Mine traumer til TV3s fortjeneste

En screenshot fra første episode Sophie Elises Verden. Premiere 31. januar! 

I morges våknet jeg opp, hadde sovet litt dårlig, pusset tennene i halvsøvne virket det som. Tenkte for meg selv at dette kom til å bli en lang, men veldig fin dag. Det var jo fint vær tross alt. Jeg ble stående på badet etter tannpussen for å lese meldinger fra følgerne mine – det gjør jeg hver morgen og jeg liker å starte dagen sånn, det gir meg inspirasjon. Jeg sto bøyd over vasken og scrollet, da det var som om noen sparket all luft ut fra meg. En melding fra en følger, som sendte skjermbilde fra en avis. De som har blitt utsatt for psykisk og fysisk vold vet kanskje hva jeg snakker om nå – livet fortsetter som vanlig, men det skal ikke så mye til før du blir dratt tilbake og får panikk. Det skjedde dessverre for meg i dag, da min voldsdømte ex-kjæreste fikk lov å skinne på forsiden av VG som en angrende synder. Voldsdømt for å ha banket bestevenninna mi. Senere anmeldt for å ha spredt bilder av meg, bilder der vi har sex tatt uten mitt samtykke. Bilder jeg fortsatt får tilsendt på innboks hver eneste dag og må leve med.

En synder, som aldri har innrømt hva han har gjort, sagt unnskyld eller lagt seg flat på noen måte. En angrende synder som ødela livet mitt, og fortsetter å bruke sjansene han får til å ikke bare plage meg, men også vennene mine i ettertid. En angrende synder som dessuten flyttet hjem til sitt eget land etter sonet dom, og var like jævlig mot sin nye kjæreste der (dont belive me? se på dette).  Mennesker gjør feil. Vi har alle vært unge og dumme. Men de trenger ikke å få skinne i beste sendetid, og den eneste som noen sinne har fått en ordentlig straff for dette menneskets handlinger, er ofrene.

I dag har jeg blitt kontaktet av alle aviser i landet, men jeg ønsker ikke å uttale meg noe mer enn det jeg gjør på egne kanaler. Jeg vil legge til at jeg blir kvalm av TV3s uttalelse i VG. Det er det dummeste jeg har lest på lang tid, og enkelt for dem å si. Og vi alle vet hvorfor han er “kjent” og kan være der som VIP-gjest. Det er fordi han var sammen med, og var jævlig, mot meg. 

Uansett. Endelig er det fredag og jeg prøver å fokusere på jobben min, som jeg elsker 🙂 Jeg skal se igjennom litt Sophie Elises Verden før slippet, og så var jeg på et møte angående et samarbeid jeg skal gjøre i år.. Jeg kan avsløre at det er veldig meg, og noe dere kommer til å digge 😉 Jeg er så gira på det, og legger fokuset mitt der fremover!

I kveld får jeg besøk av min venninne Louise, vi bestiller mat og hun får se huset mitt for første gang. Det trenger jeg.

Takk for all støtte. <3

96 kommentarer
  1. Hvorfor var du sammen med han så lenge etter at han banket venninnen din? Du dumpa an rett før han ble dømt … altså lenger etterpå. Hva følte venninnen din om valget ditt ?

   1. Er dette noe du behöver og vite? Tror du ikke hun hadde skrevet om det hvis dette var noe hun fölte for og diskutere?
    Respekter privatlivet til folk. Allt behöver virkelig ikke diskuteres offentlig. Alle gjör vi våre egne valg.
    På godt og vondt!

    Heja deg, Sophie Elise! You rock girl! <3

   2. Det stemmer at jeg var sammen med han i fire måneder etter ja (vi hadde pause først). Og det angrer jeg veldig på. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg var både redd og dypt manipulert.

    Venninnen min og jeg hadde faktisk en overasskende god dialog midt i det hele, og hun forsto (og så) hvor fucked jeg var i hele situasjonen. Men som sagt, det er noe jeg angrer mye på i dag selv om jeg forstår hvordan ting ble som de ble.

    1. Er ikke rart i det hele tatt at du ble værende så lenge. Det er ikke barebare å komme seg ut av et forhold hvor psykisk vold er involvert, og faktisk så blir man sykt manipulert, og man begynner å tro at ting som skjer er sin egen feil. Det er først når man kommer ut av det at man innser hvor usunt det er, og hvor jævelig forholdet var. Er som regel i ettertid av et slikt brudd at traumene kommer. Kan si dette med hånden på hjertet siden min mor har levd med min psykisk og fysisk voldelige far i 25 år, og her har det gått så langt at man nesten kan se på det som stockholmsyndromet, for det er det man får dersom man blir værende hos en sånn person for lenge! Drit bra og creds til deg for at du kom deg vekk fra den mannen der. <3

     PS: en psykopat forandrer seg ikke 😉

    2. ❤️❤️ Vet akkurat hvordan du har hatt det. Skammen, redselen, manipulering, spillet på samvittigheten din, frykten for at man ikke klarer seg uten dette syke mennesket- fordi det er det han fikk deg til å tro sikkert.. Ikke la deg knekke, rak i ryggen og nesa i sky. Du er kjempetøff! Nett-trollene og de totalt uvitende som aldri har levd i et forhold med psykisk fysisk verbal vold, vil aldri forstå før de såfall ender der selv en dag. Heier på deg💪

   3. Hun snakker litt om det forholdet i Ida fladen sin podcast, man blir jo manipulert og det er ikke bare bare å «gå» i slike forhold, uansett om det er venner eller kjæreste som behandler deg dritt er det tøft og man er kanskje så dypt inni det at man ikke skjønner at noe er galt.

   4. Har selv vært i et voldelig forhold tidligere og veit hvordan det er og nei det er ikke bare bare å komme seg vekk fra en slik person. Bea i stedet for å rakke ned på Sophie Elise med et spørsmål om hvorfor hun var sammen med han så lenge? så tenk heller at det er bra for henne at hun kom seg vekk fra denne personen uansett hvor lang tid det tok. Tro meg det er faktisk ikke bare bare. Hadde du selv opplevd dette, hadde du kjent deg igjen i hvordan Sophie Elise egentlig har hatt det.

   5. Er man sammen med en person som har en manipulerende personlighet, så er det ikke alltid så lett å komme seg ut av forholdet. Denne personen får en til å tvile på seg selv, og man kan tro man er slik personen man er sammen med, og selv om man vet at denne personen ikke er bra, kanskje til og med farlig for en, så klarer man ikke, fordi man er glad i den personen man ble sammen med, og man blir også redd for hva som vil skje om/når man gjør det slutt. I mitt tilfelle måtte jeg ha politiets hjelp til å hive ut min x, da han truet med å lage helvete for hele nabolaget og sparke inn døren om jeg tok nøklene hans og satte riggene hans på gaten. Det kan virke så lett for alle andre, og det er så lett å tenke at personen er naiv og dum som ikke forlater, men av og til er det ikke “bare”, man har gjerne allerede mistet seg selv og man er redd og/eller så ute av sin vanlige handlingsmønster at man heller lar det helvete man allerede har vedvare, fremfor det helvete man er redd for skal komme om man kaster ut personen.

   6. Ja, dette er vel faktisk noe noen ønsker å vite! Hvorfor hjerte, hjerte den som forsvarer deg her SE? Du valgte å bli i forholdet gjorde du ikke?

  2. Tusen hjertelig takk for at du normaliserer A-cup. Jeg har lenge vært i tvil om jeg skal bruke penger på silikonpupper, da jeg aldri har følt meg god nok. Rundt i media er kvinner profilert med store fantastiske pupper og jeg har aldri følt at har nådd opp til det idealet. Jeg har A cup. Verdens minste pupper.. Er 22 år gammel. Det er min største usikkerhet, har aldri følt meg feminin eller vakker på grunn av puppene mine.

   Tusen tusen takk Sophie, for at du normaliserer a cup. Jeg mener det, tusen takk.

   Klem. (skjønner kommentaren ikke passer inn her, men håper du leser den)

   1. Jeg er også i samme situasjon selv, og har alltid følt at puppene mine har vært for små. Hver gang jeg kler av meg foran noen blir jeg flau, på grunn av størrelsen på puppene mine. Som hun overfor skriver: takk. Håpe det kan bli mer normalt å se kvinner med små pupper i media.

   2. A-cup er vakkert og naturlig. Du er heldig. Hilsen en med alt for svære pupper som bare er i veien.

  3. Huff jeg husker deg fra den perioden med han.. vi kommenterte det på bloggen din vi lesere og du svarte frekt og avkreftet mye av det med venninne din den gang.. fryktelig synd hva ett menneske kan gjøre med andres psyke, men tenker også at når du nå skriver om dette og «bryr deg» så får jo bare han og vg enda mere oppmerksomhet? Skjønner at det er vanskelig og tøft for deg, men syns du bare skulle hevet hodet høyt og ikke gitt de denne publisiteten, for de tjener vell bare på at du skriver om de/han? Han tenker vell at all PR er god PR han Robin 😂😂

  4. Dette er ikke greit! Nei han ble ikke dømt for å ha delt bildet, men han har gjort en lang rekke andre stygge ting som ikke burde blitt støttet opp om på denne måten! Ja han har sonet en dom, men jeg kan ikke skjønne hvorfor han skal få så mye oppmerksomhet! Han har da ikke gjort noe som gjør at han fortjener å bli sendt inn på PH som VIP! Jeg skjønner ikke hvorfor man velger å støtte opp om en som tydeligvis ikke ha annen agenda enn å bli/være “kjendis” koste hva og hvem det koste vil.

   Du har tidligere skrevet om hvordan han behandlet deg i løpet av forholdet deres, og jeg synes ikke du skal få kritikk fordi du valgte å fortsette å være sammen med han etter voldsepisoden. Vi vet at kvinner som er i voldelige forhold ofte blir værende i dem til tross for at de vet at det ikke er riktig, og det krever både mot og styrke til å komme seg ut av det. Ofte forlater de opptil 8.9 ganger før de endelig kommer seg ut av det. Det har du gjort! Vær heller stolt over at du kom deg ut av det, og at du (forhåpentligvis) også lærte noe om deg selv og din egenverdi i den prosessen.
   Sender deg en varm klem

  5. Off a meg 🙁 ikke greit altså <3 synes du er kjempe sterk og kjør på og fokuser på alt det positive i livet ditt, dette er jo heldigvis en person du ikke trenger å ha noe med å gjøre lenger, men forstår at det er vanskelig når ting blir dratt opp i media <3 jeg husker selv første gangen jeg møtte tilfeldig på en ex av meg som ikke var helt "god" for å si det mildt, og fikk hjertet opp i halsen og snudde meg rundt og gikk en annen vei… nei, bare prøv å koble ut og tenk positivt, og vi tar heldigvis lærdom av alt vi går igjennom i livet… det er jo det som gjør oss sterkere til slutt 😉 <3 stooor klem fra meg 😀

  6. De fleste skjønner ikke hvor manipulert man kan bli av et annet menneske(psykopat/sosiopat) og hvor isolert man er i en slik situasjon.. de velger jo nøye ut sine ofre og har en så stor kontroll at dere «vanlige» folk ville blitt skremt. Ja, det er kanskje vanskelig å forstå hvorfor, men dere skjønner det ikke, og trenger hvertfall ikke dømme før dere har vært så langt nede selv!
   I mitt tilfelle var det min mors kjæreste som mishandlet meg psykisk og fysisk, men jeg våget aldri si noe, jeg fant trøst i dyr, selvskading og spiseforstyrrelser. Denne mannen kontrollerte livet mitt fra jeg var ca 10-14 år. Nå er jeg snart 25, jeg har aldri hatt noen skikkelig kjæreste, og jeg stoler ikke på et eneste menneske, tror heller aldri det er noe jeg kommer til å kunne gjøre.

  7. Kjære deg❤️ Du er virkelig en helt og forbilde❤️ Det er helt fantastisk hvordan du klarer å snu en så vond hendelse til å se fremover! Jeg har også opplevd lignende som du har, og det er så motiverende å lese at du er så sterk at du klarer å skyve det litt vekk fra livet ditt! Det kan jeg tenke meg ikke er noe lett! Jeg heier på deg og ønsker deg all lykke og godhet 😍 du er fantastisk

  8. Jeg støtter dine ord 100%.

   Levde selv med en mann i nesten 6år som var psykisk og fysisk slem mot meg (og barna mine)

   Selvom vi kom oss ut av det(noe som var en utrolig vanskelig prosess), det ble anmeldt og vi fikk hjelp, så kan man ofte råke ut for noe som trigger følelsene man hadde rundt han og tiden vi delte.

   Det er litt over 7 år siden kjeg klarte å gå, men fortsatt kan jeg ha dager som gjør vondt og er håpløse. Heldigvis for meg har jeg truffet en mann som overhodet ikke deler min eksoppførsel men som heller backer opp og støtter når jeg har en dårlig periode.

   Min voldsmann døde for en stund siden, slipper derfor å forholde meg til å møte han ol. Men jeg forstår særdeles godt hvordan du føler det når du får avisoppslaget slengt i ansiktet.

   Føler med deg, og takk for at du er sterk for alle som har opplevd vold i nære relasjoner. Det gjør faktisk godt å vite at noen tør å stå opp for det de har opplevd.

  9. Føler så med deg, håper TV3 tar seg sammen og slutter å unnskylde en voldelig og manipulerende gutt.. så synd du må på en måte gjennom dette igjen.. du har folk på din side og folk som forstår deg <3 love

  10. Jeg hadde en tidligere liksom venn han beste alt hele tiden til å med at jeg skulle komme til en fast til vær dag å vem jeg skulle snakke med så jeg skjønner deg kjempe godt du er favoritten min ønsker deg alt godt og en fantastisk riktig god kveld fra meg å puse kompis sophie Elise hilsen Kristian Magnus 😀♥️🐱

  11. Så det der tidligere i dag og tenkte bare «neineinei, skal de seriøst la den kronidioten der få så mye oppmerksomhet i Norge også?», æ blir helt svett. Føle så med dæ, det må være helt latterlig grusomt å måtte få han og hele den tida slengt i trynet fra alle kanta hele tida. Håpe TV3 Finn frem vettet sitt, det e den dårligste unnskyldninga æ har hørt i mitt liv. Æ skjemmes som menneske, rett og slett. Styrkeklem ❤️

  12. Ikke ok av tv3. Skal holde meg for god til å se på PH i år. Har vært i lignende situasjon. Bra du sier tydelig i fra at det ikke er greit. Modig gjort! btw ser du fantastisk ut uten silikon!

  13. Æsj vil ikke se han på tv! Mer manipulerende og overselvsentrert mann skal man lete lenge etter!
   Ikke se på paradise i år, Sophie Elise, selvom fristelsen kanskje kan bli stor, “bare en epsiode, det kan ikke skade?” Men jo, det kan skade! Du har kommet så langt, blitt en sterk selvstendig kvinne, bare synet av han der kan gi deg tilbake de dumme tankene og følelsene du hadde om deg selv før, de tankene og følelsene om deg selv som han fikk det til å føle. Du kan våkne opp hver dag og se på alt du har oppnådd og samtidlig vite at du er et godt menneske. Både suksessfull, et forbilde, et godt menneske og en vakker kvinne. Mens han må fortsatt våkne hver dag som seg selv. Det er nesten , men bare nesten så det er synd på han. Tenk å måtte være han dag inn og dag ut.

  14. Hei.
   Jeg ble SIKKELIG provosert av uttalelsene til TV3. Noe så uproft og nedlatende ovenfor deg og alle andre som har opplevd fysisk og psykisk vold i forholdet sitt.
   Jeg trodde denne sesongen av PH kom til å bli gøy og mulig den blir underholdende, men jeg kommer ikke til å se på det programmet når TV3 framstiller det hele på den måten!! TV3 endrer vel ikke mening av å miste en seer til PH, men det er rystende og jeg stiller meg veldig undrende til om de hadde hadde tatt med en voldsdømt deltager som har mishandlet jenter og kjæresten sin om det hadde vært mannen på gaten. Må virkelig finnes andre der ute som kan lage god underholdning på TV…..

  15. Forstår deg… Og tror at bare den som selv har stått mitt i noe sånt har forutsetning for å forstå…. Støtter deg fullt ut…. Selv om jeg er en eldre dame…. Eller kanskje nettopp derfor…. Stå på og gjør det som er bra for deg….. Ikke la noen forstyrre din glede!!!!

  16. Jeg foreslår at du oppfordrer leserne dine til å ikke se på PH i år, og aller helst også sender en epost til tv3 og forteller dem hvorfor de ikke kommer til å se på det.

   Det skal hvertfall jeg. Gleder meg til PH hvert år, men dette er uakseptabelt og sender helt syke signaler til unge mennesker.

  17. 😡
   Det menneske er disgusting! 😖

   ALLE burde boikotte PH i år, jeg veit at jeg ikke skal se på det denne gang.. !!!

  18. Føler veldig med deg. Hadde selv en psykopat til kjæreste når jeg var yngre, skjønner veldig godt at det var vanskelig for deg å komme seg bort. Hadde jeg ikke hatt et barn og ta vare på tror jeg at jeg hadde blitt mye lenger. Å det er utrolig vondt å se at det mennesket som har gjort så mye galt og vondt få positiv oppmerksomhet! Jeg merker at jeg noen ganger kan bli stressa når jeg må møte eksen selv om det er mange år siden nå. Håper du klarer og kan legge det helt bak deg en dag.

  19. Til tross for at jeg syntes det er veldig bra at du tar opp dette, og setter tv3 på spissen, syntes jeg du godt kunne vært foruten at han ble anmeldt for hevnporno. For saken ble henlagt, og noen andre ble dømt for det. Og jeg syntes ikke at en anmeldelse kan brukes mot en, om saken er hendlagt. Nå sier ikke jeg at jeg ikke tror han hadde en finger med i spillet altså, bare så det er sagt.
   Er ellers enig med deg at han ikke har noe i PH og gjøre, og skal han dit kan han i det minste hutte seg tilbake til landet han kom fra og delta der.

   1. Dette er første gang jeg kommenterer noe som helst i SoMe-verden. Denne gangen kunne jeg ikke la være fordi jeg ble så provosert av det du skrev. Du mener hun ikke burde anmelde saken fordi den ble henlagt. Det var hennes anmeldelse av ham som ble henlagt. Det du skriver gir ingen mening. Hvis det bare var de to tilstede, og hun ble fotografert uten hennes samtykke, da må det være han som tok foto. Alternativt at de filmet i felles forståelse, men det betyr ikke at hun samtykket til stillbilde av videomaterialet skulle bli distribuert. Med mindre det er vesentlig info som ikke er blitt offentligheten til del, så er det helt opplagt at det var ham som igangsatte spredning av foto. Da gir det også mening at hun anmeldte forholdet? Grunnen til at politiet henla saken mot ham handler derfor sannsynligvis om at de ikke kunne finne konkrete beviser for at han hadde delt. Dvs at de ikke kunne finne noen som hadde mottatt bilde fra ham. De fant imidlertid noen lenger fram i kjeden som hadde mottatt og sendt videre. Hvis politiet ikke kan finne konkrete holdepunkter for at han har delt, da kan de heller ikke ta ut siktelse.
    Det gir derfor ingen mening å si at hun ikke burde anmeldt fordi saken ble henlagt. Det var hennes anmeldelse som ble henlagt. Etterforskningen fant imidlertid holdepunkter for å ta ut siktelse mot to andre personer fordi det forelå konkrete beviser for at de hadde delt videre.

    1. Hun mente nok at hun kunne vært foruten å bruke anmeldelsen som et argument, siden saken ble henlagt. Jeg er dog totalt uenig!

  20. At det er lov å sende en voldsdømt person inn på paradise er helt bak mål!!! Jeg blir så sint. alle vet jo at det sitter unge mennesker ned til sikkert barneskolen og ser på dette (med eller uten lov fra foreldre), og dette er personer de skal se opp til?! Kriminelle personer som faktisk har satt i fengsel, blitt dømt, slått noen og får stråle på skjermen. «Kanskje jeg også burde slå noen, si jeg angrer og bli kjent på Landsdekkende tv? Tjene penger, bli kjendis». Stakkars, jeg skjønner godt hvorfor mange unge blir vanskeligstilte.

   Jeg håper det går bra med deg sophie, viktig at du delte dette. ❤️

  21. Du er så utrolig tøff, som sier ifra slik som du gjør🙌🏻Jeg kommer ikke til å se på Paradise Hotell, for dette er ikke greit!
   Stå på videre💛

  22. Jeg er glatt med på “boikott Paradise Hotel”, og det tror jeg mange andre er også. Utrolig tåpent av TV3 å ha han med i serien. Det er da faen meg ingen som vil se den fyren på tv. Det er en grunn til at han så sårt trengte deg for å åle seg til å bli en C-kjendis. Tragisk.

  23. Reagerte også veldig på dette da det ble sluppet. Skjønner ikke hva castingen har tenkt med et sted. Det er helt latterlig. Tragisk. Helt tullete. Blir lett å boikotte hele opplegget. Har ikke ord.

   Heier på deg. Du har utrolig mange i ryggen i denne saken, og vi heier på deg. <3

  24. Føler med deg, har også vært sammen med en psykopat som også var rusmisbruker og hele tiden skulle manipulere og twiste alt. Om han hadde det jævlig var det min feil, om han ikke fikk til noe var det min feil, når han var sint slo han og kalte meg for det ene og det andre, han skulle alltid være “offeret” enda det var han selv som startet krangler osv, jeg fikk til slutt ikke være med mine egne venner, han ble sur om jeg skrev med familien min eller ringte de, han ble til og med sur når jeg skulle på jobb fordi han mente jeg ikke skulle på jobb, viste seg i ettertid at han var så opphengt i å gjemme at han selv var utro at han anklaget meg for det ved hver minste lille anledning for å dekke over seg selv og skylde på meg for noe jeg ikke hadde gjort, til slutt begynte jeg i skjul å ta opp krangler hver gang han begynte å en dag fikk han høre de selv, alle rundt meg sa de ikke forsto hvorfor jeg var med han osv og jeg forsvarte han hver gang, inntil jeg en dag bare fikk nok, jeg kunne ikke gå på butikken, dra på jobb, være i byen eller hjemme hos meg selv uten at han skulle ha stål kontroll på hvor jeg var, hva jeg gjorde og hvem keg var med, og da det ble slutt terroriserte han meg i glere måneder før jeg bare blokkerte nr. Det er ikke så lett å komme seg ut fra et slikt forhold å jeg er glad du har kommet deg vekk fra han, samtidig så er jeg enig med deg at slike folk burde ikke få oppmerksomhet i media for fem glate øre! Stå på ditt, jeg heier på deg❤️

  25. Heier på deg og støtter deg fullt ut her. Dette viser bare enda en gang at det ikke er skikkelige konsekvenser for menn som skader kvinner, alt kan liksom tilgis og glemmes og fyfaen så flaut og lavmål av tv3. Støtter de som har skrevet at du burde oppfordre til boikott og få leserne dine med på å kontakte tv3 og kreve han vekk, det har i alle fall jeg tenkt å gjøre. Pga denne saken, men også fordi det er en tendens i samfunnet vårt at folk kan komme unna med sånne ting som dette og så få fortsette som før og det er faen ikke greit. Sender deg masse kjærlighet og varme tanker :))))

   Dersom andre også vil kontakte tv3 og si hva de mener er mailen [email protected]

   1. Flott at du informerer om mail, jeg har sendt og håper mange andre også gjør det.

    Håper veldig du går ut og oppfordrer til det også Sophie Elise, slik at det når mange flere enn bare de som leser kommentarene.

    Dette er så viktig! Viktig for deg, men viktig for alle kvinner. I en tid hvor fokuset er større en noensinne på hvor seriøst vi må ta hevnporno, så gjør tv3 det totalt motsatte, og signaliserer at det ikke er så nøye. Helt ubegripelig.

  26. Det er et bra skrevet innlegg som det står respekt av! Å skrive om en eks som har vært voldelig mot andre, manipulerende og brutt deg ned psykisk. Det er vanskelig å forstå for folk som ikke har vært i slike forhold.. desverre. Jeg vet hvor vanskelig slikt kan være med sånne, uten at jeg eller han har vært i media. Det gjør jo det enda vanskeligere å være i medias søkelys i tillegg. Du skal være stolt av deg selv❤ sannheten kommer alltid fram for en dag. De prøver å skjule hvordan de er, men tilslutt vil flere og flere få opp øynene for hvordan slike og xen din er. Er så glad for at du skriver om det, for det er så få som skjønner hvor knusende og vanskelig slike forhold er, selv etter det er slutt. Til slutt må folk få opp øynene, og ikke tro “at du bare kunne ha gjort det slutt tidligere.. at ditt og datt”. Det er alt annet enn lett og ingenting er svart – hvitt. Ingen unnskyldning for slike personer er akseptabelt, når de ikke står for det de har gjort, angrer, eller slutter å være slik. Du er tøff! Og du er et fantastisk forbildet for du viser din historie å meninger med full ærlighet. Ingen fortjener å være i ett slikt forhold. Å vise at det er fort gjort å bli manipulert av noen man er glad i, og det å si at det er ikke greit. Det kan gi håp for flere som er eller har vært i en slik situasjon.

  27. Ikke at jeg noen gang har sett på Paradise Hotel,men kommer til og fortelle andre og la hver. Dummeste programmet jeg har kommet over,og kommer dessverre ikke som et sjokk hvordan tv3 uttalte seg. De er rett og slett desperate etter seertall,og tar utnytte av de som man helst ikke skal ta utnytte av. De har virkelig tråd over en grense.

   Jeg har ingen relasjoner til sånne typ traumatiske forhold,men jeg har ufattelig mye omtanke og kjærlighet til både deg og alle som har gått/går i gjennom noe sånt. ❤️❤️

  28. Jeg har ikke fått med meg dette med Ex-typen din før nå! men har nå lest det du skriver og sett uttalelsen hans på VG… nå ble bare det programmet enda kvalmere. herregud du har all din rett til å skrive det du skriver, hvorfor faen skal folk begynne å kritisere det. Skjønner godt hvor jævelig angst følelse man kan få av å bare tenke på en person som har skadet deg på alle mulige måter.

   Han er virkelig ikke verd dine tanker og din energi, nyt det som er verd å ta vare på, menneskene som gjør oss godt<3

  29. Wow, Sophie.
   Jeg har vært i dine sko, dessverre. Ingen, absolutt ingen vet hvordan psykisk vold er om de selv ikke har stått i det og vet hvor grusomt og traumatiserende det er.
   Du har faen meg bein i nesen som står opp mot norge største reality program og jeg heier på deg!!! Virkelig, jeg sitter nesten blanke øyne mens jeg skriver dette.
   Fortsett å vær sterk og fortsett å være du, de kommer aldri til å vinne.
   Mange mange klemmer

  30. PH skal ikke ses i år! Avskyelig oppførsel av både menneske og TV3. Du er vakker fra innsiden og ut! Riktig god helg til deg og dine 🧡

  31. Jag blir så arg, upprörd och helt lamslagen. I tillägg så blir jag så fruktansvärd skamsen över att den här personen är svensk. Nu vet jag givetvis att skitstövlar kommer i alla fasonger och utföranden – men den skamsköljningen jag får av att ha samma nationalitet som Det Där… för ja, när man uppträder sig på det sättet så är man degraderad till persona non grata… är helt jävligt. Stå på dig Sophie Elise och vet att du är på ett bättre ställe än vad han är, och antagligen någonsin kommer att vara.

  32. Han er så kvalm at jeg har ikke ord. Og åpenlyst homofil. Det er greit, men hvorfor late som han er straight? Fy for en type!

  33. Klarer ikke fatte at tv3 faktisk klarer å synke så lavt med å ta med det mennesket.
   Blir ikke å se programmet i år, de har gått for langt.
   Alle leserne dine og jeg står rett bak deg i det her 🙂
   Du er virkelig det sterkeste mennesket jeg vet om! Stå på ditt

  34. Føler med deg! Har opplevd det samme selv… heldigvis var ikke jeg i media.. Du er sterk!
   Men hva mente du med dont believe me? Se dette.
   Er ingenting å trykke på?

  35. Sender deg varme tanker❤️❤️ Levde i et utrolig giftig og farlig forhold lenge og vet hvor vanskelig det kan være å komme seg ut. Men nå er hverken han eller jeg offentlige personer og jeg slipper å se han på TV og i aviser. Du er beintøff som som deler dette, vit at du ikke er alene❤️ Uff, så utrolig synd at dette skulle skje akkurat nå. Føler liksom at du hadde kommet i en god flyt etter SVD og alt dramaet der. Skulle virkelig ønske at livet ditt hadde gått mer på skinner innimellom, at du slapp alle disse motbakkene hele tiden. Hadde jeg hatt muligheten til å ta over på de vonde dagene slik at du fikk avlastet livet litt hadde gjort det uten å tenke engang. Du fortjener virkelig å ha det bra og det er så synd at godhjerta mennesker ofte må igjennom så mye dritt mens andre bare glir rett gjennom. Skulle ønske jeg kunne hoppe gjennom skjermen å gi deg en god klem❤️ Dette kommer til å ordne seg Sophie, slik det alltid gjør. Ta vare på de rundt deg og IKKE MINST DEG SELV! Viktig å ta pauser hvis ting blir for mye. Jeg er veldig stolt av deg og hvor langt du har kommet!

  36. Sikker rart spørsmål.. men hva er din favoritt Beatles sang? De betyr veldig mye for meg, og det gjør du og<3

  37. Det er faktisk helt forjævlig, og kjære SE jeg syns dette er en jævlig god anledning for å slå seg sammen med Oslo krisesenter å skrive en kronikk om partner vold og traumene det medfører. Jeg får flashbacks og angstanfall bare av å se vold i en tilfeldig serie og må skifte kanal. Etter 20 min av 50 shades og grey begynte jeg å hyperventilere og måtte kaste opp for å se at manipulering og psykisk vold, såvel som fysisk , blir glorifisert er helt grotesk. Kan forestille meg hvor jævlig det er for deg å se han i nettavisen i dag og er helt enig med deg at sånne menn faen ikke skal få noe status. Han er voldsmann og ingen kan si de er en ny person før det har gått mange tiår. Voldsmenn forandrer seg sjeldent men de er gode på å spille for en periode, måneder eller par år at de har endra seg for å oppnå noe med det og få sympati, akuratt som mindgamesene de gjør med voldsofferne og kjærestene sine, også smeller det igjen! Tv3 har et ansvar og trigger nå voldsofferes traumer og mentale helse. De hjelper en mann som slår kvinner, lowest scumbag kind on earth, å bli beundret og glorifisert. Menn skriker om at andre menn ble hengt ut med navn under MeToo fordi det liksom ødelegger livet og fremtiden dems, men det skjer jo faen ikke en dritt. De får ingen konsekvenser så lenge folk fortsetter å støtte dem. Se på Trump som har innrømmet og oppfordret til overgrep og seksuell trakassering, han ble allikevel president i verdens fuckings mektigste land, se på Louis CK som fortsatt får utsolgte show, og Giske som etter bare noen måneder tredd av fikk ny stilling i politikken igjen, samme med Søviknes som ble tatt varmt i mot tilbake igjen, og TV 3 nå som lar R bygge status! Blir kvalm! Bruk anledningen til å belyse dette her med hvordan menn slipper så lett unna. 9 av 10 anmeldte voldtektssaker blir henlagt og av de som havner i retten blir bare 4 av 10 dømt. Menn kan jo faen meg gjøre hva de vil og fortsatt bli hylla. Samfunnet har et ansvar med å stoppe å belønne og akseptere menn med sånne holdninger. Vold er alvorlig både psykisk vold, fysisk vold, materiell vold og seksuell vold. 24 partnerdrap i 2018 og 23 begått av menn. Og menn har allikevel guts til å hate den nye Gillette reklamen som prøver å inspirere menn til å oppføre seg bedre! Blir så sint , og lei meg. At samfunnet virker til å forsvare uakseptabel oppførsel mot kvinner og ja nesten belønne det. 2 mnd i fengsel er jo bare en liten leirskoletur, ikke straff engang. Tv3 burde ikke ha lov til å sende serien så lenge han er på skjermen! Stop making stupid and dangerous people famous!

   1. Utrolig bra skrevet !, og ikke er det pyntet på engang. Håper tv3 tar ph av programmet.

    Sophie: du kan “stå i bresjen ” for alle ofre for slike psykopater. Kanskje du er den som er med og endrer på holdninger til vold mot kvinner, og hvordan menn blir tatt i varmen uansett hva de har påført sine ofre.

    Riktig god helg og nyt den så godt det går an 💖

  38. Mener forresten ikke bare partnervold men vold mot kvinner generelt og holdningene til menn som fører til det, og samfunnets holdninger som unnskylder og bagatelliserer det og medienes og tv3 holdninger som nesten belønner det! (Fortsettelse til forige kommentar)

  39. Syns det er helt jævlig at han skal få være med! Kommer ikke til å se på paradise hotel i år. Skuffende av tv3!

  40. Det som er greien her er at han så tydelig har vist sin holdning ovenfor kvinner, avlagt dom eller ei, og et forvrengt kvinnesyn er et stort rødt flagg for at vold mot kvinner også blir uttøvd. Dette skulle TV3 og deres team med utdannende psykologer visst. I tillegg viser han til unge lett-påvirkelige ungdom at en slik holdning er ok, at man praktisk talt blir berømmet for å ha «stukket seg ut». Nei, Robin, du har ikke stukket deg ut – du står over noen andre og holder de nede for at du selv skal synes. Forkastelig.

   Som offer av både voldtekt og psykisk misbruk så kjenner jeg igjen Robin som person, og bare det bør være nok.

  41. Dritbra skrevet. Det står respekt av deg sophie elise!
   Dette er tøfft, å stå i også.
   Jeg kjenner til noen av de samme følelsene som deg. at noen går ustraffet hen, og uten unnskyldning, kun løyn og mange flere ofre under hans press. Likevel kan han bare leve livet sitt på nytt og på nytt. Så sophie elise: takk for at du står opp og slår et slag for ikke bare deg, men oss andre som er i samme båt.

  42. Skjønner deg veldig godt.
   Er ikke ofte jeg tenker negativt om andre, men når jeg så klippet i nettavisen om han der tenkte jeg bare for en tragisk og vemmelig person.
   Håper Karma biter han i rumpen en vakker dag! 🙂

  43. Hei,

   Jeg vil bare si at jeg ikke synes det er noe rart at du var sammen med han til tross for alt han gjorde mot deg, og selv etter at han banket opp venninnen din. Jeg har brukt store deler av livet mitt på å lese om personlighetsforstyrrelser, herunder psykopater og disse i denne kategorien. Det er umulig for å andre å forstå hvilken virkning disse menneskene har på en. De er kyniske og manipulerende og de er uten empati. Likevel oppfører de seg på en slik måte at man til slutt føler seg avhengig av dem. De er gjerne helt fantastiske i starten av forholdet, eller når de merker at den andre personen holder på å “klare” å gå fra dem. Man føler at man ikke er noe som helst uten dem. Man er rett og slett totalt ødelagt innvendig, med veldig lite av seg selv igjen. Dette krever helt sinnsykt mye å komme seg ut av, og endre mer å komme seg over, i etterkant. Jeg forstår deg veldig godt, og det er helt forferdelig at vi har et så forbanna kynisk medienorge som gir totalt faen i alt annet enn seertall.

   Det må da være en slags lov eller et vern disse tv-kanalene følger som sier noe i mot dette??? Mannen er jo kriminell. Jeg tør heller ikke å tenke på hvor mange flere sjanser har får til å ødelegge livene til flere jenter etter å ha vært med på alle disse programmene og. Og i Norge?? Hva faen har han med Norge å gjøre utenom å ha vært sammen med deg? Motbydelig av TV3, for noen søppelmennesker.

  44. Æ syns det e trist at du kom borti en psykopat som ikke bare va voldelig men brukte dæ før popularitet. Huske jo sjøl han hadde blogg med Carl Aksel og en anna da de skulle bli «superstjærne». Han tok mye plass da dåkker va kjæresta, og når det va TV folk inni bilde. Psykopat, umoden, femiboy som brydde bære om sæ sjøl. Æ rægne med at det va han dro dæ med i miljøet med narkotika som du har snakka litt om tidligar. Du har funne dæ en flott «mann» som bryr sæ om dæ og tar vare på dæ, ikkje e opptatt av kamera og TV, og som ikkje står på badet sammen med dæ og fylle heile tryne sett med solpudder og trur han e deilig.. Æ spyr

  45. Jeg heter Andrine og er ei “jente” på snart 42 år🙈🙈Jeg følger bloggen din fordi du appellere til meg. Med din åpenhet og livsfilosofi ♥️Jeg er enig med deg angående han vi ikke gidder å nevne navnet på.. Har jo alltid vært tvpolicy at en ikke må være straffedømt for å delta i realityprigrammer. Ps alle der ute.. en trenger ikke å være Einstein for å vite at en kan bli manipulert i kjæresteforhold og miste litt seg selv oppe i det.. Og å komme ut av det klarte fine Sophie Elise etter såpass kort tid👏👏👏RESPEKT ♥️♥️♥️

  46. Skjønner på en måte at du ikke ønsker å gi han oppmerksomhet, men samtidig skulle jeg ønsket du laget et helvette for TV3 for at de gjør dette. Det handler om mer en deres forhold og hvordan han behandlet deg, det handler om hva vi som samfunn skal akseptere får komme fram å «skinne» etter hva de har utsatt andre mennesker for. Hadde jeg hatt en strek stemme, er dette noe jeg ville brukt all min energi på. Men jeg skjønner også at du ønsker å ikke bruke mer energi på han og ønsker å gå videre. Skam på TV3. !

   1. Vi som forbrukere må bruke forbrukermakten vår og boikotte paradise og sende mail til tv3 om hvorfor!

  47. Ta opp denne kampen, vis at dette er en grusom oppførsel av TV3 å støtte en slik person. Vi må ikke finne oss i at samfunnet skal feie slike saker under teppet, da har vi tydeligvis ikke kommet så langt i synet på kvinner når slike personer gies en arena..
   Du er så sterk, selvom du kanskje ikke alltid føler det slik, jeg har sett det gang på gang etter å ha følt deg i mange år.
   Helt forståelig om du ikke orker denne kampen, men husk at du har utrolig mange som støtter deg hele veien i dette..

   Gir deg en god klem og håper du kommer deg greit gjennom dette <3

  48. Jeg kan kjenne meg igjen i hvordan det er å se gamle kjente igjen. Stikker alltid litt ekstra når jeg ser mine game mobbere fra ungdomsskolen skinne på forsiden av lokalavisa, for sine idrettsprestasjoner. Selv om jeg til daglig ikke tenker noe over dem i det hele tatt. Men dems bittre suksess drar meg tilbake til da jeg sto i skyggene deres

  49. Det er virkelig totalt forkastelig at TV3 lar han få delta i årets PH. Jeg så en intro der han deltok, og jeg ble faktisk kvalm og uvel, så sterkt reagerte jeg. På grunn av hva han representerer. Jeg vet dessverre alt for mye om disse tingene på det personlige plan.

   Mitt forslag er at PH får gå uten oss som seere, slik SE også sier. La oss støtte henne og alle de jenter og kvinner som er blitt offer for vold i relasjoner. Denne personen er også dømt for vold mot politiet, noe som understreker hvor farlig han var/er.

   Stor klem til deg, Sofie!

  50. Husk det er forskjell på å bli anmeldt for å ha spredd bilder enn at han blir dømt for det. For det gjorde han faktisk ikke, så du sprer jo mer gulp på fyren. jeg forsvarer han absolutt ikke, han virker som et kompless rasshål, men han ble jo faktisk ikke dømt for å ha spredd bildene.

   1. Åja så hvis jeg blir voldtatt og saken blir henlagt så kan jeg ikke kalle det voldtekt? Er du født bak en låvedør eller?

  51. Jeg støtter deg fullt ut i det at det blir misvisende for “ofre” at en stor TV-kanal tar inn tidligere straffedømte som har skadet et annet individ,enten ved legemsbeskadigelse eller legemsfornærmelse. Jeg ble slått ned av min x for 10 år siden, han hadde dyssosial personlighetsforstyrrelse og mishandlet meg psykisk, før det til slutt ble mer og mer fysisk. (Hendelsen skjedde fordi han ikke taklet jeg hadde dratt på byen med en venninne). Han sonet dom for dette, men ikke så lenge etter han slapp ut var han med i et program på TV3. De visste hva han hadde sittet inne for, men ga meg ingen advarsel om dette. Jeg kontaktet de og spurte om de egentlig hadde lov, av hensyn til ofre å ha med personer bak slike handlinger med på tv. De svare vel bare at han hadde sonet sin dom og hadde snakket med psykologen som ikke synes det var noen fare for hendelser mens han var med i programmet. Ingen tanke på meg som var i ferd med å bygge opp igjen selvtillit og trygghet etter å ha sydd 10 sting over øyet og stått i risiko for varige skader på det ene øyet. I ditt tilfelle vet mange hvem han er, fordi han har blitt “kjent” gjennom deg, og vet også hva han har gjort. Ved å la han være med i PH lar de folk tro det er ok å være en drittsekk og skade folk psykisk og fysisk, så lenge man er en “kul person” – det sender et dårlig signal til alle unge personer som ser på PH.

  52. Hvorfor jobber du ikke heller med måten du tar dette på, framfor å ta kampen mot et selskap som er ute etter publisitet og penger? Bransjen gir til syvende og sist fanden i folk, tilogmed deg, når alt kommer til alt. Det er heller ikke TV3 sitt ansvar å ta hånd om dine traumer, ei heller ta hensyn til at mange kan finne det støtende at de har med den ene eller den andre i sine TV-program. På samme måte som at du ikke tar hensyn til at mange blir støtt av at du viser mye kropp, eller hva det måtte være. Alle i dagens samfunn blir støtt av et eller annet -til en hver forbanna tid. Hvor skal dette sutresamfunnet ta vegen? SELVREFLEKTERING -og arbeid med sitt eget selv, er den viktigste kampen en kan ta. Du sløser tiden din ved å hyle som du gjør, og å lange ut mot et kynisk tv-selskap, og i tillegg får du med deg en hærskare av lojale “fans” -som ikke nødvendigvis forstod at dette var galt, før du ropte det ut høyt. Fordi, de ikke bryr seg. Folk elsker å skrike bare “for the sake of it” -men i realiteten kommer mange av de til å se på paradise hotel også i år, og kanskje tilogmed mange fler enn vanligvis. Hvis en sier til seg selv at dette skal ikke få ødelegge meg -mange nok ganger, så vil det til slutt bli realiteten. Du lar jo dette ha makt over deg, og det blir så stakkarslig. For det er virkelig ingen andre enn deg selv, som har ansvar for deg selv. Det er en holdning du burde ha frontet i forbindelse med denne saken, framfor å kaste deg ned på bakken som et offer. Ja, han er en nok både en sjuk dritt, og en forbanna feiging. Men hvorfor tillate han å ha makt over deg, fortsatt? Å bære på sorg, er som å drikke gift -og forvente at andre skal dø av det. Det er kun deg det går utover, og ingen andre. La folk bry seg om deg og vise deg omsorg, men ikke krev at andre skal engasjere seg i ditt privatliv, for på det viset sørger du også for å forsure andres miljø -eller gjøre det bittert. Vi må vanne jorda vi står i, og tilføre den den næringen vi vet den har godt av. Samtidig som at vi passer på at vi ikke ødelegger eller påvirker pH-verdien i jorda til naboen vår -om vi velger å ikke ta hånd om vår egen. Vet du egentlig hvilket styrke som bor i deg selv? Sånn på ordentlig? Håper i hvertfall at du snart finner det ut. Alt godt ment.

   1. Og til info har jeg selv bodd med en meget voldelig mann i 6 år -men ikke faen om det skal definere meg, på noe som helst sett eller vis. Og hadde han dukket opp på ‘pærra’ -ja da hadde jeg kunnet lene meg tilbake og vært jævlig glad for at ikke jeg befant meg der. Hvilket jeg er i utgangspunktet også, forsåvidt.

   2. Ehhh dette handler ikke om å bli krenka men om å stoppe å hylle personer med uakseptable holdninger og belønne uakseptabel oppførsel.

    Forresten flott at du ikke fikk traumer fra ditt forhold men du har null respekt for andre kvinner fra voldelige forhold når du ber de om å bare komme seg over det. Sorry men tror ikke en dritt på at du er dame, du er nok en gutt som selv blir krenka for at kvinner står opp mot urett!

    1. Traumer er til for å komme seg gjennom, og det må en begynne å jobbe med -med engang. Ingen vits i å sitte i driten og la den sluke deg levende. I dagens samfunn er det “in” å skulle være et offer, og mange livnærer seg på empatien de kan høste fra andre, men det er til syvende og sist dødelig. I form av at det tar livsgnist fra deg, enten du vil det eller ei. Og jo takk du, traumer har jeg hatt, og en del har jeg enda -men det er ikke dermed sagt at jeg er nødt til å la de kontrollere livet mitt over hodet. Traumene dør så fort jeg har bestemt at de ikke lengre får noen plass i min eksistens. Og om du ikke “tror en dritt på” at jeg er dame, det er meg faktisk revnende likegyldig. Jeg kan være han, hun eller hen -for alt du vet. Poenget er fortsatt det samme. Men det at du tror en må være et såkalt «krenka» individ for å ytre sin mening, sier mer om deg enn noe annet. Tåpelig holdning.

  53. Jeg vet hva du snakker om Sophie og folk som ikke har opplevd et slikt forhold tidligere klarer ikke å sette seg inn i det.
   Vi alle vet han fikk fame gjennom deg og burde ha behandlet deg med respekt, uansett hva som skjedde.
   Håper du klarer å glemme hele han for han er ikke verdt din oppmerksomhet eller smerte.

  54. Dette er så jævla drøyt. Har sendt epost til Tv3 for å klage på avgjørelsen, ikke at jeg egentlig tror det betyr noe, men da vet de i alle fall at folk ikke synes dette er greit. Fuck de folkene der, og fuck han idioten.

   <3 håper du har det fint.

  55. Jeg har sendt mail til Tv3 om hans deltakelse, uavhengig av hans forhold til Sophie Elise. Vi vil ikke ha voldsdømte mennesker i populære tv-programmer. Oppmuntrer alle andre til å gjøre det samme. En så useriøs kanal vil nok neppe innrømme feilen, men de burde føle misnøyen.

  56. Det er mulig å forandre seg og fremover vil han få sykt mye oppmerkshomhet (og jenter), så du må bare la det skje som det gjør. Enten har han lært, eller ikke. Hva du mener om han nå er urelevant. Forstår ikke hvordan du gir han så mye
   oppmerksomhet nå. Let it go, for din egen del.

  57. Jag har også blitt vært i et voldelig forhold, hvor han var utro og fikk meg til å tro på de fjerneste forklaringer. Jeg ble værende etter han tok kvelertak på meg og sparket meg ned trappen. Jeg som tilsynelatende ikke finner meg i noe, som har en karriere, som står opp for meg selv, som er populær og har masse venner. Min ex jobbet i utelivsbransjen, og på tross av at flere vet hva han har gjort, så er det ingen som noen gang har stilt han til veggs. Det er en mentalitet der ute at så lenge det ikke rammer en selv så er det helt OK. « han er jo så sjarmerende « sier de, det var nok bare med henne han var slik… han har jo lært…Stakkars…» selv om han er et kjent ansikt på byen så slapp jeg å få ansiktet hans klistret utover en avis,,,, så føler med deg. Dette er nå ti år siden, og hans slue og sleske personlighet som engang talte for ham, har nå tatt ham igjen . Etter å ha sjarmert seg til en toppjobb har han nå mistet jobben da det viste seg at han lurte og trikset her også…. Moralen er at karma is a bitch og en gang, i fremtiden, så vil han måtte høste det han har sådd..

  58. Etter å ha sett de nye bildene av deg på Instagram ser det ut som at det å fjerne silikon fikk deg til å se høyere ut.

  59. kjære Sophie. Du er rett og slett bare best! Jeg vet du ikke kommer til å lese dette, men hvis du gjør det sier jeg bare; jeg elsker deg. Du har hjulpet meg så mye enda jeg bare er 12. Du er så sterk og flott. Jeg er som sagt bare 12, men jeg har fulgt m på dg leeeenge! Vet du var yngre da du drev med selvskading, men jeg driver med det nå:// jeg er ganske sikker på at jeg har noe alla angst… jeg, ja.. hater livet mitt med andre ord. Ja. Vet du ikke kan gjøre noe med dette, så jeg vet egt ikke hvorofr jeg skriver dette til dg. Bare så du vet det blir mindre pupper kult. Jeg har de største puppene på trinnet og det er ille. Alle erter meg for det. Vil ikke dusje etter gymmen for alle kommenterer, vil ikke trene for boobsa mine rister, vil ikke ha de!! ALLE kommenterer!!! Og det er ikke positivt. Men nå må jeg gå for jeg skal kutte meg… leste boken din ferdig for en liten stund siden og det er den beste boken jeg noen gang har lest! Du er sterk, du er fin på innsiden og utsiden, du er bra nok, om du føler press på bloggen så vil jeg bare si at det er en (meg) som alltid kommer til å lese bloggen din og ALLTID kommer til å like deg. Vet ikke hvorfor jeg skrev dette for hva kan du gjøre? Jaja. Loveu❤️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg