“hvorfor er du så jævlig bitch?”

Jeg hadde egentlig tenkt å holde meg unna dataskjermen frem til premieren. Roe nervene litt, ikke la meg bli påvirket av inntrykk utenfra. Men da jeg lå i sengen og stirret opp i taket i et desperat forsøk på å ikke tenke på dansen, skiftet heller tankene mine til noe jeg så gjerne vil fortelle til dere. 

Nå som jeg tilsynelatende er lykkelig fordi jeg smiler mer leter omverdenen etter en grunn – og grunnen er alltid overfladisk og hva som møter øyet der og da. “Det er fordi du ikke lengre har restylane” eller “det er fordi du har en bra kjæreste” eller “det er fordi det er godt vær”. 
Om jeg virket sint eller irritert en periode, noe jeg gjorde på daglig basis over flere måneder, var det “fordi du ikke takler berømmelse”, “fordi du er utakknemlig” eller “fordi du er selvopptatt”. Folk er opptatt etter å gi en grunn for å kunne forklare verden slik de selv oppfatter den. 

Men folk har egentlig ikke spurt om hvorfor. 

Jeg har lett en stund etter nettopp det – hvorfor. Og for det er jeg evig takknemlig. Ofte kan man gå seg vill i sine egne sorger og følelser, man tenker bare på følelsen istedenfor hvorfor den kommer. Jeg har brukt lang tid på å grave i hvorfor. Det er derfor jeg også har det bedre nå, og ikke fordi jeg har fjernet restylane eller fordi jeg har en bra kjæreste, eller hva faen nå folk skulle finne på å si. Jeg har det bedre fordi jeg har kjempet og fordi jeg har spurt meg selv “hvorfor”.

Samme som da jeg har virket sint eller irritert. Det er jo alltid en grunn, uansett hvor teit den må virke fra utsiden. Det er så viktig å huske på, for dette gleder ikke bare meg – men absolutt alle mennesker! For meg har det vært mange år med daglig sorg og en følelse av håpløshet som etterhvert kom til overflaten, og det er noe som tar tid å jobbe seg igjennom. Det kan sammenlignes med å ha vondt i ryggen. Om du hver dag har så vondt at du nesten ikke klarer å bære din egen kropp og legen gir deg beskjed om “det er fordi det er dårlig vær”, så gir du jo ikke opp. Det er jo en grunn – kanskje du sitter rart når du jobber, kanskje du ikke burde sitte foran pcen hele dagen og musklene dine lider på grunn av det, du må komme deg ut i naturen, du trenger ikke å ha det vondt, det er medisiner som kan hjelpe og trening som kan gjøre deg gradvis frisk. Det samme kan man si om hjernen din, følelsene dine og hva du tenker om deg selv.

Om du synes selv du er stygg hjelper det ikke å si “fordi jeg har dårlig selvtillit”. Det stemmer jo absolutt på et overfladisk plan, men det løser ingenting. Hvorfor har du lavt selvbilde? Hva har skjedd? Hva skjedde for mange år siden? Det trenger ikke å være noe stort, eller noe som gir mening for andre. For deg er det ekte – og det er du som skal leve med deg selv. 

Da jeg tok meg en pause og reiste hjem til Harstad var det mange som sa “det var slutten på hennes karriere”. Mennesker jeg hadde stolt på vendte meg ryggen fordi jeg ikke lengre kunne tjene penger for dem og det tok jeg jævlig personlig for å være ærlig. Og vet dere hva.. Om det var slutten på min karriere så hadde det vært like greit, for JEG kommet så langt foran karrieren min.  Jeg dro til Harstad for å komme tilbake som et bedre menneske, kjæreste, venn, datter og forbilde for dere. Jeg har brukt ett år på å konfrontere mine innerste redsler og jeg holder enda på. Og dansingen hjelper, selv om jeg nesten ikke tør å si det høyt – da blir det ekte hvor mye denne lille reisen allerede har betydd for meg. Jeg hadde aldr trodd det, men det har gjort en forskjell. Jeg hadde i alle fall ikke trodd det ville spille noen særlig rolle så tidlig.

Men hvorfor smiler jeg? Ikke fordi jeg har mindre restylane eller fordi det er fint vær. Men fordi jeg spurte meg selv om hvorfor. Det håper jeg du som leser dette og har det vont også gjør. For det går nemlig ant å gjøre noe med “hvorfor”. Det kan være både skummelt, slitsomt, ta lang tid og ikke friste noe særlig. Men jeg lover deg at du alltid har en grunn, og den trenger du ikke overse. 

Det var godt å skrive fra hjertet igjen. Jeg har savnet det, og den dialogen med dere. Vi snakkes i morgen fra Nydalen studio, da skal jeg danse for dere på TV! 

TAKK!

Reklame | annonselenke Nelly

Kjole: HER! 

Herregud så fint å høre at dere er med meg!!!! 💓 Jeg har lest igjennom kommentarene deres og faen så glad jeg blir. Uten dere hadde jeg aldri turt å danse live på TV, men jeg har virkelig verdens beste support så nå skal jeg kjøre på å utfordre meg selv. Hva er det verste som kan skje? At jeg glemmer noen trinn! Det hadde vært flaut, men jeg overlever. Jeg skal kjempe på med alt jeg har, det lover jeg dere. 👊

Jeg sitter i sengen etter enda en lang dag, og nå skal jeg bare slappe av fremfor den siste episoden av Kardashian (de slipper ny episode hver mandag, men jeg har ikke rukket å se enda). Jeg spurte etter serietips på instagram og endte med “sharp objects”, det skal jeg også starte på etterhvert! Det er mye serie på meg om dagen, haha.. Så må jeg prøve å legge meg tidlig. Jeg har poser under øynene etter alle dise lange dagene, og jeg behøver søvn før den store dagen. 

Om noen har tips i siste liten mot sceneskrekk, eller eventuelle teknikker dere bruker mot nervøsitet (f.eks eksamen), så kom med dem! Jeg skal i alle fall prøve å være i nuet, nyte å danse og ikke minst bare akseptere at hva enn som skjer, vil skje. 

jeg har nesten ikke ord!

Hei på dere! 😘  Jeg har som vanlig trent hele dagen og akkurat nå sitter jeg hos frisøren for å få håret vasket og fønet. Jeg må bruke tiden min effektivt og her kan jeg jobbe samtidig, når jeg vasker håret selv bruker jeg nesten to timer inkludert føning og retting.. Tid man kunne brukt på annet! 

Mitt nervøse ansikt, haha:( 

I dag hadde vi enda en prøve i studio, vi kjørte igjennom nummeret vårt tre ganger og det gikk heldigvis bedre enn i går. Da var jeg helt knekt på slutten av dagen og måtte gråte litt da jeg ble hentet, styggen på ryggen banket meg opp og fortalte meg at jeg var verdens mest verdiløse menneske som ikke fikk til noen ting. Jeg følte meg også desidert verst av alle deltakerne, og jeg blir så irritert på meg selv fordi jeg sammenligner meg så mye..Men, nå føler jeg meg litt mer trygg på studioet og i koreografien, men jeg kommer fortsatt til å være nervøs på lørdag. Jeg har den raskeste dansen og nå skal jeg vise den for flere hundre tusen nordmenn. Hvor sykt er ikke det!? 😱 

Nå må jeg bare spørre.. ER DERE SPENTE!? Skal dere se på? Skal dere heie? Jeg lover å gi ALT! 

Verdens beste partner! 

 

MIN ALLER FØRSTE VLOG!

I hele dag har vi parkettprøver for Skal Vi Danse. Det vil si, alle parene får testet ut gulvet for første gang, vi lærer oss hvordan showet skal filmes og vi får se hverandres danser. Skummelt men gøy! Vi er sist ut, så jeg har hele tre timer på å gjøre absolutt ingenting. Det gjør at nervene bare vokser for hvert par jeg får se, alle er jo så flinke! Og det mener jeg faktisk, haha.. 

Uansett! Nå er endelig min aller første VLOG ute! Jeg har jo kun gjort det med Joakim tidligere, men fra nå av skal jeg gjøre egne på kanalen med jevne mellomrom. Om dere har tips til hva jeg kan gjøre bedre, så si ifra! 

Nå skal jeg fortsette med treningen! Sitter ATM å snakker med verdens fineste Dorthe Skappel, I love her 😀

ett ikke-sponsa tips fra hjertet

Jeg kom akkurat ut fra dusjen og oppdaget en herlig kvise i pannen. Perfekt før premieren.. Noen ganger virker det som om kroppen liker å kødde med meg, den bare forstår “nå skal Sophie gjøre noe viktig, da smeller vi til med en kvise, mensen på uventet tidspunkt og infeksjon i nyrene”. Sånn cirka. 

Nok om det, jeg hadde nemlig noe på hjertet, som vanlig. 

Selv om jeg er opptatt av å være brun og benytter meg av både betakaroten, spraytan og en og annen runde i solariumet er det viktig for meg å beskytte huden. Det siste året har jeg brukt solfaktor 50 hver eneste dag, det spiller ingen rolle om det er strålende sol eller snøstorm, UV-strålene treffer oss uansett. Jeg er usikker på detaljene men man får en del stråler fra mobil og pc også som skader huden. Det er egentlig sjeldent jeg leser oppfordringer om å bruke solkrem rettet mot unge mennesker, så her kommer en ikke-sponsa oppfordring: smør deg, også i høst og vinter! Både for helsa sin del, men også for huden som ikke akkurat blir bedre med årene. Solkrem har blitt en naturlig del av min hudpleierutine, og nå kommer jeg aldri til å være foruten. 

Denne bruker jeg! Fikk høre fra en del av dere at Skin Cuticales tester på dyr, andre sier det motsatte. Hva stemmer? Jeg tenker uansett å bruke opp tuben min før jeg eventuelt bytter. Synd, for jeg er glad i dette merket. Det, og Klairs står på topp hos meg! Nå skal vi slappe av her i lille “leiligheten”. Jeg hører på radio og ikke noe annet. Skikkelig deilig. I morgen har vi parkettprøver for første gang, da får vi endelig testet ut å danse på gulvet. 

deler alle detaljer

God tirsdag ❤️  Det har vært sol hele dagen og selv om jeg har vært innesperret i et svett danselokale har jeg vært ekstra lett til sinns, bare tanken på at noen er ute i solen og koser seg gjør meg glad 🙂 Vi har danset hele seks timer i dag, tiden gikk kjempefort og plutselig er det kveld. Det verste med å gjøre TV er alle tekniske feil, lys og gjentakelser, ofte må man gjøre ting om igjen, og om igjen.. Det kan være frustrerende når man bare vil DANSE, haha. 

Brazilliansk voksing har jeg også gjort i dag. Det er bare to uker siden jeg gjorde det sist så håret nedentil hadde ikke vokst seg langt nok (haha, her deler man alle detaljer) men på leggene gikk det fint. Jeg passet på å booke time selv om det ikke har gått lang tid for å være klar til lørdag, vanligvis venter jeg 4-5 uker imellom. Neglene på bildet over er det forresten Miranda på Eger Skin Clinic som har ordnet! Neste gang vil jeg gå for en kald, lys lilla farge. Det blir fint, tror dere ikke?

Jeg har vært en snartur innom Fetisha, på veien kjøpte jeg med en smoothie og så fikk vi snakket om alt som har skjedd den siste tiden. Det var deilig å lette på hjertet sitt og ikke minst få kjenne litt på hennes gode energi igjen. Når den er som best, er det ingenting som slår den! Hunden hennes var så kåt i dag og ville ikke slutte å jokke på hverken meg eller bamsen, haha.. Herlig å møte henne uansett! 

Nå har endelig boken min dumpet ned i postkassen! Eller, dette er før korrektur slik at jeg skal kunne se om noe må rettes opp i. Men, det var det ikke! Den er ferdig. Det er mange som har spurt om den kommer ut i lydbok også, svaret er JA, men det skjer ikke før slutten av 2019.. Så, jeg ville absolutt ha anbefalt å kjøpe den når den kommer i print. Den lander i butikkhyllene mot midten av oktober, jeg og forlaget har litt ulike meninger på dato så jeg tenker vi møtes på midten der. 

Det er en helt spesiell følelse å lese igjennom boken på denne måten, vil jeg tro – men jeg lider meg igjennom det fordi jeg synes det er så forferdelig å ta i papir som ikke er “rammet” inn, haha. Bøker går altså greit, for da kan jeg for det meste holde i permen, men ark som dette er forferdelig.
Til de som har spurt: nei, man må ikke ha lest første bok for å kunne lese denne. De er helt uavhengig av hverandre og har ulike temaer, det var viktig for meg! Det er komplisert å skrive noe som ikke er nevnt på bloggen, som ikke har noe med første bok å gjøre, som ikke har blitt vist på TV.. Men det har jeg klart. Alt som står der er helt nytt for offentligheten.

Nå skal jeg legge meg å ta tak i litt jobbgreier. Det skjer mye på baksiden av bloggen om dagen, men heldigvis er det bare morsomme ting. Jeg vil fokusere på å gjøre denne bloggen et bedre sted for oss alle, og snart kommer det slik at vi kan svare på hverandres kommentarer rett under hverandre! Enklere å holde styr på, også for dere. Høsten 2018 er jeg veldig klar for!

Fikk tips hos flere av dere om å leie oss inn på Frogner House Apartments slik at vi slipper å bo så lite (14 kvm) de neste månedene.. Haha, vi bor på Frogner House allerede og har tydeligvis fått det minste rommet. Men på lørdag bytter vi til et litt større rom, HURRA! 

veganske spisesteder i Oslo + litt klaging

Reklame | annonselenke Nelly

 Jeg må bare få skrive litt om alt jeg har på hjertet. Det siste jeg vil er å høres ut som en bortskjemt dritt (fordi jeg har det bedre enn noen sinne om dagen) men fy faen så lei jeg er av å bo på dette lille “hotell”rommet med kjæresten.

Jeg vet rekkehuset ikke er klart før i november, men jeg krysser alt jeg har for et lite mirakel som gjør at det står klart i morgen, eller i det minste et par uker før tiden. Se for deg å bo på et lite hotellrom, som ikke inkluderer hverken hotellfrokost eller rydding. Null støvsuger. Ikke noen stekeovn. Bare du, samboeren, møbler du aldri hadde valgt ut selv og masse pappesker. Du kan liksom stege egg og ha sex samtidig, så lite er det. Og hvor skal man gå når man blir sint? Hvilen dør skal man slamre med? Og hva gjør man om man må slippe tidenes fjert men man hører alt som skjer, i alle rom? Jeg har aldri i mitt liv følt meg så usexy som jeg er i disse dager, fordi jeg rett og slett ikke lengre får ha en “hemmelig” oppførsel. Alt skjer foran øynene til hverandre, hele tiden.

Kjole HER. Den er på 50% rabatt!  

Men vi prøver så godt vi kan, da. I går planla vi å dra på date med kino og en fancy restaurant, det endte med at vi spiste junkfood i senga og sovnet klokken 22, haha. Jeg er veldig trøtt på kveldene etter all trening og har ikke energi til å være romantisk.. Og med nettopp junkfood i bakhodet, her kommer en liten liste over veganske (eller veganer-vennlige) spisesteder i Oslo, sånn i farten.

🖤 Loving Hut

🖤 Funky Fresh på Doga

🖤 Kumi

🖤 Azúcar

🖤 Norvegan

🖤 The Juicery 

Det finnes sikkert flere, men dette er stedene jeg henger mest. Last ned appen “happy cow” så kan du ser oversikt over alle vegetariske / veganske spisesteder verden rundt. Fin å ha på ferie! 

Snart smeller det med Skal Vi Danse forresten.. Har noen av dere sett reklamen som går på TV? Jeg fikk sett den først i dag, og er fornøyd med hvordan jeg tok meg ut i den. Det var en skikkelig morsom dag, noe som synes på hele meg! Smilet er så genuint. De andre deltakerne var så fine også.

Hvordan gjøre noen forelsket?

Hei alle sammen. Som dere vet trener jeg alt fra 4-6 timer om dagen og i tillegg skal jeg prøve å gjøre mail, youtube, blogg, bok og et sosialt liv. Jeg har ikke ett sekund fri og jeg nyter det (stress er noe jeg liker) men jeg blir derfor litt frustrert og oppgitt over kommentarer som påstår at jeg bare later meg og derfor kommer det ikke alltid flere oppdateringer i løpet av en dag. Tro meg, jeg gjør absolutt så godt jeg kan og har ikke latet meg ett sekund på flere uker! Pluss jeg vil jo gjerne se litt fresh ut på bloggen og dermed ha ordnet hår, sminke og byttet ut av treningstøy.. I alle fall noen ganger. Eller kan jeg poste ufeshe bilder hele tiden og det er samme faen for dere? Da kjører jeg isåfall på, haha. 

Nok om det! Vi er ute med ny video på kanalen vår, her snakker vi om hvordan du kan få hvem som helst til å bli forelsket i deg.. Dette skal visstnok være trikset. Jeg har fulgt denne listen mye i mitt nåværende forhold men den er også perfekt for å skape andre relasjoner. Dont belive me? Google “30 questions to fall in love”, da vel!

Husk å subscribe på kanalen vår HER. Jeg begynner å videoblogge litt alene til uken også. 

elsk meg

God morgen! Søndag og solskinn, noe så deilig. Jeg nyter virkelig det siste vi har av høst! I går kveld tok jeg pressebilder for min kommende bok, “Elsk meg”. Jeg var så usikker på tittelen forresten, men den klinger bedre for hver gang jeg sier den høyt. Elsk Meg. Den er ujålete og brutal, likt som boken. Fint!

Det var uansett deilig å tenke på noe annet enn dansen for et par timer. Bli ordnet på håret av Fetisha, bli kjent med en ny sykt dyktig makeup-artist som jeg definitivt kommer til å bruke flere ganger, og fantastiske fotograf Truls Qvale. Vi har allerede planlagt en ny shoot i november som jeg gleder meg veldig til. 

På kvelden var jeg så sliten at jeg bare ville hjem til sengen for å spise pizza å se på ?to all the boys i have loved? som jeg fikk anbefalt. Den veganske fra peppes er så fantastisk god. Kasper dro i bursdagen til dansepartneren min, det var så fint.  At de blir venner liksom. Jeg har følelsene veldig utenpå kroppen om dagen, som dere kanskje skjønner.. 🙂

Nå blir det trening! Hvem gleder seg til ny bok? 🖤

det er noe annet denne gangen

Hei fine dere! Jeg har hengt i dansestudio hele formiddagen. Og i hver eneste pause løper jeg rundt for å ta telefonmøter angående bok, musikk, filming, blogg, oppussingen.. Med andre ord har jeg mye som skjer, men jeg får et lite kick av det også. Det er en uke igjen til premieren og nå sitter koreografien, så da gjenstår bare at alt skal se fint ut og det er faen ikke lett. Jeg er en ganske klumsete person og ikke minst veldig “slapp” i bevegelsene mine, som sikkert kommer av at jeg har svake muskler i kjernen. Jive er en dans med mye power og kjappe bevegelser, for at alt skal funke må jeg være STERK. På toppen av det hele skal jeg få til fine, flørtende, selvsikre og sterke ansiktsutrykk. Men istedenfor ser jeg helt sammenbitt og fjern ut, haha. Det er umulig å tenke på ansiktet når jeg bare vil fokusere på stegene! Men det skal vi jobbe med den neste uken.

Jeg må bare si nok en gang, jeg har verdens beste dansepartner! Vi var ute å spiste sammen i går på en dobbeldate, og i kveld er både jeg og Kasper invitert på besøk. Så hyggelig!!! Er så takknemlig for det. Da jeg var med på “mitt dansecrew” hadde jeg et helvete på privaten fordi eksen min var så sjalu, han kunne komme backstage i pausene å klikke på meg, så begynte jeg å gråte, og måtte tørke tårene rett før vi gikk på scenen igjen..Jeg var ikke det minste redd for det nå. Livet mitt nå er virkelig så fjernt fra den situasjonen, men jeg er oppriktig stolt over meg selv som tok meg igjennom, og ikke minst ut av den situasjonen med all verdighet jeg klarte. 

Jeg trener i de samme klærne hver dag, så ekkel er jeg. Sportsbh fra Nike, tights fra Rebook. Hver dag kommer jeg i genser og t-skjorte men de må jeg kle av meg etter noen minutter, det blir så sinnsykt varmt. 

I kveld skal jeg på photoshoot! Kamera henger med så dere får litt “behind the scenes” etterpå. Jeg gleder meg, og det er første gang jeg ser Fetisha på en stund også. Hun skal fikse håret mitt ❤️