mitt liv som offline

Hvor mange sosiale medier har du på telefonen din? Jeg har facebook, instagram, snapchat og whatsapp. Jeg bruker alle hver dag. Når sjekket du en av dem sist? Var det samtidig som du leser dette, for fem minutter eller en dag siden? 

Da jeg scroller igjennom appene mine pleier jeg å tenke “nå skal jeg snart logge av. Jeg skal bare..” Hva er det jeg venter på? Hvorfor gjør jeg det ikke med én gang? Forskning viser at vi blir irriterte, deprimerte, avhengige og mindre tilgjengelige av å være så mye online. Ja, du kan svare på den siste meldingen i innboks, men får mennesket du er fysisk sammen med fortjent oppmerksomhet? Det verste jeg vet er å snakke til noen som åpenbart ikke følger med på hva jeg sier. Visste du at mennesker har dårlige konsentrasjonsevne enn en gullfisk, i følge forskning? Gullfisk kan holde konsentrasjonen i 9 sekunder, mennesker i gjennomsnittlig åtte. Nå er ikke forskning på gullfisk så veldig utbredt, så ikke ta dette 100% seriøst, men åtte sekunder på mennesker stemmer likevel. Hvor sjukt er ikke det? Prøv selv. 

Jeg har ofte hatt mobilfrie vennekvelder og fester. Jeg opplever at samtalene flyter bedre, vi går dypere og vi er nødt til å forklare hva vi mener istedenfor å vise det frem på mobilen. Jeg elsker de kveldene, de har gitt meg så sinnsykt mye. Noen blir sure av det, nekter å gi fra seg mobilen – da kan de dra hjem om de ønsker. Slike mennesker er ikke verdt å samle på uansett. Det verste jeg vet er å snakke med noen som ikke får med seg ordene jeg sier, de “skal bare” sjekke noe på mobilen og faller bort fra samtalen. Ja vel, du får ikke en sjanse nummer to av meg, jeg gjentar ikke det jeg har sagt. Det er ingenting som skjer på skjermen som er viktigere enn det som skjer her og nå.

Jeg har et par regler å følge, for å få en litt mer frakoblet og dermed mer tilstede hverdag. 

❤️ Tenk over hvorfor du plukker opp telefonen. Har du noe du virkelig må sjekke, eller prøver du å få tiden til å gå?

❤️ Etter et visst tidspunkt på kvelden har jeg alltid mobilen i flymodus.

❤️ Vi har “scrolleforbud” i senga. Jeg og kjæresten ligger ALDRI ved siden av hverandre og scroller før vi sovner, eller når vi slapper av. Snakk om bortkastet tid og å drepe alt romantisk! 

❤️ Slå av varslinger på enkelte apper. Jeg har ikke på varsel på snapchat, facebook eller instagram. Jeg oppsøker heller appen et par ganger om dagen for å få med seg om noen skriver til meg. Om det er noe viktig regner jeg med folk ringer. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg