PREVENSJONSHJELP – ÅPENT KOMMENTARFELT

// inneholder annonselenke

Hei alle! Håper dere har det fint. Jeg kom akkurat hjem fra dagens ærend og sitter hjemme i leiligheten min og snakker med meg selv. Som vanlig. Jeg snakker til meg selv på engelsk – og jeg vet at det er veldig rart, haha. Im a freak! 


 

Dette er spraytan dag 1, hehe. Da er man veldig brun! Skjorten min finner du HER.

Til det jeg egentlig lurer på: jeg er ganske usikker på hvordan jeg skal gjøre det med prevensjon framover, og jeg setter veldig stor pris på om noen av dere kan komme med tips! Jeg har gått på både p-piller og mini-piller, akkurat nå går jeg på ingenting fordi jeg føler meg i veldig ubalanse av alle hormonene man tilsetter kroppen med pillen. Altså, jeg blir virkelig som en berg-og-dalbane, og det orker jeg ikke i lengden! Jeg har testet ut mange ulike merker, og det blir ikke bedre uansett så derfor har jeg nå valgt å slutte helt, men om jeg ikke finner et passende alternativ er det ikke annet valg enn å begynne igjen… Spiral går ikke fordi jeg har hatt betennelse i bekkenet, og p-stav er jeg litt redd for grunnet hormonene – men stav har mindre hormoner enn pillen, om jeg har forstått rett? Grunnen til at jeg lurer er fordi jeg snakket med legen om det i dag, og jeg ble ikke så mye klokere… Er natural cycles noe å satse på, eller funker det best for å bli gravid? For det vil jeg ikke akkurat nå! Er det noen andre hormonbomber der ute som har erfaringer de vil dele? 

Jeg åpner kommentarfeltet i denne posten slik at du kan svare meg anonymt om du ønsker. 🙂 Jeg setter stor pris på all hjelp! 

630 kommentarer
  1. Den beste prevensjonen er å avstå fra samleie, spesiellt utenfor ekteskap. Det er aldri for sent å snu livet rundt for å komme seg inn på den smale sti!

  2. Jeg bruker p-ring! Er helt amazed! Man setter den inn selv som en tampong, har den inne i 3 uker, også går man uten i en uke (eller hopper over som ved p-piller om man vil). Det beste er at verken jeg eller kjæresten merker den under sex, og den tilfører en jevn strøm med hormoner, så det blir lite ubalanse 🙂 Må bare huske å skrive i en kalender når den skal ut og inn igjen

  3. Jeg bruker personlig p-sprøyte, og har aldri vært så fornøyd før! Gikk å frem og tilbake på pillene, så følte hele underlive ble i ubalanse! Men nå med sprøyten så tar jeg ett stikk i hoften hver 3mnd, og slipper å bekymre meg, pluss så forsvinner mensen! Og bare DET er ett stort pluss! Gjør heller ikke noe vondt.

  4. Jeg gikk på p-pillen som heter Mercilon og jeg var helt syk i hodet da jeg gikk på den. Jeg klikka helt og klarte ikke kontrollere svingningene jeg fikk. Jeg bytta til pillen som heter Loette og nå har jeg mer kontroll og er ikke så hormonstyrt lenger.

  5. Jeg bruker P- ring. Fungerer like bra som P-pilller men man slipper da å ta pillen hver eneste dag. Har mye bivirkninger i form av mellomblødninger, men det tror jeg kommer av at jeg hopper over mensen annenhver måned.

  6. Hei😊 Jeg har også slitt veldig mye med bivirkninger fra både p-piller og p-plaster, sistnevnte var helt grusomt både med hormoner og underlivsplager. Jeg byttet til p-stav for noen måneder siden og har faktisk aldri følt meg bedre! Nå har jeg ingen plager lenger, foruten om at jeg kjenner at jeg har en p-stav i armen, får noen ganger Litt ubehag av den, men den er mye bedre enn alt annet jeg har prøvd! Synest det var skikkelig ekkelt til å begynne med å ha noe i armen, og kjente konstant etter om
   Den var der, noe som gjorde at jeg hovnet mye opp rundt den. Men nå merker jeg mindre til den, og så lenge jeg lar den være i fred og ikke tar for mye borti den er det ingen problem😊

  7. Jeg har gått på p-piller, og gikk over til p-stav for fire år siden. Hormonene er tilstede, men LANGT ifra like mye som med pillene. Jeg er superfornøyd! Mensen er så og si borte (individuelt fra person til person) og ikke minst digg å tenke på at den holder i tre år!

  8. Hei Sophie!
   Stav har mindre hormoner ja, denne har to virkestoffer, gestagen som gjør at du ikke får eggløsning og ett til stoff som skal gjøre slik at menstrasjonen opphører. Min fastlege sier at de aller fleste ikke reagerer på dette siste virkestoffet, blandt annet meg. Jeg hadde staven i 8mnd, og hadde menstrasjon hver dag i 8mnd. Tok den dermed ut.. Jeg har og prøvd P-ring, og de fleste P-piller. Jeg er nå veldig fornøyd med Oralcon, den har lite hormoner som gjør at livet går opp og ned av humørsvigninger, og gjør at jeg har fin hud i annsiktet. Håper dette var til hjelp.
   Mvh Sylepleierstudent 🙂

  9. P-ring synes jeg fungerte bra, jeg gikk på det i over 3 år før jeg fikk spiral for et halvt år siden. Jeg hadde veldig problemer med humørsvingninger, og orket dermed ikke å gå på p-piller eller minipiller. Du skifter den hver 3. uke selv. Veldig mange som rynket på nesen når jeg fortalte om ringen, men det er helt ærlig ikke så mye stress! Jeg vet ikke helt hva jeg synes om spiral enda, jeg har mye vondt og fått endel bivirkninger, så kan godt hende jeg bytter tilbake til ringen om det ikke går over ila noen måneder

  10. Litt vanskelig å svare da de ulike prevensjonsmidlan påvirke oss forskjellig. Har du prøve forskjellige typa p-pille? Æ går på mercilon 28, det har æ gjort no i over 8 år (!). Har redusert menssmertan mine, og e til dags dato ikke blidd gravid heller så dem har fungert som dem skal. Får pms i form av at æ e litt irritabel og følsom uka før mensen , pms va et fremmedord for mæ før æ bynte på pilla, men det e no en bieffekt æ klare å leve med ☺️

  11. Om du vurderer pstav kan det være lurt å teste ut pillen cerazette først. Den har samme “sammensetning” som pstaven og kroppen din vil derfor reagere nogen lunde likt. Man kan få noe ujevn blødning først men det går seg som regel til. Nå har jeg mensen ca 4 ganger i året og ikke like humørsvingninger som da jeg gikk på mercilon.

  12. Jeg bruker p-ring! Det er genialt. Jeg har ikke hatt noen bivirkninger og det er veldig enkelt å bruke. Setter inn ringen og har den inne i 3 uker, så har du mensen i en uke også setter du inn ny. Kjenner ikke at du har den og man kan fint ha sex med den inni. Anbefales!

  13. Jeg brukte natural cycles i nesten 2 år før jeg nylig gikk over til spiral. Var veldig fornøyd med det, og funket absolutt! Trenger jo bare kondom de dagene man har eggløsning, så lenge man har fast partner egentlig. Var veldig greit å bruke, og helt hormonfritt

  14. Jeg har satt inn p-stav. Kjempe fornøyd. Mensen er helt borte, og hormonene er mye mer stabile enn ved p-piller 😊

   1. Hei
    Tenkt å spørre deg , jeg satt p stav neon uker siden alt går greit men 3 dager siden føler mensensmerter men kommer ikke blod ? Er en del av bevirkninger eller? Eller er tegne at mensen kommer.
    Jeg har ikke lyst på mensen håper på at det er bare mensensmerter .

  15. Hei Sophie! Jeg vil ikke tro at natural cycles er noe greit hvis du prøver å UNNGÅ å bli gravid. Dette er mer for de som ønsker å bli det, da de får oversikt over når de har eggløsning og når det er lettere å bli gravid! Og man har jo heller ikke like stor kontroll over mensen og slike ting når man lar kroppen gå sin gang (hvis man sliter med smerter kan jo dette være et problem). For dette med P-stav så kan det funke, men det kan også ikke funke. Jeg gikk på vanlig P-piller i to år, før jeg gikk over på minipiller i 6 måneder og deretter satt inn en stav. Både jeg og søsteren min måtte ta den ut pga vi hadde mensen i flere måneder i strekk, mens minipillene ikke ga meg mensen i det hele tatt (selv om de tydeligvis skal gå ut på det samme). Mens andre jeg kjenner har mistet mensen helt og merker ikke staven i det hele tatt! Men det er tryggere, og samtidig mindre hormoner i en p-stav, så jeg hvis det er hormonene du tenker på, ville jeg prøvd det før jeg gikk all naturelle med kroppen. 🙂

  16. Hei! Jeg slet veldig mye med prevensjon i to år(6 forskjellige typer, frem og tilbake) før jeg fikk tilbudet om kobberspiral! Det har seriøst vært helt fantastisk de siste mnd, jeg blør selvfølgelig mer, og har mer vondt men jeg sliter ikke med hormoner, jeg kan ha den inne i 5 år og du merker den ikke. Man slipper også å huske piller eller plaster/ring!

  17. Vil anbefale deg P-stav. Har hatt det i snart 4 år. Du bytter hvert tredje år. Er du en av de heldige sånn så meg, så slipper du mensen. Har ingen bivirkninger på meg. Kanskje nedsatt sexlyst. Men det kan du gjør någe med sjøl 🙂 kommer aldri til å bytte tilbake til p-piller igjen. Eg har ikkje merket någe til hormonene folk snakke om i p-stav.

  18. Har prøvd mercilon da var jeg bare sur og hadde vooldsomme humørsvingninger, så prøvde jeg loette mem ble skikkelig nedfor. Nå går jeg på cerazette som egentlig er pillene man går på før man tar p-stav, har lite menssmerter (får bare mensen viss/når jeg glemmer å ta dem, for disse skal man ikke ha pause i fra), ingen humørsvingninger, eneste problemet jeg har med dem er null sexlyst, så jeg blir vell å bytte snart igjen hehe..

  19. Silje: Ja, jeg ble litt forvirret etter å ha lest om det på blogger (fotballfrue og blondinbella) som begge vinklet det til at man kunne bruke det som prevensjon, om jeg ikke tok helt feil. Men begge to ble jo gravide, ikke at det nødvendigvis har en sammenheng men du forstår hva jeg mener.

   Men tusen takk for tips! Det er hormonene jeg stresser mest over, ja 🙂

  20. Jeg er veldig fornøyd med p-pillen Loette! De skal vist ha mindre hormoner og lignende i seg, og påvirker meg ikke i noe stor grad. Jeg plages ikke med de samme bivirkningene jeg hadde med tidligere p-piller, og synes denne pillen funker utmerket. Dette er selvfølgelig forskjellig fra person til person, men er kanskje verdt et forsøk 🙂

  21. Hvis du skal begynne på piller, vil jeg råde deg til å bruke minipiller. Det er grunnet blodpropp-fare for “vanlige” p-piller. Jeg vet at man alltid får høre at sjansen er liten, men det blir veldig bagatellisert. Kan personlig anbefale p-stav veldig, men har skjønt at mange får uregelmessige blødninger av det. Selv har jeg mistet det helt, og det er veldig deilig å slippe å tenke på å ta pilla hver dag 🙂 Lykke til!

  22. Hei 🙂
   Jeg har gått på ulik prevensjon, ingenting fungerer perfekt da jeg er en hormonbombe. P-stav er langt bedre enn både minipiller og p-piller for meg. Hvis du får uregelmessig mens av minipiller vil du mest sannsynlig få det av p-stav også. Jeg fikk uregelmessig mens av p-piller, mens med minipiller og p-pstav får jeg ca 1 gang, 3 dager hver 3. måned. Det vil jo uansett variere fra person til person! Jeg har hatt i 2 år, og er fortsatt fornøyd. Det kan være at vi er litt like siden du sa at ingenting annet hadde fungert optimalt, jeg kunne f.eks ikke hoppe over mensen med p-piller, og jeg ble dessuten like emosjonell som en gravid person av det. Lykke til uansett!

  23. Hadde veldig humørsvingninger med p-piller, kjente ikke meg selv igjen. Har nå i flere år brukt p-ring og er SUPERfornøyd. Ingen merkbare bivirkninger, lettvint, anbefales på det sterkeste!

  24. Jeg brukter p-piller i noen år før jeg byttet til plaster siden jeg fikk så mye mellomblødninger. Plaster funket kjempebra på meg, eneste som var dumt at det falt av når jeg badet mye i utlandet. Fikk i tillegg sterke hormonelle utbrudd i mensenuken. Satte inn p-stav i mai. Har hatt mensen 2 ganger etter det og ingen hormonelle utbrudd! Veldig fornøyd med både staven:)

  25. Først vil jeg bare si, du er en utrolig herlig jente! Digger alt du skriver om og alt du står for, altså hele deg!!
   Uansett, jeg vil anbefale p-stav, skal selv å ta det snart..er ikke alltid lett å ta den jævla pilla til rett tid bestandig. Pluss at jeg ikke tåler hva som helst av pervensjon. Denne er det også naturlige stoffer i som vi har i kroppen (den tilfører ikke kroppen noen stoffer annet en det kroppen har liksom) og den minsker faren for blodpropp osv, som man kan få av andre prevensjonsmidler 🙂

  26. Jeg er slik som deg, kan gå på p-piller i korte perioder men ender opp med å slutte hver gang fordi kroppen blir en tikkende bombe. Derfor fikk jeg beskjed av legen av å prøve uten en stund, og heller gå for å finne eggløsningen og ikke ha samleie 2-3 dager før å litt over et døgn etter. Det er veldig enkelt og regne ut vis man har fast syklus, i tillegg til at man kan bruke eggløsningstester i en periode for å finne ekstakt dag. Regneregel: eggløsning er 14 dager før ventet menstruasjon.
   Det er faktisk over 93-94% sikkert. Funker for meg, å hørt mange som også har veldig god erfaring med dette.

  27. Jeg skjønner godt skepsisen din til å gi kroppen din hormoner, og jeg skjønte dette selv etter en lang periode med humørsvingninger da jeg gikk på minipillen (conludag). Jeg søkte på hormonfri prevensjon og så blant annet at det var en kobberspiral som heter Gynefix 200 som ikke skulle gi noen økte smerter eller økt blødning ved mensen. Du sa at du ikke kunne ha spiral pga at du hadde hatt infeksjon, og da kan du vel ikke det, men jeg ville fortsatt kanskje holdt muligheten åpen for at du fremdeles kan det. Prøv å finn ut med noen andre om det faktisk går, for å ha Gynefix 200 er absolutt mye enklere for deg enn å tracke mensen og måle temperaturen din (hver dag).
   Hvis du ikke har noen annet alternativ, ville jeg forsøkt å tracke mensen din og bruke den metoden der du måler kroppstemperaturen din. Hvis du skal velge denne metoden, ville jeg gått til anskaffelse av en PFC computer, sånn at jobben blir litt enklere. Ellers kan du også bruke alternativ prevensjon til PFC computeren din, du kan bruke kokosolje som glidemiddel mens du har sex, kokosoljen skal gjøre det litt vanskeligere for sædcellene å komme inn i livmoren.
   Noe du kan sjekke ut er: Red Tent Sisters (på youtube), i tillegg har de også en nettside, der de tilbyr veiledning innenfor hormonfri prevensjon og hvordan du skal bedre mensen din, naturlig.
   Håper dette hjalp litt. Bare still meg spm hvis du fikk noen!

  28. Jeg har nettopp sotte inn en ny p-stav etter 3år å er veldig fornøyd med den. Jeg mistet min menstrasjon men etter jeg tokk den ut så startet den etter noen dager. pågrunn av når du endrer den så vil det starte noen små blødninger til den stopper igjen. å nå har jeg den ikke lengre. Du kan ikke bli steril mange er igrunnen redde for det med tanke på at du mister menstrasjonen men den kommer som sakt tilbake etter du tar den uten med mine erfaringer. Jeg er kjempe fornøyd med den. Men jeg kjenner også noen som ikke tålte den å måtte ta den ut så tror det er ganske forskjellig til person til person 🙂

  29. Det er ikke sikkert du blir gravid om noen år heller. Det er ingen selvfølge og garanti i livet til noen:)

  30. Hei! Jeg har p-stav, og ja slik som jeg har forstått det inneholder den enten litt mindre, eller andre hormoner (litt usikker på det) – men det er uansett mindre sjanse for blodpropp. Er veldig fornøyd med p-staven, har sjelden mensen og merker ingenting på humør, men det varierer jo veldig. Vet om noen som ble skikkelig sinte og mye i dårlig humør av p-stav, og måtte ta den ut da det påvirket humøret såpass mye, men andre, som meg, merker ingenting. Merket litt i begynnelsen, men kroppen vil jo ofte reagere på nye hormoner i begynnelsen, men nå merker jeg ingenting til den. Synes selv det er helt genialt da jeg slipper å huske på å ta pillene, og den varer i tre år. Minuset er jo at mange mister mensen, men har mensen noen ganger innimellom, man vet altså ikke alltid når eller om man får mensen. Selv har jeg hatt p-stav siden mai 2016, og har hatt mensen 3 ganger siden det. Føler innimellom mensensmerter, men det er mye sjeldnere og mindre vondt nå, enn hva det var når jeg gikk på p-piller. Håper det var litt til hjelp, og lykke til 🙂

  31. Katrine spør: hva med kondomer?

   Svar: Jo, man kan jo så klart bruke kondom også! Og det gjør jeg så klart nå, som jeg selv ikke går på noe. 🙂

  32. min erfaring:
   p-pille- vanskelig å holde styr på og hormonvrak
   p-stav- mindre hormoner, men sammenhengende mensen i typ 1 år.
   p-ring- perfekt, lokaltvirkende så man ikke har kroppen proppet full av hormoner. bare synd at jeg er 7 uker gravid nå etter å ha gått på denne :))

  33. Hei Sophie,
   Jeg bruker oralcon – noe som funker supert på meg. Jeg brukte først loette, men byttet raskt. Ellers har jeg er par venninner som har p-stav, noe de sier funker utrolig bra. I tillegg har de mensen 3 ish ganger i året. En annen ting – jeg la merke til at du har Microblading, kan du skrive et innlegg om det angående hvordan det har grodd etc 😁

  34. Anonym: Savner at du har “uken som gikk”. Håper du kan starte med det igjen 🙂

   Svar: Jeg savner det også! Men jeg har så dårlig hukommelse at jeg aldri husker uken som gikk, haha:(

  35. Cerazette. Det innholder en liten mengde av desogestrel (en form progesteron) og ikke noe østrogen. Man bruker den hele tiden uten pauser, og har ikke mensen. Man kan ha ujevne blødninger, men det er forskjellig fra person til person.

  36. Hvis du har prøvd cerazette og ikke er fornøyd med den, så er det ikke vits å prøve pstav heller! Jeg hadde pstav i 2 år før jeg bare måtte ta den ut… Mista mensen i 1,5 år før jeg fikk mensen tilbake, da fikk jeg ekstremt uregelmessig mens og blødde i 3 uker i strekk og måtte starte på medisiner som stoppa blødningene.. Var også helt forferdelig å ta den ut igjen.. Men kan selvfølgelig hende du hadde reagert bedre enn meg! Men jeg går på cerazette nå og tåler det mye bedre enn pstaven ihvertfall 🙂 Venninna mi er veldig fornøyd med psprøyte! Lykke til <3

  37. Har ikke noe råd å komme med her, men må bare si at jeg også snakker til meg selv på engelsk, hahaha – og jeg er snart 40, så det er ennå håp for deg;D (meg, derimot!)

  38. Jeg startet på P-plaster for 5 uker siden,
   Og det fungerer veldig fint for meg som er veldig glemsk med å ta p pillene. Hadde heller ikke særlig lyst å sette inn spiral e.l

  39. Jeg er suuuuuper fornøyd med min p-stav. Var litt usikker i begynnelsen jeg og men så bare gjorde jeg det og angrer ikke ett sekund! Er jo i tillegg mye mindre bivirkninger. Anbefales, men så reager jo alle forskjellig på forskjellige prevensjonsmidler.

  40. Snakker også med meg selv på engelsk! Har ikke hørt om noen andre som gjør det så ble nesten litt gla når du sier at du gjør det også. Er ikke alene om å være rar 😂

  41. Hei! Jeg hadde også mye problemer med hormonprevensjon.. Gikk da på p-piller, men fant ut at dette ikke funket på min kropp. Jeg har kjæreste/samboer, så en form for prevensjon måtte jeg ha.. Jeg bestilte abonnement fra natural cycles, og har nå brukt dette i snart ett år. Natural Cycles er virkelig å anbefale for oss som ikke planlegger graviditet også! Veldig fornøyd! 🙂

  42. Anbefaler virkelig P-stav! Har i min andre P-stav for øyeblikket. Det varer i 3 år av gangen, og jeg merker ikke til pms, er ikke en berg og dalbane følelsesmessig lenger og har også veldig sjeldent mensensmerter, beste av alt; jeg har ikke hatt mensen på snart to år. Jeg sleit litt med mellomblødninger ogsånt i starten, men når du har hatt den en stund sånn at den får begynt å virke ordentlig så funker den kjempe bra! Jeg slet mye med dårlig hud og vektøkning av P-piller, nå har jeg gått ned 8kg og har mye renere hud! Er nok veldig individuelt når det kommer til prevensjonsmidler, men P-stav funker ivertfall supert for meg!

  43. Prøv p-ring! Du har den i i tre uker og merker Ingenting til den, jeg har heller ikke merket at jeg har blitt påvirket humør messig da det er veldig lite hormoner i den:) jeg er hvertfall superfornøyd!
   Du er fab❤ håper du finner ut av det!

  44. Jeg har brukt p-sprøyte i 6mnd nå, slutta forrige uke… den ødela huden min så jævlig at jeg har måtte starte opp på isotretinon kur… så har gått tilbake på ppille diane (som jeg var veldig fornøyd med sist). Utenom det hadde jeg ingen bivirkninger av sprøyta, ingen mensensmerter og hadde mensen 2 gang på 6mnd 🙂

  45. Hallaisen fine du!
   Jeg har alltid vært en hormonbome og har prøvd mange forskjellige p-piller. Begynte da jeg var 15 grunnet hormonforstyrrelse (jeg hadde litt for mye hormoner) det i kombinasjon med mini pilla gjorde ikke ting bedre haha!
   Jeg tok pstaven og er helt frelst. De to første måneder var horomonene litt her og der, men etter det har det vært veldig greit. Jeg er ialfall kjempe fornøyd og anbefaler dette til alle.
   Funker det ikke, så er det jo kjempe fort gjort å ts den ut igjen. 🙂

  46. Jeg har alltid brukt p-pillen “microgynon” og er veldig førnøyd, merker ikke noe til den bortsett fra å ikke bli gravid :p

  47. P-sprøyta utan tvil! Sleppe mensen (superpluss) sette den kvar tredje månad og sleppe å tenkja utanom! Einaste minuset for meg var at eg gjekk opp ein del kg når eg tok den! Men går forsatt på den, og det har eg gjort i 4 år No!

  48. Denne appen lar deg holde styr på syklusen din, og sier til deg når du har sikre og usikre dager/er fruktbar. Det er helt naturlig, og det var sånn folk fant ut om de kunne ha sex før i tiden. Det kun er 6 dager i hver periode hvor du faktisk kan bli gravid, og ved hjelp av å ta temperaturen din nøyaktig hver morgen, kan du holde styr på når det er trygt å ha ubeskyttet sex. Jeg synes ihvertfall det er verdt å kikke på. Jeg og min kjæreste har aldri likt å bruke kondom, og min kropp går crazy av hormoner, så dette var liksom min løsning. Her er en link til appen jeg bruker: https://www.naturalcycles.com/da/

  49. Hei!
   Jeg har et spørsmål som ikke angår prevensjon, men jeg synes at det er så flaut å skrive til deg i kommentarfeltet på Facebook hvor alle kan se det, hehe
   Hvilken Disney filmer er det du ser? Blandt annet den du la ut et lite klipp av på Snapchat, og hvor ser du de?
   Å hvordan blir det med tannregulering, skulle ikke du egentlig ha det?
   Tusen takk for svar, elsker bloggen din <3

  50. Hei Sophie!
   Jeg bruker selv pstav og er veldig fornøyd med det! Absolutt verdt å prøve 🙂 ikkenoe vondt å sette inn heller, så holder det i opptil 3år 🙂
   Lykke til med å finne det som passer deg!

  51. Jeg har prøvd alt mulig rart av prevensjoner. P-piller funka ikke pga angst og depresjon, satt hele kroppen min i ubalanse, uansett merke. Minipilla funka veldig bra for min del men fikk utrolig mange kviser og uren hud. Bytta til p-ringen til slutt. GUDS GAVE. Bare lokale hormoner, ingen bivirkninger jeg har lagt merke til. Veldig simpelt og greit og du legger ikke merke til den. Anbefales på det sterkeste!

  52. Jeg testet det meste av p-piller osv, men ble dårlig av alle. Svimmel, vondt i hodet, hormonell og gikk opp i vekt. Nå er jeg på min andre p-stav og kunne ikke vært mer fornøyd! Anbefales! Lykke til😘

  53. Anonym: P-sprøyta utan tvil! Sleppe mensen (superpluss) sette den kvar tredje månad og sleppe å tenkja utanom! Einaste minuset for meg var at eg gjekk opp ein del kg når eg tok den! Men går forsatt på den, og det har eg gjort i 4 år No!

   Svar: tusen takk! Ja, det hadde jo vært digg og slippe mensen. Har blitt plaget med helt SYKE smerter der i det siste også..

  54. Linda: Jeg har brukt p-sprøyte i 6mnd nå, slutta forrige uke… den ødela huden min så jævlig at jeg har måtte starte opp på isotretinon kur… så har gått tilbake på ppille diane (som jeg var veldig fornøyd med sist). Utenom det hadde jeg ingen bivirkninger av sprøyta, ingen mensensmerter og hadde mensen 2 gang på 6mnd 🙂

   Svar: OUFF!! Å begynne på ISO igjen er det siste jeg har lyst til i hele verden! Da hadde jeg fått panikk.

  55. Jeg har prøvd mange ulike greier, p-pillen Diane var det siste. Fungerte fint for meg, men følte at jeg tilførte kroppen min noe som ikke skulle være i den. Så, jeg byttet til p-ring og det er helt genialt! 1. den virker kun lokalt og påvirker derfor ikke kroppen i like stor grad som annen hormonbasert prevensjon 2. den har bevist forebyggende effekt mot livmorshalskreft 3. ekstremt få mulige bivirkninger 4. vet ikke om dette er sant, men jeg har fått for meg at den dagen jeg vil ha barn, så vil kroppen lettere og fortere bli “naturlig” igjen etter langtidsbruk av prevensjon, kontra med p-piller, som gjerne sitter i kroppen i større/mindre grad i 6 mnd etter slutt.
   Anbefales på det sterkeste!

  56. Hei! Jeg anbefaler p-sprøyte, har brukt det i 2 år nå, og det er det beste prevensjonsmiddelet jeg har prøvd! Mensensmertene er borte, mensen er også borte hos meg (varierer vel fra person til person, noen har mensen, bare skjeldent etter som jeg har forstått det), og har heller ingen humørsvigninger, mulig samboeren er uenig der da, høhø. Men iallefall, det tar man hver tredje mnd, og er en sprøye man setter i setemuskelen 🙂 Håper det var til hjelp!

  57. Jeg har brukt mye forskjellig. Først p-piller, husker ikke navnet. Så p-ring. Deretter p-stav: som jeg hadde i tre år, men det tredje året ble syklusen min uutholdelig. Hadde mellomblødninger konstant, og var som en berg og dalbane. Jeg bestemte meg for å ta den ut, og begynte på p-sprøyte! så langt har jeg bare tatt to injeksjoner – men er veldig fornøyd! De er også billige i lengden. Jeg må selv hente ut sprøytene som jeg har på resept, så må jeg på nærmeste legesenter slik at de kan sette den i øvre kvadrat av rompa(nærmere hofta). Har ikke fått noe bivirkninger og syklusen min har allerede normalisert seg. Grunnen for at jeg gikk til p-sprøytene etter p-staven, er fordi jeg er elendig på å ta tabletter til riktig tid, glemmer de hele tiden.
   Håper du finner et alternativ som funker for deg💕

  58. Har gått på p-piller og minipiller. Nå går jeg på p-ring og merker ingenting! Kjempefornøyd:) kjenner ingenting til hormonene slik som jeg gjor veldig med ppiller. Nouva-ring eller noe

  59. Anonym: Men såg deg på 4 stjernes middag,du virke ganske blåst i hode der

   Svar: godt mulig jeg var ganske blåst i hodet, det er to år siden. Får håpe jeg har utviklet hjerneceller som møter din standard nå 🙂

  60. Hei!
   Jeg hadde også masse problemer med pillen, føltes unaturlig og ekkelt 🙂
   P-stav er noe helt annet!!!
   De første tre månedene kan man ha bivirkninger..
   Etterdet så forsvinner de gradvis (hvertfall for meg)
   Jeg kjenner ikke noe unaturlig på kroppen, er ikke plaget med hormoner eller noe 🙂 har ikke engang mensen, noe som er utrolig deilig!
   Det går også ann å bare ta ut staven når som helst, effekten forsvinner med engang 🙂

  61. Synne: Jeg har prøvd alt mulig rart av prevensjoner. P-piller funka ikke pga angst og depresjon, satt hele kroppen min i ubalanse, uansett merke. Minipilla funka veldig bra for min del men fikk utrolig mange kviser og uren hud. Bytta til p-ringen til slutt. GUDS GAVE. Bare lokale hormoner, ingen bivirkninger jeg har lagt merke til. Veldig simpelt og greit og du legger ikke merke til den. Anbefales på det sterkeste!

   Svar: Tusen takk for svar! Jeg kjenner meg veldig godt igjen i beskrivelsen din, så kanskje det er noe for meg ja.

  62. Æ tok p-stav i november! Har ikke merka nokka til hormona, staven i armen og har såvidt mensen etter æ tok den. Kjempe fornøyd, og i tillegg slepp æ å måtte huske på en dum pille hver dag 😁

  63. P-sprøyta er ganske så grei å gå på egentlig! 😊 Jeg har selv gått på den siden 2012, og eg superfornøyd!

  64. Kjenner meg dessverre SÅ igjen, iiingenting som funka for meg, funka som prevensjon men ikke sånn ellers.. ble tidenes hormonhore og var bare i totalt ubalanse. Sånnsett var jo bare DET prevensjon i seg selv.
   Men uansett, begynte på p-pillen som heter oralcon(?) og aldri følt meg bedre! Folk rundt meg merker det også! Går verken opp eller ned i vekt, verken mindre eller mer kviser osv.. KUN babystopper! Men er jo selvfølgelig veldig individuelt, men var iallfall redningen for meg! 🙂
   Forsåvidt var p-plaster også helt supert sånnsett! Men klarte aldri helt å “stole” på at et plaster skulle unngå å gjøre meg gravid.

  65. Jeg gikk på Mercilon, hadde alarm og tok den alltid når jeg skulle. Nå sitter jeg her da, 13 uker på vei!
   Haha, prevensjon kan være vanskelig. Men jeg gikk en gang på p-ring, det var kjempe bra! Jeg er litt sånn som deg som ikke tåler alle hormonfirandringene under prevensjon.

  66. Jeg har gått på pillen i flere år, og var ikke særlig glad i den. Prøvde p-ring, noe jeg ikke likte i det hele tatt (har dog venninner som sverger til den). Jeg ble veldig hormonell, i tillegg til at jeg hele tiden var redd for at den skulle falle ut – og typen fikk vondt av ringen (han er relativt stor da, haha). Nå har jeg p-stav, og er kjempefornøyd 🙂

  67. Hei Sophie Elise!
   Jeg tok p-stav for et og et halvt år siden, da var jeg 17 år. P-stav ble anbefalt for meg fordi den er “hormonfri”, og den jeg bruker heter nexplanon. Jeg er utrolig fornøyd! Man kjenner ingenting ved innsetting, bare et lite stikk fra bedøvelsen. Har ikke hatt noen plager i etterkant, bortsettfra at mensen kun kommer hver tredje måned og varer en kort uke. Håper dette var til hjelp!
   Stå på Sophie, jeg digger deg!
   Klem

  68. Hei sophie!
   Jeg anbefaler spiral, det har jeg. Mister mensen, og den varer i 6 år. Den er fort gjort og sette inn også 🙂

  69. Anonym: Hvilken Disney filmer er det du ser? Blandt annet den du la ut et lite klipp av på Snapchat, og hvor ser du de?

   Å hvordan blir det med tannregulering, skulle ikke du egentlig ha det?

   Svar: Hei du <3 I går så jeg skjønnheten og udyret, den kjøpte jeg via itunes-biblioteket på apple tven min. Ellers har de helt OK utvalg på viaplay! Netflix har ingen disneyfilmer.. Det aller beste er faktisk å kjøpe / leie, for det er best utvalg og kvalitet.

   Jeg skal enda få regulering og har gått igjennom siste fase med avstøpning av bittet / tennene mine nå, og så er det sent til universitetssykehuset om jeg ikke tar helt feil, de må gjøre en videre vurdering (fordi jeg også må ha kjeveoperasjon) før jeg kan begynne med regulering. Jeg skulle egentlig få beskjed i desember, det fikk jeg ikke, så nå venter jeg på svar som de nå sier vil komme i februar / mars.. En LAAANG prosess! Men jeg skal oppdatere dere, uten tvil.

  70. Har nettopp byttet til ny hormonspiral etter den gamle hadde vært inne i fem år. Er meget fornøyd, siden jeg ikke får mensen, ikke har blitt gravid og ikke merker et døyt til hormonene. Er selv en hormonbombe som ikke kan gå på noe annet.

  71. Selv bruker jeg hormonspiral og er veldig fornøyd etter mye problemer med både Loette og Mercilon(fikk mellomblødinger), men skjønte det slik at spiral ikke var mulig for deg. Derfor vil jeg anbefale Microgynon. Denne fungerer veldig godt på de av mine venninner som har opplevd smerter og humørsvingninger i forbindelse med mensen! Ellers har jeg også gode erfaringer med p-ring! Kjennes ikke under sex, og du trenger bare bytte 1 gang for hver syklus. Jeg er bare så glemsk så husket ikke bytte.. 🙂 Masse lykke til med å velge! Det er noe stress alt det greiene der… Prøv ut noe i et halvt år, hvis det ikke virker gå over på noe nytt. Ikke gi opp, du finner noe som virker til slutt.

  72. Anbefaler ikke p-stav hvis du fort blir en berg og dalbane pga hormoner. Ble veldig deprimert at det nesten var farlig og veldig uforutsigbar. Kunne bli sur eller kjempe lei meg over ingen ting.

  73. Hei!
   Jeg blir også veldig fort i ubalanse når det gjelder hormonprevansjon. Det eneste som har fungert for meg er p-stav, men da hadde jeg mensen i mange måneder i strekk flere ganger i året, så det anbefaler jeg ikke med mindre du eeeelsker å ha mensen, hahah! Har en venninne med mhe blodpropp i familien og hun har satt inn kobberspiral uten hormoner, var visst litt vondt, men hun er beldig fornøyd! Blir det jeg kommer til å prøve neste gang, kanskje du kan titte litt på det? Eneste prevansjonsmiddelet jeg har hørt om uten hormoner unntatt kondom!
   Masse lykke til, du er en fantastisk jente!

  74. Ikke ta p-stav! Tok selv for snart to år siden og måtte ta den ut igjen etter 1.5 år, da jeg fikk en cyste i livmoren av den. Hvis du leser litt på nettet om det ser du at mange hadde problemer med cystedannelse etter p-stav. Det er veldig ubehagelig og smertefullt. Fikk også veldig forverret menstruasjonssmerter og kraftige blødninger. Vil absolutt ikke anbefale det.

  75. Anbefaler P-stav på det sterkeste. Har hatt min i 2 år nå og det er veldig befriende. De første 4-5 månedene hadde jeg noen så mellomblødninger innimellom. Men etter det forsvant mensen helt. Har heller ikke personlig opplevd noen stor hormonell ubalanse, gråter kanskje litt lettere enn før. Men da er lite søvn og mat også noen medvirkende faktorer. Ville gitt P-stav en sjanse hvis du ikke vil ha noen barn de neste 3 årene 😅 Man får heller ikke et veldig synlig arr etter injeksjonen 🙂 lykke til ❤️

  76. Jeg gikk og på p-piller leeenge, men hadde så syke humørsvingninger at jeg ikke orket mer (og glemte de også hele tiden).. Begynte på p-ringer fordi jeg hørte at de hadde færre bivirkninger osv, og jeg er veldig fornøyd! Positivt om man også er ganske glemsk til tider mtp at man kun skal ta den ut hver 3. uke! 🙂

  77. Anonym: Hvorfor bidrar du så mye til kroppress?

   Svar: jeg føler ikke at jeg bidrar til kroppspress. Jeg legger ut bilder av kroppen min nå og da men det er aldri for å presse noen eller for å snakke om hverken min eller andres kropp. Jeg elsker kropp, både min og andres, foran og bak kamera og føler det er “empowering” å kunne posere foran et kamera i lite klær. Men det er bare min mening. 🙂 Jeg prøver å fremme sunne verdier og holdninger uansett. Klem.

  78. Hei Sophie! Jeg bruker p-pille merket Oralcon som jeg har brukt i flere år! Veldig fornøyd med det 🙂 føler ikke at jeg har hatt noen hormonproblemer når jeg har gått på disse (hvertfall ikke mer enn normalt) 😄 Dette er jo selvfølgelig veldig individuelt, men er jo verdt et forsøk hvis du ikke har prøvd det før! Håper du finner ut av det 😄
   Klem fra Silje

  79. helene: Anbefaler ikke p-stav hvis du fort blir en berg og dalbane pga hormoner. Ble veldig deprimert at det nesten var farlig og veldig uforutsigbar. Kunne bli sur eller kjempe lei meg over ingen ting.

   Svar: wæh, så vanskelig! Så mange ting å forholde seg til!

  80. Jeg satt inn p-stav for litt over et halvt år siden, og er kjempe fornøyd!! Da jeg gikk på p-piller kunne jeg få både mellomblødninger og mensensmerter, men etter at jeg satt inn staven har begge deler forsvunnet helt. det er også veldig deilig å slippe å huske på å skulle ta den pillen hver dag. Rett etter at jeg satt inn staven var den litt synlig i armen, men nå som det har gått en stund syns den ikke i det heletatt, og det er ikke alltid man kjenner den om man tar over armen heller.

  81. Jeg har selv hatt p-stav, men har spiral nå. Greia med de to alternativene vs. p-piller et at de bare inneholder ett hormon mens pillene inneholder to. Jeg har vært veldig fornøyd med både p-staven og spiralen som jeg har nå og ville absolutt anbefalt p-stav!! Jeg var veldig fornøyd med den i 3 årene jeg hadde den, valgte kun å bytte fordi spiralen holder i 5 år ikke 3 som p-staven.

  82. Jeg er litt som deg, sliter enormt med hormoner og blir en bitch uten like, ikke trivelig hverken for meg eller de rundt meg :/
   Blodprøvene mine blir også helt forstyrret de gangene jeg har testet p-piller og p-ring. Fullstendig uaktuelt å bruke! Tilsvarende med p-Sprøyta.
   Det som heldigvis har fungert for min del er hormonspiral, jeg ser at du ikke kan bruke det pga bekkenbetennelse, men p-staven inneholder samme kombinasjon, og gir veldig lave doser hormoner i forhold til hva andre prevensjonsmidler gjør.
   Kan anbefales å teste iallefall. Den kan jo fint fjernes etter noen mnd dersom det ikke fungerer godt for deg. Veldig lettvint å sette inn, og de fleste har smerter på stedet kun i kort tid etterpå.
   I begynnelsen med spiralen småblødde jeg til og fra i ca 3 mnd, etter det har jeg vært mensfri i nå 13 år! Glede! 🙂
   Anbefaler deg å få rekvisisjon til Gynekolog som kan mer om dette og som kanskje kan rådgi deg litt bedre enn fastlegen.
   Lykke til, håper du finner noe som fungerer for deg!

  83. Selv har jeg prøvd p-piller og fant ut at de ikke funnet for meg. Men p-stav derimot er helt herlig. Da slipper man å tenke på at man MÅ ta p-pilla. Med p-staven får man ha den i tre år i armen. For noen kan mensen komme uregelmessig og for andre kan det skje aldri. For meg føltes det ut som jeg hadde mensen hele tia, pga p-staven. Men det gikk over etter noen mnd og nå oppfører mensen seg som vanlig. Kjenner knapt mensen smerter, det er jo ett pluss!!
   Men for å være ærlig Sophie så ville jeg gått til fastlegen og hørt med dem om hva de synes. De kjenner jo deg bedre enn oss. Vi alle er så forskjellige så du kommer nok til å få mange forskjellige svar. Håper du finne ut av hvilken prevensjonstype du skal bruke. Og igjen jeg synes p-stav er best! Klem!

  84. Hei Sophie!
   Jeg har så å si prøvd alle typer piller, har brukt p-ring, p-sprøyte og jeg må ærlig si at p-pillene “Cerazette” eller erstatningen “desogestrel orifarm” er den desidert beste. Dette brettet består av 4 ukers piller, hvor alle pillene er like. Det er derfor ikke noe minipiller som gjør hormonene ubalansert. I tillegg mister man menstruasjonen (det er individuelt). Disse p-pillene er også bra for mennesker som har kvinnelige typer kreft i familien eller andre sykdommer.
   Håper du finner ut av det!

  85. Jeg tok p-stav i slutten av sommerferien. Det funket veldig dårlig for meg. Har nå hatt mensen i 120 dager i stekk, og virker ikke som det skal slutte med det første. Men flere venner av meg har vært kjempe fornøyd og har ikke hatt mensen siden de tok den. Om du ført går i noen mnd på p-piller som inneholder gestagen (som er det samme stoffet som er i p-staven) og deretter begynner på p-stav, skal dette gjøre at du ikke får mensen(eller like mye som meg). Håper isåfall det hjelper så du ikke får det slik jeg har det.

  86. Jeg har prøvd ut 3 p-pille merker; Mercilon, micogynon og diane (sistenevne som jeg går på nå)..
   Har også hatt p-stav, noe jeg likte veldig godt! Jeg mistet mensen helt og beholdt sexlysten! grunnen til at jeg tok den ut var fordi jeg la på meg og fikk kviser.. men det var selvfølgelig ikke p-staven sin feil skjønte jeg i ettertid.. så angrer på at jeg tok den ut! Startet iallefall da på microgynon, men byttet over til Diane da jeg ville ha noe mot kvisene (selv om det er større risiko for blodpropp..)
   Fikk bedøvelse da jeg tok p-staven så kjente ingenting! bare litt øm og blå i ettertid 😉

  87. Microgynon!! Funker bra for meg, har ikke hatt noen bivirkninger av de i de snart 2 årene jeg har gått på de 🙂

  88. Hei! Jeg satt inn p-stav for 3 år siden, som jeg er veldig fornøyd med. Jeg blødde de første 4 månedene men det var ikke mye, ikke vanlig mensen. Itillegg fikk jeg ganske mye kviser på haken og panna, noe som var litt kjipt ettersom jeg fikk en kvise nå og da før, men det gikk over etter litt. For 6 mnd siden begynte jeg å blø mye igjen så jeg gikk til legen og vi prøvde å sette inn en ny stav ettersom legen trodde den kanskje var blitt tom eller noe og etter det har jeg ikke hatt noen problemer og ikke flere bivirkninger. Har ikke merket noe til endinger hormonelt, og staven slipper ut en liten dose daglig med hormonene så det ikke er endringer i hvor mye hormoner som er i kroppen. Alt i alt anbefaler jeg p-stav 🙂
   Håper noe av dette er til hjelp, og håper du finner prevensjon som passer best til deg!

  89. Ville bare si at de p-pillene du har gått på(jeg så i kommentarfeltet) er jo p-pillene med veldig mye hormoner. Jeg måtte bytte fra Yasmin 28(samme som Yasminelle nesten) til Mercilon 28 fordi førstnevnte ga meg mye hodepine og VELDIG store humørsvingninger. Jeg har nå gått på Mercilon i 4 år, og jeg personlig merker ikke noe til hormoner som påvirker humøret eller kroppen. Dersom det er hormoner du reagerer på som jeg forstår av innlegget, kan du jo prøve spiral av et slag(det er vel noen forskjellige typer) eller f.eks p-ring. De skal ha lite/ingen hormoner, men beskytter deg likevel mot graviditet. Har ikke prøvd det selv, men skal selv bytte prevensjonstype(pga høyt blodtrykk). Natural cycles funker OK, men det er mer hvis du vil ha oversikt over eggløsningen din og vil bli gravid. Ville ikke stolt på det om formålet er å ikke bli gravid, da eggløsningen plutselig kan være for tidlig eller sent ute! Uansett hvor stabil kroppen din er…😌 Lykke til, du har fått mange gode tips her😃

  90. Hvorfor kan du ikke være ærlig om rumpeoperasjonen? Synd at unge jenter tror de kan oppnå en rumpe som din med bare litt trening hjemme, er jo et helt urealistisk ideal å forholde seg til.

  91. Ladycomp! En kalkulator som måler morgentemperaturen din hver dag og viser om du kan bli gravid eller ikke. Den tracker syklusen din, er like sikker som p-piller og tar like lang tid som å ta p-pillen. Anbefalt av legen min også 🙂 NULL hormoner.
   Vet om flere og har lest om folk som har brukt den i flere år og aldri hatt noe problem med den. Kan naturligvis brukes andre veien også om man ønsker å bli gravid. Altså ha samleie på “røde dager”.

  92. Dersom valget faller på P-stav: Lurt å prøve Cerazette-pillene før du starter med P-stav! Slik sjekker du om det passer for deg. Samme sammensetnings i begge deler så ikke vits i å operere inn P-stav hvis det ikke virker.

  93. Pointe med det jge mente om 4 stjernes e at når du e med på talk show eller andre programmer så virke du treige ?? Eller har iallfall ikke meninger om noe nesten forhold til det maset innpå bloggen om å bli hørt

  94. Om du er veldig følsom på piller og prøvd alle (som jeg har gjort) Så vil jeg anbefale å slutte helt eller eventuelt prøve p sprøyta. Jeg har prøvd ALT, alle piller, p stav og p-sprøyta. Sprøyta reagerte jeg minst på vertfall. Minst psykisk forstyrra av den haha.. Akkurat nå kjører jeg clean, rett og slett fordi jeg ikke tørr hormoner mer! Så ikke verdt det å gå rundt å være overfølsom, deppa og ha angst med vilje! Nå holder jeg meg kunn unna på de mest fruktbare dagene og hopper ut av svingen, kanskje ikke så trygt men har funka så langt hehe… -Jente 21

  95. Var ekstremt plaget med mens smerter, men med å drepe smertene før de kommer..hjelper vanvittig mye
   Tar 2-3 ibux i det jeg begynner smetene og fortsetter med 1-2 når de kommer tilbake..
   Dette er noe jeg har testet meg frem til…og det å bare ta en, funker ikke..
   Da ligger jeg på gulvet knekt sammen av smerter 🙂

  96. Jeg hadde p-sprøyte, men det fungerte ikke helt for meg. Reduserte menssmerter og mistet mensen, MEN hadde derimot blødninger hver eneste dag i over et halvt år. Sprøyta var ikke vond i det hele tatt, og andre reagerer selvfølgelig forskjellig. Likevel et lettvint og greit prevensjonsmiddel 🙂

  97. Jeg blir hormonell, sur og små deprimert av både hormonspiral og p-stav, prøvd begge deler 2 ganger hver. P piller glemmer jeg å ta regelmessig.
   Satt inn kobberspiral før jul og er kjempe fornøyd! Tror ikke man blør mer i forhold til når kan ikke bruker prevensjon. Men man blør mindre i forhold til når man bruker hormon prevensjon

  98. Har lenge prøvd forskjellige perversjoner! Jeg tåler nesten ikke hormoner , jeg blir så nedenfor.. Å i en travel hverdag går ikke det overens! Så jeg har fått hormonspiral, nesten ikke noe hormoner ! Ingen ting kan sammenlignes. Er evig lykkelig !!! Ikke sånn lei å nede for som jeg var på pillene eller det andre ! Anbefales

  99. Hei sophie, jeg har gådt på p-piller og etter helt syke bivirkninger der jeg hadde så store plager kunne jeg ikke lenger på gå de og ble frarådet på d sterkeste mini piller også. Etter å ha snakket med legen nåk en gang ble vi enig om p-stav, joa den er ikke det mest behagelige å sette inn, men den varer i opptil 3 år og et veldig sikker. Pluss det er ikke hormonet østrogen som er i staven men en annen stort så plagene med bivirkningene var ikke på langt nær så store som med p-piller. Jeg anbefaler dermed p-stav hvis man sliter med humør og andre bivirkninger, men annbefalt du leser litt selv og snakker med legen etter hva du tror passer for deg 🙂

  100. P-ring kan jeg virkelig anbefale. Jeg var en hormon bombe på p-piller, men da jeg gikk over til ringen så fikk jeg null bivirkninger. Dette varierer jo fra person til person, men ettersom humøret mitt var som en tikkende bombe på p-piller, så tenkte jeg kanskje det kan være det samme med deg. Jeg har aldri hatt melllmblødninger, smerter eller noe etter jeg byttet til ringen (nuvaring)! Humøret er også tilbake til normalen og ingen bomber ute og går lenger, Hehe 🙂

  101. Kjøp deg laidy comp som du måler temp med og bruk komdom på røde og gule dager! PEARLY. Like sikkert som p piller og så sykt digg å slippe ALT av hormoner! Den kan brukes i blinde, må måle når du våkner da. Thats it. Tar to sek og den gir sikkert svar. Den lærer seg syklusen din og alt

  102. Håper ikke de negative kommentarene gjør deg noe.-. Du er en fantastisk person! Du ser nydelig ut c:
   Lillesøstra mi var den som presenterte meg for deg.. mange år siden
   Da haddr du langt blondt hår og var vanvittig pen!
   Ho kallte deg en naturlig skjønnhet

  103. Jeg gikk på flere typer p-piller og minipiller før jeg til slutt fikk satt i p-stav. Var storfornøyd med p-stav de første 14-15 mnd, hadde ikke menstruasjon i det hele tatt, eneste bivirkningen jeg hadde i løpet av de mnd var litt mer kviser enn tidligere, men fikk noe mot dette av lege. Etter de første 15mnd derimot slo alt seg vrangt og jeg fikk store blødninger veldig hyppig. Hadde full blødningssyklus hver uke i nesten 6 uker, fikk cyclokapron (?) av lege mot store blødninger, disse hjalp en liten periode, før det var på’n igjen.. holdt på med blødninger og de tablettene fra legen i ca 6mnd, hvor største delen av disse mnd ble tilbrakt med blødninger (ca 3/4 av perioden). Etter de 6mnd fikk jeg nok, og dro til lege for å fjerne p-staven til fordel for p-sprøyte.. det var ikke problemfritt å fjerne den heller. Men sluttet å blø på dagen når jeg fjernet den og har ikke hatt noen blødninger så lenge jeg har gått på p-sprøyte hver 3mnd nå (pleier å ta den rundt hver 10,5 uke istedenfor å vente hele 12 uker, da dette har fungert best for meg)
   Har også nå i ettertid hørt om flere fastleger som nekter å både sette og fjerne p-stav og som råder imot den generelt. Vet også fler jeg kjenner som har gått kjempelenge med blødninger rett etter de har satt den også
   Så alt i alt anbefaler jeg p-sprøyte!

  104. Jeg har gått på cerazette (mini-pille) i 4 år og er super happy med det! Mensen opphørte fra dag 1, og jeg har verken opplevd vektoppgang eller kviser. Når det gjelder hormonell ubalanse er usikker, da jeg var i slutten av puberteten da jeg begynte… Men jeg har tre venninner som siden har begynt på dem, og ingen har hatt noen problemer<:) Ps. stort pluss at de ikke inneholder østrogen

  105. Jeg har opplevd stor forskjell på Mykrogynon og Loette. Sistnevnte er helt fantastisk i den forstand at jeg nesten ikke har mensensmerter, og heller ikke humørsvingninger og lignende. Det er et av de merkene med minst hormoner av alle, så dersom du ender opp med å begynne på p-piller igjen hadde jeg definitivt ville prøvd Loette om jeg var deg 🙂 Håper du finner en løsning som fungerer for deg!

  106. Jeg er veldig fornøyd med p-pillen microgynon, merker ikke store hormonforandringer av denne. Har en venninne som ble gravid når hun hadde p-stav, så jeg er usikker der. En annen venninne prøvde p-plaster, men de falt av alt for tidlig, dårlig lim på de altså🙈 En siste venninne bruker natural cycles, hun måler tempen hver dag og passer på å føre inn alt på appen, hun har nå feiret 2år uten å bli gravid 🙂

  107. Jeg har villet anbefale deg å prøve p-ring. har brukt dette selv i flere år nå, funker kjempe fint 🙂 den setter man oppi skjeden, og der skal den sitte i 3 uker før man tar den ut og da skal få menstrasjon i 1 uke. etter denne uken setter du altså i en ny ring. Kan også hoppe over menstrasjon om noe skulle dukke opp, da setter du i ny ring i den ringfrieperioden, altså 3 uker, ny ring i 3 uker til for så å ha mensen igjen.

  108. Hei frøken strøken 🙂
   Jeg er nå 27 år, og en datter på 4 år. Jeg har siden jeg var 15 år gått på p-plaster. Med opphold fordi jeg ønsket barn.
   Grunnen til valget av p-plaster er fordi jeg ikke tåler p-piller. Jeg var for ung til p-sprøyte, og er heller ikke glad sprøyter. Så da falt valget på p-plaster, dette fordi da har jeg alltid ca 4 dager mensen, og den kommer omtrent da du tar av plasteret hver 3 uke. Plaster i 3 uker, jeg har det i truse kanten, kan være vanskelig å finne plassering når de ikke kan være på rompa eller puppene. Men om sommeren synes kanskje en liten kant(spørs jo hvor liten truse du har)🙈 Men jeg bytter bare side i truse kanten. Så jeg vil anbefale deg det på deg sterkeste. Og når jeg sluttet med det tok det ca 4 mnd så var jeg gravid med lille Ariel 😊😊

  109. Kan anbefale nuvaring (p-ring) på det varmeste 🙂
   Den kan også taes ut under sex hvis du syns tanken på å ha den der er klein, men må settes inn i løpet av to timer 🙂
   Men ikke bli motløs hvis du merker litt humørsvingninger første uken du setter den inn. Ettersom du ikke bruker noe nå så vil kroppen merke at det plutselig kommer litt hormoner igjen, men det går fort over og da kom de ikke igjen på meg ihvertfall 🙂

  110. Brukte p piller en god stund men ble halvdårlig av det og glemte pillene mine. Så gikk dermed over til p-stav. Denne fjernet jeg fordi jeg hadde blødninger i 2 mnd, men fikk beskjed om å vente litt med å ta deb ut. Hadde til sammen blødninger i 6 mnd før det stoppet opp. Sluttet å blø i ca 2 mnd før det startet igjen. Da fikk jeg nok å fjernet den.
   Nå bruker jeg p-ring som har veldig lite hormoner! Er super enkelt, du skifter den selv hver 3 uke og merker ikke at den er der. Veldig fornøyd med den! Og super glad for at jeg fant noe jeg var fornøyd med.
   Ville gitt det et try om jeg var deg!!

  111. Hei! Jeg brukte p-piller i mange år, men ble veldig ustabil i humøret av de. Kunne gråte av ingen ting. Byttet til p-stav og i sommer hadde jeg hatt den i tre år og fikk satt inn ny. Jeg er så fornøyd og vil aldri slutte før jeg vil bli gravid. Har anbefalt det til flere som også er fornøyde. Jeg mistet mensen helt (sykt digg), men sliter ikke med hormonsvingninger slik som før. Anbefales på det sterkeste! Den settes inn hos fastlegen med lokalbedøvelse, raskt og uten problemer!

  112. Jeg vet ikke om du har prøvd cerazette, men man skal reagere ganske likt på carazette og p-stav, så om du ikke har prøvd den ville jeg gått på den i noen måneder for å sjekke reaksjonen før du evt setter inn pstav! Begynte selv først på oralcon/microgynon som var helt grusomt, men byttet til cerazette og etter ca en mnd hadde jeg ingen plager og mistet mensen helt:)

  113. Anbefaler virkelig hormonspiral, du får lite hormoner og blør mye mindre. Det var legens beste tips, om man sleit med mye hormoner.
   Anbefal ikke p-stav eller p-sprøyte, har mange venninne som sleit med hodepine og mye hormona,
   Eg e utrulig fornøyd med hormonspiralen, den frelsa live mitt.
   Hilsen nordlæning

  114. Anonym: Jeg er sjenert, og virker kanskje derfor litt “treige”, fordi jeg ikke kjemper så høyt om oppmerksomhet sammen med folk – som jeg personlig ser på som en positiv egenskap, at jeg ikke gjør så mye ut av meg. Men men 🙂

  115. Hormoner i prevensjon vet jeg veldig lite om, dessverre! Jeg har gått på både p-piller (yasminelle), p-plaster (syns de sitter dårlig på huden, datt ofte av og de klør noe innmari), p-sprøyte (1 sprøyte hver 3 mnd, var veldig fornøyd med tanke på mensen, men fikk så vondt under samleie at jeg måtte stoppe!). Nå har jeg p-stav for andre gang i mitt liv, og hittil er jeg fornøyd. Første gangen var mensen en berg- og dalbane, men nå virker det som den kommer naturlig 1 gang i mnd 🙂 den anbefales, men sjekk ut ang hormoner 🙂 klem <3

  116. Bruker p-stav og er veldig fornøyd! Har nesten ikke mensen, men det er jo alltid veldig forskjellig. Liker p-stav veldig godt, angrer ikke et sekund

  117. Hei Sophie 😄
   P-piller gjorde meg gravid og helt gal!
   P – staven har jeg fått mensen av i 3 uker hver måned!
   P- sprøyten var jeg kanon fornøyd med, ingen mensen, men etter 10 år fikk jeg ikke gå på den lengre fordi du kan bli beinskjør, så nå vurdere jeg og prøve P – ring siden jeg ikke er noe flink og huske på og ta prevensjon 🙃 Håper det var til hjelp 👌🏼

  118. P-ring er tingen! Kjenner den ikke, og lite hormoner. (Hormonene går ikke rundt i kroppen, bare til livmoren)

  119. IKKE velg p ring om du ikke har lyst å bli smelt på tjukka 😉 venninnen min ble gravid selv om hun brukte p ring. For min del var det litt slitsomt med p ring (har opplevd å miste den uten å merke det), mannen kan til tider merke ringen ved samleie men da kan man jo bare ta den ut… så var det jo prisen da……. litt dyrt 😉 Så nå er det cerazette, minipille som fungerer topp..
   Masse lykke til! 🙂

  120. hei! først må jeg si at du er så nydelig herregud!! jeg personlig liker p-sprøyte. der bestemmer man litt mer selv. Brukt det i ca et år og er drit fornøyd, da slipper jeg hele tiden og tenke på pillene osv… Ha en super fin dag flotte deg❤

  121. Selv begynte jeg på p-pillene Loette når jeg var rundt 16, men disse fungerte ikke for meg. Gikk deretter over til Microgynon (som jeg tror også er et av merkene med minst hormoner i), og de har fungert veldig bra, kan ta 3 brett på rad før jeg tar en mensenuke. Ellers har legen anbefalt å gå over til p-stav om jeg vil, siden han mente det var like “risikofritt”, men jeg er som oftest flink til å huske å ta pillene til riktig tid, så holder meg til pillene 🙂

  122. Jeg har hatt problemer med å bruke p-piller på grunn av hormonene selv, hadde et veldig varierende humør og konstant hodepine. Prøvde P-stav siden jeg fikk beskjed om at det skulle gi mindre bivirkninger, men da blødde jeg hele tiden og det roet seg ikke. Så gikk jeg over til P-ring og har ikke angret siden! Har ingen bivirkninger. Det skal også gi mindre bivirkninger siden hormonene virker lokalt der de skal, i stedet for stav eller piller der hormonene spres til hele kroppen før det virker der det skal. Kjæresten kan merke den under sex, men ikke sånn at det gjør vondt og vi har det tross alt mye bedre sammen når jeg ikke er et hormonelt vrak eller konstant blør..

  123. Brukte p-pillene mercillon tidligere, og ble i likhet med noen over også helt syk i hodet av dem. Fikk satt inn p-stav for fire år siden og synes det er helt fantastisk!! Har ingen humørsvingninger, ikke mensen og ingen fare for å glemme pillen lenger, så for meg ble p-stav redningen 🙂 Har også hørt mye bra fra venninner om p-ring, bl.a fordi hormonene påvirker der de faktisk SKAL påvirke, i motsetning til særlig p-piller.
   Når det gjelder natural cycles må jeg bare si at jeg har to bekjente som ble gravide da de brukte denne metoden. For alt jeg vet kan det hende de slurvet/ikke brydde seg så mye om de ble gravide, men jeg ville likevel tenkt meg godt om før jeg gikk for dette alternativet. Man kan jo i teorien bli gravid i opptid 5 dager etter samleie, ettersom sædcellen har så lang levetid!
   Dette ble mye prat, men håper du ble litt klokere 🙂 Lykke til, flotte deg!

  124. Siden du kanskje vurderer p-stav ville jeg bare si ifra om at det er veldig forskjellig på hvordan kroppen tar den til seg!
   Jeg har flere venninder som har p-stav og på noen av dem funker det helt fint og mensen blir borte i de årene den skal og de har ingen hormonsvigninger. Samtidig har også opptil flere venninder som har satt den inn også har det gått noen uker så kommer mensen og ble der opp til 3 måndter før den ble borte i 1 måndte igjen og kom tilbake og hvor de konstant gikk og svingte på humøret sitt, så de måtte ta den ut igjen før det hadde gått ett år.
   Bare noe og tenke på før du bestemmer deg 🙂

  125. Jeg kan virkelig anbefale P-stav.
   Har ikke hatt noen bivirkninger eller blødninger og jeg har hatt nøyaktig samme problem som deg med p-piller.
   Syns heller ikke den var noe vond å ta (var bare lokalbedøvelsen som svei litt) og jeg kjente ingenting når de satt in staven. Superfornøyd!😃😃

  126. Har prøvd mye forskjellige p-piller, p-plaster, p-ring, og sprial – det som har virket best på meg er p-pille merket Cerazette! Med andre prevensjonsmidler har eg alltid hatt store utbrudd med kviser og mye uregelmessig blødning. Men det har jeg ikke med Cerazette. Brukte en kort periode en som tilsvarer Cerazette – men fikk da uregelmessige blødninger igjen, så her i gården e da Cerazette for life!

  127. Jeg vil anbefale deg p-stav. Jeg hadde blodpropp som 17åring pga. p-piller, skal dog sies at jeg har en defekt som øker sjansene. Etter dette hadde jeg ikke lenger mange valg, og måtte velge mellom minipille og p-stav da jeg ikke lenger kunne bruke prevensjon med mye hormon. Da jeg prøvde minipillen ble jeg ikke helt fornøyd fordi jeg hadde uavbrutt mensen i 3 mnd. i strekk, og tenkte å gi p-stav et forsøk. Beste valget jeg har tatt, merker ingenting til hormonene bortsett fra ved menstruasjonstiden. Har hatt p-staven i snart 3år, så må bytte innen året, og har til sammen ikke hatt mensen på 1,5år. De fleste mister mensen av p-stav, men får noen blødninger her og der. Håper det hjalp deg litt, og at du finner ut av det:-)

  128. Jeg har lenge slitt med underlivet, mensen, prevensjon, the list goes on. Jeg har hatt flere operasjoner og snakket med spesialister, overleger, kirurger og professorer. Det de anbefalte meg for å få en så jevn hormon “bølge” som mulig er p-piller. P-stav og hormonspiral avgir masse hormoner i begynnelsen og det vil gradvis gi kroppen mindre og mindre hormoner, noe som også skaper ubalanse. For min del er det viktig å ta pillene til fast tidspunkt hver dag og jeg kan i hvert fall ikke glemme noen. De 3 første månedene er en Berg-og-dal bane, men det har jevnet seg ut.
   Prøv å gå til en gynekolog og spør om råd der, på Akershus sykehus er de utrolig flinke! Håper du finner ut av det snart, lykke til!

  129. Jeg sliter med det samme. blir en vandrende bombe med en gang jeg får i for mye hormoner som p-piller, p-sprøyter, mini pilla osv. Nå går jeg på hormonspiral, men skal ta den ut i starten av mars pga jeg har fått uvi 2-3 ganger i mnd etter jeg satt den inn. Tåler heller ikke latex som er i kondomer. Kondomer som jeg kan bruke koster en formue.. så jeg sliter med det samme.. hva skal jeg velge av prevensjon.. :/ Kan heller ikke ha kobberspiral pga jeg har store blødninger fra før.

  130. Jeg har prøvd mange forskjellig ppiller , har ekstreme mensen smerter, ligger i fosterstilling å kaster opp å står i, og hatt veldig humør svingninger av alle bortsett fra Loette, de har fått vekk humørsvingningene og så og si alle smertene. Så vis vill prøve en annen type ppille. Så er den et godt alternativ værtfall ☺️

  131. Jeg er veldig fornøyd med Loette de har mindre hormoner i seg. Gikk på Microgynon men da gikk humøret opp og ned som en Berg og dalbane. Så anbefaler Loette på det sterkeste.

  132. Gikk på piller i en måned, men ble lei med en gang og satte i en p-stav istede. Hadde det helt jævlig de første tre månedene, ble veldig deprimert, mistet sexlysten og var kvalm og svimmel hele tiden. Etter tilvenningsperioden ble jeg helt fin igjen, nå har jeg ikke hatt mensen på snart tre år og er kjempefornøyd!

  133. Jeg bruker Natural Cycles selv, og er superfornøyd. Og ja, man kan buke både som prevensjon eller dersom man ønsker å bli gravid. Når man setter opp konto så svarer man på endel spørsmål, blant annet om man ønsker å forhindre graviditet eller ikke. Dette kan man også endre etter hvert, dersom man ønsker barn. Jeg har målt i 2 år nå, og funker som bare det. Man måler temperaturen hver morgen, legger inn dagene man har menstruasjon og evt eggløsning (følger med et par eggløsningstester i startpakka). Da vil den regne ut når man kan forvente mensen, eggløsning, når man kan ha ubeskyttet sex og når man bør ha beskyttelse. De første månedene vil det ikke være så mange “grønne” dager (der man kan ha ubeskyttet sex), men dette endrer seg etter hvert som man har tatt mange målinger og den blir kjent med rytmen din. Hos meg treffer den 99% av gangene når den sier jeg skal få mensen osv. Helt rått!
   Igjen, jeg er superfornøyd og anbefaler på det sterkeste dersom du vil unngå hormonforstyrrelser:-)

  134. Jeg er dritfornøyd med p-staven min. Så utrolig mye mer lettvint. Den første uken var jeg en berg-og-dal-bane med humørsvinginger, men nå har det lagt seg helt og jeg føler meg 100% som meg selv. Har heller ikke hatt noe trøbbel med mensen osv

  135. Det har kommet et ny minispiral som heter Jaydess, og den inneholder mye mindre hormoner enn andre prevensjonsmidler i tillegg til at den utløser hormonene langsomt i lave doser. Ser du skriver at du ikke vil ha spiral, men var bare et tips 🙂

  136. Gikk først på Microgynon, men gikk opp i vekt og fikk veldig uren hud. Fikk tilbud om Oraclon istedet, og vekten stabiliserte seg på normal vekt og huden ble ren og fin igjen 🙂 Det funket ihvertfall for meg.
   Har vurdert stav, men pga så sterk angst tør jeg ikke å oppsøke lege..

  137. Skjekk litt på innholdet på de du har brukt, og om det er noen felles virkestoffer som går igjen. Er jo veldig forskjellig hva folk reagerer på, men da kan du kanskje få et bilde av hvilke hormoner du bør styre unna 🙂 dette bør legen ha hjulpet deg å kartlegge..

  138. Jeg har vært borti nesten alt, men er SUPER fornøyd med p-stav!!! Ingen endring i humøret, ingen mensen og ja…. rett og slett det beste:) anbefales veldig! Er litt vondt å sette inn og litt ekkelt men det er uten tvil verdt det!! Lykke til Sophie<3

  139. Hei Sophie! Jeg ville prøvd p-stav. Jeg har hatt det ett år nå. Var ett hormonhelvette de første 3 månedene også gikk det over. Men de sier at folk som reagerer verst på p stav er de som ikke har gått på p piller tidligere eller annen prevensjon. Vurderte å ta den ut. Men nå så er den helt fantastisk. Angrer ikke ett sekund. Og man har den i 3 år!

  140. Jeg slet lenge med bivirkninger fra p-piller, og da jeg gikk til legen for å spørre om p-plaster fikk jeg vite at det nesten ikke var på markedet lenger, men at p-ring fungerte på samme måte, 3 uker med hormoner og 1 uke uten (som man kan hoppe over ved bare å sette en ny ring inn), og jeg merket så stor forskjell fra p-piller!! De har en mye mindre hormondose som i tillegg frigives lokalt, og et kjempepluss for meg å slippe å huske pillen. Den kan også tas ut under sex, selv om jeg har lest her at noen også har god erfaring med bare å la den sitte i. Jeg opplevde så mye økt livskvalitet da jeg byttet! Det skal allikevel sies at ingen prevensjonsmidler er perfekte, og en kjip sideeffekt var en noe økt forekomst av soppinfeksjon… For noe jævlige greier!!! Men alt i alt er jeg fornøyd med ringen og kan lett anbefale den videre. Lykke til med navigering i denne jungelen<3333

  141. Hei, du skriver at du føler deg uvel pga hormonene! Det er helt normalt, fordi det er ikke meningen at vi skal putte i oss mer hormoner enn det vi har i kroppen fra før. Derfor anbefaler værtfall de fleste gynekologer og leger at man begynner på mini-piller (cerazette) der du ikke tilføyer mer hormoner enn man trenger. Jeg har gått på disse i snart 4 år, og har aldri hatt noe problemer med de. (Du kan miste mensen, Eller ha det regelmessig! Jeg har mistet, det er ikke farlig) Det som kan gi bivirkninger Osv er vist du bytter fra p-pille over til disse , da får man ofte “hormon utbrudd” som jeg kaller det så fint:) du har også alternativet p-stav som har akkurat samme virkning og stoff i seg som mini-pillen 🙂 et veeeldig nyttig tips fra meg, start på mini-piller/p-stav og ikke stop med de før det har gått en stund. Mulig du får hormon utbrudd, men de er bedre også med tanken på blodpropp 👌🏽 Hehe, just some tips from me !

  142. Hei! Du snakka en del om at du har syke smerter når du har mensen? Tenkt på om det kan være endometriose du har? Skal ikke være normalt å ha så syke smerter liksom. Og om du har endo, så kan du få rett behandling etter påvist endo.
   Da må du ta laparoskopi. Snakk med gynekolog feks. Endometriose er ikke helt ufarlig da den kan skape sammenvoksinger osv osv.
   Jeg bruker P pillen selv og merker ikke noe. Men med hormonspiral har eg prøvd, og fikk syke fødselssmerter av det. Tålte ikke spiralen. Var helt slitsomt å oppleve rier hver eneste dag.
   Vil heller føde barn enn å få rier hver dag med spiralen.
   Vurderer å prøve andre midler eg og. Fornøyd med pillen, men ønsker å ta noe så eg slipper å tenke på det hver dag liksom. 🙂

  143. Jeg brukte p-stav i 7-8 mnd og det gjorde meg mye mer hormonell enn med p-piller. I tillegg blødde jeg så og si hele tiden. Jeg bruker nå loette p-piller og det er de med minst hormoner i, er kjempefornøyd med det!

  144. Har hatt p-stav i et halvt år nå og det er superdigg å slippe å tenke på pille hver dag, for det første. For det andre har jeg heller ikke hatt mensen siden jeg satt den inn. Det er IKKE vondt å ta den inn, du får et blåmerke og det verker litt akkurat der på armen de neste dagene, men etter det er den glemt.
   Jeg fikk veldig mye humørsvingninger og mellomblødninger på p-piller. Prøvde Loette 28 og Onicon/Microgynon.
   Cerazette (p-pillen) skal ha samme virkestoffer som p-staven, så det kan være lurt å teste det ut ved å gå på dem i 3 måneder ca., før du setter den inn. Spesielt fordi noen (et fåtall) kan være uheldige og blør nesten konstant på p-stav, og det er jo litt kjipt da den er litt dyr for å bare ta den ut igjen etter noen måneder.

  145. Jeg anbefaler p-stav, har hatt min siden mai og er veldig fornøyd! Har ikke hatt mensen siden da og ikke merket noen uvanlige humørsvingninger. Vet at mensen kan variere fra person til person, noen får det flere måneder i strekk men da kan man bare ta den ut så jevner det seg til igjen. Legen min visste nesten ikke hva det var og måtte Google og ringe andre leger, derfor valgte jeg å stole på min egen research og tok den, selv om hun egentlig kom frem til at mange hadde opplevd problemer med det. Tror legene får info om at de fleste er misfornøyd, men hør heller med venninner som har det selv:)

  146. Har du prøvd Desogestrel Orifarm? Det er ikke en mini pille, men det er en p-pille UTEN østrogen ☺️Og de ferreste får humørsvingninger av den, så kanskje verdt et forsøk? ☺️
   Men jeg leste litt høyere opp og så du skrev at du har sex nå med kondom, men jeg trodde du var helt singel? Eller så er det bare jeg som ikke følger helt med Hehe.

  147. Har hatt P-stav i 4 år (er på min andre), og de funker forsåvidt greit. Det er jo veldig lite å tenke på med tanke på at man trenger aldri huske å ta en pille som jeg slet litt med, men den p-staven på det norske markedet er kjent for å gi problemer med menstruasjon. Du kan være heldig og enten miste det helt eller beholde samme syklus, men som med veldig mange andre (deriblant meg) så kan du også ende opp med å ha det “hele tiden” i store mengder. Da er det snakk om menstruasjon i 7-8 uker av gangen, som er utmattende nok i seg selv, hvor enkelte som meg i tillegg må bruke både bind og tampong for å ikke blø gjennom i løpet av noen timer. Her fikk jeg dog god hjelp av sex og samfunn i Oslo, som ga meg et p-pillebrett jeg skulle ta en måned, og etter det gikk alt fint. Dette måtte da til begge gangene etter jeg fikk ny p-stav. Om du er villig til å gå på begge de to prevensjonsmåtene i én måned vil jeg absolutt si det er verdt det:-) Håper du finner en løsning som passer deg! Hvis ikke finnes jo også p-sprøyter, men det er kanskje litt uaktuelt om du har sprøyteskrekk?

  148. Hei! Blir selv helt tussete på p-piller/minipillen (pga kronisk migrene kunne jeg bare bruke ceracette), snakker mensen i tre uker i strekk hver gang..:/ har vært sammen med kjæresten min i snart tre år, bruker kondom, tilvenningssak men d går veldig fint, er trygt, og er mindre gris etterpå og.. så prøv kondom en stund, se om det passer for dere!:)

  149. Jeg går på zerazette som er en minipiller med mye mindre hormoner i enn vanlige p-piller. Jeg bruker den fordi jeg har hjertefeil og kan ikke bruke vanlige p-piller på grunn av risiko for blodpropp osv! Virker veldig bra for meg! Gått på den i ca 5 år nå. I begynnelsen fikk jeg mensen i hytt og pine og kanskje 2 uker i strekk, men det gikk over etter et par mnd. Nå har jeg ikke mensen i det hele tatt 🙂 Jeg har også hørt at den inneholder ca det samme som p-stav, så kanskje det også er et bra alternativ 🙂 går eventuelt an å teste pillen før p-stav…?

  150. Hei:) Jeg gikk på P-pillene microgynon i 2,5 år, og var egentlig ganske fornøyd. Men jeg bestemte meg for å prøve P-stav for å slippe mensen og mensenssmerter, i tillegg til prevensjon såklart. Jeg er kjempe fornøyd, og anbefaler det virkelig! Mistet mensen, og har mindre humørsvingninger osv enn med p-pillene.
   Fordel med P-stav: du slipper å huske piller, får mindre hormoner i kroppen, sikreste prevensjonsmiddelet, kan miste mensen.
   Ulempe: du vet ikke hvordan din kropp reagerer på det, altså om du får mensen

  151. hei sofie!
   jeg tenkte å bare komme med et tips. bydel grünerløkka har en prøveordning hvor kvinner under 25 år kan få gratis prevensjon uansett hva de velger (pille, stav, spiral osv). bydel grünerløkka tar jo for seg oslo fra sinsen/løren og ned til sentrum/grønland. du får mer informasjon om det hvis du går til sex og samfunn i trondheimsveien. der er de også suuuperprofesjonelle og kan hjelpe deg med den informasjonen du trenger når det kommer til ulik prevansjon. de som jobber der er jo eksperter på området, og mange av dem er leger, sexologer og sexologiske rådgivere.
   de har hjulpet både meg og venninnene mine tidligere!
   ILU, klem <3

  152. Jeg slet veldig med å finne frem til prevensjon som fungerte for meg, da jeg fikk migrene av p-piller og blødde som en gal av minipillene. P-plasteret fra Evra ble min redning, trenger bare skifte en gang i uken, du kan enkelt hoppe over mensen og jeg har ikke hatt noen bivirkninger med disse.
   Plasteret har jeg forøvrig på rumpa, første gangen jeg brukte det satt jeg det lite strategisk på armen- alle trodde jeg hadde begynt med røykeplaster og spurte hele tiden. Det var litt kleint. Ikke gjør det.

  153. Det finne prevensjonsmidler for gutter også, bare for å ha nevnt det. Det beste er å slappe av. Ta de midlene du føler deg mest komfortabel med. Jeg tror at “det ordner seg”. Lykke til!
   Ellers dagdrømmer jeg om lange reiser langt vekk. Det hjelper på de fleste områder av livet. 🙂

  154. Jeg bruker pearly som måler kroppstemperaturen for å finne ut når eggløsning er slik at man kan bruke kondom de dagene! Jeg ble ikke gravid da jeg brukte det, men er det nå av egen fri vilje fordi jeg sluttet rett og slett å måle meg:) jeg bruker ikke hormon prevensjon da det er forferdelig skadelig for miljøet og dyrene i havets evne til reproduksjon da vi tisser ut mesteparten av hormonene og det ender som alt annet i havet!

  155. Alle reagerer ulikt på hormoner. Det som fungerer best for meg, kan fumgere veldig dårlig på deg. Det beste du kan gjøre er å prøve deg frem. P-piller får du i ulike styrker, du kan be om en med mindre hormoner. Vil ikke anbefale natural cycle, en feil lesing og det er gjort. På feks ppiller, så Har du ennå en viss beskyttelse om du glemmer 👌🏼Jeg personlig er frelst av p-pillen Diane (så du har gått på den) 🙂

  156. Er kjempe fornøyd med p-stav!varer i 3 år! Og du trenger heller ikke å tenke på at du må huske å ta p pillen!❤ digger deg!!

  157. Hei! Jeg gikk først på minipiller (cerazette) men sluttet fordi jeg ble deprimert av dem. Så satt jeg inn p-stav fordi jeg ikke hadde andre alternativer. Hadde den i 3 år og tok den nettopp ut. Skal snart sette inn ny. Hadde ingen bivirkninger over hodet. Det med at det er samme stoffet i minipiller og p-stav stemmer ikke helt, og p-staven gir mindre hormoner hver dag. Det beste av alt var å slippe mensen! Det er så forskjellig fra person til person, så jeg vil anbefale deg å prøve. Det går jo fint å ta den ut hvis det ikke passer deg. Bare gi den 3 mnd, så kroppen får vende seg til, men vet du sikkert. PS; så gøy å endelig se deg på 4 stjerners middag. Har ventet leenge på det! Og elsket boken din. Haha. Måtte bare få sagt det nå når kommentarfeltet endelig er åpent! Lykke til med prevensjonsjakten. Klem fra fast leser 25.

  158. Hei!
   Ser du har fått ufattelig mange svar, men jeg tenkte jeg kan dele min erfaring. Jeg har prøvd fem forskjellige p-pillemerker og minipille, men kroppen min tålte det ikke. Har selv hatt livmorbetennelse flere ganger, så spiral er ikke et alternativ. Holdt på å gi opp, helt til min fantastiske gynekolog tipset meg om P-ring. Det er det prevensjonsmiddelet som gir ut minst hormoner (foruten kondom og spiral) fordi det sitter så lokalt, samtidig som det gir en jevn dose over tre uker, det hjelper mot svingningene 🙂 også trenger man ikke stresse med å ta pille til riktig tidspunkt. Anbefaler virkelig å prøve det!

  159. Jeg bruker cerazette, minipiller… det er den eneste jeg kan bruke fordi den ikke har østrogen i seg som kan gi blodpropp. Jeg har brukt den i 5 år og har ikke blitt gravid, har heller ikke mensen. Den eneste ulempen er at den gir meg humørsvingninger men det trenger nødvendig ikke være for alle! 🙂

  160. Jeg har går på p-stav og er meget fornøyd med det. Jeg “slipper å tenke på prevensjon” og har ikke hatt mensen på mange år (som er perfekt ettersom jeg er sengeliggende av smerter når jeg har mensen). P-stav gir også mindre sjangse for å få blodpropp og lingnende har jeg hørt og er en av de sikrere pervensjonsmidlene du kan få. Likevel er der veldig forskjellig hvordan folk reagerer på p-stav, jeg respondere veldig bra på p-stav men jeg kjenner noen som fikk mensen 2-3 ganger i månden. Jeg vill absolutt anbefale p-stav og prøve den i noen måneder og heller ta den ut om du er uheldig får konstant mensen.

  161. Jeg ble kjempedårlig av p-piller. Bruker p-ring, og det går kjempefint. Tror det er mindre hormoner i tillegg til at det går rett i blodet istedenfor gjennom fordøyelsen. Eneste er at om jeg hopper over mensen mange ganger får jeg ganske sterke menssmerter etterhvert.. Men det unngås lett.

  162. Dra på Sex og Samfunn i trondheimsgata! De er utrolig dyktige på unge og prevensjon, det er gratis og lett tilgjengelig:))

  163. P plaster funker fjell, perioden kommer akuratt når den skal, hormonene er ikke overveldende!
   Har Prøvd p sprøyte, og hvis du er usikker ang hormoner og blødning ville jeg ikke prøvd det, fordi det stoffet sitter i kroppen i 3 mnd.. og jeg hadde blødninger 3 mnd i strekk..
   har også prøvd p piller, men det funket ikke..
   legen min anbefalte p ring hvis jeg kunne tenkt meg og bare prøvd noe annet!
   Men ville gått for p plaster, kjempe kjekt, slipper å tenke på pille hver dag! Og plasteret kan sitte på armer, rygg, mage og rumpa, så ikke vanskelig og “gjemme”!

  164. Dropp hormonpreparatene! Gå for ladycomp eller den andre syklusappen og kondom/pessar på usikre dager, ihvertfall så lenge du er i et fast forhold 🙂
   (Mange kommer til å mene at jeg er kynisk nå, men i aller verste fall finnes det jo også angrepiller….)
   Når jeg leser de psykiske og fysiske bivrkningene både du og store deler av kommentarfeltet har hatt med hormononprevensjon syns jeg egentlig valget burde være ganske enkelt 😉
   Håper du finner noe du føler du kan stole på og ønsker lykke til med valget ditt.
   Hilsen dame i bestemoralder som slipper å bruke prevenson lenger, hehehe..

  165. Hei:) når jeg tok stav skjedde det noe feil. Hadde konstant vondt i tre år og mensen var ille, blødde konstant og hadde så menssmerter at jeg ikke klarte og stå. Jeg er AKK som du beskriver og p sprøyte er det eneste som hjelper meg. Tar en hver 3 mnd, har ikke mens eller noen syklus første året, og etter det en gang i halv året:) beste som har skjedd er at hormon balansen er stabil og jeg går ikke opp og ned hele tiden lenger.

  166. Gikk av og på p-pillen i flere år, prøvde forskjellige merka, men ja, det føkke helt med hormonbalansen og kan gjøre dæ både syk og deprimert i lengden. Husk på at vi har ca 50 forskjellige hormona som alle skal samspille for at en skal kunne være noenlunde frisk! Men så vil man jo kanskje ikke bruke kondom heller bestandig. Så min løsning va p-stav. Ikke like mye hormona som i p-pille, og man treng bare å bytte den hvert 3. år, og kan tas ut når som helst. Æ har i allfall normal menstruasjonssyklus med p-stav, og føle mæ “friskere” på et vis, men for noen kan det jo være litt mer uregelmessig – har æ hørt. Den koste sånn 1200,- trur æ om æ huske rett. Også slepp man jo å huske på å ta pilla!:)

  167. Jeg går på Yasmin og har gjort det i litt over 9 mnd. Det har funket veldig greit for meg – ble veldig kvalm i starten iaf på morningen, men etter jeg byttet til å ta pillen på kveldstid ble dette mye bedre. Tok p sprøyte i 2 år før dette noe som jeg IKKE anbefaler NOEN. For et herk – sliter m angst og depresjon fra før av og det gjorde alt mye verre og gikk utover forholdet mitt. Jeg gikk opp 12kg. Jeg fikk cyster og hormonproblemer etter 2 år på det, og hormonimbalansen gjør at jeg blør (hele tiden) om jeg ikke tar prevensjon. Ble anbefalt Yasmin av gynekologen min og vært fornøyd siden. Vekten har vært stabil og jeg har gått ned i vekt også, m trening og bra kosthold, selvfølgelig. Beste pillen jeg har prøvd.

  168. Begynte med Trionetta, som fungerte bra men gikk ut av produksjon. Da fikk jeg utskrevet Loette. Denne fikk jeg forferdelig mange underjordiske kviser i ansiktet av, i tillegg til forstyrrelser i syklusen.
   Byttet da til Ceracette, hadde da uregelmessige småblødninger i 5 måneder (!). Byttet da til Synfase, som jeg har brukt i flere år og er veldig fornøyd med.
   Prevensjon er veldig individuelt, håper du finner noe som funker for deg! 🙂

  169. Jeg har prøvd p-piller,p-ring, ladycomp og har nå p-stav 🙂 p-stav er uten tvil min favoritt ! Får mensen ca hver 4mnd og har ingen humørsvingninger 😃🙌🏼 Men vist du leser deg litt opp på ladycomp som prevasjon så ser du at det ikke er noe du tilsetter kropppen din og er kjempe greit! Er mangen trenings folk som bruker det fordi de ikke vil ta noen hormoner:)

  170. Jeg har prøvd mye.. p-pillene mercilon ble jeg gravid på, p-stav fikk jeg supermasse kviser og nå har jeg spiral. Spiral gjør HELSIKKES vondt, og man kjenner at den er der. MEN p-plaster er virkelig bra! Og det synes jo ikke heller! (Med mindre du setter den et rart sted den ikke skal)

  171. Jo det krever jo litt øvelse å sette inn ett pessar men man smører det med ett sæddrepende middel så da går det lettere inn. Det følger med en bruksanvisning på hvordan man gjør det.

  172. hei, kan du lage ett innlegg om hvordan du gikk frem med å skrive din egen bok? har veldig lyst å skrive en bok selv men vett ikke hvordan man går frem.

  173. Jeg går på p-pillen Loette28, og er kjempefornøyd! Får menstrasjonen når jeg tar sukkerpillene, og hopper jeg over dem for å slippe mensen så går også det fint! De funker ihvertfall bra på meg, vurderer å prøve p-stav siden at man da ikke trenger huske på å ta pillene hver dag, det er så fort gjort å glemme 😅
   MÅ bare benytte denne muligheten til å si at jeg synes du er KJENPEFLINK for tiden! Et utrolig flott forbilde og ei fantastisk jente på alle måter! Du bør være stolt av det du gjør! Stå på, håper du fortsetter slik! 🙂

  174. P-stav er noe jeg så og si bare har hørt negativt om, de fleste har blødninger og plager i flere måneder… Jeg selv har gått på Loette, men måtte stoppe med disse da jeg fikk oftere migrene av disse. Derfor ble jeg anbefalt Cerazette som er en av de pillene med minst hormoner i. Disse har jeg gått på siden, og er vel 5 år siden jeg startet. Jeg har mistet mensen med disse pillene og har INGEN plager, merker ingenting. Det er super deilig å slippe berg og dalbaner av hormoner og ikke minst mensen. Man får så klart blødninger hvis man glemmer å ta pillene, for disse skal du gå på hele tiden. Anbefaler deg sterkt å prøve de ut, har flere venninner og søstre som går på samme, og ingen har opplevd noe negativt.

  175. Har du ikke prøvd Loette ennå? Det er den de fleste som skal starte på p-piller får anbefalt å prøve først. Den skal ha en god del mindre hormoner enn de andre! Jeg gikk selv på disse pillene i 5 år og var vært fornøyd hele veien! Helt kontroll på blødningene og ingen humørsvingninger som jeg kan huske. Nå har jeg byttet til hormonspiral fordi jeg begynte å bli dårlig på å huske pillen, så tenkte det var lurt med noe jeg ikke trengte å tenkte på på en stund 🙂

  176. Jeg begynte på p-piller for å kontrollere mensen da jeg var 13, siden eg hadde ekstremt sterke blødninger og stor smerte i den sammenheng. Etter 5 år med piller ble jeg lei; jeg følte kroppen ikke taklet mer hormoner, og hele regimet med å ta en pille hver dag til samme tid ble stressende i lengden. Jeg kan også være litt slurvete av meg, så pillen var nok ikke det lureste uansett etter jeg begynte å ha sex. Jeg sluttet på piller en stund, men frykten for at smertene skulle komme tilbake førte til at jeg tok p-stav, and let me tell you, smarteste jeg har gjort! Jeg slet veldig med blødninger i begynnelsen og kan fortsatt gjøre det i perioder, men det er ikke skikkelig “mensen” men mellomblødninger. Personlig syns jeg der er mye bedre en pillen og kommer nok ikke til å gå tilbake til det i fremtiden.

  177. Jeg pleide å slite med akkurat det samme som deg, og det er selvfølgelig ikke særlig moro. I flere år var jeg på utkikk etter en type prevensjon som ikke gjorde meg deprimert, hormonell eller ga meg veldig uren hud. Eller det verste av alt; en grusom kombinasjon av alle tre! Det kom til et punkt hvor jeg nesten var redd for å prøve noe nytt i frykt for at det skulle ødelegge den balansen jeg hadde klart å stable på plass igjen etter forrige mislykkede forsøk. Redningen for meg ble cerazette. Jeg har gått på det i to år nå, og kunne ikke vært mer fornøyd! Jeg oppfører meg ikke lenger som en treåring i trassalder, jeg trenger ikke lenger bruke en liter med concealer for å dekke til urenheter, og jeg kommer meg opp av senga om morgenen (av og til med en smil om munnen, til og med :D). Jeg har riktignok ikke lenger menstrasjon, men skal jeg være dønn ærlig gjør det meg ingenting. Det hender jeg får noen hormonelle breakouts på haka, men bortsett fra det er jeg strålende fornøyd. Dette er jo selvfølgelig fryktelig individuelt, så her må man dessverre bare prøve seg frem. Håper tipset mitt i det minste får deg til å føle deg bittelitt mindre alene om dilemmaet 🙂 Lykke til, Sophie Elise!
   PS: Du er den råeste dama jeg vet om!

  178. Hei Sophie Elise 🙂
   Selv har jeg gått på p-piller i 2 år. Jeg har gått på både Loette og Cerazette. Når jeg byttet til Cerazette fikk jeg veldig mye problemer med humørsvigninger og hadde mensen i 6 uker i strekk. Har nå gått tilbake på Loette igjen og har full kontroll over når jeg selv vil ha mensen osv. Får heller ikke noen virkninger på humøret 🙂
   Vet også at p-stav kan gi forskjellige utslag og at noen får skikkelige bivirkninger, mens andre ikke får det i det hele tatt. Hvis du har gått på cerazette før og det ikke funket, så er p-stav en dårlig ide også…
   Håper du finner ut av det, og velger noe som passer for deg 🙂

  179. Jeg startet med minipillen cerazette(?) men det gikk veldig utover humøret mitt, og jeg byttet til loette som er den svakeste p-pillen fikk jeg høre. Jeg måtte egentlig gå på minipille pga fare for blodpropp så da fikk jeg heller den svakeste p-pillen istedenfor de som er sterkere. Har gått på den i over 4 år og veldig fornøyd 🙂 har null bivirkninger og har hatt fast partner hele veien og aldri blitt gravid

  180. Du må finne det som passer for deg. Jeg har gått både på p-pille, mini pille og p-sprøyte. Etter jeg fikk barn så begynte jeg på p-stav. Angrer på at jeg ikke gjorde dette før. Mye mindre hormonsvingninger og null “rød uke”. Slipper å huske på å ta pille eller sprøyte. Den varer i 3 år. Så anbefaler det på det sterkeste.

  181. Jeg, som deg, sliter med angst og lett depresjon pga stress og utbrenthet – vil fraråde alle metoder som roter med hormonene :/ Har hormonspiral selv, men må ta den ut ettersom jeg tror den bidrar til ustabil mental tilstand. Natural cycles har vel ikke akkurat bevist at det funker i bloggverden 😀 Minipille har vel minst hormoner tror jeg, evnt det kjipeste – regnfrakk 😀

  182. P-ring er helt genialt! (Nuvaring). Jeg sliter med angst og depresjon og blir ekstra tullete i hodet av p-piller og minipille. Har ikke hatt noen negative bivirkninger av p-ring. Man merker ikke at man har den i, eller ikke under samleie. Anbefales på det varmeste!

  183. Hei! Jeg ville bare si at jeg elsker når du skriver personlige innlegg om tankene dine rundt ting du brenner for, de lange innleggene dine er priceless, elsker det! Du er er sykt flink til å skrive, så håper på mange fler lange personlige innlegg<33 loveu

  184. Ser noen tipser om kobberspiral, pga hormon ubalansen min kjentes det ut som om jeg hadde rier i to uker. Til slutt tok dem den ut. Det er det værste jeg har vært borti, det var så vondt at jeg i ett sekund tenkte jeg skulle dø, dette var det siste jeg opplevde liksom. Etter dem tok dem ut fikk jeg styrt blødning.

  185. P-ring er veldig greit:) brukte det i flere år og hadde ingen problemer. Nå har jeg spiral og er veldig fornøyd så langt 🙂
   Håper du finner noe som funker for deg:)

  186. Hei! Når eg starta på p-pillen bjyndte eg med den som legen anbefalte. Det var en minipille. Eg gjekk på denne i 8 veker. I 8 veker blødde eg! Å i 8 veker så var humøret så forferdelig som det går ann. Hadde eg hatt skytevåpen kunna eg ha drept en viss person uten å tenke meg om. Så humørsvingningane var ikkje heilt i balanse kan du sei.
   Bløinga blei nevnt for mi mor, å ho kunne fortelle det at eg ikkje måtte finne på å ta minipille. Eg har arva ho å treng sterke pillera med meir hormonona. Ikkje mindre som mange trur. Så eg bytta til en type som heiter microgynon. Den har eg brukt uten problem i 6år. Så villa snakka med legen om sterkere hormonpillera istaden for svake som laga meir ubalanse

  187. Jag rekommenderar inte p-stav..hade massa blödningar i början (cirka 2 månader) sen stoppa det och var bra i cirka 1 år. Efter det så började jag blöda mycket igen och mitt psyke klarade inte p-staven. Mådde dåligt, tappade sexlusten osv.
   Har istället satt in en hormonspiral (cirka 2 minipiller i månaden i hornommängd) och det funkar mycket bättre! Men läste att du inte kunde ha det.
   Tänker på p-dator? Det är bara en ting som håller koll på när du har ägglossning och inte, så att du kan ha sex på de “gröna dagarna”. Det är 0 hormoner och är bara din egen cykel som den följer!

  188. Hei! Jeg har prøvd mye forskjellig jeg også, p-piller, p-plaster, p-piller igjen, og nå går jeg på p-sprøyte! Er helt klart mest fornøyd med p-sprøyte, det er så enkelt og en billig prevensjon(i alle fall merket jeg bruker). Jeg var lenge fornøyd med p-plaster, men jeg reagerte på det etterhvert og fikk sår rundt. Men da er det jo enkelt å slutte, og finne på noe nytt:-)
   Men som andre har skrevet, så har jeg mistet menstruasjon helt etter jeg starta på p-sprøyte for litt over 2 år, noe som helt klart er ett stort pluss! Håper du får noen gode råd 😄

  189. Jeg gok p-stav for 1,5 mnd siden, og har foreløbig ikke hadd noe problemer. Slet litt selv med p-pillene.
   Men det som er med p-stav er at alle reagerer forskjellig, spesielt når det kommer til mensen. 1/3 får vanlig mens, 1/3 får små blødninger som kommer når som helst og 1/3 får ikke mensen.
   Når mam setter inn P-staven får man som oftes beskjed om å vente 3 mnd for å se hvordan det blir. Det tar ca 3 mnd før alt blir “normalt”

  190. Hei! Hvis du sliter med angst, er kobberspiral å anbefale siden det er hormonfritt 😊 jeg begynte å slite med angst 3 år siden,og hver gang jeg prøvde p piller, eller p stav,alt mulig, så ble jeg verre. Så kanskje noe uten hormoner? Lykke til. Klem fra Silje.

  191. Hei!
   Jeg har brukt p-piller i to år før, men måtte tilslutt stoppe fordi jeg fikk syke humørsvingninger, smerter i underlivet osv. Jeg ble anbefalt av legen min å bruke p-stav og den har funket helt supert! Man kan få en del blødninger i starten, på meg skjedde det omvendte: jeg mistet mensen i nesten 3 måneder, nå har jeg det 1 gang i måneden igjen. Ellers har jeg ikke merket noen form for humørsvingninger, man merker nesten ikke at man har den i. Dessuten er det sagt at det er tryggere å bruke p-stav en kobberspiral.
   Håper det går bra 🙂

  192. Hei!
   Elsker bloggen din og utviklingen din forresten, du har blitt en reflektert og flott dame med et fantastisk syn – og du har enormt gode muligheter til å nå ut til både unge og eldre! Stå på 🙂
   Jeg bruker p-pillene “Oralcon”, jeg fikk de for ca. 3 år siden når jeg skulle begynne på p-piller for første gang. Husker ikke legens begrunnelse, men mener at det var p-piller som ikke gjorde mye med hormonbalansen i kroppen. Jeg husker ikke at jeg har hatt noen merkbare endringer i hverken humør, kropp, vekt eller noe annet.. 🙂
   Det er én negativ side med Oralcon, og det er at det er kun de p-pillene du skal ta i brettet – altså det er ikke sukkerpiller i brettet. Dvs. at du må gå én uke uten å ta noen tabletter, og huske selv hvilken dag du tok siste tabletten på brettet – og hvilken dag du skal ta ny tablett på det neste brettet. Jeg tar f.eks den siste p-pilla mi av brettet på en søndag, også tar jeg den første p-pilla mi på neste brett – neste søndag. 💜 Kan være vanskelig å huske i begynnelsen, men det går seg til 😘👏🏼
   Er 3 brett i pakken, og mener at pakken koster 74kr eller er gratis.. jeg får den gratis, jeg begynte da jeg var 15 og har fått de gratis hele tiden, men har hendt seg et par ganger at jeg har betalt rundt 70kr for den før jeg ble 18 også 🙂
   Håper dette hjalp, og at du finner det som passer deg😘 Klem!

  193. Hvorfor har du begynt å bruke produkter testet på dyr igjen? Kan du eventuelt lage et innlegg om hvorfor dét ikke er viktig for deg lenger?

  194. Greit at du synes at kropp er vakkert, for det syns jeg også. Men når du feks legger ut et video av ræva di som er våt på insta, så er det mere for oppmerksomhet? Tenker at det spørs helt hvordan du framstiller kroppen din.

  195. P stav! Ingen hodepine, ingen blødninger, du glemmer at den er der:-) settes inn på 5 min og gjør ikke vondt!

  196. Jeg hadde brukt 2 forskjellige p-pille typer og har blitt veldig ustabil av de. Derfor byttet jeg til P-stav, men det var IKKE noe å anbefale. Det var mindre hormoner, mindre ustabilt humør og ingen piller å huske på. MEN jeg hadde mensen minst 20 dager i måneden!!!! I ET ÅR!! Så jeg tok den ut etter kun et år, isteden for 3 (?). Nå går jeg på P-pillen Oralcon. Den er ok, men jeg skulle også gjerne hatt et bedre alternativ.

  197. Jeg gikk på p-piller før, glemte de i hytt og pine. Når jeg begynte på vgs ble jeg informert om p-ring av helsestasjonen. Tenker at dette prøver jeg! Og har gått på det siden (6år) det er super enkelt! Som de over skriver, ha den i i 3 uker, ha mensen, sett i en ny. Om du ønsker å hoppe over mensen (feks på ferie) så setter du i en ny med en gang og begynner på nye tre uker. Eneste gangen jeg opplever uregelmessig blødning er hvis jeg har hoppet over mensen for lenge (har smerter fra en annen dimensjon!!) og den er kjempe lett å bruke! Den kan minne om en hårstrikk av plast (rund plastring) som du glemmer sammen på midten for å gjøre den smal, også er det bare til å trykke den opp akkurat som du gjør med tamponger 🙂 lykke til med valg av prevensjon, kjekt at du åpnet kommentarfeltene! Når og hvor er det du skal være i Stavanger for boksignering? 🙂

  198. Heia.
   Jeg går på p-piller som heter Diane. De e helt fantastiske. Jeg plagdes sånn med uren hud og med acne før men når jeg begynte med de i tillegg til beskyttelse hjølpa di meig med acne. Anbefale sterkt <3

  199. Jeg har gått på ppiller i sikkert 8 år, og har byttet typer flere ganger. I høst begynte jeg å vurdere å prøve noe annet , da kroppen ikke har godt av å gå på det samme så lenge. Jeg begynte derfor med psprøyte, og er veldig fornøyd med det valget! Jeg har mistet mensen helt, og føler meg i god form. Mye enklere enn å huske ppiller, får ikke arr som man kan få av andre prevensjonsmidler.

  200. Hei, jeg går på Diane ppillene nå mot kviser. Du sier du også har brukt dem? Funket de ikke på huden din? Er på mitt siste ppillebrett nå fra første esken (3 brett), og merker nesten ingen forskjell enda..
   Er så desperat av å finne noe som fungerer på meg. Har fått så mange arr i ansiktet, og får flere hvis kvisene skal fortsette å dukke opp..
   hadde satt så stor pris på om du kunne delt dine erfaringer med Diane! Jeg er så usikker på om jeg må bytte til noe annet nå, og finne andre altenativ til huden min 🙁

  201. Minipillen cerazette er p-pillen med minst bivirkninger, altså minst hormone virkemidler. Har prøvd så og si alt av p-piller jeg også, men cerazette er helt klart noe av det beste jeg har prøvd av prevensjon! Merker ingenting til den (bortsett fra at jeg veldig sjeldent har mensen, å da snakker vi kanskje 1 gang pr. halvår, og har snakket med legen min og det er helt normalt på cerazette). Har også hatt p-stav, synes det også var veldig greit, for da slipper man og huske pillen. P-stav inneholder så og si det samme som minipillen cerazette, så om man tåler den går p-stav helt fint. Hilsen hormonbombe som endelig har funnet noe som passer seg <3

  202. Jeg gikk på p-piller i litt over 6 måneder, men slutta på grunn av humørsvingninger (vet ikke om det egentlig hadde med pillen å gjøre da) og fordi jeg begynte å glemme dem. Startet med p-stav og det eneste som jeg synes er dumt med det er at mensen blir litt uregelmessig. Forrige mensen kom 10 dager etter jeg trodde jeg skulle få den og den varte i 13 dager….. Nå har jeg mensen igjen (lenge etter jeg skulle hatt hvis man regner på det da) men bortsett fra det er det helt greit. Man reagerer jo forskjellig og.

  203. Anbefaler deg sterkt å finne noe fort! Jeg holdt meg til kondom en lang stund pga samme problem, men ble veldig uønsket gravid……
   glad for at du tar opp tema for jeg ser etter noe annet selv 🙂 går på Diane, men blir crazy bitch og så vonde hodepiner! (Og har ikke hjulpet på kvisene heller….)
   Nå vurderer jeg enten p-stav eller kobberspiral takket være kommentarfeltet!
   så takk!! 🙂

  204. P-stav er fantastisk sophie!! tidligere slitt med mye plager pga. p-piller, det er helt borte nå! Livet er med p-stav er antastisk;-)

  205. Jeg har gått på p-plaster i 3 år og er super fornøyd!
   Bytter plaster(som sitter på rumpa) en gang i uken. Har aldri hatt noe plager med det! 🙂

  206. Prøv p-stav. Den sikreste prevensjonen ute på markede for øyeblikket. Den e uten østrogen men inneholder gestagen. Den ligne derfor veldig på minipillen som og bare inneholder gestagen. Men du sleppe å huska og ta en pille kver dag

  207. Hei! 🙂
   Jeg bruker og startet på cerazette for fire år siden på grunn av mensensmerter. Har ikke hatt noen særlige blødninger siden jeg startet på pillen, før i går.. Nå husker jeg hvofor jeg startet, haha. Eneste minuset med cerazette er at jeg konstant er en tikkende bombe. Veldig slitsomt.

  208. Ser du har gått på diane og yasminelle som meg før. Sterke begge to, spesielt diane. Slet ekstremt med å være hoven i beina osv. Gikk før på microgynon og hadde ingen problemer. Starta på diane for den skulle være så bra for huden men nei. Tilbake på microgynon og er fornøyd. Mensen i typ 3dager når jeg ikke hopper over 🙂

  209. Tusen takk for at du har åpent kommentarfelt på dette!
   Legen min har anbefalt kobberspiral til meg, og jeg driver å vurderer det nå. Fint for meg også og lese om andres erfaringer. Har som deg gått på Diane, og det var skummelt for både meg og de rundt meg. Jeg ble ikke bare syk i hodet, det påvirket også kroppen min, så jeg er livredd for å havne der igjen. Har gått på Loette 28 i tre år og de fungerer fint, men som sceneartist og travel hverdag er det nesten umulig å huske det hver eneste dag. (Og så må jeg bare si at Caroline berg eriksen faktisk skrev et unnskyldene innlegg etter at hun skrev om natural cycles). Håper du finner et prevensjonsmiddel som passer for deg frem til gutta kan overta stafettpinnen 😉

  210. Jeg brukte først p-pillen Loette og deretter minipillene Ceracette(?). Ble veldig humørsyk og fikk verre mensensmerter enn jeg allerede hadde. Nå bruker jeg p-ring, og d har hjulpet på humøret og mensensmertene. Anbefales veldig 👌

  211. Hvorfor kan du ikke bruke spiral? Kobberspiral er jo desidert det aller bestealternativet om du har problemer med depresjon. Så lenge man er hygienisk og holder seg varm så kan man vel klare å unngå en infeksjon?

  212. Jeg har hatt p-stav i 2 år og er kjempe fornøyd! Jeg hadde mensen i 3 uker etter innsettelse, og så har jeg ikke hatt blødninger siden.

  213. Jeg selv bruker p-piller, og har ikke noe serlig problemer med det! Men all prevansjon er individuell, noen blør i 3 mnd av p-stav eller p-sprøyte, og noen ikke feks. Og noen får veldig berg-og-dalbane av p-piller osv. Så det andre opplever kan du oppleve annerledes. Men p-ring kan kanskje være noe? Men annbefaler deg å snakke med en annen lege eller helsesøster kanskje, hvis du følte at legen din ikke ga deg nok innblikk (veldig domt, har inntrykk av at det er mange som ikke får god nok info om prevensjon) 🙈 Jeg jobber selv i apotek og får mange spørsmål om dette, men det beste er å snakke med noen som kan det 😄 Ellers bare prøv deg frem, p-staven kan du ta ut om den ikke blir rett for deg, og det samme med p-ringen 🙂

  214. Kan de som har gått på Diane dele erfaringene deres? Fungerte det på huden, isåfall hvor lang tid tok det??

  215. BTW p-stav kan gi masse angst og depresjon, og blødninger, så jeg ville tenkt meg om to ganger før jeg satt det inn. Dessuten må du sette inn på et riktig tidspunkt for å komme inn i syklusen. Plaster faller bare av. På meg i Verndal. Sier igjen spiral altså. Og da er du omtrent 100% sikker og må ikke bruke kondom for å være helt sikker.

  216. Pearly!! Eller.. Ville faktisk heller valgt Lady Comp fordi den har lys i skjermen og du kan se på den mens du måler i motsetning til pearly. Men det er jo egentlig bare en filleting.
   Jeg blei og helt bøgga i huet av alle hormonene, men nå bruker jeg pearly og da er jeg helt hormonfri og trenger bare bruke kondom (selvom det er litt kjedelig) på rød og gule dager 🙂 Den funker like bra som prevensjon som til befruktingsplanlegger, pluss at du får etterhvert stålkontroll på syklusen din! Eneste du må gjøre er å putte sensoren i kjeften før du står opp om mårran og vipps! Så har du beskjed om du er trygg eller ikke.

  217. Har på samme måte gått lei av alle bivirkningene med hormonell prevensjon, og går nå ikke på noe. Kan på en måte si jeg bruker min egen natural sycle, i og med jeg alltid merker når jeg har eggløsning (smerter, endring av utflod osv). Egget overlever bare i 2 dager etter eggløsning, og man kan dermed ha sex etter dette uten sjanse for å bli gravid fram til etter neste mens! Ulempen er at man kan risikere å bli gravid fra 5 dager før eggløsning, og dette kan være vanskelig å forutsi nøyaktig når vil forekomme. Derfor må jeg bruke kondom nesten halve syklusen, men det er for meg likevel verdt det.
   Håper det var til hjelp!

  218. Jeg har gått på p-piller i 7år og plutselig gikk humøret opp og ned og jeg fikk smålig angst. Legen mente det kunne komme av p-pillen så jeg begynte på p-stav. Hatt den i 6mnd og er super fornøyd og psyken er blitt bedre 🙂

  219. Anbefaler deg å lese boken “Gleden med skjeden” skrevet av to legestudenter. Her er det et helt kapittel med forklaring av de fleste prevensjonsmetodene vi har å velge mellom 🙂 jeg selv sliter med hormonprevensjon, og har selv sluttet på p-pillen etter flere år med prøving av ulike metoder. Men husk at det som funker for venninnen din, må ikke nødvendigvis funke for deg 🙂 lykke til!

  220. Jeg gikk på p-piller (mercilion) fra alderen 14 til nå snart 18 år. Jeg bestemte meg for å teste ut p stav før jeg fylte atten, for å unngå betaling og slippe daglig inntak av en pille. P staven er ikke vond å få satt inn, og skal ta omtrent 1 min. Legen min brukte derimot 30 min på meg, fordi hun måtte sy. Det var det første jeg stusset på. Det andre var at jeg ikke fikk et eneste blåmerke, bare en hoven arm. Etter en uke klippet jeg bort stingene, etter beskjed av legen. To dager etter det igjen så jeg at pstaven stakk ut av armen min. Likevel ikke mer enn 1 mm, men stusset fortsatt på det. Uken som gikk etter det begynte jeg å kjenne ubehaget. Jeg hadde vanskelighet med å jobbe på pcen over lengre tid, grunn av nummenhet og smerter i hele armen. Om nettene våknet jeg av stikkende smerter, og våknet også et par netter av at halve staven stakk ut av armen. Dette er jo ikke normalt. Nå har det gått 4 uker, og det ser bedre ut. Jeg skal likevel til legen igjen, og da blir den sikkert tatt ut og så inn igjen om jeg vil. Jeg vurderer derimot å gå tilbake til mercilion. Utrolig bra merke, og det er faktisk tryggere å kutte ut mensen på det merket, ved å hoppe over sukkerpillene. Det er jo veldig deilig!

  221. Hei! Jeg går på p-piller som heter zyrona, er en billigere versjon av Diane, men de er helt like. De har gjort et under når det kommer til huden min og har heller ikke merket noen bivirkninger, imotsetning til hva jeg gjorde med jasminellle. De fikk jeg hjertebank av. Slet med nupper og kviser, men nå får jeg 2-3 stk kun før mensen. Huden blir fin etter 2 mnd ettersom alt må komme ut, utenom det er zyrona de beste pillene jeg har hatt.

  222. Jeg gikk på loette i 3 år før jeg fikk en del bivirkninger som jeg ikke ville ha. Problemet var at når jeg sluttet på pillene gikk jeg opp 12 kg. Jeg er ikke tjukk, men jeg merker godt de kiloene x) Har nå begynt på cerazette som er en mini pille, hvor det ikke er risiko for blodpropp 🙂 veldig fornøyd med dem, eneste bivirkningen jeg har merket er at det var en del små blødninger i begynnelsen. Men nå er mensen og mensen smertene borte.

  223. Jeg brukte cerazette men var dårlig på å ta pilla til rett tid, så jeg ble fortalt at p stav inneholdt det samme, så da valgte jeg å bytte! Jeg har nå hatt den i 2 år, den har flyttet seg og jeg har fått betydelig større mensen smerter og ikke minst mensen uregelmessig + humørsvingninger til helvette.. hadde ingen blødninger på cerazette. Så nå skal jeg bytte til kobber spiral (gyn fix) den er helt uten hormoner, så det tror jeg blir magisk, få kroppen i riktig syklus! Håper du finner det som er riktig for deg

  224. Jeg har alltid gått på p-piller, men da jeg hele tiden glemte å ta de, gikk jeg over til P-plaster. Det trenger du bare bytte en gang i uken, så lettere å huske.
   Det funker veldig bra for meg, men jeg tenkte siden du ofte tar spraytan er det noe du burde tenke over siden det skal byttes en gang i uken, så du slipper å gå rundt med fult av hvite firkanter over hele deg😅

  225. Hei! Jeg anbefaler P- stav på det sterkeste. Du slipper å tenke på å huske den da du setter den inn hos legen å har den der i 3 år om du vil. Det er også rimeligere økonomisk om man tenker på det. Jeg var veldig plaget med mensen smerter men, etter noen måndender så er dem mye mildere å trenger ikke desperat lete ellr spise mye smertestillende for å “overleve” smerten 🙂 Du kan ta den ut når du vil ( hos lege ) så det skader absolutt ikke å gi den ett forsøk! ☺ Håper du finner en løsning! Vennlig hilsen fra Nord- Norge!

  226. Og p ring kan man også få humørsvingninger av. Og litt uhygienisk og stress og sette inn og ut og huske når etc.

  227. Det du kan gjøre er å begynne på p-piller som inneholder de samme stoffene som en p-stav og gå på de i 2-3 måneder for så å sette inn stav dersom du er fornøyd med pillene! Det gjorde jeg, og var uten tvil det letteste alternativet 🙂

  228. Måtte bare legge til noe haha. Jeg har slitet med kviser siden startet av puberteten, ikke noe ille i følge venner og familie. På mercilion merket jeg ikke noe forskjell på kvisene, når jeg ble bedre på å rense rutinen min morgen og kveld var jeg helt fri for kviser. Man bli altså ikke påvirket med kviser på noen måte av merke, og heller ingen andre plager for min del. Jeg ble aldri gravid på p pillene selvom jeg glemte pillen en dag i måned feks. På staven derimot har haken min blitt veldig påvirket av kviser som er mer under huden.

  229. Jeg sleit mye med hormonene når jeg gikk på p piller siste årene. Endte opp med å bruke kondomer. For oss var det beste alternativet. Syklusen min kom normalt tilbake etter 6-7 mnd og deprisjon/angst vart mye enklere og håndtere! Om det er tilfeldig Idk. Men er veldig glad jeg slutta 🙂 om dere Er villige til å bruke kondomer eller noe annet hormonfritt ville jeg prøvd det en stund.

  230. Prøvde p-stav selv når jeg var 17 og det var ikke for meg. La på meg og følte også dette med ubalanse med hormoner, dette varierer jo selvfølgelig men thats what happend, så jeg fjerna den etter 6 mnd. Har gått på microgynon siden og er super fornøyd! Merker ikke noe forskjell med kroppen bortsett fra at mensen sin varighet forkortes 😀

  231. Pappahjerte skrev jo et innlegg om Cycles eller hva det het. Han og kona brukte det som prevensjon, men så ble hun jo gravid allikevel, så han var veldig glad nå for at de brukte det selv om det absolutt ikke fungerte, haha!
   Jeg kan anbefale deg p-pillene Loette. De har veldig lite hormoner, “akkurat nok” til at man ikke blir gravid sa legen min. Eneste minuset er at hvis du glemmer den en dag får man fort mensen eller mellomblødninger, igjen fordi det er så lite hormoner 🙂

  232. P-Stav er genialt. inneholder ikke østrogen, noe som gjør det til en av de tryggeste formene av prevensjon nå. Har hatt min i en stund, og er kjempefornøyd. Mens slepper man også, så det er et stort pluss. Eneste nedsiden for min del må vell være at huden min lett får blåmerker, så hadde et ganske stygt merke i ca 2 uker.

  233. P stav har ingen farlige bivirkninger og er det sikreste prevensjonsmidlet! Den varier i tre år, men du kan også såklart heller bruke i tablettform. Jeg har vært veldig heldig og har ikke hatt noen bivirkninger (når jeg brukte ppiller gikk jeg opp i vekt, slet med morgenkvalme, sterke menssmerter og hormonelt helt gal!). Det eneste er at jeg ikke har hatt mensen siden innsettelsen (dette er ikke farlig). Blødningsforstyrrelser er den vanligste bivirkningen. Men så lenge lenge jeg slipper menssmerter, kvalme og heftige krangler med kjæresten (siden jeg blir gal av pilla) så er jeg fornøyd! Dersom du er usikker på hvordan det vil virke på deg, kan du prøve i tablettform før eventuelt innsettelse av staven 🙂

  234. Hei. Jeg har prøvd ulike p-piller og alle ga meg dårlig sexlyst. Ble også veldig hormonell. Bestemte meg for å prøve ut p-plaster. Dette prevansjonsmiddelet var lettvint men ga meg bivirkninger som hodepine, lav sexlyst og jeg var i generelt dårlig humør. I tillegg så det stygt ut, fikk også “skorper” etter plasteret som tok lang tid før det forsvant. For øyeblikket går jeg ikke på noe prevansjon. Kjæresten min og jeg bruker kondom. Dette fungerer helt greit, men vurderer nå å prøve ut p-ring. Planla å prøve p-stav, men de fleste av venninnene mine fikk mensen som aldri stoppet.

  235. Hei fine du! Jeg har slitt med det samme som deg når det gjelder p-piller og bivirkningene har vært enorme. Var konstant deprimert og hadde migrene hele tiden. Sluttet på det i høst og satte inn p-stav. Jeg er suuuperfornøyd! Var litt redd ettersom mange sier man kan blø mye, men tror dette er veldig individuelt, og ofte hører man kun om de verste historiene. Syntes inngrepet var så og si smertefritt. Er så trygt at staven ligger under armen hele tiden slik at man ikke kan gjøre feil. Dessutten er det et av de sikreste prevensjonsmetodene på markedet nå i dag, med minst bivirkninger da det ikke inneholder østrogen, men gestagen. Du unngår da farlige bivirkninger som blodpropp, hjerte- og karsykdommer osv! Jeg hadde kun bldninger i litt over 1 uke (3 uker etter at jeg satte inn staven) og nå har jeg mistet mensen helt. Utrolig deilig. Humøret er mye bedre, sexlysten har kommet tilbake og migrenen har så og si forsvunnet. Anbefales på det sterkeste!! Håper du ikke lar deg skremme av alle de “blødningshistoriene”. Har selv prøvd cerazette (som inneholder det samme som p-stav) og den blødde jeg enorm mye av. Men alikevel blødde jeg ikke av p-stav! Så tror ikke alltid det er sånn at man reagerer likt på det. Vil i alle fall anbefale deg å prøve det da p-stav inneholder veldig lite hormoner i forhold til p-piller!

  236. Er hormonspiral helt utelukket? (Tenker at bekkenet ditt må jo bli bra igjen!) En veldig bra ting med hormonspiral er at den faktisk beskytter mot celleforandringer (som kan utvikle seg til kreft). Det har kommet en ny som er mindre enn den som er mest brukt- den har også mindre hormones, og virker mest lokalt. Tror den heter Jaydess.
   Lykke til:)

  237. Hei 🙂
   Jeg hadde samme problem med å føle meg i ubalanse osv, men har fått satt inn spiral for 4 mnd siden og ELSKER det! Mindre hormoner, mindre smerter i magen, ingen mens, ingen bivirkninger ift migrene som jeg lider av. Plus at den holder i hele 5 år før jeg skal ta stilling til noe igjen <3
   Kan virkelig anbefale det 😉

  238. Anbefaler P-stav. Gikk på p-piller i 2 år, byttet type p-piller flere ganger fordi jeg følte meg hormonelt ustabil hele tiden. Litt for ofte lei meg og sur, for ingen grunn vel og merke. Mange av vennene mine tok P-stav, og hørte som sagt at desse hadde mindre hormoner i seg. Etter 1 år med P-stav kan jeg bekrefte at jeg merker stor forskjell på p-piller og stav når det gjelder hormonene, og anbefaler p-stav virkelig. Men så er det jo ikke sikkert det funker slik for alle selv om det funker utrolig bra for meg:) Håper du finner ut av det!

  239. P-STAV! elsker det! varer i 3 år, og er et av de sikreste prevansjonene du kan bruke 🙂 I tillegg har jeg mistet mensen, og er lite bivirkninger! Anbefales på det sterkeste

  240. Forstår hvordan du har det! Jeg har slitt med prevensjon i alle år, men fant til slutt ut at spiral var den beste tingen for meg. Det er jo to forskjellige, den ene er kobberspiral uten noen hormoner, og den andre er hormonspiral. Med kobber som jeg har går syklusen og alt som normalt, så det er det sunneste alternativet for kroppen, for det forstyrrer absolutt ingenting:-) Om du kan bruke kobberspiral så anbefaler jeg det på det aller varmeste, du kjenner den ikke og den er der i fire år om jeg ikke husker riktig. Håper du finner ut av det ♡

  241. Hei! Jeg har selv p-stav og jeg er ikke noe særlig fornøyd. Skal være 99% sikker, men jeg ble gravid me deg nesten med en gang. Etter det hadde jeg en spontanabort, og det har ikke kroppen og p-staven taklet. jeg blødde hver eneste dag i 4måneder, og stoppet ikke før 3 uker siden. Nå har jeg hatt 2uker uten, men begynte å blø igjen for noen dager siden. Er livredd for at det ikke skal stoppe igjen… I tillegg så er matlysten enorm og følelsene går utrolig mye opp og ned.. Dette kan jo selvfølgelig bare være at min kropp reagerer dårlig, men jeg vurderer sterkt å ta den ut 🙂

  242. Hei Sophie!
   Jeg er legestudent, og veldig aktiv i en studentorganisasjon kalt MSO (Medisinernes seksualopplysning), og som navnet tilsier driver vi med seksualundervisning, da fra ungdomsskolenivå og opp til og med folkehøyskole og asylmottak. Derfor føler jeg meg relativt kvalifisert til å gi deg råd om dette.
   Det første jeg vil du skal være klar over er at hver gang du har begynt på et nytt medikament tar det ca tre mnd før kroppen innstiller seg på at du bruker medikamentet. Det vil si at du kan ha ganske plagsomme bivirkninger i starten, som det likevel er meget mulig at kan gå over i løpet av de første tre månedene. Dette vil skje igjen for nye tre måneder for hver gang du slutter på det samme medikamentet og starter igjen, eller på et nytt medikament. Noen får faktisk ikke bivirkninger i det hele tatt. Med andre ord ville jeg ha gitt det kanskje 4-5 mnd på et prevensjonsmiddel før jeg gikk videre på neste, med mindre man får kjempealvorlige eller hemmende bivirkninger. Det at man kan føle seg litt “skrullete” kan man stort sett leve med mens kroppen tilpasser seg.
   Det neste er at noen kan få helt ekstreme bivirkninger av medikamenter andre ikke merker noenting av. Og så kan det være greit å være klar over at om man forventer bivirkninger vil man ofte kunne få litt “placebo”-bivirkninger, eller forsterket effekt av de bivirkningene man får, fordi man går og kjenner etter.
   Natural cycles er noe du bør sky som pesten helt til du eventuelt ønsker å bli gravid, da det er utrolig upålitelig som prevensjonsmiddel. Du kan aldri vite sikkert når du får eggløsning, og for å kunne ha ubeskyttet sex og være sikker på å ikke bli gravid er du nødt til å vite om når eggløsningen kommer minst en uke før den faktisk skjer. Dette har mest med levetiden til sædceller i livmoren og gjøre (de kan leve der i inntil en uke).
   Anbefalt prevensjonsmetode for unge jenter er egentlig hormonspiral, både med tanke på hvor sikkert det er, og at hormonsammensettningen gir minst mulig bivirkninger. Men som du sier kan du ikke bruke den pga tidligere infeksjon, og da er neste på lista P-stav. Disse to er de sikreste hormonelle metodene fordi det ikke egentlg er rom for brukerfeil. Ganske mange ender opp med å måtta ta ut p-staven igjen pga mellomblødninger og andre årsaker, men det kan likevel være verdt forsøket. Med både spiral og p-stav er det mange som mister menstruasjonen helt, og det er derfor viktig at de som bruker dem tar graviditetstester med jevne mellomrom (husker ikke om det er hver andre eller tredje måned). Men du må gjerne ha gått på minipiller en periode før du kan få p-stav for å se at du tåler hormonene. Med tåler mener jeg da at du ikke blir “dausjuk”, og ikke nødvendigvis bare at man føler seg litt i ubalanse.
   Jeg ville skygget unna P-sprøyten. Den er ikke egentlig så anbefalt lengre av den enkle grunn at folk glemmer å ta påfyll på den til riktig tid, og da er det plutselig ingen effekt. P-plaster og ring har mye større sjanse for bivirkninger enn spiral og p-stav, ganske enkelt pga kombinasjonen av hormoner i preparatene. Det finnes også piller med ulike kombinasjoner av hormoner, og det kan godt være noen av dem som egentlig passer bra for deg, du må bare gi kroppen din litt tid til å omstille seg.
   Dette ble et ganske langt svar, men jeg synes det er veldig synd at legen din bare gjorde deg mer forvirret, og jeg håper du fikk litt mer ut av svaret mitt. Spør gjerne om det er noe som var uklart, jeg synes det er kjempestas å snakke om dette temaet :’D
   Lykke til med å finne riktig prevensjonsmiddel!
   Smask og dask
   Frøken MSO

  243. Jeg går på microgynon/oralcon (dette er samme piller, men det er forskjellig fabrikant) jeg er kjempe fornøyd!! Ikke surrete i hodet og humøret er det ingenting å klage på 🙂

  244. Nuvaring! Kroppen min blir heks på alt annet. Veldig fornøyd, ikke opplevd en eneste bivirkning og mensen er klokkestilt nermest 🤗

  245. Håper det er i orden at jeg benytter anledningen til å fortelle deg noe som jeg synes det er viktig og riktig at du får høre!
   Jeg er i utgangspunktet ingen bloggleser, men har latt meg fascinere av deg – ikke på grunn av hverken operasjoner, sminke eller extensions, men fordi du er en kul, morsom, nydelig, ydmyk, vakker og inspirerende jente som har sunne holdninger, står for det du mener, bryr deg om miljøet og dyrevelferd, er en fantastisk forfatter og generelt er en rå business kvinne! Du har så mange bra kvaliteter som veier mye tyngre enn det faktum at man har fikset litt på det ytre! Du kan få være forbildet til mine fremtidig barn anytime! Stå på, Sophie <3

  246. Gynefix 200, det er en ny type kobberspiral. Det er kobber på en tråd, ikke en T slik som vanlig. Absolutt ingen symptomer 🙂

  247. Hei! 😊
   Sjekk ut Gynefix 😊 det er en mini-kobberspiral.
   Personlig vil jeg ikke anbefale hormonspiral hvis du sliter med bekkeninfeksjon (fikk det selv, pga hormonspiral). Men vi alle er jo forskjellig med hva man tåler og ikke tåler.
   Og når man kjenner at man ikke tåler hormoner, burde man heller ikke ta det i noen slags form.
   Lykke til 😊🌸

  248. Har prøvd mange selv, og slet veldig med humørsvingninger og angst av alle. Eneste som funker på meg er mini pillen Conuldag. Tok ganske lang tid (ca 6 mnd) før alle bivirkninger ble borte (jeg mistet sex lyst og ble noen få humørsvingninger) men nå for alt helt Borte og jeg føler meg helt super! Det beste av alt- du mister mensen!!
   Du burde virkelig prøve conuldag, den er helt super!

  249. Æ bruker selv p-sprøyte 🙂 veldig fornøyd, gjør ikke vondt når den settes, men kan oppleve kvalme og blødninger, men opplever lite til det og man slipper å tenke på den i 3 måneder og kan leve som man vil 😉 Humørsvinginger opplever æ men trur det variere fra person til person 🙂 Håper du finner ut av det!

  250. Hei Sophie! Først vil jeg bare si at jeg eelsker deg og ikke minst boken din! Fantastisk bok jeg ikke klarte å legge fra meg, og jeg har lest den to ganger allerede! Du er uten tvil et stort forbilde for meg.
   Ang prevensjon, har du prøvd P-pillen loette? Helsesøster anbefalte den fordi den inneholder lite hormoner, samt at den har liten risiko for bivirkninger som blodpropp osv. Hadde veldig hard og uregelmessig mens, men den ble mye bedre ettter at jeg begynte på p-pillen. Jeg tror nok at de fleste prevensjonsmidler er veldig individuelle så det gjelder vel å prøve seg litt frem. Stor klem

  251. Hei!
   Jeg anbefaler p-ring. Startet på det når jeg var 16 år, pga ureglig mens. Har aldri hatt noe problemer med p-ring, og vil derfor anbefale dette. Med p-ring så er det 3 uker med ringen inne og en uten.
   Jeg er nå 24 år, og superfornøyd med p-ringen. Men siden jeg er på farten hele tiden, kan det henne at jeg glemmer at jeg har hatt p-ringen i 4 uker, men det går ikke utover mens, eller prevensjons delen. Så kan du velge om du vil hoppe over mens eller ikke. Jeg hopper ofte over den, og har aldri hatt noe problemer med mellomblødninger eller div. SUPER fornøyd og anbefaler dette 🙂
   Elsker bloggen din, lykke til med valget med ny prevensjon ;P
   Mange klemmer fra Henriette / bertha

  252. Hei! Selv har jeg P-stav, og jeg var litt nervøs for å sette den inn pga homonene og hvor trygg man egentlig er. Men, jeg har hatt den i omtrent to-tre måneder nå og jeg er KJEMPEFORNØYD. Det har gått kjempebra, og jeg angrer ikke en dag 🙂

  253. Hei Sophie!
   Jeg selv har prøvd vanlig p-piller (mercilon) , mini pille (cerazette) og p-stav.Mercilon ble jeg veldig humørforstyrret, var sur og sint hele tiden på den, samme gjelder også pstaven. Pstaven måtte jeg ta ut etter 1 år etter konstant blødninger som varte 3-4 mnd i strekk. Nå går jeg på Cerazette og er super fornøyd med den. ‘Men igjen dette varierer jo veldig, har hørt mange er fornøyd med den og den osv, så det er nok bare å prøve seg frem 🙂

  254. Hei! 🙂 Jeg bruker spiral nå fordi jeg har fått barn, og før det brukte jeg bl.a. p-piller (Cerazette). Men jeg følte at kroppen liksom ble “likegyldig” av p-pillene, slik som psyken kan bli ved bruk av såkalte lykkepiller. Så jeg prøvde Pearly, en digital dings som måler temperaturen din hver morgen og som holder rede på menstruasjonssyklusen og som deretter gir deg grønne (“sikre”) og røde (“usikre”) dager.
   Jeg elsket den!! Brukte den i årevis og hadde god kontroll. I de røde dagene må man selvsagt passe på og bruke kondom eller annen prevensjon men den var altså gull verdt for meg. Null hormoner 😉

  255. Hei Sofie! Jeg har selv prøvd både p-piller, p-sprøyte og p- stav. Ingenting fungerte, eller.. drt funket men jeg ble veldig humørsyk. Såpass syk at jeg sluttet og gå på prevensjon i 1 år for å få tilbake megselv igjen.
   NOVA – ring (p-ring) er det eneste som funker for meg, har gått på det i 3 år nå 🙂 Deteri tillegg veldig greit og enkelt å bruke.

  256. Hei Sophie,
   Jeg har vært i akkurat samme situasjon som deg. Har prøvd utallige p-pille merker, men ingen av dem funket veldig bra for meg. Jeg startet å bruke pressar for ca et år siden, og det fungerer kjempebra! Jeg dro til gynekologen min og fikk tilpasset riktig pessarstørrelse. Du får dessverre ikke kjøpt det i Norge lengre (for lav etterspørsel), men gynekologen min anbefalte meg en tysk side hvor jeg kunne bestille pressar + sæddrepende krem. Det er veldig enkelt å bruke. For meg tok det et par runder før jeg ble vant med å bruke det, men det kom seg veldig kjapt. Dersom det blir brukt riktig er det stor sikkerhet ved å bruke pressar 🙂 Dersom du plages av hormonene ved all type hormonell prevensjon så er dette knall å bruke. Lykke til, håper du finner noe som passer deg!

  257. Hei! Jeg har hatt p-stav i snart 3 år, og må ta den ut i mai. Jeg har for det meste hatt en god opplevelse med det, siden jeg nesten ikke har hatt mensen eller noen smerter. Er ganske sikker på at jeg kommer til å sette inn en ny p-stav når den gamle må ut.

  258. Jeg har prøvd mye forskjellig. Jeg er tydeligvis et komplisert tilfelle på dette feltet..
   Jeg har brukt både Yasmin, Yasminelle, Zoely og Diane. Min erfaring med p-piller er at de funker for en periode før jeg begynner å merke sterke bivirkninger. Har også prøve p-ring, men reagerte på den også.
   Er i samme situasjon som deg – vet ikke hva jeg skal gjøre! Selv ønsker jeg ikke p-sprøyte da jeg selv oppfatter at jeg tåler tilskuddene av hormoner (fra p-piller) dårlig, og hvis jeg får noe sprøytet i kroppen har jeg ikke sjans til å stoppe/få det ut på kort tid.
   Diane er jo forresten den sterkeste pilla på markedet, så hvis du får bivirkninger kan du prøve en annen pille med ulik sammensetning av hormoner, eller gå ned i styrke 🙂

  259. Jeg vil virkelig anbefale deg å prøve ut Microgynon, p-piller. Jeg har gått på de siden jeg var 13år, er nå 19. Har aldri hatt noen problemer eller bivirkninger, går også helt fint å hoppe over mensen!

  260. Jeg blir helt sjokkert etter å ha sett deg på 4 stjerners middag. Du burde lære deg å lage mat . Det hjelper for selvtilliten din

  261. Hei jeg har slitt mye med bivirkninger fra p-piller. Jeg begynte med Loette og fikk mye humørsvingninger derretter byttet jeg til yasminelle. Der fikk jeg ekstreme kviseutbrudd og prøvde Diane som heller ikke funket for meg fordi jeg fikk mye humørsvingninger igjen. Jeg selv har hatt mye besvær når det kommer til p-piller. Etter 1 år med Diane byttet jeg til Mercilon som jeg gikk på i 3 år. Det første halvåret la jeg på meg 12 kg som var ekstremt ubehagelig. Men kiloene ble borte med mye trening. Den dag i dag går jeg på p-plaster og har aldri vært så fornøyd! har ikke fått noen bivirkninger! har så å si aldri kviser lengre! Men bivirkninger varierer jo veldig fra person tilperson

  262. Hva med p-sprøyte? brukte det når jeg var mindre og byttet over til p-stav nå når jeg måtte endre 🙂 veldig deilig å slippe mensen i det hele tatt

  263. Hei, du kan prøve p-ring du har den i 3 uker i å 1 uke uten da du har mensen, syns den er kjempe fin ting.

  264. Håper du kan forsette å åpne kommentarfeltet en gang inni mellom, tørr ikke å kommentere på Facebook :/ haha
   Men så noen kommentarer om kropspress, jeg syntes du ser helt fantastisk ut! Du viser hvordan en sunn og fin kropp, en “normal” kropp, hvis man får lov å kalle det det(?) ser ut!
   Stå på videre, tittelen årets blogger er vell fortjent 👍🏽😊

  265. Hei skjønne Sophie,
   Jeg vil anbefale deg å prøve p-stav da jeg har det selv og er utrolig fornøyd med den. Det er ingen smerter verken fra A-Å og siden jeg tok den i april har jeg bare hatt mensen to ganger. Riktig nok varte den første menstrasjonen litt lenge fordi kroppen måtte bli vant til den, men om jeg husker riktig så er pstav det eneste prevensjonsmiddelet som ikke inneholder hormoner.
   Man kan også ha pstaven inne i tre år før man behøver å bytte. Den er også 99.9% sikker og omtales som like sikker som å være steril.
   Håper du kommer frem til en god løsning😊

  266. Selv er jeg spiral-frelst, så her er jeg vel egentlig ikke til så mye hjelp.
   Likevel vil jeg si at jeg blir så glad på dine vegne for disse hjelpsomme og positive kommentarene. Har fulgt deg i flere år, og jeg skulle noen ganger ønske jeg var din venninne slik at jeg kunne vært der i alt du har gått gjennom.
   Du viser at du kun er et menneske som gjør så godt hun kan, og det gode som kommer din vei er velfortjent.
   Sender lykke i din retning.

  267. Må også legge til at æ gikk på p-pillene Cerazette før æ gikk over til p-sprøyta. Slet med kvalme og oppkast mens æ gikk på p-pillene og glømte de også ofte! Var ganske uheldig da æ på den tida var i et forhold :/ Må forresten nevne at æ merker ingen til dårlig sexlyst, verken på p-pillene eller p-sprøyta 😉
   Klem <3

  268. Hei! Har gått på 5 ulike p-piller fordi jeg reagerte slik på aalle.. og det er ikke noe gøy, så skjønner hvordan du har det 🙁 eneste som har funka for meg er p-sprøyte og p-pillen yasmine 🙂

  269. Hei!
   Jeg er hjerteoperert å kan derfor kun gå på minipiller. Jeg går på ceracette, å er foreløpig ikke fornøyd. Har konstant mensen, vurderer bare å slutte på pillene. Tenkte å prøve i noen måneder til å se om det gikk seg til.

  270. Jeg kan av helsemessige årsaker ikke bruke prevensjon med mye hormoner. Har brukt cerazette minipille i mange år nå, veldig fornøyd!:)

  271. Har brukt p-ring i over et år, måtte bytte da jeg fikk masse bivirkninger av p-piller som gikk ut over humøret mitt. P-ringen gir ingen bivirkninger ellers i kroppen da det er lokal prevensjon, kjempefornøyd!! ☺️

  272. Dette har ikke noe med innlegget å gjøre: Satt akkurat å så på 4 stjernesmiddag. Du var veldig flink og underholdende 🙂 MEN jeg la merke til at du ikke sorterer!! Du som er så for dyr og miljø. Frem med grønne og blå poser Sophie 🙂

  273. Jeg personlig har prøvd x-antall ulike p-piller og minipillen. Men gikk over til Spiral for å minske smertene. Men jeg vil absolutt anbefale Oralcon(?kr om du ikke sliter med smerter på høyt nivå. Den ga meg lite bivirkninger, og fungerte aller best med tanke på mensen å den slags.
   Lykke til på veien!

  274. Jeg er veldig fornøyd med p-pille Loette!! Mye mindre hormoner i dem enn i vanlige p-piller. Prøvde meg på p-stav, men hadde mensen heeeeeletiden så fikk ikke nytte funksjonen til p-staven, Hahaha. Har også gått på Zyrona mot kviser 🙂

  275. Kobber spiral!! Har den selv! Varer i 5 år og ingen hormoner! Alderi følt meg bedre, det eneste er at mensen er litt mere heavy enn når man bruker pillen. Utenom det er jeg veldig fornøyd!

  276. Jeg anbefaler deg veldig sterkt å lese om prevensjon i boken “Gleden med Skjeden”!!! Der lærte jeg såååå mye, og fant veldig greit ut at den prevensjonen jeg allerede går på passer meg best! Veldig deilig å finne ut det uten å prøve masse annet hehe 🙂
   Anbefaler boken sånn generelt sett ellers, den er veldig viktig for oss jenter for det er mye vi ikke fikk lært i seksualundervisningen på skolen!
   Klem! 🙂

  277. Skulle ønske du alltid hadde åpent kommentarfelt. Vil liksom alltid kommentere innleggene dine, og synes det er tungvint å gå på Facebook for å gjøre det. Meen men.
   Jeg går på Cerazette og har gjort det siden begynnelsen av videregående, tror jeg. Veldig lenge hvertfall (er 22). Så kan egentlig ikke huske eller synes jeg har merket noe særlig til hormoner som har klikka. Har mine perioder, men ikke konstant liksom. Har heller ikke hatt mensen siden. Har flere venninner som går på samme, men de har hatt mensen i flere mnd av gangen. Jeg husker ikke sist jeg satt inn en tampong. Og takk Gud for det. Men jeg regner med at alle reagerer totalt ulikt. Håper du finner noe som passer for deg, kjære fine deg

  278. Jeg begynte med p-stav som 15-åring og vil si at jeg var delvis fornøyd med den (3 år) ettersom at jeg så og si ble kvitt mensen. Hadde kanskje mensen 3-4 ganger i løpet av 3 år og det varierte på hvor lenge da. Jeg kjente ikke noe til p-staven før på slutten av perioden (3-året). Kjente da av og til en litt intens smerte i armen dersom jeg ble presset hardt der eller rista mye på armen. Når jeg skulle ta den ut, så var den gått litt lenger inn enn normalt. Dette er en ulempe med p-stav, at de kan gå inn i muskelvevet og må opereres ut.
   Som 18-åring når jeg tok den ut, ville jeg ikke sette inn ny. Følte jeg gikk opp litt i vekt pga den.
   Begynte på p-piller (loette 28) og er veldig fornøyd. Eneste som er så dumt, er at jeg er så fæl til å glemme at det blir mange glemte p-piller..vurdere å begynne på p-sprøyte da 🙂

  279. Hei Sophie!
   Jeg har gått på p-stav nå siden jeg var 18, nå er jeg 21 og har derfor byttet stav en gang allerede. Før jeg begynte på p-stav hadde jeg kraftige blødninger, humørsvingninger og utrolig sterke menstruasjonssmerter, men etter at jeg begynte på p-stav har smertene blitt noe redusert og blødningene er ikke like kraftige. Jeg har derimot, uheldigvis, fått mer uregelmessige blødninger.. Jeg kan gå to til tre måneder uten menstruasjon for så å gå i to til tre uker med småblødninger som tvinger deg til å gå med ob/truseinnlegg/bind i den perioden før jeg går en god stund uten blødninger igjen. Humørsvingningene har faktisk ikke vært så ille som da jeg gikk på p-piller.
   Jeg har ikke kjent noe ubehag med å ha p-stav i armen – faktisk legger jeg ikke merke til den i det hele tatt og må lete litt for å finne den igjen hvis noen først ønsker å kjenne på den. For meg så har det vært en god løsning så langt.
   Er du usikker på p-stav er jo også p-sprøyte en mulighet, men denne må du ta hver tredje måned. Tanten min går på det til vanlig og merker ingen større bivirkninger(med tanke på mellomblødninger og smerter) enn det jeg gjør med p-stav. Så her er det mer opp til deg om hva du føler deg mest komfortabel med å bruke, min anbefaling er i hvert fall p-stav, til tross for noen lengre perioder med mellomblødninger.
   Mvh Emilie

  280. Heisann!
   Noe som du absolutt burde prøve, og som definitivt er den beste prevensjonsmiddelet jeg har brukt, er HORMONSPIRAL!! Det finnes to typer på markedet, Mirena som varer i 5 år, og Jaydess som varer i 3 år. Jeg har Jaydess, og er SUPERFORNØYD! Fordelene er at den inneholder veldig lite hormoner! Den inneholder kun hormonet gestagen, og ikke østrogen. Den er plassert i livmoren, så den virker lokalt. Det er ca 20% som mister mensen helt. Jeg har ikke gjort det, men har fått mye mindre mens enn før. Siden den sitter i livmoren, er det ingen brukerfeil, og det er derfor et svært sikkert prevensjonsmiddel (jeg hadde f.eks. vanskeligheter med å huske å ta p-pilla hver dag). Jeg har gått på p-piller og p-stav, og p-piller gjorde meg veldig hormonell.. Med p-stav hadde jeg sammenhengende mensen i et halvt år! Med spiralen føler jeg meg som “meg selv”, og har ikke opplevd noen bivirkninger! Anbefaler den på det sterkeste! Kan varmt anbefale Oslo jordmor- og ultralydklinikk – der får du kjempegod oppfølging av noen helt fantastiske jordmødre!
   Lykke til med valget av prevensjonsmiddel! 🙂

  281. Jeg bruker p-plaster, syns det er mye bedre enn p-piller☺️ Så det kan jeg anbefale på det varmeste 👌🏻

  282. Har trua på p-ring eller p-stav om du reagerer veldig på hormoner.. Jeg har nå en treåring pga p-plasteret…Just sayin 😉
   Elsker jenta mi over alt på jord asså, men jeg var “gammel nok” og klar… Så om du vil vente, hadde jeg glatt hoppet over det 🙂

  283. Jeg har p-stav da jeg alltid glemte pillene, og synes det bare var stress. Jeg er superfornøyd, og er utrolig deilig å slippe å tenke på det de neste 3 (nå 2) årene. Jeg har ikke merket noen av de “dårlige” symptomene, og har så og si ikke mensen lenger heller, men dette varierer jo selvsagt fra person til person. Merker heller ikke at p-staven er der, hvis det var en bekymring.
   Digger deg, stå på videre:)

  284. Anbefaler P-ring på det sterkeste. Dvs jeg var ikke så flink til å huske når den skulle inn og ut, så jeg har byttet til p-stav. Ganske greit mtp at jeg slipper å huske noe som helst, men litt mellomblødninger og kan ikke hoppe over mensen som man kan med p-ring. Må også få si at jeg liker bloggen din godt. God blanding av viktige og mindre viktige temaer. Vilde, 22:)

  285. P ring, eller Nuvaring som det egentlig heter! Har kun prøvd denne typen for prevensjon og har ikke angra ett sekund! Du tar en ring inn i skjeden som du har inne i 3 uke. Når 3 uker er gått tar du den ut samme tidspunkt på dagen du satt den inn for 3 uker siden. Du har en ringfri periode på ei uka der du har mensen. Når 1 uker er gått setter du en ny ring inn på samme tidspunkt du tok den ut uka før. Du er beskyttet den ringfrie uka. Dersom ringen skulle være ubehagelig under sex kan du lett ta den ut og sette den inn igjen etter økta, så lenge du setter den inn igjen før det har gått 3 timer. For å utsette mensen setter du med en gang inn en ny ring når du tar ut den gamle etter 3 uker, og får da mensen utsatt 3 uker til.
   Ringen vil beskytte på 3 måter. Først vil den stoppe eggene for å løsne. Dersom det ikke fungerer har den fjernet slimhinnen. Dersom det heller ikke fungerer så har ringen tettet igjen hullet slik at sæd ikke kommer seg opp og videre inn i skjeden. Du kan også bruke tampong selv om du har ringen i, dersom du f.eks ikke er ferdig med mensen til du setter inn den nye ringen.
   Anbefales skikkelig. Slet mye med kviser før og var redd for å få bivirkninge, men hormonene har ikke påvirket i d hele tatt og har nå ingen kviser lenger. Lykke til 😁 Ps. Digge dæ, du e fette rååå 💕

  286. Kobberspiral er genialt! Helt naturlig, veldig sikkert og inneholder ingen hormoner! Vondt å sette inn, men varer lenge:)

  287. Mange kommentarer her 🙂
   Men husk at alt er jo helt individuelt. Søsteren min reagerte på alt hun gikk på, både piller og spiral.
   Men når jeg snakket med legen min for alternativer siden jeg ble dårlig av de jeg gikk på før, ble jeg tilbudt først p-stav, legen sa at de er det minst hormoner i. Og før du prøver p-staven hvis du vil det (er jo veldig kjekt, så slipper man å freake ut hvis man har glemt pillen en dag,ett par dager uten kan være nok, snakker av erfaring, har en gutt på 3 år 🙂
   Men hvis du vil prøve p-staven som man får inn i armen, så kan du først prøve p-pillene cerazette. De skal være helt like med tanke på mengde hormoner og virkestoffer.
   Så da vet du det 🙂

  288. Har også de samme erfaringene med joydess hormonspiral, som en anonym i kommentarfeltet! Kjempefornøyd! Kun at det gjorde vondt de første ukene likt som mensensmerter. Men noen uker er verdt det når jeg har hatt lite komplikasjoner i over 2 år etterpå! 🙂

  289. Det er dessverre vanskelig å anbefale deg noe ettersom alle jenter reagere helt ulikt på ulike typer prevansjon, men jeg kan tipse deg om at det er mulig å få tabletter med samme virkestoff som pstav eller sprøyte, slik at du kan teste stoffet i noen måneder, for å se om det funker for deg.
   Jeg ble ekstremt hormonell på psprøyte, og blødningene var helt ute av syklus. Kunne få mensen når som helst, og hadde null kontroll. Men jeg kjenner andre som bare har gode erfaringer med sprøyte, så det er som sagt veldig individuelt.. Derfor anbefaler jeg piller med samme virkestoff før du setter staven eller sprøyten. Jeg har nå gått på yasmin 28 i ca 7 år, og det er det eneste som funker for meg 🙂 Håper du finner en løsning, masse lykke til!! <3

  290. Jeg har hatt p-stav i over et år nå, var veldig usikker på om jeg skulle ta det me tanke på at mange sa at jeg kunne få store blødninger over lenger tid. Men jeg har mistet mensen helt å har ikke hatt noe problem med hormoner (hadde det med p-piller). Den er kjempe grei med tanke på at du kan ha den der i 3år uten å være redd for å bli gravid. Har ikke erfaring med noe annet en p-piller og p-stav men p-stav anbefales! 🙂

  291. Har brukt p-pillen Oralcon i nesten 6 år nå og har aldri hatt noen bivirkninger. Sleit veldig mye med mensensmerter før, men etter at jeg begynte på Oralcon har jeg nesten ikke hatt noen smerter. Den funker også ekstremt bra om man ønsker å hoppe over mensen. Jeg velger bare å ha mensen ca. 4 ganger i året og har aldri hatt en mellomblødning. Har mange venninner som har slitt veldig mye med bivirkninger av forskjellige p-piller og da har jeg anbefalt dem Oralcon og absolutt alle har vært fornøyd med den. Er selvfølgelig veldig individuelt, men har nesten aldri hørt noe negativt om Oralcon så tenker det er verdt å hvertfal prøve den ut.

  292. Jeg bruker også p-ring! Reagerer på ALT av hormonprevensjon, men p-ringen holder hormonene “der nede” og ikke rundt i kroppen 🙂 Deilig å slippe alt av bivirkninger. Tok p-sprøyte en gang og la på meg 10 kg på få uker og fikk skikkelig uren hud (fikk til og mee kviser på brystet). Så det anbefales IKKE! 🙂

  293. Du har jo fått massevis av tips allerede, men p-ring forandret livet mitt!! Jeg synes det er synd hvor lite informasjon unge jenter får i dag om at det kanskje er p-pillene som gjør dem hormonelle og ikke bare puberteten/tenårene. Selv er jeg overbevist om at mye av det jeg gikk igjennom som tenåring var fordi jeg stappet i meg en haug med hormoner… Etter litt research fant jeg ut at p-ring er det beste for meg. Noen ganger så kan kjæresten min kjenne den, men da bare tar vi den ut. Den kan være ute i 3 timer. 😉

  294. Hormonspiral har jeg. Lite hormoner og de virker lokalt. Etter en stund forsvinner mensen. Også kan den sitte der i fem år!

  295. Hei. Beklager å måtte si dette, men jeg tror faktisk ikke du skjønner konsekvensene av hvordan dine plastiske operasjoner påvirker dine lesere. Har lest bloggen din fast siden jeg var 15 og du fikk meg til å ville ha mye større pupper enn det jeg hadde og sånn sett være misfornøyd med min egen kropp. Føler du har mindre påvirkning på meg i dag, men jeg kan se for meg at mange jenter nede i tenårene føler seg mindre attraktive fordi de sammenlikner seg med deg som bruker veldig veldig mye penger og tid på å se bedre ut, noe som ikke alle har muligheten til. Vil bare at du skal tenke litt på hvilke signaler du sender ut til unge jenter.

  296. Jeg har selv gått på både p-piller, mini piller og prøvd p-stav. P-stav -etter min mening- anbefales ikke, ettersom at jeg fikk store problemer med blødninger og kraftige bivirkninger som hodepine, kvalme og kviseutbrudd.
   Jeg valgte å prøve p-stav og har gått på det i ca. 1år nå, er stor fornøyd. Største grunnen er at jeg sliter med menstruasjonen, mye smerter osv, med p-stav mister du menstruasjonen helt. For noen kan det virke skummelt, for meg er det en lettelse! Så om du ikke har noe imot å ikke ha menstrasjon så anbefaler jeg virkelig p-stav. I tillegg er det greit å vite at man setter i en ny sprøyte hver tredje mnd så man slipper å stresse med en ny pille hver dag. Veldig praktisk 🙂

  297. Hei Sophie 😊 føles nesten litt unødvendig å kommentere når du har fått så mange tips men her kommer min erfaring. P-piller/minipiller har aldri fungert for meg da jeg er veldig sløv på å huske og ta den hver dag. Etter to år uten noen som helst prevansjon og en skrekk opplevelse med “herregud, tenk om jeg er gravid :o” bestemte jeg meg for å prøve p-sprøyte. Hadde ingen bivirkninger med denne bortsett fra at jeg fikk totalt fraværende sexlyst og noe småirritert. Altså, hadde veldig lyst på sex men ble aldri ordentlig kåt og det er jo litt kjipt med tanke på at jeg er 21 år, har samboer og veeeeldig glad i sex. Så etter ca 15 mnd. bestemte jeg meg for å prøve p-stav. Har ikke hatt den i så lenge, men merker allerede at sexlysten er tilbake. Eneste bivirkningen jeg merker er hodepine men det regner jeg med går over etterhvert. Hatt null plager med blødninger eller å være superhormonell 😊 håper du finner ut av det i havet av prevansjonsmidler, er jo noen å velge mellom for å si det sånn 😜

  298. Hei!
   jeg har også slitt med at jeg blir et monster av følelser av alle hormonene. Jeg prøvde både p-pillee, minipiller, og hormonspiral. ingenting funka. nå bruker jeg PEARLY : http://www.pfc.no/ , noe som har funka veldig bra for meg en god stund. men såklart, må bruke den slik som det står i bruksanvisningen da.. :)Lykke til

  299. P-ring anbefales ikke! Jeg hadde sex med typen min som jeg har vært sammen med en stund, og han spurte om jeg hadde en kopp i underlivet fordi han kjente den når han var inni meg. I tillegg datt den ut flere ganger…

  300. Var veldig fornøyd med p stav fordi jeg fikk ikke mensen, ikke humørsvingninger og ikke smerter, men det var helt til jeg skulle ta den ut.. helt forferdelig! Legen måtte grave inni der lenge for å få den ut.. sydde også et sting, men tror det er normalt. Legen sa også til meg “ja.. jeg kan vel ikke klage for det var vel jeg som satt den inn..” har veldig lite lyst til å sette inn p stav igjen på grunn av det som var da jeg skulle ta den ut.

  301. Jeg gikk lenge på Oralcon som er vanlig p-pille med ikke alt for mye hormoner i, men bytta for et år siden fordi jeg mistet sexlysten. Så nå går jeg på cerazette og har ikke hatt mensen én dag det siste året! Siden det funka så bra for meg kommer jeg til å ta p-stav, samme virkestoffene. Ikke noe mer humørsvigninger på cerazette enn jeg hadde i naturlig tilstand heh. Tror ikke cerazette samler vann i kroppen noe særlig, for jeg gikk ned et par kilo da jeg byttet til cerazette -sansynligvis vannvekt som oralcon tviholdt på haha.

  302. Jeg har gått på de fleste minipiller/p-piller som finnes jeg også og blitt en eksploderende hormonbombe, akkurat som deg. Både jeg og min mor får disse plagsomme bivirkningene av pillen. For noe over et år siden anbefalte legen vår en pille som heter Zoely, som skal være nokså ny på markedet. Og denne har jeg brukt siden uten å merke noe til hormonsvingningene jeg har opplevd tidligere. Det samme gjelder moren min. De kan anbefales om du allerede ikke har prøvd dem 🙂

  303. Vil anbefale p-plaster 🙂 ikke så ofte man må skifte og man husker godt det er en dag i uka man skal bytte 🙂

  304. Jeg gikk på p-pillen loette i 5 år før jeg nå i høst satt inn en p-stav. Det gikk en mnd før jeg begynte å blø konstant og veldig mye ubalanse i underlivet, og samt en uke etter fikk jeg bivirkning med urtikaria/ elveblest og angioødem. Som jeg har hatt konstant, tok dermed ut p-staven igår pga så mye plager.
   Det er nemlig flere som tar ut p-staven før det har gått 3år, enn som har den tiden ut…
   Jeg hadde nok sjekket ut andre muligheter som p-plaster eller p-sprøyte før du setter inn et implantat som p-stav. Noe jeg angrer på selv 🙂

  305. Jeg tror egentlig ikke det finnes noen fasit. Noen blør uten stopp i et halvt år på minipiller, mens andre mister mensen totalt. Noen får kviser av p-piller, andre får perf hud. Noen blir deprimerte, andre blir helt psyko og noen ser ingen endring i humør. Men det generelle rådet er vel å velge noe med lite hormoner i, og heller bytte om det blir feil. Natural cycles det stoler jeg ikke på ass.

  306. Man må IKKE sette inn p-stav uten først å ha prøvd cerazette! Det burde legen informere om. Man reagerer ulikt når det kommer til blødninger.

  307. Hei! 🙂
   Jeg vil anbefale p-ring, den er veldig grei å bruke og du slipper å bekymre deg for å ta pillen.
   Det er også greit at den har jevn strøm av hormoner gjennom hele syklusen 😊

  308. Hei Sophie! Koselig å skrive til deg igjen 🙂
   Selv har jeg gått på p-piller og mini-piller, men nå på p-stav. Har hatt den inne i ca. 8 måneder. P-stav har en minimal mengde hormoner sammenliknet med p-piller. Jeg sleit veldig med mye kvalme, migrene og humørsvingninger da jeg gikk på p-pillene over noen år. Dette ble momentant borte da jeg satte inn p-stav. Å sette inn p-staven er ikke vondt og en enkel prosess. Den er også det sikreste for å forhindre graviditet. Den kan du ha i tre år fra dagen du setter en inn (den som setter den inn fyller ut en lapp du får med dato) og er der hele tiden. Noe jeg er veldig lettet over med denne prevensjonsmetoden er at det er en veldig liten risiko for blodpropp i motsetning ved bruk av p-piller. Eneste negative jeg har å si om p-staven er mellomblødninger. Noen får blødninger rundt tiden mensen skulle ha kommet, noen får det hyppigere og noen får det aldri. Jeg får rundt menstider, men de er ganske små, så det går greit med liten tampong eller truseinnlegg. Samboeren tar heller ikke skrekken av de hehe 🙂
   Jeg lurer på en ting: Kommer du på boksignering i Trondheim? Jeg vil såå møte deg! Klem <3

  309. Ikke natural cycles i hvert fall!! Jeg prøvde den. Bare tull. Målte sykt varierende temperatur hver dag, noe som da
   resulterte i “usikkert” hele tiden. Da ville jeg heller gjort litt research på ladycomp 🙂 Mye dyrere, men hakket bedre? kanskje?

  310. Bruker p-piller som heter Loette og de funker kjempe fknt på meg, men alle reagerer forskjellig, men anbefaller disse😄😄

  311. Cerazette minipiller! Merker ikke noe til humørsvigninger og har ikke mensen. Jeg fikk de anbefalt av legen da jeg bør unngå hormoner som kan “trigge” blodpropp/hjerneslag, siden det ligger i familien:)

  312. P sprøyte er veldig lite nevnt ser jeg. Jeg bruker det selv og er så fornøyd! Du setter den hver 3mnd, er så greit og slippe tenke på klokkeslett ogsånn.

  313. Hei Sophie! Jeg har i alle de år plagdes veldig med prevensjon og har prøv nesten alle typer p-piller, p-ring og p-plaster. Det siste er det som fungerer aller best for meg! Det er ikke spesielt fint å se på og med tanke på at du liker å vise deg fram i undertøyet (ikke noe slemt ment, du ser sykt fin ut) så er kanskje ikke dette noe for deg, men det er vel alltids greit å kunne prøve det ut. Det heter Evra og man skifter plaster en gang i uka. Har ikke fått noe bivirkninger på plasteret, mens på alle pillene ble jeg hormonbombe, og blødde hele tiden bortsett fra Yasmin. Den fikk jeg migrene av 😉

  314. Altså du må IKKE begynne på p stav!!! Man blir ekstremt overhormonell, forstyrret, vekten blir ustabil, appetitten blir ustabil og ja….. Når den ble tatt ut fikk jeg arr, og på et punkt satt den ikke der den skulle (den kan flytte seg) så jeg fikk hormonene men ikke beskyttelsen. Anbefales ikke.

  315. Hei sophie! Jeg har også vært veldig plaget med mye hormoner og alt fra p-piller men nå har jeg endelig funnet en som er helt perfekt! Litt dyr men det får gå! Den heter zoely og er utrolig bra, nesten ikke menstrasjon lengre og merker ingenting ubehag eller noe vondt ved menstrasjon! Håper du finner ut av det, virkelig å anbefale!

  316. Jeg har bruk microgynon/oralcon i 7 år. microgynon/oralcon har akkurat de samme virkestoffene, det er bare to forskjellige produsenter. De første to-tre månedene opplevde jeg å bli akutt kvalm hver gang jeg begynte på nytt brett (men bare den første dagen, og kun i 1-2 timer). Etter det har jeg ikke hatt noen bivirkninger som jeg vet om, og har kunnet hoppet over mensen slik som det passer meg. Prøvde likevel cerazette i høst med tanke på å sette inn p-stav, og det gikk helt fint bortsett fra at jeg ble helt aseksuell, noe som er en kjent bivirkning så vidt jeg har skjønt. Så nå er jeg lykkelig bruker av microgynon/oralcon igjen. Ville vurdert å prøve den siden du kun skriver at du har brukt helt andre type p-piller.

  317. Sophie, gidder du å si hvem hudlegen din var? Har også gått på isoretin (eller hva det heter igjen) men har fortsatt et par kviser som kommer opp her og der. Også har jeg en del kvisearr i kinnene. Hvordan klarte du å bli kvitt de??

  318. Jeg har bipolar lidelse så en av medisinen jeg gikk på (lamictal) kræsja med nesten alt jeg begynte på. måtte til slutt slutte på lamictalen og nå går jeg på nuvaringen for andre gang i mitt liv, funker supert! fikk litt kviser (noe jeg får av alt egentlig) i begynnelsen, men det gikk fort over. den stabiliserte seg veldig fort i forhold til alt annet tull jeg har gått på. gått på nesten alt bortsett fra stav og plaster (som jeg ALDRI kommer til å prøve ut, hørt altfor mye dritt om de begge).
   Jeg gikk på spiral i over nesten 2 år, slet ekstremt mye med kviser, var helt forferdelig, måtte begynne på isotretinoin og det hjalp bare i noen måneder etter jeg slutta på pillene, så var jeg helt bombadert igjen. helt håpløst! hatt noen venninner som har slitt med spiralen på samme måte og måtte bare ta den ut. Elska den i begynnelsen, men uff….
   sier bare skinrepair in my <3

  319. Vil også legge til på min forrige kommentar at jeg har slitt veldig med kviser av p-piller men disse pillene gir verken vond mage ved menstrasjon eller kviser! Det er vanelig å bli litt hormonell ved menstrasjon, men man merker fort forskjell! Gikk på yasminelle før og disse zoely pillene er som natt og dag! Helt fantastiske

  320. Hei! Jeg har gått på Cerazette i 4 år nå fordi jeg ikke kan gå på vanlige p-piller med hormoner pga. medisiner. Cerazette inneholder ikke hormoner østrogen, men av den grunn kan du heller ikke bestemme når du vil ha mensen. Man må også ta en pille hver dag til samme tid. Selv er jeg storfornøyd med pilla! 😃😃 Det er samme innholdet i Cerazette som i en av p-stavene, derfor er det anbefalt å prøve p-pillene først for å sjekke hvordan kroppen reagerer på innholdet før man eventuelt setter inn stav.

  321. Hei Sophie 🙂 Jeg har noe som heter endometriose, som gjør at jeg har en del smerter, så det som hjalp meg var å starte på kombinasjonpille, den jeg bruker heter microgynon.
   I Felleskatalogen står det: “Microgynon brukes hovedsakelig som prevensjonsmiddel, men kan også benyttes ved dysmenoré (smerter eller andre plager i forbindelse med menstruasjonen) og premenstruelle plager. Microgynon er en såkalt kombinasjons-p-pille som inneholder to ulike kvinnelige kjønnshormoner i lav dose. Hver tablett inneholder både østrogenet etinyløstradiol og gestagenet levonorgestrel. Fordi virkestoffene er til stede i så små mengder, anses Microgynon som en lavdose-p-pille, og fordi alle tablettene inneholder den samme kombinasjonen av hormoner i konstant dose, omtales preparatet som monofasisk.”
   Dette er en p-pille du kan “hoppe over mensen” veldig lenge uten at det skal gjøre noe. Det er altså det som er behandlingen for den tilstanden jeg har.
   Kan jo være verdt å høre med legen om dette kan være noe for deg?
   Stor klem
   – Charlene 🙂

  322. Hei jeg har gått på loette 28 siden august og det funker kjempe bra! Mensen smertene er vekke + jeg har hatt nupper i fjeset før som har nå forsvunnet på grunn av p-pillene og hormonene er helt normale. Selv skal jeg bytte til p-stav siden jeg har for travle dager å en p-stav kan være der inn til 3 år snakket med helsestasjon og p-stav er mye bedre enn p-piller og holder hormonene som de skal. Anbefaler loette 28 om du tenker å skifte minipillene dine ut!

  323. Hade Pstav i 5 år och funkade super bra i 4 😉 sen började den fucka lite med mig.. och så är det för dem flesta med Pstav, det funkar oftast jätte bra för dem flesta dem första åren! Så nu har jag spiral, funkar jätte bra det med. Men önskar någon gång att gå tillbaka till Pstav för det är det absolut bästa preventivmedlet tycker jag!
   Så jag hade gått för det om jag var dig:) Dem är super duktiga på pstavar i Oslo med går snabbt och både sätta in och ta ut! 😀

  324. Jeg var akkurat sånn som deg og slet veldig med for mye hormoner i kroppen.. Humøret mitt var veldig utforutsigbart og jeg orket virkelig ikke å ha det slik lengre. Så jeg tok P-stav for noen måneder siden som er det absolutt tryggeste med tanke på blodpropp og hormoner. Det er en jevn strøm av hormoner og man slipper slike “ups and downs” hele tiden! Jeg er storfornøyd, og er helt himmelsk å slippe og tenke på pillen hver dag. Ville virkelig anbefalt å gå for P-stav! Vil også benytte anledningen til å si at jeg digger deg og håper du blogger til vi alle blir gamle og grå. Heier så masse på deg fineste soph<3

  325. Har en vennine som sliter med alt av prevensjon, eneste hun ikke har prøvd er p-sprøyte, jeg går personlig på den, ja du kan gå opp i vekt av den, mest sannsynlig mister du alt av blødninger ganske fort, for min del gikk jeg ikke spesielt mye opp i vekt av den, jeg har ingen blødninger, og du slipper å stresse så mye med den, den settes en gang hver 3 måned. mitt råd da er å starte i enten mars,juni, september eller desember. rett og slett fordi 3 tallene er lettere å huske, men det er helt opp til deg, jeg hadde lang samtale med legen min om den før jeg startet, det vil ta tid før systemet er tilbake til normalen etter at du slutter på den, og det vil da ta lengre tid før du kan bli gravid når du ønsker det, men alt i alt er det eneste prevensjonen jeg med 100% sikkerhet av egen erfaring kan gå god for. piller funket ikke for min del, jeg ble kvalm, fikk mye kraftigere kramper og ble rett og slett en mannevond emosjonell bitch en uke i måneden, nå blir jeg bare en mannevond emosjonell bitch om jeg sitter med matte oppgaver og er sulten. Så kanskje det er verdt et forsøk?

  326. Jeg har p-plaster, og jeg er ganske fornøyd med det fordi jeg stort sett kan kontrollere når jeg vil ha mensen, og jeg trenger bare bytte èn gang i uka. Eneste ulempen jeg ser med p-plaster er at det er så synlig. Dersom det ikke plager deg at du har et synlig plaster på deg til alle tider av døgnet så kan jeg absolutt anbefale p-plaster. Jeg hadde p-stav i ca et og et halvt år, og det fungerte kjempefint i starten og jeg hadde aldri mensen, men mot slutten hadde jeg mellomblødninger hele tiden så jeg var nødt til å ta den ut. Jeg hadde ingen bivirkninger utenom det. Den fungerer helt forskjellig hos alle, så eneste måten å finne ut om den fungerer for deg er nesten å prøve.

  327. Evra p-plaster changed my life. Har prøvd det meste av p-piller, men uansett så ble jeg enten kvalm eller gråt for ingenting, synes synd på samboern min for alt ble galt. Når han raspa ost kunne jeg helt seriøst gråte fordi han holdt osten feil, eller jeg kunne bli så forbanna i 1/2 sekund over så knøttlite som at hestehalen min ble stygg på første forsøk. No inbetween altså.
   Evra holder dette følsomhetstoget på skinner, det er absolutt verdt et forsøk.
   Veldig digg å kun tenke på å bytte plaster en gang i uken også. Kan sette det i nakken eller på skinka så vises det heller ikke.
   Med det samme du har åpent kommentarfelt må jeg også få si GRATULERER MED VIXEN PRISENE! Herregud du slutter aldri å prestere, virkelig så sinnsykt fortjent. Keep it up!

  328. Jeg bruker natural cycles og har gjort det i to år nå; for å unngå å bli gravid. Appen har to innstillinger: å bli gravid eller unngå det. Du får et termometer i posten, og kjøper et abbonement på appen deres, også måler du tempen hver dag når du våkner og fyller inn. Det anbefales å ta eggløsningstester de første månedene og fylle inn i appen når de er positive, slik at appen etter en stund blr kjent med din syklus. Så vil du få røde og grønne dager, og de røde dagene må du sørge for ekstra beskyttelse eller avstå fra samleie. Det har gjort at jeg har stålkontroll på min syklus og kjenner min kropp, så jeg er veldig fornøyd. 🙂

  329. er du dum? alle prevensjoner (bortsett fra kondom) gjør deg til en hormonbombe i minst 3 mnd. det er slikt det fungerer.
   etter det blir det stabilisert. du er ikke spesiell. det er slik prevensjon med hormoner fungerer……. fjott

  330. Detta spørsmåle har ikke nåkka med innlegge ditt..men kan du være så happySkvætt å si kordan sang som spilles på d siste innlegge ditt!? (Der du danse/sveve omkring)

  331. P ring 🙂 eller Nuva ring som det heter, er helt fantastisk! 🙂
   Å hormonene holder seg der de skal å trenger ikke vandre gjennom hele kroppen som med p piller 🙂

  332. Haha, alle hormonpreparater fungerer ikke likt “CH” Skjønner ikke hva du gjør i et kommentarfelt hvis du bare ønsker å lage kvalme. P sprøyte har veldig mye hormoner, noen har kun en type hormoner og noen andre har to typer hornonee. Jeg ble selv frarådet å bruke det. Så jeg satte inn kobberspiral. Veldig fornøyd også er jeg sikker i 5år. Man blør en del første dagen, og gjerne noen dager etterpå. Men så er man good to go. Er ganske ukomfortabelt å sette inn. Men absolutt verdt det.

  333. Hei, jeg sleit veldig med og gå på P piller så jeg bytta over til P plaster og er super fornøyd! Må ikke ta pille hver dagen men bytter heller plaster en gang i uka! Har ingen problemer med p plaster!

  334. Jeg bruker mini-pillen Cerazette, og den fungerer kjempebra for meg. Jeg begynte på pillen for 11 år siden, og har aldri hatt bivirkninger eller problemer med denne pillen. Pillen inneholder lite kvinnelige hormoner, og min lege sa den anbefales om man har en del humørsvingninger / lar følelsene styre tankene litt for mye. Jeg har heller ikke menstruasjon, men vet at enkelte kan få småblødninger nå og da. Jeg har i hvert fall aldri fått det, men vi alle reagerer jo forskjellig.
   Håper du finner prevensjonen som passer deg søte Sophie 🙂 Masse lykke til.

  335. Hei sophie 🙂
   Jeg vil anbefale deg p-stav. Har hatt det selv i 2 år nå og elsker det. Slipper å stresse med pille system og har ikke humørsvigninger. Det gjør ikke vondt å ta det, man får bedøvelse. Å varer I hele 3 år, ganske digg å slippe å tenke på å bli gravid osv på 3 år.
   Blødninger etter p-stav er ganske individuelt. Jeg hadde blødninger nesten hver dag i 3-4 måneder. Men det er ganske verdt det, da jeg nå ikke har hatt mensen på 1.5 år. Syntes du skal teste det 🙂 er ikke værre enn å ta den ut, hvis du ikke liker det eller reagerer på den.

  336. Hei Sophie!
   Jeg sleit med det samme som deg en periode… jeg fikk dessverre blodpropp av p-pillebruk, den gang brukte jeg Mercilon 28. Jeg fikk blodpropp i venstre bein med spredning.
   Da jeg ble frisk, så kunne jeg ikke bruke noe med østrogen(hormoner) i seg, så jeg går nå på Cerazette (minipiller) som er uten østrogen – og dette fungerer veldig fint for meg. Det holder alt i sjakk, og jeg får kun menstruasjon innemellom, ingen sterke smerter heller! 🙂 vil anbefale deg og begynne på de, vet ikke hvilke minipiller du har gått på tidligere?
   22 år gammel, Marthe Kristine Tørrisplass.

  337. Jeg bruker selv p-plaster og er STRÅLENDE fornøyd!! Ingen humør svinginger, ingen vekt økning og jeg kan fint hoppe over mensen i 3mnd uten at det skaper noen plager. Jeg har brukt p-plaster siden jeg var 16-17år og er nå 26. Jeg kunne ALDRI byttet det bort mot noe!! Jeg har også en datter som vi smalt inn på førsteforsøk :,D :,D hahaha! Så det skaper ikke noen problemer der heller, noe jeg har hørt at p-stav, p-piller og hormonspiral kan gjøre 😉 Jeg anbefaler det på det sterkeste. Ja, du bytter plaster en gang pr.uke, samme dag men ikke avhengig av tidspunkt 🙂
   Håper du finner noe som passer deg!
   <3

  338. Hei Sophie:)
   Når jeg gikk på p piller ble det så ille at jeg kastet opp. Jeg byttet over til p plaster (eura). I starten var eneste bivirkning jeg hadde at det klør det plastret sitter. Det kan sitte på en uke, på nesten alle steder på kroppen. Jeg er veldig fornøyd med det, mensen kommer så og si til samme time nesten hver eneste måned, og jeg tenker ikke over at jeg har det på. Ingen problemer med å bade/dusje med det heller.
   Håper du finner noe du trives med:)

  339. Jeg har prøvd det meste av prevensjon. P-piller førte til blodpropp. Etter dette prøvde jeg minipille uten hell, så p-sprøyte som gjorde at humøret var på bunnen hele tiden, samt at jeg så negativt på ALT. Etter dette fikk jeg satt inn en hormonspiral og med denne har hvertfall humøret og psyken forbedret seg 🙂

  340. For noen år siden begynte jeg på Loette og fikk masse kviser og økte i vekt. Sluttet etter en liten stund og holdt meg til kun kondom i lang tid. Etter en stund ville jeg prøve igjen og fortalte om opplevelsen min. Legen mente at siden jeg alltid har hatt regelmessig mensen, ikke noe smerter eller problemer med kviser(før de første pillene vel og merke), så var cerazette det beste alternativet for meg. Hva hun la i det tørr jeg ikke uttale meg så altfor mye om, i og med at jeg ikke er lege og har kompetanse til å argumentere for det. Fikk hvertfall inntrykk av at Loette og andre tohormonspiller er sterkere saker som også kan hjelpe mot andre ting, men som kan slå tilbake på deg hvis du i utgangspunktet er stabil. Det finnes garantert unntak, men det virket som at det var en tommelfingerregel, hvis man ikke allerede hadde noen utgangspunkt eller erfaringer. Gikk på cerazette i 1 år før jeg byttet til p-stav. Gikk veldig fint med stav i et halvt år, før jeg hadde et kommende halvt mensenår. Det siste halve året har vært uten mensen, veldig deilig! Vanskelig for meg å anbefale noe siden alle reagerer ulikt, men dette er hvertfall min erfaring! Man bør hvertfall teste Cerazette før man tar p-stav, for det er de samme hormonene. De pillene du nevnte litt lenger opp er ganske mye sterkere enn Cerazette og p-stav som er etthormons.
   Jeg så deg forresten på trikken i stad. Turte ikke gå bort til deg og snakke med så mange mennesker rundt, men vil bare si at det er så annerledes å se deg enn andre kjente mennesker, for det føles nesten som om vi kjenner hverandre 🙂 Rart med det, men det er sikkert lett å føle det sånn når du er så personlig og åpen som du er. Jeg ser så mye av meg selv i deg og i tenkemåten din. Vi har nok ulike hjertesaker, så på ett vis forskjellige, men jeg kjenner meg igjen i det å være introvert, litt høysensitiv til tider, tenke mye over ting og bare fundere over hvorfor ting er som de er haha. Satser på å møte deg en annen dag i en litt mer casual sammenheng, det hadde gledet meg veldig 🙂

  341. PFC Computer bruker jeg! Har en app på telefonen og en temperaturmåler som man legger under tunga og skriver inn hver dag. Da kommer det opp grønne og røde dager. De grønne dagene kan man trygt ha sex uten prevensjon og de røde med kondom. Jeg har gjort dette i 2 år og har ikke blitt gravid. Eneste man må huske på er å gjøre det til samme tidspunkt hver dag! Fikk et helt nytt liv uten pillen! Og jeg prøvde alle mulige varianter. Brukte også plaster og det er det verste jeg har prøvd! Fikk sår og skille etter plasteret og har aldri vært mere hormonell!

  342. Så bra innlegg, jeg sliter nemlig med det samme.
   Har brukt mange, mange forskjellige p-piller, minipiller, p-stav, p-ring….
   P-stav fungerte skikkelig dårlig på meg og flere av venninnene mine. Jeg ble bokstavlig talt kjerringa med staven. Jeg gråt og var sint om hverandre, i tillegg til veldig uregelmessige blødninger.
   Akkurat nå er jeg også uten og bruker egentlig bare kondom.
   Lurer på om jeg skal prøve meg på p-ring igjen faktisk, det er jo heller ikke noe særlige hormoner i de….

  343. Hei 🙂
   Jeg personlig kan ikke bruke noe med østrogen i seg og dette gjør jo da at stort sett alle prevensjonsmidler med denne p-en foran seg er uaktuelt. Jeg har derfor kun erfaring med 3 typer prevensjon (selvfølgelig kondom også da, så 4.).
   Jeg startet med cerazette, ble fortalt at de fleste mister mensen. Jeg er av de heldige som ikke mister mensen, så jeg blødde i 3 uker, en uke uten, to uker med, tre uker uten, 4 uker med, 10 dager uten, 16 dager med osv.. Som om dette ikke var nok ble jeg like, hvis ikke mer, hormonell enn en høygravid kombinert med de flotte humørsvingningene til en treåring i trassalderen. “Det kommer til å gå seg til”, sa legen. “Mhm.”, tenkte jeg. Etter nesten 2 år orket jeg ikke lenger. Jeg var så sliten og lei av at hele følelsesystemet var utenpå kroppen i tillegg til noen normale og noen unormale hendelser tenåringer opplever.
   Etter en stund fikk jeg kobberspiral. Jeg har alltid hatt ganske sterke menssmerter, men denne gjorde de enda sterkere. Heldigvis fikk jeg ihvertfall nogenlunde regelmessig syklus, men jeg var alltid borte 1-2 dager fra skolen den ene uken i morgen. Jeg lå i fosterstilling med kramper i hele underlivet. Bortsett fra det var jeg ganske fornøyd. Helt til jeg ble gravid. Jeg valgte å ta abort, da det ikke passet seg å få barn fordi jeg var i et usunt forhold. Satt inn ny kobberspiral. Ca. 2 uker etter den var satt inn fikk jeg sterke smerter i underlivet. Det var så vondt. Jeg klarte ikke stå oppreist fordi det da føltes ut som om jeg revnet innvendig(det er slik jeg tror det føles ihvertfall). Fikk etter 2 dager kommet meg til en privat klinikk som konstanterte at den lå i livmorhalsen og jeg fikk derfor full forståelse for at jeg hadde hatt vondt. Etter dette orket jeg ikke en til. Det måtte få “roe seg” der nede først. Noen måneder senere med bruk av kondom, ble jeg gravid igjen. Dette var i det samme forholdet og fikk det samme utslaget.
   Etter dette valgte jeg hormonspiral. Jeg har ikke lenger hormonene til en høygravid kombinert med en trassen treåring. Jeg har ikke så sterke smerter at jeg ikke kommer meg ut av fosterstillingen. Jeg er så fornøyd. Det eneste jeg har å “klage” på er at den har satt ut syklusen min litt, men jeg blør ihvertfall ikke konstant lenger 🙂
   Så jeg vil absolutt anbefale hormonspiral 🙂
   Lykke til med valget 🙂 Send meg gjerne en e-post om du vil spørre om noe 🙂

  344. Hei!
   Jeg vil anbefale deg å begynne på Pearly, som er en fertilitetsmåler og måler eggløsningsdagene dine (røde dager). Det er jo faktisk bare ca 5 dager i mnd hvor du KAN bli gravid i det hele tatt! Det eneste er at den er litt dyr, den koster vel nærmere 4000 kr. Men samtidig så har du den jo “hele livet”. Du måler på morgenen også gir den deg enten grønt, rødt eller gult lys ifht om du kan ha sex eller ikke. Det eneste negative er at det kan ta noen mnd før den har funnet syklusen din 100%, og noen har jo kanskje flere eggløsningsdager enn andre… Så om du er veldig fruktbar så kan det bli veldig mange røde dager (men kondom funker jo en sjelden gang), men får satse på det ikke skjer.

  345. Jeg går på cerazette. Dette er ppiller med minst mulig hormoner i, og er ca akkurat lik som p-stav. Jeg går på disse fordi, andre ppiller som jeg har gått på har jeg fått sykt humørsvigninger av. Men disse funker 👌🏻

  346. Anbefaller kobber spiral, med mindre du er allergisk mot kobber er denne kjempefin ettersom den er 100% sikker og inneholder ingen hormoner i det hele tatt, den varer i 5 år og du slipper så godt som å tenke på den etter at den er satt inn 🙂 har hatt den selv i snart 2 år nå, og det eneste negative som jeg opplevde var at jeg fikk en del mensensmerter i 1 dag etter insett også ble blødningen noe kraftigere i et par mnd, før den normaliserer seg 🙂

  347. Jeg bruker Cerazette og er ganske fornøyd med det. I utgangspunktet var jeg veldig skeptisk til hormonprevensjon, men jeg har veldig smertefull mens og blør en del så f.eks. kobberspiral fristet ikke så mye pga den kan gi kraftigere blødninger, pessar er ikke så vanlig i Norge og virket som mye stress osv. Cerazetta har ikke østrogen og skal derfor være tryggere mtp blodpropp, og om jeg er heldig kan det hende jeg slipper å ha mensen etterhvert. Bruker pillene i hovedsak mot smerter og syns det har blitt bedre. Er ikke like sengeliggende og slapp som det jeg var før, og kan ha på meg bukser. Mensen har vært litt rar siden jeg begynte på de da, kan vare i flere uker av gangen med milde blødninger mens tiden mellom hver mens er det samme som før (ca. 3 uker hos meg, rart), men det er definitivt bedre enn å ha så vondt og er en bivirkning jeg fikk beskjed om var vanlig. Satser på at det går seg mer til etterhvert da jeg begynte på de i slutten av oktober og sånt vanligvis kan ta litt tid, og syns heller ikke at jeg har hatt noe særlig med bivirkninger utenom det jeg nevnte.
   Det hjalp å ekskludere prevensjon med å sette opp en liste over hva jeg trenger, f.eks. om det skal være reversibelt, om det er sannsynlig at jeg husker på å ta en pille hver dag, om jeg har råd til å bruke penger på en p-stav (da min venninne fikk det for.. 8-9 år siden kostet det en del å få satt den inn for de av oss som ikke har så mye å rutte med, selv om det jo tjenes inn mtp tiden den sitter inne), og andre ting som er relevant for deg. Kondom er det uansett bra å bruke med en ny partner mtp sykdommer og slikt, så lurt å ha det i bakhånd. Jeg dro til en gynekolog pga smertefull mens og snakket om det, var sånn jeg fant ut at jeg ville prøve Cerazette, så det er kanskje noe du også kan vurdere? De skal vite om alternativene som finnes og ha svar på det du spør om, og kanskje de vet om noe som skal funke bedre ifht det du har prøvd før 🙂

  348. P-ring er absolutt et alternativ! Jeg har aldri brukt p-piller selv fordi jeg er sensitiv til hormoner og generelt reagerer dårlig på enkelte tabletter/medisiner. P-ring har lavere innhold av hormoner så jeg valgte å prøve det. Har gått på det i ca. 2 år nå og er veldig fornøyd. Bivirkninger er mest vanlig den første måneden og hvis du stopper for så å begynne igjen må du begynne ‘prøveperioden’ på nytt ettersom hva jeg har forstått. Så det er lurt å prøve det i ett par-tre måneder da bivirkninger (hvis du opplever dem) ofte går over av seg selv. Selv merket jeg endringer i humøret og litt hyppigere hodepine men dette gikk over etterhvert! Lykke til med å finne noe som passer for deg <3

  349. Hei. Jeg satte inn P-stav i september og har ikke hatt mensen siden oktober (digg!!!). Har heller ikke hatt noen bivirkninger. Funker ikke for alle, men har funket for meg og er sykt fornøyd. Så med mindre jeg bestemmer meg for at jeg faktisk vil bli gravid trenger jeg ikke engang å tenke på prevensjon frem til august/september 2019:) Og dersom det ikke skulle funke for deg er det jo bare å få tatt den ut igjen.

  350. Vil anbefale p-plaster. Skiftes 1 gang i uka, og sitter ufattelig bra på! Dusje, bade henge i jacuzzin i flere timer, platser sitter på! Etter jeg begynte på dem har jeg fått mindre kvise utbrudd ved menstruasjon og ikke like lett få meg i “pms-mod”. Og så slipper du jo å stresse med å huske å ta den ene pilla hver dag. Og synes igrunn det er ganske greit når man er på ferie. Eneste “ulempen” er vel at det er vanskelig å gjemme platsere når du er i bikini og slikt.

  351. Jeg bruker selv P-pillen “loette” og den skal ikke være så masse hormoner i som andre piller, den går ann å teste om du ikke har gjort det før. Det er også mange av mine venninder som har P-stav og er fornøyd med dette. Jeg har bestemt meg for å ikke ta P-stav for jeg synes det virker så ekkelt eller rart å bare ha en stav inne i overarmen som man kan ta og kjenne på.

  352. Hei Sophie!
   Jeg bruker en P-pille som heter microgenol og har brukt den i alle år. Den har aldri gitt meg noen form for bivirkninger. Egetlig ville jeg ikke starte på den pillen siden jeg ville ha en annen som mange andre venninner brukte, men legen sa: “du skal gå på denne. Den er også billigst”. Husker jeg ble sur og gikk til helsesøster etter noen mnd og sa jeg ville bytte. Hun lurte på om jeg hadde fått bivirkninger, men jeg sa jeg ikke hadde det, men ville bytte til en annen type som ville gi meg plettfri hud. Har aldri hatt et stort kviseproblemer, men alltid litt i forbindelse ned mensen, men siden jeg hadde jeg hørt så mye om et merke som fjernet alle kviser, var det absolutt det jeg ville bruke! Vi fant vel begge ut at jeg likesågodt kunne fortsette med microgenol siden jeg tross alt ikke kjente på noen bivirkninger. Kun større pupper men det gjelder vel stortsett alle piller. Ser ikke på det som noen bivirkning 😉
   Ser at ikke denne pillen har vært nevnt. Kanskje deb funker like godt på deg som meg? Den har aldri fucka til mine hormoner hvertfall 🙂 vet om noen få venninner som bruker den og som også har gode erfaring med pillen.
   Men prevensjon er så individuelt og jeg håper du finner ut av det.
   Må også nevne at kviser har i alle år kommet i forbindelse med mensen og får gjerne litt utbrudd da, noe som er så sykt irrirernde. Starta derfor med skin repair i november og det har hjulpet! Utbrudd i forbindelse med mensen er omtrent ikke eksisterende nå. Er veldig fornøyd med skin repair! Men må lære meg å ikke pelle på det lille som kommer, for da blir utbruddet mye verre enn det trenger å bli.
   Igjen; håper du blir klokere på dette med prevensjon.
   God klem <3

  353. Haha, du er ikke den eneste som snakker til deg selv på engelsk når du er hjemme alene:) jeg gjør der hele tiden, og trodde jeg var den eneste, haha :p btw: jeg Digger deg<3

  354. Velg hormonfritt!!:) jeg føler meg selv i ubalanse ved å tilføre kroppen hormoner så jeg bruker ladycomp fra pfc. Det er et apperat der du måler tempen under tungen hver dag før du står opp, deretter får du rødt/gult/grønt lys på om du kan ha sex uten prevansjon. De første måndene vil de bli noe mer rødt lys enn vanlig ettersom apperatet må lære din syklus, mn etterhvert er de bare rødt lys dagene rundt eggløsning:) Heeerlig å slippe å tilføre kroppen masse hormoner!! Apperatetrt kan kjøpes på nett eller hos leger som selger de rundt om i landet.

  355. Jeg begynte på p-pillene Loette da jeg var 14, men hadde mye bivirkninger og blødninger. Jeg har også prøvd p-sprøyte og p-stav (med omtrent samme hormoninnhold og typer) og hadde like mye blødninger med det. Nå har jeg gått på pillen Microgynon i ca 3 år og har ingen plager. Det er veldig individuelt, jeg har venninner som bruker ting jeg har fått bivirkninger av, og som er fornøyde med det. Jeg vil anbefale å teste p-sprøyte før du eventuelt tar p-stav, i og med at de sannsynligvis vil gi samme virkning/bivirkninger, og eventuelt bytte til stav hvis du er fornøyd med sprøyten. Kondom er selvfølgelig bedre enn ingenting, men ikke like sikkert som hormonell prevensjon, og anbefales som regel ikke for de i faste forhold 🙂

  356. Hei! Har kun erfaring med p-piller selv. Gikk på Mercilon i 6 år, og var fornøyd med det, bortsett fra at jeg ikke fikk til å hoppe over mensen med dem. Byttet til Microgynon for et halvår siden, og er fornøyd med dem også. Her er en artikkel med oversikt over de forskjellige merkene og litt andre prevensjonsmiddel: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/helse/sjekk-hvilke-p-piller-som-passer-for-deg/a/10153204/
   Har hørt litt forskjellig fra folk som bruker p-stav. Noen funker det helt supert for, mensen forsvinner nesten helt (typer et halvår uten før man har det i en uke) mens andre har blødd nesten konstant flere måneder.. spørs vel fra person til person.

  357. Jeg har gått på Cerazette i tre år, som ble byttet til en billigere versjon: Desogestrel Orifarm. Dette er en minipille som jeg nå har gått på i 5 år, og jeg har ikke hatt noe smerte og jeg har heller ikke hatt mensen under bruken av disse pillene . Dette har vært så utrolig deilig! Det er selvsagt ikke nødvendig å gå på piller over lenger tid, men siden det fungerer så bra for meg, har jeg så langt ingen ønske om å bytte til noe annet. Men om du bestemmer deg for piller, er dette disse pillene jeg vil anbefale! Siden det er minipiller, og er av den grunn “svakere” enn andre piller, er det viktig at du rådfører deg hos klinikken eller legen din! Jeg har ikke hatt noe problemer med pillene i det hele tatt, og dette er piller hvor du ikke skal ha pause slik som andre piller! Siden du ikke har pauser med disse pillene, blir det også letter å huske på det å faktisk ta pillen hver dag, siden du aldri stopper opp! Du burde virkelig prøve disse!

  358. Tok spiral i oktober. Har blødd så å si hver eneste dag siden + alle mulige bivirkninger som en kan få. Legen sier det skal gå over etter 4-6mnd. Er det tilfellet blir jeg nok fornøyd. Men usikker på om jeg hadde orket å gå gjennom alt dette om jeg visste hva som kom mot meg. Men jeg er alltid uheldig å får alt. Lykke til 😊

  359. Hei! Jeg har brukt p-pillen Oralcon (tidligere Microgynon) i 5 år nå, og er veldig fornøyd. Har ikke lagt merke til humørsvingninger pga hormon i hele tatt. Ble anbefalt av legen min å forsette på oralcon, da jeg vurderte p-stav. Dette fordi den fungerte som den skal, mens med p-staven vet en aldri hvordan kroppen vil reagere. En venninne av meg mistet mensen, mens en annen hadde mensen hver dag i 5 mnd, før hun ga faen og tok den ut😊

  360. Anbefaler p-stav, har selv prøvd flere typer p-piller. Men hadde humørsvingninger hele tiden. Etter jeg p-staven kom inn i armen så er humøret mitt så mye bedre. Du får bedøvelse rundt det område du skal inn p-staven, så du kommer ikke til å kjenne noe som helst. P-staven kjennes ut som en sen i armen, så det gjør ikke vondt å ha den inni.

  361. Jeg gikk på cerazette (?) ettersom legen min mente det var de som ville gi minst forstyrrelser. Jeg har et par angstdiagnoser og en personlighetsforstyrrelse (ja, dette er relevant, lover haha), så jeg fikk ikke “lov” å gå på noe annet, i og med at mine allerede voldsomme humørsvingninger kunne blitt mye verre og fått ganske kjipe resultater. Jeg merket aldri noe bivirkninger på dem, bortsett fra at jeg mistet mensen nesten helt, og får det kun et par ganger i året (som er normalt på de p-pillene, men det varierer fra person til person). Psykisk hadde de ingen virkning hverken fra eller til, og jeg har heller ikke hatt problemer med f.eks. uren hud pga dem. Skiftet til p-stav for 1,5år siden, og det er akkurat samme virkestoffer i den som i cerazette, så jeg har ikke merket noe til den heller! Med andre ord; som en forbanna ustabil person, føler jeg meg trygg på å anbefale både p-pillene og p-staven mtp psyke.

  362. TAKK for at du tatt opp temaet! Tror dette er noe mange, inkludert megselv, sliter med.
   Trodde jeg var fornøyd med P-piller frem til jeg slutta, og oppdaget at håret mitt ble dobbel så tykt og jeg hadde mye mer energi på trening. Bruker for øyeblikket p-ring, men vil ikke anbefale det, da den kjennes både utenom og ved samleie. Føler den ligger og presser og utvider vaginaen min hahah.
   Antar alle har forskjellige oppfatninger om temaet, men pils del videre dersom du finner på noe lurt!

  363. Hei Sophie!
   Etter 10 år med p-piller fikk jeg satt inn spiral, og det er helt fantastisk. Hvis du ikke kan ha spiral pga betennelsen i bekkenet er jo det synd , men håper du finner et annet godt alternativ.
   Gynekologen min sa at i løpet av 1 mnd er det like mye hormoner fra spiralen som det er i 1 pille fra et månedsbrett p piller.
   Så veldig veldig mye mindre med andre ord!
   Finn en god gynekolog som kan hjelpe deg. Jeg valgte privat , og det er dyrere og lengre ventetid men verdt det. Lykke til!
   Klem

  364. Jeg har selv prøvd piller, P-stav og P-ring. Problemet mitt med piller var egentlig å huske dem, så gikk over til P-stav som sitter i armen i 3 år. Hadde sjeldent mensen, og varte bare et par dager om gangen. Var først veldig fornøyd, men fikk veldig uren hud i ansiktet og på ryggen. Nå går jeg på P-ring og er veldig fornøyd med den, ikke mye jeg merker til den og huden er blitt mye bedre.
   Om du vil unngå hormoner helt så kjenner jeg ei som bruker, og er veldig fornøyd med, ladycomp. Den brukes til å måle temperaturen hver morgen, og etter 1-2 mnd når den har lært syklusen lyser den grønt/rødt som viser om det er trygt å ha sex den dagen eller ikke. Den har også en “vekkerklokke” så den sier ifra hver morgen at du må måle. Ulempen er jo at både eggløsning og mensen kommer uten at den kan styres. For meg er det også en ulempe at det er noe jeg må huske hver dag.
   Håper det var til hjelp! 🙂

  365. Jeg har prøvd “100” forskjellige p-piller, og har ikke vært fornøyd med noe. Har nå snart vært et år uten, men tenkte nå å prøve p-ring. Vurderer spiral, men tenker å gi p-ringen en sjanse først. Det er jo i så fall veldig enkelt å bytte fra den
   Hadde p-stav i 2,5 år, og det var for min del et mareritt… Fikk smerter i underlivet som fortsatte etter uttak, men som nå har blitt bra uten p-piller. I tillegg hadde jeg blødninger nesten hele tiden, og etter mange forsøk på å stabilisere gav jeg opp. Fikk to hormonkurer og til slutt cerazette til å gå på samtidig, uten at det bedret det. For dem det fungerer for er det jo supert, men for meg var det ikke noe suksess.
   Kan anbefale deg å høre med en gynekolog, de er flinke til å veilede 🙂 Da kan du også ta celleprøve samtidig, om du ikke har gjort det.
   Lykke til med valget!

  366. Du hadde enda ikke operert rumpa når du var med på 4- stjerners middag, er vel 1 år siden du gjorde det. Nå angrer du liksom på alle operasjoner. For et par måneder siden sa du at du aldri skulle ha barn, da du skulle spare miljøet. Nå skrev du at du ikke skal ha barn nå.
   Er du veldig ubestemt av deg?

  367. Så hyggelig at vi leserne får tilbud om å gi noe tilbake til deg. Jeg setter stor pris på bloggen din.
   Det kan godt hende du har fått dette tipset allerede men jeg har veldig god erfaring med å få tips fra Sex og Samfunn på Grunerløkka. Hos gynekologen har jeg også fått veldig god hjelp, de vet jo ofte mye mer enn fastlegen. Håper du finner noe som passer for deg!

  368. Hei! Jeg har hatt p-stav siden jeg var 16, er snart 21 år nå.. Og fyttikatta så fucket mensen blir.. Har hatt mensen opptil 6 uker, så måtte gå på tabletter for å prøve å stope blødningene.. Men ellers er den super. Men mensen kan bli skikkelig fucked up, just as you know.. Men p-staven hjalp meg veldig med å ikke ha så sterke mensensmerter..

  369. Ei veninne av meg har sliti med det samme og har begynt med noe som heter Ladycomp. Det er en liten “computer ” med en måler du kan legge under tunga hver morgen. Den måler når du kan ha sex og ikke, for å ikke bli gravid. Kan også brukes andre veien om man skulle ønske å bli gravid såklart. Da har du kontroll på din egen syklus også, og får ingen form for bieffekter eller hormoner i kroppen. Du kan lese om den på pfc.no 😊

  370. Har hadd p-stav i 6 år til sammen, helt greit, men ikke storfornøyd.
   Nu har æ p-plaster å ELSKE det 🙂

  371. Jeg hadde de samme problemene! Min løsning var p-sprøyte. Her svinger ikke hormonene mine i det hele tatt, også slipper man jo mensen 😁👌🏼 Gull verdt!

  372. Kan anbefale hormonspiral. Har gått på p-pille i flere år nå, men tåler det ikke lengre. Har også prøvd kobberspiral uten hell, hadde mensen hele tiden. Vet det er kommet en ny type hormonspiral som skal være tilpasset kvinner som ikke er født (mye mindre i størrelse) og som inneholder lavere doser hormoner. Mener den heter jaydess. Verdt å sjekke ut 🙂

  373. Jeg har endt opp med cerazette. Var en liten berg og dalbane i begynnelsen, men etter 3 mnd så følte jeg at hormonene hadde roet seg ned til normalt nivå igjen. Håper du finner noe som funker for deg!
   Ha en fin dag, Sophie!

  374. Jeg gikk på p-piller, men var så dårlig på å huske å ta dem hver dag, så satt inn en pstav. Jeg har vurdert å ta den ut såå mange ganger.
   Det begynte med at jeg hadde mensen i 7 måneder i strekk, altså var kanskje 1 dag hver andre måned som jeg ikke hadde det. Så jeg ringte legen og spurte om dette var normalt, fikk time hos henne og vi ble enige om at jeg skulle gå på p-piller i 1 måned i tillegg til staven for å se om det ville hjelpe mot de konstante blødningene. Gikk på de 1 måned, og når jeg sluttet på dem hadde jeg mensen i 5 dager, så sluttet det, men så begynte det igjen etter en/to uker igjen. Gikk med mensen i 3 uker og nå har jeg ikke mensen, så får bare se.. Veeeldig stress og irriterende.
   I tillegg sliter jeg veldig med sinnsyke mensensmerter, og staven hjelper ikke noe mot dem på meg iallfall..
   Ville bare si ifra, sånn at du vet hva som faktisk kan skje, men er selvfølgelig ikke alle dette skjer med. Søkte mye rundt for å finne ut av det med pstaven og konstante blødninger, og leste at det skjedde med noen 😁
   Veldig kjedelig å betale masse penger på det egentlig når sånt skjer (1200kr)

  375. Godt andre er like hormonelle som meg! Jeg tåler ikke ppiller, pplaster eller pring! Men mini-piller inneholder ikke østrogen, som gjør at jeg ikke blir så hormonell som jeg blir av ppiller og så videre, minipiller har også lik mengde “hormoner” som pstav, så jeg skal ta pstav etter ett år med minipillen😃 Den varer i 3-5 år!

  376. P-staven har mindre hormoner enn pillen, og sender alltid en jevn strøm med “dose” liksom, slik at man slipper disse svingningene i hormoner i forhold til hva man får med piller:)
   Men varierer veldig fra person til person hvordan de reagerer på p-staven da, har noen venninner som bar måtte ta den ut, da de fikk kontant med blødninger. Jeg personlig, og de fleste andre jeg kjenner som har tatt(og beholdt) p-staven er sykt fornøyde og at blødningene har stoppet helt (dvs har hatt “nesten-mensen” 4 ganger og hatt p-staven i 1 og et halv år:)
   Anbefaler i hvertfall å prøve det ut, store fordeler med å slippe å ta piller hver dag og man trenger liksom ikke å tenke på det lengre.. det bare er:)

  377. Jeg går på p-pillene Oralcon/microgynon, og er skikkelig fornøyd! Ingen humørendringer, kan lett hoppe over mensen og mindre kviser osv! Har funka for meg i over 2 år hvertfall, kan jo være det er noen av de hormonene i P-piller ikke tåler da? Lykke til hvertfall❤️

  378. jeg har blødd 6 av 13 mnd med p-stav… samtidig påvirker ikke hormonene meg i samme grad som pillene gjør og jeg har ingen bivirkninger (sett bort i fra blødningene som varierer i “mengde” – æsj). Har bestilt meg legetime for å fjerne den igjen til tross for at det egt er det beste jeg har hatt :-((

  379. Jeg vil uten tvil anbefale pring. Har selv slitet veldig med at jeg har naturlig mye hormoner og å ha ting med ekstra hormoner i er et eneste slit! P ringen har balansert det utrolig mye i forhold til andre ting pluss jeg får ikke like kraftig menstruasjon. Gynekologen min sa det er fordi du får en falsk eggløsning på pring.

  380. Hei!
   Jeg prøvde å gå på minipiller da jeg var 17. Det resulterte i store kviser, mista mensen, og helt sinnsyke hormonsvigninger.
   Avslutta dette og gikk ikke på prevensjon på over et år. Fikk da tilbake mensen igjen, etter seks mnd! Bestemte meg for å prøve meg igjen på prevensjon, og siden jeg ikke kan ta vanlige p-piller eller noe som inneholder østrogen og jeg reagerte dårlig på minipille(inneholder kun gestagen) var det ikke noe annet jeg kunne velge enn p-Sprøyte. P-stav var uaktuelt da den er nærmest identisk med cerazette-minipille. P-sprøyta reagerte jeg bra på. Sprøyten settes hver tredje mnd, koster kun 89kr og er enkelt å få tatt på legekontoret. Jeg har derimot fått noen bivirkninger, men jeg plages ikke stort av det. Mensen er borte, det har den vært i tre år nå. Jeg la på meg 10kg i løpet av et halvt år, da p sprøyta gjorde meg utrolig sulten, og jeg valgte usunt, og var i tillegg russ den perioden, haha. Det som er negativt med sprøyta er at det er bekymringer rundt benskjørhet av lang bruk av slik sprøyte, men det er ikke oppdaget store sammenhenger enda. Ellers er jeg veldig fornøyd med sprøyta, den tas kun hver tredje måned, og er enkel å ha med å gjøre. 99,9% sikker er den også, blant de aller sikreste prevensjonene! I tillegg har jeg ikke fått kviser av den, i motsetning til minipille!
   Ønsker deg en fin kveld og lykke til med å finne perfekte prevensjon!

  381. Hei,
   Jeg bruker p-ring og er veldig fornøyd. I forhold til p-piller og p-stav som har en systemisk virkning (blir tatt opp i blodet, og dermed påvirker hele kroppen), virker en p-ring mer lokalt (altså i underlivet). Hormonene i p-ringen vil derfor mest sannsynlig ikke påvirke deg på den måten som p-piller gjør, med tanke på svingninger i humøret osv:-)
   Håper du finner ut av det, og finner noe som passer for deg!

  382. Jeg har p-stav og er veldig fornøyd med det! Hvis du også har gått på mini pille før og hvis det fungerte greit er p-stav et veldig godt valg. Jeg gikk først på oralcon som p pille, men jeg følte p-stav var bedre for kroppen min.

  383. Hei fine du. Du er så utrolig vakker og sterk, tror vi kunne blitt gode venner. Haha.
   Jeg brukte først Mercilon i 1,5 år – gikk opp 7 kg første to ukene, fikk humørsvingninger fra en annen verden og ble helt crazy. Byttet så til Loette som jeg var relativt fornøyd med, men fikk migrene og siden disse er migrenefremkallende måtte jeg bytte etter et par år. Jeg begynte da på Cerazette (livets p-pille!) som er en østrogenfri pille, det vil si at den ikke har farlige bivirkninger som feks blodpropp osv. Man tar en pille hver dag uten pause, og for mange (inkludert meg) slipper man mensen og alt ubehag som følger med. Den er sikrere enn minipillen, og har få bivirkninger. Så klart får noen bivirkninger, men disse går over etter maks 3 mnd. Lykke til!

  384. Om du går fir naturlig syklus, husk at sædcellene overlever en stund inne i deg også, så om du har sex to dager før eggløsning kan du bli gravid.
   Selv gikk jeg på p-pillen microgynon i 13 år og kroppen min brukte nesten ett år på å komme tilbake til normalen etter at jeg sluttet med prevensjon. Hadde uregelmessig og kraftig mens og voldsomme smerter den uka det sto på. Heldigvis gikk det seg til, men det tok som sagt lang tid. Ei venninne opplevde også blodpropp pga pillene, så de skal jeg aldri begynne med igjen hvertfall. Nå er jeg gravid så for min del blir det nok spiral neste gang 🙂

  385. Jeg ser det er veldig mye forskjellige erfaringer med de forskjellige typene og merkene, og det er jo fordi det er inviduelt. Jeg derimot hadde bare positive erfaringer med mercilon, sluttet fordi jeg sløver med å huske og ta dem. I etterkant ble riktignok syklusen min helt tullete (hovedsakelig flere mnd mellom hver gang). Begynte på cerazette etter noen år igjen og slet veldig med bivirkninger; vektøkning, kviser, hodepine, ingen sexlyst men verst var at jeg gikk flere uker i strek med mensen og ganske heftige smerter før jeg til slutt ga opp. Etter dette har kroppen vært i utrolig ubalanse og sliter enda (2 år siden) og skjønte først nylig at alle symptomene jeg har nå er for hormonbalanse. så ja, blir mange forskjellige erfaringer og forholde seg til. Men håper du finner ut av det, kanskje med hjelp av en gynekolog i stedet for legen din?

  386. Jeg har selv gått på 6 forskjellige p-piller og 2 ulike minipiller. Brukte p-stav i 3-5 mnd, men blødde hver dag og hadde store smerter. I dag har jeg snart brukt p-sprøyte i 3 år, og kunne ikke vært mer fornøyd. Den heter depo-provera, og det er flere av mine venninner som har begynt på den nå. Selv har jeg ikke merket noen bivirkninger, og har heller ikke sliti med smerter slik jeg gjorde før. Håper du finner noe som passer deg. Klem 🙂

  387. Nå orket jeg rett og slett ikke lese gjennom 400 kommentarer.. men p-plaster er mitt alt når jeg går på prevensjon. Var super moody og fæl på piller. Plasteret er døds digg! Du har det på i 3 uker, bytter 1 gang i uken – samme dag hver uke. Så en uke uten. Jeg opplevde ingen bivirkninger på plaster. 0 kviser og mye mye mindre smerter! Eneste negative er jo at du må ha på et plaster.. så du vil jo få litt skille på sommeren og slikt, men du kan sette det hvor du selv ønsker – arm, skulder, lår, rumpe etc. Bare ikke på puppene eller alt for tynn hud. Evra p plaster er fantastisk!

  388. Lady comp er genial. Den hjalp meg både da jeg ville bli gravid og da jeg ikke ville det. Men det er viktig å måle hver dag, da.

  389. Hei fine du! Jeg snakker og med meg selv på engelsk😂 Artig😃 Uansett jeg er også sensitiv på hormoner, blir skikkelig hormontroll.. hadde p-stav men reagerte på den og.. Jeg tok et oppgjør med meg selv og bestemte meg for å ikke tilføre kroppen mer hormoner. Er det en ting man ikke skal tulle med så er d hormonene, også mtp kreft osv. Valgte å sette inn kobberspiral og har vært veldig fornøyd!! Men et alternativ for deg som ikke kan ha spiral er å invistere i en pfc-computer. Da vet du nøyaktig hvilke dager du er fruktbar. 99,3% sikkerhet. Så når du har fruktbare dager kan du enten avstå fra sex eller bruke kondom. Du kan lese mer om dette her: http://www.hormonfritt.no/hormonfri-prevensjon/pfc-computer/ Klem❤

  390. Hei☺️ Har ingen prevensjon-tips dessverre, men ville bare si at jeg prater også til meg selv på engelsk haha

  391. Jeg reagerer ikke så mye på p-piller utenom litt vektoppgang, men glemmer fort å ta dem..så har prøvd både p-stav og sprøyte, og ble gal av begge.
   P-staven førte til mild depresjon, vektoppgang på 10+ kg samt at jeg mistet halvparten av håret.
   P-sprøyta reagerte jeg først på ETTER jeg fikk barn, så kan jo være den funker bra på deg? Etter barna fikk jeg de mest alvorlige bivirkningene, verste var da ALVORLIG depresjon og vektoppgang på 20 kg +. Gikk til lege to ganger i uka for å få hjelp med å snu tankegangen, for jeg skjønte jo at tankene jeg hadde var ulogiske. Løste seg etter noen mnd med mye jobbing og øvelser med legen.
   Nå tror jeg at jeg går for kobberspiral, orker ikke å teste mer prevenson med hormoner da jeg er redd for å få en slik depresjon igjen. Er visst en ny type som heter gynefix? Den er mye mindre visstnok og passer perfekt for de som ikke har født:) kanskje verdt å sjekke for deg!
   Lykke til, er ikke lett med denne prevensjonen…når kommer p-piller for menn liksom???!

  392. Hei! Jeg gikk har gått på p-piller i 3 år, men ble nylig gravid. jeg hadde dessverre ikke mulighet til å beholde barnet, så det resulterte dessverre i abort. Men da jeg dro på helsestasjonen, fikk jeg beskjed om at jeg burde prøve spiral, da det er mer sikkert enn p-piller men at det også kan minke menstruasjonssmertene mine også. Og den har man da i 3 år, men man kan ta den ut før det også, om man bestemmer seg for å få barn.
   Nå har jeg hatt spiral i 2 måneder, blør veldig lite, og smertene er så og si borte. Fikk beskjed om at jeg kunne få ekstra kviser osv, men har ikke opplevd det til nå ihvertfall. Så jeg anbefaler deg veldig å ta det! 🙂

  393. Anbefale p-stav, har hatt den i over 1 år no, har ikkje hatt mensen eller nåkka form før blødninge, humør har heller ikkje endra sæ 🙂

  394. P- ring ! (Nuvaring). Helt genialt! Med den slipper du også at hormonene går rundt i hele kroppen som med p-piller, sprøyte osv. P-ringen slipper en liten mengde hormoner hver dag når du har den i, og kun der nede

  395. Jeg har slitt med ekstreme menssmerter, og en kropp som ikke tåler østrogen i det hele tatt. Gikk på Loette og Microgynon og kroppen min klikka helt i vinkel av begge to. Gikk opp i vekt, voldsomme humørsvingninger, mista sexlyst, ble tørr nedentil osv.. Så prøvde jeg først cerazette, og den funka kjempefint, før jeg gikk over til P-stav i august i fjor. Ikke hatt mensen siden jeg satte den inn, ingen svingninger i humør – alt er supert, rett og slett! Mista troen på at jeg ville finne et prevensjonsmiddel som funka for meg, men pga. det ikke er østrogen i pillene og dermed mindre hormoner, har kroppen min omfavnet p-staven. Lykke til!

  396. Jeg gikk på Loette i litt over et år, men hadde så mye mellomblødninger at jeg fikk byttet til microgynon. Det ble egentlig ikke noe bedre så for omtrent 2 måneder siden satt jeg inn pstav, og jeg er helt frelst! Har ikke hatt mensen på 2 måneder, noe som er helt nytt for meg som har blødd omtrent 2 år i strekk! Jeg merker ikke noe angående humør. Det er også veldig lettvint med tanke på at når du tar staven så har du den i omtrent 3 år før den tas ut. Veldig praktisk å slippe å tenke på pillene hver dag.

  397. Ser du skriver du har prøvd minipiller, men prøvde du Cerazette? Jeg var helt koko de første ukene, men så har det gått seg til. Nå har jeg gått på det i 7 år (og har ikke hatt mensen på 7 år heller) 😀