this is my life

Jeg får flere ganger daglig mailer og kommentarer fra lesere som spør om jeg kan gi tips til diverse ting: hvordan vite hva man skal gjøre videre i livet, hvordan klare å komme overens med familien, hvordan løse opp en krangel med venninna eller hvordan få et forhold til å fungere. Tro meg når jeg sier dette : jeg har like lite peiling som dere alle. 

Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med livet mitt. Jeg er så utrolig lei av skolen, det finnes ikke ord. Jeg har alltid tenkt at jeg har litt lite respekt for folk som dropper ut i siste halvdel av tredje klasse på videregående “uten grunn”, men nå forstår jeg det veldig, veldig godt. Hver gang jeg er på skolen er hodet mitt et helt annet sted enn hvor det bør være. Jeg fordyper meg ikke i stoffet vi bør lære der og da, og jeg prioriterer ikke lekser og skolearbeid inn i hverdagen. Jeg tenker på andre ting. På andre ting jeg heller bør gjøre, for eksempel svare på mail eller blogge. Lærerne forteller meg at blogg bare er tull og at det ikke kommer til å få meg noen steder. Hvem vet? Har de rett, har de feil? Jeg tenker. . Om ting går til helvette med skolen nå, så kan jeg alltids ta opp fag, fordi jeg er smart. Jeg har ikke noe problemer med å lære. Men jeg trives ikke med å gå på skole, og det må nesten være greit, må det ikke? Ikke alt passer for alle.

Når det kommer til familien min så er jeg utrolig glad jeg har mamma, pappa og lillesøster. Jeg har også besteforeldre som passer godt på meg, og jeg har tanter og onkler som gir meg ros og støtte så godt som de kan. Jeg forstår at for andre i familien som ikke kjenner meg annet enn fra jeg var liten, så må det være rart å se meg i FHM eller på nyhetene, eller generelt i media. For det er det bildet de får av meg etterhvert, det bildet media har skapt. Fordi enkelte i familien har ikke brydd seg om den virkelige meg etter at det ble så mye oppstyr. De vil heller sitte å baksnakke meg til resten av familien, istedenfor å faktisk snakke til meg om hva de mener om meg, om det jeg gjør faktisk er så sinnsykt flaut at de føler for å kutte meg ut. Det har jeg opplevd – hvordan fikser man noe slikt? Det aner ikke jeg. Jeg elsker familien min, men familie betyr ikke at man holder sammen. Det har jeg lært.

Jeg har også et par nære venninner som jeg forteller det aller meste til. Såklart har vi uenigheter og det er ikke alt vi er så veldig like på. For eksempel så føler jeg at man må være spontan, ikke så selvhøytidelig og sette venninner over det meste – noen av venninne mine er ikke slik, og såklart kan det irritere meg litt smått til tider, men jeg har lært at vi er alle forskjellige og det er nettopp det som gjør at vi har det så morsomt sammen. Jeg vet at jeg har mine venninner jeg kan ringe til når noe er galt, og som faktisk forteller meg hva greia er istedenfor å gå rundt grøten. De har ikke endret seg noen ting etter at ting ble som det ble med bloggen og livet mitt. De henger på, blir med meg på intervjuer, photoshooter og til oslo når jeg må jobbe. De går ved siden av meg og snakker om andre ting, det hjelper når jeg føler alt er et stress. De holder på hemmeligheter, og backer meg opp når det stormer som mest rundt meg. Det er jeg glad for. 

Så kjæresten min, som jeg nevner ofte på bloggen men sjeldent skriver noe “dypere” om. Vi krangler sjeldent, men når vi krangler så er det krangling med stor K fordi vi begge er nok litt sta og flink til å se ting kun fra eget perspektiv – det gjelder iallfall meg. Men, han forstår meg veldig godt og med han så har jeg pusterom. Jeg får slappet av, og jeg forteller ting til han jeg ikke forteller til noen andre. Det betyr virkelig mye for meg, og jeg merker godt at han setter meg høyt fordi han ofrer ting for meg og gjør ting for meg som man ikke gjør for hvem som helst. Så når det kommer til å få forhold til å fungere så har jeg et veldig godt tips. Om en uke, kommer dette problemet til å bety noe da? Var det virkelig så ille? I det store bildet, når man tenker på hva man kan tape – er det virkelig verdt å være sur over? Jeg er ofte alt for flink til å tenke nåtid og ikke framtid, så når jeg tenker framtid og på hva vi faktisk kan få sammen, så er det jo ikke så nøye om han var litt småfrekk, for eksempel. Og husk: kjærlighet er ikke bare sommerfugler, glede og latter – man må offre litt for den andre personen. Og så kan man tenke : hvordan ville jeg følt det om det var omvendt? Det fineste øyeblikket jeg har hatt i mitt liv, det var med han. Det kommer jeg aldri til å glemme. 

Der fikk dere litt tanker fra meg! 


 

39 kommentarer
    1. Jeg har lest bloggen din veldig lenge nå, og synes du er rette personen og si dette til.
      Jeg elsker kjæresten min over alt på jord, men det føles veldig ut som han ikke jeg synes er bra nok, og kanskje ikke fin nok. Jeg har veldig dårlig selvtillit fra før av, og det sårer meg noe sinnsykt når har ikke vil kysse meg og sånt foran vennene hans. Hva burde jeg gjøre?

    2. Synes du burde gjøre hva du føler for selv, Sophie 🙂 Det er tross alt ditt liv og ingen andres! Om du ikke lærer på skolen, er skolelei og ikke klarer å følge med, hvorfor da sitte der unødvendig? Om jeg var deg ville jeg heller valgt et annet alternativ da 🙂 Samtidig så tenker jeg at om du går sisteåret nå (eller går du andre?) så ville jeg kanskje prøvd å holde ut en liten stund til. Tror nok at om jeg selv var i din situasjon hadde jeg tenkt meg ekstra godt om. Det er ganske kjipt senere å tenke på at du bare hadde et halvt år igjen av videregående, og ikke fullførte det. Men jeg skjønner deg veldig godt 🙂

    3. Sykt bra skrevet! Du gjør så mye riktig i de valgene du tar, via bloggen. Synes du gjør så mye bra og du er smart:-) Elsker innlegget ditt! Har fått meg til å åpne øynene for enkelte ting!
      Stå på!

    4. Du sier media har skapt et bilde av deg. Det er ikke media som har skapt det bildet, det er det du selv som har gjort 🙂 Media har jo ikke tvunget deg til å stille opp i undertøy i FHM, for eksempel, det var ditt eget valg.

    5. Jegt var også drittlei skole siste året, men jeg klarte å stå alle fagene og ikek droppe ut, og jeg er lykkelig for det i dag når jeg ser alle rundt meg som sliter med motivasjon til å ta opp fag, de utsetter og utsetter det. Det er kjempekort tid igjen nå, det klarer du, det vet jeg!

    6. Nå er det bare halvannen måned igjen av skolen Sophie, så dette tror jeg at du greier! Det er veldig greit å ha et vitnemål i bakhånd, så får du heller ta opp fag som du sier hvis du finner ut av at du trenger bedre karakterer for å komme inn på drømmestudiet. Ikke at du er nødt til å studere etter vgs, men det er greit å ha muligheten i fremtiden:) De skal visst stramme inn på privatisteksamensreglementet for å hindre at så mange tar opp fag også, så jeg håper virkelig at du holder ut litt til!

    7. Hei 🙂
      Tror dette er første gangen jeg kommenterer på bloggen din.. men jeg skal være ærlig å inrømme at jeg er innom flere ganger om dagen for å sjekke om du har skrevet noe.. kjæresten min sa en dag: gidder du virkelig å kaste bort tiden din på en sånn hjerneløs person?
      Første gang jeg ble klar over bloggen din var for to år siden, en venninne av meg fra Harstad (som kjenner deg/hvet hvem du er) sjekket bloggen din fra min PC. Jeg ble nyskjerrig og leste litt nedover etter henne, så ble det bare til at jeg kikket innom en gang i blandt når jeg kjedet meg. Og ja, jeg tenkte som jeg hørte mange si at du var blond og litt dum.. men etttersom jeg nå har lest bloggen din en stund, så ser jeg noe helt annet i deg. Bak fasaden/sminken og puppene.. jeg ser en ydmyk jente som også er sårbar og som har egne meninger å tør å stå for de.
      Jeg tenker nå at jeg tok feil og at alle som ikke “liker deg” har et minst like stort problem selv, man kan jo faktisk bare la vær å lese bloggen din, ganske enkelt..
      Så idag når jeg leste dette inlegget, ble følelsen av at du er ei helt vanlig grei jente forsterket..store pupper eller ikke..
      Som en annen leser sa; gøy å lese litt dypere ting. For du har mye mer i deg enn hva du viser på bloggen, kanskje er det bevist fra din side..men fortsett gjerne med det.
      Stå på Sohpie du er ei jente som kan klare alt du vil! 🙂

    8. Så bra skrevet sophie!
      En ting jeg lurte på var om du kansje kunne lage ett innlegg om betakaroten, eller kansje sende meg Mail eller noe hehe? Om jeg husker rett så har du brukt det(?) kan hende jeg tar feil, men om du har det, så lurte jeg på hvor ofte man burde ta det og når. Har hørt man skal ta det ved ett måltid eller noe? Før eller etter mat isåfall? Hvor mange tabletter om dagen og sånt. Hadde vært veldig interresant å vite det siden jeg skal kjøpe meg:) har du kansje noen tips?

    9. hei sophie! Jeg tok Restylane i dag tidlig(første gangen). tok bare 0,5, da jeg ikke ville ta så mye. Men når jeg kom hjem og la meg, så våknet jeg med at leppene var 6 ganger større enn de var etter at jeg tok restylane!! jeg klarer nesten ikke å åpne munnen, og jeg ser ut som om 5 bier har stukket meg i overleppa.
      Burde jeg være redd og ringe til klinikken som tok på meg? Eller går det over? Leppa mi er så stor at jeg ikke klarer å spise :s

    10. Åhhh, kjipt det med familie som baksnakker .. :/
      Stå på sophie, jeg vet du kan ! Jeg stoler på deg sophie, gjør hva som gjør deg lykkelig, jeg og alle dine faste lesere / fans vil støtte deg uansett hva som skjer ! <3

    11. Det du sier om at media har skapt et bilde av deg er ikke helt sant, men du ønsker vel at det var det. Det er du som skaper et bilde av deg selv gjennom bloggen, intervjuer osv, og det er du som velger hvordan media skal se på deg.

    12. Jeg vil bare komma med noe, denne bloggen er vedlgi kjedelig som blir kalla rosa blogg, du er på alder men en 14 åring på grunn av du kler deg jo der etter som en barbie dokke og har totalt forandret utsende, du er ikke lengre fin, men grusom.
      Du var mye finere før du forandret deg til en dokke.
      Folk ser opp til deg hva er det du vill oppnå med å vær en barbie at varden blir rosa barbie eller ? virke bare sånt ut at varden ska ha store silikon pupper og se ut som barbie dokke…
      Noen rosa bloggere er ikke ekte, ekte mener jeg med at noe av det du og de rosa bloggene skriver er fake for at folk skal se opp ti deg og rosa bloggene..
      Se på styleconnection hun er jaffal arlig hun drikker hun røyker osv hun innrømmer alt på bloggen, men dåkken rosa bloggerer innrømmer ikke en dritt som blir veldig kjedeligt å lesa om alt annet som ikke faller helt inn..
      var bare det jeg ville fram til.

    13. Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver om skole. Siste halve året på vgs. var jeg så dritforbanna lei av jeg endte opp med så masse fravær at jeg nesten ikke fikk skoleåret godkjent (selv om karakterene mine var gode). Det det hele endte med var at jeg ba om en privat samtale med klasseforstander, og løy rompa av meg for å forklare mitt fravær. Jeg vet det ikke var særlig fint gjort, men allikevel så angrer jeg ikke. Jeg hadde jo gode karakterer, so what om jeg ikke var der hele tiden? Er jo det samme når man er privatist liksom… Uansett, tok meg to “friår” (dvs. jobbet fulltid) etter vgs. og går nå på høyskolen. Og selv om jeg tenker tilbake på hvor møkka lei jeg var det siste året, angrer jeg ikke et lite sekund engang på at jeg fikk fullført det i hvert fall (med en hvit løgn på slepet). Har mange venninner som er godt i tjueårene nå og sliter med å starte skolegangen igjen for å få studekompetanse, og jeg er veldig glad det ikke er meg. Blogg er IDAG veldig bra, og man får mange muligheter gjennom det, men ingen vet hvordan det utvikler seg i det lange løp. Det er jo tusenvis av bloggere nå! Så et lite tips: prøøøv å hang in there, du kommer ikke til å angre når du er ferdig. 🙂 wow, for et brev… hihi

    14. Dette var akkurat det innlegget jeg trengte akkurat nå… Takk for at du deler sånne ting med oss! Du er rå, elsket dette innlegget
      Klem

    15. Har opplevd det same ang. VGS. Har eitt råd å gi deg: Bit tennene saman og fullfør! Eg hadde null motivasjon, dårlege/middels karakterar og ein del fråvær. Klarte så vidt å bestå siste året, men eg KLARTE det! Og no har eg snart ein bachelorgrad i barnevern – og det med gode karakterar. Så stå på og bli ferdig med “shitet”, det kan jo hende at du får bruk for studiekompetansen ein gong i framtida 🙂

    16. Vurdert folkehøgskole til neste år ? 0 karakterer og eksamener, ingen vanlig skole, masse nye mennesker fra hele landet. Reising til spennende steder og kun gjøre noe man virkelig liker i ett helt år..

    17. Jeg har troa på deg Sophie!! Skolen må man gjennom uansett, h utfor ikke bare nå? Skjønner deg veldig godt da… Må bare si tusen takk! Du har fått meg til å åpne øynene veldig! Blir litt irritert når folk sier de ikke liker fordi de synes du er så “Barbie”!! Du er så mye mer på innsiden <3 Du er så god og ærlig på bloggen hele tiden.. Du sier ikke dagen har vært perfekt hvis den ikke har vært det.. Elsker deg Sophie, Stå på! Jeg har troa på deg ;*

    18. Kjære Sophie Elise. Du må velge hva du vil. Men anbefaler deg heller utdanning og jobb, enn bare å skrive blogg. Lurer på hva når/hvis du får barn og hva de sier over valgene i livet ditt. Tror IKKE de blir særlig glade,fordi du vil bli husket for oransje tryne, konstant duckface og store pupper?? Er det du vil bli husket for den dagen du lukker øya for godt??? Ta ansvar for livet ditt, bry deg heller om det som betyr noe. Familien, venner og jobb er det viktigste. Har du IKKE noe av det så har du IKKE ett liv. En dag vil ingen lenger lese bloggen din. Hva da??? Leve på gammle minner??? Bruk tiden fremover Sophie Elise. Jeg vil det aller beste for deg og at du får en fantastisk fremtid.
      Tenk på familien din, de er der for deg. Snakk med de, vis at du er der og at du er der for dem.
      Ha en fin 17 mai. Kos deg masse.

    19. Sophie – bortsett fra den delen med familien og litt venner, så har jeg et HELT likt liv som deg sånn sett.. Jeg VET hvor jævelig det er, og føler med deg!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg