om du vil ha mindre drama i livet, gjør dette

Mennesker har ofte en Idé i sitt eget hode om hvordan ting egentlig skal være, og dessverre ødelegger dette forholdet vi har til andre. Vi blir alle frustrerte når situasjoner ikke utspiller seg nøyaktig slik vi hadde forventet, og folk ikke oppfører seg slik de “skal”. Vi forventer at kjærestene våre, venner og foreldre skal oppføre seg på en spesiell måte, vi forventer at folk skal være enige, at fremmede ikke skal være sinte om man kommer for nærme hverandre i butikken, osv. 

En venninne fortalte for litt siden at da hennes nåværende kjæreste spurte om de skulle bli sammen, ble hun lei seg. Ikke fordi han spurte, for det var alt hun ønsket seg. Det var måten han spurte på. Hun hadde sett for seg at han skulle gjøre noe romantisk, gi henne blomster og spandere en fin middag for å så stille spørsmålet. Den fantasien hadde hun allerede utspilt flere ganger i sitt eget sinn, hun levde i den. Men han hadde spurt en helt vanlig kveld på kjøkkenet, det hadde ikke vært noen blomsterbukett, det hadde skjedd ved siden av oppvaskmaskinen og skitne tallerkner. Skjønner dere hva jeg mener? Slike situasjoner utspiller seg hele tiden, over alt, og jeg har tatt del i mange av dem selv.

Et annet eksempel er når du står i kø ved sikkerhetskontrollen på flyplassen. Du har god tid til å rekke flyet, men sukker likevel, himler med øynene, blir oppgitt over damen foran deg som bruker for lang tid.. Du kommer deg ikke frem raskere, men himler likevel med øynene og velter deg i din egen irritasjon. Dette er jeg fæl på. Mennesker kan irritere meg som faen. Men hvem får dagen sin ødelagt til slutt? Meg. 

Her kommer en liste jeg har laget for meg selv, på veien mot å bli et mer “harmonisk” og ikke så lett-irritert menneske. Håper du får nytte av den!

Foto: Ole Martin Halvorsen

🌟 Ikke la små hverdagslige drama ta det beste av deg. Du må velge dine kamper med omhu. Det er ofte bedre å ha det rolig enn å ha rett, skjønner? Du trenger seriøst ikke å være en del av hver eneste krangel du blir “invitert” inn i.

🌟Gjør ditt beste for å ikke over-tenke alle små frustrasjoner og uenigheter. Du får aldri svaret på noen ting når du er irritert eller stressa, svarene kommer til deg når du er rolig. Og for guds skyld, aldri krangle med noen over melding. Når har en krangel, noen sinne, blitt løst over tekstmelding?

🌟 De fleste mennesker gjør seg selv ulykkelige ved å ikke akseptere situasjonen man er i. Som for eksempel når du står i kø på flyplassen. Bare pust inn, aksepter hvor du er akkurat nå. Du kan ikke gjøre så mye. Ting skjer når de skal skje, og du kommer deg fremover. 

🌟 Det er enklere å over-reagere og dømme andre, enn det er å forstå dem. Om du vil forstå mennesker krever det ekstra godhet og tålmodighet. Kjærlighet er “ekstra”, det er et pluss og ikke et minus.. Så, jeg prøver å tenke på det å være irritert, eller negativ som latskap. For det er jo den enkle veien. 

🌟 Den aller aller viktigste.. Pust inn, pust ut. Om du klarer å forholde deg rolig i en krangel eller en irriterende situasjon, så kan du spare deg selv for mange timer og dager med anger. Kjæresten min er sinnsykt flink til å være stille og lytte på hva jeg sier, han roper ikke ut alt som faller inn i hodet sitt om vi har en diskusjon – og helt ærlig, han er alltid den som kommer vinnende ut av det også, haha. Dramatiske mennesker forventer ikke at du skal være rolig. De forventer roping, drama, selvforsvar, og mye frem og tilbake. De forventer trøbbel, og går inn for det. De er klare for å forsvare seg selv, og de lytter ikke for å forstå. Men om du er stille og bare lar dem kjøre på? Det vipper dem av banen, 100%. Og dette kommer fra meg, so egentlig er dramatisk. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg