“be the change”

Nå har vi kommet til den årstiden der alle drar fram vinterjakker og vintersko. Det er vel ikke helt ukjent at canada goose er mye brukt, i likhet med uggs. Enhver fjortiss bærer jo et slikt plagg, desverre. Jeg synes ikke så veldig mye om at folk bruker slike jakker og sko når de vet hvor det kommer ifra, det sier egentlig en del om dem som person, men jeg blir jo ikke uvenn med noen bare fordi de har en slik jakke. Men, da synes jeg heller ikke de har en rett til å mene at dyreplageri er grusomt når de faktisk støtter det selv. Du støtter faktisk misshandling av dyr om du har en slik jakke, og da får du vel egentlig bare godta at du er ett menneske som synes en varm (og faktisk ganske stygg jakke) er viktigere enn at dyr lider på grunn av det. Fake pels er like fint og symboliserer noe bra, nemlig at vi kan se fin ut, uten at noen må lide for det. 

Det verste argumentet jeg vet er “ja, men jakken er jo allerede laget, da. .”. Ja men for guds skyld, om noen allerede er død, skal du da legge litt penger på den døde kroppen slik at morderen kan gå å drepe flere? Kanskje drøyt eksempel, men det er det samme. Man støtter opp noe som er grusomt. Det er greit at alle mener forskjellig, men om du mener at pelsbruk er greit, så mener du at om dyr lider, så er det greit. Da må du bare finne deg i at du er for dyreplageri. Enkelt og greit.

Noen arrgumenter jeg hater, og som jeg får høre ofte er : “Om du er vegetarianer, og elsker dyr så mye, hvorfor spiser du opp maten deres da?” Ehh. . Ja. Her viser man både mangel på samfunnsforståelse og IQ. De aller fleste dyr spiser kraftfor, høy eller. . wait for it. . restene av andre døde dyr. Slik funker kjøttindustrien idag. Jeg spiser soyakjøtt, brød, knekkebrød, frukt og salat. Når så du sist gang en gris spise noe av det? Det er grusomt inne på slakteriene og i store fjøser som kun er laget for en ting. 
“Mennesker har alltid spist kjøtt, og har alltid trengt pels for å holde oss varm”-For det første, så har vi ikke alltid spist kjøtt. De aller første menneskene gjorde ikke det, hvorfor tror dere vi ikke fysisk har mulighet til å drepe noen store dyr? Jeg tror, fordi det ikke er meningen. Vi må jo ha hjelp av masse våpen og maskiner. VIsste dere for eksempel at lam i norge blir drept med slåmaskin i slakteriet?
Vi trenger ikke pels lengre for å holde oss varm, det finnes så mange alternativer. Skal jeg begynne med “i 1805 trengte de å spise grus hver dag, så derfor må jeg gjøre det enda”. Er dere helt stuck tilbake i tid?

Og ikke kom med den ” vi har jo mattilsynet”. Er dere virkelig så latterlig naive? Mattilsynet er styrt av PENGER og politiske partier. Tror dere virkelig de bryr seg om hvordan dyrene EGENTLIG har det? Haha. 

Mennesker er så redd for forandringer, og redd for å innse hva som skjer med verden. Jeg er for en kjøttindustri som behandler dyrene bra. Jeg synes det er bra at noen enda har bondegårder, det er jeg HELT for! Men ikke slik som det er nå. Massemord av dyr i et forferdelig tempo. Det slaktes over en halv million dyr i NORGE HVER DAG! Tenk på det, dere. Jeg anbefaler på det varmeste http://tonjekvamme.blogg.no/ som skriver masse om dyr og dyrs rettigheter. Elsker den bloggen! Og igjen anbefaler jeg dere å se filmen earthlings. Hele finnes på youtube! 

Dette er det styggeste jeg vet. Folk som pynter seg med lidelse. 

 

204 kommentarer
  1. Så litt av den filmen eller dokumentaren på youtube, og skreik fordi det var så forferdelig. Er ikke vegetarianer, men at man misshandler dyra for å få kjøtt er jeg imot. og pels er helt unødvendig. Bra innlegg 🙂

  2. Alikevell står du i glansen med silikon og restylane, som om ikke det er dyretestet, be the change MY ASS.

  3. sofie <3 Er så lykkelig for at nettopp DU er på topplisten! Er så viktig å fronte saker som disse. Ned med pelsdyrnæringen NÅ !

  4. men Sophie… er jo ikke så lenge siden du skrev at du hadde kjøpt en skinkebaguett (eller hva det var), MEN du hadde tatt ut skinken så det var greit.. er jo akkurat samme prinsipp!

  5. Elsker at du er så engasjert i dette som du er! Da jeg først begynte å lese bloggen din, hadde jeg aldri trodd at du brant så mye for dette temaet.. Don’t get me wrong, mener det ikke negativt! Synes det er så bra at du skriver slike innlegg, det er så inspirerende, og ikke minst en wake-up-call for mange. Stå på, jeg digger deg!

  6. Skriver under på denne! Lurte på om du ville fortelle litt om ditt syn på skinn? Om du mener det samme om skinn og pels, eller om du har et annet syn på det. Jeg er pescetarianer og er i mot pels, MEN.. jeg har en kjærlighet for skinn. Noe som i bunn og grunn er dritflaut, og selvironisk når jeg står å skjeller ut noen som bruker ekte pels, men selv går i Jeffrey Campbell-sko, eller Doc Martens. Prøver å “avruse” meg på skinn, men sliter. Jeg har prøvd å lete litt på nettet om dette, men sliter med å finne noe konkret og forståelig. Kunne du skrevet litt om dette? 🙂 takk!

  7. Det finnes både cruelty free restylan og silikonpupper så….selvom man liker den type ting betyr det jo ikkje at at det er testet på dyr.
   Så hvordan vet du om hun ikkje har brukt dette?

  8. Jeg er for dyrs rettigheter. Men det er ikke galt å bruke det vi trenger til mat. Men da er det viktig å bruke hele dyret, ikke sløse. Man kan koke kraft på bena også for eksempel. Men i dag spiser vi garantert mer enn det vi trenger. Velger man økologisk derimot er det ganske sikkert at dyrene har blitt behandlet godt. Å heller bruke litt mer penger på økologisk og spise litt mindre for å støtte god behandling av dyr er ikke dumt. Frittgående høns har det heller ikke noe bedre enn vanlig. Her igjen må man velge økologisk for å være sikker. Det viktigste er at folk blir bevisste på det. For jeg tror de fleste ville valgt annerledes om de virkelig visste hvordan dyrene de spiser blir behandlet!

  9. Blir kvalm av mennesker som påstår at man er for dyremisshandling når man går med canada goose eller spiser middag. Jeg har selv en Svea jakke og jeg elsker den, men det betyr ikke at jeg er for dyremisshandling. Du kan dessverre ikke sitte å bestemme at jeg som går med pels på jakken, er for at dyrene lider når de skal lage pelsen. Og du kan heller ikke si at alle som spiser vanlig middag for dyremisshandling. Svea og Canada goose <3333

  10. Jeg har aldri brukt ekte pels, noe jeg er veldig stolt over. Flere av mine venninner trår til vinterjakker dekket av dette, noe de selvsagt må få lov til om det er det de selv ønsker, men jeg tar avstand. Jeg er så alt for glad i dyr og generelt alt som lever at jeg ikke har hjerte til å ta del av den slags. Rett og slett er for eksempel ikke Svea og Goose jakkene fine i mine øyner for jeg vet hva deler av produktene er laget av.

  11. “For det første, så har vi ikke alltid spist kjøtt. De aller første menneskene gjorde ikke det”.. – Bare for å ha det sagt. De første menneskene som ankom Norges kysten for rundt 11 000 år siden, kom rett etter den store isbreen hadde smeltet vekk fra kyststrøket, og de kom til akkurat Norge – på grunnlag av de maritime ressursene vi hadde. Sel og sjøfugler var spesielt mye spist, samt fisk og andre skjell dyr selvfølgelig. Selv om røtter og nøtter var en stor del av steinaldermenneskenes diett, var kjøtt helt avgjørende. Det er en grunn til at de tidligste samfunn kaltes Jeger- og samlersamfunn. 🙂 Det gjelder selvfølgelig ikke bare Norge.

  12. Faktisk så hadde de “første“ menneskene en variert kosthold, hvor de spist både KJØTT, nøtter og bær. I tillegg så har det blitt dokumentert at menneskene som ikke spiste kjøtt ikke fikk i seg nok b-vitaminer, og dermed døde fortere ut. For eksempel ble Paranthropus, utryddet begrunn av deres diet som bare bestå av nøtter og frukt så fort klimaet ble litt tørt. I tillegg har det blitt påstått at “human brain development could not have existed without a diet based on regular consumption of meat“. Så jeg tror egentlig du burde lese litt før du uttaler deg!

  13. Flott innlegg!! Blir så glad når du skriver Om slike saker. Folk trenger denne informasjonen. Vi må få opp øynene!!
   Stå på videre :))) Og goood natt 🙂
   Stine L

  14. men det å ta restylan å silikon som er testet på dyr er helt grei. f.eks . storfe har som regel ett kjempe fint liv på norske gårder. de minste lokalgårdene har dyrene sine så lenge de klarer, selv om det er dårlig økonomi. å uten bønder hadde gris, ku, sau og hester hvert utryddet fordi de ikke finnes vilt lenger. så takket være att vi slakter dyr når de blir gammle å det blir for mange av dem finnes de fremmdeles på jorda. ett liv er vell bedre enn ikke noe liv? mens dyr’a som blir brukt til dyretesting kan være nyfødte kattunger som starter ett forferdelig liv hvor di da kan leve 18 med haugevis av forskjellige skader og sykdommer.
   nå tenker du kanskje ” men det ble testet for lenge siden, så de tester ikke sånn nå lenger” men uansett når de testet silikon på dyr, så støtter jo fremmdeles saken . så du er faktisk like “jævlig ” mot dyr du som de som spiser kjøtt. noe å tenke på neste gang.
   men pelsindustrien kan de slutte meed.
   jeg har aldri eid pels ( borsett fra kuskinnet til favoritt ka mi som døde av ALDERDOM, 23 år gammel ) eller brukt dyretestet sminke (annet enn det jeg stjal fra mamma når jeg var i 11 årsalderen)
   men tenk på hvor mange dyr som led for att du skulle få ande lepper (var sikkert testet på ender også) , storepupper, finere nese, lengre vipper. å for å ikke glemme damene i india som betaler for for å få barbert av seg håret som de tror blir gitt til gud. som havner på hodet ditt. å all den dyretesta sminke du bruker. så ikke kom her å kall kjøttetere dyremisshandlere. det er faktisk de som dreper dyrene sine på finere måter enn det enkelte andre gjør.
   så må jeg beklage feilskrivningen, med likhet med deg har jeg også feil. (dysleksi)

  15. “Jeg er for dyrs rettigheter. Men det er ikke galt å bruke det vi trenger til mat. Men da er det viktig å bruke hele dyret, ikke sløse. Man kan koke kraft på bena også for eksempel. Men i dag spiser vi garantert mer enn det vi trenger. Velger man økologisk derimot er det ganske sikkert at dyrene har blitt behandlet godt. Å heller bruke litt mer penger på økologisk og spise litt mindre for å støtte god behandling av dyr er ikke dumt. Frittgående høns har det heller ikke noe bedre enn vanlig. Her igjen må man velge økologisk for å være sikker. Det viktigste er at folk blir bevisste på det. For jeg tror de fleste ville valgt annerledes om de virkelig visste hvordan dyrene de spiser blir behandlet!”
   DETTE er jeg enig i! Syns selvfølgelig det er supert at du brenner så sterkt for det. Men for alle oss andre så tror jeg vi kommer en lang vei med å være litt mer bevisste på hva vi kjøper.

  16. Vil du skrive litt mer om hva du mener med skoene? Tror ikke det er så mange som er klar over de tingene som faktisk skjer og hvilke produktjer som er testet. Selv har jeg aldri tenkt på hvilke sko jeg kjøper pga dette…

  17. Du får mene hva du vil, Sofie. Jeg bruker Canada Goose og Uggs uten å være hverken fjortis eller for dyremisshandling. Må folk ta opp Goose-debatten hver jævla høst? Begynner å gå litt ut på dato for å si det mildt.

  18. Etter å ha lest dette har jeg så inderlig lyst å vite hva ditt syn på barnearbeid er? Ditt syn på slaveri? Vet du noe om det? Vet du hvem som har laget klærne i skapet ditt, og hvilke forhold de jobber under?
   Du har garantert et plagg som inneholder en viss % bomull. Denne bomullen tvinges indiske jenter ned i 7års alderen til å plukke for hånd fra åkre i 10 timer per dag for ingen eller svært liten betaling. Skolene pikene går på stenges under høstingen. Mange blir seksuelt misbrukt når de er på jobb. Jeg kunne skrevet uendelig mye mer om de forferdelige forholdene, men la meg komme til poenget: Verdsetter du et dyreliv høyere enn et menneskeliv når det gjelder tekstilindustrien?
   Og btw, HAHA i mot testing på dyr? Snakk om å være dobbeltmoralsk når både silikon og restylane er testet på dyr, duckface.

  19. Til “Svar meg på dette”: Dette innlegget handler om DYR, ikke mennesker. Ikke ro deg ut av det og bland inn mennesker! Sophie støtter dyrene, og det står det all respekt av. Altfor få bryr seg.. Til deg Sophie: nydelig innlegg!! Flere slike, jeg vet du utgjør en forskjell, med så mange som ser opp til deg! Keep it up 🙂

  20. Jeg er ikke helt “into” dette å kommentere på bloggen din, i og med at så mange andre gjør det, å du sikkert ikke legger merke til det uansett. Men denne gangen skal jeg faktisk gjøre det;
   Jeg er altså for dyremisshandling ved å gå i jakken min fra Canada Goose, ved å gå i den jakken så vil jeg, og ikke minst liker jeg å se andre dyr bli torturert? Du vet vell best. Men ikke nok med at jeg tydligvis liker alt det, så topper du opp med at jeg er fjortis også? Dette begynner å bli morsomt, kjære blogger. Ta meg ikke som frekk, det er ikke mine intensjoner her. Men å kalle oss utsagn, fordi vi mener det motsatte enn deg, det er faktisk helt på trynet!
   Du kan ikke mene noen ting som helst om oss som går med pels, på samme måte som vi ikke kan mene noe om dine opptredener på bloggen for hva? Oppmerksomhe? Skjønner?
   Greit, du er 18. Personer kan være yngre enn deg, men bare fordi at de går i en jakke du synes er stygg, gir deg ikke rett til å kalle dem både fjortis og støttende for dyremisshandling. Da graver du din egen grav, for å si det slik.
   Tenk over dette fra alle sine sider.

  21. er helt enig med deg her! veldig bra att du har ett innlegg om dette, støtter deg 100 prosent på det!

  22. Herregud. Folk går rett i forsvar ser jeg! Hva er poenget med “okei, du er veggis og bruker ikke pels, greit nok. Men hva med restylane du sprøyter inn i leppene dine som er dyretestet?? Du er for dyremishandling.. ” Blablabla. Bare det å være vegitarianer, eller det å ikke bruke pels har noe å si. Hva faen gjør du for å hjelpe? Kan tenke meg at grunnen til at folk hopper rett i forsvar og angrepsmodus er fordi de har dårlig samvittighet for handlingene sine, og føler behov for å forsvare det de gjør..
   Fortsett med det du gjør Sophie Elise! Du viser at det helt fint går an å leve ett liv med mange forskjellige meninger og livssyn. 🙂

  23. Er veldig enig i noe av det du sier, og annet ikke. For det første er jeg i mot ting med ekte pels, dun jakker, dundyner osv. Syns det er helt forferdelig at dyr skal lide og bli drept for at vi skal se pene ut. På en annen side er jeg kristen og tror at det er en enkel grunn for at det finnes dyr på jorda: vi skulle ha noe å spise. Derfor spiser jeg kjøtt, fisk og fugler.

  24. Dette skrev du 12/11-2011;
   “Og som dere vet valgte jeg å ikke kjøpe canada goose etter mye nyttig info fra dere. Men et lite tips i framtiden – om dere skal prøve å overtale noen til å ikke kjøpe pels, ikke bruk skjellsord, ikke gå på personangrep og ikke bruk banneord. Vær saklig, rolig og informativ. Da blir man tatt mye mer seriøst!:-)”
   http://sophieelise.blogg.no/1321109749_e.html
   Ehrrmm.. dette blir for flaut, Sophie!

  25. Til Anonym med denne kommentaren: “Jeg er ikke helt “into” dette å kommentere på bloggen din, i og med at så mange andre gjør det, å du sikkert ikke legger merke til det uansett. Men denne gangen skal jeg faktisk gjøre det;
   Jeg er altså for dyremisshandling ved å gå i jakken min fra Canada Goose, ved å gå i den jakken så vil jeg, og ikke minst liker jeg å se andre dyr bli torturert? Du vet vell best. Men ikke nok med at jeg tydligvis liker alt det, så topper du opp med at jeg er fjortis også? Dette begynner å bli morsomt, kjære blogger. Ta meg ikke som frekk, det er ikke mine intensjoner her. Men å kalle oss utsagn, fordi vi mener det motsatte enn deg, det er faktisk helt på trynet!
   Du kan ikke mene noen ting som helst om oss som går med pels, på samme måte som vi ikke kan mene noe om dine opptredener på bloggen for hva? Oppmerksomhe? Skjønner?
   Greit, du er 18. Personer kan være yngre enn deg, men bare fordi at de går i en jakke du synes er stygg, gir deg ikke rett til å kalle dem både fjortis og støttende for dyremisshandling. Da graver du din egen grav, for å si det slik.
   Tenk over dette fra alle sine sider.”
   Haha. Tror nok ikke hun reagerer så sterkt fordi jakken er stygg… Fakta er at du riktig nok ER for dyremishandling når du kjøper en slik jakke. Ikke til å komme seg unna akkurat det! Når hun skriver at den er stygg, så ser jeg for meg at det bare var for å poengtere at det virkelig ikke er nødvendig å støtte en så fæl sak, når det er jakker som er helt like og finere som er helt dyrevennlige og billigere.
   Og det du skriver om at hennes oppførsel på bloggen for oppmerksomhet kan sammenlignes med at hun ikke kan mene noe om dere som går med pels? Er du seriøs? Selvfølgelig kan en mene noe om noen som er for pels og dyremishandling. Det er snakk om liv!

  26. Dere som sier de små eks. Tok ut Skinka av baguetten* osv. Om du ikke har forstått det så er ingen mennesket perfekte og ingen mennesker klarer å være HELT perfekt. Men sophie gjør myye iforhold til hva de fleste andre gjør..dessverre.. Stå på sophie! Du kan nok gjøre enda mer men du har startet veldig bra!

  27. Fyfaen, det er ikke ofte jeg kommenterer på blogger, men nå blei jeg faktisk sint. Jeg elsker dyr, og det samme gjør faren min. Vi bor på gard. Du kunne ha kommet å sett hvor fint dyrene blir behandlet! Bønder er oppe hele nettene for å ta imot nye griser og lam. De blir kjempefint behandlet, og bøndene vil at de skal ha det best mulig. ( Det finnes desverre noen unntak da) men de blir som regel straffet. På slakteriet blir de faktisk og behandlet bra! De kjenner ikke noe smerter når de dør. Tenk hvor dyrene skulle ha vert uten gårdene ! Da hadde det gått mange sauer og griser og sånt overalt. Er det det du vil? Tenk før du skriver Sophie.

  28. Åh! Elsker deg sophie:) men kan du lage er innlegg der du viser hvor jeg kan få tak i fine og varme jakker uten pels? Kan være sykt vanskelig:/

  29. å si at lam blir slaktet med slåmaskin er vel å ta litt hardt i? hvor har du fådd den informasjonen fra? De aller fleste dyr blir slaktet på en ordentlig måte på slakteriet.

  30. Så stem Miljøpartiet De Grønne, alle sammen! De har den beste dyrepolitikken. Høyre har en av de verste.

  31. Hei! Med mindre du har forhåndsstemt, burde du sterkt vurdere å stemme venstre ve valget. Jeg vet at du var/er (?) medlem i ungehøyre, venstre er veldig likt, men med forskjeller når det kommer til miljøvern og, ikke minst, dyreplageri. Vwnstre er det eneste partiet som virkelig kjemper en kamp for dyrene, og vil gjøre det strengere/ulovlig med pelsoppdrett!
   Fortsett med det gode arbeidet du gjør! Det er veldig viktig at du sier din mening til dine lesere, i og med at vi er den målgruppen som bærer f.eks uggs mest:)

  32. Og btw, ikke stem MIljøpartiet de grønne! Vil du ha seriøs politikk utenfor miljøvern og dyreplageti, stem venstre som har dette i tillegg til en skole og finanspolitikk som kommer til å få landet til å fungere. Man burde virkelig lese igjennom MDG sitt partiprogram for å finne ut at deres politikk er utealistisk og nærmest barnslig. Man må ikke kutte utslipp, man må finne noe å erstatte det med.

  33. Hei 🙂 syns du bør ha kilder når du skriver slike blogginnlegg, ellers blir det litt lite troverdig. Lam slaktes for eksempel ikke med slåmaskin, hvor har du fått det fra? Det bedøves før det slaktes, noe annet er ikke tillatt i Norge. Jeg kan godt tro at mange dyr lider på slakteriene, er redde og de som jobber der er kanskje ikke snille med de. Men det er ikke sånn det skal være, i Norge er det strenge regler for hvordan dyr behandles. Det er også strenge regler for hvordan mennesker behandles, men dessverre er ikke samfunnet perfekt, det er mye lidelse uansett. Selvfølgelig skal det ikke være sånn, men det er en annen diskusjon. Jeg er helt enig med deg når det gjelder pelsproduksjon og kosmetisk dyretesting.

  34. Jeg har fulgt bloggen din lenge, først og fremst fordi du er imot dyremishandling! Jeg kunne ikke vært mer enig med deg..
   For det første, det er greit å spise kjøtt, å spise ribbe til jul betyr ikke at grisen led seg gjennom det. Selv var jeg hesteeier i mange år, når det var på tide at hun fikk slippe ble hun slaktet. Så lenge det foregår humant ser jeg ingen grunn til at de ikke skal kunne “brukes” videre. Så lenge alt foregår på en smertefri human måte.
   Og når man kommer til Canada Goose og UGG’s, så er jeg totalt enig med deg! Og det er ofte de som eier disse plaggene som vil stoppe dyremishandling. Snakk om å kaste stein i glasshus! Jeg nekta min svigermor å komme i bryllupet mitt om ho skulle ha på seg kaninpels-boleroen sin. Kun fuskepels var tillatt når jeg gifta meg! Like fint, mye billigere, og ingen dyr som har lidd en grusom død.. Jeg viste henne en film over hvordan de behandler kaniner, og at de blir flådd levende. Først da tok hun hintet og kastet ut all ekte pels hun hadde..
   Vern om dyr’s rettigheter. Jeg syns det er fantastisk at du som når ut til så mange er flink til å opplyse om dette 😀

  35. Unødvendig med så anklagende innlegg, som om ALLE som leser bloggen din er dyrehatere og det er bare du som gjør noe.

  36. En ting som irriterer meg er at folk flest dømmer deg etter utseende og overser det faktum at du faktisk har litt vett oppi hodet. Jeg synes det er veldig bra at du som “rosablogger” tar opp viktige temaer som dette. Jeg er selv motstander av pelsindustrien og måten dyr blir behandlet på under slakting, og ikke minst dyreforsøk. Personlig så har jeg blitt litt mer bevisst på hvilke sminkeprodukter jeg bruker, i tillegg til at jeg har begynt å kutte ned på kjøtt (mamma vil at jeg skal bli vegetariner gradvis)da jeg ble kvalm etter å ha sett en dokumentar. Jeg har aldri gått til innkjøp av ekte pels, og jeg har heller aldri slengt meg på den Canada goose og UGGs hypen (jeg har ikke noen interesse av å se ut som alle andre uansett). Jeg sier ikke at alle skal bli vegetarinere, men håper ihvertfall folk bryr seg nok til å sette seg litt inni hva som har skjedd med dyret før de får servert det på tallerkenen.

  37. Ser det er flere her som skriver, “Ja hva med klærne dine som er sydd av stakkars barn på 7 år i India?” Nå virker jeg sikkert helt grusom, men det finnes faktisk folk som kan finne på å sette dyr foran mennesker. Folk prioriterer og brenner for ulike ting. Godta det.

  38. Utslippene å fly fra Oslo til New York er like mye som å kjøre bil i et år. Ergo, å reise ofte med fly slipper ut altfor mange skadelige klimagasser som igjen skader miljøet – som igjen skader og utsletter DYRERIKET. Blant annet på Antarktis, i Amazonas og rundt om i verden.
   Bare en liten tankevekker for de som reiser mye og ofte.

  39. Det kreves litt mer research en dette for å klandre Canada goose. Alle disse dyremisshandlingsvideoene er grusomme, men ingenting knytter dette tilbake til canada goose, som har avtaler med gårder som driver med slakt, hvor de ikke tvangsfores eller plages unødvendig. Canada goose er helt enkelt et lett bytte, da jakkene er veldig populære(og dyre), men om canada goose er skyldig i dette eller ikke gir dyrevernsfolka fullstendig katta i. Hva med alle andre kleskolleksjoner, eller for å snakke om dun. Sophie Elise, vet du hvordan dyret i dundyna di ble behandlet? Er du helt sikker på at sminkeproduktene dine ikke er et resultat av dyreforsøk? Eier du en skinnsofa, eller ett par støvletter av skinn? Jeg er helt enig i at dyreplageri er grusomt, og at en skal bry seg. Men da må man gå litt mer grundig til verks. Svar på denne du, så skal jeg kanskje prøve å bli litt imponert.

  40. I steden for å kritisere alle som ikke tenker det samme som deg, om pels og kjøtt. hvorfor ikke skrive hvorfor man ikke skal spise kjøtt, kjøpe canada goose og hvordan de feks tester shampoo på dyr… Får nok flere med på laget om du informerer, i stede for å kritisere.

  41. Huff Sophie, jeg blir helt matt av dette innlegget. Du sitter her og peker fingeren på alle andre, men glemmer å se på deg selv. Hvis du selv blar tilbake i arivet ditt så har du selv brukt og reklamert produkter som er testet på dyr. I tillegg så kan du jo lese litt på nettet når det gjelder restylane og silikon, for det er jo også dyretestet. Også må vi ikke glemme røyking og snusing, som er testet på dyr!
   Jeg liker bloggen din og det er kjempebra alt du gjør for å bevisstgjøre folk på hvordan dyr blir behandlet osv. Men disse “alle dere er dyremishandlere og jeg er den eneste som gjør noe riktig og bryr seg om dyr” er så unødvendig at det blir vanskelig å lese innlegget uten å bli provosert. Jeg sier ikke at jeg er noe bedre, men skal jeg ta samme vinkling som du bruker så må jeg få si: “Om du mener at det å røyke og snuse er greit, så mener du at om dyr lider, så er det greit. Da må du bare finne deg i at du er for dyreplageri. Enkelt og greit.” eller “Om du mener det er viktigere å se bra ut ved å bruke silikon og restylane, så mener du at om dyr lider, så er det greit. Da må du bare finne deg i at du er for dyreplageri. Enkelt og greit.”
   Virkelig Sophie, du er ikke perfekt, så å drive å peke fingeren på 12-13 åringer og si at siden dere drar hjem å spiser middag, så er dere dyremidhandlere. Det er rett og slett unødvendig. Så til neste gang, se på deg selv og start derifra. Når du har gjort det, kan du skrive om hva andre kan gjøre for å hjelpe eller støtte dyrevern, IKKE peke fingeren på oss og fortelle oss hva vi støtter og ikke støtter.

  42. Hei!
   Jeg synes det er supert at du som når ut til så veldig mange unge fronter en slik viktig sak. Det jeg reagerer på, er argumentene dine. Når du får høre at “du spiser opp dyrenes mat”, bør du nesten heller argumentere med det at mye av kornproduksjonen i dag går til dyrefôr; hadde mennesker spist kornet i stedet, kunne vi mettet så veldig mange flere.
   Før i tiden var folk faktisk avhengige av kjøtt; de hadde ingen andre proteinkilder. Forskjellen fra den tiden og nå, er at de før utnyttet HELE dyret. De spiste kjøttet, laget diverse ting av beina, brukte skinnet og pelsen til klær osv. Det er produksjonen i dag som er gal, måten alt foregår på. I dag har vi riktignok en så velutviklet agrikultur (jordbruk) at kjøtt ikke lenger trenger å være hoveddelen i kostholdet vårt.
   Les gjerne litt mer om saken, da er det lettere å virke seriøs. Husk at mange tar alt du skriver for god fisk 🙂 MEN, viktig, jeg er så glad for at du i det hele tatt nevner det!

  43. Huff, jeg vet ikke hva jeg skal si. Hvorfor er du så trangsynt? Bare fordi det er dyreplaging i noen av disse slakteriene/gårdene osv, betyr det ikke at det er sånn overalt. Du kan ikke si at om man spiser kjøtt er man et dårlig menneske blablabla, man kan være MOT dyreplaging selv om man spiser kjøtt. Skjønner at du vil få fram hva du mener om en sak, men ikke kritiser ande som ikke er enige med deg. Det finnes flere sider av en sak, å spise kjøtt er IKKE dyreplaging

  44. “Smaken av hund” er også verdt å ta en titt på, for å se så FÆL og korrupt matindustrien i landet vårt er

  45. Marthe og Anonym, og andre som skriver: jeg er ikke noen kjempefan av sophie og hennes meninger, men jeg er en forkjemper for dyrs rettigheter, akkurat som henne. Diskusjonen av canada goose – jakker; nei, den vil aldri “gå av moten” eller bli for “last year”, fordi den er kjempeaktuell! Jeg tror faktisk dere må være uvitende om hva som faktisk skjer med dyrene som disse jakkene kommer fra, når dere fremstår som så arrogante og barnslige dere gjør. Det går an å si at “ja, jeg bruker canada goose selv om jeg vet hva som skjer med dyrene”. Det gjør deg til en dårlig person(mener jeg), men i alle fall en ærlig person. Søk opp en film på youtube om emnet og få deg til kunnskap før du uttaler deg sånn om noe som er fryktelig(faktisk) viktig. Noen av oss vil dyrene vel.

  46. Jeg bare lurer på om du bruker dunjakke og/eller sover med dundyne om vinteren? Isåfall så burde du sjekke opp hvordan disse dundynene og dunjakkene kommer til. Det er nemlig sånn i at de aller fleste tilfeller ribbes gåsen levende (noe som visstnok skal være ekstremt smertefullt), for at det skal kunne vokse ut nye fjær igjen senere og samme prosessen skal gjentas så mange ganger som det er mulig å få fjær fra den stakkars gåsen. Så de absolutt varmeste jakke og dynealternativene er faktisk ikke noe alternativ for deg dersom du skal sette meningene dine så sterkt og komme med eksempler så på spissen som at “det blir som å legge penger på ett lik for at morderen skal drepe fler”

  47. Jeg er veldig enig i mye i det du skriver Sophie. Jeg elsker dyr mer en noe annet her i verden. Jeg setter dyr like høyt som mennesker.
   Ofte så skammer jeg meg over og være et menneske når jeg ser hvor jævelige og syke de kan være mot dyrene. Skulle virkelig ønske at alle de folkene som gjør slike ting kan bli behandlet akkurat på samme måte. Drept og lidd til døde og få smake sin egen medisin.
   Før i tiden brukte mennesker pelsen og skinnet for å holde seg varme og brukte hele dyret. Både til mat og varme+ at dyrene gikk løst og hadde et bra liv før de døde. Pelsen i dag derimot brukes som pynt. Idag handler bare hele verden om penger. Menneskene vil at alt skal gå fort og bli så billig så mulig. De driter jo langt faen i hvordan dyrene har det, de blir presset inn i små bur under grusomme forhold og foret opp og bare venter på å dø.
   Jeg er i mot pels, har aldri noen gang brukt det og jeg misunner folk som klarer og være vegitarianere. Jeg har prøvd mange ganger men det er så utrolig vanskelig. Jeg syntes det er greit og spise kjøtt MEN det må være dyr som har levd i bra forhold før de dør. Dyr som løper løst blir kost med og tatt vare på og har hatt en bra liv. Det er noe helt annet enn de som blir behandlet som dritt. Jeg skulle virkelig ønske at folk ikke brukte pels, du veit aldri hvor mye dyret har lidd før det er satt på den jakken din. Og hvis du virkelig vil gå med et dødd dyr rundt halsen for å se fin ut. Værsegod.

  48. Hvis du kan kalle meg en dyremishandler på grunnlag av at jeg er har en Canada Goose-jakke, så kan jeg kalle deg prostituert fordi du viser bilder av deg selv halvnaken for flere tusen mennesker og får penger for det. Det er ikke riktig! Jeg ante ikke at “industrien” for CG-jakkene var sånn, men fordi jeg ikke var oppdatert på dette så er jeg en dyremishandler? Fordi jeg ikke hadde lest på små drittblogger som Tonjekvammes, så har JEG drept et dyr og pint det til døde? Du kan så mye som prøve å fortelle meg at jeg er en dyremishandler hvis du ser meg på gaten med jakken min, så skal jeg faen meg fortelle deg hvor skapet står.
   Nå mistet du hvertfall meg som leser, men det er vel ikke så viktig for deg – Du har jo alle andre som du er forbilde for.

  49. Wow! Så utrolig bra skrevet Sophie! Veldig bra at du som toppblogger skriver hva du mener om dette så du kan påvirke andre til å tenke over sine valg! 🙂
   Stå på videre <3

  50. Du vet ikke hva kraftfor er lagd av forstår jeg. Kraftfor er lagd av KORN. Bygg for å være mer presis 🙂

  51. Det skal nå sies at ikke alle dyr blir torturert når man tar pelsen deres.. Når man likevel skal drepe en sau for å lage mat av den, hva er det problemet med å ta skinnet å lage uggs av det?
   Jeg er selv veldig opptatt av at dyr skal ha det bra, men for meg er det viktig at mennesker kommer først. Dessuten mener jeg at om dyret skal dø, kan det nå i alle fall “brukes” fullt ut, man trenger ikke “sløse” med det.
   Jeg er ikke nødvendigvis imot pels, men jeg mener at dyra ikke bør lide mens de lever selv om de skal bli pels.

  52. Så bra at du opplyser folk om dette, mange uvitende sjeler der ute, var selv en av de engang. Etter at jeg ” våknet” har ting endret seg, å bli vegetarianer var lett egentlig. Det som ikke var lett var de negative meningene alle rundt hadde. Ble helt paff. Jeg tenkte at hvis disse menneskene hadde heller brukt den energien til noe positivt kunne mye vært bedre. Får også den kommentaren om hvorfor jeg spiser dyrenes mat planter. Først og fremst så er det nok mat til alle i verden, faktisk! Dyr fråtser ikke slik vi mennesker gjør. Og for dere som bruker den setningen er det fordi dere vil engasjere dere for noe eller er det for å prøve å være morsom, vanskelig osv? Ikke vær kjepper i hjulene for mennesker som prøver å gjøre verden til et bedre sted for alt levende! 🙂 Og husk vi lærer ting underveis, jeg visste feks ikke om at fjærene på gjessene blir plukket av de når de er levende, mne det fortalte en til meg på en fin måte, ikke bælerende og nedvergende. Husk å vær god, da får du masse godt igjen;)

  53. Jeg studerer nå for å bli veterinær, grunnen til at jeg ønsker å bli dette er fordi jeg vil hjelpe dyr. Ja, det er mye galt med pelsdyrnæringen og det er noe jeg selv så absolutt ikke støtter.. Men nå og tidligere har du tatt opp at dyr i fjøs (kuer, griser osv) ikke har det bra.. Jeg har gått landbruk på videregående og har selv sett hvordan dyrene har det på mange steder. Så spørsmålet mitt er: Har du i det heletatt vært i et fjøs før? Tipper på nei 😉 Syntes du skal utforske akkurat denne biten litt mer før du begynner å slenge kommentarer.. Syntes det er stygt og ufint av deg å legge deg selv frem på den måten som om du skulle være en helt, når det du faktisk gjør er å trykke andre ned andre som leser bloggen din. Det er deres valg om de ønsker å spise kjøtt eller ikke.. Og du reagerer på at folk sier stygge ting til deg ang restylan og silikon.. Men om du tenker deg litt om så henger du faktisk ut folk som har litt andre meninger enn deg 😉 Leser bloggen din hver dag og syntes du har mye bra å si.. men syntes du skal slutte med pekefingeren din.. Dette er siste gang jeg leser din blogg.. Syntes oppførselen din er helt usmakelig og du burde virkelig vokse opp, Sophie.. 😉

  54. Helt fantastisk innlegg. Synes det er så bra at noen med så mange lesere bryr seg om noe så viktig og kan påvirke andre og at man kan få litt mer forståelse for dette. Jeg er selv vegetarianer og jeg blir kvalm av pelsindustrien.. Og hvordan dyr blir behandlet. Pga noen av disse innleggene dine som du har skrevet før har det virkelig åpnet øynene mine og fikk meg til å tenke litt mer på alt dette her. Etter det ble jeg vegetarianer og jeg angrer ikke et sekund. Så har vært det en god stund nå. Jeg er nok ikke den eneste. Tusen takk for at det enda finnes noen så fantastiske bloggere som deg.

  55. Jeg elsker at du engasjerer deg så mye i det du bryr deg om!
   Er mange på skolen som har fått Canada Goose og Parajumper jakker, og jeg blir faktisk litt satt ut av hvor lite de faktisk vet om pelsindustrien. ”De bruker jo dyrene til kjøtt uansett da”, altså, jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. En annen unnskyldning ”Her i Norge trenger vi jakker med ekte pels for å holde varmen”, what? Bullshit. Herlighet, jeg blir SÅ kvalm av slike folk. Selv om man aldri skal dømme folk utav hvilke klær de bruker, så er jo det faktisk slik som du sier, det sier ganske mye om en person.
   Selv er jeg vegetarianer, men er for en kjøttindustri som behandler dyrene bra. Folk sier da ”hvorfor er du vegetarianer da?”, men altså, når det slaktes over en halv million dyr i Norge hver dag, da kan umulig alle dyrene bli behandlet like godt. Men alle har forskjellige meninger om alle slags ting, men jeg kunne faktisk ikke vært mer enig med deg. Skulle vært mer folk som deg Sophie, virkelig.

  56. Du støtter pelsindustrien LIKE mye ved å bruke falsk pels, for det er også med på å påvirke motebilde. Hvis du vil ta avstand fra pels bør du også ta avstand fra falsk pels. Det sier seg selv!

  57. Utrulig bra innlegg!!! Viser virkelig hvor god og smart du er!!:) fantastisk å lese at noen har vett i hode og bryr seg om dyr! Det varmer hjerte mitt<3 folk er så teite som kommer med sånne setninger for å dytte deg ned, viser hvor dumme de er!!

  58. Åååh, så sykt bra innlegg! Du virker god tvers igjennom, sophie.
   Men, så i kommentarfeltet her at noen skrev om Jeffrey Campbell sko, er de virkelig lagd av dyreskinn? Finner ikke noe særlig om det på nettet, og jeg er veldig imot Canada Goose osv og selv har to par Jeffrey, så fikk jeg litt hetta nå… :s

  59. Pelsen fra både canada goose og uggs kommer fra fabrikker som behandler dyrene bra og slakter de på en normal måte uten at de bruker noen form for vold. det er noe de har satset på for å få solgt mer. Det er noe annet om du kjøper de fake. Det er absolutt ikke alle slakterier som bruker slåmaskiner og er voldelig mot dyrene, det er det faktisk minimalt med. Men det er desverre sonn at når noen har brukt vold og behandlet dyrene på en fæl måte så tror folk at det er det samme som skjer på alle slakterier, men sonn er det faktisk ikke. Men det er selvføgelig viktig å være klar over hvor pelsen du har kjøpt kommer fra før man kjøper 🙂

  60. Var enig med deg helt til jeg kom til delen hvor du påstår at de første menneskene ikke spiste kjøtt fordi de ikke kunne drepe store dyr? De drepte mamuter og alt de fant, så jo – de spiste kjøtt.

  61. “Det er grusomt inne på slakteriene og i store fjøser som kun er laget for en ting.”
   “Grusomt i store fjøser” ja.
   Har du vært i et fjøs i Norge?

  62. Det er et paradoks at en vegeterianer ,og som er det av dyrehensyn,bruker skinn produkter fra de samme dyrene…

  63. Du har et bra poeng, men det er faktisk ikke alle pelsindustrier som behandler dyrene galt. Det finnes ulovlige og lovlige industrier. Jeg er både for og mot, jeg er ikke en direkte pels bruker, men ser ikke noe dumt i å bruke pels så lenge det dyret har blitt behandlet bra og ikke er utrydningstruet. Jeg er mot de som behandler dyr som søppel, hvorfor? Jo, fordi jeg vil ikke at et dyr skal lide bare pga vi må ha pels. De industriene som ikke er slik, de “slakter” dyrene på en smertefri måte.
   Og kjøtt er en del av livet. Det har seg faktisk sånn at helt siden menneskene levde så har kjøtt vært en del av oss, vi spiser kjøtt. Vi er rovdyr vi og akkurat slik som andre dyr dreper hverandre, det er ingen forskjell på det.

  64. Du bør besøke noen fjøs først før du uttaler deg om dyrenes velferd. Jeg bor nå i Oslo men kommer fra bygda, og de fleste her er like uvvitende som deg.
   På gården jeg har vokst opp på har vi hatt 300 vinterfora sauer(det betyr voksne sauer sånn at du vet det). Ja, de har egne “båser” der de er, der lever de fint med de andre sauene i fjøset. I mai/juni slipper vi de ut og lar de gå fritt i fjellet frem til det begynner å bli for kaldt. Da er de inne i fjøset igjen der de får masse høy og kraftfor, de har også egne vanntanker i hver bås. Så de lider langt ifra noen nød for å si det sånn!
   Slåmaskiner er for å slå gresset, slik at dyrene får mat.De blir aldri brukt til å ta livet av noen lam. Hahahah, der måtte jeg faktisk le høyt!
   Det er greit å være imot dyremishandling, det er jeg også. Men uten gårder hadde det faktisk ikke vært nooen sauer, kuer, griser osv her i Norge 🙂

  65. Jeg er HELT i mot dyreplageri og alt det der, og er eni meg deg i nesten alt. Men det å si at hvir du spiser kjøtt, er du for at dyr lider, er litt å ta i. Jeg er eni i det med pelsbruk, men ikke kjøtt. Det finnes masse grunner som gjør at menneske må spise kjøtt for å overleve. Ikke missforstå.. Jeg elsker dyr og hvis jeg fikk valget mellom å redde et menneske eller et dyr, er det ikke tvil i min sjel.. jeg hadde gått rett til dyret. Men tilbake til det jeg skulle fram til. For eksempel i mitt tilfelle; jeg har prøvd å bli vegitarianer, fordi jeg får vondt i meg når dyr lider, men jeg gikk så ned i vekt og kunne ikke spise noe annet som kunne erstatte proteinene jeg ikke lenger fikk fra kjøtt, så mamma tvingte meg til å spise det igjen. Jeg gikk med på det så lenge det var økologisk. Og jeg spiser KUN ku, gris og kylling fra norske, økologiske gårder. Jeg har ikke lyst, men jeg må. Det betyr ikke at jeg er for at dyr skal lide og dø for at jeg skal få mat.
   Jeg er så mot at dyr skal dø at jeg begynte å skrike når jeg fikk vite at de to hundene som hadde bitt den ungen skulle avlives. Og når foreldrene mine prøver å lure meg til å spise andre dyr enn det jeg gikk med på (ku, kylling og gris), som f.eks. hval eller hjort, spyr jeg!
   Jeg føler meg personlig uthengt når du sier at folk som spiser kjøtt er for dyremisshandling..sorry altså.. jeg bare sier det. Forresten elsker bloggen din!<3

  66. Jeg vet at du aldri gidder å svare på kommentarer, for jeg har skrevet noe lignende før, dog kanskje litt mer som et angrep. Nå spør jeg deg seriøst; har du tenkt til å bli veganer? Når man skriver så mye om dyrerettigheter som du gjør, så er det utrolig hyklersk av deg å spise egg og meieriprodukter, da det ligger utrolig mye lidelse bak begge disse industriene også. Hannkyllinger blir drept for å fremme generasjoner med egghøner, kalver blir tatt vekk fra mødrene dems for at vi skal få melka, osv… Er dette noe du har vurdert, eller tror du virkelig det er nok å bare ikke spise døde dyr? Du støtter jo fortsatt en ekkel industri ved å innta egg og melk?
   De fleste som leser bloggen din har nok ike satt seg ordnentlig inn i dette med dyrerettigheter, så de tror nok at bare fordi du ikke spiser lik og skryter av at du gir masse penger til formål for støtte av dyr så er du en dyreforkjemper… De av oss som vet litt mer enn resten av jentene i kommentarfeltet ditt er fullt klare over at du er en hykler, og jeg regner med at jeg ikke er den eneste som lar seg frustrere over dette…
   Samtidig kan jeg ikke unngå å tenke på restylanen og silikonen din… Ikke veldig dyrevennlig… Du har tidligere skrevet “det trenger ikke være enten eller”, men jo, det gjør faktisk det… Skal man være dyrevennlig, og tale for dyrene, så skal man ikke samtidig støtte egg og meieriindustrien samt testing av produkter på dyr – det er et ganske heftig segment om dette i filmen Earthlings som du snakker om… Det støtter du ved å ha restylane og silikon, og det vet du. Du kan fornekte det om du vil, fordi du føler du “trenger” de operasjonene, men du vet det innerst inne. Ønsker du ikke at du kunne være en genuin dyreforkjemper, og vite at du er gjennomgod fra innsiden ut, og at det er DET som gjør deg vakker, istedetfor å bare være halvveis god, samtidig som du bruker 100 000 kroner på operasjoner som dyr har lidd for, slik at du kan føle deg litt penere?
   Jeg gleder meg til den dagen jeg leser at du har tatt ut silikonen din, sluttet å obsesse over deg og ditt ego, tatt fatt i deg selv og blitt veganer (om du skal fortsette å kjempe for dyrs rettigheter). Men jeg må vel vente til du blir voksen. Lykke til, Sophie…

  67. Noen mennesker kan føle noe er galt uten å ha noe mer kunnskap om hvorfor. Jeg følte det var ikke riktig for meg å spise dyr, uten å vite hvordan kjøttindustrien fungerte. Andre mennesker slutter å spise dyr pga kunnskapen de har fått tilført. Noen mennesker er følelsesløs ovenfor kunnskapen de har fått tilført. Det er den gruppen jeg ikke forstår akkurat som de ikke forstår hvorfor vi bryr oss. Gi sophie en klapppå skulderen for de områdene hun bryr seg, ikke ta frem ting som hun ikke gjør enda.

  68. Dette er ikke ment som kritikk mot at du velger og ikke bruke pels og er i mot pelsdyrnæringen, for det er helt greit. Men jeg lurer bare på hva du da synes om hvordan alle de andre klærne våre blir laget? Den geneseren eller buksa du har på deg nå kan være sydd av en ti år gammel jente i Bangladesh som jobber under forferdelig forhold med en minimal lønn. Jeg er også for at dyr skal ha det bra, men dette her er mennesker det er snakk om. Mennesker som jobber 12 timer hver dag for å prøve å brødfø familien, under ekstremt farlige og uverdige forhold. Jeg synes dette er noe å sette fokus på like mye som dyrevern. Vi er nødt til å bli bevisst på hvor tingene vi kjøper faktisk kommer fra, og hvordan de blir produsert. Materialismen i dagens samfunn har tatt helt av spør du meg. Vi kjøper og kjøper og kjøper. Så en ting jeg mener folk må ha i bakhodet: Tenk deg om to ganger før du kjøper den toppen fra for eksempel H&M du absolutt “må” ha.

  69. Pluss at de fleste jeg kjenner bruker ofte ikke Canada goose jakka eller svea for at den nødvendigvis er så varm, men oftes for å få et stempel på at de har “mye” peng og lever i velstående.. Blir kvalm

  70. En god del stygge kommentarer over her som ikke gjør dere som skriver dem til noe bedre selv!
   Jeg er så og si enig med deg, liker selv ikke masse slaktingen og pelsindustrien.
   You go girl!

  71. Alle må jo få bestemme selv noen kan ikke sitte og være sur fordi andre vil gå med slike plagg ! Alle trenger ikke passe på alle !

  72. KJEMPE bra at du tar opp saker som dette! Du har en populær blogg med unge lesere, og som ofte blir sagt, så blir de veldig påvirket av det bloggerne skriver. Når du tar opp sånne ting, får mange et annet syn på det og begynner faktisk å tenke litt. Fortsett slik Sophie! Du har gode argumenter og gode meninger. Skulle ønske flere tenkte slik! You go girl! 🙂

  73. Herregud sophie… Du sier at vi viser mangel på IQ? Snakk for deg selv! “de første menneskene på jorda spiste ikke kjøtt”? Hva søren? Seffølgelig gjore de det! De hadde jo nesten ikke mat ellers? Tror du det var masse planter o.l rundt istida?
   Å du trenger ikke være frekk og hisse deg sånn opp bare fordi du tror at bare fordi du mener noe så er det ikke lov å mene noe annet. Å kalle canada goose jakkene stygge var litt drøyt når du vet hvor mange som har de. Du oppfører deg som et barn, skjerp deg!

  74. Helt enig, men setningen “Jeg spiser soyakjøtt, brød, knekkebrød, frukt og salat. Når så du sist gang en gris spise noe av det?” blir litt feil da griser er altspisende dyr, og spiser helt fint bacon osv. Jobbet på langedrag i sommer, og da hadde vi en egen grisebøtte hvor man skulle putte alle matrestene sine (bortsett fra appelsinskall) oppi, og da snakker vi all mulig mat som vi ga til grisene – som de elsker.

  75. Ok.
   – Når et dyr er drept og det har lidd og hatt det vondt, hvorfor skulle man da bare la det ligge på søppeldynga isteden for å ta vare på det og ikke la det stakkars dyret lide for ingenting!
   – Jeg synes du burde slutte å være så sint, lille hissig berta! Du klikka jo helt mongo og sa både ditten og datten som kan være krenkende for mange!

  76. Er det mulig. Her fremstår du som du vet ALT og ALT du sier er riktig, men slik er det faktisk ikke! Greit nok at dette er dine meninger, men ikke lat som at bare fordi DU synes det er riktig så ER det riktig. Du har rett og alle andre har feil. Har jeg forstått riktig?

  77. For et intetsigende og talentløs innlegg som bærer hovedsaklig preg av at du burde kanskje vurdere å ta.. wait for it.. hele vgs om igjen.
   Du referer til at fra starten av så spise ikke mennesker kjøtt. Det stemmer vel og bra og det, men da visste du da kanskje at gjennom det faktumet av at mennesker begynte å spise kjøtt, så oppstod Homo Sapiens? Den mest intelligente og tilpasningsdyktige av samtlige av de opprinnelige menneskerasene, arten som definerer du, meg og alle andre her i dag.
   Noen skulle ha fulgt med litt mer i naturfagen.
   Jeg regner forøvrig med at du kjøper mye av klærne dine hos store merkevarekjeder alla HM osv. Vel, da vet du kanskje også at mesteparten av disse klærne blir produsert under kummerlige forhold, gjerne barnearbeidere uten noen form for rettigheter. Skal man bruke den latterlige formuleringen din, så blir det helt legitimt å kalle deg en morder, da du støtter opp under dette.
   Nesten gang får du bruke hue før du velger å kaste stein i glasshus.
   Ellers er hele innlegget til tider tragisk. Hva folk velger å gå i er opp til dem, så kan du stå der på sidelinjen og slenge så mye dritt som du bare vil.

  78. Herregud, du er bare helt fantastisk herlig! Elsker så sykt at du bruker “makten” du har på internett på denne måten. Du vet det selv, og alle andre vet og at du får mange til å tenke seg om av de som trenger det! Det liker vi:-)

  79. Dobbeltmoralsk… i nåtiden eter vi kjøtt, sånn er det bare! Er ikke dermed sagt at vi er for dyremishandling av den grunn, det gir null mening og ingen sammenheng i det hele tatt. Noen av kommentarene dine kunne du ha spart deg for, som bare er tull… Dette innlegget virker for meg litt useriøst og fake, samt mye som ikke gir mening. Selv er jeg i mot dyremishandling. Jeg er sikker på at mye av klærne du går med er barnearbeid i andre land. Synes du går litt for langt og mye du ikke vet om det her, og som du danner deg bilder opp i hodet virker det som. Det er en grunn til at vi eter kjøtt her i verden nå til dags. I Norge er det nok ikke mye fælt å bekymre deg for, hvert fall ikke store industrifabrikker. Tror du skal ta deg en runde rundt om i landet, frøken.

  80. Enig i det du sier, men altså, vi har alltid spist kjøtt. Vi brukte spyd til å jakte før, tror du virkelig at vi mennseker spiste salat i et århundre før vi oppdaga kjøttet? Vi er kjøtteterer, har alltid vert det helt siden vi gikk fra fire til to ben.

  81. Dere som går med Canada Goose og mener dere ikke er for dyremishandling, er kanskje ikke for det, men dere støtter det, så lenge dere kjøper det og bruker det.
   Og ikke kjeft på Sophie fordi hun har silikon og restylane. Hun viser i hvertfall at hun bryr seg fremfor alle fjortisene som går rundt som arogante unger og skal vise Canada Goose-jakka deres. Kanskje man spiser kjøtt, men det er allikevel mye der ute som kan forandres, både med kjøttindustrien, sirkus og pelsdyrnæringen.

  82. Jeg elsker at du er så utrolig mye smartere enn hva folk tror! Også syns jeg du er veldig flink til å uttrykke meningene dine. Jeg er skikkelig imponert! Stå på 🙂

  83. Jeg er altså for dyremisshandling ved å gå i jakken min fra Canada Goose, ved å gå i den jakken så vil jeg, og ikke minst liker jeg å se andre dyr bli torturert? Du vet vell best. Men ikke nok med at jeg tydligvis liker alt det, så topper du opp med at jeg er fjortis også? Dette begynner å bli morsomt, kjære blogger. Ta meg ikke som frekk, det er ikke mine intensjoner her. Men å kalle oss utsagn, fordi vi mener det motsatte enn deg, det er faktisk helt på trynet!
   ^Så ufattelig enig med denne kommentaren.
   Synes innlegget ditt er totalt latterlig, Sophie Elise. Du mener du er totalt imot dyretestede ting, men har både silikon og restylane, som er begge testet på dyr. Du tar helt feil i det at mennesker ikke spiste store dyr tilbake i tiden, de drepte og spiste dyr som mammuter, og brukte pelsen deres til å holde seg varme, rett og slett for å kunne overleve. Det er IKKE grusomt inne i store fjøs, og norske lam blir IKKE drept med slåmaskin på slakteriene!
   Og tro det eller ei, det er lov å være glad i dyr og imot dyremishandling, uten å bli vegeterianer/veganer.
   Du virker svært dårlig oppdatert på de forskjellige punktene du nevner, noe som slettest ikke klarer å overbevise meg denne gangen. Såklart jeg hater dyreplageri, og synes det er forferdelig, men du har gjort så dårlig research på dette innlegget at det ikke får troverdighet overhode. Det du skriver både om hvordan de første menneskene spiste, og hvordan det er på slakterier, er helt feil. Hadde jeg eid en Canada Goose hadde jeg brukt den, fordi jeg synes det er en fin jakke, og den ER veldig god og varm 🙂

  84. Jeg syns det er så dobbeltmoralsk å peke finger på de som har Canada Goose jakke og å fortelle de at de er dyremishandlere, når noen tilogmed IKKE VET hvordan hele produksjonen skjer! Når du VET at silikon og restylane er testet på dyr! Så la meg oppsummere: du sier at du vet så utrolig mye, men handler i svært mørke gråsoner, bevisst. OG peker finger på andre som er uvitende. Guriland… Fjern silikon og restylan, da kan du ytre dine meninger….

  85. Jeg er ganske enig med deg. Jeg synes at man kan ta de dyrene som lider og ikke har det noe bra (f.eks: en hest om har brukket beinet som ikke kan fikses) eller ta dem på en mer skånsom måte. Jeg er bare 13 år og jeg er veldig forsiktig med hva jeg kjøper når det gjelder f.eks pels. Jeg er helt i mot Ekte pels. Men det du nevnte med Canda Goose, man kan jo få dun fjær uten å drepe fuglen? Men jeg støtter deg med det du driver med angående dyr! du fortjener respekt! det var min mening

  86. Hva med det du har fylt ansiktet, leppene og puppene dine med da? Tror du ikke det er testet på dyr du da eller??

  87. Jeg er veldig enig i det du sier! Jeg er ikke vegetarianer, men jeg er STERKT i mot pels og skinn. Hvis jeg ser noen som går med canada goose eller noe sånt, blir jeg med en gang irritert/”sur”. Jeg vet hvor dårlig dyrene blir behandlet, og jeg kan ikke forstå hvordan de klarer å gå med slike jakker med GOD samvittighet! Det er maaange på skolen min som har sånne jakker, og når jeg ser de med dem, føler jeg med en gang at jeg ikke liker de mer/ikke har respekt for dem. Når en kjøper en slik jakke STØTTER man jo pelsdyroppdrett!
   Jeg hørte en på skolen min spørre en annen i fjor “hvorfor har du en sånn jakke, det er jo ekte pels. Liker du ikke dyr?” og hun svarte at hun brydde seg ikke, fordi hun hater dyr! Jeg holdt nesten på å klikke og begynne å skjelle henne ut…! Men bare nesten, heldigvis. Jeg synes helt ærlig at det er respektløst ovenfor dyrene…

  88. Hmm.. Håper du blir veganer snart, og ikke fortsetter å være så dobbeltmoralsk.. Men du er på god vei, og har kommet lenger enn visse andre hvertfall. 🙂
   – Veganer siden 2007

  89. jeg har en farfar fra Canada som jobber i Canada goose industrien. han har både vist og forklart meg hvordan ting foregår der nede, og det er IKKE noe som helst dyremishandling. Greit at du syns jakken er stygg, men ikke anklag Canada goose for å mishandle dyr når det er DU som bruker Restylane og har silikon som er testet på dyr.

  90. Jeg kan skjønne at du ikke bruker pels når du er en dyreelsker (selv om alle pelsplagg ikke blir laget av mishandlede dyr slik som du skal ha det til, tro meg jeg har mine kilder), men personlig syns jeg det bare blir dumt å bli vegeterianer. Det man må huske på er at veldig mange dyr faktisk spiser andre dyr, så når du ikke har hjerte til å spise et søtt lite dyr, ville ikke det dyret hatt noe problem med å spise at annet dyr selv. At dyr spiser dyr er bare naturlig, og selv om du mener at vi ikke dreper dyrene “humant” er det ingenting humant med måten en ulv for eksempel dreper byttene sin heller.

  91. bare fordi du mener noe, betyr ikke at du kan angripe andre og si at dem skal gjøre akkurat det samme. og hvis du synes noe er stygt så trenger du ikke å si det, tenk, du har en blogg som har mange lesere og alle har forskjellig stil men du trenger ikke si at det er stygt. ikke at dine klær er så fine heller da.. og det er maange som har canada goose, og jeg tror ikke de syntes det er så hyggelig at du skriver at det er stygt (noe jeg heller ikke gjør).
   så tenk deg litt bedre om før du skriver noe, for det kan faktisk gjøre folk litt lei seg!

  92. Enig med deg, Sophie! De første menneskene spiste faktisk ikke kjøtt HVER dag slik de fleste mennesker gjør i nåtidens samfunn. Ok, hvis man ser bort fra at det de spiser i dag ikke engang er 100% rent, vilt kjøtt, men fullstappet av hormoner, antibiotika, pesticider, livsfarlige bakterier og annet tull. Og hva har vi mer av enn noen sinne i dagens samfunn? Diabetes, kreft, sykdommer som det ikke engang var snakk om for noen 1000 år siden! Ja, selfølgelig dør man hvis man ikke spiser kjøtt, men vent, statistikken viser noe helt annet … Og dyra våre minker i antall arter hver eneste dag pga denne industrien, for vi trenger ganske mye plass for å drive med dette. Tenk på hvor mange forskjellige dyre og plantearter vi kvitter oss med bare for å avle opp våre egne husdyr som vi ender opp med å torturere. Så folkens, ikke kom her og si at kjøttindustrien ikke er mord, for det er ikke bare kuer og griser det er snakk om. Det er SÅ mye mer enn det! Hvis man drar inn hvor ofte mennesker som jobber på slakterier sliter med psykiske plager etterpå kan man trygt si at det gir mening hvorfor depresjonsskalaen stiger så drastisk år for år. Disse menneskene er forpliktet til å ta ferie etter ett visst antall uker på jobb rett og slett fordi de blir SPRØ av å se denne massakren som foregår bak de fire veggene som BURDE vært laget av glass for alle å se og spy av. Meieriindustrien er like ille. Det finnes ikke noen magisk ku som produserer melk 24/7 hele livet. Disse kuene blir befruktet om og om igjen for å kunne produsere melk og, akkurat som kyllinger bare får lov til å leve så lenge de har eggløsning (ja, du leste riktig:kyllingmens) blir de slaktet når vi ikke lenger har bruk for de. Kalvene deres blir sultet til de kun er blitt til et skall av det stolte dyret de egentlig er og blir sendt for å feites opp for så å bli drept. Wow. Og vi lurer på hvorfor samfunnet vårt er så uharmonisk og hvorfor det er så mange usympatiske mennesker i verden og hva som gikk galt med dem? Vel bare se på hva vi spiser og hva vi ubevisst gjør med verden! Mennesker er de eneste organismene i verden som frivillig torturerer maten vår før vi spiser den. Ja, noen dyr spiser kjøtt, men til og med de har nok fornuft til å drepe dyret på en litt mer human måte. Ganske tragisk å tenke på at dyr er blitt mer humane enn mennesker i dagens samfunn. Og det at noen har silikon og restylane bryr jeg med blanke faen i. Folk må få lov til å gjøre sin egen research og komme opp med egne beslutninger. Jeg synes det uansett er bra at NOEN tenker over hva det er de stapper i kjeften sin. 🙂 utrolig bra at du tar opp dette og ikke bøyer deg ned for hva som er sosialt akseptert eller ikke.

  93. Vet ikke om du engang kommer til å lese denne kommentaren, men skriver den fordi you might.
   Dyr spiser andre dyr. Mennesker er også på en måte dyr. Hvis vi ikke hadde spist kjøtt fra dyr, hadde dyrene vært tvunget til å kjempe mye hardere for sin egen overlevelse, fordi det hadde blitt overflod av dyr, og mindre og svakere dyr hadde blitt utrydda for å mate de større og sterkere dyrene. Jeg tror ikke du hadde klart å overbevise en ulv om å bli vegetarianer fordi det den gjør for å overleve er “grusomt”. Den kjemper for egen overlevelse, akkurat som oss mennesker. På samme måte som elgen og andre planteetere går i skogen og spiser planter og sørger for at det ikke blir gjennomgrodd der de går, spiser vi mennesker andre dyr. Vi er også en del av økosystemet, vi er forbrukerne av naturen. Selvfølgelig er jeg enig i alt du sier om pelsdyrnæringa, men jeg tror du tar feil angående slakteriene. Dyrene blir drept på en ordentlig måte, de lider aldri. Bøndene og slakterne tar selvfølgelig alltid ordentlig vare på dyrene. Og det du sier om Mattilssynet er bare tull etter min mening. Selvfølgelig har pengene mye å si, det har det jo overalt, vi lever nemlig i et samfunn styrt av penger, og uten å kjenne deg noe særlig, sier jeg at du også er nok ganske avhengig av penger. Jeg sier ikke at du er botskjemt eller noe som helst annet personangrep, jeg bare sier at jeg vet veldig godt at Mattilsynet gjør jobben sin.
   Når det gjelder pelsdyrnæringa er vel du kanskje også enig i at om det hadde gått skikkelig for seg, hadde det vært greit. Men siden det ikke gjør det, er jeg selvfølgelig heeelt enig ned deg om den saken 😉

  94. Å herregud du er virkelig helt blåst i hode. Du burde sjekke litt mer opp i fakta før du blåser ut og kritiserer alle andre som ikke er enig med deg. blir helt oppgitt altså! Også så flaut når du selv ikke er noe bedre, silikon, Restylane i både kjeft og tryne + dyretestet sminke… Off

  95. Hei! Blir så lei meg når jeg ser så mye personangrep i kommentarfeltet, syns du er kjempetøff som står for det du mener. Å ta ut skinken av baguetten er noe som må til noen ganger, selv om man ikke liker det, Norge er ufattelig dårlig når det kommer til vegetariske/veganske produkter, stå på! (Og bli veganer. Egg- og melkeindustrien er minst like ille som kjøttindustri). Pels er forkastelig, og folk som bevisst bruker pels tar også et bevisst valg om å støtte dyremishandling. Folk kan si hva de vil om akkurat det, men man stemmer faktisk hver eneste gang man legger igjen penger et sted. Det blir for dumt å si at man “ikke vet”. Vet man ikke hvordan pelsindustrien foregår må man ha bodd under en stein de siste 5 årene.

  96. klarer ikke se den dokumentaren.. har sett ca 15 min av den den å sitter her å hylgriner! det er helt forferdelig hvordan enkelte mennesker kan behandle dyr sånn. Jeg skjønner det rett og slett ikke! Hvor er hjertet deres?
   Jeg synes det er utrolig bra at du tar opp saker som dette! Du gjør folk i denne aldersgruppen oppmerksom på hva de egentlig går med på når de faktisk kjøper seg en canada goose, parajumpers eller en svea jakke! Og til dere som sitter her å kommentere alt mulig for å forsvare de hodeløse handlingene deres: DU har kjøpt pels, noe som betyr at DU faktisk støtter pelsdyrnæring!

  97. Og til deg Anne som ble så lei seg fordi Sophie skrev at Canada Goose er stygt, så tror jeg hun mente at plagget blir sett på som stygt av oss som faktisk er dyrevernere! Fra min side er alt som har med ekte pels å gjøre, ganske motbydelig og stygt 😉
   Og for det andre så er dette hennes blogg, noe som vil si at hun kan skrive akkurat det hun vil og det hun mener 🙂

  98. Jeg ELSKER at du faktisk bryr deg ordentlig om dyr!! Du har så rett 🙂 Jeg bruker IKKE pels, æsj. Jeg har skrevet et innlegg på min blogg om dette og har sett Earthlings.. Uff.
   lbpernille.blogg.no finner du innlegget 🙂 stå på Sophie<3

  99. “” Hvis du kan kalle meg en dyremishandler på grunnlag av at jeg er har en Canada Goose-jakke, så kan jeg kalle deg prostituert fordi du viser bilder av deg selv halvnaken for flere tusen mennesker og får penger for det. “”
   Dette innlegget gjorde meg så sinnsykt provosert at jeg ikke har ord. Du snakker som en liten drittunge som tror du vet mer enn alle andre. Skal du virkelig sitte og kjefte på folk som har pelsjakker fordi du er imot det, uten noen reelle faktum som viser at dritten du sprer er sant? Og det er så mye feil med innlegget at det burde slettes, du sprer feilinformasjon og nå tror garantert hundrevis av småkids at det du skriver er korrekt. Jævla idiot.
   “VIsste dere for eksempel at lam i norge blir drept med slåmaskin i slakteriet?” Hvor er kildene til dette? PETA, en eller annen drittblogg om pelsindustri, vegetarianere eller alt det køddet der?
   Og folk som mener det er unaturlig å spise kjøtt, hvorfor må dere proppe i dere piller som gir samme næringsstoffer, vitaminer etc som KJØTT har?
   KJØTT <3 CANADA GOOSE <3 PELS <3 RESTYLANE & SILIKON <3

  100. Veldig bra skrevet og glad for at du tar det opp på bloggen din. Vet ikke om jeg skal le eller grine av enkelte kommentarer, som f.eks den rett over skrevet av Helene. Men det er jo en grunn til at folk blir provosert, de kjenner på seg at de blir ukomfortable og går til angrep med masse usaklig drittsnakk. Jeg er veganer og jeg misliker PETA sterkt btw. Det finnes mange kilder og forsking på dyremishandling, men folk gidder jo ikke og lete det opp selv. Stå på videre Sophie 🙂 <3

  101. ÅÅÅ endelig noen med vett i hodet! Stå på, mener akkurat det samme! Du er så konge og et stooort forbilde😍😍

  102. Herregud så dumme folk er. “Det er din mening”, nei.. Går man med pels og fremmer pels så kan man faktisk ikke si at man er mot dyremishandling. Pelsoppdrett ER dyremishandling.

  103. Dette synes jeg er fantastisk bra, og jeg er så ufattelig enig! Men en ting jeg reagerer litt på er dette med å spise kjøtt. Jeg er veldig glad i kjøtt, men jeg synes også på en måte at jeg burde la vær – nettopp fordi dyrene blir mishandlet på en grusom måte. Men jeg elsker kjøttmat, og har litt problemer med å la vær, så jeg synes du er super inspirerende og veldig VELDIG flink. Canada Goose er stygt, og jeg håper virkelig at folk kan slutte å kjøpe disse jakkene, og i det hele tatt bruke de, DET hadde hvert noe. Jeg selv skal aldri støtte pelsindustrien på den måten.

  104. Oh my! Så mange uvitende mennesker det finnes der ute. Fantastisk at enkelte i det hele tatt tørr å uttale seg med så lite kunnskap!
   “å si at lam blir slaktet med slåmaskin er vel å ta litt hardt i? hvor har du fådd den informasjonen fra? De aller fleste dyr blir slaktet på en ordentlig måte på slakteriet.”
   Jeg lurer virkelig på hvor DU har fått denne informasjonen fra… Hvis du syns dyrene på slakteriet blir slaktet på en ordentlig måte, lurer jeg på hva du legger i begrepet ordentlig. Det har seg nemlig slik at mange (ikke alle) dyr som kommer til slakteriene, går grusomme skjebner i vente, den siste tiden av livene deres. Ofte lange kjøreturer, lange ventetider under uverdige forhold og mye frykt, dette er bare noen av tingene verdt å nevne. Men dette er snakk om de store slakteriene, altså storproduksjonen, dette er og vil alltid være den store stygge ulven.
   Fordi det er faktisk sånn at det finnes andre muligheter. Det finnes gårdslakterier og bygdeslakterier, hvor det er mye bedre forhold, der hvor det er bedre oppfølging og dyrene blir behandlet mer varsomt. Det finnes også mobile slakteriersom kan løse problemet med reise- og lang ventetid. Bøndene (les: ikke alle) burde få en klapp på skuldra for den gode jobben mange av dem gjør. Og det er forferdelig at alle skal dras under en kam, bare fordi man hører om andre gårder som har grusomme forhold.
   “Det er en grunn til at vi eter kjøtt her i verden nå til dags. I Norge er det nok ikke mye fælt å bekymre deg for, hvert fall ikke store industrifabrikker. Tror du skal ta deg en runde rundt om i landet, frøken.”
   Nei, det finnes absolutt ikke store industrifabrikker. Ett ord: Gilde. Jeg tror du også skal ta deg en runde rundt om i landet, frøken.
   “men personlig syns jeg det bare blir dumt å bli vegeterianer. Det man må huske på er at veldig mange dyr faktisk spiser andre dyr, så når du ikke har hjerte til å spise et søtt lite dyr, ville ikke det dyret hatt noe problem med å spise at annet dyr selv. At dyr spiser dyr er bare naturlig, og selv om du mener at vi ikke dreper dyrene “humant” er det ingenting humant med måten en ulv for eksempel dreper byttene sin heller.”
   Enda et eksempel på en uvitende sjel. Ja, dyr spiser andre dyr, og det er naturlig. Samme som man som mennesker jakter eller fisker til eget forbruk. Men det er jo ikke det som er problemet. Tror du virkelig vegetarianere lar vær å spise kjøtt bare fordi de er så søte og små? Hadde du spurt, hadde nok svaret hos de fleste blitt nei.
   Det er storproduksjonen som er hovedproblemet. Norge er et klassisk eksempel på et storforbrukersamfunn av både kjøtt og fisk. Vi dreper mye mer enn det vi trenger, og det florerer av advarsler fra eksperter om at vi spiser alt for mye kjøtt. Det hadde vært en annen ting om vi bare produserte det vi trengte, og om vi bare støttet de lokale gårdene, men sånn er det ikke. Og noen er nødt til å ta ansvaret for at storproduksjonen bremses ned. Er du klar over hvor mye fisk og kjøtt som blir dumpet fordi man ikke får solgt det?!
   Var forresten ikke meningen at innlegget skulle bli så langt, blir desverre(?) litt for engasjert av og til.

  105. Jeg har et spørsmål. Spiser ikke du fisk? Ikke negativt ment, men hvorfor er du så imot kjøttindustrien men bryr deg ikke om fisken? Den lider den også? Dessuten blir en vegetarianer definert som en person som ikke spiser fisk, kjøtt og hvitt kjøtt. Hvordan kan du kalle deg vegetarianer da? Er du ikke egentlig pescetarianer? 🙂

  106. Hva mener du om barnearbeid? I og med at du er så sterkt i mot kjøttindustrien og pelsindustrien, kanskje du har en sterk mening om dette. Støtter du da barnearbeid siden du bruker klær som ble laget av barn (siden du mener alle som bruker pels er for industrien) ?

  107. Skjønner meg ikke på dere som går inn på bloggen, leser innlegget, kun for å kommentere dritt mot Sophie og innlegget. Tanken bak det innlegget her var vel for å få folk til å innse hvor ille det er.
   Og som ei nevnte over her så er det like bra å få i seg proteiner i pilleform som i kjøtt.

  108. Det der med vegetarianere var særdeles unødvendig. Det er klinisk bevist at vi trenger kjøtt i dag, for tro det eller ei, vi har utviklet oss siden de første menneskene på jorda, i likhet med alle andre dyr du ser rundt deg. Mye vegetarmat må kombineres for at du skal få i deg hva du finner naturlig i et stykke kjøtt. Men ikke misforstå, jeg hater hvordan mange behandler dyrene sine. Men det er faen meg mange som behandler dyrene bra også, så her uttalte du deg på grunnlag av tydeligvis null erfaring. Og hva med dyr som beveger seg fritt i villmarken vår? De har stått på vår meny siden menneskene først kom til norden. Det er det bare å slå opp.

  109. Sophie!! TAAAKKK!! Jeg elsker deg, virkelig! Vennene mine kritiserer deg så mye pga silikon osv, men vet du hva? Gjør HVA du vil med deg selv, så lenge det ikke er farlig! Du står stor så mye bra at jeg synes nesten vi kunnet blitt bestevenner 😛 DET ER VI MENNESKER SOM BESTEMMER I DENNE VERDENEN OG VI MÅ VIRKELIG FÅ ØYNENE OPP! Vi er jo.. Har ikke ord, skjønner ikke hvordan folk klarer å drive med sånt… Mamma er også veldig glad i dyr og vi har lært så mye av ho.. Bra deg finnes noen smarte folk her! Bare på grunn av deg så har jeg så lyst til å gjøre en forskjell her i verden! BE THE CHANGE!Du hr virkelig vist meg sannheten! TAKK :)Har rivd ned noen sirkus plakater og snakket mye med vennene mine om dette.. Folk kommer med så mange dumme ‘unnskyldninger’ at DET er kleint å høre på!! Stå på Sophie! Jeg elsker deg :* Vil så fjerne bli vegetarianer, men synes det er så vanskelig når jeg er så ung, bare 13! Jeg lager jo ikke middagen her hjemme? Kan du være så snill og lage et innlegg om det snart Sophie! Jeg vil så gjerne men hva skal jeg spise da? <3

  110. WOW. Utrolig bra innlegg! Kunne ikke vært mer enig! Du virker så utrolig smart 🙂 men jeg får inntrykket av at du ser litt ned på mennesker som velger å spise kjøtt/bruke pels… Gjør du det?
   Hadde satt pris på et svar!

  111. Så vanvittig bra skrevet, Sophie! Liker det at du drar opp alle de dumme argumentene folk kommer med og bare slår ned på dem! Du har så rett i det du skriver og jeg kunne ikke vært mere enig med deg! Dette var vanvittig bra. Håper folk får opp øynene nå! 🙂

  112. bra skrevet sphie, jeg elsker å lese bloggen din og er viegianer pga mye av det du har skrevet her 🙂

  113. ÅÅ, flinke Sophie! Drit i alle dritt kommentarer av folk som ikke skjønner det.
   Er enig med alt du har skrevet 🙂 Stå på!!
   Pels blir brukt av vakre dyr, og STYGGE mennesker!

  114. AMEN TO THAT!
   Dine meninger angående dyrenes rettigheter er så vanvittig bra og viktige at jeg vil gi deg en stor klem. Jeg blir så utrolig glad av å lese at under all denne overfladiske bloggingen, ligger det en jente med et STORT hjerte og en høy iq. Dyr er akkurat like mye verdt som oss mennesker, og at vi har gjort oss til verdens herskere er på så mange måter feil. Digger deg!

  115. ikke bry deg om dem Sophie, de er bare for opptatt av og beskytte seg selv og de STYGGE jakkene sine……

  116. Så mener du at alle dyr som bor i et fjøs lider? Har du noen gang vært i et fjøs? Har du noen gang sett hvordan dyrene har det der? Mener du at alle bønder er mordere å dyremishandlere da? vil bare egentlig vite hva du tenker om oss bønder? Siden du mener alle som bruker canada goose er dyremishandlere. Ikke at jeg bruker pels fordi jeg skjønner ikke meningen med å drepe dyr for å lage pels av det. men viss dyrene har det fælt blir ikke pelsen fin så da kan den ikke brukes. så ja de blir ikke akkurat misshandlet.

  117. Hvis vi ikke hadde hatt jakt og slakt av dyr hadde det ikke vært mye kaninfôr igjen til deg eller oss andre. Og jeg vet ikke hva du mener med human avlivning, men en human avlivning er når dyret dør momentant. Og det gjør de i slakterier. Og NEI, man dreper ikke dyr med slåmaskin i slakteriene eller, for hvis man bruker hodet litt, så finner man fort ut at hvis man hadde brukt en slåmaskin til det, da hadde det ikke vært mye igjen som er brukbart. Det er kanskje det mest idiotiske argumentet jeg har hørt. Vet du i det hele tatt hva en slåmaskin er? Hvis du ser på en, så ser du godt at en slåmaskin bare vil ødelegge hele dyret, slik at det blir helt ødelagt.

  118. Fyfaen! Er så jævlig enig med deg! Mange parti vil ikke avskaffe pelsdyrnæringen fordi da mister folk arbeidsplasser, men altså, om folk er så jævla opptatt med å arbeide med pels kan de vel ver med på å produsere fake pels?:p
   Sorry orda, men dette er ting som irriterer meg!
   Kjøtt er noe vi trenger, å jo, mennesker har alltid spist kjøtt! De kunne drepe svære dyr som mammuter med spyd.
   Men de utnyttet hele dyret, drepte ikke mange, fikk jo både klær og kjøtt i månedsvis av en mammut.
   Men eneste som er positivt med den slaktningen er jo at vi utnytter hele dyret, f.eks gris, det som ikke blir bacon blir griseører, griselabber, grisenase, grisehale osv til hunder!

  119. Og jeg visste ikke at du var en insider når det gjelder fjøs? Jeg kan vedde på at du bare har vært i et par av mange tusen, og løpt rett ut fordi kroppen din ikke klarte lukta. Og hvis du ”bryr” deg så mye om disse dyrene, hva med å faktisk gjøre noe? Kanskje du burde ha droppet den stygge operasjonen din og brukt pengene på noe fornuftig i stedet? Kanskje du skal slette bloggen, og bli politikere i stedet? Det hjelper faen ikke å skrive noe sånt på en slik blogg som dette, når de fleste nesten helt sikkert har en Canada Goose jakke. Så jeg ber deg, vær så snill å ikke snakk så mye bullshit, for det er faktisk det dette innlegget her er, bullshit!
   (og pass deg for gelatin, det er laget av bein fra dyr) og nesten alle kunstige estoffer er laget av blod fra dyr. Og hvis du googler det kan jeg vedde på at du eter ting med gelatin og mange e-stoffer i seg hver dag.)

  120. Er enig i veldig mye av det du skriver, men det er også noe jeg er veldig uenig i.
   Selv om jeg eier en Canada Goose, så betyr ikke det at jeg er for dyremisshandling. Vet at det egentlig ikke går ann og starte en diskusjon om dette temaet med mennesker som er veggiser og folk som brenner for denne saken, for de vil ikke høre på for eksempel dette: Jeg er absolutt ikke for dyremishandling eller dyretesting og liker ikke måten dyrene blir slaktet på, jeg vil -bare- ha en varm og god jakke av god kvalitet.
   Jeg respekterer dine meninger fult ut, vennligst respekter mine!

  121. Jeg er selv imot dyremishandling, veldig få er vel for det? Men man må jo tenke litt, hunder, katter og andre kjæledyr er en ting. Men sauer, kuer, griser og andre såkalte gårsdyr har vi vel igrunn bare pga kjøtt, melk, egg, ull osv. Har ikke hørt om mange som har ei ku som kjæledyr. Hvis dyr blir slaktet på en ordentlig måte, er det vel ikke noe grunn til at vi ikke kan spise kjøttet? Akkurat det kaller jeg naturens gang. Jeg prøver ikke å miste poenget, men hva med de gårdene som gjør det riktig? Det er ikke like poppis i media som en stakkars rev uten hale i et lite bur. Imot dyremishandling, men kjøtt må nå være lov å spise?

  122. nå har du tatt deg vann over hodet, sophie. kan jeg får spørre på hvor mange fjøs og slakterier du har vært inn i? jeg kommer selv fra gård og jeg tror jeg har litt mer peiling enn deg på hvordan norsk husdyrhold faktisk er. og seriøst, slåmaskin? nei. i norske slakterier avlives dyra momentant, altså en human avlivning. ta deg et fjøsbesøk du, så kan vi snakkes etter det.

  123. Blir så glad og samtidig så utrolig trist av å lese dette. Selvfølgelig trist på vegne av dyrene, men glad for at du som har så mye “makt” (om man kan kalle det det) faktisk skriver om så utrolig viktige tema. Jeg har selv begynt å kun bruke sminke som ikke er testet på dyr og jeg bruker selvfølgelig ikke pels! Jeg elsker dyr, og jeg tror nok det må være min aller største lidenskap <3 Jeg er også for at dyr skal kunne slaktes, men ikke i slike forhold og ikke på den måten vi gjør det i dag. Synes det er så grusomt at mennesker kun tenker på penger, de bryr seg ikke om at dyrene knekker bein og blir skadet under transporteringen, så lenge de bare skal dø så er jo alt i deres øyne greit. Jeg kan si det rett ut "Jeg hater slike mennesker". Håper at alle snart innser at et dyrelig er like mye verdt som et menneskelig, det er absolutt 100% ingen forskjell!
   Veldig bra at du kommer med slike innlegg! <3

  124. Jeg skjønner ikke hvordan noen mennesker kan være så hjerteløse?! jeg grein gjennom hele den filmen, det er det verste jeg noen gang har sett. elsker at du tør å stå for det du mener og jeg elsker bloggen din!

  125. Synes du skal la andre ha sine meninger. Er nesten som ” my way, or the highway ” ! Synes det er bra du har dine meninger og dine hjertesaker! Ja du har lov og skrive om det og si det du mener. Men det samme har andre folk! Kom med noen gode konklusjoner! Ikke heng ut andre. Eks om en person har en hjertesak som de brenner sterkt for som eks barnearbeid, men spiser kjøtt. Kan de da si til deg at du er for barnearbeid pga at du bruker klær fra produsenter som bruker seg av barnearbeidere. Synes det er dumt !

  126. Sykt bra sakt!! Derfor er du forbilde mitt<3 du har inspirert meg veldig. Hvis ikke det hadde vert for deg hadde jeg ikke tenkt noe over sont, men etter jeg startet å lese bloggen din for 1 år siden har jeg hatet pels, sminke testing på dyr og vil no sykt bli vegetarianer, får dårlig samvittighet når jeg spiser kjøtt, probleme er at jeg vet ikke hvordfan man er vegetarianer, hva man skal spise osv... Har faktisk sett eartligns (eller hvordan det staves) 2 ganger. Det er helt sykt hvor slemme mennesker er!! Bra at det fins mennesker som deg her i verden, skulle vert fler!

  127. Jakken er faktisk ikke ifra Norge, men faktisk laget i CANADA. Og hvis du ikke har lest mye, så finnes det REGLER om sånt i Canada.

  128. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne jeg…. Jeg kjøper ikke pels av den grunn at jeg ikke ønsker å støtte pelsindustrien, men jeg spiser allikevel kjøtt. Så da er jeg vel sikkert helt spenna gæren. Sophie Elise, har du noen gang vært i et fjøs? Jaa..du bor på landet, men har du jobbet i et fjøs? Har du noen gang slaktet en sau? Kan du forklare meg hvordan du får til å partere en sau etter å ha stukket den i en slåmaskin? … Please, enlighten me. Jeg forstår at du er i mot dyremishandling, men måten du argumenterer på holder ikke mål. Mennesker har vært kjøttetere siden tidenes morgen. Vi ernærte oss av det vi kunne den gang da. At vi ikke var store nok til å drepe andre dyr blir helt feil. Det er mye mennesker er for små til i seg selv, men vi er utstyrt ( i alle fall de fleste av oss) med en veldig avansert hjerne, slik at vi har gjort det umulige mulig. Å drepe et dyr er da altså ingen sak, stein, trær, bein, det som kunne brukes ble brukt som våpen for å kunne jakte på dyr. Feller og snarer ble satt ut. Jeg ser noen har kommentert med at i dag dør vi av kreft og andre ting, som den gang da ikke var utbredt, men det var nok like utbredt med sykdommer back then, men vi hadde mindre peiling på hva som feilte oss. Ta bare lungebetennelse, en sykdom som i dag enkelt kan behandles med antibiotika, var det utrolig mange som døde av bare da mine besteforeldre var yngre. Det skal også sies at menneskene på et tidspunkt før bare nådde en levealder på noen og 30 år i snitt. Du nevner også hva du spiser, og om vi noen gang har sett en gris spise noe sånt… Ja, griser spiser det meste, sånn bare for å ha det nevnt. Du sier også hvordan dyr spiser andre dyr som er døde, men dyr er ikke bare det en kaller åtseletere, dyr DREPER andre dyr. Det er kampen for tilværelsen. Naturens gang. Måten dyr dreper er ikke human, men det bare er slik av natur..vi livnærer oss av hverandre… dyr kan også finne på å angripe mennesker, og når mennesker dør (av hvilken som helst grunn) og blir lagt i jorda, så utnytter jorda seg av oss, planteeterne utnytter jorda, og kjøtteterne utnytter seg av planteeterne… kort og enkelt. Jeg sier ikke at jeg støtter mishandling av dyr der det fåregår. For det fins helt sikkert en haug slakterier rundt om i verden som er mindre renslige under slaktingen, men jeg synes at du burde gjøre som du selv ber oss å gjøre. Sjekk fakta, følg med i naturfagstimen osv…

  129. Helt enig! Men her var litt faktafeil, og det er så unødvendig føler jeg. Mennesket har nok alltid spist kjøtt. Til å begynne med har vi nok spist ganske små dyr, som vi har fanget med feller. Insekter blir også, og har altid blitt brukt som proviant. Protein er viktig, og kjøtt er tradisjonellt sett en god kilde til dette. Etterhvert ble vi mer avanserte, og kunne jakte sammen i flokk på større dyr. Metodene var ikke særlig humane, men i dag er human slakt fullt mulig. Jeg sier ikke alt dette for at jeg vil prøve å få deg til å spisekjøtt igjenn, jeg har faktisk stor respekt for det valget, og setter virkelig pris på at noen går så hardt til verks mot kjøttindustrien. Jeg sier altså kun dette fordi jeg er ekstremt pirken når det kommer til fakta, heh :p Jeg skrev forresten en kommentar på innlegget som kom etter dette, og håper faktisk litt på at du svarer meg på epost(skrev den nederst i kommentaren) 🙂 Og forresten, det er jo så mange som ikke vet, eller gidder å sjekke opp hva vinterjakkene, putene og dynene deres består av. Ofte er det dun av tvangsforet gås for eksempel! Og Merinoull fra Australia er virkelig ondskap, det er det heller ikke så mange som vet.
   Nå kom jeg forresten på hva det var jeg skulle si på slutten av den forige kommentaren min (som altså er på innlegget du skrev etter dette). Sprøytemidler har jo ført til biedød over hele værden, dette har du sikkert hørt om. Alt liv på Jorda kommer til å dø ut om alle biene dør, og dette er faenmeg skummelt.

  130. Hei Sophie Elise!
   Jeg kan si meg litt enig i det du skriver i innlegget men jeg må også si meg svært uenig. Jeg skulle gjerne ha tatt mye av det du skriver på alvor, men når det kommer fra ei jente med silikon og restylane som er testet på dyr så blir det litt feil. jeg eier selv en jakke med pels, men det betyr ikke jeg er en dyremishandler. har du noen gang tenkt på at pelsen som blir brukt er fra dyr som lider fra før av? og om et dyr er dødt, men at pels og ull kan bli brukt videre til klær til fattige barn i andre land? dette er som om jeg sier ja til å gi bort mine organer etter jeg har gått bort for å kan muligens hjelpe et annet menneske å leve. om du virkelig er i mot dyremishandling; ta en oversikt over klesskapet ditt. bomull er noe barn i India plukker for hånd i India og sliter seg gjennom hele hverdagen. så det var nevnt at “dette er et innlegg om dyr, ikke mennesker” vel, alle levende skapninger på denne jord er dyr i bunn og grunn. alpakka kommer fra alpakkalamaet. du har jo også vist frem de fine tøflene og strikka vottene dine som er strukket. enten det er ullsokker eller tøfler fra H&M. dette er pelsen til sauen. du må tenke helhet. for mye av klærne i klesskapet ditt kommer fra andre dyrs pels.
   forresten, du bruker løshår som er ekte hår. det er vel det samme som og si du tar “pelsen” fra et annet menneske. ikke sant?

  131. Enig i det meste av det du skriver, Sophie, og det er veldig bra at du engasjerer deg i dette. Men det blir feil å proklamere at de første menneskene ikke åt kjøtt, da kjøtt er hovedårsaken til at hjernen vår begynte å utvikle seg slik at vi kunne bli så “intelligente” som vi er i dag. Kjøtt er veldig viktig for hjernen.

  132. Til dere om sier at det ikke er dyremisshandling i Norge og at det bare er noen få: Europa er værstingene i verden på å behandle dyrene dårlig ved slakterier og gårder. Gordon Ramsay tok det opp i en av episodene hans og han viste hvordan det var. Norge er intet unntak folkens.

  133. Alt tyder på at insekter som f.eks mygg klarer å føle like mye smerte som pattedyr. Betyr det at det å drepe en mygg er like inhumant som konsentrasjonsleirer under andre verdenskrig? Makan til latterlig resonnement. Bør gårdsdrift og jakt også være forbudt? Hvor går grensen? Hvilke dyr skal fortjene rettslig beskyttelse? Hva skal forøvrig skje med de menneskene som livnærer seg av pelsdyrnæringen ettersom dyrevernere planlegger å ta fra de jobben?

  134. Fy faen Sophie. Du er den personen som åpnet øynene mine for dyrevern. Tusen takk!! Jeg går IKKE med pels.

  135. Utrolig bra innlegg!
   Er så enig i det du skriver 🙂 Det er så fint å se at det finnes personer her i verden som står på for dyrs rettigheter og taler deres ord! 😀 Når man er dyreelsker vil man jo at alle dyr skal ha det godt!
   Stå på 🙂 flott at du tar opp slike temaer på bloggen – det gjør folk mer bevisste og opplyste!

  136. Du provoserer så enormt!! Du har restylane i leppene. OG DET ER TESTET PÅ DYR!! Så ikke kom med innlegg der du sier folk er for dyremisshandling. Da er det fult lovlig og si at du er det også:)

  137. Hvis dyrene slaktes på en rimelig måte og kjøttet blir spist syns jeg det er greit.. Ellers er jeg helt enig med deg, men lurer bare, har ikke du et par med uggs på innlegget ovenfor?

  138. Alt du har sprøytet inn i kroppen er også testet på dyr, å du synes det er dyreplageri at folk spiser kjøtt?!?! dust.

  139. Mærkeligt at folk siger de godt kan lide Canada Goose og Svea men siger de er imod dyremishandling. Det hænger ikke sammen! De mishandler dyrene for at få pelsen, har dere ingen ide? Og desuden kan man SAGTENS få restylane og silikone som ikke er testet på dyr, og hvis det var, de havde måske brugt 10 dyr, med pels bruger der milliarder af dyr. See the difference? Og med hensyn til indernes hår til extencions, de få penge og gør det frivilligt. Mange av jer aner ikke hvad dere snakker om

  140. Jeg syntes du er altfor two-faced til å ha en så sterk mening om denne saken. Det er såklart bra at du står for det du mener, men da mener jeg du bør stå for det 110%. Du glemmer nemlig noe viktig i innlegget ditt; både silikon OG restylane er testet på dyr!

  141. håper du har akseptert at DU er for dyreplageri. At du er for testing på dyr som lider og har det vondt. Blir litt kvalm av den dobbelmoralen din, skal du ikke noengang kommentere bruken din av silikon og restylane når det er testet på dyr?

  142. Enig med deg at dyr lider unødvendig. Men for å bli troverdig burde du ha med kildekritikk og ikke komme med så grusomme påstander uten kilder. Det gjør deg mer usaklig og useriøs, jeg savner kilder som jeg kan gå inn på og se om det du skriver er rett og om det er mer fæle ting som skjer med dyr. Mener du også det er feil at polvandrere går med Canada goose? Jeg bare lurer. Og er det sant at Restylane og silikon og er testet på dyr? Jeg tror der skjer mer grusomt i denne verden enn vi vet og mange av oss hat lyst å vite.

  143. Bare en kjapp en: Mattilsynet har MANGE forskrifter/lover de må følge når de er rundt på sjekk, samme med bøndene. Mange gårder blir lagt ned fordi bonden ikke har råd til å drive gården slik lovene sier de skal..

  144. Jeg synes det er veldig bra at du står sånn for dette og har egne meninger om det, det lyser det stor respekt av, er ikke mange toppbloggere som kunne skrivet sånn…
   Men samtidig synes jeg du er litt usakelig, jeg synes ikke argumentene dine er sterke nok. Det at vi ikke er skapt til å spise kjøtt fordi de første menneskene ikke gjode det holder ikke helt, hvor lenge var levetiden deres? Tror du de klarte å bli opp i 100 år? Nei, grunnen til at du forsatt er frisk og rask uten å spise kjøtt er fordi du har erstattninger, det hadde de ikke før.
   Og det med Canada Goose, du påpeker pelsen, men faktisk er det dunen som er verst. Pelsen er laget av coyoter, noen dyr som blir sett på som skadedyr i deres land. (som rotter i norge) Ingen klager på at rotter knekker nakken og blir kvelt i rottefeller. Det er fordi de ikke blir brukt til noe, de blir kastet når de er døde. Må desverre bare si at det er umulig å stoppe coyote jakten, kanskje noen får de til å slutte å bruke det på jakker, men de vil likevel drepe like mange..
   Men dunen der imot! Regner med du vet hvordan de gjør det, men disse dyrene ødegger ikke for noen, det er de som er uskyldige,og det er også de som aldri får noe fokus. Det er alltid pelsen.
   Men ja, føler dette ble litt rotete, ikke missforstå meg, jeg er HELT imot jakkene, men canada goose er ikke det værste merket når du tenker det sånn.

  145. HAHAAHHAAH, gå inn på google så søker du opp ordet “slåmaskin” Så ser du hva det egentlig er. Jeg blir så irritert på de såkalte argumentene dine som er like uten mening som en pose potetgull. Du vet ingenting om fjøsdrift. For at du skal fortelle noe om dagens landbruk må du først sette “hunter” støvlene dine innfor en fjøs.

  146. Jeg kunne ikke vært mer enig, Sophie! Stå på!! Er SÅ glad for at det er noen kloke bloggere der ute som tør og stå for det de mener, og ihvertfall når det kommer til et slikt tema! Dette er et tema som jeg bryr meg og har alltid brydd meg veldig mye om, og om jeg hadde hatt makten til det, hadde jeg stoppet all dyremishandling som eksisterer. –
   Dyremishandling er det VÆRSTE jeg vet. Uansett.
   Ved at du skriver et slikt blogginnlegg så får du frem mange forskjellige tanker fra mange forskjellige personer, selvfølgelig. Men JEG synes at det du skrev og gjorde var HELT riktig, og hva de andre synes blåser jeg rett og slett i. Du er ei sterk, pen, ung og vakker kvinne som står for sine meninger, og det er jeg veldig glad for at du gjør.
   Hilsen ei som har fulgt deg og bloggen din utrolig lenge. :-)You go girl!

  147. Jeg er ikke for pelsoppdretten i Norge, men jeg er heller ikke for at det skal avvikles så fort som mulig slik Arbeiderpartiet vil gjøre. Hvis vi hadde gjort det, kommer etterspørselen til å flytte seg videre til et annet land. Vi bør heller slutte å gi pelsoppdretten subsidier, slik Norge gjør idag. Da vil bedriftene gå konkurs fordi de ikke får nok støtte. Da forsvinner bedriftene av seg selv.

  148. Er helt enig med deg, dyr fortjener å ha det bra! Og hvis de skal bli drept for at vi skal spise de burde de virkelig ha et fint liv, og ikke et i et slakteri der de blir drept med en gang de er store nok til å spises. De jakkene på bildet er forferdelig stygge, skjønner ikke hvordan noen kan kjøpe en sånn med tanke på utseende og at det er dyr som har måttet lide. Jeg spiser kjøtt, men stemmer virkelig for at dyr skal ha det bra.

  149. hei kjære sophie elise! 🙂 jeg er stekt imot dyreplageri, og har alltid hatt hjerte for dyr. for en del måndter siden da du lenket til earthlings så jeg den å ble helt sjokkert. når jeg så prøve å oppfårdre andre til å se denne filmen ville de ikke se den, folk er redde for å vite hva de “ubevist” støtter og er for. du har inspirert meg til å slutte å spise kjøtt, å tusen takk for det! ville bare at du skal vite at du gjør en enorm forsjell, og jeg trengte å få opp øynene om at jeg støttet noe jeg egentlig ikke var for(?) du er en stor inspirasjon! 🙂

  150. Var faktisk litt enig, helt til du kom med at vi mennesker ikke var ment for å spise kjøtt? Det ble litt for dumt 🙂

  151. Nå væit ikke jeg hva kommentarene over handler om, men kjører på allikevel..
   Jeg er helt enig med deg (sophie) om at dyreplageri er no dritt. Og at dyra lider for det, men har du tenkt på at de fleste klæra du/vi kjøper er laget av barn og voksne som lever under elendige forhold?
   Så jeg skjønner ikke helt greia med og ha 40 til 50 kjoler, som du kanskje bruker 5 ganger..?

  152. Det er mye grusomhet innenfor industri og masseproduksjon, men et menneske kan ikke stoppe alt, og et menneske kan ikke forsikre seg om å ikke gi profitt til noe form for grusomhet i industri, uten å leve helt atskilt fra verdensmfunnet. Men når du kan gjøre en liten (stor, i form av å redde mange uskyldige liv) forskjell, ved å gjøre noe så enkelt og sikkert som å ikke spise eller bruke animalske produker. husker jeg rett er en gjennomsnits kjøtteter ansvarlig for ca 16.000 liv. Og dette er liv verdt å spare. For å få slutt på ALLE grusomhetER må store revolusjoner til, og verden hadde så å si trengt et 100% kommunistisk dyrevennlig stabilt styre. Det jeg mener er at sophie gjør en innsats, og jeg synes ikke dere som ikke gjør noesom helst har noe rett til å klage på at hun ikke handler 100% etisk i alle sammnhenger. Men jeg er uenig i at mennesker ikke var ment for å spise kjøtt, vi hadde nok ikke utviklet oss på samme måte, og hadde ikke hat like mye inteligens idag. Men vi burde bruke denne inteligensen til å forstå at i den utviklingen vi er i kan vi ikke fortsette å bruke dyr i industri og stå ansvarlige for at 150 billioner dyr blir drept i året. Tenk om hele menneskehet ble utrydet 25 ganger, instinktene til dyr og mennesker er ikke så forskjellige ved livstruende situasjoner.

  153. Altså, jeg er imot dyremishandling.. Det er ikke greit med dyr som blir pint til dødes av idioter som er ute etter penger for pelsen til dyret, men du må også tenke på at ikke ALLE er slik. F.eks ull, fra sau det blir klippet av sauen, sauen blir jo ikke pint på noen som helst måte, den får mat og leve etterpå. Her i Norge så er vi nødt til å drive matproduksjon via dyr. Det blir jo helt teit om vi skal importere mat fra alle andre land, det er jo like gale det.. For å få det norske landbruket til å gå rundt så er en jo nødt for å slakte dyra, sånn er det bare! Det er helt greit at du er imot det, og brenner for det, men jeg mener du er litt barnslig også når du uttaler deg på den måten. Der er ikke bare fjortisser som bruker canada goose f.eks, laaangt ifra, og om vi slutter å avle opp dyr for så å slakte de på gårder, så er det jo flere tusen som mister arbeidsplassen sin, tenk litt på det også! Jeg tror nok du er med på å støtte litt sånn du er imot uten å vite det. Du vet ikke alt hva som er i maten du spiser, klærne du kjøper, produkter du bruker, det er jeg nesten sikker på.

  154. Sophie Elise i love you <3 utrolig glad for at du er på topplisten, dette innlegget var utrolig utrolig bra! Jeg synes du er helt fantastisk, er helt enig i det du sier. Stå på, you will change the world one day <3

  155. Synes det blir HELT feil å si at “Enhver fjortiss bærer jo et slikt plagg, desverre”. Canada Goose ble laget for de som går på ekspedisjoner, noe som sier seg selv, de er også laget for at folk i norden og andre kaldere land skal holde seg varme, aldri i livet at et så ‘ekslusivt’ merket ville fått låv til å selge jakkene sine om de hadde fjernet pelsen på en så forferdelig måte. Hele jakken er pels og dun, ja. Men hva skal man ellers bruke for å holde seg varm? I hele fjor gikk jeg i en parkas fra Carlings, jeg brukte ullgensere over antrekket, under parkasen for å ikke fryse. Derfor investerte jeg en Goose i år, jeg, som alle andre såkalte “fjortiser” bruker jakkene for å ikke fryse om vinteren, så jævlig kaldt som det blir i Norge. En ting er å bære et dødt dyr, men jeg setter heller mine behov forran et dyrs. HELT ÆRLIG.

  156. Jeg håper virkelig at du har sjekket at ingen av veskene, skoene, lommebøkene eller klærne dine har ekte skinn på seg.. ettersom dette er så forferdelig i dine øyne?

  157. Er helt enig i absolutt alt du sier! Du har helt fullstendig rett. Du er så utrolig inspirerende og jeg elsker deg og bloggen din! Stå på videre <3

  158. Vi driver med kjøttproduksjon av kuer, men kuene våre har det kjempefint hele livet helt til de blir slaktet. Alle dyr må dø en gang, så hvorfor ikke slakte dem mens de ennå er friske sånn at vi kan få mat?

  159. Jeg har nesten akkurat de samme meningene som deg! spesielt om pelsindustrien. Men visste du at høyre ikke er et av de partiene som vil ha slutt på pelsfarmer? de som vil det er: ap, mdg, venstre,rødt og sv. Jeg har ikke noe i mot at du er med i unge høyre, selvom du mener dette om pelsindustrien! for det er mange flere ting et parti tar stilling til, jeg tenkte bare at du og andre kanskje ville vite det, hvis dere ikke allerede gjorde det 🙂

  160. Der jo ikke alle som syntes canada goose er stygt da, selvom du syntes det. Og dessuten finner det jakker med ekte pels hvor pelsen kommer fra dyr som har dødd på en naturlig måte 🙂 men jeg er 100 % enig med at der er veldig trist at dyr lider på denne måten når de ikke trenger det..

  161. bra skrevet! Bare husk folkens at dyreplageri og barnearbeid er to helt forskjellige ting. Teit å begynne å dra inn det temaet når det hovedsakelig handler om dyr.

  162. Sarah- alle mennesker må dø en gang, så hvorfor ikke slakte de mens de er friske, så vi kan bruke kjøtet til å mate grisene og foie gra gåsene?… eller hva med utrydningstruede dyr som må spise kjøtt for å overleve. Btw vi er verken utrydningstrude eller må ha kjøtt (om du bor i et i-land, som jeg regner med at du gjør)

  163. VIKTIG! Tenker dere over dun som er vinter dyner som dere sover i om natta?? Noen som har tenkt tanken på hvor det dunet kommer fra?? Bare meg som har tenkt over det?! :0 )

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg