hva ville du gjort?

Idag da jeg sto utenfor leilighetsbygget hvor jeg bor vitnet jeg noe veldig trist, som jeg angrer fælt på at jeg ikke gjorde noe med.. En liten jente på mulig 4-5 år skulle åpne døren for moren sin som kom med barnevogn. Den lille jenta hadde en bunke med russekort i den ene hånda og måtte åpne døren med den andre, en dør som forresten er utrolig tung og har et ødelagt håndtak, absolutt alle sliter med å åpne den. Den lille jenta sier “mamma, jeg får ikke til!” etter å ha prøvd ganske hardt, og mammaen sukker utrolig høyt og roper “hva får du til da? INGENTING! Du er ubrukelig, du”. Jeg ble oppriktig sjokkert og hadde så lyst til å si noe, men samtidig var jeg redd hun skulle ta det utover den lille jenta.. Men, kanskje jeg skal si noe neste gang jeg ser henne? Vi bor jo i samme bygg.. Hva ville dere ha gjort?Jeg synes ikke det er greit!

Uansett, nå er jeg hos tv2 for å delta på talkshowet “det er lov å være blid”, så godt humør har jeg absolutt! Det er en veldig avslappet og koselig stemning i studio idag, og jeg skal bli intervjuet angående en personlighetstest jeg tok med psykolog for litt siden, som definerte hvem jeg er som person. Spennende, og annerledes!

 

Jeg har på meg en snekkerbukse fra sisters point, (annonselenke) og en jeansskorte fra styleconnection.

Vi snakkes senere ikveld ♥

 

155 kommentarer
    1. Sophie!
      Neste gang MÅ du gå bort og spørre moren hva hun egentlig ønsker for sitt barn. Barn kan ikke stå opp for seg selv, og jeg klarer ikke å holde munn når jeg ser at barn blir utsatt for urettferdighet. Stå opp for barna, og gi dem et mål når de selv blir voksne; du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv!

    2. Heisann.
      Houff, så grusomt det du oppleve. Herregud, man blir alltid så paff i slike situasjoner. Man får ikke til å gjøre noe der og da, men tenker etterpå ” hvorfor sa jeg ingenting? “.
      Men du skal ikke ha noe dårlig samvittighet for det iallefall. Tror mange har vært i den situasjonen, det har jeg også. Men selv vil jeg prøve neste gang å si noe. Tror det hadde gjort godt, for sånn sier man ikke til barna sine! UANSETT hvordan dagen måtte være.
      Ha en fin dag søte deg! Fine bilder foresten!

    3. Jeg synes du burde si ifra, omså bare gjøre noe hyggelig for den lille jenta! Slike kommentarer fra foreldre ødelegger så mye for et barn over tid! Jeg snakker av erfaring da min egen mor har trykt meg ned på den måten mesteparten av livet mitt…

    4. Du burde meldt henne til barnevernet. Foreldre som sier slik til ungen sin fortjener ikke ha dem!!! 🙁

    5. Snakk med mor og evt sende bekymringsmelding til barnevernet slik at mor kan få veiledning. Kanskje var dette et engangstilfelle, men sannsynligvis ikke. Jenta kommer til å bli merket for livet hvis det er sånn hun blir behandlet og snakket til…

    6. Jeg hadde garantert snakket til henne. Tenk hvordan hun behandler den lille jenta når de er alene, når hun turte å rope ut noe sånt i all offentlighet. Kjenner jeg får helt vondt inni meg… Vær så snill å si ifra neste gang du ser henne, og i hvert fall dersom det skjer noe lignende igjen!

    7. Hvis man er bekymret for et barn og hvordan han eller hun har det hjemme, har man faktisk plikt til å melde til barnevernet. Du får følge med videre og vurdere å sende en bekymringsmelding

    8. Fy faen.. For en mor. Si ifra til henne, og hold et ekstra øye til hu, om det ikke blir no bedre, så får du nesten melde i fra til barnevern.

    9. Flashback til min egen barndom. Du må absolutt si ifra! Ser noen over her har nevnt bekymringsmelding til barnevernet… Mulig litt drøyt etter å ha vært vitne til kun en slik situasjon, men om du skulle se dette gjenta seg, så er det noe å vurdere. Gudene vet hva som skjer innenfor fire vegger, og jeg skulle ofte ønske at noen hadde sagt ifra på mine vegne, om ikke annet for at moren min kunne få litt søtte og veiledning når det gjaldt barneoppdragelsen.
      Kos deg hos TV2!

    10. Herregud, flott mor……. Jeg tror kanskje jeg hadde turt å si fra, jeg sier vanligvis ikke i fra, men så har jeg heller ikke vært vitne til SÅ drøye kommentarer fra en mor til ei lita datter heller. Håper hun får den kjærligheten hun fortjener, den lille!

    11. Det er veldig lett å si “jeg hadde sagt fra”! Desverre hadde de færreste av oss gjort det. Ikke ha dårlig samvittighet. Det er ikke lett å komme på hva man skal si når det skjer så fort, og man ikke rekker å tenke seg om. Men kanskje du tør neste gang! 🙂

    12. Det er faktisk lov å være blid, Sophie:) Du virker aldri spesielt blid eller glad på bloggerne eller her inne.. Dessverre

    13. Syns du skal ta en telefon til barnevernet. Sånne kommentarer er så skadelige for et lite barn. Stakkars liten!!

    14. ok jeg er helt enig, det er ikke ok å si til ungen sin i det hele tatt, men mora kan gå på medisiner, står nå på en ssri som kan gjøre meg irritabel fra en tid til en annen og ser for meg at det kan være stressende å være småbarnsmor, vær forsiktig.

    15. Du burde virkelig si fra.. Alle er så redde for og si fra og gjøre blande seg borti andre.. Så jo bare det på sjult kamera som gikk på tv, der mammen satt å drakk.. Håper du sier fra.. Virkelig..

    16. Personlig aner jeg ikke hva jeg ville gjort, men kjære vene, la oss ikke overdrive nå. Nei, man har absolutt ingen rett til å snakke til barnet sitt på denne måten, men mødre er også mennesker. Kanskje hun hadde en utrolig dårlig dag, kanskje hun var sint, trist og frustrert – og ALLE sier ting de angrer på når de er sinte, triste eller frustrerte. Jeg forsøker ikke å forsvare henne, men blir litt galt å dømme henne sånn på grunn av en hendelse. Man vet jo aldri hvordan hun egentlig behandler barna sine, men kan jo hende at hun vanligvis er en god mor og angrer veldig på det hun sa idag. Å informere barnevarnet om dette, som enkelte her anbefaler, blir for dumt. Vi er da mennesker alle sammen, og alle mennesker gjør vel feil?

    17. hei sophie! heelt enig med deg at sånne ting blir man dypt sjokkert over, jeg anbefaler deg å holde litt utgikk på dette barnet og moren ( liksom om du titter ut av vinduet se om du ser de, eller når du støter på de på denne måten ) og se om flere situasjoner ut arter seg. Vis du er usikker på hva du skal gjøre dersom du blir oppriktig bekymret, ring barnevernet, ikke for å klage direkte melde mor ( er litt drøyt når du kun vet dette f.eks, men ring å spør hva du skal se etter og hva du skal gjøre, barnevernet er der også for å gi deg veiledning. Så ring om du er usikker og spør!

    18. Jeg kommenterer aldri på blogger, men jeg klarer virkelig ikke å ikke si noe nå. Angående den kommentaren over her. Hvis moren er stressa og går på medisiner, burde det da være en vekker for at hun faktisk ikke egner seg til å ta vare på barn. Det er så absolutt ingen unnskyldning å komme med en slik kommentar verken til et ukjent barn på gata, barnet til søstra di ELLER sitt eget barn. Barnet trenger uendelig med oppmuntring fra foreldre, særlig da i denne alderen der foreldrene er ment for å være de største støttespillerne. Sophie, som flere sier, vær så snill å ta en telefon til barnevernet. Du som melder skal bare informere om hva du har hørt/sett, det er ikke din oppgave å ha noen konkrete forklaringer på hvorfor moren gjør som hun gjør. Dersom du melder ifra til barnevernet, så har du gjort ditt. Videre er det opp til barnevernet hva de velger å gjøre.
      Dersom du ikke vil det, kan du ringe barnehuset i Oslo, der de kan guide deg om du burde melde ifra eller ikke.

    19. Ring til barneverntjenesten i bydelen der du bor og diskuter det med dem! Det bør alle gjøre som er bekymret for barn. Da kan du få råd om du bør melde bekymring el ikke. Det er så utrolig viktig at folk tar kontakt med barneverntjenesten, så kan heller de vurdere alvorlighetsgraden og gi råd om hva man bør gjøre videre. Lykke til!

    20. Forstår du reagert, det ville æ også ha gjort. Men det e ikke vår business, så hadd ikke sagt nå.

    21. Jeg er mor selv til 2 unger på samme alder, så jeg kan forstå frustrasjonen til moren. Det hun sa til datteren kan det ligge mye bak, som stress eller bare super sliten. Jeg må innrømme at enkelte dager som jeg er veldi sliten eller veldig stresset kan det komme noe som ikke bør komme ut av munnen min. Dette er noe en mor eller en far for den saken skyld ikke ska si, men sånn skjer alle. Det er alltid viktig å si unnskyld å forklare seg til ungen etter på, hvorfor du sa det du sa. Å en bør lære seg å bite seg i leppa eller telle til ti før en åpner munnen når en er veldig stresset. Det er lettere sagt enn gjort. Hvis slike ting skjer ofte at moren snakker slik til barne sitt er det ikke bra, men en gang i blant så spriker det for den enkelte. Det kan skje den beste, selv om slike ting aldri skal skje. Hvis du opplever at slike ting skjer igjen bør du kanskje ta det opp med moren, eller det så bedre er å få ungen til å tenke på noe annet. F.eks at du later som om du skal inn eller døren selv om du ikke skal det.

    22. Synes du skal sende en bekymringsmelding til barnevernet. Folk klager over at barnevernet ikke gjør nok, men enkeltmennesker kan faktisk hjelpe til. I Norge er det faktisk ikke lov (sånn seriøst, det står i loven) at det ikke er lov til å mishandle barn verken fysisk eller psykisk. Sånn nedlatende svar til barnet sitt er et prakteksemplar på psykisk mishandling.. Når moren presterer å snakke sånn til barnet sitt, i offentlighet, så kan man bare tenke seg hva hun sier bak lukkede dører.

    23. Altså, jeg kommenterer aldri på blogger, bare titter innom, men klarte ikke og ignorere kommentaren til Oda Emilie, fikk vondt lang inni meg med den kommentaren. Vi voksene som er rundt barn som ikke kan forsvare seg, og ikke har kompetente foreldre til og gjøre jobben sin har en oppgave. Stor oppgave, og jo, er absolutt vår business. Hvem skal stå opp for den jenten hvis alle tenker sånn ? Hvor mange barn hadde ikke lidd igjennom barnemishandling hvis ingen tok telefonen til barnevernet. Vi har ansvar når vi ser slik, for det er mobbing, moren som mobbet sitt eget barn, og vi har alle lært på skole osv, at når vi ser andre blir urettferdig behandlet, så gir vi beskjed. Så du gir beskjed til enten barnevernet eller damen Sophie.

    24. Hei! Du burde melde dette til barnevernet. Som privatperson kan du melde fra helt anonymt og moren vil ikke få vite at det var deg. Barnevernet skal vurdere meldingen i løpet av én uke og tar sannsynligvis kontakt med familien for å undersøke forholdene nærmere. Dersom de mener de må undersøke mer oppretter de en underslkelsessak hvor de snakker med de rundt familien og jenta selv. De aller fleste får hjelp mens de bor hjemme. Det er sjeldent at en slik undersøkelse resulterer i at barnevernet flytter jenta. Hjelpen kan f.eks være råd og hjelp til hvordan de skal snakke sammen, besøkshjem, psykologhjelp.
      Når moren kan si noe sånt foran andre er det noe galt. Det er barnevernets ansvar å undersøke forholdene rundt barna, ikke oss andre. Det er de som har den kompetansen. Det er selvsagt at det ikke vil bety noe hva du sier til moren. Når en mor kan snakke sånn til barnet sitt er det noe galt og slike mønstre kommer man seg ikke ut fra på grunn av én person. Meld fra!

    25. Huff nei sånt er vanskelig :/ Har ikke opplevd akkurat dette selv. Men er vanskelig å reagere når man blir så sjokkert… Netsegang du ser henne er du mer forberedt, for da vet du hvor frekk hun er 🙂
      Sinnsykt kult du skal være med på det programmet! Jeg elsker å se på det 🙂 Synes det er sååå morsomt!

    26. Jeg aner ikke hva jeg ville gjort, er så lett å være etterpåklok i sånne situasjoner. Tror neppe jeg ville ha ringt til barneværnet å meldt bekymring, kjenner mennesker som er gode foreldre, men på feil grunnlag har opplevd at barneværnet desverre har behandlet dem feil 🙁 Så det er ikke alltid barneværnet nødvendigvis er løsningen. Men ser du det skje igjen, så ville jeg ha prøvd å forsvare barnet, som en annen her oppe sa, dette med at døren er faktisk tung og ødelagt. Eller dersom du tørr, si til moren at å snakke sånt til barnet kan være veldig sårende, at hun bør tenke over måten hun prater til barnet sitt på kanskje?
      Blir spennende å se deg på Det er lov å være blid hos Else, når blir den episoden sendt?

    27. Du kan ta en prat med mammaen. Ta henne til sides og spør om alt er bra med henne og tilstandene i hjemmet. Så kan du jo spørre om det du var vitne til her, og om det er noe du kan hjelpe med. huff, får håpe det var et engangstilfelle

    28. Du MÅ nevne det… ta henne på det, hun får seg en lærepenge.. Jeg hadde aldri fått sove igjen hadde ikke jeg sagt ifra.

    29. Som nevnt over ville kan du ved en eventuell senere anledning si at du og synes døra er vanskelig å åpne, eventuelt følge med når de går ut og gå ut selv også. Så kan du slite litt ekstra med å åpne døra og påpeke at den er vanskelig. I tillegg vil jeg anbefale å ta kontakt med mora, og fortell henne hvor viktig det et for barnet å bli anerkjent og akseptert, samt oppmuntret. Om hun blir fortalt at hun ikke er god nok vil dette kunneresultere i følelse av mindreverdighetsfølelse, og hun vil kunne slutte å tørre å prøve. Det vil være vanskelig å si ifra, men du er tøff om du gjør det!

    30. Jeg hadde gått bort til moren, og hjelp hun med å åpne døren. Siden du kun stod å så på, hvorfor ikke hjelpe til? Greit det er ikke fint å skrike til ungen sin sånn, det er det ikke. Men det er heller ikke fint å bare stå å se på at moren sliter, og jenta står der å sliter med å ha opp den tunge jenta. Så neste gang gå bort, hjelp med å åpne døra, og heller spøke litt med det, lat som den døra er veldig tung og at du også sliter med å ta den opp, da vil jentungen ikke føle seg ubrukelig heller.

    31. Barn skal ikke få høre sånt.
      Det kan ødelegge selvtilliten i framtiden.
      Alt som skjer i barndomen tar barn med seg videre i livet.
      Små barn hører på foreldrene sine og det mamma og pappa sier forholder barnet seg til.
      Barn blir lett påvirket. Det er ikke rettferdig for et barn og høre noe sånt.
      Barnevernet syns jeg litt i groveste tilstand ,men kanskje dette er mye verre bak huset’s fire vegger. Hvis moren sa dette offentlig hva sier hun da de er alene?
      Dette er bare min mening.
      Jeg er 13 år og syntes dette var sårende.

    32. Jeg hadde sakt i fra, men nå har jeg vært igjenom trygghetssirkelen ovenfor barn og jeg kunne ikke stått å sett på sånt hadde kanskje ikke sakt så mye til moren men hadde skryti til jenta og sett på moren !!
      Håper hun leser dette å ser selv hvor slemt det er og hva andre mener om hun….

    33. jeg liker å tenke at jeg hadde sagt ifra, men hvem veit, det er jo litt skummelt å kommentere sånt også. man har jo på en måte “ikke noe med hvordan folk oppdrar ungene sine” TIL EN VISS GRAD, men samtidig, om foreldre går over grensen må man jo si ifra. åh, så vanskelig! men uansett hva du bestemmer deg for å gjøre håper jeg at du kan gi den lille jenta et par kompliment fra meg neste gang du ser henne? haha høres kanskje veldig teit ut, men om hun hele tiden får høre hvor ubrukelig og dårlig hun er vil nok et “så fin du var i dag!” eller noe lignende hjelpe mye:-)

    34. Åh wow, så fælt 🙁 jeg hadde virkelig prøvd å sakt noe, vet ikke om jeg hadde turt, men hadde prøvd å bite tenna sammen og gått bort og sakt noe! Uff så fælt:(

    35. Neste gang så må du si i frå, at datteren ikke er ubrukeleg. Hun prøvde no i vert fall, stakkars liten. Det kan jo hende hun blir mishandla hjemme, hvem vet?? Jeg tror at du er modig nok til og si i frå at hun ikkje kan si sann til enn liten jente.😭 #weloveyousophieelise❤️

    36. Åh, så trist… Kan ikke skjønne at noen vil behandle barna sine sånn og få dem til å føle seg så små. Foreldre skal jo være det tryggeste man har, man hører på dem og tror på dem. Helt ærlig, hadde jeg vært deg, så hadde jeg spurt om hun ville bli med og se en koselig barnefilm, kjøpt inn litt godteri og fått henne til å føle seg bra med seg selv. Blitt vennen hennes egentlig, slik at hun vet at om noe vondt skjer hjemme så har hun deg å komme til. Det er kanskje litt vanskelig, men det skader jo ikke å gi det en sjanse. Ville absolutt ikke sagt noe til moren sånn helt uten videre nå, men hvis noe lignende skjer igjen kan du jo forsvare jenta. Stakkars, fikk helt vondt inni meg. Ingen fortjener å høre det og ihvertfall ikke et lite barn. Du er god, Sophie <3

    37. huff får så vondt i mæ 🙁
      bekymmrings melding til barneverne og gjør noe hyggelig før jenta så ho veit att der finnes snille mennesker. ka d gjeld mora så trur æ desverre ikje d e nåkka som går inn i høue på ho vest du sei ifra til ho, bære prøv å prat med jenta vest ho e ute å leka, sei t ho att ho va veldi flink når ho gjor ditt å datt… 🙂

    38. Nei, det der er ikke bra.Den lille jenta skulle ikke fått sånne kommentarer mot seg. Det du kanskje kunne ha gjort oppi den situasjonen, er å sakt i fra til moren. Og spurt om henne hadde likt å fått samme kommentarer mot seg, men jeg skjønner at det er vanskelig. Men når jenta hører noe negativt synes jeg kanskje hvis man ikke vil snakke med moren. Si noe positivt til henne eks. Så fin jakke du har på deg, du har et nydelig hår. Er litt misunnelig. Eller du kan si du er en tøff jente.
      Mvh Hans Viktor Pedersen

    39. Du burde sende et brev til barnevernet. Hvis moren sier slike ting ofte (noe hun mest sannsynlig gjør..) er det å regne som psykologisk omsorgssvikt. Moren trenger kanskje bare noen enkle grep for å få bedre verktøy til å takle barnet sitt. Alle barn blir ikke tatt av barnevernet, de kan være til god hjelp.
      Mvh
      Barnevernsstudent.

    40. Jeg hadde gått bort til moren, og hjelp hun med å åpne døren. Siden du kun stod å så på, hvorfor ikke hjelpe til? Greit det er ikke fint å skrike til ungen sin sånn, det er det ikke. Men det er heller ikke fint å bare stå å se på at moren sliter, og jenta står der å sliter med å ha opp den tunge jenta. Så neste gang gå bort, hjelp med å åpne døra, og heller spøke litt med det, lat som den døra er veldig tung og at du også sliter med å ta den opp, da vil jentungen ikke føle seg ubrukelig heller.
      Helt enig!

    41. Jeg ville gjort det samme som deg 🙂 Spart med å si noe slik du har noe å skrive om på bloggen din. Flott menneske du er!

    42. Jeg hadde ringt barnevernet nå i ettertid, så enkelt er det. Om man kan snakke slik til barnet sitt, og ikke minst OFFENTLIG, hva annet kan man da finne på??? Nei, ring barnevernet, vær så snill. Så får det være opp til dem om de vil gå videre med det etter å ha vurdert situasjonen. Slik skal aldri et barn ha det <3

    43. Hevet over enhver tvil at det var et engangstilfelle, en så nedverdigende og stygg kommentar slenger man ikke ut av seg til NOEN, spesielt ikke ens eget barn! Spiller ingen rolle hvor sliten man er! Tyder på systematisert psykisk misbruk over lang tid.
      Ring til barnevernet.

    44. Jeg ville gått bort til dama og jenta, og hjulpet med døra, si til jenta at den var veldig tung, spørre moren med saklig, vennlig tone hva faen det er hun driver med. Om hun virkelig synes det er greit å snakke til barnet sitt på den måten. Og meld inn bekymringsmelding til barnevernet. IKKE gjør forelderen oppmerksom på ar du har tenkt til å melde inn, det er det verste man kan gjøre.

    45. Jeg hadde gått rett til den moren og sagt “Du kan ikke snakke til barnet ditt sånn!”, eller i hvert fall gjort noe, og ikke bare sett på. Neste gang du ser dem, kanskje du har muligheten til å si i fra?

    46. Kan du ta bilder med en mer normal linse eller lære deg å bruke det objektivet der? Sykt dårlige og uklare bilder, drar liksom bloggen din enda mer ned

    47. Jada å kontakte barnevernet så er snøballen i gang å rulle, og det er ingen vei tilbake. Kanskje moren mister all kontakt med jenta , og jenta havner i ett dårlig fosterhjem med feks alkoholmisbruk og neglisjering. Det VET jeg om noen som det har skjedd med nemlig og de sliter enormt i voksen alder! FORDI fosterforeldrene KUN var interessert i pengene de fikk for å liksom ta vare på jenta. Da er det DU som er årsaken til at jenta har fått det verre enn det hun kanskje i utgangspunktet hadde!

    48. For en ting å si til sin egen datter… er ikke akseptabelt. Jeg hadde blitt satt ut hadde jeg hørt noe slikt. Hadde jeg tenkt raskt nok hadde jeg prøvd å hjelpe henne med å åpne døren. Du er god Sophie, virker som en person med et veldig stort hjerte!

    49. Trafikk prøve
      Hei Sophie!
      Alt av sånne personlighetstester syns jeg er veldig interessant! Har du tatt Myers Briggs testen? Jeg er selv en type INFJ. Man kan også finne ut hvilket element man har slik som vann og i bøkene “His Dark Materials” av Philip Pullman har alle mennesker en daemon. En dameon er en del av sjelen din i form av et dyr som får en fast form nå man blir moden, som representerer din personlighet. Feks en rev eller hare, finnes tester på nettet om dette. Jeg synd dete er super spennende! 😀

    50. Skjønner at du blir usikker for vet heller ikke hva jeg ville gjort. Man vil på en måte si noe men så er man redd for hva følgene kan bli for barnet. Men tilslutt tror jeg at jeg hadde tatt sjansen på det og spurt henne om hva hun faktisk forventer av sin 4 år gamle datter. Hun er et Barn som ser opp til sin mor så det er hennes jobb å være denne rollemodellen. Er iallfall det jeg tror jeg hadde gjort men vet ikke.

    51. Psykisk mishandling som setter svært dype spor i et barnesinn. Antar det faller moren lett siden hun sier det i offentlighet og barnet ikke hadde gjort noe som kunne utløse et sånt hat. Hvis denne mora får forsette sånn så blir denne jenta ødelagt, og det vil merke henne i voksen alder.
      Psykiske mishandling i så tidlig alder påvirker hjernens struktur og jenta kommer feks til ha store problemer med å håndtere stress i.livet sitt. Jeg kommer aldri til å skjønne at noen bagatelliserer dette, prisen som jenta må betale er for stor. Det er ikke lov å ikke reagere på sånt!

    52. jeg hadde bare stått å sett på tenkt hva faen feiler det dama også hadde jeg godt å angra må at jeg ikke sa noe resten av måneden
      ver så snill å gå bort å snakk med moren neste gang du ser henne for hun trenger nokk å høre det!

    53. oi! ser mange her som sier du burde kontakte barneværnet osv,osv. syns folk skal være forsiktige med å skal ha barneværnet så fort inn i saker som man ikke vet noen ting om, det var ikke riktig av moren å snakke slik til ungen sin, men hun er jo bare et menneske hun også, kansje alenemor å sliter med å få alt tli å møtes og hun var kansje sliten etter en lang dag. for alt man vet sa hun unskyld tli jenta når de var kommet inn. Syns man skal være forsiktig med å dømme spesielt mødre med barn, når man ikke har barn selv, sier ikke at du gjorde det men andre i kommentarfelte gjør det. hvis du ser dett flere ganger burde man kansje tenke på å si i fra, men ikke få sjokk om du blir kjeftet huden full av en mamma som blir konfrontert av en ung jente som ikke har barn engang.
      En annen ting jeg vil få med, og en ting kansje du vlile syns er intresangt er nettopp barneværnet. Jeg har selv sett barneværnet gjort gode ting for barn som trengte det, men også forferdelige ting mot barn som ikke er til “barnas beste”. NRK har noen gode dokumentarer om dette og så finner man jo ting på nette også. Er mange som vil ha en gransking av barneværnet for flere og flere ser at de gjør mer vondt en bra. Bare et tips hvis du vil engasere deg i noe nytt;)
      Kjempe bra blogg du har foresten, første ganger jeg har kommentert tror jeg? og vil bare si at det er ikke alltid jeg er eni i alt du skriver men jeg heier på deg uansett! syns du fortjener alt godt så mye drit som du får.
      stå på !<3

    54. den mammaen var sikkert veldig sliten tenke no æ, nei d e ikke greit å si sånt til et barn, men hvem vet ka de har gjennomgått i dag? Synes det blir feil å dømme, ringe barnevern å lage stor oppstandelse for et enkelt utsagn. Det du skulle gjort, var å hjelpe jenta med døra, gi henne en autograf, å smile å være vennlig.

    55. Enig med de som nevner barnevernet. Greit å slippe å deale med situasjonen selv, det tror jeg ikke man kommer noen vei med uansett, dessverre.
      Jeg tenkte jeg skulle utfordre deg på en ting, og be deg svare på et spørsmål hvis du kunne tenke deg å gjøre det. Sikkert sinnsykt vanskelig å svare på egentlig, jeg klarer i alle fall ikke det. Også er det sykt klisje. Men Sophie – hva tenker du er meningen med livet? Hvorfor er vi her? Hva grunnen til at du gjør det du gjør, tar de valgene du tar og lever livet ditt på din måte? Du slår meg som en typisk “tenker”, og regner derfor med at du har grublet en del på dette. Hvis du har noen ideer rundt hva vi egentlig gjør på denne planeten, så hadde det vært veldig interessant og spennende å lese.
      Stå på!!

    56. Hei Sophie, jeg håper du kommer til å lese denne kommentaren. Du er en utrolig samfunnsengasjert person som i tillegg har stor innflytelse! Jeg beundrer måten du bruker din “posisjon” til å informere og til å gjøre en forskjell, og det håper jeg du aldri slutter med. Alle toppbloggere burde gjøre som deg, du er med på å bidra til å gjøre norges befolkning mer samfunnsoppdatert. Du har mange unge menneskers oppmerksomhet, og derfor mener jeg at du er i en unik “posisjon”, som du utnytter utmerket. Jeg tør også å påstå at det er en av mange grunner til at du har blitt en toppblogger. Det jeg lurer på, er om du kan sette søkelyset på kampanjen “Jeg Er Her” til Redd Barna, som handler om seksuelle overgrep mot barn. Det er en så ubeskrivelig viktig sak, og du har en unik mulighet til å informere dette.
      Jeg vil bare nevne at jeg er en privatperson som personlig engasjerer meg for denne kampanjen, og ikke en ansatt eller medlem av Redd Barna. Dette er ingen for for reklame, bare en fast leser av bloggen din som håper du kan like dette innspillet.
      Stå på Sophie, du er så fantastisk rå!

    57. Ja, man burde sikkert sagt noe, men de fleste av oss tenker etterpå. Å melde til barnevernet blir feil på dette grunnlaget. De fleste mødre kan faktisk bli usaklige, ufine og ubetenksomme innimellom, så uten noe mer bør du la dem være i fred. Du er jo ikke akkurat noe eksemplarisk forbilde for noen?

    58. Det er veldig viktig å tenke på hvordan resultatet kan bli for barnet.. hvis man skal si ifra så ville jeg gjort det ved å ta mammaen hennes til side og fortelle ditt synspunkt om episoden 🙂 Det kan bli ukomertabelt for mammaen, og da blir det som regel 100 ganger verre for barnet hvis hun er tilstedet!
      Alle ting tilhører en histore og har sine årsaker..
      men som sagt jeg aner ikke hva man skal gjøre i en sånn situasjon, men jeg har hørt at man skal være forsiktig med å si noe til andre foreldre, og ihvertfall forann barnet!

    59. SI IFRA Å MELD INN BEKYMRINGS MELDING TIL BARNEVERNET!
      Jeg har selv opplevd en slik barndom og jeg kan love med 99%
      Sikkerhet at om ikke den ungen får hjelp til å komme seg bort til tryggere omgivelser, så vil hun slite resten av livet sitt. INGEN barn skal utsettes for sånt. Psykisk vold. Hvem vet hva mer som egentlig skjer hos dem? Det er en skam å lavære og det er bedre å si ifra en gang for mye en for lite. Jeg vet du er godhjerta sophie så værsåsnill å gjør noe!

    60. Huff så utrolig grusomt !! Føler meg selv litt der når jeg vokste opp . Jeg vet ikke om det hadde hjulet å saGT noe men skader ikke å Gjøre det for jenta sin skyld . Moren burde da egentlig bli flau over sin oppførsel. Men en ting er sikkert barnevernet hjelper ikke var selv i barne verne i 15 år værtfall til absolutt ingen nytte gjorde heller ting Værre for min del.

    61. Ikke kom med en kommentar som jenta hører. Ta heller moren til side en dag og prate med henne, fortell hva du synes, ellers kan det ende opp i en diskusjon fremfor jenta, og det er ikke bra. Jeg har selv vokst opp med en sånn mor, og det har ødelagt mye for meg. Kunne ønske noen grep inn for min del!

    62. Melde til barnevernet? barnevernet kobles hvis det er noe alvorlig!! vi kjenner ikke denne familien og kan ikke forhåndsdømme! ikke hyggelig måte moren har oppført seg på. Det eneste jeg kan anbefale er at du snakker med denne dama og forteller hva slikt kan føre til i fremtiden for den lille jenta! Kan jo utvikle til psykiske lidelser i fremtiden.

    63. Jeg vet faktisk ikke hva jeg hadde gjort. Selvfølgelig hadde jeg jo villet si ifra, for det er absolutt ikke greit å snakke slikt til barnet sitt… Ikke under noen omstendigheter! Samtidig – slik som du tenkte – hva om moren tar det utover den lille jenta, enten foran meg eller når jeg er ute av synet? Kanskje du burde gå bort til dem, neste gang du ser dem og si noe som “Hei! Jeg bor også her, og forrige dagen så jeg at stemningen ikke virket så munter. Er det noe jeg kan hjelpe dere med? Det er bare å si ifra!” og avslutte med et smil? Men jeg ander ikke 🙁

    64. Dette er en situasjon hvor det er vanskelig å vite hva man skal gjøre. De fleste sier at “jeg ville ha sagt ifra til henne”, men når alt kommer til alt er det ikke så lett heller, og 98% av de som sier de ville gjort det, hadde aldri gjort det. Jeg anbefaler deg å snakke med henne om du skulle oppleve noe lignende en gang til, uansett hvor vanskelig det er, og også sende en bekymringsmelding til barnevernet (om det skjer flere ganger).

    65. Du henger ut en mor du ikke kjenner på bloggen din. Du kan skape problemer for henne. Virker som du går over lik for lesertallene dine. Blir dette tatt opp i pressen og hun er uskyld dømt av deg og bloggen din kan ting eskalere.

    66. Altså, jeg har vært borti noe lignende selv.
      Å det første jeg kan si er: det er mange som ikke burde hatt barn. Jeg er uenig med personen over her, som ikke tørr å navn gi seg selv. – Det du gjør er ikke å henge ut noen som helst, du får frem i lyset at noen ikke burde sette andre liv til live. Sånn er faktisk verden, vi får ikke gjort så veldig mye med det. Men jeg er faktisk usikker selv på om jeg ville sagt ifra, for det sjeldent deg de tar det utover..
      Ha en fin dag videre <3

    67. Hvis du har sett dette pågå flere ganger, vil jeg at du skal melde til barnevernet. Det er din plikt som borger her i Norge å si ifra 😉

    68. Det er normalt. Ikke bland deg i alt bare fordi ikke alle blir like mye bortskjemt som du ble når du var liten.

    69. Skriv en lapp til moren som du dytter inn under døren hennes (siden du vet hvor hun bor) fortell at du var vitne til hva som skjedde og at du vil holde øye med henne. Å vite at folk har sett deg oppføre deg dårlig,særlig ovenfor et barn vil nok være såpass flaut og ydmykende at hun vil skjerpe seg (men hvem vet hvordan hun snakker til barnet når de er alene?) jaja,det ville jeg gjort! 🙂

    70. Dersom du ikke vil si noe, kan du vise hva du mener med handling. Hjelp henne å åpne døren og si at huff, det var en tung dør eller hva? Og hvis du vitner noe slikt igjen, så kan du sende moren et kaldt blikk før du smiler og sier noe fint til jenta, som f eks “så fin jakke du har/så søte fletter” osv. Eller “så flink du er som hjelper mamma” osv osv. Da skjerper kanskje mora seg, og jenta føler seg bedre.
      Men dersom dette skjer ofte, så kan du gi en bekymringsmelding, for det er din plikt som medborger.

    71. Nå ER JEG TEMMELIG FORBANNA OG PROVOSERT IGJENN!! JEG HAR FÅTT NOK AV FRP OG HØYRE Å KAN IKKE FORDRA DERRE SENTERPARTIET!! FORBANNA DRITPARTI! IKKE NOK MED AT DE ER TJUKKHUA SNÅINGER SOM ER MED PÅ PARIEN MEN DE ER FREKKE! NOK ER FOR (nesten) SIST GANG NOK!! Ok, blogg, fokus mer på livet ikke penge, så blir det bedre.

    72. DUMME FORBASKA KJØTTHUER, ATT DE IKE KAN TENKE MER PÅ ANDRE EN SEG SELV, ER IKE I MOTT ALLE POLITIKER MEN NOEN! JEG LIKER DEM IKKE SIDEN DE ER SLEME MOT ALLE OG DUMME! JEG SKRIVE HER FORDI MANGE SE DET, Å D ER FINT OM FOLK IKKE STEMME PÅ DEM LENGER!! IDIOTER! ER LEI AV DEM! FYSJ 😉

    73. Veldig trist! Barn stoler på foreldrene sine og tror på alt de sier.. Hvis denne moren snakker slik til barnet sitt på en daglig basis, kommer ikke den lille jenta til å ha det noe bra med seg selv, hverken nå eller senere i livet! At en mor kan si at barnet sitt er ubrukelig og ikke får til noe, snakk om å presse barnet langt ned i gjørma! Hun burde skamme seg!

    74. Jeg blir så flau over dette. Dette er så typisk norsk! Vi sier vi er verdens beste land, men vi bryr oss jo ikke om noen andre enn oss selv? I USA hadde mennesker stormet bort til dama du nevner i innlegget, men istedenfor står vi nordmenn bare og ser på..

    75. Marthe og Synne, VelDI HYGLIGE KOMMENTARER, MEN KAN DERE HOLDE DERE LITT TIL SAKEN OM POLITIKK DERE OG?! DETTTE ER IKKE VELDIG RELEVANT OM POLITIKERE, OG VI MÅ LEGGE FOKUS PÅ DET VIKTIGST HER I LANDET, NEMLIG POLITIKK, DE STYRER HVORDAN VI HAR DET SÅ VI MÅ VELGER RETT POLITISKA PARTI… ENIG? 😀

    76. Jeg har lenge vært den lille jenta som har fått høre det av både mor og far, men du gjorde godt i å ikke si ifra.. Det oppstår bare enda mer hyling og skriking, og man får bare enda mer vonde ord slengt mot seg etter.. Men det viser bare at du er et medmenneske Sophie som i det hele tatt tok opp dette på bloggen, flere mennesker skulle vært som deg.. 🙂

    77. DERE KAN PRØVE IGNORERE MINE GODE BUDSKAPER! MEN GJEG VIL IKKE GI OPP! VI MÅ SNART FÅ EN BRAERE REGJERING, SOM HJELPER DE SOM TRENGER DE! !!!! 😀

    78. Støtter mammalise litt høyere opp her.
      Du blir jo stemmen til denne lille jenta. Håper du snakker med mamman!
      Veldig trist….

    79. Av og til får jeg litt dårlig samvittighet av å lese bloggen din. Du skjønner, jeg har blogg selv også, og vet hvor demotiverende og kjedelig det er å skrive lange innlegg, ta gode bilder og rett og slett bruke masse tid på bloggen uten at du føler du får noe igjen for det. Det å se at lesertallet er ganske OK, mens bare en liten brøkdel legger igjen kommentarer. DET er kjedelig det.
      Jeg satt å tenkte over detta da jeg leste nå, og så fikk det meg til å tenke over hvor mye du egentlig fortjener å få igjen ettersom at bloggen din faktisk er ganske bra. Det gjør litt vondt å se at du ikke får så mange kommentarer som du fortjener egentlig. Derfor håper jeg denne kommentaren kan hjelpe litt på motivasjonen 🙂
      Du virker som ei kjempe hyggelig jente som er utrolig sterk på fysisk og psykisk, men samtidig har du også bena godt plantet på jorda. Du er også kjempe pen, og jeg ville lett blitt bedre kjent med deg om jeg kunne fått muligheten 🙂 Håper du får en kjempe fin onsdag, og at du står på videre med bloggingen – for dette er noe du virkelig får til.
      Ellers vil jeg tipse deg om (dette er altså ikke reklame, men jeg vil tipse deg om det fordi jeg synes du fortjener det) det annet siste innlegget mitt der gir jeg bort en helt gratis kjole som jeg kjøpte på nelly! Gi beskjed i innlegget mitt hvis du vil ha den 🙂

    80. Vanskelig situasjon. Mulig moren var stresset, uansett så er det ikke en unnskyldning å skrike/rope sånt til barnet sitt. Jeg har vært i en lignende situasjon. Det jeg gjorde var rett og slett å gå bort til døren og lot som at jeg slet med å få det til. Fikk døren opp til slutt og sa til den lille gutten: Jammen denne var vrien, takk for at du løsnet dette for meg. Moren da, med hendene fulle av bæreposer fra butikken, smilte pent og takket. Gutten var blid fordi han følte at han hjalp til.Jeg hadde mest lyst til å ta moren til side og fortelle at det hun gjorde var ikke bra. Samtidig så så jeg at hun var stresset og sliten.

    81. Du har ikke vært midtpunktet i noen dager, og nå
      bruker du ei lita jente, tror ikke engang på denne
      historien, du trenger da ikke å skrive om dette,
      handle heller, gjør noe, hvis dette er sant.
      Jeg tror ikke du bryr deg særlig om andre enn deg selv.
      Rosabloggere pleier å være slik, jeg, jeg og jeg igjen.
      Trist men dessverre sant.

    82. Rødt stemmer: skaff deg en blogg selv og del dine meninger der isteden for å spamme andres kommentarfelt om et viktig tema! Jeg stemmer for at disse kommentarene blir slettet. Gjerne også min for at ingen skal legge merke til hva som ble skrevet. Det er kanskje riktig og bra, men dt har ingenting her gjøre 🙂
      Jeg forstår deg så godt Sophie Elise! Når man vitner noe sånt blir man ofte så sjokkert over å se det at man mister evnen til å handle. Ettersom man ikke vet om dette er vanlig handling eller et enkelt tilfelle er det vanskelig å si om det burde meldes til barnevernet. Jeg hadde vert ekstra oppmerksom hvordan de opptrer i fremtiden, gjerne også fått tips om “faresignaler” di kan se etter. Viktigst av alt ville jeg vert ekstra hyggelig og skrytt en del av den lille jenta om du ser henne igjen 😀
      skryt både av utseende og det hun gjør. Det kan veie en del opp!:)

    83. Annelise Gjersdal: tror ikke sophie bryr seg så mye om dritt kommentarer som dere som kommentere gjøre , for da hadde hun gjort sånn at hun velge hvem som bli publisert eller ikke , så enkelt er det
      dere gnåle jo alltid på det , men hun gjøre ikke noe med det , hun bruke jo det bare i spillet ,sånn buhu ,stakkars meg ,på tv

    84. Jeg hadde åpnet døren for jentungen og sagt til mammaen, mye stress i dag, eller? Da hadde du iallfall fått et svar. Ser ofte mødre med unger i butikken på fredag ettermiddag f.eks. De er så frustrerte og slitne at innimellom kommer det noen ‘sinte ord’, men å blande inn barnevernet for en episode, det hadde ikke jeg gjort. Bare følg med neste gang du ser dem.

    85. jeg hadde åpnet døren og sagt noe som at “ja, denne døren er tung, jeg synes også den er vanskelig å åpne”. og holdt øye med situasjonen – alle kan ha en dårlig dag og det kan være en engangshendelse, men siden dere bor i samme bygg har du jo mulighet til å følge med litt.

    86. Åå du e so jævla patetisk, du fortjena alle hat kommentarane du får! Såg du kommenterte på eine bildet ditt på instagram “når de som kommenterer dritt ikke ser bra ut” sjukt voksent

    87. Det går an å håpe at denne damen er en god mor og ber om unnskyldning til datteren, og forklarer at hun ikke mente det hun sa.. at det var et engangstilfelle. Men tviler! hvilken mor sier noe sånt til sin datter og det foran andre folk?
      håper moren leser bloggen din og får seg en oppvekker om hvor galt det hun har gjort er, så kanskje hun skjerper seg.

    88. Jjeg forsvarer ikke, og jeg kunne ikke i min villeste fantasi sagt noe slik til min datter men å blande inn barneværnet er ekstremt, og sett deg litt inn i alt det vonde barneværnet har gjort om du vurderer å prate med dem. Også vil jeg slenge på at vi alle er mennesker, selv om det ikke er greit.

    89. dette er psykisk mishandling av barnet.jeg tviler på att det er første gangen mor har mishandlet barnet . det finnes ikke unnskyldninger for slik behandling av barn . denne moren er ikke bra , og barnet trenger hjelp . vi har ett ansvar og er pliktig til å si i fra til barnevernet når vi er vitner til slik mishandling av barn …..

    90. Dette bør uten tvil nevnes til.barnevernet. Har selv vært den som trengte hjelp og veiledning som mor..og barnevernet tok imot med åpne armer og tilbydde meg ulike tiltak for å lære å snu min egen negative oppførsel mot mitt barn.har også selv vært mottakerav slike kommentarer i min barndom.. Og de negative kommentarene som den nevnt ovenfor de overskygger alt annet.. Om 10 år er det det øyeblikket barnet husker.. Ikke de 100 bra tingene den dagen
      Ikke undervurder hvor skadelig dette har væet for barnet. Kontakt barnevernet umiddelbart!!

    91. Moren min misshandlet meg 19 år av livet mitt. Den sättningen der var daglig for meg. Etterfulgt av 10 gloser. “Din jævla drittunge, du er så hjelpesløs. Har aldri møtt noen som er dummere enn deg. Hva faen er galt med deg”? HVER ENESTE DAG.
      Takket være hun så vet jeg ikke hva som er riktig eller galt. Hun har hjernevasket meg så mye at jeg aner ikke hva jeg gjør feil eller rett. Jeg tror alt jeg gjør er galt, og da blir det galt. Jeg fikk 6 i alle fag, men moren min fortalte meg fortsatt at jeg var en idiot. Jeg kunne trossalt ikke klare å røre noe uten at det knuste, så da hjalp det ikke om jeg fikk 6 på skolen. Hun er diagnosert psykopat.
      Jeg får hjelp hver uke hos en psykolog, kun for å klare å fungere normalt i sammfunnet. Jeg er 20 år nå, og sliter veldig psykisk. Hver dag er vanskelig. Jeg sliter med traumene hver eneste dag. Både de fysiske og psykiske. Mange så meg, men ikke turte å si ifra.
      BLESS YOUR SOUL, hvis du sier ifra til den kjærringa. Kan hende ungen får kjeft, men tro meg. Ungen vil være mest takknemlig for at noen faktisk la merke til h*n og sa ifra, slik at h*n faktisk får en bekreftelse på at det er moren det er noe galt med å ikke ungen.
      Når jeg var liten prøvde jeg å gi blikk til alle jeg møtte, mimte “Hjelp” med munnen min. Men ingen stoppet. De trodde sikkert jeg bare var en rar unge.
      Så på dette barnets vegne, DU bør si ifra. Det er IKKE greit at foreldrene kaller ungen sin (eller noe menneske for den saks skyld) for dum.
      Alt jeg drømte om var at noen skulle si ifra. Så jeg takker deg for at du faktisk følte at noe var galt. Håper virkelig du sier ifra.
      Klem 94-er.

    92. kjenner jeg blir oppriktig lei meg! Som voksen skal vi være en god rollemodell for barna, dette gjelder både foreldrene, men også de som jobber med barn i det offentlige(skole, barnehage, mm.) Barn lærer hele tiden, både gjennom lek, men også gjennom hverdagslige hendelser, slik som denne. Ved å svare slikt til et barn, formidler moren til denne jenta, at den følelsen hun har, av å ikke mestre, blir erkjent ved at moren svarer slikt. Det kan føre til at jenta ikke lenger stoler på sine egne følelse, og føler hun har sviktet. For å få respekt av barnet, er det uhyre viktig at den voksen respektere barnet tilbake. Det er viktig å respektere barnet, og ta det barnet uttrykker på alvor, uansett hvor urimelig det kan være sett fra en voksens synsvinkel.
      Min mening, Sophie, er at du( og alle andre) neste gang du ser noe slikt, gir beskjed til den voksne. Man kan stille seg selv et spørsmål, hadde den moren likt å bli snakket til på den måten som hun snakket til barnet sitt på? Neppe! Barn er et menneske de også, akkurat som voksne! Ville man ikke sagt eller gjort det mot et voksent menneske, skal man heller ikke gjøre det mot et lite barn – det er min mening.

    93. Som tobarnsmor ville jeg absolutt ha fått hørt det fra noen hvis jeg hadde sagt noe sånt til mitt barn. For da hadde jeg iallefall passet munnen min senere. Og tenkt to ganger før jeg sa noe.
      Noen over skriver at man kan si litt av hvert i en stresset situasjon og ting man ikke mener osv, men ikke akkurat DEN setningen der… Tror jeg da. Ville snakket med moren jeg. Vent litt med barnevernet altså. Men ta en samtale med moren og uttrykk din ærlige bekymring. Og si gjerne at du vurderer å ringe barnevernet (hvis du gjør det), men at du ville snakke med henne først.

    94. Åh, det er så vanskelig å vite hva man skal gjøre i slike situasjoner og man blir ofte tenkende at man skulle gjort noe i ettertid. Selv er jeg enig med noen over her å kanskje si høflig at du også sliter med den døra fordi den er litt ødelagt. Det med barnevernet er litt drøyt når du kun har sett en liten enkeltepisode, men verdt å tenke på om du opplever det flere ganger 🙂

    95. Det som slår meg er at mora kanskje har en fødselsdepresjon? Det er en vanskelig situasjon, og jeg vet ikke hva jeg selv hadde gjort. Kanskje spurt moren hvordan hun hadde det, og sagt at jeg syntes det var veldig trist at hun snakket slik til datteren sin. Får vondt i hjertet, og tenker at hvis dette ikke er en engangshendelse, kan barna ha bruk for “snillere” forsørgere, eller kanskje mora trenger avlastning… Hilsen hun som overanalyserer ALT!

    96. Jeg ville absolutt ikke forklart hendelsen på bloggen, ettersom hun helt sikkert vet hvem du er og kanskje titter innom en gang i blandt. Nå vet hun at du vet om det, og at du heller velger å henge henne ut på bloggen din, enn å snakke med henne.

    97. Jeg synes du burde snakke med moren. Det hun sa var absolutt ikke greit. Men prøv å legge det fram litt fint først, det kan hende at moren var stressa og at jenta hadde gjort mye galt rett før hun sa det, og da er det lett å si ting man ikke mener.

    98. Jeg var oppe i nesten samme situasjon som deg for en tid tilbake Sophie Elise. Det er en klein situasjon å komme opp i, for det er som du sier: man vil ikke bry seg! Jeg ble stående å se på. Forsøkte å få øyekontakt med pappan det her gjaldt i håp om at han ville observere at noen fulgte med ham.

    99. Huff, stakkars barn! Ingen, og da mener jeg ingen barn skal høre noe sånt. Uansett hvordan moren har det, så skal ikke det gå utover barnet! Jeg hadde sagt ifra at en slik oppførsel ødelegger et lite barn. Og så hadde jeg fulgt med videre. Godt du oppdaget det, slik at du kanskje kan hindre at et barn blir ødelagt.

    100. Det gjør ingenting at du nevner dette på bloggen.
      Du kan sende bekymringsmelding til barnevernet hvis du legger merke til noe mer, eller synes denne situasjonen var ille nok.
      Se ann magefølelsen din! Ikke vær redd for å si ifra 🙂

    101. Synes det er helt villt at folk mener man skal kontakte barnevernet pga. en slengsbemerkning. Det er mange hundre barn i Norge som daglig blir utsatt for fysisk vold hjemme, men som ikke blir gjort noe med pga. at barnevernet ikke har tid og ressurser til det. Også vil dere at de skal prioritere denne saken på bakgrunn av at Sophie så en enkelthendelse som man ikke med sikkerhet kan si skjer ofte? Spar meg. Moren burde bli skjelt ut og virkelig gjort seg forstått med at slike kommentarer ikke er akseptabelt, men å blande barnevernet inn er unødvendig.

    102. Dere som sier det er for drøyt å si I fra til barnevernet vet ikke hva barnevernet arbeider for. De er ikke til for å komme hjem og ta fra oss barna våre, men for å støtte og veilede foreldre og barn som har behov for det. De skaper bedre familiesituasjonen. Dere har antakelig heller aldri opplevd å bli snakket til på den måten av foreldrene deres og vet ingenting om hvor stor innvirkning det har på fremtiden til barnet. Det er aldri en grense for når du skal melde fra til barnevernet. Det eneste de Gjør er å gå inn, se på situasjonen. Er det noe der å ta tak i, er det viktig at en ikke tenker at det sikkert bare var en dårlig dag. Er det ikke noe å ta ta i har en hvertfall gjort sin part. Hvis alle skal gå å tenke at alle har en dårlig dag og at det sikkert ikke er noe, vil det Være mange barn der ute som blir ødelagte og ikke får hjelp. Si ifra uansett, da har du gjort din part også får barnevernet se om det er noe å ta ta i eller ikke.

    103. Jeg var også vitne til en lignende episode da jeg var i en barnebutikk for å se på klær til prinsessa mi. I det jeg gikk forbi en annen mor som sto der med dattera si, så hadde dattera hennes funnet en kjole hun hadde veldig lyst på. Og mora svarte at hun ikke fikk sånn type kjole, fordi hun ble seende så tykk ut!! Jeg holdt seriøst på å gå meg rett inn i et klesstativ! Det kokte inni meg, men turte ikke si noe, vet ikke hva jeg var redd for, mn jeg angrer jo bittert i etterkant! Neste gang jeg opplever lignende SKAL jeg si ifra!

    104. Å blande inn barnevernet i denne type enkeltepisode er i overkant drøyt. Men ha et ekstra øye til dette barnet, ser du se igjen så følg med. For alt du vet kan det være at moren har hatt en ekstra jævlig dag akkurat denne dagen. Det unnskylder jo ikke å rope sånt til barn, men jeg kan forstå frustrasjonen. Kanskje moren unnskylder seg til barnet etterpå. Det er ofte vanskelig å komme på hva man skal si der og da, spesielt om man ikke har vært bori lignende situasjoner tidligere, så ha i alle fall ikke dårlig samvittighet 🙂

    105. hvis du vet hvor hun bor og alt det der så kan du snakke med hun om det du hørte , tror ikke det er lurt å gå bort til folk imens sånt skjer og konfrontere dem i tilfelle hun blir sint og sier at du skal passe dine egne saker og dra deg til helvete vekk

    106. Som Kristin sier; Som privatperson kan du melde fra helt anonymt og moren vil ikke få vite at det var deg. Problemet nå er jo at du har gitt ut denne informasjonen på en av norges mest leste blogg, så du kan risikere at hun finner ut av at det er du som har meldt ifra..

    107. hvem snakker slik til barnet sitt. jeg har barn selv og ville aldri sagt noe slikt, man får en utrolig tålmodighet med barn når man har barn selv. det er helt forferdelig at en mor klarer å si noe slikt til barnet sitt. det er faktisk lov å si noe da, har vært vitne til mye rart jeg også, noen mennesker er rett og slett bare slemme mennesker, de skulle ikke hatt barn i det hele tatt. da har man jo veldig lite selvkontroll hvis man skriker slikt til barnet sitt. Hater virkelig mennesker som er slemme mot barn, om det er psykisk eller fysisk spiller ingen rolle. Trist 🙁

    108. Jeg ville sendt en bekymringsmelding til barnevernet. Er ikke sikkert det er så alvorlig som det hørtes ut som, men det kan også hende at barnevernet er tipset tidligere, men trenger flere tips før de kan gjøre noe. Ofte tenker folk at det sikkert ikke er noe de kan gjøre uansett og det ender med at barna ikke får hjelp. Det er viktig å heller si fra en gang for mye enn for lite. Kjempefint at du tar opp dette 🙂

    109. Kjære Sophie Elise. Jeg håper du leser dette. Jeg er en dame som er innom bloggen din innimellom. Jeg er nok ikke i samme alder som mesteparten av leserene dine, men jeg synes du er flott og har mange gode verdier. Jeg liker spesielt at du er så opptatt av dyrevelferd.
      Så, til spørsmålet ditt… Jeg er med barn nummer 2 nå og her kicker morsinstinktet inn…og jeg tenker at ja, du burde gjøre noe. En mor som klarer å snakke sånn til barnet sitt har ikke retten på sin side. Dette er ganske alvorlig. Det du bevitnet er nok bare toppen av isfjellet. Dette ga meg en vanvittig dårlig følelse. En følelse som sier meg at dette barnet blir verbalt misbrukt MYE. Dette vil resultere i at hun blir ødelagt for livet. Mange sånne tilfeller blir aldri oppdaget. Du var “heldig” og fikk det med deg. Vær så snill – gjør _noe_.

    110. Herre min Gud.
      Man melder IKKE fra til barnevernet over noe sånt pjatt.
      Barnevernet har viktige ting og ta seg av, så og belaste dem med noe sånt gnaul er rett og slett latterlig..
      Nå må dere pokker meg ta dere en halv banan og ei pille eller to.
      Men ja MOREN SKULLE ALDRI SNAKKA SÅNN TIL BARNET SITT.
      Det er usmakelig på alle måter.
      Ho skulle skamma seg. Ingen tvil.
      Jeg hadde kanskje nevnt for henne at døra faktisk er tung, og at den lille jenta var kjempe flink som prøvde.

    111. IKKE hør på mennesker som bagatelliserer denne episoden. Dette er alvorlig traumatisk for et barn å høre. Grov psykisk mishandling, som sikkert fortsatte innenfor deres fire vegger. Hadde mine foreldre snakket sånn til meg hadde det gitt dyyype emosjonelle sår. Og disse forvinner ikke. Foreldre skal løfte deg opp og frem, ikke trykke deg ned i dritten. Dette er bare forjævlig.

    112. Kanskje denne kvinnen trenger en venn eller en som kan avlaste henne litt. Kunne du tenke deg å be henne på en kopp kaffe, eller tilby deg å passe barna en gang i blant f.eks? Da vil du også fort se om det virkelig er grunn til bekymring, og du kan kanskje få bety noe både for barna også. Virket datteren blid og åpen eller sammenknyttet? Avhengig om du har mulighet til å holde et øye med dem over tid, ville jeg vurdert å melde det eller sette det på vent. Sikre deg navn for senere i tilfelle de flytter, slik at du da i fall kan melde din bekymring om så skulle skje. Var selv i en situasjon som ung der jeg burde ha meldt det, men var ikke så inne i sånne ting den gangen. Stå på! Tydelig mange som er engasjert i dette.

    113. Jada!! Rop på barnevernet med EN GANG! Jeg forsvarer ikke moren pga utsagnet, sannsynlig var det ikke ment slik. Moren var nok sliten og ville inn, og ble stresset når dattera ikke fikk det til.
      Hvis de kommer hjem til samme tid hver dag, kan du stå “parat” og være klar med å åpne døra og gjerne si hei, se om du får i gang en prat. Du vil jo fort se hvordan hun er som person? Invitere på kaffe, eller at barne får bli trygg på deg og etter hvert få lov å besøke deg?
      Å rope etter barnevernet med en gang, er bortkastet for de som virkelig trenger det.

    114. JEG ville ringt barneværnet, ETTER jeg hadde lagt et brev i postkassen deres (eller face to face) med muligheten til å forklare seg først om HVORFOR i helvete det er greit å systematisk gå på person løs til en FIREÅRING?! Og forklart at det er lov å si ting som : jeg TROR du klarer det, og jeg kan hjelpe deg, eller neste gang etter litt supermat greier du det! Og jeg har unger i alderen til dama. To Stk og kjenner at noen dager er man lei hissig (du har jo ikke sett forløpet på dagen til hendelsen) men det er IKKE greit å hakke på person! Det er derimot ok å si til et barn som gjør gælie ting at jeg likte ikke hva du GJORDE nå. Eller hva du SA nå. Men ALDRI at DU ER!!!
      Mann deg opp!! Jenta trenger deg! Du har ansvar for slike barn!! Tenkt deg hva hun sier når ingen hører 🙁 tragisk. Kan også spørre mor om hun er sliten og trenger en time fri feks en dag i uka og hjelpe med dette?

    115. Vi kunne danne en landsdekkende gruppe/kurs (jeg har de rette folka fra Barneværn til andre med utdanning på feltet her) med fokus på å stille som gratis barnevakt eller en parktur MED mødre/fedre også invitert, grilling kos og ikke minst fortelle litt om skadevirkninger av slikt og viktigheten sv å bli veiledet Til å forstå at barn må høre kun at det er galt det de gjør (med vilje av pøbelfakter) men ALDRI at DE er feil på noe vis!! De er et resultat av hva VI lærer dem!! Rett og slett søke staten om penger til et kurs/tur til Sverige/lekeland osv. Og prøve å istedet STYRKE foreldrene! Jeg har masse ideer og vet hvor vi søker om finansiering. Du får media med og FOKUSET til resten av landet, og dette er mulig! Kontakt meg om du er inntr i noe slikt! Mvh Lillian 48188837

    116. Bedre sent enn aldri , meld det til barnevernet uten at du skal få noen form for dårlig samvittighet for det. For om dette fortsetter så vil det skade barnet.Men man vet jo ikke hva som foregår på hjemme fronten heller.Noen sier du ikke skal si i fra til barnevernet * men barnevernet er ikke slik at de henter barna i fra foreldre pga at moren har vært stygg i kjeften med barnet? Tviler på det må jo være mer alvorlige saker enn dette…TENK OVER SAKEN DU BLOGGER 🙂

    117. Huskeregel: det er bedre å melde inn en bekymringsmelding for mye enn en for lite…barnevernet er ikke ute etter å “ta” folk, og de finner fort ut om det er noe galt eller om det bare var et engangstilfelle.

    118. Hun vet garantert om deg og bloggen din, hun har nok lest dette og. Stakkars ass, du burde kanskje droppa å skrive det her? Får ikke håpe du har laget mAsse problemer nå.

    119. Opplevde noe lignende med en nabo. Sendte bekymringsmelding til barnevernet og da viste det seg att det var langt verre ting dette barnet opplevde hjemme! Når foreldre gjør sånt I all offentlighet kan man jo tenke seg til hva som skjer når ingen er tilstede. Vet du hvem de er ville jeg faktisk gjort noe selv om det har gått en stund nå

    120. Åh, herregud nå ble jeg trist.. Jeg aner ikke hva jeg hadde gjort. Hadde sikkert blitt like paff som deg (og det hadde plaget meg resten av uka) Men jeg hadde nok sagt i fra på et senere tidspunkt dersom hun bor i samme blokk. Det er sikkert mye verre bak lukkede dører. Stakkars lille jenta 🙁 <3

    121. Oioi, huffamei! Det var ikke en god mor. Hvis jeg hadde vært i din sitvajson hadde jeg antagelig sagt ifra og det burde du også gjøre neste gang! Men det er sikkert vanskelig å bare gjøre det der å da.
      Love you<3

    122. Jeg så min egen søster bli behandlet slik, under hele sin oppvekst. Hun “flyktet” til utlandet som 18-åring. Hun kom ikke til noen av begravelsene til våre foreldre. Jeg felte ikke en tåre i noen av dem. Ingen av oss har noensinne besøkt gravene. Fosterhjem, med kjærlighet, ville vært langt å foretrekke enn denne oppveksten, med pen fasade.. Men, å håpe på en slik praksis er utenkelig “for slikt småtteri som psykisk mishandling og fravær av kjærlighet”. Dessuten dreier det seg jo bare om noen få titusener barn…

    123. Ja, du må si ifra! Moren kan skade dattera psykisk ved å si sånt. Tenk hvordan hun er privat hvis hun ikke nøler med å skrike ut slik i all offentlighet… Vær jentas engel. Redd henne.

    124. Hvis du har skrevet noe mer om denne episoden Sophie Elise, så har jeg gått glipp av det. Men jeg lurer veldig på om du har gjort noe siden den dagen? Jeg håper virkelig det……

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg