mye nytt på meg

I dag har jeg vært for å fikse brynene mine, og som dere sikkert ser er de en god del mørkere enn hva de tidligere har vært. De pleier alltid å være litt mørkere rett etter farging, og akkurat nå er de så mørke at jeg helt ærlig føler meg litt utilpass. Etter en vask eller to skal de nok være perfekte, men jeg personlig liker ikke å ha så mørke og markerte bryn. Men kan jo hende jeg vender meg til det om bare et par timer! Hva synes dere, kanskje jeg egentlig passer litt mørkere bryn? Det er Lene på beths beauty som har ordnet dem, hun har også fikset brynene mine de siste tre gangene. 

Jeg ordnet også neglene i går hos Marna, det kommer litt dårlig fram på bildet her, men det er da altså glitter som “fader” ut i neglen. Veldig fint og girly, tror ikke jeg kommer til å bli like fort lei av dette! 

Og så, en siste ting som er nytt for dagen. Husker dere jeg fortalte at jeg hadde bestemt meg for å kjøpe en litt dyrere veske? Det er noe jeg har tenkt på lenge egentlig, å ha en veske som er i god kvalitet, som kan gå i arv slik at mine barn kan få dem, deres barn etter det. . Ja, rett og slett en slags investering. Jeg har selv arvet fine ting fra min oldemor, på den tiden var vel ikke ting like forbruksvare og bruk og kast slik som nå, og det vil jeg gjerne videreføre. Så, da sto det enten om en veske uten skinn, eller en vintage veske med skinn. For å forklare dere mine etiske synspunkter her, noe jeg føler jeg alltid må uten å få en hel haug med kritikk – jeg mener at om man kjøper brukt skinn / pels, så skal man gjerne få lovt til det. Da gir man ikke økonomisk støtte direkte til industrien, og man støtter i tillegg gjennbruk som er en utrolig fin ting for miljøet! For meg handler alt om hvordan industrien fungerer, for eksempel – om samer bruker reinskinn til å sitte på, eller i klærne sine, har jeg ikke noe imot det. Morfar hadde sauer, og om jeg hadde fått et saueskinn hos han, fra hans gård, hadde jeg ikke hatt noe imot det heller. Folk som spiser kjøtt, og virkelig undersøker hvilke leverandører det kommer fra, og velger med omhu, har jeg heller ingenting imot. Samme tenker jeg om vintage mote. . Ja, så nå er jeg eier av en brukt Celine, som jeg skal ha til jeg dør. Jeg er ikke slik at jeg ikke klarer å gå med en veske av skinn, for jeg vet at dette er et kjøp jeg faktisk har tenkt over, og at jeg kjøpte denne har ingenting å si for industrien. Jeg har en venninne, Anne-Sofie, som ikke var vegetarianer da hun bodde hjemme hos foreldrene, fordi foreldrene uansett sto for all maten hun spiste hjemme og de handlet inn kjøtt. Hun var klar over hvordan industrien var, og kjøpte ikke kjøtt selv, men det som allerede var kjøpt spiste hun. Så, når hun flyttet for seg selv ble hun vegetarianer, fordi hun enkelt og greit ikke kjøper kjøtt. Det er en tankegang jeg forstår, og respekterer. 

Og angående Michael Kors vesken – den kan ikke sendes tilbake i følge nelly, da jeg har åpnet vesken og “brukt” den. Jeg sendte den heller ikke tilbake med en gang, fordi jeg hadde masse andre ting i pakken som jeg ville ha. Men det virket som om mange av dere ville ha den, så da sparer jeg den til klessalget og så får en av dere lesere den heller. 


Nå ser jeg på simpsons, det og family guy er mitt faste selskap mens Mathias er på jobb, haha :) Når han kommer tilbake skal vi handle (igjen. .), jeg kunne egentlig ha gått for lenge siden, men han har tatt med seg mine nøkler, ergo jeg kommer meg ikke inn i boden, og får ikke hentet jakken og nå er det faktisk kaldt ute. 

143 kommentarer
    1. Jeg syns den mørke øyenbrynsfarga kler deg, men øyenbryna kunne kanskje vært litt tynnere? Er kanskje bare fargen som gjør det sånn, mine bryn blir hvertfall megastore rett etter jeg har farga dem, haha

    2. Fargen passet deg ypperlig, Sophie. Samt gjør størrelsen på de, og jeg tror nok, til en viss grad, at jeg vet hva jeg snakker om 😀
      Forstår også utrolig godt dine tanker rundt å investere i noe som virkelig er verdt å investere i. Du har en tydelig og gjennomtenkt plan på hvofor, hvordan og hva du vil gjøre med vesken, så da ser jeg ikke problemet i at noen vil kritisere handlingen din. Du er ei bra jente, likeforguderelsker deg Sophieeee, og håper du blogger til evig tid<3 du er tha bbbb-best<3

    3. Altså du kan godt lage regler eller unntak for og jeg vet ikke, bedre din egen samvittighet? Men faktum er at når jeg eller andre ser deg på gaten med en veske av skinn så har vi ingen forutsetninger for å vite at den er kjøpt brukt. Det eneste vi ser er at du fronter ett produkt i skinn og i overført betydning støtter opp om den nevnte industrien, selv om ikke dine penger havnet hos dem så fronter du fortsatt produktet og derfor industrien. Og hvis ikke du skjønner det så er du jammen like dum som folk liker å fortelle deg at du er. Tror du at skikkelige veganere og andre som tar et moralskstandpunkt for hva de spiser og kler seg i har unntak? Hvis mamma kjøpte den er det greit, hvis den er brukt etc. Nei garantert ikke, for til senest og sist kommer det skinnet fra et dyr om du vil det eller ikke. Og uansett hvor mange fine hjertesaker du har for dyr og den industrien du nevner så fronter du det. Ved å bruke det så fronter du det og vet du hva da kunne du like gjerne bare kjøpt den ny, ingen ser forskjell og det har i det lange løp ikke noe å si, til senest og sist støtter du industrien. Uansett…

    4. Når det kommer til diett og livstil,så er det mye enklere og ha kontroll av hva man spiser når man bor for seg selv.Jeg bor fortsatt hjemme,og har lenge tenkt over dette.Jeg har lyst til og bli vegetarianer,men vanskelig når man bor hjemme.

    5. Så ikke gråt når andre ser det du har og kjøper det fordi du har det og støtter industrien direkte, du øker salg av slike varer.

    6. Hhahah er du serr? Skinn er skinn, pels er pels, dun er dun, kjøtt er kjøtt. Jævla hykler, kommer med den dårlige unnskyldningen også, bare fordi du vil ha en dyr Celine veske. Mista all respekten min for deg nå. Å spise kjøtt nekter du, men å gå rundt med en skinnveske laget av dyr, det er greit?

    7. Åh, heldig! Ønsker meg en Céline mini luggage veske helt sinnsykt, men så har jeg ingen andre inntekter enn ukelønn, og jeg føler ikke at jeg kan be om en såå dyr veske av foreldrene mine. Den er vel for fin til å ønske seg til jul til og med, men jeg får vel prøve meg..
      Den er nydelig, kos deg med den!!

    8. Jeg synes det er merkelig at du kan lage egne “regler” for hva som er greit ang hele industrien, bare når du ønsker deg noe – eller trenger å fylle på i ansiktet ditt.

    9. Så fine de ble! 🙂
      Morsomt at du investerer i en slik veske, og at du vil gi den videre til dine barn! Er ikke mange som tenker slik 🙂

    10. Om du får servert middag med kjøtt en eller annen plass, da kan du vel spise den siden dyret allerede er drept og kjøttet betalt??

    11. var det ikke du som var ekstremt mye imot pels og skinn da? du skrev jo flere innlegg om industrien, osv. Har du planer om å slutte å være pescetarianer/vegetarianer også nå?

    12. Pels er fyfy, men skinn det går helt bra? Er det liksom sånn at det er mer synd i reven og kaninen enn kyr? Så hyklerisk du er. Bryr deg bare om de så lenge de er søte nok for deg.

    13. Du har skutt deg selv i leggen, og det så brutalt. Du lager jo faktisk egne “regler” ettersom det passer deg. Har mistet all respekt for deg og ditt “arbeid” for dyr. Det er reinspikka tull og alt handler bare om å få flest treff på bloggen. Makan til lite reflektert person. Du ER faktisk dum. Ja, DUM.

    14. Dette ble ett veldig teit innlegg..igjen så må du nok undervurdere intelligensen til leserne dine..trist og skuffende..du kvesser klørne selv mot de som spiser kjøtt men kjære vene er du så mye bedre enn de du misliker så sterkt?

    15. Argumentasjonen din holder rett og slett ikke. Du sier det viktige for deg er hvordan industrien fungerer, men da du kjøpte katter i Spania tenkte du overhodet ikke på det aspektet. Det blir stadig selvmotsigelser fra din kant.
      Du spiser oppdrettsfisk, bruker botox og har nå skinnveske. Men er i mot testing på dyr, kaller deg vegetarianer og syns pels er forkastelig.
      Jeg føyer meg i rekken av de som mener du finner opp regler som passer deg.

    16. Herregud folkens, ro dere ned!!! La Sophie gjøre som hun vil! Alle har forskjellige tanker og “regler” rundt dette med skinn! Så ro dere ned og slutt å rakk ned på Sophie!
      Du passet brynene kjempebra !!:)

    17. Jeg er ikke vegetarianer og kommer heller ikke til å bli det, er oppvokst på gård så føler bare ikke nok for det. Men skal innrømme at jeg noen ganger har dårlig samvittighet når jeg spiser kjøtt, siden jeg egentlig knytter meg veldig til dyrene. Velger egentlig å ikke mene så mye om dette her! Men håper det ikke er sånn at de som er vegetarianere, velger å ikke respektere meg som person bare på grunn av at jeg ikke følger spisereglene deres. Det er viktig for meg at dyrene har det bra til de blir slaktet, men føler ikke at det blir nok uansett, får ikke noe bedre samvittighet egentlig. Så jeg spiser kjøtt, og føler meg noen ganger som en hykler men det får så være, det er min sak, guilty pleasures :/ forresten utrolig fin veske, og søt. Ser ut som at den har øyne og munn på bildet haha (a) skjønner ikke hvorfor folk hisser seg sånn opp, det trenger ikke å være helt svart-hvitt heller. Du er ikke en hykler bare fordi du er vegetarianer og har en veske av skinn, du har dine ting du legger mest vekt på, og dine gråsoner når det kommer til dette med dyreprodukter og det syns jeg skal respekteres. Du er i hvert fall åpen og ærlig om det, syns det er en bra ting med deg – det at du ikke har så mye filter på alt du skriver. Det gjør bloggen interessant:)

    18. Jeg har sett sykt mye opp til deg i det siste. fordi du har virkelig vist at du bryr deg om dyr og hva som skjer med de. du sier hele tiden at det er trist at vi mennesker ikke har kommet lenger en vi har. Og det med kattene skjønner jeg. Vi har alle en samvittighet og jeg synes det var bra du reddet de.
      Men dette med veska skjønner jeg virkelig ikke. Det har jo ingenting å si hvor den kom fra og om den er brukt eller ikke. den kommer fra et dyr, og sånn er det. Du kan ikke være halvveis veganer..

    19. Det er sykt at du sier du ikke har respekt for de som kjøper kjøtt og går med pels – mens du gjør unntak og setter standarden for hva som er greit når det måtte passe deg. Før gikk jeg ikke engang med falsk pels, fordi jeg følte det bidro til å gjøre pels populært, noe som også vil øke salget på ekte pels. Det er AKKURAT det du setter i gang nå, med alle disse 13-åringene som ser opp til deg. Grusomt at du i det siste har gått så hardt inn og bidratt til dyreplageri. Du av alle, som jeg beundret for din innsats for dyrenes rettigheter. Var visst ikke så vanskelig for Oslo å helomvende deg heller.

    20. Om du velger å spise kjøtt fordi foreldrene dine allerede har kjøpt det skjønner du lite av industrien. Om du ikke spiser kjøttet vil foreldrene heller ikke kjøpe så mye neste gang som vil resultere i mindre slakting. Lurer på om du i det hele tatt forstår industri? Dette med kattene er et eksempel på at du ikke gjør det ihvertfall. Videre til dette med veska. Hvis du bruker den veska reklamerer du for bruk av skinn på dyr. Du kan heller ikke sammenligne gårdsdyr med en skrekkelig moteindustri?! Å spise kjøtt fra gårsdyr(ikke faktorier) er greit fordi mennesker trenger mat! Men å gå rundt med en veske og tro at det er greit fordi det er “vintage” er helt på jordet!! Du går rundt med et dødt dyr på deg fordi du syns det er fint og ikke fordi det metter deg!!

    21. Jeg lurer på om du kunne en gang skrive et innlegg om absolutt alt du vet om kjøttindustrien, personifiseringen og alt det du står for for dyrs rettigheter?? 🙂 hadde vært veldig lærerikt og veldig nyttig 🙂

    22. Celine-vesker er nydelige! Driver og sparer til en, og har vell egentlig penger, men føler jeg må gjøre noe for å “belønne meg selv” med Celine vesken. Så får ta en eksamen eller noe så jeg føler jeg fortjener den først, haha 😛

    23. Alle har sitt eget synspunkt på saker og ting, og hva folk velger å si om brukt skinn er greit eller ikke, får være dems sak. De fleste som spiser kjøtt respekterer valget til de som velger og ikke gjøre det, men føler meg ofte sett ned på da jeg ikke har valgt å sette meg inn i saken. Føler ofte at vegetarianere ikke har respekt ovenfor andre som ikke er det, og at de føler de er veldig mye “bedre” enn alle andre.
      Jeg personelig spiser kjøtt, og eier også skinnplagg og pelsplagg. For min del handler det om at plaggene har bedre kvalitet, og at produkter eks. jakker som er laget av skinn gjerne holder lenger enn en jakke fra HM. Produksjonen av “billig”klær forurenser miljøet ekstremt mye mer enn hva produksjonen av skinn og pelsprudukter gjør. Jeg sier ikke at noe er mer riktig eller galt enn det andre, men ved å velge bort det ene, vil det også skape konsekvenser for det andre. Ved å velge bort skinn/pels er man med på økte miljøkonsekvenser, og dersom man velger skinn/pels svekker man dyrs rettigheter. Poenget mitt er vel at det er gode og dårlige sider til alt, og at alle burde heller respektere andres valg istedenfor å se ned på andre.
      Folk som kommenterer ovenfor burde virkelig tenke seg om både en og to ganger før de forteller hva som er rett og galt. Man kan nesten ikke gå på gaten med en jakke som inneholder pels/dun uten at PETA kommer løpende etter deg med et malingsspann og kaller deg et forferdelig menneske. Det er helt greit å prøve å verve folk til det man står for og tror på, men det finnes bedre måter å gjøre det på enn å si at “alt annet er feil”. Syntes det er synd at mange som kjemper for dyrs rettigheter desverre har glemt at det alltid er to sider av en sak, og ser på andre mennsker som mindreverdige dersom de ikke står for det samme som en selv.

    24. Jeg er så enig med flere her. Selv bruker jeg både pels og har skinnvesker, men så fronter jeg heller ikke en annen realitet en nettopp slik den er. De som følger bloggen din vet hva du har skrevet, argumentert for/i mot, og derfor reagerer leserne dine som de gjør. Om man først skal kjøpe noe som er planlagt vintage, ville jeg mye heller gått for LV eller Chanel, vesken din vil ikke se like fin uten etter flere års bruk.
      Og dette kjøpet er hyklerisk av deg. Hvis du skal prøve å motsi alle på det, og sitte i sofaen og tenke “men jeg tenker sånn..men,men,men”. Det er unskyldninger og motargument BARE for å slippe å si at “jeg har ikke problem med å kjøpe skinn, bruke det og late som at jeg “egentlig” ikke liker det”. I tillegg frustrerer det meg at du ikke kjøpte en helsort celine veske(siden du absolutt måtte ha den). Klesstilen din passer rett og slett ikke til denne type veske, med tricolor. Håper at du ser det selv og bytter den (for det blir jo heller ikke nytt kjøp, tommel opp for smart “jeg-er-i-mot-pels-jente”) til en annen farge. At du er umoden og til tider forvirrende vet vi alle, men seriøst hvem er ikke det? Men klesstilen din har du til gode å gjøre noe med, for deg selv og andre. Ikke få denne vesken til å se fake ut, please! Den er så fin osv. men med din stil er jeg redd den ikke vil se ekte ut. Bare et fashion tips. Du er helt flott og pen osv, men stilen din kunne forbedret seg 🙂

    25. Herregud, folks skal hate så syk! Nå får dere faen meg gi dere! Sophie står for sååå mye bedre ting enn dere gjør. Jeg tenker ikke over disse greiene hun skriver over engang. Og tviler på at alle dere gjør det. Greit dere mener hun fronter seg med skinn og det er hva du ser på gaten men okei? La jenta gjøre som hun vil. De som leser og liker Sophie vet situvasjonen med denne veska. Bytt veska i en annen farge fordi hun ikke har stilen til deg? Hva vet du om hun har av klær? Ekke sikkert hun viser alt. Hun bestilte jo mye nytt som hun sa? Kanskje det passer? Hva vet du? Gud. Sophie deler det hun vil dele, og det skjønner jeg godt. Sophie har fin stil, det er det som gjør hun til hun. Alle er forskjellige.
      Digger deg Sophie! Håper du leser kommenterer. Du som sa du skulle bli flinkere til å svare. Hadde blitt glad for et lite vink fra deg 🙂 Ha en fin dag videre<3

    26. Vintage? Celine veskene ble jo populære for 2 år siden, og den modellen der er vel faktisk en av de nyeste også.

    27. lol du snakker om hvor fælt det er at dyr ikke har det bra og så kjøper du deg en celine veske??? hykler

    28. Sophie, dette blir for dumt. Nå må du rett og slett slutte å kjøpe ting for å så rettferdiggjøre dem etterpå offentlig. Dette er ikke bra for deg, å det er heller ikke bra for alle de unge jentene som leser bloggen din.
      Som veganer, er det verre for deg å kjøpe skinn, enn det for eksempel er for meg som spiser kjøtt.
      Det drepte dyret ble da drept kun for skinnet og maten blir kastet. Det skremmer meg om dette blir en trend. Sophie, det du holder på med nå, er farlig.
      Å drepe et dyr, skal ikke være skamfullt. Vi hadde ikke vært på toppen av næringskjeden om vi ikke hadde drept dyr. Naturen handler alltid om å spise og overleve. Å det er nettopp dette vi gjør.
      Det som ER skamfullt er at vi overproduserer og ødelegger for å skape et behov som ikke er der.
      Dessuten ødelegger vi enda mer for å i tillegg skape erstatnings produkter til disse menneskene som IKKE ønsker å være en del av kjøttspisere. Dette er på ingen måte rettferdig, uansett hvilken side du står på.
      Det er virkelig ikke så enkelt som du skal ha det til. Å argumentene dine er helt på jordet.
      Om du kjøper pels, så er det fremdeles pels. Om du så fikk det av kongen. Du fronter en industri som er helt bak mål. Her blir dyrene drept KUN for at du skal ha noe fint å feste på kragen, kjøttet blir kastet og dyr lider i mangfold. Ergo, drap av dyr handler ikke lenger om å overleve. Og det er DETTE du er med på å skape nå.
      Mennesker må rett og slett bare redusere behovet sitt, om verden skal komme noen vei. Man må støtte lokale bønder og ikke minst passe på at det man har på seg hverken kommer ifra barnehender i India eller lemlestet dyr fra Jerusalem. Det finnes tusenvis av forskjellige aktører som virkelig har gått inn for å lage organiske klær om man ønsker det, men man må også være villig til å øke prisen sin. Å det er ikke gjort på en dag med tanke på den forskjells økonomien vi har i dag.
      Dette er et veldig vanskelig tema, å det er vanskelig å skille mellom rett og galt.
      Men er det en ting jeg ser, så er det at det du driver med, er regelrett galt og ekstremt usunt for miljøet.
      Jeg er skuffa!

    29. Selv om den er brukt er det fortsatt et produkt fra en grusom industri, og ved å bære den reklamerer du for dette. Det viser at du ikke er så engasjert som du påstår å være. Du endrer jo moralen slik at den tilpasser seg dine behov og ønsker. Teit. Det finnes uendelig mange fine, dyre vesker som ikke er av skinn. Synes du ikke kan kalle deg en dyreforkjemper om du likevel velger å støtte en industri bygd opp av tortur og grusomheter.

    30. Du ser nydelig ut:) For min del ser jeg absolutt tankegangen din, men det jeg føler er at ja, selvom man kjøper gammelt/vintage pels, er det selve ‘budskapet’/beskjeden at det er ok å gå med pels, det kan få andre til å ville ha pels som igjen ikke skaffer seg via brukt og vintage fordi det skaper presedens (hvis det er det det heter), samt at i mitt hode er det helt sykt/bisarrt å kle seg i dyrehud og pels, det virker bare groteskt etter mitt syn, og da har jeg ikke engang tatt med i betraktningen måten pels og skinn som oftest produseres på så grusom måte. Det i seg selv er nok til at jeg aldri ville gått med pels/skinn. Og dyrene som er fratvunget pelsen sin i den vintagekåpen hadde det godt mulig enda verre enn dyrene i pelsproduksjon idag, så jeg synes ikke det er mer ok å gå med slikt bare fordi det er gått en del år siden den ble produsert og fordi ‘den allerede er laget’. Tenker vi slik at ‘den er jo allerede laget, så da kan jeg vel bare gå med den’, er vi jo like langt. Sikkert knotete forklart, men du skjønner nok hvordan jeg mener det. Koster det oss virkelig så mye å holde oss helt unna? Det er det eneste etiske riktige, slik jeg ser det, ihvertfall. My two cents.

    31. Mista all respekt for deg i det siste.. Når folk ser deg på gaten, ser de deg og Cèline vesken din, det du gjør da er å reklamere for denne vesken, og da støtter denne bransjen. Tenk ut valgene dine LITT bedre neste gang. Som sagt; mista all respekt.

    32. Man spiser ikke kjøtt fordi man syntes synd på dyrene. Man begynner å mislike smaken. Samme med pelsen, man begynner å syntes det er EKKELT å gå med, fordi det er fra døde dyr. Ikke fordi den er brukt, og at du ikke støtter industrien. Men det handler om at man har på seg DØDE DYR.

    33. Hei Sophie. Skriv ett innlegg om hvordan du takler all drittslenginga,og hvordan du klarer å bevare selvtilliten når så mange prøver å få deg “ned”… Du må jo ha god selvtillit,siden du ikke lar deg knekke.

    34. Grunnen til at folk er sa kjappe pa a “kritisere” deg er fordi du sa aggressivt gjor det mot andre. Du hater folk som spiser kjott og har veldig liten forstaelse for at andre lever forskjellige liv, har andre erfaringer, omgivelser, omgangskretser, ernaeringsbehov, kulturer, osv…. Du har skrevet for at man ikke kan spise polse hvis man er dyreelsker (what?). Folk er kjappe pa a peke ut dine feil, siden du sa aggressivt gjor det mot andre, og drar alle under en kam, for du klapper deg selv pa ryggen siden du er sa flink som bare spiser gelatin og fisk. Hvis du hadde vaert litt mer ydmyk sa hadde folk sikkert vaert det samme mot deg, er du hard go dommende mot andre (for du gjor akkurat samme dritt selv) sa blir folk harde og dommende mot deg de og! Siden du har alle disse forskjellige “reglene” for a rettferdiggjore dine valg, ma du da skjonne at andre kanskje ogsa har det? Enten det dreier som a spise kjott, bruke skinn, eller whatever? Jeg dommer deg ikke for den veska, men grunnen til at folk gjor det er fordi du virker som en skikkelig stor hykler! Ha forstaelse for andre, sa gir de deg det tilbake ! 🙂 fine oyenbryn forresten 🙂

    35. Du må rett å slett slutte å bry deg så mye om hva andre mennesker mener, uansett om de er dine fans eller fiender.
      Alle har en mening uansett. Tenk på hva som er riktig for deg, vil du gå med en skinnvesker , så gjør du det, så lenge du har det bra. Men støtter tankegangen din, er vegetarianer selv, men har fått en loui vuitton veske og en Michael kors veske, så jeg går med de da. Er bedre enn å kjøpe fake hvertfall ( hvis man setter seg inn i den industrien :/ )
      Drit i hva andre mener uansett, å herregud, at andre skal kommentere brynene dine lissom, bryr andre seg virkelig om det? De vil at du skal være perfekt for å ha ett eksempel å gå etter selv, eller så er det bare for å gjøre deg usikker begrunnet sjalusi!!
      Det er nok kanskje derfor du er besatt av perfekt.
      Ikke ta dette feil, jeg å er litt sånn, men har ikke flere tusen mennesker som skal se meg hver eneste dag heller. Litt trist å se bare, å at du må hele tiden unnskylde deg å forklare deg, blir stilt ovenfor retten hver eneste gang du gjør ett eller annet. :/
      🙂

    36. Emma: Veldig enig i at det er hundre ganger bedre enn å kjøpe fake! Er også trist, og ikke minst tungt for meg, å føle at for hvert valg jeg tar eller for hver menning jeg har, må jeg forsvare eller unnskylde den – jeg endrer meg jo, jeg også. Men takk for at du tok deg tid til å skrive 🙂

    37. ballala: Jeg har aldri skrevet at jeg hater folk som spiser kjøtt, da hadde jeg vært uten både venner og familie. Jeg har heller ikke liten forståelse for det – som sagt, jeg kjenner svært få vegetarianere. Jeg mener man kan spise pølse og elske NOEN dyr. Da kan man si “jeg elsker hunder, katter, dyrene jeg kjenner, men ikke gris, for dem spiser jeg jo”. Jeg har vanskelig for å se for meg, eller forstå, at man støtter en industri med penger som toruterer dyr man elsker. Og det forstår vel folk det?

    38. Renate Krokstad: Da tenker man vel forskjellig – jeg synes også kjøtt er ekkelt, men jeg synes ikke det er ekkelt å bruke en vintage veske av skinn. Mye heller det, enn at den skal bli kastet, når pengene tross alt ikke engang går til undstrien.

    39. Sånn serr dere, kan dere kjerpe dere!! Hvis dere ikke liker de besluttingene Sophie Elise tar trenger dere ikke å lese bloggen hennes, slutt og dra henne ned og kritiser henne! Det er utrolig barnslig, hun må få lov til å ta egne valg og kjøpe de tingene hun vil, det er hennes liv!
      Kan dere slutte å dømme og heller se på de positive tingene i livet, hvorfor må alle dra andre ned, hvorfor kan ikke akseptere at folk er forskjellige og tar ulike valg

    40. heiaaaa:D Hvordan går det med å holde på dialekten når man er fra nord i oslo ? føler selv man må prate litt forfinet så at de forstår. Blir du å legge om ?

    41. Klarte ikke å la være å kommentere.
      Jeg skjønner helt ærlig ikke helt dette det du sier. Du mener det er helt i orden å kjøpe produkter med skinn/pels (dyrehud) så lenge de pengene ikke går direkte til den industrien som slakter og lager disse veskene… Okey….men de pengene du har brukt til denne vesken går jo da til butikken som igjen har fått disse veskene fra denne fæle industrien( som du tydeligvis er imot) Hva er forskjellen når det gjelder moral? Jeg forstår det ikke! Jeg er snart 30 år og har erfart en god del ting i livet men dette skjønner jeg faktisk ikke??! Det blir jo utrolig ganske lett for alle oss mennesker hvis vi skal kjempe for noe men lager våre egne regler. Det som EGENTLIG er hele poenget i det du mener er nok at du vil lette på samvittigheten og lage en unnskyldning for at du faktisk har kjøpt deg en skinn veske og at du må komme med en forklaring. Er det ikke litt rart eller mener du helt ærlig dette? Jeg husker jeg leste et innlegg av deg der du skriver at du blir så irritert og provosert når du ser folk går i acne skjerf….Okey…. men du gjør jo akkurat samme tingen?? Du fronter skinn. Det du går med er faktisk et dødt dyr som blir brukt i moteindustrien, uansett hvordan du snur opp og ned på det!! Man er jo ikke halv imot noe?? Blir veldig useriøst. For all del, du kan gå med akkurat hva du vil. MEN å vise at du kjemper så mye for dyra sine rettigheter og dermed gå med et dødtdyr rundt armen, blir bare for dumt…Jeg tror faktisk at du skjønner det litt selv men klarte rett og slett ikke å dy deg….

    42. Du er jo virkelig dummere enn jeg trodde. Så om du kjøper vintage er det greit å bruke pels og skinn? Da kan du likesågodt spise kjøtt også, for det du gjør nå, virker bare idiotisk. Jeg kjenner ekte veganere og de rister bare på hodet av dumhetene som du lirer av deg, for at din overbevisning skal prelle av på andre, du lager dine egne regler som virkelig ikke henger sammen med virkeligheten avogtil, forstår du det ikke? Slutt å late som du er ekte veganer/vegetarianer, for de ville aldri ha brukt det du overbeviser deg om at er greit, vintage skinn og pels er like galt som om det skulle vært ny og du støtter allikvel opp i en industri du ikke liker eller synes er grei. Den vesken kunne like gjerne ha vært kjøpt i en butikk som ny, for det du skriver som et argument fungerer ikke, da kan du like godt spise kjøtt, ok?

    43. Feil og også argumentere at pengene ikke går til industrien når du kjøper vintage.
      Selfølgelig gjør det det. Til syvende og sist er det en annen som også vil ha den vesken, og kjøper den fordi de så den på deg og syntes den var fin. Det hadde da ikke vært en industri eller en kampsak om ting var så enkle som du skal ha det til.
      Jeg har ingen formening om du burde ha skinnveske eller ikke. Det får være opp til hver enkelt.
      Selfølgelig skulle jeg ønske folk var mer bevisst over dems eget kjøp, men tvangsforing av “skal-skal-ikke”, funker aldri bra. Det er derfor viktig at at du informerer om at SKINN er SKINN, uansett hvem som gav den til deg.
      DU må slutte med å sprøyte leserene dine med dårlige unskyldninger, dette strekker ikke til.
      Ikke minst gir du en unnskyldning til veldig mange som faktisk ikke har noe i mot å støtte denne industrien. Vintage hadde da aldri oppstått uten at en faktisk kjøpte vesken hos leverandøren.
      Få litt ben i nesen, Sohpie. Jeg vet at du innerst inne er tøffere enn dette!
      Jeg heier på deg.

    44. Hykler. Du skriver så sinnsykt mye indirekte dritt mot andre som bruker har pels, skinn og som spiser kjøtt, men du er faen ikke noe bedre selv. Når du skal komme med så sterke meninger for en sak må du først være 100% dedikert selv, noe du overhodet ikke er. Den veska kjøpte du fordi du syntes den var FIN og ville ha den. SLUTT å lag unnskyldninger og unntak du driter deg bare mer og mer ut. Du er ikke så smart som du tror, og du burde ta til deg mye av det som blir skrevet her.

    45. Anonym: Alle skal få lovt å ha sine egne regler, og det er uansett bedre å mene noe, og kjempe for noe, enn ingenting. Vintage er BRA, både for miljøet og dyr, uansett hvordan man snur på det. Jeg er ekte vegetarianer til tross for at jeg bruker en veske av vintage skinn? Vegetarianer er å ikke spise kjøtt.

    46. Og Anne Sofies tankegang er like dum. Selvom HUN ikke kjøpte kjøtt så måtte foreldrene kjøpe mer fordi hun også skulle få

    47. lene: Når jeg sier kjøper brukt, mener jeg da å kjøpe fra en privatperson som hadde veska fra før av hjemme hos seg, altså ikke noen butikk som kjøper inn og gir til et merke.

    48. Nå har du jo kjempefine bryn! Det ser ikke fælt ut at de er så mørke, da men ser litt mørkt underhår under det blonde håret. Jeg er også blond og føler meg forferdelig med for mørke øyebryn. Når det ikke er heltbleket, som det nesten bare er om sommeren, synes jeg det er finere med litt mørkere, da jeg får litt mørkere ettervekst.
      Jeg har helt ærlig aldri forstått at du har fått kritikk for de, som du nevnte i et tidligere innlegg. Jeg har alltid synes de har vært veldig fine, og passer deg godt. Pent at de ikke er overnappede og syltynne, som noen velger å ha. Det må virkelig ha vært noen idioter som ikke finner annet å pirke på, som har påpekt det.
      Synes meningen din om gjenbruk, skinn osv. er god. Jeg er enig i ditt synspunkt der.
      Digger bloggen din frøken, og fortsett å stå på ditt! Er flott at noen har egne meninger og står for dem.
      Stor klem fra meg 🙂

    49. WOW, jeg leste akkurat kommentarene her. Folk kan virkelig være stygge mot andre, når de sitter bak en skjerm. En del her må virkelig skjerpe seg.
      Greit nok å ha andre meninger, men vis litt folkeskikk a.

    50. Problemet ditt er at du har din egen blogg der du prøver å fremstå reflektert om det du skriver, enten det gjelder sminke, hårprodukter, botox, dyrevern, klær, kjendiser, barn i Afrika, neseoperasjoner, treningstips, restylane, vegetarmat, musikk, reiser, følelser , sjalusi, reklame osv osv. Du er 19 år. Som de fleste 19 åringer, vet også du som regel best, men du vil etterhvert se at dette ikke nødvendigvis stemmer. For at du over tid og i fremtiden, skal bli tatt seriøst, tror jeg du bør konsentrere deg om et par temaer du ønsker å skrive om og lære deg mer disse temaene. Slik du nå fremstår, hvor du skriver om alt mulig, evner du ikke å skrive fornuftig om ting du etter eget utsagn er interessert i, og bloggen din blir et fesjå og sammenblanding av alle mulige ting, ofte da sammenkoblet med uinteressante bilder av deg i en eller annen positur. Du har en blogg som du faktisk kan bruke til noe fornuftig. Er det dyrevern du er interessert i, så skriv om dyrevern, men lær deg det først. Og vær balansert i argumentasjonen.

    51. Du snakker om å spare miljøet, men likevel shopper du som en gal på nelly. Som blogger får du også utrolig mye ting du aldri har bruk for. I tillegg oppfordrer du også til kjøp av klær gjennom reklame osv. Det er lett å se at du ikke bryr deg det minste om å velge bærekraftig, og synes derfor unnskyldningen din om gjenbruk, er helt på bærtur. Ved å bruke denne vesken, støtter du opp under bruk av pels. Du gjør det kult å kjøpe skinn! Du går rundt med den på gaten, slik at alle kan se at du bruker skinn, det er jo ingen som vet om den er gjenbruk. Synes bortforklaringene dine er er ganske gjennomskuelige. Du stemte også miljøpartiet de grønne, men likevel motstridende du deres viktigste prinsipp;bærekraftig utvikling! Du fremstiller deg selv svært dobbeltmoralsk og lite gjennomtenkt.Dette synes jeg er litt trist med tanke på at nok egentlig er ganske reflektert

    52. Du skrev for noen innlegg tilbake at du hadde planer om å kjøpe denne vesken på eger, men de hadde den ikke. Da var jo planen din å kjøpe noe helt nytt? Men siden de ikke hadde den inne så valgte du å kjøpe den fra en privatperson isteden. Unnskyldninger, unnskyldninger, unnskyldninger. Og hvordan kan du si at du ikke støtter industrien? Den er jo trossalt kjøpt fra før av fra en butikk? Du har så utrolig liten virkelighetsforståelse. Og denne vesken er ikke vintage? Dette er en helt ny modell, og det er ikke lenge siden de veskene var årets IT veske. Du motsier deg selv så til de grader, og du tar det alikavel ikke til deg. Senest i dag sa du at du hater mennesker som gjør alt for å vise ”det lille av penger de har” men er det ikke akkurat det du gjør også? En canada goose jakke og en skinnveske fra celine er vel akkurat det samme? I såfall hva er forskjellen? Kanskje den jakken var kjøpt brukt også, er det også vintage da? Eller gjelder bare verdiene dine for fine og dyre ting som DU selv ønsker?

    53. Beklager hvis kommentaren virket slem, var faktisk ikke meningen. Blir bare litt frustrert over at du motsier deg så mye. Og omtrent alle påpeker det jo? Leser bloggen din hver dag, og du er veldig flink å oppdatere, så jeg er veldig glad i bloggen din sånn sett 🙂

    54. jeg må bare først si at jeg er stor fan av bloggen din! du utnytter din posisjon som blogger og får opplevd mye du har drømt om.
      når det kommer til denne vesken, så er det ikke det at du har kjøpt den brukt som spiller noen rolle, men bare det faktum at du har kjøpt den og vist den fram på bloggen. da er det nok maaange andre jenter som investerer i en slik veske siden mange ser opp til deg. jeg gir derimot langt faen i hvor du står i denne saken – jeg synes du virker som en herlig jente!!

    55. Tror du virkelig det spiller noen rolle om du betaler til en privatperson eller direkte til butikken? Føler du at det utgjør en stor forskjell, og at da er det liksom greit? Leserne dine mister mer og mer respekt for deg, og det tror jeg du selv innser nå.
      Det verste er jo at du sier at det er dumt å støtte industrien direkte ved å for eksempel betale rett til butikken, så hvorfor i helvette legger du ut lenker hvor du har kjøpt vesker (sikter til den forrige skinnvesken du “kjøpte uten å vite at det var ekte skinn”) ?.
      På tide å stikke fingern i jorda, Sofie.

    56. vintage er ikke det samme som brukt. for at noe skal kunne regnes som vintage så regnes det at det er fra mellom 1920 og 1980. Denne veska er second hand.
      Sorry mac, men argumentene dine for å kjøpe denne veska holder ikke mål. hvorfor tror du at dyrevernsorganisasjoner kaster maling på de som går med pels feks? dersom man har tatt et standpunkt for å være vegetarianer/veganer så er det ikke holdbart å da kjøpe produkter av skinn, nye som brukte. sorry, men fattig intelligens er værre enn de som brifer med “de pengene de ikke har”.

    57. Hallo i luken, du skulle jo etter planen kjøpe den i butikk, eger. Og dermed støtte industrien direkte i stede for indirekte som nå. Du motsier deg selv nok en gang. Du kjøpte den jo brukt KUN fordi de ikke hadde den inne. Seriøst slutt å undervurder leserne dine. Og plis google betydningen av vintage, noe er ikke vintage bare fordi en person har eid tingen før deg..haha.. Men da er det greit med canada goose som du har gått hard ut mot så lenge den er kjøpt fra en privat person? Håper du kan svare på dette, det hadde vært spennende å høre resonnementet ditt, dersom det ikke er det samme som med vesken da..

    58. Greit at du kjøpte vesken brukt fra en privatperson, men nå går du altså rundt og reklamerer for industrien, noe som er like ille. Kan du ikke bare innrømme at du likte veksen, og at å eie den var mer verdt enn det du mener om dyrs rettigheter.

    59. Syns du skal komme ut å innrømme for leserne dine hva som egentlig er fakta. Syns det er ufattelig respektløst å undervurdere dine lesere som er med på å gi deg mat på bordet. Du støtter det du påstår du er imot. Uansett hvor mye du unnskylder deg så er realiteten at du nå med den vesken vil være med på å fronte industrien du er “imot”. Blir dumt å si “Jeg er veganer/vegetarianer, og jeg spiser ikke kjøtt og dyreprodukter, men skinn er greit” “vegetarianer er å ikke spise kjøtt” . Virkelig ? Kommer an på hvordan vegetarianer du er, men trodde det også handlet om å ikke ta del i dyrs lidelser.
      Det kommer selvfølgelig ann på hvorfor man er vegetarianer, men det virket som om du var for dyrerettigheter, men nå motsier du deg selv.

    60. Av alle vesker i verden, hvorfor denne? Hva er i hele tatt fint med disse veskene? Merkeligste jeg har sett, hadde følt meg flau av å gå med den 😮 Så mye fine vesker, å den rare klovneveska formet som en W, som man blir sett seg lei av på bilder annenhvert nettsted! Borkaste fæle penger, stakkars dyr i tilegg som disse bloggerne går med på armen å tror di er en pryd

    61. Mange slemme kommentarer her altså..
      Jeg er ikke vegetarianer, jeg har skinn-sko og en jakke med pelskrage… Men jeg kildesorterer alt jeg kaster, kjøper ikke sminke og kropps-produkter som tester på dyr, boikotter KFC og Sea-World og er Plan-fadder.
      Å gjøre NOE er bedre enn å gjøre ingenting, og slik jeg har forstått det gjør Sophie Elise mer for verden enn de fleste av oss. Hun er en “rosa-blogger/hverdags-blogger” så hvis dere blir så utrolig lei dere for at hun har en skinnveske foreslår jeg dere å lese rene dyreverns-veganer-blogger istede 😉
      Synes ikke dere skal rakke ned på noen når dere ikke er noe bedre selv.. Alt er feil hvis man virkelig skal grave dypt, så ingen av oss er vel egentlig rene på samvittigheten her. Barnearbeid for å lage klærne vi har på oss og mobilene vi trykker på hver dag, eller at vi forurenser med bilene vi kjører.. OSV 😛
      Hadde Sophie Elise bodd i skogen og kun spist sopp og bær ville det ikke blitt noen blogg som vi er så glad i!

    62. Er 22 år og har fulgt bloggen din lenge, skal inrømme at det i begynnelsen var en liten fascinasjon av denne rosa bloggverdenen som fikk meg til å lese, men etter noen år, så må jeg si at jeg DIGGER deg! Du har vokst veldig på retorikk – biten og jeg vil påstå at du formulerer deg helt ypperlig i forhold til dine meninger. Jeg er selv vegetarianer og friganer, og spiser da kjøtt om det er kastet (ja dette høres kanskje vilt ut at jeg graver i søpla..) men jeg tenker slik med skinn og pels også, har det gådd i arv eller noe lignede, der man ikke aktivt går inn for å kjøpe det, helt greit! egentlig synes jeg det er helt greit at du bruker veksa da skaden allerede er gjort, og du er ærlig om det, OG at du ikke plutselig kjøper mange skinnvesker etter hverandre som var en feil. om du skjønner. Den veska du har kjøpt ER jo allerede kjøpt, så da om du bruker den eller moren, eller naboen er ikke så nøye, da dette er et engangstilfelle og ikke vil skje igjen. Bruk veska du, og DRIT i andre.
      Ble litt provosert av umodne uvitende kommentarer over, så måtte bare kommentere selv..
      det jeg EGENTLIG skulle spørre om var om du tror jeg kan få påsatt negler hos en neglerdesigner om jeg nesten ikke har noen negler fra før? De er veldig korte, da jeg har en uvane å rive de av fordi de er så tynne og brekker fort. Men jeg vil så gjerne ha litt lengre negler, har bestilt timer om to dager og damen sa det skulle gå greit..
      <3

    63. Dette blir får dumt. Ikke gidd å lage dårlige unnskyldninger. Selvom veska er “vintage” så reklamerer du får den ved å bruke den. Kan du ikke bare legge deg flat og innrømme at du synes veska er viktigere en dyrene den er laget av. Du har mange gode meninger sophie og jeg har støtte de fleste av dem. Men akkurat her blir argumentene dine får svak.

    64. Ved å legge den vesken på bloggen din, gir du merket gratis reklame og dermed øker du salget. Helt ærlig så har du rotet deg opp i et kaos av regler og unnskyldninger. Alle andre bloggere slipper lett unda med alt av de kjøper skinn og pels, men du må forsvare absolutt alt du kjøper og gjør, bare fordi du prøver å hjelpe dyr.
      Bare si det som det er, du prøver så godt du kan, og det er bedre enn de fleste andre. Det MÅ vær lov å vær halvveis etisk korrekt, siden det er veldig mye bedre enn å vær totalt etisk ukorrekt. Syns det er så unødvendig at du må unnskylde alt du gjør som ikke er 100% mot dyrenes beste, hva gjør vi resten da liksom?
      Så ja. Du KAN vær halvveis veganer, det er bedre enn å ikke gjør noe som helst. Heller kjeft på dem liksom, enn de som prøver men feiler ofte. jesus

    65. du er så fin, bildene dine får meg alltid til å smile 🙂 og jeg synes du er veldig motiverende, jeg liker hvor langt du har kommet med bloggen og meningene dine, hvis du skjønner hva jeg mener. jeg liker at du er en “offentlig” person som mange hører på. du er smart, sterk og reflektert, og det merker man virkelig!

    66. Hei hå og takk for en ærlig blogg som ikke er helt glansbilde-blogg som alle andre er blitt; tusen takk for det 🙂
      Når det kommer til denne veskasaken skinn/ikke skinn, hvorfor stresser du slik med det? De er mest sannsynlig laget av et dyr som skulle bli mat anyways(ku/gris)? Og resten av verden kommer på ingen måte til å bli vegetarianere uansett så da kan man jo like gjerne lage vekser av det? 🙂
      Når det kommer til pels er jeg helt enig med deg fordi de dyrene har det helt forferdelig og skal heller ikke brukes til annet enn å pryde mennesker noe som er helt unødvendig da vi har så mange andre bra alternativer .
      Det jeg stusser på er at du reklamerer så mye for extensions? Alle vet jo at fattige kvinner i India offrer håret sitt for en slikk og ingenting fordi vi rike jenter skal kunne gå rundt med deres hår(ganske sjukt egentlig) og dette er mennesker og mennesker skulle vel være enda noen hakk viktigere enn dyr? (selv om jeg synes det er kjempe at du demonstrerer mot sirkus, pels osv)
      Stå på, peace and love 🙂

    67. Nå har jeg virkelig mistet respekten for deg. Jeg var glad når jeg leste at du var opptatt av dyrevern og slikt, men nå skinner det gjennom mer og mer at du bare er et dumt nek som kommer med masse idiotiske forklaringer for å rettferdiggøre skinnveskekjøp. Å forresten når jeg ser på de falske leppene dine så er det bare ett ord som slår meg å det er duckface, det er jo ikke pent i det hele tatt.

    68. Hei, lurer på to ting. Hvor fikk du tak i vesken? Ebay el er det en Vintatage butikk i Oslo? Også lurte jeg på om du kunne ha lagd et innlegg på hva du spiser for å få i deg nok næring til å erstatte kjøtt? Er selv vegetarianer. Og er alt på jakt etter nytt inspirasjon, til å lage mat😊

    69. Litt vel mange tabber fra din side i det siste…?
      Syntes du skal ta et oppriktig oppgjør med leserne dine, både angående MK veska og nå den nye Celine veska. Skrev du ikke nettopp at du egentlig skulle kjøpe en dyr veske fra butikk? Antar at den også var av ekte skinn, men for alt jeg vet så kan den vel ha bestått av andre tekstiler. Tviler sterkt på det – men siden jeg ikke har direkte bevis så kan jeg vel ikke påstå at du ville støtte industrien direkte ved kjøp av en skinnveske fra butikk.
      Men kan du helt ærlig svare på alle kommentarene i et blogginnlegg? Mange er nyskjerrige og ønsker å høre din side av saken. Hvorfor du har gjort det du har gjort. Hva skjer med MK veska? Du har jo tydeligvis brukt den.
      Leste en kommentar i et annet innlegg (om MK veska) at du ikke kunne returnere den fordi du ville beholde andre varer i fra Nelly-pakken. I call ur bluff – en kan velge å bare returnere EN vare – noe du helt sikkert forstår. Selv om du ville beholde alt det andre så er det enkelt å bare sende en vare i retur, noe jeg ser for meg at du ville vært veldig rask med å gjøre da du fant ut at det var ekte skinn. MEN JEG TROR AT DU VISSTE AT DET VAR EKTE SKINN HELE TIDEN, FRA DU BESTILTE VESKA. Du har vel bare blitt sugd inn i Oslolivet og ønsker å ha fine vesker slik at andre kan se at du har god råd. Dette ønsket ditt brenner vel sterkere enn dine tanker om dyrevelferd.
      Så hvis du bare kunne kommet med et innlegg der du kanskje prøver å forklare litt så hadde nok mange vært veldig takknemlige.
      Vil aldri glemme dette, og jeg kommer til å fortsette å presse på til du kommer med sannheten

    70. Altså – problemet jeg har med deg akkurat nå, er at du skal fremstille deg selv som en superior persjon, og alle som ikke følger dine idealer er idioter som hater dyr. Det at du er så hard og lite omtenksom ovenfor dine lesere fører til at du får akkurat det samme i retur. Jeg hadde absolutt IKKE brydd meg dersom Ida Wulff hadde kjøpt en skinnveske eller noe annet som kommer fra den industrien. Hun har aldri prøvd å fremstille seg selv som en forkjemper for dyrevelferd, noe som er helt greit. Alle trenger ikke å være det heller.
      Du har derimot virkelig jobbet hardt for dyrevelferd – men nå i det siste har du bare gjort tabbe etter tabbe. Leserne dine (inkludert meg) blir forvirret av dine handlinger, særlig når de motsier det du tidligere har skrevet om på bloggen. Siden du ser så ned på andre mennesker som ikke lever som deg så får du akkurat det samme når du ikke følger dine egne regler.
      Det at veska er vintage (er vel mer second hand…?) syntes jeg ikke er en god nok grunn til å kjøpe den.
      – For det første så støtter du industrien indirekte ved å gå med veska, og du som er en såpass innflytelsesrik person burde virkelig tenke deg om et par ganger før du går ut av døra. Andre vil ønske din klesstil, og ender derfor kanskje opp med å kjøpe en helt ny veske direkte fra butikken, og dermed støtter de den grusomme industrien direkte. Alt dette på grunn av at de så deg med veska. Like it or not.
      – for det andre så vet du vel ikke om hun som solgte veska blir å bruke pengene på å kjøpe en helt ny..? Du har altså gitt henne midler til å støtte industrien NOK EN GANG. Kanskje hun var lei av veska og heller ville ha en nyere variant. Dette kan vel gnege litt på samvittigheten din. Du har muligens nok en gang støttet industrien indirekte. Vil påstå at dette er verre enn å gå med den i offentlighet.
      Mange lesere raser i mot deg fordi du er en hykler som går imot dine egne regler. Skriv litt om dette er du snill…

    71. Jeg syns bare det er sinnssykt kleint at du prøver å forsvare veskekjøpene dine med at de kan gå i arv til ungene dine og gå til gjenbruk. Alle vet like godt som deg at denne vesken eller Michael Kors vesken ikke var kjøpt på grunnlag av at den skal gå i arv. Veskene var kjøpt fordi du også vil ha gleden og “statusen” av å gå rundt med en dyr designerveske sånn som de fleste andre på din alder. Du vil også ha gleden av luksus. Selv om du har kjøpt veskene brukt av en privatperson, så reklamerer du for og fronter pels- og skinnindustri når du går med veskene rundt armen ute på gata. Uansett hvordan du prøver å vri og vende på det, uansett hvor uskyldig du prøver å få det til å være. Du støtter og har nå støttet pels- og skinnindustri, ikke bare en gang men hele TO ganger. Den første vesken kunne du kanskje ha sluppet unna med som en “tabbe”, men nå som du har kjøpt deg enda en designerveske så er det bare så utrolig åpenbart at du VIL bruke skinn og ha dyre vesker og klær. For meg spiller det ingen rolle hva du går med. Jeg har dyre vesker i ekte skinn jeg også, men jeg prøver ikke å forsvare kjøpene mine og si at “de skal gå i arv til barna mine da hehe”. Det er det samme som å si at du kjøper kjøtt av industrier som mishandler dyr og masseproduserer, fordi du skal mette ungene dine. Det finnes så mange andre alternativer og et så stort utvalg uansett om det kommer til mat, klær eller vesker, og det vet du godt selv. Og uansett, hvem har sagt at produkter som ikke er ekte skinn og lær ikke varer evig? Min mor, bestemor og andre i familien har flere par sko, vesker, klær, you name it som ikke er av skinn eller pels og som de har hatt mer eller mindre hele livet. Slutt å unnskylde deg, Sophie. Unnskyldningene dine holder ikke, og det er ingen som gå på de.

    72. Vet du hva vintage betyr? Har ikke noen som helst problemer med at du kjøper vesker av skinn eller hva enn du vil.. Men, slutt å bruke ord du ikke vet betydningen på.. Det blir altfor dumt.. En brukt veske er IKKE vintage..

    73. MK vesken er et reklamestunt hvor hun garantert får penger for å reklamere slik at andre unge jenter kjøper den samme vesken. Når skal folk skjønne hvordan alt dette fungerer. Er veldig merkelig at hun linker til vesken når kjøpet av MK vesken var så forferdelig? Dobbeltmoral uten like. Hvis du virkelig var så misfornøyd med vesken hvorfor i det hele tatt “oppfordre” andre til å kjøpe den? Det lille jeg hadde av respekt fløy ut av vinduet. Gidder ikke engang å kommentere Celine vesken for det sier seg selv hvor idiotisk det hele er.

    74. Skal du snart ta ett oppgjør med deg selv og innrømme din egen egoisme?! Og forklare hvorfor du bare lager nye regler for deg selv hele tiden, slik at du kan prøve å “komme unna” med hva enn du vil? Det er ikke det at du kjøper en skinnveske som plager oss, det er det at du faktisk har så sterke meninger og på tross av det du påstår at du mener så har du altså kjøpt TO skinnvesker denne måneden. Du er en hykler, dobbeltmoralsk og nå vil vi ha svar 🙂 BRING IT

    75. JÆVLA DYREPLAGER!!! FYFAEN SKINN!!!! kommer aldri til å gå med skinn eller pels i mitt LIV! FORDI JEG BRYR MEG OM DYRENE VÅRE!!

    76. “Alle skal få lovt å ha sine egne regler, og det er uansett bedre å mene noe, og kjempe for noe, enn ingenting. Vintage er BRA, både for miljøet og dyr, uansett hvordan man snur på det. Jeg er ekte vegetarianer til tross for at jeg bruker en veske av vintage skinn? Vegetarianer er å ikke spise kjøtt.”
      Haha, skjønner meg virkelig ikke på deg lenger. Har selv alltid ment at selv om man ikke kan gjøre alt, så kan man i hvertfall gjøre noe. Derfor holder jeg meg unna produkter med ekte pels eller skinn eller produkter testet på dyr, selv om jeg IKKE er vegetarianer. Mens du i et innlegg for en stund tilbake skrev at er man ikke vegetarianer så er man heller ikke en ekte dyrevenn. Du motsier jo deg selv her?
      Og hva så om du kjøper vesken fra butikk eller som så kalt vintage? Pengene har jo allerede gått til industrien? Du reklamerer videre for vesken, og du sier at det er greit å gå med skinn. De som ser deg med vesken vet jo ikke nødvendigvis at du ikke har kjøpt den fra butikk og at det da i følge deg er greit. Nå er jo ikke denne vesken vintage heller, da en ting må være noe sånn som femti år eller eldre for å regnes som vintage.

    77. Du kan iallefall ikke bruke begrepet “vintage” om vesken da vesken da måtte vært fra en annen tid som ikke lenger er. T.o.m ting/klær fra 80tallet er ikke vintage men “retro”. Jeg nekter å tro at du bryr deg om dyr når du (mis)bruker dem både for utseende(restylane,silikon,botox etc) og som plagg. En som virkelig bryr seg om dyrene kan nemlig ikke forsvare det at vedkommende fronter et bilde som sier det er i orden å flå dyr fordi “den veska var bare så fin liksom”! Du kan ikke være så fjern at selv om du ikke har kjøpt vesken ny så reklamerer du enda for skinn? Du har småjenter som er dine fans som nå løper til butikken for å kjøpe seg en kopi av den vesken forbildet deres har. På denne måten er du med på å øke behovet for for produksjon av slike vesker. Du må nesten ta et standpunkt og gå for det. Helt i orden om du velger å fremme ditt eget utseende fremfor dyrenes ve og vel,men da må du også slutte med alle disse innleggene om hvor forferdelige kjøttetere er, hvor uforståelig det er for deg at folk bruker pels( du av alle burde jo forstå dem som bruker pels nå som du selv går rundt med et dødt dyr på armen). Ser du ikke selv hvor dobbeltmoralsk du er? Lager uendelige unnskyldninger for deg selv men kritisererer andre? Denne bloggen har blitt en parodi på seg selv. Kan ikke ta noe av det du skriver seriøst lenger.

    78. Lite tips, neste gang du kjøper noe laget av dyr; ikke skriv der på bloggen. Men det der var rett å slett bare teit. Du klager på alle andre fordi de f.eks. bruker dun, men hva om de åsså har kjøpt der brukt? Det kan iknr du vite, men uansett kaller du de dårlige mennesker. Dette blir egentlig for dumt.

    79. Herreminhatt. Syns dere virkelig det er ålreit å betale titusenvis av kroner for en veske? FOR EN VESKE???

    80. Hva blir det neste? Å kjøpe vintage-pels fordi dyret allerede er dødt og betalt? Lidelsene spiller visst ikke så mye. Er det du tenkte deg, å bli så overfladisk og materialistisk at du setter det ovenfor dine moraler som du har stått fast ved så lenge? Er det virkelig verdt det? Har Oslo gått litt mer til hodet på deg slik at du blir som alle andre og ikke klarer å stå fast ved et så vitkig prinsipp du har frontet hele veien?
      Vel, til vinteren så går du vel rundt med Canada Goose og revelue fordi du kjøpte det vintage. Ikke tenker du over lidelsene, ikke tenker du over at du påvirker så ufattelig mange unge jenter til å kjøpe skinn/samme veske.
      Litt av en vegetarianer du er og opptatt av dyrevelferd. Jeg hadde enormt respekt for deg med måten du frontet dine saker som dyrevern, og du virket som ei oppegående og intelligent jente, men nå er du bare nok en rosablogger som ikke klarer å stå for det du mener er riktig. Er det virkelig verdt det for å sprade rundt i alt du har stått i mot tidligere? Og ikke nok med det, du har gått ut og sagt hvor forferdelig det er å spise kjøtt, stilt opp for dyrevernorganisasjoner… Snakker om dobbeltmoral. Håper du kommer til deg selv igjen…

    81. Leste noen av dine tidligere “hjertesaker”
      Der du skriver blant annet: .
      – Jeg synes det er dobbeltmoralsk å si man er såå imot dyreplaging og så spiser man kjøtt, går med canada goose eller har kjøpt seg skinnsofa. (Om det second hand så er det helt greit? Dyrene har absolutt ikke hatt det vondt om plagget/veske/møbler er kjøpt av privatpersoner? Jadda…)
      – Men man må ikke late som man er frøken prektig og redder verden når man ikke klagerer å begynne med seg selv engang – derfor er jeg så glad i tatoveringen min, “be the change” fordi jeg prøver virkelig å gjøre en endring – men da starter man med seg selv først. (Du må være så stolt og et godt forbilde…)
      – Jeg har sett en fantastisk dokumentar som heter “earthlings”, den har vunnet flere priser og er så verdt å se. Denne dokumentaren viser “behind the scenes” om hva som virkelig skjer bak lukkede dører og høye vegger når det kommer til dyr. Den vanlige nordmann spiser kjøtt, men vil ikke drepe et dyr selv. Den vanlige nordmann prøver sitt beste for å ikke tenke på hvordan det gikk fra å være en levende gris til å bli en liten bit bacon på tallerkenen. Mange går igjennom hele livet uten å vite noe om denne grusomme sannheten. Som Pheonix sier i filmen (oscarbellønet skuespiller som er “fortelleren” i dokumentaren) ” om slakterhus hadde hatt glassvegger ville vi alle vært vegetarianere”. Og det er dette denne filmen gjør, tar ned veggene. Den viser også pelsindustrien, kosmetikkindustrien og underholdningsindustri med dyr for hva den virkelig er. (Likevel velger du å kjøpe skinn som er nøyaktig det samme som kjøtt når det kommer til slakting og dyrevelferd, det er ingen forskjell på å gå i skinn og det å spise kjøtt, man støtter det uavhengig om det er second hand eller allerede kjøpt. Den vanlige nordmann prøver sitt beste for å ikke tenke på hvordan det gikk fra å være en levende gris/kalv/ku til å bli skinndetalj på en veske)
      – Jeg kan rett og slett ikke forstå hvordan vi kan ignorere disse slakterhusene i vår tid, det får blodet mitt til å koke når jeg ser menneske som jobber på disse stedene, om noen bør dø i smerte så er det menneske som påfører dyrene dette. Jeg skammer meg av å være blandt mennesker når jeg ser at vi er i stand til å gjøre disse syke tingene. SELVFØLGELIG må jeg legge til at ikke ALLE slakterhus oppfører seg grusomt men det er mange og det er totalt lovlig.. Det er sinnsykt! (Og likevel støtter du det. Sinnsykt?)
      – Men jeg elsker faktisk dyr mer. Jeg har ingenting imot mennesker som velger å spise masseprodusert kjøtt, men da må man også stå for at man støtter en industri som er grusom, og da elsker man faktisk ikke dyr. Man elsker seg selv og matvanene sine mer, i alle fall. (Eller status-varene. Enda verre spør du meg, for det er hvertfall unødvendig)
      – Hele filmen ligger her. Og om du tenker slik ” nei fyfaen det her klarer jeg ikke å se på” men går rett tilbake til å spise kjøtt eller bruke dyretestet sminke så er du seriøst et grusomt menneske og det mener jeg. Man bør i alle fall SE, slik at man vet hva man går til. Om du lukker øynene forsvinner det ikke uansett. (Eller bruker skinn…)
      “Be the change” sier du? Du burde heller ha tattovert “Hykler” Skinnindustrien er til og med mye verre enn kjøttindustrien.

    82. wow nå driter du deg rett og slett loddrett ut! Sååhyklersk og fake har du blitt.. man merker det er desperate unnskyldninger sophie… jeg har snudd hele inntrykket mitt av deg… tror du mister en del lesere med dette… og den veska.. tviler på at dine barn eller barnebarn kommer til å digge den når den tid kommer lissom 🙂

    83. Takk for dagens underholdning. Jeg håper bloggen din eksistrer for alltid, og at du aldri får større selvinnsikt. Takk.

    84. Som flere sier her, skinn er skinn uansett hvordan du vrir og vender på det. Mistet litt respekten for deg nå 🙁

    85. Jeg forstår veldig godt hvorfor mange blir provosert av dette innlegget, og jeg tror ikke jeg trenger å gå ytterligere inn på det. Jeg har virkelig begynt å like det jeg ser av deg på bloggen, Sophie. Jeg synes det har vært flott å se at du har fått så stor suksess uten å ha et klesskap fullt av dyre klær. Jeg synes også det har vært inspirerende å se at ei såpass ung jente kan ha så sterke meninger om dyrs velferd. Det har faktisk fått meg til å tenke meg om et par ganger når jeg har skrevet handlelisten for uka. Du er ung og jeg skjønner at det er vanskelig å være nær den eneste uten en fet veske. For at du skal få andre til å høre på deg og bry seg om de samme tingene som deg, så er du imidlertid nesten nødt til å være hard og brutal mot deg selv. Hvis det blir for vanskelig så vær heller ærlig om det Jeg skjønner godt at du kjøpte veska, jeg, eller hvertfall at du har hatt lyst på den. Den er jo kjempefin! Men jeg tror dessverre ikke du vil kunne bruke den uten at du føler deg dum.

    86. Mistet overhode ingen respekt for deg. Skal ikke komme med et kompliment på starten for å så dra deg litt ned (nå gjør jeg egentlig det), men hadde ikke du kjøpt den veska, hadde noen andre kjøpt den, som gjør at industrien blir mindre.

    87. Du er en av de værste menneskene her i verden, sophie. Unskyld neg, men det mener jeg. Hvis du ikke finner en annen måte å fronte meningene dine på, osv osv, kommer du til å våkne opp om 10 år, uten venner, familie, barn eller kjæreste… Du kommer til å ha så mange i mot deg, å du kommer ikke til å vite hva respekt er en gang, for det er det ingen som kommer til å vise ovenfor deg. Bloggen din kommer til å gå til helvette, ingen lesere, ingen sponsorer å ingen som vil samarbeide med deg. Uansett om du får en heftig utdannelse, er det ingen som kommer til å ville ansette deg, for når man googler deg vil man bare finne piss som det her, hykleri. Kall det hva du vil, drøft det som du vil, snu så mye på det som du vil, men det er hykleri, dobbelmoral og løgn så langt øye kan se i denne bloggen! Du er jo ikke dyreelsker du heller? Du har jo ingenting til overs for dyret denne vesken er laget av? Du har ingenting til overs for de dyrene du sprøter nebbet ditt fullt av? Du har heller ingenting til overs for moren og etterkommerne til de jævla kattene du kjøpte for så å sette igjen i spania( ja jeg tror ikke de kommer hjem til deg før jeg får se det!!).
      Nei, du må åpne øynene snart. Alt du har skrevet om i det siste er bare bullshit. Klager over alt og alle, når du selv er den aller verste! Å jeg vet at du ikke betaler så stor sum til NOAH, har snakket med de ang div og fikk fortalt at du sponser ikke mer enn hva andre gjør 😉 jævla drittkjerring, tenk at du har en blogg med så stor trafikk, sånn at du kan sitte å lyve flere hundre tusen midt i trynet!??
      Men, det er vell alltids en jobb for deg også da, i pornobransjen. Du hører jo ikke til noen andre plasser, det eneste du noen gang kommer til å være god for er å presse den dobbelmoralske falske fitta di full av kuk. Perfekt yrke for deg 🙂 ha en trivelig kveld videre, sammens med kjæresten din som sikkert bare er sammen med deg for fri kost og losji, og sex såklart 🙂

    88. Med andre ord, kan jeg gå med Canada goose jakken min med hodet hevet høyt. Ettersom jakken ble gitt til meg i gave. Jeg redder også katter på siden. My job is done.

    89. Mitt spørsmål til deg kjære som jeg håper du tar deg tid og svare på: Hvorfor skriver du ett slikt innlegg når du setter deg selv i dårlig lys og trolig mister en del lesere som ser opptil deg? Hva vinner du på det? Er disse skinnveskene verdt mere for deg enn mange av leserne dine? Du ofrer leserne dine og din egen selvrespekt for to vesker som ikke en gang er sensjasonelt dyre eller spesielle uten at mange “Barbie” jenter går med dem, føler du deg mindre verdt hvis du ikke hadde hatt en slik og MK veske? Du burde forklare deg hvorfor disse veskene betyr så enormt mye for deg at du velger å skrive om dem på bloggen din og at du faktisk velger å gå imot det du sto/står for.

    90. Så det du sier er det at du kan også godt kle deg i pels bare det er second hand?
      Tja, hvorfor ikke bare dra på tyrefekting dersom man kjøper billetten via noen privatpersoner? Da støtter man ikke selve sporten med penger, og da må det vel være greit, eller? Hvordan var det?
      Snart kjøper du vel pels også. Dyret har jo allerede blitt drept, hvordan er vel ikke ditt problem, du kjøper det jo på Finn.no, så da har aldri lidelsene funnet sted og din samvittighet er ren…
      Ser jo at du ikke har noe i mot pels som er vintage eller second hand, så da er det vel bare et tidspørsmål bare det kommer noe som er trendy nok til at du ikke klarer å la være.
      Er det mulig…!

    91. Ville bare slenge inn en liten kommentar, og si at jeg elsker bloggen din for tiden! Føler du viser en litt mer “ærlig” side av deg selv, og jeg liker deg bare bedre og bedre!
      Lykke til med alt, Sophie Elise 🙂
      Ønsker deg alt godt!

    92. kan du skrive ett innlegg der du forklarer hvorfor du kjøper to skinnvesker, bruker botox og resylane som testes på dyr og hvorfor du ALDRI konfronterer deg selv med dette? Du tar det jo aldri opp på bloggen 😉 Føler at du bare overser alle kommentarene vi kommer med. Ingen bra svar fra din side….

    93. Du er glad i dyr, men du elsker dem virkelig ikke.
      Du kan ikke lage dine egne regler for hva som er “innenfor” når det gjelder kjøp og bruk av animalske produkter. Klær og vesker laget av dyr, ER laget av dyr samme hvem du kjøpte den av. Du kjøpte den fordi du synes vesken er fin og du vil ta deg bra ut. Med andre ord, en ganske overfladisk og slu utnyttelse av dyr. Det er hardt å ta det til seg, det vet jeg! Jeg har en skinnveske til 6000,- og en skinnjakke selv nemlig. Dessuten har jeg flere sko av skinn. Samtidig med dette har jeg kalt meg selv en dyreelsker. Jeg har alltid elsket dyr. Siden jeg var liten har jeg reddet ut fluer og edderkopper, og jeg begynner å gråte når jeg ser videoer på nett av kyllinger som går i kjøttkverna og all den fæle mishandlingen som foregår i verden. Men jeg spiser det jeg får servert og jeg forguder min nydelige skinnveske… Med dette har jeg måtte innse at jeg faktisk ikke elsker dyr så mye som jeg trodde at jeg gjorde. Dette er utrolig hardt for meg å innrømme, for jeg føler på en måte at jeg mister en del av meg selv – jeg har jo trossalt alltid vært dyrenes bestevenn. Men om man VIRKELIG elsker dyr, så må man ta et valg. Man må ofre noe. Man kan ikke fronte seg selv med eksklusive skinnvesker, samme hvor “vintage” den er. Elsker man dyr, så vrir man ikke om på virkeligheten til fordel for seg selv, men man våger å se virkeligheten i øynene og stå opp for det man bryr seg om. I en verden hvor ingen kunne brydd seg mindre, må man være den som ikke kunne brydd seg mer. Noe som innebærer at man ikke finner unnskyldninger for å kunne bruke produkter av dyr. Beklager Sophie, men vi er nok ikke noe bedre enn de andre noen av oss. Hardt å innse. Men jeg fronter det iallefall ikke på en blogg..

    94. Helt enig med Charlotte over her… du elsker ikke dyr, men du er kanskje kjempeglad i dyr. Hvis du virkelig elsket alle dyr, så ville du ikke ønsket å vise deg i en skinnveske (eller noe annet av skinn eller pels). Du har nok mer lyst på beudringsfulle øyne når du passerer andre jenter på gata.

    95. elsker den veska. den er helt nydelig 🙂
      må derimot si at den situasjonen med venninna di var litt teit. hun kan da jo la være å spise kjøtt, selv om de andre gjør det?
      jeg er pescatarianer, selv om jeg bor hjemme hos min familie, for selv om de spiser kjøtt, så trenger jo ikke jeg å gjøre det akkurat

    96. tanken på at du er besatt av å fikse utseende ditt og gjøre deg finere , så er det ikke mye vellykka , spesielt ikke brynene , dei får deg til å se verre ut, håpe du klare å fikse dem skikkelig en eller annen gang ,dritt stygt og ser ut som du bommer med farging av bryn også ,er da ikke fint med tykke bryn heller , spesielt ikke på deg , du burde nappe dei tynnere hvis du skal ha fine bryn trur eg

    97. Greia er at uansett om du bruker noe med skinn eller pels, selv om du kjøper det brukt, så støtter du det jo. Jeg ville ikke gått rundt med en canada goose, fordi andre kan syntes jakken er fin og kjøpe den selv. Det du går med representerer jo den du er. Når du går med en veske i skinn gir du andre inntrykket av at det er greit. Jeg hadde en jakke med pels før jeg ble veggis, og den bruker jeg ikke lenger. Rett og slett fordi jeg syntes det er ekkelt, og jeg vil ikke “reklamere” for noe sånt. Så nei, litt skuffet av ditt valg faktisk.

    98. Jeg har allerede kommentert, men nå som jeg har lest over innlegget ditt en gang til kan jeg ikke dy meg. Jeg synes rett og slett alt, og da mener jeg ALT du skrev i det innlegget var veldig teit! Har du plutselig blitt for skinn? For pels? For kjøtt? Fordi du ikke kunne motstå den vesken?
      Det handler vel så mye om hva slags signaler du sender ut ved å bære vesken som det å støtte industrien direkte. Men det vet du, du måtte bare finne en unnskyldning. En tåpelig unnskyldning, vel og merke.
      Og hun vegetarianer venninna de, hun må jeg le av. Hun er vegetarianer, men spiser kjøttet hun får servert til middag fordi det allerede er kjøpt og betalt? Og det respekterer du? Hvis alle skal tenke sånn som henne tror jeg du kan se langt etter en vegansk verden.
      Og du… Den Michael Kors vesken.. Du visste at det var skinn før du kjøpte den. Du reklamerte for den. Alt for å tjene penger. Du må ikke tro at bloggleserne dine går på sånt tull, det er nemlig veldig lett å gjennomskue. Jeg har mistet all tillit jeg hadde til deg når det gjelder dyrevelferd. Til syvende og sist er det kun en ting du bryr deg om – deg selv.

    99. Tenker du ikke over at personen som kjøpte veska ga sine penger til industrien, så ga du dine penger til h*n, ergo dine penger gikk indirekte til industrien? Er du stokk dum eller bare later du som?

    100. Skjønner at du får mye kjeft og prekner her. Du som tross alt skal stå for photoshoot med PETA, burde lese dette og se om du enda har lyst å forsvare “unnskyldningene” dine til denne veska.
      http://www.peta.org/issues/animals-used-for-clothing/animals-used-clothing-factsheets/leather-animals-abused-killed-skins/
      Jeg liker fortsatt bloggen din, men synes det blir for dumt å blogge såpass ofte om alt dette du står for, og likevel prøver å rettferdiggjøre det at du har kjøpt deg en VESKE, av alle ting.

    101. Synes det er bra at du har ett så åpent syn om slikt og ikke er sånn at ditten og datten SKAL uansett hva være sånn og sånn. (Y)

    102. Dette blir litt rart. blir jo det samme som f.eks ei søster gir bort canada goose jakken sin til lillesøster. Du blir fortsatt irritert av å se folk med canada goose jakker, men du tenker ikke over at de arver det og det er jo bra for miljøet eller hva? 😉 du er så teit at jeg får helt vondt. du sier ting som går imot deg selv og du driter deg ut

    103. Celine vesken er dritfin! (har en selv) , men forklaringen din er bånn. Egentlig burde du ikke beklage eller forklare i det hele tatt. Hvorfor skulle du behøve det. Dessverre er det slik at du er kun 19 år, og i følge din egen blogg har du opplevd mer i livet enn 19 åringer flest. Da er det jo supert å fronte en “god sak”. Dessverre kom den “gode saken” som en boomerang bakfra akkurat nå, fordi du har ikke tenkt godt nok igjennom konsekvensene av å fronte Noah, Dyrebeskyttelsen, være veganer etc. etc. Husker godt hvordan det var å være 19 år, og du verden hvor mange ganger jeg har revurdert mine standpunkter på mange ting siden den gang. Problemet ditt her og nå, er at bloggen din svømmer over av unge jenter fra 12 år og oppover som har trodd på deg, men akkurat nå fant ut at de tok feil.
      Vesken er kjempefin, men ikke unnskyld den. Selvsagt skal du ha den. Den er riktignok ikke “vintage”, for å bli det må den være minimum 20 år og eldre. Celine Mini Luggage er dessverre kun noen år. Men det er en god tanke at den skal kunne arves av andre, om du klarer å ta godt vare på den. Den er laget av de flotteste skinn, og den er håndsydd i hver minste detalj. Det er dette vi betaler dyrt for i en designer veske. Ikke selvet navnet, selv om mange tror det.
      Når det er sagt, hvis du først skal kjøpe noe i skinn, bør det nettopp være en dyr designerbag i dette sjiktet, fordi dyrene er avlet opp efter de gunstigste og mest dyrevennlige metoder. Det er ingen ting galt med det, alle deler av denne oppdretten blir også brukt til mat og mye annet. Det er bare Noah og Dyrevern Alliansen som forsøker å få oss til å tro noe annet. Og skal vi slutte å bruke lær skal det bli vanskelig med ganske så mange ting. Tror ikke folk er klar over hvor mange typer industri hvor lær er viktig. Slik har det vært for menneket siden steinalderen, og jeg er så lei av alt hykleriet rundt pels og skinn her på bjerget. Det redder ingen ting at Norge stopper sin produksjon, når andre land vil øke sin. Etterspørselen vil være den samme. Hvorfor ikke heller jobbe for at dyrevelferd er den beste vi kan gi her i Norge og gå foran med et godt eksempel.
      Vesken din er egentlig et godt eksempel, og et godt bevis, på at det er komplett umulig å legge ned en slik industri basert på etikk alene.
      PS: Så finner jeg det ganske dobbelt moralsk at bloggere som du, kona til Stordalen osv., går ut så aktivt med mostand til pels og skinn mens man glatt stiller på den røde løperen i det ypperste av hva high-end design og fashion kan by på. Bare Gunhild Stordalen alene stiller konsekvent i Christian Louboutin, Jimmy Choo, Hermes, Givenchy, Versace osv. osv. osv. Skinnet fra disse dyrene stammer definitivt ikke fra norske gårder hvor hele slaktet blir brukt i mange forskjellige prosesser.

    104. Synes det er ekstrem dobbelmoral å ikke være imot skinn og pels hvis du er så dyrevennlig. Se filmen, “Earthlings”. Man får en like fin veske for falskt skinn og fuskepels. Jeg kjøper iallfall ikke død.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg