det suger så jævlig

reklame: sponsede produkter

Ettersom produktene i dette innlegget var sponset for lenge siden må jeg merke innlegget som reklame. Likevel er dette en svært personlig reise for meg, som jeg håper dere vil lese nøye igjennom. 

Siden huden min ser ut til å være et populært diskusjonsemne blant følgerne mine, velger jeg nå å fortelle hele historien. Jeg kan bli veldig trist og sint for at jeg er så plaget når “alle andre” ser ut til å ha perfekt hud, og jeg blir irritert når jeg skriver dette innlegget, haha. Men sånn er det.. 

Huden min var helt perfekt frem til jeg ble 18 år gammel. Jeg hadde knapt hatt en kvise i hele mitt liv, og jeg var hverken tør, rød eller oljete. Men så kom dagen da jeg bestemte meg for å slutte på p-piller som jeg hadde brukt fast i 5 år, og da begynte også helvetet med huden min. Jeg fikk kvise nummer en, to, og etter hvert nummer tyve på veldig kort tid. Jeg fikk også rød hud og arr. I “panikk” begynte jeg på p-piller igjen for å bremse alle forandringene som skjedde med huden, men det gjorde vondt verre. I flere år prøvde jeg alt: dyre kremer, billige kremer, hudleger, hudpleiere, før jeg til slutt begynte på legemiddelet Isotretinion. Dette er et sterkt legemiddel som hadde noen herlige bivirkninger: ekstremt tør hud, lepper og øyne. Mareritt hver natt. Selvmordstanker. Depresjon. Angst. For en som allerede er psykisk ustabil var dette ekstremt hardt.. Men – huden min ble bra! I et par måneder.. Så var det tilbake på kjøret igjen, og jeg orket ikke tanken på å gå igjennom det på nytt. Helt til jeg plutselig gjorde det – gikk på Iso enda en gang, med samme helvetet, og kvisene kom nok en gang tilbake. 

Jeg har de siste årene gått på Skin Repair. Jeg vet mange sier de ikke har fått noe hjelp av det produktet, mange sier det motsatte. Jeg er en av de som har hatt god effekt – både jeg og søsteren min har det. Men vi har dessverre samme fallgruve også, med en gang vi stopper på prodeuktet kommer kvisene tilbake og det samme med arrene. Mens jeg går på Skin Repair får jeg ingen nye kviser og arrene blekner, så da ender jeg til slutt opp med fin hud (etter et par måneder). Men om jeg går på medisiner f.eks kan jeg ikke ta Skin Repair (siden mange av medisinene jeg har gått på er hormonelle), og jeg har også glemt å ta med meg Skin Repair på reiser og har da fått svære krater i ansiktet. Jeg orker ikke å være så avhengig av et produkt, og har derfor sluttet på SR i håp om å finne noe som kan kurere huden min, på ekte. Uten at jeg tukler med kroppen min fra innsiden.. Lillesøsteren min er akkurat like avhengig men hun ønsker å stå i det, så jeg skal gi de pillene jeg har igjen til henne. 

Jeg har googlet så jævlig mye og jeg har ligget våken flere netter og kjent pulsen min stige i taket fordi jeg er så stressa og lei av å ha vondt i ansiktet, få nye kviser hver dag, og med en gang jeg tror ting skal bli bedre går jeg 10 steg tilbake. Det kan gi selvtilitten en ordentlig knekk. Ikke bare føler jeg meg alene i bransjen om å ha så uren hud, jeg føler meg alene blant alle jeg kjenner også. Nå er jeg jo for faen voksen!? Kan det ikke bli bra snart.. Etter å ha lett internett rundt kom jeg over en gruppe på facebook som heter “koreansk kosmetikk”, jeg var flue på veggen der ett par måneder før jeg bestemte meg for å teste ut et par produkter. Det har hjulpet på følgende: ikke lengre tørr hud, ikke oljete (lucky me kan ha begge deler), rødheten har dempet seg, arrene blir saaaaaakte men sikkert svakere og jeg har klart å holde kvisene unna panne, kinn og kropp. Jeg er enda plaget rundt haken.

Et av merkene jeg har testet er Klairs, og det er kun dette merket jeg har holdt fast ved de siste månedene. Jeg har blogget om det før, og aldri tror jeg et merke har skapt så sterke reaksjoner hos følgerne mine. Det er tydelig at mange er ekstremt fornøyde mens andre er mer skeptisk etter merker som er litt “sterkere” og kommer fra et annet marked. Dette er et veldig “trendy” merke nå, men jeg har brukt det i et par måneder og driter i hvor hot eller not det er. Som sagt – alle små forbedringer jeg har fått på huden i det siste, som for en gangs skyld føles variere, er takket være dette merket. 

Om du sliter med rødhet og pigmentflekker i ansiktet vil jeg anbefale vitamine drops. Jeg har kombinert hud, og jeg er så takknemlig for dette lille produktet. Takk til hun jenta i Koreansk Kosmetikk som skrev om denne, for det har gjort meg så godt. Dette er kanskje litt nei-nei, men jeg har sluttet med fuktighetskrem til fordel for denne her.

Jeg har også begynt med en kroppssåpe fra samme merke, som hjelper på uren hud – på kroppen. Jeg har fått en del kviser på hals og bryst, så når jeg er i dusjen tar jeg en runde med body soap. Jeg har i tillegg ganske “grov” hud på halsen, skuldrene og brystet men denne har hjulpet på det også. Det går sakte fremover men jeg ser endringer og det er jeg faen meg glad for.

Så til sist må jeg nevne rensekremen jeg bruker, som også er fra Klairs. Denne har jeg blogget om før, men jeg bruker den så klart enda og vil gi den litt ekstra skryt. Den har en beroligende effekt på huden som har vært helt herlig for meg.. Jeg ser nemlig ut som en tomat etter å ha fjernet sminken, eller.. Ja, en slags sjenert tomat som kun blir rød enkelte steder. Jeg har samboer og kjæreste, og ønsker så godt det lar seg gjøre å se nogenlunde normal ut etter å ha fjernet sminken. Denne fjerner godt, roer ned huden min og gir meg en fresh start. Finnes her.

Dette er da altså vitamin droppene som jeg er så fan av. Man trenger svært små mengder hver gang, så en flaske holder en stund. Min ser enda full ut og jeg har brukt den i to måneder hver dag (bortsett fra ferien til Roma, da glemte jeg den hjemme). 

Klairs er et fint merke jeg kommer til å teste mer ut av fremover. Så takk til Koreansk Kosmetikk som er en interessant facebookgruppe og Coverbrands som ville sponse meg med produktene. De har forresten masse tilbud på Klairs akkurat nå, så dere kan gjerne sjekke det ut her. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg