en dag med engasjement

Reklame | egen bok + mynelly

Tirsdag og torsdag. Favorittdagene fordi jeg slipper dere litt tettere inn på livet mitt. I podcasten og serien, altså. Og som jeg nevnte for dere tidligere i dag, herregud – de episodene i dag. De er så utrolig personlige og ekte! Jeg er kjempestolt. Og jeg skal ikke lyve, de tingene vi snakker om der gjør fortsatt vondt den dag i dag. Det er ikke bare en krangel på kamera og så går det over liksom, da hadde vi vært umenneskelige. Men det er spennende å se at flere av dere kjenner seg igjen, på enten den ene eller andre siden av bordet.


Hodebånd: HER. Det koster bare 99 kr 🙂 

Enkelte dager føler jeg at jeg svever over fortauskanten. Det er som om livet er litt enklere å bære, og negative tanker ikke får noen plass i det hele tatt. Jeg er flink til å tenke stort og er ikke så veldig bekymret, men det er en aktiv kamp. Hver dag jeg ikke tar den kampen og alt bare flyter på av seg selv er en gledens dag. Jeg startet dagen med et møte på Theatercafeen, Cappelen Damm hadde bydd meg på lunsj for å bli bedre kjent med nye ansikter i markedsavdelingen, pluss gå igjennom hvordan boken har gjort det så langt (som er veldig bra!)

Dere glemmer vel ikke at begge bøkene mine selges HER? Og i butikker landet over. Om du tar turen innom Ark finner du Forbilde til kun 79 kr ut måneden.

Den snille, og tålmodige redaktøren min Erik som nå har jobbet med meg i flere år.

En liten pakke med bøker fikk jeg også. Gleder meg til å lese! Forlaget mitt vet nøyaktig hva jeg liker. 🙂

Jeg gikk videre opp mot stortinget for å møte representanter fra Miljøpartiet. Vi har prøvd å få det til lenge nå, så det var hyggelig å bli bedre kjent i dag. Jeg er utrolig imponert over jobben de gjør og politikken deres er jeg – som dere vet – tilhenger av. Derimot kunne jeg aldri ha vært politisk aktiv, jeg er alt for personlig. Jeg har vært aktiv i både Høyre og AP men det endte opp med at jeg alltid snakket på vegne av meg selv i debatter og ikke partiet, hehe. Men jeg ble skikkelig inspirert av møtet vårt i dag, som kun var stelt i stand for å egentlig lære meg mer om klima, miljø og hvilke saker Norge er gode, men også dårlige på. Kult! For eksempel dette med togtransport snakket vi om – et emne jeg vet lite om men som er SÅ spennende og viktig!

Nå har jeg akkurat hatt elektriker hjemme hos meg ettersom jeg har sinnsykt høye strømregninger, mye høyere enn jeg burde ha hatt. Jeg bruker utrolig lite strøm egentlig så det er noe her hjemme som likevel har gitt utslag.. Og de fant problemet, tror jeg. Vi får se! Det er sånne voksenproblemer man ikke tenker over eksisterer før man flytter hjemmefra.

Takk livet for en spennende dag! Herregud, man merker SÅ godt på meg hvor jeg er i syklusen min haha. Et par dager etter mensen er jeg sånn “takk livet” og om to-tre uker kommer jeg til å være kjempestresset og tvile skikkelig på meg selv. Jeg ønsker å bli såpass mindfull og tilstede i mitt eget liv at jeg klarer å “gjennomskue” de vonde følelsene når de står på. Det er en lang vei dit men jeg kjemper på.

PS! Fortell meg gjerne hva dere synes om de nyeste episodene Sophie Elises Verden! 

66 kommentarer
  1. et Ekte og erlig innlegg synes jeg det er bra Nydelig bilde og det er kjempe bra at du skjerpe for KLIMA og miljø ønsker deg alt godt og en fantastisk riktig god kveld fra meg å puse kompis sophie Elise hilsen Kristian Magnus 🐱♥️🌌😀

  2. Hei! Litt random at jeg kommenterer på dette, men strømregningene mine er også sykt høye! Hva kom dine av? Kanskje jeg bør få en elektriker over jeg også 😛

  3. Jeg så de nyeste episodene idag og jeg ble helt seriøst megastressa over den krangelen deres. Omg. Jeg er en veldig konfliktsky person, og jeg kjente kroppen min bare synke lenger og lenger ned i sofaen da jeg så det, haha. Ble ordentlig ubekvem på vegne av deg som ble på en måte “i midten” (som jeg ofte blir når folk jeg kjenner krangler). Men hvem digger vel ikke å se på drama man selv ikke er innblandet i 🙂 Superspennende og morsomt å få se så personlige og autentiske episoder av dere alle sammen.

  4. Vuggesang tviler jeg på er noe for deg. Jeg leste den nylig og bar dypt skuffet. Håper den er bedre på orginalspråket fransk

  5. Fetisha: man krever ikke at venner skal fikse seg, da går man til psykolog. Søker hjelp av profesjonelle, venner skal bare være der å støtte.

  6. Er du og Joakim fortsatt venner med Fetisha? Stakkar det virker ikke ut som hun har det så bra, får håpe hun får hjelp fra psykolog til å få det bedre med seg selv <3

  7. Er du fortsatt venn med Fetisha? Stakkar det virker ikke ut som hun har det så bra, får håpe hun får hjelp av en psykolog til å få det bedre med seg selv <3

  8. Jeg vil anbefale deg å se Kristin Gjelsviks nye youtubevideo. Enig i hvert eneste ord som blir sagt.

   Eier du ikke selvinnsikt? Har du ikke evne til refleksjon? Jeg har sett deg skrive at din form for utdanning Netflix-dokumentarer. Din oppførsel vitner dog om at du bør komme deg på et universitet, og det fort.

   Tanteungen min på 11 år leser bloggen din, og er ivrig følger av instagramkontoen din. Vet du hvilken aldersgruppe som leser bloggen din egentlig? En stor andel av leserne dine er nemlig unge, lettpåvirkelige jenter. Påvirkningskraften du har, har jeg sett med egne øyne, og den er ikke deg verdig.

   Skjønner du ikke hvilket ansvar, og hvilken påvirkningskraft du har? Jeg er like gammel som deg, og blir direkte flau over hvor selvopptatt, selvsentrert, usikker og overfladisk du er. Det er skremmende. Hold de jævla kompleksene dine for deg selv, dem trenger du ikke å dytte på resten av Norges befolkning.

   Se videoen og reflekter godt over hva som blir sagt. Dette er hva de fleste over 16 år tenker om deg. Vet ikke med deg, men jeg syntes det er fint å kunne gå på gata og være stolt av meg selv (noe jeg tipper du ikke kan).

  9. Hvorfor ikke begynne på en form for prevensjon som gjør at du slipper de enorme svingningene i humøret? 🙂 Høres jo fryktelig slitsomt ut..

  10. Hei Sophie! Vil gjerne ta to minutter til å fortelle deg hvorfor du bør ta noen minutters til Kristin Gjeldsviks video…

   Personlig har jeg fulgt pod, blog, insta og alt som er. Etter kompleks podcasten bygget du opp en historie om underlivet ditt. Selv satt jeg og følte på noe av det samme, kjente meg igjen, hadde noe av samme erfaringer osv. Jeg ble glad for at noen anerkjente noen av følelsene jeg har knyttet til det samme. Samtidig ventet jeg på den «men jeg oppererte ikke». Men den kom aldri. Tvert i mot var du såpass «tøff» at du faktisk turte å operere. Og din venninne satt ved siden av å hedret deg for å tørre å opperere.Den gode følelsen snudde brått. «Åja det er det som skal til for å være fornøyd tenkte jeg»… ja det var medisinske grunner MEN hvorfor legge ut om dette når du vet at mange er usikre på underliv. Mange er usikre på dette uten noe medisinsk grunn. Det vet jeg du vet selv med tanke på at du refererte til NRK serien med Emma. Enda en gang sier du «men det er en mulighet; operasjon.» det samme med hårfestet. Det samme med strekkmerker, korte ben osv. Synes det er synd.

   Du skriver fint og liker å følge deg men er ikke noe kult å følge deg når man relativt ofte kommer på ting å ikke like med seg selv pga du påpeker det. Håper du lar konstruktiv kritikk stå & fortsette å jobbe med deg selv på det punktet; for ellers er det spennende å følge bloggen din!

  11. Hei Sophie 🙂 Jeg så episodene ikveld på sumo. Synes du var flink til å si det riktige ordene og måten du prøvde å løse krangelen på.
   Og hu paradise Kristin er virkelig ikke noe å bry seg om. Hun er ikke så perfekt i alt hun sier og gjør hun heller. Hun er ikke noe bedre selvom hun ikke er operert osv. Hun påvirker i like stor grad negativt på publikum som andre. Jeg synes du er et bra forbilde fordi du er åpen om at du gjør ting med utseende, at du har komplekser og velger å gjøre noe med det selvom det er tabu å fixe seg, at du er reflektert og gir av deg selv, at du har veldig bra selvinnsikt, du er ikke høy på deg selv og tror du er bedre enn andre, du er oppriktig glad i vennene dine og familien, du viser deg fra dine både positive og negative sider., du er engasjert i viktige ting i landet her og verden. Det er mye mer å si om deg, men nå må jeg køye. Stå på Sophie!

  12. Personlig liker jeg både dine meninger og blogg samtidig som jeg også liker mye av det Kristin Gjelsvik også deler, men denne gangen synes jeg hun gikk langt over streken…. Det hun snakker om i sin nye Youtube video er dratt så langt ut av kontekst og som du sier i poden så var det medisinske grunner på hvorfor du gjorde det og tilføyer at det forsatt ikke ser perfekt ut og alle underliv ser forskjellig ut! Dette er ett såå TABU-lagt tema og synes det er så modig og ikke minst bra at noen endelig tørr å snakke ut om det, det er ikke alt med plastiske operasjoner som er negativt, men som også kan hjelpe til at folk får ett bedre liv. Helt sjokkert over hvor svart og hvitt Kristin ser på dette temaet, jeg er 100% sikker på at om hun hadde sittet i samme båt så hadde hun også operert seg, men da er jeg sikker på at hun aldri hadde tørt å dele det.. Skal vær enig i at dere er influencere og selvfølgelig burde tenke litt over andre ting dere deler som fks eksempelet med hårfestet ditt, men igjen det er din hverdag og blir få ting å blogge om viss du skal slutte å dele alt gjennom hverdagen din… Det er litt 50/50 på den der, meen poenget mitt er, håper virkelig ikke at du tar alt for mye av det der til deg, utrolig mye stygt som hun heller kunne sakt på en melding til deg personlig om hun skal være så tøff;) Og jeg kommenterer sjeldent,, har ingenting med at jeg er i den der Sophie-hæren som hun babler om, haha.

  13. Har fulgt deg lenge og fremsnakket deg, men nå har det bikket over med et utseendefokus som er virkelig skremmende. Må si meg enig med Kristin nå dessverre.

  14. Kristin er en kråke som stadig velger seg ut ett offer og hakke på offentlig når hun går tom for ting som gleder henne. Hun elsker og få andre til og føle seg elendig. Snart har hun poppa en kid hun kan hakke på resten av livet. Vi får håpe det hjelper. Live and let live for faen. Kristin vil at hele verden skal forme seg etter hennes idé om hva som er rett og galt. Fuck you gjeldsvik. Peace.

   1. JA! Denne kommentaren er alt jeg ønsker å si. Live and let live, er bare å satse på at snart den utro typen eller ungen hennes kan oppta henne mer, sånn at vi slipper å høre kaklinga til Kristin over hele linja dag ut og dag inn. Makan til oppførsel fra ei voksen dame, blir kvalm.

   2. Bryr meg ikke om Kristin personlig, men ALT hun sa i den videoen var SÅ SANT! Sophie er et FORFERDELIG FORBILDE!

  15. Håper du har sett videoen til Kristin, og at du setter seg ned og vurderer hva du faktisk driver med og reklamerer for. Jeg hadde fått litt trua på deg igjen da du fjernet silikonen, men så begynte du med dette våset om å tatovere deg selv i hodebunnen. Du er ikke en mann på 30 som begynner å få måne, du er en dame med helt normale mengder hår som får andre jenter til å føle de har for lite hår selv. Det er så utrolig trist at du pusher dette over på usikre jenter. Skjerp deg! Virkelig. Slutt å reklamere for disse kosmetiske idiotiske tingene som går på utseendet! Når skal det gå inn?

  16. Skjer med at du kvinne-shamer kristin gjelsvik og indirekte sier at hun er i hormonel balanset? Der følte til og med jeg meg krenket? Det er noe av det verste menn kan si til kvinner også kommer det opp i podcasten? Itilegg kalte du bergensk-dialekten stygg? Du har mistet en lojal følger «Greit trenger ikke deg». Men det er synd fordi jeg har alltid forsvart deg

   1. Du har jo totalt misforstått. Jeg sa jeg ikke forsto når hun snakket så fort på grunn av dialekten, og så sa jeg at hun er gravid og “burde gjøre noe annet” på lødd.

  17. Ble så provosert av Kristin sin video, så skrev en kommentar til henne:
   «Kjenner jeg blir ekstremt provosert av denne videoen! Måten du snakker såpass ned om sophie elise, samtidig som du får det til å fremstå som om du har hele Norge bak ryggen din (som du forsåvidt får det til å fremstå i veldig mange av videoene fine). Jeg er en vanlig jente på 19 år. Jeg har aldri operert meg, har heller aldri planer om det. Har selvfølgelig komplekser, men akkurat det at Sophie elise snakket om sine komplekser om underlivet, hjalp meg med å tenke at mitt kanskje ikke var så unormalt. Synes det er HELT uforståelig hvordan du kan snakke ned om det de sa i den podcasten, hvor de faktisk poengterte at det ikke er normalt med en slik «pornofitte». For min del så var det utrolig godt å høre. Det jeg egentlig vil frem til er at jeg blir provosert når du får det til å fremstå som alle er bak deg på det du sier om sophie elise, og at du liksom er her for å «redde» oss. Det er absolutt ikke tilfelle. Du har absolutt hatt noen gode poeng opp igjennom, men nå synes jeg det kun virker som et nytt stunt for for å opprettholde leserne dine. Nei, kristin, du er ikke noe moralens politi. Slutt å sett deg selv i den posisjonen».

   Husk at ikke alle er enig med henne, Sophie. Så en story på insta som sa «burde ikke kvinnedagen stå for at alle kvinner skal være fornøyd med seg selv uavhengig om den er endret eller ikke?». Fortsett å være deg, selvfølgelig vil de som er uenig alltid snakke høyest, men jeg har i hvertfall en hel jentegjeng her på din side.

   1. Kristin har jo hele Norge bak ryggen sin! Haha! De som tror noe annet lever under en stein og må sosialiseres mer med den vanlige omverden! Har utdannet meg rundt om hele landet og har aldri hørt noen snakke positivt om Sophie.

    Er bare blogg følger armyen til Sophie som tror at hun er likt.

    1. Kristin har på ingen måte hele Norge bak ryggen sin!
     Det er mange som synes det er helt uakseptabelt å gå til angrep på andre på den måten hun gjør!

     1. LOL! Hvem? Sjekk ut Kristin sin video selv og all offentlig media som ikke er styrt av Sophie, eller snakk med vanlige folk – om du tror at hele Norge IKKE står bak Kristin så er du blind og døv. Og hvordan har det seg slik at hver gang en hører om Sophie utenfor media så er det KUN negativt. Typisk samtale: “Bla, bla, bla Sophie Elise” – “Åjaa, hun der opererte bimbo jenta?”

      Det var faen på tide at dette kom frem – og jeg vet at det stopper ikke her, fordi alle andre enn følgerne hennes (eller 0,1% av de som krenkes av alt) er drittlei.

  18. Jodel klikker på deg nå. Hvis du tror mange støtter deg her så er det kun dine 12-23-14 år gamle lesere.

  19. Jeg er så lei meg for dritten du får nå. Jeg har alltid vært stor fan av deg og kommer alltid til å være det. Synes det er helt forkastelig at folk kan skylde på alt og alle for ræva selvtillit i stedet for å ta ansvar selv. Fuk de!!!!!!!!

  20. Nå har falt du mange hakk i alle sine øyne, etter å ha steget etter fokuset om å bli mer naturlig. Dette blir for dumt. På tide å finne ut av deg selv. Kom deg av nettet og kom tilbake når du har funnet ut av hvem du er og hva du står for. På ekte.

  21. Vet du hva, nå MÅ du slutte å innta offerrollen! (Ref. Instastory) Selvfølgelig er det ikke ok at folk sender meldinger om at du burde gå å henge deg, ABSOLUTT IKKE. Men kritikken du får, DEN har du fortjent og det er nok den det er mest av! Nå har du fått holde på sånn her i mange år, spre dine egne usikkerheter som om det er ingenting.. Du sier at man ikke kan skape et kompleks, at det er noe man har, MEN du kan få unge (og til og med eldre) jenter til å tenke på ting som de aldri har tenkt på før du nevner det.. Hip dips, hooded eyes, dette med manglende hår i hodebunnen så man kan tatovere m.m. Det kan etterhvert bli et kompleks for dem også når du gjør dem oppmerksom på det! Du må ta denne kritikken innover deg! At du endelig får litt kritikk er på HØY tid, du har fått holde på som du vil uten at noen sier noe.. At flere (offentlige) personer nå kritiserer deg er på så høy tid!! Ingen stiller deg kritiske spørsmål, media behandler deg som en favoritt som ikke gjør noe galt, endelig i går skrev 730 om dette! Når det er sagt får du selvfølgelig gjøre akkurat hva du vil med kroppen din, men du trenger ikke å spre alle disse behandlingene dine til jenter som allerede er usikre! At du snakket om intimkirurgi er noe helt annet, det kan sikkert hjelpe andre jenter som sliter med det samme (at det gjør fysisk vondt).. Men å spre alle disse små usikkerhetene dine og behandlinger som kan fikse disse «feilene» er farlig! Og at du bruker stemmen din til andre bra ting har overhodet ikke noe med dette å gjøre, det gjør ikke opp for at du holder på sånn.

  22. ANBEFALER ALLE Å SE KRISTIN GJELDSVIKs VIDEO! https://www.youtube.com/watch?v=JaZ9sT2j4Y8

   Tror egentlig ikke du skjønte poenget Sofie Elise. Dette handler ikke bare om at du har tatovert hodebunnen, men hele bloggen og dine sosiale medier der du skriver om dine komplekser (for ting som er helt normalt) og hvordan du bare “fikser” disse med å gå til en klinikk og operere/tatovere/ta en sprøyte. Skremmende at en med så stor påvirkningskraft som deg ikke har mer innsikt til å se det store bildet. Det er dette som er farlig. Og det å drive å “fikse” på ting på kroppen din vil ikke hjelpe deg in the long run for det ser dessverre ut som du alltid finner noe nytt som kan fikses – det må være veldig slitsomt og jeg synes synd på deg også.
   Forøvrig er det leit om du har fått drapstrusler, men Kristin Gjeldsvik har ikke oppfordret til dette. SLUTT Å INNTA OFFERROLLEN HELE TIDEN. Det hun derimot sier i videoen er rett og slett hvordan ting er og hvordan du driver din business. Kanskje det er vanskelig for deg å høre dette, men jeg er så glad for at noen endelig sier dette høyt.

  23. Du unnskylder hodebunntatoveringen på instagram, men kan du for en gangs skyld gi et svar på hvorfor du er så hinsides dobbeltmoralsk? Jeg har aldri vært bort i noen som motsier seg selv i så en ekstremt stor grad og du har mistet all troverdighet fra så utrolig mange på grunn av dette!!! Vennligst gi svar, og det er mange som sitter på sikkert 100 blogginnlegg som du har skrevet hvor du motsier deg selv totalt. Alt fra rumpe til hår tabletter til at du sier at du bare ser filmer med over 7 på IMDB, samtidig som du tipser om filmer med 5-6 i score. Det sier ganske mye om deg når leserne dine ikke kan stole på at filmen du anbefaler er bra en gang.

  24. Du er så vanvittig dobbeltmoralsk.
   I podcasten om komplekser sier du først at man ikke får komplekser av ytre forhold, -komplekser er noe man har og man kan ikke få et nytt kompleks.
   I neste øyeblikk sier du at årsaken til at du fikk komplekser med eget underliv var bemerkninger fra guttene i klassen!

   Unge jenter som vokser opp i dag får ikke kompleksene sine fra de umodne guttene, det står DU ene og alene for!!

  25. Jeg mener Kristin har blitt ett av norges største nett mobbere, å lurer på om det er ett forbilde vi vil at våre døtre skal ha?! Hva er egentlig budskapet hennes ?

   1. Hvis du ikke forstår kristin sitt budskap er du i samme kategori som SE…., det er umulig å ikke forstå. Du er vel en hjernevaska fan med lite mellom øra.

  26. Norges farligste forbilde!!! Legg ned bloggen din så unge lesere slipper å få dine komplekser over på selg selv. Jeg sluttet å lese bloggen din for flere år siden og det er jeg stolt av. MORNA SOPHIE

  27. Jeg skal ikke lyve???? Du lyver jo hele tiden om det meste. Vi vet jo aldrig om det du sier er sant Eller ikke. Orker ikke deg Eller bloggen din lenger. Siste klikk fra meg.

  28. Vi er alle forskjellige mennesker og tar ting forskjellig og tenker forskjellig.
   Det er veldig ”trist” at du har gjort så mye med seg selv og fortsetter med det. Men vi mennesker er forskjellige, hun har råd til dette,og kanskje avhenging?uansett så tenker jeg at det er kanskje sunt å ha noen å følge som gjør feil at man kan lære av henne. For å være ærlig så tror jeg det er hovedbudskapet til sophie at man skal lære av henne gjennom hennes liv. Det er opp til foreldre mener jeg hvis de lar barna følge sophie og ta en bit av kaka om barna følger å fortelle om hva som er hensikten eller hva som er riktig og galt. Og ikke få dem inn på feil vei i livet.

  29. Kjære Sophie!
   Vær sterk, det kommer til å gå over dette også! Kan bare tenke meg hvor vondt du har det nå!
   Du må på ingen måte tro at hele norge står bak Kristin for det stemmer på ingen måte!
   Jeg synes hun går til angrep på deg på en måte som er helt uakseptabel! Hun tjener godt på dette og får enda mere tv tid!
   Hun får plass til å være enda mere skinnhellig, vise verden hvor perfekt hun er! Vel vil være er vel mere riktig!
   Jeg har sluttet å følge henne på alle kanaler, jeg gidder ikke å se henne igjen!
   Mange varme klemmer til deg, du er supergod! Alle kan gjøre feil, det er mennskelig.

   1. MEN HELE NORGE ER JO BAK KRISTIN! Dette handler ikke om mediaoppmerksomhet, men Sophie er et ELENDIG forbilde! HURRA FOR KRISTIN!

    Sophie er en manipulerende, lyvende sutrekjerring med altfor stor usikkerhet til å være noe forbilde for noen som helst!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg