1. Det hadde jeg ikke turt og gjøre hvis. Man kan angre på det når man tenker på å farge/bleke håret. Ser dumt ut med mørk skygge under det blekede håret hvis du plutselig vil ha alt helt lyst igjen. Er du sikker på at dette var en god idé? Mener det bare godt altså. Sol er fantastisk. Gått hos henne siden 2010 for bryn mine. Invisibli er best 👍 😽 klem Lene

   1. Jeg er 100% sikker på at det var en god ide! Altså, det tar jo ikke mer enn 10 dager før jeg får ettervekst med mitt naturlige hår, så om jeg noen gang skal bli helt blond igjen (noe jeg strengt tatt ikke kan på grunn av slitasje!) så tåler jeg et par dager med mørke prikker. 🙂

    Helt enig i at Sol er amazing! En skikkelig herlig og fin dame.

  2. Hei!
   Neste gang du endrer på noe som du personlig ikke er fornøyd med så hadde det vært greit om du ikke omtalte det som «sjokkerende». Mange som ikke har jevn hårvekst uten å kanskje ha tenkt at det ser sjokkerende ut etc. Det er 100% greit at du fikser på sånne småting, det er bare hvordan du omtaler dine personlige «problemer».. Dette er ment som konstruktiv kritikk, så håper det blir tatt sånn og. 🙂

   1. Enig med denne kommentaren, Mina! Har ingenting i mot å gjøre div endringer med seg selv, men jeg syns helt ærlig det hårfestet ikke var no ille heller!

   2. Det er vel dette jeg mener med at tekst ikke er like enkelt å forstå. Om jeg skulle sagt det muntlig hadde det vært med en overdrevent tone og på liksom.

    1. Men da skjønner jeg ikke at du gadd å tatovere deg, sorry og tror nesten ingen ser forskjell. Herregud kan du ikke være litt fornøyd med deg selv en gang?

    2. Leserne dine forstår hva du mener, ikke undervurder de.

     Du er flink til å formulere deg og får klart frem humor i andre innlegg, så dersom du mente å overdrive ville du vel ha gjort nettopp det.

     En dårlig bortforklaring er det samme som en dårlig unnskyldning.

  3. Må si meg enig med Mina over her..
   Jeg har selv komplekser for viker
   og høyt hårfeste og det er ikke til å stikke under en stol at en blir påvirket av slike innlegg. Jeg forstår bare ikke hva som er hensikten bak å dele dette.
   Du som Norges største blogger burde forstå at du er med på å sette og videreføre trender på hva som er et pent og akseptert utseende. Jeg opplever at du her betegner viker og høyt hårfeste som noe mindre fint (hvorfor ellers ville du endret på det).
   Bare vennligst tenk over hvordan det kan gi et stikk i magen til dem som sliter med det samme , som leser dette.

   1. At jeg har høyt hårfeste får jeg ikke gjort noe som helst med, og det bryr jeg meg heller ikke om forøvrig. Jeg tenker heller på at jeg har mistet store partier på grunn av extensions og det er det jeg prøver å poengtere med innlegget her. Jeg har full forståelse og respekt for at folk føler ulikt og har ulike triggere, men om du har komplekser for det, så er jo ikke det på grunn av dette innlegget men noe du har hatt fra før av..? Jeg personlig synes det er fint å vite at man da eventuelt kan gjøre noe med det, men der er man kanskje ulik.

    1. Huff, poenget er vel at man ikke behøver å fikse på alt, men akseptere at ting er helt normalt og til å leve med. Du må gjerne fikse på deg selv, ikke ute etter å arrestere det, men dette synes jeg også var i drøyeste laget. Som sagt, DU gjør som du vil/støtter deg i det, men ser INGENTING unormalt med før-bildet. Komplekser er til å leve med, men forsterkes når andre påpeker de, selvsagt. Ha en fin kveld.

    2. Nei Sophie. Der tar du feil. Jeg har levd gode 21 år på denne jorda og har hatt flere komplekser. At jeg har hatt høyt hårfeste har jeg aaaldri tenkt på. Noen sinne. Det har ikke falt meg inn. Når du delte dette innlegget begynte jeg å kjenne etter, se etter, er hårfestet mitt bra nok? Er dette noe jeg burde tenke over? Er dette noe andre mennesker tenker over?

     Det eneste du fikk ut av dette innlegget var å fremme nok et urealistisk ideal. Det eneste du fikk ut av dette innlegget var å få flere (la meg understreke dette) UNGE mennesker til å tenke over sitt eget hårfeste. Hva var poenget i det hele tatt? Jeg er så skuffet over deg nå.

     Jeg anbefaler alle å se videoen til Kristin Gjelsvik hvor hun reagerer på dette innlegget. Du har et så ungt publikum, det er helt kvalmt. Vær så snill å ta det til deg.

     1. Ja! Helt enig! Vær så snill å ta det til deg Sophie Elise!

      Jeg var ikke klar over at det var noe å ha komplkser for. Alle har en tom flekk bak øret, det har jeg blitt klar over først nu!

      Jeg personlig klarer å stå imot dette skjønnhetspresset du sprer da jeg er blitt såpass voksen at jeg ikke bryr meg, men hva med alle unge lesere som du «planter» dette ned i?

      Du tjener massevis av penger på å plante ned komplekser i unge mennesker, som antagelig vil slite med dette resten av livet.

      For det handler jo ikke bare om denne tatoveringen i hodebunnen, dette her handler om alle komplekser du deler med dine unge lesere, som begynner å bli ganske mange.

      Bruk heller litt penger på en psykolog som kan lære deg å elske deg selv.

      DET er noe du kan predike for dine følgere, det er å elske seg selv uten plastiske operasjoner, fillers og Gud vet hva du har funnet på.

      Enig med Krisitn, du er et farlig forbilde! Jeg håper bare alle unge som følger deg, begynner å forstå at det ikke er normalt med så mye komplekser, ei heller normalt å være så utrolig selvopptatt. Det grenser til sykt beteende.
      Jeg håper så inderlig de finner sunnere forebilder.

    3. Det kan være komplekser folk ikke har tenkt på fra før.. det er nok ikke alle som går og sjekker om de har bra med hår bak ørene eller ikke. Skjønner ikke hvordan du er så syklig opptatt av utseende. Det er tragisk hvordan du kan påvirke små usikre jenter, burde ikke vært lov. Jeg har egentlig aldri tenkt noe særlig over hvordan hårfestet mitt var før nå jeg.
     Du som voksen influencer burde kanskje tenke deg om to ganger før du gjør enda flere usikre på seg selv? Greit nok at du er usikker, men du trenger ikke å gjøre mange av de som ser opp til deg (som ofte er unge) usikre også.

  4. Uæh!!!! Jeg må virkelig dobbelt sjekke om jeg har høye viker eller hvordan det ser ut bak ørene ved hårfestet!!! OMG😵

    1. Her ser du kanskje hva som skjer med følgerne dine når du deler ALLE kompleksene dine som blir gjort noe med. Støtter Kristin Gjelsvik i det hun sier.

    2. Ha ha, er det du har å si? Du er rett og slett farlig for andre og deg selv. Spesielt for dine unge lesere. Selvopptatt narsissisist er hva du er!

  5. Synes du er kjempe tøff og du skal gjøre det som føles riktig for deg og ikke andre synes jeg kule bilder synes jeg skal hjem til puse kompis på fredag gleder meg masse til å se kompis ønsker deg alt godt og en vidunderlig riktig god kveld fra meg å puse kompis sophie Elise hilsen Kristian Magnus 😀🐱🌌♥️

  6. Kvinne, vær glad i deg selv og gjør det du selv mener er best for deg, og drit et Marathon av en lang marsj i hva andre mener om det ! Heia heia!
   Klem

  7. Seriøst, visste ikke at dette var et alternativ? Har lenge tenkt på hårtransplantasjon fra nakke til tynne viker (som sikkert hadde kostet 100K+), men dette var jo genialt!

   Og til alle som skriver sånn «Omg tenk på hvordan andre føler seg når du ordlegger deg sånn, bruk makten din riktig» etc. Tenk på at dette er et menneske som har like mye rett til å ha egne meninger, tanker og følelser rundt seg selv og andre, slik som du og alle andre har rett til det samme. Vil også påpeke at det er sykt dobbeltmoralsk å skrive kommentarer som dere åpenbart vet vil såre henne, for å få dere selv, og den «hardt krenkede» til å føle seg bedre.

   Peace out, Sophie is queen

   1. Anbefaler deg å se videoen til Kristin Gjeldsvik la ut, så skjønner du kanskje hva de mener 😉 hun er en påvirker, og DETTE påvirker!!! Uansett hvordan du vrir og vender på det.

   2. Jeg vil anbefale deg å se videoen til Kristin Gjeldsvik, kanskje du vil få et annet syn på dette da.
    Jeg har lest få kommentarer her som er direkte stygge mot Sophie. Kommentarene som er «negative» kan kalles konstruktiv kritikk og om Sophie ikke kan ta i mot dem er det hun som er, som du så fint kaller det, «den hardt krenkende».
    Sophie Elise omtaler dette som er profesjonell jobb. I alle andre yrker får man konstruktiv kritikk om man har gjort noe feil eller mindre bra. Det er det som skjer nå og Sophie Elise må ta ansvar i stedet for å skyve det unna og ignorere det faktum at slike innlegg er utrolig skadelig.
    Du snakker om ytringsfrihet. Jeg mener at det ikke er riktig å forsvare slike innlegg med ytringsfriheten. Det Sophie Elise gjør er at hun bevisstgjør leserne sine på komplekser og viser de hvordan de kan endre på det. Hun har jo uttalt selv at hvis hun kunne spole tilbake så hadde hun ikke lagt seg under kniven den første gangen, fordi ingenting blir bedre av å endre på utseende. Usikkerheten sitter i hodet og handler om hvordan du ser deg selv. Når Sophie Elise har kjent så mye på denne usikkerheten selv er det ganske sjukt at hun velger å spre den videre til sine lesere. Det å spre usikkerhet til følgerne sine og poengtere hvor stygt det er når hodebunnen synes, er ikke noe som kan forsvarer med ytringsfrihet.

  8. Jeg har akkurat likt hårfeste bak ørene slik som du viser på bildet her, pluss høyt hårfeste og «viker» i panna. Har aldri likt det, men har heller aldri plaget meg sånn skikkelig. Før nå.

   1. Nettopp. Det har ikke plaget deg før nå. Jeg tror ikke Sophie eller mange andre influencere skjønner hvilken enorm påvirkningskraft de har. Det er helt normalt å ha høyt hårfeste og viker! Når Sophie nå promoterer for slike inngrep, kjenner jeg at begeret renner over for min del.

  9. Jeg har aldri brukt extensions eller hatt spesielt skadet hår, men har også høye viker og nøyaktig samme hårløse parti bak ørene som du. Dette er HELT normalt, og jeg har aldri tenkt noe mer over det, før jeg leste dette innlegget så klart. Veldig dumt at du fikser på noe som veldig mange har og ikke egentlig tenker over før du påpeker det her. Har alltid likt deg men merker at du skaper flere og flere usikkerheter hos meg for tida, ved å gjøre helt normale ting til et problem som må fikses….

  10. Har høye viker selv. Denne posten gjorde faktisk litt vondt å lese.

   Har til nå tenkt at «jaja, det er det ikke noe å gjøre noe med… så da får jeg ikke stresse over det».

   Nå kjente jeg derimot at pulsen steg litt og at jeg kommer til å begynne og gnage på tanken om å tattovere hodebunnen?!?

  11. Synes du er flott og vakker, også med ditt eget hår! La det hvile i noen år så du har hår når du er eldre <3

   1. Gammel dame? Trenger ikke å være så lenge til det. Er selv 32 år gammel. De små grå kom for min del for mange år siden. Jeg var vel midt i tjueårene. Kan ikke se for meg at det blir så fint. Og ja, jeg har også viker. Helt naturlig.

  12. Kjære vene… Det er så åpenbart at dere som legger igjen kommentarer om at Sophie får dere til å føle dere usikre og mindre fornøyde med dere selv gjør det for å såre henne. Hun har aldri lagt skjul på at hun fikser på diverse, og hvis dere blir lett påvirket når andre er åpne om dette er det best å holde seg unna blogger og andre sosiale medier. Mange tatoverer brynene fordi de ikke er fornøyd med dem, enda flere bleker tennene. Hvor mange promoterer vel ikke begge deler, og hva er egentlig forskjellen her? Hun er åpen og ærlig om noe hun ikke er fornøyd med, og opplyser om en mulig løsning mange ikke visste om. I en ideell verden hadde vi alle vært fornøyde med oss selv slik vi er, men virkeligheten er noe helt annet. De fleste fikser på et eller annet, enten det er bleking av tenner, hårfarge, selvbruning eller plastisk kirurgi. Mange deler sine erfaringer, deriblant Sophie, men de kan ikke stilles til ansvar for våre komplekser.

   1. Har du hørt? «De fleste fikser på et eller annet». Hvor i alle dager har du det fra?? Jeg kan være ærlig å si at jeg er en av kritikerne i dette kommentarfeltet, men selvfølgelig skrev jeg ikke kommentaren for å såre noen her. Jeg tror jeg kan snakke på vegne av de andre kritikerne her også når jeg sier at vi skriver dette fordi vi blir provoserte. Vi blir provoserte av at Sophie er med på å påvirke unge mennesker på denne måten. Det å ha høyt hårfeste og viker er helt fullstendig normalt. Men bare ved å lese kommentarene til folk i dette kommentarfeltet som skriver om at de har hatt det samme «problemet» i alle år men ikke har tenkt noe spesielt over det eller at det går an å fikse på det før nå, viser hvordan Sophie har uttrykt seg på helt feil måte her.
    Det er da virkelig ikke nødvendig å legge ut vær minste kompleks man har, å hvordan man kan ta et inngrep for å fikse det. Ærlig talt

    1. M: Helt enig! Dette er helt galskap! Her snakker vi om å fikse absolutt alt og dele det med alle.For meg må hun fikse så mye hun vil, orker og gidder, men hun trenger ikke dele det! Det er vel egentlig hele poenget!

   2. Det at folk skriver at dette og forsåvidt andre innlegg som omhandler å endre på eget utseende, bidrar til dårlig selvbilde og at di blir midre fornøyde med seg selv er jo ikke åpenbart for å såre Sophi Elise! Det at folk legger igjen kommentarer om hva slike innlegg gjør med måten di ser på seg selv handler mer om at Sophie Elise bør tenke over sin egen påvirkningskraft og sitt budskap når hun legger det ut. Hun fronter mye bra, for all del, MEN det er ikke lenger mulig å skydld på «ung og dum» kortet når det kommer til hennes ukritiske normalisering av å endre hva en man er mindre fornøyd med.

   3. Hvorfor ikke da heller bruke tid, energi og penger til å skape en ideel verden, istedenfor denne traumatiske fake plastic fantastic verden det ser ut som vi går mot nå? 😀

  13. Faktisk aldri tenkt over at man kan gjøre denne behandlingen.
   Men det er jo faktisk veldig smart spør du meg.
   Jeg har også veldig høyt hårfeste og litt viker som kommer av slitasje og mulig arv tror jeg.
   Men hørt at folk har brukt vippe eller brynsserum der det er lite hår for å få mer vekst igjen.
   Tenkt å teste dette selv, så det kan jo være verdt et forsøk.

   Ha en fin dag ☺️

  14. Du burde vinne en pris på å finne alle mulige slags inngrep for å se bedre ut. Er det mulig. Kan du ikke bare akseptere hvordan du ser ut istedenfor å vise hele Norge hvordan man får mer markerte lepper, tatovere brynene, lage skjønnhetsflekker i fjeset og TIL OG MED tatovere hodebunnen for å «late» som at det er hår. Woooow jeg blir så oppgitt over alt dette… Ville i alle fall ikke delt det med hele verden, med mindre du vil at alle skal ende opp som deg.. trist.

   1. Si meg, hvorfor er du inne på denne bloggen igjen?

    «Kan du ikke bare akseptere hvordan du ser ut…» – Altså, for en naiv fremtoning.

    Jeg har aldri kommentert på denne bloggen før, men har over flere år lest de samme negative kommentarene dere spyr fra dere. Bare slutt. Hva gir noen av dere grunn til å kritisere Sophie Elise?

    Hvis dere skal kritisere Sophie Elise for de «permanente» løsningene hun har gjort, kan dere like så godt kritisere hele kosmetikkindustrien. For hva er egentlig forskjellen på de som sminker seg, og de som tatoverer bryn og lepper? Ja, å tatovere bryn og lepper er en mer «permanent» løsning, men resultatet blir det samme.

    Jeg kan sminke på meg skjønnhetsflekker og mer markerte bryn, men da er det ingen som sier noe. Hvorfor?
    Vi mennesker må slutte å være moralpoliti. Om Sophie ønsker å tatovere på hårstrå så må hun få lov til det, uten at 60% av dere påpeker hvorvidt det ødelegger selvbildet deres.

  15. Jeg tror mye av problemet med det folk sier over her Sophie er at det virker ikke som om du forstår hvor mye man faktisk blir påvirket av det du skriver og putter ut foran folk. At du velger å mene at man ikke kan skape andre sine komplekser er helt feil og at du sier at om du ikke har tenkt over det før så er det ikke et problem. Det er jo nettopp det du gjør folk oppmerksomme på ting, du skaper usikkerheter med å dele ting som dette som er heeelt unødvendig for den norske befolkningen å vite. Hvis har behovet for å fikse på diverse ting hos deg seg, greit nok gjør det, kjør på. Men du trenger faktisk ikke dele hver minste ting av det. For nok burde faktisk være nok

  16. Vil bare si at det bildet du omtalte som sjokkerende ser HELT normalt ut for mine øyne! Jeg syns du skal gjøre som du vil og mitt selvbilde forblir totalt upåvirket av at du har tatovert hodebunnen, men til alle som evt måtte bli usikre av å se/lese sånt – don’t – det der ser helt vanlig ut og er ikke vits å tenke på eller bygge opp komplekser over i det hele tatt.

  17. Skjønner ikke hvorfor folk stresser så veldig over slike ting, hvis du vil gjøre noe med deg selv – gjør det, eller hvis du ikke har noe problem med hvordan du ser ut så blås i hva andre gjør vel? Spiller det noen rolle? Tenk så mye bedre vi hadde følt oss hvis vi ikke validerte oss selv hele tiden mot hva andre velger å gjøre med seg selv. Kan ikke si jeg hadde følt meg så mye bedre over å hakke ned på andre fordi de kanskje hadde lignende problemer men til en “mildere” grad. Hvordan sammenligner man og rangerer slike ting uansett? Er det noe poeng i og tenke at “jeg har det verre enn deg, så hvorfor klager du?”. Tenker det er nesten like greit å ikke lese hvis man føler seg hårsår over at andre er åpne om sine komplekser. Dette ble en lang kommentar, men takk for meg.

   1. Det lurer igrunn jeg også på. Har ingenting imot kosmetiske inngrep, men er ganske åpenbart at hennes mangel på moderasjon skyldes kroppsdysmorfi. Skulle ønske for hennes del at hun oppsøkte faktisk behandling. Jeg lider selv av BDD, og bruker på det verste fire timer daglig på destruktive og repeterende handlinger vedrørende utseendet mitt. Og alt jeg tenker på når jeg ser disse innleggene er “jeg TRENGER det inngrepet/den behandlingen der for å kunne bli lykkelig”. Mener ikke at det skal være nødvendig å ta hensyn til sensitive sjeler med trigger warnings osv. heller, men det her blir litt som at en person med spiseforstyrrelser deler et bilde av seg selv og bare “se hvor SJOKKERENDE feit jeg er, her er tips til hvor dere kan få fettsugd dere hvis dere er like feite”. Det er rett og slett veldig trist, hun er jo syk.

  18. Kuult! Har selv litt mindre hår i bakhodet etter extension. Men er det sånn at man får en svart prikk eller vokser hår ut eller hva er greia liksom?

   Altså drit i de kommentarene over, om man ønsker å endre noe så endrer man det. Det er ikke de som skal bestemme om du skal ha bra livskvalitet eller ikke. Om dette skaper en bedre livskvalitet, så hvorfor ikke?

  19. Jeg håper dette er en spøk?!

   Jeg har heller ikke mye hår bak ørene, men det skyldes ikke slitasje, for extension har jeg aldri brukt. Men jeg har aldri tenkt over at det er rart og at jeg kan tatovere.. aldri i verden!

   Det skremmer meg at du tar så lett på å gjøre slike ting med deg selv. Du som har så god moral på andre punkter, du mangler fullstendig moral og etikk når det kommer til din egen helse. Handler virkelig ALT for deg om å dekke over eventuelle «feil» du finner ved deg selv, som jo er helt naturlig?

   Jeg blir oppgitt. Og for første gang skyller det innover meg hvor stor påvirkningskraft bloggere har på andre sarte sjeler. Om ikke Lise på 18 har tenkt over manglende hår bak ørene før, så gjør hun det iallfall nå.

   Gjør oss alle en tjeneste og ikke del dumhetene på bloggen i det minste!

  20. Dette er sykt. At du forandrer på alt på hele kroppen din er selvsagt ikke noe jeg skal blande meg inn i, men at du får lov til å formidle dette videre til en hel generasjon med unge småjenter gjør meg kvalm! Har en datter på 12 år og jeg håper hun aldri kommer over bloggen din. Den er gjennomsyret av et ekstremt og usunt fokus på kropp, ispedd reklame. Når man fikser på nese, pupper, rumpe, kjønnslepper, hår, hodebunn, lepper, øyner, tenner, kjeveparti, tatoverer på føflekker og tar tilskudd og selvbruning for å endre huden, hva blir det neste?Korrigere tærne slik at de blir perfekte i åpne sandaler? Nå må det snart være nok! Fortsett gjerne med det du gjør, men du er voksen nå og bør snart forstå hvilket ansvar du har. Bruk stemmen og bloggen din til noe som kan gagne samfunnet på en positiv måte!

  21. Det finnes ingen mennesker som har hår bak ørene 🙂 sammen med blant annet håndflaten er dette noen av de eneste stedene på kroppen håret ikke vokser. Blir litt oppgitt av at man blir gjort oppmerksom på «flaws» man ikke visste man hadde. Burde vell vært presisert i innlegget ditt at det er 100% naturlig å ikke ha hår der, men det er bare min mening 🙂

  22. Haha. Nå må folk roe seg ned. Jeg har veldig tynt hår i hodebunnen og også noen områder der hodebunnen er veldig tydelig og nesten hårløs. Jeg blir ikke verken lei meg eller trigget eller noe av innlegget ditt. Det eneste jeg tenkte var at det er bra at du finner noe som hjelper deg til å føle deg bedre. Hvis folk er SÅ lett påvirkelige så syns jeg faktisk de bør ta en runde med seg selv. For mange er dette med hår et problem, og jeg har selv hatt mitt «problem» i et par år. Jeg tenker at hvis det er et tydelig problem for noen så er de klar over det fra før, det er ikke sånn at man blir bevist av det pga dette innlegget. Folk må slutte å ta alt personlig 😬

  23. Igjen og igjen lager du nye komplekser til alle dine unge lesere, deriblant meg også. Du er ikke så himla ung lenger, så det er på tide at du skjønner hva du gjør. Sitter her og rister på hodet og tenker hva faen er det du tenker med?

  24. Omg så mange negativer meninger her 🙄. Jeg hadde aldri tenkt over at det gikk å tatovere bort Evt store viker eller hårtap. Der e jo ekstremt mange som sliter med det og syns det er flott å dele sånt så folk kanskje kan løse en case der de sliter med å føle seg vel!

   . Å til dere som har så sykt mye negative kommentarer om at hun ikke burde dele dette pga trigging å skape trender; Altså : vi lever i 2019 å dere aner ikke hvor seint ute egentlig Norge skjenerelt er i folrhold til kosmetisk behandling å trender i motsetning til USA . Syns du er sykt tøff Sophie ! Og drit i hva andre mener. De leser jo bare det de vil lese å forstår ikke ka du poengtere i innlegget ditt🤣 Bedre at du deler enn at media begynner å komme med egne meninger 🙌🏻😊. ❤️

  25. Kult at du ville gjøre noe med det. Så tenker jeg at alle som mååååååå si noe negativt om det eller føler seg truffet må eie det problemet selv. Jeg tenker at å akseptere et problem er en ting og velge å gjøre noe med det er et annet. Velg sjæl 🙂
   Ha en fin fin dag 🙂
   Klem

  26. Der jeg ikke klarer å forstå er hvorfor du har behov for å dele alt slikt med leserne dine? Hva får du ut av det? Hva godt gjør det noen? Hvis noen virkelig sliter med et vanvittig kompleks for høye viker så hadde de vel klart å finne ut hvordan de kunne gjøre noe med det uten at du broadcaster det her inne? Jeg synes du er rar og søt og sjarmerende men alle de egenskapene drukner i et helt sinnsykt fokus på utseende. Og det fokuset øker bare på. Jeg er godt over 30 og kan selv føle meg mer usikker etter å ha lest her. Så jeg kan bare tenke meg hvordan 15åringene føler seg. Jeg lurer oppriktig på hvorfor du velger å dele sånt? Blir glad for svar. Håper du snart klarer å slutte å fikse på ting og faktisk prøve å bli glad i deg selv slik du er. Litt tøff kjærleik herfra❤️

   1. Veldig enig i dette.Snakk om vanvittig leting etter ting å fikse på seg selv, det tar jo ingen ende?!

  27. Må si det er ofte du publiserer ting som du fikser på og omtaler som ufint som jeg har selv, og det er ikke før du legger ut innlegg om at du fikser på slike ting at jeg begynner å tenke: shit kanskje det faktisk er ganske ufint at hårfestet mitt er langt bak øra?

   Håper at du i fremtiden kan vær forsiktig med hvordan du formulerer deg slik at du ikke gjør normale jenter alt for utseendefiksert.

  28. Har sett flere før og etterbilder av det og det ser så naturlig ut. Utrolig godt at det finnes tenker jeg. På apoteket så få man kjøpt noe sånn puddergreier for å dekke til de litt mer der det er glissent. Da er det bedre å tatovere. Sol er utrolig dyktig i faget sitt, og det er ikke uten grunn at hun er kjent flere steder i verden.

  29. Liker å lese bloggen din men synes dette innlegget var litt dumt formulert? For du har mange lesere unge og gamle som nok speiler seg i deg. Så når du legger ut bilde for å poengtere en eller annen usikkerhet (hårfestet bak øret er helt normalt, jeg har akkurat det samme og har aldri gjort noe med håret) så formidler du om noe som er verdt å være usikker om. Jeg vet at du ikke mener andre skal være usikker om det samme, men det har ikke noe med at noen “har komplekser fra før eller er usikker fra før”. Det handler om at folk er påvirkelig, på samme måte som når det ble en debatt om operasjon om underliv for ett halvt år siden, så ble det flere som sa at de aldri hadde tenkt over at det va noe galdt med underlivet sitt før de ble fortalt at det kunne være det. Nå som flere har fått høre “dette er noe jeg er usikker om” så kommer flere innklidert meg selv aldri ikke klare å ikke se det selv eller ikke tenke at det kan være noe negativt. Du har en viktig stemme, men det å peke ut usikkerheter mens du samtidig skal vise hvordan du “fikser det” er litt smakløst, istedet om å enten bare holde det for seg selv eller snakke om hvor normalt det er eller hvor teit det er at det skal være en skjønnhetsstandard i det hele tatt.

   Bare tenk over kaja på 13 som leser dette, som har deg som rollemodell eller speiler seg i deg. Sier ikke at du ikke skal gjøre det, men det er ikke aaalt som er nødt til å deles.

  30. Haha aldri tenkt over det jeg heller, men måtte sjekke nå og jaggu har jeg ikke også hårløse steder på hodet! Og jeg er 27 år og dette innlegget fikk meg til å sjekke det liksom.. heldigvis er jeg ikke så overfladisk og tenker det er andre ting i verden som er viktigere å bry seg om, enn ting som er HELT normalt. Men jeg kan se for meg at 14åringer føler på dette og blir usikre. Du som har vært i gamet så lenge burde klare å tenke litt lenger eller? Vite hva som påvirker og ikke. Har jo vært et blest i media om hvordan influencere påvirker. Vær så snill, du er jo ikke ei dum jente. Tenk over ting du gjør og hvordan du formidler ting 🙂

  31. Skulle ønske du ikke publiserte dette innlegget. Jeg har ALDRI tenkt på mitt eget eller andre jenters hårfeste, men jaggu har jeg like høy panne, høye viker og bare flekker som deg. Heldigvis er jeg voksen nok til å forstå at man ikke trenger å fikse på dette, fordi det er NORMALT. Men tenk nå litt på de yngre leserne dine.. Dette er typ nivå galskap av plastisk kirurgi (om man kan kalle det det). Jeg synes det er nettopp dette politikerne snakker om når de nevner at “forbilder” og “influensere” må passe på hva de publiserer…

  32. Hei Sophie! Basert på svarene til kommentarene dine og dette innlegget (med fler) så handler det ikke nødvendigvis om at du skaper komplekser – men at du oppmerksom gjør dem. Jeg tenkte aldri over at jeg hadde hip dips – før du gjorde meg oppmerksom på det. Og fordi jeg har blitt oppmerksom på det har det nå blitt et kompleks for meg. Jeg trodde jeg var for gammel til å bli påvirket av en influenser men det er jeg ikke.
   I går hadde jeg aldri tidligere tenkt over hvordan hårfestet mitt så ut bak ørene mine – i dag da jeg satt håret opp i hestehale la jeg for første gang merke til det.
   Gjør som du vil med kroppen din, men det hadde vært fint om du var litt oppmerksom på at du er med på å synlig gjøre ting som en kan få komplekser om ved å skrive innlegg som dette.

  33. Hei!
   Tenkte bare jeg skulle fortelle om veien min fra å bruke extensions hver dag ifra jeg var 15 år til jeg var typ 20. Her er det snakk om overdreven bruk! Jeg sov veldig ofte med det for å slippe å ta dem inn på morgenen. Også hvis jeg sov til gutter. Og fordi jeg hadde så komplekser med mitt eget hår, så dusjet jeg noen ganger med det sånn at ingen skulle se hvordan jeg egentlig så ut. Håret mitt var syltynt, flisete og på enkelte steder var jeg snau fordi at festene på extensionet hadde dratt med seg håret fra rota. Men så begynte jeg som frisør når jeg var 20. Og da prøvde jeg en serie som heter kerastase. En spray for hårfortynning ved navn specifique stimuliste. Brukte også shot kuren fra kerastase! Jeg klippet bob til rett under øret og brukte ikke extensions med mindre jeg skulle noe spesielt. Da begynte håret mitt faktisk å vokse, og nye hår var på vei ut fra snauflekkene bak i nakken! Året etter bestemte jeg meg for å slutte helt med extensions.
   Det er nå 2 og ett halvt år siden og håret mitt har vokst ned til rett over brystene, det har blitt mye fyldigere og snauflekkene er borte 🙋🏼‍♀️✨

  34. Her får du virkelig skapt oppmerksomhet rundt et problem mange aldri har tenkt over. Dessverre er det sånt som dette som skaper normene i samfunnet om hva som er pent, hva som er stygt og hva man burde vært flau over. Kan være noe å tenke på når man er den desidert største og mest innflytelsesrike bloggeren i landet. Har absolutt ingenting i mot at du tar en tatovering, fikser pupper, opererer her og der. Det er helt klart en privatsak der alle selv står ansvarlig for egen kropp, men må man skrive om alt? Ja, jeg forstår dette skaper klikk, noe som er bra for deg, men forstår du hvordan leserne dine påvirkes av det du skriver? Nei, det er ikke ditt ansvar å ta vare på alle andre, men når man velger å være en offentlig person, som du har valgt, mener jeg det kommer med et moralsk ansvar. Bare det å lese kommentarene her gjør meg trist. Alle som ser opp til deg, som aldri har tenkt på dette som et problem, som nå begynner å tvile på eget utseende. Gjort er gjort nå, men jeg håper du tenker på dette i fremtiden. Ja, det er kanskje et “tabu” tema, og derfor mener du det er viktig å skrive om og å være ærlig rundt det, men når det igjen fører til mer oppmerksomhet rundt noe som i utgangspunktet ikke er et problem. Er det egentlig verdt det?

  35. Trodde før-bilde var etter-bilde jeg…. For ser jo HELT vanlig ut!

   Hvordan finner du på disse tingene? Hvem har hår bak øre liksom..?

   Tenk hvor bra det hadde vært for deg med en jobb som handlet om noe annet enn utseende ditt. Ta noen fag på universitetet eller noe. Flytte fokus vekk fra speilet!

  36. “Kjære Sophie Elise. Du er så sykt usikker på deg selv. Jeg føler faktisk medfølelse fo deg og ikke hat for at du påvirker selvbildet til så mange unge jenter. Jeg støtter ikke det du driver med, men please rydd opp i hodet ditt snart.”

   “SE: Nå må du faktisk roe ned egga dine.. du kan ikke holde på sånn som dette?!! Skaff deg en psykiater og gå under jorda litt.. tenker det hadde vært godt for deg. Du gjør ingen god jobb som influenser værtfall!” Skam deg.”

   “Kjære Sophie Elise. Nå er det nok. Du kan ikke ødelegge kroppen din med alle disse operasjonene og all fiksingen du driver med. Det er ikke sunt. Ikke for deg, og hvertfall ikke for alle unge som følger deg. Selv jeg, på 30 år merker at jeg begynner å tvile på kroppen min.”

   “Det eneste som ikke har endret seg med SE gjennom alle disse årene er stemmen.”

   Her har du et utdrag av noe av det som står på jodel om deg det siste døgnet, slik at du får med deg kritikken. Nå må du ta deg sammen, og ikke se på kroppen din som et jævla oppussingsobjekt. Du er et utrolig dårlig forbilde som setter fokus på sånt drit som det her, skjerp deg.

  37. Om du gjør dette for din egen del, er det veldig trist at du har funnet på enda en ting å tilføye listen over sjokkerende feil ved utseendet ditt.

   Om du gjør dette for publisitet, innhold og lesere, har du dratt “skjønnhetskompleks-spalten” til et grusomt nivå.

   Uansett om det er den ene eller andre veien, blir jeg sjukt lei meg. Finnes det ingen form for regulering av dette? Alt du påpeker som feil og komplekser ved deg selv, er normale menneskelige trekk. Det er fint å ha ulik mening om hva som ser bra ut og ikke, men nå oppleves bloggen din mer som en manual man kan søke i for å finne løsningen på whatever kompleks man har?

   *Jeg har for små pupper
   -Ta silikon, denne klinikken er god

   *Jeg kler ikke silikon
   -Ta ut silikon, fantastisk kirurg

   *For liten rumpe, trening funka ikke
   -Ta silikon i utlandet og gå opp 15kg for å skjule det

   *Overbitt og umarkert skjeve
   -Operer skjeven og ta jawline-fillers

   *Stor nese med feil form
   -Ta operasjon

   *Nesa ble ikke bra
   -Ta ny operasjon hos annen kirurg og fillers

   *Tynt hår
   -Gå på kosttilskudd for hester

   *Fortsatt tynt hår
   -Gå til frisøren tre ganger i uka, fest nytt extentions hver andre måned og kjøp parykker til 30.000 på denne fantastiske nettsiden

   *Små lepper
   -Fillers, leppetattovering, elsker behandleren på denne klinikken

   *Usymmetrisk ansikt
   -Botox, fillers, kirurgi på øyelokkene, brynsløft, dyre hudbehandlinger, microblading, tattoverte føflekker

   *Blek
   -Overdreven bruk av solarium, piller, spraytan, og ujevn markedsføring for alle bedriftene bak slik at det blir billigere å opprettholde

   *Og nå: viker 🙂
   -Behandleren sol tattoverer hodebunnen din i to timer om du vil

   Jeg kan krysse av mange komplekser her, som har kommet med årene hvor jeg har lest og engasjert meg i dyrevelferd, kjærlighetssorg og andre viktige ting sammen med deg Sophie. Det er ikke ditt ansvar hvilke komplekser jeg får, men hva du bruker din stemme til er ditt ansvar. Fokuset på komplekser er ikke i kategorien man hyller på denne bloggen. Du taler stolt for at man skal snakke åpent for å ufarliggjøre, man skal smile stolt med tannkjøtt, og man skal stå i kompleksene- Samtidig som du gir oss tett oppfølging på hvordan du IKKE står i dine komplekser, og hvordan du enkelt og greit fikser dem.

  38. Herregud jeg får nesten latterkrampe over hvor hår såre folk er her 😂😂 det er faktisk noen som skal kverulere å ha noe å pirke på virkelig alt !! Jeg håper virkelig at dere jenter er utrolig ung ? Sånn ut i fra måten dere skriver på kan dere vel ikke være eldre enn 10-11 år tipper jeg ?? Og da sikter jeg til kommentarene fra dere Mina og Tonje osv 😂 som mente at sophie ikke måtte omtale d som sjokkerende . Altså det blir nesten komisk 🤦‍♀️ D er like dumt som om jeg skulle rett satt dere på måten dere skriver på. For jeg oppfattet den som frekk rett og slett . Har ikke foreldrene deres lært dere at vis dere ikke har noe pent og si , så ikke si noe ?? Det er noe dere virkelig burde ta med dere jenter .

   Til informasjon så har jeg kjempe slitt hår selv , og er så og si hår løs bak ørene 😂 men jeg kan ikke si at sophie Elise skriver det som sjokkerende eller at det er styggt? Hvor ser dere det må jeg spør om ?? Hun skriver om SITT problem og deler sin erfaring . Og om dere føler dere så stygge og får problemer med dere selv for at sophie har tattuvert hodebunnen sin så vil jeg på det varmeste anbefale dere og holde dere borte fra Facebook , Instagram , Snapchat , nyheter , reklame , TV , senter , folkemengder , frisør salonger , magasiner , se og hør , skole og jobb .. ja dere burde faktisk ikke gå på kiwi engang 😂 og dette rådet er ikke ment som kritikk 🙂

   1. Åh det var så mange skrive feil i denne kommentaren at det gjorde vondt. Her har vi en fan som er i overkant hårsår. Jeg skjønner at sophie elise er et stort forbildet for deg, men folk har lov å komme med tilbake meldinger uten at du skal komme med unødvendig kommentarer til de, eller anklage de for å være 10-11 år, utifra det jeg har lest tidligere av kommentarer og dine, så faller du bedre under den beskrivelsen.
    Jeg har ikke oppfattet kommentarene som frekke eller unødvendig, men informerende og opplysende, de har ikke prøvd å snakke stygt om SE men heller å få henne til å tenke seg om. Forstår på måten du skrive at du er sint, men på bekostning av noen andre og det kan neppe være sunt. Men du får gå rundt å forsvare SE hvis det gjør livet ditt lettere 🤦‍♀️

  39. Og til dere jenter : som plutselig har blitt så lei dere over egent hårfeste og ikke var oppmerksom på dette før dere leste her , eller at dere ikke trodde dere kunne bli påvirket fra en influenser men har faktisk blitt . Hvorfor leser dere ?? Sophie Elise er jo åpen om at hun deler SITT LIV OG MENINGER på sin blogg ?? Og om dere ikke er sterkere som personer at dere får komplekser ettepå hvorfor leser dere , eller bruker energi på og lese og kommentere ? For d er fakrisk ikke sophie sin feil 🤦‍♀️ Og det velger jeg å tro at dere oppegående mennesker vet innerst inne . Da vil jeg på det varmeste annbefale dere og holde dere borte fra blogger , innfluensere reklame og TV. Og det finnes fakrisk hjelp for det dere sliter meg også 🙂 og det sitter nok dypere enn og skylde på en innfluenser sine meninger 🤦‍♀️

   1. Glemmer du at Sophie Elise er en offentlig person og ikke privat som deg og meg. Mange har henne som forbilde og det er litt trist at hun påpeker slike ting med seg selv og ikke kan snakke seg selv opp litt..

   2. Haha, da kan vi vel alle bare hoppe på første fly til Langtvekkistan, flytte inn under en stein og bli der! For ikke er jeg en som leser blogger og ikke følger jeg Sophie Elise på noen sosiale medier, men likevel fikk jeg dette med meg.. Hm, lurer på hvorfor. Jo, for influenserene/påvirkere er OVERALT. Det er rett og slett bare til å eie en TV eller Internett eller to øyne som kan se. Så er det ikke så veldig lett å unngå..
    Så ikke kom her og si at det bare er til å la være og se. For jeg lever trossalt i Norge, eier en iPhone og har Instagram/sosiale medier.

  40. Jeg har veldig høye viker og hårfeste, og har prøvd å la det bare gå for det koster alt for mye for meg å gjøre noe med det… men dette innlegget her fikk meg bare til å føle meg rævva. Det forbildet du snakker så mye om og selger bøker om, hvor er hun??

   1. Så du føler deg så ræva før at sophie velger å tattuvere hode bunnen sin ?? 😂😂🤦‍♀️ Huff . For et forferdelig dårlig argument fra din side .
    Føler du deg altid som ræva når venninene dine ( bare et av mange eksempler jeg kunne brukt ) tar opp
    Noe de er missfornøyde med ?

  41. Blir så sykt forbanna av å lese dette innlegget. Nå må du seriøst slutte! Får helt vondt inni meg av å se meg selv i speilet, finne enda mer feil med meg selv som jeg aldri ellers ville tenkt på hadde det ikke vært for deg. Du får jenter til å føle seg så jævlig usikre på seg selv. SLUTT! Det er nok som det er med lepper, pupper, rumper, øyenbryn etc som aldri er bra nok naturlig. Hvordan tror du dette får jentene som leser bloggen din til å føle seg?

  42. Finnes det noe du ikke har komplekser for…? Vet du ønsker å ha en eksentrisk og utenomjordisk holdning om deg selv og at du derfor kommer med ett eller annet sykt synspunkt ang kritikk som en unnskyldning til å skyve det fra deg, men å skape nye bekymringer for unge de ikke visste de hadde før du påpekte at dette er FEIL å ha er ikke greit!😡

  43. Jeg tenker at det jeg syns om at du benytter deg av disse behandlingene er irrelevant. Det er din kropp og du som bestemmer over den, selv om jeg på generelt grunnlag må si at jeg syns det er veldig spesielt at alle disse behandlingene du har presentert i det siste finnes/at noen har funnet dem opp. Åpenbart er det vel et marked for dem, som jeg ikke tilhører, hehe. Likevel, er det nødvendig å skrive om dem på bloggen, med før og etterbilder som i dette innlegget? Det blir for lettvint å si at det er den enkelte lesers skyld om de blir påvirket. Jeg tror komplekser kan smitte over, og nye kan bli til, om man blir gjort oppmerksom på ting man ikke visste kunne være et problem en gang, som man kan fikse om man har penger og tid til det. Ikke legger man merke til sitt eget hårfeste eller hvordan det ser ut bak ørene med mindre man går med håret stramt oppsatt hele tiden, eller tar bilder i slike vinkler. Om man er tålmodig vokser vel håret ut for de fleste, om noen skulle mangle litt hår fra overdreven extensionsbruk. God gratisreklame (jeg konspirerer ikke om at det mangler merking, men bedrifter og produkter som får god omtale av en påvirker får sannsynligvis flere kunder) er det også når klinikker blir nevnt på bloggen, informasjon jeg syns ikke er nødvendig å gå ut med. Om folk vil vite sånt kunne de vel heller sende en DM? Jeg tror jo at dette er noe som du får gjort for din egen del, ikke at et slikt hårfeste (eller øyelokk eller hva enn annet du får behandlet) generelt er noe du syns er stygt på alle andre mennesker, og at det er et innlegg du selv ville funnet interessant, fordi du er over gjennomsnittet interessert i skjønnhetsbehandlinger. Likevel, er denne interessen nødvendig å dele på bloggen? Trenger den gjengse nordmann som leser bloggen å vite om alt mulig rart man kan fikse på, som man aldri før har hørt om eller tenkt over før? Og om du uansett vil blogge om det, er dette den beste måten å legge det frem på? Jeg ble jo ikke påvirket av dette innlegget eller de andre om ymse behandlinger som tilbys, bare for å ha det sagt, men jeg syns det er noe som skurrer her, noe jeg ikke syns blir riktig. Du har en stor stemme og når ut til mange folk, da er det ikke så enkelt som at det er leserens feil om hen blir påvirket (hvilket er i stillingsbeskrivelsen din som nettopp påvirker) eller at du kun nører opp under allerede eksisterende tanker.

  44. Når det finnes en tjeneste som utfører akkurat dette så er det nok ikke bare Sophie som lar seg friste. Virker som det fremstås at ingen bortsett fra henne ville gjort noe sånt. Det er det jo tvert i mot. Fikse litt på hårfestet? Hola at me! Selv om hun velger å justere på noe dere bare syns er en liten uviktig sak, er det en stor nok detalj for henne til å la seg irritere over. Hun deler det med oss, det er den hun er, og som mange her også sier, takk for informasjonen! Ante faktisk ikke at dette gikk an! Og som jeg sier ang tattoveringer i eldre alder osv, så håper jeg det finnes en mann og venner v min side som er mer glad i meg som person enn de slappe tattoveringen på kroppen/hodebunnen.

   Ha en fin dag.

  45. Du finner jo bare fler og fler feil med deg selv. Fikser du på noe så finner du noe annet… syns det er trist

   Håper ingen andre føler høyt hårfeste er stygt elller et problem. Det er bare en del av hvordan man er, noe man må akseptere og lære å elske

  46. Du er utrolig heldig som har råd til alle behandlingene du foretar deg. Så vanvittig heldig! Jeg sliter med kropp, ansikt og lite hårvekst. Bruker hårpudder for å dekke til viker og hårløse partier. Skulle gitt en finger for å hatt muligheten til at du gjør med utseende. :/ Hår, hud, ansikt, kropp, tenner, fett, overvekt, porer, pupper og lepper, så mye og så lite penger.

  47. Jeg har ALLTID støttet deg og ment at folk gir deg for mye refs, men fy faen så mye du provoserer meg nå. Kjenner jeg koker. Du er et sykt sykt menneske og trenger seriøst hjelp. Fy faen så jævlig mangel noe oppi det topplokket.

  48. Og DER var det spikeren i kisten for meg som leser av denne bloggen. Orker ikke en gang begynne å poengtere hva som er galt med denne teksten. Ser utallige har forsøkt over meg, men du forstår det ikke. Det er skremmende hvordan et menneske kan dykke så dypt i forsøk på realisering av et utopisk utseende. Og samtidig fronte det uten noen begrensninger i forhold til leserne sine. Vi snakker små jenter liksom. (Jada foreldre har ansvar som du liker å påpeke, men det hjelper ikke hva foreldre sier når du har en million større påvirkningskraft en ‘mamma’). Om en leser har komplekser for hårfestet sitt har de et problem fra før sier du, bare som et eksempel. Det er fakta faen ikke sant. Selvsagt sjekker en gjennomgsnittlig fjortis hårfestet sitt etter et sånt innlegg! Leserne dine får komplekser av deg, dine valg, ditt evige jag etter noe på din egen kropp som kan fikses. Gjør det gjerne, men MÅ du fronte det? Sånn. Nå får jeg beskjed om at jeg vel bare kan la være å lese denne bloggen og det er akkurat det jeg skal gjøre. Det er bare så innmari synd at det sitter tusenvis av kids som ikke har vett til å gjøre det samme. Og som kommer til å klikke seg inn her daglig, bare for å tips til hvordan de kan TATTOVERE VIKENE SINE! Sånn helt seriøst. Våkn opp og ta ansvar.

   1. Helt enig! Diphips og hårløs område bak ørene har jeg. Aldri tenkt over at dette er noe problem. Heldigvis er jeg over tredve, og har et avslappet forhold til kropp og utseende, men jeg skal innrømme at jeg tok et ekstra titt i speilet på «diphipsa» og vikene i speilet i dag. Skremmende! Da gjør jeg som deg; slutter å lese bloggen.
    Takk for meg.

  49. Unnskyld meg, men at folk sitter her å sier «jeg får dårøig selvtilitt av å lese bloggen din.» og «herregud nå begynner jeg å tenker over hvordan mine viker og hodebunn ser ut» er det ikke Sophies feil. Dere leser bloggen av fri vilje. Og om du blir påvirka så lett, så har du et problem med deg selv. Jeg er ikke enig i at plastikkkirugi osv skal bli normalisert. Men nå må folk fakstisk tenke seg litt om. Hadde en helt vanlig person skrevet dette, hadde man ikke kommet med slike kommentarer. Her valgte Sophie å fortelle om noe HUN strever med, og at HUN SELV valgte å gjøre noe for å fikse på den kompleksen! Hun skrev ikke at andre må gjøre det, bare fordi hun valgte å gjøre det. Så nå må faktisk slutte å være så hårsåre. Sånne valg skal ikke taes fordi en blogger gjorde det, men fordi man vil det selv!

   1. Unge og usikre BLIR faktisk påvirket så lett..
    JEG blir ikke påvirket, og jeg håper og tror jeg oppdrar mine barn til å ikke la seg påvirke av slikt, men jeg bryr meg jo likevel om andre unge som av forskjellige årsaker ikke har en sterk psyke og ikke har sterke forbilder som sier man er bra nok som man er.

  50. For noen uker siden delte du en veldig personlig operasjon du hadde undergått, både pga kompleks og ubehag, i podden din. Jeg hadde så lyst til å sende deg en melding da ettersom det er noe jeg selv har vurdert og som jeg har problemer med. Det var godt å høre noen belyse et slikt tema men på en annen måte enn slik det ble gjort i innafor på nrk. Jeg trengte å høre noen som hadde det på samme måte som meg, og selv om jeg ikke vet helt selv om jeg klarer å gjennomføre en slik operasjon hjalp det å høre din erfaring. Poenget mitt her er at i podden gjorde du noe veldig bra, fordi du snakket om endringer du hadde gjort og om lesernes komplekser og dine egne på en sunn og jeg vil nesten si fin måte (til tross for at det er et så sårt tema). I denne podden var et av hovdpoengene dine at om du har et kompleks må du jobbe med deg selv, på innsiden, for det å fikse på det vil ikke fjerne stemmen i hodet. Når jeg leste dette innlegget ble jeg derfor fryktelig skuffet. Måten du legger frem et bilde (som forøvrig ser helt normalt ut) og under nermest roaster deg selv for å enda ikke ha gjort noe med det som du tydelig mener du bør endre på er nesten ekkel. Jeg kjente jeg fikk en skikkelig uggen følelse i magen av å lese det, ikke fordi jeg selv har et slikt kompleks eller at du påvirker meg i den forstand. Men fordi du ordlegger deg på en slik måte at det virker som det er helt latterlig at du ikke har fikset på det enda, fordi det er en selvfølge at det er stygt. Det er ikke grusomt, eller stygt å ha slike viker, 90% av oss har det, i alle fall vi som går mye med hestehale OG DET ER HELT NORMALT. Jeg ser du har kommentert på egen ordbruk men jeg føler ikke du tar innover deg hva folk mener. Nå snakker jeg om den saklige, konstruktive kritikken. Det er mange som mener de som kommenterer er ute etter å såre deg, og det er slettes ikke min mening. Jeg syntes bare dette innlegget tok fryktelig mye vekk fra det fine du sa i din egen podcast, og syntes kanskje du kan lese ditt eget innlegg igjen med dette i tankene. Du skal selvfølgelig få fikse på ditt eget utseende og dele om det og behandlingene, men vær så snill og dobbel-trippel sjekk slike innlegg. Måten man ordlegger seg på har påvirkningskraft, det vet vi alle. Det er mulig å snakke om komplekser, usikkerheter og endringer på en fin og respektfull måte, det har du faktisk klart å bevise tidligere. vet ikke helt hvor godt poenget mitt kom frem, men til slutt vil jeg bare si at jeg absolutt ikke har noe i mot deg, det er bare ment som konstruktiv kritikk fordi jeg har sett at du kan bedre og jeg vet du har mye godt i deg som jeg dessverre følte forsvant litt i dette innlegget

  51. Herregud er det mulig… Ble det ikke konstatert at du hadde body dysmorphia? Du LETER jo nærmest etter ting å fikse på. Tror seriøst du har en avhengighet for å fikse på ting. Det er kjipt for deg, men også kjipt for de små jentene som leser bloggen din, som er din største fan base. “Oi Sophie skrev ditt og datt om rart hår. Har jeg og rart hår?? Shit jeg har rart hår 🙁 ”

   Men samma faen så lenge du tjener penger på det?

  52. Herregud!!!
   Hadde jeg vært 13 år og leser av denne bloggen med mine forskjellig størrelse på puppene, flat rumpe med cellulitter, masse strekkmerker, stor nese, urene porer, høyt hårfeste og overbitt hadde selvbildet mitt vært så i bånn.
   Jeg hadde tenkt hva faen er galt med meg?
   Heldigvis er jeg voksen, mere voksen enn deg. Jeg vil ikke kalle deg voksen. Eller det vil jeg kanskje men jeg vil kalle deg et ELENDIG forbilde. Og vær så snill ikke tro alt det andre “fine” du gjør veier opp for dette her. Dette her er bare sinnsykt. Du sliter sånn med deg selv og eget selvbildet et jeg tror du må skaffe deg hjelp, eller gjør hva du vil, operer deg til det ugjenkjennelige. Men VÆR SÅ SNILL hold det for deg selv!!
   Det burde væt krav om å få bestå en iq test og sosial test før man får bli blogger i 2019…..
   Jeg tror helt oppriktig du skal få ta deg en tur til skolen jeg jobber på også skal du få ha en samtale med elevene mine på 12 år. Du har kontaktinfoen min og du er hjertelig velkommen når som helst!!

  53. Hva er engentilg poengen med og tatovere seg i hode bunnen!. Man trenger ikke dele alt man fikser på seg selv!. Hva får man ut av det engentlig. Man er pen nåkk akkurat som man er. Du burde virkelig tenke på hvor mange som faktisk ser opp til deg. Som faktisk har dårlig selv bilde. Du trenger ikke gjøre noe sånt. Hva får man ut av det. Va er vitsen i og fikse og i det hele tatt gjøre noe som helst . Mot sin kropp. Man burde være fornøyd med seg selv. Og ikke dele alt man gjør mot sin egen kropp. Jeg blir faktisk dårlig av se alt man må gjøre . Mot sin egen kropp.

  54. Fyfaen, hva skal du gjøre når du ikke har flere ting å fikse med utseende? Du burde virkelig ta en lang hard titt på ditt eget liv og påfunnene dine. Nå har du operert alt fra kjønnsdeler til huden bak ørene, innser du ikke snart at dette ikke er en løsning på de psykiske årsakene bak dette?

  55. Hva er det du holder på med?? Du må begynne å tenke deg om før du deler dette med resten av Norge. Tenk på at du er et forbilde for såå mange unge der ute! Alle som trykker seg inn her vil føle at de er unormale, når du holder på sånn her!!!! Skjerp deg

  56. Ble litt lei meg da jeg leste dette innlegget. Har ikke tenkt på dette som ett problem med meg selv før nå. Syns det er dumt du skrev “sjokkerende” også. Dette innlegget blir som å si “fiks på deg ellers er du ikke pen nok”…

  57. Kjære Sophie. Det er så viktig at mektige mennesker som deg tar inn over seg konstruktiv kritikk. Jeg blir sinnsykt forvirret av å høre på deg snakke om hvor store komplekser du har på diverse ting (fitta, tennene, nesa, puppene), som du alle har gjort noe med, for så å fortelle alle andre hvordan man skal elske seg selv med våre ulikheter. Hvorfor skylder du på medisinske årsaker, når det åpenbart er en brøkdel av årsaken? Hvorfor ikke bruke plattformen din til noe bedre enn dette. Jeg håper virkelig du er klok nok til å innse dine feil, og gå offentlig ut med en unnskyldning. Det krever mot, men vil ha stor innvirkning. Det du driver med nå utgjør stor skade. Forstår du ikke det når du leser kommentarene dine? Det er aldri for sent å snu.

  58. Jeg har alltid sett på deg som en sterk dame med mye gode meninger! Nå er det nok… Du må virkelig skjerpe deg.

  59. Sjokkerende at noe slikt, som er HELT FORBANNA NATURLIG i det hele tatt kan være et kompleks.
   Og at du, som er kåret til norges mektigste mediekvinne kan skrive om noe så idiotisk som dette.

   Er glad jeg vokste opp med datidens store forbilde Voe, som spiste isbiter. Jeg kan ærlig si at jeg ble ganske påvirket til å gjøre dette selv, og er den dag i dag glad for at det var noe så ufarlig og sunt som det.

  60. Du får meg til å føle meg elendig, at jeg må endre på hele meg og jeg finner stadig ting på meg selv jeg ikke liker siden jeg blir «sugd inn» i innleggene dine og finner samme feil på megselv.. Takk

  61. Du kan ikke tenke deg hvor mange unge jenter som aldri har tenkt over dette som nå sitter og gråter fordi de verken er gamle nok eller har råd til å tatovere over det høye hårfestet sitt. Du er et ufattelig usundt forbilde.
   Tenk på hva du viser til de unge som følger deg. Et sundt forbilde skal bidra til god selvtillit, du bidrar til det motsatte.

  62. Har slitt med tynt hår hele livet. Har hatt mye komplekser for det. Men min hårmangel er betydelig mer “alvorlig” enn det du viser her. 🙁 uff.. føler for å dekke til meg med lue og skjerf. Evt spare til dette greiene.

  63. Kommer det til å være der for alltid? Hva men når du får grått/hvitt hår, eller hvis du vil farge håret? Eller hvis du får kreft og må gjennom cellegift og mister håret? Håper ikke det skjer, men har du tenkt gjennom disse og flere scenarioer?

  64. For hvert innlegg du poster om de mange kompleksene du har. Jo mer påvirker du leserne. Du har en bok som heter forbilde. Kanskje begynne å fremstå som et også?
   Det er trist å se at du er såpass usikker på deg selv. Og ikke minst at du skyver det over på leserne.
   Dukker du ikke opp på insta, så dukker du faen meg opp i en ad på snap. Man kommer ikke unna deg. Å det skremmer meg vilt!
   Du blir som nrk lisensen. Ingen vil ha deg, men ingen kommer unna deg heller.

   Når skal du forstå at du holder på å kjøre hele generasjonen i dass??

   Håper virkelig media norge tar grep snart.. for dette er ikke bra, ei heller sunt.

   1. Fullstendig enig med deg.
    Jeg mener at ho skulle vært stoppet for flere år siden. Ho er ikke noe forbilde, ho manipulerer de unge slik ar de har et forvrengt bilde på skjønnhet. Hennes selvbilde og usikkerhet blir forsterket hos mange når de ser hva ho holder på med.
    Når Sofie kan gjøre det… vil jeg også for ho er kjent og da er det ikke så farlig og gjøre inngrep som Sofie gjør…. Ikke sant 🙁
    Mange fortvilet foreldre som må argumentere mot hennes galskap.. når jentungen vil gjøre som ho.
    Altfor mange år har ho fått påvirket våre barn. Godt mange av de er blitt “voksne” og selv ser hvilke verdier ho sender ut, samt hvor egosentrisk ho er uten omtanke for de unge menneskene som følger ho.

  65. Neineineinei!! Du må virkelig SLUTTE å brodcaste kompleksene dine. Hva får du ut av å fortelle om dette? Du gjør så mye bra, men du må virkelig jobbe med sjelen din.

  66. Jeg klarer virkelig ikke å forstå hva du får ut av et innlegg som dette. Du gjør ungdom usikre, ved å fortelle om ALLE kompleksene dine. Det er fullstendig normalt å ha lite hår bak øret. Det som er unormalt her er å gjøre et inngrep som dette. Du normaliserer det. Jeg håper du forstår hvorfan ting som dette kan påvirke mennesker. Sophie, du gjør mye bra, men akkurat dette fikk begeret til å renne over for min del.

  67. Fy faen å kvalmt av deg. Du som «forbilde» og «voksen» (tydeligvis ikke enda) burde vite bedre nå. Nå har du driti deg ut for mange ganger ifht fiksing av utseende. Skummelt at du et toppblogger. Håper sånne som deg forsvinner LEENGE før dattera mi vet hva en blogg er. HJELP.

  68. Kjære Sophie Elise.
   Jeg har aldri kommentert på en blogg før, men nå følte jeg at jeg måtte.
   Jeg har lenge fulgt med på deg. I starten var jeg veldig skeptisk til hva du drev på med og hva du sto for. Etterhvert fikk jeg mer sansen for deg, og skjønte at du faktisk var smartere enn folk flest tror. At du kom med gode innspill og snakket om ting som trengte å bli snakket om. Jeg har til og med kjøpt begge bøkene dine.

   Men nå synes jeg at du har godt for langt. Reklamere for ulike måter du kan fikse dine skavanker på, istedenfor å si at det er ok å se sånn ut å ha slike skavanker. Alt ligger i hodet, det er ikke kroppen en må fikse, men hodet. At du går så langt som å tatovere hårfeste ditt, synes jeg bare blir for dumt. Det er nemlig helt normalt å ha et litt høyere hårfeste. Vil du virkelig lære følgerne dine at det er sjokkerende å ha litt for høyt hårfeste? Er det dette du vil si til leserne dine helt nede i 10 års alderen? Og ikke si at det bare er å slutte å følge deg. Du er overalt i media, det er umulig å slutte å følge deg!

   Vil bare til slutt si at jeg tror virkelig at du er en fin person, men det drukner dessverre i usikkerheten din.

  69. Hei Sophie,

   Jeg har hatt mye medfølelse for deg og tenkt at det er trist at du er avhengig av operasjoner og å fikse på utseendet uansett om det er tatovering, operasjon eller fillers. Det har ikke påvirket meg negativt fordi jeg har sett mer synd i at jente ikke klarer å være glad i seg selv og hvordan hun ser ut. Men nå tenker jeg bare: er du helt fjern? Beklager, men du trenger ikke å dra det forvridde synet og hatet mot din egen kropp over på andre. Da mener jeg andre UNGE jenter. Det er så lett å si at «hadde det ikke vært meg som påvirket så hadde det vært noen andre, hvis du er usikker så kommer det innenfra» og ja, greit, det er jeg enig i når det er snakk om kvinner og voksne damer. MEN hva med de jentene som er 11-16 år? Du snakker selv om da du var på den alderen og usikker så du vet GODT hvordan det er. HVORFOR må du aktivt fortelle at helt normale ting er unormalt, sinnsykt og stygt??? Og i tillegg REKLAMERE for å få det fikset? Du er jo ikke frisk, men slutt å spre dette drittet over på unge jenter som ser på deg som en helt og vil gjøre alt du gjør. Bruk det jævla hodet ditt, du kan umulig være så trangsynt at du ikke ser problemet? Det nekter jeg å tro. Har sett ved flere anledninger at du er reflektert og smart, men akkurat dette området er faktisk helt katastrofalt.

  70. Jeg har aldri tenkt noe særlig over at jeg hadde høyt hårfeste eller dårlig med hår enkelte plasser på hodet før du skrev dette innlegget.. Det som var så skummelt var at det første jeg tenkte var «oi finnes det behandling for det og, ja jeg har vell høyt hårfeste jeg også» og begynte å researche netttopp denne behandlingen. Ikke fordi jeg følte dette var noe som plaget men veldig personlig, men så at hvis du mente du hadde høyt hårfeste og lite hår bak ørene, hva har jeg da? Som har enda høyere hårfeste og enda mindrr hår bak ørene? Jeg skjemmes over tankegangen jeg hadde i 10 min.. plis tenk over hva du sender ut til følgere

  71. Dette innlegget er bare så drøyt på SÅ mange måter! Makan til misbruk av påvirkningskraft ovenfor unge jenter…, blir rett og slett trist…

   Dette kunne du fint holdt for deg selv…

  72. Har vel egentlig aldri kommentert noe, men dette er bare trist. Hadde heller brukt pengene på hjelp til den indre selvfølelsen. Du er fin som du er og kommer nok til å se tilbake på dette som «hva tenkte jeg med?» . Ta deg en tur på Sunnaas sykehuset – tror du hadde hatt godt av å se virkelige problemer/livskamper. Det har vi alle godt av å se – vi som henger oss opp i slike ting, inkludert meg

  73. Jeg er stor fan av deg, men dette innlegget var unødvendig.. har aaaldri tenkt at du har høyt hårfeste.. og jeg ser ikke noe galt på bildene dine.. Ikke ser jeg NOE av resultatene på etter-bildene heller.. det som ikke vært lov å nevne hvor ting blir gjort.. du har garantert påvirket MINST én person til å gjøre noe med dette, og det er en for mye..

  74. Hørt om å la håret være i fred og faktisk la det vokse ? Greit at du endrer på ting. Din kropp. Men hvorfor la hele verden vite alt du gjør i livet? Føler du deg bra av å anbefale alt du gjør? Tror du virkelig at mange nå går og gjør det samme som deg, bare for at du er et kjent fjes? Dere som tenker slikt, burde skjemmes over dere selv. Dette fikk iallefall meg til å forstå at jeg er helt normal og fin, selv om jeg også har viker 🙂 Det plagde meg før. Men ikke nå lenger 😀

  75. Kjære Sophie Elise, nå må du holde opp. Dette burde du ta opp hos en psykolog, ikke på en av Norges mest populære blogger. Jeg får vondt i magen av å lese kommentarfeltet. Folk som egentlig ikke har komplekser får det alikevel gjennom å lese dette innlegget!!!! Du er såpass oppegående at du må jo skjønne hva du gjør?? Det finnes ingen unnskyldning å gjemme seg bak når du (så godt som) reklamerer får slike inngrep! Vil du virkelig ha på samvittigheten at du bidro til at så mange mennesker nå føler seg dårligere enn det de gjorde før de leste bloggen din? Det er meneskelig å feile, men neste gang, tenk deg om!

  76. Herregud å overfladisk du er. Det eneste som betyr noe for deg er utseende. Du burde kanskje heller jobbe med psyken din isteden. Du har jo komplekser for alt.
   Enig med Kristin Gjelsvik at nå må du faen meg gi deg med det her.
   Kanskje du begynner å inse det snart når du leser alle kommentarene her.

  77. Er du helt åndsvak Sophie Elise ???? Som frisør så kan jeg bekrefte at du ser helt normal ut ! ALLE er hårløs bak øret og selvfølgelig når du har den strammeste hestehalen jeg har sett så er det jo ikke rart det er synlig At du ikke har hår der , som alle andre ! Skam deg !

  78. Det er heilt sykt at du aldri blir fornøyd med deg selv etter tusen kosmetiske inngrep! Likte å følge deg på sosiale medier en gang, men du er jo helt urealistisk! Alt ifra serien din til bloggen, til instagram er jo sykt. At serien din handler om deg er jo greit, men du klager jo i hver episode? Ingenting er godt nok for deg. Du har vertfall en følger mindre etter dette stuntet. Skjerpings

  79. Nå er det nok. Du har et altfor stort ansvar som influencer til at dette er greit. Akkurat på lik linje som en lærer på barneskolen, skal ikke du kunne benytte din rolle som forbilde for barn til noe som overhode ikke er sunt for dem.

  80. Huff dette var litt trist å lese. Jeg personlig har alltid hatt høyt hårfeste, og jeg vet at dette er helt 100% normalt. Dette er noe som sikkert 50% av befolkningen har. Selv om man har høyt hårfeste betyr det ikke at man har mistet håret, de fleste har rett og slett bare ikke hår helt oppi ørene?! Det er naturlig å ha et hårfestet som ligner ditt i ditt FØR bilde. Syns det er utrolig trist at du setter fokus på slike områder på kroppen, og at du oppriktig mener at det er greit å skulle “fikse” på slike ting. Nå har det rett og slett gått alt for langt. Jeg liker deg som person, jeg har sett på tv-programmene dine, og fulgt deg på bloggen. Jeg har forsøkt å ha forståelse for mye. Men nå. Nå må noen stoppe dette. Det er helt ekstremt at en influenser skal få lov til å minne unge jenter på nye steder man kan “fikse” på, og tipse om slike komplekser. FOR DETTE HÅRFESTET ER HELT NORMALT. Vær så snill å forsøk å fokuser på andre ting enn komplekser…. Dette blir rett og slett for dumt.

  81. Jeg tror kanskje man bruker litt for mye tid i speilet når man stadig finner noe nytt å fikse på. Lite hår bak ørene? Da er du i veldig godt selskap.

  82. Etter å ha lest kommentarfeltet kan vi konkludere med
   1) det er flere som allerede har nevnt at de ble påvirket negativt i dette innlegget
   2) det er kun et fåtall som kommenterer, tenk da hvor mange som faktisk blir påvirket
   3) enough said, dette er mer enn nok bevis på at Sophie Elise har påvirkningskraft, uansett hva slags argumenter man har mot dette.

  83. Etter og ha lest dette innlegget føler jeg meg dårlig. Slike innlegg som dette gjør at jeg begynner å tenke på hva som feiler meg selv. Sophie, hvorfor er du nødt til å skrive om hver eneste kompleks du har.. dette gjør verken godt for meg eller sikkert mange andre lesere av deg også. Jeg er redd jeg ikke kan lese bloggen din mer for slike innlegg som dette får meg til å tvile på meg selv. Når du for eksempel nevner det er sjokkerende, så lurer jeg på hva du ville tenkt om meg om vi møttes? Er jeg ikke pen nok eller ser bra ut om jeg har slikt hårfeste jeg også? Vil du anbefale meg å operere nesen min om den ikke er perfekt nok… Jeg lurer på om du synes det er greit å operere meg eller å gjøre slike endringer når du normaliserer det som du gjør. Jeg trodde du ikke ville operere mer. Jeg føler du er frem og tilbake og ligger dette psykisk hos deg så må du for guds skyld slutte å dele alle dine komplekser. Du er et så stort forbilde for så mange og du gir oss dårligere selvtillit med disse innleggene. Handler alt om penger for deg? Fremme klinikker og skrive slike provoserende innlegg i tillegg, så får du nok igjen makt og tjener penger på hvert eneste klikk. Du begynner å gå inn i et veldig stort mørke og jeg tror ikke jeg vil være en del av det lenger. Sophie elise takk for “fine” år, men her mister du en leser. Takk for meg

  84. Skylde på Sophie Elise for å kjøre generasjonen i dass.. Jeg er ikke enig i det hun driver med her, men for det første: Forbanna trist hvis vi har SÅ lite tro på generasjonen. Og for det andre: Hva er det som får voksne mennesker til å tro at det er greit å angripe Sophie Elise og kalle henne åndssvak, syk i hodet, og ønske at hun skal forsvinne? Gå en liiiiten runde med dere selv før dere legger skylden på en blogger for at deres barn ikke takler 2019. Herregud, skjemmes langt inn i sjela av å lese dette kommentarfeltet.

  85. Jeg skjønner faktisk ikke hva du holder på med nå!? Har lest bloggen din og den siste boken og synes det var bra, men dette går vel egentlig laaangt over streken!!? Hva f….., liksom. Tror aldri at jeg har fått med meg at det er vanlig å ha hår rett bak ørene!? Det høres rett og slett ekkelt ut!! Det du driver med! Helt seriøst!! Tatovere hodebunnen, for du ikke har hår bak ørene? Høyt hårfeste? Underlivsoperasjon? Seriøst, tror du at hele landt bryr seg om å høre om din underlivsopperasjon? Hva er det egentlig du mener vi skal støtte? Pararykker? Det ser jo helt grusomt ut! – Hint feste foran! Ser du det ikke selv? Og ja, jeg er mye eldre enn deg, så jeg blir verken imponet eller påvirket! Det verste av alt er at dette tjener du penger på….og ler sikkert hele veien til banken.Veldig synd at unge jenter synes at dette er kult, for det er det absolutt ikke!!! Status for å være et “godt forbilde” er langt på vei til å forsvinne, men det klarer du å ødelegge helt selv! Blir bare trist av dette, det å lese f.eks det Stine skriver rett over her. Hva synes du egentlig selv når du leser det? Ler du, eller tar du noe av det til deg? Jeg bare lurer? For meg må du selvsagt gjøre hva f.. du vil og det har jeg egentlig tenkt hele tiden. Men vet du hva? Nå synes jeg det blir litt vel mye!!

  86. Ekke rart du har plassa i hodebunnen som e “skalla”, når du driv å endra farge ofte og i tillegg bruka løushår og gud veit ka. Ja æ har også nån kompleksa ang utseende mitt, men æ lært mæ heller å lev me de å godta at sånn e æ skapt å det syns æ alle ska vær, gammel eller ung! Alle disse promoteringan du kommer me ødelegg før den yngre generasjonen, de ska ikke måtte gå rundt me det SINNSYKE kroppspresset i tankan sine om at me en gang æ blir gammel nok å har råd så ska æ lægg mæ under kniven før det e inn, NEI, det e bare galt å at ikke du som blogger førstår at det e feil ja nei det kan æ altså ikke skjønn! Ja du ska få gjør akkurat ka du vil me DIN kropp, men la nu vær å skriv nytt blogginnlegg om kvær bidige lille ting du fiksa/endra på kvær gang du tenk på det eller har gjort det, folk behøv ikke å bli meir usekker på sæ skjøl enn ka dæm allerede e!

  87. Tragisk at du setter ut dette såm normalt. Du påvirker jenter i lav alder til å legge seg under kniven, med både puppene, rompen, leppene, hårfeste og resten av kroppen. Du skal være til støtte og hjelpe folk til og få selvtilit, ikke rive den ned ved å fortelle alt vi bør gjøre med oss selv. Du er rett og slett ikke ansvalig nåkk til å være på nett. Du gjør til at unge jenter får lyst til og forandre på seg selv når vi er mere enn bra nåkk. Du påvirker samfunnet til å normalisere at det er greit å legge seg under kniven vær gang vi føler noe er feil. Men du vill heller normalisere at og bruke penger på å opperere seg til bedre selvtilit er bedre. Enn og normalisere at vi er såm vi er.

  88. Elsker deg Sophie Elise, men håper på mindre slike innlegg fremover. Ikke bare fordi du er nydelig, akkurat sånn som du er, men det har gått for langt med å dele alle operasjoner/fiksing på utseende på bloggen (synes jeg!) Jeg digger deg, og elsker bøkene dine. Jeg snakker om deg ofte med venner, og forsvarer deg hele tiden. Men så blir det vanskeligere og vanskeligere å forsvare disse innleggene her.

   Jeg skjønner at du har dine komplekser, og du har lov til å gjøre hva du vil med din kropp, og dele hva du vil på din blogg! Men jeg håper du tar til deg den konstruktive kritikken og endrer litt fokus på bloggen.

   Du står for så mye bra, og som sagt så er du nydelig ❤️ Det er trist at det er disse tingene som får mest mediaplass og fokus, men du kan selv endre dette. Jeg heier på deg, og vil bare du skal vise hele Norge hvor fantastisk du er! For jeg ser det! Skulle bare ønske du så det selv også..

   Håper du får en bra dag, og at du takler alt vaset med Kristin på en god måte. Ikke la henne knekke deg, men ta gjerne til deg noe av det konstruktive folk skriver.

   ❤️

  89. Stå på Sophie Elise
   Begynte såvidt lese kommentarene, men orka ikke å så scrolla ned til hit.
   At du vil gjøre dette og informere om dette er helt ok. Det er jo en del av jobben din! Sol er proff å har vel nylig begynt med denne behandlingen. Meget trygt der. Har selv vært der for hjelp med arr og de er supre. Du er jo en influencer så da må du jo få lov å bruke din informasjonskanal til å fortelle om dette. Ha en herlig dag og god helg når den kommer. Mvh en førtsegangsleser av innlegg på din blogg. Bloggerne har jeg derimot sett på. Klem fra en 50-åring 🌹

   1. Jeg vet ikke om du har barn, hvis ikke kan du jo forestille deg. Hvordan hadde du opplevd det om barnet ditt kom til deg og sa «Ah, jeg skal fikse på hårfeste jeg. Har aldri tenkt på det før, men etter å ha lest Sophie Elise sin blogg så bli jeg mer bevisst på det og nå vil jeg endre det» eller «Mamma, jeg er så misfornøyd med kroppen min, jeg tror jeg skal spare penger til noen operasjoner. Jeg kan jo spørre Sophie Elise om noen anbefalinger». Hva hadde du tenkt da? Hadde du fortsatt tenkt at blogg er en fin plattform og dele informasjon som dette?
    «Du er jo en influencer så da må du jo få lov…». Jeg er helt uenig. Jeg mener det er helt motsatt. En influencer skal absolutt ikke få lov til å spre usikkerhet og gjøre leserne sine bevisst på alle mulige komplekser det går an å ha.

  90. Kjære Sophie!

   Kroppsbilde du har av deg selv er ikke normalt. Og det er en skummel trend du har vært i over lengere tid. På hvordan du ser på deg selv utseende messig. Du burde få hjelp Sophie, for du har ikke et sunt kroppsbilde.
   Her trengs det god psykologisk hjelp og støtte og familie som hjelper deg på veien til at du får et bedre selvbilde. At det fokuseres at det indre som teller. Det er det viktigste av alt.

   Håper noen av dine nærmeste rekker ut en hånd. Slik at de hjelper deg til å få profesjonell hjelp.og tar deg fri fra bloggverden for å ta vare på deg selv nå.

   For dette har gått for langt. Du har en jobb der du deler mesteparten av ditt dårlige kroppsideal. Du har unge følgerne. Som kan bli påvirket og der opp til deg. Du har en viktig oppgave med å tenke over hva man deler med sine følgerne. For dette er sykelig. Og jeg mener også de som behandler deg i forhold til det kosmetiske, at det går en etisk linje her. De vil selge en vare, behandling til dine lesere. Du ønsker klikk på din blogg ( Tjene penger ). Og det påvirker unge jenter pga dit kroppsideal.

   Skjønnhetsindustrien tjener penger på en tydelig syk person med kroppsdysmorfi. Som ønsker hele tiden nye inngrep og behandling.

   Og de tjene penger på ny kunder, pga av din anbefaling av inngrep og behandlinger på din blogg. Godt innpakket i blogg teksten.

   Dette er ikke sunt for deg Sophie Elise og din påvirkningskraft på dine lesere. Søk hjelp.

  91. Takk for at du fikk meg til å tenke på dette som noe negativt nå. Nå begynner jeg å lure på om andre legger merke til det, jeg som egentlig bare hadde tenkt at ingen brydde seg. Jeg er egentlig veldig glad i å følge deg, men dette ville jeg helst ikke sett og lest..

  92. Håper det kommer en dag der du er fornøyd med den du er… at du ikke har trangen til å forandre på deg selv lenger. Synes synd på deg ❤️

  93. Hvorfor? Hvorfor i all verden deler du dette ? Anbefaler deg å se videoen til Kristin!!kankskje får du opp øya da!

  94. Nå får det være nok, altså! Hva er poenget med å skrive dette innlegget? Her presenterer du enda et kompleks for dine lesere! Men for all del, la oss bare finne hver minste lille ting på kroppen som kan klages på! Og la oss bare normalisere å stikke ned på klinikken og ordne opp i det! Det som gjør meg så uendelig provosert og trist er at du ser ut til å NEKTE å ta kritikken innover deg. Ikke sjans om du skal se det fra et annet perspektiv, liksom! Du sier dette kun handler om deg og det betyr ikke at andre må være misfornøyd med det du er misfornøyd med. Men hva forventer du?! Du er en PÅVIRKER! Seriøst!

   Jeg får vondt av å se at du ikke klarer å elske deg selv som du er. Virkelig. Men ikke dra alle andre ned med deg!

  95. Du er sjuk i hodet som ikke forstår, eller hvertfall ikke bryr deg om hva dette gjør med folk. Og du snakker om at du har lyst på Kaspers indre ro, haha du er såå langt unna dette selv og du er så langt unna å hjelpe andre til å få denne roen.

  96. Noen burde forske på dette, så vi får noen reelle tall på Sophie Elises påvirkningskraft. Først da kanskje hun kan innse hva hun faktisk gjør mot andre.

   A. Hvor mange har oppdaget nye usikkerheter og fått komplekser etter å ha lest eller sett Sophie Elise i media (det er faktisk ikke til å unngå i Norge, så poengene med at det er frivillig å gå inn her å lese faller i fisk -hun er overalt i alle medier, i alle butikker, sosiale medier, tradisjonell tv og på egen blogg)
   B. Hvor mange har fulgt Sophie Elises (dårlige) eksempel og faktisk fikset komplekset isteden for å jobbe med hodet?
   C: Hvor mye ekstra penger tjener klinkker og kosmetiske salonger på Sophie Elises sponsede eller gratis reklame?

   Hvem tar oppdraget?

  97. Nei nei nei,vær så snill å stopp.
   Ikke fortell våre unge fine ungdommer om alt som kan opereres og hvor.
   Det må ta slutt en gang,du er med på å knuse selvbilde til så mange utrolige nydelige jenter/gutter….

  98. Hei Sophie! Jeg kunne skrevet og skrevet, men skal holde meg kortfattet. Det du gjorde i dag gjorde vondt. Jeg har selv flekker uten hår, men som jeg aldri hadde tenkt å gjøre noe med. Jeg har stått på mitt, vil være naturlig og har akseptert at slik er det.
   I dag sophie Elise er jeg sjokkerende stygg, jeg føler meg helt ærlig drit stygg og ikke bra nok.
   Jeg synes du skal se den nye videoen til Kristin, ikke som personangrep men fordi dette må virkelig ta slutt.
   Jeg har fulgt deg lenge, men nå mistet du meg. Ikke at det betyr noe da eller?

  99. Fy faen du er sjuk i huet.. Jeg håper datteren min aaaldri blir inspirert av offentlige mennesker som deg. Håper du ser deg selv i speilet snart og skjønner at du trenger hjelp! Det er det du trenger. Du burde vært skjermet for alle unge jenter! Jeg håper virkelig iiingen unge jenter blir inspirert av deg og mistet selvfølelsen fordi DU!! får dem til å lete etter nye feil med seg selv!
   Er så lei av deg og alle andre bloggere som legger ut som kosmetiske inngrep, slutt å normalisere det!! Legg dere inn og våkne opp!! Dette er helt jævlig sykt!
   Vær så snill jenter, jeg gråter inni meg. Dere er vakre som dere er!!

  100. Anbefaler forøvrig podcasten Jan Thomas og Einar blir venner. Der trekker Jan Thomas frem et godt eksempel. Ville dere alle gått til hans salong for å få eksakt samme sveis? Nei.
   Så hvorfor jobbe mot et kroppideal der alle skal være helt lik?
   Om et par år får vi nye trender og må du jo operere alt igjen da, skal man henge med på trenden hele tiden. Bare se på tiårene før Sophie Elise var født

   En annen ting. Så trist å kun bli verdsatt på grunn at utseende sitt. Hva skjer da når du blir eldre? Hva med å bli verdsatt på grunn av hva man gjør og den personen man er, og ikke utseende?

   Tenk på de som er blind, eller de som har vært utsatt for en brannulykke. Hvis utseende er det eneste som betyr noe, mister du da alt?

   Folk som er 100% narsissistisk og kun tenker på seg selv og egoistiske tanker om f.eks eget utseende tar overhånd trenger perspektiv. Dra ut i verden! Opplev litt ting. Ikke bare på rundreise eller som turist, men bli der og hjelp til. Se hva som faktisk betyr noe i livet. Det er ikke den ene hårløse flekken i hodebunnen….

   Hvor mange mennesker som ligger på dødsleie trekker frem “søren og, hadde jeg bare fylt litt inn i rumpa så hadde jeg vært lykkelig hele livet – det angrer jeg på”

  101. Vi er nok mange som sitter og venter på at Sophie Elise skal vokse opp.

   Greit hun har sagt mye dumt opp igjennom, men vi har latt det gå fordi hun er ung, men nå har hun vært ganske mange år i gamet.

   Nå må det skje noe utvikling snart.

  102. Dette har virkelig gått for langt… Forstår du ikke hvor stor påvirkningskraft du har? Her sitter jeg 24 år gammel, og sjekker hårfestet mitt. Aldri tenkt over at dette var noe som kunne være sjokkerende stygt, men det temaet har du jaggu klart å kaste lys på. Du har vært i bransjen leeeeenge, du vet selv hvor lett det er å bli påvirka av andre, hva ønsker du egentlig å oppnå med dette innlegget? Du VET at aldersgruppen her inne er 12-25 for det meste, og du skriver til og med hvor du har utført behandlingen. SPONS? SAMARBEID? BETALT INNLEGG?
   Hvorfor ønsker du å vise at dette her greit, istedenfor å heller bare si: vet dere, jeg har høyt hårfeste og det er HELT NORMALT og det er HELT GREIT. Dette innlegget sjokkerte meg rett og slett… Jeg er virkelig for at folk skal gjøre hva dem selv ønsker, men du trenger virkelig ikke å lage et eget innlegg om det, noen ting kan man holde for seg selv.

  103. Visste du er manipulerende og kynisk, men dette er rett og slett galskap. Du trenger hjelp. Jeg Blir kvalm med tanken Paa alle dine unge hjernevaska lesere. Det er faktisk barn som Leser dette og fra de du faar positive meldinger fra. Hva Tenker du paa? Du er et sykelig forbilde som skaper livsfarlige komplekser hos barn og ungdom. Skremmende at du kan holde Paa slik.
   Dette maa du slutte med. Jeg er Saa sint at hele Kroppen verker.

  104. Du er det DÅRLIGSTE forbilde som eksisterer for Unge jenter/kvinner. At du får deg til og uttale deg om et «kompleks» (dette er da ikke noe unormalt, herregud!) for så og uttale det som noe sinnsykt, og så endre det ved og tatovere deg!!! Hva er det du holder på med??
   Du er ikke noe forbilde, et forbilde endrer ikke på utseende for hver minste ting og blogger om det. SKJERP DEG. Håper du blir stilt kritiske spørsmål til for alt du velger og uttale deg om når det kommer til så kalte komplekser og kosmetiske endringer fremover, at du ikke lenger kan hjemme deg bak en OFFERROLLE, for du er ikke noe offer, det er dine lesere og følgerne som er sårbare som er et OFFER for DEG. Nå må du skjerpe deg, oppfør deg som en voksen og ta ansvar. Det du driver med og har drevet med er kynisk og ikke noe som bør bli respektert.

  105. Hei kan du slutte å komme med sånne innlegg?! Ikke bare blir jeg mer obs på ting jeg aldri har tenkt over med meg selv før (eller at dette også var en greie?!) men andre, unge jenter vokser opp og tenker at ting som hårfestet kan være stygt også? Du burde snakke med noen om usikkerhetene dine Sophie, det begynner å skremme litt hvor mye feil du finner på deg selv og hvor mye behandlinger du gjør på kroppen din for å «bli penere». Du sprer bare denne «sykdommen» videre til leserne dine! Vær så snill, snakk med noen og ikke skriv fler sånne innlegg… Jeg føler meg litt trist nå, egentlig

  106. Du ødelegger jo ungdommen?? Sliter mennesker med selvtilliten sin så er det du som ødelegger vertfall! SLUTT OG LEGG FREM AT ALLE DISSE SMÅ IDIOTISKE BAGATELLENE MÅ FIKSES!…… du burde ABSOLUTT ikke hatt blogg når du fortsetter slik som du gjør..

  107. jeg stiller store spørsmålstegn til det du holder på med, jeg har fulgt deg en stund og blir mer og mer redd.

   Jeg er over 30 år, du gir selv meg komplekser for egen kropp, tørr ikke tenke tanken på hvordan det vil bli for min datter å vokse opp med påvirkere som deg i media.

   Du burde skamme deg, tenk selv på hvor vondt du sier du har hatt det, angsten osv. Er denne smerten noe du virkelig ønsker å videreføre til andres barn ?
   Hva får deg til å tro at dette er greit ?

   Håper virkelig du vil bruke media plassen din til god påvirkning i fremtiden i stede for dette !!!

  108. Jeg blir kvææælm. Kanskje du burde trekke deg litt tilbake, jobbe med deg selv og komme sterkere tilbake..?
   Det her er bare SYKT!!

  109. Nei, vet du hva!? Jeg har aldri brydd meg om vikene mine, eller det ujevne hårfestet mitt… før nå! At du som en “påvirker” i dagens mediebilde kan gi meg et nytt kompleks som jeg ikke engang viste at var mulig å ha?! En ting er sikkert, det er at jeg kommer til å beskytte min 2 år gamle datter mot slike som deg. Du er skummel og det du gjør et faktisk farlig! Skjerp deg!!!

  110. Herregud! Er det mulig? Trodde først det bare var tull…Jeg må si meg enige mer flere oppi kommentarfeltet her. Det er virkelig ikke nødvendig å vise alle disse kompleksene dine. Hold de heller for deg selv og svar heller bare ærlig om noen skulle stille deg spørsmål om dem, si at ja det har jeg gjort, men ikke utdyp at det er et kjempeproblem eller hvor fælt og stygt det er.

   Jeg har ALDRI tenkt på om det er mye eller lite hår bak ørene! Måtte for moro skyld ta bildet og se. Og har et godt parti bak der uten hår, og jeg skjønner ikke hvirdan dette kan plage deg? Det er vel etter min mening helt normalt. Ikke noe unormalt i det minste. Høyt hårfeste er ikke noe å gjøre med, men du er ikke alene. Noen har høyt, noen lavt og noen midt i mellom. Å mannfolka, de kan ha så høyt at det ikke eksisterer. Blir skalla, får måne, høye viker….tror du de går å tatoverer skallen?? Tror ikke det! De fleste aksepterer det og er seg selv! Og hva er vel kulere enn det?

   Har ei datter på snart 1 år! Er det virkelig dette jeg skal la henne vokse opp med! Skal jeg få spørsmål om noen år at mamma jeg har ikke pent hår, fordi jeg har viker, er hårløs bak ørene, det er ikke tynt nok osv…..

   Nei…hadde du hatt barn selv ville du ikke latt dem gjøre noe fordi de er perfekte slik de er! Hvorfor kan ikke du se dette selv! Du er perfekt som du er!

  111. Jeg savner virkelig innlegg om temaer som miljø og dyrevelferd, lenge siden, men jeg husker de ennå!!
   Hadde jeg hatt så mye makt som du hadde jeg utnyttet det til det fulleste,
   du kan så mye bedre enn dette Sophie <3

  112. Etter jeg leste dette innlegget så la jeg merke til at jeg også har viker og slike områder med mindre hår/ingen hår. Hadde egentlig ingen komplekser med mitt hode/hår før, men nå er jeg blitt så oppmerksom på det at jeg hater mitt eget hår/hode.
   Hverdagen min er ikke det samme lenger:( hva blir det neste Sophie Elise? Jeg trodde det var innsiden som betydde mest! Livet er ikke verdt å leve med mitt utseende om vi bare skal fokusere på det:(

  113. Det var godt å se, trodde jeg hadde ille viker, men kunne ikke sammenlignes med dine!!! 😂😂 dette var ironi, fordi hvor er vikene dine, det er NORMALT med langt større viker enn det du viser til, se til å skjerp deg, vær så snill!
   Du er så smart på mange måter, men så dum! Du tillater at hodet ditt leiker med deg

  114. Er så sykt typisk deg å bruke «gråter mye» med en gang du får litt motstand.
   Ta det heller til deg. Du sletter ikke engang innlegget så åpenbart at du bare stresser over hvordan du blir fremstilt

  115. Hei Sophie Elise!

   Jeg jobber som lærer på en ungdomsskole. Fire av jentene i en klasse jeg underviser i på niende trinn satt i gangen og leste innlegget ditt, og diskuterte hverandres hårfeste før første time starta i dag. «Herregud, jeg har også høye viker. Må slutte å ha håret i hestehale. Nå ser jeg jo hvor stygt det faktisk er! Sophie Elise skriver at det går an æ tatovere hodebunnen! Kanskje jeg skal gjøre det?».
   Jeg hadde ikke lest innlegget ditt på forhånd, og måtte spørre de hvorfor de så på høye viker som et så stort problem – det er jo kjempenormalt. Svarene jeg fikk var at «det ser jo helt sykt ut». For meg, så virker det som om blogginnlegget ditt gjorde elevene mine bevisst på hvor «sykt det ser ut», og at de ikke så på det som et problem før. Kan også nevne at jenta med høye viker løsnet hestehalen som hun så pent hadde ordnet for dagen.

   På grunn av deg så er jeg nødt til å starte dagen min med å prøve å få elevene mine til å forstå at enkelte bloggere og influencere har et så forvridd syn på utseende at det kan gjøre skade på unge lesere. Dessverre så vet jeg ikke om elevene hører på det jeg sier, eller om de går hjem og bruker mange timer foran speilet for å skjule de høye vikene sine – som de nå er blitt bevisst på.

   Istedenfor å lære elevene om miljø, politikk og samfunn – som jeg vet at du også er svært oppgatt av, så er jeg nødt til å bruke svært mye tid av dagene mine på å ta opp temaer knyttet til komplekser for kropp og utseende som du og ande influencere skaper.

   Hilsen fortvilt ungdomsskolelærer.

  116. Synes det er helt hårreisende at du fortsatt er på toppen av blogg-Norge når du gang på gang mater unge jenter og gutter med kompleksene dine for ikke-eksisterende problemer, for så å rett og slett fjerne disse «problemene» i offentlig lys. Jeg er helt enig med Kristin i den nye videoen. Vær så snill og lær deg å leve med kompleksene du omtaler i offentligheten heller enn å gjøre noe med de. Selvfølgelig skal du operere eller tatovere eller gudene vet hva om du føler for det, men ikke kom her å si at du opererer fordi du ikke er fornøyd med deg selv når tusenvis av andre jenter og gutter er helt like. De har gjerne ikke hatt negative tanker om seg selv før du introduserer de for det, for hvem er det som bruker så mye tid på sitt eget utseende som deg? Absolutt ingen. Jeg har i hvert fall bedre ting å gjøre. Ikke alle har råd til å fikse så mye på sitt eget utseende, så de du får til å føle seg som dritt må bare leve med det i mens du, dronningen av blogg-Norge, kan fikse det lett som en plett og leve livet ditt videre svevende på en sky. Hårreisende er det. Jeg er også enig i flere av kommentarene her; Nå er du ikke så ung lenger, og det begynner å bli veldig usjarmerende å spille på «dum og deilig»-kortet, du burde vite bedre.

  117. Jeg har viker og høyt hårfeste selv. Tenker over dette mange ganger. Men etter du la ut dette så tenker jeg at jeg er stygg med dette. Siden du måtte gjøre noe med dine viker, så må kanskje jeg også gjøre det for å se bra ut. 🤔 Du får andre folk til å føle seg ræva. Det er ikke alle som har penger til å fikse på rumpa, puppene, leppene, hodebunn, nesa osv. Mange må bare leve med dette.
   Jeg lurer på hva du hadde gjort om du ikke kunne operere deg “penere”. Hadde du da klart å godta deg selv?
   🤔Du var pen før du begynte å operere deg.
   Den selvtilliten din må jo være helt på bånn! Men det er nok ingen andre som hadde tenk at du var stygg om du ikke hadde gjort noe med kroppen din. Du var så pen.
   Vil du absolutt gjøre noe med kroppen din, så gjør det! Men ikke fortell det til hele verden. Ikke få andre til å bli usikker på egen kropp.

  118. Du er bare sjukt i hode som gjør sånt. Du er virkelig helt tragisk å oppmersomhetsyk. Det er helt kvalmt å sykt hvordan du fikser på det ene etter det andre, men blir resultatet noe bedre. Nei. Alt for å få oppmerksomhet. Dette er å synke lavt!

  119. Hei
   Synes veldig synd på deg, har du ikke hatt foreldre som har fortalt deg du er god nok som du er?
   At du er bra nok og at du er fin som du er født til være uten alle disse inngrep?

   Hva tenker du om du blir mamma en gang i fremtiden og barnet ditt har et usunt forhold til kroppen sin fordi en blogger fremhever komplekser som ikke man tenker over en gang og skaper usikkerhet til ditt barn?

   Jeg får vondt av alle de ungene jentene du når ut til og skaper dårlig forhold til sin kropp!
   Kunne du heller ikke bare holdt munnen din om alle dine komplekser og heller være ærlig å si ok jeg har komplekser men jeg er den jeg er.

   Jeg er glad jeg ikke er påvirket og er så usikker på meg selv fordi vet du hva jeg elsker alt på meg selv, strekkmerker til rundelår å det beste har vertfall selvsikkerhet til vise det. Lykke til med livet ditt fremover bare synd du har hodet så fokusert på utsende at du ikke klarer leve livet ditt.
   Husk lever bare her å nå, grip det og lev..

  120. Hei, Sofie og alle dere andre som kommenterer her!.

   Det Kristin sier i videoen er veldig sant, man har et ansvar for å ikke legge ord i munn på mennesker og skape usikkerhet om utsende osv. men det tror jeg nok Sofie klarer å forstå selv uten å bli truet, Spytta på og hengt ut. Ja man markedsfører seg selv og det gjør begge bloggerene veldig, veldig godt!.

   Kristin skaper jo også en liten arme av jenter nå som slenger seg på hennes video og bruker dette til å hetse på Sofie så i mine øyne et de likestilt.

   Jeg syns man skal oppføre seg å la den barnslige dritt slengingen ligge for det var nok ikke det Kristin ønsket å få ut av folk, mer en personlig reaksjon i folk og vekke fornuft ang. Selvbilde.

   Sofie gjør det Sofie alltid har gjort og skal man følge en person via sosiale medier eller offentligheten så må man huske på å skille mellom deg, meg, hun og de. For vi er alle ulike, vi har verdi, og dere som skriver dårlig kommentarer om Sofie her og snakker om hvor dobbelt moralsk hun er, samt falsk er jo like ille selv. Dere tråkker på en person med en ufyselig skrivemåte, samtidig som dere «representerer» mangfoldet som skal stå sammen for at alle har verdi og er perfekte i seg selv.

   Jeg er verken fast følger av noen av partene men som dere blitt nyskjerrig. Vi får jo servert via media historier og TV program på kveldene som viser det bloggerene selv vil st vi skal se. Jeg har sett litt på YouTube, TV og lest artikler så føler jeg kan si noe om hva jeg ser i denne situasjonen.

   Bruk hode folkens!. Er lov å våkne opp mentalt uten å rakke ned noen andre ❤️

   Stay positive! Good vibes ✌🏼☺️

  121. Det er helt greit å ha komplekser, det har de fleste av oss for ett eller annet.
   Noe annet er det å bruke det for det, det er verdt for å tjene penger. Og ja, alle forstår at man får godtgjørelse/rabatt etc hver gang man reklamerer for noe.
   Men uansett hvor ofte du besøker klinikker og får tegnet streker, strammer, forminsker og fikset ting, vil du nok bare finne nye skavanker.
   Det sitter inni hodet, og det kan ingen kirurger i verden fikse.
   Håper du også ser det før det er alt for sent. Sånn at du ikke ender opp som en av de freakshowene man stadig ser/leser eksempler på.

  122. Jeg ønsker overhodet ikke å kritisere enkelt mennesker, og er av den oppfatning av at man må få gjøre det en selv ønsker, så fremt en gjør det for seg selv.

   Problemet blir når man sår ideer om det ideelle, og hvordan alt som ikke er innenfor de rammene, både kan gjøres noe med, og det gir en del signaler når man bare går og gjennomfører alle endringer. Men mange har ting med seg selv de ikke er fornøyd med, og prøver å akseptere det. Det er jammen ikke enkelt i dagens samfunn!
   Jeg er snart 40 år. Jeg har hatt en rekke ting oppigjennom som jeg ikke har vært fornøyd med, men som jeg med tiden har lært meg å leve med, eller akseptert. Men et evig fokus på alt som gjøres overalt, gjør at til og med jeg – kjenner at jeg begynner å vurdere ting på nytt og på nytt og på nytt.

   Jeg vil sammenligne det litt med dette tilfellet: Dersom man har en datter i hus, ville man da sittet foran henne og kritisert hver minste ting ved seg selv? Og så vist ovenfor henne at det bare er å gå å operere sprøyte inn eller fikse? Som en mor, så ville jeg virkelig aldri sagt sånn til min datter, fordi det ville kunne smitte over på henne, og påvirket henne negativt. Litt av den samme kraften har idealene i sosiale medier.
   Jeg vil komme med et råd, eller kall det ønske.
   Ha gjerne fokus på ditt ytre, og gjør gjerne ting for deg selv som gjør at Du føler deg bra. Men prøv å ha fokus på noe annet utad, og bruk din makt til at mennesker skal ha det godt med seg selv.

   Ha en fin dag-

  123. Jeg skjønner ikke hvor folk får det fra at du er en influencer? Du har da aldri vært en influencer i mine øyne. Du er en usikker jente som blotter alle svakheter og liksom-løsninger på dem på en blogg. Jeg har aldri latt meg påvirke av deg og aldri sett på deg som et forbilde. Du har aldri bedt om å sitte med ansvaret for selvbildet til hele Norges befolkning. Du har aldri bedt om å bli sett opp til. Du har kun bedt om bekreftelse. Dette må folk huske på før de kjefter på deg.

   Ja, dette innlegget var sykt. Du har store problemer med deg selv. Og du skal vite at det er HELT normalt! Jeg har også det, Sophie. Vi kjemper mot oss selv alle sammen.

  124. Kommentarfeltet ditt eksploderer vel snart, men jeg tenker som så at det ikke er rart du har problemer med angst. Du fòrer angsten din hele tiden ved å være din egen værste fiende! Du må ha det forferdelig med deg selv. Oppsøk hjelp og rydd opp i selvbildet ditt. Det er så vrangt og vrengt på alle mulige måter. Det er kleint å se at du har så oppegående naturlig bra folk rundt deg, så er du helt på kjøret selv. Nå må du få opp øynene, for nå er nok NOK.

  125. Stå heller for ser du har skrevet enn å slette det. Evt lagt et nytt innlegg der du forklarer hva du egentlige mener.

  126. Du trenger ikke operasjoner, du trenger psykolog. Gi deg før du ender med utseende som en Ivo Caprino-dukke. Glad jeg ikke har døtre som utsettes for dette vanviddet.

  127. Det er helt sykt hvordan dere alle reagerer! Hvorfor i all verden leser dere blogger, er på Instagram etc hvis dere ikke tåler eller blir såpass påvirket hva andre mennesker gjør? Hvis dere er så usikre på dere selv så slutt å følg med på hva alle andre gjør!

    1. Jeg er like gammel kanskje yngre enn de fleste som kommenterer dette innlegget! Da får det være en sak for foreldrene som må ta ansvar. Tenk alt som ligger der ute på internett av syke videoer og andre ting enn bare rosa bloggere.

  128. Ikke ta til deg slike stygge meldinger som folk skriver… For noen dramatiske mennesker😅 Stå på, hev hodet❤ Vi er bare mennesker alle sammen…

  129. Hei folkens (3% strøm nå, så dette må bli kjapt 😬). Vær så snill. Dere vet at Sophie Elise er en helt vanlig jente hun også, så det er ikke noen grunn til å kritisere uten å være saklig. PRØV å være litt objektive, få et litt bredere perspektiv på ting, og ikke la alt gå inn på dere. Ja, det finnes argumenter for at «fikse på seg» innlegg ikke er det beste for de som allerede sliter mest med selvbilde, men livet til Sophie Elise der hun er åpen om komplekser gir også offentligheten et mer nyansert bilde på for eksempel komplekser i dette tilfellet. Moralen: Ikke kritiser blindt, vær åpen og positiv, og selvføleglig, vær saklig og mer glad 😁

   1. Hun er ingen vanlig jente. Hun er en offentlig person, som influerer tusenvis av unge jenter og gutter, og som tjener millioner ved å reklamere for alskens skjønnhetsprodukter og plastiske operasjoner. Hun er en også ei jente med lavt og forkvaklet syn på utseende, og derfor ser voksne erfarne og pengegriske mennesker sitt snitt til å tjene seg enda rikere ved å bruke hennes innflytelse. Så Sophie Elise er like mye et offer som hennes tilhengere er.

  130. Hva er et godt forbilde og hva er et dårlig forbilde? Jeg synes at det kan være lærerikt for ungdommer å feks diskutere Sophie som et forbilde i skolen.

   Jeg synes at Sophie i skrivende stund forbedrer seg som forbilde. Hun er reflektert og tenker over sine handlinger og konsekvenser handlingene har.

  131. Jeg er overhodet ikke enig disse innleggene dine, hvor du deler dine komplekser med unge jenter rundt omkring, men nok om det.

   Synes også det er helt innafor at folk kritiserer dette, mange av innleggene her er også ordlagt på en god måte, men det er unødvendig hva en del skriver her. Trusler, nedlatende holdninger osv, men dessverre er det sånn nettet har blitt.

   Det er kanskje greit å huske på at jenta bare er 24 år, tenker neppe på hvordan alt hun legger ut kan oppfattes av andre. Og dette er kanskje også det store aberet ved at man i så ung alder får et så stort og enda yngre publikum. Disse er da ofte i en alder hvor man er veldig usikker på seg selv, og blir lett påvirket.

   Jeg er ingen fast leser av denne bloggen, og dette er faktisk første gangen jeg er innom her. Ville bare dele noen ord til begge parter. Til de som ønsker å kun legge ut dritt, så er vel det bortkasta? Det er som sagt greit med en saklig diskusjon, men hold det der.

   Til Sophie Elise: Håper du får en god helg, tross alt det som nå står på. Fikk et helt annet syn på deg etter å ha sett deg i fjorårets Skal Vi Danse. Ikke la angsten ta overhånd! Ingem fortjener å føle seg alene.

   Lykke til.

  132. Herregud folkens. 🤦‍♀️
   Deres egen feil at dere blir så usikkre på dere selv.
   Slutt å gi skylda på influencerne/andre mennesker for deres dårlige selvitillit og selvbilde

   🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

   1. Vet ikke om du har forstått poenget med å være omtalt som en influencer. Som jeg har forstått er det en person med stor påvirkningsevne. Ofte en offentlig person, eller en person som er omtalt mye i media. Sophie Elise er en av dem som setter et enormt stort fokus på hva som er feil med en, og fortelle hvordan en kan fikse det. Som en influencer påvirker det selvfølgelig utrolig mange av de som ser opp til henne og skaper et enormt press for å oppnå “ditt perfekte jeg”. Hvordan kan du da påstå at influencere ikke har et ansvar for at mange har dårlig selvtillit å strever med å bli like “perfekt”?!

  133. Skjønner ikke hvorfor dere bryr dere om hva andre gjør, opererer eller fikser på? Skjerp dere. Dette er internett, og alle er forskjellig. Om dere virkelig blir så påvirket av å lese bloggen, så bør dere ikke være på nett. Har dere Instagram? Det florerer med modeller og vi vet alle hva en pose er. Vi vet alle hva retusjering er. Og det er helt ok! Har man hjerneceller nok så kaller man skille ekte og ikke, og man klarer se på bilder av modeller og synes de er pene, i viten om at de er en pose/retusjering- uten å legge seg ned å sippe. Å skylde på at Sophie har masse lesere som blir påvirket er bare tull, da det finnes mye verre på nettet enn dette innlegget her, og de fleste løp nok ikke å så seg i speilet etter dette innlegget. Isåfall er det på tide å logge av.

   1. Bryr oss? Hallo! Hun er offentlig figur, hun har stor påvirkning i media, hun eksponerer seg selv, hun skriver bok, debatterer osv.. også skal vi plutselig OVERSE og ikke BRY oss når hun prøver å normalisere i å ta kosmetiske inngrep? Ta deg en bolle, og tenk igjennom hva du skrev i innlegget ditt. Folk bryr seg fordi Sophie Elise påvirker unge jenter med et helt forvridd syn på hva skjønnhet er og ikke. Såklart kan hun gjøre hva hun vil, men hun passe på hva som blir fremstilt ettersom hun er en offentlig figur! Det er ekstremt provoserende å skulle si at høye viker og høyt hårfeste ikke er «pent» nok. Hun skaper og fester komplekser på andre mennesker, noe som er helt banalt og ekstremt unødvendig.

  134. Jeg har fulgt deg i mange år, og jeg har sett videoen til Kristin. Jeg skjønner at du slettet innlegget ditt. Jeg sliter selv med komplekser i en alder av 28 år, men jeg velger å leve med det. Jeg står foran speilet hver enste dag og tenker “så fin jeg er idag.”
   Uansett, jeg skjønner begge parter. Jeg tar verken noen sitt parti, men vært stolt av den du er. Vær stolt av dine valg, for det er forseint å angre når du allerede har gjennomført det. Jeg tror det er en del overdrivelse. Jeg elsker bloggen din, di er en fantastisk person med en flott utstråling og makt. Det skal du være stolt av. Jeg har lært meg å overse “dritten” som blir pratet. Jeg tenker at “jaja” har ikke de personene noen bedre å prate neivel. De skal få lov, men la meg få høre på det eller så får de skaffe seg et liv. Jeg skjønner at kosmetisk kan påvirke mange og mange gjør det. Ingen som skal oppfordres tå gjøre det, men det er slik verden har blitt idag. Jeg har vurdert selv botox pga noen rynker i pannen og jeg ikke redd for å innrømme det, men jeg ville aldri postet noe om det på en blogg at jeg hadde gjort det.

   Alt som skrives kan missforstås. Ord kan legges feil, mange leser feil, osv. Det er bare sånn hjernen fungerer. Mange leser å tenker “å herregud” før de har lest alt som faktisk står. Ingen som klarer å lese mellom linjene lenger. Da mener jeg ingen.

   Vær stolt av deg selv om det du driver med. Du er er en sterk kvinn!

  135. Sophie Elise, du har virkelig alt for lite å gjera på hvis du ikkje har anna å gjera enn å sitta å kjenna etter om du har nok hår bak ørene eller ikkje.
   Vil anbefala deg å få deg ein jobb👍🏼

   Hvis DETTE er det såkalla «influencere» holder på med, å syta over slikt vås, så seier eg bare; Takk og pris for at MINE ungar er trygge nok i seg sjølv til å ikkje gidda å skriva ei einaste linja om noko så tåpelig.
   Makan 😆

  136. Jeg kommenterer virkelig aldri noenting, men fy så slemme folk er. Jeg er SJOKKERT. Voksne mennesker, og dere rakker ned på et uskyldig menneske på denne måten. Det virker som dere ikke forstår at Sophie er et vanlig menneske som alle andre. Hva får dere til å tro at dere kan oppføre dere på denne måten mot et menneske? Jeg er sjokkert og forbanna over å lese alle kommentarene Sophie får her og i kommentarfeltet på VG. Fy skamme dere! Tenk over om dere fikk så mye dritt fra hele Norge. Sophie er et vanlig menneske, men egne komplekser og feil. Om hun opererer seg, eller tattoverer hodebunnen må det vel være HENNES VALG om hun ønsker å gjøre det, og om hun ønsker å blogge om det? Det er ingen som sier at det hun gjør er riktig, og hvis unge mennesker ønsker å gjøre det samme som henne, selvom det er feil, så er ikke det Sophies problem, det er noe foreldrene heller burde ta tak i! Personlig syns jeg at nettmobbing er et enda større problem, og de unge kommer til å følge deres fotspor. Så hva er verst, tattovere hodebunnen eller mobbe andre mennesker til de ikke orker å leve mer?

   SKJERP DERE, VOKSNE MENNESKER! DETTE ER FOR FAEN IKKE GREIT.

  137. Hvis de som leser denne bloggen ikke er i stand til å gjøre egne valg eller ha egne meninger, vil jeg anbefale å heller lese noe annet. Man må jo ikke gjøre det samme som andre, og trenger heller ikke kopiere noen andre sitt utseende. Hvis du ikke har tenkt på at du har for små pupper, for stor nese, for høyt hårfeste eller for små lepper før du leser det i et magasin, ser en reklame eller leser en blogg skjønner jeg ikke hvorfor du skal gjøre noe med det etter å ha lest et blogginnlegg. Tror man har større problemer i livet enn å være lett påvirkelig om man tar dette innover seg og velger å gjøre det samme. La nå for Guds skyld Sophie Elise få gjøre det hun har lyst til å gjøre, så gjør du det du vil. Vet du ikke hva du vil, prøv å finn ut av det.

  138. Verden vil bedras, og det ligger MYE penger i kosmetisk kirurgi. “Skjønnhet” selger, sex selger. Jeg har lagt merke til at det som regel er de jentene som er mest “heldig” med utseendet som er mest ivrig på disse operasjonene. Og de blir bare yngre og yngre. Dette har blitt så godtatt og vanlig at unge jenter får plastisk operasjon i jule- eller bursdagsgave hos foreldrene sine.

   Sophie Elise, du sier at du tatoverte hodebunnen din for å dekke over tapet av hår etter at du hadde brukt Extensions. Da regner jeg med at du mener slik Extensions man smelter fast i sitt eget hår, ikke sant?
   Unnskyldningen du bruker er for så vidt grei nok, men hva om du hadde latt være å ta Extensions den gangen du gjorde det? Da hadde du sluppet vonde Extensions, du hadde sluppet ødelagt hår, du hadde sluppet all bekymring rundt det om hodebunnen vistes eller ikke, og sist men ikke minst, du hadde sluppet å tatovere hodebunnen din.

   Har du tenkt framover i tid, når du blir litt eldre, og tyngdekraften gjør seg gjeldende for alvor, hvordan resultatet etter alle operasjonene du har tatt virkelig viser sitt sanne ansikt. Hva gjør du da Sophie Elise, når alt begynner å henge som det jo gjør vanligvis? Du kan jo ikke fortsette å strekke og fylle på huden din det uendelige. Menneskehud er ganske tøyelig når den er ung og frisk, men som kjent vil den miste mer og mer av sin elastitet etter hvert som man eldes. Og de fleste har vel sett skrekkeksemplarer av eldre damer som har tatt operasjon etter operasjon.

   Ønsker dere virkelig dere selv så vondt, jenter? Jeg mener, HALLO, våkn opp! Bruk heller den tiden, energien og pengene på å gjøre verden til et bedre og tryggere sted å vokse opp i.
   Synes du det er riktig å sitte å tjene millioner av kroner på å promotere alskens skjønnhetsremedier, makeup og plastikk kirurgi klinikker til ditt unge publikum, mens du samtidig ødelegger ditt før så vakre utseende? Synes du det er greit å lokke unge, pubertale mennesker, med dårlig selvbilde, til å bruke masse penger på å ødelegge seg selv.

   En gang i framtiden kommer du til å angre på din egen dumhet, og det at du trodde at fake skjønnhet var alt som betydde noe, og at det var dette som gjorde deg lykkelig. Dere som driver med dette må tenke litt lenger fram enn morgendagen. Dere skal leve i flere årtier til. Å se ut som et forkrøplet monster når man er 40-50 år er vel ikke særlig fristende heller vil jeg tro? Det er jo ikke bare når man er ung at man vil ta seg godt ut.

   Dette ble en lang kommentar, men tilslutt har jeg lyst å spørre dere som tar slike drastiske skritt som en (eller flere) operasjoner jo er. HVORFOR gjør dere det? Er det en konkurranse for å se hvem som klarer og bli vakrest? Er det for å få draget på flest mulig av det andre kjønn?

   Jeg forstår hvorfor du, Sophie Elise gjør dette. Jo flere som følger dine råd og eksempler, og som bruker disse rabattkodene du deler ut i øst og vest, jo mer penger ruller inn på kontoen din. Et utrolig sleipt og ondskapsfullt spill, som bevisst og kalkulerende utnytter mennesker med lavt selvbilde.

   Har du det godt med den du har blitt, Sophie Elise? Synes du dette du driver på med er samfunnsnyttig eller en god gjerning? Virkelig?

   Etter min mening, er en god selger en som opplyser ikke bare om hvor fint og flott det kan bli om du bruker produktet, men en som også tar med faremomentene ved å bruke produktet, og eventuelle bivirkninger og ettervirkninger.

   Det er helt utrolig at en så ung og uerfaren jente som deg, skal få lov til å influere unge mennesker så vilt og uhemmet som du gjør, Sophie Elise. Det du driver på med, er LIVSFARLIG, og må stoppe NÅ! Bruk heller penger på f.eks kognitiv terapi, det gjør virkelig underverker med selvtilliten deres, og det helt uten å operere noe som helst!

   Jobb heller med psyken deres, det er DER man finner den sanne og varige skjønnhet. En skjønnhet som varer hele livet, uansett hvor gammel man blir.

  139. Kjært barn (kvinne) har har mange komplekser! Sophie Elise, hvor får du alle disse kompleksene fra? Hva er det som får deg til å tro at at høyt hårfeste og viker ikke er «pent» nok? Hvor kommer all denne usikkerheten din fra? Skjønnhet er subjektivt og det finnes ingen «regler» på hva som er pent og ikke. Du får selvfølgelig velge selv hva du vil fikse på, det er din egen kropp.. men synet ditt på utseendefiksering er helt forvridd! Jeg kan ikke fatte og begripe at all denne alskens kosmetiske inngrep skal gjøre deg så mye bedre og penere, du hadde jo allerede et pent utgangspunkt, nå er det helt plastikk.. Har lest kommentaren over meg, og er ganske så enig selv i at tyngdekraften etterhvert vil gi deg et kraftig smell om et par år, hva vil du gjøre da? Forsette i å sprøyte inn kjemikalier i huden din? Det finnes så mange naturlige metoder å kunne bevare en ungt og friskt utseende uten å ty til dyre inngrep. Husk at unge jenter ser opp til deg, og dette gir et farlig utfall når slike kosmetiske inngrep blir så normalisert i samfunnet. Du er ung og smart, bruk heller tiden din godt på noe verdig og betydningsfullt, og ikke la deg påvirke av negative kommentarer som gjør deg usikker på eget utseende. Ingen er perfekte, og den evige jakten på «perfekt» vil verken gjøre deg perfekt eller lykkelig.

  140. Jeg har også høyt hår feste, men det hadde aldri plagd meg før jeg leste innlegget ditt og innså at kanskje jeg også trenger å fikse på mitt? Det er trist at selv om jeg vet at dette ikke er noe som bør påvirke meg, klarer det å gjøre det uansett

  141. Sophie Elise, hva er vitsen med å dele dette? Det er bra å kunne snakke om komplekser men å dele dette er HELT unødvendig! Du har unge lesere som påvirkes av alt du poster. Tenk på det neste gang du skal legge ut noe!

  142. Synes det er dumt at du velger å skrive om noe sånt. Er 14 år, men ser på meg selv som en ganske selvstendig person som ikke blir lett påvirket. Allikevel får jeg ingen god følelse etter å lese et slikt innlegg som dette, forårsaket av at jeg selv har et ganske høyt hårfeste. Jeg skjønner ikke hvorfor du poster noe sånt når ingen får noe som helst godt ut av det. Ja, noen kan finne inspirasjon, men det vil ikke påvirke dem positivt uansett hvordan du snur og vender på det. Det er ingen positiv inspirasjon, og ingen har godt av det.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg