mine mål for 2020

Spillelisten min for 2019 opprettet jeg på nyttårsaften for ett år siden, og jeg kalte den «new year new me». Flere låter av Abba ble lagt inn på rad, og jeg satt meg ned ved kjøkkenøyen min, hadde akkurat tatt av løshåret på hodet (for første gang på ett år), og med lyden av svensk pop i bakgrunnen begynte jeg å skrive ned løfter for meg selv.

Nytt år. Ny meg. 

Og slik ble det virkelig. I 2019 kvittet jeg meg med den ene dårlige vanen etter den andre. Først ut, alkohol. Jeg vet jeg gjentar dette ofte, men for meg er det stort. Jeg har aldri likt alkohol noe særlig og aldri vært den som fester hardest, men jeg har brukt den milde rusen som et skjold når jeg er sosial. Det hjalp meg å fungere i grupper, trodde jeg. For mange er det kanskje ikke en dårlig vane og det funker helt fint å drikke, men jeg klarer ikke å jobbe dagen-derpå og jeg blir negativ, da er det heller ikke holdbart om jeg skulle nå de andre målene jeg hadde satt meg; blant annet å starte mitt eget Brand med Self Tan. Jeg visste at å gi opp alkoholen også ville bety å miste mye av det sosiale og potensielt sett mye ensomhet. Jeg visste at å prioritere jobb ville bety at jeg kan virke kjip og kjedelig. Og jeg visste at spesielt fordi jeg er kvinne, kom jeg til å bli oppfattet som bitch eller streng så snart jeg tar jobben min på alvor. Og jeg bestemte meg for at det kom til å gå fint. Jeg skulle stå i det.

Og det har jeg gjort. 2019 ble akkurat det året jeg hadde ønsket meg, fordi alt jeg gjorde var bevisste valg. Jeg trives enormt godt med å være mye alene og å fokusere på å skape et liv for meg selv. Vennskap er viktig men jeg er på et annet punkt i livet enn mange av mine jevnaldrende. Er du ferdig med studier og i fast jobb kan du så klart dra på fylla to dager i uka og det går helt fint; men slik funker det ikke for meg som har prøvd å bygge opp noe hele året. Hvert eneste øyeblikk er viktig og jeg har måttet være på. Det har vært fint at Kasper har hatt et intenst år med skole for vi har forstått hverandre og gitt hverandre rom til å være litt «intense» på hver vår kant. Jeg har også fått en helt annen forståelse for venner som er i eksamensperioder, fordi jeg på en måte har vært der selv. Eksamen i å skape et liv for meg selv.

Så var det dette forholdet, da. Her ble jeg også en ny person. Tidligere har jeg kunnet si ting for å få en reaksjon eller kanskje til og med såre eller gjøre sjalu fordi jeg vil få oppmerksomhet. Det er jeg helt forbi. Forhold krever jobb og vi jobber med det; å bli kjent med de vanskelige sidene av hverandre og hele tiden finne nye måter å være oss på. Jeg føler meg veldig trygg og det er fint. Vi gikk inn i 2019 med et fint forhold og går ut av 2019 med et fantstisk ett.

I år tok jeg godt vare på meg selv. Jeg liker ikke å spise usunt lengre. Det er som om jeg kjenner kroppen min bedre, vi henger sammen nå, kropp og sinn. Jeg ønsker å trene, jeg ønsker å spise sunt, og det betyr ikke at jeg er syk – snarere tvert imot. Jeg ønsker å være frisk og rask. Jeg har hatt mange år hvor jeg har spist godteri daglig og alltid spist dessert og drukket vin flere dager i uken og jeg føler på ekte at den tiden er forbi. Jeg kommer ikke til å komme dit igjen hvor kroppen mistrives, fordi da trives ikke jeg heller.

Det ble virkelig et nytt år, og en ny meg. Så hva tar jeg med meg inn i 2020? Vel, her kommer mine store og små nyttårsforsetter:

Glöd Sophie Elise skal utvide til enda flere butikker. Akkurat nå er vi på 70 H&M-butikker landet over og jeg ønsker minst det dobbelte, også i andre kjeder. Å komme i butikkhyllene i andre land er kanskje urealistisk men å kunne bestille fra andre skandinaviske land er et must. Før vi går ut av 2020 skal vi kunne tilby dere minst seks nye produkter men aller helst enda flere. Jeg sikter på kvalitet istedenfor kvantitet og kommer ikke til å lage f.eks en øyenskyggepalett bare for at, det jeg lager skal det være behov for. Kort fortalt: Glöd Sophie Elise skal være innovativt og et go-to-merke for alle som vil handle dyrevennlige og gode produkter, som gir luksus i hverdagen.

Jeg har fått meg PT på yoga og skal bli myk. Det må jeg. Akkurat nå er jeg som en gammel mann fordi jeg er så støl og det er flaut! Jeg har prioritert styrke og kondisjon men svært lite tøying. Før året er omme skal jeg være god på yoga.

Jeg skal gi ut bok i utlandet, og den skal selge greit. Jeg sier «greit» fordi jeg helt ærlig ikke har mål om en internasjonal bestselger i første omgang men heller å etablere meg sånn smått, legge grunnmuren for senere. Og så skal jeg gi ut min tredje bok her hjemme og da satser jeg så klart på en bestselger, og bedre terningkast enn før.

Jeg skal starte et comminity, en klubb om du vil, for unge kvinner som trenger å finne likesinnede og få venner. Jeg er i gang med planleggingen og gleder meg til dette. Det blir min måte å gi tilbake på.

Jeg skal samarbeide tett med en veldedig organisasjon og gi tilbake en del av all inntekten min for å bevare regnskogen. Hver eneste gang jeg gjør et kommersielt samarbeid skal en bit av omsetningen gå direkte dit. Jeg deler mer senere.

Jeg har en idé om en app / plattform som er under utvikling. Men dette er en såpass god idé at det gjelder å slå til fort, før noen andre gjør det. Jeg har allerede vært i prat med flere utviklere og setter dette ordentlig i gang i januar.

Jeg skal lage TV som betyr noe for folk og setter en standard i norsk politikk. Det skal føles skremmende å gjennomføre for meg og det skal vekke følelser hos de som ser på.

Jeg skal være mer med folk som utfordrer meg intellektuelt.

Jeg skal begynne i parterapi med Kasper bare fordi vi har lyst til å ha det beste forholdet vi kan ha, og når utfordringer kommer vil vi ha verktøyene vi trenger. Jeg tror alle burde gå i parterapi og gjerne lenge før det smeller også.

Hund.. det må bli en hund. Etter sommeren går jeg inn i et avstandsforhold og jeg har virkelig behov for noen å dele hjemmet mitt med, og det skal være en pelskledd liten skapning. Jeg var ikke ansvarlig nok da jeg hadde Charlie og det har jeg dårlig samvittighet for ofte. Jeg var ikke klar, nå er jeg derimot helt der.

Bli kjent med meg selv på et mer åndelig nivå. Komme i kontakt med den uendelige kjærligheten som jeg vet finnes i meg, og oss alle; men som blir overskygget av hverdagens mas og egosentriske fokus. Hit kommer jeg kun ved å meditere tror jeg. Dra på retreats.

I 2020 skal jeg få meg Porsche. De kommer med en EL-bil i år og det er egentlig alt jeg har ventet på.

.. og jeg skal lese mye, høre på podcaster, nyte den voksne kvinnen jeg holder på å bli. Pleie kroppen og utseende og innsiden.

Vi ses i 2020. Spillelisten opprettes nå, og heter «new year, still me». 

43 kommentarer

Siste innlegg