jeg blir rørt

Jeg merker at fellesferien er over, for å si det sånn. De siste ukene har jeg gått mer eller mindre alene rundt i nabolaget på morgenen, men i dag sa det PANG og folk løper rundt i gatene på vei fra A til B, trikken var stappfull klokken 07:00 og “blåmandag” var sikkert ordet jeg hørte mest i forbifarten. MEN, så glad jeg blir av å se alle de spente ungdommene som er i Oslo for norway cup! Over alt er det fotballlag som går rundt med store smil om munnen og sikkert har deres livs beste uke akkurat nå, å kunne observere sånt gjør meg rørt, haha..  ♥ ♥ 

Jeg er også ute av feriemodus, og i går kveld spratt jeg plutselig opp av senga og fikk følelse av at det snart er julaften, noe det åpenbart ikke er, jeg bare gleder meg så mye til fredag når *** **** ****** endelig skal avsløres for offentligheten. Jeg har blitt påvirket av folket rundt og har hatt høy puls i hele dag, og tok derfor et par timer med telefon i flymodus nå på kvelden, sovnet av på sofaen, og nå ligger jeg i sengen med verdens rareste sokker på beina som jeg ikke kan forstå blir kalt “mote”. Nå får jeg vel sikkert en mail fra en eller annen fyr med fot-fetish, det pleier å være en klassiker hver gang jeg poster bilder av beina mine. Det går greit da, folk må få holde på som de vil. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God natt, smask! 

om jeg kunne endre en ting

Jeg legger sjeldent ut bilder av antrekk, og det er helt ærlig fordi jeg er så lav og ser – om mulig – enda lavere ut på bilder. Ikke at det gjør noe å være liten, men om jeg kunne endre EN ting på meg selv så ville det ha vært høyden. Den følelsen når blogglesere på 12 år kommer bort til meg for å ta bilde, og jeg ender opp i froskeperspektiv å må stå på tå slik at vi alle skal få plass i en selfie, haha.. Og jeg gidder ikke høye hæler hele tiden, i Oslo er det så mye brostein og å halte seg bortover der for å kompensere for høyden er ikke verdt det.

Uansett, i dag har jeg sett ut som jeg alltid gjør: kledd i sort, og med sneakers på. Kjolen er mormor sin og over 30 år gammel, jeg er skikkelig glad for at jeg får plukke fritt fra hennes gamle klær når jeg besøker. Jeg skal definitivt ta vare på mine mer “spesielle” antrekk, som ting jeg har båret på rød løper, slik at mine barn kan få glede av dem en dag. Da skal jeg fortelle at “mammaen din var kul en gang skjønner du” og så kan de himle med øynene og bli flaue. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg startet dagen med sminke hos Dajana, løp noen ærender og møtte min venn Henrik for en spontan kaffe i solen (og vinden). Det var godt å snakke med denne solstrålen av et menneske igjen, som jeg møtte under overfladiske omstendigheter (vixen blogawards), men som har blitt en god venn på et dypt nivå. Det er sikkert kjedelig å høre meg repetere det hele tiden, men vi snakket generelt sett bare om hvor bra livet er. Hvor langt nede man har vært, men hvor sterkt man kommer ut av det. At man aldri sluttet å drømme, og at man fant til slutt. Jeg er så heldig som får se gode venner gjøre det bra, og ha mennesker rundt meg som inspirerer til å gjøre det bedre for meg selv, og de rundt meg. Den største gaven man kan gi til noen er å være tilstede, følge med på hva folk sier og gi en ordentlig respons – synes jeg. Og det har jeg så mange som gjør for meg, takk Gud for det. Mine venner er mitt alt <3 Jeg har vokst opp periodevis uten venner, og setter kanskje ekstra stor pris på sosial omgang med folk, men ja.. Point being: jeg vet hvordan det er å være på begge sider, og ting kan alltid snu, så ikke gi opp. Aldri. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vi satt på Steam (ligger på egertorget) som egentlig ikke er et sted å applaudere sånn vilt over, men smoothien deres Bring Meg Bær er helt fantastisk. Smak den og du blir avhengig.

OJ SHIT POMMES FRITES nå tordnet det nettopp enormt utenfor og jeg ble redd, så jeg runder av dette blogginnlegget og gjemmer meg under dynen. Vi snakkes! 

day vs night sminkelook

annonse

 

Å ha en sminkelook på dagen og så en annen på kvelden kan virke komplisert, spesielt nå på sommeren hvor de fleste bruker litt mindre sminke på dagtid. Men, det trenger ikke å være hverken vanskelig eller innebære mange ulike produkter! Likevel er det greit å variere litt, i mørket kan man kjøre på med litt mer sminke og en litt mer “mystisk” look, og på dagtid foretrekker i alle fall jeg litt mer rosa, lys brunt og glød. Jeg skal vise dere mine favoritter, med en rabattkode nederst i innlegget! 

 


DAG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Som nevnt over liker jeg å bruke litt lettere produkter på dagtid, og det skal gjerne ta kort tid å sette sammen looken. Jeg synes jeg ser ganske søt og uskyldig ut her? Hehe 😉

 

💋 På dagtid elsker jeg å ha glød i kinnene, og da gjerne litt rosa. Men, ikke FOR rosa! Det skal se naturlig ut, som om man har vært ute en dag i litt frisk luft. Milani Illuminating face powder kan brukes til så mye, blant annet highlighter, markere kinnbeinene og som blush, og den er så fin! Lett på huden, og ser naturlig ut som er et MUST for min del. Bonus! Den er faktisk også fin å bruke rett over leppene, da ser de større ut.

 

💋 Jeg bruker NYX  3-in 1 Brow Pencil, fargen Espresso på brynene. Dette er en nyhet og jeg har derfor ikke brukt den så lenge, men OM jeg er fornøyd! Den funker jo like greit både dag og natt. Stort pluss for å være enkel å bruke, i tillegg til en farge som passer meg perfekt. Det er så vanskelig å finne brynsprodukter som ikke er for varme i tonen, synes jeg. Denne passer enten du er mørk eller lys, også midt i mellom som jeg er nå. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

💋 På lepper har jeg falt skikkelig for merket Burts Bees, alle leppeproduktene jeg har fra dem gjør leppene myke og gir en fin farge i tillegg. Selv om den ser naturlig ut er det ett av få leppeprodukter hvor jeg ikke føler for å bruke lipliner under, den legger seg fint uansett. Denne leppestiften har også 8 timers holdbarhet, og det kan jeg faktisk skrive under på. Holder hele dagen! Fargen jeg bruker heter Blush Basin. Anbefaler dette merket på det varmeste.

 

💋 Jeg bruker faktisk kun disse produktene i tillegg til foundation (den jeg bruker finner du HER, men jeg har valgt å ikke inkludere den i innlegget siden jeg har skrevet om den så mange ganger før). 

øyenskygge dag & natt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

💋 For øyenskygge bruker jeg samme palett både dag og natt, nemlig BH – Cosmetics Eyeshadow Palette. Det er så digg å ha funnet en palett som kan brukes til så mye! Det virker kanskje “unødvendig” å ha en stor palett med mange farger som ligner på hverandre, men tro meg – det er viktig å ha nyanser med bare litt ulik tone for å kunne bygge opp en fin look på øyenskygger om man skal gå litt mer drastisk til verks. Sjekk ut enhver youtuber og du vil forstå hva jeg mener! Den er perfekt for naturlige toner, men også litt mer dramatisk etterhvert.


 

NATT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

På kveldstid liker jeg å ta litt mørkere skygger samt lepper. De to fungerer godt i kombinasjon selv om mange velger å kjøre enten eller, så lenge fargene er i litt samme nyanse. Jeg liker også mer highlight som virkelig popper frem på dansegulvet, hehe. Og mer markerte kinnbein!

 

 

💋 Leppestiften jeg har brukt er Winky Lux, LIP VELOUR MATTE LIPSTICK, og fargen heter Dirty Love. Dette er også en leppestift som er skikkelig myk og deilig på leppene, og stort pluss – den smitter ikke så enkelt av, så da kan du fint drikke, kline eller hva enn du velger å gjøre på kveldstid med leppestift på, hehe. Den holder også utover hele kvelden, og ser matt ut selv om den gir fuktighet.

 

💋 Som highlighter har jeg brukt Maybelline Master Strobing Stick. Den er så bra! Altså, skikkelig en favoritt. Jeg likte den ikke så godt i starten men har nå vendt meg til hvor “intens” den er, som egentlig bare er et pluss. Den blender seg også fint inn med all annen sminke og blir ikke liggende som et lag oppå huden, det synes jeg ikke er noe fint uansett om highlighter skal stikke seg frem.

💋 theBalm schwing black liquied eyeliner har jeg nevnt før, men jeg sier det gjerne igjen. Om du ikke er så stødig på hendene og vil legge en fin våt liner er dette den du må gå for, også om du er stødig når jeg tenker meg om – for det enkleste er vel det beste? Perfekt om du trenger å øve deg, eller er proff og vil gjøre jobben på halvparten av tiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

💋 Bahama mama.. Blir jeg noen sinne lei av dette pudderet? Min favoritt over flere år, og likevel blir jeg aldri ferdig. Det er et matt pudder som funker perfekt om du vil ha markerte kinnbein, jeg liker også å bruke det for å gjøre nesen smalere, som øyenskygge.. Ja, mulighetene er rett og slett mange. En bestselger, og med god grunn. I tillegg er det SYKT drøyt i bruk og jeg hadde mitt første i nesten ett helt år.

 


RABATTKODE! 

Jeg har så klart en rabattkode til dere! «SESM20»  gir hele 20% rabatt på all sminke ut 02.august NB! (Gjelder ikke salgsvarer, Nyx og Jeffree Star).

Coverbrands har rask leveringstid og det beste utvalget av sminke i Norge, så jeg anbefaler at dere titter litt rundt der generelt, siden rabattkoden gjelder for så mye mer enn bare det jeg tipset om. Du finner hele utvalget HER!

endelig får dere vite alt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Søndag! Koseklærne er på, og denne fra Hollister er min favoritt. Fakta: jeg har den alltid liggende ved siden av senga, slik at den er lett tilgjengelig både morgen og kveld når jeg ikke skal møte noen å være ufresh i mitt eget selskap. Jeg planlegger nemlig det: å være ufresh, men kanskje jeg ringer over en venninne som kan overnatte slik at jeg får lettet på trykket i hodet. Det hadde vært koselig å skravle til jeg sovner, for jeg har så mye på hjertet, og så mye jeg trenger å få snakket om. Jeg har nesten for mye som skjer i livet mitt om dagen.. Alt jeg har jobbet for i hele år skal liksom eskalere nå i august, og dere får endelig ta del i noe av det. Jeg er dritnervøs og samtidig glad, og ydmyk for den fantastiske muligheten jeg har blitt gitt. Det siste halve året har jeg jobbet beinhardt og det har vært vanskelig ettersom jeg ikke kan fortelle dere hva noe dreier seg om, og samtidig har jeg heller ikke hatt noe særlig til hverdag. Jeg har bare jobbet, reist på jobbreiser, kommet hjem, vært sliten, lei, ikke sett lyset i enden av tunellen.. Dere skjønner tegninga. Litt som en evig eksamensperiode hvor sosialt liv og eget utseende kollapser, men det blir verdt det til slutt. OMG PÅ FREDAG SKJER DET!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ellers dro jeg faktisk til Tromsø i går kveld, og nå er jeg hjemme i Oslo. Hele reisen skjedde spontant og før jeg visste ordet av det satt jeg på flyet – som en psykopat, for han jeg skulle besøke ante ikke at jeg kom. Jeg hadde blitt invitert men hadde bare svart “nei jeg er veldig opptatt”, når jeg egentlig kunne – jeg elsker jo å overrasske folk! Jeg var faktisk ganske nervøs først for man aner jo ikke hvordan et uanmeldt besøk vil bli mottatt, men det endte opp med å bli en av de hyggeligste kveldene jeg har hatt i 2017. Det er så digg å like noen så godt som liker meg tilbake! Haha, ok der hørtes jeg ut som verdens største nørd, men.. det er bare så ukomplisert og bra. Uansett, nå er jeg hjemme og uten noen bilder fra kvelden, men jeg har bildene i hodet og det er nok enn så lenge. 

Her sitter jeg akkurat nå, glad og sliten! Og ja, jeg har meg selv som bakgrunn på pcen hehe. Why not.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

de små tingene

bilde: dazed summer 

I det siste har musikken til Lana del Rey fått en veldig spesiell rolle i livet mitt. Jeg har alltid elsket henne (hvordan man man la være), men jeg knytter så mange fantastiske minner opp mot de siste låtene at jeg sikkert alltid kommer til å bli dratt tilbake til denne perioden av livet mitt hver gang musikken spilles. Da kan jeg sitte på gamlehjemmet i en gyngestol og tenke tilbake på den nydelige tiden hvor jeg var så ung, naiv, håpefull, forelsket og full av drømmer. Det er så rart hvordan de helt små tingene får en enormt stor betydning når man tenker tilbake på dem, en dag i mai endret livet mitt seg og jeg ante det ikke da. Det er vakkert! 

Det er godt å tenke på, at jeg enda har det beste foran meg. Dette er forresten min favoritt fra det nye albumet, selv om det endrer seg hele tiden. Gleder meg så mye til å se henne på Øya! 

du skal kunne gå alene

Her om dagen gikk jeg til bensinstasjonen sent på kvelden for å handle et par ting jeg trengte hjemme før leggetid. Jeg bruker rundt 5 minutter på å gå dit, og det er en rute jeg tar veldig ofte alene uansett hvilken tid på døgnet uten problem. Regnet høljet ned og jeg gikk min egen verden med hette over hodet og musikk i ørene, da en mann – helt uprovosert – ropte noe til meg fra andre siden av veien. Jeg fjernet ørepluggene for å signalisere at jeg ikke hørte hva han sa, og da ropte han “hva faen stirrer du på?” og jeg mumlet “øh, ingenting?” for meg selv og gikk videre. Da krysset han veien og begynte å gå bak meg. Og jeg gikk raskere. Han gikk raskere. Jeg begynte å jogge, så begynte han å jogge. Så løp jeg alt jeg hadde, uten å se meg tilbake. Det var en ubeskrivelig ekkel følelse å stresse med å finne nøklene i lomma og planlegge hvordan jeg skulle rekke å låse opp døren raskest mulig, om jeg eventuelt skulle ta en omvei slik at han ikke skulle se hvor jeg bodde, om jeg i det hele tatt kom til å rekke frem, og at jeg samtidig håpte på å møte noen på veien slik at jeg ikke skulle bli overfalt. Ingenting skjedde og jeg kom meg trygt hjem, heldigvis, men det føltes nære på. 


 

I går kveld hadde jeg egentlig behov for å gå til bensinstasjonen igjen for å kjøpe noe jeg manglet, men valgte å bli sittende inne istedenfor. Det er så jævlig at det må være sånn. Man skal kunne gå alene uten å føle seg utrygg. Jeg har opplevd et par lignende episoder tidligere men dette var første gang jeg ble skikkelig, skikkelig redd.. Det slang meg rett tilbake til hele den perioden hvor jeg måtte anmelde så mange for drapstrusler og jeg ikke turte å gå ut i det hele tatt, måtte ha voldsalarm etc. Faen, håper ikke noe sånt skjer igjen. 🙁 

Well well. Im still alive!  🙌🏼

uredigert om livet

Jeg har hatt noen superfine dager i Paris. Såpass fine at jeg gjerne skulle ha flyttet dit, nesten på sekundet om jeg hadde hatt mulighet. Folkene dere er så annerledes enn her, ethvert menneske du observerer på gatehjørnene har en unik stil, holdning og personlighet du ikke ser maken til her hjemme. I tillegg til arkitekturen som er så storslått og eksklusiv. Paris er uten tvil min favorittby i hele Europa, og Frankrike er nok det landet jeg liker best av de jeg har besøkt – uten at jeg egentlig kan forklare det, jeg hører bare hjemme der. Nå stikker jeg til Nice i slutten av august for å utforske litt mer av landet, samt et snarbesøk innom Cannes, som jeg ser frem til. Og jeg har hatt det veldig romantisk også. Jeg skal fortelle dere mer om alt det når tiden er inne, men det kommer altså. Det er ikke en del av livet mitt jeg ønsker å ekskludere fra dere, og det er heller ikke for å være vanskelig, men ofte må man lande i ting litt selv først for å kunne fortelle på en ordentlig måte. Jeg er iallfall veldig glad og spent på alt livet har å komme med etterhvert. Herregud, det er den beste følelsen i verden, å møte noen man liker godt. 

Her har dere forøvrig et bilde av meg akkurat NUH. Null sminke, null extensions og på plass i sengen klar for å se en eller annen film. Eller, kanskje “before the flood” av Leonardo Dicaprio, som ligger på NRK sine nettsider, som er en dokumentar. Sett den før, men elsker den! Livet uten hard festing, dere.. Slik ender man opp, haha. Deilig nok, for øvrig.


 

dette har jeg på telefonen!

Jeg tenkte å gi dere et “personlig” innblikk i telefonen min, etter ønske fra flere lesere. I tilfelle noen skulle lure: jeg har iPhone 7 og er veldig fornøyd med den!

Låst skjerm og startside:

Telefonen min er ganske ryddig, og jeg har sortert alt inn i mapper etter kategori. Jeg har heller ingen uleste sms-er eller eposter, men på Messenger er det et sant helvete med over 600 uleste til enhver tid. 


Underholdning: 

🍍 Som dere kanskje ser har jeg appene til alle i Kardashian-familien, utenom Kim (som er rart, for hun er favoritten min). Appene koster rundt 30 kr i mnd per stk, og om dere vurderer å kjøpe og lurer på om det er verdt det: nei. Jeg må huske å avslutte disse, for jeg sjekker de sjeldent / aldri. Det er egentlig bare en oppsummering av alt de gjør på andre sosiale medier, som du kan se gratis.

🍍 D-play og Netflix bruker jeg for å se på serier. Netflix er favoritten fordi man kan gjøre serier og filmer offline, og det tar veldig kort tid. Anbefales! D-play lastet jeg mest ned for å se 71 grader nord da Henrik Thodesen og Sandra Lyng var med, og nå bruker jeg den aldri (men betaler, herregud). 

🍍 Foursquare er den beste appen når du reiser! Litt som en mer “hip” tripadvisor. Jeg og Joakim brukte denne flittig i Praha, jeg bruker den nå i Paris og skal bruke den igjen på neste ferie. Du får tips om spisesteder, nattklubber, ting å gjøre +++ i området nærme deg. Been er også en reiseapp hvor du skriver inn hver gang du har vært i et land, så regner den ut hvor mange % av verden du har besøkt. Jeg er på 11%.

🍍 Ellers bruker jeg Soundcloud og Spotify til musikk, og podcast-appen benytter jeg meg en del av. Der er mine favoritter Tusvik & Tønne, Pia & Psyken, Psykologen, Hva er greia med, Philosophize this, Filosofiska rummet og Uillustrert vitenskap.


Bilde og video:

🍍 Jeg redigerer alle bildene på instagram med appen VSCO. Den er gratis, og så kan du kjøpe filter underveis – noe jeg har gjort. Favorittfilteret er F2, og så skrur jeg “grain” ganske høyt på bildet. Giphy cam er også gøy for å redigere bilder, da får man en animert look slik som jeg har gjort på blant annet DETTE bildet. 

🍍 iMovie på telefonen er genialt om du vil redigere kjappe snutter til instagram, og rotate & flip er perfekt om du har filmet noe du vil legge ut som havner feil vei (åpenbart). 


Trening og meditasjon

🍍 Relax and sleep well var den første appen jeg begynte å bruke for meditasjon, men egentlig funker den best for soving. Jeg _elsker_ å sovne til denne appen og blir nesten litt trist når men session tar slutt, haha. Headspace er den jeg bruker daglig nå for tiden, og den vil jeg anbefale på det varmeste. I starten gjør du 3 minutter guidet meditasjon per dag, og så bygger det seg videre derfra. Helt perfekt om du vil komme inn i meditasjon!

🍍 Til trening bruker jeg appene Yoga Girl og Seven mest. Sistenevnte er favoritten, og om du har den appen er det aldri en unnskyldning å droppe trening. Øvelsene er varierte, motiverende og det er enkelt å henge med. 

🍍 De øvrige appene bruker jeg ikke så mye, og “olympus share” skal egentlig ikke ligge i denne mappen, den har bare havnet feil. Den skal åpenbart ligge på foto / video, for det er appen jeg bruker som selvutløser til kameraet mitt. Jeg flyttet på den nå! 


Praktisk


 

🍍 Til transport bruker jeg Uber (anbefales som faen), Ruter Billett og Flytoget sin app. Og mer er det vel egentlig ikke å si om saken, haha. Jeg håper ikke Uber blir lagt ned forresten, det hadde vært krise. Det er jo snakk om å gjøre det 100% ulovlig i Norge, og da må man begynne å ta taxi igjen, som suger 🙁 

🍍 Appen til BIK BOK er ganske grei å ha, ettersom man ofte får ganske store avslag på kjøpene man gjør der. Sist gang fikk jeg vel 50% avslag på et helt kjøp, det er jo ikke helt feil. Appen er gratis!

🍍 Rescue Djuice bruker jeg for å finne ut hvor jeg kan bytte inn ladestasjonen til iphonen min, for å få en ny. Dette er gratis! 

🍍 Kolonial er en online matbutikk slik at du slipper å gå på butikken selv men får varene levert rett på døren. Jeg handler derfra kanskje en gang i måneden om jeg skal ha skikkelig storhandel. 

🍍 Pollenvarsel bruker jeg for å sjekke når det er mest pollen i området jeg befinner meg i (jeg er allergisk), Brun og Blid er åpenbart for solarium (selv om jeg ikke har tatt det på en god stund), og Tromsø Parkering er for å betale parkering i Tromsø, haha.. Men jeg er jo ofte der, så greit å ha liksom. 
 


Sånn! Thats it, kom gjerne med flere ønskeinnlegg 🙂 

Her er sannheten

Her om dagen fikk jeg en kommentar som provoserte meg. Kommentaren var som følger. “Du burde være mer åpen om drama som skjer i livet mitt på bloggen, for det er noe man må gjøre om man er toppblogger”. Vel, jeg beklager at blogglesere har fått et så forvridd syn på hva blogging handler om, men jeg forstår det jo også. Det fungerer dessverre slik at jo verre drama man klarer å lage rundt seg selv som person, jo flere klikk får man, og jo mer penger tjener man – i det korte løp. Det virker som om mange ikke helt har forstått at man en dag skal bli 30 år gammel, 40 år gammel, osv osv. Og hva skal man finne på da? 

Det skjer så klart mye spennende i mitt liv også som ikke handler om jobb. Jeg som alle andre har problemer med folk i omgivelsene mine, og jeg kunne ha skrevet masse overskrifter og laget drama rundt meg selv for å få klikk på bloggen. Men hvorfor gjør jeg det ikke? Fordi jeg er 22 år gammel, jeg er VOKSEN. Jeg, og de fleste andre bloggere i Norge er voksne mennesker som har et visst ansvar ovenfor både oss selv, men også eventuelle fremtidige barn, øvrig familie, venner etc. Jeg setter en veldig tydelig strek når det kommer til å dra andre inn i det jeg har skapt her.

Om jeg har et problem med noen, så tar jeg det opp med dem og prøver å finne en løsning. Jeg skriver ikke et blogginnlegg for å provosere eller skape oppmerksomhet – for HVA vil man med det? Om jeg er forelsket i noen eller har en greie med dem, så holder jeg det også mellom oss helt til man er sikker på situasjonen – for det tross alt finnes et annet menneske i det regnestykket, noen som kanskje ikke har et ønske om å være offentlig, og da respekterer jeg det. Jeg vil forøvrig ikke ha en kjæreste som ønsker å være på bloggen, det har jeg hatt før, og vi så jo alle hvordan det gikk. Det er poenget: ALLE SÅ HVORDAN DET GIKK. “Alle” ble dratt inn i mitt private, sårbare kjærlighetsdrama hvor jeg endte opp som en tapende part, fordi 1. jeg var den som ble såret, 2. alle fikk det med seg, 3. det var noe for folk å snakke om, samtidig som jeg satt hjemme alene og var lei meg. Ja, det var klikk på bloggen og drama rundt meg som person, men var det verdt noe i lengden? Absolutt ikke. Da exen min havnet i fengsel for å ha slått bestevenninna mi for eksempel, så nevnte jeg det aldri på bloggen selv om det sto skrevet om i media. Jeg visste at det ville vært en kortsiktig “gullgruve” for meg, hvor hvem vil ikke lese om hvordan det er å være i rettsak mot exen sin? Men det var vel da jeg begynte å ta noen steg tilbake og innse – på ekte – at ting på internett ikke forsvinner, og enkelte ting er bedre å takle på privaten med de man er glad i. 


Random bilde av meg og Dajana. 

Grunnen til at jeg ikke skriver om rumpa mi på bloggen for eksempel, er fordi det er MIN sak. Jeg vet ikke helt hva som er rett å gjøre, men det er uansett noe jeg ønsker å finne ut av på egenhånd. Hvilke komplekser jeg eventuelt har hatt, og hva jeg eventuelt sliter med nå, er min greie. Det er kanskje provoserende for noen, men det er ikke mitt ønske – hadde jeg ville provosere kunne jeg gjort det hundre ganger verre enn det jeg gjør nå. Istedenfor å bry seg om hvor stor rumpa mi er, så kan man vel for faen bry seg om litt viktigere ting – men nei, beklagelig vis, i denne Kardashian og sosiale-medier generasjonen er det viktigere å snakke om rumpa til folk enn å fokusere på seg selv og hvordan man selv kan ha det bra. Og det vet jeg jo, for åpenbart blir jeg påvirket også.  Det er viktigere å peke finger på at jeg – som tross alt er en normal person – også kan føle på presset og bikke under for det. Og så vil man jo gjerne klandre noen for alle sine problemer, og da er det greit å peke finger. Når har det noen sinne hjulpet noen? Om du føler deg dritt med ditt eget utseende og sier “ja, men det er fordi Sophie Elise ser ut på en viss måte”, så ok: hvor fikk det deg å klandre noen andre for at DU føler deg kjip? Hva hjalp det? Man må fokusere på hvordan man skal hjelpe seg selv, og hvordan man skal klare å distansere seg fra det presset sosiale medier, andre personer osv legger på deg. For la oss si at jeg dør i morgen – hvem skal man da klandre? Da finner man noen andre. Og så noen andre igjen. 

Jeg føler det sier mer om andre enn om meg, for uansett hvor mye bra jeg gjør, og uansett hvor mye jeg skaper, ender jeg opp med å måtte snakke om de samme fuckings tingene: utseende. Og hva forteller DET unge jenter? Det forteller at du kan jobbe hardt som faen og stå på, men det har ingenting å si, for det er utseendet ditt som er spennende, tydeligvis. Om du har komplekser og har fikset på det, så er det hva du skal måtte konfronteres med til evig tid. Da jeg skrev bok, som forøvrig solgte 45 000, var på førsteplass i flere uker og fikk gode anmeldelser, hva måtte jeg snakke om i intervjuer? Silikon. Det er ikke silikonet mitt som skrev boka, det er meg. Det er ikke rumpa mi, puppene mine, leppene mine eller hva det nå måtte være som har fått meg dit jeg er nå, selv om det kanskje kan være enkelt for noen å påstå det. Det finnes tusenvis av jenter i Norge som har operert seg og ser ut på en viss måte, om det var oppskriften på suksess hadde vel alle hatt suksess. Sånn er det jo ikke.

Jeg er på et mye bedre sted enn jeg har vært noen sinne og føler absolutt at jeg er på rett vei, men har også mange helt forferdelige dager hvor jeg hater meg selv, og ikke minst utseendet mitt. Som dere alle vet, så har jeg slitt veldig mye med komplekser over eget utseende og enkelte dager og perioder er verre enn andre. Jeg har hatt perioder hvor jeg føler meg helt tipp topp, hvor det føles helt fantastisk å for eksempel ha gått opp i vekt, ikke bry seg så mye om utseendet osv, og så kommer det en knekk hvor jeg føler meg ekkel og jævlig. Slik er det for alle, regner jeg med. Jeg er et menneske i utvikling og takk Gud for det, men  jeg har lært at alle disse problemene mine er mye enklere å løse om jeg dealer med det på privaten, og ikke tar det med hele Norge, kun for å få et par klikk på bloggen i bytte mot å hore ut sjelen sin på internett. 

Ah, dette ble sikkert veldig rotete og teit, og jeg fikk ikke frem noen poenger. Sannheten: jeg blir mye mer lei meg av kritikk og stygge kommentarer nå, enn hva jeg ble før. Egentlig skulle jeg ønske folk aldri tok meg seriøst, da hadde det vært så mye enklere. Da alle andre hadde lave forventinger til meg, så følte jeg at jeg måtte bevise noe. Nå er det mer sånn.. folk vet at jeg er relativt oppegående og det plager meg litt, for da MÅ jeg si de rette tingene hele tiden. Og alt jeg har skrevet her nå er sikkert veldig feil, men det får bare være. 

BYYYYE. 

Dokumentarer du burde se

Jeg er – som dere vet – skikkelig glad i dokumentarer og ser flere i uken. Jeg har derfor samlet meg opp en solid bunke av favoritter som jeg tenkte å tipse dere om, lagt i kategori etter hvor de er å finne. Jeg kjøper også en del dokumentarer på iTunes, så de som står oppført uten kategori er enten å finne der, eller på HBO. 


Netflix:

♥ Minimalism: en fin dokumentar som tar utgangspunkt i to menn og en bok de har skrevet om å leve med færre eiendeler. Man får følge dem på bokturne, men møter også andre mennesker på veien og får høre deres historier og stilt spørsmålstegn ved hva lykke egentlig handler om. 

♥ Blackfish: en forferdelig, men viktig dokumentar om hvaler holdt i fangenskap. Tar utgangspunkt i en hval som drepte treneren sin i seaworld. Det seaworld, og andre lignende parker gjør er så galt, og jeg er takknemlig for at sannheten blir vist på en så filmatisk god måte. 

♥ Chasing Coral: denne dokumentaren ga meg sjokk. Handler om ødeleggelsen av koralrevene i verden, hvor massivt det er, hvor fort alt skjer, og hvor viktig det er at vi handler nå. Om ikke vil det påvirke millioner av mennesker og dyr. 

♥ What the health: dette er en “must see” for absolutt alle. Den handler om hvordan maten vi spiser i dagens samfunn påvirker helsen vår, og hvorfor en plantebasert diett er så mye bedre. Denne er både personlig og politisk. Den er godt laget, og veldig opplysende. 

♥ Betting on zero: en dokumentar om herbal life og hvilken svindel det er. Godt laget, og fikk til og med meg engasjert, som egentlig ikke bryr meg om “sånt”. Endte med at jeg googlet i flere timer og ble interessert i aksjer, haha. 

♥ Cowspiracy: En helt fantastisk dokumentar om kjøtt og meieri industrien. Denne burde vært pensum på alle skoler. Bonus! Den inneholder ingen veldig ubehagelige scener, og er derfor en film du kan se om du ikke tåler å få dyreplageri presset opp i ansiktet. Den er informerende, og jeg lærte masse. 

♥ Cosmos: ikke en film, men en serie. Min favorittserie dessuten! Bryter ned alle essensene av universet og eksistens, på en lett måte. 

♥ Hot girls wanted: denne handler om hvordan unge jenter får sitt innpass i pornoverden, og hvordan det egentlig fungerer. Den handler også om familiene til unge jenter i porno, kjærestene deres, og livet etterpå. Ubehagelig, men bra. 

♥ Happy: en koselig dokumentar som handler om hva det vil si å være lykkelig. Du møter folk fra alle verdensdeler i alle mulige yrkesgrupper. Godt laget, og med masse info jeg har fått bruk for i ettertid. 

♥ I am not your Guru: denne dokumentaren handler om det årlige seminaret til Tony Robbins, som er verdenskjent for sine motiverende taler og bestselgende bøker. En vellaget (og veldig amerikansk) dokumentar med noen gode poenger. 

♥ Chefs Table: noe helt annet enn hva jeg tidligere har anbefalt. En serie som handler om noen av de beste kokkene i verden, enkelt og greit. Veldig grei underholdning, jeg elsker å ha denne serien på i bakgrunnen når jeg er hjemme og ikke gjør så mye. 


NRK:

♥ Before the Flood: En dokumentar med Leonardo Dicaprio som tar for seg klimaendringene, og hva vi som samfunn kan gjøre. Altså, Leonardo er jo god nok grunn i seg selv til å se denne, men den er også veldig informativ og spennende. 

♥ Historien om Jimmy Savile: han var en kjent tv-personlighet i Storbritania, men etter hans død ble han avslørt for en rekke seksuelle overgrep mot barn. Louis Therox (som er en av mine favoritter) møter flere av ofrene, snakker med tidligere kollegaer og gransker historien på en dypere måte. 

♥ O.J SIMPSON – made in America. En av de beste dokumentarseriene jeg har sett i hele mitt liv. Jeg slukte den på en dag! O.J Simpson er en amerikansk sportshelt som endte med å drepe sin fraseparerte kone og hennes venn, uten å bli dømt. Dokumentaren handler om hans liv, rettsaken, tiden etterpå, men ikke minst rasisme i USA. Disse temaene er flettet sammen på en så elegant og uanstrengt måte at man ikke kan gjøre annet enn å ta av seg hatten for et ekstremt godt utført arbeid. Se den! 

♥ Scientologi – troens fengsel. Åtte tidligere scientologer kaster lys over hvordan kirken fremelsker troen hos sine tilhengere. De forteller også om hvordan kirken systematisk utnytter og svikter medlemmene sine. Veldig spennende! 


 

♥ Trumped: Hvordan kunne Trump bli president? Vel, denne dokumentaren setter lys på nettopp det. Et filmteam fikk følge presidentkandidatene daglig fra januar til november i en politisk valgkamp uten sidestykke i moderne amerikansk historie. 

♥ Legens dødelige eksperimenter. Denne har jeg nesten ikke ord for engang. Utrolig ubehagelig dokumentar, hvor egentlig titellen er selvforklarende. Se den! 

♥ Helene sjekker inn. Norsk dokumentarserie om Helene som sjekker inn på gamlehjem, asylmottak, rusbehandling etc. En serie jeg skulle ønske jeg laget selv. 

♥ Live redder verden litt. Søt dokumentarserie som følger norges mest joviale person, Live, i søken på hvordan hun selv kan redde verden – litt. 

♥ Geishaer i miniskjørt: “Unge kvinnelige popgrupper er et kulturelt fenomen i Japan. Møt det håpefulle idolet Rio, hennes godt voksne mannlige superfans og deres besettelse for unge kvinners seksualitet i et hypermoderne samfunn.” Teksten er hentet fra nettsiden til NRK, og forklarer hele konseptet godt. Jeg likte denne. 


ANDRE FAVORITTER: 

 

♥ The Cove. Dokumentaren som endret mitt liv. Jeg sluttes å spise kjøtt etter å ha sett denne, selv om den ikke handler om kjøttindustrien. Denne dokumentaren er så vellaget, og har faktisk funnet oscar. Spennende, trist, lærerrik og vakker om delfiner og hvordan de blir fanget for å leve resten av sitt liv hos Seaworld. 

♥ Bowling for Columbine: den første dokumentaren jeg så, noen sinne. Handler om våpenlloven i USA og tar utgangspunkt i en skoleskyting på Columbine. Favoritten i hele dokumentaren er intervjuet med Marilyn Manson. Shit, for en klok mann!