åpne øynene

For noen måneder siden så jeg en dokumentar som satt meg ut. “What the health” heter den, og ligger på Netflix. Den provoserte meg, men det er helt ærlig nesten da jeg liker meg selv best. Når jeg er engasjert i noe på denne måten. Etter å ha brukt en drøy time på dokumentaren har jeg googlet rundt i flere timer, og jeg har SÅ lyst at dere skal se den. Men først, kan jeg komme med et par små fakta som jeg noterte meg underveis i filmen: 

– På et slakteri slaktes 250 kuer i timen. Dette gir 15 sekunder per ku.Ting går fort, noe som har ført til at det blant annet er spør av avføring i 90% av kjøttet som selges i dagligvarebutikker i USA. (norge har – i følge et par artikler jeg fant, halvparten). For å ikke snakke om spor av puss, og all antibiotikaen og hormonene man får i seg ved å spise kjøtt / meieriprodukter. Her er ikke norge noe annerledes.

– Å spise kjøtt er like kreftfremkallende som å røyke.

– Kun 6 – 10% av alle krefttyper kan overføres genetisk. Om så, så er det ikke en eller to kreftceller som er ille, men maten du spiser kan, og VIL booste disse cellene om du spiser feil (det vil si, for mye kjøtt). Som de fleste av oss gjør.. 

– Egg er såpass lite godt for deg at det nå i amerika ikke engang er lovlig å si i reklamer at det er sunt eller bra for deg med hele setninger. Så de må heller si “a good egg”, det er ikke lovlig å si “good for YOU”. 

– Ost er bevist avhengighetsskapende og trigger (i mye mindre skala) de samme områdene i hjernen vår som heroin gjør. Dette fører til at man vil ha mer og mer, uansett om man går opp i vekt og huden tar skade.

– Det verste er at alt handler om kun en ting – penger. Apotekene skal tjene penger, regjeringen skal tjene penger, og kjøttindustrien skal. Disse tre jobber ofte sammen. Altså, bare SE den dokumentaren, den er så bra! 

Det er trist at alt handler om penger. Både våre egne hoder, men samfunnet vi lever i. 

Ville du ha banket din beste venninne for 1 million? Ville du ha spart på en hemmelighet som gjorde et helt land syke med diabetes, hjertefeil, astma og kreft, om du hvert år tjente 10 millioner? Hva er prisen for våre verdier? Har moral en prislapp, og i så tilfelle – er da våre moraler egentlig ekte? Slik funker denne verden.. og det finnes kun en ting å gjøre: åpne øynene og ikke tro du ikke blir påvirket, still spørsmål og vær din makt bevisst. Innser du det, kan du ta steget videre og GJØRE noe. Om ikke for miljøet, om ikke for dyrene, men for din egen del.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg