oh my god hehe

Jeg er ikke religiøs og har heller aldri vært det, men jeg har alltid bedt til Gud. Ikke hver dag, jeg har gått lange perioder uten, men det har vært en gjenganger i livet mitt og nå er jeg veldig inne i det igjen. Gud for meg er ikke en mann med hvite klær og langt skjegg, men det er en kraft i universet, en kraft inne i meg. Jeg føler meg ikke som noe større enn bare et menneske, et snev av biologi som er plassert her akkurat nå. Jeg tror ikke mitt liv er noe viktig sett i den store sammenhengen. Men jeg tror jeg er en del av noe større og det hjelper meg igjennom vanskelige perioder. Jeg, universet, Gud og alle mennesker er en del av noe større – sammen – og det er fint å tenke på.

Det siste døgnet har det vært enormt viktig for meg å ha denne tiden for meg selv hvor jeg snakker til Gud på morgenen og på kvelden. Det har vært noe trygt som jeg vet kommer, og som jeg vet gir meg noe. Hva jeg ber om synes jeg er for personlig til å dele, i alle fall i detaljer. Men jeg ønsket å ta med meg lærdom fra denne situasjonen og ikke minst komme til bunns i hva mine intensjoner er. Jeg har tvilt mye på om jeg er et godt menneske de siste dagene, men det tror jeg er naturlig i situasjonen. Hvorfor gjør jeg som jeg gjør? Skader jeg folk? Er jeg farlig? Jeg har alltid trodd, eller i det minste håpet på, at jeg er et godt menneske som er veldig sann mot meg selv og folk rundt meg. Jeg vet hvor jeg er dårlig og jeg vet hvor jeg er god. Men det skader absolutt ikke å stille spørsmålstegn ved seg selv, å tørre å stå i de vanskelige spørsmålene. Men det er en prosess.

Lesing, strikking og mye alenetid. Det er min helg. Jeg skal på middag i kveld og det gleder jeg meg til. 

I morges jeg Kasper om vi kan snakke litt om hva vi er takknemlige over – jeg tenker alltid over det selv men det er fint å ta slike samtaler i plenum fra tid til annen. Jeg har lært meg å stort sett være takknemlig istedenfor negativ og det har gjort sinnsyke greier med selvbildet mitt. Prøv det, gi det to uker å si noe du er takknemlig for flere ganger om dagen og jeg lover det kommer til å endre deg. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har en fin samboer som ser meg. Jeg er takknemlig for at pappa kommer hit i dag, og for alt han hjelper meg med. Da jeg snakket med pappa i går sa jeg litt panisk “folk drar opp alt mulig nå, det står på internett at jeg har et alkoholproblem midt i det hele” og han bare ” det kan jo nesten virke sånn om man ser på serien din”, så lo vi godt. Det var veldig deilig. Jeg er takknemlig for at når jeg er 30 – 40 år gammel kan jeg se tilbake på denne tiden å tenke, herregud så mye jeg lærte. Jeg tillot meg selv å være i en læringsprosess foran det norske folket og det er vanskelig, sårbart og helt ærlig – veldig ensomt. Men fy faen som man lærer.

Det er flere av dere som har spurt om jeg har det bra, og jeg har det helt greit. Bare i vårt eget land finnes det tusenvis av folk som har det verre enn meg – å gå på skolen å bli mobbet er verre enn å ha en liten storm på internett som er (veldig) ego-basert slik jeg ser det og jeg har skikkelig perspektiv på akkurat det. Det er lett å grave seg selv ned. Hva kommer ut av denne diskusjonen? Får folk bedre selvtilitt? Har vi funnet en løsning på noe? Det hadde jo vært fantastisk men det virker ikke sånn, og det har aldri virket sånn hvor enn mange ganger denne diskusjonen blir tatt – for vi tar den helt feil. Det hadde jeg ment uansett hvem det var som hadde blitt hengt ut. Ser man i kommentarfeltene er folk mer opptatt av å velge lag enn å diskutere saken i seg selv, og det er jævlig synd – men dessverre, jævlig forventet. Hat avler hat, det er en kjent sak. Det er vanskelig å komme styrket og samlet ut av noe, når alt starter med roping og skriking og angrep, samme hva saken egentlig er.

Ønsker dere en fin lørdag videre.

364 kommentarer
    1. Husk at du skriver til et annet menneske. Din kommentar kan risikere å ha det på samvittigheten. Er det så vanskelig å være medmenneske?

  1. Var veldig godt å lese dette, Sophie! Har tenkt masse på deg det siste døgnet. Du er åpenbart et veldig tenkende menneske, og her synes jeg det kommer skikkelig fram hvor klok du er. Du, som alle andre, er i en læringsprosess, og vi (eller hvertfall jeg) er heldig som får lov til å lære sammen med deg. Selv om vi ikke vet alt om ditt liv, så føler jeg vi vokser sammen.
   Dette er helt ut av sammenheng til innlegget eller dramaet som foregår, men jeg hadde en litt kjip dag i går. Og da bestemte jeg meg for å høre på podcasten som du og Fetisha har sammen. Jeg endte opp med å høre alle som har kommet så langt, og jeg følte meg hundre ganger bedre mens jeg bare satt å lyttet og fargela i en fargeleggingbok. Jeg er kjempe takknemlig for at både bloggen og podcasten er noe som jeg kan bruke på dårlige dager for å “klare” dagene. Takk for at du eksisterer!

   1. Enna… ber deg være litt kritisk og ikke minst lese deg opp om salg og rådgivere som jeg er sikker på hun har. Selv er vi en gjeng her som visste at det kom et innlegg om det motsatte av utseende. Nå altså i form av Gud, bønn, energi etc.
    Om hun er et tenkende menneske, mulig. Dog dreier nok tankene seg om selv og pengesekken. For tjene penger kan hun. Og selvfølgelig er glad i leserne da de gjør denne inntjeningen mulig. Men vær så snill og Finn et annet menneske å vokse opp sammen med. Et menneske som genuint bryr seg. For voksne mennesker, så ser man tvers igjennom denne bloggen. Håper unge starter å være betraktelig mer kritiske.

     1. Uff, bare trist når man kommer med så lite tilbake. Uff, bare trist når voksne mennesker lukker øynene og ikke klarer ønsker å hive seg på debatten.

  2. «Jeg er takknemlig for at når jeg er 30 – 40 år gammel kan jeg se tilbake på denne tiden å tenke, herregud så mye jeg lærte. Jeg tillot meg selv å være i en læringsprosess foran det norske folket og det er vanskelig, sårbart og helt ærlig – veldig ensomt. Men fy faen som man lærer»

   ..og det første bildet du legger ut på Instagram er et halvnakent bilde av deg selv..

   Du lærer aldri! Du blir faktisk bare værre og værre.

   1. Enig, hun blir verre! Jeg hadde ikke trodd det var mulig å vise så lite samfunnsforståelse og så lite selvinnsikt på samme tid!
    Aldri mer her inne.

   2. Hva er galt med det? Hun verken slenger komplekser på noen eller fremmer plastikk kirurgi/det å endre på utseende på noen som helst måte ved å legge ut et bilde av kroppen sin på instagram. Ja, tatoverings-innlegget var tåpelig og burde ikke ha blitt publisert, men det har hun selv innsett og beklagt for. Hva mer vil du ha?
    Utrolig at man bare kan dra alt under samme kam på den måten!

   3. Hva folk velger å gjøre med informasjon og lærdom de har tatt til seg, det er helt opp til dem.
    Men, siden du tar det opp – hva får deg til å tro at oppveksten hennes i sosiale medier kun handler om bar hud? Du snakker jo som om det er alt livet handler om på godt og vondt.

  3. Det som kommer ut av dette er at du forhåpentligvis går i deg selv og ser hvordan du som offentlig person og forbilde faktisk skader unge (og eldre) jenter med det du skriver og deler på Internett. Forhåpentligvis kan du innse hva som er greit og hva som ikke er greit å dele og hvordan du kan bli bedre i den rollen du har. Du bruker allerede stemmen din til mye bra, men dette med å dele komplekser og behandlinger for å fikse disse «feilene» er bare ikke greit, og sånn har du fått holde på for lenge. Håper virkelig du tar den konstruktive kritikken du får (og kun den, såklart) seriøst og faktisk gjør noe med hvordan du opptrer på sosiale medier. Hva du velger å gjøre med eget utseende er helt opp til deg, men alt må virkelig ikke deles. Du påvirker flere enn du tror, fordi du er Norges største.. nettopp det, påvirker!

   1. det her er nøyaktig det som er meningen skal komme ut av konstruktiv kritikk. hvis ingenting endrer seg etter dette, så er det igjen du som må gå inn i deg selv. da har du gått glipp av budskapet fra folket.

  4. Dette handler ikke om du er et godt menneske eller ikke. Kjenner deg ikke men har ikke fått inntrykk av deg som et dårlig menneske eller et menneske med dårlige intensjoner!
   Når det er sagt har du LITT å lære. Men slapp av, du er ikke alene her. Det er utallige influencere som sender ut akkurat samme budskap som du.
   Du er ikke perfekt, og det skal du heller ikke være. Men du bærer et stort ansvar på dine skuldre når du har valgt å være en offentlig person med et ungt og lett påvirkelig publikum. Det ansvaret skal du ikke ta alene, det burde alle i en slik posisjon ta sammen. Nettopp derfor syntes jeg det er viktig at mennesker som Kristin setter lys på denne saken, får å skape debatt og oppmerksomhet rundt dette temaet. Vi lever dessverre i et samfunn der det er normalt med plastisk kirurgi, fillers, botox, facetune og photoshop, og dette skaper et helt feil inntrykk av hva skjønnet er. Skjønnhet er mangfold og ulikheter blant menneskene, men dessverre så har sosiale medier skapt et fake bilde av hva skjønnhet bør være. Kritiserer deg ikke for å ha tatt operasjoner eller fillers, det er opp til deg hva du gjør med din kropp men det er faktisk mulig å drive en suksessfull blogg UTEN å fronte inngrep og skape usikkerhet hos publikum, spesielt de unge. Så nettopp en video på YT av en utrolig pen jente som heter Nazanin Kavari som nettopp tok en neseoperasjon, nesa hennes var perfekt fra før men likevel ville hun fikse den, og legge ut en video av prosessen der kirurgen hennes beskriver for hennes hundretusener av følgere hva som var ”galt” med nesa hennes og hvordan han kunne gjøre den ”bedre”. Dette for meg, er helt sykt. Og er bare ett eksempel av mange på influencere som kaster seg på operasjonsbølgen og vlogger det etterpå. I det minste burde alle slike videoer/bilder inneholde en disclaimer av hva som er baksiden eller risikoene ved operasjon og fillers, for det er det ingen som snakker om!

  5. Trodde du hadde lært himmelropende mye mer av dette enn du gir uttrykk for her. Du får bøtter av konstruktiv kritikk, men ser helt bort ifra det.
   Stusselige greier.

   1. Enig! Skuffende at hun tilsynelatende bare ignorerer den konstruktive kritikken og vil fortsette i samme løype som før. HVA må til for at hun skal ta noe seriøst og faktisk lære??

    1. Kommer aldri til å skje , hvorfor? hvor skal pengene komme fra hvis hun ikke gjør endeløse promo og surfer på overflaten av alt, og fremhever seg selv. – som mange andre innfluensere så lever dem på gossip og tankeløshet om det meste uten å gå i dybden av ting. men hvem vet kanskje det blir forandringer en dag…..`

    2. Konstruktiv kritikk og personangrep er ikke d samme.
     Trist at folk ikke kan ha en viktig debatt om viktige temaer uten å gå til angrep på personer.

  6. Er bidrag kan være å bare ikke poste innlegg hvor du endrer på ting.

   Du har nok av annet å skrive om og skriver jo veldig bra tekster 🙂

  7. Skal selv prøve å tenke oftere på det jeg er takknemlig for i livet mitt<3 Det er så lett å bare la livet fly forbi og sikte mot neste mål uten å faktisk sette seg ned og være takknemlig. Man lærer av det meste man går igjennom, forskjellen på deg og de fleste andre er at andre får lov til å gå igjennom disse prosessene uten at "hele Norge" følger med og folk tar sider. Håper virkelig du har det greit til tross for alt, tenker på deg og sender deg positive tanker<3

  8. Men opp i alt dette så ser du heldigvis hvem som står ved din side i tøffe stunder og hvem som henger seg på for klikk.
   Er ikke alt du skriver jeg er enig i, men det er det ikke med noen jeg møter i hverdagen min heller. Men aldri kunne jeg noen ganger hengt ut et menneske for egen vinning. Det er så smålig og ekkelt at jeg blir uvel.
   Og når det kommer til Kristin så lever hun jo av å henge ut mennesker i videoene sine, der hun roper og brøler som en tulling for å få klikk, når lommeboka begynner og skrante.

   Og alle «venner» av deg som henger seg på, men for all del ikke personlig mot deg, men fordi de vil gjøre det i «beste» mening. Hva slags venner henger deg ut på nett i beste mening? Ingen. De tar opp tlf å ringer deg. Drar innom deg. Står sammen med deg i stormen selv om de kanskje ikke er enige. De drar deg ikke ned i driten og mener de vil deg vel.

   Kjære Sophie. Du vil tråkke feil mange ganger framover. Men hvem gjør ikke det? Det er helt greit. Du gjør mye bra. Husk det.
   Og så må kanskje foreldre snakke med barna sine om de er så bekymret for hva de leser på nett. Lære barna sine at det er OK å være annerledes, at selv om det står på nett er det ikke sånn det nødvendigvis må være.

   Så får vi egentlig håpe på at denne stormen får deg til å se hvem som er der for deg og hvem som ikke er det.

   Hilsen en mamma som lærer barnet sitt om respekt for seg selv og andre.

   1. Så flott skrevet 🙂 synd Kristin skal hylles når hun mobber på nett for å skape klikk på egen blogg..

  9. Amen!
   Jeg er både for hvordan du gjør ting og Kristin, men hele denne greia blir så feil. Om man skal diskutere skjønnhetspress – er det ikke bedre å faktisk snakke med de som lider av det eller gjennomgår det?? Så kan bloggere og influencere slutte å henge ut hverandre og heller jobbe sammen mot et mål. Nå er det bare klikk, visninger og uthenging. Hvor barnslig skal man bli? Om man så har opperert eller aldri gjort det – hva så? Gjort er gjort. Og om du velger å fikse på håret ditt osv, hvorfor skal Kristin bli så sur? Alt blir bare så dumt.

  10. Skikkelig koselig å kjempe kult innlegg synes jeg og kjempe Nydelig bilder å du er så modig lun og snill synes jeg og jeg skal få laget en grønn glass biten som blir lik den som Tinka fra Tinkas jule Eventyr ønsker deg alt godt og en fantastisk riktig god kveld fra meg å puse kompis sophie Elise hilsen Kristian Magnus 🐱♥️🌌😀

  11. Jeg synes det er veldig leit at du ikke tar til deg den konstruktive kritikken som følgerne skriver. Det kalles ikke hat å påpeke at du har et mønster i å fokusere på utseende ditt og komplekser for så å endre på det ved operasjoner og kosmetiske inngrep. Hodebunn tatoveringer er ikke årsaken til at du fikk kritikk men det var dråpen i et fullt glass. Jeg er 29 år og hadde aldri at “hooded eyes”, “hip dips” eller høyt hårfeste var en negativ greie. Du har lov til å ha komplekser med ditt utseende men vær så grei å ikke kaste dette på leserne dine. Fortsett å blogge om alt det andre du blogger om og som du er flink til, men dette evige jaget etter det perfekte og polerte ytre er destruktivt og farlig.

   1. Det er ikke sophie Elises skyld at du plutselig fikk øyne på hva hoded eyes eller hip dips er.
    Hun kaster ikke dårlig selvbilde på leserne sine, syns folk burde få litt bedre mentalhelse og ikke bare skylde på en blogger fordi man har et dårlig selvbilde. Hvis du plutselig får et kompleks fordi en blogger påpeker at hun har det, det blir sååå feil.

    Hvis man har så dårlig selvbilde at man blir så jævlig påvirket av bloggere, ja da mener jeg at man burde oppsøke hjelp. Det blir sydd puter under armene på vår generasjon, folk tåler jo ikke en dritt lenge.

    Kristin gjør det helt feil og henger ut en person, ikke en bedrift som hun påstår det er bare et skalkeskjul for å få lov til å haselere med andre.

  12. Kjære Sophie Elise. Jeg har alltid likt deg som person, og det gjør jeg enda. Men jeg skal være ærlig og si at jeg er en av de som sliter med selvbilde. Og det er mye pga influensere som spammer Instagram og Snapchat med perfekte kropper (som er endret på i noe grad) og perfekt utseende. Jeg sitter selv og tenker at hvis jeg får mye penger en dag, så skal jeg operere. Både pupper, mage, lepper og kanskje rumpe.

   Det er synd at det er sånn, men det er ikke noe noen får endret på!

   Missforstå meg rett, jeg synd fortsatt du har gode tanker, og sterke meninger. Og du er flink. Flink til å ytre deg som du ønsker, flink til å skinne lys på ting som trenger oppmerksomhet og flink i din karriere. Men det er som det er, at du er med å senke selvbilde til mange. Ikke du alene, men med flere.

   1. Aleksandra, kan jeg spørre om hvorfor du ikke trykker unfollow på profiler du blir negativt påvirket av? Det er ikke ment som kritikk, jeg bare oppriktig lurer. Har selv vært en av de som fulgte modeller og fitspo kontoer på sosiale medier og følte meg dritt. Så tok jeg bare valget å slutte å følge de og ting ble bedre for meg. Man må ta ansvar for eget liv og lykke.

   2. Aleksandra hvis du har et så dårlig selvbilde burde du søke hjelp for ditt eget beste.
    Man kan ikke legge all skylden på influencere og bloggere, man må kunne være litt tilstede i virkeligheten og skjønne at det som vises i media, blogger og instagram ikke alltid er virkeligheten.

    Hvorfor er det ingen som angriper tvkanalene som lar forskjellige bedrifter reklamere for slankekurer som skal få deg til å gå ned masse kilo. Og bare legge ansvar på bloggere blir HELT feil, det går heller ikke en eneste dag når jeg feks. leser nettaviser hvor det ALLTID er reklame for ett eller annet produkt som har med slanking og gjøre, hvor fort man kan få ned i kilo, få flatmage osv.

    Helt feil å legge skyld på Sophie Elise, jeg syns virkelig at Kristin Gjelsvik gikk over streken og henge ut andre mennesker og det hele at hun bare kritiserer bedriften Sohpie Elisa og ikke selve personen. Noe hun gjør

  13. Når jeg leser kommentarfelt ser jeg overhode ikke tendens til at det handler om å «velge lag». Jeg ser et hav av kommentarer fra personer som er enige i at du har gått for langt og at du er et farlig forbilde.

   Det er helt absurd at du uttaler deg om at dette er noe du har lært på, og at du har tatt til deg kritikken, når det første bilde du publiserer på Instagram er et bilde av deg selv med den falske rumpa di eksponert. Du må da skjønne at denne debatten ikke kun handler om tatovering av hodebunn, men alle komplekser du velger å informere leserne dine om, for og så fikse på dem. Instagramkontoen din og bloggen er jo dekket av silikonpupper, rumpeimplantater, restylanelapper, kosmetiske tatoveringer, m.m. og det er her problemet ligger!

   Håper alle som leser dette skjønner at man er bra nok som man er, og det er på ingen måte nødvendig å gjøre noen form for kosmetiske inngrep for å være #branok!

  14. Hei Sophie

   Var en av dem som kommenterte i går. Ikke en av haterne. Selv om dette var en brutal måte å få en tankevekker på, så er det som du skriver selv, en lærdom som du kan hente noe positivt fra. Tøffe tak og motgang gir personlig vekst og man lærer om seg selv på godt og vondt. Når det er sagt.. DU er ikke noe dårlig menneske fordi om du har gjort feil. Det som definerer deg som menneske er måten du håndterer dine feiltrinn på, om du tar ansvar og lærdom av det. Jeg ønsker deg masse lykke til! Og husk…

   This will pass..

   Klem fra en som selv har erfart mye motgang men har kommet sterkere ut av det.💓

  15. Hei , jeg lurer på hva du føle og mene om angrepet av Kristin i dag på you tube mot deg ? Jeg har aldri fulgt bloggen din, sett programmene dine for jenta mi på 16 år ser dette , og jeg jobber og holde på med fagbrevet for barn og ungdom , føle du selv hvilke budskap du har til unge jenter ?

  16. Håper du vet at alt det bra ikke er glemt, og at vi som leser daglig vet at det innlegget du skrev ikke var ment slik som Kristin ville framstå det som. Du er en av de i Norge som har gjort flest bra ting for samfunnet (snakk om miljø, kjøttindustri, lære folk å være mer openminded osv) og det er virkelig noe som ingen kan ta fra deg.

   Du har en god sjel og det syns rett igjennom. Du har vokst, og vokser så mye for tiden. Håper ikke du lar dette stoppe deg! ❤️

   Den viktigste kjærligheten i livet er den du gir, ikke den du får, og du har gitt oss så mye kjærlighet at jeg følte for å gi litt tilbake!❤️

  17. Jeg har selv kjent at engasjement over denne saken. Det handler hovedsakelig ikke om dere to som blogger, men om moralen i det hele.

   Det er aldri OK å hate på noen.
   Det er aldri OK å mobbe eller henge ut en spesefikk person, om en så stor sak.

   Skal man ytre sin mening, holder det å ytre en generell mening om temaet. Hun ønsket selvfølgelig ikke bare ytre en mening, men å motta masse PR og klikk.

   Gjør det du ønsker med din kropp, alle som leser bloggen er ansvarlige for egne meningen, men det er enklere å ha noen å skyllde på. Alle er ansvarlige for hva de velger å lese.

   Det er ikke lett å si til seg selv, at jeg er ansvarlig for eget liv og valg..
   Mye lettere å si « det er Sophie sin feil at jeg har et dårlig selvbilde». Til syvende og sist nytter det ikke å skylde på andre. Da blir du bare bitter til slutt….

   Uansett ikke velg å vær en hater ❤️

  18. jeg tenker og mye etter å ha sett programmer og lest om deg , om du tenker på fremtiden ? Hva vil det si om dine fremtidige barn at du blottlegger sjelen din så mye ? Tror du ikke automatisk barnevern vil være på banen i og med det står mye om din psykiske helse , og all den drikkingen, festingen , håpe samboeren din har det som skal til og du har jo en bra familie og ser du har omtanke også for andre , tenker du at barna skal se alt du har skrevet ? Du må få hjelp å snu og man må ha sterk psyke for å oppdra barn en gang i fremtiden , gjør som Kristin sier jobb med deg selv for du fortjene alt det beste og syns du er ekstremt vågelige som tørr alt det du tørr uten å tenke på hva det vil si viss du velger å få barn ,,

  19. Sophie Elise : Jeg ber deg svare på : HVORFOR SLETTET DU INNLEGGET OM HÅRTATOVERING? Dette er feigt, kan du ikke bare stå i denne saken, du som har blitt så voksen og stolt?

   Aleksandra 19.13, SE og flere andre spammer ikke Instagram med PERFEKTE KROPPER, så langt i fra. De spammer med underlige og feil-proposjonerte kropper. Husk, det er ingen som er slik laget som en del av disse “Influenserne” fra naturens side. Det er bare flaut og rart.

   Tilslutt, hva mener du med å poste det ironiske (mener du) bildet på Instagram hvor du skriver “God helg fra Norges farligste forbilde.”
   Dette blir for flaut, dumt og furtete SE, ærlig talt, kunne du ikke brukt et fint bilde av deg i alle fall da?

   1. Synd å si det, men pr dags dato er det, i mine øyne, perfekte kropper. Men er som du skriver, det er ikke naturlig, og de fleste er født likens som meg, med en liten pølse rundt magen når jeg sitter, pupper som henger uten bh, osv..

   2. Svar til “X”. Eg er heilt ueinig med deg. Grunnen til at innlegget blei sletta er nettopp fordi S.E. legger seg flat og trekker dette tilbake, er ikkje det ei voksen og ydmyk side, kanskje?

  20. Og så legger du ut dét innlegget på Instagram. FOR en arroganse. FOR en manglende ydmykhet. FOR en mangel på å ta debatten seriøst.
   Dette sier så mye om din personlighet og manglende selvinnsikt, hele deg taler jo for deg selv og det er virkelig ikke mye å skrive hjem om.

   Nok nå. Skjerp deg.

  21. Okei. Jeg leser at du synes det er et håpløs fokus på deg som privatperson og ikke nok fokus på sak og løsning. Her er mitt forslag om du ikke ønsker å motta samme kritikk i fremtiden: 1. Slutt å promotere skjønnhetsbehandliger/operasjoner på bloggen. Hva du gjør “privat” har selvsagt ingen noe med. 2. Slutt med det evige kroppsfokuset. Folk er lei. 3. Slutt å spille på kroppen din for å få oppmerksomhet. Det er et oppbrukt konsept.

  22. Jeg er enig jeg.
   Det kommer ikke noe godt ut av en diskusjon, om man starter den med roping og skriking.

   Kristins poeng kom frem. Men å formidle det slik hun gjorde det, var fysisk vondt å være vitne til. Hun kunne fått fram akkurat det samme, med klokhet og ydmykhet, uten å ha angrepet en enkeltperson på en slik grusom og hard måte.

   Jeg er enig i mye av det hun sa. Men 100% av min medfølelse går til det ene mennesket som blir angrepet på en slik måte. Dette er ikke veien å gå.

   Lykke til kjære deg. Med å finne din vei.

   Mvh gammel dame:)

  23. Hei Sophie 🙂
   Synes du ikke skal la deg påvirke av Kristin og stygge meldinger fra folk. Du viser jo bare hva du gjør i din hverdag, legger ikke skjul på at du fikser på utseende osv. Det er faktisk foreldre og voksne mennesker som selv kan bestemme om de lar sine barn, ungdom og de selv følge deg. Man må selv ta ansvar for sin lykke og hva de vil bli eksponert for. Det er ikke ditt ansvar eller influenseres ansvar for å passe på å være politisk korrekt for å unngå at følgere ikke blir påvirket negativt. Det må de selv ta ansvar for. Du er voksen og har rett til å leve ditt liv slik du vil, og deretter dele av innholdet av ditt liv. Ikke slett innlegg osv for å føye deg etter Kristins og hateres pipe. De vil alltid tolke alt i verste mening når det kommer til åpenhet om endringer på utseende. Hvem er de til å leke moralens politi og bestemme at det ikke er greit å fikse seg hvis man har lyst og råd til det? Hetsing og mobbing av folk som gjør endringer på utseende skal ikke være greit. Og det at man er åpen om hva man har endret på er ikke det samme som at man fronter det som at alle burde gjøre en type endring på sitt utseende er stygt hvis en har samme “kompleks”. Som når man har kjøpt seg litt spraytan og er brun og fin, og man andre blir negative og tror at du mener man må være brun for å være fin osv. Samme med fiksing av utseende tror mange at man må fikse ditt og datt fordi andre har gjort det eller så er stygge. De fleste oppegående mennesker vet at folk som gjør ting med seg selv er ment kun om det selv og ikke andre, og at grunnen til at man deler det er fordi man bare er åpen og ærlig, ikke for å oppfordre til det samme. Foreldre sin jobb og gi dem selvtillit og godt selvbilde. Og voksne mennesker må ta ansvar for seg selv og slutte å skylde på medier. God lørdag Sophie 😽😽💋

  24. Du kritiserer Freia for bruk av palmeolje i disse påskeeggene og stiller spørsmål ved bedriftens verdier når planeten er såpass utsatt.

   Hva er da annerledes med din bedrift og verdier i forhold til kroppspress? Når du vet hvor kritisk det er blant unge med å godta seg selv og at flere og flere vurderer kosmetiske inngrep i ganske ung alder. Fordi influencere som deg legger fram usunne kompleks hvorav dere indikerer at det ikke er naturlig men heller en mangel som må rettes.

   Jeg syns kanskje Kristin gikk hardt på akkurat deg, da det er x antall flere som påvirker sånn som du gjør. Men skal du stille deg kritisk til andres bedrifter og verdier så faller det ganske naturlig at folk gjør det mot din bedrift også.

   1. Når jeg skriver «indikerer at det ikke er naturlig», mener jeg måten det skrives om i negativ forstand og at man så belyser mulighetene for å rette på det som om det skal være en nødvendighet for å se helt plettfri ut. Ingen er plettfri og sånn skal det jo være 😉

  25. Dette er vel det flotteste innlegget jeg har lest fra deg! Voksent og reflektert, dette likte jeg 🙂

   Ha en god helg!

  26. Jeg har lest bloggen din i flere år, men nå er det nok.

   Kristin åpnet øynene mine. I de periodene jeg “glemmer” å lese bloggen din og andres, har jeg det bedre med meg selv. Du tar ikke denne debatten seriøst og later til å ville tute og kjøre videre.

   Hva blir det neste? Hakke av skallen for at den ikke skal virke så tydelig? Panna di? Implantat i hoftene? Operere deg høyere? Tatovere inn nakkehår? Fjerne alle hår på kroppen med laser så du slipper å barbere? Legge inn ny silikon eller fett? Operere implantat i leggene?

  27. Dette er første gang jeg kommenterer bloggen din. Jeg har fulgt med fordi ja.. Du er en av Norges største og mest kjente bloggere. Jeg har fulgt deg gjennom hauger av gode og reflektere innlegg.. Men også fordi jeg har blitt fasinert og over ting du har fikset og ordnet på ditt eget utseenet. Det har inspirert meg og fått meg nysgjerrig på hvordan min versjon ville sett ut om jeg hadde gjort som deg.. Dette har også fått meg til å føle meg verre og verre når jeg ser meg i speilet.
   Dette er ikke bare din skyld.. Men hvordan verden er på vei og hvordan kroppspresset og utseende i fokus har fått normale jenter til å føle seg stygge.

   Skulle ønske du kunne legge deg helt flat og virkelig forstå hva innleggene dine med dette fokuset gjør med barn unge og voksne..

   Kristin setter et så viktig tema på agendaen og nå er det nok. Jeg kommer til å snakke med mine barn om at de er bra nok.. Men det blir vanskelig når noen av Norges største stemmer ikke forstår hva de driver med!

   Det er ikke lov å reklamere for tobakk og alkohol i Norge.. Og det du reklamerer for og står for burde heller ikke vært lov til å spytte ut til hundre tusenvis..

   Du blogger om mye bra. Bryr deg om planeten.. Dyr og ja.. Du fremstår som smart og reflektert. Men du må ta ansvaret ditt nå og hva du signaliserer til fremtidens borgere! Vær så snill å lær av dette og forstå alvoret. Det er nok med halvhjertet unnskyldninger nå…

  28. Hei,
   Siden det perfekte utseende tydeligvis er så viktig så lurer jeg på hva du synes om oss på 50 år, med voksne barn og ingen operasjoner?Kun frisør, litt sminke og vanlig kroppspleie og litt parfyme?Ser du ned på oss og syns vi er ekle fordi vi ikke er perfekte i all slags lys og vinker?Hva syns du vi bør gjøre hvis vi er lengre enn normalen?Tykkere eller har større føtter?Ikke alt lar seg operere heller, og operasjoner er kostbare og risikofylte. Mener du at vi ikke skal ha mangfoldet i forhold til alder, kjønn og utseende?Bare lurer på hvordan syn du har på andre mennesker som ikke fikser på noe, du må jo se på oss som veldig rare?🤣

  29. Jeg i min gjeng snakkes det alltid om utseende, hvilket antrekk som er fint eller hvordan vi fikser brynene. På byen har jeg møtt jenter som har fikset på lepper, bryster snakket med de, og av å til fått kjenne på. Jeg har vokst opp med å sett mine mors ukeblader med alle slags slanke oppskrifter eller kurer. Tingen er selv om du er en stor blogger er du ikke noe utenom det vi opplever og møter i livet ellers? Er du? Om mennesker ikke skal takkle å lese din blogg, fordi du nevner overfladiske ting, hvordan skal de da overleve i denne verden? For mennesker møter disse tingene hele tiden. Og man som person velger og vraker selv om hva man skal ta til seg av informasjon? Noen jenter leser bloggen din fordi de er intreserte i det du holder på med.. noen jenter leser treningsblogg. Noen hesteblogg. Noen leser ikke blogg. Du er deg. Og du skriver at det er fint og være selvbevist. Men hvor selvbevist skal man bli? Til det punktet til hvor man blir så nevrotisk og ikke tør å dele det man er og i intreserer seg for? .. eneste grunnen til at du blir tatt på dette er fordi du er et navn og et enkelt menneske. Du er ikke en tv-produksjon, en tv-kanal , en stor avis men mange syndebukker. Stå på sophie!

  30. I alle dager.. Jeg håper det er fordi jeg snart passerer tretti at jeg ikke forstår meg på dette fjortisdramaet. Men når jeg tenker meg om så er vel ho Kristin snart tretti (om ikke allerede passert?). Uansett, nå har jeg ikke lest det innlegget ang tatovering i hodebunnen, men om det er noe Sophie Elise ønsker så ser jeg vitterlig ikke problemet at ho tar det heller. Hvorfor tror og mener så mange at ho lever og ånder for alle andre enn seg selv? Det er vel ikke slik at hun absolutt må se ut som hva andre mener. Hun bestemmer jo selv hva ho ønsker å fikse på sin egen kropp… Hvorfor skal hun juge å si at ho syns hengende øyelokk og høye viker er pent, når vi alle faktisk vet at det ikke er realiteten. Men selvsagt er det individuelt hvor mye man blir plager av det om man har det selv, og det er jo ikke unormalt at man ønsker å endre det hvis man ikke føler seg tilfreds med hvordan visse ting er på kroppen. Mammaen min er over femti og har operert øyelokkene fordi hun syns ikke det er fint med tunge øyelokk. Det betyr ikke at ho er noe dårlig forbilde av den grunn, og det samme gjelder Sophie Elise. Om noen føler seg mindre verdt, mindre pene og andre negative ting pga denne bloggen, så vil jeg anbefale disse menneskene om å logge seg av Internett og slette seg fra alle sosiale medier. Kropp i alle former og fasonger har alltid vært i fokus, og det vil det alltid være.

   Poenget mitt er at Sophie Elise står helt fritt til å gjøre hva enn hun ønsker med kroppen sin uten at andre skal komme å fortelle henne at det er feil. Hvorfor skal ho ikke få lov til å være fornøyd bare fordi andre ikke er det? Så gjør hva du vil Sophie, og blogg om hva du vil også! Jeg er forresten helt enig i at viker ikke er like pent som fyldig hår. Håper ikke barna mine leser at jeg syns det, for jeg vil ikke være noe dårlig forbilde…

   Du burde heller ikke føle at du må beklage deg, for du har da ikke gjort noe galt. Er vel strengt tatt flertallet i kommentarfeltet som burde si unnskyld. Vedder på at 99% av de er hyklere som mest trolig bruker sminke for å føle seg bedre, samtidig som de tror de er bedre enn alle andre fordi de ikke har penger og mulighet til å fikse på sine egne komplekser. Ekle mennesker som er så høye på seg selv at de står og lukter på sine egne tarmgasser..

   Ha en fin kveld!

   Ha en fin kveld!

   1. Amen! Med unntak av at jeg skulle ønske jeg hadde viker fordi jeg syns viker og høy panne er så pent :p

    Folk må nesten ta ansvar for seg selv.

  31. Trist at du for 3 år siden tilsynelatende var klokere enn det du er nå, når det kommer til fokus på komplekser og påvirkning. Da skrev du nemlig følgende i ett meget klokt innlegg på bloggen: Det eneste jeg vet er at jeg er 21 år, og jeg sitter her enda den dag i dag og må svare på spørsmål om ting jeg finner helt totalt uinteressant og som jeg på ingen måte ønsker å fronte. Jeg er FERDIG. Jeg har mine komplekser, men de er mine, private komplekser som ingen har godt av å høre noe om. Jeg kan snakke med venninner eller en psykolog, mens jenter som sliter fra før av og kanskje elsker meg, trenger ikke å høre det.» Du har mistet deg selv en plass på veien SE. Om det er pengene, plassen du bor, vennene rundt deg eller noe annet vet jeg ikke. Men det å tulle bort og bedrive ansvarsfraskrivelse, tror jeg du vil tape mye på om du vil bli tatt seriøst igjen. Når det er sagt, håper jeg at du også tar deg tid til å besvare de kritiske meldingene, ikke bare all støtten.

  32. Vi må slutte å skylde på alle andre for egen usikkerhet. Ta tak i dere selv og ikke skyld på influencere og plastisk kirurgi. Alle har komplekser og det er naturlig.
   Jeg er så lei av at folk ikke kan ta ansvar for seg selv. Tåler vi virkelig så lite før vi blir påvirket av andre? Da synes jeg man må ta ansvar selv og unngå blogger/instagramprofiler osv som man får en dårlig følelse av å gå inn på.

   1. AMEN! Verste er at alle som maser om at ikke alt trenger og være offentlig sikkert er de som maser mest hvis hun har fikset på noe og IKKE sagt noe. Er vel opp til henne hva hun vil skrive om på sin plattform! Folk må virkelig ta ære for eget liv og for sine egne valg, blir for dumt og skylde på alle andre. Stå på Sophie 💪🏼

  33. Men da må du jo LÆRE av det også? Det viser du ikke at du gjør når du fortsetter å legge ut om inngrep som fikser komplekser eller reklame for lignende. Det virker ikke som du er ærlig med hverken deg selv eller lesere om hva slags grunnholdning du har omkring disse temaene, men du håver inn penger på det uansett. Kan du ikke finne noe i deg selv med med større verdi å legge frem enn operasjoner og glatting av komplekser?

  34. Uuuops stopp opp litt! (Før du fortsetter selvransakelsen og eventuell gudstro). Denne saken gjelder ikke om du er et godt eller dårlig menneske, men hvordan bedriften Sophie Elise jobber og hva bedriften fronter av “influencing”. Forstår at det kan være lett å blande siden din bedrift består av din person, men du hadde aldri fått “personlig kritikk” om du ikke var en bedrift med langt større påvirkning enn det enkeltpersoner vanligvis har.

   Kristin sin kritikk baserte seg ikke på at du ikke er et godt menneske men at din bedrift ikke er god. Du er ikke “farlig” på personlig plan, men bedriften din er det. Derfor må du endre hvordan du gjør din jobb, slik alle andre som gjør en uforsvarlig jobb må rette seg etter kritikk. Kan for eksempel sammenligne med andre store mediahus, og hva som forventes av journalister av varsomhet, særlig i felt som direkte henvender seg til sårbare grupper (unge jenter+utseende).

   Både her og andre steder hvor du har kommentert denne saken ser det ut som at du har misforstått eller ikke hørt etter på hva Kristin peker på som problematisk.

   Forøvrig mange gode momenter fra folk i kommentarfeltene her, innspill det kan være veldig lurt å ta innover seg oppriktig.

  35. Kjære deg, ikke ta deg nær av hatet. Utrolig hvor lite folk «tåler» i disse dager. Hvis det ikke skal mer til enn at du nevner hårfestet ditt for at folk får komplekser, så sitter problemmet i samfunnet langt dypere enn bare blogger. Det ER faktisk så lett som å bare klikke seg ut av en blogg om man blir trigget. Kristin nevner hun ikke kan gå på butikken uten å se deg, men jeg personlig ser verken deg eller andre bloggere noen steder om ikke jeg selv oppsøker det. (Nå er jeg en person som er veldig lite aktiv på sosiale medier og ser så og si ikke på tv i det hele tatt, men you get my point). Om man er så j*kla følsom så får man bare komme seg av nettet og slå av tv’en 😉 mener nå jeg. Ingenting provoserer folk mer enn en vakker jente som lever livet som hun vil og som sier det hun vil, slik har det alltid vært og slik vil det alltid være. Ikke la dem knekke deg.

   1. Det er en ganske trangsynt tanke å ha, at barn og ungdom bare må være borte fra internett. Som du sikkert vet så er verden så digitalisert at ungdommen nesten føler at de ikke er verdige samfunnsdeltaker uten å være medlem på disse sosiale plattformene. Denne bloggen er en av de. Bloggen er et AS, et firma, som selvfølgelig skal være mottakelig for kritikk på lik linje som alle andre firmaer i Norge. Når noe blir ytret her så må det være åpen for kritikk samme som det er åpent for ros. Det er et dårlig argument å si at folk hater på grunn av utseende eller at de er sjalu. Det er mye større enn det, det handler om at man faktisk må være forsiktig med hvordan man velger å innflyte mennesker. Det er bevist at miljø er av like stor betydning når det kommer til å forme en identitet som arv og gener har. Så vi må faktisk være forsiktig med hvilket miljø vi lager rundt mennesker.

    1. Man velger faktisk selv hvilken link man taster inn på tastaturet og klikker seg inn på. Man må ta ansvar for egen lykke og eget liv, ingenting lettere enn å legge ansvar og skyld over på andre. Som noen nevner i en kommentar over, mange av oss vokste opp med smellvakre, tynne (og ofte opererte) modeller på forsider overalt i butikker, med våre mødres ukeblader liggende på stuebordet hvor overskriften alltid var en ny type slankekur, og se på oss – vi overlevde. Hadde nok personlig heller oppdratt mitt barn til å ikke ha fordommer mot andre mennesker, naturlige eller opererte. Og til å være et såpass selvstendig menneske at hun/han klarer å løfte opp fjernkontrollen og bytte kanal om «Sophies verden» blir for traumatiserende å se på 😉

     1. Man velger det og utifra påvirkning fordi mange har et sterkt ønske om å passe inn. Du kan ikke si at ingen av oss ble påvirket av de som prydet forsiden for noen år tilbake, for det er det noen som absolutt gjorde. Vi har alltid blitt preget av “idealet”, og mange prøver fortsatt å leve opp til hva andre tror de skal være istedenfor hvem de burde være. Hvordan du velger å oppdra ditt barn er helt opp til deg, og fordommer er selvfølgelig ikke noe positivt. Fordi man kritiserer noe man er uenig i så har man nødvendigvis ikke fordommer, men er i mot holdningen det representerer og prøver å endre det. Jeg er i mot tanken om at mennesker generelt sett skal prøve å leve opp til et ideal, og vil heller oppfordre de til å være fornøyd med akkurat den de er. Om du har vært sterk nok til å ikke la deg påvirke, bra for deg. Men uansett om man har blitt oppdratt til å bare “skifte kanal”, så er det dessverre ikke alle som greier å gå uten denne påvirkningen. Så jeg velger å kjempe for de som ikke føler seg god nok som de er, så kan du velge hva du vil.

  36. Vi er alle bare mennesker og selv om du er en av Norges største bloggere og har ett visst «ansvar» så må no du for f få tatovere hodet ditt i fred. Er det bedre at du skal bli en people pleaser enn at du skal få tatovere hodet? Greit så kunne du sikkert formulert det annerledes osv osv, men alle disse barna i Norges langstrakte land har foreldre som har hovedansvaret for barna sine og det foreløpig ikke-tatoverte hodet dems. Det er hjemme de skal lære seg rett og galt, det er foreldre som har ansvaret for å bygge barna sine og snakke om «fallgruver» man kan havne i og hvordan unngå dette osv. Fristelser og press fra alle kanter vil det alltid være, men du er den du er. Bedrift eller ikke bedrift, du er deg med alt det bra og alt det som er mindre bra, utifra hvilke øyner som ser. Det var no så j så mye pepper du skulle få for denne filletingen, hvor ble det av videoen som hyller deg for å ta ut silikonen? Hvis Kristin er så ufattelig opptatt av dette, hvor var hun når du da? Bitches aint shit and they aint say nothing…hun må ta seg en bolle!

   1. Glemte å si at jeg syns det er tragi-komisk med Kristin. Hun skal ta vare på alle barna i Norge og tyne alle som opererer seg. Det er bare det at den der tyningen/mobbingen/hetsingen/heksejakt/u name it, som hun driver på med er ca like skadelig, om ikke mer. Skal hun stå frem som ett godt eksempel, så må hun i det minste klare å puste med magen og vaske munnen i det minste litt, så hun ikke hele tiden blir så sykt dobbeltmoralsk.

    1. Og bare en ting til; meningen med livet er at vi skal lære. Vi skal vokse som mennesker, men også sjeler. Vi har alle ulike utfordri her vi skal prøve å løse kodene på. Eneste forskjellen mellom deg og ett annet menneske, er at du «må» gjøre mye av det offentlig. Glad det ikke er meg for å si det sånn! Men du har vært borti værre så det går nok bra. Bare fortsett å være degselv, det er derfor du er HUGE og det er ikke fordi du gjør så mye negativt. Husk på det.

     1. 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼 Bravo!
      Om Kristin hadde et så veldig stort problem med Sophie, så kunne HUN vært et godt forbilde ved å ta det under fire øyne, i en direkte samtale med Sophie. Som du sier, tragi-komisk som dama sitter og vifter med hendene og hever stemmen i en offentlig video for å lære alle de stakkars lille små barna at hennes mening og hennes livsstil er mer riktig enn andres😂

      1. Under 4 øyne? Nei, saken handler om så mye mer enn de to menneskene. Det er forsøkt tatt opp på generell basis mange ganger. Kanskje det var dette som skulle til for at poenget skulle tas en gang for alle? Kristin kritiserer ikke Sophie som menneske, men som produktet hun er i offentligheten og som hun får betalt for. Det er en jobb. Som menneske har vi alle feil og er i utvikling, det er ikke det det handler om.

  37. Du er virkelig helt blåst. Du kunne lært så mye av feedbacken du har fått både fra Kristin og fra eget kommentarfelt, og så evner du bare å gi et «fuck you» i form av din nyeste instagram post der du er frekk nok til å harselere med at du av egne blogglesere(!) blir utnevnt til ‘Norges farligste forbilde’..? Let me get this on record: Du synes faktisk dette er morsomt?! DET er det eneste du har fått ut av denne debatten? Din evne til selvransakelse stopper tydeligvis med speilbildet- Er det fordi du ikke klarer å utvikle deg på innsiden at du fikser sånn på eksteriøret? Det kan virke sånn. Drittlei av at du får lov til å grine deg ut av alle situasjoner som kunne ført til personlig vekst for deg- du har blitt kåret til Norges mektigste ett eller annet- VIS DEG DEN MAKTA VERDIG DA VEL! Dette begynner å bli flaut.

  38. Kjære Sophie Elise ditt høyere jeg kaller på deg, det vil fortelle deg at du må prøve å gi mere slipp på ‘egoet’, og heller prøve å leve mer via sjelen din.

   For sjelen din er du elskverdig og mer enn bra nok som du er. Det er egoet som kommer og prøver å få deg til å tvile på deg selv. Jeg håper du vil studere sjelen vs ego (Soul VS Ego, står masse om det på nettet) fordi du er i en perfekt tid nå til å la de spirituelle vakre sidene ved deg selv komme til liv og jobbe med å gi slipp på egoet ditt som du ser ødelegger for deg.

   Sender deg masse lys og kjærlighet💗

   Jeg håper en dag du kan våkne og elske deg selv for den du er, og at du ikke lenger vil lete etter feil på deg selv som 70% av oss ikke en gang tenker over. Vet du hvorfor Sophie Elise? Fordi vi ser en jente som er så vakker som det går ann å få blitt. Så vi kan ikke helt forstå tankemønsteret ditt.

   Vi er ikke inne i ditt hode, vi opplever ikke de tingene du har opplevd fra fortiden som har gjort at du til de grader kjemper sånn for å like deg selv, være perfekt slik at ingen kan påpeke feil på deg og du slipper å bli såret. Men disse menneskene som har ‘skadet’ deg på den måten er misunnelige og sjalu på deg Sophie Elise, de vil være som deg, du har noe de aldri vil komme til å få. Derfor vil de trøkke deg ned. Men dersom du jobber hardt nok med deg selv. Jobber hver eneste dag med å like deg selv, og da snakker jeg ikke om å dra på klinikk og fikse noe. Men å fikse tankemønsteret ditt, følelsene dine. Det å føle at jo du er bra nok, du er elsket og du er trygg. Universet støtter deg. Så vil du se at disse menneskene som vil deg vondt, etterhvert vil forsvinne og du vil begynne å tiltrekke deg de menneskene du fortjener å ha i livet, de som gjør at du føler deg bra. De som elsker deg for den du er. Da vil du se hva som egentlig er av verdi i livet ditt. Du vil også forstå hvor utrolig dyrebar sjelen din er💗

   Namaste

  39. Jeg leser vanligvis ikke bloggen din og vet ikke mye om deg, men jeg får med meg det som står i media. Det inntrykket av deg media har gitt meg har egentlig vært fint, jeg har oppfattet deg som samfunnsengasjert og reflektert. Men, de siste 1-2 årene har fokuset forandret seg. Med unntak av skal vi danse er dette det jeg har hørt om deg: Sophie Elise har tatt rumpeoperasjon, Sophie Elise operer kjeven, Sophie Elise fjerner silikon, Sophie Elise fjerner restylane, Sophie Elise åpen om vaginaoperasjon, Sophie Elise tatoverer hodebunnen.

   Jeg har forståelse for at intensjonene dine ikke er vonde, og jeg har forståelse for at dette skaper klikk og for deg er penger i kassa. Men jeg håper…håper…. du kan reflektere over hvilket fokus du skaper. Både hos andre, og rundt deg selv som person. Når jeg i den siste tiden har hørt navnet ditt har jeg fått en lei klump i magen, fordi jeg orker ikke høre mer om operasjoner og inngrep, og fordi du ikke lenger forbindes med noe annet. Dette er ikke ment som hat og jeg håper du kan tolke denne kommentaren som konstruktiv. Jeg har ingenting i mot deg som person, men jeg er i mot det fokuset du skaper.

  40. Jeg synes du er fantastisk flink og klok. Du gir meg masse av serien din og bloggen. Jeg har alltid beundret deg og jeg mener oppriktig at hvis man blir påvirket av å se andre bli operert i så stor grad at man velger å ty til det samme selv, så er det noe irrasjonelt med tankegangen fra før av. Dere andre i kommentarfeltet her: Slutt å skyld på andre for at dere har det dårlig med dere selv. Det er dere som sitter med ansvaret!

  41. Kristin gjør dette kunn for egen vinning, klare ikke å sitte å høre på den skrikingen hennes. I stedet for å bruke tiden på en evig lang video, så kan ho heller ut å bidra i samfunnet. Men Neida, alle oppegående skjønner dette er kunn pr får å få blest om seg selv!! Viss en hadde sett på torpet så hadde en fått med hvor kvass hun er. Husket når hun var med på bloggerene å slo typen i ansiktet, etter de har jeg aldri hatt sansen for den damen. Og dei som mener hun er så fornuftig, sjekk instagram hennes der hun legger ut at hun gleder seg til å reise til Syden får å drikke alkohol når barnet er 3 mnd. Er blir så sint! Og så barnslig hun var overfor Isabell på ph, nei finnes tusen ganger bedre forbilde. Dei er dei som ikke treng å rakke ned på andre! Og igjen Kristin, er søren så lei der du undervurdere unge. Hilsen en godt voksen dame.

   1. Bra innlegg! Du satte ord på akkurat det jeg selv tenker om den breikjefta bergenseren.
    Hilsen en annen voksen dame 😄

  42. Det er veldig trist å lese innlegg som dette, for alt du nevner er deg selv og ikke de som blir påvirket. Denne saken er veldig viktig. Jeg har selv gått gjennom dine kommentarer og sett at det er ufattelig mange mennesker som setter spørsmålstegn til din innflytelse på unge mennesker. Er det ikke her diskusjonen kommer frem? Det er helt i orden at du snur dette til noe som fremmer hat og egen vinning, for det er ditt perspektiv. Men du kunne valgt å tatt denne saken til et høyere plan og reflektert med leserene dine hvordan dine innlegg om komplekser og kosmetiske inngrep påvirker de. Dette er en viktig sak, ikke en sak som skal bli skyvet under teppe fordi «det er andre viktigere ting som skjer i verden». Ungdom er våres fremtid, de skal bringe samfunnet videre og vi skal hjelpe dem, er ikke de da essensiell i denne situasjonen?

  43. Nå ble jeg glad!
   Glad for du er en troende.
   Glad du har Gud i disse dager, hvor du er fritt vilt.
   Glad du har din samboer.
   Glad du har en slik far, og at dere kan le oppi det hele.

   Jeg er lettere sjokkert over hatet mot deg.
   Ufattelig hva mennesker tillater seg.
   Bare fordi du er en offentlig person.

   Morsomt er det også.
   Å, se hvor lett påvirkelige vi er, alle sammen.

   I går var jeg på lagunen i Bergen.
   Martine Lunde var deg for å promotere en klokke.
   Det fikk jeg vite etterpå.

   Det var en 100 skritts kø, ned10. Åringer som vil ha den klokken, og se ut som Martine.

   Hun var kledd i en stramtsittende skinndresser og hadde noen svære gulløreringer i ørene.
   Passende belysning for alle som ville ha bilde av seg selv med Martine.

   Jeg ble sint og trist.
   Dette er bloggere som er kommet i «nyere» tid.
   Og absolutt alt handler om å tjene penger.
   Promotere seg selv og sitt eget.

   Paradise Island osv.

   Skal en hate en.
   Får en hate alle.
   Tenker jeg..

   Jeg syns du har forandra deg, Sofie Elise.
   Blitt mer voksen.
   Ikke en plass kan jeg finne noen bitre energier i innleggene dine.

   Husk.
   Gud sender kun sine beste krigere hit.
   Tror du er en av de👊

   Mitt hjerte fryder seg❤️

   Takk, Sofie Elise.
   For at du gidder å ha den perfekte mesen din, fremme i dette rampelyset.

   Godt der er mange som elsker deg.

   Ha en velsignet og magisk søndag💃⭐️🌹🙅‍♀️

  44. Jeg bryr meg ikke om du har et dårlig selvbilde eller ikke, men SLUTT å prakk på leserne dine de sinnsykt utseendefikserende greiene dine. Jeg syns det er så jeskla uinteressant om du har hår bak øret eller ikke, men seriøst, hold de sinnsyke tankene for deg selv og la unge jenter leve

   1. Andrea: logg av nettet og finn på noe annet. Slutt å skyld på andre for ditt eget dårlige selvbilde.

  45. Håper det går bra med deg midt oppi det kaoset. Kanskje du kan stenge av kommentar felt på blogg og insta?

   Det er helt forferdelig at ett menneske må lese tusenvis av kommentarer om hvor dårlig menneske en er. Tusenevis av kommentarer fra personer som rakker og river ned.

   Feil gjør ALLE. En ting er å si ifra. En annen er tusenvis av kommentarer i ufin natur. Det er stygt rett og slett. Det må finnes en mellomting.

   Jeg tror du tar innover deg den kritikken som trengs men det er nok nå. Skru av kommentarfelt og hvil deg hos venner eller familie….

   Klem

  46. Du skriver at denne diskusjonen/stormen ikke gir folk bedre selvtillit og ikke er løsningen. Men jeg er uenig. Kristin sine tordentaler og videoer hvor hun prater om disse tingene er akkurat det jeg trenger for å flytte fokuset bort fra «skal jeg ta silikon? Kanskje bare liitt botox?» så jo, det er absolutt mange som føler at Kristin sitt engasjement hjelper på selvtilliten. Man får en påminnelse om at utseende er ikke alt i alt dette syke presset på utseende man konstant står ovenfor

  47. Kjære Sophie Elise-
   Jeg har fulgt bloggen din mye mer enn man skulle forvente av ei kjerring på min alder.
   Du skjønner, jeg analyserer og kommenterer den bloggen som ligger øverst på toppblogglista hver dag, og tar en humoristisk sammenlikning mellom det dere skriver om og mitt mistrøstige kjerringliv.
   Som du vet er du ofte øverst på lista, så jeg har lest de fleste av innleggene dine de siste månedene.
   Jeg har og fått med meg litt av bakgrunnshistorien din, og har heiet litt på deg.
   Vil du ha noen gode råd fra ei gammel kjerring som har vært med ei vinternatt før?
   Enten må du legge deg helt flat, og fremstå som du virkelig mener at det var rav ruskende galt å tatovere små falske hårstrå bak øra. Da fjerner du blogginnlegget, (selvsagt offentliggjør du at du gjør det.) lar være å ta andre grep for å rette opp komplekser du plutselig får for andre deler av kroppen. (Du behøver ikke ha noen, du er nydelig!) og viser at du tar avstand fra slike inngrep – slik Kristin gjør og har gjort lenge
   ELLER du sier at for deg var komplekset med det manglende hårfestet så stort at du valgte å ta grep. Du er klar over at det er et dumt kompleks, og at det sikkert ikke er noen andre enn deg som har tenkt over det, og derfor ikke burde være noe problem. Men så ble det det for deg. Så usikker på sitt eget utseende kan selv ei som for mange fremstår som feilfri bli. Teit, ja. Men vi er bare mennesker.
   Hilsen Kjerringtanker

  48. Ikke hør på kristin. Hun er bare en gammel sutre kjerring som er desperat etter likes og følgere. Det er eneste grunnen til at hun driver med denne mobbingen mot deg.
   Du har ikke gjort noe gale du Sophie.
   Det er faktisk bedre synes jeg at du er helt ærlig med hva du har gjort og ikke har gjort med utseende ditt.
   Å det med at du har et “ansvar” for 13 år gamle jenter i dette landet er bare BS. Det er faktisk foreldrene til de 13 år gamle jentene som har ansvar for dem. Hvis de bare kunne lært seg og faktisk følge med på barnet sitt.

   Håper du aldri hører på Kristin :)! Det hadde faktisk vært litt morsomt om du hadde lagt ut noe skikkelig proveserende for og få Kristin til å klikke enda mer 🙂

  49. Husk at denne situasjonen ikke handler om du er et godt menneske eller ikke da, for det tror jeg absolutt du er, men enig med de fleste om at det med reklameringen om operasjoner og fiksing av kroppen må ta slutt.. Men har du faktisk tenkt å slutte så er jo det bra da!

  50. Om du i det hele tatt står for noe du gjør, om du kan stå inne for bedriften din så stiller du opp på debatt med Kristin.
   Men det har du vel ikke guts til!

  51. Kanskje du burde ha deg ut av media mens du jobber med deg selv? Du trenger ikke å være på media og dra med alle følgerne dine med på denne berg og dalbane turen din! Ha deg av media og jobb med deg selv, kom tilbake når du har jobba deg ferdig

  52. Det er godt å se at du har det greit. Vi gjør alle feil i livet og velger å dele ting som vi i ettertid har angret på, forskjellen er bare at vi som regel begår den feilen fremfor en håndfull mennesker. Du begår den med hele Norges øyne klistret på deg. Også blir alt man gjør i ettertid også feil. Legger du deg flat tar du “offer rollen”, kødder du med det “tar du for lett på ting”, og gud forby hvis du faktisk forsvarer deg selv. Jeg er uenig i at du er Norges farligste forbilde, for du står for så mye bra og er en av de få som oppfordrer til at man skal være seg selv som person. Du operer kanskje ditt ytre, men du er faen meg ekte og dønn ærlig som person, og hva er viktigst? Jeg, som Kristin, håper at du toner ned fokuset på endring av utseende på bloggen, mest fordi du har så mye mer å komme med og det ødelegger for mye for deg. Men Norges dårligste forbilde er du sannelig ikke.

  53. Siste del av innlegget viser jo bare at du enda ikke har skjønt poenget. Kritikken de siste dagene har vært rettet mot DEG, hvordan DU som Norges største influencer påvirker unge. Jeg vil si man har kommet veldig langt hvis denne diskusjonen fører til at du tenker deg om to ganger før du poster et innlegg.

  54. Jeg leser følelsene dine tydelig i teksten, og du er lei deg, frustrert og fornærmet. Alt dette er faktisk helt naturlig etter å ha blitt hengt ut på nett av Kristin Gjelsvik. Jeg har absolutt ingen respekt for måten Gjelsvik skrek og ropte på videobloggen sin, sint som et lemen, men det er jo akkurat sånn hun driver på. Hun er bevisst tema hun tar opp, og hun vet inderlig godt hva hun gjør.
   Når sant skal sies har du en stor oppgave foran deg i å faktisk la vær med å fokusere på alt du er misfornøyd med på deg selv i offentligheten. Som forbilde speiler det virkelig dårlig, det må være ærlig og lov å si. Veldig mange av dine følgere er unge og lett påvirkelige, noe jeg tror at du vet godt. Dette er jo businessmann din, og hva skjer om dette opphører?!

   Hva skal du tjene penger på om utseende og behandlinger faller bort som tema i bloggen? Krise?

  55. Du er ikke et dårlig menneske Sophie. Men du har hatt feil fokus i mange år.. og dessverre har det påvirket fler enn du tror. Og vi har ikke funnet noen løsning, nei. Men jeg tror mange har fått opp øynene for dette. Og jeg er veldig glad Kristin valgte å ta det opp offentlig, og på den måten hun gjorde. For dette er noe som må gjøres noe med, og man må skjønne alvoret i dette. Da hjelper det ikke sitte å viske i ett hjørne, eller kun diskutere det med deg eller andre influencere det gjelder. Nei da må man gjøre det til en offentlig sak, slik at alle kan få opp øynene for dette og dra nytte av det.

   Jeg håper du møter Kristin i en debatt. Det hadde vært interessant å høre hva du virkelig tenker om dette på et personlig plan, da du kun har gitt ett par generelle kommentarer tidligere.

  56. Forstår ikke helt denne ytringen din: “Ser man i kommentarfeltene er folk mer opptatt av å velge lag enn å diskutere saken i seg selv, og det er jævlig synd – men dessverre, jævlig forventet.”

   Sånn som jeg så det, så var de fleste kommentarene både saklige og uten personangrep. Så forstår virkelig ikke hvorfor du kjører på med den setninga. Ja, mange sa/sier at de er enige med Kristin Gjelsvik, men SAMTIDIG så sa/sier de samme personene som kommenterer hvorfor. Alle som kommenterte hadde mest fokus på å diskutere saken framfor å velge side, så dette utsagnet ditt er bare tullball! Om du ser på det som å “ta side”, så bør du kanskje gå litt mer inn i deg selv. For det er ikke dette det handler om. Det handler ikke om å favorisere en person over en annen, men det handler om å få fram hva folk mener er rett og galt. Om det fører til at folk støtter Kristin sine meninger over dine, så må du ikke ta det så tungt. For det er kun pga. saken. Og sånn som jeg så det så var folk veldig mye mer opptatt av å diskutere saken enn å velge side. Vet ikke om du har lest kommentarene dine, men der kommenterer mesteparten av menneskene hva de mener om saken.

  57. Og jeg syns også det er litt synd hvordan du legger fokus på deg selv og om du er ett godt menneske eller ei. Det er ikke det dette handler om. Dette er nettopp en av de sakene som er større enn deg.

   Nå har jeg også lest gjennom mange av kommentarene dine, og saklige diskusjoner er nettopp det mange prøver å ha her. Bravo!! Ja det finnes hatere, men hva med alle som faktisk er saklige. Og ja, Kristins tordentale var viktig, nettopp fordi mange innså alvoret og innså hvor mye de har blitt påvirket, og hvor viktig det er at vi gjør noe med dette. Det er synd at det skaper hat og usaklige kommentarer, men fy søren så mye engasjement også! 🙂

  58. Men når du sier at diskusjonen ikke blir ordentlig tatt – hvorfor tar du den ikke selv? Still til debatt!

  59. Du skiller deg ut fra andre ‘influensere’ med at du ikke alltid fremstiller livet så perfekt. Det er kult. Men det er skuffende at du og andre som har vært i gamet lenge ikke forstår hvor mye skade dere indirekte påfører unge jenter.

  60. De som kritiserer andre glemmer ofte hva dem selv står for, slik som Kristin Gjelsvik. Har hun glemt sin utagerende festing og sterke hang til alkohol. Ta en liten tur innom bloggen og sjekk ut litt historikk på dette. Vi snakker om fyll, regelrett det å helle innpå i mengder som gjør dagen derpå så hangover at fylleangsten herjer. Dette beskriver hun selv, regelmessig gjennom de siste årene. Hvilket forbilde er så denne selvgode Kristin Gjelsvik, som virker å være blind for hvordan hun selv påvirker sine angivelige unge følgere?! Ærlig talt, Kristin, om du leser her bør du skjemmes. Ikke takler hun kritikk heller, og øser opp sinnet mens hun spisser munnen og kjefter ut følgere som våger å sette spørsmål ved henne. Der skal jeg love dere at toleransen er lav for innsigelser.

   Din opportunistiske og selvgode kritiker, Kristin Gjelsvik, er lykkelig vordende mor. Allerede nå har hun flere ganger skrevet om hvordan hun ser frem til å kunne drikke øl og sangria etter fødselen, og ifølge Instagram skal det bli til sommeren, med en ca tre mnd gammel baby på ferie i Spania. Den nybakte mor, frøken Gjelsvik, vil altså velge bort amming fremfor alkohol? Slik tolker jeg det hun selv deler om dette, klart og tydelig. Ærlig talt, jeg synes det er å være et ekstremt dårlig forbilde, som mor.

   Jeg skriver dette her fordi jeg vet at hun kommer til å fly i bergensk flint og hyle og skrike i indignert fornærmelse. Slik hun bruker å gjøre. Skriver jeg dette på hennes blogg får jeg kjeft, og ikke saklig argumentasjon. Kritikk tåles dårlig, og folk får beskjed om å holde seg unna bloggen hennes.
   Jeg skriver det også her fordi hun er så frekk å kritisere deg når hennes personlige portefølje er langt fra god. Nemlig.

   Lykke til, nydelige Sophie!:) Håper at du har det bra.

   1. Gud så rar kommentar.

    For det første; dra inn Kristin som mamma blir alt for dumt. Vil 1 øl i syden si dritings? Nei. Gjør det Kristin til en dårlig mor? Det er akkurat sånn du legger det frem. Det er MANGE som gleder seg til å kunne ta seg en øl etter graviditet. Er alle disse dårlige mødre? At det i det hele tatt er mulig å fra inn Kristin som mor i dette er helt bak mål. Snakk om å flytte fokuset fra hva dette egentlig handler om.

    Skal man dra opp festing og fyll kan man jo også dra opp Sophie sin historikk med dette? Du bruker Kristin sin tidligere historikk med festing (som er helt normalt) for å forsvare Sophie. Sophie har tidligere drevet med rus. Narkotika. Eller visste du ikke det?

    Kristin setter seg ikke ned og filmer at hun gråter. Kristin respekter andres synspunkter. Hun svarer som oftest på kommentarer som inneholder et spørsmål, sier hva hun tenker, men sier i samme slengen at hun respekterer andres synspunkter. Hva gjør Sophie? Overser. Har ikke et eneste svar å komme med. Tuller det bort. Tror fortsatt det handler om ett eneste innlegg.

    Hvordan er det mulig å forsvare noe så teit som dette, men snakke Kristin ned for de samme tingene som Sophie har gjort/gjør ++? Sophie ikke er et lite barn lenger. Hun er snart 25 år.. Hun burde da i aller høyeste grad vite at dette ikke er greit. Sophie er kåret til Norges mektigste kvinne. Denne tittelen ikke på alvor. Da hadde hun gjort mye mer enn dette.

    1. Jeg påpekte fakta som gjelder Kristin Gjelsvik fordi hun er også et forbilde for alle de helt unge følgerene sine. Hva tenker de når Kristin titt og ofte heller i seg alkohol i store menger? Er det et godt forbilde for alle de unge som hun angivelig er så
     bekymret for? I perioden hvor hun drev med kleskolleksjoner sin overforbrukte hun også store pengesummer. Hun reiste som en tilsynelatende rik jetsettere, og turer gikk til Vegas, LA, Mexico, og med en hyppighet som var ekstrem. Den gang lurte mange på hvordan hun hadde penger til alt dette. Så fikk vi alle vite at hun hadde gått konkurs og skylder fortsatt masse penger. Ifølge VG i fjor høst så blir det en rettsak dette året. Tar forbehold om tidspunktet, men tror det er sånn.
     Et denne livsførselen å være et godt forbilde for hennes unge lesere?
     Altså, Kristin Gjelsvik hogger løs på Sophie uten forbehold i videoen sin som ble lagt ut i mange nettaviser. Måten hun kjeftet løs på Sophie var rå og hensynsløs. Det er faktisk mulig å kommunisere sitt budskap på en god måte uten å hudflette et annet menneske slik hun gjorde. Budskapet i seg selv er helt greit, men jeg mener at måten hennes er hensynsløs overfor et annet menneske. Når det er sagt så er vi etterhvert blitt kjent med at Gjelsvik har den type væremåte, sint og utskjellende. Dessverre.

     1. Må få si det at jeg blir sjokkert av lynsjingen som foregår mot deg nå Sofie Elise. Er det mulig å være så stygge og frekke mot en jente som lever med “komplekser” for seg selv, men jobber hele tiden med å bli bedre. Alle som leser bloggen og har noe mellom ørene ser at dette er en ung jente som jobber med å finne seg selv. Ikke lett med alle dere som vet best og elsker å kritisere henne. Ja vi gjør alle feil noen ganger i livet, det er det som heter å leve og er endel av livet. Mulig det ikke er så rart hun er veldig opptatt av hvordan hun ser ut, da det er dette hun lever av. Se tilbake på over halvparten av kommentarer på eldre innlegg. Alle vil fortelle hvor stygg nesen,rompen, puppene, håret eller hva søren en idiot klarer å påpeke. Vi alle er kritisk på å se seg selv på bilder, det må være 10 ganger verre å ha den jobb som gjør at man må ta bilder og ikke minst skulle være “fin” hver gang også. Og hvem er det på bilder da? Vi leter etter feil ALLE sammen når vi se på oss selv. Så slutt å være så skinnhellig å ikke forstå at dette er utrolig vanskelig garantert for alle som driver med blogg og må se seg på bilder hele tiden. Om dere som skriver akkurat det dere vil ( mye for dere elsker følelsen av å være stygg og rakke ned på andre) la vær da dette er en person med følelser som er åpen om å slite med angst og ikke så godt selvbilde. Snu på situasjonen, ville dere syns det var greit å bli lynsjet i det offentlige?? Stå på Sofie og ikke la andre sin mening trykke deg ned, for det betyr ingenting hva andre syns om deg. Det viktigste er at du selv vet hva du står for og ikke minst Dine nærmeste vet hva du står for. Kun deres mening betyr noe. Jeg har selv slitt med angst i mange år og kan bare tenke meg hvordan du har det oppi alt dette. La det prelle av deg, en tatovering om den er feil eller ikke er jo ikke deg om du forstår. Gjør dine “feil” som alle oss andre. Vi slipper å gjøre det i det offentlige og takk og pris for det. Stor klem fra meg ❤️

    2. Herregud hvor tett i pappen du er Anine! Skal det være greit å fronte alkohol?? Hvor mange øl hver du Kristin komme til å drikke?? Tenk på alle barna som har opplevd foreldre dritings på Syden ferie, og lese det Kristin skriv!!! Og dama er tretti og da skal en glede seg over tiden å være småbarnsmor! Jeg blei mor som 19 åring, aldri falt inn å tenke på alkohol!! Blir så oppgitt, Kristin er utrolig dårlig forbilde!!!!!

   2. En annen ting er at hun fint kan pumpe. Har du hørt om det før? Man pumper melka i brystet før man får i seg alkohol, sånn at alkoholen på ingen måte går utover baby. Så for all del🙄😂

    1. Jeg tenker at budskapet og bevisstgjøringen omkring denne industrien er riktig og viktig. Men vi må likevel huske på at det er industrien som bør få restriksjoner ift. markedsføring f.eks. Høyre har noe på gang et lovforslag der, også i forhold til bloggere og at de bør få reaksjoner som bøter om de bryter loven på dette punktet.

     Dere som fortsatt hogger løs på Sophie i kommentarfeltet bør huske at selv hun er bare et helt vanlig menneske med følelser. Tenk dere hvordan det må være å få massiv kollektiv hets og kritikk! Hun har beklaget, har dere ikke fått med dere det?

     Slik dere holder på blir det å plage henne. Fakta i saken i saken er overbrakt, klart og tydelig. Så gjenstår det å se om hun forstår budskapet. Jeg velger å gi henne en god sjanse.

     Kjære Sophie, ta vare på deg selv nå:)

     1. Du svarer jo ikke på et eneste spørsmål i svaret mitt? At en dame på 30 år får i seg alkohol kan ikke sammenlignes med det å sette komplekser over på andre. Kristin hogger ikke løs på Sophie som person. Kristin drar fram mange gode kvaliteter ved Sophie. Har du sett videoen? Ja, det hadde vært forferdelig å få mye hat fra hele landet. Forferdelig! Men da hadde jeg vel prøvd å ta til meg den konstruktive kritikken (og bare den), istedenfor å overse og faktisk tulle det bort. Hun beklaget, men den unnskyldningen hun kom med blir så forbanna useriøs når hun plutselig likevel klarer i samme innlegg og legge absolutt ALT over på hvordan Kristin kunne løst dette annerledes. Det blir «beklager, men». For dumt. Useriøst.

      Jeg har skrevet flere kommentarer angående denne saken. Stilt spørsmål som ikke blir besvart.

      Hvordan kan S.E sitte på baderommet og gråte krokodilletårer fordi hun gjorde noe når hun var tenåring, vel vitende om at det ikke bare var når hun var tenåring, men noe hun nettopp hadde gjort?

      Hvordan kan S.E si at man kan bry seg om så ekstremt mange ting samtidig, men samtidig sitte i dopcasten og si «bry deg om andre ting», og nå når hun blir kritisert si «tenk heller på terroren»? Er det ikke mulig å bry seg om flere ting samtidig likevel? Sitte å kritisere kompisen sin for 1 ting han gjør som Sophie ikke er enig i, når han har gjort så mye bra, for så å si i synchen at «skal man drite i det ene fordi man bryr seg om noe annet? Jeg synes ikke det».. når hun nå faktisk tydeligvis legger fram akkurat som jeg sa at man kan bry som om andre ting? Hvordan kan hun etter diskusjonen med kompisen nå si «jeg synes jeg har gjort så mye bra… men føler at denne ene tingen overskygger det»? For han hadde gjort mye bra han, men det hadde ikke så mye å si.

      Hun sitter med krokodilletårene sine på Instagram og er så fryktelig lei seg, men bare timer etterpå legger hun ut bilde av seg selv og tuller dette bort. Har hun da forstått? SELVFØLGELIG FÅR HUN KRITIKK.
      Som jeg sa svarer du ikke på spørsmålene mine. Denne kommentaren er virkelig et prakteksemplar på hvor flink S.E er til å manipulere. Jeg håper virkelig at S.E tar til seg dette og innser at dette ikke bare handler om den ene innlegget. Men sånn som hun nå flytter fokuset, i samme innlegg som sitt «unnskyld» drar fram alt Kristin gjorde galt, hvordan hun tuller det bort på Instagram, synes det er trist at Kristin ikke ga en headsup når hun selv aldri ga Kristin en headsup når hun snakket dritt om henne ++, så tror jeg dessverre ikke at hun forstår

      1. Men i alle dager – er det muligens selveste Kristin som er innom og kjefter i vei??
       Ta fem minutter nå. LOL

      2. Makan altså. Kristin var direkte ufin å jeg syns synd i Sofie som må få så mye dritt kommentarer her!!! Liker ikke Kristin å synes ho er usmakelig spesielt når ho lirer ut av seg slikt som dette!

   3. Oisan. Dette var sterke personbeskrivelser og påstander. Jeg har sjekket historikken til KG insta og finner ingenting der som underbygger din påstand om” hennes utagerende festing og sterke hang til alkohol ” annet enn hva jeg oppfatter som normalt for andre mennesker i hennes alder uten barn. Du skriver videre: “Vi snakker om fyll, regelrett det å helle innpå i mengder som gjør dagen derpå så hangover at fylleangsten herjer”. Upps. Så gulper du videre at “Allerede nå har hun flere ganger skrevet om hvordan hun ser frem til å kunne drikke øl og sangria etter fødselen”. Ett bilde av en kanne og ett glass med sangria med påfølgende tekst med “bare 4 mnd. til syden og sangria” på KGs instagram tolker altså du som det samme som om hun ser fram til å drikke øl og sangria? Dette sier du at du tolker klart og tydelig, men hva med om du leser teksten istedetfor å tolke den. Ser du muligens også at hun har adressert det samme bildet til sin samboer? Mulig det er han som skal ta seg ett glass eller to med sangria?? Eller VET du at det faktisk er KG som skal tømme både glasset og kanna? Hvordan vet du at hun skal velge bort amming framfor alkohol? I tillegg så vet du også at hun kommer til å “fly bergensk flint og hyle og skrike i indignert fornærmelse”. Hallo. Du må virkelig kjenne henne godt siden du skriver alt dette som om det skulle være en sannhet.

    Dersom du så synes at de kvaliteter KG har utgjør et stort samfunnsproblem, hva med å legge ut en video hvor vi kan se deg ta opp disse temaene på nettet ? Etter du har lagt ved dokumentasjon på påstandene dine er jeg sikker på at folk flest vil forstå om du kommer med sannheten eller om du bare farer med løgner og på den måten sprer falske rykter.

    Ellers er jeg enig med deg- SE er en nydelig jente og jeg håper også at hun har det bra.

  61. Jeg synes å,Det er viktig å få frem at du har gjort mye bra også, men det Kristin sa var akkurat som jeg skulle ha sakt det skjøl. Du har tidligere nevnt en del om henne også. Du er voksen nå, ikke et barn lengre,å må stå til ansvar for det du å din påvirkingskraft har ovenfor folk. Å ikke legge ut om hver brødsmule av komplekser du har. Det er faktisk ikke sunt. Eller å fikse på alt.Lykke til videre Sophie Elise.🌸

  62. Du har ikke lært. Du skjønner ikke hva folk reagerer på! Du klarer ikke å ta det til deg et eneste sekund… Jeg må si at «unnskyldningen» din ikke har så stor betydning når du faktisk ler det bort og bruker humor på dette temaet. Det er så fryktelig mange feil her. Ta deg en laaang pause fra bloggen og media, vær så snill. Da kommer du (forhåpentlig) tilbake sterkere. Da har du fått ting på avstand og har mulighet til å faktisk gå inn i deg selv. Dette blir så forbanna dumt. Svar for deg.

   Hvorfor skal Kristin gi deg en headsup før videoen ble publisert, mens du snakker dritt om henne i podcasten uten å gi beskjed?

   Hvorfor flytter du fokuset? I et innlegg med en såkalt unnskyldning flytter du all fokus over på Kristin. Unnskyldningen blir så ufattelig tynn.

   I en opphetet diskusjon med Joakim i serien din diskuterer dere at han hele tiden setter seg i offerrollen, at selvom han har gjort mye bra kan kan bry seg om andre ting også (snakker om kylling diskusjonen), og i synchen etterpå sier du at man kan bry seg om flere ting samtidig. Hvorfor er det da sånn at med en gang du får kritikk vil du at man skal bry seg om andre ting som terror i New Zealand? Er det plutselig ikke mulig å bry seg om flere ting samtidig likevel?

   I media får du brystreduksjonen din til å handle om at andre jenter skal føle seg bedre og at det er en bra ting du har gjort som forbilde. Hvorfor sa du da i et innlegg at det ene og alene var fordi silikonen var hard og at du på ingen måte vil utelukke at du kom til å ta det igjen? Hvorfor endret du plutselig storyen helt?

   Hvordan kan du sitte på baderommet og grine over kritikk for «noe du gjorde for flere år siden som tenåring», mens du vet at du nettopp har operert rumpa di? Jeg husker det veldig godt, og fy søren så vondt jeg fikk av deg. Men så falsk burde det ikke være mulig å være.

   Lag et innlegg der du svarer på sånne spørsmål. Kanskje du da blir tatt seriøst. For du blåser opp ting mer selv ved å overse spørsmålene, ikke ta til deg kritikk, flytte fokus, innta offerrollen og tulle ting vekk.

   Hvordan er det mulig å fortsatt tro at ting handler om ett enkelt innlegg? Jeg forstår det virkelig ikke. Lukker du både øyne og ører?

  63. Jeg synes å,Det er viktig å få frem at du har gjort mye bra også, men det Kristin sa var akkurat som jeg skulle ha sakt det skjøl. Du har tidligere nevnt en del om henne også. Du er voksen nå, ikke et barn lengre,å må stå til ansvar for det du å din påvirkingskraft har ovenfor folk. Å ikke legge ut om hver brødsmule av komplekser du har. Det er faktisk ikke sunt. Eller å fikse på alt.Lykke til videre Sophie Elise.🌸

  64. Du har da vel ikke blitt hengt ut?! Ihvertfall ikke av Kristin. Hun har kommet med helt betimelig kritikk av at du sannsynligvis – for hver operasjon, injeksjon og annen endring av utseendet – bidrar til komplekser og i verste fall kroppsdysmorfobi hos unge og umodne lesere. Jeg jobber som behandler for bl.a unge jenter med kroppsdysmorfobi og lav selvfølelse, og hører gang på gang disse unge snakke om at de gjerne vil se ut som deg og andre svært opererte kjendiser.

   Dette handler ikke om du er et godt eller dårlig menneske. Dette handler kanskje om at du ikke ser deg selv som den påvirkeren du er for mange? Eller kanskje at ditt oppheng i egne komplekser trumfer de negative virkningene du er med på å skape?

  65. Til alle dere som ikke helt tror på det Kristin sa i videoen sin; Her kan dere FAKTISK lese hva Sophie Elise selv sier at hun gjør for å holde på lesere: https://sophieelise.blogg.no/1413127332_12102014.html

   Hun er manipulativ, kalkulerende og inntar offerrollen i det øyeblikket hun møter motgang. Nå har hun også nektet å stille opp i debatt mot Kristin…en debatt hvor hun kunne fått vist sin side av saken, og ikke bare inntatt en “buhu stakkars meg, alle er slemme”

   1. FY Fan! For et menneske. Dette fører vel til mer cash i kassa for henne, penger som kan gå til enda flere operasjoner. Enda mye mer som kan fikses på.

  66. Det er ikke bare Kristin. Det er helsesista, det er tegnehanne og mange flere. Isabel Raad er enig med Kristin om forbud og til og med din venninne Anette Marie takker Kristin for videoen hennes.
   Du er en voksen kvinne og bør legge vekk offerrollen og stå for måten du blogger på og hvordan den ødelegger selvtilliten til dine unge fans. Du har tekket nei til å møte Kristin til debatt, hvorfor tør du ikke?

   1. Klart hun ikke tør. Innerst inn håper jeg du forstår denne diskusjonen og ikke lager deg selv til offer, med grining, ansvsravskrivelse. Du er er voksen kvinne og har manipuler og vært kynisk hele veien til banken. Dette er det unge, flotte jenter/gutter som har lest i maaange åt. Det ble nok med tatovering i hodebunnen, men ikke finnes plastisk grep du har tatt hele veien, som du selvsagt han ta, men ikke legg dine usikkerheter/komplekser over på dine unge lesere på bloggen din. Jeg er sikker på at du har andre ting å blogge om enn noe som skaper komplekser og psykisk sykdom særlig hos unge usikre jenter som du fører over på dem. Håper du legger deg flat i debatten i dag, men jeg tviler mht det du har ytret
    Du skjønner vel at det er 10/12åringene du må ta vare på. Du er ikke offeret, duer voksen, men selvfølgelig syk pga dette gærne kroppshysteriet ditt. Body dysphprmia. Du er et farlig forbilde.,men er du smart noe du er vil du og være med på etv forbud mot kosmetiske behandlinger/operasjoner

  67. Sophie Elise,- slo meg i dag etter å ha sett leaving Neverland at du begynner å likne på Michael Jackson mer og mer 😂

   1. Jeg har også sett likheten, men det er ikke noe le av, det er jo mest bare trist om hun ikke ser at bildene av henne i media ser kunstige ut. Synes det er forferdelig om ingen rundt henne tør å fortelle henne at ansiktet og nesen ser Michael Jackson-aktig ut / operert ut. Baksiden med fillers og fiksing er at man kan se seg blind på det og tro at noe er vakkert når det faktisk ikke er det. :'( Hun ønsker å være pen, men hva ligner disse bildene i media? Er det virkelig ingen av de som er glade i henne som tør å fortelle henne det?

  68. Det er vel mer at det er leppeen, puppene, nesa, injeksjoner, musa, kjeven, hårfestet, øyelokk, fett, hofter.. Alt er fikset på og rundt neste sving har du funnet noe nytt å fikse på som ingen noengang tenker over. Og du blogger om det hver eneste gang samtidig som du sier du er “ferdig”. Jeg ser jo tydelig at dette er en sykdom du faktisk trenger hjelp til å takle og håper for din skyld at dine venner snart tar i ett tak for deg. Jeg lover at du straks har funnet en ny ting du må fikse når du er halvveis fornøyd med hårfestet igjen. Google cat women plastic surgery og se på bilder… Du er på vei dit og det er veldig trist og se ettersom du er så flott. Når deg gjelder Kristin så har hun ingen andre måter å tjene penger på enn å lage hylekor mot en person og sitte og kose seg over at du rives ned med hat.

  69. Stå for ting du skriver på nett! Dette er ikke første gang du har skrevet et «uheldig» innlegg, i dine øyne, også sletter du der. På tide å tenke over hva du poster. At du tok ut silikonet og andre positive ting du gjør, veier dessverre ikke opp for de mange negative sidene dine. Tenk før du handler

  70. For noen av oss handler ikke debatten om å hate deg. For meg personlig handler den rett og slett om at dine kanaler bevisstgjør folk på hvordan kroppsdeler de kanskje ikke engang hadde tenkt på, ser ut. Det er ikke slik at du er grunnen til at folk får et dårlig selvbilde, men du planter små frø som lar seg spire hos folk. Det er så synd at fokuset på hvordan alt fra øreflipper til tånegler ser ut skal få spire og Gro i kanskje livets beste tid.
   Så er det slik at du trolig er den mest ekstreme her i Norge, i form av at du viser disse absurde kosmetiske forandringene, og da er det lett å sikte deg. Jeg hørte her forleden av ei kollega om Toblerone challenge og jeg er sjokkert??? Jeg skjønner at du ikke kan snakke utelukkende om politiske saker, men noe fokusskifte med tips de fleste av oss har råd til å gjøre noe med hadde vært fint. Ikke minst er enkelte inngrep en enorm påkjenning for kroppen (må innrømme at fra et helsepersonellfaglig perspektiv er postoperative delir fantastisk fasinerende). Ikke løser det nødvendigvis det egentlige problemet heller. Så, ja. Det er hvert fall min mening.

  71. Hei SE! You go girl! Tusen takk for at du deler villig vekk av din enorme kunnskapsrikdom om hva som er rett og galt når det kommer til biologi og fysiologi!
   Et spørsmål: Jeg tror kanskje at jeg har hooded tits… Er det også like unormalt som hooded eyes, eller er det innafor? Håper på positivt svar, for dette er noe jeg virkelig tenker på for tiden. Hilsen Elise 🙂

  72. Slutt å fikse på deg selv , vær deg selv og godta deg selv som den fine du er inni. sier:

   Det vil nok være trist å tenke på hvor mye tid du brukte på å fikse på deg selv, hvor mye energi du har brukt på å Gråte for de kompleksene du har. Vi alle er mennesker , vi alle er forskjellige, men selv om ingen er perfekt går det faktisk å være et bra menneske uten å måtte fikse på alt. Jeg skjønner at du gjør dette for å føle deg bedre , men hvorfor føler du deg bedre av å fikse på deg selv? Kan man ikke bare være fornøyde med hvordan vi ser ut, godta oss selv for den man er uten å måtte forandre seg TOTALT eller bli påvirket av hva alle andre synes.. Da jeg så på bilder av deg tidligere så du mer ut som et normalt menneske, en søt jente, men nå så ser du mer operert ut. Man kan se at du har gjort noe med hele fjeset ditt. Plis ikke gjør mer med deg selv. Jeg får vondt inni meg. :/

  73. Sophie.

   Du er FARLIG.
   Du er farlig for meg også, og jeg er godt voksen.
   Jeg har lest den ene boken din, og synes du har en god «penn»- og det gjør deg EKSTRA farlig i media.

   Selv om jeg er mor selv, og relativt fornøyd med meg selv, har du (som er i 20 årene(!!), gitt meg så mye fælt å tenke på.

   Er haken/kjeven min for stor? Er tennene mine rette? Er rumpa mi for flat.. leppene mine for smale, nesen min for stor eller skjev.. har jeg for mange rynker? Burde jeg ha store eller små bryster? Burde jeg tatovere bryn? Sette på vipper? Extentions?

   HERREGUD!

   Nå skal jeg være dritslem; men du får IKKE LOV å bry deg om klima og miljø, dyreverd og andre viktige saker – når du er et så forferdelig dårlig forbilde selv.

   Du får andre mennesker til å sette spørsmål ved sitt eget selvbilde- og det er ENNÅ viktigere enn dyreverd.

   Mitt barn får ikke lov å følge deg på Instagram, for hennes skjeve tenner er sjarmerende- og hennes litt tynne hår- det er HENNES. Hennes klumpete lille nese- den er nydelig. Fordi hun er enestående.

   SKJERP DEG VOKSNE KVINNE!

   1. Da kan vel du å være sjarmerende stygg dersom datteren din er det!! Hun får lov til å bry seg om ALT hun vil!!!! For en idiotisk ting å si at hun ikke får lov til å bry seg om viktige ting også fordi at du sliter med selvbildet!!! At du synes menneskers selvbilde er viktigere enn dyrevelferd er din mening og ikke alle andres!!! Du sier du er godt voksen, da kan vi si rett tilbake til deg; SKJERP DEG GAMLE KJERRING!!!!!!

  74. Har alltid tenkt at du bare er ekstremt utseendefokusert, men skjønner nå at det må være en sykdom som ligger bak, for det virker som du bare ser etter feil ved deg selv og at du er avhengig av å fikse det du tilsynelatende synes er “feil” ved egen utseende ved å legge deg under kniven, ta fillers etc. Jeg håper virkelig du søker hjelp hos psykolog, og får hjelp til å takle denne usikkerheten og det ekstreme fokuset på utseende og plastikk kirugi. Om du allerede går til psykolog, håper jeg dette er noe dere snakker om.

   Tenk når du er 50, 60 og 70 år gammel? Hvordan skal du klare å leve med deg selv når du er så sykelig opptatt av utseende ditt? For det første kommer du til å bruke mange millioner på plastikk kirugi (noe du kanskje allerede har), du kommer aldri til å bli fornøyd med ditt egen utseende om du ikke jobber med selvbilde og tankene dine. Det kommer til å bli mer slitsomt og vanskeligere å opprettholde et “perfekt” ytre (når du f.eks 60 år – da må du bare akseptere at du ikke ser ut som du er 20, og det tror jeg blir vanskelig for deg om du ikke jobber med deg selv og begynner å fokusere på dine personlige egenskaper og kroppens funksjon fremfor utseende).

  75. Synes det er helt fantastisk om du faktisk tar til deg kritikken du får nå, Sophie Elise. Uansett om du føler måten det er gjort på er “fair” eller ikke. Budskapet er det samme uansett form og farge. Og nå kommer den fra mange forskjellige i flere former.

   Om du begynner å ta ansvar for kroppspresset og kompleksene du frem til nå har prakket på folk, så hadde det ikke bare vært utrolig bra og viktig for alle menneskene i dette landet – men også for varemerken Sophie Elise! Tenk deg. Når du har makten til å påvirke folk negativt, har du like stor mulighet til å gjøre det motsatte. Du har makten til å være det forbildet som får hele Norge til å føle seg bra. Hva om du bytter ut alle innlegg om operasjoner og inngrep og tips til klinikker med innlegg som får folk til å føle seg bra i stedet for dårlig? Da kan du banne på at alle som nå kritiserer deg vil hylle deg for alltid.

   Du har muligheten. Du må ta valget selv. Og jeg skjønner at det er en prosess å omstille seg. Men jeg – og resten av landet – ville vært deg evig takknemlig om du går inn i denne prosessen med å tørre å være sårbar og åpen.

  76. Fy flate så lavmål folk kan være….
   Det skjer så mye dritt i verden om dagen,men la oss for guds skyld trykk folk lengre ned enn det dem er….
   Stå på sophie det som ikke dreper deg gjør deg sterkere❤ klem

   1. Så fordi det skjer mye annet fælt i verden så kan man ikke engasjere seg i en offentlig debatt? Det er mulig å engasjere seg i flere ting samtidig, og det ene utelukker ikke det andre. Dette er ansvarsfraskrivelse og aner meg at du egentlig ikke helt viktigheten av debatten.

  77. Hei Sophie Elise!

   Nå er jeg der, i 30-40 årene, og jeg har lært. Herregud hva jeg har lært. Jeg har begått så utrolig mange feil at jeg ikke har oversikt en gang. Det fine med det er at jeg vokser på feilene. Noen feil har jeg gjort flere ganger. Noen læreprosesser tar lenger tid enn andre. ARBEID PÅGÅR.

   Livet er en evig lang læreprosess Sophie. Føy deg ikke inn i rekken av alle andre. Ikke gjør hva alle andre mener du skal gjøre. Livet blir mye mer gøy på den måten, tro meg!

  78. Til nydelige Sophie Elise <3 Du er et vakkert menneske og det viser innsikt at du forstår Kristins poeng istedet for å ta det som personhakking uten mål og mening. Kristin er hard, men hun er tøff som tør å si fra og kalle en spade for en spade, når ingen andre gjør det. Det er ingen i storsamfunnet som er pålagt å ta ansvar for å forklare og påpasse den makten du har. Derfor må frivillige gjøre det. Og det er bra at hun slår alarm.

   Din offentlige rolle har en ENORM påvirkning på BARN & ungdom som vokser opp. Så det er trist at rollen din blir som en motpol på aktuelle samfunnstemaer som sunn psykisk helse, selvfølelse og det at du er god nok. Din kanal blir liksom det motsatte av det som f.eks. Helsesista driver med som er en veldig sunn kanal.

   Det virker som om en del bloggere rett og slett ikke forstår hvilken påvirkningskraft de har. At det faktisk er en stor MAKT. Det er akkurat det samme som å stå foran et stort publikum og fortelle det du gjør, og da bør man tenke på hva man sier og hvem som sitter i publikum. Man normaliserer ikke plastisk kirurgi, botox og fillers til barn. Det kan man gjøre i lukkede grupper eller sammen med sine venner.

   Samtidig synes jeg det er fælt at enkelte velger å være grusomme med deg oppi det her. Folk må huske på at livet ditt er en prosess akkurat som alle andres. Det må være vanskelig og spesielt for en ung jente som sitter hjemme på jenterommet og skriver om seg selv og livet sitt og plutselig er rik og berømt, og det mens hun selv er i vekst. Vi er alle i vekst, problemet er bare at du offentliggjør din for hele Norge. Sånn at folk får en sjanse til å "ta deg" før du egentlig har kommet til det stedet i livet hvor du lærer de og de tingene. Når du begynte å blogge var nok ikke din intensjon å påvirke barn i gal retning. Men nå er du kommet så langt at det kan fattes at det er slik det har blitt. Det er på tide med refleksjon over målet med jobben min og ikke bare tenke på meg selv og tro at alle som er kritiske er "haters".

   Før du poster så tenk på publikummet ditt og spør deg selv; Hvorfor vil jeg vise dette til en 12-15 års gammel jente? Hva vil jeg oppnå med å dele akkurat dette om meg selv i dag? Hva vil jeg at denne jenta skal føle av å lese det jeg skriver?

   Du er et nydelig menneske, Sophie Elise. Take care and be wise. <3 Bruk makten din til noe fantastisk!

   Hilsen nordlenning på 30+

  79. Helt enig. Kristin gnåler og da er det vanskelig å ta henne seriøst. Hadde hun vært mer saklig, snakket rolig (!!) og kanskje tatt diskusjonen med deg privat først, hadde det vært noe annet. Nå skal det sies at jeg er enig i budskapet, men ikke at hun skal gå i personangrep på deg. Begynner å bli lei av at hun føler et så sterkt behov for å angripe folk. Først isabel, nå deg.

   1. Voksne mennesker har ikke noe problem med å ta Kristin seriøst… Og hun mener nok ikke å angripe Sophie, men hennes rolle som offentlig person. Jeg tror mange i Sophies “fanklubb” ikke ser forskjellen på Sophie Elise som offentlig produkt og på henne som et menneske.

  80. Jeg stiller spørsmålstegn ved hvor mange ganger du skal gå gjennom lignende situasjoner (som har med komplekser og det å fikse på de), før du virkelig lærer. Dette med å tatovere hodet er jo ikke det samme som silikon i brystene, men det er likevel i samme kategori. Du har vel tidligere sagt at du har angret på å ha delt så mye angående inngrep og fiksing på kropp, at du nå ikke lenger kan si at “nei, NÅ har jeg lært”. Det mister troverdighet.
   Og dersom du mener det du skriver i siste avsnitt, hvorfor stiller du ikke til debatt/intervju angående saken?

   Når dette er sagt, så håper jeg at det går bra med deg Sophie!

  81. Synes det er leit at du tviler på om du er et dårlig menneske, det er ikke det mange av oss tenker. Vi stiller oss kritisk til ditt enorme fokus på utseendet og at “alt kan fikses på”. Du drifter en millionbedrift, er kåret til Norges mektigste mediakvinne og når ut til flere enn de største avisene. Klarer du ikke å forstå at du har en enorm påvirkning på unge og voksne når du åpenbart snakker om operasjoner, kosmetisk behandling, slanking osv. Du deler hyppig på SoMe når du får behandling av ymse slag og tagger hvor du er, bla når du “fikset” dine hooded-eyes (din uttalelse, og en ting som jeg forøvrig aldri visste jeg hadde, men plutselig hang meg opp i).

   Det er faktisk ikke verre enn å la være og ha fokus på disse temaene som kan være triggende. Enkelte ting kan man faktisk holde for seg selv eller kun dele med sine venner. Du har så mye annet bra å komme med, ingen tvil om at du er en smart, morsom & sjarmerende ung kvinne. Men du har et ansvar. Du har selv uttalt at du har vært usikker som tenåring, i så stor grad at du gjorde drastiske tiltak så reflekter over om dette er noe du selv ville ha lest om når du var ung. Hva bidrar det med å fortelle om hipdips, vekttap, hooded eyes, komplekser osv.

   Har respekt for hva du har klart å få til i så ung alder, ønsker bare at du ikke tjener penger på andres usikkerhet.
   Håper du finner fred med deg selv, du fortjener å ha det bra og unner deg all lykke i livet.

  82. Alle mine komplekser har oppstått av nettopp komplekse årsaker over lang tid. Det begynte muligens i fellesdusjen etter gym da jeg var seks år. Eller da min mor ville slanke seg, og følte seg stygg.

   At Sophie Elise forteller om sine komplekser gjør henne menneskelig, og viser at hun er som oss. Komplekser kommer fra mange kilder, og oppstår ikke i et vakuum. Før sosiale medier fikk man gjerne komplekser ved å sammenligne seg med hun/ han pene i klassen, vakre skuespillere, eller sin egen mor eller far.

   At man ønsker å gjøre det beste ut av det utgangspunktet man har, er vi mange som vil. For min del har ikke jeg blitt inspirert til å operere eller tatovere noe som helst av denne bloggen. Men blitt inspirert av mote- og hårtips på en positiv måte. Velger selektivt hva som angår meg.

   Tror mange her undervurderer både unge og voksnes evner til kritisk sans til media, og til å ta sine egne vurderinger. Om man går så langt at man opererer noe, er det på grunn av innflytelser fra et helt samfunn, ikke fra Sophie Elise alene. Fakta er at noen faktisk får det bedre etter en operasjon også. En venninne opererte nesen (for mange år siden, før noen blogget om slikt) og fikk det bedre med seg selv.

   Jeg gikk på kur mot akne og fikk det bedre med meg selv. La folk gjøre det de vil, og ikke skyld på Sophie Elise. Hun planter ikke ideer, frøet til den som opererer noe, begynte å vokse for mange mange år siden. Sophie; du er autentiske, kul, ung og har lov til å prøve og feile gjennom livet som alle oss andre.

   Problemet i samfunnet er ikke influencere, men barneoppdragelse. Gi barna dine kjærlighet, lær de å elske seg selv, lær de gode verdier som å være snill med andre. Ikke døm de som har komplekser og tør å være åpen om dem. Ja, Sophie Elise har en stor rolle i mediebildet, men ikke like mye innflytelse på barn og unge som det du som forelder, eller venn har. Den største jobben ligger etter min mening hos foreldre. Så sinnsykt mange foreldre som snakker om slanking, lavkarbo eller utseendet generelt på en nedlatende måte. Barn kopierer det som skjer i hjemmet. Slutt å legge skylden på enkeltmennesker utenfor hjemmet.

   Masse kjærlighet til deg Sophie💛

  83. Kjære gode Sophie Elise❤️ Har hatt lyst å skrive så mye til deg disse dagene, men har vært stuck i et eget helvete så ikke klart skrive noe. Vil bare si at jeg tenker masse på deg og synes de har gått altfor langt i det jeg mener er stygge personangrep mot deg. Masse gode tanker og klemmer til deg❤️

  84. Du forstår fremdeles ikke hva dette dreier seg om. Nevner ikke med ett ord dine unge følgere og ditt usunne fokus på kropp og utseende. Du skjønner ikke hva du har gjort over mange år. Og jeg gidder ikke p forklare deg igjen og igjen. Du er fryktelig umoden og har desverre ikke blitt voksen enda . Er egentlig veldig overasket hvordan du på en manipulerende måte fraskriver deg alt ansvar i noe som skal være en god unnskyldning. Nei, du er ikke helt frisk.

  85. Ja du må tenke deg om 150 ganger før du poster et innlegg med tanke på dine unge følgere.
   Men det må de andre også, og poste en sånn video på YouTube for hennes unge følgere sier seg selv vil få konsekvenser for deg.
   Begge må tenke seg godt om og ikke bare den ene i denne saken.

   Stå på, men ja tenk over hvordan og hva du deler. Men husk dette definerer ikke deg som et dårlig menneske, det blir for dumt!! Håper du kommer sterkt utav dette.

  86. Hei Sophie Elise. Har du noen tanker ang. Kristin sitt svar til deg etter videoen er å invitere deg til diskusjon på tv? Konstruktiv kritikk å svar.. Jeg hadde personlig sett dette og hadde vært intresangt å se begge sine sider av det som har skjedd både de siste dagen og det som har skjedd før, kunne svare hverandre på en ordenlig måte. Heier på dere begge å skjønner godt begge sider av saken.

  87. Virker som du rett og slett ikke forstår hovedbudskapet i det Kristin skal frem til, og som mange med henne har ytret de siste dagene.

   Du skriver om elendighet i landet, mobbing osv.
   Har det noen ganger falt deg inn at dine holdninger og ytringer kan være medvirkende til noe av mobbingen?

   Du er så dobbeltmoralsk at det er helt villt.

   Jeg er en mot på 38 år, og jeg er mildt sagt rystet.

   Hvorfor i f.. skal du og mange andre bloggere være nødt til å fortelle om alle kompleksene deres, og mange/alle operasjonene deres?
   Fatter dere ingenting?
   Er dere helt blåst?

   Influencere!!!! Jeg blir kvalm av at dere kan kalle dere det!!

   Avslutter før jeg blir for forbannet av det hele.

  88. Sophie, hvorfor vil du ikke stille til debatt med Kristin Gjelsvik? Du demonstrerer mange sterke meninger på bloggen din om diverse saker, men når det kommer til stykket så kan du ikke stille til en saklig og konstruktiv debatt om kroppspress som du via bloggen din er med på å skape?

   Er det tryggere å sitte bak tastaturet å uttale seg for da får du ikke umiddelbar tilbakemelding? Vil gjerne ha svar og håper du svarer på dette.

  89. “Kroppsdysmorfisk lidelse (BDD) eller dysmorfofobi er en psykisk lidelse som kjennetegnes av overdrevent opptatthet av en innbilt, eller eventuelt reell, men minimal, defekt ved eget utseende. Mennesker med dysmorfofobi blir sykelig opptatt av kroppslige fenomener eller kroppslige tegn som andre vil oppfatte som en minimal defekt, men som for den som plages av dette kan oppleves som noe veldig sentralt.

   Finn Skårderud forklarer at sykdommen er beslektet med spiseforstyrrelser, og han har selv hatt pasienter med spiseforstyrrelser som har sklidd over i dysmorfofobi.

   Epidemiologiske studier har videre foreslått at det kan være økt selvmordsfare for pasienter med brystimplantater, og det kan passe overens med studier som tyder på at selvmordsforsøk kan være relativt vanlig blant personer med BDD. Ifølge Solem har omtrent to prosent av verdens befolkning BDD og det gjelder totalt 17 prosent av alle som har hatt brystkirurgi.”

   Jeg håper du søker hjelp, Sophie Elise. Det er virkelig ikke normalt å være så opptatt av utseende og å endre/operere alt man er misfornøyd med.

  90. Jeg tror Sophie Elise fikser seg og leter etter feil på seg selv, før noen andre gjør det, spesielt dere slemme sjalue og ondskapsfulle jenter som ikke tåler at andre jenter er pene og suksessfulle. Til og med enkelte av kommentarene her inne lukter sjalusi og misunnelse lang vei.

   Hvem tror dere at dere er som kan hakke og gå løs på mennesker som har vært ÆRLIG om at hun sliter med psykiske problemer og spesielt pga utseendet. Da BURDE dere forstå at hun poster sånn som hun gjør, enkelte ganger. Kanskje hun er så inn i det, der og da at hun tenker det vil hjelpe noen som sliter med det samme. At hun ikke ser at det kanskje vil ha motsatt effekt for enkelte andre.

   Flere av dere sier at hun er et dårlig forbilde, for å si det sånn så tror jeg Sophie Elise har hjulpet mange ved å være så godhjertet og støttende som hun klarer med de menneskene som sliter, enn enkelte av dere noen gang vil klare iløpet av et liv.

   Hun tørr å være ærlig med problemene sine slik at hun kan hjelpe andre til å ikke føle seg så alene med det de sliter med?Kanskje Sophie Elise har fått 1000vis av jenter og gutter til å tørre å be om hjelp for å få det bedre?Fordi hun selv har vært åpen om å be om hjelp. Har dere tenkt på det?

   Hvorfor tror dere så mange jenter og gutter ser opptil henne?
   Hva vet dere egentlig om hvor mange hun faktisk har HJULPET? Det teller jo ikke en dritt for dere! Så Sophie Elise uanset hva hun gjør så finner dere feil. Fordi det er jo HENNES oppgave å redde hele verden siden hun er en offentlig person?

   Uanset hva hun gjør, så finner dere et eller annet å pirke på. Dere sier hun er syk men se på dere selv, og hvordan enkelte dere gaslighter henne for å HJERNEVASKE henne at hun aldri er bra nok. Det er faktisk psykopatiske hersketeknikker enkelte av dere bruker som til slutt går på helsa løs.Det gjelder for alle mennesker som har opplevd det. Til slutt kan hodet si stopp når du blir kritisert og latterliggjort gang på gang. At andre får deg til å føle at du ALDRI vil være bra nok. Det er kjempe skadelig for hjernen og jeg forstår faktisk at det bidrar til at Sophie Elise føler trang til å fikse utseendet sitt gang på gang. Mange av dere er jo MED på å skape den trangen.

   Så da lurer jeg på om dere egentlig er noe bedre selv som faktisk bidrar til at mennesker blir syke og må ty til nettopp klinikker for å føle seg bedre? Ikke legg skylden over på Sophie Elise når mange av dere faktisk har bidrat til at hun føler seg dritt med seg sjøl!! Selv når hun er så vakker og fin som det går ann å få bli så får enkelte av dere henne til å føle seg dritt fordi dere er misunnelige og sjalue. Det er psykisk mishandling!

   Sophie Elise, du er STERK og mange mennesker trenger deg.
   De ser opptil deg
   De elsker deg
   De trenger deg i livet sitt for å få det bedre med seg selv. Jeg håper at du midt oppi dette ikke glemmer disse menneskene og alle de du har hjulpet💗

   Du er IKKE alene, vi er flere som støttter deg! 💗

   1. Tror ikke SE hjelper så mange ved at de ikke føler seg så alene om kompleksene, for SE velger jo å operere bort kompleksene sine. Noe de færreste unge jenter har råd til, og noe jeg virkelig ikke håper blir normalt dersom man har råd til det (det har jo allerede blitt mer normalisert dessverre). Hadde SE valgt å jobbe med tankene sine hadde det vært noe annet. Det er en sunn måte å takle kompleksene sine på. Å operere dem bort, er ikke det.

    Dessuten synes jeg de fleste kommer med konstruktiv kritikk og ikke personangrep. Når man er en offentlig person må man tåle en del (selvfølgelig ikke hat og trakassering).

    SE har tydeligvis et problem som kan sammenlignes med spiseforstyrrelser, og de fleste er vel enige om at det ikke er bra at et av Norges største forbilder for barn og unge har en alvorlig spiseforstyrrelse som hun stadig skriver om, kommer med forslag til hvordan man kan gå ned i vekt, lure familien til å tro at du har spist etc?! En blogger med spiseforstyrrelser som får profesjonell hjelp og jobber med tankene sine, og som ikke deler usunne “tips”, er noe annet igjen. Om bloggeren advarer mot et usunt fokus som hun selv har, og heller kanskje deler tips om hvordan hun/han har blitt bedre, så er det kanskje positivt for folk i lignende situasjon.

    Når det kommer til utseende og å fikse på utseende har SE tydeligvis et veldig usunt og fortrengt bilde som ikke burde deles med yngre lesere/følgere.

   2. Hun (SE ) har valgt å være en offentlig person , og da har hun også et ansvar! Ellers kunne hun gjort hva hun ville. Tenker at noen i hennes nærmeste krets bør fortelle henne at hun bør slutte med bloggingen før det går helt gale. Er ikke vanskelig å se at hun har store problemer med seg selv…😔

  91. Du er kanskje opptatt av dyrevelferd, men bryr du deg om unge jenters psykiske helse? Jeg mener ikke at du er (eneste) årsak til at mange jenter sliter med selvbilde og ønsker å endre på utseendet sitt, men du og andre influencere påvirker helt klart. Jeg føler selv på det. Føler meg oftere usikker på meg selv og utseende mitt etter at jeg har vært på sosiale medier (bl.a instagram) til tross for at jeg ikke følger deg og andre som er opererte, eller folk som bare legger ut leddkledde bilder av sine opererte og retusjerte kropper (som det er mye av på instagram :S), men det er ikke til å unngå likevel.

   Jeg synes ikke problemet bare er at du forteller om operasjonene du har tatt, men at du i det hele tatt har valgt å endre på utseende så mange ganger i så ung alder (fordi det tyder på at du har veldig dårlig selvbilde og det synes jeg er trist)..
   Hadde jo vært rart om du fornektet at du hadde gjort noe når du plutselig en dag har større rumpe, fyldigere lepper, større pupper og mindre nese. Da skjønner jo alle at du lyver, men tatovering av hår bak øret og underlivsoperasjoner o.l. er jo ikke synlig for folk, så det er noe jeg synes du kan la være å skrive om. Og du bør selvfølgelig skrive minimalt om alle typer plastikke operasjoner osv som du velger å ta.

   Ellers håper jeg for din del at du snart klarer å se din egen verdi uavhengig av hvordan du ser ut. Og at du begynner å fokusere på andre ting enn utseende ditt og det å stadig skulle forandre på noe. Tror livet ditt blir mer meningsfullt da 🙂

  92. “Har vi funnet en løsning på noe? Det hadde jo vært fantastisk men det virker ikke sånn, og det har aldri virket sånn hvor enn mange ganger denne diskusjonen blir tatt – for vi tar den helt feil.”

   Hvordan mener du da debatten skal tas, og hvorfor takker du nei til å stille i ordentlige debatter i blant annet NRK og TV2?

   1. Kjære deg, Sigrid, hvordan kan du forlange at SE skal stille foran kamera og måtte stå til rette for sine personlige valg?! Vi snakker ikke om at et generelt tema skal debatteres, men at personen SE skal måtte stå til ansvar for alle oss andre som har meninger om dette. Våre personlige meninger. I tillegg skal den tilsynelatende alltid sinte Kristin Gjelsvik da få lov å nok engang skrelle SE hudløs i en slik setting?! Det vil være som en gigantisk offentlig gapestokk! Helt skrekkelig for henne som menneske. Hun har lagt seg flat, hun har erkjent problemer som bunner i henne selv, og det er fortsatt ikke akseptert av noen. Når er dere kritikere fornøyde? Når er Gjelsvik fornøyd? Ikke glem det ansvaret som ligger i den kosmetiske industrien, og det er vel nettopp dit protestene bør rettes via et politisk regelverk. SE driver sin blogg, og lever av den akkurat som andre i samme bransje. Hun har delt sine personlige problemer, vært åpen om mye vi andre ikke vil, for på den måten åpne opp for det å faktisk snakke om tabuer. Det er modig! Men, den som er modig får tyn, ofte. Tabuer provoserer!

    Jeg tar avstand for den måten Kristin Gjelsvik har hengt ut SE i sin videoblogg. Den røffe og harde kritikken ble formidlet rått og hjerteløst. Er det virkelig greit at et budskap blir fremført på en slik måte, av et voksent menneske? Tenkte Gjelsvik overhodet på hvordan mennesket SE ville oppleve måten kritikken ble overlevert? Nei, jeg tror at Kristin Gjelsvik tenkte klikk og kroner i sin egen kasse. Profilering, ved bruk av personkritikk. Vi har sett dette før da hun utsatte Isabel Raad for noe lignende. Det er ren persontrakkassering om vi skal se på det med åpne og ærlige øyne. Er det greit å oppføre seg sånn som Gjelsvik når hun skal påpeke det hun mener er problematisk? Jeg viser da til MÅTEN budskapet fremføres. Nei, det er IKKE greit! Det er langt fra en positiv opptreden fra en influencer, fullstendig forkastelig. Se litt på den siden av saken også.

    Ta omsorg for deg selv, SE, så godt du kan.

  93. Jeg forstår meg ikke på deg. Det Kristin sier har jo ikke noe med hat å gjøre. Det handler rett og slett om at du fremstiller deg selv som er svært sårlig selvbilde som avler dårlig selvtillitt hos unge jenter.

   Jeg synes så inderlig synd på deg som har et så dårlig og forskudd selvbilde at du har måtte operere, reparere og fikse alt av lepper, nese, pupper, rompe og nå viker. Kan du ikke bare være fornøyd med deg selv? Og finne deg i at du ser ut som du gjør. Ta deg heller en utdanning og skaff deg en jobb som kan gi litt glede i livet i stedet for å bare se deg i speilet og finne feil ved deg selv. Var en tur i galleriet ditt og kikket på bilder av deg som 16 åring. Sett borti fra litt for mye brunkrem og det voldsomt blonde håret var du jo en utrolig nydelig ung jente. Det er rett og slett trist at du ikke evnet å se dette selv. Fortsetter du i denne takten blir du vel som Dolly Parton til slutt (får et kunstig plastikk-liknende utseende).

  94. Vel? Ble ikke Kristin Gjelsvik “kjendis” gjennom sin deltakelse på skandale hotellet paradise hotel?
   Mener å huske at hun nesten konstant gikk rundt med sneipen i hånden og var typ 25 år.
   Poenget er : Mennesker gjør feil og det har Kristin Gjelsvik også gjort. Blir usikker på om kristin genuint er opptatt av å jobbe mot skjønnhetspress, eller om det er klikk som er hensikten med disse videoene.
   Hun kunne formidlet problemet på en annen måte, enn å henge ut enkeltpersoner.
   Mitt inntrykk av Sofie Elise er at hun er ei omsorgsfull jente som behandler mennesker rundt seg på en god måte <3

   1. Hun var med i PH, og etter det har hun stort sett vært linselus i de utallige realityprogrammene som finnes. Hun går på repeat, i negativ betydning. Sammen med mange. Hun ser ut til å strebe voldsomt etter å komme i aviser og på TV selv om hun ikke egentlig står for noe, bortsett fra når hun finner et menneske hun kan skjelle ut på video. Se hvordan hun hengte ut Isabel Raad også. Hun fikk gjennomgå så det holdt. Er Kristin Gjelsvik et selvoppnevnt bloggpoliti?
    Egentlig så blir KG rett og slett litt patetisk fordi hun selv er ikke akkurat noen helgen med sånn hun har skrevet om fyllekuler og fylleangst. Er DET å være et forbilde, så kiss my ass. Hun K Gjelsvik burde rydde i eget rede før hun driter i andres, når sant skal sies. Hvem tar på seg å fortelle henne det?

  95. Hei. prøv å tenk på deg selv som en offentlig person, det er det Kristin gjør! ikke ta det personlig fordi det er ikke personlig Kristin mener, skjønner du ennå ikke det? Eks, politikk, hva med Sylvi lysthaug, all de drapsstrusler hat, osv hun eller andre får for jobben eller ting i jobben de mener som andre er uenig i.Dette blir på samme måte.Sylvi ønsker ikke rasister selv om noen av hennes tilhengere er mer ekstrem enn henne. I debatter roper de høyt å kritiserer hverandre. skjønner du? Og jeg kan forstår deg at det er trist og tungt å tårene kommer likevel. Men nå er det slik at du er en offentlig person og du er til påvirkning for unge jenter. Kristin har rett og måten det blir gjort på spiller egentlig ingen rolle, så lenge vi får budskapet og det gjorde vi tilgangs. Tanteungen min på 12 år kom nemlig til meg å skulle sjekke hodebunnen min for om jeg burde gjøre eller ikke gjøre det du gjorde!!?? skjønner du? selv om du skriver det er pga påsatt hår så må du ikke tro at unge jenter tar det med i vurderingen.tydeligvis er det mange nå som tror det handler om perfekt eller ikke perfekt bak hode for hårfestet. Jeg har en gutt på 13 mens mine nærmeste veninner har jenter. De har latt jentene se din serie men nå skulle de endre på det. Ja , kristin fikk endra no. hun fikk mine venimmer til å snakke timesvis med jentene om hva som er et godt forbilde og hva som gir et godt selvbilde. du trengte ikke å tenke deg om på om du er et godt menneske eller ikke for du er et godt menneske! Du er et godt menneske selv om du ikke akkurat et det beste forbilde for kropp,komplekser greia men andre ting er du sikkert et forbilde for, eks det at du er veganer, opptatt av dyr osv. Å til å med når Kristin får såååå nok, klarer hun likevel å si at du har mange GODE kvalifikasjoner. Hun mener det riktig.Men det er mye med alder å gjøre.du er ennå ung, Kristin er over 30, å da er vi flinkere reflekterte.du blir det du å.kanskje raskere også ,nettopp pga av Kristin.

  96. Jeg blir redd for de yngre som leser bloggen din, helt oppriktig. Du skremmer meg skikkelig. Hvordan kan du synes dette er greit?

  97. Tror ikke SE hjelper så mange ved at de ikke føler seg så alene om kompleksene, for SE velger jo å operere bort kompleksene sine. Noe de færreste unge jenter har råd til, og noe jeg virkelig ikke håper blir normalt dersom man har råd til det (det har jo allerede blitt mer normalisert dessverre). Hadde SE valgt å jobbe med tankene sine hadde det vært noe annet. Det er en sunn måte å takle kompleksene sine på. Å operere dem bort, er ikke det.

   Dessuten synes jeg de fleste kommer med konstruktiv kritikk og ikke personangrep. Når man er en offentlig person må man tåle en del (selvfølgelig ikke hat og trakassering).

   SE har tydeligvis et problem som kan sammenlignes med spiseforstyrrelser, og de fleste er vel enige om at det ikke er bra at et av Norges største forbilder for barn og unge har en alvorlig spiseforstyrrelse som hun stadig skriver om, kommer med forslag til hvordan man kan gå ned i vekt, lure familien til å tro at du har spist etc?! En blogger med spiseforstyrrelser som får profesjonell hjelp og jobber med tankene sine, og som ikke deler usunne “tips”, er noe annet igjen. Om bloggeren advarer mot et usunt fokus som hun selv har, og heller kanskje deler tips om hvordan hun/han har blitt bedre, så er det kanskje positivt for folk i lignende situasjon.

   Når det kommer til utseende og å fikse på utseende har SE tydeligvis et veldig usunt og fortrengt bilde som ikke burde deles med yngre lesere/følgere.

   1. Skjerp deg, Kona (stakkars han som har deg til kone..) Selv om du ikke er enig i det SE står for og synes hun er et dårlig forbilde (noe jeg også synes), så går det an å oppføre seg ordentlig. Har du ikke lært normal folkeskikk?

  98. Håper Andrea Badendyck og andre bloggere får med denne debatten og tar til seg kritikken! Flere må forstå at de må ta det som blir sagt til seg, selv om ikke deres navn blir nevnt.

  99. Var innom å la igjen en kommentar på bloggen til Isabell R og AM, men tydelig at dei ikke tåle kritikk. Løye hvordan enkelte som selv har fremmet plastisk kirurgi, og deler lettkledde bilder, skal fremstå så plutselig ansvarsfulle, og ikke tåle kritikk..Du står i det, og alt fra negativ til positive kommentarer. Du har guts!

  100. Jeg sitter å tenker tilbake på de som har spilt på kroppsfiksering, «naken» bilder o.l.. De har ikke kommet langt med det 😂 ikke i Norge..

   Så hvis det er måle ditt burde du kanskje flytte til USA?

  101. Synes det er helt uforståelig at så mange kan sitte å skrive så mye fæle ting om Sophie Elise. Folk snakker om “dårlige forbilder” … Kanskje på tide å gå litt inn i seg selv å tenke, hva gjør du selv som er så mye bedre eller hva gjør du for å være et godt forbilde? Uavhengig om du er en offentlig person eller ikke, så spiller dine handlinger en rolle for et annet menneske hvær dag. For meg så er iallefall ikke et godt forbilde en som sitter å skriver dritt til andre på nettet. Hvor vanskelig tror du ikke det er å ha “hele Norge” på nakken som skal kritisere og påpeke ALT du gjør. Og hvem har gjort “oss” til å kunne bestemme hva som er lov og ikke lov å gjøre iht valg en tar for seg selv. I dagens samfunn får unge “dårlige forbilder” (som dere tydligvis mener) kastet mot seg fra alle vinkler. Værste forbildene er for min del de som velger å la netthat og mobbing få lov å fortsette. For det vil jeg velge å tro ødelegger mennesker mer enn at noen har operert rompa… #stoppmobbing #stoppnetthat #brydegomdegselv

  102. Slutt å dra mobbekortet hver gang millionbedriften Sophie Elise mottar saklig kritikk. Det må være rom for å påpeke når ting (utseendefokus, plastisk kirurgi etc.) går for langt. Det meste som har kommet er konstruktiv kritikk, som har vært helt på sin plass. Dette usunne fokuset som Sophie Elise fronter har pågått alt for lenge nå, det er på tide å gå i seg selv og innse at man bør vurdere å la komplekser og alt man velger å fikse på bli noe man holder unna det offentlige rom og heller tar på privaten, kanskje aller helst med en kvalifisert terapeut. Sophie Elise kan operere seg blå for alt jeg bryr meg, men at det skal promoteres på Norges mest leste blogg hele tiden? Nei, det er ikke ok.

  103. Jeg håper på en saklig debatt i morgen hvor man dropper personangrep, og hvor ingen er opptatt av å “slå” den andre, men holder seg til hva man ønsker skal endres. Er spent på å se den. Egentlig føler jeg at du og Kristin kjemper den samme kampen, men med ulike midler. Du bør også holde deg for god til bruk av hersketeknikker, f.eks dropp gråtingen. At du får kritikk må du nok vente, men jeg tror du takler det.
   Er det flere enn dere som skal delta? Hadde likt å se Linnea Myhre og Kristine Ullebø der i tillegg! 😊

  104. Når en sak som dette kommer opp, har folk generelt et veldig snevert perspektiv. Om man deriblant setter seg inn i ditt perspektiv, så skjønner man jo at du så klart ikke hadde noen negative intensjoner bak blogginnlegget ditt – du er jo bare et menneske! Jeg synes det er så fælt å se hvordan folk kommenterer så stygge ting i kommentarfelt, som absolutt ikke henger på greip. I dag som vi lever et så privilegert liv i Norge, må folk lage styr og unødvendige diskusjoner ut av hver minste lille ting som er så ubetydelig når man sammenligner det med de andre problemene i verden. Jeg er virkelig lei meg for at du får så mye hets for en sånn liten ting, du er jo bare en god person som gjør feil – akkurat som alle andre mennesker. Du er sterk, Sophie! Stå på, det er bare midlertidig.

  105. Dette er en veldig viktig samfunnsdebatt. Live nelvik har også kommet med innlegg. I morgen på debatten blir det spennende å høre hva som blir sagt. Hvis du opptrer voksent og saklig og legger deg flat, lover at du har lært nå og at bloggen vil bli mer seriøs på alle måter fremover – så vinner du respekt hos alle og både du og bloggen vokser veldig på dette. Lykke til!

  106. Hei Sophie! Jeg har vært fast leser siden «krigen» med TCMN. Gjennom å følge deg gjennom mange år, med både opp-og nedturer, har jeg utviklet både fascinasjon og empati for deg. Jeg bryr meg oppriktig om hvordan du har det. Denne kommentaren er derfor utelukkende ment som saklig og konstruktiv kritikk.
   Jeg hadde aldri hørt om hip dips før du nevnte det på bloggen. Følgelig måtte jeg Google hva fenomenet er – og det viste seg at jeg også er «utsatt» for dette. At jeg ble oppmerksom på at dette er ansett som «uheldig» eller «feil» resulterte i at jeg begynte å trene annerledes, for å kompensere for noe som jeg tidligere aldri hadde tenkt over. Plutselig følte jeg meg ikke like komfortabel avkledd som før. Du nevnte også nylig «hooded eyes». Dette var også nytt for meg, og igjen kunne Google bekrefte at jeg er «rammet» av det du fronter som «feil». Jeg er, i likhet med deg, i midten av 20-årene. Som alle andre har jeg også komplekser, men ingen av dem så altoppslukende at jeg har følt for å gjøre noe dem, utover et sunt kosthold og trening. Når det er sagt har jeg ingenting imot plastisk kirurgi, og utelukker ikke at jeg kanskje ønsker det i fremtiden. At du har utført, eller har ønske om å foreta flere operasjoner, er selvføgelig også helt i orden – alle har herredømme over egen kropp, og man er derfor i sin fulle rett til å gjøre hva enn man vil. Det at du har tatovert noen hårstrå i hodebunnen er ikke problemet – for min del kunne ha byttet ut ribbeina for plastikk, dersom du ønsket det og det ville gjøre deg lykkelig – men det er måten du fronter kompleksene dine på. Du markedsfører egne komplekser. Med det mener jeg at du gir leserne dine nye feil å lete etter, «feil» som for mange er helt ukjente – som de ikke engang vet er ansett negativt. Idet du presenterer noe du anser som en skjønnhetsfeil (utseendetrekk) med negativt fortegn, vil mange adoptere denne holdningen til det samme utseendetrekket. Jeg er heldigvis i stand til å tenke kritisk, og ikke blindt sluke alt jeg får servert. Heldigvis la jeg fra meg hip dips og hooded eyes ganske fort, men jeg er heller ikke i det mest påvirkelige segmentet. Vær bevisst ditt ansvar overfor de yngre leserne dine, som er usikre og ikke enda fullt ut evner å reflektere og tenke kritisk.
   Poenget er: gjør hva faen du vil med kroppen din – den er bare din, og ingen kan diktere hva du skal gjøre med den. Men vær så snill, forsøk å unngå presentasjon av nye komplekser, kategorisering av hva som er rett og galt utseendemessig og negativt utseendefokus. Det gagner ingen.
   Med alt det sagt – jeg håper du har det bra og at du har gode mennesker rundt deg som tar godt vare på deg. Aller viktigst; at du var vare på deg selv. Jeg heier på deg! Lykke til på debatten i morgen ❤️

  107. Herregud som folk liter ut av seg her! Mange burde skamme seg! Er kristin et godt forbilde som går ut i media og henger ut folk? Kritiserer og går «i strupen» på Sophie? Er DERE her inne som kritiserer, hetser, mobber, nedverger folk som dere gjør gode forbilder???? Jeg kjenner jeg blir lyn forbanna!!! Skam dere? Kristin kritiserer sophie for at hun operere seg og at hun skriver om det i samme tid som hun kritiskerer henne for å først ikke fortelle det? Helvete heller, er ikke vanskelig å ta folk når man holder på sånn!

   Sophie, det er DIN kropp! Og du gjør da hva pokker du vil med den! Du er ung, du lever, du lærer! Du er på din reise, og ingen skal fortelle deg hva som er riktig for deg! Du kan enten velge å la deg knekke av disse dumme, trangsynte menneskene ellers så kan du lære noe av dette. Bli sterkere og klokere og stå støtt når det blåser. Det vil alltid være folk som vil kritisere deg, uansett om det er berettiget eller ikke. Stå på, du er tøff! Du er du og du er akkurat den du skal være! Dette føles sikkert helt jævlig akkurat nå, men om noen uker er alt dette glemt. Det er mye værre problemer her i verden enn å bli angrepet av sånne som kristin Gjeldsvik. Hun imponerer ikke meg for fem flate øre! Sett denne situasjonen i perspektiv. Betyr hun noe i det store og det hele? Du har deg selv og dine, det er alt som betyr noe! Jeg heier på deg!

  108. Du er fanget av egoet…
   Så lenge du har en identitet så er du slave av ditt ego.

   Re-birth my friend…

   Men du mister da også den du trodde du var…

   Hvis man er villig til å ofre alt man tror har verdi, ja da kan man få alt som virkelig har verdi…
   og det er ikke overfladisk og egobasert…

   Get out of your head and into your heart!

   Love & Light

  109. Hør på faren din han er en klok mann 🙌🏼 Jeg er voksen nok (29) til å se begge sider av denne saken, men samtidig føler jeg den ene siden kaster stein i glasshus. Har bare lyst å gi deg en stor klem!

  110. Overhørte noen jenter som skrøt skikkelig av «din nye sang», de var alle veldig imponert over hvor bra du sang.. en av dem hadde ikke hørt den så hun ene spilte den av, sangen var altså «When you leave – Nikki Vianna», haha! De var alle helt enig om at det var deg som sang den altså!

  111. Jeg hørte nettopp på podcasten din og du har jo misforstått hele greia! Dette handler ikke om at du er et dårlig forbilde fordi at alle vil se ut som deg (og igjen sammenligner du deg med kardashian). Det handler om at du påpeker komplekser og opererer de bort istedet for å snakke om komplekser uten å vise at man kan gjøre noe med de! Tenk hvor stort det hadde vært av deg im du hadde snakket om komplekset med din vagina uten å operere den bort

  112. Sophie Elise, du MÅ ta ansvar.
   Du kan ikke fortsette å si “at du prøver å gjøre riktig”. Dette er ikke første gang kritikken har kommet mot deg, men du har fortsatt og fortsatt. Da forsøker du ikke å gjøre riktig, da ignorerer du TOTALT alt ansvar (som du vet du har) og trosser all tidligere konstruktiv kritikk.

   Nå må du stå for det! Du må se på hvordan du fronter deg, du må ta innover deg den konstruktive kritikken du får og du må forsøke å være et bedre forbilde. Om du ikke ønsker å gjøre det, så må du tåle høylytt kritikk.
   Det at du har dårlig selvtillit forstår vi alle, men det handler om at du ikke må smitte folk med dine komplekser.

   I podcasten sier du at Kristin skulle sagt fra til deg personlig, så ville du endret det.

   Hvorfor endret du det ikke når utallige lesere i kommentarfeltet påpekte ansvaret ditt? Vil du kun endre ting om det kommer fra en annen influencer?

   Jeg ser stadig at flere kommenterer, konstruktivt, på kroppspresset du fronter. Og du går i forsvarsposisjon gang etter gang. Så ja, akkurat nå var det heilt greit at Kristin var stemmen til alle oss som føler at vi ikke har blitt hørt!

   Du har blogget i mange år, og du har bevisst fokusert på kropp, operasjoner og skjønnhetsbehandlinger. Dette har du tjent millioner på. Du kan ikke få i pose og sekk. Det er ikke rett at du skal tjene så enormt uten å måtte stå til ansvar for jobben du faktisk gjør. Alle jobber kommer med ansvar, og alle ansatte må finne seg i kritikk dersom de tråkker feil.

   Så ja, dette handler om Sophie Elise AS. Et firma som blindt fremmer komplekser, forguder perfekte opererte kropper og drar leserene inn i en verden som handler om å se utseende og kropp.
   Da må du faktisk tåle kritikk, og da tenker jeg på konstruktiv kritikk ikke idioter som er usaklige.

  113. Syntes det er trist att jenta mi Og yngre jenter vokser opp med forbilder som deg og andre kroppsfikserte influencere. Dere glamoriserer det ha psykiske problemer og legger opp til en veldig usunn måte å se på seg selv .. rett å slett trist.

  114. Hei! de ble mase skriving om deg i de siste!😋ikke bry deg om andre kjør sil løpp og gi fan i sure kjaringer /rødstrømpper såm er bare misunelig på Deg!!! stå før dette såm du Er!!!!Du er 💆‍♀️!!!! en av fineste jenter i Norgr!!!! Skriv alt såm du ønsker Dette er Deg !! ❤️Deg før Dit fritt løpp før dit fritt menning og før Ditt sjønnhet!!! Ståpå!!!😘👍🏿 Du er #1 Du er 💆‍♀️!!!❤️ (beklager min gebrøkken)

  115. Synes det er rart at faren din må ut i media å forsvare deg. Hadde du virkelig vært tøff og stått for dine egne meninger hadde du ikke fått andre til å ta den kampen. Du er en voksen kvinne og såppas ansvar bør man kunne forvente nå.

  116. Hvor mange har tidligere påpekt og til og med kommentert på bloggen din de ulike ting KG tok opp i den nå mye omtalte videoen? Dette bør derfor ikke være gammelt nytt for deg. Heller ikke at KG tidligere har diskutert samme sak med deg. Hva har det kommet ut av det ? Nada- ingenting. Du har bare fortsatt du.
   Dine ord om at KG burde ha varslet deg i forkant av denne videoen blir for dumt- da burde du selv ha gjort det samme før du selv kringkaster dine meninger omkring bl.a KG. Og nei SE- KG omtalte ikke deg som et dårlig menneske, gang på gang gjentok hun at du har mange gode egenskaper.
   Det er ganske så tydelig at flere enn deg ikke har fått med dere KGs budskap. Du selv retter nå bl.a fokus på hva du bryr deg med og engasjerer deg i av andre ting, mens din tilhengerskare retter fokuset tilbake til hva KG har sagt/gjort/ment osv. Det var ikke det videoen handlet om og er irrelevant for denne saken.
   Saken dreier seg heller ikke om deg kontra KG- den dreier seg om KGs budskap. At det var akkurat du “det gikk ut over” og ikke “alle de andre med lignende blogger” føles kanskje urettferdig. Men nå er da du den som er kåret til den viktigste influenceren, så det er kanskje ikke så urettferdig likevel??

   Jeg leser til vanlig ikke blogger, men da KGs overskrift på en av nettsidene dukket opp måtte jeg bare se hva dette handlet om. Jeg så videoen, og syntes først hun virket noe krass. Så var det å gå gjennom og lese i arkivet ditt, før jeg gjorde det samme med KGs blogg. Jeg brukte en hel dag på dere to, men det var det virkelig verd.
   Jeg burde ha gjort det langt tidligere når jeg har hørt mine tantebarn pratet om deg. Hvor mye har de ikke referert til deg i forbindelse med fillers, hair-extention, falske øyevipper- lista er desverre altfor lang. Jeg priser meg lykkelig for at mine egne ungdommer var helt i slutten tenårene da du startet din blogg-karriere for dine budskap er hinsides all sunn fornuft. Hadde budskapene dine rettet seg mot et voksent publikum med en like voksen lommebok, så greit. Men mot barn og ungdom som ennå ikke har tjent en eneste krone og som i tillegg er i en sårbar alder?
   Med dine bilder og bloggens innhold gir du et inntrykk av det såkalte perfekte ytre til unge, usikre mennesker, i tillegg til kjøpepress og pengebruk som kun de med den feteste lommeboka har råd til. Bilder og omtale av festligheter som inkluderer alkohol likeså- du vet at mange av din tilhengerskare er mange år yngre enn 18? (ja, jeg vet at KG også har bilder og omtale omkring ting som omhandler alkohol, men det er ikke henne det handler om nå. Det får bli en sak med henne senere).
   Hvis du virkelig bryr deg om andre unge psykiske helse, må du stoppe opp og reflektere. Ta av deg maska og finn tilbake til virkelige SE- den gode, snille, omsorgsulle personen jeg er helt sikker på at du er. Det er bare så vanskelig å se den personen bak innleggene du i din blogg.
   Jeg har sett KGs video flere ganger nå og stiller meg bak henne uten silkehanskene på – det er nok nå SE.

  117. Sophie Elise,

   Dine iherdige forsøk på å innta offerrollen de siste dager er lite kledelig. Det er på høy tid at denne debatten tas.

   Du må som en voksen kvinne bak en av Norges mest lest blogger, kunne få spørsmål direkte rettet mot ditt eget varemerke og AS, og ikke kunne gjemme deg bak «det skjer viktigere ting i verden».

   Det blir litt vel drøyt, at en voksen kvinne med en millionbedrift plutselig leker lite barn som trenger pappas hjelp i podcast fordi hun har fått svært berettiget kritikk.

   Her er noe av det du har prakket på unge lesere over flere år;
   operert nese, silikonpupper, fake rumpe, restylane og botox, fyll i kinn, fyll i lepper, permanent make-up av alt mulig som fikses til kan, vagina operasjon, kjeve operasjon, korrigering av hooded eyes, ja og utallige andre innlegg om utseendekorrigering.

   Allikevel, skal du ha det til at hele debatten kun omhandler ett eneste «litt ironisk» innlegg om en hodebunnstatovering?

   Du skal hylles av medienorge for å fjerne silikon og vise strekkmerker, når ingen norsk kvinne noen gang har promotert plastikk kirurgi som deg.

   Alle blogginnleggene, Instagram poster og all støyen vedrørende fjerning av silikonbryst med «se hvor søt jeg er nå» ga bare unge kvinner med store bryst nok et kompleks.

   Det er kanskje på tide å tenke over at en stor andel av dine lesere er unge jenter og kvinner. Og velger man å livnære seg som påvirker, så må man både tenke over og kunne stå for det man deler og promoterer.
   Samt kunne svare på berettiget kritikk.

  118. hei, vil bare si at jeg heier på deg!. jeg VAR på Kristin sin side av denne saken, men jeg har hørt på podkasten dine å jeg ser NÅ at Kristin har tatt seg nær av den kommentaren din i poden “høygravid, finn på noe bedre å gjør”. Å så har hun tenkt at hun skulle ta hevn.

   Våpenet hennes er at hun er veldig flink til å snakke for seg, å hun blir ikke lett satt ut når hun blir stilt ubehagelige spørsmål. Håper du stay strong tonight å får fram et godt poeng i debatten, gleder meg til å se.

  119. Sophie stå på! Kommenterer aldri men følte for å gjøre det nu! Jeg synes du er helt fantastisk kul jente, og jeg kunne helt ærlig ikke gitt mer faen i tatovert hodebunn eller de andre operasjonene forsåvidt, det virkelig IKKE det som definerer deg på noen måte. Du er så utrolig ærlig person (blant annet) de setter jeg så pris på. Du står for så mye bra og du er helt konge, jeg digger deg masse og setter SÅNN pris på din åpenhet at du aner ikke.
   Klem

  120. To neseoperasjoner
   To brystoperasjoner
   En rumpeoperasjon
   En kjeveoperasjon + regulering
   En underlivsoperasjon
   Tatovering for viker + permanent makeup
   Reduksjon av tunge øyelokk
   Hår- og vippeextensions
   Fillers i ansiktet

   OH MY GOD!! BIG TIME!

  121. Du har mista nesten 3000 følgerne i det siste, Kristin har fått 11.000 nye. Sier litt om hvor folk står i saken.

  122. Føler du at uansett hva du sier og gjør nå så blir det feil? Jeg ser du får kritikk i hytt og pine, og nesten hvert eneste ord du formidler blir kritisert. Jeg kan fortelle deg hvorfor.

   Du takler nok denne situasjonen på en måte du ikke burde. Naturligvis for deg blir du lei deg, og du klarer kanskje ikke formidle så mye uten at følelsene dine kommer i veien, og du begynner å gråte. Det er helt naturlig, og jeg tror ikke du bevisst gjør det for å “manipulere”. Men noe du må vite er at du kan også manipulere ubevisst. Det at noen kan få en annen mening om saken basert på at de syns synd på deg er ikke relevant til saken og dermed er de manipulert. Jeg tror ikke du bevisst gjør noe for å gjøre noen vondt, manipulere noen eller være slem. Men dessverre endrer det ikke saken at du har gjort det – bare at det er blitt gjort ubevisst flere ganger. Det gjør at folk blir sinte og kritiserer deg enda mer. Du blir frustrert for det er ikke din intensjon og du føler kanskje en hel verden som skal fortelle deg hva du gjør og hva din intensjon er uten at det stemmer overens med det du faktisk tenker.

   Det er ikke normalt og være så offentlig og måtte blir kritisert på en daglig basis. Det er nok vondt og utfordrende og selv saklig kritikk kan føles ut som et angrep. Du burde nok aldri blitt en såpass offentlig profil i en så ung alder med tanke på dine utfordringer med deg selv. Du har mange ganger skrevet så åpent som om det er din private dagbok, Men du må huske at det er det ikke. Å utlevere seg selv kan være både bra og dårlige. Du har gitt mye av deg selv som er positivt – og mye som er negativt. Og det vanvittige dårlige selvbilde ditt som har resultert i så mange operasjoner og selvhat burde ikke spres videre til andre mennesker. Du burde ta hånd om deg selv. Og enkelte ting bør holdes tett inntil brystet. Du er en sensitiv person med mye følelser, og du er flink til å se på en sak når det ikke gjelder deg selv.

   Jeg merker på deg at du er redd for at noen skal tenke at du er en dårlig person. Men jeg vet du ikke er det. Jeg kjenner deg ikke personlig men har fulgt deg i mange år. Jeg VET du ikke er det. Men ikke alle mennesker forstår det. Det er sykt hvor mange “fucka” mennesker det fins. Til tross for dine vonde følelser oppi det her så anbefaler jeg deg å ta det som en SAK, for det er faktisk det det er. Selv om det er tøft å ikke dra inn personlige følelser. Det er IKKE bra, det er IKKE noe å tulle vekk. Det er et seriøst tema som jeg vet du selv har tenkt mye på. Det er ikke for sent å snu. Du har mye å vokse på, du har mye muligheter. Og folk bryr seg ikke om følelser oppi det hele – ja det er kjipt og vondt at du har gått så langt med operasjoner basert på dine vonde følelser ovenfor deg selv – men det er ikke selve saken. Det gjør det ikke innafor selvom. Du har såpass lite respekt for deg selv at du ikke bare blottlegger alt, men du endrer noe som du ER. Ville du unnet en venninne det? Ville du sittet med en god venninne og fortalt henne at sånn og sånn må du gjøre for å bli enda penere for du er ikke bra nok? Mest sannsynlig ikke (håper jeg), så UNN deg selv bedre. Du fortjener det. Ta den situasjonen her som en mulighet. Jeg anbefaler deg virkelig å holde deg til sak og la følelsene ligge. De betyr mye, det vet jeg. Men disse følelsene går i veien for denne saken. Man må øve seg på å legge følelser til side så de ikke går over fornuft og fakta. Selvsagt kan du forstå deg selv og ditt følelsesmønster, og forklarer du det godt nok så gjør nok mange andre det å – men det er ikke poenget. Poenget er at det ikke er sunt, og heller ikke bra. Mange har forventninger til deg også fordi du er en bra, snill og reflektert jente. Vær så snill å ta denne situasjonen som er lærerrik opplevelse og ta vare på deg selv! For Kristin tar opp et tema og står opp for så mange mennesker, og hun gjør en god jobb. Den kritikken er viktig – og på sin plass. Får du lov å uttrykke deg på den måten og er såpass offentlig så er det på sin plass å kritisere det saklig. Hun er klar, direkte og tøff. Det er ikke et personangrep. Det er ikke på sin plass selvfølgelig å sende stygge og grusomme meldinger, men dette er ikke noen andres sin feil enn nettopp de som sitter å skriver meldingen.

   Jeg ønsker deg lykke til på debatten.

  123. Sender deg masse lys og kjærlighet Sophie Elise 💗🌟🙏 Heier på deg i debatten ikveld! Du er i ett med Universet, du er trygg og du er elsket. Du vil klare deg bra, og vi er mange som heier på deg! Du er VAKKER og du er STERK!!!💗 Dette er et VIKTIG tema som vil gjøre samfunnet vårt bedre, med mere varme, forståelse og mere kjærlighet til hverandre. Dette er riktig vei til at vi som samfunn kan ta enda mere bedre på vår barn og ungdom. Jeg VET at du har hjulpet mange, nettopp med å være deg selv med dine sterke og svake sider, det å lære mennesker at det er OK å være sårbar. Det gjør at mennesker tørr enda mere å være sårbar og også tørre å be om hjelp når de har det vanskelig, som gjør at mennesker VIL få det bedre med seg selv. (snakker om bedring i psykisk helse) Du har et stort hjerte, og du prøver så godt du kan å gjøre verden til et litt bedre sted. Men du er ikke perfekt, ingen menneske ER perfekt. Men vi lærer av våre feil og nettopp det gjør at vi blir til et bedre menneske og når oss til en høyere bevissthet, som handler mere om å bry seg om andre, enn å bli styrt av egoet vårt.

   Namaste💗🌟🙏

  124. Er så mange der ute som operer og endrer på seg selv, uten at de er åpen og ærlige om det… Unge jenter med dårlig selvbilde kan fortsatt sitte og se på de “perfekte” jentene på Instagram, som ikke forteller så godt som Sophie. I mine øyne er hun en som forteller folk at det er helt ok å ha komplekser, og hun er en av dem som er modig nok til å gjøre noe med det-fordi hun er en voksen dame som kan gjøre som hun vil. *Hun er modig som tørr å gjøre det fordi HUN vil og er ikke redd for hva andre synes om det. Sophie er så herlig at hun viser folk hva som foregår bak disse “perfekte” bildene.
   Hun bruker stemmen sin til så utrolig mye bra og hun er åpen og ærlig om livet sitt – det er tross alt “jobben” hennes. Om hun hadde holdt tett om alt så hadde jo det også blitt kritisert…. Slik er media nå til dags.

  125. Måtte pappa inn å hjelpe?Million-bedriften «Sofie Elise» lønner jo ham også, så klart han måtte inn og forsvare det som gir ham lønn!Oh my GOD, god butikk!

  126. Du e ei fantastisk jenta, men eg har aldri følt meg så usekker på megskjøl som no, eg innser kor sterke inntrykk eg får av sånne såm del alt om kompleksa å opperer eller tatover for og fiks det.. du burde tenk deg om ka du del..

  127. Oj- her var det mye hat og grums-jeg har alltid likt Sofie Elise- hennes engasjement for dyrevelferd har betydd mye for en oppvoksende generasjon tror jeg – og alle jenter vet at vi sitter med ett selvkritisk blikk inn i speilet og gransker oss minutt for minutt- HVA kan forbedres… Det er vel ikke hennes fortjeneste- vi har det rundt oss hele tiden🙁og så tåpelig å trekke inn alkohol inn i dette-hun har vel aldri vært DER, jeg vet det😪

  128. Aftenposten har et godt beskrevet analyse av Gjelsvik og hennes angrep på personen SE i dag.

   https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/Qld254/Falsk_-farlig-og-manipulerende—-er-dette-kun-kritikk-av-merkevare–Selma-Moren

   Vi kan trygt si at Gjelsvik forsøker å mele sin egen kake, profilere seg selv ved personangrep. Hvilket forbilde er det?!
   Når vi da legger til den livsstilen hun hyppig har representert ved stort alkoholforbruk, såspeiler hun ikke et godt ideal som forbilde. Jeg har også fått vite at samboeren hennes, Dennis, har postet snapper hvor Kristin har vært så full at hun knapt holder seg på bena. Så er det et økonomisk rot fra tidligere som venter på rettsak, jeg tror at det er i løpet av dette året.
   Så, denne Gjelsvik har en stor jobb å gjøre selv, vil jeg påstå. Fyllekuler titt og ofte er ikke god på irkning til følgerene hennes? Kanskje hun mener at det er innafor?

   1. Hva har dette med saken å gjøre? Hun kan vel få gjøre hva hun vil på fritiden uten at du må påpeke det. Det er forskjell på det og hva denne saken handler om. Kristin påvirker vel ikke andre og trykker det ikke oppi trynet på folk. Enkelte har visst misforstått alvoret av hva mange av disse såkalte influenserne driver med (og attpåtil tjener ALTFOR mye penger på). Alle har komplekser, men man må vel ikke lete etter hver minste ubetydelig “skavank” på sin egen kropp og annonsere for de unge følgerne sine at dette er noe man lett kan endre på.
    Enkelte har også et misforstått bilde av hva som er perfekt. For de fleste er det heldigvis å se naturlig vakker ut, mens visse andre har et forvrengt bilde av det å se perfekt ut…og tror at man blir det av å sprøyte Restylane i leppene og se ut som Dolly Duck og samtidig påvirke unge til å tro det samme. Noe av det dummeste jeg ser er jenter med digre “fake” lepper. Det er jo virkelig ikke pent. Og når en 18 åring skal sprøyte gift i ansiktet fordi de er livredde for rynker er det noe riv ruskende galt. Disse som gjør det har vel sett eldre Hollywood-kjendiser og hvordan disse ser ut på sine eldre dager. Er det ikke bedre med naturlige rynker enn et ansikt som ikke viser noe mimikk og som gjør at man får et forvrengt ansikt. Man kan jo ikke annet enn å riste på hodet…

  129. Blir spennende å følge med på debatten i kveld, håper ikke du trekker deg i siste liten slik som i skal vi danse. Har ikke fått din side av saken enda så jeg håper på noen knallgode argumenter i kveld. Tvi tvi til dere begge, hver side av saken har sine argumenter. Håper dere blir enige

  130. Du er bra nok i massevis og til og med dyktigere enn de fleste. Ikke bry deg så mye om kritikken noen gir deg. Det er alltid noe som ligger bak og det handler ikke nødvendigvis om deg. Fortsett som du gjør, vær åpen og ærlig som du allerede er og del av ditt liv. Det er mange der ute som liker deg. Veldig mange faktisk. Mamma til fire «unger» rundt din alder 🙂

  131. Nej, men og atter nej! Sophie Elise kan og skal IKKE tage ansvaret for ungdommens dårlige selvværd. Ja, der er fokus på krop udseende og flotte ting på bloggen, men det er der overalt og det har der altid været. Menneskedyret elsker flotte ting og det er ikke SE der bestemmer hvad det menneskelige ideal er og JA der er en form for videnskabeligt, menneskeligt ideal.

   Hvis Sophie Elise er skyld i andres dårlige selvtillid; hvor går grænsen så? Hvis Sophie Elise fik et barn med hareskår i læben måtte hun så ikke være ked af dette offentligt? For tænk på alle de børn med hareskår… Eller hvis Sophie Elise får kræft, skal i kemo behandling og mister al håret må hun så ikke beklage sig offentlig og sige at hun føler sig grim uden hår for tænk på ALLE dem med uden hår der så muligvis føler sig grimme?… Kan hun ikke sige at hun ikke bryder sig om at have korte negle, uden at folk med korte negle skal få det dårligt…? Eller hvis hun en dag får en frisure hun ikke kan lide kan hun så ikke være ærlig, for tænk på ALLE dem med sådan en frisure..? OMG Ej men altså, nej vel???
   Jeg håber at I selv kan se det …. Der er jo INTET hun kan gøre så! ALT kan i princippet give andre dårlig selvtillid. Hun kan ikke engang tage en selfie, for det kan jo give folk dårlig selvtillid hvis de ikke føler sig lige så pæne. Det er IKKE influencernes eller kendissernes ansvar at sørge for at følgerne ikke bliver påvirket!! For 50 år siden var det ikke influencere, men Marilyn Monroe og Audrey Hepburn der gav kvinderne rundt omkring i verden dårligt selvværd. Men det er ikke Audrey Hepburn og Marilyn’s skyld hvis nogen får dårligt selvtillid pga dem?! Man er SELV ansvarlig for sit eget selvværd og du skal som menneske være rustet til at holde fast i dig selv på trods af alle mulige påvirkninger du får fra andre mennesker. Du er et stærkt menneske hvis du ikke lader dig påvirke af fremmede mennesker og det er DET vi få ungdommen til: ikke at lade sig påvirke af andre.
   Det nytter ikke noget at vi shamer andre der viser sig selv frem (Folk som SE, Marilyn Monroe etc.). Vi skal hellere lære ungdommen ikke at blive påvirket af andre/kendisser!

   Engang kunne jeg godt tænke mig at være sanger, og hvis jeg var i det forkerte humør og jeg hørte en god sangerinde kunne jeg miste troen på mig selv. Hvorfor er hendes sangstemme så god og min egen så dårlig? Nogle gange blev jeg sur på sangeren fordi hun var så god.. Men det er jo IKKE sangeren der er problemet her, men mit eget selvværd! Skulle sangeren så stoppe med at synge for hun giver jo andre dårlig selvværd? Haha , nei vel……

   Pointen er: Hvis du bliver så påvirket af hvad andre gør at du ligger skylden over på dem, så er det dig selv den er gal med og IKKE andre! Du kan aldrig ligge dine handlinger over på andre, og det er det folk gør når de siger at det er Sophie Elises skyld at de har kropskomplekser. Det kan ALDRIG være andres skyld!!! Det ville svare til hvis jeg sagde at det var Sophie Elise skyld at jeg var blevet tykk, fordi hun drikker så meget sjokomelk…… Det gir jo absolut ingen mening! Haha.. Hvis du bliver påvirket af andre, skal du kigge INDAD ikke udad.

   Stop med at giv Sophie Elise skylden for jeres dårlige selvværd. Det er jeres genetik og opvækst skyld, ikke medierne/musikken/bøgerne/magasinerne/kendisserne skyld.

   Jeg kan jo også sige at jeg får dårlig selvtillid af KG’s Instagram profil fordi hun har så langt hår og det kan jeg ikke få.. skal hun altid vise håret sit så meget? Tænk dog lidt på os andre der ikke kan få langt hår.. Og man må heller ikke vise noget der koster mange penge, for tænk på alle de fattige mennesker der ser det og ikke engang har råd til mad på bordet.. Ej vel?!?!!? Jeg håber virkelig I kan se hvad jeg mener. Lykke til på debatten i aften. Du er en af mine forbilleder.

  132. Det virker nesten som folk glemmer at du bare er et menneske du også, Sofie. Og jeg har fortsatt til gode å møte noen som ikke har sagt eller gjort “dumme” ting i tjueårene, så jeg skjønner virkelig ikke hvorfor folk skulle tenke noe annet om deg. Det er menneskelig å feile, og det er godt å se alle måtene du også kan være menneskelig på.

   Jeg reagerer på at alle skal få ha en mening om deg, og gjerne med god dekning i Norges største nettaviser. Akkurat nå på VG er det enda en kommentar om hvordan du er et “farlig forbilde” – satt i et eksempel fra en som aaaaldri kunne tenkt seg å se på kroppen sin som noe mer som et nyttig redskap (slik jeg tolket det). For meg føles dette som å være et vitne til hvor mange som kan fremheve seg selv som “gode” forbilder, ved å henge ut den som har gjort en feil. Det er som at de samstemt sier: “nei, det ville aldri JEG gjort – jeg er mye bedre enn det, og det er på tide at vi forteller Sofie Elise hvor fæl hun er”.

   Og det – det er mobbing i mine øyne. Det var en ting at Kristin påpekte at du hadde krysset en linje og burde tenke over hvilke signaler du sender til unge jenter, men når semi-kjente influencere og hele nettroll-Norge slenger seg med som ekspertkommentatorer får jeg også nok. Det er på ingen måte å være et godt forbilde når man henger ut unge jenter på nett, fordi de har valgt å portrettere seg selv som de har gjort. Det er shaming. Både media og andre influencere har et usedvanlig og usunn interesse for kroppen din og hva du gjør med den – det har jeg sett lenge. Det triste er at du påvirkes til å brette ut og fortelle/vise mer av den (tror jeg). Kan skjønne at det er “berusende” å vise seg frem og få positive kommentarer, og at folk viser interesse for deg. Men du er god nok som du er, og du trenger ikke å snakke om eller vise frem kropp for å være en interessant person. Likevel – det er din kropp og dine valg, det er kun du som bestemmer over hva som skal skje med den.

   Jeg tar det rett og slett for gitt at du forstår selv hvor stor innvirkning du har på unge jenter, og at du tenker deg om to ganger før du poster et innlegg om kropp. Tenk litt over hvem du poster de innleggene for – er det deg selv, eller er det for fansen? Jeg ville egentlig bare si at du ikke må la deg knekke av denne mobbingen – og aldri la noen få deg til å tvile på om du er en god person. Akkurat det var bare vondt å lese. Stå på, Sofie!

  133. Er ganske morsomt når en liten ting som tatovering i hodebunnen blir så stor greie, ganske ironisk i grunn da hun som reagerer så sterkt har masse tatoveringer selv. Vi kan ikke gå tilbake i tid å tro at ting ikke vil forandre seg. Kroppspress og komplekser har fantes i all verdens tid, hadde du vært kjent i USA vs Norge så ville ingen sagt noe. Både min mor, og min farmor har tatt botox/silikon/restylane. Dette for mange år siden, folk gjorde det da, og gjør det nå. Hva faen er problemet. Ang tatovering i hodebunnen er noe folk med alopesi (de som mister hår flekkvis eller alt håret) blir TIPSET om. Noen tatoverer bryna, asså er det rart det er krig i verden? Når det kan bli en så stor sak over noe som absolutt ikke har en betydning over hvordan Sophie Elise er som person. Da jeg var 12/13 år gammel ville jeg også ha silikon når jeg ble stor, men nå er jeg 20 år og vil noe annet. Barn/tenåringer/voksne endrer seg jo over tid, om et barn får så dårlig selvtillit over ting et annet menneske gjør så bør foreldrene være mer inn i bildet. Foreldrene har ansvar for eget barn. Jeg kan sitte å se på Kim K, å tenke jeg kunne dødd for det livet, men realistisk sett så vil det aldri skje. Jeg er sjokkert over en dame som er høygravid, og eldre enn deg kan sitte å henge deg ut på den måten. Personangrep, nettmobbing, hva enn du vil kalle det. Det er drøyt og DET ER ET JÆVLA FARLIG FORBILDE. Tenk om ungdommer skulle gjort det samme med en person alle venner kjenner, og den ene personen blir hengt ut offentlig på den måten. Det er ikke en fin eller saklig måte, det er noe som skader en person mer enn hvordan sophie elise ser ut. Jeg er faktisk sjokkert over det hele, heier 100% på deg sophie elise.

  134. Nå folk ta seg sammen!! Det er ikke hets eller mobbing på noen måte. Noen MÅ si ifra! Google hva mobbing faktisk er. Du gjorde en god figur i kveld Sophie, men jeg håper og virkelig du tar til deg det folk prøver å fortelle deg. Også så søt du er med ditt naturlige hår vi endelig får se.

  135. Du gjorde det kjempebra på debatten i dag!! Jeg synes du er er godt forbilde, man må kunne tørre prate om alt. Stå på videre Sophie Elise <3

  136. Jaaaaaaaa🥳😁😁😁
   Ser på NRK.
   Hørt om de tre C’ene, Sofie Elise?

   Cool
   Calm
   Collected

   Fryder meg.
   Du gjør et godt og mildt utrykk.

   Stolt av deg☺️❤️❤️❤️❤️
   Leste du var nervøs.

   Godt jobba, snupsi💃

   Lykke til videre⭐️

   ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  137. Denne debatten (på NRK) kom du godt ut av! Jeg er ikke enig med deg i alt du gjør og sier, men måten Kristin og Linnea angriper deg på er lavmål og usaklig. De har ingen nye argumenter å komme med og responderer ikke på det du sier når du legger deg flat. Heia deg ☺️

  138. 100% dette kom du best ut av, om det betyr noe. Voksen, rolig, la seg så flat at det nesten ble komisk. I utgangspunktet har jeg vært enig med Kristin sine poeng i denne saken og også irritert meg grønn over mye du har postet, men ingen sans for måte hun debatterer på. Bra du stilte opp på TV, for her kom du uten tvil bedre ut enn hva mange hadde trodd. Bra Sophie – ta deg noen dager fri nå. Håper du har det greit i det hele og regner med at du virkelig har lært denne gangen. Klem

  139. Altså. Sofie E. jeg hørte ikke hele debatten, og var litt bekymret for at det skulle bli sånn drittkasting og så skulle du forsvare deg – men, er det noen som har VOKST og blitt supervoksen så er det deg! For en gang skyld en blogger som er villig til å gjøre noe med problemet. Det er ikke mange som er det Sofie! De fleste av oss mennesker ønsker jo bare å forsvare oss selv. du, derimot – går i deg selv og tar det til deg – FANTASTISK. og bare så du vet det – jeg er 46 år og jeg er en Kristin fan. men, akkurat denne gangen så måtte jeg bare skryte av deg altså – Alle kan jo ha gjort dumme ting – men, så må man jo lære av det da og så gå videre – og det håper jeg at du nå får gjort:) weeeeee.

  140. Jeg syns du gjorde en god profil på NRK i dag! Det jeg reagerer på er at det ikke ble tatt ordentlig opp måten Kristin velger å henge deg ut offentlig for å fremme sitt poeng. Jeg tenker at måten hun kritiserer deg fremmer/legaliserer mobbing. Hva er hensikten med å fjerne kroppspress ved å bruke uthenging som virkemiddel. Da løser man ett problem ved å skape et annet. Jeg personlig tenker at mobbing og hetsing av andre er et større problem enn at noen kan bli påvirket av et innlegg om skjønnhetsbehandlinger. Uansett, du var flink i dag. Det står stor respekt av å kunne legge seg så flat og likevel stå mest stødig av alle som debatterte.

   1. Det er ikke mobbing, dette er jobbene deres og det er synd at så mange ikke klarer å se at det egentlig ikke er et personangrep, men et reaksjon på hvordan hun presenterer seg.

  141. Hei! Skal ikke si jeg er en stor leser av hverken deg eller Kristin så blogg, men jeg føler bare ææhh, oppgitt når hun prater.syns måten hun snakker til deg på er ekstremt nedlatende og ute av kontekst på en måte. Men meg om det. Handler jo om å være trygg i seg selv og det må man lære av omgivelsene og venner. Dessverre er det ikke alle som klarer det. Har hvertfall ikke fått komplekser av lese hva du gjør for dine komplekser.det er vel første gang jeg kommenterer en blogg men måtte bare si det. Og at jeg skal oppdra dattera mi til å være trygg nok på seg sjøl er helt sikkert. Høres ut på Kristin som du er roten til alle som har dårlig selvbilde og har det vondt 😅 blir så oppgitt

   1. Såå enig! Synes hun hadde en ekstremt nedlatende tone overfor Sophie Elise. Synd for henne, for det fikk henne til å framstå i et dårlig lys i debatten. Sophie derimot var både voksen, ydmyk og rolig.

  142. æ har ikke mye å si, men fy faen du e rå sophie, stå på! du e en av de sterkeste æ vet om, å æ heie så sykt på dæ! angående debatten som hold på❤️

  143. Hei.
   Klapp på skuldra til deg selv etter debatten, du gjorde en bra figur. 🙂
   At du er nominert til gullbarbie kommer fra dette og en på instagram som har oppfordret til dette. ayla_jpg
   Du er ikke den eneste som forteller om hva man kan og ikke kan gjøre for å føle/bli bedre, mange mer vokesen i aldrer fronter dette hele tiden. Så synd Kristin ikke tar flere under den boksen sin.
   Vi lærer hele livet, men her syns jeg du har fått litt hard medfart selv om jeg ikke syns det du gjør er rett eller mins nødvendig. Vakker akkurat som du er.
   Stå på vidre. 🙂

  144. Heier på deg! Du gjorde det bra i debatten. Podcasten din om komplekser applauderer jeg. Trur feilen du har gjort tidligere er å lytte for mye til Kristin. Går ann å være ærlig om inngrep uten å reklamere (du gjør god jobb i forhold til dette i podcasten), helt bak mål å gjøre tydelige ting med utsende uten å være ærlig om det (feks Kardashian klanen). Har barn, gjør meg INGENTING om de en dag kommer hjem og sier de vil bli som deg. Du har mange gode kvaliteter. Stå på!

  145. Må bare si som alle over her, du gjor en kjempebra figur i dag! Du kom absolutt best ut av debatten, virka veldig trygg og sikker! Stå på 👌🏻

  146. Jeg synes liksom ikke det kommer godt nok frem i denne debatten at det er en STOR forskjell på å snakke om «mine komplekser» (som alle har) og «mine komplekser som jeg nå har fikset på» ….

  147. Du var en soleklar vinner av debatten på NRK! Bra jobba! Denne saken er forøvrig fullstendig blåst ut av proporsjoner. Er det noe jeg er lei av så er det hvordan vi kvinner til enhver tid skal shame og hakke på hverandre. Jeg synes du skriver om dine komplekser på en fin måte, og jeg tror det gjør mange godt å lese om at også du har komplekser/usikkerhet rundt egen kropp og utseende. STÅ PÅ og fortsett med å være den du er! Klem fra fellow Harstadværing <3

  148. Du gjorde en ufattelig god figur i dag. Ja, du gjorde en feil. Forskjellen på våre og dine feil er at dine når ut til så mange flere. Men visst pokker har vi alle lov til å gjøre feil, og du ryddet opp i din i dag. Jeg har lest bloggen din i mange år og setter pris på din åpenhet. Du har gjort at jeg selv ikke skammer meg over kroppen min, du har vist at vi alle har kroppslige «feil», ingen er perfekte og det er helt greit. Takk for ditt bidrag med denne bloggen. Du er ung, det skal ingen glemme. Jeg har ingen problem med å la mine barn lese din blogg. Du retter lys mot mange samfunnsproblem, du er ikke redd for å bruke stemmen din. Håper ikke du blir det i framtiden heller. Takk 🙂

  149. Lurer oppriktig hva som får deg til å stille på Debatten uten extensions og falske vipper, og minimalt med sminke og ikke-utfordrende klær slik du pleier?

  150. Beundringsverdig egenskap at du legger deg flat og forstår poenget. <3 <3 <3 Du er et FORBILDE i egenskapen og ta til deg kritikk. Ikke alle klarer det. Fantastisk!

  151. Fantastisk god du var i debatten, du var deg, trygg, velformulert som alltid og kom med gode tilsvar. Jeg håper så inderlig du kjenner at du har masse støtte, og vet at; ja, vi som er leserne dine kan tenke selv, som du selv sier. Kristen ønsker en saklig og konstruktiv debatt, men dette er åpenbart ikke veien å gå – legge ut en video med ensidig fokus om hvor forferdelig du er som person – jeg orket ikke høre alt en gang.. jeg opplever at hun tvert i mot bidrar til mindre saklighet i denne debatten. Jeg er enig i at det ikke er noe poeng å snakke om hver minste lille ting som plager en med utseende. Men et kompleks kan like gjerne skapes i en venninne gjeng, eller en kommentar fra en flott mann du liker. Derfor er det utrolig vanskelig å vite hvordan å gå frem og hva som skal gjøres. I denne verden vil noen alltid påvirkes av andre, da handler det mer å om å bygge opp det grunnleggende trygghet og selvtillit før en blir eksponenter for sosiale medier. Kanskje vanskelig? Og kunne prate åpent om det man blir eksponert for. Jeg er 29 år, påvirkes fortsatt men med en trygghet i bunn som stort sett siler ut det jeg ikke opplever som viktig å henge meg opp i. Vit at du har utrolig mange unge og gamle som heier på deg, jeg heier så innmarri på deg!!

  152. Hei! Du gjorde en fin figur på debatten. Vi så den sammen en jentegjeng og alle ble positivt overrasket over den naturlige looken – som var 10/10.

  153. Hvorfor valgte du å fremstå så naturlig på TV nå?Uten løst hår og vipper og nesten ikke sminke?Var det for å få mest mulig sympati?Var det for å manipulere seerne til å tro at du ikke har makt og tjener penger på å blogge om utseende og påvirke unge jenter til å ikke være fornøyd med seg selv?Ja jeg tror du er farlig, fordi unge lar seg lure av det spillet du spiller, også når du må legge deg flat og spille sårbar og uskyldig.

   1. Hadde hun stilt opp i full glam hadde det vært feil det og. Det finnes ingen pr-rådgiver i denne verden som ville anbefalt henne å gjøre noe annet.

  154. Sophie Elise , du gjorde det så bra på debatten på TV idag. Du er bra , god og ærlig.
   Stå på ❤️👍😃

  155. Nå synes jeg du snart bør begynne få deg samvittighet og legge ned denne bloggen. Du selger jo sjela for penger, og fører mange unge jenter inn i tvangsnevroser. Er penger og oppmerksomhet det eneste som teller for deg? Det kan virke slik.

   Hvis du virkelig vil vise at du bryr deg om andre enn deg selv, så stenger du bloggen i løpet av kort tid. Hvis du ikke gjør det, viser du at penger betyr mer enn andre mennesker.

   Time will tell…

  156. Hadde troa fra start, men du gjorde nailet virkelig debatten i dag: som du selv påpeker flere ganger debatteterer dere jo egentlig ikke da du også er enige i påstandene som blir presentert. Kristin bruker forskjellige hersketeknikker når hun debatterer, og igjen er synet hennes snevret inn til en person, denne gangen deg. Dette gagner ikke saken “hennes”

  157. Det er veldig fint at du tar selvkritikk på innlegg og uttalelser på bloggen tidligere. Likevel syntes jeg det er synd at du fortsatt står fast ved å snakke om komplekser å andre temaer som kan skape usikkerhet hos leserne dine. Det virker som om du har stor tro på dine egne tanker om psykisk helse blandt dagens ungdom og heller velger å følge din egen magefølelse fremfor andre med kompetanse på området. Du har flere som gir deg støtte, men så vidt jeg vet, ingen fagfolk innenfor psykisk helse som forteller at dette kan påvirke unge på en positiv måte. Med så stor makt som du har blir dette å sjangse med mange barn og ungdoms selvbilde og psykiske helse. Jeg har et ønske om at du søker hjelp og veiledning fra fagfolk som jobber med barn og ungdom. På denne måten kunne du med trygghet skapt og frontet gode verdier med fokus på å få unge til å føle seg bra. Det tror jeg kunne blitt en veldig fin blogg 🙂 Jeg er selv både lærer og mor og har et stort ønske om at dagens ungdom skal få positive påvirkninger på nett.

  158. Må bare komplementere deg for din opptreden i Nrk Debatten. For en flink debattant du er. Imponerende hvor saklig du holder deg, og hvor godt du kommer ut av dette. Jeg heier på deg.

  159. Har ytret kritikk mot deg, men må gi deg skryt for å stille opp i debatt- det var modent og modig gjort av deg og jeg skjønner at det må ha vært skummelt for deg å stille opp. Flott at du legger deg flat og mer kan ingen be av deg- håper du velger å moderere mer mtp komplekser i framtiden. Og at andre influencere vil bli inspirert av det, for du er ikke alene om å ha et usunt fokus på utseendet. Så synes jeg det var stilig at du møtte opp så naturlig og usminket! Du kler å kjøre full glam, men jeg synes du bør vite at du ser flott ut uten også. Har fått mer respekt for deg nå og tror faktisk på at du er på rett spor framover.

  160. ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  161. Først vil jeg si at ingen fortjener hets og usmakelige kommentarer.
   Men prøv neste gang du eller andre påvirkere skal dra fram ett kompleks eller lignende,så synes jeg at du/dere kan skrive/fortelle/snakke om andre løsninger enn kosmetiske inngrep/sprøyter osv.
   Foreksempel :snakk med venner-snakke med foreldre/verger-snakk med helsesøster…..les Kristin sin blogg og andre påvirkere som ikke fronter inngrep av kropp fordi den ene puppen er mindre,ikke hår bak ørene grunnet løshår,underbitt,skeve tenner osv.Du må vel skjønne at det du holder på med ikke er så bra for de unge/usikre.

  162. Sååå flink du var på debatten! Der var den Sophie jeg kjenner og ikke hun som Kristin snakket om i sin video, alle har lov til å gjøre feil og lære av sine feil. Syntes det er så vanskelig å vite hva som er rett eller galt i denne saken, å Vite hva man skal gjøre for at andre får det bedre. Men tror helt ærlig at folk må tåle å se opererte, u opererte, tjukke, tynne, rare, fine kropper, for alt er individuelt for hva man syntes er fint og deretter hva man blir påvirket av. Ingen er «trygge» fra å være en person som skaper komplekser hos andre, så lenge det ikke gjøres med intensjon. Man må få lov til å vise alle typer kropper, mange tjukke kropper blir hyllet når de blir lagt ut på Instagram mens tynne blir shama, og omvendt. Alt må normaliseres og snakkes om. Jeg tror virkelig det gjelder å begynne ved det indre hos folk, lage en god og trygg base, noen ser sånn ut og andre ser sånn ut og det er helt okei. Jeg syntes du er flink, jeg vet du tar lærdom fra dette og jeg støtter deg. Håper det føles litt bedre inni deg

  163. Sophie ❤ Jeg synes du er HELT FANTASTISK! Digger deg! Du er reflektert, klok og interessant. Måten du håndterer kritikken på er beundringsverdig. Du tar selvkritikk uten å gå i forsvar og bli sint evt gå til motangrep. Er veldig takknemlig for at du er så åpen og gir av deg selv. Jeg har komplekser selv, som alle andre. Men å lese om dine har ikke gjort at jeg føler meg mer usikker på meg selv eller at jeg tar dine komplekser og gjør dem til mine egne. Selv om det sikkert er sannheten for noen. Jeg tror det er viktigere å få psykisk helse inn i barnehage, barneskolen, ungdomsskolen og videregående så vi kan styrke mennesker og deriblant selvfølelsen og selvbildet. Jeg tror mange er på din side i det her, men ikke tørr å skrive det eller si det pga det ekstreme presset fra de som mener det motsatte. Du blir like sårbar som en antilope i en løveflokk om du tørr å mene noe annet enn det de mener er rett. Man må tåle at andre har egne meninger uten å gå fra forstanden. Kjenner meg igjen i deg på så mange måter, blant annet mtp depresjoner, angst og hjertesakene (dyrevern f eks) dine gjennom årene. Det har vært en ære å følge deg og se deg vokse – og selv om jeg er eldre enn deg så har jeg lært utrolig masse av deg! Du er klokere enn mange av de som ytrer seg i kommentarfeltene her og der. Selv om de, hvis vi skal se på alderen, burde hatt bedre vett. Er det en ting jeg har lært etter av å være på internett så er det at alder ikke er samstemt med å være klokere og visere. Vi belærer våre barn om hvor fælt mobbing er, men etter å ha lest en del kommentarer så ser man hvor det kommer i fra. Er det egentlig bedriften SE som er problemet eller er det hvordan barn og unge hører voksne, blant annet sine omsorgspersoner, snakke og skrive om andre som fører til usikkerhet og dårlig selvbilde? Ikke lytt til støyen fra omverdenen, bare fortsett å være deg selv du, du er et fantastisk ekte og ærlig forbilde.

  164. Hei ser du he det litt vanskelig nå. Kan ikke ver lett å stille til debatt sånn. Syns du va flink. tenkte eg ville komme inn på bloggen din i dag for og sei at eg ber for deg. Og sei at det kommer til og ordne seg.
   Ver trufast så vill du bli velsigna.
   Du e best!!:)

  165. Det finnes 7.691.457.695 (og stigende) mennesker i verden. Ingen er like. Hvorfor strever vi så etter være noen vi ikke kan være? Uansett hvor mye du fyller inn eller endrer så kan du aldri bli noen andre enn den du er. Komplekser er ting vi må jobbe med og ikke endre på. Noen har stor nese,noen liten, noen har lavt hårfeste, andre høyt hårfeste, men det er akkurat det som gjør deg til deg. Hva er “perfekt” og hvem bestemmer hva som er “fint”? Jeg syns å være perfekt har mer med personlighet og mindset å gjøre. Er du et godt og fint menneske og gjør viktige og riktige ting betyr det så mye mer enn om du har for liten nese. Jeg sier ikke at du kun er et god menneske viss du gjør riktige ting, alle kan gjøre feil. Men handlinger burde bety så mye mer enn hvor stor rumpe du har. Er det ikke bedre med en god helse (både fysisk og psykisk) og en kropp som fungerer som den skal? Sånn at du kan leve et god liv og gjøre det du elsker. Nå er det på tide å skjerpe oss, hele Norge! Og media har mye ta tak i. Ingen kan si at unge ikke blir påvirket, dessverre er det sånn idag. Det er overalt. Jeg er glad jeg vokste opp uten så mye sosiale medier, men merker i voksen alder og at jeg blir påvirket. Heldigvis klarer jeg og se galskapen i dette kroppshysteriet og vite hva som faktisk betyr noe. Jeg har en kropp som er frisk og bryr meg om ting som betyr noe. Det betyr ingenting om meg som person om jeg har en hårløs flekk bak øret. Det er sånn jeg ser ut. Men det er ikke alle som klarer se galskapen i det, og det må vi ta hensyn til. Unge blir presset fra alle retninger. Kjempe bra at Kristin tar opp dette, men hva hjelper det viss ikke man går inn seg selv og reflekterer og endrer på det? Alle influencere må reflektere. Alle influencere må ta tak. Media må ta tak. ikke bare skylde på hverandre. Influencere får til ufattelig mye bra, men å presse på unge komplekser og hvordan fikse det er helt feil. Det finnes ikke noe “perfekt” og hva som er man syns er fint bestemmer man jo selv. Det er så mye viktigere med et godt hjerte, frisk kropp, god psykisk helse og gode verdier enn å se “perfekt” ut. Utseende sier ingenting om deg som person og hva du kan oppnå. Tenk hvor kjedelig det hadde vært viss alle var like.

   Nå må dere alle ta ansvar og innse at dere må endre fokus.

  166. Er det noen som manipulerer her så er det vel @kristingjelsvik ! Hun legger ut denne videoen av at hun “går i strupen” på @sophieelise .Jeg vil kalle det hetsing. Programlederen spurte om hun ikke gikk frem på en slem måte. Det var hun veldig kjapt ute med å verne seg for ved å påpeke at bloggere “ikke tåler konstruktiv kritikk” og kaller det mobbing. Da kunne ingen anklage henne for det, den fellen var vel plassert. Kristin Gjelsvik synes tydeligvis at hetsing er helt greit. Det hun gjør der er å normalisere hetsing! Hallo?! kan noen spørre hvor DEN grensa går? Og som hun innrømte selv så var det med hensikt at hun gikk ut på den måten hun gjorde med sophie Elise. Hun valgte å gå i strupen og offentlig hetse Sophie isteden for å ta det opp på en mer saklig måte eller i det private rom. Hun ville ha den debatten, hun ville ha en offentlig heksejakt på Sophie. Vi må huske at kristin Gjelsvik lever av det samme som sophie Elise og andre bloggere lever av, nemlig lesere! Mer oppmerksomhet, mer penger?! Så kristin er nokså lur, hun fikk helvetes mye oppmerksomhet. Mange lar seg manipulere av henne og stiller seg bak henne. De tror det handler om feminisme og mange føler nok at kristin er den mest fornuftige. For hun er imot at noen tatoverer hodebunnen, og det er nok en lur manøver for mange vil synes det er en sjokkerende ting å gjøre. Det er ikke første gang kristin går ut i media mot bloggere som er MYE større enn seg selv. På tide at noen sier ifra om det spør du meg, er hetsing en måte å få oppmerksomhet på som fortjener respekt? Kristin kritiserer sophie for å dele sine komplekser og sine erfaringer fra plastisk kirurgi i det ene sekundet og i det andre så kritiserer hun henne for å ikke dele alt (rompe operasjonen.) På samme måte som mobbere finner sine offer i de som er svakere, så finner kristin sine “offer” i de som er lette å ta! Jeg synes du er forbanna feig jeg @kristingjelsvik ! Det er lett å fremstille sophie som et dårlig forbilde, en bimbo eller hva du enn vil fremstille henne som, men spør du meg så er hun hundre ganger bedre forbilde enn for eksempel kristin! Sophie legger seg langflat og tar selvkritikk, og påpeker at hun er enig i mye av det kristin sier. Det går derimot mange hus forbi fordi kristin fortsetter sin kritikk. Hun var ikke der for å høre det eller komme noen vei. Hun var ikke interessert i det, hun møtte opp for å ta sophie! Listen med eksempler lå klar foran henne, den var dessverre ikke noen interessert i å høre. Helt klar kun en vinner i dagens debatt, nemlig sophie Elise. Du viser nok en gang sophie at du ikke er et dårlig forbilde eller en bimbo, men du som mange andre må nok bli flinkere på hva man sier i det offentlige rom. Ellers vil du være lett å bruke som filledukke for slike som kristin. Jeg tar derimot en liten dans for deg i dag, du var tøff! 🙌🏻

  167. Lurer på om Kristin mener kjendiser/influencere/bloggere er umenneskelige roboter/maskiner som kan tåle all kritikk. NEI kjendiser skal ikke tåle ALT, da er de ikke menneskelig lenger. Jeg har aldri blitt påvirket av kjendiser. At SE får all kritikk for hva som er feil i samfunnet er ekstremt urettferdig. Det er foreldre som har ansvar for sine barn og bør lære dem å se gjennom kritiske øyne og ikke la seg påvirke av hvordan andre ser ut eller andres suksess. Uten internett og kjendiser ville kroppspress fortsatt eksistert. Jeg påvirkes om jeg tar meg en tur ut og møter pene folk eller folk med suksess, må jeg be dem gjemme seg fordi jeg kan påvirkes? Den største påvirkningen er likevel på skolen, det er der de forteller deg at du ikke er god nok. Det er der vi bør ta tak.

   Sophie, jeg synes du gjorde en god jobb i debatten idag. Jeg synes du er sterk som står i stormen, du gjemmer deg ikke unna! Sender deg gode vibber, det må ta på et menneske å få så mye hets(litt flokkmentalitet der, sier en noe hiver den andre seg på and so on)

  168. Fy søren! Det krever sååå mye mot av deg for å stille opp i den debatten. Du bør være så stolt av deg selv! Jeg følger både deg og Kristin og er ganske engasjert i dette temaet selv. Dessverre ble du brukt som agn i denne store kroppspress-debatten. Jeg er helt enig i at innlegget ditt var feil og ble tolket feil, også av meg. Jeg mener også at Kristin som er opptatt av at denne saken er mye større enn deg og henne, går altfor mye i angrep på deg som person. Hun er smart og bruker ditt innlegg for alt det er verdt fordi hun vet dette skaper en debatt. Hvis ikke hun hadde gått slik til angrep på deg og vært mer generell, hadde ikke dette engasjert og nådd ut til så mange. Jeg er veldig åpen for at man skal kunne snakke om komplekser, i den forstand at man ønsker å nå ut til andre med at du er ikke den eneste. Slik er man med på å normalisere ting. Det er faktisk helt VANLIG, og det er IKKE et PROBLEM. Altså at man ikke er den eneste som ikke har hår bak ørene, store kjønnslepper, forskjellige bryster, små lepper, ting som er vanskelig å snakke om, men som MANGE opplever. Jeg føler at mye av problemet også ligger der. Man føler seg alene om det, og det føles ut som et problem som må fikses. Jeg er veldig for at markedsføring av kosmetiske inngrep må bli ulovlig. Retusjerte bilder i media/reklamebransjen bør heller ikke være lov. Influencere tjener vanvittig med penger på å sjokkere og engasjere. Og dessverre…. så er det som oftest kropp som engasjerer mest.
   Jeg håper at denne saken ikke dør ut med en gang, slik det ofte gjør – det går over. Jeg håper det blir gjort tiltak i form av forbud om markedsføring av kosmetiske inngrep en gang for alle. Jeg er 24 år og har ikke vokst opp med ting så lett tilgjengelig som ting er i dag. Jeg har alltid hatt mine komplekser, men før tenke jeg aldri over at man kunne gjøre noe med det. Jeg har fortsatt i dag en indre kamp om jeg bør fikse på ting eller ikke. Jeg tenker ofte at penger DESSVERRE holder meg tilbake, men jeg burde kanskje tenke at HELDIGVIS holder pengene meg tilbake, for hvis ikke hadde jeg nok gjort det allerede hvis jeg hadde flust av penger.
   Men i hvert fall.. Jeg syns du klarte deg bra i debatten. Jeg syns du la deg flat der du burde legge deg flat. Jeg syns du er villig til å lære og få fram hva som er greit og ikke greit. For det er et vanskelig tema og hva er egentlig greit å snakke om og ikke? Vi er så forskjellige, så det er umulig å svare på. Stå på, rist det av deg! Du ER et godt forbilde, det ser vi som ser HELE DEG. Mens de som ikke følger deg og bare får med seg debatter som denne, tar avgjørelser om at du er et dårlig forbilde KUN basert på denne saken (og lignende saker). Takk for meg midt på natten!

  169. Sophie!!! Ver så snill og ikke la deg trykke ned av dette styret!
   Har en alvorlige komplekser så er det helt OK å gjøre noe med det, faktisk! Jeg slet i mange år med puppene mine. Hatet bikini og ikke minst badetimene på skolen. Når jeg vart eldre og skulle ligge med gutter så var jeg flau og gjemte meg! Jeg tok silikon og vart fornøyd og fikk selvfølelse de fleste kan drømme om. Det hjalp meg til å bli en bedre person! Da jeg var i tvil om jeg skulle gjøre det så var det godt å vite at jeg ikke var alene og at det var mange andre som hadde gjort det. Det fikk meg til å føle meg trygg! Jeg har aldri hatt et kompleks etter og derfor skal vi ikke svartmale all kirurgi! Så lenge det hjelper noen til å føle seg bedre så er det faktisk ok! Bedre det enn at folk skal slite med depresjon!
   Kristin G snakket også om frivillig barnløshet, men nå går hun gravid? Så hun kan ikke stå inne for alt hun skriver hu heller! Ta til deg at ikke alt trengs å skrives om og ikke føl deg dum for det du har gjort<3

  170. Kjære søte Sophie Elise

   Jeg har sett du har fått så mye ufortjent pepper for så mye siste tiden. Dermed bestemte jeg meg å gjøre noe jeg aldri har gjort før. Nemlig å skrive kommentar her på bloggen din. Egentlig dette er første kommentar jeg gjør ever hos andre bloggere.. hehe

   Jeg ønsker å si at Du er Ung Vakker Kvinne, at du har blitt utnyttet av så mange opp gjenomm årene trenger en ikke å være rakket forsker for å skjønne at det er tilfelle. Dem har utnyttet din usikkerhet og fristet deg med så mangt for å selge sine produkter via deg. Jeg ønsker å fortelle deg at du er NYDELIG sjel og dine triste øyner gjør meg bare vondt langt i sjelen å se. Jeg tenkte å sende deg healing jeg om du ønsker det?

   Jeg har tro på deg jeg Sophie Elise. Mye av alt som har vært har ikke vært din skyld. Husk det- Det er flere som har skyld i din usikkerhet. Dem som har forret din usikkerhet burde SAKMME seg!
   Det er ikke du som trenger å skamme deg. Du er ung vakker kvinne som gjør så godt du kan i dette samfunnet som krever så mangt og mye av de unge.

   Her kommer du åpen og mottagelig og tar lett til deg andre sine synspunkter og gjør det om til dine egne. Jeg er på din side jeg. Og om du en dag bestemmer deg for å like deg selv for det du er. Elske deg selv helt fra innsiden og ut. Ta gjerne kontakt. Jeg gjør dette helt reklamefritt for deg. For jeg mener ALLE Kvinner der ute fortjener å elske seg selv og se sin verdi.

   Vakre søte herlige deg. Lag deg selv deilig dag. <3

   Stoooooor goooood hjerte klem til deg nydelige sjel <3
   Fra Azadeh/Azi

  171. Stå på Sophie!
   Syntes hele dette styret har gått ut av proposjoner. Du gjorde en kjempe flott jobb på debatten! Kristin bruker deg for klikk, og syntes du kan gå enda hardere ut mot hennes personangrepet. For det er det dette er. Hun snakker om deg og prøver å få det til å se ut som en bransje-debatt. Noe hun ikke helt lykkes i. Hun skriker, hoier og går i detaljer isteden for å ta det på en rolig saklig bransje-rettet måte. Og det at hun snakker på vegene av blogg-leserne dine er bare tull. Absolutt ikke alle som er enig med henne. Bra at du sa ifra! At Linnea hevder å ha gitt deg konstruktiv kritikk tidligere, som du har avfeid, må hun forstå at ikke alle er enig i hennes kritikk. Det er ikke slik at hun er sjefen for hva man burde publisere og hvordan.

   Når det gjelder dette hårfeste-innlegge; jeg leste det, jeg sjekket mitt hårfeste i speilet, jeg så at jeg har viker og tynt hår på steder, jeg fikk iIKKE komplekser. Jeg har ikke tenkt å fikse på dette da det ikke er et problem for MEG. Om dette var et kompleks for deg syntes jeg absolutt det ikke er et problem at du ordner opp i det med tatovering (som ikke engang er permanent livet ut)! Det skal du da vitterlig få lov til. Jeg har tatt fillers og kosmetiske tatoveringer og syntes ikke det er noe galt i det. Derimot syntes jeg skjønnets-personell burde ha et ansvar om å si ifra til personer om når det blir for mye, for unaturlig som få gjør i dag. UANSETT syntes jeg egentlig ikke det var nødvendig for deg å legge deg HELT flat i denne saken, men syntes du har taklet det utrolig bra! Riktig å sette fokus på disse tingene, men Kristin har gjort det på feil måte i denne saken.

   Jeg syntes det er KJEMPE BRA at du snakker ut om dine komplekser. Det er ikke noe poeng i å fremstå som man selv syntes man er perfekt og uten feil. Syntes det er bra at du forteller at du sliter med dine ting, slik at spesielt unge skjønner at de ikke er alene i å tvile på seg selv. Det skal ikke være slik at om en blogger er deprimert, og skriver om depresjonen og at livet er noe dritt, så må man være redd for at unge tar til seg tankegangen til en som er deprimert og må skjermes for “livet er noe dritt” blogg innlegg. Det kan faktisk hjelpe å vite at andre går igjennom problemer de å!

   Jeg syntes ikke du har gjordt noe galt! Men flott at det blir en bransje-debatt om dette:)

  172. Hei Sophie 🙂
   Her ser jeg at det er mange engasjerte, så det er ikke sikkert du ser denne kommentaren. Men jeg vil legge igjen en kommentar likevel. Du får liksom ikke gjort noe riktig du, er du ærlig så får du dritt, og holder du kjeft så får du også dritt. Jeg husker den gangen da du plutselig hadde fått så stor rumpe. Det ble masse spekulasjoner og hat om at du ikke sto frem om det og at du prøvde å skjule det. Etter min mening så skaper du et urealistisk bilde av kropp dersom du prøver å fremstå som naturlig, når du egentlig har fikset masse. Ærlighet varer alltid lengst, og selv om akkurat dette innlegget om hår tatovering kanskje var unødvendig, fordi det er ingen som hadde sett det allikevel, det har du gjort kun for deg selv, og du sier at du ikke fikk det sponset, så kunne du sikkert spart deg for det. Men det sier du jo selv også. Du har vært ydmyk i denne debatten og jeg synes virkelig fra bunnen av mitt hjerte at du ikke kunne håndtert denne situasjonen på en bedre måte. Vi gjør alle feil, forskjellen er jo at hele Norge ser dine feil, og dømmer deg uten å se på seg selv. Vi alle bruker verktøy og metoder for å gjøre oss penere, vi sminker oss, farger håret, tar på oss flatterende klær og kjøper dyre vesker. Min mor har silikon og min bestemor har fjernet magefett, dette er 20-30 år siden, før sosiale medier. Kroppspress og urealistiske idealer har vært der lenge før sosiale medier. Jeg synes så absolutt at vi bør kunne snakke om komplekser, men kanskje fokusere mer på hvordan man kan lære seg å være fornøyd med det man har, bli trygg i seg selv og akseptere at man ikke er like. Så fortsett å snakk om komplekser, det tror jeg kan gi mange følelsen av at de ikke er alene, men isteden for å fremme operasjoner og inngrep for hvordan man kan endre på det, kanskje fremme hvordan man kan godta seg selv slik man er. Og etter min mening har ikke bloggere så mye makt som det noen skal ha det til, jeg har selv vært/er usikker på meg selv, og etter å ha født barn, gått mye opp i vekt, og så ned i vekt, så ser puppene mine ut som vrengte baklommer, men jeg vil ikke ha silikon selv om du har hatt det. Vi har ansvar for oss selv, og barna våre. Det har ikke du. Kristin legger alt ansvar på deg, noe jeg synes er så sinnsykt urettferdig. Og måten hun henger deg ut på er direkte mobbing. Å legge all skyld og alt ansvar på deg blir det samme som å gi selskapene som markedsfører og promoterer forbrukslån skylden for at mange har kredittkortgjeld. Det var egentlig alt jeg hadde å si, fortsett å vær den du er 🙂

  173. Det handler jo ikke om å velge lag. Dersom jeg skulle valgt et “lag” i denne diskusjonen, så måtte det bli de unge jentene (og guttene) som plutselig blir oppmerksom på komplekser de kanskje ikke hadde fra før. Sunn, nydelig, flott ungdom med selvtillit som balanserer på en knivsegg i en sårbar tid i livet. Når da et forbilde går ut med sine egne komplekser og forklarer hvordan det kan fikses med kirurgi etc det er DA jeg blir bekymret. Jeg er selv mor til en gutt på 15 som forteller om et helt sykt kroppspress blant ungdom. Da bør vi som rollemodeller (voksne, foreldre, influensere og andre rollemodeller) fortelle dem at de er nydelig akkurat som de er!!!
   Og så sier du at du har lært.. At du angrer på tatoveringsinnlegget.. At du legger deg flat osv. Så presterer du å legge ut et omtrent-nakenbilde med en latterlig tekst! Det viser bare hvor lite seriøst du har tatt denne problemstillingen. Jeg er sikker på at du, Sophie Elise, ville vært like vakker uten alle de operasjonene og kosmiske inngrepene. Jeg håper, håper, håper at du kan vinne tilbake troen på deg selv og være stolt av den du er!!

  174. Jeg vil hylle deg for fantastisk figur i tirsdagens debatt, og også delvis på dine internettpubliserte motsvar. Du ble satt i en situasjon jeg trodde det var umulig å komme seg rakrygget ut av, men hvis man ser bort fra instagram-innlegget, vil jeg si du har opptrådt profesjonelt ut til fingerspissene så godt det lar seg gjøre. Dersom du står for det du har sagt, er du godt på vei i riktig retning. Hilsen noen som i utgangspunktet er enig med Kristin.

  175. Jeg syntes du er en tøff ung dame, og i debatten på NRK i går, ble jeg veldig positivt overrasket. Jeg syntes du var ydmyk, tok selvkritikk og var lydhør for hva de andre sa. Selvinnsikt er en veldig god egenskap, ikke alle har det, men det hadde du i denne debatten. Fortsatt lykke til med å lage gode blogg-innlegg – og med å være et godt forbilde!

  176. Kjære deg! Vil bare sende deg noen varme tanker som mammaen til en av dine fans. Jeg synes du er kjempetøff og håper du ikke lar deg vippe av pinnen når noen trenger en hoggestabbe. Jeg synes du er ei flott jente og forbilde for veldig mange derfor følte jeg for å skrive til deg. Idag skinner sola over Olso og jeg ønsker deg en fin dag Sofie Elise! Stå på du! Det er nok mange som er sjalu der ute! Be Strong! Beste hilsen

  177. Jeg ønsker bare å si at du gjorde en skikkelig flott jobb på “Debatten”. Synes det er tøft av deg å møte opp og ta ansvar, med tanke på at du fikk så mye hets mot deg. Det står det respekt av! Åpenhet om komplekser bør nok diskuteres videre, og jeg likte at du var åpen for å lære/erfare andres synspunkter. Ble veldig tydelig for meg hvor sterk og god du er som person. PS: Det er lov å gjøre feil en gang i blant. Det er sånn vi lærer og utvikler oss:)

   Ha en fin dag:)

  178. Mange skjønner åpenbart ikke at SE hopper inn og ut av forretningsdelen av seg selv, ettersom det passer. Når noen har noe å si om henne, tar hun det personlig og blir “såret”. Når hun skal tjene penger, er det bedriften Sophie Elise. Hun snakker om “karrieren” rett som det er.
   Dette er manipulasjon av lesere, media og tilhengere/motstandere. SE er smart nok til å greie det. Men det er mange som åpenbart ikke er smarte nok til å gjennomskue det.

  179. Haha, ho der Kristin fikk nu mæ til å bynne å følge dæ. Sjalusi e en grusom sak. Du e størst, best og smartest ☺️ Dem sliter jo max med det. Du e gullverdt du! Stå på 🥳 Herlighet.. kan ikke folk bare bry sæ om sæ sjøl og eget liv 🙄 blir for teit hele saken, som du sir..kom det nåkka utav den her saken? 😂 bortsett fra at ho har fått litt tv-tid nu? Etterlengtet tv-tid tydeligvis 🤫🤭

  180. Jeg så debatten i går, og du er knalltøff! Synes du var saklig, og fikk frem gode poeng. Synes du strålte, og jeg fikk enda mer respekt for deg.

  181. Hei, Sophie! Jeg følger verken deg eller Kristin, men jeg synes kjernen i saken har vært interessant å følge. Jeg lurer også på om det finnes et svar på hva som er riktig angående åpenhet om komplekser. Jeg er veldig åpen for å høre både for og imot og har ikke gjort meg noen mening på hva som er løsningen. Det jeg derimot ikke har likt i den her saken er at mye av kritikken er blitt rettet mot deg og jeg synes du står veldig alene i stormen. Da tenker jeg blant annet på hvor mange andre influensere med makt som har kastet seg på bølgen, og gått litt for hardt mot deg. Jeg synes det her er en debatt som fint kunne kommet frem i lyset uten å gå hardt ut mot spesifikke personer, for det er jo et interessant og viktig tema. Jeg så på debatten på nrk i dag og jeg må si at jeg syns du var sterk som sto i det. Håper man kan fortsette å snakke om temaet på generelt grunnlag og på en saklig måte, hvor alle lytter og argumenterer for og imot. Jeg tror det er måten vi kan komme frem til et fornuftig svar på problemet. Synd at starten på denne debatten kom så skeivt ut, for jeg synes det hele blir for “stygt” til at jeg klarer å ta et objektivt standpunkt i det her. Merker f.eks. at det blir veldig ubalansert når det blir “mange mot én”.

  182. Håper du har det bra! Du gjorde god figur på debatten i går. Du formulerer deg bra, du reflekterer godt og ingen har vel brattere og tøffere læringskurver enn deg. Støtter deg. Stå på og ikke la dette knekke deg!

  183. Som mor til to døtre på 9 og 5, ser jeg med gru frem til dagen de trer inn i internettverdenen. Jeg leser ingen blogger, men fikk med meg oppstyret rundt denne bloggen og vil derfor komme med en oppfording til Sofie Elise: bruk din stemme til å fremheve god verdier, inkludering og aksept for alle. Jeg tror jenter -spesielt- er meget selvkritiske og derfor veldig mottakelige og sårbare. Gjør du bloggen din til en kanal hvor man kan lese om temaer som virkelig betyr noe ( ikke et jag om perfekt utseende- for hva er egentlig det??? ), bidra til å fokusere på det positive i mennesker og hvordan man kan opptre på en god måte i samfunnet slik at vi bidrar til å gjøre verden til et okay sted å være- så tror jeg det vil gagne både deg og alle tusenvis av følgerne dine. Vi som har levd noen år skjønner at «the Kardashian way» er fullstendig galskap- men det gjør dessverre ikke dem som knapt har prøvd seg i de voksnes verden. Lykke til.

  184. Syns du får ufortjent mye hat. Vi blir bombardert med reklame av opererte modeller. Dagbladet har overskrifter om at “kjønnsleppe operasjonen er det beste jeg har gjort”. Samtlige influencere er fulle av Botox og silikon. Samtlige plakater vi ikke kan unngå å se på busstoppene er fulle av retusjerte anorektikere. Dette er et symptom på en syk verden vi lever i. Vi blir bombardert med reklame fra skjønnhetsindustrien hvor budskapet er “du er ikke god nok, men hvis du kjøper dette produktet blir du litt bedre”. Du er et barn av din tid, Sophie, hva forventer folk egentlig av deg? Jeg syns det er skammelig at du får skylda for dette, det er ikke du som har skapt skjønnhetshysteriet. Du er bare ekte nordnorsk ærlig om det, i motsetning til alle andre som bare lyver. Men det er jo like åpenbart at hverken leppene eller puppene til resten av influencer-gjengen er naturlig, og selv om man ikke skriver det eksplisitt påvirker det like mye i negativ retning. Ergo – jeg syns du er tøff som er ærlig, og det er fullstendig urettferdig at du har blitt målskive for alt dette hatet.

  185. Takk for god og saklig debatt. Det er så godt å se hvor ydmyk og genuin du fremstår, du går ikke i forsvarsposisjon eller har vanskelig for å innrømme feil, tvert imot. Og det er så viktig, og så befriende. Jeg tror mange setter pris på din åpenhet, og jeg synes det er fint å høre at du ønsker å finne utav hvor grensene går og hvordan åpenhet på best mulig måte kan kommuniseres. Takk for at du tar den krevende jobben som blogger og påvirker så seriøst. Vi er jo bare mennesker, det tror jeg vi alle burde minne oss selv på oftere. Håper du har det greit og tar vare på deg selv, tross alt 🙂

  186. Enig med deg! 🙂

   Alle er viktige i den store sammenhengen. Uten den ene går på en måte puslespillet ikke opp 🙂

  187. Blir så uendelig skuffet over synet du og flere andre influencere har når det kommer til denne debatten som har pågått nå. Så på debatten, og du unnskylder deg for at du fremmer kosmetiske inngrep og div og er åpen om dine komplekser, men med en gang noen går deg i forsvar på en ting så glemmer du viktigheten i hele saken.
   Det at du i flere år har fremmet ikke bare kompleksene dine, men at du hver eneste gang du har hatt et kompleks har du fikset på det og fikser på det, være så snill å tenk på det!! Tenk på alle jentene og guttene som leser denne bloggen også her på din plattform begrunnet dine ord vil bli påvirket og gjort oppmerksom på at alt kan fikses og gjøres bedre og at skjønnhetsidealet som du jakter som er blitt en standard oppskrift på hvordan mennesker burde se ut er du med på å spre. Slik har du holdt på i mange år nå, alt handler om utseende ditt på denne bloggen, jeg personlig måtte slutte å følge deg, ble så utsende fiksert selv og hatet den litt større nesen min, hatet linjene i pannen min, og hatet rumpa mi.
   Det er dette du er blitt, et vandrende bevis på hvor fortapt et menneske kan bli i denne verdenen vi lever i dag.
   Alt handler om utseende, og dette formidler du hver eneste uke på bloggen din, da du er å gjør noe hele tiden som skal forbedre utseende ditt.
   Du er som Kardashians, lager og former ditt eget utseende ut ifra de idealene som er nå, liten nese, store lepper, opphevet øyenbryn, stor rumpe, og etter du har gjort alt dette legger du ut «skrytebilder» av deg selv på nettet, alle skal se hvor fin du er. Nei, du sa ikke noe om rumpeoperasjonen din først, men enda værre løy du for så å vise den og fremheve den hver eneste dag på bloggen din. Du vet selv hvor påvirket man blir, for du blir det selv av andre influencere og kjendiser, det har du selv sagt. Så HVORFOR gjør du det samme mot dine følgere?
   Er det så viktig for ditt alter ego å vise deg frem, ditt stadige nye jeg?
   Er det dette som er livet? Å vise at jeg er perfekt, etter å ha fikset alt, etter oppskrift fra andre.
   Dette er så trist, og faen (unnskyld ordbruken her) ta alle dere influencere som bruker hver eneste dag på å vise at dere er så perfekte, når perfeksjonen ikke engang er naturlig, at den perfeksonen dere viser får andre til å hate seg selv. Men igjen så er vi alle fanget i dette nettet, dette har gått i generasjoner og vil fortsette å gå i generasjoner så lenge ingen stopper opp, tenker, reflekterer og ser at dette er bare sykt, det er sykt å gå å operere å forandre på hele utseende sitt for å jage etter en perfeksjon som bare er funnet opp av kjendiser og influencere. De lever i en liten boble der de har 24 timer i døgnet på å tenke på seg selv, se seg selv i speilet, ta bilder av seg selv og skriver om seg selv, hva annet kan man forvente?
   Ønsker bare at du skal se dette Sophie, se det de fleste andre ser.
   For dette er sannheten!

  188. Kjære deg. I går under debatten fikk jeg vondt av deg for du får skylden for en kjempe stor sak som du kun er en liten del av. Ja du er ansvarlig for det du publiserer, men du er ikke ansvarlig for alt presset fra skjønnhetsindustrien som man møter på. Og som man ville møtt på uavhengig av om du hadde posta om det. Ja du deler om komplekser, ja du har valgt å bruke plastisk kirurgi og inngrep og det et jo så klart helt opp til deg. Og jeg syns faktisk at du har vist en veldig voksen og fornuftig side av deg selv de siste mndene ved å fjerne silikon. Alle vil begå feil i ungsomstiden. Det har vi alle gjort i større eller mindre grad, det blir jo bare et ekstra press på deg og dine feiltrinn blir ekstra synlige da du er en offentlig person. Jeg syns du viser styrke og karakter både ved å legge deg flat for dine feil og for å vise at ja jeg valgte og gjøre dette, men jeg har oppdaget at plastisk kirurgi var faktisk ikke løsningen på problemet. Stå på videre. Du er ei tøff jente.

  189. Kjære Sophie!

   Jeg og et par venninner satt og så på deg på debatten igår, og liker deg bare enda bedre. Da programlederen påpekte at Kristin’s fremgangsmåte i denne saken var “slem” jublet vi høyt, for det er akkurat det vi har tenkt også – å peke en gigantisk pekefinger mot èn person og deretter dra frem eksempler på problematiske handlinger utført av ANDRE blir for dumt. Kan tenke meg mange bloggere som er langt verre en det du er, men det bringer vel ikke inn like mange klikk å snakke om det. Du tar selvkritikk og du lærer, og jeg sender deg mange varme tanker nå som du får nok en omgang med hets. Du vet hva du har gjort bra og du vet hva du må gjøre bedre. Vi støtter deg ihvertfall helt, både nå og på veien videre! <3

  190. Syns dette er fortjent; du har gitt både meg og andre komplekser vi ikke hadde før, fått oss til å føle oss dårlige.

   Bare en ting å gjøre: stopp å gi klikk & unfollow! Gi plassen som kjendis til noen verdig av tittelen.

  191. Sophie, jeg kommenterer sjelden, men nå må jeg. Hørte nettopp podcasten med deg og faren din, og for det første: Han virker som en så god person, og det gjør virkelig du også. Jeg er. så. lei av denne skjønnhetsdebatten, jeg har fulgt deg fra jeg var 12/13 og jeg har aldri, noensinne, fått noen som helst komplekser av det eller noen andre kjendiser. Ja, man kan føle seg dritt og misunnelig noen ganger, men å gå så langt at man kaller det komplekser, vil jeg ikke gjøre.
   Om noen så har fått komplekser for ett eller annet, så mener jeg det 100% kommer innenfra, fra personen selv. Ja, du påvirker og ja, man kan få ideer om ting som kunne vært annerledes/ser annerledes ut på seg selv, men det å gå fra disse ideene til å få komplekser, det mener jeg ikke kan skyldes på influencere. Det blir å dra det for langt, da må man faktisk gå i seg selv og jobbe med det for å styrke eget selvbilde, i stedet for å peke på bloggere og skylde på dem. Hva hjelper det? Som du sier i podcasten også, det handler om å akseptere at folk er forskjellige. Det må man lære seg, uansett om man er 12, 18 eller 30 år (som veldig mange av de på motsatt side av denne debatten er..)
   Jeg håper du klarer å huske på alle du gleder med bloggen hver dag midt oppi dette, jeg ser opp til deg for meningene dine og kreativiteten din, og det endrer seg ikke.

  192. SE. Du hår fått mye tyn i det siste. Noe fortjent, noe kanskje ikke. Kan du ikke bruke hodet ditt til å være en mer samfunnsdebattant, heller enn det du har gjort til nå? Du er rimelig oppegående. Bruk det til noe fornuftig. Lykke til!
   🙂

   1. Mente seff andre ting enn utseende og ditt og datt, SE. Bruk din stemme til noe som er viktig(ere). Selv om du faller 100k i inntekter. Tror du vil like det om noen år. Som sagt, tror du har evnene. Just do it! 🙂

  193. Kjære Sophie Elise 🌸

   Som mamma til en jente på snart 16 år, leser jeg ulike blogger fra tid til annen. Ikke fordi d interesserer meg så mye, men fordi jeg vil følge med på hva datteren min eksponeres for.
   Og d er nettopp her mitt spørsmål kommer – har vi som foreldre fraskrevet oss alt ansvar for hva ungene våre påvirkes av?
   Jeg er langt fra enig i alt du og andre bloggere skriver og foretar dere. Men d er MIN oppgave som mor å lære min datter forskjellen på hva som er greit og ikke. Det vil alltid være ting i media jeg aller helst skulle ønske min datter ikke såg. Men her kommer min rolle som mor inn. D er jeg som må bygge datteren min opp, være støttende og til stede.
   Keeping up with the Kardashians som sendes på en av Norges største tv kanaler er ett av mange bevis på hva dagens ungdommer eksponeres for.
   Foreldre sender barna sine i barnehagen før de har tatt sine første skritt. De er mer opptatt av flotte, store hus og eksklusive biler enn å faktisk oppdra barna sine. En ting jeg virkelig har lagt merke til i årene som mor er hvor lite tid andre foreldre tilbringer med barna sine. De første leveårene er barna mer i barnehagen enn hjemme. Mange kommer nærmest hjem til kveldsmaten og rett i seng.
   I skolealder er d Sfo etter skole, de fleste får middag til kveldsmat, ett fåtall får hjelp til lekser. Foreldre må jo ha tid til trening og div andre “viktigere” ting.
   Kanskje vi som foreldre må gå litt i oss selv når vi ser tallene på hvor mange unge som sliter…. Men selvfølgelig er d så mye lettere å gi en blogger skylden…
   Til slutt må jeg påpeke at jeg absolutt ikke er for normalisering av kosmetiske operasjoner. Men jeg er heller ikke for å finne en hakke på slik d blir gjort nå.

  194. Hei. Er vel første gang jeg kommenterer noe på nett egentlig. Men så på debatten i går og ønsker bare å si at jeg har fulgt deg i mange år. Og kan med hånden på hjerte si at jeg til dags dato har til gode å lese en blogg som tar opp psykisk helse på den måten du gjør. Jeg synes du skaø fortsette som du gjør! 🙂

  195. kjære sophie!! Jeg har sett opp til deg i mange år, og kjenner meg igjen i masse av det du har skrevet og hvordan du er i serien din. Du gir meg noe som ingen andre bloggere er i stand til. Jeg håper virkelig ikke du får gullbarbie, fordi det er ikke den effekten du har på folk. Du er fantastisk flink og det er tydelig at du har et stort hjerte. Jeg håper du ikke glemmer det midt opp i alt dette. Stor og varm klem fra meg.

   1. Skal man nå faen meg stille spørsmål ved det når hun ikke doller seg opp også nå? Herregud, Sophie kan bare gjøre feil …

  196. Du tar opp viktige temaer som psykisk helse og miljøet. Du er ærlig og rett frem både i serien din og på nett. Jeg synes du har bein i nesa. Stå på videre. Haters gonna hate 🤟🏻

  197. Hei Sophie Elise,

   VG sin Snapchat story har i dag en meningsmåling om hvem som «vant» debatten i går. Det synes jeg i utgangspunktet er helt idiotisk, siden dere alle er enige.

   MEN hvis noen «vant» så var det deg. Du ble hengt ut. Likevel lyttet du. Du ba om unnskyldning. Du lyttet også til de andre i Debatten, selv om ingen av de andre var der for å lytte men heller bare forsvare sin egen mening. Din evne til å lytte, reflektere og filosofere er unik.

   Det var en sak i USA nylig hvor en dame hadde skrevet «your people» eller «people like you» i en mail til en mørkhudet kvinne. Dette var egentlig en positiv mail hvor den mørkhudede kvinnen ble invitert til å snakke i en forsamling. Damen mente ingenting vondt. Men selvfølgelig ble dette lagt ut og blåst opp i media som rasisme hvor den ene setningen ble understrekt.
   Dette er bare et eksempel på hvor hårsåre vi har blitt. Altså… Hvor har menneskeligheten vår blitt av?!

   Folk elsker å gi applaus til det som er politisk korrekt. Uansett hva det gjelder (f.eks rasisme, politisk standpunkt, moral), så har det bare blitt helt umulig å føre en god og saklig samtale over det. Folk elsker å rette pekefingeren og være på den «rette» siden av saken.
   Ydmykhet har gått rett ut av vinduet etter at sosiale medier kom på banen.

   Den gode samtalen synes å ha forsvunnet, og det er så utrolig trist.

   Stå på Sophie Elise! Jeg synes du gjør en sabla god jobb.

   Hilsen ei som er drittlei av lagdeling og pekefingre

  198. Tenk hvis du blir mamma en dag, og får ei datter (eller sønn) som naturlig nok arver deler av det opprinnelige utseendet ditt. Hvordan skal du kunne hjelpe barnet ditt til å være fornøyd med seg selv og eget utseende, dersom det arver enkelte særtrekk som du allerede har fikser på? “Du er nydelig som du er ungen min, men mamma hatet den nesen så hun opererte seg. Men det trenger ikke du altså selv om du har arvet den nesen”

   Trist 🙁

   1. Solveig: hun blir nok en god mamma fordi hun er ærlig og kommer nok ikke til å legge skjul på hva hun har gjort til barna hennes heller. Utseende er heller ikke det viktigste om barna dine vet hva som er rett og galt

  199. Hei Sophie Elise,

   Jeg ønsker å legge igjen en kommentar her, fordi jeg har som mange andre nominert deg til årets gullbarbie. Dette fordi jeg ønsker at det kommer en motreaksjon på denne utseendefikseringen som så mange unge blir påvirket av, og som du dessverre står i spissen av som Norges største influencer.

   Samtidig kjenner jeg på et ansvar selv. Jeg ønsker å rette denne nominasjonen til bedriften Sophie Elise og ikke deg som person. Jeg er redd for hvordan denne prisen kan påvike deg hvis du «vinner», og at jeg da har vært med på at det som muligens kan oppfattes som kollektiv mobbing. Jeg vil derfor understreke at jeg er sterkt uenig i hvordan du driver bedriften din, men at jeg tror de fleste klarer å skille mellom det, og deg som person. Lykke til på veien til å finne en bloggstemme som påvirker unge positivt, og som du kan være stolt av. Jeg heier på deg, selv om jeg håper du får en gullbarbie, og at det kan stå til lærdom for dine kolleger!

   Mvh Lena

  200. Jeg vil bare si at jeg følger deg fordi at du for meg fremstår som den mest ekte bloggeren der ute. På tross av alle operasjoner og dårlige valg. Det er kanskje nettopp på grunn av det at du virker så ekte. Du tar feil. Du gjør dårlige valg. Akkurat som meg. Som alle andre. For meg er det viktig. Å se et ekte menneske i rampelyset, et uperfekt, voksende menneske. Det gir meg selvtillit. Og jeg blir provosert av de som kaller deg manipulativ, og alle oss som følger deg for du me. Jeg er ikke dum, men når jeg leser det folk skriver begynner jeg å lure. Er det noe galt med meg som fortsatt liker deg, støtter deg? Er jeg bare en hjernevasket del av en saueflokk? Heldigvis har jeg nok selvtillit til å si NEI! Det gjelder kanskje ikke alle?

   Stå på Sophie Elise! Fortsett å vær deg. Usensurert. Uperfekt. Menneskelig.

  201. Veldig fint å se at du står opp for deg selv! Du er en inspirasjon og et forbilde for alle som opplever mobbing! Du er sterk og det er positivt å være ærlig, det kommer alltid lengst.

  202. Okei. Er ikke sikkert du leser dette, men jeg vil at du skal vite at jeg har tenkt på deg i det siste. Det er jo helt forferdig at dette skal skje med deg. Ja du har hatt dine tabber, men det folk ikke tenker på er at du er en dame som har vokst opp gjennom at folk har ment hva enn du gjør. Du er en av og den største bloggeren/kjendisen. Jeg kan ærlig si at jeg ser opp til deg. Alle har dårlige sider. Alle har psykisk helse som folk sliter med på sin måte. Jeg sliter en del psykisk og jeg synes det er helt fantastisk at du snakker om det! Jeg elsker også at du snakker om feks strekkmerker fordi jeg er dritflau over mine. Hater de, men siden du har lagt ut/ skrivet om det har jeg følt meg bedre og jeg sliter veldig med selvbilde så tusen takk! <3

  203. Jeg hørte akkurat på podcasten din om alt dette som skjer nå. Det er ikke det at DU er et manipulerende menneske, men det er veldig mange som ser opp til deg og når du gjør dem oppmerksom på nye komplekser, så begynner de å tenke over det de også.. og det er en manipulering. Når du tenker godt på det så tror jeg du forstår. Du har tatt opp mange komplekser som ikke folk har hørt om engang, og jeg synes Sophie at det ikke er noe bra at du kan til og med få komplekser for hårfeste. Jeg får vondt av deg, for i mine øyne har du komplekser for alt og det må være utrolig slitsomt og tøft for deg. Selvom du sier at du er bedre så synes jeg det ikke er det når man kan begynne å tenke over så små ting.. det er jo verre i mine øyne. Jeg håper du forstår at denne kommentaren ikke er ment slemt. Jeg vet du ikke har prøvd å manipulere noen eller såre noen og jeg tror du har lært litt av dette. Til slutt håper jeg at du klarer en dag å ikke få noen komplekser om deg selv, for de trenger du ikke å ha.

  204. Hei Sophie <3 Om ikke du allerede har gjort det, så håper jeg at du tar deg tid til å lese dette blogginnlegget: http://www.julianyland.com/2019/03/19/hvilket-forbilde-vil-du-ha/
   Det er ikke du som er sentrum av problemet, og det er såå sant det Julia skriver i dette innlegget! Jeg håper det går bedre med deg, og at man kan finne en løsning på dette uten at det er du som må stå til ansvar for dette ene og alene. Jeg personlig har fulgt deg omtrent siden du startet å blogge, har aldri følt noe slags press fra deg og har helt ærlig likt den utrolig åpne siden fra deg. Jeg mener man trenger bloggere som både deg og kristin gjelsvik, men at hun kommer med et angrep mot deg blir bare helt feil(alle må da klare å se at om hun ville ta tak i kropsspress-problemet i seg selv så er ikke dette veien å gå). Hadde det vært opptil meg kunne jeg ønske at du bare kunne fortsatt som du har gjort, men obviously er det andre/yngre som ikke tåler det. Stå på!!

  205. Hei jeg bare lurte på om et par ting<3

   1. Hva tenker du om klimastreiken i morgen 22.03? Er det noe du støtter, skal du i demonstrasjonene selv? Er du fortsatt opptatt av dyr og miljø/klima? <3

   2. Kan du lage en youtube-video som går litt på det og ha vokst opp på blogg? Du har jo tross alt blogget siden du var ung og lenge vært en offentlig person og i medier, er det noen fordeler og bakdeler med dette? Tenker på at du i boken forbilde allerede slet med selvbildet en del, om det kanskje har forverret seg på noen plan og bedret seg på noen plan etter å ha vokst opp på bloggen med alle sine øyne og meninger rundt deg? Tror folk ofte glemmer dette, og skulle gjerne sett deg skrive litt mer om dette. Man ser jo ofte hvordan "barnekjendiser og stjerner" i USA ender opp og har det, kan det gjelde litt i Norge og selv om det ikke er like ille her?

   3. Driver du fortsatt med poledancing?<3

   1. Manipulator.
    Så tåpelig og legge ut en artikkel som folk må betale for å se.

    Får du prosenter ?

    🥳

  206. Hei Sophie,dette er første kommentar jeg legger ut,følger heller ingen blogger.. M kunne ikke styre meg etter hva du har gjennomgått siste uka. Den dritten og alt de legger på dine skuldre er hinsides! Gjelsvik burde skylde på hormoner el noe!!! Jeg heier så på deg og syns du er ei fantastisk ung dame som har fått til ting andre bare kan drømme om! Stå på videre og ikke gi deg<3

  207. Gud er ikke noe person, men mer det gode og kjærligheten inni alle folk. Jesus => first man in the UNiverse..

  208. Jeg lurer også hva du skal si til dine fremtidige barn om du blir mor en gang? Hvordan skal du lære dem å være fornøyde med seg selv når du måtte operere nesa og ta fillers i leppene for å være “bra nok”? Hva om de egentlig ligner på deg (slik du var før), men ikke kan se det (uten å se på gamle bilder av deg)? Hvordan vil det føles for dem (og deg)? De ligner ikke på faren sin, men på deg FØR operasjonene. Trist..

   1. Min mor har opperert nesen og puppene og restylane 🙂 jeg synes det er helt greir? Hun skal få gjøre akkurat som hun vil min mor 🙂 fordi det er ett liv og bare ett og det vil man gjøre som man selv bestemmer. Jeg har ikke tenkt til å gjøre noe og er fornøyd 🙂 så haha er bare dumme folk som kommer med slike kommentarer du vil være fattig og misfornøyd resten av ditt liv 😂

  209. Har hørt at du har sagt at du selv har blitt/blir påvirket negativt av influencere, hvorfor velger du da å være et like dårlig forbilde som dem (altså ekstremt utseendefokusert)? Det er sikkert mye bra med deg og bloggen din, men jeg skjønner ikke at du vil ha alt dette utseendefokuset på bloggen din/instagram osv når du selv vet hvordan ungdom blir (negativt) påvirket av alt dette fokuset på kropp og utseende og det “perfekte”.. Hvorfor legge ut bilder der du viser fram og fremhever (den opererte) rompa de feks? Da viser du ungdommen bare at kropp og utseende er viktig, det er viktig å se bra ut, sprettrumpe er idealet +++ Om du skal legge ut bilder av deg selv, kan du ikke bare legge ut vanlige bilder der du sitter på en kafe, sitter i sofaen, er i en park etc uten å posere, presse ut rumpa etc?! Hvorfor har du dette behovet for å vise deg frem? Om du vil være et godt forbilde bør følgerne dine sitt selvbilde og psykiske helse gå foran til behov for å vise frem kroppen og få anerkjennelse/beundring for den.

  210. Om du vil være et godt forbilde bør følgerne dine sitt selvbilde og psykiske helse gå foran dit behov for å vise frem kroppen og få anerkjennelse/beundring for den*

  211. Sophie. Jeg håper ikke at du leser alle disse stygge kommentarene, så egentlig så håper jeg du ikke ser min heller. Men hvis du gjør det, så vil jeg bare si at du er bra! Du er smart, pen både på utsiden og innsiden, en skikkelig go-getter og en fabelaktig business-kvinne. Hvis folk hadde klart å se det positive isteden for alle «feil» så hadde jo verden vært et bedre sted. Men dessverre lever vi ikke i en perfekt verden.. Jeg ser ikke ut som deg på utsiden, men på innsiden tror jeg vi er ganske like (bortsett fra at du når dine mål, mens jeg tviler for hardt til å tro at jeg kan oppnå alt jeg vil) folk burde ha deg som forbilde fordi du gjør nettopp dette: du får til det du har lyst til å få til. Folk skjønner ikke at det tærer på psyken å være så god som det du er. Folk vil bare se det de vil se. Men jeg ser noe annet, jeg ser et genuint og ekte menneske som deler av alle sine sider. Takk! Og vi vet alle at du kommer deg videre fra denne «krigen» også. Kjærlighet <3

  212. Ser du har fått over 3000 Gullbarbie nominasjoner bare denne uken og at siden krasjet siden så mange var inne på den. Selvom du ikke skulle vinne håper jeg du tar det til deg og forstår at barn og unge har fått nok av deg og det du driver med. Hjelper ikke å legge seg padddflat og gå med nøytral sminke på debatten når du bare fortsetter å kjøre samme løpet igjen og igjen. Sorry, men du kan faktisk ikke si alt her i verden bare for å si unnskyld etterpå. Du må mene det. Dette minner meg bare om kjipe politikere som ikke klarer å svelge stoltheten sin og oppriktig innrømme at man har tatt feil. Vær heller voksen og ta kritikken til deg. Ingen fortjener å føle seg så dritt som det du får folk til å gjøre. Flott at barn og unge har fått en mulighet til å heve stemmen og nominere det de mener er verstingene. Stem folkens!🤓💪🏻❤️

  213. Elise Sophies epilog

   Vakre deg som skriver ord
   Liten forståelse for hva i der bor
   Tjukke øyebryn og digre lepper
   Skjønner du hva gift du slepper?

   Om du var dattra mi, o’ skrekk, o’ ve
   Da ville jeg sagt, la dem være i fred
   Du har store komplekser
   som ungdom hater lekser

   Ikke lær ungdommen å hate seg selv
   Virker som du ikke ønsker dem vel
   Please, vær snill, ta det med i din grav,
   Beste gaven til ungdommen du gav.

   -TH

   1. Hvor gammel er du Trond Henriksen? Skam deg. Skam deg. Skam deg. Ta skammen med deg hver eneste dag når du er så stygg mot andre, det vil kanskje gjøre deg til et bedre menneske. Skjønt noen kan ikke endre seg.
    Sofie, du er ei skjønn jente. Du trenger ikke skjule skjønnheten din bak et skall av sminke, du må vise den frem til alle dine følgere. Som påvirker til mange unge jenter, vis dem at de ikke trenger massevis av klæsh i ansiktet for å være vakker.

  214. DU GJØR MYE RETT OGSÅ!

   Må si jeg har hørt debatten nå og det ligger mye sannhet i det… Men alle gjør feil. Det som er skummelt er selvfølgelig det at dine feil kan påvirke så mange, men det at du i ettertid legger deg flat kan og mest sannsynlig påvirke mange, positivt! Det er viktig å også se at det er greit å stille opp og innrømme sine feil, spesielt for vår generasjon som skal være så perfekt og feilfri.

   Jeg vil si at du gjør så utrolig mye bra. Jeg hørte på podcasten deres om komplekser, hvor det sto at du skulle avsløre noe som ingen viste noe om. Jeg trodde det bare var småtterier, men jeg fikk hakeslep da jeg hørte hva du snakket om! Og så utrolig lettet! Så utrolig herlig å endelig høre en så stor stemme som deg, snakke om dette i Norge! Det traff meg virkelig. Det kan og vil nok bety så UTROLIG mye for mange. Jeg skjønner det var ubehagelig, men jeg mener det! Jeg vet med meg selv og andre hvor vondt det er å ha komplekser om noe slikt, og det er så godt å høre deg snakke om dette for man tror jo at de som er så utrolig perfekte, er, ja, perfekt overalt. Jeg har tenkt mye på operasjon, men har ikke vært plaget slik som deg med vondt og ubehag, og tenker derfor at det er ikke verdt risikoen, og dette poenget synes jeg du fikk frem i podcasten. Gjør det som føles riktig, og ikke det folk forteller du skal gjøre, for noen vil alltid være misfornøyd med ditt valg. Det er tross alt deres egen energi de kaster bort med å tenke på dine valg.

   Så jeg vil på vegne av så utrolig mange jenter si TUSEN TAKK! Akkurat DETTE var utrolig bra du tok opp, og jeg fikk nesten et helt nytt syn på deg (mitt syn på deg var veldig positivt fra før av, altså). Dette har ikke mange bloggere tatt opp eller snakket om?!?! Du tråkker kanskje feil noen ganger, men damn girl, du gjør så mye bra også!!!!

  215. Synes du det er rart et en fyr på Paradise ble kasta ut fordi han var tidligere straffedømt men at Robin får bli? Dobbeltmoralsk å sende en fyr hjem på parsermoni også får en voldsdømt person bli.

  216. Synes folk tar litt av ang alt det greiene rundt deg fortiden. Å det at du tatoverte litt i hodebunnen er ikke verdens undergang akkurat. Om ungdommer føler de må operere ol på seg kun fordi de har lest bloggen din bør de nesten ikke være på nettet. Det er ikke bare via blogger man blir påvirket av kroppspress det er jo over alt som filmer, musikkvideo, modell, reklamer osv. Så synes det blir litt feil når du får all skylden for det. Folk tar sine egne valg å bestemmer selv, ikke legge skylden over på noen andre. Er ikke 100% fornøyd med meg selv, men selv om jeg leser bloggere der de operer på seg ol føler jeg ikke at jeg må det fordeom. Stå på videre, jeg digger deg! 🙂 Du er utrolig smart og morsom. Setter deg inn i viktige saker som dyreplageri osv. Har hørt litt på podcastene dine i det siste å digger de. Stå på videre. Prøv å ikke bry deg så mye over alt dette selv om det ikke er så lett..

  217. Synes på ingen måte du fortjener Gullbarbie. Det er skikkelig urettferdig at du blir syndebukken i denne debatten. Trist at det ikke kommer frem alt det positive du har fått til! Har savnet at noen forsvarer deg offentlig! De som ikke leser bloggen din, men kun har fått med seg Kristin sin video, har virkelig ikke peiling!

   Hvis man sammenligner f eks deg og Isabel Raad sin blogg, så er det jo soleklart hvem som fortjener Gullbarbie! At du blir sett på som verstingen er jo helt sykt! (Sorry Raad, men fortjener noen bloggere Gullbarbie er det absolutt deg)

  218. Hvorfor er du med i skolestreiken når du ikke går på skole? Bra med engasjement, men dette skal liksom elevstyrt, voksne og utenforstående bør ikke blande seg inn.

  219. Så snart du blir eldre vil du helt sikkert skjemmes og angre på de opperasjonene du har tatt. Silikonrumpa de ser kanskje bra ut i visse vinkler på enkelte bilder, men om man ser på serien din – altså? Hvordan tør du å gå offentlig med en sånn rumpe som ikke passer dine små former i det hele tatt? Nesen din er blitt større etter du oppererte den, så hvorfor orker du å sløse penger når de bare blir mislykket?
   Det som faktisk er et godt spørsmål er hvordan Kasper (som kunne funnet seg en mer lik ham) kan falle for en som bare vil ha oppmerksomhet? Du prøver å fikse på deg selv men blir aldri finere. Ditt naturlige hår som du hadde på debatten, du ser jo faen meg ikke ut. Vask håret og få det til å vokse med de sponsa tablettene som stappes i postkassa.

    1. Snakker du om Eva.
     Ansvarlig for syndefallet og lokker Adam til å spise sure epler.

     Syns du skal skamme deg litt også.
     Utropstegn.

  220. Oi!
   Jeg leser ikke blogger eller kommentarfelt, men nå kikket jeg innom for å se hvordan det går med deg etter alt i mediene.
   Kommentarfeltet ditt gjør meg uvel. Det var mange troll på et sted 😳
   Håper du ikke føler deg truffet av de stygge kommentarene. Troll er underutviklet mennesker som ikke vet hvordan kommunisere saklig og det får ikke du eller jeg gjort noe med.

   “He drew his sword and, with a smooth overarm throw, completely failed to hit the troll.”
   – Terry Pratchett

  221. Sender deg en god klem<3 du er helt nydelig, og det er din blogg og du burde få lov til å blogge usensurert og ærlig om din hverdag (uansett hva tema) uten å bli kritisert på den måten. Klem fast følger<3

   1. Sophie Elise søke jobb på og Ring dem Kondomeriet Tromsø

    Ta med isabelle Eriksen og Martine Lunde

    Undertøy bikini

    Snakke om sex nakenhet og kropp pupper

  222. Takk for «hip dips» snakken. Gikk rett i speilet for å se på mine, dessverre. Denne bloggen gir meg kun dårlig selvtillit…

  223. Hei!

   Takk for et innlegg med gode refleksjoner.

   Kom på Basecamp 3:16 i Hemsedal. Der serverer vi kaffe og kan prate masse om Gud.

   Joh. 3.16: “For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin sønn den enbårne, for at hver den som tror på han ikke skal gå fortapt, men ha evig liv”.

  224. Du har så mange fine kvaliteta, snill tvers igjennom, engasjert, syns du e et flott forbilde! 😊
   Syns du tar opp sånn mange bra saker. Fortsett med å være deg! 🌷

  225. Hei Sophie. Tenk deg hvor deilig det hadde vært å bare kunne få være den lille jenta du egentlig er, den jordnære flotte, glade Sophie Elise du en gang var, tenk å få slippe å hver eneste dag måtte stresse med hvordan du tar deg ut i sosiale medier, hva folk skriver om deg, snakker om deg, og hele tiden måtte prøve å leve opp til et perfekt liv.

   Uansett om du blogger eller ikke, så vil du alltid være deg, og antageligvis bli gjenkjent, men ved tiden vil fokuset på deg i samfunnet bli mindre synlig dersom du hadde valgt å gi deg nå, på topp. Jeg tror du både fysisk og ikke minst psykisk hadde hatt godt av å slutte å blogge og slippe å ha det offentlige ansvaret du har. Dette sier jeg ikke fordi at jeg vil du skal slutte, men kun fordi jeg tror det hadde vært det best for deg. Dette gjelder ikke bare deg, men flere bloggere og kjente. Det å blogge, det å ha en jobb hvor du føler deg som en “kjent person”, hvor du vet at andre har forventninger til deg, det gir deg en avhengighetsfølelse som er vanskelig å komme ut av, det er tøft å slutte å blogge, det er vanskelig å gi slipp, og det vil alltid være positive og dårlige sider ved begge valgene. Men tenk deg den dagen du dør, og Gud skal gi sin dom, eller visdom om hvordan du har levd ditt liv, hvordan vil du føle deg da, er du stolt? Tenk deg når du ser livet ditt passere som i en film foran deg, en dag må du faktisk stå til ansvar for det du har gjort og sagt. Før den tid bør du ha tilgitt de rundt deg, og ikke minst tilgitt deg selv. Livet handler om kjærlighet.

   Du har vært til stor glede og underholdning for mange, men samtidig har du (med fler) vært med på å bygge opp et ideal om at inngrep er fint og at kroppen ikke er bra nok naturlig og at hvis man har komplekser så kan man bare fikse på det (satt på spissen). Men jeg tror ikke man blir lykkeligere av det. Sannheten er at mange får dårlig selvtilitt av dette kroppspresset, av å se slike perfekte bilder som du legger ut. Det er trist å lese at det meste bare skal handle om utseened, materialistiske ting og penger. Du bør forandre deg, jeg bør forandre meg, vi må forandre oss og jeg vet det er vanskelig!. Jeg er ikke noe bedre selv.

   Prøv å rett fokus mot nestekjærlighet, glede og Gud, husk at vi er her bare en kort periode, vi blir testet og har mye lærdom vi skal igjennom.

  226. Hva skjer med at du har endret hår-, sminke- og klesstil i anledning denne saken? Referer til debatten og Senkveld. Er det ikke litt for gjennomsiktig “psykologi” å plutselig droppe mye av øyensminken og extensions/parykk osv. for å se mer uskyldig ut? Jeg håper uansett at det går bra med deg, og at du kommer sterkere og mer reflektert tilbake snart 🙂

  227. Hei ❤️ Jeg tror denne debatten kommer til å bidra til å forme hvordan vi snakker om unge, selvtillit og kropp. Du har spilt en viktig rolle her, og jeg tror stemmen din her er veldig viktig. Jeg tror som deg, at unge trenger forbilder som deg. Jeg synes du fremstår på en veldig fin måte. Skulle ønske at alle der ute fikk se det man ser om man følger deg. Jeg la igjen en kommentar her for en tid siden etter å ha hørt podcasten din, og er en av de som synes det er befriende og nødvendig med den åpenheten du representerer. Alle tråkker feil. Jeg håper du kommer styrket ut av dette ❤️

  228. Hei Alle, jeg heter Theresa Walker, jeg er gift i 20 år med mannen min og vi har to sønner, eldste en 16 og yngre er 11 år. Min mann elsket meg mye, men det kommer til et punkt da han var involvert i affære med en kvinne som er hennes kollega. Jeg har aldri forestilt meg det, men på en eller annen måte forandret hans holdning til meg og barn, og hans forsinkelser fra arbeidet fikk meg til å tenke over saken. Selv på mitt 20 års bryllupsdag i mars holder jeg meg bort fra sex som vi lover å gjøre det på bryllupet jubileumsdag, det vil bli vår bryllupsreise igjen, 15 dager før Bryllupsmannet han bekjente at ja, han hadde sex med henne.
   Han brakte henne i min seng da jeg var ute for jobb, han vet det, men han gjorde det før bryllupsdagen på min seng, det betyr at følelsene mine var helt verdiløse for meg. Min mentale tilstand er full av smerte, jeg tror jeg kan ikke glemme og gjenopprette smerten, denne kvinnen var i full kontroll over henne, og jeg ville aldri gjøre det med vold, hun vil vinne over meg da hun er skilt, hun sa at hun var sjalu over vårt forhold, og hun vil ødelegge meg ved å ta min mann.
   Jeg måtte diskutere det med en venn som ba meg finne en god stavekaster, først og fremst trodde jeg aldri på denne Cast stavemåten, men jeg må prøve den før jeg kom over PROPHET JOSEPH UGO-e-post på internett om hvordan han har hjulpet så mange som får sin eks, og hjelper mennesker med å rette forholdet og gjøre folk lykkelige i forholdet deres og noen andre historier om åndelig sykdom og mer, jeg forklarte min situasjon for ham og han hjalp meg med å utføre noen bønner, noen urter og røtter og et lite offer som jeg gjorde, og innen 7 dager kom han tilbake til Apologize og det var bare et mirakel for meg. Er glad i dag at han hjalp meg, og jeg kan stolt si at mannen min er nå hos meg igjen, og han er nå forelsket i meg som aldri før.
   Har du behov for hjelp i forholdet ditt som å få tilbake din mann, kone, kjæreste, kjæreste, vinnende av lotterier, urtemedisin for sykdom eller jobbopprykk, noen form for åndelig problem, Seere leser innlegget mitt som trenger hjelp når det gjelder noen Livsutfordringer bør kontakte ham.

   E-post: [email protected]
   WhatsApp: +34631686040

  229. Hei Sophie Elise. Jeg er ikke en fast leser her. Jeg tviler på at du kommer til å lese denne kommentaren, men jeg ønsket å skrive likevel og håper at du ser den.

   Det er sikkert mange tanker du har nå og kanskje du ikke føler deg helt bra. Mange sitter bak tastaturet og skriver mange ting til deg som de ikke hadde klart å si face to face. Sannheten er at vi ikke er gode personer. Ingen er gode mennesker. Det var et menneske som levde et rettferdig og godt liv uten å gjøre noe galt. Det er Jesus Kristus. Han døde på korset og tok den straffen vi skulle ha hatt, sånn at vi kunne komme til Gud igjen.

   Om du kommer til Gud og vender deg vekk fra det livet som har levd nå, kan du få en HELT NY start og en helt ny samvittighet. Du kan legge bak seg dette livet og leve det livet, vi var ment for å leve, sammen med Jesus.

   Jeg tror ikke det er rett av deg å fremme et sånt selvbilde, men det er TILGIVELSE å få.

   Mvh Robin

  230. Debatten som pågår er viktig. Både du og Kristin har gode poenger og jeg tenker at det viktigste er at vi får fokus på hvilke tiltak som kan settes i verk for å begrense skjønnhets- og kroppspress. Stå på Sophie Elise! Du er en flott person både innvendig og utvendig og jeg synes du gjorde en god profil i debatten! 🙂

  231. Dette er ikke en hat kommentar, men konstruktiv kritikk.

   Jeg gjennomskuer deg veldig lett, og det er ikke fordi jeg er noe psykolog – men jeg sliter med mye av det samme som du gjør. Jeg er ingen offentlig person, men jeg er en person med en stor omgangskrets. Jeg vet hvordan jeg kan manipulere de rundt meg. Det er ikke nødvendigvis noe jeg alltid gjør bevisst, jeg kan også gjøre det ubevisst.

   Det at du plutselig stiller på debatt med naturlig sminke og ditt tynne, slitte hår løst.. DET er så gjennomtenkt og manipulerende som det går an å bli, det var nok en bevisst handling. Du viser jo konstant oss følgere at du MÅ bruke parykk eller MÅ ha håret i strikk, MÅ tatovere inn “ekstra” hår fordi dette er noe du BRYR DEG MEGET OM. Nemlig utseendet ditt, fordi du på bunnen er usikker.
   Jeg følger deg på bloggen i av og til, og jeg ser på serien din.

   Ditt ego hvor du selvsikkert sier du hadde vunnet skal vi danse uansett?
   Er det lav selvtillit? tvert imot. Det er et stort ego, med mye sårbarhet bak seg.
   Joakim reagerer på en måte jeg kan forstå. Jeg kan RELATERE til hva han føler på fordi jeg en gang var den som alltid måtte trøste i gjengen og ikke fikk rom til å få hjelp med mine problemer. DA BLE JEG TIL SLUTT SLIK SOM DEG, selvsentrert, manipulerende, egoistisk, men samtidig ekstremt sårbar.

   Jeg tror ikke du prøver å være slik mot vennene dine, jeg tror ikke du er et slemt menneske.
   Jeg tror derimot du har et sterkt ønske om å være noe du ikke er og overbevise hele verden om at “SE PÅ MEG” jeg er perfekt, men samtidig så ødelagt innvendig. DU VIL være en rollemodell, du vil være en folk diskuterer, du elsker rampelyset du har fått. Du bruker bloggen din til mye positivt, men det siste året føler jeg du har bikket over.

   Jeg ville gitt bloggen en pause en god stund, reflektert litt over handlingene dine, leve en litt annen livsstil og litt skjult.
   Du syter hele tiden over psyken, da er det viktig å tenke helse først. Stå opp til fast tid, legg deg til fast tid.
   Gå tur, nyt tilværelsen med kjæresten. Les masse gode bøker, prøv ut yoga!
   IKKE VÆR SÅ DESPERAT ETTER Å VÆRE I RAMPELYSET
   det er så mye mer jeg kunne skrevet, for eksempel alle disse dyrene du har skaffet deg, men etterlatt hos dine foreldre.. da snakker jeg faktisk om ALLE dyrene..
   TA ANSVAR og ikke dra på deg mer enn du klarer, som et dyr sitt liv…
   Ikke bruk familien og vennene dine på den måten, da forsvinner de som virkelig er glad i deg.
   Tro meg, jeg har lært av min egoisme og manipulering… jeg mistet mange gode venner, de som virkelig kjente meg og oppriktig brydde seg.

  232. Heisann 🙂

   Støtter deg i det du sier om at når du er 30 – 40 år, så kan du se tilbake å tenke på alt du har lære. Ser her inne der er mange som ikke er enige i det, men det er faktisk slik livet er. Selv er jeg passert 50 år og har lært mye opp gjennom årene. Verdier jeg ikke hadde særlig tro på i 30-årene, er nå faktisk blitt viktige, så ja, man lærer fordi livet er en eneste stor lære. Det er lov å være uenig med mye av det Sophie Elise sier og gjør, men til de som er så negative og kritiske : Tenk dere om, hva sier det om def som person når du kritiserer? Er negativ? Er det en porsjon av misunnelse bak kritikken? Hver og en tar de valg de gjør og det får man respektere enten man synes det er ok eller ikke. Jeg synes du har vokst med årene Sophie Elise og er blitt mer moden, det skal du være stolt av. Vær deg selv uansett hva andre sier :-). Til de som er så kritiske, så er det ingen tvang å lese bloggen, ei heller å la seg påvirke. Ja, jeg forstår at tenåringsjenter er sårbare og kan la seg påvirke, så jeg er ikke helt ukritisk. Det som dog er viktig er å vise respekt overfor Sophie Elise. Keep up the good work Sophie 🙂

  233. God dag

   Er du en mann eller kvinne og har problemer i ditt forhold eller ekteskap, ikke kaste bort tid lenger raskt ta kontakt med Dr. okosun via e-post: [email protected].
   Jeg garanterer deg hundre prosent at problemet ditt ikke er noe for ham. Han spesialiserer seg på å gjenforene ødelagte forhold og ekteskapelige problemer som å bli gravid og mange flere.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg