blogg er faktisk jobb

Hver gang jeg skal skrive ett nytt innlegg har jeg samme problemstillingen – hvordan skal jeg starte? Skal jeg si hei? Hallo? Heisann hoppsann? Tjena? Eller kanskje “for en strålende fredag, superstars. Håper dere har det fint, nydelige sjeler. Grip dagen, ta squats, sug og svelg god helg ♥”?. Hehe, og det med dette kan jeg si HALLO!  

Topp fra nelly HER – jeg har sort topp med åpen rygg under. (reklamelenke)

 

Jeg er en travel frøken når jeg er i oslo, ting hoper seg liksom litt opp etterhvert skjønner dere . . Men det er jo for all del godt å få ting gjort, og føle at man er travel! Jeg liker den følelsen, men det er kanskje fordi jeg som regel kun kjenner på den når jeg er i hovedstaden.  Jeg var våken allerede klokken 08, og startet dagen med en etterlengtet dusj her på hotell oslo city centre. Haha, etter å ha vært uten i en uke kunne jeg ha dusjet døgnet rundt!!

Jeg kom meg ut av døren, og har faktisk vært på hele 3 møter idag! Det ene var for VGTV, jeg møtte Frederik fra swimwear.no en kjapp tur, og jeg dro til goxplore for å snakke om hvilke muligheter jeg har for å dra å jobbe frivillig rundt i verden. Vi skal holde kontakten, så det kan bli spennende. Jeg har jo virkelig blitt bitt av basillen, og ønsker å reise rundt og jobbe overalt. Det hadde vært en sann drøm :-).

Etter dette dro jeg til TV2 for å ha livechat med dere lesere og øvrige seere av programmet. Det var veldig gøy, elsker når jeg får snakket direkte med dere! Det var masse spørsmål som kom inn, og jeg svarte på så mange jeg hadde kapasitet til. Det var også hyggelig å møte de andre jentene! Emilie (voe) var desverre syk og hjemme, men jeg satser på at jeg får tatt det igjen og sett henne snart. 

Fineste Marna! 

Meg og Suzanne, hun er forresten utrolig lik meg – tro det eller ei. 

Den aller siste episoden av bloggerne sendes på søndag, og den varer i en hel time. Det føles rart, jeg har jo nå hatt noe å gru-glede meg til hver eneste uke! Det har vært en spennende periode for meg, og jeg setter såklart enormt stor pris på muligheten jeg har fått – og ikke minst at dere har likt det så godt!  Søndagens episode ble jo filmet veldig nylig, så der får dere muligens svar på en del ting dere har lurt på. Klokken 20:00 på tv2 bliss på søndag, husk det! 

Jeg var heller ikke ferdig med jobb etter dette – hvem sier blogg ikke er jobb!? Jeg dro på en middag med noen norske og svenske bloggere for å høre mer om alo vera drikken som er populær i sverige, og snart skal satse stort i norge. Dette er også første gang jeg fikk møte VIktor Frisk, en svensk blogger som jeg har hatt kontakt med over internett i 4 år. Veldig koselig! 

Blandt annet var Benny og Andrea Badendyck også på middagen, som alltid koselig å se dem igjen 🙂 

Meg og Glenn Henriksen, som jeg hadde mega-crush på da jeg var 14, hehe. 

Nå, dette har vært en travel dag som dere sikkert skjønner! Eer stuptrøtte akkurat nå, og skal vel straks legge meg faktisk (Mathias dro hjem til harstad idag).. Døgnrytmen min kan jeg ikke klage på for tiden! Jeg tenkte å avslutte med å informere dere om et tilbud ut dagen, luxushair har 30% på absolutt alt! Om dere lurer på noe angående luxushair, kan dere sjekke kategorien min “extensions”. Løp og kjøp, så snakkes vi imorgen!

Trykk på bildet for å komme til nettisden, og benytt koden “frkyfriday” ved utsjekk for å motta din rabatt 🙂 

Så, kanskje noen har hatt en like travel dag som meg og skal nyte helgen idag? Og skal DU se den siste episoden av bloggerne? Håper flere enn meg krysser fingre og tær for sesong 2! 

home, bittersweet home

Vel, nå var jeg hjemme i lille norge igjen . . Og jeg skal innrømme at det er ganske så tungt og trist. De fineste menneskene jeg har møtt i hele mitt liv sitter akkurat nå i afrika, med støre drømmer om norge, gjennomgode personligheter og ikke en eneste vond tanke. Men de sitter fast. De har ikke mulighet nå, og kommer mest sansynlig ikke til å ha muligheten noen sinne. De lever for 1000 kr i måneden på en hel familie. .

 

Jeg har vokst så utrolig mye på denne reisen, og tanken på at jeg faktisk har vært en person før dette er vanskelig å innse. Jeg har nå en lett følelse i kroppen fordi jeg har fått reflektert så mye over hvem jeg er og mine egne mål og drømmer, men jeg føler meg også tung, fordi jeg er så liten i det store bildet og ikke kan gjøre så alt for mye.

Bikini fra wonderland hos nelly HER (reklamelenke)

Men, der er jeg heldig som har bloggen! Om dere skulle ha noen spørsmål kan dere sjekke ut nettsiden til campen jeg bodde på HER, der står det masse info om både reise til senegal, visum og annen hjelp. Han som eier dette snakker norsk og er en fantastisk mann, som dere kan kontakte på innboks på facebook HER. Han hjelper med alt – nettsiden er nemlig ikke helt fedig enda! Og ja, nå har de ordnet internett der også, så slipper dere det “stresset” jeg hadde 🙂

Vel vel. . Jeg og Mathias kom for litt siden til hotellet “vårt”, nemlig Oslo City Centre. Jeg elsker det her, men skulle nok byttet det bort mot Afrika akkurat nå, haha. . Nå skal jeg slutte å syte over det! Det var jo tross alt ganske herlig å kaste seg ned i en stor hotellseng.

Som dere ser har vi allerede kommet godt på plass her, haha. 

Svaret er JA -. det var fantastisk å ta seg en dusj . . 

Mine små innkjøp fra taxfreen! 

Igjen, tusen millioner takk for alle komplimenter på smilet mitt! Da smiler jeg enda mer. Fantastiske, er dere! 

 

 

dag 8 i senegal

Hei! Nå sitter hele gjengen på en cafe i Gambia, snart går reisen videre til først Frankfurt i Tyskland, og så til oslo hvor jeg skal være i underkant av en uke. Jeg er den type person som alltid har syntes det er så rart når folk blir lei seg for å si hadet, og jeg blir utilpass og klein når det blir mye grining rundt meg. For eksempel om noen går ut fra Paradise hotell, jeg har aldri vært i nærheten av å skjønne at de andre deltagerne feller en tåre. Men idag var jeg faktisk ganske så nært å felle ett par tårer selv, når vi måtte si hadet til alle de fantastiske vi har møtt her. . Men, det er jo ingen grunn til å bli lei seg! Man kan jo bare komme tilbake 🙂

Veldig glad jente, som har hatt den beste uken i mitt liv. Så utrolig mye kjærlighet i den lille kroppen min nå at jeg sikkert sprekker snart!! Jeg er så takknemlig, og i fare for å høre litt “disney-barnestjerne”ut må jeg bare si det : i’m blessed! 

Fotograf : Rolf-Ørjan Høgseth. Bikini fra swimwear.no HER 

Badedrakt swimwear HER 

 

Jeg ga forresten bort malariamedisinen jeg hadde med meg, tenkte de lokale her har mer bruk for den enn meg. Selv om jeg igår fikk ett stikk på rumpa som gjorde så vondt at jeg fikk litt krampe, haha. Men det overlever jeg!

 

 

En ting er sikkert, det har vært en fantastisk reise som jeg kommer til å savne mye. Vi snakkes i norge! 

dag 7 i senegal

Hei! Haha, jeg må bare svare å en kommentar her nå først. Nei, jeg hadde ikke på meg falske vipper når jeg lå på operasjonsbordet for neseoperasjonen. . Det er vippeextensions, som jeg har på meg konstant. Jeg kan innrømme at jeg er over gjennomsnittet jålete, men en plass går grensen. Eller, for å være ærlig, jeg skulle gjerne ha hatt på meg vipper hele tiden, men jeg måtte fjerne all makeup før narkosen uansett. . Hehe.

Ellers, så koser vi oss masse her i Senegal! Jeg er ferdig med all jobben jeg skal gjøre, jeg har hatt 3 photoshoots, intervjuer, en del filming og ellers omvisning. Så nå er det avslapping den siste tiden! Hva passer vel bedre enn en liten bildebombe?

Solings i hagen. Føler meg som en havfrue med det blå håret, haha! 

Bikini fra nelly HER 

VANN! Det er 32 grader her idag, uten vind. Jeg har holdt på å koke over, dere vet når det er slik at hver gang man reiser seg prikker det forrann øynene og man må holde seg fast? Slik er det konstant! Men det er herlig likevel, jeg ville tatt dette over snø når som helst. 

Vi tar oss med jevne mellomrom turer inn til “byen”, en av mennene som jobber her kjører oss. Dette er da altså ett supermarked, haha. Jeg går hele tiden og ser meg over skuldren mens jeg er der, om det henger en ederkopp fra taket eller hva som helst. Kjøpte forresten cola zero som gikk ut på dato i desember. 

Valuttaean her er så rar, haha. Når jeg spurte sjoføren hva han skulle ha for å kjøre oss 5 km sa han ” 10 000″. Egentlig er jo det under 100 norske kroner! 

Her  bor vi! Camp Diannah Bolong. Den fineste plassen, med de herligste lokale rundt oss. Jeg har det så fantastisk! Takk for masse komplimenter på bilder hvor jeg smiler med tennene, forresten. Det er så godt å lese! 

Meg og norsk/senegalske Moussa som har startet og eier stedet. En god mann som jobber dobbetl i oslo for å få råd til dette, men det har så mye å si for lokalsamfunnet her nede. Det de trenger er jo at folk kommer ned hit og bruker penger, så har de mer å rutte med. Men slike mennesker som Moussa er inspirerende! Det er også godt at han snakker norsk, han hjelper med alt mulig og uten han hadde aldri denne reisen vært mulig. 

Fredrik, som eier swimwear.no! Han bor i huset sammen med meg og Mathias. Også en veldig god mann, som jobber hardt og er flink til hva han driver med. Spent på hva vi kan få til i framtiden! Uten han ville jeg forresten ha vært ett nervevrak her. Da laderen til kameraet mitt takket for seg, hadde fredrik med ett kamera jeg kunne låne. Thank god! Han har også tatt med sjokolade :-))))) 

Vår venn som vi kaller ab-soul. Det er han som bor i hytta nede ved stranden! Han sa til meg igår “its nice to be nice”, og der har dere dagens visdomsord. IT’S NICE TO BE NICE! 

Lunsj! Mye vegetarisk mat her, til stor glede for meg. Dette smakte soyanuggets! Utrolig godt. 

Og hvor lager de maten? Jo, disse to damene lager alt bak huset, ute på tradisjonelt afrikansk vis. Det er veldig spennende å se på, og det er to herlige damer med sterke historier. De er så gode i hjertet, og kaller meg ” miss sophi”. Hun som ser på meg på bildet under, fortalte meg at jeg er så vakker og at jeg er hennes idol. Det er så koselig! Deres største drøm er å få reise rundt i verden, men slik har de jo ikke råd til. . 

Lekker. Slike er det mange av, blandt annet i huset. 

Meg og den søteste lille babyen jeg har vist bilde av tidligere! På bildet er også moren hans, hun som lager mat. Jeg kaller ungen for Chris, fordi han minner meg om Chris Brown? Rart, de ligner jo ikke engang. 

Ellers har det vært masse, masse bading! Og vi har mistet både sko og briller i havet. Eller, haha – Rolf Ørjan mistet sine karakteristiske briller i havet, da var det full leteaksjon to ganger på en dag, før han til slutt ga opp håpet. 

Bikini fra wonderland hos nelly – jeg har large i topp, xs i truse. Jeg så noen reagerer litt på at jeg skriver hvilke størrelser jeg bruker, men det er ene og alene for at det skal bli lettere for dere å velge størrelser – og ikke for å skape noe kroppspress, som enkelte tolket. 

Kjærligheeet ♥ Elsker deg så mye at det gjør vondt. 

Nå er det siste dagen vi har i Senegal, og imorgen starter reise hjem til norge. . Selv om flyet vårt går imorgen er det en såpass lang reise, med en mellomlanding på flere timer i Tyskland, så jeg er ikke i oslo før torsdag. Jeg ser fram til å komme hjem å få dusjet håret, spise godteri (!!!), og få gå ordentlig på do, men sett bort fra det, er det ingen deler av meg som ønsker å dra hjem. Er det virkelig snø i norge? Det føles så fjernt!  


dag 5 & 6 i senegal

Siden sist jeg blogget har jeg rukket å få ett såpass sterkt elektrisk støt at laderen til kameraet mitt ble ødelagt i samme slengen og luktet svidd lenge på, vi har fått en firfisle på rommet og jeg tok på meg en shorts full av maur som beit meg. Herregud det var så ekkelt! Ført stakk det litt, og jeg kunne ikke forstå hvorfor, men så bare så jeg at det rant maur ned på lårene mine. . Da ble det mye roping! Ellers, hvordan var episoden av bloggerne igår? Jeg selv må vente med å se den til jeg er i norge, for dårlig nett her til å bruke sumo. . Men vil gjerne høre fra dere! 🙂 Ellers kan dere jo gjerne se reprisen klokken 21:55 på bliss idag! ♥

I går var første gang jeg kjøpte meg noe her (bortsett fra mat og vann), og det ble denne genseren for ca 30 norske kroner. Faktisk så hadde en gateselger den på seg, så ga vi han litt komplimenter for genseren og da bare vrengte han den av seg og sa vi kunne kjøpe den! Haha, slikt elsker jeg – fint med klær som har litt historie! Og så var den jo veldig kul, da. Må bare vaske den hjemme i norge så er den klar for bruk!

På søndag var første gangen på lenge hvor jeg ikke har hatt noe spesielt å gjøre her nede. Planen var derfor å  leie en firehjuling og kjøre på stranden, men jeg hadde bare euro og den såkalte “bankmannen” var ikke rundt i nærheten så da ble det ikke noe av. Jeg ventet på han hele dagen men da han endelig kom var det for sent. Anyways, jeg har drukket mye brus, denne på bildet under er den beste. Og ser dere hvor brun jeg har blitt eller!?

Jeg har gått til stranden. . Topp fra swimwear.no. Fikk nettopp vite at jeg er som modell på den nettsiden under bikiniguide HER, haha! Så kult! 

Brua vi må gå over lager til og med en ubehagelig knirkelyd når JEG går over, så dere kan tenke dere hvilken skrekk det er når vi går mange samtidig, haha. 

 

Vel framme på stranden gikk vi på beøsk til en av vennene våre her, og han har ett slags fugleskremsel i “hagen” sin, haha. Dette er riktignok for å skremme vekk onde ånder.

 Mathias sin fiiine tskjorte som han fikk hos meg etter USA – love it!  

Her sitter jeg inne i huset til han som bor på stranden, faktisk oppå senga hans. Her bor han året rundt! Det er ganske sykt, men altså hans normale hverdag hvor han ikke kjenner til noe annet. Han bruker dagene sine på å fiske, gå turer på stranden og røyke. . Men det er ekstremt hyggelige folk som er oppriktig gode og ikke bare er snille for å få solgt ditt og datt. De har aldri prøvd å få oss til å betale for noe eller kjøpe noe, og hjelper oss med alt mulig rart. Selv om vi møtte på en litt for ivrig og slitsom selger på vei fra stranden som nærmest tvang på meg ett smykke, men slikt er det veeeldig lite av.

 

Som jeg nevnte har det blitt en del venting på “banken” idag, så vi flyttet oss fra stranden og til hagen utenfor huset og solte oss videre der. Og ja, nå har jeg altså blitt solbrent. . Jeg er alt for opitmistisk når det kommer til hvor godt jeg tåler solen! 

Jeg har også koset masse med den søteste lille gutten her, som jeg har vist dere flere ganger tidligere. Jeg har aldri i mitt liv sett en så nydelig, søt liten baby før! Planen min er jo å adoptere og ikke få egne barn en gang i framtiden, kan ikke si jeg ble mindre motivert til det nå, akkurat! 

Jeg og Mathias får som sagt ikke så veldig mye tid sammen når vi er her, jeg gjør jo min “jobb” og han gjør. . vel, ikke så utrolig mye, haha. Så igår tok vi oss en liten gåtur sammen, vi var begge så utrolig trette og trengte å komme oss litt opp og rundt! Vi gikk rundt, snakket med utrolig mange (som vanlig, alle skal jo hilse) og jeg presterte å sette meg fast i ett gjerde full av piggtråder. Det var veldig morsomt i ETTERTID, men der og da følte jeg meg ikke så veldig høy i hatten. 

Just chillin’ 

Her har dere hva jeg hadde på meg på kvelden igår! Toppen er egentlig en kjole som kommer fra nelly HER, skjørtet er fra madlady.se og skoene er fra choies.com (reklamelenke nelly)

Vi har også lært oss å spille afrikanske trommer, og jeg får, tro det eller ei, veldig mye skryt for rytmen min! 🙂 

Ellers har dere planene for dagen som vist under her, stranden og forhåpentligvis får vi leid en firehjuling. Jeg MÅ bare si det igjen, forresten. Det er så merkelig å se alle de eldre, vestlige kvinnene med de unge afrikanske guttene de har som “kjærester” her nede! Helt sinnsykt! Kjenner jeg noen ganger blir litt flau over å være vestlig når det er på den måten, og det kunne ikke ha falt meg inn å finne på noe slikt. 

Internett har ikke funket på en stund, og jeg skal innrømme at det har vært ett irriterende stressmoment her nede for meg. Men nå har jeg endelig fått oppdatert, selv om mailen enda står ulest fra alle dagene jeg har vært her og jeg kan ikke akkurat si at jeg ser så fryktelig mye fram til å sette igang med det når jeg er hjemme, haha. Ellers var det utrolig hyggelig å lese de tilbakemeldingene jeg har fått på gårdagens episode av bloggerne så langt, jeg gleder meg til å se det selv! Tenk at neste uke er det over? Da er det aller siste episode, som varer i en hel time! Håper jo noen av dere blir å savne serien liiiitt, og føler dere har fått noe ut av å se på såkalt “hjernedød undernholdning” en gang i uken! 🙂

Haha, peeena! Fra gårdagens episode. Husk reprisen klokken 21:55 om dere ikke fikk sett igår! 

 

dag 4 i senegal

Jeg hadde ikke forventet at jeg skulle åpne pcen og lese ett helt kommentarfelt angående abort og vg og det hele. . Det står i vg at jeg tok abort da jeg var 15 år fordi dette er noe jeg for flere år siden skrev om på bloggen da jeg ikke tenkte meg helt om. Og om dere i det hele tatt leste artikkelen, så ville dere ha sett at jeg skrev at jeg ville ha valgt annerledes nå, på alle måter, og det hele var ment som en advarsel etter min uheldige opplevelse. Det er kjipt å blogge om det nå, og angrer på at jeg noen gang skrev det på bloggen for flere år siden. Så da vet dere det. Man trenger ikke å være enige i alle valgene andre tar, men man trenger ikke angripe hverandre.

Fra det ene til det andre, tror ikke jeg rekker å blogge før bloggerne imorgen (20:00 på tv2bliss) så dere må skrive til meg her hvordan episoden var!! Jeg får ikke sett før jeg er hjemme, og gleder meg til å høre om neseoperasjonen og deres inntrykk. 

Uansett, da. Håper jeg kan droppe å få høre om noe som skjedde for 4 + år siden. Sitter som vanlig på en internettcafe i Senegal for å få blogget, føler meg helt ærlig litt som en byrde når andre må tilpasse seg sånn etter at jeg på død og liv skal få oppdatert, haha. Vi skal snart på ett stort karneval som er rett borti her! 

Vil dere forresten se hva vi kom hjem til igår? Jo, denne lekre saken her. Fikk den heldigvis ut av rommet etter en stund. 

Jeg sov uansett godt inatt og kom meg opp ganske tidlig for å dra ned til stranden å ta bilder! Og jeg lover dere, hver eneste spasertur på stranden er ett lite eventyr. . . 

Folk bor altså på stranden i slike hytter som dette. Det er ganske sprøtt! Hver gang vi går forbi prøver dra å dra oss inn i hyttene, enten for at vi skal kjøpe noe eller rett og slett bare for å være hyggelige. Som jeg har nevnt flere ganger tidligere, afrikanere er fryktelig sosiale! 

Etterhvert kom vi til en hel ku-flokk på stranden! Noe slikt har jeg ikke sett før, og om jeg skal være helt ærlig var det liiitt skummelt. Dette nevnte jeg også for Rolf Ørjan. . 

. . Og da svarte han med å be meg løpe bort tid så han kunne ta litt bilder. Jeg gjorde som jeg fikk beskjed om, og kuene var mer redd meg enn jeg var for dem. 

Bikini fra swimwear.no – I love! 

Elsker håret mitt, selv om jeg føler meg litt “rar”, haha. Det tar tid å bli vandt til kan man trygt si. . Vet ikke om det er helt meg, men det er gøy å ha prøvd det en periode! Og det funker jo greit på bilder! 🙂 

Nok en lite kamerat vi fant på stranden. Stakkars liten hadde nok blitt skyld’ på land, og dødd der. 

Så var det tilbake til huset og få mat. Her har dere enda en av ungene til de som lager mat for oss, også denne like søt og “chill”. 

Så var det ut på litt mer jobb, nå for å finne mer ut av prosjektet og hva det faktisk er swimwear skal støtte det neste året (10 kr av hver solgte bikini går til dette formålet).. Her sitter jeg og sjefen fra simwear og snakker med sjefen for hele prosjektet, som skulle ta oss rundt for å vise oss planene sine. Jeg forteller meg når jeg er hjemme, men kort sagt er det for å bekjempe malaria og samtidig gjøre mye for lokalsamfunnet. Det var altså dette lokalsamfunnet jeg nå skulle få se. . 

Og det må ha vært noe av det fineste, men også verste jeg har vært med på, på samme tid. Så mye glede, kjærlighet men også sikkert fortvilelse rundt meg. De aller fleste fedre og mødre i hele verden vil det beste for barna sine, og det må være veldig slitsomt å ikke kunne gi barna sine det man kan trenge av eventuelle medisiner, og omså skolegang og mat. 

Sååå morsomt var det å se seg selv på kamera! 

Jeg hadde ikke med meg noe å gi til barna, så jeg fikk utrolig dårlig samvittighet, men denne søte jenta fikk armbåndet mitt! Jeg har lovet å komme tilbake med leker og godteri (som de ville ha), og det skal jeg absolutt ta å gjøre. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Vel “hjemme” har vi bare slappet av og spist alt for mye middag (ENDELIG PASTA!!!!) og nå skal vi på karneval 🙂 Blogges mer imorgen! Vi reiser forresten hjem på onsdag om dere skulle lure:-) 

 

dag 3 i senegal

Jeg tenkte å starte dette innlegget med å svare på ett par spørsmål jeg har sett dere har kommet med i kommentarfeltet her 🙂 Er det “farlig” å gå med lite klær i senegal om man er jente? Her kan jeg svare både ja og nei. Det spørs helt hvor man er og hvem man hilser på, man tilpasser seg etter situasjoner. De er i hovedsak muslimske her, og man forholder seg etter dette, men på stranden og rundt huset kler jeg meg slik som jeg ville ha gjort ellers. Om jeg og Mathias er kjærester? Hehe, vi er faktisk ikke kjærester etter min definisjon. . Men getting there, tror jeg. Det er uansett godt å ha han her! Og så er det jo ett par som påpeker at jeg har silikon og operert nesa osv, og at jeg derfor er en egoistisk dritt som ikke kan late som om jeg bryr meg om forholdene her nede. . Enkelte har, tro det eller ei, økonomi både til å hjelpe andre og til å dyrke sine egne “interesser”. Jeg angrer ikke på at jeg tok silikon etter å ha sett forholdene her, det er to ting helt ute av sammenheng og det håper jeg dere også forstår.

 

Vel, nok om det! Vi startet dagen akkurat litt etter vi burde ha gjort (med andre ord, rakk ikke frokosten) men likevel har vi fått gjort mye! Her får dere ett bilde av sengen til meg og Mathias, vi har litt av en luksus sammenlignet med resten av gjengen. Myggnettingen rundt som dere ser er viktig, men ganske ubrukelig. Vi har funnet litt av hvert når det kommer til innsekter. . Senest idag så jeg en skorpion!

Her har dere terassen vår, hvor jeg og Mathias har spist noen ganger. Godt å slappe av her om kveldene! 

Pengene og valuttaen her er gansker rare, tenk dere om vi skulle ha regnet i øre istedenfor kroner, altså å si 100 øre istedenfor 1 kr. Slik fungerer det altså her! Dette er da en 5000-lapp, og er noe av det laveste man får tak i når det kommer til lapper. Ellers har jeg en 1000 kroning blandt annet, haha.

Brua bak huset, på vei ned mot stranden. Her så jeg en krokodille idag!

Da vi kom til stranden idag ble vi overassket av våre venner i “stråhuset” – de hadde nemlig fanget en liten skillpadde som de skulle flytte fra elven til havet, så det var altså for å være snill. De gjør aldri noe med dyr her for å være bevisst slemme, får jeg inntrykk av. På bildet under er jeg med “armstrong” som vi har blitt ganske godt kjent med. Han ble så lei seg da vi måtte si hadet idag fordi han drar til Gambia imorgen, og han ga mathias en gave og sa “i’m so happy, man. you are so nice. i’m happy”. Haha, aw. 

 

Det herlige, langgrunnet havet med de store bølgene. I dag var faktisk vannet varmt og det ble endel bading, iallfall på Mathias!

Meg og en tilfeldig forbipasserende på stranden idag. VI møttes i nøyaktig 1 minutt og da var det såklart tid for selfie!

Den lille flekken der ute er mathias, haha.

Tid for lunsj! Her sitter vi altså og spiser. 

Lille, søteste babyen!!!!!! Vil ha med meg hjem til norge.

Nok en selfie. Alle vil ta selfies, hehe

 

Solingstid.

 

Min fine.

 

Her har dere den såkalte “banken”. Altså en mann, som ligner noe drøyt på Magdi i Karpe Diem.

 

Så, på kvelden har vi hatt vår første shoot! Jeg tok noen bilder sammen med ungdomsgruppen Mama Africa som pengene til innsamlingen skal gå til , men som sagt skal jeg fortelle mer om dette hjemme i norge. Det er en fantastisk sak som jeg er stolt over å få være med på, og jeg har lenge lett etter noe jeg kan delta på hvor det ikke er noe “mellomledd”, og jeg kan med egne øyne se hvor pengene går, hvem og hva det går til. Det er fint, og jeg er veldig stolt! Bildene får dere også se hjemme i norge. .

Litt shoot for swimwear.no – dette er den andre shooten jeg har for dem, og de har utrolig fint badetøy der + at 10 kr av hver solgte bikini i hele 2014 vil gå til denne sangen. De skal starte egen innsamling med det, og det er ett fantastisk tilltak. 

Bildene ble forøvrig veldig gode, men Rolf Ørjan var ikke superhappy over at jeg har farget håret blått. Det er jo ikke så “babe” og jeg fikk streng beskjed om å skjule det på bilder. Det er jo ikke like lett akkurat. . Så desverre kan jeg nok ikke ha denne hårfargen lenge, og det var mest bare for å prøve og for å si at jeg har prøvd. Når jeg er hjemme blir det nok en annen farge, selv om jeg synes det er teit at hår skal ha noe å si på om jeg får ta bilder eller ikke. . Men samtidig forstår jeg at det er slik bransjen er, desverre..

 

Nå må vi komme oss hjem igjen! Mørkt og farlig. Ista kom det en mann inn her med lekepistol og jeg trodde jeg skulle dø og var på vei under bordet. Paranoid much? Haha. Forresten så ser jeg utrolig mye av eldre, skandinaviske damer her som får seg unge afrikanske “kjærester” her nede! Ett omvendt thailand, om jeg får si det sånn. Merkelig! 

Husk forresten bloggerne på tv2 bliss på søndag, klokken 20:00! Da får dere se neseoperasjonen min, au au. 

 

dag 2 i senegal

Nå har vi vært her i Senegal en stund, og jeg kan komme med litt kjappe fakta. Alle her er veldig hyggelige, nesten litt for hyggelig fordi man blir stående i en evighet med småpraten, haha. Det er flere her som ikke vet sin egen alder og ikke har råd til å gå på skole. Flere tror jeg også ser på norge som et slags “fantasiland” som man kan dra til for å tjene penger, og så komme hjem og hjelpe familien. . Mobilen min koster f.eks mer enn huset til han ene jeg møtte. Det er sykt! 

Jeg skjønner det kan være komplisert for dere å forstå hvem jeg er her med og nøyaktig hva jeg gjør, men kort fortalt skal jeg ha en shoot for en god sak i tillegg til at det er filming rundt det så derfor er det så mange her. Det er på en måte et “hotell” her som tilbyr en økologisk ferie, så de lokale jobber rundt oss hele tiden med å lage mat, rydde, vanne blomster, kjøre oss til byen, passe på oss, kjøre oss, følge oss ned til stranden og det hele. Det er både barn og unge her, så vi blir kjent med mange.

I går kveld ble vi altså laget middag til, og så hadde vi en slags “bålfest” for vi alle satt i en ring, spilte trommer og sang, så var det hver vår tur til å løpe inn i ringen. Helt sinnsyk rytme på de folkene her, forresten!

To av damene som jobber rundt oss. Se på babyen da! Så sinnsykt avslappet. 

I morges dro jeg inn til “byen” sammen med noen av de andre, for å se dansegruppen Mama africa danse på en skole. Det er virkelig helt sinnsykt å gå rundt omkring! Store kontraster fra å gå på Karl Johan hjemme i norge. . Dette er noe dere alle bør oppleve, fordi det endrer deg virkelig som person. Den generelle tankegangen min er helt annerledes nå enn tidligere.

Barna her er veldig interesserte i kameraer, og poserer som om de aldri har gjort annet! Når de får se bildene blir de helt fra seg av glede også, og hyler og skriker, haha. De er så søte og glade i livet! Disse to på bildet under satt i veikanten og plukket søppel, samtidig som de var i godt humør og tullet med hverandre. Og hjemme i norge griner barna om de ikke får laste ned en app. .

 

Danserne i Mama Africa er virkelig helt sinnsykt talentfulle, men det er felles for de fleste afrikanere. De føler rytmen! De lever seg sånn inn, og når vi var på skolen reiste elevene seg opp og danset med. De er ikke opptatte av fasade her og tenker ikke på hvem de eventuelt trenger å “passe seg for” eller imponere. Det er virkelig noe vi i norge trenger å lære masse av, heie hverandre oppover. De sier også nøyaktig hva de mener her! Jeg har fått høre mye fint om utseendet og personligheten min, men jeg har også fått høre at jeg ser rar ut, ser ut som om jeg er 15 år og at stemmen min er irriterende. Så ja, disse tingene sier de forresten mens de ler og tar deg i hånda. Skjult bitching? Haha, neida. Jeg tror bare ikke de tenker over det på den måten som vi gjør. 

Så kom vi oss tilbake til bostedet og ventet på lunsj. En av damene som lager mat til oss har verdens søteste lille sønn som jeg vil ta med meg hjem til norge, har dere sett noe så nusselig? Han har en pitteliten afro også, haha! Og han er helt stille hele tiden, aldri noe skrik og mas. Det er en annen norsk unge her som griner hele tiden, så da får man virkelig sett kontraster. 

Rett bak huset, alligatorelva. 

Mathias er ikke her for jobb slik som jeg er, men mer som en liten støttebrikke for meg her nede, så han er ikke med når vi drar på skolene osv. Men, når jeg kom hjem og hadde spist koste vi oss i hengekøya og gikk på stranden med Mathias sine nye bestisster. Koselig!

Nå skal jeg gjøre meg ferdig her, har 3 stk bak meg som står og venter på at jeg skal bli ferdig slik at vi kan kjøre “hjem” igjen. Vi kan ikke kjøre når det er mørkt fordi det kan være farlig, det har vært en del uroheter her i området for en stund siden så. . Mathias liker forresten sine nye afrikavenner så godt at han ikke ville være med meg inn til byen nå, han er heller og spiller trommer på stranda, haha. Som han sa “jeg tror helt seriøst jeg er en afrikaner på innsiden”. Well – er alt bra i norge? Varmt, eller? Hehe <3 

 

dag 1 i senegal

Hei dere! Nå oppdaterer jeg fra en liten internettcafe her i Senegal. Eller, internettcafe og internettcafe.. Alt er jo veldig halvveis her, haha. Jeg sitter med så utrolig mange inntrykk etter bare en dag her, og det er veldig vanskelig for meg å formulere tilbake til dere i norge. Alt her må bare oppleves, det er så totalt motsatt fra hvordan vi har det i nord!

 

Vi landet klokken 03:20 lokal tid (vi ligger en time bak dere), og så var det en lang kjøretur som ventet oss til Senegal. Vi stoppet faktisk innom en bar og satt der en liten stund, og bare der opplevde vi utrolig mye merkelig. . Vi måtte også i sikkert 5 forskjellige passkontroller og alt er som sagt veldig halvveis. Politistasjonen var ett lite skur hvor det sto malt “police” på, og flere gikk rundt i vanlige klær med maskingevær.

På grensen mellom Gambia og Senegal.

Jeg har filmet masse med ett go-pro kamera, så det vil dere få se etterhvert!

Men så kom vi oss omsider fram til huset hvor vi skal bo! Det ligger rett ved en elv som har masse krokodiller som sjefer rundt der, i tillegg har jeg sett små apekatter rundt i nærområdet. Jeg er her i afrika sammen med Mathias, manageren min Rolf Ørjan og Fredrik fra swimwear.no – i tillegg til mange flere, men det er disse jeg i hovedsak henger rundt. Jeg er her for en dansegruppe som heter mama africa som jobbe med ett prosjekt for å få bygd ett ungdomsshus, jeg skal ha shoot med www.swimwear.no som skal samle inn penger til den kampanjen. . Haha, komplisert – men mer om dette forteller jeg såklart om etterhvert. I dag har det jo ikke vært noe jobb, mest bare avslapping, bli kjent og spise god mat. 

Huset vårt denne uken. Hverken dusj eller toalett fungerer som det skal, og vi har MYE mer luksus enn noen av de andre! Det sier sitt. 

Denne brua og elva er ca 15 meter bak huset, med krokodillene som jeg nevnte litt kort over her. 

Om man fortsetter rundt 100 meter fra brua kommer man til en utrolig fin, kjempelang og hvit strand som jeg og Mathias vandret litt rundt på tidligere idag. Vannet er ganske så kaldt, så noe bading blir det ikke på meg. Temperaturene i lufta her er forresten herlige! Jeg storkoser meg.

Dette er altså strandcampen eller hva man nå skal kalle det, hvor de leier ut solsenger som egentlig bare er pledd. Her fikk vi kommme å spise appelsin og spille litt trommer! Og vli ble invitert på raggaefest senere, hehe. 

Vel, nå må vi nesten komme oss tilbake til huset (som forresten ligger helt øde, ikke en matbutikk eller noe lignende i sikte engang). Banken her er forresten bare en mann som går rundt med penger, haha. Så fancy har vi det altså! Og ja, vi henter vann i en brønn. . Men folkene her er helt fantastiske og imøtekommende, både menn og kvinner! Og de søteste barna jeg har sett noen gang. Tror faktsik Mathias er utenfor internettcafeen nå og gjør seg selv populær blandt småungene, så jeg får kjappe meg litt her og bli med 🙂 Vi blogges imorgen! 

 

 

senegal neste

Hei dere! Nå blir jeg snart hentet av tv2, vi skal kjøre med dem bort til gardemoen idag for ett intervju før jeg reiser til Senegal.Og jada mamma, jeg har tatt malariatabelettene mine. .

I går kom Mathias hit ganske sent, så jeg hentet pizza på vapiano og så var det leggetid rett etter. Det var koselig å få litt selskap, og jeg er veldig glad han blir med til Afrika 🙂 Fint å dele en slik opplevelse med noen man står nært! 

Vel, flyet vårt er ikke framme før klokken 04:00 norsk tid, så da blir det ikke oppdatering før imorgen. Jeg har fått vite at jeg får tilgang på internett via en liten USB-pinne, så vi får se hvor bra det fungerer, haha. Om ikke er det visstnok en internettcafe ikke langt unna, så på en eller annen måte skal jeg nok klare å løse dette. Vi blogges fra AFRIKA, ønsk meg god tur og lykke til! ♥