min ultimate guide til new york

Jeg skal til New York mot slutten av året, og ettersom jeg har besøkt storbyen et par ganger har jeg samlet opp en solid liste av tips til hva man burde gjøre og se når man først er der. Jeg er den fødte “reiseleder” og elsker å ta ansvar på tur, ingen tvil om den saken. Kanskje det er morsomt for dere å ta del av listen. 

Dette er steder jeg selv har besøkt når jeg har vært i New York, og som jeg gjerne kan anbefale videre. Jeg inkluderer også et par aktiviteter, men velger å ikke ta med uteliv ettersom man egentlig bare burde skaffe seg promotør og dra på det som passer seg.


 

ROOFTOP BARS:

230 Fifth Rooftop Garden – denne er virkelig så fin! Besøkte den første gang i New York, og må absolutt tilbake.
Sky Room – et perfekt sted midt blant alle skyskraperne, som jeg også vurderer å tilbringe nyttårsaften på i år.. Om det lar seg gjøre. Må booke bord kjapt!
The View – denne baren snurrer rundt i luften, bokstavelig talt – altså den roterer. Skikkelig kul og annerledes opplevelse, som gir deg panorama utsikt av hele byen.

 

TING Å GJØRE:

♥ Dra på konsert i madison square garden om det finnes artister du er nysgjerrig på. Stemningen her er magisk, og virkelig en opplevelse i seg selv.
♥ Gå tur langs highline, et jernbanespor som er høyet opp over bakken, som nå er en park midt blant skyskraperne. Veldig instagram-vennlig, for de som er opptatt av sånt.
♥ Gå tur i West Village og Greenwich village.
♥ Gå på broadway å se en musikal! Jeg har så lyst å se mamma mia.
♥ Spise en fin lunsj på upper east side midt blandt alle de fine bygningene. Det er bra restauranter og bra shopping rundt enhver sving. Drikk champagne og ha “people watching” på alle mennene i dress og kvinnene i cotoureeee! 

 

 

♥ Ta fergen til Staten Island (den er gratis) for å få best mulig utsikt over frihetsgudinnen og new york city skyline. Det er ikke lurt å dra dit når det er rush (det gjorde jeg), men morgenen derimot er et fint tidspunkt. 
♥ Dra på shopping i Soho, på Century 21 og 5th avenue. 
♥  Gå tur en tidlig morgen over Brooklyn Bridge. 

♥ Ta helikopter over manhattan.
♥ Dra på joggetur i Central Park
♥ Dra til Rockefeller Center for å se på utsikten, helst sunshine tickets. Obs! Dra tidlig på morgenen for å kjøpe billetter.
♥ Siden jeg er der på vinteren vil jeg gjerne bruke tid på å se alle juledekorasjonene rundt i byen, gå på skøyter foran Rockefeller Center, gå gatelangs med en kopp kakao.. Ah, det blir helt magisk. 

 

SPISESTEDER:

Nobu – her har jeg ikke vært i New York, kun i Malibu, men maten skal visstnok være like fantastisk på begge stedene. Jeg fikk høre det skulle være jævlig dyrt men ble faktisk positivt overassket da jeg ikke merket noen stor forskjell fra prisene maten ligger på i Norge (i alle fall på mer eksklusive restauranter). 

Island Burgers and Shakes – et hamburgersted som er ganske berømt, men milkshakene er riktignok den største grunnen for å dra dit. 

Julianas Pizza – Pizzaen her er så bra, men området er også kult, altså little italy. 

Et annet sted som heter Jacks Wifes Freida. Likte ikke maten her så godt, men verdt det for bildene, haha.. 

TAO – Muligens favorittstedet, som også er en celebirty hotspot, kjent fra blant annet Kardashians. Forvandles til et utested på kvelden. Litt dyrt, men verdt det. Om du spiser lunsj der og ikke middag er det billigere, men stemningen på kvelden er en verden for seg selv.. 

Magnolia Bakery – om du har like stort sutsøg som meg, dra hit. Også veldig “instagrammvennlig”. Riktignok ikke noe for deg som sliter med glutenallergi, da jeg var der kunne de ikke tilby alternativer men det kan ha endret seg nå.

Juice Press – rawfood heaven!

 

Five guys – Her har jeg ikke vært, men etter litt googling fant jeg ut at det er favorittstedet til Barack Obama? Haha. Det kan man jo ikke gå glipp av! Burgersted dette også.. For dere som også er vegetarianere, det er virkelig null stress. Alternativer finnes over alt. 

The Counter – enda et burgersted, haha.. Jeg er tydeligvis besatt. Man velger brød, kjøtt, saus ig grønnsaker selv. Pommes Fritesen er også ganske magisk. 

Mr Purple – dette steedet kunne jeg også ha inkludert på rooftop bar, men maten er verdt et besøk i seg selv. De har også basseng! Hit dro jeg flere ganger under sist besøk.

La Esquina – et mexikansk sted, som faktisk var det eneste mexikanske stedet som falt i smak hos meg under sist besøk. Maten er god og lokalet er noe for seg selv, det ser ut som en gammel kiosk ved første øyekast men har flere etasjer.

 

 

Åh, jeg gleder meg så mye! Enten feirer jeg nyttårsaften der, eller så drar jeg rett etter nyttår. Etter første uke i januar skal jeg på cruise til sentral-amerika, og da er det greit å befinne seg i statene fra før av. Dere blir så klart med i kofferten, og da samler jeg sammen et par fete tips fra cruise også.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg