JEG SÅ EN MANN MED HJERTESTANS

I dag morges var jeg ute for å gjøre noen ærender, og hva bevitner jeg da? Faktisk en mann som hadde kollapset på gata, og det var mest sannsynlig snakk om hjertestans. Jeg tror han hadde puls, ikke vet jeg – for hva skal man egentlig gjøre, annet enn å stå å se på? Jeg mener, jeg som person kan jo ikke gjøre noe så da må man bare vente til ambulansen kommer. Det var jo det alle andre gjorde også, så der lå det altså en mann på fortauet.. Det var rart å være i en slik situasjon, men jeg kunne jo ikke gjort noe annet for å hjelpe uansett. Jeg tror dessuten ikke på at førstehjelp virkelig hjelper noe særlig, og i alle fall ikke om jeg skulle ha gjort det. tror det er en oppskrytt greie, og skjønner ikke hvorfor folk bruker tid på å lære seg det. Det fikk jeg jo føle på kroppen i dag også! 

Jeg håper det gikk bra med han i alle fall, ambulansen kommer jo uansett og DE vet jo hva de skal gjøre. Teit at noen som meg skal komme å eventuelt ødelegge hele greia. Uansett hadde jeg med meg min nye chanel og det hadde vært kjipt om den skulle ha blitt skitten eller kanskje ødelagt om jeg var ufokusert og holdt på med noe annet. Og munn til munn er for meg helt uaktuelt i tilfelle han har en sykdom, tenk om jeg hadde blitt syk? Dessuten har jeg lest at man kan være bevistløs i ca en halvtime uten å bli hjerneskadet, så det gikk nok veldig fint dette.  Men som sagt, folk må da kunne ha bedre tiltro til helsevesenet i Norge. I sånn situasjon tenker jeg at om flere prøver å hjelpe blir det bare verre.  Det er bare noen med utdanning som virkelig kan hjelpe i en slik situasjon. Jeg tror ikke jeg er den eneste som tenker sånn 🙂 

Dersom man ikke vet helt sikkert hva som feiler mannen så kan man risikere å gjøre situasjonen mye verre. Da er det bedre å ikke gjøre noe.

Beklager at jeg ser så trøtt ut på bildet, jeg var jo jævlig trøtt. Her ligger han altså bak meg. 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg