jeg operer kjeven veldig snart!

Jeg har helt glemt å fortelle dere dette, men jeg har faktisk fått dato for kjeveoperasjonen min – 17 oktober skjer det, endelig. Jeg skal da være innlagt på sykehus i tre dager sammenlagt, inkludert innleggelsen dagen før. Jeg gruer meg faktisk ikke i det hele tatt, til tross for alle smertene som venter (jeg skal jo tross alt knekke opp og flytte på hele underkjeven), men jeg ser utelukkende frem til å være et steg nærmere å bli kvitt reguleringen. 

Til de som ikke har fått det med seg, så er grunnen til alt dette styret at jeg har 1,5 cm overbitt kombinert og kryssbitt. Jeg ble tilbudt regulering da jeg var yngre, men mest i forbifarten av en tannlege som spurte meg “vil du ha regulering”, noe jeg så klart ikke ville ha fordi jeg var ung og dum. Jeg innbilte meg vel at problemet skulle gå over av seg selv.. Jeg fikk avstøpning av tennene og bittet mitt i dag som dere kan se under her, såpass ille er faktisk overbittet mitt, men jeg har klart å skjule det relativt godt for omverdenen ved å gjøre det til en vane å presse frem kjeven når jeg er ute blant folk.

Når jeg ser denne avstøpningen innser jeg plutselig hvor sykt dette faktisk er, haha. Sånn ser bittet mitt ut akkurat nå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Folk spør meg om regulering i voksen alder er “verdt det”, og det er nesten umulig for meg å svare på ettersom jeg ikke vet hvordan resultatet kommer til å bli. Jeg har heldigvis fått det dekket av staten siden problemet mitt er så omfattende, det skal godt gjøres når man er voksen. Så, siden jeg ikke betaler annet enn egenandel på 6000 kr fordelt over ett år, så er det jo “verdt det”, jeg har jo tross alt hatt konstant vondt i munnen i nesten 10 år. Å skulle ha de smertene resten av livet ville vært helt jævlig, så ett år med regulering + operasjon klarer jeg. 

Jeg gikk først til Dentalia tannlegesenter, og de henviste meg videre til Svein Høymyr hvor jeg har gått det siste halve året med reguleringen. Anbefales, de er skikkelig flinke der 🙂 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg