alt for at vi andre skal kunne ta bedre vare på hverandre. Det synes jeg er utrolig fint, og verdt å fronte.

 

På førstehjelpskurs. 

 Snakk med kolleger om dette, og mas på sjefen. Mange bedrifter tar ansvar og bestiller førstehjelpskurs til sine ansatte. Det er du og jeg som utgjør forskjellen om noe hender. Derfor er det viktig at du og dine kolleger innehar kunnskap-en og kan være en ressurs for hverandre, familie og for venner. Be om at arbeidsplassen din bestiller kurs fra Norsk Folkehjelp. 

Så står du ikke helt rådløs om noe skulle skje. Og jeg vet helt sikkert at om jeg noen gang befinner meg i en slik situasjon, så vet jeg hva jeg skal gjøre. Det viktigste er å redde liv.  Har du noen gang mottat hjelp? Gå inn på http://takkforhjelpen.no og takk noen som fortjener det! 

Helt til slutt vil jeg bare si tusen takk til  de utrolig flinke folkene hos Norsk Folkehjelp på Ulven som kanskje har gitt meg mitt livs viktigste kurs! 

SOPHIE PÅ FYLLA – VIDEO

Synes disse bildene beskriver gårsdagen ganske så perfekt, jeg.. Meg og Joakim i trappa på vei opp til Stratos, som ligger i 11-etasje.. I etasje 2 ga vi altså opp og la oss på gulvet istedenfor. Husker at folk gikk forbi og hvisket navnet mitt til hverandre, haha. Sånn er det..  

Siden jeg ikke har SnapChat (hverken privat eller offentlig), tenker jeg å dele mystorien til Joakim som jeg tar en stooor del av. Sånn ser jeg altså ut når jeg er skikkelig full. Jeg er mest bare veldig glad, og det er jo fint! 

Ellers håper jeg dere vil stemme på meg som årets blogg HER, da hadde jeg blitt sinnsykt glad! Jeg skal uansett på kjendisgallaen, men det hadde jo vært fantastisk å gå hjem derfra med en pris.. Uansett blir det en fin kveld, tror jeg da.  Ellers skal jeg forklare innlegget jeg skrev tidligere idag i morgen.. Jeg er ikke så dum som dere tror 🙂 

JEG SÅ EN MANN MED HJERTESTANS

I dag morges var jeg ute for å gjøre noen ærender, og hva bevitner jeg da? Faktisk en mann som hadde kollapset på gata, og det var mest sannsynlig snakk om hjertestans. Jeg tror han hadde puls, ikke vet jeg – for hva skal man egentlig gjøre, annet enn å stå å se på? Jeg mener, jeg som person kan jo ikke gjøre noe så da må man bare vente til ambulansen kommer. Det var jo det alle andre gjorde også, så der lå det altså en mann på fortauet.. Det var rart å være i en slik situasjon, men jeg kunne jo ikke gjort noe annet for å hjelpe uansett. Jeg tror dessuten ikke på at førstehjelp virkelig hjelper noe særlig, og i alle fall ikke om jeg skulle ha gjort det. tror det er en oppskrytt greie, og skjønner ikke hvorfor folk bruker tid på å lære seg det. Det fikk jeg jo føle på kroppen i dag også! 

Jeg håper det gikk bra med han i alle fall, ambulansen kommer jo uansett og DE vet jo hva de skal gjøre. Teit at noen som meg skal komme å eventuelt ødelegge hele greia. Uansett hadde jeg med meg min nye chanel og det hadde vært kjipt om den skulle ha blitt skitten eller kanskje ødelagt om jeg var ufokusert og holdt på med noe annet. Og munn til munn er for meg helt uaktuelt i tilfelle han har en sykdom, tenk om jeg hadde blitt syk? Dessuten har jeg lest at man kan være bevistløs i ca en halvtime uten å bli hjerneskadet, så det gikk nok veldig fint dette.  Men som sagt, folk må da kunne ha bedre tiltro til helsevesenet i Norge. I sånn situasjon tenker jeg at om flere prøver å hjelpe blir det bare verre.  Det er bare noen med utdanning som virkelig kan hjelpe i en slik situasjon. Jeg tror ikke jeg er den eneste som tenker sånn 🙂 

Dersom man ikke vet helt sikkert hva som feiler mannen så kan man risikere å gjøre situasjonen mye verre. Da er det bedre å ikke gjøre noe.

Beklager at jeg ser så trøtt ut på bildet, jeg var jo jævlig trøtt. Her ligger han altså bak meg. 

JUSTIN STORMET AV SCENEN!

Haha vel.. Som dere vet skulle jeg se Justin Bieber i kveld, og det ble altså en framføring av låten “boyfriend” før han stakk av scenen. Hva skal man si? Jeg forstår at man kan være sliten, trøtt og lei av å jobbe så mye som han gjør. Jeg forstår også at han er en “diva”, og at han vet hvordan man skaper overskrifter – noe han gjorde nå. Jeg forstår også at han ser at dette ikke vil påvirke han noe særlig, for fansen elsker han jo uansett, sant?

Men jeg var der, og jeg mener ikke man skal skylde på de stakkars jentene på første rad. De går på barneskolen, og at de prøver å ta på sitt store idol forstår jeg også. De mente så klart ikke å ødelegge showet for noen, Justin er en proff og selvom dette var en gratis konsert tjener han flere millioner på dette, så ikke kom med “åh han er så snill som gjør dette”, for tro meg han tjener fett. Og tenk på hele tv2, Thomas og Harald, de som har kjøpt seg mobiltelefoner for å ha en sjans til å vinne, det var en jente som donerte 90 000  kr til tv-aksjonen for billetter liksom.. Men iallelfall, ikke skyld på Justin for han var på jobb, en jævlig bra betalt jobb så da kunne man ha løst det på en annen måte. 

Men herregud jeg fikk jo sett en låt, og jeg fikk være så nære Justin! Det er jo stort i seg selv 🙂 Men nei, noen stor fan er jeg ikke. Bra musikk, men ufin person. Og veldig ufint av han å henge ut de jentene som han gjorde på instagram, de er 12-13 år gamle og får heftige trusler nå.. over ingenting? Det var han som valgte å gå av scenen, ingen andre.

 

FÅ METER UNNA JUSTIN BIEBER

 Wow, tenk at jeg om bare noen timer står få meter unna Justin? Her har dere mitt antrekk for Justin Bieber ikveld! Prøvde å kjøre litt “swag” (haha) så jeg lånte en genser fra samboeren som har en veldig lik stil som Justin. Siden jeg pleier å få spørsmål om sminke, leppestiften er fra Urban Decey i fargen ** blandet med Mac sin “heroine”. Jeg elsker å blande leppestifter for å få den perfekte fargen, ettersom den nesten ikke eksisterer på markedet. Da må man være kreativ sjæl! 


Konserten starter 21:30 men siden det er tv-innspilling drøyer det nok et par timer utover kvelden. Woho, dette blir gøy! Så nettopp på vg at Justin hadde overassket en hel klasse med billetter, det var fint gjort 🙂 Gleder meg til å se mange lykkelige unge barn der i kveld! 

Har forresten hatt mye å gjøre de siste dagene, og kun rukket å se igjennom 1/5 av headerne som har kommet inn, derfor har det enda ikke blitt noen oppdatering der. Men det kommer forhåpentligvis!

JEG SKAL SE JUSTIN I KVELD!

Jeg er en av de heldige som har billetter til Justin Bieber sin intimkonsert i kveld. Jeg har ikke turt å skrive det på bloggen fordi jeg vet hvordan hans kjære fans kan reagere fordi de elsker han så mye, og at det kanskje er “urettferdig” at jeg får billetter dit – og jeg forstår om noen tenker på den måten. Jeg skal dra alene fordi jeg kun fikk en, og den fikk jeg på grunn av en jobb jeg har gjort tidligere. 

Anyways.. Det blir veldig spennende! Min tredje konsert med Justin faktisk! Jeg vet ikke om man får ta bilder der, trolig ikke, men jeg har med meg iphonen iallefall så får vi se hva jeg får knipset til dere. Jeg drar til konserten rundt 20, så jeg har enda noen timer til å slappe av, spise og jobbe her hjemme før det braker løs! Nå får jeg jo endelig sett han på kloss hold, på operataket var det jo klin umulig å se noe, og i telenor arena var det alt for mange folk. Dette blir en mer personlig greie 🙂 

Så håper jeg alle som skal på konsert i kveld også får en fin opplevelse, at jeg møter noen av dere og at dere som ikke skal dit er glade for de som skal dit. Det hadde jeg vært, uansett om jeg skulle på konserten eller ei.

NÅR MAN HAR MYE Å JOBBE MED

Hei og hopp! Jeg kom akkurat inn fra trening, det føltes sååå digg! Jeg løftet hele.. wait for it.. 15 kg, haha. Jeg er så svak i armene at det nesten ikke er morsomt engang, det kunne vært litt sånn tragisk-morsomt men det er egentlig mest bare tragisk.. Som min personlige trener sa “det er bra, for da har man mye man kan jobbe med”. Jaja, bra hun er positiv i det minste. Hun kunne sikkert fått en orkan til å virke som en solskinnsdag. 

Ellers da, jeg møtte noen venner for lunsj tidligere idag på vapiano, koselig å få skvist inn litt vennetid imellom slagene! Jeg spiste som vanlig pasta pomodoro med ekstra mozarella. Tør aldri å prøve noe nytt, for den er så god! Nå skal jeg sette meg å gå igjennom headerforslagene dere har sendt meg, så håper jeg det er noe som passer stilen min / størrelsen på bloggen / har klart nok bilde! Jeg setter uansett utrolig stor pris på at dere gidder, alt blir lagret 🙂 

Beklager mine skallete flekker i hodet, haha.. Mistet heftig med hår under mitt dansecrew og alt stresset. Men det gjør ingenting for jeg var brun, hehe! 

 

 

 

HVOR KOM ALT DETTE FRA?

“Jävlar va mycket du tränar på senaste tiden” sa kjæresten til meg i går og JA jävlar fordi nå har jeg motivasjon for første gang i mitt liv og da må jeg bare utnytte det. Jeg er nemlig på vei til dagens andre treningsøkt!

Jeg har hatt medlemskap på sats elixia i en evighet nå og betaler noe jævlig (alt for mye) penger hver måned for å være medlem der, og hvor mange ganger har jeg vært på studioet? En gang for å melde meg inn, og fire måneder senere dro jeg dit igjen for å høre om jeg kunne melde meg ut, haha.  Men da måtte jeg visst betale flere tusen så da snudde jeg i døra og tenkte “fuck it, jeg trener” men ble det noe av? Neh. Men på mystisk vis har jeg blitt supermotivert, og det har faktisk Robin også blitt for han er å trener nå. Så jeg skal komme meg ned til studioet jeg også nå! 


 

Dette tror man ikke på før man opplever det selv, men trening gjør en glad. Om du er deppa en kveld, ikke dra ut på fylla. Det hjelper ingen og i alle fall ikke deg selv. Løp en tur! Man blir faktisk – nesten – et helt nytt menneske. Tankene snur litt om.

 

VIL DU SE HUNGER GAMES MOCKINGJAY PART 2 MED SKUESPILLERNE FRA FILMEN? – KONKURRANSE!

annonse

Jeg er vel neppe den eneste som ELSKER hunger games? Det er en av de få “urealistiske” filmenseriene jeg klarer å se på og virkelig nyte, personlig gleder jeg meg skikkelig til premiere på den neste filmen, Mockingjay part 2! Og gjett hva? Nå kan du og en venn vinne tur til LONDON for å være med på premieren av filmen! Ikke bare premiere, men gallapremiere, og skuespillerne fra filmen gjester både rød løper og gallafesten etterpå. Dere får altså fly, hotell og biletter til premieren dekket! Dette går av stabelen 5 november. 

Jeg har to biletter hjemme hos meg som jeg skal gi ut til en av dere som får reise med en venn / følge! (En av dere må være over 18 år). 

Jeg kunne snakket om disse filmene i en evighet, jeg elsker både de og bøkene. Jeg ble hektet etter å ha lest den første boken på skolen, så fulgte jeg opp med de andre hjemme og ble heller ikke skuffet av filmene, tvert imot. Selv om filmene ikke bygger på realitet kan man kjenne seg igjen i historiene, og jeg felte faktisk en tåre under sist film, haha.. Jeg gleder meg så mye til å se mockingjay part 2! UANSETT!

 

 

Dette er muligens den beste konkurransen jeg har fått mulighet til å holde noen sinne, derfor har jeg strekt meg såpass langt at kommentarfeltet er åpent i denne. Jepp, back to the basics, dere må altså legge igjen en kommentar for å kunne vinne med mail og navn! Det skader heller ikke å skrive noen linjer om hvorfor du bør vinne. Premien avsluttes 2. november, det er jeg som trekker vinneren og den annonseres etterhvert her. 

Dette klippet er hentet fra premieren til den forrige filmen, i nettopp London. Hvor kult hadde det ikke vært å se disse fantastiske menneskene på ekte?