kort hår, hot or not?

De fleste har opplevd fylleangst. Det begynner å bli en stund siden den frykten inntok meg, men jeg vet hvor jævlig det er. Men, en angst jeg nå sitter med er matangst. Ikke missforstå meg, jeg spiser virkelig uten å kjenne på samvittigheten i 99,99% av tilfellene (det er jo ikke en bra ting, man bør jo tenke over hva man spiser). Men igår dro jeg på besøk . .

Det på bildet over er hva vi hadde store planer om å spise, og det er jo greit nok. Tenkte det var fredag, jeg skulle kose meg eksta. Man skulle nesten tro at magen til lille meg sa stopp etter at jeg personlig slukte hele sjokoladen, nesten alt smågodtet og alle potetbåtene uten at den andre parten fikk noe særlig. Men nope, jeg skulle absolutt ha både is, kakao og fire brødskiver etterpå – og som avsluttning, masse ost. Ren ost, raspet opp i små biter. Og mye av det også! Da snakker vi vondt i magen, problemer med å gå, problemer med å tenke klart og en helt ekstem angst dagen derpå. 

Kreativ sjel jeg med igår, skjønner dere.


 

Men ja, tilbake til det der med mat. I går kom jeg med en yderst liten trøst til meg selv. “Jeg spiser sunt imorgen”. Noen ganger priser jeg herren (eventuelt meg selv) for at jeg er vegetarianer, man kan liksom ikke bare kjøpe seg hva som helst, og man er nesten tvunget til å være sunnere. Men jeg klarer det altså ikke, og er likevel så usunn som mulig denne lørdagen. Burger. Vegissburger. Riktignok bedre enn den man får kjøpt på esso, maccern eller whatever. Jeg var ikke engang litt sulten, og burgeren fikk jeg knapt ned – men mat, det skal jeg ha. Og nå er det nyss før jeg går og lager meg mat igjen.

Det som hindrer meg i å åpne kjøleskapet  20 ganger etter hverandre denne lørdagen, er at jeg ikke har tid. Livsviktige valg står på agendaen. Skal jeg ha krøller i kveld? Rett hår? Kanskje oppsatt? Hva om jeg fester det i kliper bak, så har jeg kort hår for kvelden? Takk gud for hårproblemer. Takk gud for lørdager. Takk gud for mine skjelvende hender, som gjør at jeg bruker ekstra lang tid på alt som krever litt stødighet. Om ikke hadde jeg vært nede og rullet i godteri akkurat nå. Men, jeg spør likevel dere, slik at jeg rekker å komme meg ut ikveld. . Skal jeg prøve meg på en frisyre noe lignende den nedenfor? Kort hår? Her holder jeg bare håret opp bak, så det kommer til å se mer ordentlig ut (seff). Har liksom aldri turt det der med kort hår, jeg. 

 

134 kommentarer
    1. God lørdag Sophie <3
      Ja jeg føler også at en blir automatisk litt sunnere når en ikke kan spise kjøtt .. - Du trenger ikke tenke så mye på hva du spiser du som er så slank og fin. Men innsiden på kroppen teller jo veldig også - så skjønner hva du mener! :)..
      Syns du godt kan kjøre kort hår - syns du kler alt! Er jo litt annerledes at du har kort hår, så hvorfor ikke. Tror nok det blir minst like fint som langt hår 😀 Så jeg ville gått fort kort viss jeg var deg!;)
      Kos deg masse ute ikveld - håper du får en gøyal kveld 😀
      Klem <3 !

    2. Du blir damn nydelig i kort hår! Gå for det denne kvelden:D Syns du burde ha prøv å klipt deg bob eller noe lignende, for fysøren du er faktisk nydelig med kort hår:) Viser mye mer fram ansiktet ditt!

    3. Var det ikke du som ville opp i vekt da? Hvorfor får du angst da?
      Ikke ment frekt, bare synes jeg leste i tidligere innlegg at du ville opp i vekt.
      Men du trenger ikke ha angst for å spise mye usunt én dag, legger ikke på deg av det. Men det er hva man gjør HVER dag som betyr noe.
      Akkurat som at hvis man spiser sunt og trener en dag, går man ikke ned i vekt/blir trent. Det er noe som skjer over lengre tid.

    4. Du hadde kledd skulderkort,hvis ikke kortere også! Tror det haddde blitt drit fint 🙂
      (spiser du gummigodter? bare nevner det siden du er vegetarianer,så vet du vel at gelatin kommer fra kalvebein)

    5. Godteri er ikke vegetar mat, det er gelatin i det, dyreben.. Med mindre det er vegetar godis da, i så fall hvor får man tak i dette? 😮

    6. Du er dritpen! Ville virkelig likt å sett deg med kort hår!
      Så deg på “bloggerne” på søndag, du virker så grei og koselig! Håper jeg møter deg en gang!

    7. Jammen…jammen, vakre du. Du må jo for f**n spise ordentlig!!! Lov meg at du gjør det, og gjør det i et svar her, Sophie!!
      Mvh, Per.

    8. kort hår kler du sykt godt! men lurte på om du kunne skrive om de treningsøvelsene du gjør og slikt? har veldig lyst å begynne med det samme, men kommer liksom ikke igang.. du hadde gjort meg en stor tjeneste 😀

    9. Kort hår passer du veldig godt Sophie:) du et kjempefin med begge delene, men kort altså, det overgår det lange:)

    10. Ser leppene dine annerledes ut en før når du hadde restylane da? Vet du har det nå også, men syntes leppene dine er så mye finere nå! Nå kler du veldig leppene dine etter min mening.

    11. Så utrolig fine leppene dine var nå!
      Du burde absolutt prøve kort hår, det kledde du veldig godt:-) men alt kler den smukke! Ha en fin kveld, kjære deg <3

    12. Kanskje dumt spørsmål, men er det ikke gelatin i det smågodtet der? Er ikke du vegitarianer da? 🙂

    13. Du hadde virkelig kkledd kort hår, men jeg tror for å være helt ærlig at du kommer til å agre 😛 når man har hatt lang hår så lenge som du har, eller har ønsket så langt hår som du har lege, så kommer du til å angre 😛 det har jeg gjort 😛

    14. Du kan bare ta av extensions så får du kort hår. Og vær så snill og ikke kall deg vegetarianer når du spiser fisk. Da er du pescetarianer.

    15. det er gelatin i en del smågodter, inkludert det på bildet. gelatin kommer fra kokte dyreben, sophie..

    16. Du er vel vandt til å få munchies når du har røyka hasj da. Rart hvor mye man klarer å presse i kjeften når man er høy. Småjentene som leser bloggen din ser det kanskje ikke, men de mange små hintene du legger igjen i bloggen din avslører at du bruker å røyke hasj. Good for you, da. Ikke noe galt i det 🙂 Synd det er så tabu, fordi det er ulovlig. Marihuana > alkohol.

    17. Du irriterer meg.
      Fasaden er den uskyldige lille jenta fra landet, som bare er “litt opptatt av mote og dyr og sånt”, mens du egentlig er en kjepphøy, småsløv og selvsentrert hasjrøyker. Jeezez. Bra forbilde for tolv-trettenåringer, må jeg si.

    18. Hhah du tør og vise litt mage <3 da tør du også og gå med kort hårt!
      synes det var fint. you go girl ^^

    19. Ser på deg som en som liker forandringer, og du kler utrolig godt det naturlige korte håret ditt. Du blir supersøt og sexy hvis du går uten extantions ikveld :))

    20. Hei!
      Alt kler den smukke, som dei seie! Syns du kler begge deler, men på ein måte ser du litt mer voksen ut med kort hår, litt mer elegant på ein måte.. spørs jo litt på korleis du vil fremstå då, for håret har jo mykje å sei for korleis ein ser ut! Du kler begge deler, vakker e du uansett 🙂
      Klem 🙂

    21. Lille vakre skapningen(: Du må ikke klippe bort det lange vakre prinsesse håret ditt iallefall(: Jeg hadde selv hår ned til rumpa og en mnd etter jeg tok ut extensions og klipte meg relativt kort, angret jeg veldig.. Tenk deg nøye om før du gjør en så stor forandring iallefall(:

    22. Er vegeterianer selv og har kjøpt de burgerene. Har spist de til potet (stekt, som du gjorde nå) og til potetmos med saus. Jeg får de virkelig IKKE til å bli gode og sliter med å få de ned i magen. De har en så spesiell lukt og smak at jeg bare sier nei. Holder meg til soyapølsene og mini burgerene (hvit eske) som smaker HIMMELSK! 😀
      Hvordan får du de til å bli gode? Kan du legge ut oppskrift?

    23. Du kler alt men jeg synes du er utrolig nydelig med krøller og jeg synes faktisk du kler mest langt hår, det er mere deg 🙂 mat ja er så utrolig mye godt å spise! Er litt nysgjerrig på veggisburger hadde vert kult om du kunne lage et innlegg med en knallgod veggisburger oppskrift! 😀 høres godt ut selvom jeg ikke er veggis :p jeg er akurat som deg, elsker mat og søtsaker..spesielt sjokolade og seriøst Milka sjokoladen, spesielt med karamellsmak:D Milka og Kindersjokolade er best ♥

    24. Ser flere har spurt med spiller du lol? Hadde vært gøy om du kunne svart på det 😉
      Ingen tvil om at dere røyker weed iallefall, når du både har klær med weed planter på og tegner det selv 😉

    25. Helt enig med de andre som har kommentert her. Så latterlig dobbeltmoralsk å skryte på deg å være vegetarianer, når du trykker i deg smågodt fult av gelatin, et produkt som utvinnes av dyrefett, knoker, hud osv. Det er ett fett om du spiser smågodt med gelatin eller om du spiser kjøttet som kommer fra det samme dyret. Enten spiser du produkter som stammer fra dyr, eller så gjør du ikke, å være vegetarianer betyr ikke å kunne velge og beholde de produktene som passer deg. Om du ikke klarer å holde deg til det 100% så burde du i allefall ha selvrespekt nok til å slutte å omtale deg selv som vegetarianer. Tror du burde sette deg litt mer inn i hva det å kalle seg en vegetarianer egentlig innebærer, før du skryter på deg en livsstil du tydeligvis ikke kan stå for.

    26. Var ganske dårlig bilde av deg med kort hår da, kunne jo like gjerne vært i en hestehale. Men jeg syns det at du er utrolig pen med kort hår utifra det jeg har sett på andre bilder, og jeg håper ikke du føler deg nødt til å bruke extensions, for du er fantastisk flott eigther way <3

    27. Det er jo ikke vits å vise bilde med kort hår når du alltid har
      Hånden eller noe i det.. Nå ser det jo bare ut som det er oppsatt:) har lyst å se
      Et sikkelig bilde der du viser det sikkelig:)

    28. Syns du både kler kort og langt hår, men syns faktisk du kledde kort hår bedre! Da ser du på ennmåte litt mer voksen ut 🙂 men du er jo nydelig uansett

    29. Hei!
      E har et kjempeviktig spørsmål, kor har du kjøpt den der sjokoladen?!? E ha kjøpt den i Sveits i 2007, og e ble frelst!! Men e finn den ikke i Norge!
      Plz svar! Fra en frustrert sjokolade elsker!!
      Btw, du e fin med både kort å langt hår! Ta det du føle deg vell i, tross alt du som ska gå med håre!:)

    30. Er du og Mathias sammen lengre, eller er det slutt? Ser aldri noe til han på bloggen lengre, og heller ikke at du skriver noe om han?

    31. siden du omtrent aldri har kort hår, blir det liksom litt ekstra fint når du har det 🙂 men du kler veldig godt langt hår selvfølgelig.

    32. Spiser du smågodt? Du vet det er gelatin i godteriet, som er laget av svinebein? Du kan google det også.
      Og forresten synes det er dødsskult at du blazer. 😀

    33. pliiiis kort hååår, det kommer til å bli sååå nydeligt på deg! langt hår er også ganske så mainstream..
      ser for meg at du hadde blitt noe grusomt inni granskauen pen om du hadde ganske kort bake og langt fremme! vet ikke helt hva de kaller slike hårklipp?.. jeg hadde det før, og det var så enkelt! trengte ikke rette det en gang! alt fallt på plass med en gang jeg var ute av sengen! men desverre pga en sykdom stikker den klumpen på rygg/nakke ut noe forferdeligt på meg, så jeg holder midlertidig på å vekse ut slik at jeg kan skjule klumpen, men huff hvor mye jeg savner det korte håret!

    34. Jeg synes du skulle ha klippet håret til litt neden for skuldrene! Å ha mellom til lyse blondt hår 🙂 har passet så bra ❤️

    35. Hei Sophie! 🙂
      Dette er kun ment som et tips, mest fordi du mest sansynlig bare ikke vet det. Og siden jeg vet at det betyr mye for deg så vil jeg bare dele med deg; at nesten absoultt alt i den godteri skålen er godteri fylt med svinefett!
      KUN ment som en advarsel i tillfelle du ikke visste det altså :)<3

    36. Er du klar over at det er gelatin i godterier, som kommer fra knokler av dyr? Eller spiser du animalske produkter som gelatin, fisk, egg og melk? Veganere benytter seg iallefall ikke av noen animalske ting, men det er vel ikke fullt så strengt for vegetarianere..

    37. Til alle dere som påpeker at godteriet inneholder gelatin, og at osten mest sannsynlig inneholder løpe: kanskje Sophie Elise ikke er klar over dette, og det er bra dere påpeker det for å hjelpe henne å bli en bedre vegetarianer – men synes det blir feil å klage over at hun spiser det. Det er ikke lett å være ny vegetarianer, og man oppdager stadig ting man ikke kan spise. Og når det kommer til ost: det finnes masse ost som inneholder mikrobiell løpe (som ikke er et slakteprodukt), blant annet Nordbo og Synnøve-ostene.
      Selv om man vet et feilgrep spiser noe som inneholder noe man ikke burde spise, så gjør det ikke at man ikke er en god vegetarianer. Alle feiler nå og da, sånn er det bare. Det er kjempeflott at du har blitt vegetarianer, Sophie!
      Jeg har selv vært vegetarianer i mange år, og har også hatt en fase der jeg bare spiste vegansk mat. Merket at jeg ble veldig lei mat den perioden, så nå har jeg gått tilbake til å spise melkeprodukter og egg igjen, selv om jeg vet hvordan de industriene er. Spiser bare økologiske egg, og bruker så lite melkeprodukter som mulig – husk at alle monner drar!
      Vil forøvrig si at jeg liker bloggen din veldig godt, og jeg synes at du burde gå for hår ned til skuldrene (tenk Kimberley Walsh og Kylie Jenner), noe jeg selv også holder på med å få.
      Stå på, det er flott å se at du engasjerer så mange med tanke på dyrevennlig mat!

    38. Vet dere hva?! Alle små bessevissere over her kan dra dit pepperen gror! Dere bør skjekke opp forskjellen på VEGETERIANER og VEGANER. Det finnes 100 forskjellige måter å være VEGETERIANER på. Noen spiser egg, melk osv, men holder seg unna kjøtt og kyllingkjøtt feks. Man er fortsatt VEGETERIANER. Men hvis man er VEGANER da spiser man absolutt ingen produkter som inneholder dyr. Så Sofie har all rett til å kalle seg vegeterianer.
      Jeg blir så jævlig irritert på dere som tror dere vet alt!

    39. Du er veldig flink til å tegne! 🙂
      Jeg så at du hadde tegnet Link fra The Legend of Zelda, Cookie Monster og Teemo fra League of legends 😀
      Har lest bloggen din en stund og jeg elsker den enda 🙂
      De som bare slenger dritt i kommentarfeltet bruker jo bort tiden sin.
      Bedre å bruke tiden på å skrive kommentarer med fine kommentarer 🙂

    40. Hei!
      Bare lurte på en ting; spiser du alt mulig smågodt som vegitarianer? Det er jo gelatin i det (griseknokler) :/

    41. Astrid E: Hei! Hehe, det er ikke jeg som har tegnet det altså, det er Mathias.. Kan nok ikke skryte på meg å ha så store kunnskaper på hverken LOL eller zelda.. Hehe!

      Men tusen takk ellers <3 God innstilling du har 🙂

    42. Anonym: Hehe, det er det mamma også sier! Er så rart å gå med det kort, føler meg både mye eldre og mye yngre samtidig? Rart hva man vender seg til, ingenting annet funker helt da:p

    43. Sånn at du vet det så er det gelatin i mye av det smågodtet, det er jo ikke vegetarisk. Det er en elller annen sjelettgreie.

    44. Jeg tror du hadde sett kjempefin ut med kort hår 🙂
      Forresten, kunne du lagd et innlegg med forskjellige vegetar/veganprodukter du anbefaler? Har som nyttårsforsett å spise mer vegetarisk, så det hadde vært kjempefint 🙂

    45. Ser flere har kommentert at det er gelatin i snopet du spiser, men det er et par ting til du har oversett. Det er løype i de fleste oster, så om du spiser ost, spiser du kjese(løypemager) fra kalver. I tillegg har du toalettmapper fra Lulu’s, som da faktisk er ekte skinn. Ekte skinn – ekte pels, same shit.
      Utover det, ha en fin søndag!

    46. For de som kommenterer at hun vil opp i vekt og at det er ulogisk at hun får angst over hvor mye hun spiser, så har det vel også litt med at om man bare spiser søtsaker og usunt så går man opp i vekt i fett i stedet for muskler, og det legger seg gjerne også på ugunstige steder. Å spise store posjoner med sunn mat om man trener litt er jo bare bra, da går man opp i vekt på riktig måte.
      Btw, hadde samme problem som deg før, jeg begynte med vekt trening, og fikk plutselig motivasjon til å spise sunt, men det var bare min måte å løse det på. Håper du er heldig nok til at motivasjonen kommer til deg, det føles så deilig.

    47. Jeg har prøvd kort hår 🙂 Jeg likte det veldig godt, vurderer å klippe meg igjen faktisk. 😉
      Prøv kort – det vokser fort ut igjen om du ikke liker det! 😉

    48. Jeg begynner virkelig å undre meg.. om detrte “vegetarkostholdet” ditt er så vegetar, værsåsnill ta på alvor det jeg skriver her.. Godteri som det smågodtet på bildet inneholder mest sannsynlig gelatin som er rester fra dyr, og når du synes kjøttindustrien er så grusom og ekkel, har du ikke noe kunnskap om den kommersielle Melke-industrien da ? Leser at du høvler i deg med ost, at du elsker ost og drikker masse melk.. Værsåsnill å gå å søk opp melkeindustrien og finn noen vieoer på det, det er like grusomt som kjøtt og slakting, kalven blir tatt ifra mora bare for at vi mennesker er grådige og ikke avent oss fra puppen, melken til kua er til ungen hennes og ikke til oss (hadde kanskje vært greit om det var som på gamlemåten at alle hadde en-to kyr hver og kalven fikk sin naturlige tilgang til mek og vi bare melket direkte fra spena..) Synes du virker litt smålig ignorannt eller bare forsetter å spise ost og drikke melk fordi det er lettest og ikke så vanskelig som det hadde vært å kutta ut det. Men, jeg skal si deg at det finnes mange forskjellige typer plantemelk som har like mye av næringsinnholdet om kumelk har og ikke minst mye sunnere for kroppen. Kumelk/animalsk melk er egenlig ikke så sunt som samfunet har presset på oss. Hvorfor ikke begynne med soya eller havremelk ? Mandelmelk er og helt himmelsk og har masse sunne fettsyrer. Havremelk er min favoritt, mest miljøvennlig, sunnest og best smak. Og faktisk er det billigere og, og du finner dem i mange vanlige dagligvarekjeder.. Håper du kanskje tar ordene mine til hjertet (og hodet) og tenker litt på det. Bra du kuttet ut kjøtt men tenk nå på andre ting av animalsk opphav 🙂

    49. KOR E SJOKKOLADEN KJØPT HÆN?!?!?!
      KOR E SJOKKOLADEN KJØPT HÆN?!?!?!
      KOR E SJOKKOLADEN KJØPT HÆN?!?!?!
      KOR E SJOKKOLADEN KJØPT HÆN?!?!?!

    50. Jeg klipte bob for et par år siden og hadde før det kun hatt langt hår. Jeg var super nervøs, men ble så utrolig fornøyd 🙂 tok fem minutter å tørke det med hårføner og fem minutter å rette. Selv om jeg ikke gjorde noenting med det var det liksom alltid en sveis og jeg så mye mer voksen ut og fikk frem ansiktsformen og trekkene mine bedre. Men selvfølgelig, tror det er litt enten eller så enten blir man superfornøyd eller så blir man skuffa og ligger i fosterstilling et par dager. Litt risky sjanse, men det vokser alltids ut igjen og det synes jeg gikk veldig fort !
      Du får tenke litt på det, gleder meg til å se hva du ender opp med 🙂

    51. Du har så fint hår! Elsker bloggen din og elsker bloggerne på tv! Du er skikkelig kul!
      Ta en titt innom min blogg også om du vil? 😀

    52. Sophie elise du kler LANGT HÅR
      Synes du er dritt pen PLISSS BESØK BLOGGEN MIN!!!!!!!.
      DEN HETER ainastorli.blogg.no

    53. Du er nydelig i alt Sophie. Bare til å bestemme selv 🙂 Leserne liker deg og bloggen kjempegodt uansett , vetdu!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg