de beste dokumentarene – 2019

Jeg ringte Fetisha i sta, og om dere trodde hun hadde mistet stemmen forrige episode av podcasten så skulle dere hørt henne nå! Derfor må vi utsette innspillingen til i morgen. Ettersom jeg er alene hele kvelden gjør jeg meg klar for det jeg liker aller best – å slappe av med en god dokumentar. Her kommer mine tips til dokumentarer jeg aldri blir lei av.

The Imposter. Se den på
HER.

[/embedyt]


Dette er uten tvil den sykeste dokumentaren jeg har sett i hele mitt liv, og jeg får fortsatt en dårlig følelse i magen når jeg tenker på den. Nicholas forsvinner da han er 13 år gammel, men tre år senere kommer han tilbake – med annerledes hudfarge og aksent. Historien til Nicholas er at han ble bortført og holdt som, blant annet, sexslave – noe som har gitt han såpass varige men at han er forvandlet som menneske. Det er så klart ikke Nicholas, men en tilfeldig fyr som bare later som, og dermed trenger seg inn i familiens liv. Det som gjør denne dokumentaren så bra er at man faktisk følger “Nicholas” og han er intervjuet hele dokumentaren igjennom, og forklarer hvordan han svindlet seg tett innpå en familie som trodde han var deres egen sønn.

Det store spørsmålet jeg sitter igjen med, er hva som skjedde med den virkelige Nicholas. Jeg tror familien hans drepte han og at de derfor tillot en “falsk” versjon av sønnen deres for å skjule det. Se den og døm selv!

The Inventor. Finnes på HBO Nordic eller på
.


Elisabeth Holmes startet selskapet Theranos, som kjapt ble verdt flere milliarder. Selskapet skulle endre helsetjenesten i USA og gjøre det mulig for mennesker å ta sine egne blodprøver, kort fortalt. Elisabeth Holmes er derimot en ekte psykopat og alt var bare en stor svindel. Jeg advarer, etter å ha sett denne dokumentaren kommer du til å havne i en loop av

og intervjuer, Elisabeth gjorde til og med om stemmen sin (mørkere) for å virke mer dominant og smartere. EKKEL DAME!!!! Og veldig fascinerende.

Our Planet. Finnes på Netflix.


 

De aller fleste av oss kjenner vel til konseptet: storslått dokumentar med en koselig og eventyrlig stemme som portretterer hjemmet vårt, planeten jorden. Det som gjør Our Planet så unik er ikke bare budsjettet (som gjør hele dokumentaren veldig filmatisk), men den har et så moderne perspektiv. Hvordan lever dyrene som har lykkes med å tilpasse seg byene, hva er konsekvensen av global oppvarming, etc. Det er rett og slett jorden anno 2019, men likevel er det mest god stemning.

Gi meg gjerne deres beste dokumentartips! 😍 Her er jeg åpen for ALT, men samme regel gjelder som alltid: det må være over 7.0 i score på imdb, haha. 

29 kommentarer
    1. Mommy Dead and Dearest på HBO er du nødt til å se dersom du ikke har sett den!

      Ønsker deg en fin søndag <3

    2. • blackfish er den beste jeg har sett ever
      • Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father på YouTube er så ekstremt hjerteskjærende dokumentar som er så surrealistisk at den må bare sees
      • plastic ocean
      • the fear of 13
      • gypsis revenge
      • Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
      •audrie and daisy

    3. Fyre på Netflix och Beyonces Homecoming är bra! Gillar även Lettermans program My next guest needs no introduction, också på Netflix.

    4. Mine favoritter på Netflix:
      Audrie and Daisy (svært sterk historie, dokumentaren har bare et ørlite kontinuitetsproblem som man enkelt ser forbi fordi den er så god ellers)
      The Hunting Ground (en av de mest velskapte og mest dynamiske dokumentarene jeg har sett. Omhandler voldtektskulturen på amerikanske universitet og hvordan enkelte blir urørlige fordi de er stjerner på universitetet)
      Amanda Knox (om hun amerikanske jenta som ble dømt for drapet på sin britiske romkamerat)
      Seriene The Keepers, Trump: An American Dream og The disappearance of Madeleine McCann

      1. Ellers er docu-serien om Ted Bundy og filmen Fyre veldig gode, men jeg tror du har nevnt at du har sett begge

    5. Høres ut som en trist Dokumentar men det er viktig å huske på at mennesker ikke kan behandle andre mennesker på verst tenkelige måte du er som en blå DRØM i Desember Natta stillhet ønsker deg alt godt og en fantastisk riktig god Natt fra meg å puse kompis sophie Elise♥️ hilsen Kristian Magnus 🦋🌌🎹☀️✌🙏

    6. Skal du gjøre noe bra i livet som ingen andre gjør ( pga dårlig økonomi ) ville jeg sagt redd griser…. slik de har det er det ikke godt være på den kloden engang.

    7. A plastic ocean! Please se hvilken som helst dokumentar angående plast. Jeg håper du får tid til å bruke plattformen din på å belyse et voksende problem, et forbrukersamfunn hvor alt pakkes inn i engangsplast som kastes like fort som det kommer inn, og bruker altfor mange år på å bryte ned, hvis det havner i havet og det påvirker både det i havet og rundt.. jeg fikk sjokk når jeg så hvor mye plastikk som kan finnes i en sjøfugl. Store biter plastikk blir mindre, og fugler og fisker tror det er mat. Det gjør så vondt å se på, men er virkelig en wake up call å se mange slike dokumentarer/videoer av hva forskere finner i dyrene i/rundt havet.

    8. Free Solo. Ligger på NRK. Begynte på den i går, men er ikke helt ferdig ennå. Utrolig fascinerende dokumentar om noe jeg aldri hadde interessert meg for før.

    9. Gøy med dokumentartips🤗
      Har du sett «Mommy dead and dearest”? Har ikke sett den selv, men den står på lista mi (7,4 på imdb😉). Handler om en mor og hennes datter. Moren har munchausen by proxy syndrome som til slutt blir drept av sin egen datter.
      Og forresten; takk for ditt fokus på dyrevelferd🧡

    10. Du MÅ se «When they see us» på Netflix. Dramatisert, men basert på en sann historie. Noe av det bedre jeg har sett!

    11. Jeg mot meg
      Helene sjekker inn
      Sinnsykt

      De ligger alle på NRK nett tv.
      De er fantastisk bra, og jeg lærte enormt mye av disse seriene/ dokumentarene 💖
      Det er vel noe jeg ville anbefalt alle å se egentlig 💖☺️👍

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg