det finnes ingen unnskyldninger for deg

Jeg skal være ærlig. Noen av de fæle kommentarene jeg fikk på bloggen min her om dagen satt meg såpass ut at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg vet at jeg har valgt en bransje hvor hat kommer til å eksistere. Jeg tar gjerne imot konstruktiv kritikk, helvete heller – jeg ønsker den faktisk velkommen, slik at jeg kan forbedre meg. Jeg har gått igjennom mye og er ikke en person som lett føler meg krenket. Men det finnes grenser, grenser som gradvis blir hvisket ut jo mer vandt vi blir. Vandt til hatet.

Vi må bli flinkere til å sette ned foten når forferdelige ting blir skrevet om mennesker, eller sagt i forbifarten. Jeg må gjenta meg selv til jeg blir blå i ansiktet: det er hverdagshatet som til slutt blir vår sannhet, og en leveregel. Og sånn vil jeg ikke ha det. 

“Men hun er jo en offentlig person, hun må tåle det.” Til og med DET er en sannhet vi nå har lært oss å akseptere. Vi har fortalt den, igjen og igjen. Hvorfor skal det være greit? Hvorfor er det slik at om mange vet hvem du er, er det også greit om mange trykker deg ned? Hvorfor har vi akseptert dette? Kan noen gi meg et godt svar? Fordi vi er vandt. Jævlig, men sant. Og kommentarene – uansett om de var få, og uansett om det var mest kjærlighet etter lørdag – de få vonde stakk så dypt, og såret meg enormt. 

Setningen “hun er offentlig person, hun må tåle det” har jeg fått høre helt fra jeg ble en offentlig person, og da var jeg ikke eldre enn 16 år. Det spiller ingen rolle hvor mange ganger jeg har grått meg i søvn eller fått panikkangst ute blant folk fordi jeg er redd, for det må jeg jo bare tåle. Det er et klasseeksempel på hvordan en setning som bare blir gjentatt og gjentatt, til slutt blir en sannhet og noe folk benytter seg av for å få være kjipe. Det bidrar til å spre holdninger som kan være farlige. 

Jeg forventer ikke at alle skal elske meg. Det hadde faktisk vært litt kjedelig. Jeg elsker diskusjon og jeg tar rollen min som forbilde på alvor, og jeg inviterer gjerne til diskusjoner som jeg selv kan lære av. Jeg har en stor porsjon selvironi og tar ikke meg selv høytidelig heller. Men det er en ting med konstruktiv kritikk og diskusjon hvor man lærer av hverandre, til regelrett hat. 

Det er helt ok om du er bekymret og redd over hvor menneskeheten er på vei: om så den bekymringen kommer på grunn av influencers. Menneskeheten er i utvikling, og jeg synes også det er skummelt og vanskelig. Jeg aner ikke hvilken verden mine barn kommer til å vokse opp i, jeg ønsker så klart ikke at den skal være preget av hodet ned i mobilen og evig scrolling på jakt etter noe som ikke finnes – tro meg, det er noe jeg tenker på hver dag. Men vi kommer ingen vei ved å kaste hverandre under bussen, slik vi holder på nå. Jeg ønsker enda mindre at mine barn skal vokse opp i en verden hvor man ikke forsøker å forstå hverandre. 

Jeg vet ikke hva jeg skal si, og det føles uretferdig å skrive et sånt innlegg når de fleste mennesker tross alt er fine. Men jeg må bare si litt ifra, sånn at folk forhåpentligvis tenker seg litt bedre om. Jeg tror ikke på at noen bare er onde – jeg tror det er håp for oss alle. Men jeg tror ikke folk alltid vet konsekvensen av sine ord. Jeg tror ikke folk alltid vet hvor mye man kan såre. Og jeg tror heller ikke alltid folk stiller opp slik man burde (ikke meg heller). Men jeg har sånn troen på oss, virkelig! Om jeg ikke hadde håp for alle hadde jeg ikke orket å skrive innlegg som dette. 

Visse mennesker jeg møter tror på ramme alvor at jeg er en slags robot som bare kan ta imot og imot, og så legge følelser i en slags boks jeg aldri trenger å åpne. Slik funker det ikke. Det jeg valgte å danse for på lørdag er noe av det verste jeg har opplevd i mitt liv – det vet alle som kjenner meg, og det vet alle som har fulgt bloggen, for jeg har jo blogget om det igjen og igjen siden det skjedde. 

Det finnes ingen gyldig grunn som heter “fordi hun er offentlig”. Da jeg var liten og ikke hadde det bra på skolen var det “men unger er jo bare sånn”. Det finnes ikke unnskyldninger. Det gjør virkelig ikke det. 

112 kommentarer
  1. Forsåvidt veldig enig i det du skriver, men reagerer på at du sier at du « tar rollen min som forbilde på alvor», for det gjør du virkelig ikke. Du har selv vært ung og lett påvirkelig, og vi ser alle hvordan det endte.. Likevel fortsetter du og ødelegge dine unge lesere på samme måte som du ble «ødelagt». Du burde jo virkelig være ekspert på dette og gjøre det motsatte, når du vet hvordan det var for deg.. Synes ikke du er et sunt forbilde eller tar rollen på alvor i det hele tatt.
   Synes ikke det er greit at du eller andre offentlige personer bare «må tåle» hat i det hele tatt, sånn er det ikke. Men når det er sagt har du spilt veldig mye på folks samvittighet for å få stemmer i Skal vi danse. Det er ikke ment som hat fra min side, bare noe jeg har observert. Du har hatt en dyp «grinehistorie» for å vekke folks følelser nesten hvert program.. Så om hatet går på de som påpekte det, må jeg si meg enig i det de sa, men overhodet ikke måten de gjorde det på, for det var virkelig ikke greit sånn de snakket til deg i kommentarfeltet.

  2. Enig med deg. De kommentarene du fikk var fæle. Slike mennesker kan kke ha det godt med seg selv. Jeg ønsker deg imidlertid alt godt. Du er utrlig flink i SVD. Heier på deg. Det har jeg alltid gjort. , klem og støtte

  3. Anonym: Det er kanskje vanskelig for deg å forstå, men med 15-16 år gamle meg i bakhodet prøver jeg virkelig å være det forbildet jeg selv hadde trengt. Det fantes forbilder, også da, som sa “du er bra nok som du er”, men det hjalp ikke meg. Ikke hadde jeg noen jeg kunne relatere til (på ekte), og ingen som hadde kjempet samme kamp som meg.

   Med det sagt: det synes jeg er helt forferdelig sagt av deg. Virkelig. For det har jeg IKKE gjort. Det å si at det ikke er ment som hat fra din side, er virkelighetsfjernt. For det oppleves utrolig hatefullt for meg. En venn av meg er død, og du sier jeg bruker det for å få stemmer i et danseprogram. Hva faen, tenk over hva du sier.

  4. Tror strengt tatt INGEN unge jenter trenger ett forbilde som deg. De blir veldig «gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør». Du opererer deg i hjel og angrer, sier at det ikke hjalp og at man må jobbe meg seg selv innenfra, men fortsetter å presse operert rumpe opp i kameraet ved enhver anledning osv. Det blir dobbeltmoralsk. Bra at du er ærlig om at operasjonene ikke gjorde deg noe lykkeligere, men måten du fremstiller deg selv på sier noe helt annet.. Du elsker hvordan du ser ut, pga operasjoner, og det legger du ikke skjul på. Unge jenter ser en operert kropp og hvor fornøyd du er med den som gjør at du viser den frem hele tiden.. Så ja, «gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør». Du er mange ting, men ikke et godt forbilde, og den rollen har du ALDRI tatt på alvor.
   Mente ikke nødvendigvis dansen du dedikerte til din avdøde venn, det synes jeg var fint gjort. Men mobbehistorier som vi har hørt gang på gang f.eks., «jeg er så usikker på meg selv og dette hjelper meg virkelig!!» osv. Dette er helt vanlige måter å spille på folks samvittighet slik at de skal få lyst til å stemme på deg, dette brukes ofte i for eksempel i X Factor i England/USA.. Folk får lyst til å stemme på deg på grunn av historien, ikke nødvendigvis dansen. Og nei, nå snakker jeg ikke om lørdagens dans som jeg synes var sterkt gjort av deg, men generelt.

  5. Heia!
   Helt enig med deg! Og håper du klarer å se at vi er flere som heier enn hater! 🙂
   Du har forresten hatt en helt utrolig fremgang på SVD – du er så flink! Jeg var sykt lei meg for at Morten gikk ut- men trøster meg med at du fortsatt er med😂

  6. Skulle ønske du kunne la dansen tale for seg selv er det jeg mener! Og nok en gang, snakker ikke om lørdagens dans da det var noe helt annet siden dere da skulle dedikere dansen til noen. Vet ikke om du gjør det bevisst en gang, men TV2 VET hva de gjør. De elsker såkalte «grinehistorier» på TV.

  7. Fine deg! Fulgt deg i mange år, og du har ett hjerte av gull ❤️ Prøv og se forbi disse fæle kommentarene , og tenk at det er folk som virkelig ikke kan ha det bra med seg selv. Håper du kan klare og skyve de vekk og tenke på at flertallet elsker deg og det du står for ❤️ Du gjør utrolig mye Bra! Og å se deg på TV , gir meg tårer i øynene ! Du lyser godhet og kjærlighet , og jeg vet at det finnes ingenting vondt i deg ❤️❤️ Stå på! 😘

  8. Heisann.
   Jeg må bare få si at som relativt ny leser i bloggverdenen så er jeg imponert over deg. Jeg har sett deg i media selvfølgelig, og vært sporadisk innom både din og andres blogg, men aldri lest så mye.
   Bildet jeg har av deg nå, er ei sterk og modig jente som tør å vise at man kan klare det man setter seg som mål. Og at man til tross for motgang kan klare så utrolig mye!
   Etter å ha fulgt litt mer medpå deg siste året, og sett deg på skal vi danse blant annet, føler jeg at jeg har fått litt bedre bilde på hvem du er.
   Stå på!! Vi trenger sånne som deg, som tør å gjøre ting på sin måte, og som setter negative mennesker på plass.
   Lykke til videre! <3

  9. Hvis du mener det du sier om at du tar rollen din som forbilde på alvor, så er det et stort steg i riktig retning med tanke på hva du sa om dette for et par år siden. Mener å huske et intervju på NRK (med Torp) hvor du mente at du ikke var et forbilde og at andre ikke lot seg påvirke, men heller bare inspirere av din blogg. Dette opplevde jeg som ansvarsfraskrivelse fra din side. Kjempefint at du nå ser hvilket ansvar du har. 👍Jeg håper at du fortsetter å inspirere positivt.
   Jeg reagerte på de kommentarene du fikk, de var ordentlig stygge. Skjønner godt at du reagerer på dette.
   Synes du har vært flink i SVD, og at det er fint at du hedret vennen din. 😊

  10. Anonym: Det blir nesten ikke noe poeng i å diskutere på det første du sier. Jeg presser ikke operert rumpe opp i kamera ved enhver anledning. Og burde ikke jeg være et bevis på at jo, man må faktisk jobbe med seg selv innenifra også? Jeg synes du virker som en ganske ufin person, beklager. Og jeg blir veldig lei meg av ordene du gjentatte gang kommer med her inne. Og det vil jeg ikke skjule – faktisk sårer det meg skikkelig.

   Om jeg skal være helt ærlig med deg: jeg er veldig usikker på meg selv, men skal vi danse har faktisk hjulpet meg genuint. Det må jeg få lov til å utrykke, fordi det er det jeg føler. Jeg er veldig takknemlig for det, og hele opplevelsen, og det orker jeg ikke å skjule bare fordi det er “rett”. Jeg har forøvrig kun delt en historie om mobbing en gang, det var i uke fem (altså tre sendinger siden), og da hadde jeg et håp om at min historie forhåpentligvis kunne hjelpe flere. Og det tror jeg den gjorde – det hjalp i alle fall meg. Og er det ikke fint om noen sitter der ute å blir mobbet, eller av ulike grunner ikke har det så bra, og at jeg kan bruke litt tv-tid i BESTE sendetid på å snakke om noe som faktisk betyr noe? Jeg er i alle fall veldig glad for at jeg har den muligheten! Og om ikke annet, har jeg heller vært redd for at det skal få den effekten (som det tydeligvis har hatt på deg). At jeg “bruker” det for å få stemmer. Men, jeg har vist meg fra mitt mest sårbare og ekte noen sinne i SVD, det har vært enormt vanskelig og krevende, og midt oppi alt håper jeg folk ser at jeg virkelig tar selve dansen seriøst. Og jeg lar den tale for seg. 6 av 8 program har kun handlet om dansen.

  11. Dette var utrolig godt skrevet! Stå på videre!
   Jeg har vært igjennom en oppvekst preget av fysisk og psykisk mishandling, men fordi jeg ikke har havnet på kjøre har jeg alltid fått høre. «Du har ikke hatt det så ille, du har jo klart deg så bra». Det ble til slutt så ille for meg å høre, at jeg ikke klarte å skille det fra virkelighet.
   En begynner å tenke om man overreagerer, men nei – man gjør ikke det.

  12. Er enig i at folk skal ikke finne seg i mobbing og slikt bare fordi at man er offentlig. Hva betyr egentlig offentlig? Om man skriver blogg er man offentlig, men er man privat hvis man bruker andre sosiale nettverk?? Er man ikke offentlig med en gang man går ut døra? Er man ikke offentlig når man jobber for feks kommune eller bedrift?
   Og det med å være forbilde, hvem er det de over her som skal bestemme om Sophie er forbilde eller ikke? Skal hun slutte å være seg selv kun fordi dere mener at hun ikke et et forbilde? I mine øyne kan hun være forbilde på en ting, men at jeg er uenig i annet. Hun er seg selv, og ingen andre kan bestemme hvem som er forbilde eller ikke! Det blir for dumt!
   Dessuten tror jeg nok dansen har vært like bra med eller uten en historie bak. Ser en veldig fin utvikling, og dommerne gir poengene av en grunn. De er profesjonelle. Dansen er veldig bra uansett!
   Stå på Sophie! Enkelt å si ikke bry deg om slike negative holdninger og kommentarer, men det er vanskelig å faktisk ikke bry seg. Husk av vi er mange som heier på deg 😍

  13. Life is 1% what happens to you, and 99% how you take it. 😉 You control your brain. Chose not to give a fuck about these lowblows, choose to only give the positive ones your attention. Write posts about THEM, thank THEM and think only about THEM. If you start feeling bad just think NO, I am chosing to turn this into positive right now! Always remember girl; you control your thoughts.
   I think you will win btw. 😉 Or the kickboxer 😛 Keep going 😉 love 🙂

  14. Jeg blir helt stresset av å gå igjennom dette kommentarfeltet her. Tror jeg aldri har lagt igjen en kommentar på din blogg, men de som mener at du er et dårlig forbilde kunne ikke tatt mer feil. Jeg selv hadde ett dårlig førsteinntrykk av deg, fordi jeg kun hadde sett bilder og hørt hva folk har å si uten å vite noe om hva du faktisk inneholder. Du inneholder så mye bra, jeg syntes du stråler, både her på bloggen, på dansegulvet og ikke minst i intervjuer jeg har sett av deg- spesielt hva du deler på Ida sin podcast. Du står for så vanvittig mye bra, og at folk kan si seg uenig i meningene dine- det er greit, men å kalle deg et dårlig forbilde for det? Nei det er faktisk ikke greit. At du har operert er ingen hemlighet, og at det ja kanskje kan påvirke unge jenter vet jeg ikke så mye om. Men du er så utrolig mye mer en en operert rompe og en krympet nese, det du står for, måten du står for det, og måten du tørr å gå ut med det- det er det som er et ekte forbilde. Jeg gleder meg til å følge deg videre på skal vi danse, du er så ekte, jeg har fått en helt ny respekt for deg. Stå på Sophie Elise, ikke la svake og usikre personer dra deg ned, du er så utrolig mye bedre enn som så.

  15. Mye av det jeg opplever at du fronter via bloggen din er jeg ikke enig i og ofte stiller jeg meg kritisk til det, MEN i løpet av disse ukene/månedene du har vært med i SVD så ser jeg at du utvikler deg. Ikke “bare” som danser, men også som person, og det så utrolig godt å se! Før du ble med i SVD så tenkte jeg at det hadde vært godt for deg å kunne ha noe annet enn bare bloggen å fokusere på. Ja, du har egen serie ol, men i dette er fokuset deg. I SVD derimot får du andre impulser og mindre tid til å studere deg selv, og dette virker til å være godt for deg. Før første sesong av serien din skrev du på bloggen at man kom til å få et annet innblikk i hvem du er ol, men dette innblikket opplever jeg at man får i langt større grad gjennom SVD. Du stråler på en helt ny måte, og du viser en side av deg selv som er så utrolig vakker og sterk! Du rørte meg med dansen din på lørdag, og fikk meg til å tenke på min venninne som døde så alt for tidlig.
   Mitt ønske for deg er at du fortsetter med dans (feks) etter SVD eller noe annet som kan gi deg det samme som dette virker å gi deg i dag. Du fortjener å ha det godt i og med deg selv, og jeg unner deg virkelig å fortsette med den gode, positive utviklingen du har hatt til nå når programmet er ferdig.

  16. Følger ikke med på Skal Vi Danse, men fikk med meg hvem du dedikerte den siste dansen til, og det syns jeg var veldig fint. Ingen med vett i hodet kan i det hele tatt tenke at du gjorde det for å sanke inn stemmer, for jeg velger å tro at ingen kunne sunket så dypt.
   Men, jeg må si meg enig i noe over her. Og det gjelder måten du eksponerer deg selv. Jeg elsker kropp, og driter i om man er operert eller helt naturlig, jeg heier nesten når du legger ut lettkledde bilder! Men du lager så mye oppstyr rundt det? Tenk på andre som lider av dysmorfi (hvis det er navnet?), tror du ikke de blir noe trigget av alt snakket om operasjoner her inne? Du er smart og formulerer deg smart, og du har bein i nesen og setter en finger på ting som ikke andre helt klarer å gjøre selv. Også plutselig kommer et innlegg her og der om operasjoner, og jeg tenker i allefall «heeere we go..». Legg ballen død. Du er ikke den eneste i Norge som har endret på utseendet, og du trenger ikke forsvare det lenger. Du sier at du hater når folk spør om puppene, rumpen osv, så bare slutt å gi det oppmerksomhet. Du trenger ikke skrive en lang avhandling om hvorfor du vil fikse puppene igjen f.eks. Forsvar heller hvorfor dyrene dine alltid ender opp hos foreldrene dine, for der har du helt sikkert en god grunn. Alle influencere har operert noe, det er basic, det er slitsomt å lese om og det er nok.

  17. Jeg har lest bloggen din i 3-4 år, men aldri kommentert. Jeg må ærlig innrømme at jeg begynte å lese bloggen din for underholdningens skyld, men innså veldig raskt hvor godhjertet og reflektert du er. Du er en vakker, sterk, hardtarbeidende, klok og snill person. Opererte pupper, rumpe og nese definerer ikke en person på noen måte. De fleste fikser på ting i dag, enten det er negler, vipper, hår eller pupper, gjør de ikke? Mine løsnegler og selvbruning gjør ikke min mastergrad i litteratur mindre verdt. Du er fantastisk, Sophie! Lykke til med dansingen og nyt hvert sekund ❤️

  18. Du vil ikke at barna dine skal jage etter noe som ikke finnes? Bra du bidrar med brun og blid reklame!;)

  19. Ikke meningen å såre deg, men når du skal skryte på deg at du er ett godt forbilde eller si at du tar rollen på «alvor», fortjener du å høre hvordan det faktisk er. Du er ikke et sunt forbilde, og om noen år, når du får alt på avstand, tror jeg du kommer til å innse det.. Du SKAPER unge og usikre jenter, sånn som du en gang var. Det trenger du faktisk å høre, fordi du tror du gjør det motsatte.

  20. Skikkelig koselig innlegg å kjempe kule bilder å spent og gleder meg til å se deg DANSE til LØRDAG på SKAL VI DANSE ønsker deg alt godt og en riktig god kveld sophie Elise hilsen Kristian Magnus 😃♥️

  21. Mammahjertet mitt blør når jeg ser hva du må tåle fra disse anonyme drittsekkene som lever for å dytte deg ned! Du deler hele ditt liv med oss og får sååå mye dritt tilbake fra enkelte. Du har forandret deg så mye gjennom de årene du har blogget og blitt voksen på vegen. Min respekt for deg har steget gått oppover ettersom du viser den dybden jeg mener du har. Du er en smart forretningskvinne, du er opptatt av dyrenes velferd og fronter psykiske problemer med står åpenhet og ærlighet. Jeg er en dame i 50 årene, med to voksne døtre og har fulgt deg ganske lenge. Er absolutt en fan og ønsker deg alt godt. Godt å vite at du har fine folk rundt deg som kan støtte deg gjennom all den dritten du får! Lykke til i SVD, jeg stemmer på deg!

  22. Jaggu har du klasse, Sophie Elise. Å møte desse kommentarane og svare dei på den saklege måten du gjer, med ei respekt som personane bak overhovudet ikkje fortener… Det gjer deg til det forbildet som dei sjølve faktisk hadde trengt.. nokon som hadde lært dei eitt og anna om korleis ein oppfører seg mot andre.
   Stå på. Måten desse personane held på seier alt om dei og ingenting om deg. Og vi andre ser deg. Og det vi ser er fint.

  23. Hei!
   For et fint innlegg du kommer med. Jeg synes det er vondt å se at mennesker kan kommentere og slenge drit etter andre. Noe som jeg ser i kommentarfeltet her også.
   Jeg har lest bloggen din i flere år nå, men har aldri kommentert før. I starten tenkte jeg at du var en overfladisk jente, men du verden så feil man kan ta. Du er både godhjertet, reflektert og en smart jente! Du gir aldri opp og arbeider for akkurat det du vil oppnå.
   Jeg har lest den første boken din, og kunne ønske flere kunne gjort det for å faktisk forstå hvorfor du har gjort som du har gjort i livet ditt. Du virker som en helt fantastisk jente som jeg kunne ønske jeg kunne blitt kjent med, vennene dine er heldig som har deg i livet sitt.
   Nesten hver lørdag på skal vi danse har du fått frem tårene mine ❤ det er så vakkert å se på det du formidler og at du greier det så bra gjennom dansen. Hver eneste gang jeg ser deg på TV osv. Får jeg bare bekreftet gang på gang at du er så mye mer enn det enkelte skal ha det til.
   Jeg synes du er et godt forbilde som faktisk får frem at livet ikke er lett. Det er en humpete vei med utfordringer, og det er faktisk helt greit, livet er en utfordring innimellom. Jeg synes det er bra å lese og høre på det kloke du har å komme med. Håper mennesker snart kanskje kan begynne å være snille med hverandre, synes det er vondt å lese at voksne mennesker kommenterer som de gjør..
   Stå på videre Sophie! Heier på deg ❤

  24. Hei. Jeg ville bare si at jeg forstår godt at du blir såret av stygge kommentarer. På lørdag var du bare kjempemodig- tøff, sterk og vakker. Du er virkelig dyktig på dansegulvet, og jeg har stemt på deg flere ganger. Du fortjener alle stemmene du kan få.
   Jeg vet det er vanskelig å heve seg over fæle kommentarer: det er helt forståelig. Jeg ønsker likevel at du skal vite at du er verdifull. Du er god nok slik du er- ikke la andre definere deg og sette merkelapper på deg. Du fortjener å føle kjærlighet til deg selv- og du, den dårlige samvittigheten- den kjenner jeg så altfor godt igjen. Du vet nok at det selvfølgelig ikke var din feil at han døde. Og hadde han vært her- så hadde han sagt det samme. Han hadde trøstet deg, og bedt deg om å forlate den skyldfølelsen du alltid har båret. Jeg håper for din egen del at du får bearbeidet disse sterke og vonde følelsene- for dette er en stor sorg- det er jeg ikke i tvil om. Og så må du alltid vite at din venn ville vært veldig stolt av deg- uansett hva du oppnår- så ville han takket deg for alt du gjorde for å forbedre hverdagen hans gjennom mange år. Dere hadde et sterkt vennskap- og det varer selv om personen ikke er tilstede fysisk. «Kan du huske meg, vil jeg alltid være med deg», ukjent forfatter, men jeg liker quoten.❤️
   Klem❤️❤️

  25. Fysøren!!! Det er så mye vondt i verden, hjertet mitt knuses.. Mennesker er jo ikke onde, men de er blinde og vet ikke bedre! Hvordsn har det blitt sånn?
   Ytringsfrihet; hva er det egentlig? Er det retten til å påføre andre mennesker angst og depresjon? Det må være et eller annet sted jeg har falt av isåfall. Verden er syk. Det at du skal trenge å stå opp som en blink der folk fritt kan kaste hva de vil slags dritt på deg; det skal ikke være sånn!! Det er veldig vondt å se..
   DU ER TØFF, og jeg ser opp til deg som et stort forbilde! Mennesker som ikke klarer å se det varme hjertet ditt, de trykker ned sitt eget hjerte. De glemmer at vi alle bare er mennesker som trenger kjærlighet. Jeg gir deg masse kjærlighet!<3

  26. Jeg skrev over her et sted, mulig du ikke godkjenner? Uansett, jeg synes du og Thea er absolutt best, og om det fortsetter slik stemmer jeg på dere. Så langt ligger dere an til å komme til finalen og slik vil jeg stemme. Du har danset veldig bra de siste gangene og jeg stemmer på dansen ♥️

  27. Du må bare se for deg at du kommer til finalen. Om det ikke skjer noe helt rart så er du garantert blant de to beste ♥️

  28. Jeg blir relativt dårlig og det stikker i hjerte å få bekreftet gang på gang hvor stygge enkelte mennesker faktisk kan være.. Jeg er like gammel som deg og ble mamma for første gang for 5 mnd siden. At gutten min skal vokse opp til dette skremmer meg.. Heldigvis (tror jeg) så finnes det flere gode mennesker enn disse, og håper at mobbing og kommentarer som disse får større konsekvenser i fremtiden.
   Stå på sophie, du virker som et fantastisk, ekte og reflektert menneske. Gleder meg til dansen din hver lørdag, du stråler virkelig <3

  29. Dette er så sant som du sier og jeg ser du virkelig er en reflektert person. Så klart vil en slik kommentar treffe deg og det tror jeg den som skrev den viste.
   Men virker veldig ut som du er en strek person. Peace and love to you
   Litt uta abmv kontekst dette men hvilken kamera bruker du og har den bluetooth. Har ikke data og ser etter en kamera

  30. Jeg har sett folk skrive at du bruker triste historier rått for å sanke stemmer, og kjenner hver gang at jeg blir sinnsykt forbanna. Det er utrolig urettferdig at det kan sitte godt voksne mennesker og skrive dritt under fullt navn samtidlig som de anklager DEG for å være et dårlig forbilde, når det er de selv som burde tenke over hva de driver med. Jeg tror helt ærlig at overfloden av leserne dine er smartere enn “bekymrede voksne/foreldre/eksperter” tror, de har en grunn til å ha deg som forbilde og det er IKKE fordi du har operert deg eller fordi alt er så “perfekt” som noen kaller det. Folk har deg som forbilde fordi man kan kjenne seg igjen i deg på godt og vondt. Jeg bare forstår ikke hvorfor folk synes det er så “trist og farlig” å ha bloggere osv som forbilder, altså har de NULL tiltro til sine egne barn? Sine barnebarn?? For jeg ser bestemødre som sitter på facebook og slenger dritt. Det er DE som burde skamme seg, og hadde min mamma eller bestemor holdt på sånn så hadde jeg vært blå i trynet av skam. Heldigvis kommer jeg fra en familie der vi har TOLERANSE for andre mennesker uten å dømme i øst og vest, og vi heier på deg alle sammen. :-* Fader dette ble langt haha

  31. Om jeg får meg en datter noen gang skal hun mer enn gjerne få lov til og bruke deg som et forbilde. Du er så reflektert og ærlig, tørr stå opp for dine meninger og lar deg ikke knekke. Dette er verdier jeg ønsker mine barn skal ha. Så er det min jobb som foreldre og prate med barna mine om og elske seg selv slik man er etc slik at de ikke føler de trenger operasjoner og slikt. Folk fraskriver seg alt ansvar for unge i dag og mener nærmest at dere kjente folk er de som “oppdrar” usikre unger. Nei vet du hva, er må foreldre steppe up. Min mamma har alltid hatt gode trygge samtaler med meg om kropp, hva som er vanlig og hva som er konsekvenser av handlinger. Så igjen, stå på sofie, du verden så mye stygt du får slengt mot deg, men du stråler forde.

  32. Disse som skriver all dritten er antagelig mindre intelligente eller psykisk syke folk som ikke vet bedre. Det er mange av de der ute og dere som er offentlige personer blir skyteskive for de. De forstår ikke at du er en ekte person. Det unnskylder det absolutt ikke, men jeg tror det forklarer mange av de. Men helt forkastelig er det. Heia deg! Og ikke bry deg om det. De vet ikke bedre.

  33. Til hun frekke anonyme oppi kommentatfeltet her: Si meg, er det KUN utseende som viser hvilket forbilde man er? Er ikke holdninger, verdier og omsorg man har for andre det som virkelig avgjør hvilket forbilde man er? Eller er verden kommet til et skikt sted der man er nødt til å være såkalt «naturlig» for å være et godt forbilde? Hva fan skjer med folk? Ska vi alle drite i å gå til frisøren og nå? Det blir vel det neste!
   Og når vi alt snakker om utseende, er ikke Sophie er godt forbilde når hun faktisk viser at hun er FORNØYD med sitt utseende? Og at hun liker kroppen sin, slik den er med operasjoner innabords. Noe som i grunn burde være helt uvesentlig, vi alle fikser på utseende, i forskjellig grad, du også regner jeg med.
   Og er det virkelig sååå vanskelig å forstå at det faktisk er mulig å bry seg om hvordan man ser ut og samtidig ha gode verdier og holdninger?? Blir helt matt jeg! Og hvis du mener hun har spilt på samvittigheten, har du sett henne danse? Hvordan klarer hun da å få gode poeng fra DOMMERENE? Dersom d kun var snakk om å spille på samvittigheten til folket..
   Sophie Elise, du er et GODT forbilde, selv for meg som er 8år eldre enn deg. Du er vakker, har en helt fantastisk kropp som jeg GJERNE skulle hatt. Du har så fine verdier og holdninger som utallige gang har fått meg til å tenke over egne meninger. Du får andre til å ønske å være en bedre utgave av seg selv, du er en nydelig utgave av deg selv. Og fy fasan så flink du er blitt å danse! Du inspirerer, nailer alt du bestemmer deg for! Måtte du ta pokalen med deg hjem altså! Stor klem!!

  34. De som sier det må heller sette seg inn på ditt ståsted. La dem høre på det du har hørt og det du hører om deg til stadig. Så da vil kanskje meningene forandres og faktisk spille mer for forståelsen av et menneske.

  35. Skriver du vant konsekvent feil for å provosere, eller har du en følgefeil? Ser at du ikke skriver den samme feilen i tidligere innlegg.
   Kjære skjønne Sophie: Det er enkle grep for å unngå det du kaller hat, -det som de som er 5-10 år eldre enn deg kaller konstruktiv kritikk. Dette kan du, og du har kommet langt ved å provosere. Det blir litt feil å bli “sutreguri”, du ble jo kjent via å provosere. Back to the roots. Og seriøst, er det virkelig hat? Nei, du får stemmer hver eneste uke på Skal vi danse, du har den mest profilerte bloggen i dette herres land. Fordi man aldri vet hva som kommer fra din side. Og det er aldri skandaler, skal du vite. Det er engasjerende fine, flinke deg som engasjerer oss! Men, husk at hat er et oppbrukt ord. Du kan blogging, og seriøst: det som skjer er at folk bare baksnakker deg foran deg siden du har et åpent kommentarfelt. Dette skjer alle, men siden alle vet hvem du er blir det synlig for deg i og med at du leser alt. Du må rett og slett bare tenke at alle leserne er en hel stadion istedet for en skoleplass, og da kommer det noe dritt innimellom. Det er en del av det du må stå i, og som du selv i utgangspunktet la opp til for å bli kjent. Dette har du nok penger til å outsourse dersom du har behov for å skåne deg 🙂

  36. Hei fine Spohie <3
   De som skriver hatkommentarer er så tragiske mennesker. Jeg kan ikke fatte at det finnes folk som skriver ting for å få andre til å føle seg værre.
   Må bare si at jeg har fulgt deg i mange år nå, og måten du har framstilt deg selv på i skal vi danse er helt sinnsyk! Fyfaen for et nydelig menneske du er! Jeg har fått sett sider av deg som jeg aldri har sett før, og jeg VET at det er MANGE som har endret syn på deg etter din deltagelse i skal vi danse. Du ruler og jeg håper du vinner! Jeg stemmer ihvertfall på deg hver eneste gang!
   Du er et så utrolig flott menneske og jeg håper at du ser det selv! du burde vært dritstolt for alt du har klart å oppnå! Stå på, du har så mange følgere som virkelig elsker deg!
   Jeg heier på deg! <3

  37. Merkelig hva folk lirer utav seg, men jeg blir dessverre ikke overraska. Noen trenger ikke en grunn for å oppføre seg jævlig, de bare gjør det for å gjøre det – og dét handler ikke om deg. Kanskje noen kan lese kommentarer for deg og kun godkjenne de som er ok? Da kan du selv velge hvilke stimuli du vil utsette deg for. Det enkelte skriver er langt fra greit, og det er helt ok å skjerme seg fra sånt. De har ingen rett til å gå løs på deg.
   Min bestemor og jeg (33 år) heier på deg – håper du ikke tror på det negative folk skriver. Stå på!

  38. Utrolig godt sagt! Du har sikkert hørt det tuuusen ganger før; Ikke bry deg om de som trykker deg ned, de er nok bare misunlige eller misfornøyde med sitt eget liv. MEN det er likevel ikke greit å verken si eller gjøre datt av dem… Stå på videre du og sluk til deg alle de gode kommentarene fra folk. Du er virkelig en fin ung dame både på utsiden og innsiden <33 Vi trenger flere av slike gode mennekser som deg Sophie Elise <33

  39. For meg er du en spennende person å lese om, men det forbilde greiene mista du hos meg, for lenge siden. Uansett hva du har gjort i det siste så har du operert rumpen og skrev du trente mye i den perioden.. Hvordan kan man i samfunnet godkjenne det? .. Det er absolutt ikke mulig å reversere eller gjøre ok. Ikke for ei på 16,20 eller 50. Kanskje karma at den faktisk endte sånn den gjorde.

  40. Kjempebra du tar et oppgjør med de hatske nettrollene.
   Da jeg leste det kjemepflotte innlegget du hadde skrevet hadde jeg vondt langt inni sjelen <3 🙁 Jeg hadde lyst til å gi deg en stor klem å si: "Vet du Sophie Elise nettrollene er i mindretall mot alle oss som gir deg støtte, og de skal tape så det svir!" <3 <3 <3
   Jeg ble kjempesint da jeg leste kommentarene, og da følte jeg at jeg måtte si fra hvor skapet skal stå. Ble lei meg på dine vegne, og jeg fikk vondt langt inni sjelen <3 🙁
   Det er alt for lett å si: "Ja, men ikke bry deg om det!" Akkurat det kaller jeg feighet! Dersom man ikke står opp og sier i fra til nettrollene at man ikke aksepterer slik patetisk og kvalmende nettoppførsel blir man aldri kvitt dem, og da signaliserer vi at vi støtter nettrolling. Nettrollene skal aldri vinne.
   De nettrollene som kritiserte deg for at du viser følelser kan dra langt dit peppern gror!
   Du har forstått noe som er det viktigste i dans, nemlig at dans handler om å formidle følelse uten ord. Det kan være kjærlighet, sorg, sinne, lykke m.m. Dans er en kunstform på lik linje med musikk, teater/drama/film, male, tegning, form og farge. Felles for alle disse kunstgrenene er at det handler om følelser man vi formidle.
   Selv spiller jeg tverrfløyte, og har spillejobber i bryllup, begravelser, hyggetreff, gudstjeneter m.m. Jeg kan velge å spille helt A-4 uten å koble på følelsene i musikken, og jeg kan velge å formidle musikk. Selv velger jeg å formidle musikken. Hvis de som hører på meg kommer og sier at de ble rørt av det jeg spilte, da har gjort jobben min bra.
   Du klarer kunststykket å få folk til å gråte når du danser, og det er et kunststykke i seg selv,. og du formidler dansens språk uten ord <3 🙂
   Jeg skrev et blogginnlegg om dette her på min blogg i går, og blogginnlegget er til ære for deg <3 🙂 Håper virkelig at du går inn og leser blogginnlegget 🙂
   Stå på, og du skal vite at vi som støtter deg er i flertall en disse feige navnløse nettrollene som kun er på nettt for å lage kvalme!
   Lykke til videre <3 🙂
   Ønsker deg en kjempefin tirsdag <3 🙂
   Purr, purr, fra Toril og kattene

  41. Du må aldri la sånne ting få deg til å tie! Du har en viktig stemme som når mange.
   Eg er ikke alltid enig med deg, men beundrer deg for det du får til.
   Stå på, en dag forstår de som slenger dritt og ondskap hva de har gjort. Kanskje når deres barn blir utsatt for det de har gjort mot deg…..
   Lykke til 😘

  42. Du har rørt ved hjertet mitt hver eneste sending av SVD. Om ikke dansen og historien bak har rørt meg nok, så blir jeg rørt til tårer av å se deg glad og av å se deg mestre. Du er helt nydelig ❤ synes du er et fantastisk forbilde, nettopp pga. valgene du har tatt i livet! Ikke alle som synes du har gjort alt rett, kanskje du angrer på noen valg du også.. men faen heller! Alle har gjort bommerter i sitt litt, men å vokse slik på det som du har gjort(!!) Det er det få som har fått til. Vi kan virkelig ikke dømme folk for å ha levd eller lever et liv man ikke selv ønsker, for ingen er like. Ingen kan leve det samme livet. Så vi kan ikke gjøre annet enn å prøve å forstå hverandre. Og om vi ikke klarer det… så får vi holde kjeft.
   DU ER ET NYDELIG MENNESKE ❤ ønsker deg alt godt

  43. Jeg blir helt ærlig ganske satt ut av det jeg leser i kommentarfeltet her, såpas at jeg følte for å legge igjen en kommentar selv for å si min mening.
   Hva skjedde med normal folkeskikk, høflighet og respekt for andre mennesker?
   Man kan være uenig i hva andre mener, ha ulike synspunkt, eller selv ønske å stå for noe annet, men man skal da ikke trykke hverandre ned av den grunn eller spre hatefulle kommentarer på den måten! Det å sitte bak en skjerm uten å en gang tørre å sette på sitt eget navn, og sitte og hetse andre synes jeg er helt motbydelig, rett og slett skammelig. Det er feigt og viser en lav grad av forståelse og empati for andre mennesker, samt respekt for deres følelser.
   Jeg har selv danset i mange år, og noe av det jeg synes er det aller vakreste med dansing er evnen den har til å fortelle en historie. I alle episoder av so you think you can dance blir hvert dansenummer innledet med hva som er temaet bak koreografien og hva koreografen ønsker å sette fokus på. I alle koreografier jeg lærer gir koreografen en pekepinn på hva slags følelser han/hun ønsker at vi skal formidle, hva sangen og bevegelsene skal symbolisere. En tydelig ramme satt rundt koreografien gjør det lettere, ikke bare for danserne, men også publikum å komme i kontakt med de følelsene som kreves for å oppleve eller formidle dansen fullt ut, noe som igjen gjør at den mye lettere berører mange. Jeg følger egentlig ikke med på skal vi danse, men klikker stadig inn på videoene som tv2 publiserer av deg. Rett og slett fordi jeg synes det er spennende å se hvordan du utvikler deg, og hvor flink du begynner å bli! Det at det settes en tematikk om f.kes mobbing som ramme for dansen tar ikke fokuset fra selve dansingen, det gjør den enda sterkere.
   Til slutt vil jeg bare si at jeg synes du har blitt et veldig godt forbilde Sophie. Du var ikke alene om å være en usikker tenåring i 15-16-årsalderen, og du var langt fra den eneste bloggeren som da fremmet extensions, brunkrem og snakket om silikon. Det er jo klart det ikke er det som folk flest vil at barna skal herme etter, da man alltid prøver å lære dem at de er best som de er. Men dere var jo barn selv, som allerede da, som følge av bloggen lå under et ekstremt kroppspress på grunn av at dere konstant var i søkelyset og mottok mye hets hver dag. Jeg tror det er vanskelig for andre å i det hele tatt prøve å forstå hvordan det må føles og kan påvirke ens selvbilde. Etterhvert som du har vokst opp, har man sett hvordan du gradvis har utviklet deg til en moden ung dame, som ikke bare er intelligent og evner å se samfunnet som en helhet, men også tar ansvar for valgene du har gjort. Du bruker stemmen din til å spre viktige budskap og snakke for de svake. Du innrømmer og vedgår dine feil, samtidig som du også sier at det er lov å være annerledes. Å være et godt forbilde er ikke å være perfekt hele tiden eller å gjøre alt riktig. Det er å tørre å vedkjenne når man har gjort en feil, tørre å være annerledes, og tørre å ytre sine meninger. Man trenger ikke alltid være enig i det du sier, men det er det faktum at du tør, og at du velger å bruke stemmen din på å fronte noe du synes er viktig!
   Jeg vil ikke si du var det optimale forbildet for meg når du var 15 år, men det er ingen i den alderen. Hvordan kan man være et forbilde når man fortsatt er i fasen ved å prøve å finne ut hvem man er selv, samt lever et liv mer preget av hetsing og offentlig søkelys enn alle andre? Men den reisen du har gjort som person, hvor du har latt erfaringene dine gjøre deg sterkere, og tatt i bruk stemmen din for alt den er verdt, det synes jeg i aller høyeste grad setter et godt eksempel, og gjør seg til et godt selvbilde for mange.

  44. Åh, kjenner jeg blir lei meg….. Hva med å tie ihjel disse skribentene. De ønsker jo en reaksjon. Jeg tror at når de får kommentare, fra deg eller noen av oss andre, til det de har skrevet, så koser de seg enda mer – det er jo dette de er ute etter.
   En annen mulig løsning er å gjøre som Anne Brith. Ansette en som leser gjennom alle kommentarer for deg, og slette de som er negative. Vi vet jo at i alle samfunn finnes det sjalusi. Jeg vet at ikke alle liker meg, du vet at ikke alle liker deg, sånn er det bare. Målet er vel heller ikke å bli likt av alle. Du blir lei deg av hat-kommentarer, forståelig nok, så lukk ute de som sprer edder og galle og fokuser på oss som heier på deg og vil deg godt:)

  45. Læreren i klassen jeg gikk i for to år siden spørte hvem forbilde våres var. Første jeg tenkte på er deg Sophie! Du er mitt forbilde, uansett hva folk sier, jeg føler helt seriøst jeg kjenner deg og du er så forbanna bra person og du bryr deg så mye om viktige ting! Det sa jeg høyt i klassen og alle var enig! Du er vanvittig bra!!! Leser komentarene her oppe av de som mener du ikke er et bra forbilde, altså jeg blir så oppgitt og lei meg. Kan folk slutte og dømme. Det er alt for mye dømming og negativitet i verden og det er det folk må slutte med. Er man ikke enig i personen sier eller har noe imot en person, bare hold det for deg selv. Ikke begynn å komenter negativt og gjøre andre lei seg. Alt trenger ikke å skrikes ut! Blir så forbanna.
   At du hele tatt klarte å gjennomføre dansen på lørdag er helt sykt!!! Du er så sterk og god.
   Glad i deg Sophie Elise <3 Stå på!

  46. Det øverste bildet av deg var sykt fint ❤️ Stå på for at du kan dele dine tanker og følelser uten at noen skal få lov til å behandle deg dårlig! Der gjør du en viktig jobb for alle unge der ute!

  47. 100% enig. Det som ser ut til å være vanskelig for folk som leser blogg er å skille sak og person. Mye lettere å gå på person som om herseteknikk har skapt en bedre dialog. Jeg sier bare stå på Sophie Elise. Delte meninger om bloggere vil det alltid være men ingen skal finne seg i kommentarer som ofte florerer på nettet.
   PS elsker utviklingen din i SVD. Både som danser men mest fordi du velger å dele på din måte. Lage det nært og personlig i tråd m den du er. Det sier meg mye. Klemmer fra Drammen

  48. Er sjelden i kommentarfeltet men her ville jeg inn for å påpeke noe, men på vei inn blir jeg som flere andre utrolig skuffet over noen enkeltpersoner her.. Først og fremst vil jeg bare bemerke (som du allerede virker klar over) at det virkelig er fåtallet som har så mye hat/misunnelse/fordommer i seg at de ønsker å trykke ned et annet menneske på denne måten, og på toppen av det hele beskylde deg for å ha brukt dødsfallet til en du har vært så nær til egen vinning. Det er en skam og en fornærmelse både mot deg, din avdøde venn og familien hans.
   Håper du er klar over hvor mange som virkelig respekterer deg og setter pris på det du gjør, og husk på at det oftest er lettere å uttrykke misnøye enn glede, dessverre. Jeg har selv familie som tidligere kanskje ikke har vært helt fan av deg da du har kunnet fremstå som overfladisk i media poserende med designerklær, sminke og operasjoner mens du snakker om at man må ta vare på miljøet og promotere bedre selvfølelse. Men samtidig som jeg har forklart dem, har det virkelig noe å si så lenge du treffer ut til målgruppen og i det minste når ETT menneske med budskapet?
   Jeg mener ihvertfall at i ditt tilfelle er det ingen tvil om at summen av det gode du har fått til, fokuset på psykisk helse, palmeolje, velvære etc virkelig veier mangfoldig ganger tyngre enn det negative.
   Jeg synes også det er fantastisk moro å se at du nå får vist deg fram fra en mer menneskelig side og dermed appellerer også til de eldre generasjonene. Både min mor og bestemor er nå store fans på grunn av den åpenheten og sårbarheten du viser, problemet er vel kanskje at de ikke er like aktive i kommentarfeltet som det noen av trollene her er. Så om det er en trøst, så vit at ved vårt middagsbord på søndager (og sannsynligvis mange andre middagsbord) er du et gjentakende tema for dine oppvisninger.
   Til slutt ville jeg egentlig bare kommentere det jeg igrunn kom inn her for. Du sier at setningen “hun er offentlig person, hun må tåle det” blir feil, fra du var 16 til i dag. Jeg skjønner hvor du kommer fra men jeg er delvis uenig. Poenget noen (blant annet Mads Hansen til en viss grad og media) prøver å illustrere er at dersom man er en influencer og driver forretning ut av det man gjør i det offentlige rom så er man også å betegne som en virksomhet. Og på lik linje med tradisjonelle virksomheter som er “offer” for anmeldelser av kritikere, belysning av positive og negative resultater/saker/skandaler i media må også virksomhetsmodellen “influencer” innfinne seg med dette. Hovedutfordringen med akkurat dette er jo nettopp at avstanden fra personen Sophie Elise til forretningen Sophie Elise er såpass kort/ikke eksisterende at det ofte blir veldig personlig.
   Når det er sagt så er det likevel ingen grunn for noen til å gå på direkte personangrep på deg som menneske, jeg mener man enten kan komme med konstruktiv kritikk som du sier, klage på forretningsmodellen eller hvordan du driver ditt. Men det å synke så lavt som å blande seg inn i kroppen din, psyken din og følelsene dine, det er absolutt ikke greit på lik linje som det ikke er greit å gjøre det mot ledere av andre virksomheter.
   Folk anser deg som en suksessrik forretningskvinne, noe du virkelig er, men man må også huske på at du er mer enn det, nemlig et menneske.
   Stå på videre, og vit at vi er veldig mange som holder oss unna kommentarfeltene og debattene som likevel er på din side!

  49. Du er herlig , du er sterk ❤️ Vær stolt over alt du har fått til i livet ditt ❤️ Jeg kan tenke meg at det har vært utrolig vanskelig , men du kjemper hver dag 🙌ikke la dårlige kommentarer komme inn på deg ! De som skriver det har ikke bedre ting å gjøre, og tydeligvis ikke så bra med seg selv . You go girl ❤️💎

  50. Hei, Sophie.
   Jeg er enig i alt du sier i dette innlegget. Hvorfor kan ikke folk bare oppføre seg? Jeg kikket litt i kommentarfeltet her og ser det er en del diskusjon rundt temaet forbilde. Og som et lite svar til enkelte her så tenker jeg at å være et godt forbilde handler ikke om å være perfekt (det er jo uoppnåelig), men å kunne gjøre feil og være åpen om det. Du er etter mitt syn det perfekte forbildet fordi du kan gjøre feil og du lærer leserne dine å reflektere over valg. Og når det gjelder fiksing av kroppen så sier du jo “jeg har gjort det, og det endret ikke det jeg følte på innsiden”, du oppfordrer overhodet ikke til å fikse på ting, men så sier du også “hvis dere først skal gjøre noe, så vær i det minste trygg”. Finnes det noe bedre å si til unge mennesker som vil fikse på kroppen sin? Det tror jeg ikke. Jeg oppfatter deg som ærlig, reflektert og snill. Og det er akkurat et sånt forbilde jeg tror unge trenger idag. Stå på! Også håper jeg at du har det bra til tross for at noen mennesker kan være utrolig kjipe.

  51. Så utrolig fint innlegg, Sophie! Jeg er helt enig med deg, og synes det er så rart at andre ikke også ser det, men ja, alle kan vel ikke være like.
   Synes du gjør det utrolig bra i Skal vi danse, og stemmer på deg hver gang! Lykke til videre, og ha en fin dag<3

  52. Jævla nettroll. Felles onanister som har mislyktes på samtlige arenaer, mennesker uten legitimitet og innflytelse som slipper løst i anonyme kommentarfelt. Kommentarene sier ingenting om sophie Elise, men alt om de som kommenterer. Sitter på sengekanten å røyker dag ut og dag inn. Skaff dere en jobb, tro på noe, brenn for noe. Fyll dagene deres med liv.

  53. Ja, du griner masse, det gjør jeg også. Jeg griner av glede, griner når eg trist, griner for alt. Idag fikk eg fortalt at eg er veldig sensitiv. Sensitive personer er ikke alltid bare trist, men hos sensitive personer blir alt så veldig forsterka, å ikke bare sorg. Når vi er lei oss, er vi fryyyktelig lei oss. Når vi er gla er vi utrolig gla, å prøve å glede absolut alle. Vi har masse kjærlighet og gi, vi gir ikke noe halveis.. Vi prøve å overgå oss selv for å gjøre det beste for alle, som igjen kan gjøre en sliten. Osv. Eg tror du er litt sånn Sofie. At du tar operasjoner forteller kansje at mann har dårlig selvbilde. Men det betyr ikke at du dytter ræv og pupper over alt fordi du er stolt over det..Hadde eg fiksa på kroppen min hadde eg jo ikke akuratt gjemt den under en termodress…Så eg vet ikke helt ka anonym mener. Kan mann ikke være ett godt selvbilde fordi mann tar operasjoner??Er alle røykere og snusere dårlige foreldre da? Mann oppfordre vell barn til å røyke da siden mann røyker selv..Visst mann kjører for fort, da oppfordrer mann barna sine til å gjøre det samme..Eg selv fiksa tenna mine for maaange år siden, er eg ett dårlig forbilde da ?fortelle eg barna mine med det at de ikke trenge å ta vare på tenna sine fordi mann ka kjøpe nye? De som er uførtrygda, er de dårlige forbilder fordi de ikke jobber?
   Tilbake til Sofie og små pikehjerter. Kem sitt ansvar er det å fortelle barna sine om at de er gode nok som de er og de ikke trenger operasjoner? Visst vi mener Bloggere som Sofie er dårlige forbilder, hvem sitt ansvar er det da å holde de vekke fra nettet?hvem sitt ansvar er det at barna blir påvirket over ting de finner på nettet?hvem betaler for wifi, kem må sette grenser?Veldig greit å skylde på Sofie, for da slipper jo vi voksne noe som helst ansvar…Men de som seriøst mener at en blogger er ett dårlig forbilde og har dårlig innvirkning på små piker, må seriøst lene seg tilbake, å gå litt inn i seg selv.. Ansvaret ligger hos foreldrene.Vær stolt ove deg selv du Sofie..Du har gjort mer for verden, enn maaaange andre på din alder har!! Flott er du.. Å eg er ikke ett ungt pikehjerte. Eg har nesten barn på din alder. Å prøver å lære di at de er gode nok som de er, å lære de å elske andre og våres egne forsjeller,selvom det ikke alltid er enkelt i vårt samfunn. Ta vare på deg selv, vakre menneske. Eg tror du vinner hele greia, med eller uten tårer. Å ikke fordi du samle sympati poeg men fordi du er best..

  54. Hei Sophie Elise!
   Jeg var en gang moderator i et stort nettsamfunn. Det jeg lærte er at det finnes et hav av mennesker med mindreverdighetskomplekser, hvis eneste trøst her i livet er å rakke ned på andre. Hvordan det kan gjøre livene deres bedre har jeg ingen anelse om. I tillegg har vi jo nettroll, noe du selv har vært utsatt for. De vi til slutt sitter igjen med er de som faktisk har en mening, altså ikke bare er ute etter å sverte eller hive deg opp i skyene.
   Helt ærlig: Dette “dum & deilig-stempelet” er du selv ansvarlig for, men det vet du jo selv. Man kan liksom ikke forvente at folk ser jenta bak trutmunnen og plastikken.
   Derfor er det så vanvittig herlig å følge deg i årets Skal Vi Danse! Føler på mange måter at vi har blitt litt kjent med deg slik du virkelig er. Både kona mi og jeg er enormt imponerte over fremgangen din og heier på deg alt vi kan.
   Men viktigst av alt:
   Det er noe helt spesielt å se den ekte gleden i ansiktet ditt – og hvor utrolig vakker du er når du ler og smiler fra innerst i hjertet ditt. NÅ tror jeg du er hjemme…;)

  55. Altså, den fremgangen du har hatt i SVD er helt sykt! Har sett dansene dine på REPEAT hundrevis av ganger! Det ER så bra!! Håper håper håper alt jeg har for at du kommer til topps, hadde vært helt rått om du stikker av med pokalen! Fortsetter du sånn her, så fortjener du det virkelig<3

  56. Du har blitt en viktig del av livet mitt-føler meg litt redd for det meste,men klarer å gjennomføre det jeg skal med angsten i bakhodet

  57. Hei lille deg . Eg blir så arg av lese av noen av innlegget som skrive stygge innlegget. Men eg veit at igjennom dans kan man få følelser frem, og det veit eg alt. Eg synes du e flink til å danse, og det skal du bare foresette med. De tullingen og negativitet kritisere skal du bare heve over, og ikkjw bruk krefter på dem. Og de veit farsken IKKJE ka de snakka om. Så dritt i dem.Husk de e bare fåtall og du har mange som heia på deg og som bryr om deg. Så stå på og vær sterk. Og løkka tel på lørdagen..

  58. Hei! Jeg har aldri kommentert på noe blogg tidligere, men nå synes jeg det var vanskelig å la være. Jeg er snart 40 år, mamma til tre barn, og leser av bloggen din. Det fascinerer og skremmer meg hva du ofte får av stygge tilbakemeldinger. Jeg opererte inn silikon som 19 åring som en av de første i Norge, ikke fordi noen påvirket meg til det, men fordi jeg i mange år hadde fått høre stygge kommentarer og var utrolig usikker på om jeg var bra nok. Jeg har også opereret nesen, brukt botox osv. Og vet du hva, jeg er like mye hel som menneske allikevel! Jeg skal snart starte på min master etter å ha jobbet mange år som lærer, jeg er en god mamma for barna mine og jeg vet at kompasset mitt viser rett vei. Det kunne aldri falle meg inn å dømme noen uten å ha gått i deres sko, og det at folk ofte påpeker ovenfor deg at du er et dårlig forbilde er helt motsatt av det jeg tenker om deg. For meg er du et godt forbilde, ikke fordi du ser ut som du gjør osv, men fordi du som regel har reflekterte tanker rundt temaer som, uansett om folk liker det eller ikke, er dagsaktuelle. Du gir alle de usikre, unge jentene flere sider av en sak og du tør å legge hodet på hoggestaben gang etter gang.
   Verden består dessverre av endel mindre hensynsfulle mennesker, men er det en ting som er viktig å huske på så er det at det i utgangspunktet ikke er ditt problem at folk ikke har lært å oppføre seg.
   Du gjør en god jobb med å vise at ikke alle må være det ene eller det andre, men at det er fullt mulig å være litt av alt. Du later ikke som at du sitter på noe fasit, i motsetning til endel av dine kritikere.
   Fortsett den gode jobben du gjør, det er veldig mange som heier på deg:)

  59. Det er helt forferdelig Sophie Elise! Selv om man er en offentlig person, er det en viss grad hvor mye de menneske som deg også må tåle! Du er jo et vanlig menneske du også, selv hvor kjent person du er…… <3 Vi lever i en verden hvor folk tror de kan slenge ut med hva som helst til hvem som helst.... Stå på!

  60. Ingen skal tåle så masse. Flott du skriver om dette. Håper du vinner hele skal vi danse og på den måten slår tilbake ❤

  61. As women, we need to stick together and be there for each other. We need to focus on bringing each other’s confidence up, not pushing it down. We are all we have.

  62. Til Marthe litt lengre opp her.
   Jeg kunne ikke sagt meg mer ENIG. Som om jeg skulle skrevet det selv.
   Sophie, jeg skal ikke ha barn, men jeg håper at de elevene jeg er lærer for har deg som forbilde.
   Jeg håper de ser på deg og tenker at du er en person som går i krigen for de du bryr deg om, en som aldri gir opp, som har sunne verdier og som kjemper for det du tror er riktig. Jeg håper de ser på deg og tenker at en sånn venn vil jeg også være og jeg håper at de ser på deg og tenker at INGEN går gjennom livet uten å gjøre feil, men det er måten du står for det som er sagt og gjort i ettertid som definerer deg som person. Ikke den feilen som ble gjort.
   Jeg håper de ser på deg og tenker at det er ok å være fornøyd med seg selv og det er greit å endre mening etterhvert som man blir eldre og klokere.
   Du er et supert forbilde og til hun som skriver at du er et dårlig forbilde for at du har operert rumpa de og legger ut bildet av den på sosiale medier vet ikke hva ordet forbildet betyr. For det har ingenting med usikkerhet, operasjoner eller bilder å gjøre. Det handler om verdier og holdninger.
   Hilsen Anette

  63. Du er utrolig flink i skal vi danse! Fikk tårer i øynene av forrige sending, både dansen og historiene var veldig fint og rørende..
   Jeg har alltid vært tilhenger av at man IKKE trenger å tåle hets og negativitet selv om man er offentlig. Helt enig med deg!! Trist at folk alltid skylder på dere toppbloggere og influencers for snart alt negativt som skjer i verden 🤔 stå på videre! Har fulgt deg lenge, og syns du har blitt en så flott ung dame! Herlig å se at du stråler på dansegulvet 🤩💃

  64. Fulgt bloggen din så lenge jeg kan huske. Begynte å lese den veldig tidlig!
   Har lenge hatt lyst til å lese forbilde, men følte at den ble litt dyr for meg. Så kom jeg over den på tilbud her om dagen, og jeg angrer på at jeg ikke leste den før, føler jeg henger litt etter.
   Men for en bok! Har ikke lest hele enda, men av det jeg har lest, er det lett å se for seg! Jeg vet jo hvordan rommet ditt i Harstad så ut, hvordan leiligheten i Oslo så ut, hvordan du, på de forskjellige tidspunktene så ut. Tror det må være sykt vanskelig å lese boken din uten å ha fulgt bloggen din. Tomt, på en måte.
   Du er en helt super ung kvinne! Håper du vinner skal vi danse, og håper du fortsetter å utvikle deg slik du har gjort! Du er en stor person, og et forbilde! Håper du snart begynner å studere, får en bachelor, og samtidig fortsetter med tv, media, eventer, bøker, og alt annet du driver med! Nå, før du har utdannelse i orden, virker du ikke hel. Det eneste du mangler, for å bli tatt ordentlig seriøst, er utdanning. Nå, som jeg ser skal vi danse med folk, føler jeg at alle fortsatt ser på deg som ungdom, men du er ikke det, du er snart 24 år, og jeg tenkte tanken nå på lørdag. Du er flink i så utrolig mye, men du trenger noe for å anses som voksen.
   Gleder meg til å følge liver ditt videre, uansett hva du velger å gjøre! Du er en så sterk person! Alle ordene dine fra blogg og bok fester seg. Du er et ekte forbilde!

  65. Du skriver så flott ❤ har fulgt bloggen din fra start, å jeg blir så inspirert av deg 😊 den setningen “men hun er jo en offentlig person, å må tåle såpass” har jeg ofte hørt om både den ene og den andre kjendisen. Å det er sant det du sier, det er ingen unnskyldning for å hate eller å bryte ned et annet menneske.
   Som barn ble jeg mye mobbet, å fikk servert samme lekse, barn er bare sånn, de mener ikke noe vondt med det. Men selv barn kan være “onde”. Jeg er ikke den som roper høyest om mine meninger lengre, fordi da må jeg jo “bare tåle” at enkelte skal hate på meg. Det å måtte være redd for å dele meninger, er en vond følelse. Man sitter med så mye kunnskap og argumenter som aldri kommer frem, i frykt for dette overdramatisete hatet.
   Stå på videre, å fortsett med det du gjør ❤

  66. Kjære deg <3 Du er så vakker som du aldri har vært før! Du fremstår som den oppriktige du er. Fjern implantatene dine i pupper og rompe, du er så vakker at det trenger du ikke! Heier på deg, du har en stemme, bruk den! God klem

  67. Det handler ikke om pupper, rumpe, øyevipper eller trutmunn. Forbilde handler om verdier, holdninger, tørre å ta opp ting som Sofie Elise gjør! ved at vi skal legge et teppe over alt det “vonde” hjelper det ingen! Det ser vi gang på gang, Synes Sopie Elise skriver sårt, åpnet og fint om ting som er utrolig viktig at vi ikke legger et teppe over, og later som at ikke skjer i vår verden. For det er vi mennesker veldig flinke til!
   At jenter har komplekser i dag handler ikke om en eller flere bloggere, det handler om samfunnet og hvordan det har blitt med årene… Og verre kommer det til å bli!
   Synes absolutt at sofie elise er et forbilde.
   Stå på sofie elise!

  68. “Jeg ønsker enda mindre at mine barn skal vokse opp i en verden hvor man ikke forsøker å forstå hverandre. ” those are exactly my thoughts !!

  69. Hei!
   Jeg har lest bloggen din helt siden starten og er nok en del eldre enn gjennomsnittsleseren din, men det har vært gøy å følge deg gjennom ulike perioder i livet. Du har alltid skrevet på en måte som fanger leseren og du er en dyktig formidler, men jeg må si du bare blir bedre og bedre. Etter å ha sett deg i Skal vi danse har jeg bare fått enda mer respekt for deg. Så dyktig, så sterk og samtidig så ekte og sårbar.
   Det er dessverre mye sjalusi der ute, folk som vil ha det du har og de mulighetene du har, og dessverre ser det ut til å komme til uttrykk gjennom kommentarer jeg blir helt sjokkert over at noen kan lire av seg. Vit at vi er mange som heier på deg, som beundrer deg for den personligheten og de egenskapene du har, og det du har oppnådd. Vær stolt over det du har fått til og ikke la noen rive deg ned. Det du har er unikt og du har en viktig stemme, ikke la noen skremme deg fra å bruke den!

  70. Hm…. fasiten er: kommentarer som rett og slett er kvalmende, slik dem du fikk under forrige innlegg, fortjener å få sin mening i eget innlegg slik som her. Du er reflektert og skriver på en slik måte at unge og eldre lesere som erfarer eller kanskje vil erfare det samme lettere skal forstå at det ikke er greit og forhåpentligvis utvikler sitt eget sterke ego. Fortsett å jobb for rettferdigheten med hode hevet og vel vitende at 99% av dine følgere er reale og rettferdige personer som følger og støtter deg.
   Du burde blitt freelans journalist fordi du er vanvittig flink til å skrive.

  71. Jeg prøver daglig å borre inn i hodet på folk at vi er alle forskjellige, vi har forskjellige følelser og meninger. Og det er greit, det er nettopp slik det skal være.
   Og alle skal få lov til å føle og mene akkurat det de vil.
   Men dette er det mange som ikke skjønner, for det er tydeligvis ikke greit at vi alle har forskjellige meninger her i livet.
   Å bruke det som unnskyldning at folk er «offentlig» er i mine øyne feigt. For en offentlig person er like mye menneske som en som ikke har valgt å stå i spotlighten.
   De har like mye følelser og uansett hvor hardhudet man har blitt av de forskjellige bransjene, så betyr det ikke at det er greit, og at de ikke får vondt av å høre og lese slike ting.
   Det er en regel som vi alle har hørt i alle år – hvis du ikke har noe pent å si, kan du like gjerne la være å si noe i det hele tatt! Og den gjelder minst like mye idag. Tenk så mye bedre vi hadde hatt det med oss selv ved å ikke sløse bort energi på å være sur, bitter og sjalu, og fyre oss opp bak et tastatur hver dag. Tenk det 🙂

  72. Hva har du skrevet om div politikere da? F.eks Listhaug. Kanskje bedre og feie fremfor egen dør først kanskje.
   Men bare for og ha de sagt, jeg støtter ikke de som skriver stygge ting til deg.

  73. Jeg trykket meg inn og leste de kommentarene før helgen, og det var noe som satte meg ut.
   Å påstå at du spiller på noe sånt bare for stemmer er helt grusomt. Og det tror jeg alle som strever med og kjenner noen som strever med psykiske lidelser forstår. Bare det å komme med sånne påståelser undergraver hele temaet på en måte som er helt uakseptabelt. Det skinner så tydelig gjennom at man vil si det bare for å ha “argumenter” på å tråkke deg ned.
   Dessuten, jeg husker jeg så de første dansene dine og nå de siste, du har hatt en utrolig oppadgående kurve som selv det utrente øye legger merke til. Jeg synes rett og slett du er råflink 🤘🌟
   Dere som har en så trist hverdag at dere må rakke ned på ei på 23 år, og også er uvitande om psykiske lidelser (som kan føre til noe så vondt som selvmord): Ta dere en forbanna bolle og les dere opp/kom dere til en psykolog. Har du et snev av behov for å rakke ned på andre, har du et aldri så lite problem med din egen psyke.
   Jeg har lest blogger din i noen år nå, og for noen som ser skrivingen din og livet ditt utvikle seg over flere år, da er det tydelig å se at du har vokst og blitt mer komfortabel i livet og med deg selv! Og selv om jeg er en som kun kjenner deg gjennom blogger gjør det meg glad 🌹
   Jeg tror ikke noen kan se for seg å være i medias søkelys fra så ung alder, heller ikke hvordan alt skal taes imot med åpne armer alt som kommer din vei, “bare fordi at”. Det inspirerer meg og en hel haug av andre! Jeg synes også oppdateringane dine i det siste har et gode, tror ikke så mange vet hvor mye en fulltidsjobb ++ egentlig krever.
   Håper og tror jeg kommer til å se deg helt til finalen, bare for at du er du, jobber hardt og er ordentlig flink 🤗

  74. Kjære Sofie Elise eller skal jeg si mitt store forbilde!
   Jeg aner ikke kor jeg skal begynne eller slutte. Jeg kan starte med og si at jeg setter så enormt stor pris på deg<3. Jeg elsker deg for den personen du er, og du er god fra innerst i hjerteroten og du stråler utenpå. Jeg er en 17 år gammel jente som har slete med anoreksi, og det og lese bloggen din har gjort meg så sterk. Du gjorde meg frisk Sofie, du fikk meg til og innse at jeg skal elske meg selv for den jeg er! og ikke late som jeg er en annen. Jeg har fulgt med på deg ekstremt lenge, og du får meg til og innse FAKTA! det jeg mener er at du får meg til og innse at alle folk er forskjellige og alle har rett til ett valg, operert eller ikke. Jeg har ikkje tenkt og operere meg selv, men det er bare fordi jeg liker meg selv slik jeg er nå, men jeg har INGENTING imot de som gjør det! De som operere seg gjør det jo for og trives bedre meg seg selv, og viss du syns du kan få ett bedre liv med større rompe osv.. då kan du vel gjøre det viss det gir deg bedre selvtillit. Jeg mener at alle folk skal få gjere ting med kroppen sin, uten og bli dømt for det. Sofie, jeg synes du er pen nå, og pen før! Du er en fantastisk kvinne, som ja får mye hat! men jeg vil også bare nå opp til deg og si at du er ett forbilde for mange, og du stråler som dette forbilde. Denne haten er jo ikke unormal, bloggere får hat og slik vil det nok alltid ha, men jeg synes folk skal tenke over det de skriver i offentligheten. Men du er sterk og jeg vet at du kommer deg gjennom d! I SVD har du en fantastisk utstråling og en utrolig fin historie som er tøft gjort at du vil dele med offentligheten! Det har blitt noen tårer på TV skjermen når du er kommet på! Lykke til videre, jeg og min familie heier! Elsker deg, Sofie Elise!

  75. Kjære Sofie Elise eller skal jeg si mitt store forbilde!
   Jeg aner ikke kor jeg skal begynne eller slutte. Jeg kan starte med og si at jeg setter så enormt stor pris på deg<3. Jeg elsker deg for den personen du er, og du er god fra innerst i hjerteroten og du stråler utenpå. Jeg er en 17 år gammel jente som har slete med anoreki, og det og lese bloggen din har gjort meg så sterk. Du gjorde meg frisk Sofie, du fikk meg til og innse at jeg skal elske meg selv for den jeg er! og ikke late som jeg er en annen. Jeg har fulgt med på deg ekstremt lenge, og du får meg til og innse FAKTA! det jeg mener er at du får meg til og innse at alle folk er forskjellige og alle har rett til ett valg, operert eller ikke. Jeg har ikkje tenkt og operere meg selv, men det er bare fordi jeg liker meg selv slik jeg er nå, men jeg har INGENTING imot de som gjør det! De som operere seg gjør det jo for og trives bedre meg seg selv, og viss du syns du kan få ett bedre liv med større rompe osv.. då kan du vel gjøre det viss det gir deg bedre selvtillit. Jeg mener at alle folk skal få gjere ting med kroppen sin, uten og bli dømt for det. Sofie, jeg synes du er pen nå, og pen før! Du er en fantastisk kvinne, som ja får mye hat! men jeg vil også bare nå opp til deg og si at du er ett forbilde for mange, og du stråler som dette forbilde. Denne haten er jo ikke unormal, bloggere får hat og slik vil det nok alltid ha, men jeg synes folk skal tenke over det de skriver i offentligheten. Men du er sterk og jeg vet at du kommer deg gjennom d! I SVD har du en fantastisk utstrålig og en utrolig fin historie som er tøft gjort at du vil dele med offentligheten! Det har blitt noen tårer på TV skjermen når du er kommet på! Lykke til videre, jeg og min familie heier! Elsker deg, Sofie Elise!

  76. Jeg blir så lei meg av tanken på hvordan slike ting kan påvirke oss i så stor grad. Det er så lett å hate bak en mobil/PC. Ingen fortjener det – offentlig eller ikke. Det er kun en ting jeg ser når jeg ser deg – en fantastisk, reflektert jente med et godt hjerte. Du har bevist de siste årene at du har så ufattelig mye bra å komme med.
   Tragisk at noen hat-kommentarer skal gjøre en blind for de fine. (Jeg vet du ser all kjærligheten også❤️)
   Det at folk klikker seg inn på din insta/blogg for å hate er egebtlig grunn nok til ikke å bry seg.
   Så interessant er du faktisk for dem.
   Jeg ønsker deg en fantastisk kveld vidre❤️

  77. Som offentlig person må man regne med og ha forståelse for at man blir et interessant samtaleemne, som folk på en eller annen måte vil sammenlikne seg selv med. Det er betyr ikke at man skal TÅLE alt som blir slengt sin vei. Folk er nødt til å tenke litt lenger en nesetippen.

  78. Hei Sophie Elise
   Jeg heier på deg i “Skal vi danse” og synes du er en flott person med mange lag!
   Når det gjelder de sårende kommentarene du får, så tenker jeg at dette er stakkarslige mennesker som håper de skal få en reaksjon.. Sikkert fordi de ikke får noen reaksjon fra andre i deres meningsløse, ubetydelige liv. De får nok ett lite kick av å være nedlatende, sårende og besserwissere uten å kjenne deg godt nok (ser allerede i denne tråden enkelte som tror de kan si hva de vil…) Det som er morsomt er at majoriteten ser på disse menneksene som tapere og latterlige.. Men for all del det er greit med konstruktiv kritikk.. men det er forskjell på å være kontruktiv og stygg.. Tror de fleste med noe fornuft vet forskjellen på dette.
   Stå på Sophie Elise. Skal heie på deg i kveld

  79. Hei 🙂 Jeg har ikke fulgt deg på bloggen din, men på Bloggerne på TV og Skal vi danse og ellers i media. Og jeg må få fortelle deg at jeg beundrer deg og ditt mot til å stå fram som du gjør. Jeg er nå en gammel dame på snart 70 år, men jeg har også vært 16-20-22 år. Og selvom vi lever i hver vår tid, kjenner jeg meg mye igjen i det du skriver og det er helt sikkert bra også for de som går samtidig med deg og kommer etter deg. Livet er ikke lett bestandig og spesielt ikke når man er ung og uten erfaringer. Min erfaring er at jeg har lært lite av mennesker som jeg ikke kan kjenne meg igjen i. Og det er vanskelig å kjenne seg igjen i noen når ingenting skal snakkes om. Du er et menneske man kan lett bli glad i, tror jeg, og det er jo farligst av alt, for der det kjempes kamper, er det alltid de menneskene som lett blir elsket, som vinner til slutt. Og alle de som hetser andre, de må tråkke andre ned for selv føle seg store. Jeg vet ikke hvilken mening dette jeg skriver gir deg. Kanskje er jeg bare ei skrullete gammel dame. Men jeg har lenge følt så sterkt at jeg har lyst til å si at jeg beundrer deg og heier på deg. Hvis du leser dette, så takk for at du «hørte» på meg

  80. Jeg er en mann litt opp i årene og blogger er ikke det jeg leser til vanlig – særlig ikke rosa blogger. Var likevel innom bloggen til Sofie Elise fordi det er blitt nevnt flere ganger at det kommer så mange dårlige kommentarer. Etter å ha lest litt må jeg si at endel av de som skriver på bloggen til Sofie Elise burde virkelig ransake sin egen væremåte og sin egen bakgrunn. Hvordan i alle dager er det mulig å kritisere Sofie Elise på den måten som dere gjør? Er dere ikke klar over at det er nettopp dere som er dårlige forbilder fordi dere fremmer en kultur for at det er helt ok å kritisere en person bare fordi man kan være anonym. Det blir aldri reist statuer over kritikere, og det er med god grunn – de tar som oftest feil. Har man ikke noe godt å si er det lureste man kan gjøre å holde kjeft.
   Til Sofie Elise – kvinne er kvinne verst heter det – jeg tror du kan ta det helt med ro i forhold til de kommentarene du får – de avslører i praksis hvor dårlige forbilder de er selv. Ta hensyn til de som gir positiv kritikk – de andre kan du bare gi blaffen i – det er fullt mulig å slenge ut kommentarer uten at kommentarene har en ærlig og oppriktig hensikt – det kalles mobbing – og er noe som samfunnet forsøker å bli kvitt.

  81. Er svært enig i mye av ting du står for, men respekterer deg såpass at jeg ikke unner deg det du beskriver.. Håper folk kan være litt flinkere til å være objektive, gjelder også deg og meg og at vi kan holde oss til å være konstruktive 🙂

  82. Du var min favoritt i skal vi danse! Synes temaet du belyste var viktig, det er noe ikke mange tør å prate om, men mange føler på.

  83. Du er en sterk person med mange bra meninger . Har lest begge bøkene du har skrevet og de er utrolig bra . Brukte ikke lang tid på dine bøker . jeg håper du fortsetter og skrive slike sterke bøker . Støtter ditt valg med å avslutte eventyret i skal vi danse . Du gjorde det fordi det var ett riktig valg for deg der og da . Du bør være stolt av deg selv . Utrolig glad for at du er den du er og for at jeg fortsatt kan lese dine fine men ikke minst flotte innlegg videre . Kasper er heldig som har deg sophie 🙂 Folk som slenger dritt kommentarer om deg , har nok problemer med seg selv og er misunnelig på hvordan liv du har klart å få . Dette sier mye om deg som person 🙂 sender deg en klem sophie<3

  84. Etter “Skal vi danse” så har jeg virkelig sett det fantastiske mennesket du er. Jeg vil påstå at alle mennesker sliter med noe inne i seg selv, i ulik grad. Det er bra, synes jeg, at du bruker ditt ansikt til å belyse problemer som MANGE kan kjenne seg igjen i. Du er virkelig ei rå dame, som tør å være så sårbar, samtidig som at du er så sterk.
   Så er det dessverre alltid noen som må hate. Håper du klarer å veie alle de positive kommentarene litt høyere, selv om det er så utrolig vanskelig. Det har blitt en type underholdning å sende hatmedinger, og så trygt å gjemme seg bak anonymknappen.
   Fortsett og kjempe for deg selv- Masse lykke til videre, måtte du bli “helt frisk”!

  85. Nei, det finnes ingen unnskyldning. Offentlige personer har også følelser og mobbing er aldri greit. En ting er jeg uenig med deg i: Jeg tror noen mennesker ikke eier empati og er onde, dessverre. Men ikke engang det å være ond og ikke eie empati gir noen unnskyldning for å oppføre seg dårlig… Ønsker deg masse god bedring. Og det er lov å bli lei seg av stygge kommentarer. ♥️

  86. Så fine bilder. Vakker innvendig også du. Flott innlegg. Du er helt klart ingen robot. Du er et ekte menneske av kjøtt og blod…stå på videre.

  87. Selvom du er en offentlig person, kjent osv. Så er du jo forsatt et menneske med følelser du og som alle andre. Du skal ikke måtte tåle alt, og masse dritt av den grunn. Stå på, forsett med det du gjør !

  88. Heldigvis er det mye bra folk og. Det burde ikkje vært plass til den negativiteten som blir slengt rundt. Har skrevet et innlegg om “pekefingeren ” som blir veivet rundt. Stikk gjerne inn å les hva eg mener om det. God klem til deg

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg