DEL 2 – JEG SÅ EN MANN MED HJERTESTANS

i samarbeid med norsk folkehjelp

Dette innlegget skulle egentlig ikke komme før om noen dager men jeg må bare ta det nå.. Jeg ville la folk fundere litt på hva jeg hadde skrevet først, men det spredte seg så fort, så her kommer del 2. 

Innlegget jeg skrev om førstehjelp var et stunt sammen med norsk folkehjelp for å få opp engasjementet rundt hvor viktig førstehjelp er. Her kan dere se originalen av bildet jeg la ut:

Tada! Ikke så ille likevel, altså. Mannen som ligger på bakken jobber for norsk folkehjelp. Så at folk hadde kommentert et par steder “åh jeg kjenner familien hans, stakkars mann!!! Sophie er grusom!”. Jaja, sånn kan man jo også skrive.. 

Så jeg har absolutt ikke mistet all forstand! Jeg har vært på førstehjelpskurs, og jeg vet hvor viktig det er. Det gjør vondt at så mange skrev at jeg har ødelagt hele mitt rykte når jeg egentlig bare ville godt. Jeg ville bare skape engasjement rundt en sak som ungdom fort kan ha vanskelig for å sette seg inn i, og hvordan gjør man det? Jo, ved å provosere. Ved å få folk til å innse hvor viktig det er! Selv om dette ikke var en ekte situasjon så skjer det veldig ofte at man står og tror man ikke kan hjelpe, at man bare gjør feil, at førstehjelp ikke virkelig fungerer, og så videre..Jeg ikke er kritisk til førstehjelp i det hele tatt. Jeg tror tvert i mot at ikke mange kan dette godt nok. Så da Norsk Folkehjelp tok kontakt om en kampanje som skulle belyse dette temaet, kunne jeg ikke si nei! Og hva er vel bedre enn å utnytte den offentlige rollen mange oppfatter som overfladisk til å se om folk ville reagere? Det er så langt ifra den jeg er, og hva jeg står for. Jeg takker for alle som har kommet med konstruktive tilbakemeldinger, og som har fortalt meg deres historier. Det er mange helt der ute! 

Mange har gitt uttrykk for at de var skuffet, sinte og oppgitte over at jeg tok så lett på førstehjelp. Nå er kanskje tiden inne for at dere går i dere selv og er ærlige; kan dere førstehjelp? Kurset du fikk i førstegangstjenesten, eller på jobb for 10 år siden er ikke godt nok lenger, og mye har skjedd innen førstehjelp de siste årene.

Norsk Folkehjelp er en helnorsk non-profit aktør som utelukkende jobber med humanitære interesser. En del av deres organisasjon jobber hele tiden for å opplyse og lære opp nordmenn i hva som er viktig og ikke minst riktig når det kommer til førstehjelp. Norsk Folkehjelp er en del av Redningstjenesten og har tusenvis av frivillige i lokallag rundt om i landet. De holder kurs, de veileder og gjør alt for at vi andre skal kunne ta bedre vare på hverandre. Det synes jeg er utrolig fint, og verdt å fronte.

 

På førstehjelpskurs. 

 Snakk med kolleger om dette, og mas på sjefen. Mange bedrifter tar ansvar og bestiller førstehjelpskurs til sine ansatte. Det er du og jeg som utgjør forskjellen om noe hender. Derfor er det viktig at du og dine kolleger innehar kunnskap-en og kan være en ressurs for hverandre, familie og for venner. Be om at arbeidsplassen din bestiller kurs fra Norsk Folkehjelp. 

Så står du ikke helt rådløs om noe skulle skje. Og jeg vet helt sikkert at om jeg noen gang befinner meg i en slik situasjon, så vet jeg hva jeg skal gjøre. Det viktigste er å redde liv.  Har du noen gang mottat hjelp? Gå inn på http://takkforhjelpen.no og takk noen som fortjener det! 

Helt til slutt vil jeg bare si tusen takk til  de utrolig flinke folkene hos Norsk Folkehjelp på Ulven som kanskje har gitt meg mitt livs viktigste kurs! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg