er selvmordstanker verdt fin hud?

Åh, nå er jeg glad! Jeg kom nettopp inn døren etter å ha vært hos hudlegen og har nå fått respet på Isotretinoin. Etter å ha lest deres kommentarer var jeg nesten litt redd for å ha for fin hud slik at jeg ikke kunne få utskrevet noe (for fin hud er jo bra, men ikke når det likevel er et kompleks med urenheter), men nå kan jeg puste lettet ut for i morgen starter jeg på kur, og nå kommer forhåpentligvis alt til å bli bra. Jeg er klar over alle mulige bivirkninger med tørr hud, neseblod, depresjoner og kanskje selvmordstanker, men dette blir min “siste utvei”, så da må jeg bare prøve den! Har lenge følt meg alene i medias søkelys om å ha uren hud, det virker jo som om alle i denne bransjen er perfekte.. Så da har det vel kanskje vært litt ekstra irriterende for min del. Selv om uren hud så klart aldri er noe gøy!

Jeg gikk naturligvis til hudlegen uten sminke, så enn så lenge skjuler jeg meg bak en bukett blomster, hehe. Men jeg har tatt før-bilder som jeg skal lagre, og så heller vise dere når jeg er ferdig på kuren. Dere får gjerne komme med noen siste råd før jeg starter, for i morgen smeller jeg igang. Får håpe vi bare slipper depressiv blogging nå, men jeg tror det skal gå bare fint :D

 

Vi snakkes om litt, dere ♥

134 kommentarer
  1. Isotretinoin reddet så og si livet mitt da jeg gikk på ungdomsskolen. Til tross for aldersgrensen på kuren var huden min så ille at jeg fikk den i en alder av 13 år. Å gå på kuren kommer til å bli en utfordring, huden blir helt ekstremt tynn, og små ting som solskinn og skarpe kanter kommer til å tilføye en del smerte. Når det er sagt, kommer du til å være lykkelig når du er ferdig, jeg har aldri hatt problemer igjen.
   Lykke til, Sophie! 🙂

  2. Hei Sophie Elise!
   Jeg går på kuren selv og vil gjerne anbefale deg Toleriane Riche fuktighetskrem(selges på apotek) i tillegg til ALLTID å ha lebepomade med deg. Dette er 2. runde på kuren for min del, så litt erfaring har jeg, selv om man såklart reagerer ulikt;) Første runde var jeg veldig plaget av tørr hud og sår i ansiktet. Klok av skade smører jeg nå allerede når jeg ser antydning til å være tørr (dvs. flere ganger om dagen), for det blir raskt sår. Og husk å være tålmodig! Det kan ta tid før du merker stor effekt, gjerne 3-4 mnd.
   Tar du noen få forhåndsregler (fuktighet(!)) trenger det ikke være noe stort problem å gå på denne kuren=)
   Lykke til:)

  3. Jeg gikk på isotretion for et halvt år siden og har aldri vært mer fornøyd med huden! Men jeg må si at de var de hardeste måndene i livet mitt “hudmessig”.. Huden blir så ekstreemt tørr, så og si all bevegelse i ansiktet er vond en stund! Men den siste månden fann jeg noe som hjelpe veldig på leppene og huden! Det heter purelan og det fåest kjøpt på apotek/barne vellvære butikker! Det er faktisk for sensitive nipler, men det funket veldig så krem får være krem 😉 den er veldig klissjete, så annbefaler å ta den på om natten og ha et handkle over puten(setter flekker).. Men den ble en livredder for meg! Håper du blir fornøgd! 🙂

  4. Så bra du skal begynne! Hvorfor ikke begynne i dag egentlig? Vit at huden sikkert kommer til å bli verre de første månedene, og at det kommer til å bli hardt, men så plutselig har du ingen kviser resten av livet ditt 🙂 Og at det står på pakningsvedlegget at sjeldne bivirkninger er depresjon og selvmord er bare fordi noen har fått depresjon og tatt selvmord når de har gått på det av hvilken som helst grunn. Derfor er de som produserer medikamentet forpliktet til å skrive det på pakningsvedlegget. Det betyr ikke at det er denne medisinen som har skylda. Anoreksi kan heller ikke skyldes Isotretinoin, men det står allikevel under sjeldne bivirkninger. Så ikke bry deg om det!
   De bivirkningene du kommer til å få er tørr hud, neseblod, vondt i ledd og fettfritt hår. Ikke drikk for mye og ikke tren for hardt, så går det bra. Kos deg med å se progresjonen på huden din og ta bilder underveis! Det er gøy å se etterpå.

  5. Slet med urenhud i flere år. Prøvde alt ! Min siste utvei som var begynnelsen på en flott hud var hudpleie på anybody+ i Stavanger . De anbefalte meg MD pensling og bruke MD formulation på hjemmebane. Det tok en mnds tid før huden min var på bedringens vei! Anbefaler deg virklig å gå til fagpersoner som kan yrket sitt 🙂 mye lykke til Sophie Elise 🙂 MD formulation er virkelig til å anbefale på de varmeste !!

  6. Det eneste som er dødskjipt med sånne kurer er at man føler seg så sinnsykt stygg..for urenheter kan man til en viss grad dekke til med sminke, men når flassen begynner å drysse fra ansiktet ser det nesten værre ut med sminke, men man må jo dekke kvisene, så det blir litt dilemma..men det er helt klart verdt det, bare vær innstilt på at du kommer til å føle deg som et helvete de første ukene om du får tørr hud. Kvisene blir gjerne værre med en gang også, i tillegg til flassen, så be prepared! Masse lykke til da, håper virkelig du ender opp med et bra resultat!:D

  7. Gikk selv på kuren i fjor, og merket så vidt bivirkningene, så dette er veldig individuelt. Hadde en kveld med litt smerter i leddene, kanskje to-tre dager med tørr hud og thats it. Avstod helt fra alkohol den første måneden og da hadde jeg faktisk for høye leververdier, etter det begynte jeg å drikke i helgene igjen og da ble leververdiene helt fine igjen, hehe. Så det er mulig å leve helt normalt på dette 🙂 Lykke til, huden din kommer til å bli kjempefin 🙂

  8. Heihei!
   Jeg går på Isotretinoin-kuren nå, og er ferdig i april. Siden jeg har var tolv har jeg slitt med cystisk acne, og har gått på alt mulig som kan hjelpe: antibiotika, p-piller, p-plaster osv. Nå fikk jeg endelig gå på denne kuren, og kunne ikke vært mer fornøyd. Nå er jeg 18 år gammel og da jeg fikk vite det begynte jeg nesten å gråte av glede på legekontoret, så det sier kanskje litt om hvor mye det betydde for meg.
   Tidligere har jeg gått på p-piller, og det har gjort meg svært deprimert. Over en periode på ca. et par måneder så lå jeg meg med tanker om å ende livet mitt de fleste kvelder, og det verste var at jeg trodde det var meg. Heldigvis var det bare hormonene som ødelagte meg, og siden det har jeg vært veldig sensitiv mot alle hormoner. Nå har jeg spiral. Pga. dette har jeg vært redd for at jeg var “prone” for selvmordstanker og depresjon, men jeg er ikke annet enn glad hele tiden fordi huden min er blitt så utrolig fin.
   Poenget mitt med dette er ihvertfall at jeg har hatt ekstremt mange problemer med både hormoner og veldig uren hud veldig lenge, og hvis du trenger noen å snakke med som sliter med mye av det samme som deg så kan du maile meg: [email protected].
   Grunnen til at jeg poster denne kommentaren er at jeg selv mangler en i samme situasjon som meg å snakke med, så kanskje du vil ta kontakt så kunne vi delt erfaringer osv med hverandre. Uansett om du ikke vil eller ser poenget, så må jeg bare ønske deg lykke til med kuren – den er fantastisk. <33333

  9. Hei !
   Jeg begynte å slite med veldig uren hud rundt munnen som lignet veldig mye på ackne, legen sa at det mest sannsynlig kom til å utvikle seg mer og mer rundt i ansiktet. Legen anbefalte meg å begynne på tetracyclin, gikk på dette i 3 måneder av 4 måneder ettersom jeg fikk så store bivirkninger. Jeg var kvalm og
   Manglet sult i de tre månedene og gikk ekstremt mye ned i vekt, men har ikke angrer et sekund på at jeg valgte den kuren!! Huden min er helt ren, og får aldri en kvise ! Anbefaler det til alle som sliter med ackne og mange kviser ! Angrer ikke et sekund, selv om det kanskje var de verste månedene i mitt liv !
   Lykke til Sophie Elise, håper det hjelper deg like mye som det hjalp meg !

  10. Vurderer selv å begynne med kuren, så jeg lurer på om du kan komme med dine erfaringer etter du har brukt kuren en stund? 🙂 Angående bivirkninger og effekten av medisinen og lignende – det tror jeg hadde vært veldig hjelpsomt.

  11. Hei, vil bare informere om at mange hudleger skriver ut resept på isotretinoin for ofte. Den hjelper selvølgelig veldig mye, er den beste kuren for kviser. Men kurer tar veldig på kroppen! Husk å dra innom apoteket for å gå god rådgivning om dag- og nattkrem som passer akkurat for din type hud. Huden blir veldig fort tørr. Det som ikke så mange vet er at isotretinoin er fosterskadelig og økt sjanse for spontanabort, og burde ikke brukes av unge kvinner. Man skal ikke bruke isotretinoin hvis man kan/ønsker å bli gravid uten å ha prøvd annen type antibiotika. Kan også være problematisk å få barn senere hvis man bruker isotretinoin over en lengre periode (over fire måneder)
   http://www.felleskatalogen.no/medisin/pasienter/pil-isotretinoin-orifarm-orifarm-generics-587633

  12. Hvilken hudlege var du hos? Hadde du veldig dårlig hud eller bare småkviser i panna? Jeg har kviser selv og har vært hos hudlege flere ganger, men hver gang får jeg samme beskjeden: bruk denne kremen og ta disse antibiotika pillene så blir det bedre midlertidig. Men det blir ikke bedre. Jeg har lest mye om isotretinoin, og har veldig lyst til å begynne på kuren selv.. Men ingen hudlegen vil skrive ut resept til meg.. Derfor lurer jeg på hvilken hudlege du var hos. 🙂 Lykke til Sophie og husk at bivirkningene som oftest ikke er så ille som legene mener. Du er fin uansett hudtype 🙂 keep up the good work! Det er kult at du er så ærlig og jeg synes du er et kjempebra forbilde for alle jenter!!

  13. Hei! Så bra at du er så åpen, håper på ett innleg om bivirkninger å lignende.
   Selv er jeg 15 år gammel å har gått på kuren i 37 dager. Mine bivirkninger er tørre hender, neseblod, tørr hud generelt i ansiktet. Jeg har ikke hatt noen selvmordstanker eller depresjon så det er bare å være positiv så får du ikke det 😀
   jeg vet hvor vanskeli det er å ha kviser… å når huden samarbeider en dag er man SÅ gla, men så kommer ett nytt utbrudd å livet er ikke så greit lenger.. jeg får fortsatt nye kviser men blir feks aldri fet i huden lenger å har absolutt ingen hudormer igjen!!
   Jeg vet hvordan du har det sofie, du er ikke alene med denne kuren, stå på og lykke til❤️

  14. Jeg sliter også en del med urenheter i huden, hadde masse acne og kviser og prøvde diverse saker uten hell. Fant ut senere at man var Laktoseintolerant og kuttet ut deretter alt av melkeprodukter og huden ble bedre. Men det er der fortsatt i en viss grad.
   Min rutine hver dag er først en skrubb for alle hudtyper ( bruker kun om morgenen) så bruker man Basiron for Acne og ACO spotless daily fuktighetskrem, som er en krem som roer ned og matter huden, siden Basiron kan gjøre huden tørr. Alt er blitt kjøpt på apoteket reseptfritt 😉 !

  15. Håper det gir resultater! Har selv slitt veldig mye med kviser. Aner ikke hvor mange kviseprodukter jeg har brukt som har blit anbefalt.Vurderer selv å begynne med kuren,siden det er mange som kommer med positive resultater! Så håper du kommer med før og etter bilder 🙂

  16. Når det er sol ute bør du bruke høy solfaktor for å unngå å bli solbrent, dersom du ikke gjøre det kan du få varinge skader i huden.
   Lykke til <3

  17. Lykke til, Sophie! En annen ting som hjelper på uren hud er jo enkelt og greit å prøve å ha et litt bedre kosthold uten så mye junkfood, sukkerholdige matvarer, godteri, osv.

  18. Jeg gikk på samme kur i 7 mnd to kapsler daglig, veldig tørr i huden,blødde neseblod,ble fort lei meg,treningen reddet meg veldig i denne perioden,ble en ganske annerledes person uten at jeg merket det selv men de rundt meg merket det:)ble fort irritert,sur og ga faen i mye.men det kan mye ha vært også at mørket og dårlig vær gjør meg deprimert. Har alltid slitt med uren hud,og etter kuren er alt vekke! Kommer et par kviser inni mellom. Men alt er vekke og det er fantastisk! Veldig verdt å gå på kuren. Slet også med leddsmerter i ryggen og sånt. Viktig og drikke nok vann,spise sunt og trene,rense huden med gode produkterog bruke god sminke så vil alt også fungere for deg😊lykke til! Man blr være mentalt sterk før man begynner på en slik kur! Alle kan reagere forskjellig! 🙂

  19. Håper du har kjøpt en feeet krem til ansiktet og kroppen nå, Sophie.. Er så typisk deg å gjøre ting halvveis og så få konsekvenser etterpå.

  20. Jeg ville heller prøvd Sonya Skin Care Collection fra Forever living og Aloe Gel før jeg ville dyttet i meg unaturlige stoffer. ALoe Gel hjelper kroppen i balanse, noe som også vil gi utslag på huden. For meg har dette vært det eneste som har hjulpet på min urene hud. Du kan lese om produktene på bloggen min eller på hjemmesiden min: myaloevera.no/thavak89
   Det er virkelig verdt å gi det et forsøk, istedenfor å proppe kroppen med kjemikalier den ikke egentlig har godt av.
   Lykke til!

  21. Jeg har selv gått på denne kuren og sliter ikke med kviser i heletatt lenger! Gikk på den ganske lenge og slet veldig mye med tørr hiud og ekstremt tørre og sprukne lepper! Så husk å ha med deg en god lypsyl hvor enn du går så du får nok fuktighet. Jeg erfarte at ikke alle lypsyler og krever fungerte like bra, men det finner du fort ut av selv:) Lykke til! Håper du får like bra utbytte av kuren som meg! Klem

  22. det at du syns det er så forferdelig å ha to-tre kviser i pannen, for meg til å føle meg som noe dritt. mitt ansikt er helt rødt og jeg har masse arr….. jeg kan ikke gå til hudlege for det har vi ikke her jeg bor. jeg er kanskje ikke noe “kjendis” som deg men fyfaan, det virker som verdens undergang for deg………… tenkt på folk (som meg) som har myeee værre hud

  23. Brukte dette medikamentet selv i fjor. Straks 28 år og ser ikke ut som en fjortis mer. Herlig! Anbefaler deg at du kjøper deg en god og fet krem som du smører huden med, det måtte jeg ha. Ble helt inntørket. Den måtte jeg ha med meg i vesken, over alt. Men verdt det. Lykke til. (:

  24. Hei Sophie! Jeg er 25 år og gikk på denne kuren ifjor vår/sommer! Og jeg angrer ikke ett sekund:) Jeg vil bare si at jeg absolutt ikke syneS det var så ille å gå på denne kuren- bare tørrheten på kropp og lepper! Men forutenom det så synes jeg det er litt over dramatisert ang bivirkninger:) Venner av meg har heller ikke hatt noe dårlig opplevelse med disse tablettene! Blødde neseblod en gang bare- and thats it! Selvmordstanker og depresjon? Det er bare tull! Som legen sa til meg så er det ingen vitenskapelig bevis på at dette er sant! Så jeg tror dette ligger bare psykisk i visSe personer! Jeg ble bare happy av de tablettene pga resultatene så raskt:D Lykke til!

  25. Jeg hadde helt jæææævlig hud fra jeg var 19-22 år og fikk også isotretinoin, men fikk så satans bivirkninger at jeg ikke holdt ut en mnd en gang. Hørte med en annen lege og han gav meg Tetracyclin som er mye (!!) mildere. Jeg tok 4 tabletter om dagen i 2 uker, så ned til 2, så 1 om dagen i 2mnd ca så var problemet løst!

  26. bare husk å drikk gått me vann og smør deg inn med en go foktighets krem. da slepp du i alle fall tør hud:)
   prøv å få sirka 3 liter vann i dæ om dagen 🙂

  27. Hei Sophie! 🙂
   Jeg bruker ikke å skrive kommentarer på bloggen din, selv om jeg ofte titter innom, men nå følte jeg at jeg var nødt.. Jeg fraråder deg på det sterkeste med å begynne på denne medisinen!
   Samboeren min hadde store problemer med huden, og spesielt på ryggen. Det var så ille at vi var nødt til å bytte laken hver dag pga. blod og “kviseguffe” som var smort utover lakenet. Han prøvde mange forskjellige medisiner som ikke hadde så “skumle” bivirkninger, men ingen ga varige resultater. Til slutt fikk han begynne på den medisinen du skal begynne på.
   Han brukte medisinen i 5-6 måneder, og har ikke hatt en eneste kvise siden (hallelujah!!). Han har derimot fått andre problemer… Han har fått Ulcerøs Kolitt. Det er en kronisk betennelse i endetarmen. Med andre ord, noe han aldri kommer til å bli kvitt. Dette hemmer hverdagen hans mye mer enn kvisene, for å si det mildt. Han må springe på do etter hvert måltid, har blodig avføring, magesmerter, jernmangel og i perioder er det så ille at han må sykemelde seg. Google det, så finner du masse info.
   Om jeg ikke tar helt feil så står ikke dette som en bivirkning på medisinen, men i og med at han ikke har dette i familien fra før av, sier samtlige eksperter at det uten tvil kommer av medisinen.
   Etter vi fikk vite dette, begynte vi å snakke med andre vi viste at hadde brukt medisinen. 3 av 7 av de vi kjenner, har fått Ulcerøs Kolitt i ettertid av behandlingen.. Så vær forsiktig!
   I og med at du sliter mest med ansiktet, kanskje det lønner ser å gå ofte til hudpleier, og innvistere i virkelig dyre produkter? Jeg tenker hvertfall at det er bedre å bruke noen tusenlapper ekstra, og være sikker på at du ikke ender opp med kroniske plager, som faktisk kan resultere i utlagt tarm.. Jeg tenker hvertfall at det er værre å ha utlagt tarm enn kviser..
   Ønsker deg lykke til, uansett!

  28. Hei, sliter med uren hud jeg også. Sliter med å sminke over det, hvordan gjør du det? Kan du vise hvilke produkter du bruker?:) trenger virkelig hjelp i det havet av forskjellige produkter!

  29. Hvordan kan tabletter være den siste utveien for deg når du ikke har prøvd orntlige hudprodukter og behandling hos en hudpleier, du sier selv at du av og til sover med sminke. Og hvorfor er det så mange som anbefaler å dra til apoteket for å kjøpe seg produkter å få veiledning, disse har gått en utdannelse som apotekteknikker eller farmasøyt , hva kan disse om hud i forhold til en hudpleier som har gådd 2 år skole og spesialisert om hudens og kroppens oppbygning? Det finnes rimelige produkter innenfor salonger også.

  30. Jeg kan anbefale Tea tree serien fra The Body Shop, og Mask of Magnemite(?) fra Lush. Det er helt fantastiske produkter mot urenhud, som jeg bruker selv 🙂 Sleit med en del kviser før jeg begynte med det. Nå får jeg ikke en kvise i mnd engang!

  31. Velkommen i klubben! Har gått på kuren i 10 uker på torsdag, og kan nå si at jeg ikke har en eneste kvise igjen (elsker det)! Jeg er 100% sikker på at det kommer til å funke for deg!
   Kan gi noen få tips som hjelper veldig på kuren:
   -drikk vann. Mye mer enn vanlig. Jeg lover, du kommer til å føle deg uttørket, så bare drikk drikk drikk
   -ikke drikk alkohol (du kan jo.. Men legen min sa ihvertfall at det ikke er noe lurt siden det påvirker kroppen mer nå..)
   -fuktighetskrem.. Du tørker ut overalt haha
   -leppomade, lipsyl.. Leppene er den tørreste plassen (hos meg ihvertfall)
   Ok… du vet sikkert om bivirkningene (som varierer fra person til person). Jeg fikk leddsmerte..hodepine(kun første uken)..og tørr hud xD men for å være ærlig så kunne jeg ikke brydd meg mindre om dette siden huden min tross alt skal bli kvitt kvisene!
   Jeg er så glad på dine vegne for at du skal ta dette, tro meg det er virkelig vert det!
   P.s. Dersom du er som meg, og føler deg “alene” om kviser, acne osv og denne medisinen, så søk på “accutane” på tumblr. Der kan du følge mange andre jenter som går på denne kuren (eller som er ferdig) og det hjalp i hvert fall meg, og jeg føler meg bedre og mindre “alene” om dette med dem 😀 (dette ble en lang kommentar..opss)

  32. Synes hudlegen du var hos var veldig rask på å skrive ut den aller sterkeste medisinen.. Glykolsyre produkter som md formulations, ea pro, Exuviance og jan Marini osv er godt dokumenterte produkter mot kviser og rynker osv .
   Før brukte jeg mye spraytan og sminke. Hadde alltid en og annen kvise, og pga p-pille tull fikk jeg plutselig masse kviser i panna og litt ellers i ansiktet. Hadde aldri hatt så mye før.. Da gikk jeg til hudpleier og prøvde md formulations. Etter bare noe dager merket jeg bedring. Og nå får jeg knapt noen lenger. Men det kommer også av at jeg kun bruker øyesminke nå, og sjeldent sminke i ansiktet. Huden min ser bra ut uten. Faktisk mye freshere enn med sminke. Bruker jeg noe fjerner jeg alltid det om kvelden og tar en liten skrubb etter rens.
   Sjekk ut med en autorisert hudterapeut som kan dette slik at du får produkter tilpasset din hud. Alle jenter burde droppe sminke og la huden puste. Man kommer langt med maskara og gloss 🙂
   En god hudpleierutine morgen og kveld med rens, skrubb og lett krem som er tilpasset din hud. Men så lenge man bruker den sterke medisinen er en god fuktighetskrem og feit leppepomade viktig. Og solfaktor 50! Ønsker deg lykke til med huden 🙂
   Hilsen kjerring 31

  33. Så gøy at du endelig får fikset på det 🙂 Jeg har egentlig ikke lagt merke til at du har så spesielt uren hud, og har alltid vært ganske misunnelig på huden din.. Men man ser somregel slike <> best, og om det funker, blir jeg veldig glad på dine vegne 🙂 Sliter selv med litt uren hud, men aller mest slike <> så lurer på om jeg også skal ta turen til en hudlege å få fikset det 🙂 Veldig fine blomstrer du hadde, forresten. Haha! Ha en fin kveld videre!

  34. Du er ikke alene om dette kjære deg! Jeg hadde uren hud da jeg var 15-18 år gammel, og jeg fikk antibiotika den gangen, og det hjalp meg. Kjenner mange ungdommer på din alder som sliter med akkurat det samme, og ved riktig medisin og behandling er de blitt kjempefine i huden. Bare vær tålmodig.
   Drikke masse vann, og pass på at huden får rikelig med fuktighet som den skal ha, og gjerne kutt sminken også i en periode slik at huden får puste.
   Lykke til 🙂
   Hilsen
   Toril

  35. Når jeg gikk på denne kuren fikk jeg helt panikk når jeg leste at du kunne få selvmordstanker osv av den.
   Jeg snakket med hudlegen min, og han fortalte at 99,9% grunnen til at det står selvmordstanker i bivirkningene er fordi mange som har gått på det før, har hatt så alvorlige depresjoner at de allerede har hatt selvmordstanker, men skylder på isotretinoinen.
   Derfor blir det pålagt av de som lager det til å skrive det på pakkningen. Jeg slet selv med depresjon og selvbildet, men fikk aldri noe selvmordstanker eller verre depresjon ut av det 🙂
   Håper det gjorde deg litt roligere! Masse lykke til på kuren, dette kommer til og gå strålende skal du se Sophie!

  36. Jeg slet veldig med kviser både på barneskolen og i ungdomsårene. På ungdomsskolen begynte jeg med p-pillene DIANE, fordi jeg hadde hørt at de skulle gjøre at man fikk mindre urenhud. De har hjulpet meg kjempe masse og jeg har veldig fin hud den dag i dag. Så de kan jeg absolutt anbefale 🙂

  37. Hadde sykt mye kviser i bjundelsen av 8 klasse, dro til legen og fikk epiduo krem. Funka utrolig bra og nå går jeg i 9ende og har absolutt ingen kviser! det var mange kvelder jeg gråt fordi det var så sterkt og vondt og brennende for huden, ble også sinnsykt rød i flere uker. Håper det går bra <3

  38. Nå vet ikke jeg hvor gale denne urene huden din er, men vil anbefale deg å ta deg en tur på helsekost å spør om sink! Mine kviser forsvinner når jeg tar det isåfall!!

  39. når jeg leser hva disse bivirkningene er, så ville jeg helt klart sett meg enig i at dette var din siste utvei! Du burde mye heller begynt på noen p-piller som heter Diane! Jeg begynte på dette da huden min på ryggen så ut som en pepperoni-pizza og kjøttkake i en alder av 14! Etter 3 måneder og 2 liter vann daglig ble huden min fin! Og jeg har ikke hatt mer enn kanskje 3-5 kviser siden(og nå er jeg snart 20) 😊 (jeg går på disse fast).

  40. Jeg har selv gått på det og det er noe av det værste jeg har gjort men resultatet var såå verdt det!! Selvmordstanker er veldig sjeldent og ikke noe å bry seg om. men det som skjedde med meg var at jeg fikk et sykt “initial breakout” altså at jeg fikk ut alle urenheter på en gang som jeg vanligvis ville hatt over flere måneder. Huden var også ekstremt tørr og sår og om jeg prøvde å skvise en så fikk jeg arr og hele huden bare ble revet av fordi den satt så lite fast i trynet mitt om det sier deg noe?
   sammen med dette hadde jeg vondt i ryggen, tørr hud ellers, tørre øyne, EKSTREMT tørre lepper, vond hud (gjør vondt å sminke seg) og en del humørsvingninger og var mye sur. Dette på sitt værste varte omtrent 2 mnd så ble det bedre og etterhvert hadde jeg heelt fin hud og har ikke hatt en kvise siden. Jeg slet veldig mye med det før dette og jeg angrer ikke på at jeg tok det, burde tatt det før en alder av 18… men jeg skulle ønske jeg var mer forberedt på hvordan det ville bli da hudlegen min kun fortalte meg om den tørre huden som ingen kan unngå. Jeg har sett masse videoer og erfaringer på youtube og anbefaler deg også gjøre det!
   Ellers så burde du kjøpe deg en Aquaphor på apoteket for leppene og ekstremt tørre områder, du kan virkelig ikke leve på noe annet utenom kanskje carmex men den er du faktisk nødt å ha! Ellers er det en fuktighetskrem på apoteket for de på medisin mot hud, den er dyr for lite krem men du er også absolutt nødt å ha den. og bruk disse produktene fra første dag, selvo det kanskje tar en uke eller to før du merker at du virkelig trenger det!
   Ønsker deg lykke til da du kommer til å ha grusomme dager med selvtilliten haha men gud så verdt det det kommer til å bli!!!!!

  41. Hei
   Jeg har selv gått på isotretinoin. Før jeg begynte fikk jeg vite at 99% av alle ble helt kvitt problemene sine, jeg var tydeligvis en av de 1% som ikke ble det. Likevel er jeg glad for at jeg prøvde det. Du må bare huske at bivirkningene ikke er noe tull. Jeg sliter enda (ett år etter avsluttet kur) med svært tørre slimhinner. Lykke til Sophie Elise!

  42. det er også veldig viktig å ha en god hudpleierutine i tillegg til isotretinoinen! rens huden morgen og kveld med en cleanser som er tilpasset din hud og fukt huden med en god fuktighetskrem som gir nok fukt. hvis huden din blir veldig tørr, som den mest sansynelig vil bli kan du prøve å bruke en fuktighetsgivende maske noen ganger i uka som du påfører på kvelden og sover med den over natten, men det er viktig å huske på at isotretinoinen tømmer kroppen for dens naturlige oljer og fukt så huden vil ikke fungere som vanlig i denne perioden 🙂

  43. hudpleier: produkter på salonger har ingen dokumentert effekt, det er som alternative behandlinger som når man går til akupunktur osv.. for mange funker det over en periode, men så kommer kvisene tilbake (dette skjedde med meg). en hudlege har langt bredere erfaring enn hudpleiere, når ofte hudpleiere henviser pasienter videre til hudleger.

  44. Huden speiler ofte hvordan vi har det på innsiden, og enkelte er mer utsatt. Om kroppen er under stress og du holder på mye dårlig energi vil huden ofte si i fra! Håper kuren virker, men først og fremst burde du se litt hvordan kroppen og hodet har det på innsiden 🙂

  45. Isotretinoin funker knall bra-for mange.
   Sjøl har jeg gått på 3(!)kurer,kvisene forsvant hver gang,men etter et halvt års tid ble huden dobbelt så ille som den noen gang hadde vært. Så alt i alt var det vel igrunn ikke verdt det.. Men lykke til!

  46. Går selv på isotretinoin, har gått på det i 2-3 mnd nå. Det tar litt tid før det begynner å merkes, og mange er ikke kvitt “alle” kvisene før ved slutten av kuren etter 6 mnd. Tenkte som mange andre her å komme med noen tips og informasjon man gjerne ikke blir fortalt av legen:
   ? Gjerne dra innom et apotek og nevn at du går på disse medisinene, da vil dem finne frem rense- og fuktighetsmidler tilpasset din hud (ved medisinsk tørr hud, som du mest sannsynlig kommer til å få, er ikke produktene tilpasset for tørr hud alltid best, så hør først). Ikke bruk rensemidler for kviser o.l. samtidig som kuren, huden blir veldig sensitiv, og vil da ikke tåle sterke kvisemidler ved siden av medisinen.
   ? Alltid sørg for å ta tablettene med mat, spis nok og drikk nok, ellers kan det være en liten risiko for å få smerter (det jeg får iallfall, er jo sterke medisiner).
   ? Alle “slimhinner” blir tørket ut, det er fordi noe av det medisinen gjør er å fjerne de naturlige oljene i huden (midlertidig selvfølgelig). Det vil bety at du vil bli avhengig av leppomade (anbefaler EOS – tester ikke på dyr, som har masse fuktighet i seg), men en liten viktig fakta de fleste her ikke har nevnt er at det også kan gå utover sexlivet… Det blir jo tørt der også (litt kleint, hehe), noe som gjør det litt ubehagelig. Svekket sexlyst er også en bivirkning som kan komme med denne medisinen, men alle får jo ikke dette selvfølgelig, og bivirkninger går som regel over.
   Når alt det er sagt vil jeg si at denne medisinen er nok verdt det. Det er en siste løsning-medisin, men det er også den eneste permanente løsningen vi har per i dag ifølge hudpleiere og -leger 🙂 Stå på!

  47. Jeg har selv gått på den! Er utrolig fornøyd med tanke på at jeg slet veldig med uren hud før. Har dessverre måttet gått på to kurer, men etter kur nr. 2 var jeg fin lenge og har kun hatt sånn noen uker med mindre pillekurer. Mitt tips til deg er rett og slett å passe på å ikke spise mye melkeprodukter rundt tiden du tar pillene, veldig lett å få problemer med underlivssopp da gitt… hehe

  48. Husker jeg gikk på denne kuren. Fikk utrolig flassete (ekstremt!) hud i ansiktet, anbefaler dior hudkrem for ekstra tørr hud (husker dessverre ikke namnet) som reddet meg. skikkelig feit hudkrem. Var også utrolg tørr på leppene, og sprakk og blødde. bruk masse fuktighet på hud og munn!!!!!!

  49. Har å brukt disse tabelettene, det va ikke morsomt da det pågikk, men fy fader nå slipper jeg de tykkeste foundation i 20 lag. Og om jeg skulle bli strandet på øde øy klarer jeg meg uten foundatio. Gled deg til resultatet sier jeg bare!!!!

  50. Jeg kan neppe ta solarium. Mister hele huden i ansiktet mitt om sommeren. Skal på hudlegen på torsdag. Men det er jævlig irriterende når folk på gata kommenterer det.

  51. Jeg har selv gått på denne kuren i 7 mnd. Eneste som hjalp den tørre huden var La Roche Posay sin fuktighetskrem Effaclar H. Eneste lepomaden som fungerte var Prolip stift . Begge produktene kjøpes på apoteket 🙂 masse lykke til! Jeg er kjempefornøyd og ble kvitt acnen. Kommer fortsatt en kvise i ny og ne, men én kvise er ingenting i forhold til hva jeg hadde.

  52. Hei Sophie!
   Har selv hatt problemer med acne i mange år, og vet hvordan du har det. Kuren du nå skal starte på er en tøff påkjenning for kroppen din, hva med å prøve hudpleiemidler først? Jeg trodde jeg hadde prøvd alt i verden, ingenting fungerte på meg. Jeg gikk også til hudlege, som faktisk anbefalte meg flere hudpleieprodukter, blant annet Dermalogica. Etter at jeg startet på dette for 1 år siden har huden min blitt noe helt annet, og jeg tør faktisk å gå uten sminke, noe jeg aldri gjorde før. Har i tilegg til acne også Rosacea, en kronisk rødhet i huden. Dette har også blitt bedre med forskjellige fuktighetskremer og rens fra Dermalogica. Mitt råd er at du prøver ut dette først, med hjelp fra hudpleier! En slik kur som du skal starte på bør være aller siste utvei, etter at man har prøvd det man kan av renseprodukter.
   Uansett ønsker jeg deg lykke til 🙂

  53. Jeg gikk på isotretion, og dette var det eneste som funket! Hadde ikke veldig stygg hud men nok til at det plaget meg urolig mye.. Eneste bivirkningene jeg hadde var tørr hud og litt vonde muskler. Tror nok ikke du burde være redd for å få selvmordstanker og sånn, når du ser at huden forbedrer seg går det heller mot positive tanker 🙂

  54. Jeg er på tredje måned av min kur nå. Har dessverre ikke hatt ønsket effekt enda, men har nå økt dosen. Jeg har dessverre fått ekstremt tørr hud som følge av kuren. Jeg er såpass plaget at her vurderte å slutte siden jeg ikke har sett så gode resultat enda, men i samråd med hudlege og hudpleier ble vi enige om å fullføre kuren. Det beste rådet jeg kan gi deg er å starte med fetere dagkrem osv med en gang. Hadde jeg vert mer obs på det hadde sikkert ikke huden min blitt så ille som den er nå. Selvmordstanker har jeg ikke merket noe som helst til.
   Masse lykke til, blir spennende å følge med på hvordan det går 🙂

  55. Jeg hadde utrolig uren hud og slet med dette i mange år. Skinoren hjalp meg veldig! Nå har jeg nesten ingen urenheter 🙂 det er en krem du smører på når du står opp og når du leger deg! Anbefales!

  56. Hei 🙂 Jeg gikk selv på denne kuren i ca 7 mnd, men det varierer nok etter hvor “ille” det er. Hos meg var problemet små “kuler” i huden istedenfor kviser, men selv om kuren var ganske hard er jeg veldig glad for at jeg tok den! Jeg slet veldig med tørr hud (lepper spessielt – bruk alltid krem og finn en bra lipsyl som hjelper!) og ryggsmerter. Merket det var perioder jeg var veldig nede, men ble jo bedre etterhvert når man får resultat. Husk å ver tolmodig, for det tar en stund før det endrer seg, jeg måtte først øke dosen, og etter en stund redusere igjen pga bivirkningene.
   Har jo forsatt litt kviser (og en liten kul som ikke går vekk..), men kviser får jo alle!
   hehe, tenkte det kanskje var nyttig å dele min erfaring med kuren vertfall, lykke til og ver tolmodig! 🙂 (btw, jeg ble overrasket når jeg så du skulle begynne på denne kuren, for jeg har ikke tenkt noe over at du har “unormalt” uren hud!)

  57. Isotretinoin var forandret livet mitt hvertfall. Hadde tørre lepper underveis og cirka to måneder etter avsluttet kur, men det er uten tvil verdt det!! Anbefaler alle å gå til Hudklinikken ved Dr. Jon Langeland. Hudlegene der har så god kunnskap om acne. De er ikke så dyre heller i forhold til andre klinikker 🙂

  58. Hei, Sophie.
   Jeg har gått på kuren i snart 1 mnd nå, og er inne i den perioden der huden blir verre før den blir bedre.
   Ha alltid med lebepomade og gi huden MASSE funktighet.
   Kan på det sterkeste anbefale hudpleieserien “La Richie Posay” eller noe i den duren. Dette er en serie som er produsert speiselt for de som går på behandling som tørker ut huden. Kjøpes på apoteket. Jeg bruker ansiktsrensen og kremen. Ble anbefalt denne serien av Hud og Akne Klinikken på Frogner/Skillebekk. Gull verdt!
   De eneste bivirkningene jeg har så langt er tørr, tynn og flassete hud. Klødde meg litt på kinnet for en uke siden, og huden er så tynn at det ble et stort sår.
   Ser frem til forbedringer!
   Lykke til på veien til plettfri hud 🙂

  59. Gikk på denne kuren i ca. 6mnd når jeg var 16, er nå 20. Ble kvitt det verste, men har fremdeles en god del kviser. Det var kjipt og måtte lide seg gjennom flassing, og lav-intensitets trening, og holde seg i skyggen om sommeren, når det ikke fungerte bedre…

  60. Det var min siste utvei også, og det var ikke verdt å miste livet jeg hadde for! Men jeg håper alt kommer til å gå fint med deg og at du ikke blir en fange i din egen kropp der du ikke kan gjøre en dritt med det fordi kroppen ikke takler noe så enkelt som å finne deg mat engang.. Vet ingen kan sette seg inn i en slik situasjon før du faktisk er der, og jeg håpte så inderlig at du ikke skulle risikere å være syk livet ut fordi du har uren hud, slik som jeg gjor(bare at jeg ikke viste noenting om disse bivirkningene)

  61. Du får si ifra om du ikke blir fornøyd. Jeg har vel skrevet til deg noen ganger nå ang aloe vera, og jeg kommer heller ikke til å gi meg på det. Første bud når det gjelder hud er å starte innenfra. Det hjelper ikke med dyre kremer ++ som så mange her nevner, når ditt indre gjenspeiler ditt ytre. Og dette kommer fra meg som har prøvd ALT, bortsett fra denne kuren du skal gjennom nå. Den var også min siste utvei, men i et siste desperat forsøk begynte jeg å drikke aloe vera. Det hjalp! Jeg har ikke en kvise lenger 🙂 Lykke til Sophie Elise. Jeg kan fortsatt kontaktes på [email protected] 🙂

  62. Min søster på knappe 13 år har hatt akne siden hun var rundt 11 (tenk deg å få seriøse problemer med det når du er 11 år gammel!!! Resten av vennene dine har nettopp fått pupper liksom). Da hun var 12 begynte hun på en masse reseptbelagte ting og gjør det fortsatt, i tillegg til stadige besøk hos hudlege. Har ikke peiling på hva hun går på nå, men har sett en pakke liggende hjemme med et navn veldig lignende det navnet. Bivirkninger er det siste man bør bekymre seg for, de fleste er jo ikke så alvorlige og er lette å holde i sjakk. F.eks: tørr hud = litt ekstra fuktighetskrem morgen og kveld. Jeg bruker basiron (det sterkeste som ikke er reseptbelagt) som gjør meg veldig tørr, og bruker en tube fuktighetskrem fra Cosmica på 60 ml på ca to uker. Tre hvis jeg er heldig. Poenget mitt her var at depresjon er nok ikke det som kommer til å skje. Og godt er det 🙂

  63. VÆR SÅ SNILL TA DEG TID TIL Å LESE DETTE 🙂
   Håper ikke du har tenkt å vise før/etter til leserne dine. Pillene kommer ikke bare til hodet ditt, de kan begynne å ødlegge funksjoner innenfra i kroppen. Huden blir kanskje bedre men kan ikke si det er verdt det i det hele tatt. Jeg kan faktisk anmelde hudlegen for å ha fått denne kuren pga kroppen min ble aldri frisk etter jeg sluttet på de.
   Jeg er 17 år, har vert sengeliggende syk siden 2012 da jeg bare var 15 år gammel. Det er enda ingen medisin som kan kurere sykdommen min, om 3 år er de ferdig med en forskning på cellegift mot sykdommen min, før den tid må jeg være sterk og vente på om denne medisinen funker eller ikke. Hvem vet hvor mange år jeg må være syk..det er i veien for utdanning og alle planene jeg har i livet. Livet mitt er på vent, rett og slett. Og jeg kommer aldri til å vite når marerittet slutter.
   Synes synd på hver eneste person som får disse pillene pga sin desperasjon til ren hud, man blir rett og slett blind fordi man tror det er svaret til å bli lykkelig. Føler bare jeg har behov for å advare personer som får resept på dette, for jeg ville ikke ønsket det til min værste fiende engang. Jeg orker ikke se livet til noen sakte men sikkert rase sammen. Dette bringer fram det verste som noen gang har hendt meg, og jeg tror virkelig ikke jeg klarer å lese om det.
   Men ha lykke til, jeg håper virkelig dette blir positivt og at du ikke får noen kroniske problemer!

  64. Alt handler om innstilling! Hvis du fortsetter på den tankegangen tror jeg det skal gå helt fint. Jeg har gått på kuren i fire måneder nå og har ikke merket noe på humøret 🙂

  65. Hei! Vil anbefale deg og prøve Elizabeth arden PRO produker. Fås kjøpt på hudpleie salongen! De har også penslinger. Er et supert produkte:)

  66. jeg gikk på isotritonoin og jeg hadde ingen merkbare bivirkninger 😉 men når man leser på pakningen og om de så kan man bli litt skremt. eneste jeg syns var slitsomt var å måtte reise et stykke til hudlegen min for å måtte ta tisseprøver før jeg fikk ny dose hver gang. men ikke noe stort mer enn det 😉 men ikke vær redd. dette kommer til å gå kjempebra 😉 tenk positivt og det positive gror 😉

  67. Jeg må le litt av dere som bare kommenterer “spis sunt og vask ansiktet”..
   Ja, no shit. Jeg gjør det! Nøye med å rense ansiktet, spiser masse grønt og drikker mye vann, nok søvn, er aktiv, men jeg har fortsatt kviser. For det meste er det talgkviser i pannen, men også mye rundt munnen som gjør rett og slett vondt! Slet med mer kviser før, men epiduo har hjulpet meg litt.
   Den kuren må du passe på! Tror det er også denne kuren som er kjent som “hestekuren”. Vennina mi måtte slutte etter 2 uker siden ho ble så kvalm og kastet opp av tablettene, og det ble rett og slett vanskelig å følge med i undervisningen på universitetet. Huden blir også ekstrem tørr, og tørre slimhinner er veldig normalt. Lykke til, det tror jeg du vil trenge!

  68. Hvorfor går du ikkje til hudpleier ? Det er MYE du kan gjøre selv før du begynner med medisiner som kan ende opp emd å tulle med hodet ditt -som i beste mulige mening………noen ganger ikkje har det bra…..eller?
   HAR man latent emosjonelle eller spykiske problemer bør man aldri ta lett på bruk av medisner med kjente bivirkninger som depresjon OG selvmordstanker.
   Anbefaler en full sjekk hos en hudepleier og følge programmet til punkt å prikke før eg ville gått videre. Din hud,men også ditt sjeleliv.
   Datteren min har epilepsi og angst og problemer med å sove. Noe medisner gir henne kviser og acne -hadde hun bedt om å få gå på disse ville eg ALDRI tillat det og hun er eldre enn deg og en skikkelig tøff person som gikk gjennom helvete med epilepsien før hun fikk hjelp. Angsten kom av å ikkje bli trodd og som bivirkning av medisinen. Altså får du spykiske problemer med kvisepillene…..er det ikkje sikkert disse forsvinner fordi du slutter med medisinene.
   bare ønsker deg det beste og bedre med sunt hode enn pen hud <3

  69. Heia 🙂
   Går på denne kuren selv. Jeg vil anbefale deg og ALLTID ha leppomade og håndkrem med deg, for du kommer til å få ekstremt tørre lepper og hender. Du burde også alltid ta tablettene sammen med måltid. Det gjorde ikke jeg i begynnelsen av kuren, og det endte med at jeg fikk en betennelse i magen som enda ikke har blitt bedre.
   Jeg har gått på denne kuren i 4 mnd, og begynte allerede og se forbedringer etter 2 mnd.
   Masse lykke til! 🙂

  70. Når ein får sjølvmordstanka eller deprimert mens ein går på sånne kura, er det viktig å hugse på at det er berre tablettane som gjer at ein reagere/føle det sånn. Gjer det litt enklare å handtere det!
   Vil ellers sei at du er ei superfin jente! Stå på 😀

  71. Lykke til! Gla det endelig ordner seg! Føler du er så jordnær, du som tør å snakke om huden din offentlig! Glad i deg<3

  72. Venninne og søsteren min har det som deg. Noen reagerer veldig med kroppen når det kommer til stress å og andre psykiske påkjennelser. Da får de kjempe mange urenheter i ansiktet. Begge har prøvd alt mellom himmel og jord, slitsomt. Så vet litt hvordan du har det. Men de også har fått det sterkeste som er å få tror jeg, og det harchjulpet begge. Men når stresset kommer tilbake kommer kvisene tilbake. Folk er forskjellige, jeg har nesten aldri hatt en kvise i hele mitt liv. Men skjønner det går utover selvtilliten. Håper det funker. Og slike bivirkninger får man sjeldent.

  73. Gått på tre kurer på den, nå er det 6 år siden jeg sluttet på siste kuren og kvisene er tilbake .. Kjempekjedelig!

  74. Bare slutt å bruke hudsminke. Jeg hadde veldig uren hud, men med en gang jeg sluttet å bruke det (eller en stund etter) ser huden min ut som en babyrumpe. Har seriøst porselenshud

  75. Du burde tilføre gode tarmbakterier når du går på denne kuren.Den kan klusse til den gode tarmfloraen som igjen kan gi mye kviser.
   Han som driver dette senteret har komponert et naturlig skum av urter/eteriske oljer som er super på kviser. Min datter er sååå fornøyd med den,og mange andre også. Han kan dette.
   http://www.senterforhelse.no/

  76. Har gått på Isotretinoin nå selv en periode. Måtte gå på pillene i syv måneder ettersom pillene ikke ville begynne å virke med engang. De første 4-6 ukene vil du nok føle deg ganske normal og begynne så vidt å merke en forskjell på huden. De neste månedene derimot kan det bli ganske hardt. Huden tørker ut fullstending og kroppen tørkes også ut på innsiden. Kjærestekos ble det ikke på en del uker i og med at alt rett og slett er tørt. Soling og alkohol har det alltid vært mye diskusjoner om når man går på denne kuren, men i moderate mengder så går dette helt fint. Ble ferdig med kuren for litt over en uke siden nå og begynner allerede å få tilbake “mitt gamle meg”. Humørsvingninger blir det mye av, men med gode venner og en herlig kjæreste så hjelper det mye. Masse lykke til, det kommer til å bli så bra til slutt! 🙂

  77. Går selv på kuren for øyeblikket, og må bare si at den første måneden blir huden sykt mye verre fordi alt skal ut av kroppen! Har aldri følt meg så forferdelig før, men bedringene skjer veldig fort når de begynner!

  78. Har selv gått på kuren i 10 mnd sammenhengende og startet nå for ikke så lenge siden opga tilbakefall av cystisk acne. 1 godt tips: ikke få panikk når hele huden din begynner å flasse av, det er bare å skrubbe den hardt av med hendene hver gang du dusjer. Det er meningen å miste mange hudlag osv. Det blir verre før det blir bedre. Og tilslutt har du helt ren hud.

  79. Jeg går på tetracyclin og har gjort dette i et år nå og er veldig fornøyd, den eneste bakdelen er at jeg ikke får ta det sammen med mat (en time før jeg spiser eller to timer etter jeg har spist), og så får jeg ikke gi blod siden det er en slags antibiotika kur..

  80. Hei, har selv brukt kuren og vil anbefale deg å bruke vaselin i nesa et par ganger om dagen. Selv om du kanskje ikke føler at nesa er tørr så er den ofte det, etter erfaring. Du burde bruke vaselin slik at du slepper neseblod som kan komme av tørr nese. Rimelig flaut å begynne å blø midt på gata for å si det sånn….

  81. Jeg gikk på Isotretinoin, og sluttet for en måned siden fordi jeg skal operere. Jeg fullførte ikke hele kuren, kun 5 måneder av den. Bare et tips til hva du kan hjelpe deg selv med når det gjelder huden -bruk ikke produkter med olje i. Kjøp krem uten olje (natt og dagkrem om du bruker det), bruk helst matt sminke, eller noe som igjen ikke innebærer noe olje (bare minerals har bra produkter der). Jeg brukte alt av kremer og sminke uten olje, og følte ikke det hjalp noe spesielt, helt til jeg byttet primer til en som var uten olje, det hjalp noe ekstremt på den urene huden. Du må ikke bekymre deg så mye, det er trossalt ikke alle som får disse bivirkningene. Men du bør drikke minst mulig alkohol, ettersom du kan få forhøyde leververdier hvis du drikker alkohol(men antar at det er noe du allerede vet). Masse lykke til, håper du blir fornøyd 🙂

  82. jeg har nettopp gått på den kure. Kunne ikke vært mer fornøyd!
   selv om det var ett helvette med kviser som poppet opp, vond og tørr hud så var det verdt det!og unngå sol, hadde isposer i fjeset etter å ha vært i solen.
   ellers ikke mye bivirkninger uten om tørr hud, og lepper.
   absolutt verdt det de månedene og se litt jævligere ut. 😀 lykke til, håper du blir fornøyd! 🙂

  83. Ble ferdig med isotretinoin i slutten av desember, og huden min er så mye finere nå enn den var før kuren. Hadde imidlertid prøvd både lokal behandling (som jeg nå bruker for å forebygge tilbakefall) og antibiotika først, så stusser litt over at hudlegen din gav deg disse pillene såpass fort! Er jo en grunn til at man blir “tvunget” til å ta abort om man blir gravid mens man går på pillene. Håper de fungerer for deg også!
   For min del var bivirkningene e k s t r e m t tørr hud, aldri fett hår, sår på lepper og veldig vondt i ledd og rygg. Noen ganger klarte jeg nesten ikke stå, spesielt etter mye sitting i eksamensperioden. Men ca 5-6 uker etter endt kur, var alle bivirkninger borte. Lykke til! 🙂

  84. Hei
   Det kommer til å gå kjempebra. Jeg har gått på kuren i to mnd og fem dager, og merker seriøst så og si ingen bivirkninger. Du må bare gå inn med riktig innstilling. Jeg leste masse om det før jeg begynte og leste de verste tingene.. til å begynne med skjønte jeg hva folk mente også for jeg hadde kjempetørr hud, tørre lepper, vondt i håndledda og korsryggen og følte meg generelt ikke bra. Men det varte kanskje litt over en uke og jeg endret tankegangen helt. Jeg begynner endelig å se forbedring også og har per dags dato ingen bivirkninger.
   Tips jeg har er:
   – Først og fremst: ALT kommer til å bli tørrere. Vær derfor forberedt før du setter ordentlig i gang med kuren.
   – smør deg masse!! før du legger deg kan du overdrive smøringen av både ansiktet og leppene. Det er en krem du finner på apoteket som heter Eucerin, det er det beste du kan bruke for huden. Du kan også bruke vacelin på leppene, det hjelper masse. Jeg har med meg en liten vacelinboks rundt overalt for å alltid være klar. Jeg anbefaler deg å kjøpe mange leppomader så du har en i alle vesker, jakker osv, for en dag uten leppomade kan bli krise for deg.
   – kjøp leppeskrubb, det vil du trenge.
   – ikke lek med urenhetene som kommer i ansiktet, for alt legger igjen arr.. det er det mange sliter med etter kuren.
   – Du vil få en eller flere “utbrudd” som kommer til å gjøre at du vil gi opp kuren, men ikke gjør det heller. Det er meningen at det skal skje, for da “tømmer” ansiktet seg. Og igjen, ikke lek med kvisene!
   – Kjøp hårkur for tørr hodebunn, rett og slett for å forhindre at du begynner å flasse(jeg kurer håret jevnt, men har aldri opplevd å flasse, liker å tro det er siden jeg var tidlig ute med forebygging). Du kommer også til å merke at du nå må dusje håret mye sjeldnere.
   – Smør hele kroppen godt med jevne mellomrom. Spesielt hendene dine. Du kan etterhvert oppleve at hendene blir ekstremt tørre, spesielt rundt området mellom tommelen og pekefingeren.
   – IKKE bruk hårfjerningskrem eller voks på ansiktet!! jeg brukte hårfjerningskrem på armene, og “brant” meg så jeg i dag har arr på begge armene. Har også hørt om en som fikk arr i ansiktet pga voks. Men igjen, jeg vokser med nedentil, og det har aldri vært et problem, så tror litt “hardere” områder går bra, sånn som leggene.
   – Snyt deg godt etter dusjen også, for å unngå neseblod(jeg har selv aldri blødd), du kan også ta en Q-tips og smøre deg med litt krem i nesa før du legger deg.
   Håper dette hjelper deg en del. Du har mailen min, så er bare å kontakte meg hvis du lurer på noe mer. Jeg hadde selv mange spørsmål før jeg begynte, så jeg skjønner det. Jeg anbefaler deg også å se på masse youtubevideoer, men du må ikke bli skremt for det er mange fæle opplevelser der ute.

  85. Hei, Sophie.
   Det er et stort valg å velge å gå på en kur som isotretinoin. Det er kraftige tabletter, med mange bivirkninger Jeg gikk på Isotretinoin for 4 år tilbake, og angrer ikke et sekund den dag i dag til tross for mye smerte og tårer. Bivirkningene jeg led av var først og fremst tørrhet. I nese, hals, øyne, hender, lepper, ja så og si over alt. Jeg ble også veldig deprimert en periode, og var langt nede en god stund. Jeg kom ikke til det punktet der jeg hadde tanker om å ta mitt eget liv, men de 6 mnd jeg gikk på isotretinoin var 6 lange og tunge måneder. Etter kuren fikk jeg etterbivirkninger som tørre ledd og hårtap. Til tross for alt dette ble jeg kurert og er i dag mye gladere enn jeg hadde vært om jeg ikke hadde gått på kuren.
   Vil legge til at jeg etter 4 år har fått litt større porer enn jeg hadde rett etter kuren var ferdig. Litt kviser i ny og ne må jeg også regne med i dag, men ikke på langt nær av hva det var før.
   Lykke til på kuren, det trenger du <3

  86. Hei!Har lest bloggen din lenge nå og syntes den er veldig bra. Det er veldig synd at du sliter så mye med uren hud og at du nå ser på piller som den eneste utveien. Jeg kjenner mange som har slitet med uren hud men som har begynt å drikke aloe vera og det har hjulpet dem ekstremt mye. Hvis du er interissert i å vite mer, eventuelt se noen før/etter bilder så kontakt meg gjerne helt uforpliktende så klart. Hvis du ser på det så vet du ihvertfall hva du sier nei til 🙂
   – Linnea

  87. Jeg må bare kommentere og håpe du ser dette… MEIERI er for mange noe av det verste man kan få i seg om man sliter med uren hud! Denne kuren er IKKE siste utvei. Bildet du la ut nylig av kjøleskapet ditt viser jo hvor mye meieriprodukter du får i deg – det er jo ikke rart du har uren hud! Kutt ut meieriproduktene og se om det gjør noen forskjell. Jeg kan ikke tro at legen skrev ut dette medikamentet til deg uten å nevne meieri?? Men de skal vel tjene penger, de og… Søk deg litt opp på meieri og påvirkning på hud. Kanskje slipper du denne grusomme kuren… Lykke til!

  88. Hei Sophie, masse lykke til!
   Min erfaring etter kuren:
   Jeg har tatt denne kuren en gang det var fra februar2014-juli2014. Jeg hadde perfekt hud i ca.4 månder! Så kom kvisene tilbake etter en halloweenfest, da drakk jeg etter en pause siden jeg startet på kuren, og d var da jeg begynte å merke at kvisene kom tilbake. Jeg vet at kosthold ogsånt ikke har hjulpet eller gjort kvisene verre for meg, men jeg kan si at det var etter den gangen jeg merket at kvisene kom tilbake. I desember slet jeg så mye med depresjon fordi kvisene hadde kommet tilbake at mamma ringte hudlegen min, og jeg fikk time i samme uka. Da hadde jeg slitt med flere søvnløse netter og netter der jeg hadde grått meg til søvn. Dette var jævlig for meg. Vi dro til legen, og han ville at jeg skulle starte med en tetralysalkur(tror jeg det het). med en gang. Men denne kuren hadde jeg gått på så mange ganger før, og ja jeg gikk faktisk på antibiotikakur mot kvisene mine i nesten 4år i strekk :O det er mye, og jeg hadde verre bivirkninger av den kuren enn isotetrion. Jeg sa nei, og d ble at jeg skulle vente til slutten av Januar så komme tilbake å se hvordan d hadde blitt. Hvis d ikke hadde blitt bedre skulle jeg få starte på en ny kur der og da. Dette var som et slag i tryne for meg, men tror d eller ei “jeg ble bedre etter den stund”. Jeg får fortsatt kviser, men det går. Ser på bilder fra et år tilbake og det er mye verre enn nå. Jeg har begynt å fått kvisene tilbake nå desverre, men jeg har avtale med hudlegen om at hvis jeg blir ille igjen så slipper jeg innkalling fra fastlegen, jeg får time med en gang. Dette synes jeg er bra.
   Min erfaring mens jeg gikk på kuren:
   Mens jeg gikk på kuren merket jeg mest til tørrhet i huden. Leppene var værst og ble mye kommentert av folk rundt meg som ikke var klar over at jeg gikk på denne kuren. Da jeg har valgt å ikke være åpen om det til dem rundt meg. Så jeg anbefaler deg å bruke mye EOS, masse om kvelden. Viktig 20lag faktisk, og gni det godt inn i leppene. Det neste jeg la merke til var at jeg ble kjempefort solbrent, har aldri blitt solbrent før. Men dette var ille. Da jeg var i Spania i påska fikk jeg helt røde øyne og det gjorde vondt i flere uker, og rødheten er fortsatt ikke borte. Så husk å bruke solbriller, siden slimhinnene blir VELDIG tørre. Det gangen det var jævlig var da jeg var i Mexico i sommerferien, da ble jeg veldig solbrent og fikk førstegradsforbrenning på brystet og ryggen. Dette var selv om jeg brukte 60 i solfaktor, resten av ferien lå jeg i skyggen. En annen ting som jeg opplevde var på en måte ikke depresjon, men jeg opplevde at jeg ble veldig fort sliten. Og var i en “gidder-ikke” periode mens jeg gikk på kuren. Jeg slet mye med å spise nok, og gikk ned flere kilo. Dette gjorde meg igjen deprimert.
   Før kuren:
   Før kuren hadde jeg vært til hudlegen i en lang periode, han sa alltid at jeg var i grenseland til å få den sterkeste kuren fra første stund. Men jeg fikk den først nesten 4år senere… Jeg ble mye deprimert av kvisene mine og hadde få å snakke med d om. Hvis jeg først nevnte d, fikk jeg som kommentar at jeg måtte slutte å klage fordi andre hadde verre kviser, det er en del av tenårene osv… Dette gjorde meg bare enda mer lei meg da jeg ikke fikk snakket ut med noen.
   Så tilslutt! Denne kuren angrer jeg virkelig ikke på at jeg tok, selv om jeg fikk tilbakefall så er huden min mye finere enn det den var før jeg tok kuren. Jeg ønsker deg masse lykke til, og prøv og unngå for mye stress. Viktig og snakke med noen imens du går på kuren fordi jeg hadde vertfall mange tanker mens jeg gikk på kuren. Og det hjelper så du unngår å bli deprimert! Lykke til<3

  89. Jeg så ut som et pizzatryne. Myeeee verre enn deg, og jeg gikk på akkurat samme medisiner i 6 måneder. Etter 3 måneder var alt vekk, men husk å fullføre kuren selv om det er kjipt når du helst vil sole deg og bli brun. Men er så verdt det, for da tar den bort alt, og du får ingen kvisetilbakefall. Har ikke hatt kviser på 4 år.
   Jeg lover deg resultater 🙂 du får helt plettfri hud. Eneste bivirkning jeg fikk var tørr hud, men det er jo det medisinene gjør. Tørker ut huden din. Alt det med deprisjon og selvmordstanker er bullshit. Ble bare gladere da jeg så kvisene forsvinne litt etter litt.
   GLED DEG!!

  90. Kjære deg, vær så snill å se dokumentaren om denne kuren før du starter!! Søk på ROACCUTANE (dying for clear skin), på youtube. Dette er akkurat den samme kuren, bare med et annen navn i Norge. 🙂 Ikke sikkert du får disse bivirkningene, men det er fint å vite at det KAN skje. Lykke til, fine deg!

  91. Hei du!
   Jeg har akkurat avsluttet samme kuren, gikk på den i ca. 7 mnd. Jeg hadde store utbrudd, kviser som faktisk så ut som blemmer og gudene vet hva.
   De første ukene blir huden verre. Som folk ofte sier, det blir ofte verre før det blir bedre – og TRO meg, det blir bedre. Men husk å invistere i en god og tykk ansiktskrem og lepomade. Leppene sprekker så og si hver gang du smiler.
   Etter endt kur, kan du også føle at huden blir noe verre. Men husk at dette er en hestekur og kroppen må “roe” seg ned etter du har tatt siste pille. Så ikke fortvil underveis, jeg og flere venninner som har gått på kuren er strålende fornøyd 🙂
   Ønsker deg all lykke til!

  92. Hei! Jeg aner ikke om du svarer på kommentarer men håper du har lyst til å dele erfaringer rundt denne prosessen etterhvert:) Jeg lurer på om du gikk til privatlege eller fastlege/offentlig hudlege? Jeg har fått utallige kremer og antibiotika og ingenting hjelper. Føler legene jeg har vært hos er så vanvittige forsiktig med å skrive ut dette medikamentet. Så nå vurderer jeg å gå privat! Er det sånn at du ikke kan være i sola og har du fått beskjed om null alkohol? Uansett så er det nok verdt det. Vet så veldig godt hvordan det føles å ikke ville gå ut uten sminke (og helt sikkert verre for deg som er et kjent fjes). Lykke til!

  93. cuskima: Jeg har gått til hudpleier, jeg gikk faktisk til hudpleier i over et år og har brukt utallige tusen kroner på dette. Gikk til hun som skulle være best i oslo, men hjalp det? Nope. Det var mange timer med pleie både på klinikk og hjemme, holde meg unna ditt og datt av mat, drikke litervis med vann, kutte ut alkohol, peale huden hit og dit, masse smerter og null solarium for hva da? Absolutt ingenting. Litt finere hud, ja. men så langt ifra fin, så langt ifra slik at komplekset mitt gikk bort 🙁

  94. Pealing er ofte viktig, kan også være kostholdet ditt er litt ensidig,men eg vet jo ikkje alt du spiser.
   Uansett har du prøvd og vet at det hun gjorde var hvertfall ikkje så veldig helpsomt.
   Trist. Skindoctors fra Australia er et fantastisk merke ikkje dyretestet som ofte har en super effekt på acne og kviser.
   Du er voksen og gjør som du vil…eg er bare bekymret for deg….håper du forstår at det er fordi man bryr seg ikkje sant -og er ingen kritikk.
   Skulle ønske eg kunne hjulpet deg,men kan være det ligger en hormonell ublanse hos deg. De medisinene du bruker er kviser en bivirkning av dem? Masse medikamenter går direkte på hormonsystemet,spesielt om det er noe neurologisk som skal endres virker det som. Depressiva, angstdempende og epilepsi medisin er kjent for å fremme kviser og acne.
   Masse lykke til uansett hva du velger Sophie <3

  95. Hei Sophie!
   Jeg startet kuren i desember, Jeg spurte hudlegen om det var sånn at en ble deprimert. Da svarte han at da skal du være veldig deprimert fra før av, og da hadde en ikke fått medisinen. Jeg er absolutt ikke deprimert! bivirkningene jeg har er tørre lepper og øyner.. i begynnelsen slet jeg veldig med vond rygg, men det gikk fort over. Har enda store underjordiske kviser og det.. Jeg fikk beskjed om å bruke La Roche, den syns jeg er veldig god! Jeg sa til hudlegen min at jeg var drittlei av å bruke penger på produkter som ikke funker. er viktig å unngå meieriprodukter og A vitaminer. Jeg spurte legen og om kostholdet mitt hadde noe å si på hvorfor jeg fikk så mye kviser, da sa han at det ikke hadde noe å si, kviser er desverre arvelig.. Jeg har prøvd MD Formulation, Basiron, Differin, Diane (p-piller), Laser, byttet sminken, byttet ansiktskrem, kuttet ut alkoholen… men ingenting har hjulpet.. så da ble hudlegen!
   Håper det funker for deg! jeg kan ikke vente til jeg får sett resultatet på meg selg. noen dager har jeg perfekt hud og andre dager har jeg noen underjordiske j*vler. hehe… huden min er uansett en stor forbedring! 😀

  96. Hei! kommenterer aldri,men slitt som faen med uren hud selv. jeg fikk tetracyclin ( antibiotikapiller ) og en krem som heter epiduo( adapalen ) Det koster tilsammen ca 500 og jeg ble kvitt alt. eneste bivirkning er at huden kan bli litt tørr den første uka,og slimhinnene blir tørre av antibiotikaen. PRØVDET !!! :):) Da tar du 2 antibiotikapiller morgen og kveld, og 1, morgen og kveld ved bedring.

  97. Jeg har gått på noe lignende, og det viktigste rådet mitt er å ha en GOD fuktighetsgivende krem. For å unngå ekstremt tørr og irritert hud, smørte jeg inn fjeset med disse apotek-kremene morgen og kveld. Det hjalp veldig!!

  98. Hei!
   Jeg har slitt med urenhud i noen år nå, har aldri vært plaget noe særlig før. Kun en kvise eller to når “tante” kommer på besøk. Men var hos en hudpleier, og fortalte all sminke jeg bruker, at jeg renser kostene ofte, bruker oljefri sminke osvosv. Hun tok en dyprens og hudanalyse, og kom frem til et produkt jeg måtte prøve. Disse prøvene var like mye som 4 erter. Jeg hadde de i nesten 2 uker, og bare på 3 dager merket jeg forskjell! Kvisene forsvant jo! Du burde prøve Rejuvi, den som er mot acne. Definitivt verdt forsøket! Hvertfall en tester. 🙂 Tommel opp!

  99. Hvis du er bekymret for depresjoner og selvmordstanker, så kan det være lurt allerede nå å legge en plan for hva du skal gjøre, hvis noe slikt oppstår. En rømningsvei rett og slett. Det kan være at det da ikke hjelper å bare slutte på pillene, og derfor er det greit å ha et sikkerhetsnett.
   Hilsen kvinne på 30, som sliter med veldig uren hud, og psykiske lidelser (og velger derfor å uren hud, fremfor å trigge alvorligere lidelser)
   Lykke til =)

  100. Hei Sophie Elise,
   Jeg gikk på denne kuren i fjor og må bare si at jeg er kjempe fornøyd!
   Jeg tror du kommer til å se forandringer etter ca. 3 uker og alle ga meg masse komplimenter på den fine huden min som GLØDET som aldri før:)
   Ja, det var noen ting som var kjipt med kuren, bl.a. tørre lepper. Det eneste som fungerte var vaselin for min del. Litt kleint å gå rundt med en vaselinboks i alle møter og slikt på jobb, men det var et must.
   Jeg syntes også at svetten min luktet litt rart – og jeg har aldri luktet svette før..
   Den beste rensen for ansiktet var helt klart Avene Extreme gentle cleanser og den beste kremen var fra A-derma – begge kan du få kjøpt på apoteket. Jeg husker også at huden var noe skjør på slutten da jeg både fikk brystbennelse og vondt i korsryggen.
   Men ellers følte jeg meg helt fin og det kommer du også til å gjøre:) Hvis du føler at du får selvmordstanker så får du evt. redusere dosen, eller slutte helt med kuren.
   LYKKE TIL!! 😀

  101. Serr, kutt ut melkeprodukter. Lover deg huden blir bedre etter noen uker. Og mye mindre smertefullt. Slipper du gå gjennom en forverringsperiode og dytte medesiner i kroppen din. Gikk på masse hestekurer for noen år siden, men det fungeret bare en stund så var det like ille. Ikke spist noe melkeprodukter i 6mnd, aldri hatt bedre hud, selv på vinteren som pleier være helt jævlig.

  102. Kjøp en gode håndkrem, carmex og saltvannsdråper til øynene. Klarte meg ikke uten det når jeg gikk på tabelettene, du kan også smøre litt hvit vaselin i nesa om kvelden for å unngå å bli sår.. 🙂

  103. Hei !
   Kommenterer aldri på blogger, men dette er noe som jeg selv akkurat har gått igjennom. Var ferdig med kuren for 1 mnd siden!
   Sleit veldig med små kviser som lå under huden, som stadig blusset opp gjennom hele videregående.
   Jeg har prøvd “alt” ! Reseptfrie lokalmidler på apoteket, antibiotika-tetracyclin, reseptbelagte lokalmidler som epiduo og dalacin. Har også fått behandling av hudsykepleier på hudklinikk, og kjøpt dyre ansiktprodukter med salisylsyre. Ingenting av dette fungerte !
   Jeg var også redd for at jeg hadde for fin hud til at jeg kunne få Iso, og bare bli gitt nye lokal salver.
   Men etter henvisning fra fastlege dro jeg til den private hudklinikken, Dermica (kortere ventetid). Er kjempe fornøyd med resultatet nå! MEN, belag deg på … det ble MYE verre i begynnelsen, jeg måtte droppe mange sosiale sammenkomster og gikk helst ikke i butikken, gjorde kun det jeg måtte.
   Ha alltid med deg leppomade, øyendråper(hvis du får tørre øyne) og fuktighetskrem. Ansiktet blir utrolig sensitivt, så smør godt med fuktighetskrem. Spør på apoteket hvilken som er beregnet for personer med bruk av Iso.
   OBS!
   Iso er på blå resept! Minn på at legen sender inn disse papirene med engang! Min lege gjorde ikke dette, og ble mye ekstra jobb for meg, med ettersending av kvitteringer.

  104. Jeg tok siste pille med isotretinoin i går, og følelsen av å være ferdig med den fem måneder lange kuren er fantastisk. Jeg ble helt sinnsykt tørr i huden, og leppene mine var tørre og sprakk opp i munnviken rett som det var. Fikk eksem på hendene og våknet av at blod kilte meg i nesen om natten. Syns alt dette var slitsomt, men overlevbart. Heldigvis går det over. Jeg har aldri hatt noen form for depresjon tidligere, men rundt jul var jeg langt nede uten å ha noen grunn. Jeg hadde såpass med fornuft at jeg skjønte at dette måtte være bivirkninger. To måneder inn i kuren fikk jeg smerter i muskler og ledd. Dette hindret meg fra å trene. Nå når jeg er ferdig med kuren er det fantastisk å se hvor fin jeg har blitt i huden (selv om jeg fortsatt er tørr som en ørken i trynet). Det er så fint å få komplimenter av venner og familie om hvor fin jeg har blitt.
   En krem som har hjulpet meg, både lepper og generelt i ansikt og på kroppen er Eucerin sin Aquaphor. Den er fet, nesten som Elizabeth Arden sin eight hour, bare ikke like “klissete”. Skulle ønske jeg hadde denne fra dag 1!
   Ønsker deg lykke til med kuren, og husk at all flassing, depping, leddsmerter og neseblod er forbigående og at du kommer til bli mye mer fornøyd med deg selv! Jeg er hvertfall veldig glad jeg gikk på kuren!

  105. For tre dager siden tok jeg min siste pille!
   Jeg ble overrasket over hvor lite bivirkninger jeg fikk, og er veldig fornøyd med resultatet nå. Men vær forberedt på at arr ikke vil forsvinne med kuren, så jeg har fortsatt endel arr igjen i huden!
   Det eneste jeg merket var mer sensitiv hud, ikke nødvendigvis så veldig tørr, men sensitiv. Og for å ikke snakke om tørre lepper! Gjennom denne perioden har jeg virkelig funnet ut hvilke leppomader som faktisk fungerer og motsatt. HA ALLTID MED AQUAPHOR – EUCERIN OG CARMEX. Etterhvert ble dette min førsteprioritet å ha med i lommen ut av døra – ovenfor mobil. Ellers merket jeg bare at huden ble rødere, og jeg blødde mer neseblod nå og da.
   Men hadde også mange posistive bivirkninger! Håret blir aldri fett lenger, så vasker håret 1-2 maks 3 ganger i uken, noe som er heeelt vidunderlig herlig. I tillegg er huden aldri fet heller, så no more Stay Matte for me! Utrolig deiliig.
   Psykisk merket jeg ingenting.
   Men du skal passe på alkohol, siden leveren står i større fare under kuren. Dette er veldig individuelt har jeg forstått, jeg merket ikke annet enn at jeg ble mer fyllesyk dagen etter, men med andre kan dette være myyye mer alvorlig. Snakk med legen om hva du tåler, med mindre han allerede har informert deg om det:)
   Lykke til! og husk at bivirkningene er kraftig overdrevet 🙂

  106. Så bra at du velger å dele slike tanker med leserne dine!
   Du har fått mange råd og mange forklarer hvor tørr du kan bli av medisinen. Selv om tablettene er litt dyre, bør du investere i en apotek-krem beregnet til medisinsk behandling fra La Roche Posay eller Eucerin, eventuelt Avenè. Blir du veldig tørr finnes det også i Avenè serien på apotek rensemelk som heter “extream toleriance” , det er et “must have” produkt unde behandlingen. Eller kan du trenge alt fra lipbalm, neseolje (på spray), produkter mot tørre slimhinner i skjeden. Ja. Det meste kan bli tørt. Lykke til uansett, håper du føler det er verdt det.

  107. Heihei! Fikk ikke lest dette innlegget før nå- men vil bare fortelle deg om noe:) kjæresten min gikk altså på denne kuren i et part måneder. Kuren hadde litt effekt, så han likte produktet på starten. Etter vært la jeg merke til at han ble ekstremt tør, flasset i ansiktet i flere måender. Han måtte gå rundt med spesial lepomade og påføre krem minst en gang per 3 time. Etterhvert mistet han all motivasjon. Orker ikke følge med på skolen og var helt umotivert. Han trener i en høy divisjon på fotballfronten, mistet all energi og ville gi opp fotballen. Tilslutt ga han opp kuren og byttet den ut med en kostholds plan! Vær forsiktig, ha alltid med deg sunn mat i vesken, lepomade og en fuktighetskrem.

  108. Jeg slet skikkelig med uren hud selv for bare 1 år siden, det va så ille at folk begynte å spør meg på gaten om hva som hadde skjedd med huden i ansiktet mitt, lite som kaster selvtilliten lengre vekk enn det.. jeg prøvde alt i 3 år, alle mulige kremer som var mulig å kjøpe, alle resept og reseptfrie middler legene hadde, men til ingen lykke, siste utvei var den medisinen du nevner her, eller laser behandling, men akkurat i siste liten vant jeg en konkuransse hos ett hudstudio der du kunne vinne “fiks av uren hud/arr/rynker ect”, jeg tok 3 kjemiske peelinger og er smooth as a baby’s bottom i hele ansiket, og nå er det 8 måneder siden sist peeling, bare ett lite tips til de som kanskje ikke vil risikere å få så voldsomme bivirkninger av en medisin, jeg sverger iallefall til peeling, det koster alt i fra 1200-1800 per gang så det er skikkelig dyrt, men det funker 89% av gangene og bivirkningene kan være kløe og flassing av huden i ett par dager:-D

  109. Jeg gikk på isotretinoin for rundt 4 år siden, og det var en livredder! Jeg ble utrolig nedstemt og blødde neseblod helt random, fikk vondt i leddene og hadde utslett oppover armene i en periode. Men kvisene forsvant og kom aldri tilbake bortsett fra noen småkviser her og der. Det positive er at håret ditt alltid kommer til å se nyvasket og fluffy ut, jeg ekstremtestet det og gikk hele 5 dager uten å vaske håret, og det ble ikke fett i det hele tatt. Må nok være det eneste av bivirkninger jeg savner, men effekten kan jeg ikke klage på i det hele tatt. Men husk å bruk spf HVER dag, jeg kan ikke stresse dette nok. Kjempeviktig. Og øyedropper er kjekt å ha i veska da øynene kan bli knusktørre og vonde.

  110. Hei!
   Ville bare dele min erfaring med kuren! Den er kjempe bra, jeg gikk på den i fem måneder. Resultatet har holdt seg og er nå nesten et år siden jeg sluttet! Men den har sine negative sider, spesielt siden du skal til key west. Pass på solfaktor bruk 50 spf hvertfall, huden din tåler ikke sol når du går på kuren. Noe jeg fikk erfare da jeg var i california i slutten av min kur! Bruk gjerne hatt for å skjerme ansiktet og VELDIG viktig å beskytte leppene. Jeg var ikke flink nok med leppene mine så de endte opp med å bli helt ødelagte en ukes tid, men fikk en bra krem mot det så det gikk over. Så anbefaler deg å ikke prioritere å bli brun av soling på stranden, men heller bli fin i huden og sol deg en stund etter du er ferdig med kuren. Håper den funker for deg og, men pass deg for sola! 🙂

  111. hei! går på samme kur, å det funker! har gått på kuren i 3-4 måneder å det værste er borte, men har nå store deler med arr i ansiktet, men dette kommer også til å sakte men sikkert forsvinne.

  112. Jeg synes virkerlig synd på deg som må skaffe deg slike kurer etc fordi leserne dine forteller deg at du har uren hud.. Det er rett og slett sårt å lese. All respekt til deg som orker disse fæle fittene som rakker ned på absolutt alt ved deg og nærmest tvinger deg til å gjøre noe med det kun for at DE skal bli fornøyde..

  113. Anbefaler øyendråpene Artelac. Jeg er avhengig av dem minst en gang hver morgen og kveld. La Roche-Posay sin fuktighetskrem Effaclar H er veldig god og mild. Det er viktig at du ikke bruker for sterke produkter med syre i, for da blir det “dobbel peeling” både fra innsiden og utsiden, som blir for mye for huden.
   Det å aldri ha fett hår er herlig, men for meg har det gått videre til kraftig flass, både i håret og ansiktet. Gleder meg til å bli ferdig!
   Hold ut under kuren, og ikke vær så jålete! Se på det som en venteperiode 🙂
   Ønsker deg alt godt!

  114. Hei. Flott at du tenker på huden din. Har du prøvd Mary kay botanisk effekt serien? Både den og timeliste serien er helt fantastisk. Jeg bruker den selv å har slitt med uren hud i mange år. Nå er jeg heldigvis kvitt dette takket Være en venninne som inviterte meg til å prøve dette for 2 års tid siden å jeg har Vært fast bruker siden:-) eneste som hjalp meg da legemidler å dyre rense kremer sviktet 🙂

  115. Spennende at du skal starte på denne kuren! Har selv slitt med akne og pigmentskader i ansiktet siden august 2014, etter at fikk et alvorlig tilfelle av stress og hormoner på samme tid. Så ut som grand canyon i ansiktet på det værste, masse betente urenheter i hele ansiktet, var hoven og enkelte dager gjorde det vondt å prate. Raidet skapene hjemme, vasket ansiktet med garnier-SKRUBBEN hver kveld uten nytte, og smurte med en annen garnierkrem. Gikk til hudpleie, fikk beskjed om at jeg hadde EKSTREMT sensitiv hud (morsomt, siden jeg hadde _skrubbet_ ansiktet hver kveld i to uker førut) og ble satt på en renserutine (5 produkter hver kveld) i 3 måneder, fordi jeg glemte å bestille meg ny time etter 4 uker, før jeg prøvde kjemisk peeling! To ganger med inspirapensling som ga vanvittige resultater kvisemessig, men som etterlot en shitload med arr. Så ut som et pizzatryne, men null kviser. Begynte med noe nytt fra dermalogica for 3 uker siden; biosurface peel. Kjemisk peeling som trimmer ansiktet fra innsiden og som renser opp ordentlig og fjerner arr. merket forskjell 30 minutter etter at jeg forlot hudpleiestolen. Ser noen skriver at du kommer til å oppleve å bli tørr under kuren din, og da anbefaler jeg deg av hele mitt hjerte å kjøpe Dermalogica Intensive Moisture Balance!! Den er FET, og helt fantastisk!! Når man blir snørrete, og pusser nesa med sandpapirlignende-tørk blir man ofte sår og jævlig, men en runde med denne kremen gjør den myk som ei bebbirumpe igjen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg