oppdatering på huden

I dag kjøpte jeg leilighet i Tromsø! Jeg trodde ikke jeg kom til å få akkurat den jeg ville ha, men – sånn ble det! Overtagelsen er i desember. Jeg forteller mer om det senere, jeg er glad, stolt og spent. Å kunne bo halvparten i Oslo og halvparten i nord er det beste av begge verdener for meg.

De siste ukene har det blitt mye tung sminke, photoshoots og TV-opptak.Til tross for mine 24 år har jeg fortsatt problemer med acne og en del arr etter tidligere runder. Med en gang jeg reiser mye, har mensen, eggløsning eller stresser kommer utbruddene (det vil si, cirka hele tiden). Huden ble verre for et par måneder siden og det har tatt lang tid å få den i balanse. Nå føler jeg at jeg er på et godt sted, men av erfaring varer det ikke lengre enn et par uker.

Kvisene kom først sent i tenårene, og siden da har jeg gått på isotretinoin i tre omganger, prøvd diverse p-piller, kuttet ut meieri, og alt dette hjelper men jeg kommer nok aldri til å få “perfekt” hud. Jeg vil ikke gå tilbake til piller, men prøver heller å ikke ta meg så mye i ansiktet (uvane), bruke gode produkter, pleie huden mye og spise sunt. Jeg går fast til hudpleier og hjemme kjører jeg på med diverse masker og produkter jeg vet funker. Jeg føler ofte jeg er den eneste av mine voksne venner som har acne og at svært vå voksne sliter med det, men sånn er det jo ikke. 

Usminket ansikt! Huden min er veldig glatt fordi jeg tar godt vare på den, men arrene er der fortsatt. Jeg prøver å være snill mot meg selv å innse at jeg faktisk har et stressende liv med mye reising, jeg blir ofte sminket av profesjonelle, jeg trener (svette i ansiktet), det er urealistisk å tro jeg skal se perfekt ut og at kroppen ikke blir påvirket. Det viktigste er som følger: spis sunn mat, kutt ut all meieri, jeg kan ikke spise potetgull, jeg går til en hudpleier jeg stoler på og som kjenner meg, og ikke bytte produkter ofte (det er vanskelig i jobben min men jeg finner favoritter jeg alltid går tilbake til), og er usminket så mye som jeg kan.

Om jeg ikke filmer eller har photoshoots er jeg som regel usminket på huden. Vipper gjør mye.

Sliter noen av dere med uren hud i voksen alder? 

58 kommentarer
  1. Gratulerer med leilighet 😃
   Jeg fikk kviser i 19-20 års alderen. Er 29 nå. Følte meg så dum som fikk kviser så sent, når det liksom er en «tenåringsgreie». Men etter jeg ble gravid (og nå ammer jeg) så har jeg nesten ikke hatt kviser. 🙌🏼

  2. Tro meg, jeg har prøvd MYE, men eneste som ga akseptabel kontroll på huden er Clarins vaskesåpe, Doux Nettoyant Moussant. Jeg renser/vasker huden med den først og skyller godt med vann, og bruker Lotus kremen fra samme merke etterpå. Huden blir SÅ bra og balansert i porene. Ved regelmessig bruk blir resultatet best. Viktig.

  3. håper du får Leilighet å du er den beste alltid å du er så snill uansett av folk skriver av Negative kommentarer å klima og miljø er super viktig for kloden vår å dyrene å vise biene så har vi 10år i igjen du er en varm person synes å tvers i gjennom god du sophie Elise ønsker deg alt godt og en fantastisk riktig god kveld fra meg å puse kompis sophie Elise hilsen Kristian Magnus 🌠♥️⛰🗻🏔🕶

  4. Ja, slit veldig me huden min, og æ blir 33 år snart😔 hate det, men pga. økonomien så har æ ikkje råd til å gå til hudpleier og kjøpe dyre hudpleieprodukta. Bruke om morgen Ren Skincare fra apoteket og om kvelden epiduo krem som fås på resept.

   1. Hei Sophie Elise. Jeg anbefaler deg å prøve LumiSpa for nettopp dette. Apparatet er kåret til verdens beste hjemmespaapparat flere år på rad. Legger ved link til produktet i eget felt 🙂

  5. Hatt uren hud siden jeg var 12 og er i dag 28 år. Er til å grine av. Føler også jeg har virkelig prøvd alt. Blir så sjalu på de med vakker hud. Ber på mine knær at datteren min ikke får samme hudproblemer som meg. Føler veldig med deg! Er så utrolig altoppslukende å ha slik hud i voksen alder.

  6. Jeg har også slitt med akne i årevis. I det siste har det roet seg mye, ganske samtidig som at jeg startet å bruke noen produkter fra The Ordinary. Så hvis du er på utkikk etter f.eks. et nytt serum kan jeg varmt anbefale The Ordinary niacinamide + zinc 🙂 Og deres AHA + BHA peeling.

  7. Om du ikke har testet den allerede så har Lotion P50 fra Biologique Recherche, som blir kalt «Jesus in a bottle», gjort underverker for min hud i alle fall.

  8. Det begynte i 20-årene, og ble tidvis så ille at det gikk ut over selvfølelse og livsglede. Det gikk noe i bølger, men ble aldri bra. Fikk mange og langvarige kurer med tettacyklin. Noe som gav en midlertidig bedring, men acne kom alltid tilbake. Ble gradvis værre også langt utover mot i 40-årene. Men det har snudd. Nå har jeg perfekt hud. Jeg har gjort to store endringer. Av mat har jeg kuttet ut hvetemel, egg og industrimat, redusert kjøtt, økt på med frukt og grønt. Men uten god hudpleie kommer acne alltid noe igjen, så jevnlig bruk av produkter med syrer og niaciamid er helt nødvendig for min hud.

  9. Jeg har sliti en del med acne, var veldig mye i ansiktet, men hadde heldigvis ikke store så har ikke arr, ihvertfall ikke veldig synlige. Men det henger ved en, så med engang jeg leste innlegget tenkte jeg ha jeg sliter også med det i ansiktet, men jeg gjør nok ikke det. Nå har jeg noen her og der, men ingenting som plager meg. Det som derimot har blitt verre med årene er kviser på ryggen, det plager meg så mye… på sommeren, under sex, kan ikke ha utringning på ryggen, så holder meg unna singleter også osv. Har endelig tatt tak i det IG begynt på medisiner, så håper det blir bedre snart. Er noe dritt.

  10. Gratulerer 🙂

   Jeg er 30 og får kviser. De kom etter at jeg fikk barn, før det så hadde jeg null problem. Prøvd alt, men det virker som om det eneste som hjelper midlertidig er å reise til varme plasser. Sol altså. Men med en gang jeg kommer hjem så er problemene tilbake.

   1. Høres akkurat ut som meg.. Nå er jeg 36 og har aldri hatt så mye kviser som etter jeg fikk barn. Har prøvd ALT..
    Men konklusjonen er at reise er den beste medisin for huden: miniblogg.no/tripsus

    1. Tips: har du prøvd Zo Skin Health/Obagi, de har dem på Beths Beaty/ Beths Medical på Frogner. Zo skin health sine Oil ControlPads (salicilsyre pads) og Ossential radikal night repair retinol, og så Elixir sin Niactil 4%. Gjorde susen hos meg!
     (Ps: huden kan bli litt sol-sensitiv med retinol, så husk høy solfaktor i tillegg)

  11. Anbefaler deg å teste DIM, om du sliter mye med hormonelle utbrudd rundt kjeveområdet. Slet masse med hormonelle utbrudd og cystisk akne rundt kjeveområdet, og etter noen måneder (ca. 3 måneder) på DIM forsvant det! Prøvde masse forskjellige produkter i årevis uten at det funket, men DIM er det som endelig funket. Det pluss renseprodukt og dagkrem som passer meg perfekt. Bruker denne: https://no.iherb.com/pr/Now-Foods-DIM-200-90-Veg-Capsules/84736
   Gikk på tetracyclin før, men er forferdelige bivirkninger som du vet, og kvisene kom tilbake. Det beste med DIM er at det er uten bivirkninger, i hvert fall i min erfaring 🙂

  12. 42 og har acne, det går dessverre ikke over. Har slitt med det siden jeg var 13 år. Så bra at du også kan vise deg usminket tøffe Sophie. Ha en riktig god helg og gratulerer med leilighet 🙂

  13. Jeg anbefaler på det varmeste å prøve merket “The Ordinary” – det er en life changer for huden!

   1. Kan du anbefale hvilke? Er så utrolig mye forskjellig fra dette merket at er ikke enkelt å bli klok på😬 På forhånd takk❤️

  14. Uff ja. Jeg er 26 år, og fikk plutselig masse kviser for ett års tid siden (hadde en del i tenårene). Nå går det veldig opp og ned, men har fortsatt litt uren hud i kinnene jevnlig. Jeg har alltid brukt renseprodukter, men finner nå at huden min blir verre når jeg bruker det – så bruker derfor ingen renseprodukter, som jeg heller ikke er særlig komfortabel med.. Håper der blir bedre snart 🙂

  15. Har ikke noen vidunderkur å dele dessverre, men kan anbefale Dermalogica, veldig god kvalitet og cruelty free. Kan også anbefale microneedling mot arr og store porer, må gjøres hos en hudlege, det er vondt og du ser litt rar ut etterpå men veldig effektivt, hvertfall på meg, mye større effekt enn kjemisk peeling.

   1. Hvordan da? Kan jeg ikke få dokumentere at jeg har kviser, hva faen? Det er jo ikke ment for å lage press på noen, og det tror jeg heller ikke at det gjør – og jeg reklamerer heller ikke for noen produkter.

    Utdyp, please.

  16. Jeg fikk akutt alvorlig akne i en alder av 29 år! Det eneste som fungerte for meg var Tetrasyklin! Sterk antibiotika! Fryktelige bivirkninger! MEN jeg ble kvitt alle kviser etter den kuren på 6 mnd! Har ikke fått en eneste bylle siden! Brukte isototretionin som legen anbefalte først, men hjalp svært lite! Det ble for svakt! Da krevde jeg time hos hudlege, og han tok det på alvor og ga meg resept på Tetrasyklin! Takk og lov at det er over!
   Klem! ❤️

  17. hei! jeg er 22 år og sliter en del med kviser og det går utover selvfølelsen min.. dessverre for meg er det ingenting jeg kan gjøre da jeg har polycystisk ovariesyndrom, som vil si jeg sliter med uren og fet hud, og legger på meg.. jeg har blitt fortalt av leger at dette problemer forsvinner ikke før den dagen jeg velger og bli gravid.

  18. Hei, har slitt med akne så lenge jeg kan huske. Har også en del dype arr i kinnene etter utbrudd. Synes du er heldig som fortsatt har så glatt hud! Har googlet mye og fant ut om Zalna gel som man må få på resept. Tror den inneholder en kombinasjon av tretonin og antibiotika. Jeg har alltid vært for bivirkningene ved isotretonin, så har alltid unngått det. Men da jeg så det fantes en krem, måtte jeg prøve det. Jeg brukte kun 1 tube i løpet av et par måneder. Huden min nå er på det kvisefrie og noen gang. Anbefales på det sterkeste til de som ikke liker tabletter! Og dersom man må bruke det igjen, er det så mye enklere å ha en krem/gel enn en ny kur.

  19. Slet en del selv før med kviser men har de siste månede brukt et produkt som heter eskinol. Det er et billig produkt som fåes kjøpt på asiatiske butikker, har i værtfall bare sett det der. Prøvd mye andre dyrere produkter før men ingenting har fungert på samme måte. Renser alltid huden med denne på morgen. Merket forskjell etter første Bruk. Har også sluttet med foundation og bruker bare cc cream og mineralfoundation over som pudder. Har hjelpet så mye for meg i værtfall. 😊

  20. Jeg har slitt med hormonelle kviser siden jeg var 12, er 32 nå, men jeg har funnet noe som har hjulpet meg en god del og det er calcium d-glucarate. Prøvde DIM som noen over her tipset om, men det reagerte kroppen min negativt på, så turte ikke fortsette med det.

  21. Zo Obagi produktene er fantastiske, alt forsvant etter jeg begynte med de. Hadde kviser i 15 år, og nå får jeg så mye skryt for fin hud. Er 40 nå, og har finere hud enn da j var 25. Kan virkelig anbefale den serien!

  22. Tetracyclin er det eneste som hjelper, men det nytter ikke å ta en kur. De må tas hele tiden hvis huden skal holde seg fin. Jeg vet..har maange års erfaring. Og det hjelper å holde seg unna melkeprodukter i tillegg. Lykke til:)

  23. Prøv sminke uten parfyme . Pleier oftest å hjelpe mot de som har mye kviser . Folk kan reagere på huden ganske mye (eks.meg selv) . Og da bruker jeg merker som clinic sin. Unngå også parfyme i hudrens kremer osv. Prøv dette i 1 månde så skal du se forandring med engang .

  24. Fly mellom oslo – tromsø – oslo dag ut og dag inn. Ditt miljø og klimeangasjement er fantastisk 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  25. Det kan være at du har acnelignende sebborreisk eksem. Mange av symptomene kommer etter 30års alder, men før den tid så så jeg ut som deg. Stress, kalle temperaturer og spf med kjemisk filter er de største utløserne for kvisene. Sydenturer, parfymefrie produkter og daktacort(kortisonkrem til ansikt) og en stressfri hverdag er beste medisin. Har gådd regelbundet hos hudpleier og vært hos hudlege mange ganger, men det hva ikke før jeg gikk til en erfaren hudlege på oslo city legesenter som jeg fikk riktig hjelp.

  26. Har du testet koreansk kosmetikk? 😊 Sjekk ut gruppen koreansk kosmetikk på face. Masse tips og råd. Garantert noe for deg også. Korea ligger langt foran Norge. Selv bruker jeg merket klaris. Selges også i Norge på soel.no eller komplettapotek.no

  27. Huden min er fin så lenge jeg holder meg 100% unna melkeprodukter/ost, noe jeg ikke alltid gjør. Det blir en pizza her og der, og noen ganger er det bare enklere sosialt sett, lenge leve latskapen rett og slett.

   Jeg har alltid slitt med acne, helt siden 11års alderen, gått 2 runder med iso, eller mye annet reseptbelagt som tetra o.l
   Eneste som 100% funker er 100% melkefritt kosthold for meg som sagt. når jeg er flink med det så får jeg heller ingen hormon kviser (kanskje en sjelden gang bare), hadde helt ren hud i over 1 år når jeg levde helt melkefri, men gud så kjipt og vanskelig det er å være så dedikert til det noen ganger (nattmat, reisemat).

   Jeg sliter mye med dype arr og pigmentering. har fortsatt tydelige arr etter kviser jeg hadde 3-4+ tilbake.. jeg produserer lett arrvev i tillegg, så hurra for det…

  28. Silikonimplantat og stadige operasjoner tror jeg har mye å si, dessverre.
   Søk litt rundt Breast Implant Illness. Kroppens immunforsvar kan ta alvorlig skade. Mange utvkler i tillegg autoimmune lidelser.

  29. Det kan være at hudbarrieren din er ødelagt, rett og slett 🙂 Jeg ser du har brukt denne peeling-gelen i sånn liten pakning en god stund; om hudbarrieren allerede er ødelagt vil peeling og eksfoliering gjøre vondt verre = kviser.

   Og for all del, The Body Shop-produkter er no-no

  30. Kan også være hårproduktene dine huden din ikke tåler. Du tar deg i håret hele tiden. Samtidig blir jo disse produktene gnidd inn i puta og huden får da 100% kontakt med disse.
   Bare et tips …

  31. Retinol krem om kvelden, disse varierer på styrke, ville snakket med en hudlege om dette.
   Salisylic acid toner!!
   Og vitamin c serum på morningen for å bli kvitt arr og pigmentering.
   Vet ikke om du allerede bruker noe av dette, men disse er hvertfall anbefalt for acne.

  32. Det nye i statene nå er maursyre. Du dekker et håndkle med syren før du legger det over ansiktet ditt.

   Det er vanvittig bra resultater av behandlingen. 10 av 10 fjerner kvisene i trynet som du har. Jeg ville testet dette ut var jeg deg.

  33. Har slitt med hormonell og cystisk acne i mange år pga pcos. Har prøvd alt fra tetracyclin (antibiotika), isotretinoin og mange forskjellige kremer osv. Men nå har jeg byttet til helt rene naturlige produkter (både hudpleie, hårpleie, sminke og til og med vaskemidler) samt blander inn diverse eteriske oljer i hudkrem, og huden min har ikke sett bedre ut på maange år. (Bruker det også innvortes for å «rense» og styrke kroppen innenfra) Får kun et par «sovekviser» i blant hvis jeg ikke bytter putetrekk ofte nok

  34. Hei Sophie!

   Er 42 og sliter litt innimellom, men dette har funket best for meg:

   Zo Skin Health/Obagi, og Elixir. De har dem på Beths Beaty/ Beths Medical på Frogner. Zo skin health sine Oil ControlPads (salicilsyre pads) og Ossential radikal night repair retinol, og så Elixir sin Niactil 4%. Gjorde susen hos meg!
   (Ps: huden kan bli litt sol-sensitiv med retinol, så husk høy solfaktor i tillegg)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg