bedre sent enn aldri

Jeg har enda ikke fortalt dere om min julaften, så her kommer en liten oppsummering bedre sent enn aldri! Tradisjon tro våkner jeg og lillesøsteren min med hver vår julestrømpe på døren, full av godteriet vi begge elsker. For min del er det salt lakris, det beste jeg vet! Etter frokost gjør alle hver sin greie, pynter seg litt og møtes ved middagsbordet litt senere. I år spiste alle i familien vegansk middag, og det har vi faktisk gjort to år på rad! Jeg har funnet frem oppskriftene vi har brukt, link  HER / HER. Det anbefales skikkelig og alle i familien likte det godt.

Lillesøsteren min vil ikke alltid være med på bloggen, noe som er forståelig, og derfor safet jeg denne gangen og sensurerte.

.. En mann som derimot aldri sier nei til litt ekstra publisitet er pappa, haha.

Tidenes gave fra mamma og pappa, gitt med ironisk distanse. Jeg fikk mange kommentarer på instagram om at jeg var så utakknemlig fordi jeg først skrev noe sånt som “hva faen, thanks for trying” men det er vel den type humor både jeg, men familien min har. Det forundrer meg at man går så mange år på skolen, og ikke minst lever livet som menneske, og enda ikke forstår sarkasme, ironi og galgenhumor. Dette var tidenes gave men jeg kommer IKKE til å hende den opp hjemme, haha. Og det vet de jo. Jeg ser veldig sur ut på bildet men det er vel også HUMOR..

En ting jeg har kjent litt på denne julen er hvor vanskelig det er for meg å vise følelser rundt familie. Jeg synes det er kleint å si jeg er glad i dem, jeg unngår en klem, vet ikke helt hvordan man gjør sosialt samvær med dem.. Og jeg aner ikke hvorfor. Jeg har verdens snilleste og mest gavmilde familie, men jeg har en sperre der som jeg ikke klarer å bryte opp. Jeg har “alltid” vært sånn også, i alle fall så lenge jeg kan huske. Nettopp det gjør kanskje at julen er litt rar.  Jeg føler kanskje jeg burde gitt mer, men jeg vet ikke helt hvordan? Eller fordi jeg er redd for å virke nettopp utakknemlig, når jeg ikke er det. Men vi alle har jo ulike måter å vise følelser på..

Uansett.. Jeg har bare vært i sengen hele dagen, og lest boken “Unnskyld” nok en gang. Jeg synes så synd på folk som ikke leser fordi de “ikke gidder”, for bøker er den eneste muligheten du har til å leve deg inn i andres liv, helt på ekte. Deres følelser, tanker, situasjon.. Det er en tidsmaskin! Det er noe bøker og filmer ikke kan gi, tror jeg. Ikke på samme måte i alle fall. Jeg hadde vært så mye dummere og mindre empatisk om jeg ikke leste, bøker har gjort meg til en bedre person og jeg er sikker på det gjelder alle. En kompis sa noe så bra, “jeg har aldri følt meg dummere enn andre fordi jeg har gått glipp av en og annen tv-serie, men jeg kan føle at folk er smartere enn meg om de har lest mye”. SÅ SANT.

Nå skal jeg sette meg ute på kjøkkenet som er det beste jeg får til, med følelser og familie altså. Sitter som regel bare på rommet ellers og da føler jeg meg så dum.. Uansett vi snakkes litt senere i dag:)

25 kommentarer
  1. Jeg syntes synd på folk som «ikke gidder» å ta utdanning, bli visere, mer reflektert, samt oppnå bredere forståelse av mennesker og verden, fordi de heller vil tjene bruke tiden sin på å tjene penger på reklame og lure unge jenter og/eller gutter ;*

   1. “Oppnå bredere forståelse av mennesker og verden”. Ser ut som det er du som har en jobb å gjøre her. Utdanning er ikke for alle, og utdanning er ikke synonymt med å være vis og reflektert. Dersom en trives med det en gjør, og i tillegg kan tjene penger på det så finnes det jo ikke noe bedre.

   2. Hvis du tror intellekt og forståelse for historie og kulturrelativisme er begrenset til arrangerte studier ved offentlige institusjoner, så sier det i grunn mer om deg, altså. Lykke til med å få deg jobb med humaniorastudiene dine, håper du faller av hesten din når du ender opp i pølsedisken på Narvesen. :*

   3. Jeg tror man kan bli vis og reflektert uten å ta en utdanning bare for å gjøre det. Helt ærlig, hvor givende hadde en utdanning vært for meg, når jeg ikke har noe spesifikt jeg vil utdanne meg til? Dessuten møter jeg jævlig mange idioter med høy utdanning.

  2. Ang. det å vise følelser overfor mine nærmeste, så er jeg akkurat lik deg. Forstår ikke hvorfor…og jeg er 39 år.
   Huff, nesten litt pinlig, men jeg kan ikke være noe jeg ikke er. Elsker familien min over alt, men du verden det er vanskelig å vises det.

   Ha en fortsatt fin romjul og et riktig godt nyttår.

  3. Har du i det hele tatt prøvd å tilbringe noe tid med familen din denne jula da? Du er bare på rommet når du er hjemme og ellers har du jo vært hver dag siden du kom «hjem»? Virker ikke akkurat som om du prøver å ha noe sosialt samvær med dem heller. Haha.. Mener selvfølgelig ikke at du skal sitte hjemme hos dem dagen lang, men det går jo an å prøve når man har litt tid.. Skjønner at det er vanskelig å vise følelser, men du kommer til å angre på at du ikke tilbragte mer tid med dem når du hadde mulighet når de ikke er her lenger.. Håper du tenker litt over det. 🙂

  4. Jeg syns det er trist at du har det sånn rundt familien din. Jeg elsker familien min overalt, og jeg er flink til å vise det. Vi klemmer alltid når vi ser hverandre og drar fra hverandre, sier alltid “glad i deg” eller “elsker deg” i telefonen. Jeg ofrer lett en fest for å henge med familien min, legger fra meg mobilen og er alltid til stede. Jeg syns det er så viktig å vise hvor mye man bryr seg om de nærmeste, for vi vet aldri hva morgendagen bringer. Det siste jeg vil er å angre på at jeg ikke viste mer kjærlighet til de jeg var glad i. Jeg har en venninne som sier at hun aldri kan huske at hun har fortalt foreldrene sine at hun er glad i dem, de har aldri vært flinke med følelser, og hun sier selv at den dagen hun får barn så vil hun ikke at barnet skal vokse opp med at det er flaut å vise kjærlighet til familien sin. Vi er de fleste av oss flinke til å vise kjærlighet overfor partneren vår, så hvorfor gjøre det til de andre personene vi står nærmest?!

  5. Skikkelig svevende koselig å kult innlegg super stilig å kule bilder å du er Drømmenes teater og favoritten min jeg har fått store blå klinkekuler i dag synes det er morsomt å du kjenner meg helt vil etter blått du er modig å tøff og smart synes jeg ønsker deg alt godt og en fantastisk riktig god kveld sophie Elise hilsen Kristian Magnus 😀♥️🦋

  6. En ting jeg digger med deg er humoren din, jeg ler meg i hjel og syns dette bildet var fantastisk. Det beste er når du sier ting helt monotont og folk ikke helt vet hva du mener 🤣 Svart sarkastisk humor er det beste og du er tha queen 🙌🏼

  7. Men du vet vel at man ikke kan lese sarkasme eller ironi? Man merker jo kun at det er sarkasme når man kjenner noen og hører toneleie det blir sagt i.

  8. Godt å lese at det er flere som ikke klarer å vise så mye følelser rundt familien. Jeg har det akkurat sånn dessverre, for familien min er glad i meg og sier og viser det, men jeg klarer ikke alltid å vise det tilbake.

  9. Det virker som du har en fantastisk familie. Jeg har aldri fått en klem, eller rosende ord av mine. Min mann og jeg er veldig kjærlige. Vi elsker ofte, vi holder hånd, vi roser hverandre hver dag. Sønnen vår får masse kjærlighet. Vi klemmer, og sier vi elsker hverandre hver dag. Min mann og jeg har 20 års jubileum nå. Enda er vi i skyene. Jeg var med mange før han. Han er dritlekker🤩. Så du kan bryte sirkelen når du får egne barn. Jeg vet. Jeg er Psykolog, min mann er Lege. En blir mer vis av utdanning. Uten tvil. Du kan ikke lese deg vis. Spesielt ikke av kiosklitteratur. Jeg forstår problemet, med å stå fast ved å ikke klare å vise kjærlighet til foreldre. Gud jeg missunner de som har gode relasjoner til sine foreldre. Jeg sliter etter en barndom uten kjærlighet. Jeg får penger. Det er måten de viser sin kjærlighet for meg. Beklager rotete skrift. Vi er på skitur, iskald på hendene🙈.

  10. Jeg leser aldri bøker. Føler meg ikke mindre intellektuell for det. Synes skjønnlitteratur er bortkastet tid jeg heller kan bruke på fagartikler, forskningsrapporter osv. Leser heller en håndfull gode Wikipedia-artikler om whatever enn å sitte en hel dag med nesa i en kioskroman. Ikke fordi det er noe dårligere underholdningsmessig, det er jo smak og behag, men hva gjelder kognitivt stimuli, så er det nok ikke nevneverdig mye mer å hente i skjønnlitteratur enn i en film på TV, f.eks. Og det er jo helt fine hvis du LIKER å lese skjønnlitteratur, men det gjør deg ikke spesielt smart, lizm

   1. Jeg leser også svært lite skjønnlitteratur og tror kanskje du misforsto poenget – jeg mente heller bare at man aldri blir dummere av å lese mye og at det aldri (eller i det minste svært sjeldent) er bortkastet tid. Det betyr ikke at DU er dummere enn andre men bare at DU hadde vært eeeeenda smartere om du leste mye, tror jeg. Jeg har forøvrig heller aldri lest en kioskroman. Men jeg tror en lang bok kan være mer lærerrik enn en artikel på wikipedia.

  11. Hei
   Kommer du fra Harstad eller?
   Vis du gjør det så vet du mest sannsynlig hvor Narvik er og der bor jeg!🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

  12. Glemte og si at jeg elsker bloggen din os selvsagt deg da og håper du får en fortsatt fin kveld/natt/dag!👍😇😇😇🤩😇🤩🤩🤩🤩😇😇😲

  13. Hei, jeg sliter så fælt med huden min. Har forsøkt det meste uten hell (isotretinoin, tetracyclin, kontinuerlig hudpleie ++). Jeg øyner midlertid et håp når jeg ser hvor fin du er. Kan du si noe om hvilke behandlinger du gjør, hvilke produkter du bruker og hven behandler su går til? Tusen tusen takk for svar <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg