de beste bøkene jeg har lest, noen sinne!

I dag kom endelig Kasper hjem etter en uke på jobb! Jeg er så glad og føler meg skikkelig forelsket, helt ærlig elsker jeg når vi får tid fra hverandre, forholdet føles med en gang helt nytt. 💞 Det er mange som har spurt hva han jobber med, og det er egentlig privat, men han studerer for å bli psykolog og jobben går litt hånd i hånd med det. Jeg har vært på photoshoot halve dagen og med en gang jeg kom hjem kjørte vi for å bade, nå er han for å hente mat! Jeg har nesten ikke spist det siste døgnet fordi jeg har vært så stresset etter den podcasten om verdens matproblemer, den jeg tipset om i går.. 🙁

Og dere? Det er så mange som har spurt om jeg ikke kan dele en video med mine beste boktips, og nå er den endelig ute! Jeg har en liten fordom hvor jeg tenker “ingen bryr seg om boktips” og at folk kanskje vil ha det som er litt mer.. overfladisk. Derfor har jeg holdt igjen fordi boktips kanskje er interessant for svært få – men bevis gjerne at jeg har feil.

Så må jeg så klart spørre – har dere noen boktips til meg? Se gjerne igjennom videoen for å få en følelse av hva jeg liker, så blir det enklere! Jeg liker f.eks ikke Jojo Moyes og sånne ting, hehe.

Du kan følge meg på youtube HER

Nå skal jeg og Kasper spise, pluss se på den nyeste sesongen av Papirhuset! FAVORITTSERIEN!

65 kommentarer
  1. Koselig å kult innlegg synes jeg toppers at du er fornøyd å i godt humør og glad du er kjempeflink å favoritten min ønsker deg alt godt og en fantastisk riktig god kveld fra meg å puse kompis sophie Elise hilsen Kristian Magnus 🐱🌌♥️🦋☀️✌🦌

  2. Fikk lyst til å lese alle bøkene du anbefaler. Jeg syns du solgte dem godt👍🏼 Forfatterne burde takke deg 💪🏼

  3. Hei. Så veldig gøy at du lager youtube video med bok anbefalinger. Jeg vil anbefale deg å lese Orxy and Crake av Margaret Atwood, Svøm med dem som drukner av Lars Mytting, Vilhemelse værelse av Tove Ditlevelsen, Omriss av Rachel Cusk, Spøk og Bånd av Domenico Starnone og tilslutt Agaat av Marlene van Nickerk.

  4. Hadde vært bedre med et innlegg om boktips kontra en video som typisk ikke er så fengende og drar ut i tid.

  5. Jeg elsker å lese bøker, så her er en haug med tips. Kan hende du har lest noen av dem da aha.

   *Kinderwhore av Maria Kjos Fonn. Den handler om en jente som opplever seksuelt overgrep og om tiden etter. Den er kjempebra!
   *The two kinds of decay av Sarah Manguso. En selvbiografi om en kvinne som har en kronisk sykdom, som går gjennom en del vanskelige opplevelser.
   *Du dør ikke av Linn Strømsborg. Hovedkarakteren sliter med panikkangst og ensomhet.
   *I am, I am, I am: seventeen brushes with death av Maggie O’Farell. En memoar som handler om de 17 gangene hun kom nær døden.
   *The glass castle av Jeanette Walls. En memoar om barndommen til forfatteren. Foreldrene var spesielle og gjorde veldig mye rart.
   *Lillian B av Lise Marie Johansson. Den handler om en karakter som opplever seksuell overgrep og hva hun gjør etter.
   *English Animals av Laura Kaye. Den handler om en ung kvinne som tar seg en jobb hos et ektepar og forelsker seg i kvinnen i paret.
   *Brain on fire: my month of madness av Susannah Cahalan. En memoar om en måned med galskap og sykdom.
   *A line made by walking av Sara Baume. Den handler om en ung kvinne som sliter med depresjon.
   *Never let me go av Kazuo Ishiguro. Det er best å vite minst mulig om den.
   *The dumb house av John Burnside. Den mest fucka boka jeg har lest by far, men den er også vakkert skrevet og merkelig interessant.
   *Farvel til Eddy Bellegueule av Édouard Louis. Memoar om livet til Eddy. Mye vanskelig skjer.
   *The secret history av Donna Tartt. En gruppe studenter dreper en annen student. Boken forteller hvorfor det skjedde og hva som skjer etter.
   *The glorious heresies av Lisa Mclnerney. En bok fylt med mørk humor, som handler om forskjellige personer i Irland som sliter på grunn av samfunnet og som blir presset inn i roller for å overleve.
   *Oranges are not the only fruit av Jeanette Winterson. Om å være lesbisk i et religiøst samfunn, der det ikke er akseptert.
   *Hunger: a memoir of (my) body av Roxane Gay. En memoar om å gå gjennom noe grusomt og så bruke mat som coping.
   *Grief is a thing with feathers av Max Porter. Denne handler om sorg, og er skrevet på en eksperimentell måte.

  6. Elsker at du har laget et eget innlegg om bokannbefalinger! Vil lese alle! Og så burde du lage deg profil på bokelskere.no så vi kan gå inn å se hva du leser/hva du har lest 😍

  7. Så gøy!!! Likte dette veldig godt. Jeg leser «hele livet på en dag» av alyson Richman. Kan abefales, den handler om livet som jøde på arbeidsleir og er egentlig en kjærlighetshistorie fra en veldig tøff tid. Den er skrevet lett, og er egentlig en veldig fin bok.

  8. Liker veldig godt at du kommer med boktips😊 Er inne i en periode hvor jeg heller velger å lese en bok i stede for å se på tv. Har ei lang liste med bøker jeg vil lese, og fikk nå flere på lista mi.
   Kanskje du vil lese:
   – Insektenes planet av Anne Sverdrup-Thygeson.
   Har ikke lest den selv enda.

  9. Veldig mange og ikke minst gode boktips! Jeg kommer garantert til å lese meg gjennom flere av disse, kanskje en av dine anbefalinger slår den beste boken som jeg noen gang har lest? Det gjenstår og se.. 😉

  10. Ja til boktips!
   Anbefaler deg «gratis og uforpliktet verdivurdering» av Marit Eikemo.
   Hun beskrives flere steder som nynorskens Nina Lykke. Boken er litt i samme sjanger som nei og atter nei.

   Anbefaler også Mengele Zoo!

  11. Hei, akkurat klikket hjem flere av bøkene du tipser om!
   Vil selv anbefale: “Helvete” av Erlend Loe og “Den edle kunsten å gi faen” av Mark Manson

   1. Så bra, håper du liker!

    Jeg elsker alt av Erlend Loe, men jeg likte dessverre ikke den av Mark Manson.. Syntes den ble alt for.. guttete? Haha. Men takk for tips uansett!

  12. Hei du 🙂
   Jeg er en godt voksne dame som synes det er veldig interessant å følge deg. Har gjort det i flere år nå, du fascinerer meg som menneske. Har selv jobbet mange år i psykiatrien, og er veldig glad i å lese selvhjelpsøker og andre bøker som får meg til å reflektere over livet.

   En dag kom jeg over boken: En liste for livet av Lori Nelson Spielman, om du ikke har lest den, så anbefaler jeg den på det varmeste. En bok som har betydd mye for meg, selv om den ikke er av dypeste bøkene jeg har lest, men lettlest. En bok som varmer.

   Ønsker deg en fortsatt fin sommer. Klem fra Bjørg

  13. Jeg leser 2 bøker i uka. De som ikke leser, går glipp av mye 🙂. Leser for det meste på mitt Pocket Book lesebrett. Liker det veldig godt, og e-bøker er billigere 🙂. Dessuten så er bokhyllene mine sprengt 😀

  14. Det var en fin video. Veldig artig med boktips og høre hva andre liker å lese. Vi har noe felles – Bukowski. Og jeg liker også litt Erlend Loe (naiv-super)? Og har boken til Gunhild på hyllen min, skal lese den så fort jeg får tid. Kunne tenkt meg å lese flere av de du anbefalte. Min favorittforfatter er Knut Hamsun – din mednordlending – han skriver så vakkert og innsiktsfullt om mennesker og natur. Eksempelvis Pan. Og den er ikke lang, 150 sider. Det er en kjærlighetshistorie, med mye psykologi, perfekt å gi til typen din etter du har lest den! Og så synes jeg Ari Behn sin første bok, Trist fom faen, er helt rå.

   1. Naiv Super er også fantastisk, men tenkte det holdt med en bok av erlend her 😀 Og ja, Knut Hamsun er mamma sin favoritt og jeg har alltid hørt så mye om han, men jeg har aldri kommet helt inn i det. Men jeg skal!

  15. Flink, Sophie. Hvis man er interesseret i hvad og hvem som var med til at starte økobevægelsen kunne man fx interessere sig for amerikanske Rachel Carson. Hendes bog “Silent Spring” kom ud i 1962, på et tidspunkt hvor man ikke forstod at mennesket indgår i diverse økosystemer på lige linje med dyr, og at insektgift som DDT i sidste ende vendte tilbage til os. Det vi putter ud i verden af skadelige kemikalier passerer langsomt op gennem fødekæden og kommer tilbage til mennesket, som ikke står udenfor disse kredsløb, men er del af dem. Der findes gode dokumentarfilm om Carson også, og hun har skrevet bøger før “Silent Spring” som muligvis er lettere at læse. Hun var videnskabskvinde, men er en god formidler med litterær sans. Tidligere bøger er for eksempel “The Sea Around Us” (1951). Carson ændrede verden, og meget af det hun skrev om rustede menneskeheden med en idé om økologisk bevidsthed som vi bygger videre på idag. .

  16. Jeg vil legge til at hvis du liker selvhjelpsbøker bør du virkelig lese “A beginner’s guide to losing your mind” av Emily Reynolds og “Remember this when you’re sad” av Maggy van Eijk. Emily har bipolar og skriver om hvordan hun har navigert tjueårene med det. Maggy sliter med dissosiasjon, panikkangst, depresjon og en del annet, og skriver om hennes erfaringer og tips. De er begge veldig bra!

  17. Anbefaler:
   1. Lolita av Vladimir Nabokov (skjønnlitteratur basert på forfatters egne lyster), en moderne klassiker, men den er skrevet så godt og storyen kunne like så greit funnet sted i 2019, så du føler ikke at du leser en klassiker. Den er himla kontroversiell og jeg slet litt med å godta hovedkarakterens lyster (han er åpenbart pedofil, og det finner du ut av fra starten av).
   2. Idas Dans av Gunhild Corwin (biografi), du følger Gunhild og hennes datter Ida (19 år) fra da Ida får diagnosen leukemi, til hennes død. Hjerteskjærende som faen, men utrolig fin. Endra meg rett og slett som person.
   3. Menneskejeger av Asbjørn Hansen (biografisk stil), en tidligere Kripos-etterforsker som tilfeldigvis etterforsket alle gigant-sakene i Norge. Vi snakker Orderud, Baneheia, Tengs og 22 juli. Han forteller om det fra øyeblikket de entret åstedene til de ble løst/henlagt.

  18. Noen nye, fantastiske bøker er The Nickel Boys av Colson Whitehead (fiksjon, svart hovedperson i sørstatene på 60- tallet – inspirert av ekte hendelser) og Koke Bjørn av Mikael Niemi (historisk kriminalroman satt i 1852 i Nord- Sverige der Læstadianismen er i full flamme).
   Tror du hadde likt Serotonin av Houellebecq – sær skrivestil, mye sex og provoserende hovedkarakter, men godt stykke lektyre.
   En av mine favoritter gjennom tidende er All the light we cannot see (2. verdenskrig, følger en fransk jente og en tysk gutt på hver sin side av krigen). Handmaids Tale av Atwood slukte jeg (les den selv om du har sett serien, bok nummer to kommer til høsten!) – samme om Circe som grenser til fantasy, men på en veldig voksen måte. Tror du også ville likte Psykehus, den er nok inspirert av I morgen var jeg alltid en løve, men omhandler bipolaritet.
   Du som liker å sjekke imdb- scores for filmer, burde sjekke ut goodreads- scores for bøker – det gjør jeg alltid 🙂

  19. Men tankene mine får du aldri av Sverre Asmervik. Kan være vanskelig å få tak i ettersom den er såpass gammel, men verdt å lese!

  20. Sommerens mest aktuelle: tatovøren i auschwitz.
   Leste den på en flytur. Altså lettlest, men fysøren. Så viktig, så mørk, så full av kjærlighet, så vond. Men en historie vi aldri må glemme. Tatt fra en overlever. Fortalt hans historie. Du kan ikke ignorere den, rett og slett.

  21. Har du lest ” En gatekatt ved navn bob?” du har sikkert hørt om historien. Utrolig sår men også morsom bok å lese. Fyller hjertet <3

  22. Du burde lese mer fra litt klassiske(moderne) forfattere!! Les feks Handmaids tale (du likte jo serien:)og alt annet) av Margaret Atwood, 1984 og Animal farm av George Orwell, Remains of the day av Kazuio Ishugoro (sikkert helt feil skrevet, men du har sikkert hørt om han), noveller av Kafka osv. Så en kommentar om Hamsun, og skriver under på den også. Da kan du jo igså reise til Kjerringøy💜

  23. «Går du nå er du ikke lenger min datter»
   Utrolig givende bok, handler om livet til forfatter som vokste opp med en alkoholisert mor. Når moren dør går hun tilbake for å finne ut hvorfor ingen hjalp henne, snakker med naboer, lærere osv.

   «Humlejakt»
   Handler om en forsker som reiser rundt i verden på jakt etter sjeldne humler, forteller om grunnene til at de forsvinner og hva man kan gjøre. Lo flere ganger gjennom boka, forfatteren har humor og sprer budskapet på en god måte.

  24. Fantastisk video! Jeg elsker at du gir tips som dette, og skal definitivt lese mange av anbefalingene dine!
   Heia deg!!

  25. Takk for tips 😊 Selv er jeg glad i Norwegian wood av Murakami(lettlest for å være ham), og Tirsdager med Morrie (Har vel aldri grått så mye av en bok før, utenom kanskje når jeg leser Den lille prinsen) Det var tre tips ❤

  26. Leser nå to bøker og begge er vanskelige å legge fra seg.

   Omgitt av idioter som er/har vært på topp 10 listen en stund. Spennede å lese om hvordan personlighetene våre er satt sammen. Lærer både om deg selv og andre.

   Bok nr 2 er ikke en sånn jente av Monica Flatabø

   Idas dans er en bok jeg leste for mange år siden, gråt fra første side.

   Likte også veldig godt calender girl serien

  27. Dyngkåt och hur helig som helst – Mia Skäringer
   Avig Maria – Mia Skäringer
   Guds olydiga revben – Gunilla Thorgren

  28. Jeg liker veldig godt bøkene til Virginie Despentes f.eks triologien om Vernon Subutex som handler blant annet om en pensjonert pornoskuespiller, en verdenskjent musiker, en nazist, en superreligiøs muslimsk jente og en dame som jobber som profesjonell netttroll. Det kan minne litt om Houllebecq, men syns Despentes skriver enda bedre! Og for deg som er opptatt av klimaet vil jeg også anbefale «Hva skal vi svare våre barn?» av Vetlesen og Willig og The Unihabitable Earth av David Wallace-Wells.

  29. Vil anbefale bøkene
   1. ‘I morgen var jeg alltid en løve’. Handler om ei som var innlagt i 10 år som schizofren, men som ble frisk og nå er utdannet klinisk psykolog.
   2 ‘Tilbake til nåtiden’, som er en bok som ble utarbeidet på en traumeavdeling i Oslo. Den handler om kompleks ptsd

  30. Du av alle burde lese Sapiens og Homo Deus av Yuval Harari !!!! Sinnsykt gode bøker om mennesker og hvordan vi fucker opp denne verden! Hvertfall to av de beste og viktigste bøkene jeg har lest 😀

  31. Ser vi har veldig lik smak på bøker, så vil virkelig anbefale deg “How To Be Alone: If You Want To, and Even If You Don’t” av Lane Moore og “Nobody Cares” av Anne T. Donahue. To av de beste bøkene jeg noen gang har lest. Jeg leste disse bøkene i en periode jeg slet mye med angst og følte meg helt alene. Jeg gråt mange tårer, men de hjalp meg veldig.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg