SVAR PÅ UKENS SPØRSMÅL – angst, drømmer, penger ++

– PSYKISK – 

Hvordan takler du angsten din på daglig basis?
I dont, haha. Neida, men det hjelper å snakke om det for min del, å sette ord på det jeg føler akkurat når jeg er i situasjonen. Om jeg bare sier ifra til de rundt meg istedenfor å holde det inni meg.. Puste med magen, fokusere på at det går over, at det ikke er noe farlig, og at jeg ikke ER angsten min. Det er bare en følelse og en tanke som passerer, likt som at en brukket arm kan leges. Vet ikke om det ga så mye mening, men.. Og så har jeg troen på at det skal gå bort, at jeg ikke har “akseptert” et liv med angst. Jeg kjemper ikke imot det, men jeg vet jeg kan bli sterk nok i mitt eget sinn. Og det er fint å vite.

Til en yngre Sophie Elise, hva er det eneste rådet du ville gitt deg selv?
Hard jobb teller mer enn talent, faktisk.

Har du tenkt på om du er høysensetiv?
Jeg vet ikke om jeg er høysensitiv, for jeg passer ikke beskrivelsen 100% om man googler. Jeg tror bare jeg er veldig tenkende, undrende og kanskje litt over gjennomsnittet empatisk. De fleste mennesker kan nok kjenne seg igjen i enkelte deler av å være høysensitiv, og jeg tror ikke det er unikt å ha behov for å trekke seg unna etter en lang dag med mye greier som skjer. 

Hvordan har du det om dagen?
Ganske fint egentlig, jeg er forelsket og glad, og ting funker greit på jobb. Samtidig klarer jeg ikke helt å gi slipp på følelsen av at “noe mangler”.. Skjønner du hva jeg mener? En slags tomhet. Trenger jeg noe nytt? Burde jeg flytte et annet sted? Er det problemet, eller ligger det noe dypere i det? Jeg prøver hver dag å bli kjent med meg selv, og forstå hva jeg faktisk trenger for at ting skal gå veien. Har jeg det rett og slett for bra? Hvem vet.. 

Hva drømmer du om å oppnå akkurat nå?
Jeg vil egentlig bare gjøre de tingene jeg driver med akkurat nå, best mulig. Jeg har litt lite motivasjon til bloggen for eksempel, fordi jeg føler jeg ikke er “god nok”. Jeg vet jo at bloggen sikkert er helt OK, men jeg vil den skal være.. BEST! Jeg våkner opp hver dag og er generelt lite motivert til selve skrivingen her, selv om jeg har motivasjon til “alt annet” som skjer. Men alt annet jeg får gjøre er jo på grunn av bloggen, og det må jeg ikke glemme. Så kanskje målet, eller det jeg drømmer om å oppnå, er å få tilbake motivasjonen.

Hva er dine tanker om døden?
Dette kommer sikkert til å høres veldig rart ut, men jeg tror jeg vet hvordan døden føles. Da jeg var ganske deprimert opplevde jeg noe som heter “ego-død”, som for mange kan være en positiv opplevelse om man er i kontakt med seg selv – jeg var ikke det, og ego-død ble ikke annet enn forferdelig skremmende. Det går kort fortalt ut på at du mister egoet ditt, du glemmer hvem du er og hva du liker. Alle de normale tingene ved deg selv som historien din, hvor du kommer fra, hvilken musikk du liker, hvordan du reagerer i visse situasjoner.. Det bare forsvinner. Jeg var et tomt skall og om noen sa noe til meg tenkte jeg “sa hun noe morsomt nå eller noe normalt? Skal jeg le? Ville jeg vanligvis ha ledd?” osv. Eller “hvilke klær liker jeg vanligvis? Hva pleier jeg å spise? Hva liker jeg å se på tv?” og ingenting ga mening, det eneste jeg gjorde var å eksistere. Det kom plutselig for min del og jeg trodde jeg hadde havnet i en slag psykose, det var helt forferdelig og hele kroppen min var full av en tung, grå, mørk følelse. Den tunge, grå og mørke følelsen er sånn jeg ser for meg at døden er. Haha.. Men det kan jo hende at døden er helt fantastisk også, hva vet vel jeg. Det eneste jeg har å sammenligne med er jo den ego-døden.

 

 

– VENNER, FAMILIE OG FORHOLD –

Har du mange venner, eller få? 
Jeg har få nære venner, men veldig mange bekjente. Jeg kunne gjerne ha møtt noen bare for å gjøre det, og trenger ikke et spesielt nært bånd med noen fra før av for å kunne tilbringe en hel, om så flere dager sammen. 

– Hvorfor ser vi aldri noe til søsteren din?
Det er flere år siden jeg og søsteren min bodde i samme hus, ettersom jeg flyttet hjemmefra da jeg var 19 og hun enda gikk på ungdomsskolen. På den tiden var hun ikke så veldig interessert i å være en del av bloggen selv om hun stilte opp på bilder nå og da. Hun hjalp meg faktisk med å ta de fleste bildene til bloggen på den tiden, og ble en veldig flink fotograf! Siden da har hun bodd ett år på New Zealand og nå bor hun i Tromsø for å studere. Så, vi tilbringer ikke så mye tid sammen og DERFOR ser man ikke så mye til henne, hehe. Men hun er dritkul, skikkelig aktiv politisk og jeg lærer mye av henne.

 

Har foreldrene dine noen gang vært imot at du deler lettkledde bilder på bloggen?

Da jeg var 16 år la jeg ut et ganske lettkledd bilde husker jeg, og da sa pappa at jeg burde fjerne det om jeg ønsket å søke jobb (som jeg gjorde på den tiden, drømmen var å jobbe på glitter haha). Det er vel den eneste gangen jeg har blitt bedt om å fjerne et bilde, så vidt jeg husker. Og: jeg fjernet det ikke, men fikk heller ikke jobben på glitter 🙁 🙁 Så kanskje han hadde rett.

Hva synes kjæresten din om at du og Joakim er så mye sammen (nakne)?. Jeg vet jo at joakim er homo, men synes ikke kjæresten din det er litt rart at en annen mann får se så mye av kjæresten hans?
Haha, det har jeg aldri tenkt på og vi har heller aldri snakket om det, men jeg kan på INGEN måte se for meg at det er et problem. Hvorfor skulle det være et problem at en annen mann som overhodet ikke tenner på meg eller har noen seksuelle interesser av meg, ser meg naken nå og da? Om jeg hadde hatt en kjæreste som ble sjalu over det ville det vært veldig trist, for da er kjæresten så genuint usikker i seg selv at vi måtte hatt en laaang prat om det. Men nei, heldigvis er det ikke et problem og jeg kan være så mye naken rundt Joakim som jeg bare orker, haha. AND ITS A LOT!

Hvordan er det for kjæresten din å være sammen med noen som er kjent?
Tror nok det går helt greit, vi snakker ikke så mye om at jeg er kjent egentlig.  Det hadde sikkert vært enklere å være sammen med meg om jeg ikke var kjent fordi det er så mye man må tenke over, men samtidig får jo jeg (og han) oppleve mye morsomt som ikke hadde skjedd om jeg ikke var kjent. 

Hva studerer Kasper?
Han tar årsstudium i psykologi, og før det studerte han på CBS i København. 

Hva elsker du mest med kjæresten din?

Jeg elsker at han er så snill og oppriktig mot alle han møter, uavhengig av hva de jobber som eller hvilken status de har, at han utvikler seg og lærer meg noe nytt hele tiden, at han støtter meg og ser potensialet i vårt forhold, og at han er så smart. Altså det er en million ting jeg elsker både når det gjelder utseendet og personlighet, men jeg blir mer forelsket hver dag fordi jeg ser mer av han – og nye sider – hver eneste dag. Akkurat NÅ er jeg på en sånn topp av forelskelse som jeg aldri har vært før, haha. 

Hvor ofte snakker du og kjæresten, siden dere har avstandsforhold? 

Vi snakker sammen hver dag. Noen ganger tekster vi bare, andre ganger snakker vi i telefonen flere ganger om dagen, og noen ganger bare når vi legger oss, osv. Det varierer, men grunnen til at avstandsforhold funker så fint er OM vi ikke snakker i løpet av dagen er det ikke et problem. Vi vet hvor vi har hverandre og trenger ikke den konstante bekreftelsen. Nå skal det sies at vi er flink til å gi hverandre bekreftelse også, jeg får ofte høre hvor høyt jeg er elsket og motsatt – men jeg trenger ikke å få 1000 meldinger fra han når han er på byen og jeg trenger ikke å få en bekreftelse på at han har kommet hjem, for eksempel. Skjønner dere hva jeg mener? Vi snakker sammen fordi vi har lyst, ikke fordi vi har “meldeplikt” av noe slag.

Hva synes kjæresten din om at du bruker så mye sminke?
Haha.. Altså, jeg er som oftest uten både sminke og extensions når jeg er sammen med han, og det bare er oss to. Men herregud, liksom. Hva skal han liksom synes om det? 😂 Jeg forstår virkelig ikke. HVORFOR skal kjæresten min ha noen som helst mening, eller bry seg i det hele tatt, om sminken min? Gjør det meg til et dårligere menneske eller kjæreste? DET ER JO BARE SMINKE. 

Jeg har stilt meg selv dette spørsmålet i mange år, så kan noen være så snill å gi meg et svar: hvorfor er det et problem å bruke mer sminke enn visse andre? Det viktigste er vel å være fornøyd med seg selv og at man tør å sminke seg hvordan man vil. Hva slags menneske hadde jeg vært om jeg ikke turte å sminke meg så mye, bare fordi jeg var redd for hva alle andre – eller i dette tilfellet kjæresten min – skulle mene? Eller om jeg sluttet å sminke meg fordi jeg ble lei meg av kommentarer. Så lenge du ikke skader noen andre, mener jeg man skal få holde på akkurat som man vil.


 

– JOBB –

– Av alle medieoppslag som har vært om deg, er det noe som enda plager deg den dag i dag?
Jeg kom ikke på noe sånn umiddelbart, så da må vel svaret bli nei. Det eneste som kan plage meg er det stygge bildet dagbladet bruker fra tid til annen, hvor jeg ser skikkelig redd og egentlig livløs ut, haha. Det kan jo ha en sammenheng med at de ofte skriver artikler hvor jeg er et “offer” i en eller annen sak, og da passer det fæle bildet.. 

Kan du utdype litt hva din neste bok kommer til å handle om?
Jeg kan utdype litt, men jeg ønsker ikke å avsløre for mye heeeeelt enda.. 😉 Den handler om den vanskelige kjærligheten, kort fortalt. Når det går frem og tilbake og man aldri havner på en linje som passer for begge to, selv om det kan virke sånn de øyeblikkene man er alene. Hvordan å være forelsket kan gjøre deg nesten gal, alle spørsmålene man sitter med i hodet, alle de falske forhåpningene.. Og de fine øyeblikkene.

Liker du å møte fans?

Ja, jeg synes det er utrolig hyggelig, dere er så søte og gir meg masse energi med fine ord  – det eneste jeg ikke liker er når fans sier “åh stakkars deg som må ta bilder med alle hehe stakkars så slitsomt” og SÅ tar de bilde med meg. Det eneste som er slitsomt for meg er å høre hvor synd det er i meg, jeg tar bilder med folk hver eneste dag og det er helt normalt. Jeg blir ikke sliten og det er ikke synd i meg, liksom. Bruk heller tiden på å spørre om noe eller bare ta bildet, for jeg tror vi alle får svært lite ut av å høre at det er trist for meg å være kjent – for det er det ikke. 🙂 

Hva tjener du i måneden?
Jeg har en fast lønn på litt over 100 000, som er den lønnen jeg vet jeg får hver måned. Jeg tjener mer enn det, men det varierer hvor mye fra måned til måned.

Har du noen gang vurdert å slutte med blogging?
Jeg hadde en ganske lang periode for litt siden hvor jeg vurderte å slutte med alt. Altså, jeg ville bare gjøre meg ferdig med alle kontraktene jeg hadde skrevet under, og så flykte til et annet land. Selge leiligheten og leve på pengene jeg hadde på konto i et par år. Den tanken fristet så mye, og var typ det eneste som holdt meg gående. Men så snudde det, på et eller annet vis. Poenget var, ja jeg har absolutt vurdert det. Nå har jeg snart blogget hver eneste dag i hele 7 år (!!), og da er det klart man mister motivasjonen fra tid til annet. Dette, som alt annet blir jo kjedelig når man holder på med det samme alt for lenge. Men samtidig vet jeg ikke hvem jeg er uten.

Elsker den nye låten til deg og Joakim Lundell! Hvordan skjedde det samarbeidet?
Åh, tusen takk! Jeg fikk tilsendt låten via mitt plateselskap (Universal) og de lurte på om jeg kunne tenke meg å gjøre vokal. Etter å ha hørt igjennom låten et par ganger og øvd litt hjemme kjente jeg at det føltes 100% rett for meg å gjøre den. Ikke bare digger jeg Joakim Lundell som person, men også som artist. Jeg følte låten og tenkte ikke minst på dere – at dere kom til å digge den like mye! ♥ Det ser ut til at jeg hadde rett, for meg får så mange fine tilbakemeldinger fra dere. Jeg ser frem til musikkvideoen kommer, den blir amazing! 

Hvorfor tror du bloggen din ble populær i utgangspunktet?
Bloggen min ble muligens en rosa flukt i hverdagen for mange. Den var litt som en drømmeverden, på en måte. Og, så bodde jeg ikke i Oslo som de fleste andre store bloggere på den tiden, det var sikkert interessant å lese om.

Hvorfor flyttet du fra Harstad?
Jeg følte meg litt ferdig i byen, og alle mulighetene i min bransje ligger i Oslo. Med det sagt så er det ikke 100% utelukket at jeg flytter tilbake en gang. 

Hvordan endret folk i Harstad seg mot deg, når du fikk kjent blogg?
Jeg fikk kjent blogg da jeg var 16, og i starten var det nok veldig mye sjalusi, fra både bekjente men også folk jeg ikke kjente. Mange klarte ikke å se at det gikk bra for noen andre, og det føltes ofte som om det var “meg mot alle”, og det var mange som kalte meg “Harstads store skam”, haha.. Folk var veldig slemme mot meg. Når jeg gikk i gangene på skolen eller i byen kunne folk le etter meg og rope fæle ting. Som ung og usikker var det veldig, veldig vanskelig.

Hvordan kom du på at du skulle skrive bok? 

Jeg har egentlig “alltid” ønsket å skrive bok, ettersom å skrive er min store lidenskap. Det kom bare et tidspunkt hvor jeg følte at “nå er tiden inne” og så kjørte jeg bare på. Det var skikkelig skummelt og jeg ante ikke hvordan det kom til å bli mottatt, men å gi ut forbilde har nesten kun vært positivt. Jeg er så stolt av den boken og gleder meg helt sinnsykt til å gi ut enda en.


 

– OVERFLADISK OG LITT DIVERSE – 

 

Hvor er genseren i fra?
Om jeg ikke bommer totalt er det mormor som har strikket den, og egentlig er det mamma sin (som jeg tok med meg fra Harstad uten tillatelse, og hun vil ha den tilbake). Jeg ELSKER den, og det gjør dere også tydeligvis, for jeg har aldri fått så mange spørsmål om et plagg før!

Hvordan ligger du an med kosthold? Veganer, vegetarianer?
Jeg er ingen av delene, jeg er pescetarianer ettersom jeg spiser fisk. Men er vel 90% veganer i eget hjem, og drikker aldri melk, for eksempel. Så har jeg nylig kuttet ut laks ettersom jeg ikke vil støtte oppdrettsindustrien.

Hvor mange verdensdeler har du vært i?
Jeg mangler bare sør-amerika og australia, så har jeg vært i alle!

Er du fornøyd med den permanente liplineren du tok på leppene?
Ja, jeg er veldig fornøyd! Har tatt påfyll to ganger, da. Men jeg synes det har formet leppene mine skikkelig fint! Skal tilbake i desember for en check-up time og finne ut om jeg vil ha enda mer påfyll, men jeg troooor kanskje ikke det.. Synes det ser bra ut nå.

Hva er det kleineste du har opplevd?
Da jeg var på Senkveld og kom med en utrolig drøy vits om pornografi som ingen lo av og som ble klippet ut av sendingen. Jeg kommer aldri til å gjenfortelle den spøken og ikke engang mine beste venner har fått høre hva den er, haha.. Jeg får seriøst vondt i magen når jeg tenker tilbake på det sjokkerte blikket til Thomas og Harald.

Hvem er din kjendis-crush?
Jenifer Aniston. Aner ikke hva det er, men skulle ønske hun var.. tanten min? OK så det ble kanskje feil å si “crush” for jeg er jo ikke forelsket i tanten min, meeen.. 

Er du fornøyd med regulering?

NEI! Altså jeg er fornøyd med at jeg tok valget og at jeg er over halvveis i prosssen, men finnes det et menneske på denne planeten som er fornøyd med regulering? Det er jo bare vondt og irriterende, haha. 

Hvordan går det med anmeldelsen?
Jeg vet ikke.. Jeg var i avhør og følte det gikk ganske dårlig, fordi jeg surret så mye. Politiet er jo der for å hjelpe, men jeg følte av en eller annen grunn et sterkt behov for å forsvare meg, ovenfor dem liksom. Hvorfor jeg følte jeg måtte forsvare å ha ligget med exen min som spredte et bilde av det, gir jo egentlig ikke mening. 

Hvor vondt gjør det å ta tatovering på ribbeina?

Det er en del år siden jeg tok den, men som med alle andre tatoveringer: aller først kiler det bare litt, og så blir det vondere og vondere. Men smerten er på ingen måte uutholdelig, og det er en grunn til at jeg har tatt flere tatoveringer siden den gang. Smerte er så ulikt fra person til person, du kan ikke høre på min erfaring og tenke at den blir akkurat lik for deg. Jeg har veldig høy smerteterskel.

Hvorfor lyver du og sier at du ikke har tatt restylane på over ett år?
Jeg har faktisk ikke gjort det, så løgn er det ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal si annet enn at det genuint ikke er tilfellet, jeg har skrevet om restylane så mange ganger her at det ikke ville vært noe problem å si det igjen. Derimot tar jeg botox en gang i halvvåret sånn cirka, og fillers i kinnbeina en gang i året. Nå vet du 🙂 Restylane kommer jeg til å ta mer av den dagen jeg føler et behov for det, men jeg synes faktisk de er litt for store akkurat nå og vil aller helst at det skal gå ut litt før jeg begynner igjen.. Som jeg nå har ventet ett år på. 

Var du flink på skolen?
Jeg var “naturlig” flink, takk Gud for det, for jeg brukte svært liten tid på å øve til prøver eller gjøre lekser. Dette angrer jeg på i dag fordi det hadde krevd så lite av meg, men jeg prioriterte heller blogg (eller å sove). Jeg hadde ganske gode karakterer jevnt over, sett bort fra i matte og i tysk. Det var de eneste to fagene jeg trengte å pugge til, og derfor lot jeg være. Jeg hadde derimot 120 timer fravær det siste året, haha.. Så at jeg i det hele tatt fikk karakterer er ganske sykt.

Kan du fortelle om den grå hyllen du har hjemme? Den er sinnsykt fin og jeg leter etter noe lignende. 
Tusen takk – jeg er enig, den er sinnsykt fin! Den har jeg designet selv, sammen med interiørarkitekten min. Prisen kom på 80 000 kr, så det kostet jo en del.. Jeg er sikker på at man kan finne noen billigere alternativer noe sted, men jeg vet ikke hvor. Min er spesiallaget etter fargen jeg ønsket, hva jeg ønsket å få plass til og så passer den perfekt inn i leiligheten. Med mindre du kjøper leiligheten min en eller annen gang er det nok vanskelig å få helt lik. :/

Hva synes du om utlendinger? Kan du sitte på bussen og fundere på hvor en mørk person er fra?
Jeg bor på Østkanten av Oslo, og når jeg sitter på bussen er det normalt at vi er cirka 50/50 hvite og folk med annen bakgrunn. Om jeg skulle tenkt over hvor alle kom fra hadde jeg nok ikke hatt kapasitet til å tenke på så mye annet, haha. Så nei, jeg tenker ikke på det. Mange av de hvite jeg ser kan jo også kommer fra andre steder, og det betyr liksom ingenting. Derimot ser jeg ikke noe galt i spørsmålet “hvor bodde du før du kom til Norge?” om noen snakker gebrokkent norsk til meg, ettersom jeg er nysgjerrig og har den stemmen jeg har – ergo, om vi får en fin samtale om hvordan det var å komme til Norge, hvordan det har blitt oppfattet av andre osv, så har jeg noe jeg kan ta med meg videre. I samtaler har jeg aldri opplevd at noen blir fornærmet av det spørsmålet heller, men alle er ulike I guess.

Hva er du mest fornøyd med på kroppen din? Utenom det du har operert.
Magen kanskje, i alle fall akkurat nå. Men helt ærlig så er jeg ikke spesielt hverken fornøyd eller misfornøyd med kroppen min, den bare “er der”. Akkurat nå er jeg ganske tynn fordi jeg har gått ned så mye etter operasjonen, men jeg har null muskler og har falt litt etter på treningen siden jeg er syk. Jeg liker bedre når jeg er litt trent, enn når jeg er slapp og tynn slik som nå.

Hva synes du om at du blir nevnt i den ene låten til Cezinando, “er dette alt”?
Det er vel på en merkelig måte et kompliment. Cez er kul og vi er venner men jeg visste ikke om det på forhånd, så jeg fikk litt sjokk da jeg hørte låten for første gang – men jeg liker den og hva ellers henger man vel med rappere for? Haha.

 

Hva stemte du ved valget i år?
Jeg stemte miljøpartiet, og kommer sikkert til å stemme dem i alle årene som kommer.

Kunne du hatt en konkurranse hvor premien var å henge med deg en dag?
JA!!! Det hadde vært så gøy. Bare lurer på om dette faktisk er noe folk har lyst til..? Haha, så kleint om jeg lager en sånn konkurranse og så melder ingen (bortsett fra du som stilte dette spørsmålet) seg på. 

Hva er favorittordet ditt?
Amazing, tror jeg. Eller “fab”. Det er i alle fall de ordene jeg sier mest. 


Jeg åpner snappen min (sophizzleyo) hver onsdag for å samle inn spørsmål her. Så følg med! 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg