studere i utlandet – tør jeg?

annonse


Helt siden jeg besøkte Paris med kjæresten min i fjor har jeg hatt en drøm om å flytte dit. Vi snakker om det veldig ofte, hvor fantastisk det hadde vært å “starte på nytt” et annet sted, som likevel ikke er langt unna hjemme. Ikke bare er byen helt nydelig, men jeg elsker atmosfæren der. Du har kanskje hørt at menneskene i Paris er sure? Vel, vi kommer fra Norge – om det er noen som er sure så er det faktisk nordmenn, haha! Franskmenn er veldig europeiske og ekte, noe jeg liker. Man er opptatt av sin egen private space liksom. Og så elsker jeg språket! Faktisk brukte jeg et halvt år i fjor på å lære meg det enklste via en app på telefonen og føler nå jeg kan.. bittelitt. Jeg vil absolutt lære meg mer. 

Da jeg begynte hos United Influencers og fikk spørsmål om drømmesamarbeidspartner sa jeg Gateway College. Av egoistiske grunner. Jeg ville jo oppleve hvordan det er å studere i utlandet (exphil for min del), og dermed få en fott innenfor. Jeg ønsket å sjekke ut Gateway fordi jeg hadde hørt mye bra fra en bekjent som tok et semest der for et par år siden, og siden studiet i tillegg blir støttet av lånekassen, du får 30 studiepoeng og det virket som et bra opplegg hoppet jeg i taket av glede da Gateway ville sende meg på tur! De er kjent som folkehøyskolen i utlandet. Perfekt for meg som i utgangspunktet vil på folkehøyskole, men har lyst til å oppleve et nytt land. 

Man skulle kanskje tro hendelsen med ranet hadde skremt meg vekk fra å ville bo i Paris, men egentlig tvert imot. Noe sånt kan skje over alt – og hadde det skjedd i Oslo vil jeg tørre å påstå politiet ikke hadde tatt det halvparten så seriøst som de gjorde i Paris. I tillegg ble jeg så godt tatt vare på av lærerne på Gateway College, det var lørdag kveld men de kastet seg rundt å møtte opp på hotellet, politistasjonen og flyplassen for å hjelpe oss. 

Da jeg møtte klassen hos Gateway College Paris skulle vi gjøre en “felles aktivitet” som de gjør hver fredag. Jeg tenkte først “såååå kjipt” fordi jeg i utgangspunktet ikke er noen fan av felles aktiviteter, hehe. Men det er fordi jeg forbinder det med kjedelige ting! Her dro vi på museum som jeg elsker, etter det dro vi ut å spiste og drakk vin. Er DET en felles aktivitet med skolen? Yes! Etter at vi var ferdige dro flere av jentene på konsert også, jeg var så misunnelig som ikke visste om det fra før av å kunne blitt med. Men virkelig, tenk at en felles aktivitet med skolen er å sitte å bli kjent med fine folk på et kult spisested? Det er virkelig noe for meg! Om et par uker skulle de tydeligvis dra til en varmere del av frankrike å overnatte to netter, bade, slappe av.. Og hele pakken. Fantastisk! 

Dette bildet knipset læreren Erik av meg, Charlotte og noen av jentene fra klassen. 

Det var bare jenter i klassen hos Gateway (det er tilfeldig, gutter kan så klart også gå på skolen), det var to lærere og alle var helt fantastiske. Virkelig, det mener jeg fra bunnen av mitt hjerte. Jeg merket de hadde et sterkt samhold, men jeg ble likevel sluppet rett inn og følte jeg var med i deres gjeng. Jeg er stille av natur og holder meg litt i bakgrunnen, men de var flinke til å inkludere meg uten at det ble “for mye”. Ah, hvordan skal jeg forklare det? Om du er introvert skjønner du hva jeg mener. Jeg har vært på lignende opplegg rundt i verden men har aldri funnet min plass, før nå. 

Kall meg gjerne dømmende, men før jeg skulle møte klassen tenkte jeg “håper de er normale” – og jeg spurte faktisk læreren om de er normale, haha. Men det var de! Skikkelig fine, morsomme og kule jenter som jeg hadde flere felles bekjente med. Siden alle er der og studerer like lenge, alle er norske og alle kommer dit med samme formål har man jo automatisk masse til felles. Det er nytt og skummelt for alle, men man har alle turt å ta steget å flytte til utlandet alene (noen reiste riktignok med venninner to og to). 

Gateway College har studier i Paris, Bali, New York og Los Angeles, men blant annet Kina og Spania vil være tilgjengelig om litt. Jeg er ganske sikker på at Paris er stedet for meg, selv om jeg også har lyst til å sjekke ut Los Angeles før jeg bestemmer meg 100%. Eller kanskje Kina? Uansett hva, det hadde vært enormt bra for meg å komme meg ut av Norge for en lengre periode. Det hadde det nok vært for alle! 

Du kan sjekke ut mer om Gateway College HER! Perfekt for deg som vil studere et semester i utlandet – jeg vet at jeg vil! Kanskje vi ender opp på neste semester sammen? PS! Om du søker igjennom hvilken som helst av linkene jeg har delt, får du trykket fra søknadsgebyret 🙂 

En video Charlotte slang sammen fra vår tid med Gateway College! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg