debatten begynner å bli for dum

Nå får jeg gjennomgå igjen fordi jeg skrev at kjøtt fra industri er kreftfremkallende på lik linje som røyk. Det er for meg uforståelig at debatten nå dreier seg om at jeg tok feil (noe jeg forresten ikke gjorde, jeg bare formulerte meg litt teit, se artikkel her), istedenfor det faktum at kjøtt som er masseprodusert faktisk ikke er bra for deg, og at det er anbefalt å spise kun 500 gram i uka – noe som er svært lite, jeg vil tippe de fleste spiser mye mer i løpet av kun to dager. Skjønner dere ikke hvor jævla feil fokus det er å vektlegge at jeg formulerte meg klønete istedenfor det som faktisk er problemet her? 

Kjøtt fra industri er uansett hvordan du vrir og vender på det dårlig for både deg og miljøet. UANSETT! Og argumentet “men vi har alltid spist kjøtt” er det dummeste jeg hører. Mennesker har også alltid vært rasister og satt kvinner nederst, for å sette ting på spissen. Takk Gud for at ting endrer seg, hvorfor skal man holde fast ved noe som ikke er bra? Kjøtt i seg selv trenger ikke å være feil, og det er ikke noe galt i å spise kjøtt i seg selv, men kjøtt som er masseprodusert er helseskadelig og miljøskadelig. Det er ikke mer komplisert enn som så. 

Og nei, jeg er ikke en fanatisk veganer som sitter naken i et tre (selv om det ikke egentlig hadde vært så ille, haha), og jeg tror heller ikke jeg er bedre enn noen. De fleste jeg elsker og er glad i, spiser jo kjøtt uten at jeg tenker mindre om dem eller deres livsvalg, så klart. Jeg sitter ikke å kommenterer hva andre spiser når de spiser, liksom. Men.. Det er så viktig å bli opplyst slik at man i det minste kutter litt ned, det er ikke verre enn som så, og det er alt jeg prøver å si. Av en eller annen grunn tar folk dette fryktelig personlig og går til umiddelbart motangrep. De som styrer faktisk.no, som driver med faktasjekk og alltid skal ta meg, kan faktisk skjerpe seg litt. Jeg har referert til noe jeg så i en dokumentar hos netflix, som jeg igjen fant i en artikkel på the guardian, to aktører som i det minste forsøker å være seriøse, det jeg sier er ikke noe jeg har tatt ut fra løse luften. Uansett håper jeg folk leser artikkelen for der kommer det frem at kjøtt uansett ikke er bra for deg. Kan vi legge fokuset der, please? Istedenfor å klappe i hendene for at Sophie Elise er en idiot, nok en gang? Hva får man ut av det, egentlig? 

Jeg har ikke noe problem med å spise for eksempel elg som har blitt jaktet på, rype etc. Jeg er ikke “fanatisk”. Men industrien, slik den er nå, er ikke forsvarlig for hverken helse eller miljø. Ta vare på dere selv og ikke minst fremtidige generasjoner, det er det viktigste 🙂 

Feeeeerdig om denne saken. Please? 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg