drama

Hei igjen. Spennende for meg å lese deres meninger angående Japan-turen min. Det er sant som mange av dere sier, det ligger i hodet! Men dere må også huske på at dette ikke er noen vanlig tur. Jeg kunne lett ha dratt på ferie til Japan, USA, Australia eller hvor det nå måtte være, helt alene. Men dette er ikke noen ferie. Dette er skummelt og farlig. Det er ikke syden eller sverige, det er 9 timers tidsforskjell og 12 timer med fly, i en liten fiskerlandsby hvor ingen snakker engelsk.  At jeg aller helst vil ha med meg pappaen min er hverken teit eller rart, det er ganske forståelsesfult. Det som er greia med meg, er at jeg ikke er en typisk “aktivist” heller, når det kommer til dyrevern. Jeg mener det jeg mener, men samtidig er jeg litt laid-back og åpen for at andre kan mene annet enn meg. Jeg er ikke “hysterisk”. . Jeg kan heller ikke ha med meg mamma fordi hun tør ikke, og Mathias kan heller ikke fordi jeg må dra med noen som har hatt lappen i over fem år, fordi vi er avhengig av å leie bil i Japan. Så sykt komplisert alt det her, som dere sikkert skjønner.

Uansett, nok drama fra min side. Jeg får snakke meg ferdig med pappa om dette, så kommer vi fram til noe og jeg gir dere beskjed :) For å gjøre det litt mer morsomt på bloggen kan dere få se den hyperkleine videoen fra photoshooten her hjemme hos meg. Og ja, det er meningen at det skal være veldig overdrevent og litt “småteit”, det var meningen med hele shooten. Ikke engang jeg tar på meg en playmate-singlett og leker med en hårføner i fult alvor!

 

64 kommentarer
    1. Hvis dette er noe du virkelig står for, slik som du har utrykk for, så burde ikke det at du skal dra alene stoppe deg. Du har allerede bestilt turen og gått ut med at du skal gjennomføre dette, og da vil jeg tro det er en mye bedre følelse å kunne si “jeg gjorde det, jeg turte det” enn å sitte der noen uker etterpå å være taperen som ikke turte. Jeg tror også at siden du allerede har bestilt billettene og skrevet om det på bloggen så er du i bunn og grunn ganske klar over valget ditt, og da er det som du sier, det sitter i hodet. Jeg er helt sikker på at du er sterk nok til dette. Tenk bare om 30 år når du kan fortelle at du gjennomførte dette, det er virkelig noe å ta med seg.
      Og husk: “In the end, we only regret the chances we didn’t take” 🙂

    2. Sånn helt ærlig, du burde dra! Er dette en sjanse du virkelig vil gå glipp av? Det er jo dette du står for, skal en redsel stoppe deg? Du vet aldri om dette er sjanse som kan forandre livet ditt1 Uansett hvor skummelt det kan være å dra alene, så tror jeg du burde!!
      Du er en helt fantastisk person, ikke mange gjør så mye for det de står for enn deg, jeg har trua på deg:) Støtter deg 100% uansett hva valg du tar, men jeg mener du burde dra!

    3. skjønner at du kanskje ikke tørr å dra alene, men håper du ender opp med å gjøre det likevel! du er en stoor inspisarsjon for så mange. tror alle ser på deg som ennå tøffere om du gjør dette 😀

    4. Nå er det noen som tror at å stå for det man tror på betyr at det er ok ¨sette seg i en situasjon man er lite komfortabel med.
      Alle er forskjellig, de av dere som mener hun burde dra kan vel da selv?
      Foreldrene vill nok også helst at hun er trygg. At man er 18 betyr ikkje at man er voksen og ikkje trenger hjelp og støtte. Dere høres jo ut som alle sofafotballspillere som aldri har sparket en ball i sitt liv,men selv vet ALT om hvordan en kamp bær spilles.

    5. Kommer det noen episoder fra babeadventure etterhvert? Ser ut som en kul jenteserie, og føler jeg trenger noe morsomt å følge med på nå i mørketiden? 🙂

    6. Jeg har prøvd opp til 10 ganger og lage meg en bruker på babeadventures nå, både via facebook, betaling via sms OG betaling via paypal! Men det funker aldri? Om jeg prøver med sms eller paypal så blir siden bare helt hvit etter jeg har skrevet inn kontaktinformasjonen min, og om jeg prøver å logge inn via facebook, får jeg bare beskjed om at forespørselen ikke kan behandles… Vet du hva jeg kan gjøre for å klare å lage meg en bruker?

    7. må bare si til deg at det japanske folk er utrolig hjelpsomt, hvis du skulle trenge hjelp til noe. jeg har vært i japan og det er et fantastisk fint land. jeg håper virkelig at du drar, blir spennende å følge med på bloggen din om dette!! 🙂

    8. du er åpen for at andre har en annen meningen enn deg? hva? sist jeg sjekka, kalte du alle som spiser kjøtt mordere som bare vil dyr vondt. Vet du hva ass, du kan være glad i dyr og deres well-being og samtidig spise kjøtt

    9. I japan blir man arrestert om man finner på noe tull. Det er ikke som her hvor alt tolereres i naive Norge. Japanesere er hyggelige når man ikke lager noe bråk men til gjengjeld svært tøffe overfor de som legger seg ut med landets egne lover. Du kan sitte i fengsel i et halvt år om du blir tatt i ulovelig demonstrasjon og det uten dom. Uansett lykke til hva du enn har tenkt å gjøre der.

    10. du er nydelig og jeg har absolutt ingenting imot bildene du har tatt for FHM eller babeadvanture. En ting jeg lurer på er hvordan reagerer foreldrene dine på dette?
      er litt i samme situasjon selv, men vet ikke om jeg tør å fortelle det til dem.

    11. japanske er jo veldig hjelpsomme og det er sikker ikke så mange hvite folk der, du får nok masse hjelp og blir tatt godt imot, garantert noen som kan snakke engelsk xx

    12. sjønner at det virker skummelt ,men skuffende å høre at du er laid back , nå minner meg om de tusner andre bloggere:(

    13. åhh håper virkelig det order seg så du kommer deg til Japan, synes det er helt fantastisk at du virkelig tenker å dra helt til Japan bare for det du står for!

    14. Ååå, jeg håper sånn du får dratt sophie! Det ville blitt en opplevelse for livet og u vil gjør noe som betyr mye ikke bare for deg men for det du står for og de som mener det samme! Når j har muligheten og ressursene håper jeg det vil ordne seg sånn du kan ❤️ Er så gla i deg som person selv om jeg ikke kjenner deg x) og takket være deg var eg en av de som nettopnhar komt hjem etter å h gått i fakkeltog mot pelsindustrien og forteller andre det jeg vet om dyre hjelp og slikt 🙂 og i tillegg er meg selv som den dolla jeg er 🙂 takk for du har lært meg og være meg selv <3 du er best!

    15. Det høres jo utrolig gøy ut a dra til Japan! Men viss jeg skulle dratt til Japan alene på fly i 12 timer hadde jeg nok også gruet meg litt. Men viss du skal dra må du ha en kjempe fin tur!<3 Jeg heier på det du står for. Jeg synes du er en helt fantastisk person!

    16. Har liksom ikke helt fått med meg hva du skal gjøre i japan, kanskje du kunne fortalt litt mer så kunne flere satt seg i din situasjon?:-)

    17. Anonym : den heter we are who we are av Carina Dahl1
      Michelle : jeg skal prøve å få gjort det i ett innlegg i løpet av kort tid:-) Det kommer jo også mye mer omfattende om det når jeg først er der!
      anonym litt over : foreldrene mine er ikke superglade for valgene jeg har tatt, men de støtter meg uansett. Jeg er jo datteren deres, og det er ikke akkurat porno jeg driver med.. så de aksepterer det, heldigvis! Det er bare å være ærlig med dem om hva du vil, og hvorfor.

    18. Har du noen konkrete planer for hva du skal gjøre i fiskelandsbyen? Skal du møte opp med andre? Som andre her har nevnt, så er de fleste japanere hyggelige, høflige og hjelpsomme – selv om de ikke kan engelsk vil de nok være imøtekommende om du gestulerer. Skriv ned noen enkle setninger på japansk du kan ha med deg i tilfelle. Når det gjelder å arbeide for dyrerettigheter i Japan må du huske at de fleste japanere ikke er for dyreplageri (men de har dog et annet forhold til dyr enn oss), og at de som driver med hvalfangst o.l har vokst opp i en kultur som har det som helt normalt å leve av dette. For å unngå meningsløs konflikt anbefaler jeg deg å gjøre research på hvordan man best kan hjelpe (feks. finne rom for kommunikasjon, gå frem via det politiske styret i landet, eller snakke med en japansk dyrevernorganisasjon?). Kanskje denne reisen kun blir for å være en “flue på veggen” slik at du kan føle på urettferdigheten, og få større drivkraft til å drive arbeidet mot hval- og delfinfangst videre? Du skal uansett ikke være redd for å reise til Japan.. utrolig vakkert land, ryddig, lite kriminalitet, fine mennesker, masse å se og gjøre. Lykke til!

    19. Skal du ikke møte andre aktivister der borte? Skjønner godt at du vil ha med pappaen din. Jeg hadde ikke tørt å reise dit alene. Du er modig. Uansett hva du velger så er du et bra forbilde. Ha i fokus alt det positive du får ut av turen og at du reiser for å kjempe for de uten en stemme 🙂 Lykke til.

    20. Hei!
      Du er ei tøff jente sophie! Eg tror du kan klare alt, men skjønner veldig godt om du ikkje vil dra. Det er jo noe du brenner for, men det kan fort bli farlig.. ikkje minst om du er aleine! Uansett så heier eg på deg, og eg syns du er ein sann inspirasjon. Stå på, Sophie. Du er et godt menneske 🙂
      God klem fra vestlandet!

    21. Herregud, æ blir sjokkert over ka folk skriv her. Det virke som om alle trur det er bare å reise. Det er ikke bare bare! Du er tøff selv om du ikke reiser, jeg forstår deg godt om du synes det er skummelt å reise alene! Ei ung jente som deg, til en øy der dem ikke klare å forstå at å drep delfina e galt. Finnes my farlige folk ute der! Du vet aldri. Jeg kommer fra mellom amerika og reiste hjem i februar for å besøke familie men jeg fto med foreldrene mine dit. Jeg ville at kjæresten skulle være med men siden han er høy, hvit blåøyde og rimelig kjekk så fårhan my oppmerksomhet som kan vær livsfarlig. Folk er gale og kan drep fordi de trur du har mye penger. Av sikkerheten hannes da så droppa vi at han ble med! Om du skal dra ta med deg faren din. Det er tryggest. Ikke finn på å dra alene selv om du brenn for det her. Slutt å hør på de andre her som trur at å fær alene til japan er et paradis. Du vey aldri sophie koss menneska det e som bor der! Du kan havne i en vanskelig situasjon. Du vet aldri!!!!!!

    22. hahah fyfaen, ser du egentlig ikke sjøl kor dum du ser ut?… åherregud, ser ut som du laga en pornofilm i senga di.. du drite dej ut!! herregud, der mista du enda en leser…
      du gjør no faen med alt for at guttane skal bli kåt på dej, he ikke du type?

    23. ja,huff,dette så ut som en dårlig pornofilm av ei pur ung jente.hva var det du holdt på med i senga egentlig? syns det bare er trist at du rett og slett spiller mer og mer på porno.

    24. Det må jo ha vært noe seriøst med den shooten hvor du har på deg playboy singlet og poserer med rumpa i været, ettersom du faktisk har brukt bildene på forsiden på bloggen :p

    25. JENTER: HADDE DERE GIDDET Å LETE LITT BARE. GÅ INN PÅ SPOTIFY OG SØK WE ARE WHO WE ARE. ER JO DET DAMA SYNGER I REFRENGET! OG HVA KOMMER OPP? JO SANGEN! MÅTTE BARE LITT EFFORT TIL! HERREGUD FOR ET MAS

    26. Dra uansett. Det verste som kan skje er at du bestemmer deg for å dra hjem igjen, og da er du en erfaring rikere, som du garantert vokser på. Da jeg var seksten år dro jeg helt alene over til USA for å bo i en fremmed familie. De timene på flyplassene, flyene og over alt ellers var veldig nervepirrende. Da jeg kom til New York hadde jeg forsatt to flyturer forran meg, og var et vrak. Etter to mnd i USA og bytting av familie, bestemte jeg meg for å avbryte og dra hjem, rett og slett fordi jeg ble syk av å være der. Da jeg kom frem stemte ingenting. Jeg krever ikke mye, men familien jeg bodde i var ikke som de sa, og de hadde nettopp mistet omsorgen for ett av barna sine. De hadde nesten ikke penger, og var kun fire år eldre enn meg. Alt gikk galt, og jeg ga opp drømmen min ved å dra hjem, men jeg har lært masse. Da jeg var der var det ingen andre enn meg selv som kunne hjelpe meg, og det har gitt meg mye mer selvstendighet. Jeg reiste selvfølgelig gjennom en organisasjon, og de ga meg erstatning etter jeg kom hjem igjen. Jeg var veldig syk, og var faktisk den eneste det året som fikk tilbake studiebelløpet, pluss at jeg fikk velge en språkreise. Derfor dro jeg tilbake til USA for andre gang i år, med nervene på et litt høyere nivå med tanke på hvordan alt gikk sist gang. Denne gangen gikk alt kjempe bra, og jeg bodde i Santa Barbara i CA. Det er den beste turen jeg har hatt i hele mitt liv! Uansett, det jeg vil frem til, ta sjangsen! Du lærer uansett noe av det, og du kommer til å angre dersom du lar sjangsen gå fra deg!

    27. Synes det er så sinnsykt kult at du i det heletatt vurderer å dra til Japan alene. Ja det er kjempeskummelt og kan bli farlig, men tenk hvor godt det vil føles når du kommer hjem og at du faktisk står så sterkt for dine hjertesaker! Tenk om du faktisk får være med på å redde flere delfiner hvor godt det vil føles! Støtter deg 100% uansett hva du velger.
      Kjempefin du er på videoen <3

    28. Med en hjerne, ville du aldri ønske å være så vakker. Jeg lurer på hva som er viktig for deg i livet, med å gjøre det du gjør. Jeg bare lurer.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg