Hvor er mediene og milliardærene når det virkelig gjelder?

For en stund siden sto Notre Dame i brann. Mediedekningen var enorm, du kunne følge brannen sekund for sekund hos alle verdens aviser, og samtidig kom verdens rikeste på banen. Hvem kunne donere mest? Hvem kunne redde verden ved å redde et bygg? Triste tenåringsjenter postet bilder av seg selv og bygget, fra den ene ferieturen. Hele verden gråter. Hvordan kunne dette skje.

Nå har regnskogen stått i brann i tre uker.  Hvor er mediene? Hvor er milliardærene?

Jeg skal si dere hvor mediene er. De er opptatte med å dekke siste episode av Ex On The Beach, eller saker som “forskning viser at folk som bruker flest emojies får seg lettere match på tinder”. Hvorfor er mediene opptatt med denne viktige journalistikken? Fordi det er det folk trykker på. Folk scroller forbi saker om Amazonas, derfor tjener ikke mediene noe på å skrive om det, og slik fortsetter det. Når jeg tenker på det blir jeg fysisk kvalm over at det er slik verden funker.

Hvor er milliardærene? Det er kanskje litt vanskeligere å få creds når man ikke kan donere til noe hvor du ikke får navnet ditt på et bygg. Å donere uten at alle skal vite om det. Og uansett hvor mye man hadde ønsket å donere penger er det ikke så mye å donere til. Presidenten i Brasil er mest opptatt av å tjene penger selv, og det gjør du ikke med en regnskog som har det fint. Det gjør du ved å kutte ned alt, slik at du blant annet kan lete etter olje eller lage store farmer som igjen skal bidra til at vi i vesten kan spise kjøtt og Nutella, samtidig som vi kjører diesel-bilene igjennom bomringer og griner fordi det er så synd i oss som må betale litt ekstra for å forurense.

Våre vaner her er en direkte tilknytning til hva som nå skjer i Amazonas. 

Før noen påpeker det åpenbare; jeg er ikke perfekt. Jeg har mine dårlige vaner, jeg er ikke ute å redder planeten hver eneste dag. Jeg blogger om sminke og klær, for fucks sake. Men jeg skriver dette som et medmenneske, som borger av planeten er det min plikt å informere om dette. Om man må være perfekt før man kan uttale seg kommer vi absolutt ingen vei.

Det gjør vondt. Regnskogen er en del av meg, den er en del av deg. Den er luften vi puster og regnet vi kjenner på kroppen. Vannet vi drikker. Dokumentarene vi ser på TV.

Eller. Nå ser vi vel på Ex On The Beach.

Og før du påpeker noe åpenbart igjen; det er fullt mulig å ha flere tanker i hodet samtidig. Du kan både elske å se kåte tenåringer knulle i misjonær i beste sendetid, samtidig som du bryr deg om planeten. Bare vær så snill å trykk inn på sakene om Amazonas også, for om ikke forsvinner de i mengden. Vi skylder planeten vår minst så mye.

Om du ønsker å donere penger anbefaler jeg deg å sjekke ut Regnskogsfondet.

Jeg setter pris på om du deler innlegget, men enda større pris på om du donerer. Det kan om så være 50 kroner. 

92 kommentarer
  1. Pleier aldri å legge igjen kommentarer selv om jeg leser bloggen din hver dag men fyfaen du er rå! Takk for at du velger å bry deg, og velger å dele saker som dette. Du inspirerer meg <3 Har donert nå, takket være deg.

    1. Ta med isabelle Eriksen Martine Lunde youtube videoer gå naken og send meg snapchat bilder fans Redbullkongen2 Og venner kilitoris vagina pupper nakenhet bh bilder av deg nudes trewking så skal dere 22 september spøre sex 18 år gutter 17 år gutter kjøp deg dere Tommy Hil fligher blå bikini jobb Vekterne kondomeriet gamestop se på pornhub. Com Nicole Aniston Kendra Sunderland bliar Williams

  2. I det siste så har jeg fått ekstremt mye respekt for deg! Mange mener at du er ett dårlig forbilde++, men altså! Du er faktisk en av de bloggenen jeg faktisk vil lese! Det er så godt å se at noen faktisk bruker stemmen sin til noe viktig i forhold til kun mote, sminke og dall! Heia for deg, Sophie! Jeg digger deg, keep up the good work!! 💪👌

  3. Hei! Jeg sliter veldig med å finne en god psykolog som jeg kan stole på at setter riktig diagnose, da jeg heller mot bipolar type 2. Mulig dette er noe du ikke ønsker svare på, og det forstår jeg godt, men hvor gikk du for å få en du kan stole på?

   Spør her nå fordi jeg er helt lost og så sliten av å ikke vite hvor jeg bør gå

  4. Hvorfor snakker du mennesker, som spiser kjøtt, så mye ned? La oss si at alle sluttet å spise kjøtt, skulle vi kastrert og sterilisert dyr, så det ikke ble overproduksjon? Hva skulle dyrene ha levd av? Spise oss? Jeg sier IKKE at jeg ikke er glad i dyr, men hvordan skulle vi løst det? Og du vet at de bøkene du skriver blir printet ut på papir? Hvor kommer papiret fra? Du roper om regnskogen, trær osv, men du kjøper bøker og skriver bøker.. Det er ikke bare regnskogen som hugges ned, men trær overalt, Sophie Elise! Jeg forsvarer IKKE at det gjøres, men tenk på det neste gang du kjøper en bok..eller skriver en.. hvorfor reklamerer du ikke (og bruker) bøker på nett, apper? Jeg tenker at det er greit å ha et godt svar og den totale info, før man klager på noe 😉

   1. Okei så fordi hun ikke er 100% perfekt for deg så skal du plukke henne fra hverandre og snakke om bøker, trær og “hva om alle slutter å spise kjøtt”? DET er alt du har fått med deg etter å ha lest blogginnlegget? Må være deilig å være så usaklig og samtidig så kunnskapsløs. Så slipper du å komme med et faktisk bidrag til debatten…

    1. Bra svart Isabel 🙌🏽
     All kred til SE som tar seg bry til å svare på all kritikk på en høflig og utfyllende måte, også der hvor kritikken ikke henger på greip! I n g e n er feilfri, men folk glemmer å feie for egen dør først …

    2. Det er du som er ufin Isabel. Bruk av hersketeknikk er ufint, ” må være deilig å være så usaklig og kunnskapsløs”. Det er faktisk et menneske med et litt annet syn på ting enn deg. Du hadde ikke vart lenge i en diskusjon. Jeg er ikke helt enig med minimy, men ser at hun aldeles meg ikke mener andre noe vondt. Derfor er det kritikk som ikke er ondsinnet. Pick your fight. Mvh veganer, ikke bare hjemme men hele tiden!!

   2. For en usmakelig ting å skifte fokuset over på. Du skal ikke lenger enn et par tastetrykk for å få innsikt i kjøttproduksjonens effekt på miljøet kontra bøker – en vare som kan gjenbrukes, resirkuleres og «samles på». Produksjonen av en bok vil være forurensende, på samme linje som ALT av materialistiske varer. I denne typen kritikk du kommer med kan du derfor likesågodt trekke inn sminkeprodukter, klær osv. noe som blir helt latterlig trivielt når vi nå ser et helt økosystem, enorme landområder, bli brent ned nettopp for f.eks. Kjøttproduksjon. Hvis du ikke er interessert i å undersøke dette nærme selv, kan jeg informerer om at en boks karbonavtrykk vil være på 75 kg, mens rødt kjøtt som en del av dietten 3-5 ganger i uken over et år vil ha et utslipp av miljøfarlige gasser på over 1 tonn!! Kanskje du også skulle samlet litt mer informasjon, før du styrer pekefingeren helt i blinde….

   3. Er litt forskjell på papirproduksjon til bøker her i Norge, og ein over tre veker lang BRANN i BRAZIL med fleire 1000 UTRYDNINGSTRUEDE ARTER :))

    Slutt å leit etter ting å klage på.
    Jorda vår dør. Du kan gjøre som Sophie og faktisk bidra, eller fortsette å leve i trua om at klimakrisa ikkje eksisterer slik som de ignorante menneskene på denne jorda.

    Ikkje dytt ned de som faktisk prøver å gjøre ein forskjell, det er de du kan takke om barnebarna dine har ein planet om 100 år.

   4. Les deg opp før du kommenterer også.

    Korfor er det greit med overproduksjon av mennesker men ikke dyr? Og grunnen for overproduksjon av dyr er pga. MENNESKER og etterspørselen av KJØTT!

   5. Hei, ifølge en undersøkelse utført av den teknologiske firskningssentralen VTT i Finland, tilsvarer utslippene til en bok på 300 sider 7,3 km kjøring med en vanlig bil. Jeg tror valgene vi tar i matinnkjøp er viktigere, for det er noe vi kjøper ukentlig, mens en bok kan man ha i årevis og låne eller selge videre. Og bøker har den verdien at man utvider sitt perspektiv og får ny kunnskap. Ulike forlag har nok ulik fokus på CO2-utslipp og slikt (som kanskje kan sjekkes opp på deres nettsider) men tror ikke det er bøker vi først må fokusere på om vi vil redde verden. Det er akkurat bøker som er med på å opplyse folk om viktige ting

   6. Unnskyld meg, vet du hvordan kjøttproduksjon fungerer? Dyrene blir inseminert, så vi trenger ikke sterilisere de dyrene, for å si det sånn. Og kommentaren om at dyrene skal spise oss, her må du utdype?

    1. Marte, hæ? Hvis dyrene insemineres så er det ikke med kunstig sæd liksom…Da trenger de ikke å steriliseres? Skjønte ikkeno av det du skrev. Ja til kjøtt

     1. L: de insemineres selvsagt med vanlig sæd, men de går jo ikke sammen med dyr av det samme kjønn, så da trenger de jo ikke steriliseres. Grunnen til at dyrene i landbruket blir drektige er jo fordi vi mennesker inseminerer dem, de parrer seg ikke naturlig. Derfor vil sterilisering være unødvendig. Nå snakket jeg om dyr i produksjon, ikke kjæledyr.

   7. Hei, du burde lese deg litt opp på dette med kjøtt/meieri industrien. Det blir ikke overproduksjon dersom menneskene slutter å avle opp dyra. Det er nemlig pga de avler og tvinger dyra til å gå gravide hvert år, gang på gang på gang til dyra er så utslitte og ikke klarer mer og sendes til slakt, at det blir for mye dyr. Infoen du har der er gammel propaganda fra kjøttindustrien, som folk tydeligvis enda tror på..
    Bøker og kjøtt/meieri industrien kan ikke sammenlignes, da overflod av dyr og hugging av skog for mer plass og mer penger er en MYE større miljøversting!

  5. Hei,

   Lurte bare på en ting. Husker du la ut en anbefaling om å se en dokumentar eller en youtubevideo – litt usikker på hva det var, men bildet av videoen var av en mann – og det handlet om global oppvarming. Det var vel ganske nylig på snapchat tror jeg. Hva var det?
   Skulle gjerne sett den.

   Har forresten donert. Godt du bruker stemmen din til å belyse viktige temaer, takk 🙂

  6. “Om man må være perfekt før man kan uttale seg kommer vi abskoutt ingen vei”

   Å så lett satte du alle som kritiserer aktivister på plass 💚

   Tusen takk for dette innlegget, jeg er en stor fan av denne nye eco-warrior Sophie Elise som vi nå ser mer og mer av💚✊🌍

   Ang det du sier om media:
   overrasker meg ikke om media er mer interessert i å dekke at du skriver om brannene i Amazonas, enn å faktisk skrive om det som skjer der🙃

  7. Herlig! Du er så fantastisk. Tusen takk for at du bruker din høyere stemme enn mange andres på noe SÅ VIKTIG!!
   Jeg støtter med 150kr i mnd ❤️🌳

  8. Hei! Jeg er halvt brasiliansk så det som har skjedd er at flere av de store gårdseierene som «eier» disse områdene bestemte seg for å tenne på deler av skogen for å gjøre det enklere og bruke landet til f.eks sojaplantasjer. At dette ikke får mer dekning er helt sykt. Hjertet mitt knuser av å tenke over alt av biomangfold som forsvinner på grunn av dette. Bolsonaro er forferdelig og jeg skjønner ikke at dette kan forsette uten at noen som har makt kan si noe imot dette viser hvor forferdelig verdenen vi lever i er.

   1. Bra med disse opplysningene Frida. Som om ikke vegansk matindustri ødelegger jorda! Soyadyrking ødelegger regnskogen! Multinasjonale selskaper skal nå tjene seg rike på vegansk industrimat. Tror ikke et øyeblikk på at denne industrien er bedre for jorda enn kjøttindustrien.

    1. Det er enorm forskjell på regnskogsoya og matsoya. Regnskogsoya (som det er snakk om her) dyrkes som fôr til kveg som går til kjøttindustrien. Denne typen fôr importeres også til land som Norge. Jeg sier ikke at matsoya er utslippsfritt, men det er svært viktig å være informert om denne forskjellen når man engasjerer seg i denne debatten 🙂

  9. Toppers at informere oss ellers hadde jeg ikke visst om det du er en smart å klok dame synes jeg ønsker deg alt godt og en riktig god Natt fra meg å puse kompis sophie Elise hilsen Kristian Magnus 😀♥️🐱🦋🗻🏞🏔⛰✌🙏

  10. Hei Sophie,
   Takk for at du ta opp denne saken. Dette er så viktig !!!! Jeg er lei meg når jeg leser dette. Jeg synes det er skamfullt å se hvor dumme vi mennesker kan være, for ikke å skjønne viktighet av skog for våres overlevelse. I tillegg at vi kan være så egoistiske og slemme mot naturen og økosystemet 😔😔😔 Trist !!!! Og for å SVARE på spm ditt angående hvor medier i Brasil/verden er. Skal si deg “de er kjøpt og betalt “. Korrupsjon i Brasil er enormt 😔😔😔😔 Trist!!! Mange miljøativister dør i Brasil. KJØTT-MAFIA !!! 😡😡

   1. Det har du vel strengt tatt ikke noe med? Hun har nevnt for lenge siden at hun donerer månedelig til aksjoner som støtter hennes hjertesaker, bl.a. Regnskogfondet. Kanskje hun ikke er en av dem som trenger navnet sitt inngravert noe sted for å gi tilbake. Ta er oppgjør med deg selv og folkeskikken din, din totale kjerring 🙂

    1. Det var et enkelt spørsmål, enig i at det var litt på kanten, men du kan vel holde deg for god for å omtale meg som en kjerring?

     Jeg synes også at det hun skriver om her er særdeles viktig, jeg reagerer på den motbydelige retorikken som benyttes. SE går veldig hardt ut mot folk som “ikke gjør en dritt” og milliardærer som “donerer penger til uviktige formål” samt at “folk som trykker innpå uviktige avisarktikler burde skamme seg” og jeg er egentlig genuint nysgjerrig på hva SE selv gjør for miljøkrisen og for regnskogfondet? Er enig i at å gjøre LITT er bedre enn å gjøre INGENTING, men reagerer sterkt på ovenfra og ned-holdningen hennes når hun debatterer for disse hjertesakene sine.

  11. Du burde anbefale folk å se Our Planet på netflix, om du ikke har gjort det enda. Se den selv også, hvis du ikke har! Veeeldig fascinerende og fint, men samtidig så lærerikt. Det snakkes om det fine men også det negative, og man får et mye større overblikk over hvor mange arter som finnes- og ikke minst hvor mange arter som dør ut av klimaendringene. Vi dreper jorda vår. Hvis folk tror regnskogen er stor nå, se Our Planet og se hvor stor den var for 10 år siden. 10!!!!!! År!!!!!!!

  12. Papirindustrien ødelegger regnskogen

   Behovet for tømmer til papirproduksjon er en av de største truslene mot regnskogen. Hvert år hogges eller brennes enorme regnskogsområder for å etablere nye tømmerplantasjer, noe som truer både menneskene og dyrene som lever i regnskogen.

   «Bedre med dobbelt moral en ingen moral»

  13. Tusen takk for dette, for at du er du og for at du gjør folk oppmerksomme på noe så sinnsykt viktig!! Jeg har donert<3

  14. Kjempebra innlegg!! fortsett med slike!! 🙂 NORGE TRENGER å se mer slik, for avisene er fucked up

  15. Du bør legge til at brannen ikke er typisk “skogsbrann” men intentionelt sett av Brazils farcistiske myndigheter – sånn blir det når makten og “demokratietet” blir satt i hender av gale far-right politikere som selger regnskogen for masseproduksjon og kapital. Ordbruk er viktig, og det er viktig å påpeke dem som står bak denne katastrofen og hvorfor.

  16. Hvis det er mitt innlegg det refereres til, så har jeg kun påpekt at papir blir til av trær.. Ellers stilte jeg spørsmål, men skjønner jo at tilhengere oppfatter det som et angrep 😉 Når man går hardt ut som en offentlig person, så må man stå for det man sier, komme med svar på spørsmål og ha saklige svar. Jeg har IKKE gått til «angrep» på Sophie som person, da jeg ikke kjenner henne og kan derfor ikke uttale meg om henne. Men! Saker som omhandler påvirkning av bl.a lesere og grunnlaget for det, så må det være lov å stille spørsmål.. Jeg gjentar: jeg støtter IKKE nedhugging av trær unødig, men stiller spørsmål om bl.a produksjon av bøker, som er laget av papir, ergo av trær.. Jeg spurte om hvorfor ikke bruke nettet og apper, for å lese bøker? Oppfordre andre til å gjøre det samme? Og så stilte jeg spørsmål om hvorfor hun snakker ned mennesker som spiser kjøtt.. Er kommentarfeltet kun ment for ros, peace & love, ikke-kjøttspisere osv? Jeg bare spør.. Lærte som liten at «er du nysgjerrig, så spør» og det gjorde jeg.. Ingen vits å hugge av meg hodet av den grunn, for jeg er ikke et tre og heller ikke spiselig. Er for gammal og seig til det 😉

  17. ÅHH TAKK!!! Tenkt mye på dette selv. Faen meg på tide at noen sier det høyt! ♥️💪🏼 Ser VG har skrevet om det nå…………

  18. Det er blant annet disse typer innlegg som gjør at jeg digger deg! Godt at noen tar påvirkningskraften og posisjonen sin på alvor og bruker den på noe mer viktig enn penger og likes!! Krysser fingrene for at norske og øvrige media i verden slenger seg på, og at verdens rikeste med alle oss andre jordboere i ryggen legger press på myndighetene som kan endre trenden🙏🏼🙏🏼

  19. Hvor mye donerer du til denne brannen?
   Håper 97% av inntektene du og Dorthe får inn på strikkeprosjektet deres går til å redde verden. (Og at dere bruker ull fra dyr som har et verdig liv, gleder meg allerede til å se dokumentasjonen)

  20. Hvor er millionæren Sophie? Joda, sitter på et fly til Hawaii mens hun tenker ut hvordan hun kan annonsere enda mer for masseproduserte klær fra Nelly samtidig som hun kan dytte inn reklame for kommende strikke kolleksjon, som selvfølgelig er laget av ull fra dyr som har fantastisk liv.. eller?

  21. No har Norge og Tyskland stoppa millionstøtten til regnskosfondet, og æ har sett dette i alle norske nettaviser. Men d e flott at du tar d opp likevel. Presidenten der burde vært avgått.

  22. Tusen takk for at du deler dette!!!! Så viktig ❤️ Prøvde å donere men vil bare informere deg om at minstebeløp for å donere er 100 kr, ikke 50 😊💓

  23. …dere vet vel at det er en kontrollert brann ikke sant…?😂
   Det gir rom for nye og friskere tre som skal vokse opp igjen. Bra dere er opptatt av naturen men damn les litt opp i det da😂

   1. Står jo liksom på nettaviser og nyheter at brannen må slukkes ellers forsvinne regnskogen
    Ingen sier at dei gjør det med vilje for at det ska vokse ut igjen
    Og uansett tar det lang tid at trær vokse ut
    Er du som tydeligvis ikke har lest rett

  24. Er så redd for vår planet, og orker snart ikke mer.. Jeg gjør alt jeg kan, flyr lite, kjører aldri bil (så og si), sorterer alt boss, slukker lys, handler det jeg spiser, sparer vann, hjelper dyr og rydder opp. Føler jeg er helt alene om å bry meg i blant😞 er det vits å leve liksom? 🤞🏼

  25. Veldig bra at du skriver om dette, du når fram til mange 💕. Og ikke bry deg om de surmaga kritikerne her. Sånn som jeg ser det, så er det viktigste at vi alle gjør litt for miljøet. Alle kan ikke gjøre ALT 🙂. Men noen kjøttfrie dager i uka, sortering av søppel, handlenett osv, det kan vi alle klare 🙂. Ønsker deg god bedring av influensaen, og håper du får en fin dag 🙂. Ta vare på deg selv 💕

  26. Herregud, ja!!! Er så sykt at jeg fant ut at regnskogen brenner først for noen dager siden, og at den brenner så mye at røyken kan sees fra verdensrommet! Det er så skremmende..

  27. Hei!
   Syntes det er veldig fint at du setter denne saken i lys!! Jeg gikk inn på nettsidene til Regnskogfondet for å donere 50 kroner i mnd, men minste pris man kan donere er 100 kroner i mnd.
   Dette er selvfølgelig helt i orden, ville bare opplyse om det☺️

  28. Takk for at du deler denne saken! Alt for lite mediadekning rundt et så omfattende og kritisk problem.

  29. Sinnsykt bra innlegg, takk for at du skriver om viktige saker som dette!!

   Jeg tror dessverre at støtte til regnskogsfondet ikke vil hjelpe i denne situasjonen fordi Norge har stoppet utbetaling av støtte til Brasil fordi den sittende presidenten har økt avskogingen.. Det finnes en non-profit organisasjon kalt Amazon Watch, og det er mulig det er bedre å donere der, for sånn jeg har forstått det jobber de mot staten, versus regnskogsfondet som går gjennom staten (ikke sikkert dette er korrekt). Her er link til en nyhetsartikkel som er skrevet om hvorfor ingen har informert om brannen før nå + noen andre facts.

   https://amazonwatch.org/news/2019/0821-amazon-rainforest-has-been-on-fire-for-three-weeks-heres-why-youre-only-hearing-about-it-now

  30. Verdens våteste plass brenner – Regnskogen i Amazonas. En frisk regnskog brenner ikke.

   Verdens kaldeste sted brenner – Sibir.

  31. Hei! Det blir helt feil å si media ikke rapporterer. De tradisjonelle nyhetene har rapotert dette en stund (vet ikke når første sending var). Både NRK og TV2 oppdaterer internasjonale nyheter. Kanskje dere bare ikke følger med på faktiske nyheter? Man kan aldri forvente sosiale medier til å gi er rettferdig nyhetsbilde haha.

  32. Du er den personen som gjør at jeg blir opptatt av miljø! Spesielt på podcasten deres. Jeg har lyst på en Sophie Elise vlog av ting man kan gjøre for å bli mer miljøvennlig, fra smått til stort 🙏🏼
   I podden – fortsett å snakk om miljø! Blir helt mind blown av fakta du kommer med, kjøttmel gjorde at jeg brekte meg på bussen og jeg lot være å spise kjøttmiddagen jeg hadde kjøpt 😱 du gjør en bra jobb!!

   1. Men alt du gjør hjelper ingenting. Fordi, jeg spiser kun mer og mer kjøtt, så jeg nuller ut alt når du spiser mindre kjøtt. Når du resirkulerer søppel, så brenner jeg 200 liters oljetønner fylt med plast. Når du gråter over klimaet og sitter hjemme med flyskam og klima angst, så sitter jeg på et fly og ler hele veien til Thailand. Ingenting du gjør har noen betydning, du gjør ingen forskjell på grunn av folk som meg. Så du kan like gjerne gi opp, smil og vær glad. Hvis alt går til helvete så går alt til helvete, ingen grunn til å få panikk over noe man ikke har noen som helst kontroll over.

    Har du tenkt over dette; hvis mennesker var i stand til å kontrollere klima og vær, så hadde vi jo ikke hatt noen problemer nå. Det sier seg selv. Du bekymrer deg over noe ingen har kontroll over, mennesker kontrollerer ikke været. Det har vi aldri gjort fordi det er umulig.

    1. Kjære klimaskeptiker, været er ikke det samme som klimaet. Og det har aldri vært snakk om å kontrollere noe som helst, men om å redusere den effekten vårt forbruk har på klimaet. Foreslår at du leser deg opp på temaet, https://www.ipcc.ch/ kan anbefales.

  33. 🙌🏼🙌🏼 Det du gjør er så utrolig viktig! Takk for at du er den du er og tar opp så mange viktige saker der andre bloggere/aviser ser en annen vei. Du er en av de få influenserene som er verdt å høre på.

  34. Tusentakk for at du skriver et så viktig innlegg! Du kan operere rumpa 100 ganger om du vil, dette er det som gjør deg til norges viktigste “influenser”! <3

  35. Utrolig bra, Sophie!! Jeg donerte penger med en gang pga. din overbevisende, gode tale. Godt å se at noen tar ansvar. Gjør mer av dette!

  36. Slutt med disse løgnene dine om at media ikke har dekker saken over amazonas regnskog. Det er bare for deg å ta en titt innom VG så ser du at dem har dekket saken nøye. Det har også komment fram at den norske regjeringen har dermed besluttet å stanse regnskogstøtten, og holder tilbake 300 millioner kroner som egentlig skulle bli gitt til Brasil. Og det begrunnes med at Brasil’s president gikk hardt ut på Twitter og anklaget Norge for å være «landet som dreper hvaler oppe på Nordpolen» og «som utvinner olje der».

   Så slutt å vri på sannheten og kom heller med fakta for hva media tar seg til.

   1. ja, og i tillegg er det veldig vanlig at det begynner å brenne i Arizona i disse tider, bare omstendighetene er annerledes denne gangen.

  37. Jeg vil gjøre deg oppmerksom på at amazonas ligger i Brasil og du sitter i Norge, ved siden av nordpolen. Nordmenn har en sykdom som gjør at de hele tiden skuer utover verden og ser de èn ting de ikke liker, da skal de fikse det. De skal redde verden. De er jo nordmenn og nordmenn vet best så hvis alle bare hørte på oss og gjorde som vi sa, så hadde alt blitt så utrolig bra!. Verdens mest selvgode folkeslag, det er oss. Det sitter små ubetydelige nordmenn i lille ubetydelige Norge og prøver i fullt alvor å fortelle Brasil hva de må gjøre. Hadde dere vært klar over hvordan utlendinger ser på Norge, så hadde dere sittet i rom uten vinduer og skammet dere. Vi er en vits for resten av verden. Som om Brasilianere bryr seg èn milimeter om hva en liten håndfull hvaljegere oppi nord sier. De klarer ikke engang å finne Norge på et kart, vi er ingenting for dem.

  38. Du setter pris på om folk donerer, til og med om de gir så lite som 50 kroner, sier du. 50 ubetydelige små kroner er da ingenting, ikke sant? Jeg skal fortelle deg en ting jeg, lille frøken bortksjemt og selvgod, det finnes mange i Norge som sliter med å få tak i 50 kroner til brød og melk. Og her sitter du med bloggen din da, reklamepengene ruller vel inn og de bruker du på silikon, maling og falske negler. Jeg donerer ikke kun på grunn av din arroganse og selvgodhet. Gå og kjøp deg nye pupper du Sophie, og slutt og be folk donere penger. Vil du gi penger, så gi penger. Dine egne penger.

  39. Så enig i alt du skriver og utrolig bra at du bruker plattformen din til å skrive om dette. Har gitt bidrag til regnskogsfondet og oppfordret alle jeg kjenner til å gjøre det samme <3

  40. Vel, unge dame.. Lest dagens Dagbladet? Om at bildene som legges ut av kjendiser og organisasjoner ikke er fakta? Flere har delt bilder som er bl.a tatt av en fotograf, som døde i 2003.. Og du roper om å kutte ned på kjøttet, for det er derfor Amazonas brenner? Jeg har aldri spist skilpadde, flodsvin, slanger osv, som er noen av de som lever i Amazonas.. Det bor rundt 30 millioner mennesker i området, som er avhengig av skogen, elvene og dyrelivet.. Hva med disse? Amazonas er verdens lunger, som tar opp CO2 og gir oss O2.. Det er det viktigste med regnskogen, ikke at folk skal kutte ned på kjøttet! Av og til så lurer jeg på hva du egentlig prøver på.. Nesten daglig gnåling om å kutte ut kjøtt, donering av penger.. Ikke alle har en så feit bankkonto som du og det er skammelig å se at du gir direkte ordrer! Spiser man kjøtt, så har man ingen verdier, er lite verdt osv.. Skjerp deg! Lev som du vil, bruk pengene dine som du vil, men la andre få bestemme selv! Og husk at for å redde Amazonas, så hjelper det ikke å kutte ned/ut kjøttet!! Toskete av deg å si det 🙄

   1. Åja jo stemmer, men det var ikke det hun sa. Det hun sa var at den eneste grunnen til at presidenten i Brasil ikke kunne brydd seg mindre er fordi alt han bryr seg om er hans egen bankkonto!! Han vil dyrke mer på arealet der skogen er for å tjene mer penger. hun sa aldri at du skulle slutte å spise kjøtt så pls hold kjeft! Hun er kjempe smart og eneste grunnen til at du er uenig er fordi du ikke vil innømme at du er med på å ødelegge jordkloden. k bye

  41. Virkelig Jenter – tenk dere om meste parten av penger dere donerer komme ikke til sin rett eller hvor det virkelig trengs. Etter at Klima temaet ble en industri så er det også bløitt et stort hinder – akkurat nå brenner amazonas ok kjedelig og enda værre (kan være) veldig skadelig på lang sikt. Men hva med resten av klima delen ? 80% av strom produksjon i polen er fra kull kraft verk, USA tjener stort på handels blokade i midtøsten takket være kull og olje, norge pumper opp olje og gass (og yup vi er bedre en de fleste på det omerådet), Vi forguder el-biler som om det skal redde verden – men tro meg der hvor rå materialet hentes tenker man ikke miljø – men så lenge vi donerer penger og kjøper oss ut fra realiteten så blir alt bra ? – som SE flyr over til hvor en det måtte være og kjøper en klima kvote og alt er bra (ps klima kvotene funker ikke da reglene for disse er for tung grodde til å ha noen virkelig effekt) å se SE poste ting om amazonas og i neste setning sier løp å kjøp viser hvor mye man bryr seg her i norge – litt penger her og litt der og alt blir bra – egentlig ikke, et av de største problemene er overforbruket som vi i den vestlige verden har, som frakt av varer, innpakkningen av varer, bruk og kast til mer søppel – tro meg hvis vesten og norge inkludert hadde stoppet med olje, gass og kull i morgen – ville vi alle merket det enormt – da olje produkter finnes i det meste dere ser rundt der nå – verden blir ikke bedre om man putter en 50lap under hver sten i naturen – handlingen må komme fra oss alle – trenger man virkelig all denne sminken, siste duppedingsen, øreproper for et kanske naturlig fenomen, kvise fjernere etc – så lenge man forer en industri så høster all andre , klima er den nye store trenden og veldig lite man gjør har noen effekt i det hele – så SP sjerp deg – hvis du virkelig vil bli en klima forkjemper så gå foran som et eksempel , ikke med halvkvada viser som du gjør nå. kutt ned på forbruk og lenker til løp å kjøp skap noe du kan leve av uten å ty til andres kjøpe lyst. Dette er min utfordring til dere såkalte influensere (som bunn i grunn er “affiliate /slaver” til et salgs system som ikke ganger andre en produkteierene) – disse du selv kritiserer for å ikke støtte opp om miljøet men enda lever av dem – sorry SP på miljø fronten ton det hele ned eller vis at du virkelig bryr deg.

   bare noen tanker…….

  42. Vi skal slutte og spise kjøtt og animalske produkter. Vi skal ikke fly og ikke brenne ved. Vi skal ikke oruke plastposer men miljønett “som faktisk tilsvarer 30.000 plastposer og er net miljøskadelig og fremkalle”
   Hvordan vi i norge hogger ned masse skog for og lage nye boligfelt. Vi skyter vilt dyr fordi det er “for mange” av dem. Hvordan skal de som bor i norge overleve på kortreist mat om vinteren??? Vi skal ikke fyre med ved så da må alle varme husene med strøm om vinteren da?? Og hvordan skal vi overleve på selvdyrket mat når vi ikke har klima til det??? Jeg mener fult ut at man må begynne og se at denne veganer trenden er blitt nettop det en “trend” det er umulig og hindre jordens “undergang” den har sykluser hvor alt blir utslettet for så og starte alt liv på nytt. Dinosaurene døde ut pga klima og det var ikke akkurat sånn at de kjørte bil og tok fly vel? Så begynte nytt liv og blomstre og sånn vil det fortsette. Dere må huske på at miljø og vegansk leve måte er en mange multi milliard industri på lik linje som alt annet. Er jo rart at det miljøvennlige og veganske er dyrere enn alt annet? Nettop fordi det skal tiltrekke seg overklassene med mest penger. Når skal dere skjønne at hele dette konseptet handler om penger og økonomi.

  43. Jeg gikk RETT inn på bloggen din nå for å sjekke om du hadde skrevet noe (viste jeg kunne regne med deg) for å så dele det. Jeg gikk inn på VG for å lese om det og det sto INGENTING PÅ FREMSIDEN. Jeg måtte SØKE det opp på GOOGLE. Jeg er så forbanna jeg vet ikke hva jeg skal gjøre av meg selv. Vi kommer til å dø på grunn av disse idiotene som styrer verden! jeg gråter

  44. Tenk så mye tanketomme blogger som dette er. Mediene skriver om plastikkdukker.

   Amazonas er ikke verdens største brann. Ikke nr 2 heller men kun nr 3. Dette vet du nok ikke noe om. Skal gi deg et tips om å google det og hintet er afrika. Der er de største brannene på jorden i dag.

   Idiotisk innlegg av deg nok en gang.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg