går jeg til psykolog?

Jeg har i løpet av årene hatt flere psykologer (alle burde seriøst gå til psykolog et par ganger),  de har alle hatt ulike arbeidsmetoder men ett tips har vært gjennomgående: skriv dagbok. Det trakk jeg bare på skuldrene av, jeg skriver jo uansett hver dag – blogg og bok. Men det er noe helt annet å skrive dagbok har jeg lært nå, og å faktisk skrive kun for min egen del. Ikke tenke på at noen skal lese, eller at jeg skal bli dømt på ordene mine. Jeg går ikke til psykolog akkurat nå (fordi jeg ikke har funnet noen som passer meg), men å skrive blir min terapi. Samtidig som ordene triller ned på maskinen går det opp små lys for meg, jeg lærer å kjenne meg selv på en annen måte enn om jeg skriver for offentlighetens del. Jeg blir sittende å tenke “åååja, så det er derfor jeg blir så fort såret, det er derfor jeg reagerer sånn når noen sier sånn og sånn” osv. Det anbefales, folkens. Skriv dagbok for din egen del og aldri la noen se det, da lærer man en del om seg selv.

Ett av nyttårsforsettene mine er å ta bedre vare på meg selv, og å bli kjent med meg selv – koste hva det koste vil. Jeg skal begynne å bli strengere med meg selv og ikke minst relasjonene mine. Jeg er litt sånn at jeg lar folk bruke meg fordi det er ubehagelig å si ifra, jeg hater konfrontasjon. Nå begynner jeg å bli bedre på akkurat det (kanskje litt for streng hehe) , og det er nettopp det jeg skriver om i dagboken min i dag. Ikke at en kjæresteferie bringer disse tankene på banen – for han er perfekt – men det er noe jeg har grublet på lenge og som har formet mitt 2017 smye. Nå er det 2018 så fuck them fake people. 

Så i skrivende stund ligger jeg i sengen, ferdig med å skrive dagbok, kjæresten min er ute en liten tur og jeg er sulten. Nå skal jeg drikke vin og vente på han – og så blir det middag i kveld. Å møte han synske mannen var forresten.. interessant. Kan fortelle mer i morgen! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg