it’s our party we can do what we want

En ting er helt sikkert, jeg er på et annet stadie i livet nå, enn det jeg var når jeg tidligere pleide å skrive lange innlegg fulle av følelser. Da satt jeg hjemme på pikerommet, i andreetasjen hos mamma og pappa. Jeg hørte gjerne på musikk, hadde godteri ved min side og ringte venninner, snakket om ubetydelige problemer slik at jeg kunne få inspirasjon til innlegg. Hadde en venninne vært utro? Flotters, da fikk jeg noe å skrive om. 17 år var jeg da. Desperat etter å få høre at jeg var smart og reflektert. “Du er ikke så dum som jeg hadde trodd” var mitt mål. Og joda, nå har jeg jo klart det. Jeg er ikke dum, nå vet folk det. Hva skjer da? Skal jeg bevise at jeg kan gå i spagaten? Stå på hendene? At jeg er flink til å danse? Finnes det noe igjen å imponere med? Helt ærlig, så bryr jeg meg ikke.

Jeg har vokst så utrolig mye etter at jeg flyttet for meg selv. Jeg har en helt annen vennekrets her i oslo enn hva jeg hadde hatt i Harstad. Mitt og Mathias sitt “vennepar” er to jenter, som er lesbiske. Hun ene har rosa hår, hun andre har svart/lilla og kort hår, de synes nok jeg er passe merkelig som har tatt operasjoner, de bryr seg ikke om utseendet på den måten jeg gjør og de synes jeg har et fucked up ideal. De drikker ikke alkohol, de er flere år eldre enn meg, og de er mine beste venner i oslo. De passer på meg, snakker med meg om ting som er viktige, og får meg til å slappe av. Og slik hadde jeg det ikke i Harstad. 

Jeg har enda god kontakt med venninne mine fra Harstad, det er herlige jenter som jeg savner, som gjør meg glad, som jeg ler sammen med, som jeg drømmer med, som jeg gråter med. Det er jenter jeg har vokst opp med. Men jeg er så – utrolig – ferdig med å snakke om hvem som gjorde hva med hvem i helgen, hvem som sa hva, hvilke sko man skal ha på seg, om sokkene matcher genseren, og alle slags drittproblemer som kommer., Jeg bryr meg ikke om han stygge fyren du så på treningsstudioet smilte til deg. Jeg bryr meg ikke om selfien du tok på badet, som du fikk 500 likes på. Jeg bryr meg ikke om at hun sa noe frekt, så nå er du sur og vi skal fryse henne ut. Det er ikke viktig, det er bortkastet energi. 

Jeg er så lei av å sitte med folk som tror det er filosofering om man har en tanke som går slik “litt rart at jeg er meg da, at jeg faktisk er et menneske”: No shit, hadde den tanken da jeg var 5 år. Kan vi please gå videre, gi meg noe jeg kan lære av, gi meg noe NYTT. Gi meg noe annet enn bikbok, alkohol og det lokale fotballlaget.

Jeg filosoferer så mye at jeg blir kvalm, tenker syke tanker og ser for meg så masse rart at jeg noen ganger bare må være alene. Jeg er så glad jeg er sånn. Jeg er så glad jeg ikke bryr meg om pengene jeg tjener, tingene jeg får og at jeg blir kjent igjen på gata. Fordi hva betyr det? Det betyr ingenting. Det sitter uansett noen i Kina som ikke aner hvem jeg er, for dem betyr det ikke noe om jeg dør. Jeg er like vitkig og uviktig som alle andre, og det er fint å tenke sånn. Så kan jeg sitte i den lille leiligheten min og filosofere med Mathias til jeg blir grå, fordi jeg orker ikke å ha en til samtale hvor jeg bare har lyst til å rope ut “hvem faen bryr seg”. Det skal jeg absolutt gjøre neste gang jeg sitter med en venninne som sier “ah faen kan ikke ha på meg converse nå, det er teit, tenk om han ser det da blir han ikke å like meg”. For ja, slike ting har jeg hørt., Slike ting lider man seg igjennom for å si “joooda du er fin, bare ta converse” når man egentlig har lyst til å rope” vil han ikke ha deg fordi du har på det fuckings converse, så vil han ikke ha deg i utgapgsunktet – og det er kanskje fordi du er en forbanna idiot som bryr deg mer om converse enn hva som faktisk kommer ut av munnen din”.

Mennesker er så rare. Vi er ærlige, men noen ganger lyver vi. Vi er snille, men noen ganger er vi faktisk litt slemme. Vi er dyreelskere som spiser kjøtt. Slik er det for de aller fleste, og det funker fint for dem – for man liker jo tross alt å se på seg selv som over gjennomsnittet. Litt smartere enn andre, eller litt finere, eller litt snillere. Om noen dyreartier dør ut, håper jeg det blir oss. Vi tror så forbanna godt om oss selv. 

Måtte bare få det ut. 

 

174 kommentarer
  1. Elsket dette inlegget!! Jeg syns du kan fortsette å rakke ned på mennesker som spiser kjøtt, for de ler av oss veggiser hele tiden!!! hvorfor skal ikke da en vegetarianer få lov å rakke ned på en som spiser kjøtt? det skjønner ikke jeg helt! hver jævla dag får jeg mange komentarer på hvorfor jeg er veggis og hvor teit det er. “Det hjelper ikke at bar du slutter å spise kjøtt vettu!” får jeg høre gang på gang. Nei det hjelper kanskje ikke så mye, men det er en god del dyre liv spart og det er bedre enn ingen!!

  2. skal du ikke blogge om Miley konserten? trodde du kom til å være så gira jeg, siden du er blodfan av hun hahah

  3. Stolt av deg! Du har virkelig blitt VOKSEN! Jeg kjenenr deg ikke men har bare “blitt “kjent med deg via bloggen da du begynt eå blogge og har følgt deg siden da. Du er en herlig person! Skulle ønske jeg hadde mulighet til å bli kjent med deg, men jeg bor på sørlandet

  4. Skjønner ikke helt meningen med dette innlegget? Du skiver dette innlegget om dine venninner i Harstad/gamle venninner, men du skal bare være glad for at du har venner som setter/satt stor pris på nettopp deg! Tenk på de som ikke har venner? Det du henger deg opp i, er venninner som henger seg opp i bagateller.. Du skriver det på en slik måte at du var så utrolig
   Moden på den tiden! Men var du egentlig det? En ser godt at du var akkurat som de du snakker om i dine gamle videoblogger og innlegg. Du sier at det lesbiske paret (respekt forresten) ikke drikker alkohol. Det tok jeg det på en måte at dine venninner i Harstad drakk mye osv, men du da? Hva med DEG? Det har du ikke fått med. At du og venninnegjengen din drakk hver helg, hang seg opp i bagateller og lever her og nå.

  5. Joda jeg er enig i litt av tankegangen din men noen ganger virker det som om alle er sånn som du beskriver dem, for det er så absolutt ikke sånn! Jeg er ikke som deg, eller som nabon, eller som venninna mi men alle er forskjellige å det er ikke feil å tenkte sånn som man selv gjør! Men må forholde seg forkjellig til forskjellige mennesker og det er sånn det er! Jeg er ganske sikker på at det er mange som tenker akkuratt likt som deg. Men det er ingen som tenker “feil” eller gjør “feil” ting eller sier “feil” ting. Vi er som vi er å det er vanskelig å endre på og bra er det, for vi trenger at alle er forkjellige for å utvikle oss selv og jorda. Men som sagt jeg er enig i litt av tankegangen din.

  6. Du skriver bra! Føler vi har ganske lik tankegang og meninger i dette innlegget, men også andre tidligere innlegg. Ikke bare kan jeg være paranoid, men filosofere ganske mye at jeg også blir gal. Til slutt må jeg bare le over hvorfor jeg i det hele tatt lar det fortsette slik. Litt morsomt i grunn, men forstår irritasjonen i det.
   Stå på videre 🙂

  7. Voksen har du vel ikke blitt, som noen kommenterte over her, (Når blir man egentlig det?) men du er veldig reflektert og oppegående menneske. Folk vil kanskje tro noe annet på grunn av image, operasjoner og sminke, men jeg digger at du er blitt mer åpen om meningene dine på bloggen.
   Jeg leser sjeldent blogger, og -hvertfall- ikke “rosablogger”. Men din har jeg fulgt et par år. Gjennom årene har jeg lest mange av dine innlegg om klær, sminke og fest og det er helt greit, men jeg har blitt enda gladere når du har skrevet om dyr, dyrs rettigheter, mennesker som ikke er like heldige som oss, vegetarianere og kjøttspisere, sirkus og reiser. Egentlig alt annet enn det mange andre blogger virker til å bry seg om.
   Jeg skulle så likt å ha en samtale med deg en dag, for du virker som en utrolig interessant og smart person. En “gammel sjel”, på en måte. Vi deler mange synsspunkter om hva som er viktig her i livet og andre store spørsmål. Så pessimistisk men likevel veldig realistisk. Det er få som tenker slik. Når jeg sier at menneskeheten er fucked up så er det få som reagerer, og de som reagerer sier som regel noe sånt som “det kan du vel ikke mene?”
   Det at du bruker bloggen din til å motivere andre til å gjøre en forskjell og åpne opp øyne, det er så fantastisk at jeg ikke har ord for det. Uansett hva slags kritikk du får, og hvor kjedelig andre synes at du ikke heller har et langt innlegg om helgens fest. Du har mange tusen lesere om dagen, og jeg beundrer at du bruker det til å spre kunnskap og godhet. For du er utrolig godhjertet, og det håper jeg du vet. 🙂 Jeg beundrer deg også for å beholde føttene på bakken selv etter bloggen din har blitt populær.
   Vet ikke hvor jeg vil hen med denne kommentaren, annet enn YOU GO, GIRL! Jeg har vel egentlig ikke kommentert her før nå, men jeg kommer til å fortsette å lese bloggen din, og jeg ser frem til å smile av flere innlegg som akkurat dette.

  8. Digger sangen, hadde likt å hørt den live – tror du at du kan synge den i en videoblogg og legge ut?
   x love

  9. Dette er fine og sanne ord, jeg liker ikke måten mennesker bare tar over verden på. dyr har like stor rett til å være her enn oss. vi har ikke rett til å bare spise de andre skapningene på jorda
   jeg er ikke vegitarianer, men jeg spiser veldig lite kjøtt og hver gang jeg spiser det får jeg dårlig samvitighet
   du begynner å bli voken. jeg liker den versonen av deg bedre. stå på sophie!!<<33 du er ett stort forbilde

  10. Jeg vet at du ikke er dum, og dette var i grunn et bra innlegg, men jeg syntes du var ganske frekk i dette innlegget. Ja, du bryr deg mer om dyr enn sminke, operasjoner og til og med mennesker.
   Men andre personer prioriterer andre saker. Det er veldig unødvendig av deg å klage på at noen snakker om sko. Du får lov til å snakke om dyr (og alt annet for den saks skyld), da må andre få lov til å snakke om det de vil uten at du klager over det!
   Og du vet at det finnes mennesker som behandles like ille som de dyrene, sant? Jeg har ikke mye kunnskaper på dette området, men såpass mye vet jeg. Dette er også mennesker sin skyld, så jeg skjønner din frustrasjon på området.
   Men du må skjønne at ikke alle mennesker er like. Du stereotyper alle mennesker som om de er skadedyr. Ikke alle er det.
   Men jeg liker deg veldig godt, ikke misforstå meg! Vi har bare ulike meninger 🙂

  11. Hvor lenge har du bodd i oslo? Flere år høres det ut som, nå som du har blitt så voksen.. Hadde blitt en smule fornærma hadde jeg vært en av dine venniner fra harstad, kan du ikke heller verdsette det som har vært, du var jo en del av det og det har vært me på å forme deg til den du er i dag, fremfor å ordlegge deg så negativt som du gjorde her.
   Og hvorfor snakke så nedsettende om alle som spiser kjøtt, kan du ikke respektere det slik de aller fleste respekterer at noen velger å ikke spise kjøtt? Ikke alle kan være like.
   Og mens jeg først er i gang, er en ting jeg har tenkt på lenge. Du sier at du foretrekker å ha kontakt me oss lesere i komentarfeltet framfor mail eller annet, men du svarer sjeldent folk i komentarfeltet, og da gjerne helst de som kommer med gode komentarer til deg. Skal ikke sammenligne deg så mye me andre, men se feks fotballfrue, hun tar seg tid til å svare de aller fleste, enten det er negative eller positive komentarer!
   Ellers savner jeg et detaljert innlegg om hvordan dere har fått det i den lille, koselige leiligheten deres 😉

  12. på samme måte som at andre skal respektere at du IKKE spiser kjøtt, så er det på sin plass at du respekterer at andre GJØR DET! Uansett hva DU ser på som rett og galt, for sånn som du selv har sagt en million ganger – alle har forskjellige meninger og alle tenker ulikt. og jeg er glad det er slik, og det burde respekteres.

  13. DETTE ER DET BESTE INNLEGGET DU NOEN GANG HAR SKREVET! Du er fantastisk! Elsker sånne som deg! Er så lei av fjortis jenter som bryr seg om alt det du har nevnt som egentlig ikke er viktig! Håper på maaange slike innlegg! DU er så fantastisk! Gleder meg til den dag jeg blir litt eldre og er like smart som deg! <3

  14. Kommenterer alltid innleggene dine, har fulgt deg fra første dag. Og ja, jeg kan se forandringer fra tid til annen. Men husk nå, Sophie, du er ikke voksen selv om du har flyttet for deg selv.
   Blir nesten litt irritert over å lese dette innlegget. Her sitter jeg og leser at du rakker ned på mennesker som spiser kjøtt. Jeg er selv gla i kjøtt, men er dyreelsker, imot pels og alt det der. Jeg eier hunder, og hester, men likevel spiser jeg kjøtt. Er det så big deal om jeg velger det? Synes du skal tenke deg om før du sier at ingen tør å bryte ut fra mengden. De fleste liker kjøtt, og det er fordi vi er skapt slik. Jeg har ikke noe imot vegetarianere, du er forbildet mitt, men akkurat nå blir jeg litt irritert. Sorry ass, skjønner at du må få det ut, det respekterer jeg, men så vet jeg også at du liker når vi sier meningene våre 🙂
   En siste ting, tenk på hva du sier om gamle venninner, du er ikke voksen Sophie 😉
   Å en ting til, jeg synes du kan la være å dele meningene dine om hva filosofering er og hva som ikke er det. Alle er forskjellige, å tenker på hva de vil.
   PS: Kan ikke du skrive litt om Miley Cyrus? Dro du aldri på konserten? Legg ved litt bilder, kommentarer og ting, så blir jeg suuuper glaaa <3

  15. Hahahaha og dette kommer ut av kjeften på hun som blogger om hvordan rumpen blir større i de og de buksene, hva hun har spist til middag og hvilke sminkeprodukter hun anbefaler. Du er så tragisk.

  16. hvem faen bryr seg så mye om sine egne pupper at de bruker mange tusen på å operere de til patetiske ballongballer som er sykt lite proporsjonalt med resten av kroppen?Haha du er såå den siste som skal snakke om det å være overfladisk

  17. Hvor kommer dette ifra Sophie har du forandra deg helt. Klokke ord men om det er deg gjenstår det bare og se. Hvor er kildene sophie❤️

  18. Kunne ikke vært mer enig!! Jeg er såå lei av sånne fjortis jenter der alt skal handle om alkohol, være full hele tiden osv..

  19. Du klager over at jenter snakker om bagateller osv, men er du virkelig noe bedre selv? Du blogger om en bukse som skal gi deg større rumpe, du klager fordi du ikke er brun nok? Nei vet du hva, og du kaller deg selv voksen? Nei herregud, tenk litt lenger

  20. Jeg elsker dyr på så mange områder, og jeg elsker mat med kjøtt i også.. Ja jeg innrømmer det, jeg er for svak til å bli vegetariener .. Men hvem vet hva tiden vil vise. Jeg vet det er hypokondrisk og si jeg elsker dyr og der etter spise en biff fra ei ku som kanskje har lidd.. Men jeg vet ikke helt hvor jeg vil stå enda for mat er noe av det beste jeg vet. Forhåpentligvis kan vi kjempe om ett bedre dyremiljø etterhvert for se hva vi allerede har fått til på så mange områder de siste årene. Jeg har håpet oppe, og prøver hver dag og være en bedre meg.. selv om jeg er pessimistisk og noen ganger en dårlig person. Men er ikke vi alle’? Håper du har en fin dag Sophie, og jeg håper du ikke misliker meg for mye pga jeg ikke er vegetariener. Men jeg respekterer veldig valget ditt, og at du er så sterk 🙂

  21. SOPHIE JEG ELSKER DEG !!
   den satt å du har så rett !!
   .. nå tror jeg jeg skal dra ut å tenke son i kveld, da blir det sikkert 100 ganger bedre også !
   tuusen takk < 3

  22. Hvordan kan du si at folk som ikke opererer seg og sprøyter drit i kroppen ikke bryr seg om utseendet? Dem har jo bare bedre selvtillit og synes selv at dem ser bra ut:) det eneste operasjoner og innsprøytninger viser er dårlig selvbilde.

  23. Du er så flink og mitt store forbilde!
   Kan du lage et innlegg om hva du spiser til middager, frokost osv ? – Min drøm er å bli vegetarianer når jeg har fylt 18 år, men hva skal jeg spise da (haha) ? Vil jo ha variasjon, :p
   Hva pleier du å spise??

  24. Du aner ikke hvor mye jeg trengte dette innlegget akkurat nå! Har akkurat hatt en sånn dag hvor jeg ikke orker å være sosial, fordi jeg ikke gidder å sitte å høre på meningløse ting. Idag hadde jeg lyst til å gjøre noe mer meningsfullt enn å legge ut instagram bilde av hvor sosial jeg liksom er, selvom det eneste vi hadde snakket om var stygge ting om andre.
   Er ganske lei av norske jenter, uten egne meninger. Blir deilig med sommerferie nå kjenner jeg:)))

  25. Æ e å fra Harstad og som mange av oss heime har vi fulgt bloggen din i tide og utide! Æ har fulgt dæ over flere år heilt sia du starta og æ må fanmæ si at detta va det bæste innlægget du har skrevet!! Du e fanmæ rå Sophie!! Æ vet kæm vænnan dine e og æ må si det at det du skriv om passe rimeli bra til dæmmes personlighet. Æ synes ikke du e frekk, tvert imot. Om detta e et innlægg fra hjertet sku æ virkelig ønske at alle andre bloggera tænkte som du!! Hilsen Harstad jente på 22 😉

  26. å filosofere over at man er et menneske er ikke noe som er avleggs, det håper jeg du er klar over? Kommer an på hvor dypt man går inn i emnet og filosoferer over det. Hva som gjør at du er deg er en potensiell masteroppgave om man går videre med filosofi som fag(du studerer ikke), og så absolutt relevant.
   At du ble ferdig med å filosofere over denne “tanken” som 5 åring tror jeg i hvertall ikke noe på.

  27. fyfaen det va akkurat det her æ trengte. æ slit så sykt med alt av selvtillit, og angst and you name it. Hadde for sekunda sia et sammenbrudd, til æ gikk inn på bloggen din å leste det her. Det gidde mæ så sykt et spark i ræva. Tusen takk. <3

  28. Jeg prøvde å bli vegetarianer, slutta å spise kjøtt. Men ble veldig dårlig. Jeg fikk problemer med magen, kvalme, trett og sliten hele tiden, dette var ikke noe for meg. Det er mitt valg å være altetende. Vil ikke at det skal bli et press på hva man spiser, når det er nok av kroppspress. Jeg synes det er fint at vi har vegetarianere og at vi har altetende. Det er flott! Ikke rakk ned på meg fordi jeg spiser kjøtt, jeg har aldri rakket ned på vegetarianere. Vi er forskjellige. Jeg elsker dyr, og vil heller fokusere på at de ikke skal lide! Det er det som er det viktigste! Ingen smerte, og ingen mishandling!!!
   Jeg har fokuserer mye på schæferen, som er blitt så ødelagt av mennesker at det oser av feil på den.

  29. Å snakke om overfladiske emner gir deg ingen grunn til å anse vedkommende som mindre reflektert. Og det er akkurat det inntrykket jeg satt igjen med etter å ha lest ferdig. Det er mye du ikke vet som foregår oppi tankene til disse menneskene, som du igjen ikke har rett til å uttale deg om. Jeg synes dette innlegget var altfor hypocritical. Du går imot dine egne meninger, for ja, akkurat som eksemplet ditt “man er ærlig, men lyver”, så er du reflektert, men samtidig så trangsynt. “Hvem bryr seg” sier du, men det skal ikke lenger til enn et par scroll ned på bloggen hvor du også prater om hvem som gjorde hva og diverse sminkeprodukter. Hvis du ikke bryr deg om hvor mye du tjener, så kan du like godt avslutte avtalene dine med samarbeidspartnere i samme slengen, eller hva?
   Hilsen jente 15, som liker å prate om hvem som gjorde hva forrige helg, men har helt andre tanker om verden rundt meg før jeg legger meg.

  30. Mistenker dette innlegget å være klipt og limt. Det passer ikke med den du er og det du vanligvis skriver om. Virker som om du har tatt en annens innlegg gjort det til ditt eget..

  31. Du er IKKE voksen, det leser man jo i nettopp dette innlegget. Det er supert at du føler du har forandre det, men du er fortsatt en overfladisk jente som bryr deg vel så mye om utseendet og kropp, som du gjør om dyr og andre “reflekterte tanker” du har.

  32. Du virker utrolig sterk, det er noe jeg alltid har syntes. Og jeg syns det er fantastisk at du virkelig setter spmtegn rundt dette. Stå på!
   Kan du forresten skrive hvordan du hadde det på Miley konserten? Jeg vet jo at du liker henne så godt, så lurer på hvordan du har hatt det 🙂

  33. Det er ikke lenge siden jeg var i samme humør som deg.Vi er blitt så materialistiske,og det plager meg fra en tid til en annen.Så lyst til og rope ut i verden “hvem faen bryr seg?” !

  34. Når du blir voksen kommer du kanskje til å oppleve at det ikke var nødvendig å skynde seg så fort for å komme dit. Det er bra at du ser at livet er mer enn hvilke sko du skal ha på deg. Det er også veldig bra at du er sammen med mennesker som gir deg andre perspektiver på det å leve. Det noen kanskje reagerer på i innlegget ditt, er at det nesten virker som du henger ut venninnene dine fra oppveksten din. Det er nok ikke det du prøver på. Du prøver nok bare å få frem et poeng.
   En dag, om noen år er du voksen. Og det kommer til å bra og bli det. Samtidig kan det komme til å bli smertefullt på noen områder. Kanskje ser du tilbake og tenker at du hadde dårlig tid? At du ville bli voksen så fort at du mistet noe av ungdomstiden på veien? Kanskje ser du tilbake og sørger over at du opererte deg i så ung alder, fordi du faktisk var mer enn bra nok akkurat slik du var. Du så det bare ikke selv på det tidspunktet?Dette vet man selvsagt aldri, for man lever jo bare en gang, man tar valg, og livet fortsetter og gå framover. Alle gjør sine valg, noen bra og noen dårlige. Det skaper oss til de menneskene vi er.
   Det er godt å lese at du føler at du er på en god plass i livet ditt, og at du vil ha mer av mindre overfladiske ting. Stå på 🙂

  35. Jeg vet ikke om du er dum, eller om du bare fremstiller alt helt feil. Det er jo ikke slik at du aldri snakker om bagateller eller uviktige ting heller (operasjoner, brunfarge, bukser som gir større rumpe osv) men som du sier selv evner du jo å tenke over andre, viktige ting også. Så det å fremstille vennene dine som “idioter” som ikke tenker lenger enn converse og fylla fordi det er det de vanligvis prater om blir for naivt. Kanskje de kun prater om disse tingene i ditt nærvær fordi du gir inntrykk via bloggen at det er dette du liker å snakke om? For 90% av bloggen handler jo egentlig om slike “bagateller” som extensions og søndags-shopping.
   Jeg synes dette innlegget sier mye mer om deg enn alle andre. Det virker som om du har et veldig forskjønnet inntrykk av deg selv. At du tror at du er den eneste personen i verden som evner å tenke tanker som går dypere enn din egen brunfarge, at du har vokst fra de gamle vennene dine og at å ha et lesbisk vennepar med utradisjonelle hårfarger beviser dette.
   Må til slutt si at jeg liker disse innleggene, selv om jeg ikke er enig er det jo gøy å få hjernen litt i gang og debattere litt i kommentarfeltet (:

  36. Ble faktisk litt overasket over dette innlegget, og vet ikke helt hvordan jeg skal tolke det! På en måte, virker det litt som at du ser på deg selv som bedre enn dine venner, og det å snakke nedlatende om vennene dine synes jeg på ingen måte er grei. Uansett om du er 14 eller 30, skal venniner kunne snakke om slike uviktige bagateller. På en annen side, skjønner jeg litt hva du mener, men synes kanskje at du ordlegger deg på en måte som gjør at det er lett å tolke det feil. Selvfølgelig, bra du har vokst opp, det har jeg gjort selv også det siste året, og synes heller ikke det er så veldig interessant å snakke om det typiske ” jente-dramaet”, det blir litt slik at jeg heller gir faen. Men pass på så du ikke henger ut noen, eller snakker nedlatende om folk som bryr seg om deg 🙂

  37. Haha. Du er morsom. Kan du gå ut i spagaten? Neida, tulla :p Mangen gode poeng, og noen ting jeg ikke er helt enig i. Men det er sånn det skal være. Synes det er gøy når du skriver sånne innlegg som dette 🙂

  38. Å høre på venninners problemer er en del av å være en venninne. Du og kjæresten har flyttet sammen, så sånn sett har du en ganske god bekreftelse på at kjæresten din liker deg, han vil være sammen med deg, til og med bo med deg! Det jeg mener med dette, er at ikke alle er så heldige. Mange jenter på din alder har ikke en person i livet som de er sikker på har romantiske følelser for dem, så da blir med en gang de små ubetydelige tegnene/tingene det de prøver å hente bekreftelse fra. Om han ikke har sendt snap i løpet av det siste døgnet, betyr det at han har mistet interessen? Hvis jeg går med denne kjolen, vil han synes jeg er for vulgær, og derfor miste interessen? Altså, vi jenter blir litt “gale” når vi er usikre, men poenget er at det gjelder nesten alle, og det er helt greit. Det er også greit å si fra hvis det blir for mye, det er lov å riste litt vett i de som er “gale” av kjærlighet, men først og fremst er det viktig å være en venninne som evner å sette seg inn i andres situasjoner, og forstå og være der som en støtte, en som kan lytte, fordi lets face it – vi har alle vært litt overly obsessed med noen eller noe, på et eller annet tidspunkt. Poenget er vel egentlig at, ja, det kan bli slitsomt med de som klager over og er opptatte av ubetydelige ting i hverdagen, men hvis disse menneskene generelt ER sånn, at det er disse tingene de ALLTID snakker om, da styrer du unna de. Men om det er egne venninner som du vet at vanligvis evner å snakke om dypere og mer interessante tema, da bør man prøve å holde ut i de periodene det blir mye klaging og overanalysering av ubetydelige ting. Synes jeg da.

  39. Hvorfor er det så viktig å for alle å fortelle Sophie ELise at hun IKKE er blitt voksen? Hvordan vet dere det? “Jada, flott at du har det bra, og jeg kan se i tekstene dine at du er mere moden. Men husk, du er ikke voksen” Hvafaen, klart hun er voksen. Hun bor for seg selv, betaler for seg selv, hun er moden, reflektert og gjør en forskjell i verden. Er det aldersgrense på å være voksen? Ja, 18. Da defineres man som og behandles som voksen. Slapp litt av. Dere slutter jo aldri å klage. Enten så er hun for umoden, dum, blond, bimbo, fjortis. Eller så er hun FOR moden, og må huske på at hun ennå har litt å gå før hun kan kalle seg voksen. DERE KJENNER HENNE IKKE. SÅ legg vekk fordommer og meninger som går på henne som person. Flesteparten har ikke møtt henne en gang.

  40. Synes det var nedlatende av deg å trashe venninnene dine i Harstad, du virker jo veldig overlegen mot dem… Og lurer også på hva du og typen din skal gjøre i Oslo? Jobbe? Studere juss? Ingeniør? Arkitekt? Medisin? Eller bare shoppe bukser og sofa? :p

  41. Så hva mener du egentlig? At du er blitt så sykt moden og voksen de siste ukene??? Bagateller skriver jo du om hele tiden: rompa di , puppene, leppene…. NÅ har du eldre venner., bor alene , tjener penger på bloggen, … Haha så plutselig er ikke gammle vennene bra nok fordi du er så mye mer reflektert og voksen.. spar meg…. Dine gammle venner kanskje starter å studere, utfordrer seg selv… Noe å tenke på før deg også kanskje

  42. Motsier def selv en del. Bagatellene som du nevner venninne dine har, har du selv også. “Hvilken kjole skal jeg velge?” ” hvordan ser denne buksa ut?” – det blir samme greia. Greit at du føler deg voksen som har flyttet ut, men det er snakk om et par måneder (?). Om et år kommer du til å se tilbake på denne tiden å tenke over alle tingene du har lært. Kan tenke meg at du lever i en liten “lykkeboble” og når den sprekker så får du kjenne på voksenlivet 😉 Masse utfordringer som kommer, det er det som er livet.
   Og ikke se ned på de som spiser kjøtt, det er helt normalt. Da kan du mye hele beundre de som ikke gjør det.

  43. Brydde vennene dine seg da du trengte noen som brydde seg da?
   Bra skrevet, men kanskje du skal også tenke litt på hva du har sagt til andre, og hvor mye folk faktisk har vært der for deg. Blir liksom litt feil å si sånt om dem nå, når du en gang var en av dem 🙂
   Ellers, stå på. Veldig fin innlegg

  44. Hvem faen bryr seg om hvilken kjole du skal velge da? Blir samme shit. Likte skrivinga, men ikke hvem den kom fra:-)

  45. fysøren, dette innlegget likte jeg faktisk! Ikke at jeg ikke liker de andre innleggene dine, men dette traff noe sinnsykt –
   fysøren, dette innlegget likte jeg faktisk noe jævelig bra.

  46. Virker som at du innbiller deg at du har blitt så utrolig voksen av å flytte hjemmefra. Det er ikke voksent å sitte som du gjør nå og tro at det er noe bedre å snakke stygt om mennesker som bryr seg litt for mye om hva andre tenker om dem. Du er jo selve DRONNINGEN av det selv. Du blir ikke mer voksen av å kalle vennene dine idioter på bakgrunn av at de er usikre på seg selv. Du er ikke mer voksen bare fordi du henger to eldre lesber i stedet for gjevnaldrende blondiner.
   Ja, det er sykt irriterende å høre på venninnene sine langt ut om ting som kjærlighetsproblemer hvor løsningen er åpenbar, uusikkerheen bak et skovalg osv, men det er faktisk sånn det er å være ei venninne. Du kan godt si “Vet du hva, jeg gir faen” direkte til mennesket. Det er bedre det enn å være direkte nedlatende på bloggen. Du er på ingen måte bedre enn noen andre bare fordi du føler du har vokst ifra normale tenåringsgreier. I mine øyne er du ihvertfall en av de største fjortissene jeg vet om.

  47. Hvis du er så reflektert og sånn.. kan du begynne å skrive riktig når du skal skrive “med venninnene mine”? Du skriver ALLTID, og da mener jeg ALLTID “med venninne mine” virker som du har tidenes dysleksi, irriterer meg over det hver gang du skriver det.. like mye som at jeg irriterer meg over folk som skriver “komfirmasjon” “gardemoen” og “vaffler” når det heter KONFIRMASJON, GARDERMOEN OG VAFLER. Takk

  48. Jeg er så glad for at du endelig har fått deg skikkelige venner i oslo!<3
   De der fra harstad høres skikkelig dårlig ut når di ikke passer på deg, får deg til å slappe av eller prate om viktige ting.
   Bra du har fått årntlige venner! De der fra harstad var ikke bra, og du fortjener bedre<3<3<3

  49. Jeg blir ærlig talt mer frustrert av kommentarene til folk på dette innlegget, enn det du faktisk skriver. Det du skriver er tough love og for å være helt ærlig: MAN ER IKKE FUCKINGS DYREELSKER OM MAN SPISER KJØTT. Du kan ikke si at du taler dyrenes sak, når du spiser dyr som har blitt avlet opp for å dø. Dyr som ikke har en sjanse til å leve like lenge som de skal, uansett om de blir reddet fra slakterier fordi mennesker har proppet i dem veksthormoner. Det er ærlig talt hyklersk å tenke sånn.
   Å spise dyr er jo en del av naturen, men det er ikke naturlig å avle opp dyr for å bli mat. Det verste jeg hører er folk som sier at det “alltid har vært sånn” for før i tiden jaktet man faktisk på sin egen mat.
   Folk sier at å spise kjøtt er et valg: det er ikke et valg for dyrene.

  50. Jeg må ærlig innrømme at når jeg så deg på Charterfeber, så trodde jeg at du var en “blond” bimbo blogger, som ikke brydde seg om noe annet enn utseende sitt. Enten ble du helt feil fremstilt eller så har du vokst noe veldig. Nå syns jeg du virker som en fornuftig og snill jente, som bryr seg om andre:) Du virker som et veldig bra forbilde for unge jenter:) Sangen din Lionheart er forresten veldig bra:)

  51. heheheeh ja! Hva beyr vel det? you tell me..er du som har stappa kroppen full av silikon og dritt fordi det tydelig er så VIKTIG for deg med utseende.. hyyyykler

  52. Man kan reflektere ganske mye og allikevel ikke komme frem til noe klokere svar. Jeg bryr meg ikke om hvor reflekterte og smarte mennesker virker utad. Jeg bryr meg om hvordan andre mennesker møter andre mennesker. Man trenger ikke like alle, men man kommer langt ved å møte de med aksept og åpenhet.

  53. Hei Sophie! Du er den eneste jeg føler kan bidra her siden du selv er dyrevenn og kan nå ut til mange mennesker! 2.juni skal det transporteres mange aper fra Kina til over Atlanteren for å blir utført masse grusomme eksperimenter på. Dyrevernsorganisasjonen “Buav” gjør alt de kan for at flest mulig kan bidra for å stoppe dette. De har klart å få mange flyselskaper til å stoppe med å transportere dyr til dette formålet, men desverre er det fortsatt noen igjen.
   Du kan lese om det her http://www.buav.org/article/1555/urgent-appeal—help-stop-monkey-shipments-to-the-usa-on-2nd-june
   Elsker bloggen din! Har vært fast leser lenge 🙂 🙂

  54. Dype og tankevekkende ord! Det du har på hjertet er veldig interessant å lese om, og det gjør inntrykk! Det høres veldig rart ut, men jeg føler ofte jeg blir dratt mellom jeg-er-meg-selv-verden og overfladisk-verden, og nå vet jeg egentlig ikke helt hvem jeg er eller hva jeg står for heller. Og jeg er, i mine øyne, voksen og flytteklar, ingen 14-åring med andre ord. Så det er litt skummelt! Men poenget mitt er; mange er opptatt av denne problemstillingen, og mange føler seg nok berørt. Så fortsett med å dele tankene dine, de betyr mye!

  55. Kan du ikke begynne å fokusere mer på menneskene i verden? Du skriver hele tiden på en måte som om det største verdensproblemet er kjøttetere.
   I midtøsten blir kvinner henrettet for å ha vært uttro, mennesker i Afrika blir kokt levende, 25% av India sin befolkning lever som kasteløse og har ingen sjanse i samfunnet, USA driver en dronekrig i midtøsten der de dreper uskyldige mennesker, Norge deltar i krig som en nikkedukke for USA, og 1 % av verdensbefolkning eier 40 % av verdens rikdom.
   Verden er et grusomt sted for mennesker! Langt verre enn for dyrene. Ikke fordi dyrene er mindre verdt, men fordi menneskene føler og tenker på en annen måte. Du har så mange lesere du kan inspirere og påvirke, kan du ikke søke opp noe av det jeg har referert til over og skrive om slike ting?
   Vi som lever i Norge er ubeskrivelig heldige og burde bruke all den fritiden og friheten vi har til å gjøre noe som vil gjøre verden ett bedre sted for mennesker! Jeg elsker dyr og det er et viktig felt, men vær så snill og legg litt av denne “filosoferingen” og “reflekteringen” din til de store spørsmålene i verden!

  56. Herregud, du flytta til oslo når, en mnd siden? også har du plutselig blitt så voksen og har lesbiske vennepar og blabla piss? det er bare å gå et par innlegg nedover og se hvor overfladisk DU er. At du snakker plutselig så dårlig om dine venner sier jo mer om deg enn dem. du sitter her og skal tro du er så jævla voksen fordi du bor uten foreldra dine og er så super reflektert over hva livet egt handler om? sier DU med en kg silikon, restylane og fake hår/negler/øyevipper/tan..lættis.

  57. Med tanke på befolkningsraten og hvor lite mat og plass det er i verden. Så skal du ikke se bort i fra at menneskene kommer til å dø ut om få år.
   Har du lest den siste boken av Dan Brown, inferno?
   Den hadde du likt. Dan Brown er en forfatter som setter samfunnets problemer under debatt. Selv de tabubelagte og de vi ikke vil tenke på.
   Hilsen en som også er glad i folk med litt mer substans og større spørsmål.

  58. Jeg skjønner akkurat hva du mener. Jeg flyttet ut, for så litt senere å flytte inn med kjæresten. Jeg begynte da å endre interesser til å glede meg til lørdag for å kunne slappe av, se film og bestille mat med kjæresten. Før gledet jeg meg til å dra ut og drikke. Dermed syntes noen av venninnene mine (som bodde hjemme uten kjæreste) at jeg var kjip, stengte meg inne med kjæresten osv.. Livet endrer seg, man setter pris på andre ting. Ikke bry deg om de andre kommentarene her. De fleste er unge og uvitende.
   Bor også i Oslo – så shout out hvis du trenger en å klage til 🙂

  59. yes, det finnes så mye mer der ute enn tull og sladder, det er en hel verden og oppleve med mye fantastisk og mye forferdelig. du er en liten filosofer du sophie, seriøst. du er veldig spesiell på en veldig positiv måte, liker at du er så ærlig som du er. og du har helt rett vi snakker om så mye piss og bryr oss om ubrukelige detaljer og fokuserer på så utrolig mye negativt. hvis jeg var deg ville jeg kanskje prøvd å starte å male, skrive en bok, akkurat som med sangtekster du har så mye inni deg og så mye å gi prøv alt, du kan virkelkig oppnå det du vil! du er rååååå!! jeg digger deg!! det finnes så mye mer en gutteproblemer, og sminke videor – og du er sååå mye mer enn store pupper og pent ansikt, ikke bare er du smart! du er nok i massevis, du har bevisst langt mer enn det for oss 🙂 god helg.

  60. Hvordan var det på Miley konserten? Har ventet på innlegg fra den kvelden, er så spent på hvordan det var 😀 om du ble skuffet osv

  61. Helt ærlig er det sånne innlegg som gjør at jeg ikke vil lese bloggen din lenger. Joda du er flink til å skrive men når du ned på menneskeheten og nærmest håper vi dør ut blir jeg litt forbanna egentlig. Det er så jævla mange bra mennesker i verden og du bruker som fellesbetegnelse at vi er overlegen og “høy på oss selv.”
   Sorry ass men bare fordi noen er det *hint: deg* betyr det ikke at alle burde falle under den kategorien. Grunnen til at jeg kaller deg høy på deg selv er fordi det virker som om du prioriterer utseende over det meste.
   Liker bloggen din men sånne innlegg blir jeg bare sur av… det gjør ikke mye godt akkurat og fornærme leserene.

  62. Liker mange av innleggene dine, men du “når ikke helt opp” her. Det er litt usammenhengende og du motsier deg selv. Det finnes mange som er reflekterte, men som også kommer med uviktige ting – akkurat som deg. Du på bloggen, andre i sosiale sammenhenger.

  63. Du har sikkert vokst mye opp, veldig vanlig det når man blir eldre..og noen blir selvfølgelig fortere modne enn andre og reflekterer mer. Kanskje du en dag til og med innser at plastisk kirurgi ikke er så lurt å gjøre når man er 18 år. Å trenge å bevise for alle andre at du er så innmari voksen og reflektert er vel kanskje ikke så voksent i seg selv.
   Du vil vel ikke bli den personen venninnene dine ikke gidder å snakke med lenger fordi du hever deg over de og deres smålige problemer. Om hun syns det er hyggelig å fortelle om han fra treningsstudioet som smilte til henne, så lytt til henne og le litt for hennes skyld. Det er sånn man gjør for vennene sine.
   Du høres jo bare ut som du er dritt lei vennene dine i dette innlegget, sikkert kjempehyggelig for de å lese. Handler om å være generøs og hyggelig overfor alle slags mennesker, og ikke føle deg overlegen og drite i de du føler deg “smartere” enn. Er vel nettopp sånne holdninger som gjør at mennesker ikke alltid har vært så snille mot hverandre opp igjennom historien.

  64. Utifra de siste innleggene dine å dømme, så virker det som du har blitt veldig bitter i det siste. Noe galt?

  65. I den store helhet har det ingen verdens ting å si hvor mange likes man har, hva man kler seg i, eller hvor mange føkking kilo man veier. Vi er bare så priviligerte at vi ikke har annet å bekymre eller bry oss om. Vi må slappe av og nyte hva vi har. Livet er for kort.
   Vi har alt som hadde gjort noen andre glad – men vi vil alltid ha mer. Jeg sitter ofte med slike tanker om, HVORFOR bryr folk seg så mye om mote, HVORFOR er dette sladderet viktig.. HVA er galt med mennesker.

  66. Enig litt av det du sier, du bryr deg sikkert ikke om hva jeg skriver nå uansett men gjør deg likevel! Synts det er teit av deg og framstille vennene dine fra Harstad som “trøbbel” får deg, og at DE drakk mye hver helg! Javel ok så du mener du bare var med på fest og satt stille i en sofa med en cola boks i hånden? Ja kanskje du ikke skal skylde på alle andre får det du SELV velger og vere med på! Og det du har gjort, men ta litt mer ansvar selv! Siden du såkalt har blitt mer moden og voksen nå som du sier. Du burde vere glad får du har venner! Og skjønner ikke helt du begynner og ta og blande inn de lesbiske bestfriendsene dine!? Har ikke noe i mot de, men du trenger ikke og skrive ja de drikker ikke videre osv.. Men jeg synts dette var et veldig bra innlegg og enig med nesten alt!:)

  67. Du har da ingen rætt t å bedømme ka som e viktig å ikke for andre. Ka så m d oppleves som nåkka fjas får dæ. D gjir dæ ingen rætt t å besdæmme ovenfor andre ka dæm skal mene.

  68. Jeg er en stor fan, og har fulgt bloggen din leenge. Du er klart mitt forbilde, men av akkurat dette innlegget her, blir jeg overrasket over hva du rakker ned på, og jeg er skuffet. Oppriktig skuffet.
   Jeg er dyreelsker, har hund og er i mot pels men jeg spiser kjøtt.
   Er det så feil av meg at jeg velger det?
   Blir sinnsykt skuffet og lei meg over at du rakker ned på det.
   Plis, svar oss i kommentarfeltet, eller i et eget innlegg der du rydder opp i dette, for jeg ser at det er flere som er fornærmet.

  69. Herregud! Hvordan kan du snakke om dine (nå) tidligere venninner sånn! Hadde jeg vært en av dem hadde jeg forventet en unnskylding … Du føler du har blitt voksen?????!!!!??? Nei huff av meg slem og selvopptatt er vel mer beskrivende for deg akkurat nå… Skuffet over deg..

  70. Sophie, skjønner godt, meeen æhh mennesker er skapt for å kommentere på hverandre og prike. Du kan ikke holde kjeft, det er desverre ikke slik at du liker å se besteveninna di bedre enn deg selv. det er så mange ting vi daglig gjør og sier, men guess what? It is what it is.. + it has always been this way.
   Uansett for hvor mange tåpelige og irriterende spørsmål min venn spør, vill jeg alltid svare og kanskje til og med fortelle en hvit løgn, vet du hvorfor? Vell, det burde du ha visst!.
   Det vil bli hardt å leve et liv der du sier dine meninger RETT ut til et menneske og sier at du gir faen, why?Fordi jeg vedder på at de tålererer allt ditt skitt som blir sagt, men likevell holder de kjeft, de også 😉 Why? Fordi de bryr seg, rett og slett.
   Du er ingensteds Sophie, du har flere år på deg.. Ikke skriv for mye så tidlig.. <3 Filosofer, men ikke glem realiteten til dagens samfunnsliv. Ily, had 2get it out..

  71. Endelig noe fornuftig du sier om du gjør det vet jeg ikke, men du er flink til å sette ord på ting må jeg si. Pleier ikke å kommentere bloggen din egentlig men jeg kunne ikke la være denne gangen siden det var noen fine fornuftige ord<3

  72. Eg syns det var bra skrevet, og er irriterende å lese alle kommentarer der det står “du er ikke voksen”… skal liksom “voksen” være helt seriøs for de og kjedelig og alt det der?!
   Hvorfor bryr folk seg så mye om det?!
   Btw, aldri møtt en som spiser kjøtt og en som ikke hadde sagt noe teit om en som ikke gjør det.

  73. Du kan aldri vite 100% hva andre har i livene sine, aldri vite hva deres vei er fylt med. Du kan ikke vite hvordan livet deres er når de ikke er sammen med deg. Du kan og bør ikke dømme andre utfra dine egne erfaringer og din egen vei, nettopp fordi det er DINE erfaringer og DIN vei. Vær en god venn, lytt, vær tilstede. Du vil aldri angre på at du var/er en god venn, men du kan komme til å angre på stygge/slemme ting du har sagt. Å bli og være voksen handler til dels om å forstå at vi alle har hvert vårt live, med hvert vårt innhold, og at ingen betyr mer/mindre enn noen andre, og ingen bør tråkke på andre kun fordi de har muligheten der og da.

  74. Haha søt! Jeg har vokst på meg pollenallergi og tar zyrtec tabletter. Funker fett og fåes kjøpt i butikker og apotek. Trenger ikke lege 🙂

  75. Fikk et inntrykk av deg nå at vennene dine i harstad ikke er bra nok for deg og som ikke har vokst opp.. Men hva med deg? Vennene dine studerer i Bergen og rundt om i landet for å bli noe. Men hva gjør du? Fikser neglene, blogger foran en pc, netthandler.. Kaller du det å være voksen? 😉 om du vil gjøre en forskjell her i verden, så ville jeg først lagt vekk pcen og kommet meg opp av sofaen først hvertfall:) gjøre noe fornuftig. Regner med at du ikke har tenkt til å blogge resten av livet til du blir gammel og grå?

  76. Nei fy faen dette innlegget sa ALT om deg, og ingenting om venninnene dine annet enn at de har vært typiske venninner. Dette skuffet meg veldig, og flere kommentarer her er inne på det. Det virker ikke så jævlig mer modent å snakke om rumpe meg her og rumpe meg der – er ikke brun nok, kontra converse sko. JA enkelte venninner har hauevis av unødvendige problemer, men det er din jobb som venninne å likevel være der for dem, fordi i deres øyner er dette viktig. Kan garantere deg at de har hatt lyst til å skrike “HVEM FAEN BRYR SEG?!” i trynet ditt flere ganger når du snakker om hvilken vinkel det er best å ta bilder fra ETC. Nei, fuck this shit, ble så sinnsykt provosert at HJELP.
   OG JEG ELSKER KJØTT OG DYR. Gir meg en god faen i de som mener noe om det, for det er realiteten: man kan være dyreelsker og like kjøtt. Helt sant.

  77. Er du blitt alvorlig deprimert? Tror du gjør lurt i å bli tvangsinnlagt på psyk… Høres ikke likt ut som deg sophie.. :/

  78. Og du er så mye bedre enn alle andre? Ingen er like smarte eller gode som deg? Du er den smarteste 20 åringen i Norge? Du blogger aldri om overfladiske ting? Og hvorfor i helvete rakker du så ned på venninnene dine du har hatt i alle år? DU ER HELT LIK ALLE ANDRE

  79. Wow, det innlegget imponerte meg!, du fasinere med stadig me de goe og meiningsfylle innleggene. Du e så go!

  80. et veldig godt innlegg. hadde vært kjempebra om du ville dele noen av spørsmålene du reflekterer over? en liste over ting du synes er interessant å tenke på?
   jeg synes blant annet overbefolkning, fosformangel og artsutryddelse er viktige spørsmål. liker også å tenke over paradokser, konspirasjonsteorier og ideologier, menneskers overbevisninger, men vil gjerne ha litt ideer til ting jeg kan diskutere, håper på å få muligheten til å snakke med deg i virkeligheten en gang, du er en inspirasjon sophie elise.

  81. Helt enig med mange av de over, som mener at innlegget er dobbeltmoralsk, og et desperat forsøk på å bli sett på som enda mer voksen og reflektert enn du er. Ja, du er et reflektert og smart menneske, men ikke dra det for langt da. Du er like overfladisk som alle andre, jeg vet ikke om dette kom feil ut i innlegget, men det virker som du prøver å si at du ikke er det. De siste innleggene dine er sponsoravtaler, du blogger/instagrammer jevnlig om nye vipper, negler og hår, du kan ikke se rett inn i kamera når du filmer, men ser fra siden, du er usikker, og overfladisk, akkurat som alle andre.
   Om ei venninne er usikker på om hun vil bruke converse eller ikke, handler det om at hun er usikker på seg selv og vil ha ditt synspunkt. Si rett ut hva du mener, ikke sitt “bak ryggen” på venninnene dine å snakk dritt. Kanskje ikke alle ser på det som bagateller, kanskje det ikke er conversene hun er bekymret for, men om han i det store og det hele liker henne. Kanskje bekymringene ligger dypere enn det hun forteller, kanskje du er for trangsynt til å se lengre enn hva som blir fortalt deg. Kanskje du må LYTTE mer enn du dømmer.

  82. Fikk samme følelsen og opplevelsen når jeg flyttet til Oslo. 🙂 Skjønner deg godt! Tror nok du hadde passet fint inn i vennegjengen min i Oslo, selv om den ikke er såå stor. 🙂

  83. Tviler på at du har vokst. Virkelig. Å forsøke å henge ut gamle venner som har formet deg og andre mennesker er ikke voksent. Selv har jeg en far som er bonde, og spiser kjøtt. Jeg ser at dyrene blir behandlet bra. Uansett. “Respekt”. Kjenner du til det ordet? Dette innlegget er så repektløst så du kan få det, og jeg håper virkelig at du blir vant med å ikke få respekt selv – når du ikke viser tilbake. Jeg mistet litt respekt for deg nå. Jeg har fulgt deg siden du var blond og bimbo. Ca. 4 år har jeg fulgt deg, og akuratt nå mistet jeg respekt for deg, selv om vi har HELT forskjellige verdier. Tenk på det.

  84. Nå skrev du at hun ikke kunne ha på seg coverse. Pga hun var redd for hva typen mente Åsså begynner folk og hakke på deg pga du tok silikon, du tok jo ikke silikon pga du var redd for hva typen skulle mene om deg så du går jo ikke imot deg selv kår du skrev dette her … Å di som skriver sånt, jeg trur di selv mener at jeg er bedre, at se her jeg har noe bedre og komme med så håper jeg får knekt deg nå for nå ser jeg du har en bra dag liksom…. Uff det er så teit, det er ytringsfrihet i Norge så du har like mye rett til og skrive det du vil, det er så mye fokus på klær,mote,reiser ellr mammablogger så det er fint med sånne tankeinnlegg
   Egentlig trur jeg flere bloggere ville skrivd om den dagen di plutselig ikke føler noe når di kysser kjæresten sin, når livet ikke ble som du trodde, eller når di føler st di ikke strekker til for og få ut alt sammen, hvem er det som bestemte at dette er ikke noe man snakker offentlig om , bare med gode venner eller famillie Åsså skal man bli snakka om av hele kommunen din liksom fordi di veit hva du tenker nå og vet ting om deg fra ungdomstiden og barndomen som ikke stemmer med det du skriver om
   Folk er så vandt til det normale og at alle skal være like at hvis noen kom i 50 talls kjole i rosa ute på byen/stranda så blir hun kikket rart på

  85. Skjønner godt hva du mener 🙂 Av og til er det godt å ha litt hjernedøde samtaler men blir kjedelig i lengden. Det er godt med et lite miljøbytte av og til slik at man kan få utviklet seg litt 🙂

  86. Sophie, jeg skulle ønske vi var venner!
   Ingenting er gøyere enn å snakke om alt mellom himmel og jord – bokstavelig talt. Det er så mange spørsmål som er vanskelig å svare på, men som er gøy å tenke på. Det er sant som du sier: mennesker bryr seg ekstremt mye om seg selv og det kommer antageligvis til å bli vår undergang. Hvordan kan vi leve uten naturen som vi – menneskeheten – på egenhånd ødelegger? Hvor mange er det egentlig som tenker over hvor viktig naturen er? Selv er jeg ekstremt glad i den, særlig trær, og kunne ikke sett for meg et liv uten å ha muligheten til å ta meg en tur i Norges skoger.
   Jeg tror menneskeheten er på vei opp mot et toppunkt som snart vil dra oss ned. Ikke at jeg er noen dommedagstenker, men vi har det latterlig godt her i landet og Vesten. Rett og slett for godt til å være sant. Syns også det er rart at vi er et av landene i verden med den aller beste levestandarden, men allikevel har lav livskvalitet. Vi tenker for mye, men fokuset er kanskje på feil plass? Når vi egentlig burde tenke på hvordan vi kan gjøre det best mulig for det rundt oss, tenker vi på hvordan vi kan gjøre det best mulig for oss selv. Nei, det blir spennende å se hva som skjer i framtida!
   Håper du fortsetter med filosoferingen din! Forhåpentligvis kan du bidra til at flere får opp øynene for andre enn seg selv 🙂 Samfunnsengasjement er viktig! Bare tenk på hva hippiebevegelsen bidro til med tanke på Vietnamkrigen!

  87. hei! har du sett det nye innlegget mitt om prodsering av klær? hvis ikke, håper jeg du tar deg tid til å lese innlegget jeg har skrevet 🙂 Veldig fin blogg forresten!

  88. Her har du fått en masse gode komentarer, både positive og negative, kan du ikke være me å ta debatten me oss lesere, istede for å være så fraværende???

  89. Vet så godt hva du mener.. Selv har jeg flyttet vekk fra et lite sted til en større by.. Og jeg blir såå lei om venninner fra hjemstedet snakker om “drama” som skjer hjemme. Jeg er virkelig ikke interessert i å høre det.. Du var virkelig SPOT ON i dette innlegget 😉

  90. jeg bare digger deg Sophie! vi tenketrhelt identisk fordi det du skrev i dette innlegget har jeg oppi hodet mitt hver gang folk spør om sånne ting! ha sånne innlegg oftere, du er ikke alene om dette!<3

  91. Kjenner jeg er lei av det samme ( er 15 år) Men bor enda på en liten plass og om jeg begynner å rope sånt, blir bare alle sur å ser rart på meg. Gleder meg til jeg blir litt eldre og kan sitte og bare ikke bry meg om sånne småting som faktisk ikke betyr noe. Det er fint med slike innlegg. Ikke vær redd for at det skal bli for mye eller noe sånt. vi vil nok si i fra om det blir det.
   Ah.. Kjenner jeg er såå lei og sitte på bussen med venner og diskutere hva han ene gutten gjorde og ikke gjorde, men må det siden det er det eneste som betyr noe i denne aldrene. Også er jeg så lei gutter :p kanskej jeg bare skal bli lesbisk eller? Haha x)
   Elsker bloggen din da <3

  92. Jeg er helt målløs, Sophie!! Du burde begynne og skrive sånne innlegg oftere, du er helt rå og du viser hva du står for. Er ikke alle 19-20 åringer som tørr og gjøre det 🙂 Jeg er selv voksen eller jeg er 18 år, men det er ikke alltid jeg klarer og vise det jeg mener, men jeg kjenner at det begynner og komme seg etterhvert. Man må stole på seg selv og ha tro på seg selv så kommer det etterhvert.
   Så får du drite i alle de unødvendige og teite kommentarene du mottar, de er ikke noe og bruke energien sin på. Du er fantastisk og jeg liker deg bare mer og mer, wow!

  93. Kjenner jeg blir mektig provosert når du sier at pengene du tjener ikke spiller noen rolle for deg. Tenk om du var fattig? Du tar alt så innmari for gitt. Jeg har verken bestevenner eller lenger.. Hadde vært så takknemlig for ditt liv.

  94. Definitivt ROSABLOGGER som har oppdaget lyset: At det finnes noe mer der i utkanten av speilet, sånn i bakgrunnen, litt ute av fokus til vanlig. Lykke til med å se at det er noe mer i verden enn DEG og DITT.
   Til ditt forsvar må det jo sies at du bare er 19 år.

  95. Sophie Elise, du er genial. Du sette ord på tanker jeg har hatt veldig lenge, du burde helt seriøst vurdere å gi ut en bok ellernoe, for du er virkelig flink til å skrive.

  96. hadde jeg vært en venninne i harstad nå hadde ikke jeg vært så høy i hatten nå. så grusomt gjort å henge ut gamle venninner når mange av dem er presenterte for bloggleserene å vi vet hvem det er. tror du at duselv er perfekt?

  97. Det er et kjempefint valg av deg å tenke på dyrene på den måten at du er vegetarianer! Jeg, og sikkert andre folk kunne sikkert også ønske vi kunne klart det samme; men i dagens samfunn blir man “lært opp” fra man er mindre av til å spise kjøtt, og i vårt samfunn er det akseptert. Vi har alle tatt våre egne valg, men synes man skal trå litt varsomt når man ytrer seg om “hvor overfladisk og grusomt” det er at noen har tatt det valget de har – man kan faktisk ikke legge alle og enhver under samme kam. Og det er helt ok og fint og greit og alt det der at du vil ytre dine meninger rundt det med å være vegetarianer vs. Spise kjøtt, men det er måten du legger det frem på som kanskje kunne vært litt annerledes. Mennesker er kanskje mennesker under en kategori, men det finnes flere typer mennesker og det igjen innenfor flere kategorier. Du virker relativt reflektert over mange ting, virker det som, men som sagt, du er bare nitten år og voksenlivet har såvidt begynt. Jeg er veldig snart 22 år, og jeg er på et helt annet stadie i livet nå enn når jeg var 19, selvom det kun skiller to-tre år. Mitt råd til deg er å ikke tenke for mye på å være “for voksen” – nyt tenårene mens du har dem 🙂

  98. Til deg som sier at du er voksen når du har fylt 18 år – kødder du med trynet mitt? Du er myndig når du er 18år ( med mindre det er spesielle årsaker som gjør at du er umyndiggjort), men du trenger aldeles ikke vær voksen. Når folk flest her bruker ordet “voksen”, så er det vel mer en mental tilstand, ofte assosiert med ansvar osv. Det finne uendelig mange 18åringer som er langt fra voksne! Jeg trodde selv jeg var voksen når jeg var fylt 18år, men nå som jeg er 20, studerer og har fått smaken på voksenlivet- DA innser jeg at jeg var en liten drittunge som 18åring. Det er ingen spesifikk alder som kan si om du er voksen eller ikke.

  99. Håper det går bra med deg Sophie og at det ikke er noe veldig alvorlig. Ønsker deg uansett god bedring.

  100. Jeg har ikke et ekstremt godt og reflektert svar igjen til deg men jeg er helt ening, du skriver ekstremt bra!

  101. dette innlegger var egentlig fullstappet i hyklerisk dobbeltmoral, men en ting hadde du rett i: vi like å se oss selv som så mye bedre enn alle andre. Og det stemmer veldig med deg, du sitter der og tror du er bedre enn alle andre og rakker ned på alle som ikke tenker helt som deg. DU liker å tro at du er bedre enn alle andre. Gjennomsnittelig lever vi fra år 0 til 80+ , bruk den “voksne” hjernen din og tenk på hvor mye av livet du egentlig kjenner til når du er 19år. Kom deg ned fra de rosa skyene dine og ta deg sammen. Jeg skjønner tankegangen din siden jeg selv følte det sånn selv om jeg bare var 15, men jeg klarte da å forstå at ikke alt er sånn som jeg setter det sammen i hodet mitt. Tenk litt før du poster ett sånt innlegg, du kan sikkert lagre det og senere lese gjennom det og vurdere om det du skriver faktisk stemmer.
   “Jeg er så lei av å sitte med folk som tror det er filosofering om man har en tanke som går slik “litt rart at jeg er meg da, at jeg faktisk er et menneske”: No shit, hadde den tanken da jeg var 5 år”
   Jammen hva FAEN jente? Kanskje det er filosofering for den personen, hvem er vel du til å bestemme hva som er filosofering og hva som ikke er det. Du er så jævla ego, det må jeg bare si. Skaff deg respekt for andres syn og meninger, selv om de ikke er akkurat som dine. Nå blir du kanskje sur siden du er så mye voksen og bedre enn oss andre allerede som 5 åring, men VOKS OPP

  102. du ER et reflektert og fornuftig menneske sophie – men akkurat dette innlegget skjøt du deg selv i foten med. Veldig lite sjarmerende å henge ut sine gamle venninner på bloggen. Hadde jeg vært en av dem nå ville jeg vært fly forbanna. Hele innlegget er selvmotsigende. Ta en titt på dine tidligere blogginnlegg og fortell meg hvorfor det er mer interessant hvilken kjole du skal ha på deg, enn om venninnen din skal ha på converse eller ikke. my ass

  103. Det er nesten som om du irriterer deg over deg selv. Hvor reflektert og insightful er det å ønske seg rumpeimplantater? Eller å ta silikon på 18års dagen? Dette er 100% dine valg, men det baserer seg jo på hva du tar deg bra ut i da. Tror Mathias hadde likt deg akkurat like mye uten silikon som med for eksempel, for det er jo ikke engang ekte pupper han har gleden av.

  104. Tenkte bare å fortelle deg at Lindsay Lohan har en dokumentarserie som ble laget i år! 🙂 Er bare en sesong ute, men tenkte jeg skulle si det siden hun er forbildet ditt (og du er mitt, hehe.) Kan hende du visste om det, men har ikke sett du har skrevet noe om det, så ja hahah
   http://www.primewire.ag/tv-2744969-Lindsay

  105. Faen elsker deg bare mer og mer for hvert innlegg du skriver! Du er så ærlig og ekte og har noen jævla gode poeng! Soory språkbruket men du gjør meg speechless;)
   Er så lei av bygda mi (ala Harstad), alle vet hvem alle er, er bare falske folk og bitches her. Er så kvalmt å sitte med personer som snakker stygt om andre for så å plutselig bare åhh elsker deg vennen<33. Jeg blir så kvalm og har så lyst til å brølte ut"Hvorfor i helvete henger du med noen du absolutt hater??????????????"
   Haha frustrasjon:p
   Men det med rumpeimplantater, må du ha det? Vet at du bare gjør det for din del, men er ikke du fornøyd med den rumpen du har? Burde ikke du vær glad fordi du faktisk har den rumpen du har? Å tenk på Matias, han har jo ikke mye annet valg enn å bare backe deg up og støtte deg uansett hva valg du tar selvom han elsker rumpen din sikkert.

  106. I love you, venter spent på en dag jeg tilfeldig møter deg på Oslo gater. DA BLIR DET KOOOOS <3 haha

  107. Har ingenting mer å si enn at jeg er helt enig. Du har vokst så utrolig mye, og helt ærlig så har jeg forandret syn på deg. Etter å begynne å føle med mer og mer igjennom tiden har du virkelig blitt til et forbilde med mye forbildet å gi! Stå på videre

  108. Alt du skriver du er ferdig med er jo det eneste blogger din handler om;) ja og stjele litt innlegg fra andre;) sko og sminke osv. Du kjøper nye klær hver eneste uke så vil si du er temmelig materialistisk! Vegetarianer er du heller ikke så det er også bs;) du er 19 år!

  109. Og hva er så galt med å være dyreelsker å spise kjøtt? Du skriver innlegg om delfiner og spekkhoggere, så du er jo tydeligvis dyreelsker når det gjelder livet i havet også, men likevel spiser du fisk? Da er jo dette evig dobbeltmoral fra din side. Hos meg er det omvendt, jeg spiser kjøtt og ikke fisk. Så du er jaggu ikke noe bedre enn meg når det gjelder å spise kjøtt/fisk. Jeg ville virkelig holdt meg for god til å ta opp denne diskusjonen når du fortsatt spiser en form for dyreart. Tror nok ikke fisken synes det er noe gøyere å bli drept enn en gris, og ikke lever fisken et stort bedre liv heller.
   Så er du vegetarianer fordi du spiser fisk og ikke kjøtt, er jeg vegetarianer fordi jeg spiser kjøtt og ikke fisk. Høres evig dumt ut når det blir sagt andre veien, gjør det ikke? Men det er jo akkurat det samme. 🙂

  110. Jeg syns det er fint at du vokser på å bo alene 🙂 Som en gammel “kjærring” så ser jeg at de fleste av mine jevnaldrende modnet veldig mye i løpet av 20 årene, så du har mye å glede deg til 🙂
   Og så tenker jeg en ting og det er om du har tenkt på å studere? Der møter du nok mange mennesker som tenker som deg og som bruker tid på det. Sånn som du skriver her så tror jeg det ville passet deg 🙂

  111. Sophie du har en lang vei a ga for du er “voksen”. Artig a lese dette mens instagram bildene dine pa siden flasher med naerbilde av rumpa di (ser ut som du setter deg ned for a baesje), deretter etterfulgt av x antall bilder av deg i undertoy (har du ikke disse bildene nettopp fordi du vil ha masse likes av anonyme horny guys som du ikke kjenner engang? far du selvsikkerhet av noe sant? hvorfor det?)
   Du burde seriost reflektere litt over deg selv, eller sporre det lesbiske paret om de kan gjore det for deg (det er HELT apenbart at dette her er en repetisjon av det de har fotalt deg – hele deg er jo en karikatur av vart kjendisbesatte og sexfikserte samfunn,, og alt du beskriver i dette innlegget er jo DIN personlighet. En RosaBlogger som er helt besatt av hvordan hun fremstilles ovenfor andre mens hun netthandler tonn etter tonn med klaer, stash, soppel og dritt og vurderer a sproyte silikon i rumpa.
   Du spiser ikke gris eller ku, men det a herpe planeten som forer til utrydding av uerstattelige dyrearter og forgiftning av havet, slik at du kan opprettholde ditt sykelige forbruk av materielle goder er helt okay? Quote fra deg “Om noen dyreartier dør ut, håper jeg det blir oss. Vi tror så forbanna godt om oss selv.” Ja, vi tror virkelig forbanna godt om oss selv, Sophie 😉 Bra du vet det!! 😉
   Du er et produkt av et pornofisert samfunn, men du er helt blind for det selv. Det er skremmende. Husker du skrev et innlegg om at jenter ikke blir pavirket av kroppsidealet som Barbie representerer, du burde sporre de lesbiske vennene dine om de kan forklare deg hvilket paradoks det er at det kommer ut av munnen pa deg! Sa kan du skrive ett “reflektert” innlegg om det og telle hvor mange ganger ordet “Barbie” kommer opp pa bloggen din.
   Og en ting til, de venninnenne du disser, er det jo DU som har valgt a vaere venn med. Enten er du 1.) Falsk, eller 2.) sa kjenner du ikke deg selv godt nok til a engang skaffe deg venner som er lik deg selv. Jeg tipper nok at det er fordi du oppforer deg helt likt som dem, faktisk sa vet jeg at du gjor det – kan bare lese ett av de tusen innleggene pa bloggen din som kun handler om image, usikkerhet, forbruk og narcissisme. Birds of the Same Feather, Flock Together – Det er ikke tilfeldig hvem som er vennene vare.
   Vend det dommende blikket litt mot deg selv, SA skal du se at du laerer MYE. Kanskje en dag vil du forsta at man slutter aldri a laere, og noen tar lenger tid enn andre(sann som du, du er 19, virkelig ingen grunn til a vaere sa hoy pa paera fordi du er ikke spesielt kjapp i utviklingen din, selv om DINE VENNER fra Harstad far deg til a tro det) og du har en lang, lang, laaaaaaannnggggg vei a ga.
   Jeg er fra utlandet sa har sikkert masse skrivefeil. Uansett, Self reflection Sophie, practice what you preach. Please/

  112. Jeg husker så godt når jeg gikk igjennom denne fasen… Forskjellen er at du er en offentlig person og dine feil vil hjemsøke deg mer enn de gjorde meg.
   Dette innlegget er ikke skrevet av en reflektert jente, ei heller en voksen kvinne – det er veldig tydelig. Du minner meg mye om meg selv på din alder og jeg tror du kommer til å gå igjennom mye forandringer i tiden som kommer – bare prøv å ikke la alt gå til hodet på deg.
   Ønsker deg en god start på uken! Ta vare på deg 🙂

  113. Kjempebra innlegg, er helt enig med deg Sophie.
   Faktisk kjenner jeg meg selv ganske godt igjen i deg, både i personlighet og i forhold til venner osv, bare at jeg er et år yngre.Jeg har også en kjæreste jeg har vært sammen med over flere år, som jeg kan diskutere med og være meg selv. Nå skal vi ut av videregående, og vennene mine herfra har jeg egentlig veldig lite til felles med lenger, vi har rett og slett vokst fra hverandre. Jeg er opptatt av dyrevern, miljø, samfunn og vil gjerne bidra med noe – de er mer opptatt av å diskutere hva som skjedde forrige fredag, nye gutter de blir kjent med eller å baksnakke andre jenter. Som du kanskje skjønner er vi på helt forskjellige steder, jeg har en kjæreste mens de er på “guttejakt”, og samtidig bryr de seg så lite om litt mer samfunnsaktuelle temaer.
   Jeg filosoferer en del i hverdagen jeg også; mye over det du skrev i forrige innlegg om NOAH når det gjelder mat og dyrs rettigheter. Dess mer jeg lærer og opplever, dess mer begynner jeg å tvile på hvor sunt det er å spise kjøtt for kroppen. I lang tid har jeg også vært opptatt av dyrs rettigheter, og sett en del tankevekkende dokumentarer om kjøttindustrien, miljø og klimautfordringer opp gjennom årene.
   For meg er det veldig rart at å spise kjøtt er en så selvfølgelig del av det vanlige kostholdet, jeg selv har helt sluttet å spise rødt kjøtt og sliter nå med en del spørsmål og kritikk fra andre. Når jeg forteller om dyrs rettigheter og hvor forferdelig bransjen er, kommer kommentarene raskt tilbake med argumenter om at mennesket er på toppen av næringskjeden, bla bla bla -det er vår rett. Så nevner jeg miljøutfordringene og da sier de bare “jamen jeg må ha kjøtt liksom”. Jeg vet ikke om jeg klarer å bli vegetarianer, men er hvertfall åpen til å prøve!
   Har lest bloggen din i mange år, virker som du bare blir mer og mer reflektert og moden, ved at du bryr deg mindre og mindre om hva andre folk mener. Kunne ønske jeg kjente deg på ekte, du virker som en veldig interessant og snill person! Du er et flott forbilde for jenter som meg å se opp til, fordi du viser at det er bra, kult, viktig å gjøre opp sin egen mening om hva slags person man vil være i livet, og faktisk ta selvstendige valg.
   Så stå på Sophie, du er ikke alene, vi er mange fler jenter som er opptatt av de tingene du også er, vi står bare oftere alene mot flertallet. Jeg heier på deg 🙂

  114. hahahha elsker hvordan folk er helt ” slutt å rkak på mennesker som psiser kjøtt” DET ER JO FAEN MEG SANT IDIOTER. IKKE FAEN MEG KALL DEG SELV FOR DYREELSKER NÅR DU SPISER KJØTT. JEG SELV SPISER KJØTT, OG JEG SKAL VÆRE ÆRLIG OG SI AT JEG KAN FAEN MEG IKKE KALLE MEG SELV DYREELSKER NÅR JEG SPISER KJØTT. IDIOTER VOKS OPP. HVORFOR ER DET FOLK SOM ER VEGETARIANERE? FORDI DE VIL IKKE SE DYR DØ. WOW IS THAT FUCKINGS “LOVE” HAHAH GRINER

  115. Kommer ikke med noen lang tale med mine tanker, men må bare si at jeg er helt enig. Har sett opp til deg lenge, og i dette innlegget beviser du atter en gang hvorfor!

  116. Jeg liker igrunnen mange av innleggene du skriver Sophie, men dette innlegget her synes jeg egentlig ikke noe om. Hadde jeg vært en av venninene dine fra Harstad så hadde jeg følt meg veldig støtt. I dette inlegget så skriver du som at du har blitt så mye bedre enn de etter du har flytta til Oslo. De har nok vært der for deg mange ganger når du har snakka om uviktige og teite ting. Synes det er litt rart at du skriver et sann innlegg når du forsatt er gode venner med de (?)

  117. Anonym: Som du kanksje ser, om du nok engang leser igjennom, sier jeg veldig mye positivt også. Og dette innlegget retter seg så klart ikke mot alle, og tror flere av de oppegående jentene i Harstad er enig:-) Ellers, takk for komplimentene!

  118. Wow. så UTROLIG mye bedre du er enn venninnene dine fra Harstad. Du som sitter å skriver slikt om dem. Ser du ikke ironien??
   “De trodde de var så filosofisk, men jeg tror jeg er enda mer into filosofi”
   “Har ingen interesse for å snakke dritt, men å skrive dritt om mine barndomsvenner og hvor ubetydelig deres samtaler er gjør meg så mye bedre”
   Bare pga du er en bygde-jente som har flyttet til “stor”byen så betyr det ikke at du er bedre enn andre!
   Merkes at det er små-jenter som leser bloggen din når de heier dette opp. Skam deg!

  119. Kjenner igjen mye av det du sier. Alt for mange ureflekterte og slitsomme mennesker å være rundt.
   Ser at du tenker på mye av det jeg tenker på. Av og til tåler jeg ikke mennesker og må bare skru telefonen på flymodus i noen dager og ta pause.
   Men nå har jeg heldigvis fått meg nye venner, som også er reflekterte og ordentlige som meg. Lettere å snakke med, og sier de noe dumt/korttenkt kan man faktisk si det som det er, tenke litt over det og de kan rette på det de sa. Alle aksepterer hverandre. Jeg liker å sminke meg mye, være fin og pynte meg litt ekstra, andre liker å gå veldig naturlig sminke eller uten sminke. Alt er greit. Uansett hva du har på deg av klær, sminke eller hodeplagg. Vi tar veldig godt vare på hverandre og er inkluderende og gode. Beste vennegjengen jeg har hatt!
   Tror faktisk du hadde passet ganske godt inn hos oss.
   Håper du får flere venner som har likere synspunkter som deg og ikke er så forbanna selvbevisste hele tiden. Bare kan eksistere og være i nuet uten å tenke på om ditt eller datt er teit eller stygt osv.
   Vi har hverandre på facebook hvis du skulle ville bli kjent 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg