speak now or forever hold your peace

Reklame | a n o n n s e l e n k e r m y n e l l y & r e v r e l a t i o n s

Solbriller: HER
Jakke: HER

I dag har vært en sånn veldig typisk søndag for min del – jeg blir med på mye sosialt selv om jeg egentlig burde ha vært hjemme med pcen, haha. Det fristet bare så mye heller å være ute i sola, så da Charlotte tekstet meg å lurte på om vi skulle ta turen til Aker Brygge kunne jeg ikke annet enn å si ja. Jeg dro rett fra trening og dit, så deilig at jeg fikk inn en økt i dag også!

Vi burde derimot ha valgt en annen restaurant.. Vi spiste på Asia som jeg stort sett har vært veldig fornøyd med, men servicen var ikke noe særlig denne gangen (vi måtte vente lenge på å få meny, deretter på å få bestille, så fikk vi kald mat, og så enda lengre på å få ta betalt – måtte liksom mase på alt). Jeg er alltid litt redd for å skrive slike ting på bloggen, throwback til da jeg var i Kragerø og skrev at et spisested var litt oppskrytt, noe som førte til at servitøren som hadde betjent oss sendte meg den sure meldinga på min private facebook og kalte meg det ene og det andre. Snakk om å være uproff, hvem gjør sånt – fikk lyst til å tekste sjefen hennes, haha.. Men har ikke helt hjerte til at noen skal få kjeft.

De fineste jentene! Marte og Charlotte <3 

Med det sagt – Asia har en egen vegetarisk meny og jeg har alltid vært fornøyd tidligere. Så jeg vil egentlig anbefale å dra dit, bare ikke sett dere ute – det var kanskje derfor ting tok alt for lang tid og ikke ble helt topp. 

Tidligere syntes jeg det var så ubehagelig å si ifra om jeg ikke var fornøyd på et spisested, og det synes jeg noen ganger fortsatt. Men man betaler jo for det, og så lenge man sier ifra på en OK måte burde det være greit? I dag sa jeg vel ikke direkte ifra at jeg ikke var fornøyd men det var strengt tatt ingen som spurte heller, haha..

Jakke: HER
Treningstights fra Puma
Skoene tror jeg er fra Reebok.

Uansett! I kveld skal jeg se dokumentaren om Michael Jackson (HER kan dere se), har noen av dere rukket å se enda? Den ble sluppet på NRK tidligere i dag og skal visstnok avsløre drøye detaljer fra Michaels liv som overgriper og pedofil. Det jeg tenker er, visste ikke “alle” at han er pedofil fra før av (eller i det minste mistenkt?). Synes det er så rart at folk nå plutselig skal ta skikkelig harde standpunkt mot han når han har hatt disse anklagene på seg i alle de år, og nå er han død – men det er vanskelig, for det er viktig å sende ut signaler også. Men pedofili generelt sett synes jeg er forferdelig komplisert. De eneste som får lide av all denne blesten som kommer nå er jo familien hans, som er uskyldige midt i det hele. Jeg vet ikke hva jeg synes.. Jeg er ikke imot dokumentaren, men heller reaksjonene til folk, man burde jo ha tatt det for lenge siden isåfall for det har jo ALLTID vært noe rart der. Fortell meg gjerne deres tanker etter å ha sett den!

39 kommentarer
  1. Jeg kan sååå relatere til det. Hater å si ifra om dårlig service, men samtidig så blir jeg så sint av å bruke masse penger på å spise ute når man verken får service eller mat som lever opp til forventningene. På julebordet vårt i fjor fikk vi ikke engang hva vi hadde bestilt, en kompis fikk sørlandschips istedenfor poteter (ja – faktisk!) og det var helt horribelt. Heldigvis hadde vi to kule mennesker med oss som turte å si ifra mens vi andre så ned i gulvet og latet som vi ikke eksisterte.. 15% avslag og en stk dårlig review på TripAdvisor ble det da 🙂

   1. Haha, hva faen! Men den sørlandschipsen istedenfor poteter skal jeg innrømme hørtes litt digg ut, men kanskje ikke på julebord bare. Men bra at noen turte å si ifra! Man burde jo det når man faktisk betaler.

  2. Det er vanskelig det med Michael Jackson…personlig så er han min barndomshelt, og jeg synes det er veldig trist at han skal bli assosiert med pedofili og ikke musikken hans. Dessuten så er ingenting av det de to mennene i dokumentaren sier bevist, og det har vært kamera i hvert eneste rom i neverland, basert på nevøen til MJs ord. Såå jeg vet ikke. Antar at «ofrene» har fått utrolig mye penger for det her, og det har vel HBO og. De har jo og tidligere nektet for at noe av dette har skjedd…

   1. Visstnok skal de ikke ha fått betalt for å være med i dokumentaren – men man vet jo aldri. Jeg synes absolutt det er merkelig at en godt voksen mann henger med barn hele tiden og har dem på overnatting, men samtidig synes også det er merkelig at ingen barn fra rike familier har anklaget han for pedofili – de kan jo ikke bli kjøpt ut av anklagene, og kan heller ikke få noe penger ut av å anklage han. Alle anklagene har alltid kommet fra familier med begrensede midler, men igjen – det kan jo hende det nettopp er disse som er enklest å utnytte også? I dont know. Synes bare det er trist det kommer NÅ, ettersom han er død og de eneste som kan ta støyten nå er barna hans, egentlig.

    1. Det er en god strategi å omgå andre i samme “målgruppe” han er ute etter, for når man da blir anmeldt har man andre som kan forsvare deg!

     Det så man jo i Cosby-saken, 60 ofre og alikevel kommer det frem folk som forsvarer han fordi “Han gjorde aldri noe slemt mot meg”. Hvem skal man tro på da? 60 kvinner som sier at de har blitt misbrukt, eller de få som sier at han aldri ville voldtatt fordi han ikke voldtok dem?

     Det ville jo vært ekstremsport for MJ å gå etter Macaulay Culkin fks, fordi han hadde både status og midler til å forsvare seg selv.

     Og barna til MJ kommer til å klare seg fint, de er forhåpentlig omringet av støttende familie og har nok penger til å aldri jobbe en dag i sitt liv. Jeg er mer beskymret for ofrene til MJ som fremdeles lever med skammen og ikke tør å komme ut fordi de ser den shitstormen som har oppstått.

     1. Jeg er veldig uenig med deg angående barna til Michael. De er fortsatt uskyldige, de satt ikke igjen med masse penger etter han (pga mye gjeld og det er uansett totalt urelevant).

  3. Kommer ikke til å se den. Han er ikke relevant i dag i noen slags form i livet mitt. Har han gjort det er det veldig synd i offrene, har han ikke gjort det bør de straffes for å lyve. Men ingen utenom dem selv og han vet 100% hva som er sant, så hvem er vi alle til å dømme?

    1. Kan umulig være en vanskelig diskusjon, når det ikke er noe å diskutere.
     Ta et standpunkt til hva!!!!

  4. Jeg har ikke sett dokumentaren og vil ikke se den heller. Jeg synes ikke den dokumentaren skulle bli laget i det hele tatt. Jeg synes ikke noe om at de skal få komme med slike anklaginger uten at Michael Jackson har mulighet til å forsvare seg og få uttale seg med sin side av saken. Synes det er så stygt å gå imot en som er død. Synes han skal få lov til å få fred.

  5. JA!! Si i fra hvis du ikke er fornøyd med et restaurant besøk. De fleste servitører er jo bare studenter som ønsker ekstra penger og det er ett relativt “lett” yrke å få jobb i og legger derfor ikke akkurat noen yrkesstolthet i det (dessverre)..

   MEN, som ei som har fagbrev i resepsjon og jobbet som servitør/ inne i hotellbransjen siden jeg var 13 år så mener jeg oppriktig at restauranter og hoteller er avhengige av tilbakemeldinger. Du har rett til å klage på restauranter på lik linje som tjenester fra håndverkere, frisører eller dårlige produkter i en butikk.

   Det som gjør at kritikk kanskje ofte ikke blir tatt godt i mot er at mange er veldig nedlatende og frekke når de gir tilbakemelding. Har opplevd flere ganger at “konstruktiv kritikk”har vært direkte personangrep – for eksempel, en mann i 60 årene etter x antall øl (når jeg var 16 år) prøvde å ta meg på rumpa/dra meg ned i fanget hans++, og når jeg sa klart i fra at det var IKKE greit og at han var en gammel gris mente han at kundeservicen var horribel og at jeg var en uerfaren drittunge samt at jeg var en stygg bimbo. Hadde heldigvis verdens beste sjef som kastet han ut og bannlyste han på livstid :-):-):-)

   Men poenget mitt er: Er maten din kald/for lite stekt/fått noe du ikke skal ha, er du ikke tilfreds med kundeservicen og mener du generelt at det kunne vært gjort bedre – SI FRA! Ønsker du ikke å si fra der og da, kan du sende en mail til bedriften. De fleste (oppegående) bedrifter ønsker å gjøre opp for seg, gjøre det bedre og gi best mulig opplevelse til sine gjester!

  6. 1. Hva er det som er komplisert med pedofili? Finnes det to sider av pedofili, mener du?
   2. Hvorfor anser du at familien hans er de eneste som får lide? Er det noen som virkelig lider, så er det vel ofrene?

  7. Som en ihugga mj fan, har det tatt noen år av virkelighetssjekk for å finne ut av verden består av korrupsjon og fordreining i flere plan. De som skriver at det er dårlig gjort å gå etter en død manns rykte og at det er ord mot ord, burde tenke seg litt mer om mener jeg. Som selv offer av overgrep og grooming vet jeg at det er ord mot ord og det er ofte slik at man ikke forteller om overgrep før man er godt voksen, fordi man ikke ønsker å innse hva som har hendt og også fordi man er redd for å ikke bli trodd. Fordi den personen man var så glad i som kunne gjøre dette mot deg var jo så fantastisk, da vil andre ikke tro på deg, men på overgriperen. Skal vi hysje ned all historie da, kun fordi motparten ikke lever lenger. Skal ikke relevant informasjon legges frem om for eksempel andre verdenskrig osv.. For å sette det litt på spissen. Jeg har begynt å se dokumentaren og må si jeg syns det er trist at mitt bilde av idolet smuldrer, men jeg mener at hvis det er sannheten, så er det på tide at idolets bilde forandrer sine farger!

   1. Jeg tviler overhodet ikke på at det ofrene forteller er sant. Det er virkelig text book grooming. Pedofile trenger ikke å bruke vold og tvang for å skade barn, å opprette et tillitsforhold og gjennom manipulasjon få barna med på sexuelle “leker” er mye vanligere. Forstår dere hvordan det påvirker en 7(!!) år gammel liten gutt når idolet hans som han beundrer og elsker mest i hele verden forteller han at å suge på kuken hans er hvordan de uttrykker sin dype kjærlighet for hverandre. Men ingen andre vil forstå det så om han forteller noen hva de gjør kommer de begge to til å bli kastet i fengsel resten av livet. Dere som ikke vil tro det er sant burde absolutt se dokumentaren, se og hør ofrene og familiene deres fortelle. Slutt å stikke hodet i sanden. Det er ingen andre enn Michael Jackson selv som kaster skygge over sitt eget minne! Ja, han var en fantastisk musiker, men han var også en forskrudd pedofil som misbrukte små barn. Barna er helt uskyldige. At han valgte ut ofrene fra familier med lavere sosial status og økonomi var selvsagt ingen tilfeldighet, alle rovdyr sikter seg inn på det svakeste dyret i flokken. Dette handler ikke om penger, det handler om erkjennelse, sannhet og oppreisning for det grusomme disse guttene ble utsatt for.

  8. Etter å ha sett dokumentaren så tenker jeg at den i grunnen ikke egentlig handler om Michael Jackson, men heller om hvordan offer for barneovergrep opplever å bli groomed inn i slike situasjoner og hvordan det påvirker HELE livet deres. Jeg så et Oprah intervju med Wade Robson og James Safechuck hvor Safechuck fortalte at han hele uken før intervjuet gikk å følte på at han sviktet Michael Jackson med å stå frem. Det er trist hvilke enorme spor misbruk og mishandling setter i livene til de som opplever det, og for gutter/menn er det ofte forbundet langt mer skam i forhold til både overgrep og å stå frem enn det er for jenter. For meg kunne overgriperen i denne dokumentaren vært hvilken helst annen kjendis enn Michael Jackson, det som er viktig er hva som skjedde. Tror det er viktig å forsøke å skille mellom Michael Jackson SUPERSTJERNE og Michael Jackson personen.

   Har du sett “Surviving R.Kelly”?

  9. Skikkelig Nydelig bilder å skjønne at det var Dumt med maten kult å koselig innlegg synes jeg du er den beste å favoritten min ønsker deg alt godt og en fantastisk riktig god dag sophie Elise hilsen Kristian Magnus 😀🐱🌌♥️

  10. Det er så himla komplisert det der. Stemmer det, så er det på sin plass at ofrene får fortelle sin sannhet. Men hva er poenget med å lage denne dokumentaren etter hans død? Som du påpeker er det familien som får hetset og må betale for det han eventuelt har gjort. Jeg syns heller ikke noe om å henge ut en person som er død. Det man ikke rakk å gjøre mens han levde burde ha blitt droppet da han gikk bort. Dette er jo forferdelig for hans egne barn. Syns slettes ikke det er greit.

  11. Nå har det vært rettsaker tidligere,saken mot mj ble da henlagt. Har også kommet frem at han var A seksuell.
   Å nei man skal ikke tie om overgrep. Det Må frem.

  12. Jeg har sett dokumentaren om mj og tenker: i hvilket univers er det OK at en voksen mann har overnatting av små gutter på rommet sitt? Hvis det, som det delvis fremstilles som i dokumentaren, er sånn at han ikke selv hadde mye til barndom og derfor hadde overnatting, så forklarer det likevel ikke at de sov på samme rom?? Sykt hvor blind foreldre kan bli når det er snakk om en kjendis.

   Utrolig fine bilder av deg i innlegget forresten 🙂

  13. Vi kan mene og syns hav vi vil om MJ,men han er ikkje her til å forsvare seg. han er frifunnet fra før -og uansett å dømme en død person blir bare dumt.
   Og hans familie driter eg i,men unntak av barna hans. De har gjennomgått mer enn nok!!!
   Det er jo hans familie som har bidratt til hans oppvekst og lite normale liv. Så de må nok ta litt på sin egen kappe det faktum at han aldri ville bli voksen.
   Det er kanskje det største problemet her. Han fikk aldri være barn,men fikk ikkje leve et nromalt liv heller. Man kan jo se på flere av hans søsken at der er det lys på,men ikkje så mange hjemme desverre. Eg tror mye har foregått bak lukkede dører der-og resultatet er masse plastiske operasjoner for omtrent å bli uigjenkjennelige -slette segselv litt ut fra hvem en var?
   Man kan spekulere..,men uansett hans barn skulle sluppet å oppleve dette er min mening.

  14. Tror ikke vi er de riktige til å dømme hvorvidt dette er sant eller ikke. Men, forsøke å se på denne dokumentaren som en enorm lærdom. Jeg har selv vært gjennom årevis med grooming og seksuelle overgrep fra en i familien, og er først nå jeg innser hvor galt det var og at det ikke er min feil. Jeg har slitt enormt i ettertid, men aldri klart å skjønne hele sammenhengen-for han/hun var jo glad i meg? en skikkelig forvirrende og vond virkelighet å jobbe seg gjennom. Jeg kan kjenne meg igjen i alt de stod frem med, hvordan de snakket om det som hadde skjedd og hvordan de forholdt seg til det. Bare det at jeg skriver denne kommentaren er et enormt stort steg for meg, da skammen er enorm å takle. Jeg så selv dokumentaren med pauser og fortvilelse og syns saken er komplisert fordi vi ikke vet sannheten. MEN, dersom den er sann så er det selvfølgelig ALDRI for sent å snakke om det? slike ting påvirker ens egen identitet på et så dypt plan at det tar årevis å forstå hva man har vært igjennom, noe som kan forklare hvorfor de ikke sa noe da rettssaken rullet opp. At de i ettertid ønsker å stå frem trenger ikke nødvendigvis å handle om dem, men mer å plassere skammen der den hører hjemme-hos overgriper. Dette får de ikke gjort når folk fortsetter å hylle MJ + snakke ned om “ofrene”.

    1. Takk, så hyggelig sagt! Skal sies at du er et av mine forbilder for åpenhet, noe som hjelper enormt. Takk :)<3

  15. Har sett dokumentaren og legger merke til flere ting som ikke stemmer.
   Det er sagt at birsdagsvideoen er falsk.
   Han ene beholdt ringene som angivelig har blitt gitt til han som gaver fra Michael.. en ting som er merkelig, sett bort fra at han beholdt de, er at de passer til en voksen mann, ikke et barn. Og han sa de gikk til butikker sammen for å kjøpe ringer som passet. Så de ringene i dokumentaren er fake, og de som har solgt ringer til Michael Jackson ville ha husket det. Burde være lett nok å finne. I tillegg sier flere at han som hadde ringene solgte ALT han hadde fra MJ, men ikke «ringene»… har selv vært utsatt for overgrep fra alderen 5-16 år og alt av måten de forteller ting, oppfører seg og lignende virker overhode ikke troverdig. Og om så det skulle vært sant, hvorfor skal man fortelle det til hele verden? For oppmerksomhet og penger. Å saksøke for mange millioner er veldig gjennomskuelig.
   De har i tillegg hatt 20++ år på å finne opp og finpusse historiene sine på. Og de sier mye av det samme som ble sagt i en anklage fra en annen gutt som senere innrømmet at det var løgn (vel og merke etter at han skulle beskrive MJ private deler og tok grudnig feil)…
   og han ble frikjent og ikke dømt.
   Er ekkelt å dra fram dette og lyve kun for å få penger og oppmerksomhet 10 år etter hans død.
   La det ligge

   1. “alt av måten de forteller ting, oppfører seg og lignende virker overhode ikke troverdig.” – Hva er riktig måte å bearbeide overgrep? Hvordan skulle de ha oppført seg på for å virke troverdige??

    “Og om så det skulle vært sant, hvorfor skal man fortelle det til hele verden?” – For å forhindre at det samme skjer i fremtiden. Det er en åpen hemmelighet at mektige hollywoodmenn forgriper seg på barn og barnestjerner.

    “De har i tillegg hatt 20++ år på å finne opp og finpusse historiene sine på.” – Eventuelt 20++ år på å bearbeide traumer og endelig innse hva som faktisk har skjedd. Begge to i dokumentaren sier jo at de ikke forstod alvoret før de selv ble fedre, og så for seg det samme skje med barna sine.

    Det er ingen som har lyst på oppmerksomhet for å ha blitt voldtatt som barn? ELLER voksen?? Var oppmerksomhet målet til Sofie da hun fortalte om hevnpornosaken? Eller var det å gi en stemme til de som har opplevd lignende?

     1. Har du sett begge delene av dokumentaren? I del 2 forklarer de alt som har med rettsakene å gjøre og hvorfor de støttet han. Saken blir uansett bare ord mot ord, men jeg velger å tro ofrene da jeg føler de har mest å tape.

      Har du sett Abducted in plain sight? Dokumentar på netflix som omhandler litt av de samme temaene: Pedofili, grooming og blinde foreldre. Anbefales!

    1. Det jeg mener med at de ikke oppfører seg normalt er for det første at historien alltid forandrer seg. Og at de ikke visste at det var galt er også merkelig. De skjønte kanskje ikke HVOR alvorlig det var, men at det er galt VET man! Jeg visste det selv om jeg selv ikke visste hvorfor.
     I tillegg å beholde «suvernirer» som de ringene som er for en voksen person stemmer heller ikke. Ikke er det noe bevis for overgrep heller til tross for at politi og FBI har etterforsket grundig. En 7 år gammel gutt klarer å lure politi, advokater og FBI? Smart han da…
     og enda en merkelig ting er at Michael hadde hundrevis av barn inn og ut av Nederland.. greit nok at han ikke kunne forgripe seg på alle, så hvorfor i alle dager ville han at BEGGE de som han da «faktisk» har forgrepet seg på skal uttale seg i retten, ikke bare en, men to ganger når de kan fortelle sannheten når som helst? Han burde jo da valgt en av de andre hundre barna som han har hatt der.. han er uskyldig inntil motsatte er bevist.
     Mj var psykisk et barn.
     Dersom man skal begynne å dømme slik du åpenbart gjør så er det en veldig skummel retning for menneskeheten.
     Og det jeg mener med at det er rart å fortelle det til hele verden når mannen er DØD hjelper ingen. Absolutt ingen.

   2. Ja, det er veldig rart – jeg har også reagert på samme greier som deg, jeg har aldri vært utsatt for overgrep i så ung alder av en tillitsperson, MEN om man følger “texbook” eksemplarer på hvordan utsatte for overgrep vanligvis oppfører seg / snakker om det / tenker rundt det, er ikke dette sånn.

    1. Sophie e-“texbook” oppfører seg i etterkant av overgrep. Den er litt drøy vel. Jeg har som skrevet over blitt utsatt for overgrep og sitter med kroppslige opplevelser når jeg hører om overgrep og ser denne dokumentaren. Måtte bla skru av da det ble ille, men ingen andre ser det på meg. Ingen ser at det kribler der jeg har blitt tatt på som barn liksom.. Jeg har gått igjennom og snakket med psykolog 100 ganger om det, så man lærer seg teknikker for å ikke vise det selv om man snakker om det(forklarer hva som har skjedd) . Det er andre ting som mareritt og kroppslige reaksjoner som ikke er like tydelig.

     Hvordan er det greit at det i det hele tatt stilles spørsmål rundt om det er greit at disse mennene forteller sin historie, mens vi skal grine oss ihjæl for å bli klådd på på byn liksom(#metoo kampanjen) . Føler det er en del dobbeltmoral ute å går. Syns de er rett og slett drittøffe og at vi bør si at det bør bare mangle at det lages en større sak om hva som faktisk skjedde. Husk at når alt dette faktisk pågikk, så var det ikke like vanlig å bruke media slik vi gjør i dag. Siden han aldri ble dømt er det vel en måte for at disse guttene, nå mennene får sin rettferdig gjennom å fortelle sin historie som når ut til så mange.

  16. Kan skjønne hvordan du sier pedofili er komplisert, men det er bare de seksuelt drevne og onde menneskene som (eksempelvis) putter penis inn i en 6 år gammel gutt. De “snille” pedofile klarer å holde lysten nede i en livsalder og til de dør- fordi de skjønner hva de kan ødelegge!

   Men jeg er enig med flere i kommentarfeltet at, meg inkludert, driter i om han er død eller levende. Hvis min egen bror hadde vært pedofil og voldtatt en haug med gutter, så hadde jeg likt å få det sanne bilde frem. Jeg hadde blåst i meg selv… Tenk på ofrene! De trenger sannferdighet. Stakkars folk som er ødelagt for livet – da hadde jeg gitt blaffen i ryktet og konsekvensene jeg og familien min hadde fått. Det er snakk om menneskeliv som er ødelagt.

  17. Jeg synes dette er veldig komplisert og rart. Det er selvsagt helt riktig å stå frem med en slik historie om overgrep dersom dette var tilfelle, men Jackson har blitt frikjent for alle anklagene som kom mot han mens han selv levde. Jeg synes derfor det er trist å lage en slik ensidig dokumentar som setter han i et så dårlig lys – når han etter loven er uskyldig. Det er også verdt å nevne at han var under FBI overvåkning i tilnærmet 10 år uten å selv vite om det, og de fant ingenting som kunne tyde på at han hadde et usunt forhold til barn.
   Vil igjen presisere at overgrep er noe man skal si ifra om, uavhengig om den du anklager er levende eller død, men ettersom han har vært igjennom rettsprosessen og de ikke har funnet noen bevis som kan tyde på at dette kanskje var tilfelle synes hevdet er litt synd.
   Det skal selvsagt også sies at de som står frem i dokumentaren tidligere skal ha nektet for at noe skjedde. Dette kan selvsagt tolkes begge veier – enten fordi de var så manipulerte at de ikke turte/innså hvor feil det var, eller fordi de innså at det var VELDIG mye penger å tjene på å være med i en slik dokumentar.
   Det er mye som skurrer i måten dokumentaren er laget på, og hvor mange viktige detaljer som utelates.

  18. Jeg synes det blir helt feil å si at de eneste dette går utover er MJ sin familie og at vi må tenke på at han nå er død og at dette ikke bør gå utover musikken hans. At barna som står frem kommer alle fra fattige familier blir vel også litt feil å henge seg opp i. Begge disse 2 mennene som nå står frem er vel overhode ikke fattig idag. Han ene har jobbet tett med svært mange kjente artister. At de står frem idag kan ha andre årsaker. Dokumentaren virker på meg som svært troverdig. De to som står frem har idag store psykiske problemer med det de opplevd som liten. Han ene ble som liten truet av MJ til å ikke si det til noen, da ville han komme i fengsel for resten av livet. Dette er 2 personer som begge har store problemer i dag psykisk. Hvorfor skal de ikke få lov å stå frem, hvis det er riktig for dem? Hvorfor skal ikke alle som vil, som har opplevd noe lignende få lov å stå frem hvis det kan hjelpe dem til et bedre liv? Små gutter fra 5 år, får møte sitt aller største forbilde og helt, en de stoler på og som de tror vil dem bare vel. Det er helt motbydelig det MJ har gjort! Om det går utover familien hans, hva så? Dette er fakta,som små barn har opplevd! De fungere ikke normalt idag, pga det de har blitt utsatt for som liten. Hva med de? Hva med deres familer? Betyr de nødvendigvis mindre fordi de ikke er rik? Hvem er vi som utaler oss om dette? Hva vet vi om hva disse barna, som nå er voksne går igjennom? Jeg mener helt klart at alle, absolutt alle, som vil, har full rett til å gå ut med det de vil, når det gjelder så ufattelig grusomme ting! Jeg har selv barn, hva om dette hadde vært barna mine? Jeg tror faktisk ikke jeg hadde klart å takle det! Dette er ufyselig grusomt! Og jeg tror mange flere kommer å stå frem og fortelle sin historie om MJ og hva han har gjort mot dem som et lite barn. Og det skulle bare mangle! Ut i fra denne dokumentaren, som jeg er overbevist om er sann og alle andre anklager mot MJ, så var person MJ en svært syk mann. Om det har med oppveksten hans å gjøre skal ikke jeg utale meg om, men den virker jo absolutt ikke bra!

   1. ah, takker gud for at det finnes flere som støtter at overgrep skal snakkes om! Ettersom jeg selv har opplevd det samme så har jeg følt et stort ubehag over debatten som har kommet etter søndagen. Ubehaget har vært veldig trigget av at folk henger seg opp i stereotypiske ofre, at den gjenlevende familien til MJ lider og at ofrene gjør vondt verre med å stå frem. Men nei, der er jeg uenig. Det blir en slags ugyldiggjøring å be folk om å holde munn for hva de har opplevd. Folk er forskjellige og har sin måte å bearbeide ting på. I tillegg er MJ en så stor mann at det å bearbeide dette krever sikkert en større anerkjennelse av egen historie, nettopp fordi mange har så mange gode ord om han. Vi aner ikke om det er sant, hvorfor de står frem eller noe. Men, det å påpeke at de ikke er “typiske” ofre, at MJs familie lider osv osv blir å snu ryggen til denne “Me-too” bølgen vi seilte på. Vi snakket MASSE om at sannheten skal frem, at det er nødvendig! De etterlatte har det selvfølgelig ikke lett i en slik situasjon, men vil da med god hjelp forstå at deres fars handlinger ikke har noe med dem å gjøre? Og heller ha sympati for de som har fått skadet sine liv? Dersom vi skal fortsette å tie, så kan vi også be mange av de som anmeldte “mindre alvorlige” hendelser under Me-too om å roe ned. Og da mister vi hele poenget med denne bevegelsen! Det kreves en holdningsendring til slike ting og dermed må sannheten frem. Vi har jo lenge visst om ryktene rundt MJ, likevel går flertallet rundt og hyller han. Kanskje vi vil bli litt mer bevisste og kritiske over hvem vi glorifiserer ved hjelp av slike sannheter? Man hadde aldri sagt til sitt eget barn at han/hun må holde munn om et overgrep fordi vi må ta hensyn til overgriperens familie?? I hvert fall ikke i mine øyne.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg