dyreplageri

Jeg er så utrolig redd for planeten vår, alle dyrene som dør ut, og hvordan vi ødelegger for oss selv. Jeg er den type person som kan sitte i vinduet å se opp på stjernene å gråte, tenke på alle dyrene som dør ut – vi er i ferd med å miste isbjørnene nå, visste dere det? Flere dyreater har sluttet å få barn og legge egg, det er få tigrer igjen i verden, og nå nettop ble ett av de siste neshornene i verden drept.. Det er mine hjertesaker, jeg klarer ikke å sitte å se på at det skjer.

Det var faktisk når jeg så denne musikkvideoen for første gang jeg fant ut jeg skulle gjøre en forskjell. Trist, men fin. Den anbefaler jeg alle å se! 


Det er to fine organisasjoner dere bør støtte om dere føler det som meg. Viktigst for meg er WWF NORWAY, de jobber blandt annet for bevaring av norske dyreater, skoger, fjell og vassdrag, men også mye mer! Dere kan lese mer HER om dere vil. Selv er jeg isbjørnfadder, for jeg synes det er så grusomt å tenke på at de drukner og dør ut.. Dere kan bli isbjørnfadder HER! 

See, så fine de er! Tenk at de sulter ihjel, drukner… Jeg har sett flere filmer der isbjørnmoren faller igjennom den tynne isen og ungene hennes står og roper etter henne.. 

Den andre er dyrebeskyttelsen Norge. Dere har sikkert hørt om de fra før av, og selv er jeg medlem der – alle har en lokal dyrebeskytter i sin by (nesten alle byer har det i alle fall) og de får ikke kommunal støtte, har ikke innlagt vann eller strøm.. Selv har jeg gjort mye frivillig arbeid i Harstad, det oppfordrer jeg alle til å gjøre! Og om dere skal få en katt, vær så snill og adopter fra dyrebeskyttelsen. Da gir dere virkelig noen som fortjener det et godt hjem! HER kan dere bli medlem. 

Og som dere vet valgte jeg å ikke kjøpe canada goose etter mye nyttig info fra dere. Men et lite tips i framtiden – om dere skal prøve å overtale noen til å ikke kjøpe pels, ikke bruk skjellsord, ikke gå på personangrep og ikke bruk banneord. Vær saklig, rolig og informativ. Da blir man tatt mye mer seriøst!:-)  

En annen ting ; ikke støtt egg og kyllingindustrien. Jeg spiser ingen av delene. Les dere opp om det, det er faen meg grusomt. Jeg har også begynt å passe mer på hvilken sminke jeg bruker, at den ikke er testet på dyr. Body shop folkens, det er tingen! Dyr som blir testet på sminke er blandt annet aper, hunder, rotter, griser og kaniner. 

Og sist men IKKE minst – IKKE dra på sirkus med dyr eller i dyreparker! At det er lovlig i vår tid synes jeg er helt LATTERLIG og jeg kan ikke tro det, gud for et dyreplageri. Jeg blir så sur når jeg ser at sirkus kommer til byen hit.. 

Og dette skjer i Norge, folkens.. Jeg velger å ikke publisere de mest grusomme bildene.

Her kan man se en selbaby som blir drept på isen for å bli laget kåpe av. Ikke særlig humant, og de blir ikke drept ordentlig og mange ganger må de pines i flere timer. Selpels har vi ofte på sko her i Norge, blandt annet. Også på tepper, pledd osv.

Hund og ape som blir testet for sminke. Ja folkens, SMINKE! 

Kyllingene som vi skal få kyllingvinger av står i knøttsmå bur og får aldri møte moren deres eller se dagens lys. Om dere vil se hvordan de blir drept er det bare å gå på peta.com, for det kan jeg ikke dele her. Alt for grusomt… De blir i alle fall drept med maskin, klippet nebbet av og revet fjerne av. I NORGE! 

Det viktigste – ikke sitt på rumpa å si “stakkars dem”, for det hjelper ikke så mye å bare unngå å kjøpe pels. Dere må engasjere dere! Så bli medlem, og om dere ikke har penger til det – jobb frivillig! ALLE KAN GJØRE EN FORSKJELL! 


 

274 kommentarer
  1. dyreplageri er det verste jeg vet! jeg får tårer i øynene av å tenke på at samfunnet faktisk fungerer som det gjør idag. våkn opp, mennesker

  2. nei æsj,fyfaen.
   skjønn ikke at folk kan ha så lite respekt!skammelig
   bra at du er en av fåååå bloggere som tar opp temae.
   det e ikke mange.takk før det! <3

  3. syns det er veldig bra at du som toppblogger er med og informerer andre! ingen dyr fortjener å bli utsatt for plageri!

  4. Du er så flink til å skrive, Sophie! Du har virkelig fått meg engasjert, det skal du vite. Jeg kommer til å tenke meg så mye, mye mer om når jeg skal kjøpe ting.

  5. Du har rett, ikke bare sitte å si stakkars dem! det kan jo ikke dyrene eller de som plager dyrene høre! Å bra at du som toppblogger tar opp dette! 🙂 Men en ting: Er du i slekt med haawt? 🙂

  6. WOW bra innlegg, du imponerer mer og mer!!!!!=) du viser at du bryr deg om andre ting enn hår og sminke! Dyrene er noe av det kjæreste vi har som jeg syns man skal være snill mot og ta godt vare på!

  7. 🙁
   familien min hjalp en katt som ble mishandlet. nå er hun min aller bestevenn! er så stolt over å si at jeg tok del i å gjøre hennes liv bedre:)

  8. Helt fantastisk skrevet, Sophie ! Bra det finnes folk som bryr seg, ser såå uendelig opp til deg, du har så mye kjærlighet til dyr og andre enn deg selv! You go girl !

  9. æ hater sånne farmer dær de holder dyran inne og bare har de for å lage pels kåper osv. æ klarer ikke å sitte å se på sånnt utem å begynne å gråte eller være i nærheten av å slå i stykker tven eller det æ ser på. men stakkar neshornet. de fortjener også å leve. koffer skal mennesker herie rundt å drepe alt de kommer over? det er bare teit. å tro at de får mer makt av å drepe det er ikke sant. og drepe delfiner for å selge eller haier for bare å ta finnene og kaste resten ned i havet! æ hater sånnt. men du har helt rett!!!

  10. Jeg er så enig i det du skriver! Jeg leste alt, for jeg ville virkelig lese hva du hadde å si om det! Ble VELDIG positivt overasket av deg! Nå viser du deg som et bra forbilde for leserene dine! Jeg er bare 13 år, men jeg og alle andre kan absolutt gjøre en forskjell, om vi står sammen! Skal spørre mamma og pappa med en gang, om vi kan melde oss inn på disse sidene, viste ikke om dem før du viste dem, så tusen takk! Jeg kunne virkelig bare skrevet mye om dette innlegget, for jeg er vikelig stolt over at du lagde dette innlegget! <3

  11. Åhhh, det er så bra at du tar opp dette temaet! Håper at flere av bloggerne kan ta opp dette temaet, dere har tross alt en stor påvirkningskraft på mennesker! Setter så stor pris på at du bryr deg såpass mye om dette, keep going!

  12. Du er et stort forbilde Sophie som tar opp slike emner! 🙂
   Når jeg blir eldre og tjener mine egne penger skal jeg melde meg inn i en organisasjon! Før det skal jeg prøve å hjelpe til så mye jeg kan frivillig!

  13. Dette er sykt, får tårer i øynene av å lese det her!
   Etter å ha lest dette har jeg bestemt meg for å bli en helt annen person, som er villig til å betale noen stusslige hundrelapper i måneden for å prøve å gjøre en forandring for dyrene!

  14. kan du snakke om dette på en video kan du lege den ut i dag? så fårstår jeg mer,syk trist men hvorfor skal de bli testet på syr,er ikke vits test det på en plante ller gress elle rnoe annet en at de skal bli pint off off sitter her å griner jeg er medlem i dure greien håper de stopper med dette ,å bare fordi pengene 🙁

  15. jeg er så enig med deg, det er helt utrolig at det skal gå and, midreverdige bare for di ikke kan snakke, di har et liv akkuratt slik som oss, ellers hadde ikke di blitt skapt, forskjellige arter, jeg blir så suuur, kan ikke fårstå att det skal gå and att folk kan ver så hjerteløse alstå med alt! helt gruuusomt!!
   <3 love you ass, du virker så snill!! vi er heeelt like på dette felte, sku ønske alle i norge kunne få opp øynene å se det slik som det faktisk er, å virkelig bry seg..

  16. Hjerte mitt blør og jeg gråter av å se slike bilder. Jeg klarer ikke å fatte å begripe at mennesker klarer å være så grusom mot dyr. Jeg har en katt selv som jeg elsker med hele mitt hjerte. Det burde komme dyrepoliti i Norge!! Er bra du tar opp et slikt tema som er så viktig! Stå på 🙂

  17. Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke har brydd meg sånn ekstremt mye om dette før, nettopp fordi jeg ikke trodde det var sånt i Norge. Men du inspirerer meg, og jeg må si at det er utrolig bra at du lager innlegg som dette! Skal sjekke ut om all den sminken jeg bruker er dyretestet, også vil jeg se etter sånne “foreninger” her jeg bor 🙂

  18. bra du tar opp temat.. ikke mange bloggere som gjør det!! helt enig, blir så kvalm, men klarer forde ikke forstå at det er mennesker som gjør slikt!!

  19. Sophie, jeg lurte på om ikke du kunne skrive et innlegg om eksempler på frivillige organisasjoner hvor ungdom kan være med? har prøvd å søke litt rundt, men har liksom ikke funnet noe som er i nærområdet. har for det meste funnet organisasjoner som drar til utlandet osv. hadde satt veldig pris på om du kunne gjort det 🙂

  20. Vi kjøper egg dirkete fra produsent (heter det egentlig det?) fra i nærheten her vi bor. Dyrene derfra har hatt et godt liv, de lever ikke i trange bur, har mulighet til å gå ut og inn som de vil og har steder inne å sove/være som blir rengjort en gang i uken.
   Støtt mennesker som driver med slik oppdrett! dyrene herfra har gode liv og stor frihet. Hjelp slike mennesker ved å kjøpe derfra så all den grusomme industrien går konkurs og må legges ned!

  21. Elsker det du står for. Dyr er akkurat som mennesker, utenom utseende da. Men jeg klarer ikke folk som tråkker på en maur med vilje engang! Så klart jeg har tråkket på mange maur, men ikke med vilje. Våkn opp folkens! Det er mange toppbloggere som sier ” ja, jeg kjøper en Canada goose, dyrene blir drept uansett”‘, de blir dør til slutt, ja. Men da er det naturen sin gang. Nå lir dyrene pint! Det er helt sykt. Du har inspirert meg så sykt! Mange tenker ” hahaha, fjortis, 13 år og tenker bare på seg selv” helt feil! Jeg er 13, vi tenker og vet mer enn mange tror!

  22. Det er bra at du tar opp dette temaet på bloggen din, men dette med selfangst vil jeg si noe om. Når jegerne bruker det redskapet som er på bildet så dør selen nesten alltid med en gang. Selv om måten den blir drept på ser veldig brutal ut,så lider ikke selen lenge før den dør. Hvis vi freder selen her i Norge kan det gå kraftig utover torskebestanden. I Canada fikk Peta myndighetene til å frede selen, dermed ble det mange flere seler i havet der. Selen må jo ha mat og de spiser mye torsk. Hvis det blir for lite torsk i havet, så for jo selen tilslutt for lite mat og da dør de jo. Det er viktig at vi fortsetter med selfangst, sånn at vi ikke lager kaos i økosystemet. Hvis du googler det, så for du sikkert mer informasjon om dette.

  23. jævla bra skrevet! ENDELIG en blogger som faktisk bryr seg om dyra. Er så helvetes lei av blogger som skriver om dyremisshandelig, og at det ikke er så fælt som alle andre skal ha det til. Utrolig hvor lite de bryr seg altså..

  24. Tusen Takk for at du tar dette her opp. Det gjør meg virkelig glad at du bryr deg så mye, og oppfordrer leserene dine(som du vet ser opp til deg) å bli medlem og hjelpe til. Det er få som gjør sånt, og derfor fortjener du stor applaus nå. Jeg smiler pga. deg, og gråter pga. dyrene. Takk Sophie, du er mitt forbilde.

  25. Ja, jeg er helt enig! det er bra at noen tar intinativ til å skrive om det – det er jo rett og slett forferdelig, og folk må snart innse at det de gjør er fullstendig gale! :0 jeg forstår ikke hvordan de kan klare å vere så stygge mot dyr. fy faen, sier jeg bare.

  26. Det er så enormt bra at du legger ut dette!!! Folk må forstå alvoret!! Jeg er nok ikke så flink som jeg burde være til å gjøre dette. Men dette er absolutt en bra oppmuntring. Bra at noen faktisk brukker toppliste plassen sin med vett.
   du bare ER best.♥♥♥

  27. Greide ikke se hele videoen ( pga det var mye forferdelig :c )
   Er helt enig med deg! Jeg er så utrolig mot dyreplageri, du aner ikke! Det der siste du sa, jeg har dessverre ikke særlig med penger, og er litt liten til jobb o.o Men når jeg blir stor skal jeg virkelig støtte det!

  28. Kan du skrive litt om hvilke merker som ikke er testet på dyr, hvor man får tak i dem, osv. Litt sånn diverse info om sånne ting?

  29. gjør du en forskjell? jobber du frivillig?? ikke del dette på bloggen hvis du ikke gjør det selv ;;)

  30. Jeg er helt enig med deg. Men husk ar dyreparker faktisk er viktig for å holde levestanden til enkelte dyr oppe. Det er noen dyreslag man kun har igjen i forskjellige dyreparker.

  31. Spiser du kjøtt og fisk? Drikker du melk? Spiser du egg? Dyrene som ales opp for å dø for at du skal få dette på bordet, har det også helt forferdelig. Telles ikke de? I tillegg er dette en utrolig lite bærekraftig utnytting av ressurser, og det vitner om en urovekkende mangel på respekt av liv. Videre er for eksempel mesteparten av fisken man spiser i sushi i Norge rødlistet og utrydningstruet.
   Det er veldig bra at du bryr deg, misforstå meg rett, men jeg håper du forstår at dyremishandling er en stor del av matkulturen i Norge. Å spise kjøtt, men være i mot pels, for eksempel, er hykleriet som gjør denne mishandlingen mulig.

  32. Åh, nå ble jeg utrolig glad Sophie! Du er ett stort forbilde og jeg tror det er mange som ikke er helt bevist på det du skriver her!
   Du er lett den beste bloggeren, de andre skriver bare om sminke og alt de har kjøpt, mens du skriver om det også pluss tips og ting du virkelig brenner for! tror mange blir inspirert til å være seg selv av å lese din blogg! <3

  33. Veldig bra skrvet Sophie.
   Jeg er eni i veldig mye av det du sier om dette med isbjørnene og arter som dør, men dette med dyreparker.. En god del av artene vi har i verden, har vi faktisk på grunn av dyrehager/parker. De som jobber på slike plasser, får grundig informasjon om hva den og den arten trenger, og de prøver virkelig sitt beste for å holde ting rett for den arten. Hvem vet, hvis den arten skulle levd ute i naruren, så er det ikke sikkert den ville overlevd like lenge som den faktisk gjør ved å være i fangenskap..
   Også dette med pels. I Norge er det faktisk mange pelsdyrfarmes som er skikkelig bra. Dyrene har ingen nød der de er. Og har dere noen anelse om hvor mange pelsdyralianser som faktisk drar på farmer og SKADER dyrene, bare for å få det til å se ut som dyrene har det vondt? Jeg var selv helt imot pels, men nå har jeg faktisk bestemt meg for at den dagen kaninen min dør, så vil jeg ha pelsen dens, bare fordi jeg har fått sett og hørt hvordan dyret dør og hvordan i flår osv. Noen vil kanskje si at jeg er veldig makaber som vil ta vare på huden til dyret mitt, men jeg mener som så, at når han er død, så kjenner han ingenting..
   Jeg har helt meldt meg ut av pelsdyrallianser.

  34. Dette var et utrolig bra innlegg! Er veldig enig! Alle bekker små blir en stor Å.
   Alle som har mulighet bør være med å hjelpe der de kan!!!
   Hilsen fast leser

  35. Bodyshop er ikke så ”dyrevennlig” som man gjerne skulle ønske. Bodyshop eies av Loreal, og støtter du Bodyshop, ja så støtter du Loreal og utviklingen av dyretestede produkter. Det beste er og kjøpe produkter av litt mindre kjente selskap som f.eks terre d’oc og liknende. Terre d’oc kan kjøpe på http://www.greenspirit.no
   Det er organisk, økologisk, ikke testet på dyr, embalasjen er biologisk nedbrytbar (som også er veldig viktig) uten mineralolje, parabener mm. Sminken er utrolig jevn holder bra i løpet av en dag, men skal du på trening og svette så er det ikke den aller beste.
   Uansett så synes jeg det er kjempeflott at du setter slike ting ut i lyset, for det er kjempeviktig med bærekraftig utvikling!

  36. Jeg leser bloggen din hver dag, men har aldri kommentert. Dette var helt utrolig! Du skriver veldig bra, og bryr deg virkelig. Jeg er også isbjørnfadder, og er også medlem av dyrebeskyttelsen Norge. Du gjør virkelig en forskjell når du skriver dette her som topp blogger!! BRA

  37. Jeg har ALDRI klart å sett på noe dyreplageri,for det er så trist, + alle isbjørner som går tapt..
   Jeg skal bli isbjørnfadder – og støtte flere organisasjoner!
   Takk for at du fikk sperret opp øynene mine Sophie E. !

  38. Jeg er helt enig med deg! Jeg HATER virkelig dyreplageri det er helt forferdelig! bare tanken på alle dyrene som lider og har det vondt…
   Selv er jeg med i en organisasjon som heter NOAH 🙂 ta en titt innom der og bli medlem som meg

  39. Har sett og lest alt det der, og jeg er medlem, og jeg har vært vegetarianer i rundt 1 måned nå, å trives VELDIG med det! 😀

  40. Herregud!! Sitter er og gråter jeg! Blir så syykt trist når jeg tenker på det!:'( Kjøpte selv katten min (fritjof) fra dyrebeskyttelsen i oslo og følte meg utrolig “bra” når jeg gjorde det! Derfor oppfordrer jeg alle andre til å gjøre det også!<3
   Synes det er syykt bra at du (sophie) skriver om dette!:D

  41. Du er virkelig verdens beste blogger. Er så enig i hva du skriver. Leser bloggen din hver dag.
   veldig triste greier derre

  42. Ja, det er forkastelig, men ikke absolutt alt. Jo, det dør ut isbjørner og jeg kan ikke fordra at det skjer, det burde vært flere isbjørner enn det er andre dyr. Noe annet er når det er kyllinger, de er det jo mange av, med det er jo fremdeles forferdelig det som skjer med dem. Syntes det er forferdelig at folk driver med dyreplageri, de som gjør det skulle vært skutt. Det de driver med i dyreparker kan være ille, men det som skjer i dyreparken i kristiand sand er ikke dyreplageri, tigrene får rått kjøtt daglig, forran publikum og alt.
   Man må jo å tenke på at det er menesker i verden som dør hvert minutt! Er ikke det også noe? Eller er dyr viktiger?

  43. Hei Sophie! Jeg har sett om dyr som har blitt plaget lenge. men når du først sa det så tenkte jeg: Tenk hvordan verden blir viss ingen vil gjøre noe? Det er helt forferdelig at isbjørner blir utryddet, tigere blir utryddet, neshorn blir utryddet. De stakkar, stakkar kyllingene som blir pinet til død. Og de stakkars selene som blir pint og slått i hjelp bare for og få penger av salg på støvler, tepper og pledd? Og sirkus skal jeg aldri se på mer, og jeg skal virkelig passe på hvilken sminke jeg kjøper!! Men det verste av alt er at det bare forsetter sånn! Jeg har egentlig mye mer å si men jeg vil ikke skrive noe som ingen leser. Men det største jeg har oppnådd i dette inlegget er at det er mange på denne jord som er forferdelig idioter og ja… ;( ;( Hater rett og slett dyreplagere…

  44. Kjempebra skrevet, Sophie!
   Dette er et viktig tema å ta opp nå, for om femti år har kanskje noen av disse artene dødd ut! Det største problemet er vell den globale oppvarmingen som kommer til å ødelegge denne jorda til slutt. Men dette kan utsettes ved for eksempel å følge med hvor mye strøm man bruker, og bruke så lite som mulig.
   Man kan også sykle til jobb/skole/trening istedefor å kjøre. Om flere gjør dette, blir det en stor forskjell!
   Man må bare begynne en plass, og jeg synes det er HELT SUPERT at du tar opp dette! Dette endret det jeg tenkte om deg! Stå på Sophie, du kan sikker ha et slikt innlegg senere også, for å minne på leserne dine om dette!

  45. sa barbien som skal kjøpe seg cannada goose. der piner de dyrere og dreper de, også tar de pelsen dems og plasserer dem på jakker

  46. DØDSBRA AT DU SKRIVER DETTE!
   Mange som selger jakker med pels feks. taper mye selgere bare på at du som stor blogger skriver dette, og det er BRA, du gjorde en forskjell bare på og ta opp dette. Mange som ser opp til deg begynner kanskje og tenke seg mer om. Syns det er bra at du bruker “makten” du har i bloggverden til sånne ting! 😀 Skulle ønske andre toppbloggere var flinkere til nettopp sånn her ting!

  47. Jeg er så sykt lei av at alle som blir toppbloggere blogger om sponset sminke fra smashbox, dyre klær fra acne osv osv.
   Jeg liker å lese bloggere der bloggerne er litt samfunnsrelaterte og tar opp saker som anngår alle. Selvfølgelig ikke i alle innlegende, men at de kommer med en og annen dyp sak. Derfor er jeg fast leser av bloggen din, for du har litt av alt. Du kan virke som en som ikke har noe mellom ørene i noen av innleggene dine. Men det motbeviser du når du tar opp ting som. eks. dyremishandling.
   Ikke det at jeg kjenner deg eller noe, men det er det jeg får ut i fra når jeg leser bloggen din 🙂
   Fortsett sånn!

  48. dette er det beste innlegget du har skrevet!! Fint at du bruker stemmen din til noe fornuftig. Mange ser opp til deg, så herlig at du utnytter deg av det på en positiv måte. Go girl!!! :D:D

  49. uff, grusomt! får tårer i øynene jeg..
   det her er derfor du er min favoritt blogger-du bryr deg faktis. Du er ikke en av de som får betalt for å gjøre dette og komme med falske ord, du bryr deg faktis om dyra (noe som er utrolig bra) Skulle ønske det fantes mange flere som deg, du har et hjerte av gull :’)<3

  50. Er du helt fjærn ? Tror du at det ekte pels er det eneste du trenger å ungå?! All den dritten du puddrer (sminke) i tryne, er testa på dyr! Og klærne er laga av fattie barn! Du er så jævla wannabe en bra person -.-! TENK DEG OM!

  51. Tror egentlig du burde egnasjere deg i Natur og Ungdom. de er riktignok mer inne på miljøvern i sin helhet, men de gjør en glimrende jobb! sjekk det ut ! 😀

  52. Åååh 🙁 Helt enig, verden burde ikke være sånn! utrolig bra skrevet, du er et godt forbilde! Digger deg!

  53. bra at du tar det opp, jeg er også isbjørn fadder for WWF og gir 50 kr i måneden 🙂
   men det er noe jeg lurer på? jeg ser på gamle bilder av deg på haawt.blogg.no, og jeg syns du er mye penere nå, så jeg prøvde å finne forskjellen og forskjellen var øynene, såååå bruker du fargelinser?

  54. Er så enig med deg, man kan faktisk gjøre en forskjell! Blir hvertfall irritert når bloggeren TCMN skriver lange innlegg om jakkene med pels fra et merke som ikke en gang er godkjent av dyrebeskyttelsene i verden, og sier hun støtter noe så grusomt.. Er glad vi har en blogger som deg, som kan komme med slike viktige innlegg på bloggen din, og faktisk viser respekt, istedenfor de elendige toppbloggerne som bare blogger om reklame og sminke! 🙂 Du er en flink blogger!
   Reagerte forresten litt på det bildet til julekalenderen blogg.no selger! Bildet ditt var så altfor mye redigert! Dårlig av blogg.no synes jeg.. eller?

  55. Det verste jeg vet er dyreplageri!! Har vært vegetarianer (kunne desverre ikke lenger for jeg ble alt for syk…) Jeg skal så absolutt støtte dyrene, å hjelpe de! Alt for få som gjør det syns jeg. Du har skrevet et såå bra innlegg sophie, nå gjorde du meg bare enda mer engasjert!! 🙂

  56. wow.. jeg har ikke ord.. begynte å gråte når jeg leste dette, dette betyr veldig mye for meg, når jeg ser et bilde av et dyr som bler mishandla så sitter det inni meg hele tiden,jeg får vondt inni meg.. Jeg går heller ikke i dyreparker eller sirkus for ja stakkars dyr, å så er jeg også mot pels!
   …..:-(

  57. Off.. Jeg får helt vondt inne i sjelen!
   Jeg har jo alltid visst hvordan dette foregår, hva dyrene må gå gjennom osv.. Men det gjør likevel like vondt å både høre, lese og se om det hver gang. Jeg visste faktisk ikke at det var så gale med dyrene – altså at det er så få tigre igjen, det med nesehornene..
   Har virkelig et sterkt ønske om å få et dyrepoliti opplegg i Norge òg etterhvert. For dyrebeskyttelsen og de der matfolka (hva heter det? glemt det jeg.. De der som f eks sjekker hvordan det står til på restauranter osv.. De har jo hvertfall hovedansvaret for dyrene i Norge).
   Det er rett og slett for dårlig i Norge. Med tanke på hvor lite de i regjeringen faktisk gidder å prioritere for litt viktige ting. I stedenfor så bruker de penger på bedre fengsler osv.. De prioriterer jo helt feil! Og da er vi faktisk et av verdens rikeste land! Altfor gale!
   Men bare sånn at du vet det, så er ikke sirkusene i Norge med dyr lenger 😉 De sluttet med det for noen par år siden. Typ 2-3 år siden eller noe? Ja, tiden går så fort, så er ikke lett å huske, kan jo godt være at det var for lenger siden. Uansett det er ikke lov å drive sirkus med dyr i Norge lenger! 🙂

  58. OMG !! stakkars dyr, jeg skjønner ikke det går ann…
   Jeg tenker likt som deg når det gjelder dette. Å jeg har tenkt til å hjelpe de på en eller annen måte!

  59. Hater dette med dyreplageri 🙁 utrolig synd at dt er slikt… men jeg vil ikke si at extansions (elr hvordan det enn skrives) er bedre. extansionen kommer fra mennesker som må ofre håret sitt pga at det skal sendes slik at dt kan selles… Helt forferdelig. Bare en liten minner, siden du har extansion (?)

  60. Gode innlegg i dag Sophie. Gripende og meninsfulle, faar folk til aa tenke paa annet enn bare sminke og klaer. Veldig bra blogg.

  61. så utrolig bra skrevet, jeg er så enig med deg!
   og ISABELL kanskje det er en ide å lese hva hun har skrevet!

  62. Er like mykje mot dyraplageri som alle andre, men det sel-bildet er redigert. Du kan sjå det rundt beina, og at mannen ikkje står skikkelig på isen.
   Men for all del! Det skjer, og eg er som sagt like mykje i mot det som deg! Stå på, og vis di støtte!

  63. Jeg er helt enig med deg, jeg får tårer i øynene bare av og se de bildene.. tenk.. å teste sminke på hund og ape, det er ikke sikkert at det har samme effekten på mennesker.. Å isbjørnene, stakkars.. Å elefantene som ikke får gå fritt.. og kyllingene i bittesmå bur, og de andre dyrene du hadde bilde av som blirr avlet opp for pelsen sin.. At ikke folk tenker på sånt.. jeg får så vondt i hjertet mitt..
   TA VARE PÅ ALT LIV PÅ JORDA, IKKE ØDELEGG FOR OSS SELV OG VÅRE ETTERKOMMERE!! Tenk over litt.. tenk hvis jobben eller skolen din bare er noen kilometer unna, la bilen stå, ta fatt i sykkelen, ta bussen eller gå.. TA VARE PÅ JORDA VÅR!! OG DYRENE OG SKOGENE OG ALT LIV…

  64. Utrolig bra at du som blogger og som har mye makt og innflytelse på folk tar tak i dette. Jeg var en av de som ”hetset” deg litt fordi jeg trodde at du skulle kjøpe Canada Goose-jakke, men når jeg leser dette innlegget må jeg si beklager for det jeg tidligere skrev.
   Du er absolutt noe å se opp til! <3

  65. GO SOPHIE!! er så enig med deg, det er helt forferdelig! har tenkt sykt mye på det i det siste, har begynt å tenke på hvilken sminke jeg kjøper jeg også! fant ut at maxfactor var dyretester og mange andre merker.. Hadde tenkt å skrive om det på bloggen, men jeg tenkte det ikke ville gjøre så stor innvirkning siden bloggen min ikke har så mange lesere. HERLIG at du tar i ett tak! gogo <3

  66. ååh! det er så bra at du bryr deg! at du forteller om dette! det var en hel del her jeg ikke visste, enda jeg er såå i mot dyreplageri! HATER det!! virkelig. Det er bra at du gjør dette og at du gir penger, for du er jo blogger og får en del penger. Da er det kjempe bra at du bruker det til noe nyttig og ikke bare klær:-)! liker deg bare bedre og bedre, fortsett sånn!

  67. TUSEN HJERTELIG TAKK!!! ENDELIG en blogger som har vett i hodet! Selv brenner jeg for å få en slutt på dyreplageri, og spesielt her i Norge! Det er SÅ GODT å se at mennesker som har midlene til å få ut et godt budskap faktisk bruker det. Sophie, du er et så godt forbilde!:) Og du beviser at man ikke er det “man ser ut som”. Du er blond og brun, men har kjempe mye fornuftig å si!! Ble så glad av å se at det endelig er noen bloggere på topplisten som tar det dette VIKTIGE temaet. You go girl!!:)

  68. Du har et utrolig stort hjerte,Sophie! Utrolig bra skrevet.. Du er ikke en bimbo som alle tenker bare bryr seg om klær og foundation,men du bryr deg om myye annet! Du er et stooort forbildet for meg,og jeg elsker bloggen din! Rørende skrevet,du er utrolig snill og tenker på alle andre en deg selv. Dyremisshandling er grusomt,vi må kjempe for dyrene!

  69. Nå er det ingen tvil lenger, du er desidert min favoritt blogger!! Herregud, du aner ikke hvor mye det betyr for meg som leser, å lese at du brenner så inderlig for sånne saker som dette:) Grunnen til at jeg synes det er så bra gjort av deg, er fordi jeg selv er så veldig opptatt av dyrevelferd, og det du har skrevet om her er jeg så 100% enig i! HERLIG INNLEGG!
   Før hadde jeg en annen blogger som favoritt, men nå er du favoritten min. Du er flinkest til å oppdatere, og du skriver om langt viktigere saker enn andre gjør!
   Stå på, du eier!!:) Snart burde du ligge på nr. 1.

  70. Synes det er sykt bra at du tar opp dette, og vil bare si til mange av dem som har skrevet over, at de kanskje burde lese hele innlegget før de begynner å si noe!
   Jeg selv har vært vegetarianer hele livet mitt, hele familien min er det. Noe mange ikke vet, er at jeg da er veldig miljøvennlig! For kjøttindustrien er verre en både bil og flytrafikk TIL SAMMEN! Da det trengs 10kg korn for å få 1kg kjøtt. Hadde man da stoppet kjøttproduksjonen, hadde man da hatt kjempemye mat, å da hadde det kanskje ikke vært så mye sult i verden?
   Jeg kjøper heller ikke kosmetikk som er testet på dyr, å for mange som ville vite noen merker som ikke tester, så er det en liste her :
   http://www.dyrevern.no/kampanjer/dyretesting/ikke_testet_pa_dyr
   Syns også at det var kjempebra at du gikk bort ifra å kjøpe Canada Goose, i motsetning til en annen toppblogger… Stå på! <3

  71. Kan du vær so snill sende meg den video’en av isbjørnmoren faller igjennom den tynne isen ?
   Pliiiis 🙁 <3

  72. Først og fremst digger bloggen din <3
   helt grusomt 🙁 det med dyre greiene jeg skal ALDRI ! kjøpe ekte pels mer ! <3 takk for informasjonen <3
   Håper du snart kan lage en videoblogg <3:)

  73. Fen så mye bra meninger du skriver shopie! det jeg elsker med bloggen din er meningene din! du skriver så saklig og ting som faktisk er sant! du kommer alltid med gode argumenter! jeg vil si det er grunnen til du er på topplista! kjempe bra! helt enig <3

  74. Blir så siiiint! Har egentlig ikke tenkt så mye over det før nå. Jeg skal virkelig begynne å engasjere meg. Dyreplageri er det verste som fins! F.eks. såper, av dyrefett?! Hvorfor dirver folk på med sånt!? Tenk om det var dem!!! Åååå blir så sint! Skjønner heller ikke hvorfor det er så populært å ha dyrepels på jakker. Tenk å gå med et dyr på seg da.. stakkars dyr. Må innrømme at jeg begynte å gråte av den videoen og alle bildene og det du skrev. 🙁 Jeg ELSKER dyr♥

  75. Liker virkelig alt du tar opp her! MEn vil bare nevne at jeg synes det er litt viktig at du pongterer at ikke ALLE neshorn er utryddet, men en undergruppe av hvite neshorn og en undergruppe av svarte i afrika. Vi har fremdeles noen neshorn igjen =) (takk og lov!)

  76. Etter å ha lest dette innlegget fikk jeg mer respekt for deg, det var veldig bra skrevet:) Og jeg er selv medlem av dyrebeskyttelsen, men har tenkt til å melde meg inn i flere organisasjoner. 🙂

  77. Utrolig bra innlegg Sophie! Fikk stor respekt for deg nå! Bare en ting, økologiske egg kan man spise med samvittigheten i behold, de koster bare litt ekstra 🙂

  78. Hopp og hurra og fint at du gjør dette, men vær snill å gjør mer reseach på ting hvis dette er noe du virkelig brenner for. Du har f.eks dedikert et helt innlegg til ghd tidligere, og de er et av de (mange) merkene som tester på dyr.

  79. Sitter her med tårer i øynene, virkelig bra at du tar noe så viktig opp på bloggen! Åpner virkelig opp øynene til folk. Jeg leser om slike ting, og akkurat der og da tenker jeg at jeg aldri skal kjøpe sminke som er testet på dyr og aldri skal kjøpe eller gjøre noe som har noe med dyreplageri å gjøre, men så etter tid så glemmer jeg det og tenker ikke mer på det. Men nå skal jeg virkelig skjerpe meg!
   Og igjen, utrolig bra at du tar det opp. Og bra skrevet!

  80. fantastisk bra skrevet. Æ e ei 22 år gammel jenta, som du nettopp imponerte stort. Stå på og vær dæ sjøl Sophie – vær stolt, det har du god grunn til. Du e mer reflektert enn mange andre jente på din alder 🙂 Æ heie på dæ!

  81. Jeg er så takknemlig for at du skriver om dette, med tanke på hvor mange folk som ser opp til deg. Her har iallefall du gjort en stor innsats! 😀

  82. greit du har et poeng i det du skriver, men du skal jo vite at det går ikke ut over alle dyr, for eks; det med egg og kylling, altså.. de er der jo fordi vi spiser de, det samme gjelder jo kuene, sauene osv.. de blir slakta på en like ille måte de også, så med mindre du er vegatianer så trenger du ikke bare å nevne hvit kjøtt industrien. egg kommer foressten ganske naturlig, så om du er redd for at de skal ha drept eller gjort noe med eggene så kjøp økologisk.. samme som sirkus og dyreparkene.. skal si meg enig at jeg ikke er så fan av sirkusdyr, men dyreparker er ofte til stor hjelp for dyr som er utrydningstruede dyrearter, mange dyreparker tar dem inn og lar de parre seg osv, så slipper de ungene ut i det fri igjen. så litt dumt å ta dyreparkene som et eksempel 😉 jeg er veldig glad i dyr selv, og følger mye med om nyheter/programmer osv.
   og tro meg.. greit norge har noen ting vi burde bli bedre i, men land som usa, hvor befolkninga er så mye større, er det mye verre.. se land som afrika, de trenger dyrene for å overleve.. se Kina, de spiser hunder og katter som delikatesser 😉

  83. WORD!!! men tror forresten det sel-bilde er redigert i photoshop, fordi du ser en svak hvit “lyslinje” rundt kroppen på mannen, men JA jeg skal engasjere meg mer!!!

  84. Spiser du kjøtt?
   Hvis du gjør det..tror jeg lite på at du brenner for dyreplageri. Kjøttindustrien er forferdelig g-r-u-s-o-m. Jeg er så lei av at folk tror de er så forferdelig dyrevennlige, men spiser likevel kjøtt flere ganger om dagen. Likedan irriterer det meg grenseløst at så mange er imot pels, og hyler rundt seg hvor forferdelig det er – men så bruker de skinn selv. Skinnsko, skinnsofa. Æsj, verden er full av hyklere.

  85. bra innlegg ! fikk mye mer respekt for deg etter jeg leste dette, folk som sier du bare bryr deg om deg selv, der fikk dere den!

  86. Sophie Elise! Jeg kan ikke si mer en TAKK!!!! Takk for at du bruker bloggen din til å spre slike viktige budskap! Jeg ble faktisk rørt av dette innlegget!!! 🙂 Du virker virkelig som en bra person! Forsett slik! Digger deg! 🙂

  87. Du er en bimbo med hjerne! Vi trenger flere som deg 🙂
   Jeg er selv medlem av Natur og Ungdom, du burde bli medlem Sophie! 50kr i året. Sjekk nu.no!

  88. Utrolig bra at du tar dette opp! Du er en av de få som faktisk bryr seg om slike viktige ting, og deler tankene dine med oss. Du gir så utrolig mye engasjemang til andre på måten du skriver det på.. Er virkelig overrasket over deg nå. Mange tror du bare er en blond “bimbo” som bare bryr deg om sminke og utseendet, men de tar så feil av deg. Blir faktisk flau over folk som besøker TCMN istedet for deg.. Noen sier at folk på topplista fortjener plassen de er på, men jeg mener så sterkt at jeg synes det skal stå “sophieelise” på 1.plass! Utrolig bra Sophie. Jeg er glad det finnes en blogger med et ekte hjerte.

  89. Kommenterer aldri til vanlig, men dette var et veldig bra innlegg. SUPERT at du bruker bloggen din på å spre dette budskapet. Stå på!
   Nærmere jul kan du kanskje nevne at det går ann å kjøpe julegavekort der man gir penger til de forskjellige organisasjonene? Det har en blitt en tradisjon for meg og søsteren min, og gi til mamma og pappa 🙂

  90. Det er utrolig bra at du skriver det på din blogg, her som hundrevis av ungdommer leser daglig, så man blir informert om dette. Sånn som at det er uskyldige dyr som blir testet for sminke, det er ikke mange som vet hvilke merker som blir testet på dyr og hvem som ikke blir det.
   Elsker bloggen din.

  91. Jeg blir så lei meg 🙁 Og når det kommer til blant annet ingredienser og sminke som blir testet på kaniner, så kutter de av øyelokket og heller det på øyet, eller så lager de et hull i skinnet og så ser de om det reagerer eller lar de inhalere stoffer som gjør at lungene blir ødelagte, og dette er bare tre vanlige metoder av så mange forferdelige 🙁 Tenk hvor de uskyldige dyrene pines, som var laget for et liv i det fri. Selvfølgelig er det jo slik at andre dyr spiser kaniner osv. i naturen og videre oppover i økosystemet, men slik er det bare, men dette er unødvendig og det er vi mennesker som gjør det! Er det mulig å være så hjerteløs som de menneskene som gjør dette? Enda så langt i utviklingen som vi er kommet. Men såklart, nok en gang handler det om penger! Verden er et sykt, sykt sted. Det finnes andre metoder for å teste sminke som ikke går utover dyr, men dette er en mer kostbar metode og de velger å ikke gjøre det. Og for og ikke å snakke om pelsindustrien og alt det der. Huff, jeg får så vondt i meg. Kaninen min ligger her atmed meg nå, og tanken på at noen kan skade noe så søtt og uskyldig er fælt.

  92. Blir alltid kjempe lei meg av å lese slike ting. Jeg skjønner ikke at de har hjerte til og gjøre noe. Isbjørne lever vel på isen, kan de komme til f.eks norge å være? Det hadde vært en bra ide! haha. Kan de ikke bare slutte å lage klær med ekte pels, teste sminke å alt på dyr. Selv er jeg bare 14 år og jeg kan vel ikke bli så mye medlem i noe som koster penger ettersom at jeg ikke tjener mine egne penger! Men når jeg blir eldre og tjener penger så skal jeg støtte kjempe mange slike saker. Jeg har heller ingen jakker meg ekte pels, og jeg blir kjempe sur når mamma har kjøpt seg en ekte. en gang skulle hun kjøpe seg en, men jeg stoppet henne! hehe.

  93. Det med kyllinger er helt feil! Familien min driver kyllingfarm, og de er ikke i bur, de blir ikke drept på den måten. Hvertfall ikke våre kyllinger!! Det du skriver er fornærmende.

  94. Det er helt uvirkelig at sånne ting skjer. Men uansett hvor hardt en person prøver å redde noen dyr, dør det uansett en etter en, en annet sted. Jeg vil gjerne være med på å stoppe dyreplageri… men jeg vet at dyreplageri kommer aldri til å bli mindre av. Uansett hvilke dyr som dør er det trist. De blir brukt til noe vi mennesker skal bruke. DET ER FAEN IKKE RETT ! Jeg synest alle de som ikke kan drepe en dyr på en ”bra” måte kan BRENNE I HELVETE. Og kan gjerne blir pinet selv uten at han som piner ”h*n” kommer i fengsel. FOR FYFAEN HVOR HØY JEG HATER DYREPLAGERI ! Hele dritten med asiatisk dyre klubb som dreper dyr med å mose de med sko osv, kan faen me dra seg langt fra hele jord kloden. Jeg håper så jævlig at det blir verdens undergang snart. Det er så mye bedre en at dyr og mennesker skal bli plaget hele livet. Nei jeg blir bare irritert av å se dyr som lider. FAEN !

  95. Det er bra at du skriver om dette, men det finnes fortsatt maaange neshorn igjen. Det ble født en i sverige for ikke så lenge siden som er gaske populær og han lever enda 🙂

  96. fy faen fikk tårer i øynene, det er bra at endelig noen bryr seg om dyrene og samfunnet!! YOU GO GIRL, du er mitt forbildet

  97. Dette var trist, så på videoen på den siden…. Kan vel si at jeg ble kjemperørt…. Skal sakte men sikkert prøve å endre på mine vaner

  98. Huff! Dyreplageri er så utrolig grusomt..
   Vet at tigere er sykt utrydningstruet nå (+flere andre da) men hvertfall tigere! Begynner seriøst å grine.
   Og hvorfor teste sminke på uskyldige dyr? Det skjønner jeg virkelig ikke!!! Uff.. Synes det er bra at du skriver om litt sånt Sophie! For det er uvirkelig at det skjer..
   Stå på! Synes det er bra at du bryr deg, fordi det bør flere gjøre! <3

  99. du er virkelig en person å se opp til sophie 🙂
   dette er virkelig forferdelig, jeg ante det var mye ugripelig dyremishandling her i verden, men nå skal jeg virkelig prøve å gjøre så mye jeg kan for å ikke støtte dette! jeg har aldri støttet det heller, men jeg spiser jo kylling og egg, men ikke nå lenger. og bruker heldigvis ikke dyretestet sminke, og har virkelig ikke tenkt til det heller. men stå på sophie, du er virkelig en flott person!

  100. bra innlegg! Jeg har akkurat samme meninger som deg. Å jeg syns det er helt forferdelig. Jeg leser nesten hver dag om slike ting. Å at det er så mange dyr, som er utryddningstruet er jo bare helt forferdelig!
   Btw. Du var den beste bloggeren før, å når jeg leste dette innlegget ble du bare bedre enn den beste bloggeren!

  101. Jeg har igrunn ikke likt deg så veldig, men etter å ha lest dette innlegget, vet jeg ikke om en bedre blogger enn deg! du har nesten blitt forbildet mitt! du skriver faen så braaa!

  102. Så en liste over hva som blir dyretestet nå nettopp, og fant ut at ACO serien blir testet på dyr. Bruker de produktene selv, men nå skal jeg slutte. skulle bare si fra siden jeg vet du bruker det! 🙂

  103. DETTE er grunnen til at jeg følger med på din blogg. Du er et utrolig menneske, Sophie, husk det. Ikke noe sminke, sponset reklame og rosa her. Det her var flott gjort av deg. Håper du fronter flere slike saker. Hadde det vært en ide at du kunne frontet/fortalt/presentert en organisasjon i uken? Mot bl.a dyremisshandling, forurensing, fattigdom o.l? Tror ikke du er klar over hvor sterk påvirkning du har på dine lesere når det kommer til slike gode gjerninger som dette, som hele verden “tjener” på 🙂

  104. Det er kjempe grusommt! Jeg er dyreelsker! Men vet du hva? I dag gikk Oslo fakkel tog mot pels!! Det var kjempe bra gjort så på fakkeltoget og hørte på taelene men fikk ikke tid til og bli med i fakkeltoget fordi jeg var på familiekveld med familien min på Friday’s 🙂 Tenkte det var en bra nyhet!!

  105. ENDELIG en toppblogger som tar opp akkurat dette temaet! Du er et helt fantastisk forbilde, Sophie, det skal du ha. Første gang jeg kommenterer, men jeg måtte bare fortelle deg at etter jeg leste dette innlegget har jeg fått mye større respekt og beundring overfor deg. Jeg vurderer sterkt å bli med i en eller flere orginasjoner, takket være deg. Stå på, etter dette har du blitt toppblogger nr. 1 hos meg, takk!

  106. tusen takk! du ikk nettop oss til å faktisk GJØRE noe med det! vi har nettop meldt oss inn i dyrebeskyttelsen og sent sms’er til de, for å gi de penger og støtte! vi har også tenk å gjøre flere ting som f.eks. bli fadder for dyrene, gjøre frivillig arbeid og rive ned sirkusplakater! så igjen, tusen takk for at du er en ånn fantastisk person som støtter dyrene <3 vi stter stor pris på det!

  107. Tuusen takk Sophie for at du bryr deg! Jeg har tenkt på alt dette i et par måneder nå, men hva kan jeg, en person gjøre for å engasjere andre? Jeg synes det er kjempebra at du som toppblogger tar det opp og sier dine meninger, tusen takk, you made my day! Jeg leser nå at mange har blitt isbjørnfaddere. Så ubeskrivelig bra å vite at du faktisk har engasjert andre. Jeg har en hamster og en kanin hjemme, og bare det å tenke på at andre slike søte og uskyldige dyr blir misbrukt og drept bare for å få teste noe j*vla sminke! Har ikke ord! dyretesting.no skriver om flere hundre kjente merker og om disse tester på dyr. Jeg er helt utrolig skuffet over at så mange kjente merker mange av de også i norge faktisk bruker verdens søteste skapninger, nemlig dyr, for å teste, når det i tilegg er så mange andre måter å teste på. Altså, kjente merker som Clinique, The Body Shop, MAC, HM tester ikke på dyr. Og se hvor populære disse er! De klarer seg fint med å bruke litt mer penger på andre måter å teste på, de!!! Fint om du kanskje også kunne ha vist den siden (dyretesting.no) på bloggen og fått leserne dine til å sjekke den ut.
   Enda en gang – tuuuusen takk for at du bryr deg! Bra skrevet og dette innlegget har helt sikkert hjulpet litt i kampen mot dyretesting.

  108. er veeldig enig i mye av det du skriver her! men, vil bare si litt om at du oppfordrer folk til å la være å dra i dyreparker, og det syns jeg er litt feil. JA, flere stedet i verden kan man se at dyrene ikke har det helt bra, ved at de for eks. har dårlig plass, og ikke mye å utfolde seg på. Men tar man eksempel som vår egen dyrehage i kristiansand, så vil jeg si at de fleste dyrene har det bra der. De bor i et miljø som er laget så det skal ligne deres egne opprinnelige, ingen av de sitter i bur. Burde heller vært lover om krav til hvert enkelt dyr, om det skal bo i en dyrehage, også kunne det blitt oppfulgt. Sånn ca. alle dyr lever jo lengre i dyrepark også, om de blir behandlet bra og riktig.

  109. Dere som kritiserer sophie nå må ha lite å finne på ! Å dere som sier hu skal kjøpe canada goose jakke så hu ikke kan snakke om det her.. LES innlegget a folkens, hu skal ikke kjøpe den! Og det med sminken.. IGJEN, LES innlegget før dere uttaler dere om ting..
   kjempe bra innlegg Sophie !

  110. Nå liker jeg deg enda bedre, du skiller deg ut i fra “barbiefolka”.
   Jeg griner nesten, tenk om isbjørnene og tigrene blir utryddet? Det ville vært helt forferdelig!
   Jeg ble enda mer lei meg da du skrev at vi ikke skulle sitte på ræva og tenke “stakkars dem”, for det er akkurat det jeg gjør. Og jeg vet ikke annet å gjøre. Jeg er ikke 18, og jeg har ikke penger til å bli fadder. Jeg skal begynne å kildesortere, jeg skal slå av lys da jeg er ferdig, og alt det der. Men likevel gjør jeg ikke mer enn det alle burde.

  111. Utrolig bra at du tar opp dette! er selv sterkt imot dyreplageri og testing på sminke osv og har lenge vært medlem av alle disse organisasjonene. Men så lenge man IKKE støtter de som plager dyrene og velger å heller støtte de som behandler dyrene med respekt og har skjønt at det finnes så mange bedre alternativer, så er det ennå håp de stakkars små vennene våres<3

  112. UTROLIG BRA AV DEG OG SKRIVE DETTE! Nesten alle toppbloggere påstår at de elsker dyr… skal ikke nevne navn. Men det verste er at de går med skinn og pels, så hva vil de da egentlig fram til?
   Jeg digget det at du skrev om dette! Søsteren min går ikke med skinn, pels, og hun er vegetarianer (vil bli veganer). Hun vet masse nyttig om dette, og jeg lærer mye nytt hver dag. Jeg går heller ikke med skinn eller pels, og jeg vil veldig gjerne bli vegetarianer!
   Det er utrolig bra at du skriver ett innlegg som gir mening og som er viktig, enn bare om klær og sminke. STÅ PÅ! =)

  113. Utrolig bra at du som toppblogger tar opp dette. Er det noen som er uvitende om nettop disse grusomme tingene som daglig påføres mange millioner dyr verden over, så er det unge mennesker som skal ha jakke med pels fordi det er “kult” eller et sminkemerke fordi den er “fin”. Folk må åpne øynene og se at verden desverre ikke er et bra sted å bo for utrolig mange dyr. Hvis alle menneskene i Norge hadde stått sammen for dyreveldferd så hadde nok mange andre land fulgt etter! 🙂 veldig bra innlegg Sophie!
   du reddet kanskje flere hundre dyr gjennom dette innlegget!

  114. Hei, jeg har akkurat begynt å lese bloggen din, og vil bare si at jeg har fått helt feil inntrykk av deg! Jeg har fått sykt stor respekt for deg. Digger at du bryr deg, og gjør en forskjell! You go girl, fuck the haters 😀

  115. Utrolig bra skrevet, men husk at dette med kyllingene osv skjer i utlandet. Slakterier her får ikke lov til å gjøre det slik. De får bøter osv.
   Kan ikke skrive mer nåå, men et ord til: FORBILDE

  116. Tusen takk Sophie for at du skreiv dette!
   Jeg ble stolt av at du er en av de få kjente bloggerne som tar opp dette temaet som er såpass viktig!
   Men vet du om hvor man kan gjøre sånn frivillig arbeid?

  117. Å, dette gjorde dagen min 10000 ganger bedre! Elsker når bloggere som har så mye påvirkningskraft skriver om dyreplageri, og får mange, mange til å engasjere seg litt ekstra! 😀 Er alt for mange bloggere som rett og slett bare driter i det, og skryter av de “fine” pelsjakkene sine..
   Du virker som en utrolig hyggelig person, og etter dette innlegget digger jeg deg! Rett og slett!
   Stå på Sophie! 😀

  118. dette er det verste som er. jeg hater dyreplageri, og kan egentlig ikke fatte hvordan folk kan gjøre dette mot dyr. uskyldige dyr, som ikke kan snakke, eller gjøre motstand. de blir innlåst i et bur, til det er deres tid til å dø. jeg skjønner heller ikke hvorfor folk kjøper jakker og diverse med ekte pels. jeg føler hvertfall at de på en måte godtar dyreplageri. i verste fall blir ikke dyrene drept, de blir revet pelsen av, til de får ny pels. og dette foregår over lengre tid. disse dyrene får minimalt med vann og mat. når jeg så videoen, og det du har skrevet begynte jeg å gråte. dette er et veldig sårt tema. kunne virkelig ønske alt dette hadde kommet til en slutt. men det kommer det aldri til å gjøre. de mest uskyldige på jord, som ikke kan å snakke og vise så mye følelser, skal bli gjort sånn med, det skjønner ikke jeg. klarer ikke sette ord på hvor mye jeg hater dette, er ikke en person som klarer å sette følelser inn i ord. men en dag, skal dette ta slutt.

  119. Helt enig! Men alle må være klar over at alt som skrives og vises med bilder ikke nødvendigvis er sant. For eksempel så sier mange at de ikke vil kjøpe ditt og datt fordi de har sett bilder av hvordan dyrene blir behandlet. Men hvordan kan man vite at de bildene faktisk er fra produsentene? Og de kan jo faktisk også være redigert!
   Men så klart finnes det noen som behandler dyrene helt forferdelig, men kanskje ikke så fordelig som man kanskje tror.
   Og ikke ta dette feil! Jeg støtter flere orginasasjoner mot dyremisshandling. Jeg sier bare at man ikke må tro på alt man leser!

  120. jeg pleier også og tenke mye på dette når jeg ser opp på stjernene, det er helt forferdelig!!! 🙁 jeg blir glad når jeg vet at noen i hvertfall bryr seg om dette 🙂

  121. er så fint å se at det er andre enn meg som bryr seg om dette:) eller, de fleste er nok imot dyreplageri, men de bryr seg ikke nok til å gjøre noe med det! vennene mine “mobber” meg for å kjøpe sminke på nettet for å få tak i andre merker enn det som selges i norge, alt er jo nesten testet på dyr!

  122. Jeg sliter med depresjon og har hatt problemer i det siste med å ha medfølelse på grunn av det, men når det kommer til dyr så kjenner jeg alt. Å se ilderne i bur og tenke at dette er det faktisk noen som lever av, er bare helt sinnsykt. De lever av å pine levende vesner, HVEM KLARER Å GJØRE SÅNT?!

  123. Veldig bra skrevet!!<3 kan du være så snill å skrive ett innlegg om hvilken sminke som er testet på dyr osv,eller hvordan man ser om det er testet på dyr??
   jeg vurderer STERKT å bli vegetarianer,mener selv det er HELT forferdelig å drepe dyr på den måten...eneste "kjøtte" jeg kommer til å spise er fisk,i såfall...er du vegetarianer,btw?:)<3

  124. Jeg må si meg enig med deg i det meste. Jeg er helt imot dyreplageri, og som du sier: alle kan gjøre en forskjell!
   Men det som du skrev om kyllinger er ikke sant. Jeg har vært i mange kyllinghus, eller hva det heter, og ingen (absolutt ingen!) har vært stående i bur! Det er ikke slik det foregår her i Norge.

  125. Var på fakkeltog imot pels i dag! All slags dyremishandling er faktisk det verste jeg vet. Kan sitte å gråte i flere timer bare å tenke på alle dyrene som lider rundt om i verden. Men det jeg ville si var at DU er en fantastisk person som bryr deg om alt dette. Bra at hvertfall ikke alle i denne verden er så idiot som de som bruker pels, og driter i dyrevelferden! Liker deg veldig godt, Sophie 🙂

  126. utrolig bra innlegg! syns det er bra at toppbloggere oppfordrer folk til å støtte slike ting, for det er noe som er veeeldig viktig!

  127. jeg digger deg bare enda mere etter dette innlegget! helt fantastisk at du tar opp slike temaer, bra du bryr deg!!! er dønn lik når det kommer til dyreplageri

  128. Dette er det verste som finnes i hele verden. Jeg kjenner jeg vil spy av menneskene som kan være så forbanna stygge. Jeg har ikke ord. Jeg er selv svært opptatt av dyrenes rettigheter, og dette innlegget er som tatt rett ut av mitt eget hode:)
   Jeg anbefaler heller ikke å kjøpe merino ull. Disse lammene blir også flådd levende. Ta en titt: http://www.p4.no/story.aspx?id=263237
   Jeg liker at du skriver om slikt, da du kan formidle dette til mange! Og forhåpentligvis vil flere bli engasjerte:)

  129. Ufattelig bra at du tar opp dette temaet! Jeg har ventet lenge på at en toppblogger lager innlegg om dette – selv har jeg sendt mail til alle på toppplisten og bedt dem skrive om pelsfarmer bla.
   Angående kylling- og hønsefarmer, blir det påbudt med frittgående høsn fra og med 2012! Ingen høns i norge får lenger stå i små bur som tvinger dem til å stå med bøyd hals resten av livet! Gladnyhet!!

  130. GHD TESTER PÅ DYR! Sånn at du vet det. Og det er utrolig bra at du tar opp slike tema, som får oss alle til åpne øynene og se hva vi virkelig holder på med! Stå på!

  131. mang som åpne øynene, det e det kanskje, men dæm åpne dæm på mang falske redigert bilda som ikke e sant ! æ kan sitt her og vårrå sekker på at det e nesten ingen av dåkk som har sett ein eineste fot i foreksempel, ein minkfarm, dåkk sitt og trur på all bilda dåkk finn på internett! mang av derre bildan e av det samme dyret men tatt fra forskjellige kanta og vinkla, det har dåkk sikert ikke tenkt på! men ja vi kan finn nån skada, kanskje fordi dæm e rovdyr ? dæm skade kvarenner? viss ein foreksempel ein mink blir skada så hjelpe vi han, vi lett ikke han gå skada så han har det vont! vis han e for my skada så tar vi livet hans! for du sitt og legg ut om at pelsdyrfarm og anner farma e så dyreplageri så må du fårrå å besøk ein farm og shå med dine egne øya og ikke tru på alt du sher på internett for internett e ikke fasiten på alt !

  132. jeg synes du er et utrolig godt forbilde sophie! at du som er rosablogger, bryr deg om så viktige saker er veldig inspirerende! og jeg er sikker på at du engasjerer mange unge ved å skrive om slike saker, stå på!
   <3 hilsen emilie <3

  133. Jeg er også sterkt i mot dyreplageri, det er noe av det verste som finnes. Har heller aldri likt sirkus med tanke på at alle dyrene i forbinnelse med sirkuset blir slått, pisket, men ikke nok med bare det, dyr som ikke hører til denne verdenen, som er ment til å være i fred på en varmere plass. Elefanter er nemlig blitt kuttet ut i sirkus, det er ikke lenger lov til å ha elefanter i sirkus. Noe som er ekstremt bra. Det er oss selv det går utover, på grunn av det vi vil ha, derfor er det tilpass for at vi også gjør noe med det å jobber med å beskytte dyrene å kloden.

  134. Jeg enig i det du skriver, om pelsdyroppdrett.liker det ikke, men du skriver at vi er iferd med å miste isbjørnen ? det er direkte feil.isbjørnen er fredet dyreart og har ingen andre naturlige fiender en naturen selv. isbjørnen(som art) vil klare seg akkurat like godt nå som ved forrige nedsmelting av nordpolen, ja , for den har faktisk smeltet bort før (det er en naturlig svigning i naturen). og det gikk helt fint, når isen da kom tilbake så utbredte isbjørnen seg igjen og levde i hele fastlandsnorge.
   uttaket av sel er nødvendig men er selvfølgelig ikke enig i måten det blir gjort på, på bildet du har lagt ut.

  135. Selv om the Body Shop ikke tester sminken sin på dyr, er merket eid av Loreal… Som betyr at alle pengene som kommer inn går rett til et stort selskap som bruker masse penger på dyretesting. Kjøper du sminke fra the Body Shop er det akkurat det samme som om du kjøper fra Loreal. 🙂

  136. Jeg skal bli tigerfadder! De har alltid vært yndlingsdyret mitt, jeg ante ikke noe om dette før du skrev om det.. Skal aldri kjøpe pels heller.. Stå på, du er et flott forbilde!!!

  137. Kjempe bra Sophie!
   Såå bra at du tar opp dette temaet og at du selv gjør noe, dere toppbloggerne er noe av det som faktisk påvirker unge jenter mest, og da er det fantastisk at du lager et så flott inlegg isteden for å vise fram den nye goosen som resten av toppbloggerne gjør! For det er jo oss unge som skal “fortsette på jorda” og å gi en sånn instilling til slik som du har er noe de aller fleste børr få, selv om så alt for mange ikke bryr seg.
   DU ER ET FLOTT FORBILDE I DENNE SAKEN, CREDS TIL DEG! 😀

  138. bra skrevet, satt å gråt over det igår kveld når æ leste 😉 hadde jo lissm veldi løst på canada goose, og æ veit korsn dyran blir behold.. e jo jævli. å akkurat då ombestemte æ mæ:p huff de folkan som gjøre det, må jo sekkert gråt de å, såklart e jo jobben. men sånn fungere alså verden idag:p sku ønsk dyreplageri ALDRI fantes!

  139. digger deg ! Bra at du ikke er sånn som tuvaw og tcmn og kun bryr deg om pengestatuser osv. elsker bloggen din <3<3

  140. Du er en ordentlig toppblogger! Stå på 🙂 Det er bra du interesserer deg for de viktige temaene i verden, istedet for Andrea og Therese som sier “skitt so, dyrene er døde uansett.”

  141. Du er blitt et forbildet Sophie-Elise!!!
   Det du skrev var fantastisk,du inspirerte såååå utrolig mange,å dette var bare ett innlegg!!!Du er så fantastisk,og at du skrev at du vil gjøre en forskjell er helt utrolig.Det høres kansje litt rart ut,men jeg vier på en måte livet mitt til verden.for å hjelpe dyrene,menneskene og naturen<3<3Jeg har en fredsblogg,men jeg har ikke skrevet så mange fredinnlegg enda fordi når jeg gjør det så kommer det jeg skriver rett fra hjertet og jeg har ikke vært helt meg selv i det siste(en ganske lang stund) og du inspirerer meg til å virkelig begynne NÅ!!!! jeg håper ALLE begynner å vill gjøre en forskjell!Verdens beste blogger Sophie!!! Go girl og skriv masse sånne innlegg,det inspirerer,også er det jo mange som ser det siden du er på topplista,og der er du får du er sånn ei fin jente og så flink til å skrive!!!<3<3 unnskyld for en lang kommentar <3

  142. Fint at du tar opp dette temaet. I går gikk jeg i fakkeltog mot pels. jeg er blant annet sterkt imot pels, sikrus og testing av produkter på dyr.
   Du kan se på bloggen min bilder fra fakkeltoget

  143. Nå ble jeg utrolig glad <3 Tusen takk for at du velger å fronte denne saken, for det hjelper andre med å få øynene opp for disse forferdelige utfordringene vi står ovenfor når det gjelder dyrevern. Jeg prøver å gjøre så mye jeg kan, men jeg har slitt psykisk i noen måneder nå, og lever på skikkelig studentbudsjett, så det eneste jeg har gjort i det siste er å diskutere på facebook og gått i fakkeltog mot pels.

  144. fyfaen, du er herved favorittbloggeren! seriøst, ENDELIG noen på topplista som går inn å informerer om dette! Jeg fikk nettopp enda mer respekt for deg! Selv er er sykt mot alt dette og det er nok det verste jeg vet. Har hatt mange innlegg på bloggen min selv før, men det når jo liksom ikke like masse ut som det gjør når noen på topplista gjør det! Seriøst, endelig sier jeg bare, takk! 🙂 sykt bra du skriver om dette.

  145. jeg elsker blogger din, og jeg elsker deg, du er så flink til å vise hva du mener. men det er lov til å være uenig og diskutere? ikke missforstå meg, jeg er også i mot dyreplageri(helt klart!), men du sier at hønsene som sitter i bur hele livet har det helt forferdelig. hvis hønsene hadde levd sammen, hadde de gått rundt å hakket på hverandre, da hadde de hatt det mye mer forferdelig enn når de sitter i bur. hønsene vet ikke om noe annet liv, jeg har selv jobbet med å plukke egg i et hønsehus, det ser ikke så hyggelig ut å bo der, men de har det ikke så ille som alle (nå) tror.

  146. Jeg er absolutt imot dyremishandling, dyreplageri og det å ta vare på dyrearter. MEN, visste du at det finnes ALT FOR MYE sel? Spesielt i Svalbard-området. Siden de er såpas mange, blir fiskeinntaket deres for høyt i forhold til hvor bærekraftig fiskebestanden skal være. Derfor finnes fangstmenn som dreper selen (på en human måte), og “produserer” selkjøtt og pels. Dette er faktisk nødvendig for at fiskebestanden skal være bærekraftig.
   Dette er fakta, ettersom at ei jeg kjenner svært godt har mastergrad i biologi, og mannen hennes er fangstmann. Så du burde sjekke fakta dobbelt opp, før du kommer med slike påstander. Jeg skal så klart ikke forsvare de som dreper sel på en inhuman måte, men på dette innlegget har du skjært alle over en kam, så derfor har jeg satt meg i forsvarsposisjon.

  147. Det er bra at noen engasjerer seg!
   Jeg er fullt å helt imot dyremishandling, pelsoppdrettere osv. Men Det er jo ingen grunn til å bli vegetarianer fordet. Selv har jeg sett åssen de tar skinnet på vaskebjørner. Å det må være noe av det jævligste jeg har sett! Satt å grein i flere timer etterpå bare ved tanken at dette faktisk skjer i verden. Jeg skjønner virkelig ikke hva folk tenker med! De er rett å slett syke..
   Det værste er at når jeg tenker over at dette faktisk skjer i vårt eget land, så blir jeg direkte kvalm.
   Jeg syns det er sinnsykt bra at du skriver om dette på bloggen din, siden du kan kanskje komme med et budskap til folk om å faktisk bry seg litt!
   Jeg skal sende dette videre! For at folk kanskje kan forstå hvor alvorlig dette faktisk er!

  148. fikk mye mer respekt for deg, etter at jeg leste dette. dette er et viktig tema, og det er bra du tok det opp 😉

  149. Jeg har så utrolig mye respekt for deg. Du er en av bloggerne som tar dette temaet seriøst. Er det noe jeg ikke kan fordra her i verden, er det dyreplageri. Tcmn har vært på en stor skuffeliste når hun nylig skrev om canada goose jakken. Hun er en idiotisk drittkjerring som tror hun er bedre en alle andre. Du er virkelig et godt forbilde!! Du aner ikke hvor mye det hjelper når du skriver et innlegg som dette. 1 person kan gjøre mye forskjell, spesielt en som har stor inflytelse på andre. STÅ PÅ SOPHIE! jeg digger deg

  150. Sykt bra skrevet, syns også det er helt forferdelig med dyreplageri. Synes det er bra at du som er forbilde for mange snakker om dette.

  151. Syns det er kjempebra at du engasjerer deg for disse sakene! Ved å ikke kjøpe produkter testet på dyr, ikke kjøpe klær med pels og gå den lille kilometeren isteden for å kjøre bil, så har du lagt en liten brikke i et stort puslespill. 🙂

  152. Utrolig bra skrevet Sophie!! Er selv med i NOAH og var med på fakkeltoget igjennom byen igår.
   Utrolig bra at du bruker stemmen din! Du gjør en forskjell, det skal du vite, virkelig!
   Du er søren meg smartere enn de fleste, og du imponerer meg stadig!
   Stå på vidre, og ikke gi deg, søte sophie! 🙂

  153. Litt latterlig at du skriver om det her, når du selv er med på å holde pels i motebildet ved å gå med fuske-pels. Så lenge pels er i motebildet, vil det alltid bli produsert pels. Brenner du virkelig for at dyr skal ha det bra, hadde du droppet fuske-pelsen. Dessuten er det det kvalmt, siden det representerer et dødt dyr.

  154. Takk søte Sophie!!
   Hva slags organisasjon er du medlem av, kan ikke du skrive litt om de :)?
   Du er kjempe flink!
   Du må bare forsette med å blogge 🙂

  155. Utroligt bra skrevet !! Jeg har egentlig “aldri” tenk på at det var så grusomt, men jeg viste det ble lagd kåper osv av pels.
   At folk greier og la et levende vesend, lide for skjønnheten ! Respektløst, sitter her og nesten gråter, at folk greier ! få øynene opp folkens !!!:'(((

  156. Bra at du engasjerer deg! Jeg driver en blogg om dyrevern og dyrs rettigheter. Du er velkommen til å ta en titt på den, men den er helt i oppstartsfasen ennå 🙂 Ha en fortsatt fin kveld! :L)

  157. Godt du bryr deg Sophie! Jeg er vegetarianer og er medlem i Peta! Dyr blir behandlet utrolig stygt før dem blir slaktet og solgt som mat og pels.
   Eww, synes det er rett og slett motbydelig at folk faktisk gjør slike horrible ting mot et stakkars dyr som ikke har makt til å forsvare seg selv.
   Jeg elsker dur og har selv en katt, to hunder og to kaniner og jeg skjønner ikke at folk har hjerte til å drepe et dyr med pining for bare å få pels.
   Jeg holdt faktisk på å slå til en dame som gikk med en stoor pelskåpe. Æsj, igjen.
   Jeg blir kvalm av tanken, så det er godt at du støtter en så stor organisasjon!
   I’m proud of you!

  158. kjempe bra innlegg 🙂 bra at du som er så populær blogger blant di unge tar opp slike ting !!:) du er et fint forbildet. stå på.

  159. Du trenger ikke slutte å spise egg, fordi industrien er slik den er. Du kan for eksempel hente egg hos privatpersoner, med mindre du mener de behandler dyrene like grusomt da. Jeg regner med du ennå spiser kjøtt? For det er like mye dyreplageri og kjøre lange avstander, med dyrene i trange hengere, med få luftsprekker. Just saying.

  160. Jeg synes det er så meningsløst, at de driver på slik.
   hvorfor drepe dyrenepå en så grusom og antihuman måte som mulig? hvorfor skal dyrene lide for vår “skjønnhet”? helt meningsløst.
   Har du hørt om den lille apebabyen som de plaserte i et lite bur, uten andre aper, ikke en gang moren dens(som den var avhengig av), de limte, surret og teipet igjen øynene dens. de ville bare se hvordan den ville reagere og overleve om den plutselig ble blind. Herregud.. i uker gikk den der, “blind” og måtte lære seg å finne egen mat. en baby!! helt meningsløst. samme med pelsindustrien i norge..
   har vært vegetarianer siden jeg var ti år, er 16 nå 🙂
   hadde jeg ikke sittet på skolen, hadde jeg hatt en litt bedre og mer meningsfull kommentar 🙂 😛

  161. Herregud! Ingeting er gøy med pels!
   Det gikk opp for meg nå, ikke mer egg, pels eller kylling!
   Jeg skal bli flink til dette, men det er ikke mange voksne som tar meg seriøst..

  162. Aller først, til du som sier at sirkusene i Norge ikke har dyr lenger, har du vært på sirkus? Sirkusene er med dyr. MEN det jeg ville tipse om er Sirkus Zorba, Norges Minste store sikrus (elns..)! Går i klasse med ei som jobbet der, dattera til han som starta hele greia. De er humane, man merker at dyrrene trives, de koser seg virkelig! Å positiv ting igjen der, hun som nå er Sirkusdirektør, Ronja Gujord, har tatt over en mishandlet hest som nå er fantastisk! 🙂 Bloggen hennes er ronjagujord.blogg.no
   Det dere kanskje mener med at det ikke er sirkus i Norge, er kanskje det med elefantene ? Det er vedtatt en regel at innen 2000 og noe, skal alle elefanter ut av Norge, noe som er fantastisk.

  163. Utrolig bra skrevet! Jeg meldte meg nettopp inn som både isbjørnfadder og i dyrealliansen mot pels! Men lurte på om du kunne legge ut noen linker til noen sider der du finner all denne informasjonen? Er litt dårlig på det å gidde å lese igjennom alle kommentarene dine for å sjekke om du har lagt ut noen linker, så hadde vært fint om du kunne laget et innlegg om hvor du leser alt dette osv! 🙂

  164. Utrolig bra skrevet Spohie ! skulle gjerne blitt isbjørnfadder, men per dags dato har jeg ikke penger til det. den dagen jeg begynner å jobbe skal i hvertfall 100 kr av lønna mi gå til å bli isbjørnfadder. Men til den tid skal jeg ikke bruke sminke som er dyretesta. Jeg bruker bare sminke fra id og the body shop og håper at id’sminka ikke er dyretesta.

  165. Helt enig med deg! Dyreplageri er noe av det værste jeg vet.Vurderer og bli vegitarianer selv, og jeg kjøpte heller en fake canada goose med fake pels i steden for ekte.
   Men tenkte bare jeg skulle si at body shop er egentlig ikke noe bra, for den inneholder ulovelige stoffer som kan gjøre deg senil og steril, bare sånn info! fikk vite det får noen dager siden! 🙂

  166. Du aner ikke hvor lykkelig jeg ble nå. Jeg leser vanligvis ikke blogger, men trykka meg inn på blogg.no av kjedsomme grunner. Kan ærlig si at jeg tenkte mine tanker når jeg trykket meg inn på din blogg og ble blendet av rosa og sukkersøte bilder. Men fant jo fort ut at det var noe mer ved deg.
   Det finnes så alt for få mennesker som faktisk setter seg inn i dyrenes situasjon. Og jeg ser jo av dette innlegget her at du faktisk bryr deg.
   Jeg er faktisk helt fra meg av beundring!
   Jeg kunne skrivd så mye mer, men det jeg egentlig ville si var TUSEN TAKK! Håper virkelig du har mange som ser opp til deg og tar med seg dette videre. 🙂
   Ha en fryktlig fin natt! 🙂

  167. Utrolig bra at du tar opp så utrolig viktige saker!! Kjempebra!! Og jeg er helt enig, alle kan gjøre en forskjell. Det er mange som bryr seg, men uten å gjøre noe.
   Stå på!!

  168. Kjempe bra skrevet, og jeg støtter alt utenom en ting. Jeg går aldri på sirkus med dyr selv, fordi det ble publisert en film der du ser at en trener slår en elefant med en pinne med sånn tagg på tuppen. Og dette var i norge. Men det jeg var uenig i er det med dyreparker. Det er nok mange sånne i utlandet, men dyreparken vi har her i Kristiansand er fantastisk. Har selv vokst opp med den og jobba en god del der. Ingenting vondt å si om det, og de hjelper mange dyr. De er blant annet med på å få opp Tinger bestanden. Men fin blogg, og godt skrevet. 🙂

  169. Fantastisk at du engasjerer deg så innen dyrevern 🙂 Jeg gjør det samme. Anbefaler deg å bli medlem på NOAH – for dyrs rettigheter og dyrevernalliansen. Selv er jeg medlem i begge og de gjør et fantastisk arbeid for å få slutt på pelsnæringen og andre dyrevelferdssaker. Stå på videre med dette!
   Ble forresten glad når jeg leste at du ikke kjøpte Canada Goose. Selv har jeg Fjällräven-jakke med fuskepels og trives godt med det! Unødvendig å ha pels 🙂

  170. Kjempefint at du tar opp dyreplageri! Men du må passe deg for hva du skriver. Såklart er det veldig mye av dette som er helt unødvendig, men det med isbjørner og seler tror jeg du kanskje skal tenke deg litt om før du skriver så sterkt om.
   For det første, seler må faktisk drepes… Dersom vi ikke regulerer bestanden vil populasjonen øke så mye at det rett og slett blir for mange av dem. Og jeg kan love deg at dyrene lider myyye mer av å sulte ihjel i steden for et hakk i hodet.
   Med isbjørner er dette et vanskelig tema. Selvfølgelig er det veldig trist at så vakre dyr skal dø ut, men vi må tenke på at dette er slik vår verden fungerer. Dyrearter blir utryddet hele tiden, og isbjørner er bare en i rekken. Isbjørnene ville dødd ut uansett når jorden hadd kommet opp i høy nok gjennomsnittstemperatur. Menneskene har kun bidratt til at denne prosessen har skytt fart. Dette er jo en utrolig dårlig utvikling og ingen er for dette, men vi må huske at det er naturens gang å kvitte seg med dyrearter som ikke lenger kan tilpasse seg.

  171. Jeg trodde du var en idiot. Det er du altså ikke! Veldig bra at du skriver innlegg som dette, og inspirerer leserne dine til å åpne øynene til dyrevern! Takk takk takk

  172. Shappad,jeg hadde ikke klart meg uten kyllingvinger til middag og pelskåpe på meg om vinteren. Glad for at jeg får mat og for at naturen renses for skadedyr. Selvfølgelig er jeg ikke enig i at isbjørner og rare elefanter skal slaktes og utryddes, men det er alt for mange skadedyr og overpopulasjon i naturen.

  173. Cookie: For det første: Har du ingen medfølelse for kaninen din?! Det blir det samme som at når hunden min dør skal jeg flå den og lage en lue av pelsen og spise kjøttet! For det andre: Så er det mest sansynlig ulovlig her i Norge. Hvis ikke det er ulovlig så kommer du mest sansynlig til å få litt ”oppmerksomhet”…..Dette er en seriøs bransje og det som er skrevet er helt sant!, ingen tull! Det er faktisk slik at de bor opp til 4 stk på kun en kvadratmeter!De har det ikke bra! De drar IKKE til farmene for å skade dem, men for å anmelde det og få en slutt på det! De blir pint! De får nesten ikke mat og vann!! Ærlig talt!, hva er det du sier cookie?!

  174. FNP: NEI, DER TAR DU FEIL! DE TRENGER IKKE Å BLI DREPT!,SELER OG ISBJØRNER BLE FAKTISK IKKE LAGET FOR Å BLI TIL KÅPER FOR DE FORFENGELIGE….!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg