ukens veganske tips!

Det var noen som sa at “denne veganske-tips-spalten din kommer til å fortsette i et par uker, så dabber det av” – og vedkommende har all grunn til å tenke det. Dere vet fortellingen om gutten som ropte ulv? Jeg er jenta som ropte “ny spalte på bloggen”, jeg elsker å starte med dem, holde på et par uker, glemme det av eller kjede meg.

Og likevel, så er vi her igjen. En ny runde med veganske tips. Kanskje dette er enklere å opprettholde, sett at jeg befinner meg i Norge, fordi det er en så stor del av mitt liv.

Noen spurte om jeg ikke heller kan dele oppskrifter og mer avanserte veganske greier. Jeg kjenner ikke til avanserte veganske greier – alle dere vet jo at jeg ikke interesserer meg for å lage mat, og om man vil ha oppskrifter er det en million kokebøker på markedet. Det jeg vil gjøre er å vise folk hvor enkelt det kan være å velge bort den burgeren, eller den isen, eller det pålegget til fordel for noe som kanskje ligger rett under nesa på deg. De valgene utgjør det meste av en nordmenns matvaner, og ikke “avanserte oppskrifter”. Det er jo for spesielt interesserte, og rett meg om jeg tar feil – folk med spesielle interesserer pleier å finne ut av det selv.

Med det sagt kan jeg gjerne tipse om veganske kokebøker, jeg har jo laget litt, og vi har et par favoritter hjemme. Interessant? Isåfall kan jeg ta det neste uke.

Her kommer noen flere veganske tips fra meg! 

Denne osten er helt vegansk, og perfekt å ha på toppen av burger, om du skal lage toast, eller som ekstra topping på pizza. Min favoritt er så klart på burger. Jeg elsker virkelig “vanlig” ost, som Norvegia, men med hånden på hjertet kan jeg si at denne smaker så mye bedre smeltet. Prøv den!

NY FAVORITT PÅ BURGER-FRONTEN! Og ja, jeg har smakt Impossible Burger og jeg synes den er oppskrytt? Denne har bedre smak og konsistens, og kan overbevise selv den mest kjøttetende person.

Dere vet at jeg elsker is, og egentlig har ben & jerrys vært min favoritt – denne er ikke like “kakete” men likevel så god! Som vaniljeis, men med biter av karamell. Denne kommer i mange ulike smaker og jeg har ikke testet alle, kun den her og ent til, og så langt er dette favoritten.

Som vanlig er veganske tips varmt velkommen her. Nå er jeg og Kasper på en hytte vi har leid, mer info om det senere. Utrolig hyggelig – nå blir det å gå rundt naken ute, og sitte i stampen.

27 kommentarer
  1. Skikkelig svevende koselig å kult innlegg synes jeg å prøve så godt du kan å ikke tenke på di dumme komentarene håper alt er toppers med deg blå LYSET fra Nord Norge å du er alltid så god ønsker deg alt godt og en riktig fantastisk god kveld fra meg å puse kompis sophie Elise hilsen Kristian Magnus♥️🐱🌌🙂🗻🏞☀️

  2. Så herlig, jeg har enda ikke testet oumph-burgeren, den må prøves! Min favoritt hittil er selleriburgeren fra Grønne folk 😍☀️ kos dere på hyttetur 😘

    1. Så bra at du gikk for mindre brystimplantater denne gang, de ser mer naturlig ut enn de du tok ut ♥️

  3. Elsker at du har frontet veganerlivsstilen såpass lenge nå og at du ser ut til å holde deg til den, fantastisk!

   Er selv inspirert til å leve vegansk og mer naturlig generelt. Vil bare tipse deg om et magisk hudprodukt jeg akkurat oppdaget. Jeg har slitt noe jævlig med tørr, guffen hud med et trist preg over seg, og tørt hår, helt til i dag da jeg kom over en flaske jordnøttolje i skapet. «Funker denne i ansiktet» tenkte jeg, og fy faen – huden ser yngre ut med en gang!! Aldri hatt så glatt og god hud før, eller følt meg så bra. Nydelig i håret også. Det blir ikke fett, bare sykt mykt og deilig. Anbefales sterkt. Når jeg så hvor mye det utgjorde ble jeg inspirert til å handle inn olivenolje for å ha i maten også, og bli mye flinkere til å lage mat med oljer osv.

   1. Tusen takk skal du ha for så gode ord.

    Og wow, for et spesielt tips! Tusen takk, det er absolutt notert fra meg! Litt skummelt, men.. spennende. Det kan jo ikke skade.

  4. Synes det er fantastisk at du fronter vegansk/vegetariansk livsstil, setter fokus på dyrevelferd og miljø.
   Jeg har selv vært en av dem som «ikke har orket å tenke over det», men har nå tatt flere tiltak. selv om dem enda er små, så er det hvert fall i riktig retning!
   Jeg er også veldig glad for at du la stort fokus på hvordan griser blir behandlet her i landet.
   Selv om målet nå er å slutte å spise dyr permanent, så har jeg nå sluttet å spise gris. Det kommer av at du fikk frem den dokumentaren fra NRK, så jeg håper du fortsetter å sette fokus på dette så ofte du kan. Jeg hadde ikke kommet til å få med meg dokumentaren om du ikke snakket om den i dine sosiale medier.. Du påvirker meg i riktig retning, og det vet jeg at jeg ikke er alene om.

   Jeg har heller aldri tenkt over hvorfor noen typer kjøtt er billigere enn andre før du og fetisha snakket om det i podcasten deres. Selv om det er åpenbart hvorfor det er billigere, så er det noe jeg helt oppriktig aldri har tenkt over! Og nå sitter man her og har dårlig samvittighet for at man ikke har tenkt mer over valgene man tar.

   Jeg synes du gjør en forbanna god jobb, generelt med sosiale medier, men også for miljøet, dyrevelferd og alt som følger med!:)

   Veldig mange her i landet er uviten, og trenger mer informasjon om hva som egentlig foregår – både på gårdene, i slakterier, hva konsekvensene av alt vi gjør har å si for miljøet ++. Bare det at internettet forurenser – det har jeg heller aldri tenkt på! Ting som egentlig er åpenbare tenker man ikke over – bare fordi man ikke blir opplyst/påminnet om slikt med mindre man selv går inn for å lære seg om det, og derfor er jeg evig takknemlig for at du setter fokus på slike ting!

   1. Tusen takk skal du ha. Det er fort gjort å “ikke tenke over det”, det er nok veldig mye i mitt hverdagslige liv jeg ikke tenker over også. Da er det viktig å bli gjort bevisst, selv om den bevisstgjøringen kanskje skjer sakte, men sikkert.

    Takk for at du deler, jeg blir definitivt motivert til å dele mer. <3

    TUSEN TAKK!!!

  5. Jeg ble veganer for snart 1 år siden nå og har aldri hatt det bedre! 🙂 jeg er bare 15 år så mamma var litt skeptisk i starten og var redd for at jeg ikke kom til og få i meg nok, men jeg har aldri vært sunnere i hele mitt liv! Har begynt å spise så mye mer grønt og har alle vitamenine jeg trenger :))

  6. TUSEN TAKK for at du svarer på kommentarene mine har på bloggen og liker kommentaren min på Instagram sophie Elise hilsen Kristian Magnus å puse kompis 🙂♥️

  7. Jeg syns kikertcurryen og bolognese-sausen til Grønne folk er supergode. Man trenger bare å koke ris, quinoa eller pasta til og så har man en superdigg middag. Det er masse grønnsaker i dem også (selv om man egentlig ikke merker det veldig på smaken) så de er veldig sunne også. Ellers liker jeg godt den veganske potetsalaten på Coop, rødbetburgeren deres, thyme og garlic fra Oumph, kokosyoughurten til Berit Nordstrand, “go on” soygurten fra Alpro og selvfølgelig Salty caramel og hazelnut-isen fra Oatly <3

  8. Oatly havremelk og oatly sjokolademelk er noe jeg må ha i kjøleskapet! Erstatter Qmelk med havremelk når jeg lager mat. Avhengig☺️

  9. Veldig glad for at du tipser! Som veganer boende midt i Oslo har jeg allerede prøvd det meste, men isen har jeg ikke sett i akkurat den smaken. Skal definitivt prøves.

   En ting jeg ikke skjønner er at du liker den osten. Første gang jeg prøvde det merket skremte den meg vekk fra vegansk ost (og da all ost) i flere år. Go vegan, violife og astrid og aporna er så mye bedre.

  10. Takk for gode tips😁 Kan ikke slutte å anbefale Grønne Folk, elsker spesielt falafel og chili sin carne! Maagisk!! 😍 Men alt det andre er digg også!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg