la ulven leve

I går var det demonstrasjon foran stortinget for å stoppe utrydningspolitikken. Om du ikke henger med, så er det kort fortalt at vi har cirka 60 ulver i Norge, det mener enkelte politikere, bønder og nordmenn er for mange og derfor skal en stor del av dem skytes. Dette er så sinnsykt at det ikke bare var demonstrasjon i vårt eget land, men flere steder rundt om i verden. Tenk, andre land ser på Norge, rister på hodet og skjønner ikke hva vi holder på med. Det var fint å se at så mange møtte opp også her, og forhåpentligvis er dette også en kamp man kan vinne etterhvert. 

For meg var det en selvfølge å møte opp, jeg føler ikke jeg trenger å begrunne det, men her kommer likevel et par stikkord:

– Til sammenligning med våre cirka 60 ulv er det 2300 – 2500 ulv i Romania. Et land som er langt mindre i areal og likevel er det ikke ansett som et problem.
– Det er over 20 000 ulv i Russland. Faktisk har de aller fleste europeiske land fler ulv enn Norge. Hvorfor da argumentere med at vi må skyte dem, fordi de er for mange..? Hvorfor er det kun et problem her?
– Frykt for ulv som menneske er en helt ulogisk ting. Det har ikke vært et menneske skadd av ulv de siste 200 årene, om noen gang.
– At sauebønder ikke passer på sauene sine er jo ikke ulvens problem. Den gjør det den er designet til å gjøre fra naturens side. Til sammenligning dør svært få sauer fordi de blir drept av ulv, langt flere dør av å falle ned fra skrenter, bli tatt av f.eks ørn, sykdom +++. 
– En av de største lobbyorganisasjonene mot ulv er Jeger og fiskeforeningen. De mener helt seriøst at ulven konkurrerer mot mennesker i forhold til elgjakt. Ulven skal utryddes for at middelalderende menn skal få skutt jaktkvoten sin en gang i året.

Jeg har vært engasjert for dette i et par år og har seriøst ikke fått et argument slengt tilbake en eneste gang som har fått meg til å forstå hvordan man kan være for utrydningspolitikk uten å være egoistisk / naiv.

6 kommentarer
  1. Nydelig vakre dere..tusen takk at dere, som er så synlige, viser frem hvor viktig det er å forsvare en truet art som vår felles natur trenger.
   Dette året er igjen bare ca. 60 ulv som 10 000 valgte å gå i fakkeltog for å få drept enda flere . Det er en trist at verdens rikeste land viser den fattigste forvaltning av ville dyr.. Med disse raljerende masete krav om mer dreping av de få ulv som har overlevet utallige draps ordre, gjør vi oss til latter og skam for en hel verden.
   Lørdag 12te januar tar vi igjen og viser “folk flest” og våre politikere at vi gir oss ikke . Ulven og de ander store rovdyrene har sin rett til å få leve sine iv i fred i dette landet, der vårt nasjonaldyr sauen må halveres i antall og vernes slik det gjøres i alle ander land. TAKK..vis dere dette året også med samme beskjed som sist . Varme hilsener Helga Riekeles, aktivt medlem av FVR og RR. (Foreningen Våre Rovdyr og Rovviltets Røst)

   1. e d mulig.. ka skjer om 60 ulv kjem te oslo sentrum? hvorfor vil dere på død å liv ha så mye ulv her i Norge?

    1. Les hva du selv skriver. 60 ulv. Mye? Spania har ca 4500 ulv Romania har ca 2500 ulv Italia har ca 800,…Ulv og alle store rovdyr er viktige for økosystemet i naturen. Hvis vi skyter ut alle store rovdyr har vi ett seriøst problem med eksisterende hjortedyrstammer. Antallet vil eksplodere, pluss at vi vil få en ubalanse blant andre dyrearter og plantearter. Sett deg litt inn i fakta. Det er komplekst.

  2. Gode tanker du har og ja er flaut være Norsk og vi skal verne andre lands utrydningstruet dyr som tigre og Løver 😲

  3. Takk for det du skriver. Jeg er skamfull over å være norsk. Og håper land boikotter Norge. Vi må bli flinkere til å nå utlandet med dette. Spesielt til land som reiser hit.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg