New York imorgen!

Passet mitt har kommet til rette, og jeg kan puste lettet ut! Da blir det tur til NY i morgen, og jeg får gått på skole med EF i en uke. Dessverre kommer jeg hjem PÅ 17.mai, så jeg bare krysser fingrene for at jeg likevel kan rekke å være med på feiringen av nasjonen vår. Noe champagnefrokost rekker jeg ikke, men hey – jeg har jo en tur til en av verdens kuleste byer i vente, så man skal absolutt ikke klage! Herregud, som jeg gleder meg. Jeg har allerede lagt planer for min første dag der, da venter shopping på times square med en leser som bor i byen! ♥

 

Jeg og Robin prøver å tilbringe vår siste natt på en stund sammen, vi har sett hockey VM og min kjæreste ble veeeldig glad nå som Sverige stakk av med seieren i sist kamp. Som dere ser har jeg pyntet meg med vikingkrone for anledningen, hehe. Neida, jeg skulle bare tulle litt rundt når jeg redigerte bilder og så ble den bare værende der… Nå hadde vi nettopp en diskusjon hvor Robin sa at vikinger er en svensk greie.. jeg bare HVA?!? Vikinger er vel norsk? Men, jeg regner med de fantes litt over alt, men uansett – når man tenker på nordmenn, så tenker man jo på vikinger? Føler alle bare tenker at svensker er dumme og ikke så mye mer hehe. Og feige som aldri er i krig :/ Ok nå får jeg sikkert kjeft her, så best jeg runder av, men om noen kan ta oss igjennom vikingtidens historie blir jeg glad.

Vi skal straks legge oss ned for å se på noe svensk film (som vi alltid gjør, fordi han alltid får bestemme) men i mellomtiden vil jeg gjerne gi dere et supert tilbud! Jeg har tatt spraytan idag, og om du som leser dette også har lyst på en fin farge får du 20% avslag på første behandling om du skriver kodeord Sophie Elise når du booker behandling på spraytanhuset.no. Koden er gyldig en gang per kunde :) Rabattkoden slåes av i kassen når man betaler!

59 kommentarer
    1. Når vi fortalte at vi kom fra Norge når vi var i Mexico sa dem “Aah, vikings” og kalte oss for ordet på vikinger på Mexicans 😊

    2. “Vikingatiden är namnet på en historisk tidsperiod i Skandinavien och oftast avses tiden cirka 800?1050” altså både svensk og norsk (og fler)

    3. når kommer du hjem på 17. mai?? skal være på flyplassen da og har sååå lyst til å møte deg!! kos dere massemasse i new york❤️❤️

    4. Svenske vikinger (Rus) dro inn i Russland, og “tok over”, derav Russland. Russland hadde ei prinsesse som het Olga, og hun kom fra Vikinger. De er bare ikke like kjent

    5. Vikinger er også veldig typisk svensk ja! Men når man lærer om vikingtiden på skolen (feks.) så er det ofte bare “det som skjedde i Norge” man hører om, at man legger gjerne litt mer vekt på Norges vikinghistorie, men samtidig står det også litt om feks. de svenske vikingene! Vikinger er med andre ord veldig typisk for mange nordiske land 🙂 Feks. Island har jo også sine vikinghistorier. Osv.
      (haha, sykt historienørd her ja!)

    6. Hvor mye fulgte du egentlig med på skolen? Du framstår altfor ofte som ganske uvitende og da blir det vanskelig å tro at du har tatt studiespesialisering på videregående …

    7. Vikingene stammer fra Norge. De var mest mest utbredt her, ved den lange kysten. Men noen dro også til Island
      og Nord-Sverige, fra Norge. Så ja, det går an å si at Vikingene er både Norske og Svenske, men hovedsakelig stammer de fra Norge!

    8. Vikingene var i utgangspunktet verken norske, svenske eller danske. De kom derimot fra det geografiske området som vi i dag betegner som Skandinavia (Norge, Sverige, Danmark). Vikingene hadde altså ikke den nasjonalfølelsen eller patriotismen som vi har i dag, men hadde tilhørighet i- og fulgte ætt og egne stormenn. Ordet “viking” ble i utgangspunktet bare brukt om de som dro til sjøs for å krige, men har i senere tid blitt brukt om alle som bodde i skandinavia i vikingtiden (ca. 800-1000 e.kr). Det at du har hørt mest om Norge, og Robin mest om Sverige, er nok bare fordi det er der dere kommer fra 🙂 God tur til NY 😀

    9. Og du anonyme et par hakk over her. Hvor mye lærte egentlig DU på skolen? Regner med det ikke bare er innenfor historie du sikter til her, så hva med psykologi? Hva med læringskurver? … Ikke? Kunnskap innebærer så mangt, og du viser liten kunnskap ift hva du uttaler deg om, så kanskje du skal tenke deg om før du poster noe sånt neste gang?

    10. Hadde faktisk om dette på skolen på torsdag, og vikinger er egentlig en DANSK greie. Det vil si, det var danskene som slåss og kriget i utlandet, spesielt England. Vi norske var også vikinger, men ikke på den måte at vi slåss like mye. Så om du går i europa og spør vil de fleste forbinde vikinger med danmark, mens amrikanere vil nok forbinde vikinger med Norge.
      Var i alle fall det lærerern min sa 🙂

    11. 23:55: En ting som er helt sikkert er at Sophie Elise har gpd peiling på noe du ikke aner noe om. Er det mulig å være arrogant? Selv om du vet mye om vikinger betyr ikke det at alle vet like mye som deg, vi har ulik grad av kunnskap over ulike ting. Og på skolen i Norge lærer vi mest om norske vikinger, så det er nok mange som ser for seg at vikinger er norsk.

    12. Det du skrev ga ingen mening, det var bare løsrevne setninger uten sammenheng. Hvorfor blander du inn psykologi? Og hva mener du med “læringskurve” i denne sammenhengen? Her må du nok utdype litt.
      Læreplanen forteller hva det er man skal kunne og kunnskap om vikingtiden er en del av historiefaget på videregående, ikke sant? Egentlig er det jo grunnskolepensum …
      Les det “10.05.2015 kl.00:26” skriver og bli klok.

    13. Kjære deg. Har du ikke sett poenget enda? Hadde du hatt kunnskaper innenfor psykologi, hadde du visst hva læringskurver er. Hadde du visst hva læringskurver er, hadde du visst at det ikke nødvendigvis er så rart om Sophie Elise har glemt enkelte ting hun lærte på vgs. Og ja… Dette lærer man om i psykologi 1, på vgs. Bortsett fra om man ikke har hatt psykologi da. Men det spiller jo åpenbart ikke så stor rolle for deg hva man har hatt fokus på på skolen, om man ikke på stående fot kan svare på hva som helst, så det spiller jo ingen rolle. Norsk er forøvrig også et fag man må bestå for å få studiekompetanse – og der er setningsoppbygging viktig. Just saying.

    14. Du er altså enig med de som slakter norsken til bloggeren?
      Ellers er det fint at du tar deg tid til å utdype litt, det skal du ha ros for.

    15. Næ.. Det var nok ikke Sophie Elise jeg sikta til, nei. Men la det ligge du. Du er åpenbart bare ute etter å lage kvalm, uten egentlig å ha noe poeng. Eller iallefall uten et poeng du kan forsvare – og det blir litt for søkt for meg til å gidde å bruke tid på.

    16. Det er morsomt med småjenter (i varierende aldersgrupper) som er så forelsket i rosabloggere. Jeg elsker kommentarfeltene her inne, det er god underholdning.
      God tur, Sophie! En uke går dessverre alt for fort i NY 🙂

    17. Vikinger er for Skandinavia. Norge tok over deler av vest: Island, Isle of man, deler av Grønland, Færøyene.. Svenskene øst og Danske vikinger tok faktisk over hele England på 1000 tallet. Vikinger er ikke unikt for hverken svenskene, eller oss nordmenn 🙂

    18. Skandinavia ble beregnet som vikinger, som nevnt over reiste nordmennene mot vest – færøyene, island etc. Sveneskene dro vel østover, mens danskene sørvest. Svenskene var mer opptatt av forhandlinger og var ikke så voldelige, i ulikhet med nordmenn som ofte var i kamp.

    19. når man tar spraytan, hvor lenge varer det før den blir ujevn på huden? Farger den av på klær, sengetøy osv? Har veldig lyst til å ta men er redd for at det farger av

    20. Lucky YOU!!! New York är världens härligaste by, jag bara älskar den. Pulsen, dofterna, ljuden av sirener, gula taxi´er & alla FAB shopping.
      NJUT RESAN <3
      Glada Hälsningar Sessan i Halden
      -GIVEAWAY i bloggen min nå med to gavekort fra Kappahl på 1000 & 500kr

    21. Vikingene holdt til hvor norge er, det er bare det at før så var vi en del av sverige, vi var ikke et eget land når det var vikinger, og derfor sier de at vikinger var svenske, men vi norske var altså vikinger før. gir det mening?

    22. Mange glemmer også å nevne at Vikingtiden var spesielt sterkt i Norge rundt 1000 års tallet. Olav den Heilage er et godt eksempel på viktig historie som skjedde i Vikingtiden. Slaget på Stiklestad er en del av Vikingtiden, og det skjedde på år 1030. Vikingene var de som innførte Kristendommen mellom annet, med å bruke krig og makt. Kong Hårfagre er en av de mer kjente Vikingene. I Norge stod Vikingene sterkest i Rogaland/Vestlandet. Da Vikingene herjet i hele Skandinavia, var Norge og fylkene bygd opp på helt andre måter. Det var en Viking på hvert inndelt området som var ´lederen´ over folket. Finnes masse info om Vikingtiden.
      I tillegg så stod den Norrøne mytologien også sterkt på denne tiden. Så det var den mytologien og Kristendommen som kjempet mot hverandre, og som også Vikingene kriget om. Jeg kan ikke alt om denne tida, men kunne også ha skrevet mye mer.
      Til dere som mener Sophie er uvitende, vel, jeg synes det er storsinnet å innrømme at man ikke vet, og faktisk lurer 😉 Hvor mange av dere som har kritisert henne for å spørre på bloggen, ville turt å spørre om det var noe dere lurte på? 😉 Alle ting kan man lære mer om. Som jeg også skriver, så kan jeg heller ikke alt om Vikingtiden, og det er så mye mer av det jeg kan jeg kunne nevnt her. Men dette var hovedtrekk som jeg ser flere lesere har glemt å nevne 😉

    23. Hei!
      BLACCSHOP.COM er en ny og trendy nettbutikk med stort utvalg av klær, tilbehør og interør. Dette er en nettbutikk for alle! Følg oss også på instagram; @BLACCSHOP for konkurranser, nyheter og annet morro!
      Ha en fantastisk dag,
      TEAM BLACCSHOP

    24. Ja, nei ? Danmark og Sverige er de to landene som har aller flest kriger bak seg, så det blir litt rart å si at Sverige er ‘feig’ som ikke har deltatt i noen krig 😛 På andreplass er det England og Frankrike som kriget mest, og de har vi jo lært mye om på skolen! Så da kan man jo se for seg hvor mange kriger Danmark og Sverige hadde med hverandre opp gjennom årene…

    25. Jeg ønsker dere en riktig god tur💖
      Hadde satt pris på om du kan følge bloggen min som heter Irisbloggen.blogg.no

    26. Vikingene begynte opprindelig fra en liten øy i Sverige, men selvet vikingtiden vi skjenner til begynte i Bergen hvor det ble sendt ut skip med lass osv. Det var i Bergen vikingtiden virkelig startet 😉

    27. Kor e skjørte du hadde på deg i siste episoda med bloggerne fra? Det kvite du hadde ilag med den “hate love” toppen. Kjempe fint!

    28. Vikinger er fra Norden, Norge, Sverige og Danmark. de norske vikingene begynte med plyndre tokter og er de som har mest historie rundt seg. De dro til island blant annet, derfor islandsk er så likt norrønt. Og skottland. Skotter bruker mange norske/norrønske ord i språket sitt. The more u know 🙂

    29. Til “Mari”:
      Uff og uff.
      Hersketeknikken din er det man kaller passiv-agressiv (du får slå opp i pensumbøkene dine fra vgs): Du kaster ut påstander som ikke er forklart/presisert/underbygget – for så å kommentere at andre er dumme når de ikke skjønner hva du mener.

    30. Vikingene kom fra både Norge, Sverige og Danmark, men navnet “viking” kommer fra vikene i Norge. Om jeg ikke husker helt feil er det fra vika i Oslo det opprinnelig kom fra. Så du kan slå i bordet med det, vertfall 😉

    31. Well eftersom hela serien “the vikings” utspelar sig i sverige ( har en svensk känd skådis ) och vikingarna har svenska gamla namn i den serien så vill jag som stolt svensk påstå att vikingar är en smula mer svenska än norska 😉 helt av egen vetskap då jag inte har nån aning om vad som faktiskt stämmer men väljer själv att tro det iallafall :*

    32. Hvis dere er intressert i vikinger og litt om historien rundt den tiden så burde dere seg serien “the Vikings”. Kjempebra serie! Dagens serieanbefaling 🙂
      God tur til NYC, Sophie Elise! Du burde ta deg en tur innom The Blue Note en kveld. Det er et ikonisk jazzsted i New York hvor blant annet Miles Davis har spilt. Jeg og kjæresten min hadde en helt fantastisk kveld der. Spiste god mat og hørte en utrolig flink jazzsangerinne. God stemning uavhengig om du liker jazz eller ikke. Angående shopping så syns ikke jeg Times Square er det beste stedet for det. Ta deg en tur til Soho-området – der er det mye bra shopping. Og JJ Hat Center på Fifth Avenue budre du ta en tur innom. Det er New Yorks eldste hattebutikk med utrolig mange fine hatter og verdens koseligste eier 🙂

    33. Vikingene kommer i utgangspunktet fra Russland, og noen av dem bosatte seg i Norge – og erklærte seg konger her. Om vikingene i det hele tatt kunne norsk, er bare en påstand. Så neeeeei, hele historien er bare en løgn slik at vi nordmenn også skulle ha en historiefortid å snakke om.

    34. Tror poenget om at vikingene er av skandinavisk opphav er forstått og mottatt her i kommentarfeltet. Jeg vil heller bare fortelle at denne hjelmen med horn faktisk ikke er et vikingtidsfenomen, men er faktisk fra bronsealderen! Dette kan jeg påstå med handa på hjertet og universitetsutdannelse innenfor arkeologi i ryggen. Kos deg masse i New York med EF, Sophie, håper du storkoser deg!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg