det eneste jeg ønsker meg til jul og bursdag

Hei dere! Jeg har ikke kommet meg inn på bloggen hele dagen, og dere kan tro panikken treffer når slikt skjer. Her har jeg jo lagret hele livet mitt, flere år igjennom! Men det ordnet seg, men akkurat litt for sent på kvelden og da måtte jeg bare kjappe meg hjem fra julebord for å oppdatere dere, haha. Jeg var uansett edru i kveld og det setter jeg pris på nå, for i morgen skal jeg på pilates klokken 07:30. Æh, kan ikke tro hvilket menneske jeg har blitt. Før ble jeg kvalm av å tenke på det, nå er det en nødvendighet jeg ha inn i livet mitt, aller helst hver eneste dag.

Den 18 desember (altså veldig snart) fyller jeg 24 år. Jeg er heldig og trenger ikke noe, hverken til jul eller bursdag. Det finnes ingen gaver jeg bare “må” ha, og har derfor valgt å ønske meg noe litt annet, som dere alle kan være med å hjelpe på.

Dyrebeskyttelsen får sjeldent, eller aldri, kommunal støtte. Norge har heller ikke offisielt dyrepoliti, samtidig som dyrene får det stadig verre. Jeg håper så inderlig alle som vil glede meg i år, eller ikke aner hva de skal gi til en dyreglad venn, heller donerer penger til deres lokale dyrebeskyttelse. Jeg har selv jobbet frivillig, og vet hvor mye det hjelper med summer som kan virke små, om man kjører innom med dyremat og leker, osv. Det er også viktig å adoptere dyr om man skal kjøpe seg ett. Dyrebeskyttelsen har masse katter, men også kaniner som er noen av de dyrene som blir mest utsatt for dyremisshandling i Norge! Dette var fakta jeg ikke ante noe om..

Dyrebeskyttelsen i Harstad var – på den tiden jeg jobbet der – et lite skur som aldri hadde fått en eneste krone fra det offentlige. Alt sto og falt på de frivillige, som regel var det eldre kvinner som hadde pensjonert seg og nå viet hver eneste dag til kattene.

Så snille, fine dere! Om du ikke aner hva du skal ønske deg i år, og egentlig ikke trenger noe.. Ønsk deg en donasjon til et veldedig forhold! Det er BRA med facebook-donasjoner men det er også en del for at facebook skal tjene mest mulig, så jeg ville oppfordret å gå direkte til organisasjonen istedenfor.

HER kan dere lese mer om dyrebeskyttelsen arbeid.

Oslo har også FOD, som tar vare på hunder. HER kan du lese mer. Man kan melde seg frivillig til å gå tur med hunder etter opplæring der.

Har du tid til overs? Meld deg frivllig! Jeg ber nesten på mine knær, haha. Jeg har dessverre ikke fått egnet så mye tid til dette som jeg selv hadde tenkt, men jeg prøver å trøste meg med at det er bedre å gjøre litt enn ingenting? Om alle melder seg frivillig, om så bare tre-fire ganger i året eller donerer er vi så godt på vei. Og til sist: vet du om noen frivillige organisasjoner som fortjener litt ekstra hjelp? Jeg vil gjerne bidra der jeg kan.

19 kommentarer
  1. Helt enig! Jeg ønsket meg donasjoner til dyrebeskyttelsen forrige jul og skal gjøre det i år igjen! Adopterte også nettopp en katt fra dyrebeskyttelsen. Veldig viktig å tenke på dyrene som ikke kan snakke for seg selv! Heier på deg Sophie <3

  2. Dinastiftelsen er en fantastisk organisasjon! Hjelper voldtatte kvinner i Kongo(samarbeider med Fredsprisvinner Denisp Mukwege bl.a.)

  3. blir kjempe glad i hjerte mitt å høre at du har jobba i Dyrebeskyttelsen i Norge skikkelig kul å Nydelig bilde yuo are så beautiful ønsker deg alt godt og en riktig god fantastisk god magisk kveld sophie Elise ♥️

  4. Hei
   Jeg melder meg frivillig til å hjelpe deg 😍😍😍 og siden jeg har ei jente med alvorlige hjerte feil kan tenke meg å nevne FFHB ,foreningen for hjertesyke barn.

  5. Har du sjekket ut Eris håp? Er en kjempe fin orginisasjon som hjelper dyre sheltrer i Hellas, tidligere hjalp de også med å adoptere gatehunder fra Hellas til Norge 😊

  6. Hei
   Norges kaninforening fortjener virkelig støtte! De gjør en fantastisk jobb med å redde kaniner i nød. I sommer reddet de blant annet over 100 kaniner fra en stor dyrevernssak i samarbeid med DOOA og Kaninhjelpen Bergen ❤

  7. Kattehjelpen i Hokksund, Øvre Eiker Buskerud. Unni Skjemstad)
   Der tar de imot forlatte og hjemløse katter. Behandler dem, vaksinerer, chipper og steriliserer dem. Fantastisk tiltak! Frivillig organisasjon.
   Mvh Marit Sanden

  8. Fine deg!! Så bra du opplyser, for herregud så mange det finnes rundt om i landet her som ikke har peiling.
   Lillesøsteren min og meg selv er minst like opptatt av dyrevelferd som deg, men lillesøsteren min er hakket mer. Da hun stod til konfirmasjon i fjor så ba hun alle gjestene som skulle komme om de kunne donere pengegavene de hadde tenkt til å gi henne – til dyrevelferd i stedet. Altså!! What a soul!!

   Heia alle som bryr seg, og heia til dere som donerer eller hjelper til på noen måte. De aller fleste av oss har mulighet til å donere eller hjelpe til litt, om det så er 20kr per dag i stedet for den ekstra kaffen i kantina<3

  9. Prince Fluffy Kareem! De er en organisasjon som er registrert i storbritannia, men som holder til i Egypt. Du tenkte kanskje på Norske organisasjoner, men tenkte å tipse deg uansett! De hjelper syke og mishandlede dyr, hester, hunder, katter, esler, you name it, i Egypt, og når man sender penger dit vet man at det går rett til dem og dyrene de eier, eller fostrer. Man kan følge med på facebook siden deres hvor de poster flere ganger til daglig, noe som gjør at man virkelig ser at pengene der blir brukt ordentlig. I tillegg er kvinnen som jobber der og oppdaterer Facebook Norsk! 🙂

  10. Hei!😊

   Så braaa!!!
   Dyrebeskyttelsen gjør en kjempejobb!

   Jeg adopterte «Bob» the cat😽 for ca en mnd siden, og han er Såå lykkelig i sitt nye hjem. Donerer også et månedlig beløp.

   Takk for at du bidrar og opplyser❤️❤️

  11. Veldig glad det finnes så gode folk som driver slike organisasjoner.
   Desverre har jeg opplevd noe grusomt når det kommer til dyrebeskyttelsen sør Rogaland.
   Min katt er blitt solgt til noen andre, selv om den er chippet og ID merket i øret.
   De vil verken sammerbeide med meg, svare meg eller gi meg navn og tlf, adresse til min katts nåværende eier….

  12. Hei!
   FAPF Hungary er en organisasjon spm redder hjemløse eller mishandlede hunder og katter i Ungarn. De gjør en fantastisk jobb året rundt med hjelp av mange fosterhjem for å finne foreverhomes til disse dyrene. Fosterhjemmene sørger for at dyrene er vandt til å bo i hus og er klar for en familie før de blir adoptert så det ikke skal komme noen dyr tilbake, dyrene lærer å bli stuerene og trygge. Alle dyrene blir kastrert, chippet og vaksinert før de får flytte til sine nye hjem.
   Nå i julen trenger FAPF ekstra mye hjelp fordi mange av fosterforeldre reiser hjem til jul, det er stort sett veterinær studenter som fostrer. Og mange av dyrene må tilbringe ferien på kennel dessverre. Dette er veldig dyrt så de må samle inn donasjoner!
   Legger ved spleisen deres for julen under her, og hadde blitt så glad om du hadde sett på den. Du kan også søke dem opp på Facebook for å se dyrene som trenger hjelp❤️

   https://www.spleis.no/project/57332?fbclid=IwAR0VCsjbtWHjY-cYrjx4lBATaAuU2vc450PNr5Y0iTsjDj73zCF92SqGOSE

  13. Den frivillige organisasjonen «Støtt gatehunder i Bosnia – Fredrikstad» trenger absolutt mer støtte 🙂 Du finner de på Facebook!

  14. Animal SOS Sri Lanka eller gatehunder i Bosnia er to som jeg selv får lyst til å hjelpe.. Gjerne sjekk de ut!

  15. Takk for enda et nydelig innlegg! <3 Om noen her i kommentarfeltet eller du selv vet om noen (organisasjoner/ hus for dyr/ hva som helst) trenger hjelp med dyrepass/stell i Sandnes/Stavanger-området, skrik ut!!! <33 Hadde vært supertakknemlig! Meg og kjæresten snakker stadig om det, men som studenter kan vi ikke bidra så mye økonomisk, men siden vi ikke kan bidra på pengefronten, ønsker vi å bidra på andre mulige måter! Takk<3<3<3<3<3<3<3

  16. Hei,
   Jeg har en venninne som har startet en organisasjon med navn «med hjerte for Madagaskar». Hun startet den etter en studietur til Madagaskar i 2016 og bygger et barnehjem, jobber med gatebarn, plasserer forsterbarn fra gata i mange gode hjem og jobbtrener enslige mødre. Hun skal ned igjen nå i julen for å arbeide videre når hun får permisjon fra skole og arbeid.. At en ung student gjør noe sånn er sykt og hun er tvers i gjennom god! Samtidig rekker ikke hennes lønn på siden av studiene så veldig langt så hun trenger all hjelp hun kan få, men ikke ønsker å be om!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg